Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Όταν η γυναίκα γιορτάζει


Σειρά δημόσιων ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ενόψει της 8ης Μαρτίου.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), τιμά με σειρά δημόσιων ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, τη γυναίκα και τους αγώνες της.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, είναι αναρτημένο στις σελίδες, www.isotita.gr και www.kethi.gr

«Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε», σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους, «η ανάγκη να «ακουστεί» η γυναικεία φωνή κρίνεται πιο επιβεβλημένη από ποτέ -η φωνή της γυναίκας και των ποικίλλων ρόλων που επωμίζεται, ως αντίδοτο στην πολλαπλότητα των διακρίσεων που υφίσταται. Την ίδια ώρα που αγωνιούμε, επιδεικνύουμε αποφασιστικότητα στα προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τις γυναίκες, στην προσπάθειά μας να «λύσουμε» τα χέρια τους με όρους ισότητας.

Επίσης εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η Γενική Γραμματεία Ισότητας, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) το Σάββατο, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και της Ημέρας Μνήμης για τη Μελίνα Μερκούρη (6 Μαρτίου).

Η εκδήλωση ξεκινά στις 11.00 π.μ., με περιηγήσεις στις Συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και με θεματικό άξονα τη θέση της Γυναίκας στην Αρχαιότητα. Θα ακολουθήσει συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο «Η γυναίκα στην Όπερα μέσα από τις ηρωίδες του Σαίξπηρ». Η συναυλία θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα έργα Ιούλιος Καίσαρας στην Αίγυπτο, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μάκβεθ, Φάλσταφ, Οθέλλος, Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ των Χαίντελ, Γκουνό, Βέρντι και Σοστακόβιτς, με ερμηνεύτριες τις Φύλλη Γεωργιάδου, Μαρία Γουρνιά και Έφη Δημητρέλου και με συνοδεία πιάνο το Φρίξο Μόρτζο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τεχνητό δέρμα μπορεί να τεντωθεί έως 500%


Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο.

Ένα πολυλειτουργικό τεχνητό δέρμα έφτιαξαν ερευνητές στις ΗΠΑ και την Ιταλία, το οποίο μπορεί να τεντωθεί εντυπωσιακά, να αισθανθεί την παραμικρή πίεση πάνω του και να εκπέμψει φως σε διάφορες αποχρώσεις. Η έμπνευση προέρχεται από το δέρμα των κεφαλόποδων όπως του χταποδιού.

Όπως έδειξαν τα τεστ ελαστικότητας η επιφάνεια του τεχνητού δέρματος μπορεί να τεντωθεί έως 500%. Η ελαστικότητά του ξεπερνά κάθε άλλου τεχνητού δέρματος έως τώρα, ενώ θα μπορούσε να εφαρμοσθεί σε μαλακά ηλεκτρονικά και ρομπότ που θα αλλάζουν σχήμα και χρώμα.

Στην περίπτωση ενός ρομπότ ένα τέτοιο δέρμα θα του επέτρεπε να δείχνει προς τα έξω την «ψυχική διάθεσή» του αλλάζοντας χρωματισμούς ανάλογα με την περίσταση, πράγμα που θα διευκόλυνε την αλληλεπίδρασή του με τους ανθρώπους. Επίσης το δέρμα επιτρέπει στην οθόνη που έχει πάνω του ένα ρομπότ, να αλλάζει μέγεθος και σχήμα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης και του Ιταλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Ρομπ Σέφερντ της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών, έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Science».

Το δέρμα μπορεί να αλλάζει διάφορα χρώματα, επειδή περιέχει διάφορα μέταλλα που εκπέμπουν διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός, όταν τα διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα (το φαινόμενο της ηλεκτροφωταύγειας). Έτσι π.χ. το μπλε παράγεται χάρη στην παρουσία χαλκού και το κίτρινο χάρη στο μαγνήσιο.

Το δέρμα μπορεί να βρει μελλοντικές εφαρμογές στους τομείς της υγείας, των μεταφορών, των επικοινωνιών και της άμυνας. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τον Στρατό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ισλανδία και Γροιλανδία από ψηλά


Φωτογραφίες που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και ευαισθητοποιούν.

