Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Καρκίνος του δέρματος από το lap top στα πόδια

12χρονος έπαθε μόνιμο αποχρωματισμό του δέρματος στον αριστερό μηρό όπως και μια φοιτήτρια Νομικής που τοποθετούσε τον φορητό υπολογιστή στα πόδια της για περίπου έξι ώρες ημερησίως



Εως σήμερα οι γιατροί προειδοποιούσαν πως το λάπτοπ στα πόδια επιφέρει αρνητική επίδραση στο σπέρμα.
Τώρα, ελβετοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να δημιουργήσει δερματικά προβλήματα που με τη σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο.
Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας αναφέρουν ότι η θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή μπορεί να φτάσει τους έως και τους 52 βαθμούς Κελσίου και πως είναι πιθανό να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στο δέρμα.
Οι ελβετοί ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η τοποθέτηση φορητών υπολογιστών στα πόδια ελλοχεύει κινδύνους για ανάπτυξη εγκαυμάτων.

Πηγή: newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαγνήτης μετατρέπει έναν δεξιόχειρα σε αριστερόχειρα!





Οι επιστήμονες μπέρδεψαν τον εγκέφαλο χρησιμοποιώντας ισχυρό μαγνητικό πεδίο



Αν θέλετε να αλλάξετε χέρι...γραφής και να χρησιμοποιείτε το αριστερό χέρι, δεν έχετε παρά να διαβάσετε λεπτομέρειες από το πρωτότυπο πείραμα που έκανε ο Φλάβιο Ολιβέιρα, Τμήματος Ψυχολογίας και του Ιδρύματος Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, σε συνεργασία με ερευνητές από το Ινστιτούτο Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του University College του Λονδίνου και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν του Βελγίου.
Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με 33 δεξιόχειρες εθελοντές και συμπέραναν ότι ο μαγνητικός ερεθισμός της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου οδηγούσε σε αύξηση της χρήσης του αριστερού χεριού. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ελέγχει τις κινητικές ικανότητες της δεξιάς πλευράς του σώματος και αντιστρόφως.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ισχυρό μαγνητικό πεδίο για να μπερδέψουν τους εγκεφάλους των εθελοντών που συμμετείχαν.
Η αλλαγή του λειτουργικού χεριού συνέβαινε μόνο όταν το μαγνητικό πεδίο ήταν ενεργό. Όταν ο μαγνήτης σταματούσε να λειτουργεί, τότε σταματούσε και οποιαδήποτε αλλαγή στις συνήθειες.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν μια συγκεκριμένη περιοχή στον αριστερό βρεγματικό λοβό του εγκεφάλου ενός δεξιόχειρα δεχτεί μαγνητικά ερεθίσματα, τότε είναι δυνατό να αλλάξει ο τρόπος που αποφασίζει ο εγκέφαλός και ακολούθως να στείλει εντολή στο μη λειτουργικό αριστερό χέρι για να εκτελέσει μια πράξη.
Οκτώ στους δέκα ανθρώπους στον πλανήτη εκτιμάται πως χρησιμοποιούν το δεξί χέρι, αν και οι περισσότεροι είναι αμφιδέξιοι. Μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιήσουν και το αριστερό σε κινήσεις που δεν απαιτούν δεξιότητα.

Πηγή: Newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσική για κωφούς

Όσοι άνθρωποι έχουν σωματικές αναπηρίες...




... ή δυσλειτουργίες έχουν περιέργεια για ο,τι γίνεται στον κόσμο και δεν το αντιλαμβάνονται, ιδίως στους παράγοντες που δεν είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση.


Με αφορμή αυτό δημιουργήθηκε μια συσκευή που βοηθάει τους κωφούς να ακούσουν μουσική με έναν τρόπο που μπορούν να αντιληφθούν.


Το Tacticle music sports  ένα λευκό κουτί που παίζει μουσική και συνδέεται με μία αιχμηρή μπάλα που πάλλεται στο ρυθμό της μουσικής που παίζει. Όσοι λοιπόν έχουν πρόβλημα κώφωσης μπορούν να αισθάνονται το ρυθμό που παίζει το mp3, δίνοντάς τους μια γεύση για της μουσική




Πηγή: newsit.gr



Διαβάστε περισσότερα...