Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Απλήρωτοι οι ασκούμενοι δικηγόροι στα δικαστήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ΔΣΑ ζητά την παρέμβαση Παρασκευόπουλου.

Την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα τουλάχιστον τριών μηνών σε ασκούμενους δικηγόρους Δικαστηρίων και Εισαγγελιών ζητεί με επιστολή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Στην επιστολή του ΔΣΑ προς τον υπουργό επισυνάπτεται και αίτηση-αναφορά 44 ασκουμένων δικηγόρων, οι οποίοι απασχολούνται στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών καθώς και στο Ειρηνοδικείο, το Πρωτοδικείο και το Εφετείο της Αθήνας. Στην αναφορά τους οι ασκούμενοι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των αμοιβών τους από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Ο ΔΣΑ επισημαίνοντας το γεγονός ότι στους ασκούμενους δικηγόρους έχουν καταβληθεί αμοιβές μόνον δύο μηνών ενώ έχουν συμπληρώσει πέντε μήνες απασχόλησης, η δε χρηματοδότηση του προγράμματος άσκησης στα δικαστήρια φέρεται ως εξασφαλισμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θεωρεί βέβαιη την παρέμβαση του Υπουργού, προκειμένου να λυθεί μιά «εκκρεμότητα που δεν συνάδει προς τις αρχές της χρηστής διοίκησης και του Κράτους-δικαίου».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.