Ισλανδία και Γροιλανδία είναι πανέμορφες από κάθε πλευρά τους, αλλά ειδικά από ψηλά. Η απόσταση και η οπτική γωνία μετατρέπουν σε έργο αφηρημένης τέχνης τις υφές, τα χρώματα, το απόκοσμο έδαφος- κάτι που αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό ο Daniel Beltrá για να αναδείξει ακόμα περισσότερο τα πανέμορφα τοπία.

«Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού που μου αρέσει να παίζω», λέει, «πραγματικά δεν είσαι σίγουρος τι βλέπεις».

Στις φωτογραφίες του βλέπει κανείς αιθέριες εικόνες με ποτάμια που περιπλέκονται και ξετυλίγονται προς τον Ατλαντικό, τιρκουάζ νερά που λάμπουν δίπλα στον πάγο.

Ο 51χρονος φωτογράφος βγάζει αεροφωτογραφίες από το 1992, ξεκινώντας τυχαία. «Συνειδητοποίησα νωρίς πως μου άρεσε να βλέπω τα πράγματα από ψηλά, ειδικά σε περιβαλλοντικά θέματα είναι ένας τρόπος να δείξεις την έκταση της επιρροής μας».

Ο Beltrá εργαζόταν στην Αρκτική το 2012 κι άρχισε να τον απασχολεί ολοένα και περισσότερο το θέμα της κλιματικής αλλαγής και τα σημάδια της στην Ισλανδία και τη Γροιλανδία. Δύο χρόνια ερευνών και προετοιμασίας τον οδήγησαν στη μικρή πόλη Hvolsvollur, κοντά στο Ρέικιαβικ, τον Ιούλιο του 2014. Νοίκιασε ένα μικρό δικινητήριο Τσέσνα, κάθισε πίσω από τον πιλότο κι άρχισε να φωτογραφίζει από τα ανοιχτά παράθυρα.

Έβγαζε 3000-4000 φωτογραφίες την ημέρα και ο ενθουσιασμός του τον έκανε να ξεχνά ακόμα και τα χέρια του που ήταν παγωμένα.

«Η Ισλανδία μου πήρε το μυαλό, σε μερικά σημεία θυμίζει σεληνιακό τοπίο», εξηγεί.

Τον επόμενο μήνα επισκέφθηκε την πόλη Ilulissat στη δυτική ακτή της Γροιλανδίας. Έμεινε εκεί δύο εβδομάδες φωτογραφίζοντας τις αντιθέσεις του τοπίου.

Ο Beltrá θέλει οι φωτογραφίες του να αρέσουν στον κόσμο αλλά και να ενισχύσουν τη συζήτηση σχετικά με το περιβάλλον. «Νιώθω τυχερός , κάνω κάτι που ελπίζω να βοηθήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν τι κάνουμε, να αναλάβουν δράση και να είμαστε καλύτεροι φύλακες όσων αφήνουμε πίσω μας», καταλήγει.






























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμη 14 νεκροί στην άσφαλτο τον Φεβρουάριο στην Αττική


Σημειώθηκαν 446 τροχαία ατυχήματα.

Συνολικά 446 τροχαία ατυχήματα και, συγκεκριμένα 13 θανατηφόρα με 14 νεκρούς, 19 σοβαρά με 20 σοβαρά τραυματίες και 414 ελαφρά με 486 ελαφρά τραυματίες, σημειώθηκαν στη διάρκεια του Φεβρουαρίου στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση σηματοδοτών, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση προτεραιότητας, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 27.578 παραβάσεις από τις οποίες 694 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

  • 565 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 72 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 1.178 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 498 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 1.025 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 830 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
  • 1.672 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόλεις του κόσμου σε ώρα αιχμής


Είναι οι ώρες εκείνες που οι δρόμοι γεμίζουν αυτοκίνητα, όλοι κινούνται αργά και τα νεύρα σπάνε! Οι οδηγοί βιάζονται, οι περαστικοί επίσης και ένα μικρό χάος δημιουργείται… Η κίνηση σε ώρες αιχμής είναι παντού ίδια στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, στους σταθμούς, στα τρένα ακόμα και πάνω στα ποδήλατα και τα συναισθήματα των οδηγών και των περαστικών παρόμοια… Ο φακός του φωτογράφου αποτύπωσε την κατάσταση στο κέντρο διάφορων πόλεων σε ώρες αιχμής καταδεικνύοντας ότι το… κυκλοφοριακό είναι παντού ένα… δράμα!

