Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Πώς να αποφύγετε τα κουνούπια


Σοβαρή έξαρση στη δραστηριότητα των κουνουπιών παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Εξαιτίας της τρίμηνης καθυστέρησης, που σημειώθηκε στην έναρξη των ψεκασμών για την καταπολέμησή τους, κουνούπια και σκνίπες «θερίζουν», ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες.

Χθες, επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Λεκανοπέδιο για φέτος, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σωρεία νοσημάτων είναι δυνατό να μεταδοθούν, μέσω των κουνουπιών.

Οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών ώθησαν αρκετούς δήμους να προχωρήσουν σε τροποποίηση των προϋπολογισμών τους, να περικόψουν δαπάνες και να προβούν με ίδια έξοδα σε επίγειους ψεκασμούς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η σχετική έγκριση εστάλη από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Περιφέρεια μόλις στις 26 Ιουνίου, όταν η αναπαραγωγική διαδικασία των εντόμων έχει ολοκληρωθεί από τον Μάιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η διαδικασία των εναέριων και επίγειων ψεκασμών θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να είχε ολοκληρωθεί ως το τέλος Απριλίου, ώστε να εξοντωθούν οι προνύμφες.

Παρ' όλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα... πολλές «γενιές» κουνουπιών να αναζητούν τα «θύματά» τους μόλις σουρουπώσει. Οι αρμόδιοι αποδίδουν την καθυστέρηση τόσο στην έλλειψη κονδυλίων εν μέσω οικονομικής κρίσης όσο και στη μετάθεση ευθυνών από τη μία υπηρεσία στην άλλη.

Η ολιγωρία στη λήψη μέτρων προστασίας του πληθυσμού αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης νοσημάτων. Όπως εξηγεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέσω κουνουπιών, μεταδίδονται αρκετά νοσήματα από ιούς και παράσιτα, όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο δάγκειος πυρετός, ο πυρετός Chikungunya και άλλα. Βασική δεξαμενή του ιού του Δυτικού Νείλου είναι τα πουλιά, ενώ ο ιός δεν μεταδίδεται από τον άνθρωπο στα κουνούπια. Στην Ελλάδα, καταγράφονται κάθε χρόνο αρκετά κρούσματα ελονοσίας, η οποία μεταδίδεται με το τσίμπημα του θηλυκού ανωφελούς κώνωπα.

Η λήψη μέτρων προστασίας θωρακίζει τον πληθυσμό τόσο από τα τσιμπήματα όσο και από ενδεχόμενες επιπλοκές τους. Άλλωστε  οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως ακόμη κι αν στην περιοχή μας υλοποιούνται προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών, ο κίνδυνος δεν εκμηδενίζεται και, ως εκ τούτου, η ατομική προστασία είναι απαραίτητη. Η ανάγκη γίνεται πιο επιτακτική για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προτείνει, μεταξύ άλλων, την επιλογή ενδυμάτων, που να καλύπτουν όσο γίνεται περισσότερο το σώμα, όπως μπλούζες με μακριά μανίκια και παντελόνια και τη χρήση εντομοαπωθητικού, που περιλαμβάνει μία από τις εξής δραστικές ουσίες: DEET (Ν,Ν-διεθυλοτολουαμίδη), πικαριδίνη ή ικαριδίνη (picaridin ή icaridin), αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, IR3535.

Επίσης, συμβουλεύει να κάνουμε συχνά λουτρά καθαριότητας, ώστε να απομακρύνεται ο ιδρώτας και να λαμβάνονται πρωτοβουλίες εξυγίανσης του περιβάλλοντος από εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών. Σε αυτές περιλαμβάνονται ο καθαρισμός των αγωγών ομβρίων υδάτων, ο καθαρισμός της βλάστησης από επιφανειακά νερά και η αποφυγή αλόγιστης χρήσης του νερού.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση ζωής...


Το μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει άπορους και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, παρέχοντας τους φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ασθενή που πάσχει από την επάρατη νόσο, στον οποίο όμως πλέον το μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αδυνατεί να παρέχει τα φάρμακα του. Έτσι κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Κάνουμεαγωνιώδη έκκληση για καρκινοπαθή ασθενή μαςπου πάσχει απόκαρκίνο του προστάτηκαι κάθε μήνα του παράσχουμε τα εξής φάρμακα:

ZOLADEX 3.6mg(λιανική τιμή 98 ευρώ περίπου)
ZOMETA 4mg(λιανική τιμή 163 ευρώ περίπου|)

Δυστυχώς πριν από λίγες μέρες του δώσαμε τα τελευταία που είχαμε διαθέσιμα και τον επόμενο μήνα δεν θα έχουμε να τον εξυπηρετήσουμε. Παρακαλούμε θερμά όποιον μπορεί να μας βοηθήσει να έρθει σε επαφή μαζί μας γιατί σε λίγες βδομάδες ο ασθενής δεν θα μπορεί να συνεχίσει την αγωγή του.

ΤοΜητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικούλειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί πάνω από11900 ιατρικές επισκέψειςμέσα σε 18 μήνες. Λειτουργείεξ ολοκλήρουμε την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 200 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τουςαφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:210 9631950στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ

ΠΡΩΙ/ΜΕΣΗΜΕΡΙ :
(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ/ΒΡΑΔΥ:
(ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00)
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00)
(ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00)
(ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00)

emailmkiellinikou@gmail.com
Toblogμας θα το βρείτε εδώmki-ellinikou.blogspot.gr

Ημερομηνία έκκλησης 17/07/2013



Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός διαθεσιμότητας οι τρίτεκνοι


Εκτός διαθεσιμότητας τίθενται οι τρίτεκνοι με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε πριν από λίγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, στην παράγραφο 2 του άρθρου 99 προστίθεται η φράση : «οι τρίτεκνοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης».





Διαβάστε περισσότερα...

Δικαίως την απέλυσε επειδή ήταν υπερβολικά ελκυστική


Απίστευτη απόφαση από δικαστήριο στις ΗΠΑ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αϊόβα δικαίωσε ομόφωνα έναν οδοντίατρο που εργάζεται σε αυτή την πολιτεία για την απόλυση της βοηθού του επειδή ήταν «υπερβολικά ελκυστική». Αυτή ήταν η δεύτερη απόφαση που εξέδωσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τον Δεκέμβριο, το δικαστήριο, αποτελούμενο μόνο από άνδρες δικαστές, έκρινε ότι ο δρ. Τζέιμς Νάιτ δεν λειτούργησε σεξιστικά όταν απέλυσε την βοηθό του Μελίσα Νέλσον ύστερα από δέκα χρόνια, επειδή την έβρισκε υπερβολικά ελκυστική και η γυναίκα του την θεωρούσε απειλή για τον γάμο τους.

Η Νέλσον είχε υποστηρίξει ότι δεν θα είχε απολυθεί αν ήταν άνδρας και η δικηγόρος της, Πέιτζ Φίντλερ, υποστήριξε, ζητώντας και δεύτερη ακροαματική διαδικασία, ότι η δικαστική απόφαση συνιστά πλήγμα για την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Στο τέλος Ιουνίου, οι δικαστές αποφάσισαν να επανεξετάσουν την υπόθεση. Ο Νάιτ προσέλαβε την Νέλσον το 1999 και σε πολλές περιπτώσεις κατά τον ενάμιση χρόνο πριν από την απόλυσή της, στις αρχές του 2010, της εξέφρασε παράπονα ότι τα ρούχα της ήταν υπερβολικά στενά, αποκαλυπτικά και προκλητικά, αναφέρεται στην απόφαση. Η ίδια αρνείται ότι ντυνόταν κατ' αυτό τον τρόπο.

Ο Νέλσον και η Νάιτ ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα το 2009, σύμφωνα με τη δικογραφία. Τα περισσότερα σχετίζονταν με τη δουλειά, αλλά υπήρχαν και κάποια πιο προσωπικά, περιλαμβανομένου ενός στο οποίο ο Νάιτ την ρωτούσε πόσο συχνά έχει οργασμό. Εκείνη δεν απάντησε στο συγκεκριμένο μήνυμα, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία.

Στο τέλος του 2009, η σύζυγος του Νάιτ, Τζιν, πληροφορήθηκε ότι εκείνος αντάλλασσε μηνύματα με την Νέλσον όταν βρισκόταν σε διακοπές με τα παιδιά τους και επέμεινε να την απολύσει λέγοντας ότι «συνιστά απειλή για τον γάμο μας», αναφέρεται στη δικογραφία.

Όταν την απέλυσε, ο Νάιτ της διάβασε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι ως έναν βαθμό η σχέση τους προκαλούσε προβλήματα στις οικογένειες και των δύο.



