Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Παράξενες κατοικίες σε όλο τον κόσμο


Από το δωμάτιο πάνω στο βράχο μέχρι το «σπίτι των Φλίνστοουνς».

Καθώς οι άνθρωποι έχουν φτάσει σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έχουν επίσης αγωνιστεί με νύχια και με δόντια να χτίσουν μια κατοικία στις πιο παράξενες θέσεις.

Από ένα σπίτι σκαρφαλωμένο σε έναν απόκρημνο βράχο στη Γεωργία, μέχρι το μοναδικό κτίριο σε ένα νησί στην Ισλανδία, κάποια σπίτια είναι βγαλμένα σαν από παραμύθι.
Δείτε μερικά από αυτά...

1. Το μοναστήρι Katshki Pillar, Γεωργία



Ο Maxime Qavtaradze είναι ένας 59χρονος μοναχός που έχει επιλέξει να ζει στην κορυφή αυτού του ψηλού βράχου εδώ και 20 χρόνια. Όταν θέλει να φύγει από εκεί, πρέπει να κάνει 20 λεπτά διαδρομή κατεβαίνοντας τη σκάλα, ενώ δύο φορές την εβδομάδα του φέρνουν προμήθειες.

2. Το σπίτι στο ποτάμι, κοντά στην πόλη της Bajina Basta, Σερβία



Για 45 χρόνια αυτό το μικρό σπίτι σώζεται από τα φυσικά φαινόμενα. Ισορροπώντας σε έναν βράχο στη μέση του ποταμού Ντρίνα στη Σερβία, το σπίτι έχει σφυροκοπηθεί από πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους, αλλά στέκεται ακόμη όρθιο. Το σπίτι έχει γίνει ένα αξιοθέατο της περιοχής για τους επισκέπτες και η ιδέα για να δημιουργηθεί ήρθε το 1968, όταν μια ομάδα νεαρών κολυμβητών στο ποτάμι χρειαζόταν ένα μέρος για να ξεκουραστεί. Βρήκαν το βράχο και άρχισαν να τον χρησιμοποιούν τακτικά μέχρι που σιγά-σιγά έβαζαν εκεί σανίδες κι άλλα υλικά για να δημιουργήσουν ένα δωμάτιο.

3. Το «πέτρινο σπίτι», Πορτογαλία



Φημίζεται ως το «σπίτι των Φλίνστόουνς» και ο λόγος είναι προφανής. Βέβαια το σπίτι είναι πιο εξελιγμένο από αυτό του καρτούν, καθώς έχει αλεξίσφαιρες πόρτες και παράθυρα, αλλά και μια πισίνα! Παλιά χρησιμοποιούταν ως εξοχική κατοικία από μια οικογένεια, αλλά πλέον λειτουργεί ως τοπικό μουσείο.

4. Το μοναδικό σπίτι στο νησί Elidaey, Ισλανδία



Περίπου 300 χρόνια πριν στο νησί Elidaey στην Ισλανδία ζούσαν 5 οικογένειες. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το νησί εγκαταλείφθηκε από τις οικογένειες και έμεινε ακατοίκητο. Αλλά τα τελευταία χρόνια ανεγέρθηκε στο νησί ένα κτίριο για κυνηγούς. Μοιάζει και πραγματικά είναι στη μέση του πουθενά!

5. Η «φωλιά του αετού», Ναμίμπια



Πρόκειται για μια σειρά από βραχώδη σπίτια στους πρόποδες των βουνών Aus στη Ναμίμπια. Τα κτίρια είναι χτισμένα εν μέρει από ογκόλιθους γρανίτη και όλα έχουν πέτρινο δάπεδο και πέτρινους τοίχους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιδιαίτεροι λόγοι για τους οποίους έχουν κατεβάσει επιβάτες από αεροπλάνα


Επιβάτες με ιδιαίτερη επιμονή...

Πριν από λίγο καιρό ένας οικονομολόγος απομακρύνθηκε από ένα αεροπλάνο σε πτήση της American Airlines όταν ένας ένας επιβάτης επεσήμανε στο πλήρωμα ότι ενδεχομένως να επρόκειτο για τρομοκράτη που έγραψε απειλητικά σημειώματα. Τελικά αποδείχτηκε ότι έλυνε απλώς κάποιες εξισώσεις.

Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που αποκαλύπτουν τους παράξενους λόγους για τους οποίους επιβάτες απομακρύνονται από αεροσκάφη. Η Daily Mail παρουσιάζει μερικά ακόμη παρόμοια περιστατικά.



