Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση προωθεί το υπ. Εσωτερικών


Θεσπίζεται η διατήρηση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Στην ικανοποίηση αιτημάτων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, θεσπίζεται η διατήρηση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στις περιπτώσεις της χορήγησης των θεσμοθετημένων αδειών πέραν των έξι ημερών/έτος. Με παλαιότερη ρύθμιση το επίδομα καταβάλλεται μέχρι σήμερα μόνο στους υπαλλήλους που τελούν σε κανονική άδεια, καθώς και σε αυτούς που τελούν σε αναρρωτική άδεια έως έξι μέρες το χρόνο.

Αυτό ήταν ένα από τα αιτήματα για τα οποία η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε σήμερα στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών δέχτηκε στο γραφείο του ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος ανέφερε ότι θα ικανοποιηθεί άμεσα και το αίτημα να μην υποβαθμίζεται στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) το προσωπικό, κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) που έχει προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως η χορήγηση της υπερβάλλουσας μείωσης στους υπαλλήλους που μετατάχθηκαν, την επέκταση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, τη διευκόλυνση καταβολής του ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) και γάλακτος παρελθόντων ετών σε χρήμα και την χορήγηση αυτών σε νέες ειδικότητες, τη μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, ο υφυπουργός τόνισε, ότι εισηγήθηκε την ένταξή τους στο νομοσχέδιο - σκούπα που προωθεί άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Γιάννης Μπαλάφας διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί υπ’ όψη και της ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν την επίσημη διαβούλευση, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, για σχετικές παρατηρήσεις, όπως ανέφερε.

Στο μεταξύ, τα εργατικά ατυχήματα -συχνά θανατηφόρα- που συμβαίνουν κατά καιρούς στην τοπική αυτοδιοίκηση με θύματα κυρίως εργαζόμενους στην καθαριότητα, απασχόλησαν τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστα Πουλάκη και Ανδρέα Νεφελούδη αντίστοιχα.

«Σε συνεννόηση και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την πολιτική του ηγεσία - αναζητούμε λύσεις, ώστε να αποκατασταθούν αδικίες που υπάρχουν σε σχέση με τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να λυθούν προβλήματα που αφορούν την παροχή μέσων ατομικής προστασίας (εξοπλισμός, γάλα κ.λπ.) και, γενικά, να διασφαλιστεί η συμμόρφωση προς την εργατική νομοθεσία και τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας», σημείωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Κώστας Πουλάκης. Ο ίδιος ζήτησε να διασφαλιστεί η περιοδικότητα των προβλεπόμενων ελέγχων για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και να αναζητηθούν από κοινού τρόποι βελτίωσης του συστήματος πρόληψης των ατυχημάτων και των ασθενειών στην εργασία.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης, από την πλευρά του, ενημέρωσε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητώντας την εντατικοποίηση των ελέγχων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι στο πλαίσιο και της νέας Εθνικής Στρατηγικής για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στην Εργασία (2016 - 2020), που θα παρουσιαστεί σύντομα, θα προωθούνται σημαντικές θεσμικές αλλαγές στον τομέα της πρόληψης, με ειδικότερες προβλέψεις για το Δημόσιο Τομέα και, κυρίως, για τους ΟΤΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το υπουργείο Υγείας απαντά για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ


Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα των προσωρινών πινάκων κατάταξης γιατρών, της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ για 100 θέσεις γιατρών ΜΕΘ, έδωσε με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «για πρώτη φορά σε προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ προσαρτήθηκε και καταρτίστηκε Πίνακας Κριτηρίων, καθώς και Πίνακας Κατάταξης, με πρωτοβουλία του Υπουργού, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΑΣΕΠ, όπως αυτές ορίζονται και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σχετικά με το θέμα των προσωρινών Πινάκων Κατάταξης Ιατρών, της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ για 100 θέσεις ιατρών ΜΕΘ, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενημερώνει πως από την αντιπαραβολή των 2 πινάκων, δηλαδή εκείνου που καταχώρησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και του διορθωμένου του Υπουργείου Υγείας, προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:

Στο σύνολο των 198 έγκυρων αιτήσεων (υπήρχαν και 15 αιτήσεις που είχαν κριθεί από την επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ – και πράγματι ήταν – άκυρες, δεδομένου ότι αφορούσαν ειδικότητες ιατρών που δεν υπήρχαν στην προκήρυξη, ή είχαν ελλιπή στοιχεία) διαπιστώθηκε ότι 88 αιτήσεις είχαν κάποιες ή και όλες από τις παρακάτω παρατυπίες.

Στον πίνακα που συμπληρώθηκε και παραδόθηκε στο Υπουργείο Υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει υπολογισθεί ως χρόνος προϋπηρεσίας (στήλη 8) σε όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς ο χρόνος ειδικότητας τους (60 μήνες για όλες τις ειδικότητες πλην των παιδιάτρων που είναι 48 μήνες), ενώ στην προκήρυξη ορίζεται σαφώς το ποια και που πρέπει να είναι η προϋπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και εάν δεν οριζόταν, δεν αποτελεί προϋπηρεσία ο υποχρεωτικός χρόνος εκπαίδευσης του γιατρού για την απόκτηση ειδικότητας.

Συγκεκριμένα, για τους 36 υποψηφίους, για το ΚΥ Περιστερίου, όπου ο χρόνος προϋπηρεσίας που απαιτείτο σύμφωνα με την προκήρυξη αφορά την προϋπηρεσία τους σε ΠΦΥ, από τον έλεγχο προέκυψε ότι για τους 31 εξ’ αυτών είτε είχε καταγραφεί μεγαλύτερη προϋπηρεσία από τα έγγραφα/δικαιολογητικά που είχαν προσκομίσει, είτε μικρότερη. Στους υπόλοιπους 5 είχε προσμετρηθεί ως προϋπηρεσία μόνον ο χρόνος ειδικότητάς τους. Προφανώς κάποιοι εξ’ αυτών είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» ή έστω σε γειτονικό νομό…

Σε 7 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί ενεργός χρόνος ανεργίας ο οποίος δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα/δικαιολογητικά των υποψηφίων ή είχε προσμετρηθεί χρόνος ανεργίας ενδιάμεσου χρονικού διαστήματος που δεν προσμετρείται (π.χ. χρόνος ανεργίας 7 μηνών το 2013). Σε μια περίπτωση έχει καταγραφεί λιγότερος δε χρόνος ανεργίας από αυτόν που προκύπτει από την βεβαίωση του ΟΑΕΔ, που έχει προσκομίσει ο υποψήφιος.

