Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτη βαρβαρότητα: Εξέταση πρωκτού στους "ύποπτους" ομοφυλόφιλους!


Σε απίστευτες βαρβαρότητες υποβάλλουν οι αρχές της Αιγύπτου τους άνδρες που είναι "ύποπτοι" για ομοφυλοφιλία, η οποία -τυπικά- δεν απαγορεύεται, αλλά διώκεται ποινικά!
Η αστυνομία της χώρας είναι στο... κυνήγι των γκέι και συλλαμβάνει τους "υπόπτους" τους οποίους στη συνέχεια υποβάλλει σε εξέταση πρωκτού για να διαπιστώσει αν είναι ομοφυλόφιλοι και μάλιστα... χρόνια!

Απίστευτη βαρβαρότητα: Εξέταση πρωκτού στους `ύποπτους` ομοφυλόφιλους!

Ο διευθυντής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποστήριξε ότι οι "χρόνια ομοφυλόφιλοι" είναι δυνατό να αποκαλυφθούν μέσω της συγκεκριμένης εξέτασης. "Το σχήμα του σφιγκτήρα θα αλλάξει και δεν θα είναι πλέον φυσιολογικό, αλλά θα μοιάζει με γυναικείο κόλπο".

Ακτιβιστές που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι το 2014 ήταν η χειρότερη χρονιά της δεκαετίας για την γκέι κοινότητα της Αιγύπτου, καθώς συνελήφθησαν τουλάχιστον 150 άνδρες.


Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο κινηματογραφικός στοματικός έρωτας στα πλέον περίεργά του!


Οι απολύτως χειρότερες πεολειχίες που είχαμε την ατυχία να δούμε στη μεγάλη οθόνη...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, ο καλύτερος τρόπος να μνημονεύσουμε την απόλυτα ανδρική φιέστα από το να στραφούμε στην επικράτεια του σινεμά...

Ο καλύτερος τρόπος να μνημονεύσουμε την απόλυτη ανδρική απόλαυση είναι το να στραφούμε στην επικράτεια του σινεμά.

Όχι όμως για τα καλύτερα, αλλά για τα απολύτως χειρότερα!

Γιατί μπορεί ο παγκόσμιος κινηματογράφος να μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές στο θέμα που συζητάμε, εξίσου μοναδικές ωστόσο ήταν και οι κακές του στιγμές.

Γιατί το σινεμά και ο στοματικός έρωτας πάνε συχνά χέρι-χέρι, δανείζοντας ο ένας τη λάμψη του στον άλλο (και τ' ανάπαλιν φυσικά).

Με αυτά υπόψη, για να δούμε τα λιγότερο «ξεσηκωτικά» στοματικά του σινεμά...

«Μυρωδάτο» στοματικό - «Mallrats» (1995)



Εδώ το πράγμα αφήνεται στη φαντασία, όχι βέβαια ότι αυτό του στερεί τίποτα σε όρους παραξενιάς. Γιατί ο Brodie (Jason Lee) που λέτε εξομολογείται στον TS (Jeremy London) ότι η κοπέλα του τον παράτησε εξαιτίας της κακιάς συνήθειας που είχε να «αερίζεται» όταν εκείνη προσπαθούσε να τον «ξαλαφρώσει». Η επιτομή της γελοιότητας...

Υπερφυσικό στοματικό - «Ghostbusters» (1984)



Στοματικός έρωτας από φάντασμα δεν είναι και ό,τι καλύτερο, εκτός βέβαια κι αν είσαι Ghostbuster! Πόσο μάλλον όταν η καυτή νεκρή μοιάζει επικινδύνως πολύ με την ολοζώντανη γυναίκα σου...

Οδικό στοματικό - «Parenthood» (1989)



H καλή σύζυγος αποφασίζει να «ξαλαφρώσει» τον αντρούλη της Steve Martin μέσα στο κινούμενο αυτοκίνητο για να του αποφορτίσει λέει την ένταση. Πώς να μη βγει από τον δρόμο ο κακομοίρης και να τρακάρει όπου βρει;

Επιληπτικό στοματικό - «Miss March» (2009)



Οι επιληπτικές κρίσεις και ο στοματικός έρωτας δεν πάνε συνήθως πακέτο, εκτός βέβαια κι αν μιλάμε για τον συναρπαστικό κόσμο του κινηματογράφου. Συνέβη και συνέβη φυσικά στη μεγάλη οθόνη...

Αποκεφαλισμένο στοματικό - «Haute Tension» (2003)



Το να κάνεις σεξ σε δημόσιο χώρο κρύβει πάντα τους κινδύνους του. Εδώ όμως δεν είναι αυτό το θέμα, καθώς ο τύπος απόλαυσε στοματικό έρωτα με το κεφάλι της τύπισσας που μόλις ξερίζωσε. Μιλώντας για αρρώστια δηλαδή...

Εκδικητικό στοματικό - «The Last House On The Left» (2009)



Το να φέρεις το θύμα σου στην πιο ευάλωτη κατάστασή του είναι κάτι θεμιτό, αν είσαι διαταραγμένος νους. Πόσο μάλλον όταν το «θύμα» βίασε την κόρη σου και την άφησε να πεθάνει. Κι έτσι ο στοματικός έρωτας μετατρέπεται σε τραγωδία, με τον κουτσουρεμένο ανδρισμό του βιαστή να προσυπογράφει τη φρίκη...

«Λάθος» στοματικό - «Single White Female» (1992)



Ο τύπος προσπαθεί να απωθήσει την κοπέλα μακριά του όταν συνειδητοποιεί ότι αυτή που τον ικανοποιεί δεν είναι η αρραβωνιαστικιά του. Η έκφρασή του βέβαια άλλα λέει, τύπου «θα σου είμαι ευγνώμων για πάντα»!

Αιμομικτικό-τραβεστί στοματικό - «Pink Flamingos» (1972)



Εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν! Στην επίμαχη σκηνή, ο τραβεστί μασκαρεύτηκε για να γίνει ίδιος με τη μητέρα του πρωταγωνιστή. Είναι παράξενο ακόμα και να το διηγείσαι...

Δημόσιο στοματικό - «Police Academy» (1984)



Το να μην ξέρεις ποιος επιδίδεται στην πράξη έχει τη μαγεία του, πόσο μάλλον όταν το πράγμα γίνεται μέσα στην κατάμεστη αίθουσα με συναδέλφους σου. Φαντάσου όμως το σοκ όταν σε κουμπώσουν και απομακρυνθείς από το πόντιουμ και δεις τότε να ξεπροβάλει η φάτσα του βοηθού σου. Αμίμητο!

Το χειρότερο στοματικό όλων - «The World According to Garp» (1982)



Εδώ το στοματικό καταλήγει σε πολλαπλές τραγωδίες: δύο αυτοκίνητα συγκρούονται, ο άντρας χρειάζεται εγχείριση αφού δάγκωσε τη γλώσσα του, η γυναίκα έσπασε τον λαιμό της, το πέος του άλλου άντρα κουτσουρεύεται, το παιδί χάνει το μάτι του, το μικρότερο παιδί πεθαίνει, η εκπαιδευτική καριέρα της γυναίκας χάνεται διά παντός και πολλά ακόμα. Σε κάνει να λες «άσ' το καλύτερα!»...



Διαβάστε περισσότερα...

7 μυστικά που οι γυναίκες δεν αποκαλύπτουν στον σύντροφό τους


Οι γυναίκες είναι γνωστό πώς είναι πολύ ανοιχτά και ομιλητικά πλάσματα, συγκριτικά με τους άντρες.

