Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αντιγήρανση με όπλο την φύση



Θαύματα με απλά καθημερινά υλικά.

Η φύση έχει στα χέρια της πολλές απάντησεις για να σταματήσει κανείς το χρόνο σε πρόσωπο και σώμα. Δείτε πως με απλά καθημερινά υλικά μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Για το πρόσωπο

Δοκιμάστε σταφυλοθεραπεία: Για να καταδείξουν την εξαιρετικά σημαντική θρεπτική αξία των σταφυλιών οι ειδικοί τα παρομοιάζουν με το μητρικό γάλα. Οι πολυφαινόλες που περιέχουν αποτελούν το Νο1 όπλο στη μάχη κατά των ελευθέρων ριζών που επιταχύνουν τη γήρανση. Παράλληλα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και C αλλά και πηκτίνης η οποία έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Στα κουκούτσια των σταφυλιών περιέχονται υψηλά ποσοστά τανίνης,μιας ουσίας με αντισηπτικές ιδιότητες, καθώς και σάκχαρα που συμβάλλουν στη θρέψη της επιδερμίδας και διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Για τα μαλλιά

Μειώστε τη φθορά με αιθέρια έλαια: Οι μάσκες με αιθέρια έλαια βότανα και φρούτα θα αλλάξουν θεαματικά την εμφάνιση των μαλλιών σας.
-Δοκιμάστε μία θεραπεία με μασάζ και λάδια δάφνης, rose, wood geranium, sandal wood και μείγμα φρούτων από την Ινδία. Η θεραπεία συνήθως γίνεται μια φορά το μήνα και έχει καταπληκτικά αποτελέσματα.
-Για ενυδάτωση δοκιμάστε να κάνετε μία μάσκα από λάδι jojoba και αιθέριο έλαιο που συνδυάζεται με μασάζ.
-Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ αδύναμα και εξασθενισμένα, υπάρχει μια ειδική αγωγή με έλαια από δάφνη, cendar wood και tea tree, που εξασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Για το σώμα

Δοκιμάστε τη σοκολατοθεραπεία: Ανεβάστε κατακόρυφα τη διάθεσή σας μέσα σε ένα θεραπευτικό μπάνιο, όπως αυτή της σοκολάτας! Προσθέστε στο νερό του μπάνιου σας αφρόλουτρα με σοκολάτα και απλώστε μια κρέμα ενυδάτωσης με σοκολάτα και επωφεληθείτε από τις αντιγηραντικές ιδιότητες της σοκολάτας. Διαφορετικά αναζητήστε τη κούρα της σοκολατοθεραπείας σε μεγάλα ινστιτούτα ομορφιάς.

Δοκιμάστε το σύκο. Αν τα γόνατα και οι αγκώνες σας έχουν τραχιά επιφάνεια,κάντε μασάζ με ένα σφουγγάρι από λούφα ενώ κάνετε ντους: ερεθίζει λιγότερο από το τρίχινο γάντι και κάνει το δέρμα απαλό. Μετά, σε νωπό δέρμα ρίξτε λίγες σταγόνες έλαιο σύκου. Συνδυάζει τις μαλακτικές ιδιότητες του φυτικού ελαίου με τα αντιφλεγμονώδη και την αντιοξειδωτική δράση. Έτσι, όχι μόνο ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα αλλά το βοηθά να διατηρηθεί νέο και ελαστικό.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήθηκαν οι πλαστικές σε γνάθο και πηγούνι



Στόχος να δείχνει κάποιος νέος χωρίς να κάνει λίφτινγκ!
Κατά 71% αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στο πηγούνι και στη γνάθο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2011 της Αμερικανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το πηγούνι και η γνάθος είναι από τα πρώτα σημεία στο πρόσωπο που πλήττονται από τα γηρατειά και αυτού του είδους οι επεμβάσεις μπορεί να κάνει κάποιον να φαίνεται νέος, χωρίς να χρειαστεί να κάνει λίφτινγκ.

«Οι άνθρωποι συνδέουν υποσυνείδητα ένα τετράγωνο πηγούνι με την εξουσία, την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα», λέει ο χειρουργός Ντέρικ Άντελ από τη Νέα Υόρκη που έχει μελετήσει και ερμηνεύσει τις επιθυμίες ασθενών του, που είναι κυρίως διευθυντικά στελέχη.

Το 2011 πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ 13,8 εκατομμύρια επεμβάσεις, από τις οποίες 1,6 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούσαν εμφυτεύματα στήθους, ρινοπλαστική και λιποαναρρόφηση. Αύξηση σημειώθηκε και στις αισθητικές επεμβάσεις, όπως το Bottox, όπου την περασμένη χρονιά πραγματοποιήθηκαν 5,6 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Η Παγκόσμια Ενωση Πλαστικών Χειρουργών ανακοίνωσε, επικαλούμενη στοιχεία του 2010, ότι το 17,1% των αισθητικών επεμβάσεων πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και το 16,8% στη Βραζιλία. Στην Ευρώπη, πρώτη χώρα στις πλαστικές είναι η Ιταλία και ακολουθεί η Γαλλία.