Σε 2 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί μεταπτυχιακός τίτλος που δεν προσκομίζεται ή δεν έχει αποκτηθεί ακόμη διότι ο/η υποψήφιος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής/τρια ακόμη.

Σε 1 περίπτωση δεν είχε προσμετρηθεί ο μεταπτυχιακός τίτλος αν και είχε προσκομισθεί.

Σε 51 περιπτώσεις είχε γίνει λάθος καταγραφή της προϋπηρεσίας σε ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ (Στήλη 7), η οποία αναλύεται ως εξής:

Σε 11 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί χρόνος προϋπηρεσίας που δεν προκύπτει από τα κατατεθέντα δικαιολογητικά ή η επιλογή δεν αφορά ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ αλλά το ΚΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (3 περιπτώσεις) στο οποίο η προϋπηρεσία που απαιτείτο σύμφωνα με την προκήρυξη είναι προϋπηρεσία σε ΠΦΥ.
Σε 6 περιπτώσεις δεν είχε προσμετρηθεί χρόνος προϋπηρεσίας σε ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ ενώ προκύπτει από τα κατατεθέντα δικαιολογητικά
Σε 34 περιπτώσεις υπάρχει λάθος καταμέτρηση, δηλαδή είχαν προσμετρηθεί είτε λιγότεροι μήνες προϋπηρεσίας, είτε περισσότεροι.
Τέλος σε μεμονωμένες περιπτώσεις ήταν λάθος η καταγραφή εντοπιότητας, ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκής ιδιότητας, πολυτεκνίας.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά σε προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ προσαρτήθηκε και καταρτίστηκε Πίνακας Κριτηρίων, καθώς και Πίνακας Κατάταξης, με πρωτοβουλία του Υπουργού, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΑΣΕΠ όπως αυτές ορίζονται και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του. Επαναλαμβάνουμε πως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει έννομο συμφέρον να αναζητήσει τη διασταύρωση των στοιχείων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπόθεση "Κωσταλέξι" στη Γερμανία


Μια γυναίκα, 26 ετών, με διανοητικά προβλήματα, την οποία η μητέρα της κρατούσε κλειδωμένη για πολλά χρόνια, εντόπισε η γερμανική αστυνομία.

«Η γυναίκα ήταν κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο, σε διαμέρισμα στο Ρόζενχαϊμ, κοντά στο Μόναχο και η κατάστασή της δεν ήταν καλή» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Στέφαν Ζόνταγκ.

«Γύρω στις 10 το πρωί ένας δικαστικός κλητήρας πήγε στο διαμέρισμα για να κάνει έξωση στην ένοικο, μια γυναίκα περίπου 50 ετών» είπε ο κ. Ζόνταγκ σε τοπική ιστοσελίδα.

Βλέποντας τον δικαστικό κλητήρα, η 50χρονη πήδηξε από τον δεύτερο όροφο στο κενό, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

Μέσα στο διαμέρισμα, που ήταν γεμάτο με σκουπίδια, οι αστυνομικοί είδαν ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη και την έσπασαν για να ανοίξει. Στο δωμάτιο βρισκόταν μια νεαρή γυναίκα, την οποία μεταφέραν σε ψυχιατρική κλινική.

«Υποθέτουμε ότι είναι η κόρη της 50χρονης και φαίνεται ότι ζούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως για χρόνια υπό αυτές τις συνθήκες» σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι δύο γυναίκες ζούσαν μόνες στο διαμέρισμα. Ένας γείτονας είπε ο εκείνος μένει εκεί από το 2003 και δεν είχε δει ποτέ την κοπέλα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ στην Ελβετία από το θάνατο 21χρονης πρωταθλήτριας του snowboard


Θρήνος στην Ελβετία για το χαμό της 21χρονης Εστέλ Μπαλέ, η οποία παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα. Η πρωταθλήτρια του snowboard συμμετείχε στα γυρίσματα μιας ταινίας όταν το χιόνι την παρέσυρε σε μια στενή βραχώδη πλαγιά πάνω από το χωριό Ορσιέρ.

Σοκ στην Ελβετία από το θάνατο 21χρονης πρωταθλήτριας του snowboard

Η άτυχη αθλήτρια φορούσε κράνος και είχε μαζί της έναν ειδικό αερόσακο, που έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης σε χιονοστιβάδα. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να σωθεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την Μπαλέ, όμως δυστυχώς εξέπνευσε στο σημείο. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι τοπικές αρχές διενεργούν έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΣ: Δεν θα καταχωθούν οι «δεσμώτες» που αποκαλύφθηκαν στο Φαληρικό Δέλτα


Το εύρημα θα διατηρηθεί επιτόπου, ορατό και προσβάσισμο.

Δεν θα καταχωθούν οι «δεσμώτες» που αποκαλύφθηκαν στο Φαληρικό Δέλτα, στο πλαίσιο εργασιών δενδροφύτευσης για το έργο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος», αλλά το εύρημα θα διατηρηθεί επιτόπου, ορατό και προσβάσισμο.