Γι’ αυτό λοιπόν μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι δεν έχουν μόνο οι άντρες αλλά και οι γυναίκες μυστικά! Υπάρχει πάντα ένα μυστήριο σε μια γυναίκα το οποίο ένας μόνο άντρας μπορεί να ανακαλύψει. Δυστυχώς όμως λίγοι είναι εκείνοι που τα καταφέρνουν! Εδώ είναι μερικά γυναικεία μυστικά που ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση.

Θέλουμε οι άντρες να παίρνουν πρωτοβουλίες
Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν μας αρέσει να φροντίζουμε συνέχεια εμείς τον άλλον, να κάνουμε σχέδια και να τα κάνουμε σχεδόν όλα μόνες μας. Θέλουμε οι άντρες να παίρνουν πρωτοβουλίες. Παρόλο που δεν το λέμε, θα θέλαμε να αναλαμβάνατε ορισμένες δύσκολες ή βαρετές υποχρεώσεις και να μας εκπλήσσετε. Όταν ένας άνθρωπος παίρνει πρωτοβουλίες σημαίνει ότι συμμετέχει. Κάντε το όσο πιο συχνά μπορείτε. Δεν έχει σημασία τι είδους πρωτοβουλία θα είναι αυτή – μπορεί να είναι η λίστα για το σουπερμάρκετ ή η προετοιμασία ενός δείπνου ή ακόμα και ο προγραμματισμός των επόμενων κοινών διακοπών.

Θα θέλαμε να μας εκπλήσσετε πιο συχνά
Όλες οι γυναίκες τρελαίνονται για τις εκπλήξεις! Ακόμα και μια μικρή απροσδόκητη σαχλαμάρα μπορεί να εντυπωσιάσει μια γυναίκα και να την κάνει να αισθανθεί ξεχωριστή. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο ακριβό δώρο. Δείξτε απλά το ενδιαφέρον και την αγάπη σας με κάτι απλό. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι οι γυναίκες αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνετε για να είμαστε ευτυχισμένες, οπότε σίγουρα θα ανταμειφθείτε.

Θέλουμε να είστε ειλικρινείς
Ο καθένας θέλει ο σύντροφός του να είναι ανοιχτός και ειλικρινής, όποιο κι αν είναι το θέμα που τον απασχολεί. Πολύ δύσκολα μπορεί να ξεγελαστεί μια γυναίκα. Μπορεί να συγχωρούμε πολλά πράγματα, αλλά όχι τα ψέματα. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι γι’ αυτό είναι τα προβλήματα: για να τα μοιραζόμαστε, να τα συζητάμε και να τα λύνουμε από κοινού.

Παρατηρούμε και καταλαβαίνουμε την γλώσσα του σώματος
Οι γυναίκες είναι γνωστό ότι έχουμε την έκτη αίσθηση, ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις. Παρατηρούμε και αναλύουμε πάντα όλες τις μικρές λεπτομέρειες σε ένα άλλο πρόσωπο και ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο σύντροφός μας. Μόλις παρατηρούμε κάτι ύποπτο, αυτό αρχίζει να μας ενοχλεί, αν και μπορεί να μην έχουμε καν επίγνωση του τι μας ενοχλεί.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά την φράση «Θα βγω με τα παιδιά»
Αυτό είναι άλλο ένα μυστικό που λίγοι άνδρες γνωρίζουν. Πολλές γυναίκες στην πραγματικότητα συμφωνούν με την φράση «θα βγω με τα παιδιά.» Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι ο σύντροφός μας χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό του και είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να τον περνά με τους φίλους πίνοντας μπύρα, βλέποντας έναν αγώνα ή παίζοντας κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι να μην το κάνετε όταν η καλή σας αισθάνεται παραμελημένη, ενώ εσάς το μόνο που σας νοιάζει είναι να βγείτε με τα παιδιά!

Θέλουμε οι φίλοι σας να μας συμπαθούν
Καμία γυναίκα δεν θα το παραδεχτεί δυνατά, αλλά έτσι είναι. Οι φίλοι είναι πολύ σημαντικά πρόσωπα για τον καλό μας, οπότε θέλουμε να τα πηγαίνουμε κι εμείς καλά μαζί τους. Ξέρουμε άλλωστε ότι σας επηρεάζουν στις αποφάσεις σας οπότε πρέπει να το εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας, φυσικά.

Χρειαζόμαστε χώρο
Και δεν εννοούμε σε τ.μ. αλλά χώρο και χρόνο για τον εαυτό μας. Αν ποτέ η σύζυγος ή φίλη σας σας πει ότι χρειάζεται χώρο, δεν χρειάζεται να πάρετε το αυτοκίνητο και να φύγετε για ώρες από το σπίτι. Αυτό που χρειάζεται είναι να καταλάβετε ότι έχει κι άλλα σημαντικά πράγματα να διευθετήσει.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πανέξυπνος σκύλος ανοίγει και κλείνει μόνος του την πόρτα περιπολικού!


Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο με τις απίστευτες ικανότητες του τετράποδου...

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι από το 2009, όμως κάνει θραύση στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες με πάνω από ένα εκατομμύριο views στο youtube.

Ένα καλά εκπαιδευμένο σκυλί της αστυνομίας ανοίγει μόνο του την πόρτα στο περιπολικό, μπαίνει μέσα, την κλείνει και παίρνει θέση για την καταδίωξη.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:




Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρήτη: Εκεί που περπατούσε... είδε έναν ανθρώπινο σκελετό!


Μία μακάβρια σκηνή αντίκρισε ένας άνδρας κατά την διάρκεια του απογευματινού περιπάτου του.

Ο άνδρας από το Ρέθυμνο, την ώρα που περπατούσε στην παραλιακή ζώνη του Πηγιανού Κάμπου την περασμένη Παρασκευή είδε να προβάλει στο χώμα ένας ανθρώπινος σκελετός!

Αμέσως ο άνδρας ειδοποίησε την αστυνομία και το λιμενικό, άνδρες των οποίων έσπευσαν στο σημείο ενώ ειδοποιήθηκε και ο ιατροδικαστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκελετός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο για ιατροδικαστική εξέταση ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι του έλειπαν τα χέρια.


Διαβάστε περισσότερα...

Έλαβε λουλούδια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το νεκρό σύζυγό της!


Όλες ενθουσιαζόμαστε με τα λουλούδια αλλά η Shelly Golay είχε ένα λόγο παραπάνω, αφού ο σύζυγός της πέθανε πριν από οχτώ μήνες και είχε φροντίσει να λάβει ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα την ημέρα των ερωτευμένων.



Η 52χρονη έμεινε έκπληκτη όταν έλαβε τα λουλούδια από τον σύζυγό της, Jim Goaly, που έχασε την ζωή του στα 53 του χρόνια από όγκο στον εγκέφαλο. Πριν πεθάνει έκανε σχέδια και φρόντισε να της θυμίσει και πάλι πόσο πολύ την αγαπάει! O Jim πέθανε το 2014 αλλά έκανε συμφωνία να λαμβάνει η σύζυγός του ένα μπουκέτο με λουλούδια κάθε 14 Φεβρουαρίου για το υπόλοιπο της ζωής της.

Όταν έλαβε το πρώτο μπουκέτο, δυο μέρες πριν του Αγίου Βαλεντίνου, βρήκε ένα σημείωμα που έλεγε: "Happy Valentines Day, γλυκιά μου. Μείνε δυνατή! Για πάντα δικός σου, με αγάπη Jim." Στην αρχή πίστευε πως όλα αυτό το είχαν οργανώσει τα παιδιά τους.