Διαβάστε περισσότερα...

Στην εντατική ο Ανδρέας Μπάρκουλης


Νοσηλεύεται με οξύ πνευμονικό οίδημα.

Στην εντατική με οξύ πνευμονικό οίδημα νοσηλεύεται ο ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης. Ο 77χρονος ηθοποιός εισήχθη το πρωί στο Βουγιουκλάκειο θεραπευτήριο στο Αιγάλεω.

Οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι και χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του σταθερή και ελεγχόμενη. Σύμφωνα με τους ίδιους, όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση είναι κρίσιμο το πρώτο 24ωρο.

Την είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Μαίρη, με ανάρτησή της στο Facebook.

«ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ,,,Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΞΥ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ,,,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ,,,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ♥ », αναφέρει στην ανάρτησή της η Μαίρη Μπάρκουλη.






Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση της μετανάστευσης κατά 40% στην Αυστρία το 2012


Το 62% των νέων μεταναστών προέρχονται από χώρες-μέλη της ΕΕ.

Η μετανάστευση στην Αυστρία σημείωσε πέρσι μια αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση με το 2011, όπως ανακοίνωσε η Αυστριακή Στατιστική Υπηρεσία, με εντυπωσιακότερο στοιχείο να είναι το γεγονός ότι ένα 62% των νέων μεταναστών προέρχονται από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και όχι από τρίτες χώρες, όπως προσπαθεί να πείσει, στο πλαίσιο της δημαγωγικής ρητορικής της, η αυστριακή Ακροδεξιά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μέσα στο 2012, συνολικά 140.400 πρόσωπα από το εξωτερικό εγκαταστάθηκαν στην Αυστρία, ενώ 96.600 έφυγαν από την Αυστρία στο εξωτερικό και από τη διαφορά αυτή, που προκύπτει για επιπλέον εγκαταστάσεις στη χώρα, 31.500 πρόσωπα (ποσοστό 62%) είναι πολίτες της ΕΕ και από αυτούς η μεγαλύτερη ομάδα (6.600 πρόσωπα) ήταν Ούγγροι, ακολουθούμενοι από Γερμανούς (6.200) και Ρουμάνους (5.400) υπηκόους.

Από μη κοινοτικές χώρες η διαφορά που προκύπτει από αφίξεις στην Αυστρία και αναχωρήσεις στο εξωτερικό ανέρχεται σε 19.700 πρόσωπα, από τα οποία ένα 45% προέρχεται από ευρωπαικές χώρες, με τους πολίτες από τη Ρωσία να βρίσκονται στην πρώτη θέση και ο αριθμός τους στην Αυστρία να έχει αυξηθεί το 2012 κατά 1.800 πρόσωπα. Ακολουθούν οι Σέρβοι (κατά 1.700 περισσότεροι) και οι υπήκοοι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (1.500).

Σύμφωνα με την Αυστριακή Στατιστική Υπηρεσία, την 1η Ιανουαρίου του 2013 ο συνολικός πληθυσμός της Αυστρίας ανερχόταν σε 8.451.860 πρόσωπα και από αυτά ένα 11,9%, δηλαδή σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι, ήταν ξένοι υπήκοοι. Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με τις αρχές του 2012, υπήρξε αύξηση του αριθμού των ξένων κατά 52.800 πρόσωπα.

Γύρω από το θέμα της μετανάστευσης, διατυπώνονται κατά καιρούς στην Αυστρία διαμετρικά αντίθετες θέσεις που είναι ενδεικτικές για το δίλημμα το οποίο τίθεται ως προς τη σημασία, τη συμβολή ή ακόμη και την αναγκαιότητα της μετανάστευσης στο ξεπέρασμα μεγάλων προβλημάτων, όπως το δημογραφικό και ως εκ τούτου το ασφαλιστικό, ή την εξασφάλιση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Από τη μία πλευρά προτείνονται νέα μέτρα που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη μετανάστευση στην Αυστρία, ενώ από την άλλη, διατυπώνονται προειδοποιήσεις, όπως από το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας, την Ένωση Βιομηχάνων ή και το υπουργείο Εξωτερικών, για την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και υποστηρίζεται η συμβολή που έχει η μετανάστευση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, κάτι που αντιμετωπίζεται με αρκετή επιφύλαξη από το Εργατικό Επιμελητήριο Αυστρίας και την Αυστριακή Συνομοσπονδία Συνδικάτων.

Η όλη συζήτηση στην Αυστρία για μια μεταναστευτική πολιτική συνδέεται με τον εκλιπόντα πρώην αρχηγό της αυστριακής Ακροδεξιάς Γεργκ Χάιντερ και τους διαδόχους του, που εκμεταλλεύονται στο έπακρο το θέμα της μετανάστευσης, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού για να αποκομίζουν πολιτικό όφελος.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μένουμε στην επαρχία Λαγκαδά»


Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης.

Στη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων από τις οποίες θα προκύψουν βιώσιμες θέσεις απασχόλησης ώστε να συγκρατηθεί στην περιοχή το εργατικό δυναμικό της στοχεύουν οι δήμοι Λαγκαδά και Βόλβης μέσω του προγράμματος «Μένουμε στην επαρχία Λαγκαδά».

Το επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζει μελέτη για την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης στην αγορά εργασίας, τον προσδιορισμό των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό και τον εντοπισμό καλών πρακτικών σε θέματα ανάπτυξης πράσινης επιχειρηματικότητας αλλά και ανάδειξης νέων επαγγελμάτων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλούνται να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 19 Ιουλίου στο γραφείο ενίσχυσης απασχόλησης του δήμου Λαγκαδά. Όριο ηλικίας δεν υπάρχει ωστόσο η επιλογή των 100 ατόμων θα γίνει με βάση κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, οικογενειακή κατάσταση) αλλά και μετά από διαδικασία συνέντευξης. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν από τον Σεπτέμβριο σεμινάρια συμβουλευτικής (20 ώρες) και επιδοτούμενη κατάρτιση (75 ώρες) ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα έχουν προωθηθεί σε σημαντικό βαθμό δράσεις δικτύωσης με τις τοπικές επιχειρήσεις με στόχο είτε την εύρεση εργασίας, είτε το άνοιγμα ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την Μαριάννα Σκρίνου από το γραφείο ενίσχυσης απασχόλησης, το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα είναι ήδη μεγάλο καθώς έχουν υποβληθεί ως τώρα 200 αιτήσεις. Διευκρινίζεται, εξάλλου, ότι η παρακολούθηση της επιδοτούμενης κατάρτισης δεν συνεπάγεται τη διακοπή ισχύος της κάρτας ανεργίας ενώ τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν στην περιοχή ώστε οι ωφελούμενοι να μην επιβαρυνθούν από έξοδα μετακίνησης.

Στη σύμπραξη «μένουμε στην επαρχία Λαγκαδά», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, συμμετέχουν εκτός από τους δύο δήμους και η Αναπτυξιακή νομού Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Γνώση Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ, η «Ειδήμων σύμβουλοι Ανάπτυξης» και το ΚΕΚ Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α.Ε.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ημερίδα στα Ιωάννινα από το ΕΚΚΑ


Ανακοίνωση 17.07.13

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σας καλεί να παρακολουθήσετε την Ημερίδα που διοργανώνεται την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 και ώρα 10:30, στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Du Lac, Ακτή Μιαούλη & Ίκκου με θέμα την παρουσίαση της Διαδικτυακής Πύλης www.prosvasi-amea.gov.gr του Έργου:
Σύστημα Συλλογής, Παραγωγής, Εμπλουτισμού και Αξιοποίησης Περιεχομένου (ΣΥ.Σ.Π.Ε.Α.Π.).


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Πρόγραμμα ημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 107 KB)
Πρόσκληση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 106 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Επανεκλογή Ι. Βαρδακαστάνη στην ηγεσία της IDA!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17.07.2013

Μετά την μετάβαση της IDA από άτυπο δίκτυο σε Νομικά Αναγνωρισμένη Οργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο, για την αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία σε όλο τον κόσμο, που επικυρώθηκε στις 7 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν νέες εκλογές για την ηγεσία της Οργάνωσης και πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Οι εκλογές για το νέο ΔΣ πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη στις 13-15 Ιουλίου, πριν από την Διάσκεψη των κρατών μελών της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ. Οι υπόλοιπες θέσεις στο ΔΣ καλύφθηκαν από τους: πρώτος αντιπρόεδρος Maryanne Diamond (Παγκόσμια Ένωση Τυφλών), δεύτερος αντιπρόεδρος Colin Allen (πρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών, τρίτος αντιπρόεδρος Nawaf Kabbara (πρόεδρος Οργάνωσης Αραβικών Κρατών των ΑμεΑ), ταμίας Ruth Warick (πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βαρήκοων), γενικός γραμματέας Moosa Salie (πρόεδρος Παγκόσμιου Δικτύου χρηστών και επιζώντων της Ψυχιατρικής).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το ΔΣ της IDA συζήτησε σχετικά με τις στατιστικές της Αναπηρίας, τους αυτόχθονες με αναπηρία, την αποκατάσταση στην κοινότητα, τις διαδικασίες αναθεώρησης της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ διεξοδικές συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης για την Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση για Αναπηρία και την Ανάπτυξη (HLMDD).