Διαβάστε περισσότερα...

Η μικρή Rosanna κέρδισε τη μάχη με το θάνατο στη... πισίνα



Και κολυμπάει χωρίς μπρατσάκια από δύο ετών!

Όταν η Rosanna Ogden, από το Λάνκασαϊρ της Αγγλίας, υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, ήταν μόλις έξι εβδομάδων, και οι γιατροί είχαν επισημάνει στους γονείς της ότι η σωματική δραστηριότητα θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάκαμψη της.

Δέκα βδομάδες μετά την επέμβαση, η μητέρα της, Sanam, την πήγε σε μία τοπική πισίνα για βρέφη. Από τότε, η μικρή έγινε αχώριστη με το νερό!

Η Rosanna αγάπησε αμέσως το κολύμπι και σήμερα, στην ηλικία των δύο ετών, είναι σε θέση να κολυμπάει χωρίς μπρατσάκια. Το περασμένο μήνα, έγινε η νεότερη κολυμβήτρια που έλαβε μέρος στο φιλανθρωπική εκδήλωση του «British Heart Foundation», συγκεντρώνοντας περισσότερες από 1.000 λίρες, καθώς κάλυψε, συνολικά, 100 μέτρα κολύμβησης.

«Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτήν», δήλωσε η 27χρονη μητέρα της. Οι γιατροί είχαν ανακαλύψει έναν όγκο δίπλα στη καρδιά της, ο οποίος αν και καλοήθης, εμπόδιζε τη ροή του αίματός της.

Δυο ημέρες αργότερα, ο όγκος αφαιρέθηκε σε μια έκτακτη εγχείρηση οκτώ ορών, στο νοσοκομείο παίδων «Alder Hey» του Λίβερπουλ.

«Η ανάκαμψη της κόρης μου άρχισε στη πισίνα και η αγάπη της για το νερό ήταν αμέσως εμφανής. Όλα τα άλλα μωρά ούρλιαζαν, αλλά η Rosanna το απολάμβανε», δήλωσε καταληκτικά η μητέρα της.







Διαβάστε περισσότερα...

Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί λόγω εκλογών



Κλειστά για οκτώ ημέρες θα είναι τα δικαστήρια.

Κλειστά για οκτώ ημέρες θα παραμείνουν τα δικαστήρια της χώρας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα θα ανασταλούν και οι διενέργειες όλων των πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα, τα δικαστήρια θα είναι κλειστά από 2 Μαΐου έως 9 Μαΐου 2012, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα θα ανασταλούν και οι διενέργειες όλων των πλειστηριασμών.

Κατά δύο ημέρες επιπλέον θα είναι κλειστό το Πρωτοδικείο Αθηνών, δηλαδή από 2/5 έως 11/5. Αντίθετα, ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τις 2 Μαΐου 2012 και δεν θα έχουν περαιωθεί, συνεχίζονται και μετά τις 2 Μαΐου 2012.



Διαβάστε περισσότερα...

Μετατίθενται για ένα μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις



Υπήρξε πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Μετατίθεται για ένα μήνα η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, που επρόκειτο να εφαρμοσθεί από την 1η Μαΐου σύμφωνα με τις προβλέψεις του 2ου Μνημονίου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η παράταση αποφασίστηκε μετά από αίτημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), που ζήτησε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εντάξει στο σύστημα όλες τις μειώσεις που δεν είναι οριζόντιες αλλά διαφορετικές ανά κατηγορίες συνταξιούχων που ανήκουν σε διαφορετικά Ταμεία.

Ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει καλέσει για απόψε ή νωρίς το πρωί σε σύσκεψη τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα.


Διαβάστε περισσότερα...

Κάντε το παράθυρό σας... μπαλκόνι!



Στην αγορά ένα πρωτότυπο προϊόν που εντυπωσιάζει.

Αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων εδώ και καιρό αλλά μόλις τον προηγούμενο μήνα έγινε πραγματικότητα. Το παράθυρο «Bloomframe» που γίνεται μπαλκόνι είναι ήδη στην αγορά και κερδίζει τις εντυπώσεις αφού αποτελεί μία πρωτότυπη επινόηση που κανείς έως τώρα δεν είχε αξιοποιήσει εμπορικά.

Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων μπορούν να απολαύσουν το προνόμιο αυτό, πατώντας ένα κουμπί και μετατρέποντας το παράθυρό τους σε μπαλκόνι, αρκεί αυτό να είναι όσο μεγάλο χρειάζεται για να γίνει η μετατροπή. Επίσης, τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται το παράθυρο-μπαλκόνι μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την επιφάνεια του κτιρίου.


 


Διαβάστε περισσότερα...