Στη συνέχεια τηλεφώνησε στο ανθοπωλείο και της είπαν πως τα λουλούδια ήταν όντως από τον σύζυγό της και πως αυτό ήταν το πρώτο από όλα τα μπουκέτα. Είναι κάτι που συμβαίνει στις ταινίες, σχολίασε υπάλληλος του ανθοπωλείου.
Μας θυμίζει άλλωστε το P.S I love you.

H σύζυγός του Shely σχολίασε: "Ήταν ένα υπέροχος άνδρας και μπορούσε ν' αγαπήσει δίχως όρια. Ακόμη και μετά τον θάνατό του είναι καταπληκτικός."



Διαβάστε περισσότερα...

Κρύο και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία - Πού χρειάζονται αλυσίδες


Οι ασθενείς χιονοπτώσεις και οι άνεμοι που πνέουν συνθέτουν το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας.

Το θερμόμετρο στη Φλώρινα έδειξε -3 βαθμούς Κελσίου, -2 σε Κοζάνη και Καστοριά, -1 σε Αλεξανδρούπολη και 0 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς,
από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρινισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ,
ενώ στο νομό Χαλκιδικής, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Ταξιάρχη - Αρναία, μέσω Χολομώντα), καθώς και στις επαρχιακές οδούς, Πολύγυρου - Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά) και Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδος.

Στο νομό Ημαθίας, αναγκαίες είναι οι αλυσίδες, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κοζάνης, από το 86ο έως το 98ο χλμ (μέσω Καστανιάς) και στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, από το 19ο (διασταύρωση Κωστοχωρίου), έως το 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), όπως επίσης, στο δρόμο που συνδέει την Καστανερή με τα Λιβάδια, στο Κιλκίς. Στην Καστοριά, αλυσίδες, χρειάζεται η επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 28ο χλμ.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αλυσίδες, στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτης, από το 28ο χλμ, (διασταύρωση Κοτρωνίου) έως το 75ο χλμ, (γέφυρα Αλεξίου), στην επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας, από το 17ο χλμ (Δ.Δ. Στουρναρέικων) έως το 55ο χλμ (Δ.Δ. Μεσοχώρας) και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Τρικάλων. Επίσης, στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας - Άρτας, από το 13ο έως το 61ο χλμ. (θέση Τύμπανος) και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από το 10ο έως το 22ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος) (νομός Καρδίτσας), όπως επίσης, στην εθνική οδό Βόλου - Ζαγοράς Μαγνησίας (Άνω Κλάδος), από το 13ο έως το 38ο χλμ.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, χιονίζει κατά διαστήματα από το πρωί, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και περιοχές γύρω από αυτό, χωρίς να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα.


Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εκδρομείς του τριημέρου της αποκριάς πάνε εξωτερικό!


Στο ρυθμό του καρναβαλιού... εκτός ελληνικών συνόρων θα χορέψουν φέτος αρκετοί βορειοελλαδίτες, αριθμός που ίσως να ήταν μεγαλύτερος εάν ευνοούσαν περισσότερο οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις,δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης Θεολόγης Βύρων.
“Την τελευταία εβδομάδα πριν το τριήμερο της αποκριάς-που φέτος είναι 21-23 Φεβρουαρίου- κλείνουμε ίσως και πάνω από 30% των deals, αλλά δυστυχώς λόγω των τελευταίων εξελίξεων σε πολιτικό επίπεδο, κράτησαν πολλούς που θα ήθελαν να ταξιδέψουν στη βάση τους”, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι σε σχέση με πέρυσι το “φετινό τριήμερο είναι καλύτερο”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Βύρωνα, το προσεχές τριήμερο αναμένεται να ταξιδέψουν περίπου 2.500 άτομα, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα που ταξίδεψαν 1.800.

Οι οδικές εκδρομές σε Σόφια, Κωνσταντινούπολη, Βουκουρέστι, Βελιγράδι και Οχρίδα, με το εύρος των τιμών να κυμαίνεται από 119-219 ευρώ, κερδίζουν τους περισσότερους εκδρομείς, ενώ ακολουθούν οι αεροπορικές εξορμήσεις σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Βερολίνο, Πράγα, Βουδαπέστη και Κύπρο. Το προφίλ των εκδρομέων αφορά σε όλες τις ηλικίες, κυρίως όμως την κατηγορία 35-45.

Μεταξύ άλλων,ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων επεσήμανε ότι από την επόμενη εβδομάδα τα πρακτορεία σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουν έτοιμα τα οργανωμένα ταξίδια που θα προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους τουρίστες της χώρας μας για τις εορτές του Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό, προέτρεψε τους ενδιαφερόμενους να “κλείσουν” νωρίς την εκδρομή τους, προκειμένου να πετύχουν την καλύτερη δυνατή τιμή.


Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστικά καρέ: Τα πρώτα δευτερόλεπτα στη ζωή


Εμπνευσμένος από τη γέννηση του πρώτου γιου του, ο Christian Berthelot απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό τα πρώτα 18 δευτερόλεπτα της εμπειρίας της γέννας.

Το φωτογραφικό του πρότζεκτ "Cesar" (λόγω της γέννησης του γιου του με καισαρική) υπογραμμίζει πόσο αξιοσημείωτη είναι η διαδικασία και η ένταση της εμπειρίας της γέννησης.



"Όταν είδα τον γιο μου για πρώτη φορά ήταν μέσα στα αίματα. Ήταν σαν πολεμιστής που μόλις κέρδισε την πρώτη του μάχη, σαν άγγελος από το σκοτάδι. Πόσο χάρηκα όταν τον άκουσα να φωνάζει.



Μακριά από τα κλισέ, ήθελα να δείξω πώς είμαστε όταν γεννιόμαστε. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για φυσιολογικό τοκετό ή για γέννα με καισαρική τομή, όλοι γεννιούνται γυμνοί, με δάκρυα, αίμα και άλλα σωματικά υγρά".



Ο Christian Berthelot πήγε στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε ο γιος του και πήρε την άδεια των γονιών για να δημιουργήσει το συγκλονιστικό πρότζεκτ του.



"Υπάρχουν ορισμένοι που αντιδρούν πολύ άσχημα, θεωρώντας ότι δεν έχω το δικαίωμα να δείξω τα μωρά σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη στιγμή.



Υπάρχουν όμως και εκείνοι που είναι γοητευμένοι, καθώς τους δίνω την ευκαιρία να παρατηρήσουν με λεπτομέρεια τη βία της γέννησης".






Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεσάντρο Βόλτα: Ο άνθρωπος που ανακάλυψε την ηλεκτιρκή μπαταρία


Το πάθος του Αλεσάντρο Βόλτα ήταν πάντα η μελέτη της ηλεκτρικής ενέργειας και ενώ ακόμα όταν ήταν νέος σπουδαστής έγραψε και ένα ποίημα στα λατινικά σε αυτήν την συναρπαστική νέα ανακάλυψη.

Το πρώτο επιστημονικό του έγγραφο είχε τον τίτλο "De vi attractiva ignis electrici ac phaenomenis inde pendentibus". Πολύ νέος δημοσίευσε την πρώτη του πραγματεία πάνω στη «λουγδουνική λάγηνο», έναν νέο βελτιωμένο τύπο ηλεκτροσκοπίου. Το επίτευγμα αυτό του χάρισε τον τίτλο του καθηγητή φυσικής στη γενέτειρά του, το Κόμο, αλλά και τον τίτλο του επίτιμου μέλους της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου.
Η επόμενη επινόησή του ήταν το «ηλεκτροφόρο», δηλαδή δύο μεταλλικές πλάκες, η μία από εβονίτη και η άλλη με μονωτική λαβή που αλληλοφορτίζονταν θετικά και αρνητικά. Κατ´ουσίαν αυτή ήταν η πρώτη μπαταρία. Ακολούθησαν οι ανακαλύψεις του ευδιόμετρου, του «ηλεκτρικού πιστολιού», της άσβηστης «λυχνίας υδρογόνου» και ως επακόλουθο η έδρα φυσικής στο πανεπιστήμιο της Παβίας.



