Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Σοκ! Ούτε το εργοστάσιο δεν μπορεί να βρει τα πραγματικά χιλιόμετρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε «εθνικό» σπορ έχει εξελιχθεί το φαινόμενο του γυρίσματος των χιλιομέτρων στα εγχώρια αλλά και εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με την Πολιτεία να παραμένει «αδρανής» αλλά και τις εισαγωγικές να «σηκώνουν» ψηλά τα χέρια...

Ειδικότερα το θέμα που αποκάλυψε η «Αγορά» σχετικά με τον έμπορο που εδρεύει στα Βόρεια Προάστια και γυρίζει τα χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα που διατίθει προς πώληση υπάρχει εξέλιξη η οποία άφησε άναυδο τον ιδιοκτήτη του οχήματος με τα γυρισμένα χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρει στο Enikonomia ο ιδιοκτήτης του εισαγόμενου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μετέβη στις τεχνικές εγκαταστάσεις της επίσημης εισαγωγικής εταιρείας ώστε να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος στο όχημα αλλά το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αδιανόητο καθώς ούτε οι τεχνικοί της θυγατρικής του εργοστασίου δεν κατάφεραν να βρουν τα πραγματικά χιλιόμετρα του οχήματος καθώς οι επιτήδειοι που πραγματοποίησαν την αλλαγή των χιλιομέτρων φρόντισαν να τα αλλάξουν σε όλους τους αισθητήρες του οχήματος που συνδέονται με τον εγκέφαλο!

Με λίγα λόγια η απάτη έγινε με άκρως επαγγελματικό τρόπο και κανείς δεν μπορεί να ανακαλύψει τα πραγματικά χιλιόμετρα.

Ωστόσο στο ηλεκτρονικό αρχείο συντήρησης οχημάτων του εργοστασίου υπάρχουν όλες οι επισκέψεις αλλά και συντηρήσεις του συγκεκριμένου οχήματος που αποδεικνύουν το γύρισμα των χιλιομέτρων ενώ παράλληλα ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει στα χέρια και βεβαίωση από το ΚΤΕΟ αλλά και το υπουργείο Μεταφορών της Ολλανδίας σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται το γύρισμα των χιλιομέτρων.

Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του μεταχειρισμένου οχήματος με γυρισμένα χιλιόμετρα αναφέρει στο Enikonomia πως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος των Βορείων Προαστίων απ' όπου και αγόρασε το επίμαχο όχημα δεν έχει απαντήσει στο εξώδικο που του έχει αποστείλει εδώ και 15 ημέρες.

Επίσης παρά το γεγονός πως έχει καταθέσει επίσημες καταγγελίες στον Σύνδεσμο Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) αλλά και προς το Συνήγορο του Καταναλωτή αλλά και του Πολίτη δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία απολύτως απάντηση.

Σύμφωνα πάντως με τον ΣΕΕΑΕ έχει αποσταλεί η απάντηση προς τον καταγγέλοντα και ήδη διενεργούνται όλες οι ενέργειες που προβλέπει το καταστατικό του Συνδέσμου.

Επίσης η Πολιτεία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την συγκεκριμένη περίπτωση ενώ αν συνέβαινε αντίστοιχο περιστατικό σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος το πρόστιμο θα ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ και ο έμπορος που πραγματοποίησε το γύρισμα των χιλιομέτρων θα απειλούνταν με λουκέτο!

Στην Ελλάδα ωστόσο οι έμποροι αυτοκινήτων που γυρίζουν τα χιλιόμετρα γνωρίζουν πως οι υποθέσεις θα εκδικαστούν μετά από πολλά χρόνια και μέχρι τότε μπορούν να δρουν ανενόχλητοι εξαπατώντας τους Έλληνες καταναλωτές.

Πάντως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχουν και σύμφωνα με στελέχη της αγοράς οι Αρχές θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να ελέγξουν τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στις εμπορίες αυτοκινήτων διαπιστώνοντας αν έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα και να επιβάλλουν πρόστιμα. Για το συγκεκριμένο θέμα πάντως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει χρονικό περιθώριο στα κράτη-μέλη έως το 2020 να υπάρχουν διαθέσιμα online όλα τα στοιχεία ελέγχων από τα ΚΤΕΟ της ΕΕ ώστε να μπει ένα τέλος στο γύρισμα των χιλιομέτρων...




Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.