Στην παραπάνω γνωμοδότηση, κατέληξαν σήμερα, τα μέλη του ΚΑΣ, μετά από οριακή πλειοψηφία (ισοψηφία στην ουσία), που προέκυψε με τη χρήση της «διπλής» ψήφου της προεδρεύουσας του Συμβουλίου, γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Έπρεπε να εξεταστούν όλα τα δεδομένα και τα ενδεχόμενα, όπως αυτά προέκυψαν μετά το πρόσφατο «συγκλονιστικό και άκρως σημαντικό εύρημα», όπως χαρακτηρίστηκε στο ΚΑΣ η ομαδική ταφή 80 δεσμωτών, που βρέθηκαν τοποθετημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο (κάποιοι έχοντας δεμένα με σιδερένιους κλοιούς τα χέρια) και οι οποίοι χρονολογούνται με ασφάλεια (μετά την εύρεση δύο τριφυλλόστομων οινοχόων) στο τρίτο τέταρτο του 7ου αι. π. Χ. Μια περίοδος ιδιαίτερα σημαντική, αλλά και αρκετά άγνωστη, γεμάτη ταραχές, εξεγέρσεις και επαναστάσεις μεταξύ οπαδών των αριστοκρατών και επίδοξων ανατροπέων, η οποία μπορεί να συσχετιστεί, όσον αφορά το συγκεκριμένο εύρημα, είτε με το Κυλώνειον άγος και τις ταραχές που ακολούθησαν είτε με αντίστοιχα ιστορικά γεγονότα.

Έπρεπε επίσης, να εξεταστούν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν μετά την αυτοψία στον χώρο από μέλη του ΚΑΣ (όπως προτάθηκε από την Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη στο Συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας, λόγω της σημασίας του ευρήματος, αλλά και της ανάγκης εύρεσης της ιδανικότερης λύσης διαχείρισής του) και, κυρίως, μετά την παρουσία εμπειρογνωμόνων, από τους οποίους ζητήθηκε πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την δρ. Αναστασία Παπαθανασίου, αρχαιολόγο της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας, με ειδίκευση στη βιοαρχαιολογία, και την δρ. Ελένη Στραβοπόδη, αρχαιολόγο - ανθρωπολόγο της ίδιας Εφορείας, που παραβρέθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση μαζί με την προϊσταμένη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων δρ. Στέλλα Χρυσουλάκη.

Οι δυο ειδικοί τόνισαν την αξία του ευρήματος, κυρίως από ανθρωπολογική άποψη: Το δείγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και σε καλή κατάσταση, γεγονός που μπορεί να δώσει, μέσω ανάλυσης αρχαίου DNA, για πρώτη φορά πληροφορίες για τη δημογραφία, την καταγωγή του πληθυσμού, τις τροφές που έτρωγαν, τις αρρώστιες που πιθανόν έπασχαν, κτλ. Επισημάνθηκε δε, η ανάγκη της επιτόπου συντήρησης μελέτης, πιθανόν και έκθεσης των ευρημάτων, καθώς, όπως τονίστηκε, δεν πρέπει να χαθεί καμία πληροφορία από το μοναδικό αυτό εύρημα. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει ανασκαφή, το εύρημα είναι πολύ ευαίσθητο, δεν πρέπει να διαταραχθεί», δήλωσαν οι δυο ανθρωπολόγοι, διευκρινίζοντας ότι η οστεολογική μελέτη μπορεί να ολοκληρωθεί, με εντατική εργασία, περίπου με ρυθμό ενός σκελετού την ημέρα, ενώ οι υπόλοιπες μελέτες είναι δυνατόν να γίνουν σε εργαστήρια. Επίσης, τόνισαν ότι είναι εφικτή και αναγκαία η άμεση χρονολόγησή τους με άνθρακα 14, που έχει απόκλιση περίπου 20 χρόνια.

Από την πλευρά της η δρ. Στέλλα Χρυσουλάκη είπε ότι είναι πολύ πιθανόν κάτω από τις ταφές αυτές να υπάρχουν προγενέστερες, όχι πολύ μεγάλης χρονικής απόκλισης από εκείνες που βρέθηκαν, επισήμανε τη μεγάλη σημασία του ευρήματος, καθώς μπορεί να δώσει στοιχεία μοναδικά για τις κοινωνικές τάξεις της εποχής και τόνισε ότι η έκθεση για το κοινό θα πρέπει να έχει χρονική απόσταση από την μελέτη για να μην δοθούν «βιαστικά και ανασφαλή συμπεράσματα», ενδεχόμενο που μόνο η ολοκλήρωση της έρευνας μπορεί να αποτρέψει. Για τους δεσμώτες που βρέθηκαν στην μεγάλη αδιατάρακτη συστάδα, διευκρίνισε ότι ετάφησαν αμέσως μετά τον θάνατό τους, πως για πρώτη φορά βρέθηκαν αγγεία, δηλαδή σπονδές προς αυτούς, που δείχνουν ότι επρόκειτο για Αθηναίους πολίτες (δηλαδή ανθρώπους που έχαιραν των προνομίων του Αθηναίου πολίτη και οι οποίοι μπορεί να κατάγονταν από οποιοδήποτε δήμο της Αττικής), ενώ οι ταφές έγιναν με σεβασμό, δεν ήταν επαχθείς. Όσο για το πώς παρέμειναν με τα χέρια ψηλά, οι ειδικοί απάντησαν ότι πολύ πιθανόν δύο άντρες να τράβηξαν τον κάθε «δεσμώτη» από τα χέρια, τοποθετώντας όλους στο σημείο που βρέθηκαν ή να μεταφέρθηκαν με κάποια σανίδα (η οποία στη συνέχεια αποσυντέθηκε), ίχνη της οποίας, αν όντως υπήρξε, πιθανόν να βρεθούν στην έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν οι τέσσερις προτάσεις που εκπόνησαν η διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Μνημείων και η διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ως προς τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη διατήρηση ή όχι των αρχαιοτήτων. Από τις προτάσεις αυτές, η απόσπαση ανά οστό απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως λόγω των μειονεκτημάτων της (απώλεια ταφονομίας και αυθεντικότητας), ενώ συζητήθηκαν εκτεταμένα οι προτάσεις που αφορούσαν την απόσπαση ανά μπλοκ (συνολικά τρία μπλοκ όσες και οι συστάδες με τους σκελετούς), την επιτόπου διατήρηση και την κατάχωση των ευρημάτων.

