Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

13χρονος βρέθηκε ημιλιπόθυμος μετά από ερωτική συνεύρεση με 4 νεαρούς


Σοκ στην κοινωνία της Πάτρας προκαλεί η είδηση της κακοποίησης ενός 13χρονου αγοριού που συνευρέθηκε ερωτικά με 4 νεαρούς και στη συνέχεια βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση κοντά στην περιοχή των Τσουκαλαιϊκων.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για έναν 13χρονο Ρομά ο οποίος βρέθηκε να κάθεται σε παγκάκι σε θαλάσσια περιοχή κοντά σε ξενοδοχείο. Το αγόρι εντοπίστηκε από ψαράδες οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν και άλλους κατοίκους.

Σύμφωνα με τα όσα στη μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει, το αγόρι είχε μεταφερθεί λίγες ώρες νωρίτερα στο σημείο με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άντρες.

Οι φήμες θέλουν οι τέσσερις νεαροί σε ηλικία να συνευρέθηκαν – με τη σύμφωνη γνώμη του αγοριού έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων – σεξουαλικά μαζί του και στη συνέχεια να μπαίνουν στο αμάξι εγκαταλείποντας τον στην παραλία.

Το παιδί βρέθηκε σε ημιλυπόθιμη κατάσταση και μετα απο ενημέρωση των δικών του μεταφέρθηκε στον οικισμό των ΡΟΜΑ στα Βραχναίϊκα.

Να σημειωθεί, πως στην περιοχή σε καθημερινή βάση οργιάζει ο παράνομος αγοραίος έρωτας, με αποκορύφωμα την μετατροπή ακόμα και παλαιού φυλακίου του ΟΣΕ σε ανεπίσημο οίκο ανοχής .

Σε πιάτσα έχει επίσης – όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι μετατραπεί τόσο ο χώρος δίπλα από τον σταθμό του ΟΣΕ στα Βραχναιϊκα, όσο και οικόπεδο το οποίο βρίσκεται πίσω από την εκκλησία του χωριού.

Το αντίτιμο – ανάλογα με την ηλικία και τις παροχές – ανέρχεται σε 5 , 10 και 15 ευρω και το ρόλο του μεσάζοντα έχουν συγκεκριμένα άτομα γνωστά στους κατοίκους της περιοχής.



Διαβάστε περισσότερα...

Η λέξη ΟΚ γιορτάζει 175 χρόνια ύπαρξης


Την Κυριακή, συμπληρώνονται 175 χρόνια από τότε που το ΟΚ ή, όπως το προτιμούν κάποιοι, okay, εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως δημοσιευμένη λέξη και συγκεκριμένα στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας Boston Morning Post, που τότε ήταν μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.



«Θεωρώ ότι το ΟΚ θα πρέπει να εορτάζεται με παρελάσεις και πανηγυρικούς λόγους», λέει ο Άλαν Μέτκαλφ, καθηγητής Αγγλικών στο Ιλινόι, ο οποίος θεωρείται αυθεντία σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστορία και την έννοια του ΟΚ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο βιβλίο του με τίτλο «ΟΚ: Η Απίθανη Ιστορία της Σπουδαιότερης Λέξης της Αμερικής», ο Μέτκαλφ χαρακτηρίζει το ΟΚ «την πιο πολύ χρησιμοποιημένη στον γραπτό ή προφορικό λόγο λέξη στον πλανήτη».

Το λεξικό Oxford στην ιστοσελίδα του απορρίπτει ότι το ΟΚ προέρχεται από την σκωτσέζικη έκφραση «och aye», την ελληνική «όλα καλά» ή από τη γαλλική «aux Cayes» , ένα διάσημο λιμάνι της Αϊτής που φημίζεται για το ρούμι του.

Το λεξικό υποστηρίζει μία θεωρία, με την οποία συμφωνεί και ο Μέτκαλφ, ότι δηλαδή πρόκειται για συντομογραφία της έκφρασης «orl korrekt», που προέρχεται από το «all correct». Τη δεκαετία του 1830 θεωρούνταν ιδιαίτερα αστεία η σκόπιμη παραποίηση της ορθογραφίας μίας λέξης.

Τα εύσημα για τον εντοπισμό της πρώτης γραπτής χρήσης του ΟΚ πηγαίνουν στον Άλεν Ουόκερ Ριντ, καθηγητή του πανεπιστημίου του Κολούμπια, ο οποίος πέθανε το 2002 αφού αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του ασχολούμενος με τη λέξη ΟΚ και με μία άλλη τετρασύλλαβη ευρείας χρήσεως που αρχίζει από f.

Εμφανίστηκε στην Boston Morning Post μέσα σε άρθρο που αφορούσε μία οργάνωση η οποία είχε ιδρυθεί το 1838 κι ήταν αντίθετη σε έναν νόμο που ίσχυε στη Βοστόνη κι απαγόρευε να χρησιμοποιούνται καμπανάκια για την έναρξη του δείπνου.

