Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Τα ερωτικά παιχνίδια τον οδήγησαν στο θάνατο


Ο Alun Williams βρέθηκε νεκρός, τυλιγμένος με πλαστική μεμβράνη από το κεφάλι μέχρι τα πόδια.

Τα ερωτικά παιχνίδια οδήγησαν στο θάνατο τον 47χρονο σεφ, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή στο σπίτι δύο φίλων του, του 35χρονου Richard Bowler και του 23χρονου David Connor.



Σύμφωνα με όσα είπαν στο δικαστήριο οι φίλοι του, στο πλαίσιο ερωτικών παιχνιδιών, τον τύλιξαν με την πλαστική μεμβράνη, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών και άφησαν ελεύθερο το στόμα και τη μύτη του για να αναπνέει. Δυστυχώς όμως, ο Alun υπέστη καρδιακή προσβολή και οι φίλοι του δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι για να τον βοηθήσουν.

Ο 35χρονος Richard Bowler ενημέρωσε τις αρχές αλλά ήταν αργά. «Είναι λίγο ντροπιαστικό. Είναι φίλος μου. Παίζαμε ένα kinky sex game και ξαφνικά σταμάτησε να αναπνέει», ανέφερε στο τηλεφώνημά του προς την αστυνομία.

Οι δύο φίλοι του σεφ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μέσω αλληλογραφίας και με ηλεκτρονικά μέσα θα σπουδάζουν οι υπόδικοι»


Νέο νομοθετικό πλαίσιο προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Την προετοιμασία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε οι υπόδικοι και οι κατάδικοι οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να μπορούν να σπουδάζουν μέσω αλληλογραφίας και με ηλεκτρονικά μέσα, ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξή του σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.

Διευκρίνισε ότι το τριμελές συμβούλιο που απέρριψε το αίτημα του Ν. Ρωμανού να λαμβάνει άδειες προκειμένου να σπουδάζει, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο, καθώς ήταν δέσμιο του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Ακόμα ο κ. Αθανασίου, διευκρίνισε ότι αναζητεί τους γονείς του Ν. Ρωμανού για να τους παράσχει διευκρινίσεις αλλά δεν ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές του κλήσεις και τους καλεί να επικοινωνήσουν μαζί του.



Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκε και επιστρέφει σπίτι του 12χρονος από τα Τρίκαλα


Είναι καλά στην υγεία του.

Στο Δροσερό του δήμου Πύλης Τρικάλων, εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα ο 12χρονος μαθητής που είχε εξαφανιστεί σήμερα το μεσημέρι από την Πύλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δροσερό απέχει τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα από την Πύλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr ο 12χρονος βρέθηκε από κατοίκους του Δροσερού στην πλατεία του χωριού και ήταν κάτω από ένα σκέπαστρο βρεγμένος από τη βροχόπτωση που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Το παιδί είναι σε καλή κατάσταση γενικά και θα παραληφθεί τώρα από περιπολικό της Αστυνομίας για να μεταφερθεί στο σπίτι του.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοί είναι οι απεργοί πείνας που άντεξαν περισσότερο


Η απεργία πείνας είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία για τον απεργό, με τις συνέπειες στον οργανισμό να φαίνονται από τις πρώτες μέρες. Σύμφωνα με τους γιατρούς μια απεργία πείνας μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες αν το άτομο που την κάνει δεν έχει προβλήματα υγείας κατά την έναρξη της. Αντίθετα αν η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρυμένη μπορεί να πεθάνει μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες το ρεκόρ της πιο μακροχρόνιας απεργίας πείνας κατέχουν τα μέλη του ΙΡΑ John και Peter Crowley, Thomas Donovan, Michael Burke, Michael O'Reilly, Christopher Upton, John Power, Joseph Kenny και Seán Hennessy, οι οποίοι συμπλήρωσαν 94 μέρες στη φυλακή του Κορκ. Ξεκίνησαν την απεργία στις 11 Αυγούστου και την σταμάτησαν στις 12 Νοεμβρίου του 1920.