Η πρόταση για την απομάκρυνση των μπλοκ σε παράπλευρο όρυγμα (αφού προηγηθεί ανασκαφική έρευνα), ώστε να τοποθετηθούν ειδική εσχάρα και στεγανολεκάνη από κάτω, καθώς και μια μεταλλική κατασκευή από πάνω που θα εξασφαλίζει ειδικές συνθήκες θερμομόνωσης, βασίστηκε σε μελέτη του Δημήτρη Κορρέ, μηχανικού, ειδικού στις μεταφορές αρχαίου υλικού, την οποία παρουσίασε ο αδελφός του, καθηγητής και μέλος του ΚΑΣ καθηγητής Μανώλης Κορρές, καθώς ο ίδιος ο μελετητής δεν μπορούσε να παραβρεθεί.

Η πρόταση που αφορούσε την επιτόπου διατήρηση, δηλαδή χωρίς να μετακινηθούν τα ευρήματα, είχε επίσης θετικά και αρνητικά δεδομένα, ενώ η πρόταση για την τελική κατάχωση -μετά τη διενέργεια λεπτομερών μελετών, δειγματοληψίας κ.α.- που είχε τις ίδιες πιθανότητες να επικρατήσει λόγω της ισοψηφίας των μελών του ΚΑΣ, είχε το προνόμιο της άμεσης προστασίας του ευαίσθητου συνόλου. Μάλιστα, ο Μανώλης Κορρές, όπως και άλλα μέλη, είχαν πει από την αρχή ότι αν δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η διατήρηση κατά χώραν των οστών, τότε η κατάχωση είναι η επόμενη λύση.

Η προστασία των αρχαιοτήτων ήταν το κύριο μέλημα της συζήτησης. Με την άμεση κινητοποίηση που προβλέπεται μπορεί να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι: Και η προστασία των ευρημάτων και ο εμπλουτισμός των ιστορικών και ανθρωπολογικών δεδομένων της εποχής, ακόμα και μια μελλοντική έκθεση των ευρημάτων που συνδέθηκαν με συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλινά παζάρια από φορείς για καλό σκοπό


Στόχος η στήριξη ομάδων που έχουν ανάγκη.

Λαμπάδες, σοκολατένια αβγά, χειροποίητες δημιουργίες για τα δώρα σας, αλλά και σπιτικά γλυκίσματα, θα βρείτε στα πασχαλινά παζάρια που διοργανώνονται από φορείς, με σκοπό τη στήριξη ομάδων που έχουν ανάγκη.

Το πασχαλινό Bazaar Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης ΟΚΑΝΑ, θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Απριλίου, στο χώρο της Μονάδας (Σμύρνης 36, Αθήνα), από τις 11.00 π.μ. ως τις 20.00. «Φέτος για πρώτη χρονιά, η Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης ΟΚΑΝΑ αποφάσισε να υλοποιήσει ένα "τολμηρό" εγχείρημα. Να ανοίξει το χώρο της και να δείξει ένα μέρος της δουλειάς της, πιο έξω από τα στενά θεραπευτικά πλαίσια», δίνοντας την ευκαιρία σε φίλους και υποστηρικτές της να δουν από κοντά την προσπάθεια των μελών για να ξανακερδίσουν πίσω τη ζωή τους.

ΚΕΘΕΑ

Με σύνθημα «Στηρίξτε την προσπάθεια για καθαρή ζωή», το ΚΕΘΕΑ πραγματοποιεί πασχαλινά παζάρια σε αρκετές πόλεις.

Αθήνα

Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Παρασκευή 22 έως Δευτέρα 25 Απριλίου, 11:00-19:00, στα γραφεία του Συλλόγου, Οικονόμου 12-14, Εξάρχεια. Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ: Παρασκευή 22 Απριλίου, 11:00-21:00, Σάββατο 23 Απριλίου 11:00-19:00, στη Στοά Κοραή (στάση μετρό: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ). Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ: Δευτέρα 25 Απριλίου, 10:00-20:00, Τρίτη 26 Απριλίου, 10:00-20:00, Πλατεία Χαλανδρίου (Αγίου Νικολάου) Πειραιάς Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ: Δευτέρα 18 έως Τρίτη 26 Απριλίου, 12:00-20:30, στα γραφεία του Συλλόγου Κολοκοτρώνη 93

Λάρισα Σύλλογος Οικογένειας & Φίλων ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ: Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Απριλίου, 10:00-20:00 Πηνειού 10

Βόλος Σύλλογος Οικογένειας & Φίλων ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ: Σάββατο 16 Απριλίου, 10:00-20:00 Μεταμορφώσεως 18Α & Σοφοκλέους Τρίκαλα Σύλλογος Οικογένειας & Φίλων ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ: Σάββατο 23 Απριλίου 2016, 10:00-20:00 Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Αγίου Νικολάου 10 Ηράκλειο

Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ: 22-30 Απριλίου 2016, 10:00–21:00 Πλατεία Δασκαλογιάννη Χανιά

Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ: 26-28 Απριλίου 2016, 10:00 -14:00 & 18:00-21:00, Πλατεία 1866 Χανίων

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Καλεί μικρούς και μεγάλους, στο Πασχαλινό bazaar του στο Μετρό Συντάγματος την Τετάρτη 20 Απριλίου και την Πέμπτη 21 Απριλίου, από τις 08:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του Οργανισμού ετοίμασαν με αγάπη, φαντασία και δημιουργικότητα, χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, πασχαλινά δώρα καθώς και χειροποίητα κοσμήματα και κατασκευές. Στο bazaar θα υπάρχουν επίσης πασχαλινά ανοιξιάτικα είδη καθώς και είδη του Οργανισμού.