Υποτροφίες σε ομογενείς σπουδαστές στις ΗΠΑ



Θα γίνει και συναυλία με το Γιάννη Πλούταρχο!
Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμα χρονιά η τελετή απονομής υποτροφιών στους πιο λαμπρούς έλληνες και ελληνοαμερικανούς σπουδαστές, από τον αμερικανό οργανισμό Hellenic Times Scholarship Fund.

Ο θεσμός, όπως αναφέρει η «Φωνή της Αμερικής», καθιερώθηκε πριν 20 χρόνια με πρωτοβουλία της οικογένειας Ιωάννη Κατσιματίδη, δίνοντας υποτροφίες συνολικού ποσού 2 εκατομμυρίων δολαρίων, σε περισσότερους από 800 φοιτητές.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει μουσική συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο, την προτεινόμενη για βραβείο Γκράμμυ, Μαξίν Ναϊτινγκέιλ, τον Κωνσταντίνο Μαρούλη και την Καλομοίρα.

Το «Βραβείο Ανθρωπισμού» φέτος απονέμεται στον Dennis Mehiel, ανταποκριτή του δικτύου Fox News, ενώ ο Mike Emanuel από το Fox News θα τιμηθεί με το βραβείο «δημοσιογραφικής προσφοράς».

Προσκεκλημένοι είναι και ο γνωστός δημοσιογράφος του «Fox 5», Έρνι Ανάστος, ο μετεωρολόγος Νίκ Γκρέγκορι και ο ηθοποιός Γκίλες Μαρίνι, από το Dancing with the Stars.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρέπει να γίνεται το Τεστ Παπ κάθε χρόνο;



Αρκετές γυναίκες παραμελούν την παρακολούθηση από τον γυναικολόγο.

Τo test Παπανικολάου ή test Pap όπως συνηθίζεται να λέγεται είναι μία εξέταση στην οποία ο κυτταρολόγος εξετάζει στο μικροσκόπιο τα κύτταρα του τραχήλου, του ενδοτραχήλου αλλά και του κόλπου για την έγκαιρη ανεύρεση άτυπων μορφών κυττάρων. Είναι μία εξέταση που επιβάλλεται να κάνουν όλες οι γυναίκες με την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής και να επαναλαμβάνουν στην συνέχεια ανά έξι έως δώδεκα μήνες ή και νωρίτερα αν τους το συστήσει ο Γυναικολόγος τους.

Η λήψη του test Pap πρέπει να γίνεται από γυναικολόγο, που έχει εκπαιδευτεί όχι μόνο στο να κάνει την σωστή λήψη του επιχρίσματος αλλά επιπλέον κατά την διάρκεια της λήψης του test να μπορεί να αναγνωρίσει και οτιδήποτε παθολογικό συνυπάρχει στα έξω γεννητικά όργανα, τον κόλπο αλλά και τον τράχηλο ενώ με την γυναικολογική εξέταση μπορεί να ψηλαφήσει και να αναγνωρίσει κάποιο ευμέγεθες μόρφωμα ή να διαγνώσει κάποια φλεγμονή όπως πχ εξαρτηματίτιδα. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται οι προσφορές από διάφορα διαγνωστικά κέντρα όπου έναντι πολύ χαμηλού αντιτίμου, προσωπικό που δεν είναι εκπαιδευμένο ειδικά πάνω σ’ αυτήν την λήψη, ούτε φυσικά είναι Γυναικολόγοι, που μπορούν να διακρίνουν συνυπάρχουσα παθολογική κατάσταση, προβαίνουν σε λήψη test Pap με την αντίστοιχη επίπτωση στην ολοκληρωμένη εξέταση.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα διαγνωστικά κέντρα απλά δίνουν αποτελέσματα εξετάσεων. Στην περίπτωση παθολογικού αποτελέσματος, το προσωπικό δεν μπορεί ούτε να αξιολογήσει αλλά και ούτε να εξηγήσει στην γυναίκα το αποτέλεσμα ενός παθολογικού test Pap, ή να της προτείνει την ενδεικνυόμενη θεραπευτική λύση, όπου και αν αυτή χρειάζεται.

Το test Pap δεν αντικαθιστά την γυναικολογική εξέταση, που μόνο ο γυναικολόγος μπορεί να κάνει. Κάθε γυναίκα στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου οφείλει να προγραμματίζει μία επίσκεψη στον γυναικολόγο της, όπου θα γίνεται η ορθή λήψη του test Pap, η απαραίτητη γυναικολογική εξέταση και ο έγχρωμος διακολπικός υπέρηχος και Doppler μήτρας και ωοθηκών, που μπορεί να διαγνώσει παθολογικές καταστάσεις στις ωοθήκες. Αρκετές γυναίκες παραμελούν την συστηματική τους παρακολούθηση από τον γυναικολόγο τους πιστεύοντας πως αφού οι ίδιες νιώθουν υγιείς, αρκεί η διενέργεια ενός test Pap αποκλειστικά για να τους πιστοποιήσει την ισχύ της πεποίθησής τους.