1. Ο ηθοποιός που αρνιόταν να σταματήσει το παιχνίδι στο κινητό

Ο ηθοποιός Alec Baldwin απομακρύνθηκε από ένα αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε καθώς δεν ήθελε να σταματήσει να παίζει με τους φίλους του ηλεκτρονικά και επομένως δεν ήθελε να απενεργοποιήσει το τηλέφωνό του. Επιτέθηκε φραστικά στο πλήρωμα, αρνήθηκε να κλείσει τη συσκευή του και σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία πήγε και κλείστηκε στην τουαλέτα για να παίξει. Λίγο αργότερα, έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες και απομακρύνθηκε από το αεροσκάφος.



2. Η γυναίκα που δεν σταματούσε να τραγουδάει Whitney Houston

Ένας πιλότος της American Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση όταν μια γυναίκα επιβάτης αρνιόταν να σταματήσει να τραγουδάει το τραγούδι της Whitney Houston «I Will Always Love You». Η σόλο παράσταση άρχισε στην πτήση από το Λος Άντζελες προς τη Νέα Υόρκη και εκνεύρισε πολύ γρήγορα τους επιβάτες και το προσωπικό οπότε ο πιλότος άλλαξε πορεία και έκανε στάση στο Κάνσας Σίτι για να κατέβει η γυναίκα από το αεροσκάφος.



3. Ο άνδρας με τα πολύ μακριά πόδια

Ένας άνδρας με ύψος πάνω από ένα 1,80, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να ζητήθηκε να απομακρυνθεί από το αεροσκάφος τον Μάρτιο του 2011 όταν οι αεροσυνοδοί παραπανέθηκαν ότι τα μακριά του πόδια έκλειναν τον διάδρομο και εκείνος αρνήθηκε να τα βάλει μπροστά του στη θέση του. Μετά το συμβάν η θετή του κόρη παραπονέθηκε για το γεγονός και η εταιρεία αντέδρασε γρήγορα με μια συγγνώμη και μια δωρεάν πτήση.

4. Η γυναίκα που αρνιόταν να βάλει το σκύλο της σε ειδικό καλαθάκι

Η συγκεκριμένη γυναίκα απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο ουρλιάζοντας και βρίζοντας καθώς αρνιόταν να βάλει το σκύλο της σε ένα ειδικό καλαθάκι. Το περιστατικό συνέβη σε μια πτήση της United Express τον Αύγουστο του 2015 όταν το αεροσκάφος ήταν έτοιμο για απογείωση. Όταν το προσωπικό της καμπίνας τής ζήτησε να βάλει το σκύλο της στο ειδικό κουτί, εκείνη αρνήθηκε και κλήθηκε η αστυνομία η οποία την απομάκρυνε με τη βία από το αεροσκάφος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξέφρενο pole dancing στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης


Εκπληκτικές επιδόσεις - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Η 30χρονη Kat Bailey τράβηξε όλα τα βλέμματα επάνω της κατά την εμφάνισή της στον διαγωνισμό pole dancing που έγινε στο Hatfield της Βρετανίας. Όχι μόνο για τις εντυπωσιακές κινήσεις που έκανε στο στύλο αλλά κι επειδή τις έκανε ενώ διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Με ένα χαμογελαστό πρόσωπο ζωγραφισμένο στην κοιλιά της, η 30χρονη σκαρφάλωνε και κατέβαινε από το στύλο κάνοντας εκπληκτικές πόζες υπό τους ήχους του «U Can't Touch This».

Η Bailey εξακολουθεί να διδάσκει pole dancing επτά μέρες την εβδομάδα0 όπως έκανε τα τελευταία επτά χρόνια.

«Αν είσαι καλά και ακούς το σώμα σου δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσεις να κάνεις κάτι που απολαμβάνεις επειδή είσαι έγκυος», απάντησε σε όσους την επέκριναν ή εξέφρασαν φόβους για την ασφάλεια του μωρού της.

«Μερικές φορές ανησυχώ αλλά αυτό συμβαίνει επειδή είμαι μια προστατευτική φίλη», δήλωσε η παρτενέρ της, Danielle.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες - Απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος


Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροσκάφος της American Eagle.



Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άγνωστο που τηλεφώνησε σε τηλεφωνικό κέντρο στο Χιούστον, προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος της πτήσης AA5931.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ειδικοί πυροτεχνουργοί.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα στο αεροσκάφος, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, παραμένουν οι επιβάτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί από τις αρμόδιες αρχές αν πρόκειται για φάρσα ή πραγματική απειλή, ωστόσο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έστησαν σκηνές έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης


Διαμαρτυρία συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στήνοντας σκηνές έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στην οδό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρήθηκαν το πρωί εργαζόμενοι με πεντάμηνες συμβάσεις ή απασχολούμενοι μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με τη σημερινή κινητοποίησή τους, οι συγκεντρωμένοι διεκδίκησαν μόνιμη και σταθερή εργασία, αλλά και ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η επίδραση των συνεχών αλλαγών ΦΠΑ στα τρόφιμα


Τι καταγράφει έρευνα του ΙΕΛΚΑ για τη δεκαετία 2008-2017.