Μπαλί, Ινδονησία 



Πεκίνο, Κίνα



Μετρό Λονδίνου, Μ.Βρετανία



Κοπεγχάγη, Δανία



Ντάκα, Μπανγκλαντές



Μετρό Νέας Υόρκης, ΗΠΑ



Καμπάλα, Ουγκάντα



Ρατζαστάν, Ινδία



Σάο Πάολο, Βραζιλία



Ταϊπέι, Ταϊβάν



Βενετία, Ιταλία



Ανόι, Βιετνάμ
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο βίντεο με την πρόοδο των εργασιών στο Apple Campus 2


Σε εξέλιξη τα έργα για το φουτουριστικό κτίριο.

Οι κατασκευές για το δεύτερο campus της Apple στο Cupertino, της Καλιφόρνια συνεχίζουν να προοδεύουν καθώς φτάνει η ημερομηνία ολοκλήρωσής τους αυτό το μήνα. Ωστόσο, η περαιτέρω δουλειά έχει γίνει στο κεντρικό κτίριο που είναι σε σχήμα δακτυλίου και εκτείνεται σε 260.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η διαμόρφωση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι εργαζόμενοι καταπιάνονται με τις κατασκευές των φωτοβολταϊκών που θα εγκατασταθούν στην οροφή.

Ο εξωτερικός χώρος γύρω από την πανεπιστημιούπολη, θα καλυφθεί με πράσινο. Η Apple σχεδιάζει να βάλει στο 8% των χώρων της πανεπιστημιούπολης πράσινο, με έναν κεντρικό κήπο, περιβόλια και πολλά άλλα.




Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com
Διαβάστε περισσότερα...

Τα 8 πιο ακριβά αντικείμενα σε δημοπρασίες


Ησυχία γίνεται στο ακροατήριο και το σφυράκι των δημοπρασιών παίρνει φωτιά. Οι τιμές αλλάζουν σε κλάσματα δευτερολέπτων και η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Οι επίδοξοι αγοραστές κονταροχτυπιούνται για ένα αντικείμενο που θέλουν διακαώς να αποκτήσουν. Ο πιο γρήγορος αλλά και αυτός που θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη θα είναι ο τυχερός… Έργα τέχνης, σπάνια κειμήλια αλλά και αντικείμενα που κανείς δεν περίμενε πως η αξία τους θα εκτοξευόταν στα ύψη…

1. “Οι γυναίκες του Αλγερίου”.Ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο, χρονολογίας 1955, πωλήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2015, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του οίκου Christie’s. Τιμή; 179.365.000 δολάρια. Και με το συγκεκριμένο ποσό, το συγκεκριμένο έργο μέχρι στιγμής αποτελεί το ακριβότερο έργο τέχνης που πωλήθηκε σε δημοπρασία.



2. Το φόρεμα της Marilin Monroeπωλήθηκε από τον οίκο Christie’s για 1.267.500 δολάρια, το 1999, στη Νέα Υόρκη.



3. Ένα μπουκάλι κρασί Romanée-Contiπωλήθηκε για 1.609.776 δολάρια, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του οίκου Sotheby’s.



4. Το Balloon – Dog του Jeff Koon’s.To αμφιλεγόμενο γλυπτό σκύλου, για το οποίο ο Koons άκουσε ύμνους και ύβρεις, πωλήθηκε το 2013 από τον Οίκο Christie’s για 58.405.000 δολάρια.



5. Το πλακάτ «ειρήνης» του John Lennon.“Bed peace” είχε γράψει με μαρκαδοράκι το «σκαθάρι», μαζί με τη σύζυγο του Yoko Ono, καθώς από το κρεβάτι τους διαμαρτύρονταν για τον πόλεμο στο Βιετνάμ το 1969. Αυτό το πλακάτ πωλήθηκε από τον οίκο Christie’s για 154.628 δολάρια.



6. Το πιο παλιό νόμισμα των ΗΠΑ.Χρυσό, με ανάγλυφο τον «διπλοφτέρουγο» αετό πωλήθηκε για 7,6 εκ. σε δημοπρασία του Sotheby’s το 2002.



7. Η Ferrari 250 GTO.Μοντέλο του 1963, η “Berlinetta”, όπως την αποκαλούν, πωλήθηκε το 2014 για 38 εκ. δολάρια.