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB).


Διαβάστε περισσότερα...

Στο 8,6% ανέρχονται οι καταγεγραμμένοι μετανάστες στην Ελλάδα


Στοιχεία για την κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε. δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
.
Στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία και την Αυστρία, περίπου το 7% του καταγεγραμμένου πληθυσμού είναι ξένοι πολίτες που δεν προέρχονται από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ. Ο αντίστοιχος μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 4,7%, με τη Λετονία και την Εσθονία να υπερβαίνουν το 15% και την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία να βρίσκονται στον αντίποδα, εμφανίζοντας ποσοστά περί το 0,5%.

Αυτά μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνάγονται από τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ.

Συμπεριλαμβανομένων των πολιτών και από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, τα μεγαλύτερα ποσοστά μεταναστών εμφανίζονται στο Λουξεμβούργο (44%) και στην Κύπρο (20%) ενώ τα μικρότερα (περί το 1%) στη Λιθουανία την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία.

Στις χώρες-μέλη της ΕΕ οι επισήμως καταγεγραμμένοι μετανάστες αναλογούν κατά μέσο όρο στο 6,8%, ενώ στην Ελλάδα ανέρχονται στο 8,6%.


Διαβάστε περισσότερα...

Στο πειθαρχικό έξι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών


Τρεις καλούνται σε απολογία.

Έξι υπαλλήλους υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου, ο Γιάννης Μιχελάκης για αδικαιολόγητη, μακρά απουσία από την εργασία τους και καλεί σε απολογία τρεις ακόμη υπαλλήλους για πειθαρχικές παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα.

Σε απολογία καλείται υπάλληλος, η οποία αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων της για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών, από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2013. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η υπάλληλος, κατά το διάστημα της απουσίας της, διετέλεσε για ορισμένο χρόνο πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, παρότι αυτό δεν επιτρέπεται για δημόσιο υπάλληλο.

Άλλος υπάλληλος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για διάστημα επτά μηνών, από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, για διάστημα έξι μηνών, από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2011.

Υπάλληλος απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για χρονικό διάστημα δύο μηνών, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011.

Υπάλληλος απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για 42 ημέρες, από 1ης Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, τον Οκτώβριο του 2012.

Δύο υπάλληλοι αναφέρεται ότι δεν συμπλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας για επτά μήνες, από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο του 2013.

Σε απολογία καλούνται δυο υπάλληλοι που βρέθηκε, δειγματοληπτικά τον Νοέμβριο 2012, να αποκλίνουν από την τήρηση του εργασιακού τους χρόνου από οκτώ έως δέκα ώρες, εκείνο τον μήνα.

Επίσης, σε απολογία καλείται υπάλληλος που αναφέρεται ότι παρέλειψε να ελέγξει την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων, που παρουσιάζουν απόκλιση από τον προβλεπόμενο εργασιακό χρόνο και δεν ειδοποίησε τον αρμόδιο εκκαθαριστή προκειμένου να προβεί στην έκδοση της σχετικής πράξης για την αναλογική περικοπή μισθοδοσίας σε βάρος των ίδιων υπαλλήλων, για την υπαίτια μη παροχή υπηρεσίας εκ μέρους τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Κατά λάθος... τετράκις-εκατομμυριούχος


Η χαρά του κράτησε μερικά δευτερόλεπτα.

Ο Chris Reynolds από το Delaware County στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί εδώ και 10 χρόνια το PayPal, ξοδεύοντας όχι περισσότερα από 100 δολάρια το μήνα.

Χρησιμοποιεί την υπηρεσία για να αγοράζει και να πουλάει αντικείμενα στο eBay, όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα New York Daily News.

Μια μέρα όμως ο 56χρονος Chris μπαίνοντας στο λογαριασμό του αντίκρισε ένα… αστρονομικό ποσό, χάρη στο οποίο έγινε αυτομάτως ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου!

Κι επειδή όπως και να το περιγράψουμε αυτό το νούμερο, δε θα το χωράει ο νους σας… δείτε το και… τρίψτε τα μάτια σας!

Ο έκπληκτος Chris είδε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ότι είχε 92.233.720.368.547.800 δολάρια στο λογαριασμό του!
Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ και… γλίτωσε το καρδιακό, ο Chris αποφάσισε να βγει και να ξαναμπεί στο λογαριασμό του.

Αυτό ήταν… τα εκατομμύρια είχαν κάνει φτερά!

Ο λογαριασμός του ήταν πλέον κανονικός και όπως τον είχε αφήσει… μηδενικό!

«Είμαι πολύ υπεύθυνο άτομο. Καταρχήν θα ξεπλήρωνα το εθνικό χρέος» είπε στην ιστοσελίδα Philly.com, προσθέτοντας ότι η επόμενη αγορά του θα ήταν η ομάδα μπέιζμπολ της Φιλαδέλφεια.

Από την πλευρά της η εταιρεία δήλωσε ότι δε σχολιάζει δεδομένα που αφορούν τους λογαριασμούς των πελατών της!

Για τα εκατομμύρια… ούτε λόγος!



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το 7% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι ξένοι εκτός ΕΕ


Στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία και την Αυστρία, περίπου το 7% του καταγεγραμμένου πληθυσμού είναι ξένοι πολίτες που δεν προέρχονται από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ. Ο αντίστοιχος μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 4,7%, με τη Λετονία και την Εσθονία να υπερβαίνουν το 15% και την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία να βρίσκονται στον αντίποδα, εμφανίζοντας ποσοστά περί το 0,5%.

Αυτά μεταξύ άλλων συνάγονται από τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ.

Συμπεριλαμβανομένων των πολιτών και από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, τα μεγαλύτερα ποσοστά μεταναστών εμφανίζονται στο Λουξεμβούργο (44%) και στην Κύπρο (20%) ενώ τα μικρότερα (περί το 1%) στη Λιθουανία την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία. Στις χώρες-μέλη της ΕΕ οι επισήμως καταγεγραμμένοι μετανάστες αναλογούν κατά μέσο όρο στο 6,8%, ενώ στην Ελλάδα ανέρχονται στο 8,6%.


Διαβάστε περισσότερα...

Κάτω από το όριο της φτώχειας 1 στα 5 νοικοκυριά


Στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία, το ένα στα πέντε νοικοκυριά (20%) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα του.

Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την κοινωνική κατάσταση, όπου, όπως επισημαίνεται, στην ΕΕ το 16% των νοικοκυριών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς φτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται λίγο κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας είναι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Στην Ελλάδα φτωχοί είναι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 24,2%), το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 14%) και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 7,1%).

Τέλος, όπως αναφέρεται, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μόνες χώρες μέλη της ΕΕ όπου ο αριθμός των ανδρών που φοιτούν στην ανώτερη εκπαίδευση είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των γυναικών.


Διαβάστε περισσότερα...

Τεχνητή νοημοσύνη… μωρού 4 ετών


Ομάδα ερευνητών του University of Illinois Chicago υπέβαλε ένα από τα κορυφαία συστήματα τεχνητής νοημοσύνης στο τεστ ευφυΐας «Weschsler Preschool and Primary Scale of Intelligence Test» σχεδιασμένο να μετρά το IQ μικρών παιδιών.

Το σύστημα που εξετάστηκε είναι το «ConceptNet 4», μια δημιουργία του MIT που βασίζεται σε μια βάση γνώσης κοινής λογικής η οποία χτίζεται από τη συνεισφορά των χρηστών του Διαδικτύου.

Τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν ότι η ευφυΐα του κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτή ενός μέσου παιδιού ηλικίας 4 ετών.

Σε μερικές ενότητες, όπως λεξιλόγιο ή αναγνώριση ομοιοτήτων, το ConceptNet 4 τα πήγε αρκετά καλά, ενώ σε άλλες που αφορούσαν την κατανόηση ή περιείχαν αιτιολογικές ερωτήσεις -«γιατί»- πολύ χειρότερα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κάτι τέτοιο είναι πολύ λογικό γιατί παρόλο που οι υπολογιστές έχουν πρόσβαση σε μεγάλες βάσεις δεδομένων, η ανθρώπινη γνώση περιλαμβάνει πολλά προφανή πράγματα, που δεν γνωρίζουμε καν ότι γνωρίζουμε.