Διπλασιάστηκε από το 2008 έως το 2017 ο μέσος συντελεστής ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου και αυξήθηκε από 10,8% σε 18,9%, δηλαδή κατά 75%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.

Ωστόσο ο αναλογούν ΦΠΑ αυξήθηκε μόνο κατά 30%, από 2,7 δισ. ευρώ σε 3,5 δισ. ευρώ, κάτι που οφείλεται στη μείωση των πωλήσεων σε αυτά τα είδη κατά 27%.

Αντίστοιχα σημαντική είναι η επιβάρυνση των τιμών από τον αυξημένο ΦΠΑ. Το 2008 στο 1 ευρώ που πλήρωνε ο καταναλωτής για κάποιο είδος παντοπωλείου (τρόφιμα και λοιπά είδη σουπερμάρκετ), λιγότερο από 10 λεπτά αναλογούσαν στον ΦΠΑ και υπόλοιπα 90 λεπτά στα λοιπά κόστη του προϊόντος. Το 2016 στο 1 ευρώ που πληρώνει ο καταναλωτής για κάποιο είδος παντοπωλείου, τα 16 λεπτά αναλογούν στο ΦΠΑ και μόλις τα υπόλοιπα 84 λεπτά στα λοιπά κόστη του προϊόντος.

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΕΛΚΑ, οι τελικές τιμές διατηρούνται σε αντίστοιχα επίπεδα με το 2008. Συγκεκριμένα, οι πρώτες αυξήσεις ΦΠΑ της περιόδου 2010-2011 απορροφήθηκαν από τις επιχειρήσεις της αγοράς με τον δείκτη τιμών του 2012 να βρίσκεται στα επίπεδα του 2010. Ο δείκτης τιμών προ ΦΠΑ της τελευταίας 3ετίας είναι σταθερός τα τελευταία 2,5 χρόνια με μικρές διακυμάνσεις και βρίσκονταν έως τον Ιούνιο του 2015 στα ίδια επίπεδα με αυτά στις αρχές του 2012.

Τον Ιούλιο του 2015 λόγω της αύξησης του ΦΠΑ για μία σημαντική ομάδα ειδών τροφίμων από 13% σε 23% παρατηρείται μεσοσταθμική αύξηση των τιμών η οποία φτάνει το 3,5%. Αν αφαιρεθεί η επίδραση του ΦΠΑ ο δείκτης τιμών στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο του 2016 παρουσιάζει μείωση κατά 0,29% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016, χαμηλότερα κατά 2,34% σε σχέση με το 2010 και κινείται στα επίπεδα της προηγούμενης δεκαετίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η νύφη που κανόνισε το γάμο και τη μαστεκτομή της μέσα σε μία εβδομάδα


Μοιράζεται την ιστορία της για να δώσει κουράγιο σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

Για τις περισσότερες γυναίκες που σχεδιάζουν την ημέρα του γάμου τους αυτό αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία.

Για την Sarah Williams, όμως, από την Αυστραλία εκτός από τη μεγάλη μέρα που πλησίαζε, εκείνη σχεδίαζε και κάτι ακόμη: τη μαστεκτομή της. Παντρεύτηκε το σύντροφό της, Tom Williams, στις 30 Ιανουαρίου έχοντας περάσει εννέα χρόνια μαζί του. Στη συνέχεια, μια εβδομάδα αργότερα πέταξε στη Μελβούρνη για να κάνει τη χειρουργική επέμβαση στο στήθος της.

Η 28χρονη είχε διαγνωστεί με μια μετάλλαξη η οποία της έδινε πιθανότητες 65% να εμφανίσει καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής της. Βλέποντας τη μητέρα της να παλεύει επίσης με τον καρκίνο του μαστού, πέρασε τα χρόνια της μετά τα 20 να κάνει συνεχώς εξετάσεις για την υγεία της νιώθοντας ότι δεν μεγαλώνει όπως τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της.



Είχε αρχικά προγραμματίσει να κάνει μαστεκτομή όταν αποκτήσει παιδιά αλλά τελικά πήρε τη μεγάλη απόφαση να το κάνει λίγο μετά το γάμο της και συγκεκριμένα μια εβδομάδα μετά καθώς την είχαν ενημερώσει ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου, ενώ θα ήταν έγκυος, ή θα είχε ένα μικρό παιδί, ήταν πολύ μεγάλη. Ο σύζυγός της, την στήριξε στην απόφασή της καθώς και ο ίδιος είχε δώσει τη δική του μάχη με τον καρκίνο πριν από πέντε χρόνια.