Η υγεία όμως είναι ιδιαίτερα σημαντική και είναι εύκολα αντιληπτό από όλους πως όπου υπάρχουν εκπτώσεις στην τιμή, ελλοχεύει ο κίνδυνος να συνυπάρχουν εκπτώσεις και στην ποιότητα. Όσο πιο γρήγορα ανακαλυφθεί ένα πρόβλημα, τόσο μικρότερο είναι το κόστος αντιμετώπισής του αλλά και ο αντίκτυπός του στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή μίας γυναίκας. Η επιλογή δηλαδή ενός διαγνωστικού κέντρου, που διαθέτει σε προσφορά ένα test Pap είναι μια «φθηνή» λύση, που σε βάθος χρόνου όμως αποδεικνύεται πολύ πιο ακριβή από την ενδεδειγμένη, την επίσκεψη δηλαδή σε έναν γυναικολόγο. Κάθε γυναίκα αξίζει το καλύτερο και είναι στην διακριτική της ευχέρεια να το προσφέρει στον εαυτό της.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραλίγο να χάσει το χέρι της από τσίμπημα αράχνης!



Χρειάστηκε να μείνει έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο.

Για κανένα δεν είναι ευχάριστη η ιδέα πως μία αράχνη περπάτησε μέσα στο κρεβάτι του και τον δάγκωσε. Αλλά για την Catherine Coombs ο εφιάλτης δεν τελείωσε στη βραδιά εκείνη αλλά συνεχίζεται δύο μήνες μετά καθώς το δάγκωμα- που πιστεύεται πως προέρχεται από μία από τις πλέον δηλητηριώδεις αράχνες της Βρετανίας- παραλίγο να της στοιχίσει το χέρι της!

Η 48χρονη ξύπνησε σε αβάσταχτους πόνους μία νύχτα τον Φεβρουάριο και το χέρι της άρχισε να πρήζεται.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί τη χειρούργησαν τρεις φορές για να απομακρύνουν το δηλητήριο και το νεκρό ιστό και να εμποδίσουν τη διασπορά του δηλητηρίου στο υπόλοιπο χέρι της.

Κάποια στιγμή η κατάστασή της ήταν τόσο κακή που οι γιατροί φοβήθηκαν πως μπορεί να χρειαζόταν να ακρωτηριάσουν το χέρι της.

Η Coombs πέρασε έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο και είναι πλέον στο σπίτι της περιμένοντας να απαλλαγεί πλήρως τη μόλυνση για να κάνει άλλη επέμβαση στους τένοντές της που έχουν παραλύσει από το δηλητήριο της θάλασσας.

Από τα σημάδια στο χέρι της και τα συμπτώματά της, οι γιατροί πιστεύουν πως η γυναίκα δέχθηκε το δάγκωμα μιας αράχνης «συγγενούς» της Μαύρης Χήρας.

«Φοβόμουν τις αράχνες σε όλη μου τη ζωή. Οι άλλοι λένε πως είναι μια χαζή φοβία και πως δεν μπορούν να σε βλάψουν αλλά τώρα ξέρω πως μπορούν», δηλώνει η Coombs. «Για κάποιο διάστημα οι γιατροί φοβούνταν πως μπορεί να έχανα το χέρι μου και κάθε φορά που μου έκαναν αναισθησία υπέγραφα πως συναινούσα στον ακρωτηριασμό του χεριού μου. Σε κάθε επέμβαση έβρισκαν κι άλλο ιστό σε αποσύνθεση και διαρκώς απομάκρυναν το νεκρό δέρμα. Κάθε φορά που ξυπνούσα ήλεγχα αν το χέρι μου ήταν ακόμα εκεί», προσθέτει.






Διαβάστε περισσότερα...

Από σήμερα το Τραινο-ταξί



Νέα υπηρεσία από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συνδυασμένη μετακίνηση με τραίνο και ταξί με έκπτωση που φτάνει το 15% εξασφαλίζουν από σήμερα οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη καθώς τίθεται σε ισχύ η νέα υπηρεσία των Τραινο-ταξί.

Οι επιβάτες δεν θα επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος για την εξασφάλιση της υπηρεσίας ταξί, δεδομένου ότι αποτελεί προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το επιβατικό κοινό.

Η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας εφαρμόζεται για τέσσερις μήνες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΥΡΩΤΑΞΙ. Αργότερα η συνεργασία θα επεκταθεί και με άλλες εταιρείες ταξί που διαθέτουν κατάλληλα μηχανογραφικά συστήματα, ανάλογα με την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικτυακή πύλη για τα αγροτικά προϊόντα



Μια πρωτοβουλία του υπουργείου με στόχο την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής.