Συνολικά 60 άτομα είχαν ξεκινήσει την απεργία πείνας κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας. Οι βρετανικές αρχές μετέφεραν πολλούς σε άλλες φυλακές, με συνέπεια να παραμείνουν στο Κορκ 12 φυλακισμένοι.

Ένας από αυτούς, ο Michael Fitzgerald πέθανε στη φυλακή του Κορκ στις 17 Οκτωβρίου του 1920, μετά από 67 μέρες απεργίας.



Ο Joseph Murphy απεβίωσε επίσης στη φυλακή του Κορκ στις 25 Οκτωβρίου του 1920, μετά από 76 μέρες απεργίας.



Ο Terrence McSwiney είχε εκλεγεί δήμαρχος του Κορκ το 1920. Ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 12 Αυγούστου και οι βρετανικές αρχές τον μετέφεραν στη φυλακή του Μπρίξτον στον Λονδίνο. Πέθανε λίγες ώρες αργότερα από τον Murphy μετά από 74 μέρες απεργίας.



Οι θάνατοι των τριών ανάγκασαν τον Arthur Griffith, ο oποίος εκτελούσε χρέη προέδρου της Ιρλανδίας να ζητήσει από τους εννέα φυλακισμένους που είχαν απομείνει να σταματήσουν την απεργία πείνας, όπως και έπραξαν.



Δημοσίευμα της εφημερίδας "New York Times" για τη λήξη της απεργίας πείνας των εννέα κρατούμενων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο μηχανισμός της Apple που προστατεύει το iPhone από πτώσεις


Μία νέα πατέντα της Apple ήρθε στο προσκήνιο μετά την έγκριση της από την αρμόδια επιτροπή για ευρεσιτεχνίες των ΗΠΑ, καθώς η εταιρεία θέλει να προστατέψει τα iPhone από πτώσεις, κάνοντας τα να περιστρέφονται στον αέρα πριν αυτά πέσουν στο έδαφος, ώστε να μην πέσουν με την πρόσοψη.

Όπως αναφέρει το epcmag.gr, η νέα πατέντα αφορά σε ένα προστατευτικό μηχανισμό που εκμεταλλεύεται το σύνολο των αισθητήρων του iPhone (αισθητήρας επιτάχυνσης, γυροσκόπιο) και στη συνέχεια με την βοήθεια ενός επεξεργαστή, υπολογίζονται άμεσα όλες οι προσαρμογές που πρέπει να γίνουν, δίνοντας στο σύστημα δόνησης τις κατάλληλες εντολές ώστε να ελεγχθεί η κίνηση του smartphone στον αέρα -για να το περιστρέψει αν χρειαστεί- και τελικά να προσγειωθεί στο έδαφος με την επιφάνεια που είναι λιγότερο εύθραυστη και περισσότερο ασφαλής.

Αυτό πολλοί το παρομοίασαν με την πτώση της γάτας από μεγάλο ύψος, η οποία έχει έμφυτη την ικανότητά της να μπορεί πέφτοντας από κάπου, να προσγειώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην τραυματιστεί.

Το αν θα εφαρμοστεί σε κάποια μελλοντική συσκευή παραμένει άγνωστο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες καταθέτουν τις πατέντες για να προστατεύσουν την πνευματική τους ιδιοκτησία και όχι γιατί σκοπεύουν να τις χρησιμοποιήσουν σε ένα καταναλωτικό προϊόν.

Δείτε τη φωτογραφία




Διαβάστε περισσότερα...

ΑΣΕΠ: Υποβλήθηκαν λιγότερες αιτήσεις από τις θέσεις


Συνολικά 729 αιτήσεις υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Προκήρυξης 1Δ/2014 του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 705 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 68 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, τακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε διάφορους κλάδους του Δημοσίου και Νομικών Προσώπων του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι υποβλήθηκαν 526 αιτήσεις για την κάλυψη των 705 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, δηλαδή 179 λιγότερες και 203 αιτήσεις για την κάλυψη 68 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.


Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και ιστορικός αναλυτής Δημήτρης Κούστας


Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών νικημένος από την επάρατο νόσο ο ιστορικός αναλυτής και δημοσιογράφος Δημήτρης Κούστας, στέλεχος του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες.

Ο Δημήτρης Κούστας γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1954 στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Το 1980 εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στην Αθήνα και το 1984 αποφοίτησε από το τμήμα Γαλλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1987 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στην Ιστορία και Γεωγραφία του Τρίτου Κόσμου. Η διατριβή είχε θέμα την «Προοπτική του Κουρδικού ζητήματος και την κατάσταση στην Τουρκία την περίοδο 1950-1985» .Επέστρεψε στην Αθήνα και έκανε διδακτορικό στο Πάντειο πανεπιστήμιο στην Κοινωνιολογία.

Από το 1982 ως το 1985 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο υπουργείο Προεδρίας. Από το 1987 ως το 1989 ήταν ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών και από 1989 ως το 1992 επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το 1993 προσελήφθη στη Γενική Γραμματεία Τύπου και υπηρέτησε στα Γραφεία Τύπου του Βουκουρεστίου, της Ρώμης, του Στρασβούργου, της Βουδαπέστης και των Βρυξελλών.

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1983 ως το 1989. Δημοσίευσε πολλές και σημαντικές μελέτες και άρθρα για το Κουρδικό ζήτημα και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις γειτονικές της χώρες.

Ο Δημήτρης Κούστας ήταν μέλος της ΕΣΠΗΤ.

Ο Δημήτρης Κούστας ήταν ένας ευγενικός και μειλίχιος άνθρωπος .Πραγματικός πατριώτης, σεβαστός από όλους και πάντοτε αρωγός προς τους νεότερους συναδέλφους του. Όλη του τη ζωή δίδαξε αξιοπρέπεια, ήθος, σεβασμό και καρτερία ακόμη και τη δυσκολότερη στιγμή της ζωής του, όταν έφυγε ο μονάκριβος γιoς του από τη ζωή. Θα μείνει για πάντα στη μνήμη όσων τον γνώρισαν .


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα


Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, κατά τη διαδικασία ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Καπανδρίτι Αττικής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας, οι υπάλληλοι κρατούνται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και αναμένεται η σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία καθώς και το κατηγορητήριο, προκειμένου να ακολουθηθεί η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία για την πειθαρχική τους δίωξη.

Η Περιφερειάρχης Αττικής επικοινώνησε άμεσα τόσο με τον καταγγέλλοντα όσο και με το Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

"Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής θεωρεί υψίστης σημασίας προτεραιότητα την πάταξη φαινομένων διαφθοράς που υπονομεύουν τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, απαξιώνουν το έργο των δημοσίων λειτουργών και λειτουργούν σε βάρος των πολιτών", σημειώνεται στην ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης 2015


Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΟΝΕΕ από το 1981.

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον ετήσιο διαγωνισμό για την Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης 2015, θα έχουν νέοι μουσικοί από 14 και 24 ετών, γνώστες κάποιου οργάνου συμφωνικής ορχήστρας και υπήκοοι μιας από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην Ο.Ν.Ε.Ε. από το 1981 με ετήσιους προκριματικούς και τελικούς διαγωνισμούς που διοργάνωνε η Ε.Ρ.Τ-A.E. υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Έως σήμερα, πάνω από 70 νέοι μουσικοί εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην ορχήστρα και περισσότεροι από 800 έλαβαν μέρος στις ακροάσεις. Τις ακροάσεις του 2015, διοργανώνει η Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της Ο.Ν.Ε.Ε περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο δίνοντας συναυλίες υπό τη διεύθυνση των σημαντικότερων μαέστρων, μετά από μια περίοδο εντατικών δοκιμών με την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών.

Πρόκειται για μία μοναδική Ορχήστρα, στην οποία συμπράττουν οι πιο ταλαντούχοι νέοι μουσικοί της Ευρώπης, υπό τη μπαγκέτα διάσημων μαέστρων και προσφέρουν άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα υπερβαίνοντας τις πολιτισμικές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητές τους.