Το ζευγάρι έχει πλέον ξεπεράσει τα προβλήματα και είναι πιο ερωτευμένοι από ποτέ όπως αναφέρουν οι ίδιοι. Καθ’ όλη τη διάρκεια και της προετοιμασίας του γάμου τους αλλά και της χειρουργικής επέμβασης της Sarah, οι φίλοι τους ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί και έμειναν στο πλευρό τους σε όλο αυτό το ταξίδι.

Η ίδια αναφέρει ότι αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή που πήρε τις κατάλληλες πληροφορίες και έλαβε τις συγκεκριμένες αποφάσεις για την υγεία της. Σήμερα μοιράζεται την ιστορία της για να δώσε κουράγιο σε όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην αρχαία Κίνα έφτιαχναν μπίρα πριν 5.000 χρόνια


Τα σκεύη έδειξαν μια απρόσμενη συνταγή.

Επιστήμονες βρήκαν κεραμικά σκεύη ζυθοποιίας που δείχνουν ότι οι αρχαίοι Κινέζοι έφτιαχναν μπίρα πριν τουλάχιστον 5.000 χρόνια, με διαδικασίες όχι πολύ διαφορετικές από τις σημερινές.

Στην αρχαία Κίνα έφτιαχναν μπίρα πριν 5.000 χρόνια

Παραμένει ασαφές το πότε ξεκίνησαν να πίνουν μπίρα στην αρχαία Κίνα, ενώ κανείς επιστήμονας δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά τι είδους γεύση είχε η προϊστορική κινεζική μπίρα, καθώς παραμένει άγνωστη η ακριβής συνταγή της αλλά μάλλον γλύκιζε.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής Ζιαζίνγκ Γουάνγκ του Κέντρου Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ.

Τα σκεύη βρέθηκαν σε δύο σημεία στην περιοχή Μιτζιάγια, που χρονολογούνται στο 3.400 έως 2900 π.Χ. Η περιοχή κατοικείτο από τον νεολιθικό πολιτισμό των Γιανγκσάο, οι οποίοι πιθανώς εξάπλωσαν στην υπόλοιπη Κίνα τη γνώση της ζυθοποιίας και τη συνήθειά τους να πίνουν μπίρα.

Κιτρινωπά χημικά υπολείμματα, σπόροι και φυτόλιθοι που βρέθηκαν σε κούπες, χωνιά και αμφορείς, δείχνουν ότι τα σκεύη αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί για τη ζύμωση της μπίρας, το φιλτράρισμα και την αποθήκευσή της. Εστίες φωτιάς που υπήρχαν στον ίδιο χώρο, πιθανώς παρείχαν την αναγκαία θερμότητα για την πολτοποίηση της πρώτης ύλης.

Η ανάλυση των υπολειμμάτων μέσα στα σκεύη αποκαλύπτει μια απρόσμενη συνταγή μπίρας, με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση κριθαριού, κεχριού, διαφόρων βολβών (γλυκοπατάτας, κρίνων κ.α.) και «δακρύων του Ιώβ». Η παρουσία οξαλικού άλατος (οξαλάτης), ενός υποπροϊόντος της ζύμωσης της μπίρας που ανιχνεύθηκε με ειδική τεχνική ιοντικής χρωματογραφίας, υποστηρίζει την πεποίθηση ότι επρόκειτο για σκεύη ζυθοποιίας.

Η εύρεση υπολειμμάτων κριθαριού στην περιοχή Μιτζιάγια πριν 5.000 χρόνια είναι η αρχαιότερη στην Κίνα, 1.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε βρεθεί έως τώρα. Οι επιστήμονες θεωρούν πιθανό ότι το κριθάρι -που πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Κεντρική Ασία- χρησιμοποιείτο για την παραγωγή μπίρας πολύ πριν αποτελέσει εκτεταμένη γεωργική καλλιέργεια στην Κίνα 3.000 αργότερα.

Τα αρχαιότερα γραπτά κινεζικά κείμενα που μαρτυρούν την ύπαρξη μπίρας, ανάγονται περίπου στο 1.200 π.Χ. και προέρχονται από τη δυναστεία Σανγκ. Η Κίνα έχει μια μακρά παράδοση ζύμωσης αλκοολούχων ποτών με πρώτη ύλη το ρύζι, με τις αρχαιότερες ενδείξεις να φθάνουν το 7000 π.Χ.