Στη δημιουργία διαδικτυακής πύλης για την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, προχωρά το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η «Ανάπτυξη Portal προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κρήτης» εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «01- Βελτίωση της παραγωγικότητας με αξιοποίηση των ΤΠΕ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», με απόφαση που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αντ. Μαρκόπουλος.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης είναι 18 μήνες, η ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίστηκε η 31 Δεκεμβρίου 2015 και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 460.150 ευρώ.

Προβλέπεται η δημιουργία διαδικτυακής πύλης προβολής και προώθησης των αγροτικών προίόντων της Περιφέρειας Κρήτης με έμφαση στα προϊόντα αιχμής του νησιού.

Το portal θα διασυνδεθεί μεταξύ άλλων με το επιχειρησιακό σχέδιο «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων», του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έχει ως στόχο την προώθηση των τοπικών και παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων που αναδεικνύουν τη γαστρονομική φυσιογνωμία της κάθε Περιφέρειας. Το καλάθι θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ελαιόλαδα, επιτραπέζιες ελιές, σταφύλια, τσικουδιά, πετιμέζι, σταμναγκάθι, εσπεριδοειδή, φραγκόσυκο, αβογκάντο, μπανάνα, γαλακτοκομικά (γάλα, κρέας, αβγά και κυρίως κίτρινα τυριά), κηπευτικά, καλλυντικά με βάση τα τοπικά προϊόντα και αφεψήματα, αρωματικά φυτά και μέλι και θα αναπτυχθεί σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά.

Στόχος της πρότασης είναι:

- Ανάπτυξη της τοπικής γεωργικής παραγωγής με σκοπό την κάλυψη των τοπικών διατροφικών αναγκών και τη μείωση της εξάρτησης από την Ηπειρωτική Ελλάδα.

- Διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό και προώθηση των τοπικών, παραδοσιακών και υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων μέσω αυτού.

- Επέκταση των δυναμικών κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής με στόχο την προώθηση των προϊόντων στην εθνική και διεθνή αγορά.

- Βελτίωση και σταθεροποίηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων με σκοπό την προώθησή τους στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά.

Το portal θα είναι φτιαγμένο για να παρέχει πληθώρα ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους χρήστες, όπως η ανάπτυξη ηλεκτρονικού μητρώου παραγωγών ή ενώσεων της Κρήτης.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα θεραπεία υπερήχων κατά του καρκίνου του προστάτη



Έχει λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες θεραπείες.

Μια τεχνική θεραπείας με υπέρηχους εφάρμοσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του University College του Λονδίνου σε 41 ασθενείς, με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Η συγκεκριμένη θεραπεία, που όμως χρειάζεται μεγαλύτερες κλινικές μελέτες για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά της, μειώνει σημαντικά τις παρενέργειες που επιφέρουν οι παραδοσιακές θεραπείες, με κυριότερες την σεξουαλική ανικανότητα και την ακράτεια ούρων.

Ο καρκίνος του προστάτη συχνά θέτει γιατρούς και ασθενείς μπροστά σε δίλημμα. Από τη μια η νόσος σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, από την άλλη όμως η χειρουργική αφαίρεση του όγκου ή η ακτινοθεραπεία συχνά έχουν δυσάρεστες παρενέργειες, τη στιγμή μάλιστα που έχει διαπιστωθεί ότι ορισμένοι ασθενείς, οι οποίοι δεν κάνουν επέμβαση, δεν παρουσιάζουν τελικά επιδείνωση.

Με τη θεραπεία αυτή η εκπομπή των υπερήχων θερμαίνει τα καρκινικά κύτταρα μέχρι την θερμοκρασία των 80 βαθμών Κελσίου, προκαλώντας μικρές παράπλευρες ζημιές στο γειτονικό μυϊκό και νευρικό ιστό.

Ένα χρόνο μετά τη θεραπεία εννέα στους δέκα ασθενείς δεν εμφάνισαν στυτική ανικανότητα και κανείς δεν παρουσίασε ακράτεια ούρων. Η τεχνική θεωρείται φθηνότερη από τις υπάρχουσες και θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα για τους ασθενείς και τα δημόσια συστήματα υγείας.


Διαβάστε περισσότερα...

Η ψυχική υγεία εξαρτάται από εμάς



Ο δεκάλογος της ευτυχίας.

Οι εποχές μπορεί να είναι δύσκολες ωστόσο δεν θα αφήσουμε τους εξωγενείς παράγοντες να μας επηρεάσουν, αφού η ψυχική μας υγεία εξαρτάται από εμάς.

1. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για ό,τι έχουμε όσο λίγο και αν μας μοιάζει, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη στον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και σε άτομα που πιστεύουμε ότι το αξίζουν.

2. Σκεφτόμαστε αισιόδοξα. Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο αλλά το προσπαθούμε. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει έχει αποδειχτεί ότι οι αισιόδοξοι χαίρουν μεγαλύτερης υγείας.