Ο Βόλτα,μεταξύ άλλων, εισήγαγε τις έννοιες του δυναμικού (τάσης) και της ηλεκτρικής χωρητικότητας. Εφηύρε τη βολταïκή στήλη (ηλεκτρική μπαταρία), το ηλεκτρόμετρο και το ευδιόμετρο. Αργότερα μαζί με τους Λαβουαζιέ και Λαπλάς συμμετείχε σε πειράματα για τον ατμοσφαιρικό ηλεκτρισμό, ενώ με τον Γκαλβάνι πειραματίστηκε πάνω στον ζωικό ηλεκτρισμό.


Διαμάχη, όμως, με τον τελευταίο οδήγησε τον Βόλτα σε πυρετώδεις προσωπικές μελέτες, που του έδωσαν το δικαίωμα το 1800 να ανακοινώσει τη σπουδαιότατη ανακάλυψη της πρώτης πηγής συνεχούς ρεύματος, της περίφημης «βολταϊκής στήλης» με ηλεκτρόδια από χαλκό (+) και ψευδάργυρο (-) και ηλεκτρολύτη θειικό οξύ. Ο Μέγας Ναπολέων για να τον τιμήσει του απένειμε τον τίτλο του κόμη της Λομβαρδίας, ενώ πολύ αργότερα, το 1881, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έδωσε προς τιμήν του το όνομα Volt (βολτ) στη μονάδα τάσης του ρεύματος.



Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτροχιάστηκε τρένο με πετρέλαιο στη Βιρτζίνια


Η πόλη Πάουελταουν της Δυτικής Βιρτζίνια, στις ανατολικές ΗΠΑ, εκκενώθηκε τη Δευτέρα μετά τον εκτροχιασμό εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αμέσως στο τραίνο που μετέφερε αργό πετρέλαιο το οποίο διέρρευσε σε ποτάμι, ανακοίνωσε οι τοπικές αρχές.

Η κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια Ερλ Ρέι Τόμπλιν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις κομητείες Κανάουα και Φάγιετ, προκειμένου τα συνεργεία διάσωσης να έχουν πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές.

Η αμαξοστοιχία της αμερικανικής εταιρίας σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών CSX, που μετέφερε αργό πετρέλαιο από την πολιτεία της Νεμπράσκα στη Βιρτζίνια, έπιασε φωτιά μετά τον εκτροχιασμό της και το πετρέλαιο διέρρευσε στον ποταμό Κανάουα.

Οι αρχές ανέφεραν που δεν υπάρχουν θύματα. Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WOWK, θυγατρικό του CBS, οι αρχές έδωσαν εντολή για την εκκένωση της πόλης.

"Οι τοπικοί αξιωματούχοι βρίσκονται επί τόπου και εργάζονται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της εταιρίας CSX", πρόσθεσε ο Τόμπλιν.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κύστεις ήπατος: Διάγνωση και θεραπεία


Με τον όρο κύστεις ή κυστικές βλάβες ήπατος περιγράφουμε μια ευρεία γκάμα νόσων του ήπατος οι οποίες μορφολογικά έχουν χαρακτήρα κύστεως.

Στον πίνακα παρατίθενται οι νόσοι που παρουσιάζονται ως κύστεις:

ΚΥΣΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΗΠΑΤΟΣ

Παρασιτικές κύστεις-εχινόκοκκος κύστη

Απλές κύστεις
Νεοπλασματικές κύστεις
Κυσταδένωμα

Κυσταδενοκαρκίνωμα

Πολυκυστική νόσος ήπατος των ενηλίκων
Πολυκυστική νόσος ήπατος των ενηλίκων συνδυαζόμενη με πολυκυστική νόσο νεφρών

Πολυκυστική νόσος ήπατος των ενηλίκων χωρίς συμμετοχή των νεφρών

Μετατραυματικές κύστεις
Περιηπατικές ψευδοκύστεις λόγω οξείας παγκρεατίτιδας
Άλλα νεοπλάσματα

Μεταστατικά βλεννώδη αδενοκαρκινώματα

Κυστική εκφύλιση πρωτοπαθών ή μεταστατικών κακοηθειών

Οι πιο πολλές κυστικές βλάβες στο ήπαρ είναι καλοήθεις, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι και ορισμένες κακοήθεις νόσοι έχουν κυστικό χαρακτήρα, όπως φαίνεται στον πίνακα.

Ανάλογα με την περίπτωση είναι δυνατό να υπάρχουν ή όχι συμπτώματα τα οποία να οφείλονται στην κύστη. Αυτό θα αναλυθεί πιο κάτω όπου θα περιγραφούν συνοπτικά οι νόσοι που αναγράφονται στον πίνακα.

Γενικά αυτά που πρέπει να διευκρινιστούν σε κάποιον άρρωστο με κυστική βλάβη στο ήπαρ είναι τα εξής:


  1. Να τεθεί σίγουρη διάγνωση για την κυστική βλάβη – δηλαδή τί ακριβώς είναι η βλάβη που έχει ο ασθενής
  2. Να διευκρινισθεί εάν τα συμπτώματα του ασθενούς οφείλονται στην κυστική βλάβη
  3. Να καθοριστεί εάν και πότε χρειάζεται να εφαρμοστεί κάποια θεραπεία
  4. Να επιλέξουμε την κατάλληλη θεραπεία
Η πλειονότητα των κυστικών ηπατικών βλαβών είναι χωρίς συμπτώματα και έχουν ανευρεθεί τυχαία σε κάποια εξέταση. 

Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις είναι


  1. Μια κυστική βλάβη ανευρίσκεται τυχαία για άσχετο λόγο σε κάποιον ασυμπτωματικό ασθενή
  2. Μια κυστική βλάβη ανευρίσκεται σε ασθενή με ιστορικό κάποιας κακοήθειας
  3. Μια κυστική βλάβη ανευρίσκεται κατά την διερεύνηση για κάποια ενόχληση από το ανώτερο πεπτικό

Στην περίπτωση ασθενούς με ιστορικό κακοήθειας θα πρέπει να διευκρινισθεί εάν η κυστική βλάβη έχει κάποια σχέση με την κακοήθεια.

Τα πιο συχνά πιθανά συμπτώματα από μια κυστική βλάβη μπορούν να είναι: κοιλιακός πόνος, διάταση κοιλίας, έμετος, δυσπεπτικά ενοχλήματα, πυρετός, εφιδρώσεις, πόνος στον ώμο.

Διάγνωση

Η διάγνωση τίθεται με την βοήθεια του υπερηχογραφήματος και της αξονικής τομογραφίας με σκιαγραφικό, όπου θα τεθεί η ακριβής διάγνωση και θα καθοριστεί η φύση της κυστικής βλάβης. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να χρειαστεί και μαγνητική τομογραφία εάν υπάρχει διαγνωστικό δίλημμα.

Ανάλυση του υγρού της κύστης ίσως είναι απαραίτητο σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην διάγνωση, όταν υπάρχει αμφιβολία.

ΑΠΛΕΣ ΚΥΣΤΕΙΣ

Είναι οι πιο συχνές κυστικές αλλοιώσεις στο ήπαρ. Είναι απόλυτα καλοήθεις και μπορούν να υπάρχουν σε οποιοδήποτε σημείο του ήπατος. Στις μισές περίπου περιπτώσεις υπάρχει μόνο μια κύστη, ενώ στις υπόλοιπες υπάρχουν δυο ή και περισσότερες.