Το 1967 εκδόθηκε το βιβλίο «Είμαι ΟΚ, Είσαι ΟΚ», το οποίο παραμένει ένα από τα βιβλία αυτοβοήθειας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ΟΚ βρήκε εφαρμογή στην ψηφιακή εποχή όταν ενσωματώθηκε εύκολα στο 140 χαρακτήρων Twitter και γενικώς στα γραπτά μηνύματα.

Στη Νέα Υόρκη, πάντως, ο συνταξιούχος καθηγητής Αγγλικών Χένρι Νας τριγυρίζει στο Μανχάταν μοιράζοντας κάρτες στους περαστικούς και καλώντας τους να γιορτάσουν την «Παγκόσμια Ημέρα του ΟΚ».



Διαβάστε περισσότερα...

Εγκατέλειψαν βρέφος στο νοσοκομείο


Στην Μονάδα Νεογνών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, στην Πάτρα, νοσηλεύεται, χωρίς να διατρέχει κίνδυνος για την ζωή του, το μόλις 40 ημερών βρέφος που σήμερα το πρωί εγκαταλείφθηκε στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Σύμφωνα πληροφορίες του patratora.gr, μια γυναίκα πήγα στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Καραμανδάνειου, το οποίο σήμερα εφημερεύει και εκμεταλλευόμενη, τον «συνωστισμό», άφησε το μωρό.

Γονείς άλλων παιδιών, όταν αντελήφθησαν το «ασυνόδευτο» αγοράκι, ειδοποίησαν τους υπεύθυνους του Νοσοκομείου και αυτοί με την σειρά τους την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Καραμανδανείου Νίκο Στακιά, το βρέφος είναι υγιές, υπεβλήθη σε εξετάσεις και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κινηθούν από τις υπηρεσίες του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, οι διαδικασίες της μεταφοράς του μωρού σε κάποιο ίδρυμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Με 31 συμμετοχές το πρωτάθλημα ΑμεΑ: Κλίμα ενθουσιασμού, άσβεστη διάθεση


Έβγαλαν ενθουσιασμό και άσβεστη διάθεση για παιχνίδι. Απόλαυσαν μία από τις λίγες ευκαιρίες, που έχουν μέσα σε κάθε σεζόν, για δυνατούς αγώνες και υπενθύμισαν τις δεξιότητές τους με τη ρακέτα. Ο λόγος για τους αθλητές και τις αθλήτριες με αναπηρίες, που το Σάββατο (1/3) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετείχαν στο οικείο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.




Το ετήσιο event συγκέντρωσε 26 άνδρες και 5 γυναίκες από 10 σωματεία όλης της Ελλάδας και το διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες με τη συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Α.ΟΜ.-Α.με.Α., «οι αγώνες ξεχώρισαν για τη σημαντικά αυξημένη συμμετοχή νέων αθλητών, όπως και την προσέλευση φιλάθλων, ενώ χαρακτηριστικό των φετινών αγώνων ήταν οι συναρπαστικές αναμετρήσεις τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά αγωνίσματα όλων των κατηγοριών, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος μέχρι το τέλος της διοργάνωσης». Τα δέκα σωματεία που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα είναι τα ακόλουθα: Σ.Π.Ε. Μέγας Αλέξανδρος, Αετοί Θεσσαλονίκης, Σπάρτακος, Λιμναίοι Καστοριάς, Τριπτόλεμος, Ήφαιστος Πάτρας, Π.Α.Σ.Κ.Α., Αργώ, Φίλιππος και Αιγές Ημαθίας.

ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Εκλεκτές παρουσίες εξάλλου, τίμησαν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κι έδωσαν χαρά στους αγωνιζόμενους. Στην αίθουσα STAG του Σ.Ε.Φ. βρέθηκαν και απένειμαν μετάλλια στους διακριθέντες αθλητές, ο σημερινός δευτεραθλητής Ευρώπης στο ομαδικό ανδρών Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο διεθνής αθλητής και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο πολυνίκης σε μαραθωνίους Νίκος Πολιάς, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Σταύρος Πλακαντωνάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Π.Ο.Φ.Επ.Α. Γιώργος Μπουσούνης, ο γενικός γραμματέας της διοίκησης της διοργανώτριας Ε.Α.ΟΜ.Α.με.Α. Κώστας Σιάχος, καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων, που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Οι αγώνες άρχισαν στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα.

Στην ίδια ιστοσελίδα σημειώνεται ότι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής και πρώην διεθνής αθλητής με αναπηρίες Πολυχρόνης Πολίτσης δήλωσε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των αθλητών στο πρωτάθλημα και έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας της ΕΑΟΜ - ΑμεΑ Κώστας Σιάχος και βετεράνος αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δήλωσε για τους στόχους του Πανελληνίου πρωταθλήματος: «Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυξητικός. Αυτό είναι το πρώτο θετικό σημείο. Από την άλλη η συνεργασία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πολυχρόνη Πολίτση στόχο έχει την ανάπτυξη σε όλη τη χώρα και επιπλέον να μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε και τα άτομα σε αμαξίδιο να συμμετάσχουν σε αριθμό ανάλογο των υπόλοιπων ατόμων με αναπηρία».