Οι επιτυχόντες θα συμμετάσχουν στις περιοδείες της Ορχήστρας το καλοκαίρι του 2015 και την άνοιξη του 2016. Η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων έχει ορισθεί για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Ορχήστρας Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης (http://www.euyo.org.uk/audition-rules-and-regulations), (https://www.surveymonkey.com/s/application_Greece_2015-16) και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εmail: euyoauditions@tch.gr ΚΑΙ euyo.gr.artepapa@gmail.com .

Οι ακροάσεις θα διεξαχθούν στην μεγάλη αίθουσα δοκιμών (5ος Όροφος) του κτιρίου Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, οδός 25ης Μαρτίου και παραλία Θεσσαλονίκη 546 46.



Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνής Διαφάνεια για τη διαφθορά: Η Ελλάδα μαζί με τη Σουαζιλάνδη


Η διαφθορά επιδεινώνεται στην Κίνα, την Τουρκία και σε άλλες χώρες με ισχυρή ανάπτυξη, προειδοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια, ζητώντας από τα μεγάλα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα να καταβάλουν προσπάθειες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Στην κατάταξη που δημοσιεύθηκε στην έδρα της, το Βερολίνο, η μη κυβερνητική οργάνωση αναφέρει ότι το Σουδάν, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία θεωρούνται οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο, ενώ η Δανία, η Νέα Ζηλανδία και η Φινλανδία θεωρούνται οι πιο αδιάφθορες.

Η έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2014 ταξινομεί 175 χώρες σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, αρχίζοντας από την πιο διεφθαρμένη και καταλήγοντας στην πιο αδιάφθορη. Η Ελλάδα είναι στην 69 θέση (43 μονάδες), μαζί με τη Βραζιλία, τη Bουλγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Σενεγάλη και τη Σουαζιλάνδη.

Η οργάνωση τονίζει ότι είναι αδύνατο να μετρηθεί η διαφθορά, γιατί είναι παράνομη και συγκαλυμμένη. Για τον καθορισμό του δείκτη της, η Διεθνής Διαφάνεια συλλέγει απόψεις εμπειρογνωμόνων οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, το γερμανικό Ίδρυμα Bertelsmann.

Η Διεθνής Διαφάνεια δίνει έμφαση φέτος στις δυσκολίες ορισμένων χωρών με αναδυόμενη οικονομία να καταπολεμήσουν τη διαφθορά.

Η βαθμολογία της Κίνας, για παράδειγμα, 100η σε ένα σύνολο 178 χωρών, μειώνεται κατά τέσσερις βαθμούς (στις 36 μονάδες) και κατά 20 θέσεις σε σχέση με το 2013, ενώ η Τουρκία, 64η στην κατάταξη, χάνει από την πλευρά της πέντε βαθμούς (45 μονάδες) και 11 θέσεις.

Όσον αφορά την Κίνα, η Διεθνής Διαφάνεια αποκαλύπτει ότι αν "υψηλόβαθμοι πολιτικοί και ορισμένοι χαμηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί συνελήφθησαν για διαφθορά, ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι διώκονται πρέπει να είναι πιο διαφανής. Η Κίνα πρέπει να παρέχει καλύτερη πρόσβαση στην πληροφόρηση και να δημιουργήσει μεγαλύτερες εγγυήσεις προστασίας για όσους προβαίνουν σε καταγγελίες, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα στη νομοθεσία της", επισημαίνει η έκθεση.

Για την Τουρκία, η Διεθνής Διαφάνεια υπογραμμίζει ότι "η γενική αντίληψη της διαφθοράς" στη χώρα "αυξήθηκε σημαντικά", κυρίως λόγω "μιας σειράς ερευνών και απαγγελιών κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος προσώπων... στην κυβέρνηση".

"Νοοτροπία ατιμωρησίας"

Το γεγονός ότι "δημοσιογράφοι που επέκριναν το καθεστώς εξεδιώχθησαν" και "συνελήφθησαν" συνέτεινε στην επιδείνωση της εικόνας της χώρας.