Κλινική εικόνα

Στις περισσότερες περιπτώσεις (>90%) οι κύστεις δεν προκαλούν κάποιο σύμπτωμα και ανευρίσκονται σε τυχαία εξέταση ή κατά την διάρκεια κάποιας επέμβασης.

Διάγνωση

Η διάγνωση τίθεται όπως είπαμε και πιο πάνω με υπερηχογράφημα ή/και αξονική τομογραφία.

Θεραπεία

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται κάποια θεραπεία.

Οι ενδείξεις για θεραπεία είναι:


  1. Η ύπαρξη συμπτωμάτων από την κύστη, όπως πόνος, αίσθηση διάτασης
  2. Αιμορραγία εντός της κύστης
  3. Διαγνωστική αβεβαιότητα
Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι η χειρουργική και γίνεται συνήθως λαπαροσκοπικά, ανάλογα πάντοτε με την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης. Υπάρχουν διάφορες επεμβάσεις που γίνονται ανάλογα με την κάθε περίπτωση.Συνήθως αφαιρείται η κύστη με το μεγαλύτερο μέρος του τοιχώματος της ενώ ένα μικρό τμήμα τοιχώματος παραμένει στη θέση του και καταστρέφεται από τον χειρουργό. Σε ειδικές περιπτώσεις είναι πιθανό να απαιτηθεί μέχρι και ηπατεκτομή.

Θεραπείες με αναρρόφηση της κύστης και έγχυση σκληρυντικών ουσιών εντός αυτής δεν έχουν καλά αποτελέσματα και είναι πιθανό να δημιουργήσουν περισσότερες επιπλοκές.

ΕΧΙΝΟΚΟΚΚΟΣ ΚΥΣΤΗ

Ο εχινόκοκκος είναι ένα παράσιτο το οποίο μπορεί να προσβάλει και τον άνθρωπο. Περιληπτικά η διαδικασία μόλυνσης του ανθρώπου είναι η εξής: Τα αυγά του παρασίτου αποβάλλονται με τα κόπρανα του μολυσμένου σκύλου και μολύνουν χόρτα και φρούτα. Τα αυγά καταναλώνονται από ζώα-γιδοπρόβατα και τον άνθρωπο είτε μέσω άπλυτων χορταρικών είτε με στενή επαφή με μολυσμένους σκύλους. Αφού καταναλωθούν τα αυγά εισέρχονται σε διάφορα όργανα του ανθρώπου, συνήθως όμως στο συκώτι και τους πνεύμονες. Με τον ίδιο τρόπο που μολύνεται ο άνθρωπος μολύνονται και τα γιδοπρόβατα που κατανάλωσαν τα αυγά. Όταν τα γιδοπρόβατα αυτά πεθάνουν ή σφαγιασθούν και τα εντόσθιά τους άβραστα τα καταναλώσουν σκύλοι τότε μολύνονται οι σκύλοι και η αλυσίδα συνεχίζεται.

Κλινική εικόνα

Η νόσος εμφανίζεται με την δημιουργία των εχινόκοκκων κύστεων που περιέχουν παράσιτα, στα προσβεβλημένα όργανα, συνήθως συκώτι ή πνεύμονες. Εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι κύστεις αυξάνονται αργά σε μέγεθος τα συμπτώματα αργούν να εμφανισθούν και μπορεί να είναι κοιλιακός πόνος, ψηλαφητή μάζα, ναυτία, ίκτερος, χολαγγείτιδα και άλλα πιο ειδικά συμπτώματα. Η ρήξη της κύστεως είναι δυνατό να προκαλέσει αναφυλακτικό σοκ.

Διάγνωση

Το ψάξιμο για εχινόκοκκο κύστη συνήθως θα γίνει στη βάση της κλινικής υπόνοιας και των επιδημιολογικών στοιχείων, καθώς συνήθως ο ασθενής δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα.

Η εξέταση αίματος με ειδική τεχνική (ELISA) έχει 95% ευαισθησία και περίπου 90% ειδικότητα και θα μας δείξει εάν ο ασθενής πάσχει από εχινόκοκκο κύστη.

Το σημείο στο οποίο βρίσκεται η εχινόκοκκος κύστη καθώς και επιβεβαίωση της διάγνωσης θα μας τα δείξουν το υπερηχογράφημα, η αξονική τομογραφία και σε ορισμένες περιπτώσεις η μαγνητική τομογραφία.

Θεραπεία

Η θεραπεία θα πρέπει να αρχίσει αμέσως μόλις τεθεί η διάγνωση. Στις θεραπευτικές μεθόδους έχουμε φαρμακευτική θεραπεία, διαδερμική θεραπεία και χειρουργική θεραπεία οι οποίες είναι δυνατό να συνδυαστούν μεταξύ τους στον ίδιο άρρωστο. Το είδος της θεραπείας καθώς και η χρονική στιγμή που θα εφαρμοσθεί θα καθοριστούν από τα χαρακτηριστικά της εχινόκοκκου κύστης σε κάθε άρρωστο ξεχωριστά.

Η φαρμακευτική θεραπεία μόνη της, συνήθως με albendazole (praziquatel), έχει 30% ποσοστό επιτυχίας. Συνεπώς θα πρέπει να εφαρμόζεται σε συνδυασμό με διαδερμική ή χειρουργική θεραπεία.

Η διαδερμική θεραπεία (P.A.I.R.) συνίσταται στην παροχέτευση διαδερμικά υπό αξονικό τομογράφο της κύστης, έγχυση εντός αυτής παρασιτοκτόνου φαρμάκου και ξανά αναρρόφηση. Η επιλογή αυτής της μεθόδου θα γίνει ανάλογα με την περίπτωση και τις ειδικές συνθήκες κάθε ασθενούς.

Η χειρουργική θεραπεία συνίσταται σε αφαίρεση της κύστης με ολόκληρο το τοίχωμα της ή μέρος αυτής ή ακόμη και ηπατεκτομή. Έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας και η ακριβής επιλογής της μεθόδου και του χρόνου στον οποίο θα εφαρμοσθεί είναι κάτι που θα αποφασιστεί για κάθε περίπτωση ασθενούς ξεχωριστά.

ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΣΤΕΙΣ

Με τον όρο αυτό περιγράφουμε δυο σπάνιες οντότητες, το κυσταδένωμα και το κυσταδενοκαρκίνωμα ήπατος. Εμφανίζονται συνήθως σε γυναίκες.

Πρόκειται για σπάνιες νόσους με το μεν κυσταδένωμα να είναι καλόηθες και πιο συχνό μεταξύ των δυο και το κυσταδενοκαρκίνωμα να είναι κακόηθες και πιο σπάνιο.

Κλινική εικόνα

Σε αντίθεση με τις απλές κύστεις εδώ οι ασθενείς έχουν συμπτώματα στις περισσότερες περιπτώσεις. Κοιλιακός πόνος, ναυτία διάταση κοιλίας ακόμη και αποφρακτικός ίκτερος είναι κάποια από τα πιθανά συμπτώματα.

Διάγνωση

Το υπερηχογράφημα και η αξονική τομογραφία είναι και πάλι οι εξετάσεις που θα βάλουν την διάγνωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως απαιτηθεί και μαγνητική τομογραφία και ίσως και ανάλυση του υγρού της κύστης.

Θεραπεία

Η θεραπεία είναι χειρουργική και συνίσταται στην πλήρη εκτομή της κύστης είτε με εκπυρήνιση είτε με ηπατεκτομή, ανάλογα με την περίπτωση.

ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΗΠΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Είναι κληρονομική και σχετίζεται με επικρατές αυτοσωμικό γονίδιο. Έχει δυο τύπους. Ο ένας συνδυάζεται με πολυκυστικούς νεφρούς και ο άλλος όχι. Στην πολυκυστική νόσο ήπατος των ενηλίκων το ηπατικό παρέγχυμα καταλαμβάνεται από κύστεις σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% σε αντίθεση με την περίπτωση που κάποιος έχει πολλαπλές απλές κύστεις, όπου δεν συμβαίνει αυτό.

Κλινική εικόνα

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι χωρίς συμπτώματα και δεν χρειάζονται θεραπεία. Πιθανά συμπτώματα που ίσως εμφανιστούν είναι κοιλιακός πόνος, διάταση κοιλίας, πυρετός, αιμορραγία εντός κάποιας κύστεως. Οι ασθενείς θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο για ανευρύσματα εγκεφάλου.

Διάγνωση

Τίθεται με το υπερηχογράφημα και την αξονική τομογραφία.

Θεραπεία

Ανακουφιστικές αν και όχι θεραπευτικές είναι προσεγγίσεις όπως εκτομή κάποιων κύστεων για μείωση του όγκου του ήπατος ή αναρρόφηση των κύστεων και σκληροθεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως απαιτηθεί μεταμόσχευση ήπατος.

ΚΥΣΤΙΚΕΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ ΒΛΑΒΕΣ

Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατό κακοήθεις βλάβες στο ήπαρ να εμφανίζονται με κυστική μορφή. Αυτό μπορεί να συμβεί σε ασθενείς με ιστορικό βλεννώδους καρκινώματος στο παχύ έντερο, νευροενδοκρινούς καρκινώματος, στρωματικού όγκου(GIST), καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις ηπατοκυτταρικού καρκινώματος.

Η διάγνωση θα τεθεί με υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία και ίσως και μαγνητική τομογραφία και η θεραπευτική προσέγγιση θα αποφασιστεί για κάθε ασθενή ξεχωριστά ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης.

ΚΥΣΤΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ

Εμφανίζονται μετά από κάποιο τραυματισμό του ήπατος ή κάποιο χειρουργικό χειρισμό στο ήπαρ. Συνήθως είναι ασυμπτωματικές και δεν χρήζουν θεραπείας. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να απαιτηθούν ειδικοί χειρισμοί.

ΗΠΑΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΟΚΥΣΤΕΙΣ

Επίσης σπανίως είναι δυνατό να εμφανιστούν ψευδοκύστεις κατά την διάρκεια ενός επεισοδίου οξείας παγκρεατίτιδας. Δεν απαιτείται κάποια θεραπεία.


Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Tρόποι να ηρεμείς το μωρό όταν κλαίει


Τι να κάνετε αν δε σταματάει να κλαίει.

Αν κάποιες φορές το κλάμα του είναι τόσο έντονο που σας φαίνεται αδύνατο να το σταματήσετε, μην ανησυχείτε ότι έχει κάτι σοβαρό ή ότι δεν είστε «σωστή» μητέρα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι σωστές τεχνικές και λίγη ψυχραιμία.

1. Βρείτε το λόγο της ανησυχίας του. Τα μωρά δεν κλαίνε χωρίς λόγο. Είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας τους και όσο και αν σας φαίνεται δύσκολο να τον αποκρυπτογραφήσετε, σταδιακά θα μπορέσετε. Οι κυριότεροι λόγοι είναι η νύστα, η λερωμένη πάνα, η πείνα, η υπερένταση από θορύβους, οι κολικοί, η παλινδρόμηση, ο πόνος, τα αέρια και ο φόβος.

2. Περάστε στη δράση. Αν διαπιστώσετε ότι το μωρό σας δε κλαίει για κανέναν από τους παραπάνω λόγους, τότε προχωρήστε στις παρακάτω κινήσεις που πιθανότατα θα το ηρεμήσουν.

-Τυλίξτε το καλά, για να νιώσει ασφάλεια.

-Κρατήστε το σε πλάγια θέση.

-Δημιουργήστε «λευκό θόρυβο», δηλαδή παρόμοια ηχητικά κύματα με εκείνα που άκουγε κατά την ενδομήτρια ζωή. Κάποιος συνεχής ήχος ή μια ήρεμη σιγανή μελωδία μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

-Δημιουργήστε μια συνεχόμενη, ρυθμική κίνηση. Για παράδειγμα, πηγαίνετέ το βόλτα με το καροτσάκι ή με το αυτοκίνητο.

-Δώστε του μια πιπίλα.

3. Αντιμετωπίστε τους κολικούς. Αν τελικά το μωράκι σας υποφέρει από κολικούς, τότε συνήθως μοιάζει να είναι θυμωμένο ή να πονάει, να έχει αέρια ή δυσκοιλιότητα. Επίσης, το κλάμα του είναι οξύ, ξεκινάει απότομα χωρίς φανερό λόγο, το σώμα του μοιάζει άκαμπτο με τα χέρια του μπουνίτσες, τα πόδια του διπλωμένα και την περιοχή της κοιλιάς αρκετά σκληρή. Σε περίπτωση που θηλάζετε, προσπαθήστε να αλλάξετε τη διατροφή σας και διαπιστώστε αν βελτιώνεται η κατάσταση. Τέλος, ζητήστε τη βοήθεια κάποιου συγγενικού προσώπου ή μιας νταντάς, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με νταλίκα μεταφέρθηκε αρχαία κατοικία 3.500 ετών


Μία αψιδωτή κατοικία ηλικίας 3.000-3.500 ετών «ταξίδεψε» 15 χιλιόμετρα, προκειμένου να αφήσει χώρο για την κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου. Η επιχείρηση μεταφοράς –που πλέον αποτελεί υπόθεση ρουτίνας για τις ελληνικές εταιρείες- πραγματοποιήθηκε στην Πιερία την Παρασκευή, έπειτα από αρκετές αναβολές λόγω της κακοκαιρίας. Το μνημείο τοποθετήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο Λειβήθρων.



Η σωστική ανασκαφή στη νότια Πιερία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014, στο πλαίσιο των έργων για την κατασκευή της νέας εθνικής οδού στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα, από την κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Η αψιδωτή κατοικία χρονολογείται στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού (1.600-1.050 π.Χ.) και αποκαλύφθηκε στην περιοχή του ρέματος Ξυδιάς, κοντά στον Πλαταμώνα. Στην ίδια θέση αποκαλύφθηκε νεκροταφείο από 22 κιβωτιόσχημους τάφους Ύστερης Εποχής Χαλκού πλούσια κτερισμένους με μυκηναϊκού τύπου αντικείμενα.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από την Καθημερινή:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πρόστιμο» δέκα εκατομμύρια δολάρια ο Άρμστρονγκ


Το ποσό – ρεκόρ των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει ο Λανς Άρμστρονγκ σε παλιό χορηγό του!



Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν τα πράγματα για τον Λανς Άρμστρονγκ.

Ο αμερικανός ποδηλάτης καλείται να καταβάλει σε παλιά χορηγό εταιρεία του, το ποσό τω δέκα εκατομμυρίων ευρώ λόγω της χρήσης απαγορευμένων ουσιών που έκανε στους αγώνες στους οποίους συμμετείχε με τη βοήθειά της.

Πρόκειται για μια απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει η αμερικανική εταιρεία SCA Promotions και ζητούσε να της καταβληθούν πίσω τα χρήματα τα οποία του είχε προσφέρει για να τρέξει στις τρεις νίκες του από τις συνολικά επτά συμμετοχές του σε «Γύρο της Γαλλίας» .