3. Δεν συγκρινόμαστε. Δεν αναμασάμε ό,τι αρνητικό μας συμβαίνει και δεν συγκρινόμαστε ποτέ με άλλους, όταν έρχονται στο μυαλό μας τέτοιες σκέψεις τις διώχνουμε.

4. Κάνουμε καλές πράξεις όσο μικρές και αν μας φαίνονται, μιας και μας γεμίζουν με το αίσθημα ευφορίας.

5. Αφιερώνουμε χρόνο στις ανθρωπινές σχέσεις μας για να τις βελτιστοποιήσουμε.

6. Κάνουμε δραστηριότητες που μας ευχαριστούν.

7. Στρέφουμε το βλέμμα σε όποιον λέει ή κάτι αστείο όσο απορροφημένοι και αν είμαστε. Προσπαθούμε να αντλούμε χαρά από παντού.

8. Έχουμε πάντα ένα σκοπό. Μόνο με την ύπαρξη ενός στόχου οδηγούμε τη ζωή μας στην ευτυχία.

9. Συγχωρούμε τους γύρω μας, ό,τι και αν μας έχουν κάνει.

10. Προσέχουμε το σώμα μας. Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε με τις ώρες στο γυμναστήριο, αλλά ένας μικρός περίπατος είναι αρκετός να μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι «παρενέργειες» του πασχαλινού τραπεζιού



Συμβουλές για να μη γίνει επικίνδυνος για την υγεία ο οβελίας.

Η Κυριακή του Πάσχα και το πλούσιο γεύμα που περιλαμβάνει μπορεί, εάν δεν προσέξουμε, να φανεί επικίνδυνο για την υγεία.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά, καθώς παρατηρείται αυξημένη εισαγωγή στα νοσοκομεία της χώρας που υπολογίζεται ότι αγγίζει το 30%.

Τα φαγητά της ημέρας αυτής, που για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι το αρνί, περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά, αλάτι και χοληστερόλη.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την πρόληψη των πιθανών «παρενεργειών» από το πασχαλινό τραπέζι.

- Λόγω και της Μεγ. Εβδομάδας και της νηστείας που πολλοί έχουν ακολουθήσει, καλό είναι να φροντίσουμε την ημέρα της Κυριακής να έχουμε ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή από το πρωί και να μην περιμένουμε νηστικοί να πέσουμε με τα μούτρα στο αρνί. Ένα ικανοποιητικό και πλήρες πρωινό μας επιτρέπει να καταναλώσουμε πιο λογικές ποσότητες κρέατος.

- Το ψωμί περιττεύει με όσα θα υπάρχουν στο τραπέζι. Αν θέλουμε να φάμε ωστόσο, δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε. Μια φέτα είναι αρκετή.

- Η πέτσα του αρνιού όση ώρα ψήνεται είναι πειρασμός. Ωστόσο η κατανάλωσή της πρέπει να γίνεται με μέτρο.

- Μπορούμε αντί για αρνί να προτιμήσουμε κατσίκι που έχει λιγότερο λίπος.

- Μία από τις αιτίες των πιθανών «παρενεργειών» που μπορεί να προκύψουν είναι ότι δεν συνειδητοποιούμε πόσο τρώμε. Αν σερβίρουμε σε πιάτο, θα έχουμε καλύτερο έλεγχο της συνολικής ποσότητας που θα φάμε. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να το αδειάσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα.

- Προσοχή πρέπει να δοθεί φυσικά και στην ποσότητα του αλκοόλ ειδικά από όσους έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

- Το επόμενο γεύμα δεν χρειάζεται να είναι εξίσου πλουσιοπάροχο. Αντίθετα προτιμήστε ένα ελαφρύ γεύμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Η μπύρα κάνει τους άνδρες εξυπνότερους!



Πιο σωστοί και πιο γρήγοροι στις «σπαζοκεφαλιές».

Η μπύρα κάνει τους άνδρες εξυπνότερους! Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, εκείνοι οι οποίοι είχαν πιει ένα τα ποτηράκια τους είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε ασκήσεις του μυαλού σε σχέση με τους νηφάλιους.

Για να φθάσουν σε αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα, οι ερευνητές έκαναν ένα παιχνίδι, δίνοντας τρεις λέξεις σε 40 άνδρες και ζητώντας τους να βρουν την τέταρτη η οποία ταιριάζει με τις άλλες τρεις. Έκπληκτοι λοιπόν διαπίστωσαν ότι οι «πιωμένοι» έδιναν κατά 40% περισσότερες σωστές απαντήσεις από τους νηφάλιους. Επίσης, ήταν και ταχύτεροι, αφού απαντούσαν σε 12 δευτερόλεπτα, ενώ οι νηφάλιοι σε 15,5!



Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι η face yoga



Προσδίδει πιο όμορφη όψη στο πρόσωπο.