Το κριθάρι χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στην παραγωγή μπίρας, επειδή διαθέτει υψηλά επίπεδα ενζύμων που μετατρέπουν τα άμυλα σε σάκχαρα κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Μπίρα από κριθάρι μπορεί να παράχθηκε για πρώτη φορά στην αρχαία Μεσοποταμία πριν από τουλάχιστον 8.000 χρόνια, ενώ χρησιμοποιείτο ευρέως για τη δημιουργία μπίρας και από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Πιστεύεται ότι η τεχνολογία παραγωγής μπίρας συνέβαλε στην ανάπτυξη πιο πολύπλοκων και ιεραρχικών κοινωνικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά τα φεστιβάλ στην Αθήνα δεν πρέπει να τα χάσετε


Τρεις μεγάλες διοργανώσεις που πρέπει να συμπεριλάβετε στην πολιτιστική σας ατζέντα.



Τρεις μεγάλες διοργανώσεις δίνουν δυναμικά το παρών από αύριο έως και τα τέλη Αυγούστου στην Αθήνα, μετατρέποντας την πόλη σε κοιτίδα πολιτισμού. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις Τέχνης και ποικίλα άλλα παράλληλα δρώμενα δίνουν άλλον αέρα στην πόλη, θυμίζοντάς μας ότι ο πολιτισμός αποτελεί τροφή όχι μόνο για το πνεύμα, αλλά και για το βλέμμα. Μάθετε, λοιπόν, ποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πρωταγωνιστήσουν στην ατζέντα μας το τρίμηνο που ακολουθεί και κλείστε από τώρα το εισιτήριό σας. 

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου



Το σπουδαιότερο φεστιβάλ της Αθήνας φιλοξενεί κορυφαίες παραστάσεις και δημιουργούς, κυρίως στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 1955, όταν υπουργός Προεδρίας στην κυβέρνηση Παπάγου ήταν ο Γεώργιος Ράλλης κι αποφασίστηκε η διοργάνωση μιας γιορτής των τεχνών στην Αθήνα. Έκτοτε, η γιορτή είναι ό,τι σημαντικότερο πολιτισμικά διοργανώνει η πρωτεύουσα, με πλήθος κόσμου να συρρέει κάθε χρόνο για να παρακολουθήσει μοναδικές παραστάσεις και κορυφαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε κάποια αρχαία ελληνική τραγωδία. Η έναρξή του για το 2016 έχει οριστεί στις 10 Ιουνίου με την "Αΐντα" του Τζουζέππε Βέρντι από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ενώ η λήξη τους στις 20 Αυγούστου με τις "Όρνιθες" του Αριστοφάνη από την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Επίδαυρο. Το πάρτι για την έναρξη του Φεστιβάλ για τους φίλους, τους συνεργάτες αλλά και το κοινό έχει οριστεί στις 14 Ιουνίου (είσοδος €8 στον Κήπο, στον αριθμό 260 επί της Πειραιώς). Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, καθώς και σημεία πώλησης εισιτηρίων, μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα. Σημειώστε ότι η προπώληση των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις του Ιουνίου έχει ήδη ξεκινήσει.

Πληροφορίες

Για αγορές εισιτηρίων: τηλ. 210 3272000, http://greekfestival.gr, facebook page 

Athens Technopolis Jazz Festival



H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, έπειτα από την επιτυχημένη περσινή επετειακή διοργάνωση του Athens Technopolis Jazz Festival, που συγκέντρωσε πάνω από 30.000 επισκέπτες μέσα σε πέντε μέρες. Η συνεργασία των δύο οργανισμών συνεχίζεται και φέτος στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, με jazz μελωδίες από 18 μουσικά σχήματα και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival ανοίγει την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, με την Athens Big Band και το Momo Trio, ένα μοναδικό σύνολο τριών ιδιαίτερων μουσικών που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα, ενώ η βραδιά θα κλείσει με το Mário Laginha Trio από την Πορτογαλία. Η αυλαία του 16ου Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 με τους TriCoolOre feat. Pantelis Stoikos από την Κύπρο, τους Quadro Nuevo από τη Γερμανία και τέλος τους Erkan Oğur & Telvin από την Τουρκία.

Πληροροφορίες

Είσοδος Ελεύθερη

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548, www.technopolisjazzfestival.com, facebook page 

Art Athina



Η Art- Athina –Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης– είναι σήμερα μία από τις μακροβιότερες εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα. Θεσμοθετημένη το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, αποτελεί σημείο συνάντησης για την εγχώρια και διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Η 21η διοργάνωση ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 26 Μαΐου στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Μαΐου, σημειώνοντας μάλιστα 25% αύξηση από την περσινή χρονιά στους συμμετέχοντες εκθέτες. Πιο συγκεκριμένα πέρυσι στην Art Athina πήραν μέρος 41 γκαλερί από 12 διαφορετικές χώρες, ενώ φέτος το παρών θα δώσουν 50 συμμετέχοντες από συνολικά 13 χώρες από όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες

Είσοδος: Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €5 (άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές, κάτοχοι κάρτας ανεργίας με την επίδειξη κάρτας), Δωρεάν: παιδιά έως 18 ετών, ΑΜΕΑ, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και μέλη της AICA

Κλειστό Π. Φαλήρου (TaeKwonDo), Ολυμπιακά Ακίνητα, Μωραϊτίνη 2, Φάληρο, τηλ. 210 9221254, www.art-athina.gr, facebook page

Δείτε τι άλλες δραστηριότητες μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το θρυλικό εστιατόριο της KGB στη Μόσχα


Πολυτέλεια και πιάτα για γερά πορτοφόλια.

Το φημισμένο εστιατόριο της Μόσχας «Αράγκβι» όπου μέχρι πριν από λίγα χρόνια σύχναζαν κατάσκοποι της KGB και κοσμοναύτες άνοιξε και πάλι τις πύλες του μετά από μία ανακαίνιση που κόστισε περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ.

Το πολυτελές εστιατόριο στην οδό Τβερσκάγια άνοιξε για πρώτη φορά το 1938.

Αρχικά το εστιατόριο είχε ανοίξει κατόπιν αιτήματος του Lavrenty Beria προκειμένου να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους πράκτορες της NKVD, της μυστικής υπηρεσίας που αργότερα μετεξελίχθηκε σε KGB. Ήταν, όμως, εξαιρετικά δημοφιλές και με άλλους αξιωματούχους, ενώ στη δεκαετία του 1960, υπό τον Nikita Khrushchev το εστιατόριο αποτέλεσε πόλο έλξης καλλιτεχνών και ηθοποιών.



Οι πολύ υψηλές του τιμές επέτρεπαν σε μία χρυσή ελίτ να το απολαμβάνει, αφού όσοι πήγαιναν για να δειπνήσουν εκεί κατέβαλαν το ένα δέκατο του μέσου μηνιαίου μισθού. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, το κρατικό εστιατόριο ιδιωτικοποιήθηκε και άλλαξε χέρια αρκετές φορές για να κλείσει τελικά το 2003. Οι νέοι ιδιοκτήτες του, ο όμιλος Tashir και ο Gor Nakhapetyan δαπάνησαν περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ στην ανακαίνισή του, προσπαθώντας να δώσουν νέα πνοή σε ένα σοβιετικό θρύλο.



Το νέο μενού, σύμφωνα με την Daily Mail, περιλαμβάνει τα κλασικά γεωργιανά πιάτα που του χάρισαν τη φήμη του, όπως το «khinkali» (κροκέτες με κρέας και βραστό) και το «khachapuri» ένα ψωμί με τυρί αλλά και πολλά μη γεωργιανά εδέσματα όπως είναι το μπορστ και το πατέ ρέγγας.

Το εστιατόριο πήρε το όνομά του από τον ποταμό στη Γεωργία και βρίσκεται στο εσωτερικό ενός ξενοδοχείου που στο παρελθόν φιλοξένησε τον Leo Tolstoy και τον Anton Chekhov.



Καθώς το εστιατόριο ήταν σημείο στρατολόγησης πρακτόρων, οι αίθουσες ήταν γεμάτες από κρυφά μικρόφωνα. «Για την KGB, το "Αράγκβι" ήταν πάντα ένας ξεχωριστός τόπος για τη στρατολόγηση των νέων πρακτόρων όπως, εξάλλου, και τα αποχαιρετιστήρια πάρτι γι’ αυτούς που έφευγαν για το εξωτερικό», λέει ο Mikhail Lyubimov, ο οποίος ήταν επικεφαλής των επιχειρήσεων της υπηρεσίας σε Βρετανία και Νορβηγία και σήμερα είναι συγγραφέας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο χρόνο ξοδεύουμε στο Facebook


Τι αποκαλύπτει έρευνα για τις ώρες που «σερφάρουμε».

Οι περισσότεροι έχουν εντάξει στις καθημερινές τους συνήθειες τουλάχιστον έναν έλεγχο του προφίλ τους στο Facebook. Ένα μεγάλο ποσοστό μάλιστα «τσεκάρει» τι συμβαίνει στο κοινωνικό δίκτυο λίγο πριν κοιμηθεί.

Μελέτη που έγινε στη Βρετανία επιχειρεί να αποκαλύψει πόσες ώρες ξοδεύει ένας άνθρωπος κατά μέσο όρο στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και το αποτέλεσμα σίγουρα εκπλήσσει.