Τα ευρήματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο US Artificial Intelligence Conference που θα διεξαχθεί σήμερα, Τετάρτη, στην Ουάσινγκτον και οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Η Ελλάδα δεν ήθελε ποτέ αναπήρους»


«Ο υπουργός Υγείας είναι εκτός θέματος», λέει στο newsbeast.gr ο άνθρωπος που δημιούργησε την ιστοσελίδα disabled.gr.
«Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να ξυπνάς το πρωί. Να μπορείς να σηκώνεσαι από το κρεβάτι και να μπορείς να κάνεις τις φυσικές σου ανάγκες. Τα εστιατόρια και οι βόλτες είναι πολυτέλεια. Μπορούμε λοιπόν να ζήσουμε χωρίς πολυτέλειες, χωρίς όμως, τις φυσικές ανάγκες δεν μπορούμε να ζήσουμε», λέει στο newsbeast.gr ο Νίκος Βουλγαρόπουλος, ο άνθρωπος που πριν από πολλά χρόνια δημιούργησε την ιστοσελίδα για ΑμεΑ disabled.gr καθώς και εμπνευστής και συντονιστής του «ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ» και του περιοδικού «Αυτονομία».

Ο κ. Βουλγαρόπουλος είναι ένας άνθρωπος πολύ δραστήριος και παραγωγικός και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στηρίζει, συμβουλεύει και συμπαρίσταται στα άτομα με αναπηρία. Μάλιστα, εξηγεί τα προβλήματα που υπάρχουν. Λέει ότι η κρίση δεν έχει επηρεάσει καθόλου τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν και ζουν ενώ αναφέρει ότι εάν έπρεπε να αναφέρει τα προβλήματά τους στον υπουργό Υγείας, δεν θα του έλεγε τίποτα διότι τον θεωρεί εκτός θέματος.

- Αν και όλοι λίγο πολύ ξέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, μπορείτε να μας τα περιγράψετε;
«Τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία ήταν τα ίδια που υπήρχαν από τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Τα προβλήματά μας είναι απελπιστικά. Κοιτάξτε, κάθε διαφορετική παθολογία, κάθε διαφορετική αναπηρία έχει τα δικά της προβλήματα».

- Πώς μπορούν να εξυπηρετηθούν τα άτομα με αναπηρία; Πώς τα μέχρι τώρα μνημόνια αλλά και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν επηρεάζουν τη ζωή τους;
«Εμείς δεν ξέρουμε από οικονομικά. Από αναπηρία ξέρουμε. Όμως, τα μνημόνια δεν έχουν αλλάξει τη ζωή τους. Οι περικοπές ξεκίνησαν πολύ πριν των μνημονίων. Το Σύστημα Υγείας δεν λειτουργούσε πολύ πριν των μνημονίων. Το σύστημα ειδικής εκπαίδευσης δεν λειτουργούσε πολύ πριν των μνημονίων. Το κράτος σε ό,τι αφορά την υποδοχή που είχε στον πολίτη με αναπηρία, είχε πολύ σοβαρά προβλήματα πολύ πριν το μνημόνιο. Αυτό που έχει κάνει το μνημόνιο είναι να μειώσει περίπου ένα 30% με 40% τις παροχές σε είδος των ασφαλιστικών ταμείων αλλά τα υπόλοιπα προβλήματα προϋπήρχαν. Οι ανάπηροι δηλαδή με ή χωρίς μνημόνιο δεν κρίθηκαν ξανά, δεν έπαιρναν φάρμακα, με ή χωρίς μνημόνιο δεν είχαν ειδικά νοσοκομεία».

- Είναι δύσκολο δηλαδή να βρουν φάρμακα ή δεν βρίσκουν φάρμακα;
«Αυτό λένε οι ίδιοι».

- Ποιος φταίει δηλαδή; Πού οφείλεται αυτό;
«Η Ελλάδα δεν ήθελε ποτέ αναπήρους. Το κράτος δεν είναι οργανωμένο για να υποδέχεται και να έχει αναπήρους».

- Δηλαδή η κρίση δεν έχει αλλάξει καθόλου την καθημερινότητα των αναπήρων;
«Η κρίση έχει αλλάξει στο ελάχιστο την καθημερινότητά μας. Τα προβλήματα για εμάς προϋπήρχαν».

- Μπορεί ωστόσο η κρίση να τα επηρεάσει; Να τα επιδεινώσει;
«Όταν σε ένα κράτος οι περισσότεροι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης, μπορείς να καταλάβεις πόσο ανατρέπεται η ζωή τους. Όταν ένα κράτος φέρεται έτσι, καταλαβαίνεις πως θα φερθεί στους αναπήρους».

- Υπάρχει τρόπος να διευθετηθούν τα προβλήματά σας άμεσα;
«Δεν υπάρχει τρόπος να διευθετηθούν άμεσα. Άμεσα με τίποτα. Υπάρχουν αρκετά σοβαρά ζητήματα. Η αποκατάσταση δεν γίνεται με τα λεφτά. Χρειάζεται διάθεση από πλευράς Πολιτείας. Το ελληνικό Κράτος δεν έχει βάλει ποτέ το χέρι στην τσέπη για να δώσει λεφτά για τους ανάπηρους. Το πρώτο νοσοκομείο έγινε το 1900 από την Αντάντ και μετά όλες οι υπόλοιπες δομές λειτουργούν από την ΕΟΚ και με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έβαλε ποτέ το κράτος στην τσέπη».

- Από εδώ και πέρα τι για τους ανάπηρους;
«Μόνο μαύρο. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Μόνο μαύρο».

- Τι σας κάνει τόσο απαισιόδοξο;
«Τα τηλεφωνήματα, τα φαξ και τα mail που λαμβάνουμε».

- Σε πρακτικό επίπεδο πώς μπορεί να κινηθεί ένας ανάπηρος;
«Ένας ανάπηρος δεν μπορούσε να κινηθεί όταν δίνονταν εκατομμύρια για να φτιαχτούν ράμπες, για να γίνουν διάφορα άλλα, τώρα θα μπορεί να κινείται;».

- Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να βγείτε έξω;
«Πάντα υπάρχουν τρόποι ακόμη και στο Έβερεστ αν θες να πας».

- Πώς δηλαδή εσείς ενημερώνεστε;
«Ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο και μπορούμε να μάθουμε πράγματα».

- Κατά πόσο είναι δύσκολη η πρόσβασή σας στο κέντρο της Αθήνας ή σε διάφορες άλλες επαρχιακές πόλεις;
«Εάν ήταν εύκολη ή εάν ήταν ανθρωπίνως δυνατή, θα περπατούσατε στους δρόμους και θα βλέπατε αναπήρους. Για το γεγονός ότι δεν βλέπετε αναπήρους, συμβαίνουν δύο τινά: πρώτον ότι στην Ελλάδα οι Έλληνες με αναπηρία πεθαίνουν επειδή δεν υπάρχουν νοσοκομεία και δεν υπάρχουν και δεύτερον επειδή εμποδίζονται. Αποκατάσταση δεν υπάρχει. Η διαχείριση των επιπλοκών δεν υπάρχει. Σε κανένα μέρος πάντως δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα».

- Άρα, το ρισκάρετε όταν βγαίνετε;
«Η ζωή είναι ένα ρίσκο. Η ζωή όμως δεν είναι μόνο να πας σε ένα εστιατόριο, να βγεις έξω κ.λπ. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, να μπορείς να ντυθείς, να μπορείς να έχεις ένα κάθισμα για να κάθεσαι, να μπορείς να φας, να έχεις ρεύμα, να μπορείς να κάνεις τις φυσικές σου ανάγκες, τότε τα εστιατόρια και οι βόλτες θα είναι μια πολυτέλεια. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς πολυτέλειες. Χωρίς όμως τις φυσικές ανάγκες δεν μπορείς να ζήσεις».

- Αύριο επισκέπτεται τη χώρα μας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και βλέπουμε ότι κινείται ένας ολόκληρος μηχανισμός τόσο για την μετακίνησή του όσο και για την προστασία του. Πώς το σχολιάζετε εσείς αυτό σε σχέση με τα άτομα με αναπηρία που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά κανείς δεν τους βοηθά;
«Όταν ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας πηγαίνει σε ένα άλλο κράτος δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο; Το ίδιο συμβαίνει και με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Η θέση του Σόιμπλε δεν έχει σχέση με το γεγονός ότι είναι παραπληγικός. Το κράτος που ονομάζεται Γερμανία ψήφισε για να βγει εκείνος βουλευτής. Στη συνέχεια η γερμανική βουλή αποφάσισε να τον κάνει υπουργό Οικονομικών».

- Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε την ιστοσελίδα www.disabled.gr;
«Πριν από 30 χρόνια απέκτησα παράλυση εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος. Έτσι και με κάποιους ανθρώπους που είχαν παράλυση, θέλαμε να φτιάξουμε κάτι αντίστοιχο με αυτά που υπήρχαν. Τελικά βγήκε το disabled.gr».

- Αν είχατε απέναντί σας τον υπουργό Υγείας, τι θα του λέγατε;
«Δεν θα ήθελα να πω τίποτα στον υπουργό Υγείας γιατί εκείνος ασχολείται με άλλα πράγματα. Δεν ασχολείται με εμάς».

- Αν όμως έπρεπε να του πείτε κάτι, για να τον ενημερώσετε για τα προβλήματά σας, τι θα του λέγατε;
«Ο υπουργός Υγείας είναι εκτός θέματος. Όπως δεν θα έλεγα τίποτα αν είχα μπροστά μου ένα μοντέλο από τη Νότια Αφρική, έτσι δεν θα έλεγα τίποτα ούτε στον υπουργό Υγείας. Μας έχουν κόψει επιδόματα, μας έχουν μειώσει επιδόματα αλλά στην Ελλάδα ξεχνούν τους ανάπηρους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απασχολείστε με εργόσημο; Διαβάστε εδώ


Τη διαδικασία αμοιβής και εισφορών των περιστασιακά απασχολουμένων με εργόσημο περιγράφει σε εγκύκλιό του το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Η εγκύκλιος κοινοποιεί διατάξεις με τις οποίες επιφέρονται βελτιώσεις, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την εφαρμογή του μέτρου. Ακόμη, επέρχονται αλλαγές τόσο ως προς το ποσοστό ασφάλισης και τον τρόπο υπολογισμού των ημερών ασφάλισης, όσο και ως προς τον χρόνο ασφάλισης, ενώ προστίθενται νέες κατηγορίες αμειβόμενων και ασφαλιζόμενων.

Οι νέες κατηγορίες ασφαλισμένων που προστίθενται είναι:

- Προσωπικό που παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού και κηπουρικής κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών, αμειβόμενο με την ώρα ή την ημέρα, σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα, είτε προς έναν, είτε προς περισσότερους του ενός εργοδότες, για την ίδια μισθολογική περίοδο, το οποίο υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μη παρέχον την υπηρεσία αυτή ως υπαλληλικό προσωπικό εταιρείας ή ως μέλος εταιρείας.

- Οι διανομείς διαφημιστικών εντύπων με το σύστημα της διανομής με ή χωρίς διεύθυνση αποδέκτη.

- Οι απασχολούμενοι στην προώθηση προϊόντων προσώπου και σώματος για λογαριασμό μίας ή περισσοτέρων επιχειρήσεων κατ' οίκον ή σε άλλο χώρο.

- Οι απασχολούμενοι στην προώθηση καταναλωτικών προϊόντων σε πολυκαταστήματα, καταστήματα τροφίμων και υπεραγορές (super market).

Επίσης, το ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών μεταβάλλεται από 20% σε 25% επί της αναγραφόμενης τιμής του «εργόσημου» και επιμερίζεται ανά κλάδο ασφάλισης. Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι οι κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου των αμειβόμενων με «εργόσημο» προσώπων, υπολογίζονται σε ποσοστό 25% επί της αναγραφόμενης τιμής του «εργόσημου» και εμπεριέχονται στην αναγραφόμενη τιμή του «εργόσημου».

Τα ποσοστά ασφαλιστικών εισφορών επιμερίζονται ανά κλάδο ασφάλισης, ως εξής:

Κλάδος Κύριας Σύνταξης 14,45 %.

Κλάδος Ασθένειας σε είδος (ΕΟΠΥΥ) 4,65%.

Κλάδος Ασθένειας & Μητρότητας σε χρήμα 0,86%.

Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) 4,32%.

Κλάδος τ. ΟΕΚ (εισφορά εργαζόμενου) 0,72%.

Προκειμένου να υπολογιστεί η ονομαστική αξία «εργόσημου» δηλαδή το χρηματικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί από τον εργοδότη ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο αυτού στους φορείς έκδοσης και εξαργύρωσης «εργόσημου» (ΕΛΤΑ, τράπεζες), το οποίο εμπεριέχει τις ασφαλιστικές εισφορές, πρέπει το καθαρό, προσυμφωνηθέν μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου, ποσό αμοιβής του δευτέρου να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή 1,333.

Παράδειγμα: Εάν για την παρεχόμενη εργασία έχει συμφωνηθεί καθαρό ποσό αμοιβής 600 ευρώ, τότε 600 ευρώ Χ 1,333 = 800 ευρώ (ονομαστική αξία «εργόσημου»), 800 ευρώ Χ 25% (ποσοστό ασφάλισης) = 200 ευρώ (ασφαλιστικές εισφορές).

Διατηρείται ως μέτρο υπολογισμού το Ημερομίσθιο Ανειδίκευτου Εργάτη της 31ης Δεκεμβρίου 2011 σύμφωνα με τη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Ο συντελεστής 11,63 (ποσοστό ασφάλισης) στον τύπο υπολογισμού των ημερών ασφάλισης προκύπτει ως εξής: 33,57 ευρώ Χ 34,65%.

Οι ημέρες ασφάλισης ανάγονται στον μήνα εξαργύρωσης του «εργόσημου» με περιορισμό σε 25 ημέρες το μήνα (300 το έτος). Ο συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού ισχύει για εξαργυρωμένα από 1/1/2013 και εφεξής. Τέλος, από τις 23 Μαΐου 2013 έχει τεθεί σε καθολική εφαρμογή η διάθεση «εργόσημων» με ποσοστό παρακράτησης 25% από τις τράπεζες τα ΕΛΤΑ. Επιπλέον, από την ίδια ημερομηνία εκδίδονται «εργόσημα» για τις νέες κατηγορίες ασφαλιζόμενων προσώπων.



Διαβάστε περισσότερα...

Άλλοι έκαναν το λάθος, εσείς θα τρέξετε


Βεβαίωση από το Δήμο θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία οι φορολογούμενοι για τους κοινόχρηστους χώρους στους οποίους από λάθος έχει υπολογισθεί έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

Στη συνέχει η εφορία θα προχωρήσει στην απαλλαγή των χώρων αυτών από το φόρο που επιβλήθηκε όπως προβλέπεται σε απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Στην απόφαση σημειώνεται ότι για την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών, για τους οποίους δεν υπάρχει καταχώριση στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αφορά ηλεκτροδότηση κοινόχρηστου χώρου, απαιτείται βεβαίωση του οικείου δήμου στην οποία θα αναγράφεται ότι η παροχή αυτή αφορά κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας που απαλλάσσονται από το ΤΑΠ, συνοδευόμενη από φωτοαντίγραφο της πράξης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλκοολικός εγώ;


Άρνηση στο να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασής τους προβάλλουν επτά στους δέκα Έλληνες με εξάρτηση από το αλκοόλ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σε δείγμα ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, περίπου το 70% των ασθενών που διαγιγνώσκονται με κατάχρηση ή εξάρτηση από το αλκοόλ, δεν ακολουθεί την ιατρική οδηγία για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση από κάποιον ειδικό κέντρο.

Αλλά και από αυτούς που αποφασίζουν να απευθυνθούν σε ειδικούς ή εξειδικευμένες δομές για την αντιμετώπιση του προβλήματός της και τελικά λαμβάνουν θεραπεία, λιγότεροι από τους μισούς παρουσιάζουν βελτίωση στην υγεία τους, ενώ εξ αυτών το 44% υποτροπιάζει μέσα σε διάστημα περίπου 10 μηνών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία από την ετήσια έκθεση του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής για τα ναρκωτικά και το Αλκοόλ, το 2011 στην Ελλάδα παρασχέθηκε θεραπευτική βοήθεια για μία ή περισσότερες φορές σε 1.539 άτομα με προβλήματα λόγω χρήσης οινοπνευματωδών από συμβουλευτικά κέντρα, θεραπευτικά προγράμματα και εξειδικευμένα ιατρεία νοσοκομείων.