Πασχαλινό Βazaar από παιδιά με αυτισμό.

Παιδιά, Έφηβοι, και Νεαροί Ενήλικες με αυτισμό μαζί με τους θεραπευτές και εθελοντές της «Αυλής του Κόσμου» και του «Ηλίανθου» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, διοργανώνουν το δικό τους παζάρι στις 23 Απριλίου 10.00 π.μ. - 16.00 π.μ., στον πεζόδρομο Περιστερίου, Εθνικής Αντιστάσεως 27.

Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Το Σάββατο 23 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» διοργανώνουν το Πασχαλινό Bazaar τους στο Κέντρο Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά», στο Κορωπί (Κολοκοτρώνη 181). Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο του Κέντρου Ημέρας και με τις πασχαλινές αγορές που θα κάνουν να στηρίξουν τις προσπάθειες της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαράζ στρατιωτικών ασκήσεων τον Απρίλιο στη χώρα


Τι περιελάμβανε η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016».

Περισσότερες από 1.000 εξόδους αεροσκαφών και ελικοπτέρων -εκ των οποίων οι 950 μαχητικών- και εκτέλεση όλων των ειδών των αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών -από τη Χρυσούπολη Καβάλας μέχρι το Καστελόριζο- σε ένα σύγχρονο περιβάλλον που προσομείωνε μέγιστο ρεαλιστικό "ρυθμό μάχης" περιελάμβανε η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016», που προετοιμάσθηκε, σχεδιάσθηκε συντονίσθηκε και διεξήχθη από το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Αδραβίδα.

Ειδικότερα, από το Σχολείο Όπλων Τακτικής του ΚΕΑΤ εκτελέσθηκαν όλα τα είδη των αποστολών, όπως προσβολές επίγειων στόχων, στόχων επιφανείας (πλοίων), αποστολές καταστολής - καταστροφής εχθρικής Αεράμυνας, προσβολές και προστασία στόχων χαμηλής ταχύτητας (ελικοπτέρων μεταγωγικών αεροσκαφών), αποστολές ερευνάς και διάσωσης στο πεδίο της μάχης, αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστήριξης και τέλος προσβολές και προστασία εναερίων μέσων υψηλής επιχειρησιακής αξίας (ιπταμένων ραντάρ και αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού κυρίως), ενώ τέλος εκτελέστηκαν αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού.

Συνολικά, από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας επιχείρησαν μαχητικά αεροσκάφη, όλων των τύπων της Πολεμικής Αεροπορίας, 12 F-15E Strike Eagle της USAFE, 12 F-16 BLK30 C/D και ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης AEW Airborne Early Warning Gulfstream G-550 της IAF (Ισραήλ).

Σε ρόλο εχθρικό Red air επιχείρησαν αεροσκάφη F-16 BLK30/52+, Mirage-2000, ελικόπτερα AS-332 Super Puma, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV «Πήγασος», EMB-145 Αεροπορικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου, B-707 Tanker της IAF (αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού του Ισραήλ), C-130 Hercules της Πολεμικής Αεροπορίας και της IAF, καθώς και αεροσκάφος Ε-3Α Awacs του NATO, το οποίο μεταστάθμευσε στο FOB Ακτίου.

Για τη διεξαγωγή των φίλιων αεροπορικών επιχειρήσεων (Blue air) τα αεροσκάφη ξεκινούσαν από την 117 Πτέρυγα Μάχης, ενώ για τις επιχειρήσεις (εχθρικής απεικόνισης (Red air), ξεκινούσαν από τις αεροπορικές βάσεις τους.

Ο Στρατός Ξηράς συμμετείχε με επιθετικά ελικόπτερα AH-64A/D Apache, με μεταγωγικά ελικόπτερα CH-47D Chinook και NH-90 σε αποστολές προσβολής αεροδρομίων, προσβολής εναέριων στόχων και στόχων επιφανείας καθώς και με αντιαεροπορικά συστήματα Asrad και Hawk τα οποία αναπτύχθηκαν σε κατάλληλες θέσεις με σκοπό την αντιμετώπιση των αεροπορικών απειλών και σε πλήρη συντονισμό με την Πολεμική Αεροπορία.

Το Πολεμικό Ναυτικό διέθεσε ένα ελικόπτερο Sicorski (S-70) και μέσα επιφανείας, φρεγάτες κανονιοφόρους και πυραυλακάτους στο Αιγαίο για την εκτέλεση σεναρίου της άσκησης που προέβλεπε την προσβολή πλοίων επιφανείας από αέρος και αντίστοιχα την αντιμετώπιση της εναέριας απειλής από τα πλοία μέσω της αντιαεροπορικής άμυνας τους… Οι επιχειρήσεις διεξάγονταν σε συνδυασμό και συντονισμό με την άσκηση ″Αστραπή″ που οργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Για την εκτέλεση των αποστολών απαιτήθηκε η κινητοποίηση των "αεροδρομίων - στόχων" για την αντιμετώπιση της απειλής εκατέρωθεν, επιθετικών και μεταγωγικών ελικοπτέρων, ειδικών δυνάμεων και ομάδων κατάδειξης των επιγείων στόχων.

Η άσκηση εκτελέσθηκε σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, ενώ εικονικές προσβολές επίγειων στόχων, αλλά και στόχων επιφανείας εκτελέσθηκαν στην περιοχή της Χρυσούπολης -μεταξύ Λήμνου Σαμοθράκης- καθώς και στο Καστελόριζο.

Σειρά εκπαιδευτικών επιχειρησιακών δραστηριοτήτων σε εθνικό διακλαδικό και πολυεθνικό επίπεδο διεξήχθησαν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου διεξήχθησαν επίσης:

- Η αεροναυτική άσκηση "Noble Dina 2016" -από 30 Μαρτίου έως 14 Απριλίου- με την συμμετοχή αεροπορικών και ναυτικών μονάδων από την Ελλάδα τις ΗΠΑ και το Ισραήλ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Βορείου και Νοτίου Κρητικού Πελάγους και Ανατολικής Μεσογείου, που οργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό.