Σύμφωνα με την έρευνα, ξοδεύουμε περίπου 21 ώρες «σερφάροντας» στο διαδίκτυο κάθε εβδομάδα με το λιγότερο 6 απ' αυτές να είναι αποκλειστικά και μόνο στο Facebook. Οι ειδικοί λένε ότι λόγω ενός φόβου του τι θα κάνουν οι φίλοι και οι συνεργάτες, οι χρήστες τείνουν να ελέγχουν τις ανανεώσεις και τα νέα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Σε μια χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο διενεργήθηκε η έρευνα, οι χρήστες του Facebook δαπάνησαν 850 εκατομμύρια ώρες τον περασμένο Μάρτιο, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του. Οι 32 εκατομμύρια χρήστες στη συγκεκριμένη χώρα ξοδεύουν κατά μέσο όρο 26,5 ώρες σερφάροντας στο κοινωνικό δίκτυο κάθε μήνα.

Η Zoe Cairns η οποία έχει ιδρύσει το ZC Social Media, δήλωσε σχετικά με την έρευνα: «Ξοδεύουμε πολλές ώρες σερφάροντας στο κοινωνικό δίκτυο και βλέποντας τι συμβαίνει στους φίλους μας και στα μέλη της οικογένειάς μας. Ο έλεγχος των smartphone έχει γίνει μια τακτική συνήθεια πολλών ανθρώπων και συγκεκριμένα για πολλούς είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν ξυπνούν και το τελευταίο πράγμα που κοιτάζουν πριν κοιμηθούν. Οι άνθρωποι αισθάνονται σαν να έχουν χάσει κάτι σημαντικό όταν αφήνουν το τηλέφωνό τους στο σπίτι και δεν είναι σε θέση να ελέγξουν κάτι σε απευθείας σύνδεση είτε αυτό είναι ειδήσεις, είτε τι κάνουν οι φίλοι τους που είναι στο κοινωνικό δίκτυο».

«Ο έλεγχος του τηλεφώνου μας είναι μια νέα συνήθεια ζωής. Έχουμε ένα φόβο να αποσυνδεθούμε και να χάσουμε ό,τι συμβαίνει», προσθέτει η Cairns. Εκτός βέβαια από τις ώρες που ξοδεύουν στο Facebook, οι χρήστες περνούν πολλές ώρες και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα άρα ο χρόνος που ξοδεύουν στο διαδίκτυο αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα, όσοι μπαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα μέσω κινητών και tablets, ξοδεύουν περισσότερο χρόνο απ' ό,τι οι χρήστες των επιτραπέζιων ή φορητών υπολογιστών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αλλαγή που φέρνει η νέα αναβάθμιση του iOS


Γιατί οι χρήστες θα πρέπει να πληκτρολογούν συχνότερα τον κωδικό ασφαλείας.

Η τελευταία αναβάθμιση του iOS της Apple έχει, μεταξύ των άλλων αλλαγών, ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό ασφαλείας που θα αναγκάζει τους χρήστες να βάζουν τον κωδικό πρόσβασης τους πιο συχνά και δεν θα αρκεί πάντα μόνο το δαχτυλικό αποτύπωμα.

Με αυτή την τελευταία έκδοση του λογισμικού απαιτείται να βάζει κανείς τον κωδικό του στο iPhone αν η συσκευή του παραμένει ξεκλείδωτη για περισσότερες από 8 ώρες. Χρησιμοποιώντας το δαχτυλικό αποτύπωμα από το Touch ID δεν θα είναι πλέον αρκετό για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάζετε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε πρωί, μετά από τον ύπνο.

Οι φανατικοί της Apple μπορούν να περιμένουν ακόμη περισσότερες αλλαγές όταν η εταιρεία κάνει το ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της τον επόμενο μήνα.

Είναι πιθανό να δούμε μια εντελώς νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια. Ο κύριος αντίπαλος της Apple είναι το Android της Google και αυτό είναι στο επίκεντρο κάθε αλλαγής στην οποία προχωράει ο κολοσσός ή κάθε αναβάθμισης που κάνει.

Από την άλλη η Google θα προχωρήσει στη νέα έκδοση «Android N» μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η εταιρεία, όπως αναφέρει θέλει να είναι «ανοιχτή» σε νέα χαρακτηριστικά και μεταξύ αυτών ένα χαρακτηριστικό μοιράσματος της οθόνης με το οποίο θα μπορούν να φαίνονται δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, πράγμα που συμβαίνει πρώτη φορά και στα τηλέφωνα και στα tablets με λογισμικό Android. Η εταιρεία βέβαια δεν έχει καταλήξει στο πώς θα ονομάσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΡΤ ενισχύει την ελληνική κινηματογραφία


Συνολικά 22 ταινίες μεγάλου μήκους θα χρηματοδοτηθούν με 1,6 εκατ. ευρώ.