8. To Blue Moon Diamond.To ακριβότερο διαμάντι του κόσμου, βάρους 12,03 καρατίων, πωλήθηκε για 48.500.000 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s το 2015.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση Γιακουμάκη


Ένα χρόνο μετά το χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη η υπόθεση παίρνει νέα τροπή μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» ότι στην παρέα των «σκληρών» Κρητικών συμμετείχε και μια σπουδάστρια της Γαλακτοκομικής Σχολής, που τους κάλυπτε και πιθανότατα φρόντισε να εξαφανίσει ενοχοποιητικά στοιχεία πριν φτάσουν στα χέρια της αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύσκολες ώρες για τον Μπάρκουλη - Τι λέει η σύζυγος του


Το ότι η κατάσταση της υγείας του Ανδρέα Μπάρκουλη δεν είναι καλή, εκμυστηρεύτηκε η σύζυγός του, λίγες ημέρες αφότου ο ηθοποιός βγήκε από το νοσοκομείο. Όπως είπε, ο ηθοποιός δεν μπορεί καν να αναπνεύσει χωρίς βοήθεια, ενώ πήρε εξιτήριο καθώς υπάρχει χαρτί που ορίζει πόσες μέρες μπορεί να νοσηλευτεί!

«Περνάμε πολύ δύσκολες ώρες, πολύ… Δεν είναι και τόσο καλή η κατάσταση της υγείας του. Ο άνθρωπος αναπνευστικά δεν πάει καθόλου καλά! Χρειάζεται οξυγόνο 24 ώρες το 24ωρο, στα 4 λίτρα πλέον και, όταν αποδεσμεύεται από αυτό, δεν μπορεί καν να αναπνεύσει», είπε, στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά», η Μαίρη Μπάρκουλη.

Όπως πρόσθεσε η ίδια, τον άφησαν να φύγει από το νοσοκομείο καθώς υπάρχει χαρτί από το Υπουργείο που ορίζει πόσες μέρες μπορεί να νοσηλευτεί ο κάθε ασθενής.

«Ο Αντρέας έπαθε μία γαστρορραγία και, μπαίνοντας στο νοσοκομείο, έπαθε οξύ πνευμονικό οίδημα. Διασωληνώθηκε και μπήκε στην Εντατική και σιγά – σιγά κατάφερε να βγει από το κώμα και να συνέλθει, εννοώ, να καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του και να μπορεί να μιλήσει. Από εκεί και πέρα, ο δρόμος είναι πάρα πολύ μακρύς. Και, για ακόμα μία φορά, επωμίζομαι εγώ όλη την ευθύνη...», συνέχισε η Μαίρη, τονίζοντας ότι έχει γίνει σκληρή γιατί αντιμετωπίζει τα πάντα μόνη της και δεν την ενδιαφέρει αν την επικρίνουν.

Η σύζυγος του «μύθου» του ελληνικού κινηματογράφου δεν έκρυψε, ακόμα μία φορά, τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο Αντρέας περιμένει πότε θα πάει η μητέρα μου να ψωνίσει λίγο κρέας, για να μας στείλει κι εμάς»!

«Τι ωραία αποδοχή έχει ε; Τι αντιμετώπιση έχει το είδωλο ε; Έφτασε 80 χρονών και, δεν βαριέσαι, ας πεθάνει τώρα κι ο Μπάρκουλης... Με μισούν που τον κρατάω στη ζωή τόσα χρόνια! Γιατί εγώ τον κρατάω στη ζωή, για μένα ζει και αναπνέει, για μένα και το παιδί του, τον Νικόλα, για κανέναν άλλον!», κατέληξε η Μαίρη, χωρίς να κρύβει το παράπονό της για εκείνους που δεν στάθηκαν στο πλευρό του θρυλικού ηθοποιού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στην Ειδομένη


Οι προετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθούν μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Προωθείται άμεσα, μέσω του ΕΚΕΠΥ και της 4ης ΥΠΕ η πλήρης κάλυψη της πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας στην περιοχή της Ειδομένης, με ευθύνη του συντονιστή του υπουργείου Υγείας για το Προσφυγικό, γ.γ. του υπουργείου, Γιάννη Μπασκόζου, όπως ανακοινώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Εκτιμάται ότι η προετοιμασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «δεν χαρίζω κάστανα»


Το τέχνασμα του Ιμπραήμ στη Μάνη που πιστεύεται ότι συνδέεται με την έκφραση.