- Η άσκηση «Stolen Cerberus III» -από 1 έως 15 Απριλίου- με τη συμμετοχή μονάδων ειδικών επιχειρήσεων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων(865 Τάγμα εναέριου ανεφοδιασμού 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης), της 37 Airlift Squadron και της 5th Quartermasters Company των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο που συνεκπαιδεύθηκαν σε αντικείμενα ρίψης αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης καθώς και εφοδίων.

- Η αεροναυτική άσκηση "Αστραπή 4/16", από 11 έως 14 Απριλίου.

- Η άσκηση "Αιγιαλός 2/16" -από 4 έως 8 Απριλίου- που οργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με τη συμμετοχή δυνάμεων του ΠΝ και του Στρατού Ξηράς.

- Επιχειρησιακή εκπαιδευτική δραστηριότητα της 80ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής στην Κω -11έως 14 Απριλίου- που περιελάμβανε μεταξύ άλλων άσκηση εξάλειψης προγεφυρώματος.

- Επιχειρησιακή εκπαιδευτική δραστηριότητα της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο -από 4έως 7 Απριλίου- που περιελάμβανε βολές πυροβολικού και ανάπτυξη δικτύων επικοινωνίας.

- Επιχειρησιακή εκπαιδευτική δραστηριότητα της 98 ΑΔΤΕ στη Λέσβο -από 4 έως 7 Απριλίου- που περιελάμβανε εκτέλεση βολών ημέρα και νύχτα με όλα τα διαθέσιμα μέσα πυρός του Σχηματισμού.

- Επιχειρησιακή εκπαιδευτική δραστηριότητα της 96 ΑΔΤΕ στην Χίο.-5, 6 Απριλίου-, με την εκτέλεση βολών με όλα τα διατιθέμενα μέσα πυρός της.

- Επιχειρησιακή εκπαίδευση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1Η ΤΑΞΑΣ) με την εκτέλεση βολών από επιθετικά ελικόπτερα.

- Η εκτέλεση βολών ημέρα και νύχτα από το σύνολο των μοιρών Πυροβολικού της ΧVI Mηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧVI M/K MΠ).

- Η ενεργοποίηση τμημάτων της δύναμης ταχείας αντίδρασης Δ του βορείου τομέα στο πλαίσιο άσκησης "ετοιμότητας και προβολής ισχύος" που προέβλεπε αεροκίνηση τμημάτων μονάδων ειδικών επιχειρήσεων με μεταφορικά ελικόπτερα Chinook και UH-1HUEY κατά μήκος των βορείων συνόρων με την υποστήριξη σχηματισμού F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

- Η ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας με επίκεντρο Χίο - Οινούσες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλες οι νέες κλίμακες της εφορίας


Δείτε τους πίνακες που προβλέπει το νέο φορολογικό.

Μεγάλες ανατροπές φέρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο περιλαμβάνει και τις αλλαγές στη φορολογία.

Το αφορολόγητο ορίζεται στις 9.090 ευρώ, ενώ οι φορολογικοί συντελεστές κλιμακώνονται από 22% έως 45% για εισοδήματα 40.000 ευρώ και άνω ενώ η έκπτωση φόρου φθάνει στις 2.000 ευρώ και βαίνει μειούμενη κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ πάνω απο τις 20.000 ευρώ.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα, χωρίς όμως το έμμεσο αφορολόγητο των 9.100 ευρώ το οποίο προκύπτει από την έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ και αφού προστεθούν σε τυχόν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις.

Στην ίδια κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων μπαίνουν και συναθροίζονται τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση.

Η εισφορά αλληλεγγύης κλιμακώνεται από τις 12.000 ευρώ και πάνω και φθάνει στο 10% για εισοδήματα πάνω από 220.000 ευρώ.
Το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις υποβάλλεται σε φόρο, σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:


Εισόδημα (Μισθοί, Συντάξεις, Επιχ. Δραστηριότητα)Φορ. Συντελεστής
0 - 20.00022%
20.001 - 30.00029%
30.001 - 40.00037%
40.001 –45%

Ο φόρος που προκύπτει κατά την εφαρμογή του άρθρου 15 μειώνεται κατά το ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, όταν το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις δεν υπερβαίνει το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ. Εάν το ποσό του φόρου είναι μικρότερο των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, το ποσό της μείωσης περιορίζεται στο ποσό του αναλογούντος φόρου.

Για φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις το οποίο υπερβαίνει το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, το ποσό της μείωσης μειώνεται κατά δέκα (10) ευρώ ανά χίλια (1.000) ευρώ του φορολογητέου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις.

Τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογούνται με την κλίμακα της παραγράφου 1 του άρθρου 15, αφού προστεθούν σε τυχόν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις.

Στην περίπτωση που αποκτάται εισόδημα από μισθούς και συντάξεις μαζί με εισόδημα ατομικής αγροτικής επιχείρησης, η μείωση φόρου υπολογίζεται μία φορά για το σύνολο των εισοδημάτων.

Στην περίπτωση που αποκτάται εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις ή και από ατομική αγροτική επιχείρηση μαζί με εισόδημα από λοιπές κατηγορίες, η μείωση του φόρου θα είναι αυτή που αναλογεί μόνο στο μέρος του εισοδήματος που προέρχεται αποκλειστικά από μισθωτή εργασία και συντάξεις ή και από ατομική αγροτική επιχείρηση.

Τα μερίσματα φορολογούνται με συντελεστή δέκα πέντε τοις εκατό (15%).