Την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας ανακοίνωσε η ΕΡΤ δια του διευθύνοντος συμβούλου της Λάμπη Ταγματάρχη, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, όπου υπογράμμισε ότι «η ΕΡΤ αγαπά όλους τους Έλληνες κινηματογραφιστές, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις», παρουσιάζοντας τις 22 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους που θα χρηματοδοτηθούν με το συνολικό ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για το «1,5%».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ΕΡΤ μετά από τέσσερα χρόνια επανέρχεται δυναμικά στην ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την εγχώρια οπτικοακουστική αγορά. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, τόνισε επίσης ότι θα χρηματοδοτηθούν παραγωγές που εγκρίθηκαν πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 και έκτοτε δεν προχώρησαν, ενώ σύντομα θα δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων που αφορούν σε ελληνικές σειρές μυθοπλασίας.

«Σήμερα, είναι μια ημέρα γιορτής για την ΕΡΤ και τον ελληνικό κινηματογράφο» είπε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ και πρόεδρος της Επιτροπής Κινηματογράφου Έλλη Παπακωνσταντίνου, η οποία αναφέρθηκε στα κριτήρια και τις διαφανείς διαδικασίες επιλογής των ταινιών που χρηματοδοτεί η ΕΡΤ και πρόσθεσε, ότι από φέτος η ενίσχυση της παραγωγής ελληνικού ντοκιμαντέρ εντάσσεται και αυτή στο πλαίσιο του «1,5%».

Στην επανεκκίνηση του προγράμματος «Μικροφίλμ», με το οποίο η ΕΡΤ στηρίζει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος τμήματος Ελληνικού Προγράμματος και μέλος της Επιτροπής Μένος Δεληοτζάκης, αναφέροντας ότι στο εξής όλες οι υποψήφιες προς χρηματοδότηση προτάσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τελευταίες μέρες της φεουδαρχικής Ιαπωνίας


Οι φωτογραφίες που δείχνουν τον τρόπο ζωής πριν τη σύγχρονη εποχή.

Οι σπάνιες εικόνες που ακολουθούν αποκαλύπτουν πώς έμοιαζε η ζωή στην Ιαπωνία το 1908, πριν από την εκβιομηχάνιση της χώρας και τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Η χώρα έμοιαζε εντελώς ειδυλλιακή. Η σύγχρονη Ιαπωνία με τους σύγχρονους ρυθμούς δεν θυμίζει σε τίποτε την πιο ξέγνοιαστη, αλλά και νοσταλγική εποχή: Άμαξες στους δρόμους, άνθρωποι με ρούχα μέσα στη θάλασσα, αλλά και παιδιά να στριφογυρίζουν κάτω από ομπρέλες.

Οι εικόνες είναι από τη συλλογή ενός αμερικανού μελετητή, γεννημένου στη Γερμανία, με το όνομα Arnold Genthe, ο οποίος περιπλανιόταν στους δρόμους με μία κάμερα στο χέρι, κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής του εκεί.

Μετά το θάνατό του, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στις ΗΠΑ απέκτησε περίπου 20.000 αδημοσίευτες φωτογραφίες από το στούντιό του οι οποίες βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας.

Αυτές οι φωτογραφίες είναι από την περίοδο Μεϊτζί η οποία ξεκίνησε το 1868 και διήρκεσε μέχρι το 1912 και είδε την Ιαπωνία να μετατρέπεται από μια φεουδαρχική κοινωνία σε μία πολύ πιο σύγχρονη χώρα, φτάνοντας σταδιακά στην σημερινή εικόνα. Οι εικόνες που μετρούν περισσότερο από έναν αιώνα αποτελούν ένα πολύτιμο αρχείο μιας πιο γαλήνιας περιόδου στην ιστορία της Ιαπωνίας. Κοιτάζοντας κανείς τις ασπρόμαυρες εικόνες θα δει μια γυναίκα να συνομιλεί με δύο άνδρες μπροστά από μια προκυμαία, αλλά και μικρά παιδιά να ποζάρουν μπροστά στην κάμερα.

Οι δρόμοι της χώρας αποπνέουν μια γαλήνη με γυναίκες να περπατούν με τα παιδιά τους κάτω από τις ομπρέλες, ενώ ένας γραφικός ναός είναι ένας από τους πολλούς που απαθανάτιζε ο Arnold Genthe με τη φωτογραφική του μηχανή. Οι εικόνες δείχνουν επίσης ένα πλήθος Γιαπωνέζων να περνούν τη μέρα τους στη θάλασσα, κολυμπώντας πλήρως ενδεδυμένοι. Στις φωτογραφίες του, φαίνονται και διάφορα τοπία με βάρκες που έχουν φόντο τα βουνά.
































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...