Ένα πρόγραμμα ασκήσεων που δυναμώνουν τους μυς του προσώπου, αναζωογονούν τα κύτταρα του δέρματος, ενεργοποιούν τους νευρώνες σε όλο το κεφάλι αφυπνίζοντας περιοχές στα όργανα του προσώπου που δεν γυμνάζονται εύκολα.

Γιατί να το κάνεις

Τα οφέλη είναι πρώτα απ’ όλα ψυχικά. Η ευχάριστη αίσθηση που έχεις μετά από κάθε μάθημα face yoga αντικατοπτρίζεται στην όψη του προσώπου σου, στο χρώμα της επιδερμίδας, στη λάμψη των ματιών και την ενέργεια που εκπέμπεις. Παράλληλα, η αιμάτωση των κυττάρων και η ενεργοποίηση των μυών του προσώπου, δημιουργούν φυσική άμυνα απέναντι στο πέρασμα του χρόνου.

Μπορεί η face yoga να απαλύνει τις ρυτίδες;


Το μασάζ, οι απαλές διατάσεις και η αιμάτωση της επιδερμίδας που προκύπτουν από τη face yoga σίγουρα προσδίδουν μια πιο όμορφη όψη στο πρόσωπό μας. Εξάλλου, στη θεωρία της περιλαμβάνονται η ευεξία και η καλή διάθεση, που, ακόμη κι αν δεν εξαφανίσουν τις ρυτίδες σου, θα σε κάνουν να δείχνεις πιο λαμπερή και γεμάτη ζωντάνια.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγνωστοι δηλητηρίασαν 150 μαθήτριες



Παραμένουν για νοσηλεία καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε σοβαρή.

Περίπου 150 μαθήτριες δηλητηριάστηκαν σήμερα αφού ήπιαν μολυσμένο νερό σε ένα γυμνάσιο στο βόρειο Αφγανιστάν, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε συντηρητικούς κύκλους που αντιτίθενται με την εκπαίδευση των γυναικών.

Από το 2001, μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν, οι οποίοι απαγόρευαν στα κορίτσια να φοιτούν στα σχολεία, οι γυναίκες του Αφγανιστάν έχουν επιστρέψει στα θρανία, ιδίως στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Κατά διαστήματα όμως σημειώνονται επιθέσεις εναντίον των κοριτσιών, των δασκάλων και των ίδιων των σχολείων, συνήθως στα νότια και τα ανατολικά της χώρας που θεωρούνται πιο συντηρητικές περιοχές και όπου οι Ταλιμπάν χαίρουν μεγαλύτερης υποστήριξης.

«Είμαστε 100% σίγουροι ότι το νερό που ήπιαν μέσα στις τάξεις ήταν δηλητηριασμένο. Είναι δουλειά είτε αυτών που διαφωνούν με την εκπαίδευση των κοριτσιών είτε έργο ανεύθυνων ατόμων», είπε ο Τζαν Μοχάμαντ Ναμπιζάντα, ο εκπρόσωπος του γραφείου εκπαίδευσης της επαρχίας Ταχάρ.

Σχεδόν 150 κορίτσια, που παρουσίασαν πονοκέφαλο και στομαχικές διαταραχές, παραμένουν για νοσηλεία καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε σοβαρή. Τα υπόλοιπα επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Δεν πρόκειται για μια τυχαία ασθένεια. Ήταν μια σκόπιμη ενέργεια για να δηλητηριαστούν οι μαθήτριες», δήλωσε από την πλευρά του ο Χαφιζουλάχ Σάφι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της επαρχίας.

Κανείς από τους αξιωματούχους δεν κατονόμασε την οργάνωση ή τα άτομα που προέβησαν στην ενέργεια αυτή, καθώς φοβούνται τυχόν αντίποινα.

Πέρσι η αφγανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι οι Ταλιμπάν, προσπαθώντας να υιοθετήσουν μια πιο μετριοπαθή εικόνα, ήραν τις αντιρρήσεις τους στο θέμα της εκπαίδευσης των γυναικών. Οι ίδιοι όμως δεν έχουν δηλώσει με σαφήνεια τη θέση τους. Στο παρελθόν σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές είχαν ρίξει οξύ στα πρόσωπα γυναικών και κοριτσιών ενώ κατευθύνονταν προς το σχολείο τους.

Η εκπαίδευση των γυναικών είχε τεθεί εκτός νόμου από την κυβέρνηση των Ταλιμπάν μεταξύ 1996-2001, καθώς τη θεωρούσαν αντίθετη με τις αρχές του Ισλάμ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Να μη μείνει κανένας άνθρωπος πεινασμένος στον τόπο»



Χιλιάδες ανθρώπους σιτίζει καθημερινά η Εκκλησία με τη στήριξη του ΟΠΑΠ.