Η διαφθορά είναι επίσης σημαντικό πρόβλημα σε άλλες χώρες με αναδυόμενη οικονομία, προσθέτει η έκθεση, που αναφέρεται στη Βραζιλία (69η θέση, 43 μονάδες) και τις υποψίες για διαφθορά του πολιτικού της προσωπικού από τις πετρελαϊκές εταιρίες.

Η Ινδία (85η θέση, 38 μονάδες) είναι επίσης μια χώρα δακτυλοδεικτούμενη από τη Διεθνή Διαφάνεια, που καταγγέλλει την προσφυγή σε τραπεζικούς λογαριασμούς τοποθετημένους σε φορολογικούς παραδείσους, όπως ο Μαυρίκιος.

Οι επενδύσεις πλουσίων ρώσων πολιτών στην Κύπρο η οποία βρίσκεται στην 31η θέση (63 μονάδες), προσελκύουν επίσης την προσοχή της μκο, που κατατάσσει επίσης τη Ρωσία στην 136η θέση (27 μονάδες).

"Οι ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες των οποίων οι κυβερνήσεις αρνούνται να είναι διαφανείς δημιουργούν μια κουλτούρα ατιμωρησίας στην οποία η διαφθορά ευημερεί", δήλωσε ο Χοσέ Ουγκάζ, νομικός και πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας.

Ωστόσο για την μκο, η διαφθορά είναι φαινόμενο που αφορά "όλες τις οικονομίες." "Περισσότερο από τα δύο τρίτα" των χωρών που συμπεριελήφθησαν στην έκθεση φθάνουν εξάλλου σε μια βαθμολογία μικρότερη από το 50, με τη μέση βαθμολογία να είναι 43.

Από την άποψη αυτή, η μκο επιμένει στο απαραίτητο έργο που πρέπει να γίνει από τα "μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ".

Η Διεθνής Διαφάνεια θεωρεί ότι οι πολυεθνικές του τραπεζικού τομέα και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα ενδεχομένως μπορούν να κάνουν περισσότερα για να παρεμποδίσουν ορισμένες αμφιλεγόμενες ελίτ στις χώρες με αναδυόμενη οικονομία, με τη σιωπηρή υποστήριξη των οικονομικών αυτών κέντρων, να βρίσκουν τρόπους νομιμοποίησης χρημάτων που απέκτησαν από παράνομες δραστηριότητες.

"Σχεδόν όλα τα τραπεζικά σκάνδαλα που έχουν σχέση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν αφορούν πλέον μόνο μικρά νησιά που είναι φορολογικοί παράδεισοι αλλά αφορούν επίσης ύποπτα κεφάλαια, διεφθαρμένα, που καταλήγουν σε πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη ή η Φρανκφούρτη", υπογραμμίζει η Ρόμπιν Χόντες, διευθύντρια έρευνας στη Διεθνή Διαφάνεια.

Ακολουθεί μια γενική επισκόπηση της κατάταξης για το 2014 με τις πιο διεφθαρμένες ή τις πιο αδιάφθορες χώρες, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια:

1. Δανία (92 μονάδες)

2. Νέα Ζηλανδία 91

3. Φινλανδία 89

4. Σουηδία 87

5. Νορβηγία 86

= Ελβετία 86

7. Σιγκαπούρη 84

8. Ολλανδία 83

9. Λουξεμβούργο 82

10. Καναδάς 81

(...)

12. Γερμανία 79

(...)

14. Βρετανία 78

15. Ιαπωνία 76

(...)

17. ΗΠΑ 74

(...)

26. Γαλλία 69

(...)

64. Τουρκία 45

(...)

69. Βραζιλία 43

69. Ελλάδα 43

(...)

85. Ινδία 38

(...)

100. Κίνα 36

(...)

136. Ρωσία 27

(...)