Η μέση ηλικία της πρώτης αίτησης θεραπευτικής βοήθειας ήταν τα 40 έτη, ενώ η μέση ηλικία έναρξης της χρήσης αλκοόλ ως καθημερινού τρόπου συμπεριφοράς ήταν τα 29 έτη. Πάνω από τα μισά άτομα που αιτήθηκαν θεραπεία ανέφεραν ότι τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς τους αντιμετωπίζει ή αντιμετώπιζε πρόβλημα με αλκοόλ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ξάνθη «πνίγηκε» στα σκουπίδια


Στα σκουπίδια έχει πνιγεί το κέντρο της Ξάνθης λόγω των κινητοποιήσεων στον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της έλλειψης προσωπικού του τμήματος καθαριότητας στον δήμο Ξάνθης.



Η κατάσταση στα σοκάκια της Ξάνθης παρουσιάζεται ακόμη πιο τραγική. Όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής οι κάδοι δεν έχουν πλυθεί εδώ και μήνες με αποτέλεσμα να βρωμάνε, ενώ τα δεκάδες αδέσποτα της πόλης κατακλύζουν τους κάδους, σκίζοντας τις σακούλες των απορριμμάτων και σκορπώντας τα σκουπίδια.

Το πρωί της Τετάρτης οι κάδοι που βρίσκονται περιμετρικά της κεντρικής πλατείας της πόλης θύμιζαν χωματερή, ενώ ακόμη και τα μικρά καλάθια σκουπιδιών που βρίσκονται διασκορπισμένα σε μικρές αποστάσεις μέσα στους δρόμους της πόλης είχαν «πλημμυρίσει» από τα σκουπίδια.





Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες επιτείνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, καθιστώντας ανυπόφορη τη δυσωδία σε ορισμένα σημεία της πόλης, με τους κατοίκους να δυσφορούν… συνεχίζοντας ωστόσο να κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι βρύσες τρέχουν… σκουλήκια


Σε απόγνωση βρίσκονται εδώ και περίπου 15 μέρες, οι κάτοικοι της Νέας Μανωλάδας στην Ηλεία καθώς οι βρύσες των σπιτιών τους αντί για καθαρό, δροσερό νερό βγάζουν… λάσπη και σκουλήκια.


Οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό ακόμα και για να κάνουν μπάνιο, ενώ περιμένουν από τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης να παρέμβει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα οφέλη του θαλασσινού νερού!


Η κολύμβηση στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει τόσο την διάθεση σας όσο και την υγεία σας! Ο Ιπποκράτης πρώτος χρησιμοποίησε τη λέξη «θαλασσοθεραπεία» για να περιγράψει τις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού. Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, το θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσει στην λειτουργία του ανοσοποιητικού σας, να βελτιώσει το κυκλοφορικό σας και να βελτιώσει εν γένει την υγεία του δέρματος σας.

Ανοσοποιητικό

Το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά συστατικά, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία και ζωντανούς μικροοργανισμούς που έχουν αντιβιοτική και αντιβακτηριδιακή επίδραση με αποτέλεσμα να προάγουν το υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, το θαλασσινό νερό ανοίγει τους πόρους του δέρματος και επιτρέπει με αυτόν τον τρόπο την απορρόφηση των μεταλλικών στοιχείων και την αποβολή των τοξινών από το σώμα.

Κυκλοφορικό

Βοηθά την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας. Η θαλασσοθεραπεία ή έχει ως σκοπό την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Η κολύμβηση ή το μπάνιο σε ζεστό θαλασσινό νερό βελτιώνει σημαντικά με το να αποκαθιστά τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία που μειώνονται σημαντικά είτε από δίαιτες, είτε από στρες είτε από περιβαλλοντικά αίτια.

Ευεξία

Το θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται για την γενικότερη ευεξία. Το κολύμπι σε ζεστό θαλλασινό νερό ενεργοποιεί, σύμφωνα με έρευνες τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του σώματος για να πολεμήσουν καταστάσεις όπως το άσθμα, η αρθρίτιδα, η βρογχίτιδα και φλεγμονώδεις νόσους. Το πλούσιο σε μαγνήσιο θαλασσινό νερό βοηθά και στην χαλάρωση των μυών όπως και στη μείωση του στρες.

Δέρμα

Το μαγνήσιο που περιέχει το θαλασσινό νερό βοηθά στην ενυδάτωση και στην εμφάνιση του δέρματος. Σύμφωνα με Έρευνα του Διεθνούς Περιοδικού Δερματολογίας το μπάνιο σε νερό με πλούσια σε μαγνήσιο άλατα της Νεκράς Θάλασσας βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος. Άνθρωποι με ξηρό δέρμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα ζωής από την 16χρονη Menoudakis


H 16χρονη Ελληνοκαναδή, Andrea Menoudakis, είναι μουσικός, παίζει πιάνο και έχει μια ροκ μπάντα, την Motion Device, στην οποία συμμετέχουν η αδερφή της Sara, o αδερφός της David, ο ξάδερφός της Josh και ο φίλος τους Alex.

H μπάντα τους είναι αρκετά γνωστή, τα βίντεο τους ανεβαίνουν στο youtube και συγκεντρώνουν θετικά σχόλια, αλλά αυτός που δεν γνώριζε κανένας μέχρι τώρα, είναι ότι η 16χρονη Andrea έχει επιληψία.

Τώρα, με όπλο τη μουσική της, έγραψε ένα τραγούδι για να δώσει ελπίδα στα 50 εκατομμύρια κόσμου που πάσχει από επιληψία.

Το κομμάτι που η Andrea παίζει στο πιάνο τιτλοφορείται "Daydream".

Το όνειρο της Andrea είναι να γίνει διάσημη μουσικός και συνθέτης. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αδιόριστων πυροσβεστών


«Ραντεβού» αύριο έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο οι 725 αδιόριστοι πυροσβέστες, επιτυχόντες του διαγωνισμού που διεξήγαγε το Πυροσβεστικό Σώμα, οι οποίοι δεν έχουν απορροφηθεί ακόμα από την υπηρεσία.

Οι 725 κατετάγησαν ως διοριστέοι στους οικείους πίνακες που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 1379/ Γ/31.12.2012. Σύμφωνα με όρο της προκήρυξης οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για μόνο δύο έτη από τη δημοσίευσή τους.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ίδιοι αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «ο διορισμός μας επιβάλλεται να γίνει και ηθικά και κυρίως με βάση το νόμο. Το δε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μας έχει απαντήσει εγγράφως ότι υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις και τεράστιες ανάγκες στην Πυροσβεστική».

Υπογραμμίζουν, ακόμα, ότι «το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει το αυτονόητο, τη σταδιακή δηλαδή απορρόφησή μας για να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πυροσβεστικό σώμα, όπου και αν αυτό αποφασίσει να μας τοποθετήσει ανά την Ελλάδα. Είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς και οι πρώτοι που υποστηρίζουμε την, στα πλαίσια της νομιμότητας και της ισότητας, σταδιακή απορρόφησή μας λόγω και της οικονομικής συγκυρίας».



Διαβάστε περισσότερα...

Εγκύκλιος για την εφαρμογή του μειωμένου ωραρίου εργασίας λόγω αναπηρίας


Εκδόθηκε νεότερη διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με ΘΕΜΑ: «Παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με την αριθμ. 268/2012 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την εφαρμογή μειωμένου ωραρίου εργασίας λόγω αναπηρίας σε υπαλλήλους που απολαμβάνουν ειδικού ωραρίου κανονιστικά καθορισμένου» (αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.3/9763/5-4-2013, ΑΔΑ: BEAΦX-M17).
Στην εν λόγω εγκύκλιο αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια της με αρ.πρωτ.ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.3/5469/11.2.2013 (ΑΔΑ:ΒΕΤΩΧ-ΔΞΜ) εγκυκλίου της Υπηρεσίας μας που αφορά τις μειώσεις του ωραρίου εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα, χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών, σύμφωνα με τον αριθμ. 268/2012 Γνωμοδότηση του ΣΤ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε τακτικούς υπαλλήλους, υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., οι οποίοι έχουν βεβαιωμένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, ή σύζυγο με αναπηρία σε ποσοστό 100%, τον οποίο συντηρούν και απολαμβάνουν ειδικού ωραρίου λόγω των συνθηκών εργασίας τους, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Το δικαίωμα χρήσης του μειωμένου κατά μία (1) ώρα ωραρίου εργασίας που απορρέει από την προαναφερθείσα Γνωμοδότηση, δύναται να ασκείται από υπαλλήλους που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρ.16 του ν.2527/1997, όπως ισχύει, με την προϋπόθεση πρωτίστως ότι διαφυλάσσεται το δημόσιο συμφέρον και δεν διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, στις οποίες υπηρετούν οι δικαιούχοι.

Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς, η μείωση του ωραρίου εργασίας δεν αφορά, σε καμία περίπτωση, στις ώρες διδασκαλίας τους. Αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα που απορρέει από την ως άνω Γνωμοδότηση, δύναται να ασκηθεί ως προς τις ώρες, πέραν των διδακτικών, που υποχρεούνται να παραμείνουν στο σχολείο για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδυάζονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό τους έργο.

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών και των φορέων του δημοσίου τομέα, παρακαλούνται οι υπηρεσίες, στο δυναμικό των οποίων, εντάσσεται προσωπικό που απολαμβάνει ειδικού ωραρίου κανονιστικά καθορισμένου και ταυτόχρονα πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις για την εφαρμογή μειωμένου ωραρίου εργασίας λόγω αναπηρίας, να φροντίσουν ώστε το εν λόγω δικαίωμα να ασκείται, με γνώμονα πάντα την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία τους.



Πηγή: http://www.vimaonline.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας 23χρονος «έκλεψε» 15χρονη


Μήνυση υπέβαλαν οι οικείοι της κοπέλας.

Περίπτωση εκούσιας απαγωγής ερευνά το αστυνομικό τμήμα της Κατούνας, μετά από μήνυση που κατατέθηκε από οικογένεια χωριού του Ξηρομέρου.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, 23χρονος από την Κωνωπίνα, πριν από μερικές μέρες «έκλεψε» 15χρονη από άλλο χωριό της περιοχής. Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους οικείους της κοπέλας, μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της Κατούνας όπου και υπέβαλαν μήνυση.

Οι αστυνομικές έρευνες στην περιοχή και την οικία του 23χρονου δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Τα συγκεκριμένα περιστατικά, το να κλέβονται δηλαδή νέοι, ήταν αρκετά διαδεδομένα τα προηγούμενα χρόνια στο Ξηρόμερο και όπως φαίνεται κάποιοι, εξακολουθούν να «τηρούν» την παράδοση.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι μαγευτικές παραλίες της Χαλκιδικής με Γαλάζιες Σημαίες


Μάθετε πού θα κολυμπήσετε φέτος.

Με 393 βραβευμένες με Γαλάζια σημαία ακτές η Ελλάδα κατέλαβε φέτος τη 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 49 χώρες, για τις καθαρές και άριστα οργανωμένες ακτές της.

Αποτελώντας ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας η Γαλάζια Σημαία θεωρείται το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 στις ακτές και τις μαρίνες, που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις και 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εθελοντική και όλο και περισσότεροι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, ξενοδοχεία και camping, ενισχύουν το θεσμό.

Χαλκιδική

Δήμος Αριστοτέλη


Ιερισσός/Δημοτική 1, 2, 3, μεγάλη παραλία, στα σημεία που έχουν γαλάζια σημαία είναι οργανωμένη με πλήρεις υποδομές

Καμπούδι 1, 2, 3, διαδοχικές παραλίες, στα σημεία που έχουν γαλάζια σημαία είναι πλήρως οργανωμένες


Ουρανούπολη 1, 2, 3, διαδοχικές, οργανωμένες παραλίες με ρηχά νερά

Αμμουλιανή - Πόρτο Άγιο, αμμώδης, οργανωμένη παραλία


Νέα Ρόδα 2, υπέροχη παραλία με μοναδική ατμόσφαιρα και κρυστάλλινα νερά


Στρατώνι, οργανωμένη και εύκολα προσβάσιμη παραλία, μήκους 800 μέτρων


Κάμπος, Με μήκος που φτάνει το 1 χλμ. είναι η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής δίπλα στα Πυργαδίκια και είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία της

Δήμος Σιθωνίας

Σάρτη 1, παραλία μέσα στον οικισμό, με αμμουδιά, οργανωμένη και έχει καθαρά νερά


Συκιά, μεγάλη αμμουδερή παραλία με θέα στον επιβλητικό Άθω. Λειτουργούν κάμπινγκ.


Τορώνη, εκτείνεται σε μήκος 2 χλμ., αμμουδερή με ψιλό χαλικάκι, ιδανική για οικογένειες. Σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ενοικιάζονται κανό και θαλάσσια ποδήλατα

Πλατανίτσι, μια μαγευτική τοποθεσία μέσα στα πεύκα, με κρυστάλλινα νερά. Λειτουργεί δημοτικό κάμπινγκ, καφέ μπαρ, μίνι μάρκετ, θαλάσσια σπορ

Πόρτο Καρράς 1, 2, οι παραλίες είναι αμμώδεις, με χαλικάκι και τα νερά γαλαζοπράσινα και σχετικά βαθιά. Πλήρως οργανωμένες διαθέτουν θαλάσσια σπορ, beach bars και εστιατόρια

Ελιά 2, μεγάλη παραλία, πήρε το όνομά της από τους απέραντους ελαιώνες που υπάρχουν στην περιοχή

Μακριά Λαγγάδα, οργανωμένη παραλία με καθαρά νερά


Λαγoμάνδρα, παραλία με άμμο, οργανωμένη η οποία διαθέτει ξενοδοχειακό συγκρότημα, εστιατόρια, μπαρ, θαλάσσια σπορ

Μαρμαράς Β, C, αμμώδης παραλία, αριστερά του οικισμού, με μπαράκια και ταβέρνες και θέα τη νήσο Κέλυφο

Λιβροχιό 1, ασυνήθιστα μεγάλη παραλία για τα δεδομένα της Σιθωνίας, αμμώδης, η θάλασσα έχει ένα μοναδικό γαλαζοπράσινο χρώμα

Δήμος Κασσάνδρας


Σάνη 2, μεγάλη και αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα γαλάζια νερά

Φούρκα, όμορφη παραλία με καθαρά νερά και πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι την άμμο



Πολύχρονο 3, οργανωμένη, αμμώδης παραλία

Χανιώτη 1, 3, μεγάλη παραλία, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο

Δήμος Νέας Προποντίδας

Ελαιώνας, οργανωμένη παραλία, κατάλληλη για οικογένειες

Νέα Ποτίδαια, οργανωμένη παραλία με καθαρά νερά, πολλές επιλογές διασκέδασης



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Υπήρχαν μέρες που γουργούριζε η κοιλιά μας»


Τις δύσκολες στιγμές του παρελθόντος θυμάται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Για τις δύσκολες ημέρες του παρελθόντος που πέρασε ο ίδιος και η οικογένειά του μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Όπως δήλωσε ο αθλητής στο περιοδικό People υπήρχαν μέρες που δεν είχαν ούτε ένα κομμάτι ψωμί να φάνε.
«Υπήρχαν μέρες που γουργούριζε η κοιλιά μας»

«Υπήρχαν μέρες που δεν πουλάγαμε τίποτε στους δρόμους, το ψυγείο μας ήταν άδειο και δεν είχαμε ούτε ένα κομμάτι ψωμί να φάμε, γουργούριζε η κοιλιά μας. Ή άλλες φορές που λέγαμε ψέματα στη μητέρα μας ότι είχαμε φάει έξω με τους φίλους μας ή ότι δεν πεινούσαμε για να περισσέψει ένα πιάτο για τα μικρότερα αδέλφια μας, τον Κώστα και τον Άλεξ».

Ωστόσο, όπως είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οι δύσκολες στιγμές ήταν που «έδεσαν» περισσότερο την οικογένειά του.

«Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φτώχεια και στην αβεβαιότητα, αλλά είμαι πολύ υπερήφανος για τους γονείς μου και για όλη την οικογένειά μου. Οι δυσκολίες, αντί να μας διαλύσουν, μας συσπείρωσαν και σφυρηλάτησαν τους δεσμούς και τις προσωπικότητές μας. Ευγνωμονώ τους γονείς μου διότι είχαν υπομονή, δεν με πήραν από το σχολείο, με άφησαν να παίξω μπάσκετ, με φρόντισαν με πολλά βάσανα και τώρα επιτέλους θα ανταμειφθούν κι αυτοί».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δράση για την υποστήριξη 165 ανέργων


Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Εφόδια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσα από γνώση/κατάρτιση και προϋπηρεσία, έχουν το περιθώριο να αποκτήσουν 165 άνεργοι (εκ των οποίων οι δέκα είναι νέοι επιστήμονες) που θα επιλεγούν να συμματάσχουν στο έργο: «Ενθαρρύνοντας την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στον τομέα της μεταποίησης, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης», για το οποίο ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι 400.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αντικείμενο του έργου είναι η υποστήριξη ανέργων, με σκοπό την προετοιμασία για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω: απασχόλησης σε θέσεις μισθωτής εργασίας, σε θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, αυτο-απασχόλησης/ίδρυσης επιχείρησης και ίδρυσης κοινωνικής εταιρείας.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που τη στηρίζουν, με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας σε σχετικά επαγγέλματα υψηλής εξειδίκευσης σε ειδικότητες όπως μεταξύ άλλων: εξωστρέφεια επιχειρήσεων, ανάπτυξη καινοτομίας στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών, πράσινη οικονομία, σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων προϊόντων και διαδικασιών και διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας-Logistics.