Το εισόδημα από ακίνητη περιουσία φορολογείται αυτοτελώς σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:


Εισόδημα από ακίνητη περιουσία (ευρώ)Συντελεστής %
0-12.00015%
12.001 – 35.00035%
35.001-45%


Επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα

Επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ των φυσικών προσώπων ή σχολάζουσας κληρονομιάς. Για την επιβολή της εισφοράς, λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του εισοδήματος, όπως αυτό προκύπτει από την άθροιση των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία και συντάξεις, από επιχειρηματική δραστηριότητα, από κεφάλαιο, από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό,

Εξαιρούνται και δεν προσμετρώνται τα εισοδήματα των προσώπων που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και των προσώπων που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό από ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, η αποζημίωση για τη λύση ή καταγγελία της εργασιακής σχέσης της περιπτ. ε΄ της παραγρ. 3 του άρθρου 12 και της περίπτ. στ` της παραγρ. 1 του άρθρου 14. Επίσης, εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής ειδικής εισφοράς οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω οργανισμό, εφόσον κατά το έτος της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα. Από την υποχρέωση καταβολής ειδικής εισφοράς εξαιρούνται, επίσης, οι μακροχρόνια άνεργοι ναυτικοί που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους προσφερομένων προς ναυτολόγηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.), στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι σχετικοί κατάλογοι των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν ως παραρτήματα του, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω Φορέα, εφόσον κατά το χρόνο βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που επιβάλλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα της προηγούμενης παραγράφου, υπολογίζεται με την ακόλουθη κλίμακα:


 ΕισόδημαΕισφ. Αλληλεγγύης
0 – 12.0000%
12.001 - 20.0002,2%
20.001 - 30.0005,00%
30.001 - 40.0006,50%
40.001 - 65.0007,50%
65.001 - 220.0009,00%
       >220.00010,00%


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στήριξη επαγγελματιών με προπληρωμένες κάρτες αξίας 200 ευρώ


Η πρωτοβουλία ανήκει στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Προπληρωμένες κάρτες για την αγορά τροφίμων θα διαθέσει σε επαγγελματίες που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), στο πλαίσιο του νέου προγράμματος το οποίο εγκαινίασε σήμερα, με τίτλο «Στηρίζω».

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει άπαξ το ποσόν των 200 ευρώ, το οποίο θα μπορεί να διαθέσει είτε τμηματικά είτε ως σύνολο για την αγορά αγαθών από οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ ή χώρο εστίασης με τερματικό P.O.S. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 50.000 ευρώ, με προοπτική επέκτασης του προγράμματος εφόσον η ανταπόκριση των επαγγελματιών είναι μεγάλη, όπως επισήμανε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα κατατίθενται στο ΕΕΘ από σήμερα μέχρι την Πέμπτη. Οι υποψήφιοι, που πρέπει να είναι απαραιτήτως ενεργά μέλη του ΕΕΘ, οικονομικά τακτοποιημένα μέχρι το 2009, θα πρέπει να προσκομίσουν αυτοπροσώπως στο επιμελητήριο, ώστε να εξεταστούν από ειδική επιτροπή, τα εξής δικαιολογητικά: φορολογική δήλωση που να πιστοποιεί ότι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς και τα έντυπα Ε2 και Ε9, σε ό,τι αφορά την ιδιοκτησία ακινήτων.

«Δίνουμε αυτή τη βοήθεια ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνουν οι επαγγελματίες στα συσσίτια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει εικόνα σε σχέση με τον αριθμό των επαγγελματιών, που θα μπορούσαν να είναι δικαιούχοι του προγράμματος, σημείωσε ότι αυτός είναι άγνωστος. Τα τεχνικά ζητήματα του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία «Edenred», η εκπρόσωπος της οποίας, Φένια Καλοστρούμπη, σημείωσε ότι η κάρτα, που λειτουργεί όπως μια «mastercard», έχει διάρκεια μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε και στο «Φεστιβάλ Τουρισμού», που διοργανώνει το ΕΕΘ στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στις 26-29 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του υπουργείου Εσωτερικών/ υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός. Στο φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία σε επιχειρήσεις της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να προβάλουν τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες τους στο κοινό. Έχω πει πολλές φορές ότι για τον Τουρισμό θα πρέπει όλοι μας, με πνεύμα συνεργασίας και χωρίς διάθεση ηγεμονισμού να πράττουμε και όχι απλώς να συζητούμε», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής και δεύτερος αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Κλεόβουλος Θεοτόκης, σημείωσε ότι ακόμη και αυτό το οργανωτικό σχήμα [σ.σ. του Φεστιβάλ], στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι πολλών φορέων της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα μοντέλο για τη συνεργασία στην πόλη. «Συμμετέχουν όλοι οι φορείς, η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Γραφείο Διπλωματίας Πόλεων, το Γραφείο Διοργάνωσης Συνεδρίων και τόσοι άλλοι. Θα δουλέψουμε μαζί γιατί αυτό που λείπει από την πόλη είναι η ειλικρινής διάθεση συνεργασίας και κοινής πορείας προς τον κοινό στόχο», κατέληξε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Περιφέρεια Αττικής εξοπλίζει την Πυροσβεστική


Τι νέα οχήματα αποκτά ο στόλος.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δρομολόγησε τον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής με 35 πυροσβεστικά οχήματα, συνολικής δαπάνης 5.000.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει σημαντικά την επιχειρησιακή δυνατότητα του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που πλήττουν τον δασικό πλούτο Αττικής και ελλοχεύουν κινδύνους για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών της.

Σύμφωνα με την Πράξη "Εξοπλισμός Αντιμετώπισης Φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών στην Περιφέρεια Αττικής" στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, καθώς και της Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 - 2020» εξασφαλίζονται στο Πυροσβεστικό Σώμα οχήματα τριών διαφορετικών ειδών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών:

1. 21 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου, 4Χ4, 500 λίτρων νερού, με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων και την άμεση καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών στο ξεκίνημα τους. Για το λόγο αυτό, είναι οχήματα εκτός δρόμου με περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις.