166. Ερυθραία 18

= Λιβύη 18

= Ουζμπεκιστάν 18

169. Τουρκμενιστάν 17

170. Ιράκ 16

171. Νότιο Σουδάν 15

172. Αφγανιστάν 12

173. Σουδάν 11

174. Βόρεια Κορέα 8

= Σομαλία 8



Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα βαθμολογούνται οι μαθητές της Β’ λυκείου


Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης και τη βαθμολόγηση των μαθημάτων της Β’ Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015 έστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα λύκεια, με την επισήμανση ότι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αξιοποιήσουν την Τράπεζα Θεμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα θέματα των γραπτών προαγωγικών εξετάσεων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως διδακτέα και εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις.

Οι ερωτήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων, να είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας και να είναι στο πνέυμα των σχολικών εγχειριδίων.

Αναφορικά με τη βαθμολόγηση επισημαίνεται πως σε περίπτωση κατά την οποία ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται γι αυτό κατανέμεται ισότιμα στις επιμέρους ερωτήσεις, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για κάθε μία από αυτές.

Ως γνωστόν, τα θέματα ορίζονται κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων και κατά 50% από τον καθηγητή αλλά στις οδηγίες καθορίζεται από το σύνολο των ερωτήσεων ποιες θα «βάζει» ο καθηγητής.

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε ο δρόμος για 1000 προσλήψεις αναπληρωτών


Μπήκε σήμερα και η τελευταία υπογραφή.

Όπως αποκάλυψε το newsbeast.gr, σήμερα μπήκε και η τελευταία υπογραφή για τις 1000 πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών και ο δρόμος είναι ανοιχτός για προσλήψεις σε Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η υπογραφή του κ. Σταϊκούρα ενώ όπως γράψαμε το αίτημα έφθασε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη Δευτέρα και ήταν θέμα χρόνου να μπει και η τελευταία υπογραφή όπως μας είχε ενημερώσει στέλεχος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Να σημειώσουμε ότι οι προσλήψεις αυτές δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς οι αναπληρωτές θα πληρωθούν από τα χρήματα που εξοικονόμησε το υπουργείο Παιδείας από τις 1000 και πλέον άδειες άνευ αποδοχών.


Διαβάστε περισσότερα...

«Έφυγε» ο Άτσο Πέτροβιτς


Την απώλεια του θρηνεί το σερβικό μπάσκετ.

Θρήνος στο σερβικό μπάσκετ… Ο Άτσο Πέτροβιτς άφησε την τελευταία του πνοή στα 55 του μετά από άνιση μάχη με μια νευρολογική ασθένεια που προκαλεί ατροφία στους μυς. Ο Σέρβος τεχνικός παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα της σπάνιας ασθένειας το 2013, όταν εργαζόταν στην Ούνιξ.

«Έφυγε» ο Άτσο Πέτροβιτς

Στη διάρκεια της πολυετούς προπονητικής του καριέρας εργάστηκε σε Ραντνίτσκι, Ερυθρό Αστέρα, Ζελέζνικ, Χέμοφαρμ, Λοκομοτίβ Ροστόβ, Χέμοφαρμ και Αζόβμας, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών βοηθός στην εθνική ομάδα. Δίπλα στον Σβέτισλαβ Πέσιτς κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2001 και το Μουντομπάσκετ του 2002, ενώ το 2008 και το 2009 ήταν στο πλευρό του Ντούσαν Ίβκοβιτς κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.



Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν υπήρχαν φωτογραφικές θέσεις σε προκήρυξη εκπαιδευτών»


Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι οι υποψήφιοι κλήθηκαν με τα ίδια κριτήρια να υποβάλουν την αίτησή τους.