Οι ομάδες στόχου του έργου είναι άνεργοι στον τομέα της μεταποίησης με έμφαση σε όσους είναι έως 25 ετών, άνεργες γυναίκες με υψηλή εξειδίκευση, άνεργοι άνω των 45 ετών και νέοι επιστήμονες, όπως μηχανικοί και τεχνολόγοι.

Προϋπόθεση για συμμετοχή στο έργο είναι: οι ενδιαφερόμενοι να είναι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να ανήκουν σε μία από τις αναφερόμενες ομάδες στόχου. Οι τελικοί συμμετέχοντες στο έργο, πρόκειται να έχουν επιλεγεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Από το σύνολο των 165 ατόμων που θα ωφεληθούν από το έργο, ο τομέας της αυτοτοαπασχόλησης-μικροεπιχειρηματικότητα θα απορροφήσει 45 άτομα και της ετεροαπασχόλησης 60, άλλοι 35 θα συνάψουν συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και 25 θα προχωρήσουν στη σύσταση τεσσάρων κοινωνικών επιχειρήσεων.

Το έργο παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο ημερίδας που φιλοξενήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τη διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση» και εντάσσεται στο πλαίσιο της προκήρυξης των «Τοπικών Σχεδίων Απασχόλησης» (ΤΟΠΣΑ) .

Την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση» έχουν συστήσει: ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), τα ΚΕΚ ΣΕΒΕ – ΣΒΒΕ – ΔΕΘ και ΕΝΔΥΣΗ, και η εταιρεία ΓΝΩΣΗ Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ
.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μετρό πιάνει Ελληνικό


Παραδίδονται τέσσερις νέοι σταθμοί στις 27 Ιουλίου.

Στο Ελληνικό θα φτάνει σε λίγες ημέρες το μετρό, καθώς στις 26 Ιουλίου αναμένονται τα εγκαίνια της επέκτασης της γραμμής 2 προς τα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας.

Από τις 27 Ιουλίου το επιβατικό κοινό της Αθήνας που χρησιμοποιεί το μετρό, θα φτάνει στο Ελληνικό από το Σύνταγμα μέσα σε 14 λεπτά, έχοντας στη διάθεσή του τέσσερις νέους σταθμούς: της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.

Με τη νέα επέκταση εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούνται καθημερινά επιπλέον 80.000 επιβάτες, γεγονός που σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους θα συμβάλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της λεωφόρου Βουλιαγμένης.


Διαβάστε περισσότερα...

Νίκησε τη νευρική ανορεξία, κέρδισε τη ζωή της


Είχε φτάσει μια ανάσα από το θάνατο.

Παλεύοντας με τη νευρική ανορεξία είχε φτάσει τόσο κοντά στο θάνατο που η μαμά της είχε απευθυνθεί σε γραφείο τελετών για να είναι έτοιμο το φέρετρό της! Όμως η 26χρονη σήμερα Rowena Buxton-Henderson κατάφερε να είναι νικήτρια σε αυτή τη σκληρή μάχη.

Η Rowena εμφάνισε τη διατροφική διαταραχή όταν η σχολική νοσοκόμα τη ζύγισε, στα 13 της, και της είπε πως πρέπει να χάσει βάρος.

Ήταν όντως παχύσαρκη, ζύγιζε λίγο πάνω από 100 κιλά. Αλλά το ταπεινωτικό περιστατικό την τραυμάτισε τόσο που απέκτησε φοβία με το φαγητό. 



Πέρασε ολόκληρη την εφηβεία της μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία, μέχρι που μία φορά χρειάστηκε ανάνηψη καθώς είχε σταματήσει να αναπνέει.

Στη χειρότερη φάση της διαταραχής, με ύψος 1,80 είχε βάρος μόλις 35 κιλά και ήταν τόσο άρρωστη που η μητέρα της Carolann άρχισε να προετοιμάζεται για το θάνατό της.

Στα 16 της η Rowena πέρασε επτά μήνες σε ειδικό κέντρο για πάσχοντες από διατροφικές διαταραχές, όπου σιτιζόταν με γαστρικό σωλήνα. Αλλά εκείνη διαρκώς τον έβγαζε, τρομοκρατημένη πως θα πάρει βάρος.

Αφού βγήκε νικήτρια από την πιο δύσκολη μάχη της, αυτή για τη ζωή της, και με βάρος πλέον 60 κιλών, η 26χρονη από το Nottingham μίλησε για τη διαταραχή που τη βασάνιζε αλλά και για την επίτευξη ακόμα ενός προσωπικού στόχου: του μεταπτυχιακού της στη Φαρμακοχημεία από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.



«Έχασα τα πιο πολύτιμα χρόνια μου με την οικογένεια και τους φίλους μου, μία περίοδο που θα έπρεπε να έχω απολαύσει», δήλωσε. «Θυμάμαι πως μία φορά χρειάστηκα ανάνηψη γιατί είχε σταματήσει η αναπνοή μου. Η νοσοκόμα μού είπε πως ο οργανισμός μου χρειαζόταν επειγόντως ζάχαρη και μου έδωσε ένα ισοτονικό ποτό. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να ρωτήσω πόσες θερμίδες έχει!», αφηγείται. «Βρισκόμουν σε πλήρη άρνηση. Έπαιρνα τροφή με ειδικό σωληνάκι αλλά διαρκώς τον έβγαζα. Ήμουν 16 χρονών και είχα βάρος 44 κιλά, ήταν απαίσιο. Στο χαμηλότερο βάρος μου βρέθηκα στα 18-19, ήμουν κάτω από 38 κιλά και ήξερα πως έπρεπε να αρχίσω να τρώω», προσθέτει.

«Πρέπει να θέλεις να αλλάξεις. Ήμουν για επτά χρόνια μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Έλαβα πολλές φορές βοήθεια αλλά έγινα πραγματικά καλύτερα μόνο όταν το θέλησα εγώ. Πριν από εκείνη τη στιγμή, έπαιρνα βάρος στο νοσοκομείο και το έχανα μόλις έβγαινα. Μετανιώνω για το χαμένο χρόνο αλλά αν δεν τα είχα περάσει όλα αυτά δεν θα ήμουν σήμερα ο άνθρωπος που είμαι», τονίζει.

Μετά το τραυματικό περιστατικό με τη σχολική νοσοκόμα στα 13 της, η Rowena άρχισε να χάνει βάρος. Σταμάτησε να τρώει και η εμμονή της με τη δίαιτα συνεχίστηκε μέχρι που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, στα 15 της, καθώς κατέρρευσε στο σπίτι της.

«Πήγα σε κάποια γραφεία τελετών εκείνη την εποχή, προετοιμαζόμουν να τη χάσω», λέει η 57χρονη μητέρα της.
«Είχε δείκτη μάζας σώματος μόλις 11 και από το νοσοκομείο με ειδοποίησαν πως δεν θα έβγαζε τη νύχτα. Ήταν φρικτό. Δεν περίμενα τότε πως θα είμαστε εδώ σήμερα, με τη Rowena και μάλιστα πτυχιούχο. Είναι έξυπνη, γενναία και αποφασισμένη και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη γι’ αυτήν».



Η Rowena δέχθηκε βοήθεια στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου του Nottinghamshire πριν εισαχθεί σε εξειδικευμένη κλινική για διατροφικές διαταραχές.

Όταν η υγεία της βελτιώθηκε, άρχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Χρειάστηκε να κάνει έναν προπαρασκευαστικό χρόνο πριν παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, καθώς είχε χάσει δύο σχολικές χρονιές λόγω της νοσηλείας της.

«Έχω την πιο υπέροχη οικογένεια και τους πιο υπέροχους φίλους. Για όποιον υποφέρει εκεί έξω, είναι πολύ δύσκολο να μην έχεις υποστήριξη. Είναι μία μακρά διαδικασία. Κάνεις πρόοδο αλλά κάνεις και βήματα πίσω. Όλοι έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους», λέει η Rowena. «Δεν πιστεύω πως θα το αφήσω ποτέ εντελώς πίσω μου αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να το διαχειρίζομαι ούτως ώστε να έχω τη ζωή μου. Θα ήθελα να ασχοληθώ με την ιατροδικαστική ή τα ναρκωτικά, θα ήταν ωραία να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους».



Διαβάστε περισσότερα...