2. Δώδεκα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 4Χ4, 4.000 λίτρων νερού, εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 4.000 λίτρων και 300 λίτρων αντίστοιχα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα με κύριο έργο τη δασοπυρόσβεση, με αποτέλεσμα να επιχειρούν σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές. Επιπλέον, θα διαθέτουν πρόσθετο, κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να επεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

3. Δύο ειδικά βραχιονοφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ωφέλιμου ύψους 20 μέτρων και εξοπλισμένα με καλάθι εργασίας ωφέλιμου φορτίου 400 κιλών, τηλεχειριζόμενο αυλό εκτόξευσης και κλίμακα διάσωσης. Τα υπό προμήθεια οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα με κύριο έργο την καταπολέμηση πυρκαγιών σε βιομηχανικές περιοχές και τη διάσωση ατόμων που κινδυνεύουν σε πολυώροφα κτίρια. Πρέπει να παρέχουν μεγάλη ευελιξία για την κίνησή τους για την ταχεία επέμβαση και την αποτελεσματική κατάσβεση πυρκαγιάς ή την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων στο συντομότερο χρονικό διάστημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι νέοι συντελεστές φορολόγησης των ενοικίων


Η φορολόγηση των ενοικίων που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα γίνει κλιμακωτά με τρεις συντελεστές 15%, 35% και 45%.


Συγκεκριμένα η κλίμακα διαμορφώνεται:


0-12.000 15%


12.001 – 35.000 35%


35.001- 45%.


------------

Πόσο φόρο θα πληρώσουν όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια


Αναλυτικά οι πίνακες με τους φόρους.

Μεγάλη κεραμίδα πέφτει στα εισοδήματα από ενοίκια σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στις 12.000 ευρώ προκύπτει αύξηση φόρου 480 ευρώ, στις 20.000 ευρώ εισόδημα 640 ευρώ, στις 40.000 ευρώ 1.540 ευρώ.

Όσοι εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια ή μερίσματα, δεν μπορούν να προσδοκούν τίποτα περισσότερο από βαρύτερους φόρους με βάση τις διατάξεις του νομοσχεδίου.


Ετήσιο ΕισόδημαΠαλαιά κλίμακαΝέα κλίμακαΔιαφοράΔιαφορά σε %
ΦόροςΦόρος
3,100.00341.00465.00124.004.00%
4,000.00440.00600.00160.004.00%
5,000.00550.00750.00200.004.00%
6,000.00660.00900.00240.004.00%
7,000.00770.001,050.00280.004.00%
8,000.00880.001,200.00320.004.00%
9,000.00990.001,350.00360.004.00%
10,000.001,100.001,500.00400.004.00%
20,000.003,960.004,600.00640.003.20%
30,000.007,260.008,100.00840.002.80%
40,000.0010,560.0012,100.001,540.003.85%
50,000.0013,860.0016,600.002,740.005.48%
60,000.0017,160.0021,100.003,940.006.57%
70,000.0020,460.0025,600.005,140.007.34%
80,000.0023,760.0030,100.006,340.007.93%
90,000.0027,060.0034,600.007,540.008.38%
100,000.0030,360.0039,100.008,740.008.74%
150,000.0046,860.0061,600.0014,740.009.83%
200,000.0063,360.0084,100.0020,740.0010.37%
300,000.0096,360.00129,100.0032,740.0010.91%
400,000.00129,360.00174,100.0044,740.0011.19%
500,000.00162,360.00219,100.0056,740.0011.35%
Εάν συμπεριλάβουμε και την εισφορά αλληλεγγύης, τότε οι σχετικές επιβαρύνσεις θα έχουν ως ακολούθως:


    Ετήσιο ΕισόδημαΠαλαιά κλίμακαΝέα κλίμακαΔιαφοράΔιαφορά σε %
    ΦόροςΕισφ. Αλ.ΣύνολοΦόροςΕισφ. Αλ.Σύνολο
    3,100.00341.000.00341.00465.000.00465.00124.004.00%
    4,000.00440.000.00440.00600.000.00600.00160.004.00%
    5,000.00550.000.00550.00750.000.00750.00200.004.00%
    6,000.00660.000.00660.00900.000.00900.00240.004.00%
    7,000.00770.000.00770.001,050.000.001,050.00280.004.00%
    8,000.00880.000.00880.001,200.000.001,200.00320.004.00%
    9,000.00990.000.00990.001,350.000.001,350.00360.004.00%
    10,000.001,100.000.001,100.001,500.000.001,500.00400.004.00%
    20,000.003,960.00140.004,100.004,600.00176.004,776.00676.003.38%
    30,000.007,260.00420.007,680.008,100.00676.008,776.001,096.003.65%
    40,000.0010,560.00800.0011,360.0012,100.001,326.0013,426.002,066.005.17%
    50,000.0013,860.001,000.0014,860.0016,600.002,076.0018,676.003,816.007.63%
    60,000.0017,160.002,400.0019,560.0021,100.002,826.0023,926.004,366.007.28%
    70,000.0020,460.002,800.0023,260.0025,600.003,651.0029,251.005,991.008.56%
    80,000.0023,760.003,200.0026,960.0030,100.004,551.0034,651.007,691.009.61%
    90,000.0027,060.003,600.0030,660.0034,600.005,451.0040,051.009,391.0010.43%
    100,000.0030,360.004,000.0034,360.0039,100.006,351.0045,451.0011,091.0011.09%
    150,000.0046,860.009,000.0055,860.0061,600.0010,851.0072,451.0016,591.0011.06%
    200,000.0063,360.0012,000.0075,360.0084,100.0015,351.0099,451.0024,091.0012.05%
    300,000.0096,360.0018,000.00114,360.00129,100.0025,151.00154,251.0039,891.0013.30%
    400,000.00129,360.0024,000.00153,360.00174,100.0035,151.00209,251.0055,891.0013.97%
    500,000.00162,360.0030,000.00192,360.00219,100.0045,151.00264,251.0071,891.0014.38%

Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...