Τις 20.135 έφθασαν οι αιτήσεις των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για εργασία στα Δημόσια ΙΕΚ σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο αριθμός των ενστάσεων ανήλθε σε 370. Οι ενστάσεις εξετάστηκαν διεξοδικά από τις επιτροπές και δόθηκαν απαντήσεις ξεχωριστά. Σύμφωνα με το Υπουργείο η πρόσκληση αφορούσε όλους τους υποψηφίους οι οποίοι κλήθηκαν με τα ίδια κριτήρια να υποβάλουν την αίτησή τους και συνεπώς δεν υπήρχαν φωτογραφικές θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά την κατηγορία ΠΕ18.05 Κομμωτικής το ΙΝΕΔΙΒΙΜ απέστειλε οδηγία σε όλους τους Διευθυντές ζητώντας στοιχεία για τους εκπαιδευτές που εκ παραδρομής δήλωσαν την ειδικότητα αυτή ώστε να τοποθετηθούν στη σωστή ειδικότητα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κομμωτικής με επιστολή του που κατατέθηκε στη Βουλή ως αναφορά επισημαίνει ότι 25 εκπαιδευτικοί δήλωσαν ως βαθμίδα εκπαίδευσης ΠΕ18.05 και αντί να διαγραφούν παραμένουν ανάμεσα στους πίνακες των ΤΕ01.19 με τα ίδια μόρια που είχαν δηλώσει ως ΠΕ. Ο Σύλλογος τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας ΠΕ18.05 εφόσον ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρχε ΤΕΙ Κομμωτικής. Ο Σύλλογος αναρωτιέται τι νόημα έχει η υπεύθυνη δήλωση προσωπικών στοιχείων όταν κάποιος δηλώνει ανακριβή στοιχεία.

Όπως προειπώθηκε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ζήτησε στοιχεία για τους εκπαιδευτές που εκ παραδρομής δήλωσαν την ειδικότητα αυτή ώστε να τοποθετηθούν στη σωστή ειδικότητα.

Σε άλλο θέμα που θίγει ο Πανελλήνιος Σύλλογος και που αφορά τη μη μοριοδότηση της παιδαγωγικής επάρκειας το Υπουργείο αναφέρει ότι αυτή θεωρείται προαπαιτούμενη επιμόρφωση και δεν μοριοδοτείται πλέον.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που θέτει ο Πανελλήνιος Σύλλογος είναι ότι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δέχονται το σπάσιμο των ωρών σε δίωρα ή τετράωρα με το πρόσχημα να δουλέψουν όλοι, πράγμα αδύνατον να συμβεί διότι με βάση τον πίνακα καλείται πάντα ο πρώτος δίνοντας το τη δυνατότητα να έχει πχ σε 4 ΔΙΕΚ από 3 ώρες. Το Υπουργείο απαντά ότι η κατάρτιση του εβδομαδιαίου προγράμματος και η ανάθεση διδακτικών ωρών γίνεται με ευθύνη των Διευθυντών ΔΙΕΚ και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας των ΙΕΚ.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς αναμένει από τον ΑΣΕΠ τους οριστικούς πίνακες διάθεσης προσωπικού για την απορρόφηση στα ΔΙΕΚ και στις ΣΕΚ των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα δυνάμει του Ν4172/2013.

Αναφορά με την επιλογή εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις πιστοποίησης το Υπουργείο κάνει γνωστό ότι με την παρ.5 του άρθρου 25 του Ν.4186/2013 παρέχεται νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση Κοινής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών ύστερα από εισήγηση του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ με την οποία καθορίζεται το Σύστημα Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης όλων των ειδικοτήτων των αποφοίτων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης και ΙΕΚ.

Στην ΚΥΑ που έχει εκδοθεί και συγκεκριμένα στα άρθρα 5 και 6 ορίζονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις οργάνωσης, λειτουργίας και στελέχωσης των Εξεταστικών Κέντρων Θεωρητικού και Πρακτικούς Μέρους καθώς και των Βαθμολογικών Κέντρων Θεωρητικού Μέρους. Στη διαδικασία συμμετέχουν εκπαιδευτές ΙΕΚ ή Ειδικοί Επιστήμονες ενταγμένοι στο «Μητρώο Αξιολογητών – Επιτηρητών – Ελεγκτών – Επιθεωρητών – Εμπειρογνωμόνων» του ΕΟΠΠΕΠ της αντίστοιχης ειδικότητας.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της διαφάνειας των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ.



Διαβάστε περισσότερα...

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Ανισομερής η κατανομή τους λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντάει το υπουργείο Παιδείας.