Όταν δεν έχουμε σκοπό να συγχωρήσουμε κάποιον ή να συγκρατηθούμε στην τιμωρία που θα του επιβάλουμε, λέμε ότι «δεν χαρίζουμε κάστανα».

Σύμφωνα με τον Τάκη Νατσούλη, η φράση προέρχεται από το 1826, όποτε και ο Ιμπραήμ έστειλε κατασκόπους του στην απόρθητη Μάνη, με ένα κόλπο. Χώρισε στα δύο τον στρατό του και τράβηξε τους Μανιάτες προς τον Αλμυρό, ενώ η άλλη φάλαγγα του, από τον όρμο του Δηρού, ανέβηκε στα έρημα χωριά. Αλλά τα γυναικόπαιδα που βρίσκονταν εκεί, τους έδιωξαν με πέτρες και δρεπάνια. Ωστόσο, ο Ιμπραήμ έστειλε κατασκόπους, ντυμένους καστανάδες.

Αυτοί, για να πληροφορηθούν από τις γυναίκες και τα παιδιά πού βρίσκονταν κρυμμένοι οι άντρες, άρχισαν να χαρίζουν τα κάστανα αντί να τα πουλάνε. Υποψιασμένοι οι ντόπιοι τους έπιασαν και τους ανάγκασαν να πουν την αλήθεια. Όταν οι κατάσκοποι ρώτησαν για την τύχη τους, οι Μανιάτες αποκριθήκαν: «Εμείς δεν χαρίζουμε κάστανα», δηλαδή θα σας τιμωρήσουμε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Apple απαντά σε παράπονα μέσω Twitter


Έφτιαξε νέο λογαριασμό και απέκτησε αμέσως χιλιάδες followers.

Η Apple τελικά υποχώρησε στις αυστηρές πεποιθήσεις της, τις οποίες διατηρούσε εδώ και χρόνια, να μένει δηλαδή εκτός των κοινωνικών δικτύων και δημιούργησε λογαριασμό στο Twitter αφιερωμένο στην υποστήριξη των πελατών και στην απάντηση στα ερωτήματά τους.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone παραδοσιακά απέρριπτε τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter, προτιμώντας να προσφέρει υποστήριξη στους πελάτες της μέσω των δικών της προσεκτικά ελεγχόμενων μέσων. Ο νέος λογαριασμός ο οποίος ονομάζεται στο Twitter «@AppleSupport» θα παρέχει στους χρήστες των προϊόντων συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες από τους ίδιους τους συμβούλους της Apple «τους οποίους γνωρίζετε και εμπιστεύεστε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Ο νέος λογαριασμός όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ενθουσιασμό στο Twitter ιδιαίτερα μεταξύ όσων χρησιμοποιούν τα προϊόντα και ήθελαν πιο άμεση επαφή με την εταιρεία για τυχόν προβλήματα και παράπονα που είχαν. Θαυμαστής και ακόλουθος του νέου λογαριασμού είναι και ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, ο οποίος καλωσόρισε θερμά την παρουσία της Apple στο δίκτυο με ένα tweet: «Ένα μεγάλο 'καλωσήρθατε' στο AppleSupport! Τώρα χρησιμοποιούν το Twitter για να παράσχουν υποστήριξη στους πελάτες μέσω tweets και απευθείας μηνυμάτων».



Οι χρήστες των προϊόντων της Apple «αγκάλιασαν» αμέσως το νέο προφίλ το οποίο ήδη μετρά πάνω από 130.000 followers, ενώ τα πρώτα ερωτήματα ξεκίνησαν να γράφονται και να απευθύνονται στους ειδικούς συμβούλους της εταιρείας. Παρόλο που η Apple δεν έχει το δικό της εταιρικό προφίλ στο Twitter, όπως προαναφέραμε, φαίνεται πως αυτό είναι ένα βήμα για να μπει σταδιακά στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων.

Εξάλλου πέρυσι δημιούργησε, επίσης στο Twitter, το λογαριασμό υποστήριξης @AppleMusicHelp ο οποίος βοηθά τους χρήστες στη λήψη τραγουδιών και τη δημιουργία λιστών αναπαραγωγής. Αυτός ο λογαριασμός βέβαια έχει μικρότερο αριθμό ακολούθων, όπως είναι λογικό, καθώς απευθύνεται σε πιο περιορισμένο κοινό. 

Διαβάστε περισσότερα...