«Να μη μείνει κανένας άνθρωπος πεινασμένος», διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψή του στο κεντρικό συσσίτιο της Σοφοκλέους και Πειραιώς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε., Ιωάννη Σπανουδάκη, που στηρίζει τις προσπάθειες της εκκλησίας, τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μάξιμο Παπαγιάννη και το γενικό διευθυντή της «Αποστολής», Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η βοήθεια από την ΟΠΑΠ Α.Ε. μέχρι τώρα, αλλά και αυτή που μας υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσουν και θα μας ενισχύσουν, μας δημιουργούν μία ελπίδα, μία αισιοδοξία, ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και περισσότερο σ' αυτήν την προσπάθεια που έχει σύνθημα να μη μείνει κανένας άνθρωπος πεινασμένος σ' αυτόν τον τόπο. Όλοι να έχουν μία μερίδα φαγητό την ημέρα για να συντηρηθούν. Γι' αυτό θα ήθελα ν' ευχαριστήσω όλους εκείνους οι οποίοι βοηθούν και συμπαρίστανται, ιδιαίτερα όμως τον κ. Σπανουδάκη, το συνεργάτη μας, διότι με τη βοήθειά τους μας δίνουν βοήθεια να ελπίζουμε για κάτι το συνεχές».

Από την πλευρά του, ο κ. Σπανουδάκης τόνισε: «Μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε τόση σημαντική βοήθεια για τους συνανθρώπους μας και όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος δεν πρέπει να μείνει κανένας πολίτης, κανένας επισκέπτης της Αθήνας, χωρίς φαγητό. Ξέρουμε ότι η βοήθεια που δίνουμε εμείς μεταφράζεται σ' αυτά τα συσσίτια καθημερινά εδώ πέρα, όπως επίσης και σε δέματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να προσφέρουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας, βρισκόμαστε εδώ και το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια».


Διαβάστε περισσότερα...

Από 22 Απριλίου οι μειωμένες συντάξεις



Οι περικοπές θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/2012.

Σε εφαρμογή τίθενται από τις 22 Απριλίου οι μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων που περιλαμβάνονται στις προβλέψεις του 2ου Μνημονίου.

Μειωμένες κατά 12% θα είναι οι συντάξεις των 451.000 συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη από 1.300 ευρώ, ενώ μειωμένη σύνταξη κατά 7%, θα πάρουν και οι 71.538 συνταξιούχοι του ΝΑΤ.

Οι περικοπές, θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου του 2012.

Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, το ποσό της σύνταξης, μετά τη μείωση, δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ, ενώ αν καταβάλλονται στο ίδιο πρόσωπο περισσότερες από μία κύριες συντάξεις ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα αυτών των συντάξεων. Η μείωση γίνεται από τον φορέα (Δημόσιο ή ασφαλιστικό ταμείο) που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό κύριας σύνταξης.

Οι περικοπές στις επικουρικές, αφορούν έναν στους δυο συνταξιούχους που λαμβάνουν ποσά μεγαλύτερα των 200 ευρώ, ενώ το ποσοστό της μείωσης κυμαίνεται από 10% έως 20%, ανάλογα με το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.



Διαβάστε περισσότερα...

Επίδομα ανεργίας σε 10.000 ελεύθερους επαγγελματίες



Ποιες προϋποθέσεις θέτει το υπουργείο Εργασίας.

Σχέδιο υπουργικής απόφασης, με την οποία θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα ανεργίας, οι περίπου 10.000 άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες, επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης, το μηνιαίο επίδομα θα είναι 360 ευρώ, για χρονικό διάστημα από τρεις μήνες έως και ένα έτος, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης κάθε δικαιούχου.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πραγματικό χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 3 ετών και να έχουν καταβάλλει εισφορά προς τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας από ένα έως και τρία έτη, ανάλογα με την ημερομηνία κατά την οποία διέκοψαν ή θα διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ακόμη οι δικαιούχοι, δεν πρέπει να εργάζονται ως μισθωτοί, να αυτοαπασχολούνται, να λαμβάνουν σύνταξη ή να έχουν υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση. Θα πρέπει επίσης, να μην έχουν μεταβιβάσει την επιχείρησή, το μερίδιό ή τις μετοχές τους, σε πρόσωπο α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας. Τέλος, δεν πρέπει να έχουν οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, η λύση που εξετάζεται είναι ότι θα πρέπει κατά τα τρία προηγούμενα έτη από την καταβολή του επιδόματος, το ατομικό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 50.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό ετήσιο εισόδημα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τα 100.000 ευρώ.

Το αγκάθι που προσπαθούν να ξεπεράσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφορά στον τρόπο εξειδίκευσης των προϋποθέσεων ανά κατηγορία επαγγελματιών, αφού υπάρχουν σοβαρές διαφορές στον υπολογισμό των προϋποθέσεων μεταξύ των μηχανικών των γιατρών ή των εμπόρων.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταβάλλουν εισφορά ανεργίας 10 ευρώ το μήνα από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα, περίπου 54,6 εκατ. ευρώ, ενώ έως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι το ποσό θα φτάσει τα 94 εκατ. ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...