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πραγματοποιήθηκαν βάσει του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, αποσκοπώντας στην εύρυθμη λειτουργία τους έχοντας όμως πρωτίστως ως γνώμονα τη διασφάλιση της επάρκειας των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό δυναμικό και την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Τα παραπάνω δήλωσε με γραπτή του απάντηση στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για σημαντική ανισομέρεια στην κατανομή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών στα ΑΕΙ. Οι Βουλευτές ζητούσαν να μάθουν τις άμεσες και αναγκαίες ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες λειτουργικές ελλείψεις των Ιδρυμάτων σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Ο υπουργός Παιδείας κάνει αναφορά στην εγκύκλιο των αποσπάσεων σε φορείς αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘ στην οποία ορίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί που επιλέγονται για να αποσπαστούν με ευθύνη των Προέδρων των Τμημάτων των Παν/μίων ή των Προϊσταμένων αντίστοιχα των ΤΕΙ έχουν ως έργο την υποβοήθηση των Τμημάτων σε πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις των φοιτητών.

Όσον αφορά στην επιλογή των υποψηφίων ζητείται η αιτιολογημένη πρόταση των εν λόγω φορέων με αναφορά στο έργο που θα αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί. Έτσι, τα καθ΄ ύλη αρμόδια όργανα των Παν/μίων και ΤΕΙ λαμβάνουν υπόψη μια σειρά από κριτήρια ανάλογα με τη θέση που πρόκειται να καλυφθεί. Τα κριτήρια αυτά αφορούν:

1. Τις μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδικότητα του εκπαιδευτικού

2. Την αξιόλογη εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης που πρόκειται να καλυφθεί

3. Τη γνώση των νέων τεχνολογιών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποίηση επιπέδου Α ή Β.

4. Την πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποιητικό επιπέδου Β2 και άνω.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και την κάλυψη των κενών των σχολικών μονάδων την τρέχουσα σχολική χρονιά αποσπάστηκαν με Υπουργικές Αποφάσεις 63 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και 101 εκπαιδευτικοί Δ.Ε.

Όσον αφορά την κατανομή των αποσπασθέντων, σύμφωνα με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,αυτή είναι η ακόλουθη.


ΑΕΙ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΣΝΟΙ ΠΕ
142581
ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕ
142582
ΣΥΝΟΛΟ
ΑΠΘ
15
30
45
ΑΝ.ΣΧΟΛΗ.ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
0
1
1
ΑΣΚΤ
0
5
5
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ
1
0
1
ΔΠΘ
12
17
29
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
0
2
2
ΕΚΠΑ
11
13
24
ΕΜΠ
1
0
1
ΕΑΠ
0
1
1
ΟΙΝΟΜΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ
0
2
2
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
0
2
2
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
10
10
20
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1
1
2
ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1
2
3
ΚΡΗΤΗΣ
1
3
4
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1
1
2
ΠΑΤΡΑ
2
0
2
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
0
2
2
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
1
3
4
ΠΑΝΤΕΙΟ
1
0
1
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
0
1
1
ΤΕΙ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
0
1
1
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
0
1
1
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1
1
2
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
0
1
1
ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ
1
0
1
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ
0
1
1


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο αηδιαστικός τρόπος που ένα εστιατόριο ξεπαγώνει το κρέας


Υπάλληλος το χτυπάει επανειλημμένα στο βρώμικο οδόστρωμα.

Ένα σοκαριστικό βίντεο που τραβήχτηκε έξω από ένα κινέζικο εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, δίνει έναν νέο ορισμό στο«φαγητό δρόμου!».

Στο απόσπασμα, ένας υπάλληλος του εστιατορίου Lucky River επανειλημμένα χτυπά μεγάλες πλάκες κατεψυγμένου κρέατος σε ένα βρώμικο πεζοδρόμιο έξω από το εστιατόριο.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες του Σαν Φρανσίσκο ερεύνησαν την περίεργη αυτή διαδικασία και ο εργαζόμενος εξήγησε ότι στην πραγματικότητα απλά προσπαθεί να ξεπαγώσετε το κρέας!

Ο ιδιοκτήτης του Lucky River έκανε λόγω για μεμονωμένο περιστατικό ενώ ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχασε τη δουλειά του.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...