Η 19χρονη δισεκατομμυριούχος που πήγε σε δημόσιο σχολείο και οδηγεί μεταχειρισμένο αυτοκίνητο


Ποια είναι η Alexandra Andresen που λατρεύει την Ελλάδα και την... αποταμίευση.

Είναι μόλις 19 ετών και περιλαμβάνεται στη λίστα με τους ανθρώπους που η περιουσία τους ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Alexandra Andresen από τη Νορβηγία είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου καθώς η περιουσία της αγγίζει πλέον τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το περιοδικό Forbes περιέλαβε την Alexandra Andresen και την 20χρονη αδελφή της Katharina, στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, καταλαμβάνοντας την 1.475η θέση.



Πώς όμως μία 19χρονη επαγγελματίας ιππέας κατάφερε να έχει στα χέρια της όλη αυτήν την περιουσία; Ο πατέρας της Johan F. Andresen μεταβίβασε το μερίδιό του από την μεγαλύτερη εταιρεία της Νορβηγίας, την Ferd Holdings, στις δύο κόρες του το 2007.

Η οικογένειά της είχε αποκτήσει μια τεράστια περιουσία από την καπνοβιομηχανία, που είχε ιδρύσει ο προ-προ-πάππους της, ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιγάρων της Νορβηγίας. Η εταιρεία πωλήθηκε έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων το 2005 και τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν στη συνέχεια σε ακίνητα και hedge funds. Δύο χρόνια αργότερα ο πατέρας της πέρασε το 80% των μετοχών του στην εταιρεία Ferd Holdings και στις δύο κόρες του.



Έτσι, οι δύο αδελφές κατάφεραν για πρώτη φορά να περιλαμβάνονται στην λίστα των δισεκατομμυριούχων καθώς και οι δύο τώρα έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και, όπως ισχύει στη Νορβηγία, είναι υποχρεωτικό πια να δημοσιεύουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Όμως, παρά την μεγάλη προσωπική περιουσία της, η Andresen παραμένει ένα προσγειωμένο κορίτσι. Αποφεύγει την κοσμική ζωή και δείχνει να απολαμβάνει την ήρεμη ζωή της στη Γερμανία, μαζί με τα άλογά της, ενώ η ιππασία, με την οποία ασχολείται σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι η μεγάλη της αγάπη. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία με το άλογό της Belamour στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.



Η ίδια έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι το χρήμα δεν είναι το παν για να πετύχεις. «Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη και κατά ένα τρόπο έχω την αίσθηση ότι δεν τα άξιζα όλα αυτά. Για το λόγο αυτό θέλω να αναπτύξω την εταιρεία και να την κάνω ακόμα καλύτερη. Φυσικά το γεγονός ότι οι γονείς μου έχουν χρήματα μού δίνει μεγάλες δυνατότητες ειδικά στην ιππασία, που είναι ένα ακριβό άθλημα, όμως το χρήμα δεν είναι το παν για να πετύχεις».



Τι κι αν είναι δύο από τα πλουσιότερα κορίτσια του κόσμου. Οι δύο αδερφές πήγαν σε δημόσιο σχολείο στο Όσλο και ο πατέρας τους δεν τις άφησε ποτέ να πάρουν καινούριο αυτοκίνητο. Μέχρι σήμερα οδηγούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.



Λάτρης της Ελλάδας και κυρίως των ελληνικών νησιών, δεν είναι λίγες οι φορές που αναρτά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από τις διακοπές της στα ελληνικά νησιά.



Κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο η 19χρονη πάμπλουτη ιππέας, είναι υπέρ της αποταμίευσης. Η ίδια έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι βάζει στην άκρη τα χρηματικά έπαθλα από τους διαγωνισμούς ιππασίας ακόμα και τα χρήματα που παίρνει ως δώρο για τα γενέθλιά της γιατί δεν θέλει να ζητάει χαρτζιλίκι.



Όπως έχει πει αρκετές φορές η ίδια, το γεγονός ότι το όνομά τους έχει συνδεθεί με το χρήμα έχει και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του αφού δεν λείπουν οι αδιάκριτες ερωτήσεις ενώ πάντα η περιουσιακή τους κατάσταση είναι το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε μία συζήτηση.

«Είναι σημαντικό για μένα όταν με γνωρίζει κάποιος να βλέπει εμένα κι όχι τα λεφτά μου» λέει η Alexandra Andresen.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...