Η αμερικανική εταιρεία με έδρα στο Ντάλας κέρδισε στη διαμάχη αυτή, με το δικαστήριο να αναφέρει ότι το ποσό των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων είναι ένα πρόστιμο για τα ψέματα του Άρμστρονγκ προς την εταιρεία.

Τα χρήματα αυτά ο Άρμστρονγκ καλείται να τα καταβάλει άμεσα. Μάλιστα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το ποσό αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ στην ιστορία της αμερικανικής δικαιοσύνης.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες επιστήμονες προτιμούν το CERN


Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιστήμονες αναζητούν την επαγγελματική τους τύχη, την τελευταία πενταετία, στους διαδρόμους και τα εργαστήρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN), είτε ως μόνιμο προσωπικό είτε απλά για να κάνουν εκεί την έρευνά τους για το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό τους.

Η κοινότητα των Ελλήνων στον CERN -φυσικών, μηχανικών, προγραμματιστών, φοιτητών, υπότροφων και στελεχών διαφόρων ειδικοτήτων- αριθμεί ήδη δεκάδες άτομα, ενώ αρκετοί είναι οι νεαροί επιστήμονες που συμμετέχουν σε πειράματα τού Οργανισμού από την Ελλάδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μεγάλη αύξηση των Ελλήνων στον CERN. Έχουμε 28 μέλη του μόνιμου προσωπικού, που είναι Έλληνες, συν πάνω από 100 φοιτητές, που κάνουν το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό τους στην Ελλάδα και έρχονται στη Γενεύη για το κομμάτι της έρευνας. Παράλληλα, περίπου 200 Έλληνες φοιτητές, πχ, φυσικοί και μηχανικοί, που φοιτούν σε ελληνικά πανεπιστήμια, εργάζονται πάνω σε πειράματα του CERN» επισήμανε ο αναπληρωτής επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN, Μανώλης Τσεσμελής, ο οποίος μίλησε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και του CERN.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώσεις αύριο για το φορολογικό νομοσχέδιο


Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν οι κ.κ. Βαλαβάνη και Μάρδας.

Συνέντευξη τύπου με θέμα «Νέα ρύθμιση για το φορολογικό νομοσχέδιο και συναφή θέματα» θα παραχωρήσουν αύριο, στις 12:00, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Σάκης Καράγιωργας» στον 3ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών.



Διαβάστε περισσότερα...

Δώρα σε εκατοντάδες παιδιά μοίρασε η ΟΠΑΠ


Δόθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωρίς SOS.

Πλημμύρισαν παιδικά χαμόγελα και παιχνίδια οι γιορτινές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε πρόσφατα η ΟΠΑΠ Α.Ε. για τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και των «Παιδικών Χωριών SOS», όπου μοιράστηκαν τα δώρα που συγκεντρώθηκαν μέσω της δράσης «Ευχοστολίδια» την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, 1.692 δώρα προσφέρθηκαν από απλούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και χάρισαν στα παιδιά που φιλοξενούνται στους δύο αυτούς φορείς ό,τι ακριβώς είχαν ευχηθεί. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. από την πλευρά της ανέλαβε την αποστολή των δώρων στα παιδιά, οργανώνοντας παράλληλα δύο ξεχωριστές γιορτές που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Τα δώρα μοιράστηκαν με το ειδικά διαμορφωμένο τραινάκι της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Πρώτη στάση ήταν το «Παιδικό Χωριό SOS» στη Βάρη, όπου οι αγαπημένοι αθλητές του Παναθηναϊκού José Carlos Gonçalves Rodrigues Zeca, Nano Mariano González Maroto,Marcus Berg, David Mendes Da Silva και Ouasim Bouy έπαιξαν με τα παιδιά και μοίρασαν τις επίσημες μπάλες της ομάδας με τις υπογραφές τους.

Δεύτερη στάση για το τραίνο των δώρων ήταν το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Μελίσσια. Κοντά στα παιδιά βρέθηκε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ με τον Πρόεδρο, Αλέξανδρο Αλεξίου, το μέλος του τεχνικού team Άγγελο Κορωνιό και τους παίκτες Μιχάλη Πολυτάρχου και Carl English να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό παίζοντας και μοιράζοντας τα δώρα στα παιδιά.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. συνεχίζει την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας αυτών των παιδιών και ξεκινά άμεσα την κατασκευή μιας σύγχρονης παιδικής χαρά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στα Μελίσσια και την υλοποίηση έργων υποδομής στα «Παιδικά Χωριά SOS» στη Βάρη.












Διαβάστε περισσότερα...

Απλήρωτοι οι ασκούμενοι δικηγόροι στα δικαστήρια


Το ΔΣΑ ζητά την παρέμβαση Παρασκευόπουλου.

Την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα τουλάχιστον τριών μηνών σε ασκούμενους δικηγόρους Δικαστηρίων και Εισαγγελιών ζητεί με επιστολή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Στην επιστολή του ΔΣΑ προς τον υπουργό επισυνάπτεται και αίτηση-αναφορά 44 ασκουμένων δικηγόρων, οι οποίοι απασχολούνται στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών καθώς και στο Ειρηνοδικείο, το Πρωτοδικείο και το Εφετείο της Αθήνας. Στην αναφορά τους οι ασκούμενοι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των αμοιβών τους από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Ο ΔΣΑ επισημαίνοντας το γεγονός ότι στους ασκούμενους δικηγόρους έχουν καταβληθεί αμοιβές μόνον δύο μηνών ενώ έχουν συμπληρώσει πέντε μήνες απασχόλησης, η δε χρηματοδότηση του προγράμματος άσκησης στα δικαστήρια φέρεται ως εξασφαλισμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θεωρεί βέβαιη την παρέμβαση του Υπουργού, προκειμένου να λυθεί μιά «εκκρεμότητα που δεν συνάδει προς τις αρχές της χρηστής διοίκησης και του Κράτους-δικαίου».



Διαβάστε περισσότερα...

Να παραμείνουν οι ποινές για το οικονομικό σκάνδαλο στο Πάντειο πρότεινε ο αντιεισαγγελέας


Τον τελευταίο λόγο, πάντως, έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Δυο χρόνια μετά την δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκαν για το οικονομικό σκάνδαλο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο συνολικά εννέα άτομα η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο όπου συζητήθηκε αίτηση αναίρεσης.

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Εμμανουήλ Ρασιδάκης εισηγήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενώπιον του Ποινικού Τμήματος την απόρριψη της αναίρεσης πέντε εκ των καταδικασθέντων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η εφετειακή απόφαση στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας υπογραμμίζοντας ότι έχει αντιφάσεις και κενά.

Ο κ. Ρασιδάκης εξέφρασε την άποψη πως η επίμαχη απόφαση έχει «ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ ορθά ερμήνευσε το νόμο και τις ουσιαστικές ποινικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου».

Ο εισαγγελικός λειτουργός απαντώντας στις αιτιάσεις της υπεράσπισης ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε δεχθεί πως δεν υπάρχει δόλος ή βαριά αμέλεια των καθηγητών του Παντείου Πανεπιστημίου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπογράμμισε ότι «η απόφαση ορθά αιτιολογεί τον δόλο και τον σκοπό των κατηγορουμένων και πρέπει να απορριφθούν οι αναιρέσεις».

Τον τελευταίο λόγο, πάντως, έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφαση του.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση που αφορά «φαγοπότι» εκατομμυρίων ευρώ στο Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998 καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 έτη πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπάλληλοι του λογιστηρίου και διοικητικοί υπάλληλοι του Παντείου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των κατασχεθέντων που δημεύθηκαν με απόφαση του δικαστηρίου ήταν και μια Φεράρι.



Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα αξιολογεί τις επιδόσεις των ελλήνων μαθητών


Τι είχε δείξει η μελέτη τα προηγούμενα χρόνια για το επίπεδο στη χώρα μας.

Από τις 2 Μαρτίου 2015 έως και 3 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η διεθνής έρευνα PISA 2015 και θα συμμετάσχουν 231 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια ανά την Ελλάδα. Τα σχολεία αυτά έχουν επιλεγεί με τυχαία δειγματοληψία.

Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην έρευνα είναι υποχρεωτική. Η έρευνα που αποτελείται από ένα γνωστικό τεστ και ένα ερωτηματολόγιο θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στο Σχολικό Εργαστήριο Πληροφορικής και Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των σχολικών μονάδων.

Η έκτη έρευνα PISA θα εστιάζει στον εγγραμματισμό στις Φυσικές Επιστήμες. Στο PISA 2015 θα διερευνηθούν, επίσης, αλλά με συνοπτικότερο τρόπο, το γνωστικό επίπεδο και οι δεξιότητες των μαθητών στην κατανόηση κειμένου, στα μαθηματικά, καθώς και, για πρώτη φορά, στη συνεργατική επίλυση προβλήματος.

Η έρευνα PISA 2015 θα διεξαχθεί στη χώρα μας μόνο ηλεκτρονικά και αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή περισσότερες από 70 χώρες (οι μισές, περίπου, από τις οποίες είναι χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ). Από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος, όπως προειπώθηκε, 231 σχολεία και περίπου 6.300 μαθητές, ενώ το 2012 είχαν πάρει μέρος 192 σχολεία και περίπου 5.000 μαθητές.

Τι αξιολογεί το PISA

1. Αξιολογεί τη βασική κατανομή των γνωστικών ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων (αλλά και των αντιπροσωπευόμενων από αυτούς) μαθητών.

2. Μας δείχνει σε ποιο βαθμό οι ικανότητες και οι δεξιότητες των μαθητών (στο γνωστικό πεδίο, αλλά και στην κριτική αντιμετώπιση των ζητημάτων που κατά καιρούς ανακύπτουν) σχετίζονται με τις δημογραφικές, τις κοινωνικές, τις οικονομικές και -βεβαίως- τις εκπαιδευτικές μεταβλητές.

3. Αποκαλύπτει όψεις των αλλαγών στις μαθητικές επιδόσεις, αλλά και τη συνάφεια μεταξύ επιπέδου των μαθητών και των διαφορετικών τύπων ή μεταβλητών του μαθησιακού περιβάλλοντός τους.

4. Αποτιμά πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι οι μαθητές, προκειμένου να αντιμετωπίζουν ζητήματα της καθημερινής τους ζωής.

5. Αποκαλύπτει το βαθμό, κατά τον οποίο μπορούν οι 15χρονοι μαθητές να συμμετέχουν με πληρότητα και ισοτιμία στην πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου τους.

6. Συλλέγει, επίσης, πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχουσών χωρών, ώστε να διερευνηθούν οι πλείστοι εκείνοι παράγοντες που επιδρούν καταλυτικά στη συνολική εικόνα των μαθητικών επιδόσεων (οικογένεια, ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον κ.ά), αλλά και να αναζητηθούν πρακτικές αντιμετώπισης των πιθανών εκπαιδευτικών ελλειμμάτων από πλευράς συμμετεχουσών χωρών.

Περισσότερες πληροφορίες για το PISA όπως και παραδείγματα θεμάτων μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα για το Διεθνές Πρόγραμμα Αξιολόγησης των μαθητών.

Πώς τα πήγαν οι Έλληνες μαθητές το 2012

O βαθμός εγγραμματισμού των συμμετεχόντων μαθητών στο PISA αποτιμάται με βάση τα κλιμακούμενης δυσκολίας επίπεδα των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, ενώ οι χώρες κατατάσσονται σε τρεις ομάδες, ανάλογα με τις επιδόσεις των μαθητών τους:

- Στην πρώτη ομάδα κατατάσσονται οι χώρες με μέση επίδοση υψηλότερη από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

- Στη δεύτερη ομάδα κατατάσσονται οι χώρες που η μέση επίδοσή τους δε διαφέρει από αυτήν του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ.

- Στην τρίτη ομάδα κατατάσσονται οι χώρες με μέση επίδοση χαμηλότερη από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

Στο PISA 2012 η Ελλάδα κατατάχθηκε στην τρίτη ομάδα των χωρών.

Συγκριτικό αποτελεσμάτων Ελλάδας 2009 - 20012


Έτος
Μαθηματικά
Βαθμολογία
Θέση
Ανάγνωση
βαθμολόγια
Θέση
Επιστήμες
Θέση
2009
466
39η
483
32η
470
40η
2012
453
42η
477
39η
467
42η
Μαθηματικά: 42η η Ελλάδα σε σύνολο 65 χωρών

Όσον αφορά τον τομέα των μαθηματικών το σκορ των Ελλήνων μαθητών ήταν 453 βαθμολογία που κατατάσσει τη χώρα μας στην 42η θέση. Στην 40 και 41 θέση είναι η Κροατία και το Ισραήλ ενώ λίγο πιο κάτω από την Ελλάδα είναι η Σερβία, η Τουρκία και η Βουλγαρία. Η Κύπρος βρίσκεται στην 46η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση του 2009 η Ελλάδα στον τομέα των μαθηματικών είχε σκορ 466 και βρισκόταν στην 39η θέση.

Μαθηματικά
40.  Croatia
471
41.  Israel
466
42.  Greece
453
43.  Serbia
449
44.  Turkey
448
45.  Romania
445
46.  Cyprus
440
47.  Bulgaria
439

Ανάγνωση: 39η η Ελλάδα

Λίγο καλύτερα τα πηγαίνουν οι έλληνες μαθητές στην ανάγνωση συγκριτικά με τα μαθηματικά, καθώς το σκορ είναι 477 αποτέλεσμα που κατατάσσει τη χώρα μας στην 39η. Στα ίδια επίπεδα με τους έλληνες μαθητές είναι οι Ρώσοι, οι Λιθουανοί και οι Τούρκοι. Η Κύπρος και σε αυτόν τον τομέα βρίσκεται χαμηλά κατακτώντας την 44η θέση. Το 2009 το σκορ των ελλήνων μαθητών ήταν 483 και η χώρα μας κατατάχθηκε 32η.

Ανάγνωση
39.  Greece
477
40.  Lithuania
477
41.  Russia
475
42.  Turkey
475
43.  Slovak
463
44.  Cyprus
449
45.  Bulgaria
436
46.  United Arab Emirat
442
47.  Costa Rica
441
48.  Chile
441
49.  Malaysia
441
Φυσικές επιστήμες: 42η η Ελλάδα

Στον τομέα των φυσικών επιστημών το 467 που ήταν η επίδοση των ελλήνων μαθητών κατατάσσει την Ελλάδα στην 42η θέση. Δεν τα πήγε καλά η Κύπρος και σε αυτόν τον τομέα καθώς το σκορ ήταν 438. Και στον τομέα αυτό παρατηρούμε ότι οι επιδόσεις των ελλήνων μαθητών είναι παραπλήσιες με αυτές των τούρκων. Στην έκθεση του 2009 η Ελλάδα είχε καταταχθεί στην 40η θέση με σκορ 470.

Επιστήμες
40.  Slovak
471
41.  Israel
470
42.  Greece
467
43.  Turkey
463
44.  United Arab Emirat
448
45.  Bulgaria
446
46.  Serbia
445
47.  Cilie
445
48.  Romania
439
49.  Cyprus
438

Διαβάστε περισσότερα...