Τα αποτελέσματα σε κάθε κλάση:

ΤΤ 6 ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Φωτεινή Μπούσιου (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

2. Ειρήνη Δρακωνάκη (Φίλιππος)

ΤΤ 11 ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Γεωργία Μωραΐτη (Αετοί Θεσσαλονίκης)

2. Παρθένα Καλαϊτζίδου (Αετοί Θεσσαλονίκης)

3. Γεωργία Νίτσα (Αετοί Θεσσαλονίκης)

ΤΤ 1-2 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Χρήστος Στάμου (Τριπτόλεμος)

2. Κώστας Καραγιάννης (Μέγας Αλέξανδρος)

3. Αριστείδης Γκιάτας (Σπάρτακος)

ΤΤ 3 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Παναγιώτης Ζαφείρης (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

2. Χρήστος Καραγιάννης (Μέγας Αλέξανδρος)

3. Παναγιώτης Αγγελούδης (Ήφαιστος Πάτρας)

-. Χρήστος Φράγκος (Αργώ)

ΤΤ 6 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Γιώργος Μουχθής (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

2. Μάριος Χατζηκυριάκος (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

3. Λευτέρης Μαυρής (Τριπτόλεμος)

ΤΤ 7-8 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Ιωάννης Δημητρακόπουλος (Αργώ)

2. Παναγιώτης Ιωάννου (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

3. Θεόδωρος Καφές (Λιμναίοι Καστοριάς)

ΤΤ 9-10 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Λάζαρος Τέλογλου (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

2. Θεοδόσης Τσακίρης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

3. Δημήτριος Τοτονίδης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

ΤΤ 11 ΑΝΔΡΩΝ:

1. Νικήτας Λαυρεντιάδης (Αιγές)

2. Γεώργιος Συρίγας (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

3. Βασίλης Στάθης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

-. Δημήτρης Γεωργιάδης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ ΤΤ 1-5:

1. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Γιώργος Μακρής, Παναγιώτης Ζαφείρης)

2. Μέγας Αλέξανδρος

3. Σπάρτακος

ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ ΤΤ 6-10:

1. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Μάριος Χατζηκυριάκος, Νίκος Αλατσατιάνος, Παναγιώτης Ιωάννου)

2. Λιμναίοι Καστοριάς


Διαβάστε περισσότερα...

Ποδηλασία: Πέντε πανελλήνια ρεκόρ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ


Πέντε πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας ΑμεΑ που φιλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών.



Το δίδυμο των Χαλκιαδάκη/Μηλάκη (πιλότος) του ΑΣ Τάλως, κατέρριψαν το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. σπριντ με 12,484 και στα 3.000μ. με 4:01.053. Οι επιδόσεις του γυναικείου τάντεμ τόσο στο σπριντ όσο και στα 1.000μ. αποτελούν όριο για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Βοριζανάκης του Τάλως τόσο στα 1.000μ. κατηγορίας C3, όσο και στα 3.000μ. κατέρριψε τα πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 1:34.463 και 4:52.879 αντίστοιχα, ενώ τέλος οι Βαρβούρης/Κουμπενάκης (πιλότος) του Τάλως σημείωσαν νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο τάντεμ 4χλ. με 5:05.847.

Όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα «έπιασαν» και οι Πρώτος/Τρουλινός (πιλότος) των Αετών Αθήνας στα 200μ. σπριντ (11.060).



Διαβάστε περισσότερα...

Δύσκολη η πρόσβαση για τα ΑμεΑ στον δρόμο Πτολεμαΐδας-Κοζάνης


Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Δακή Γ., τον δήμαρχο Κοζάνης, Μαλούτα Λ. και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απέστειλε ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο Πτολεμαΐδας - Κοζάνης (Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού Ε65), που καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

« Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αγωνίζεται για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, μόρφωσης, εργασίας, ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, ιδρύθηκε το 1985 και αριθμεί 2200 μέλη και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είναι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος που εκπροσωπεί τα ίδια τα Α.μεΑ.. Είναι μέλος Εθνικής Συνομοσπονδίας Α.μεΑ. και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Δυτικής Μακεδονίας.

» Καθημερινά μέλη μας διανύουν την διαδρομή Πτολεμαΐδας - Κοζάνης (από την επαρχιακή οδό αλλά και από την νέα Εθνική Οδό (Ε65)) και δυστυχώς παρατηρούνται κακοτεχνίες του οδοστρώματος που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τα οχήματα καθώς και τους επιβάτες αυτών.

» Σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει καθίζηση και σε συνδυασμό με την αυξημένη ταχύτητα των οχημάτων δημιουργούνται ατυχήματα.

» Υπάρχει σοβαρή έλλειψη φωτισμού και σε σημεία που υπάρχει δεν λειτουργούν. Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στην καρδία της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και οι δρόμοι μας να μην είναι φωταγωγημένοι.

» Θα πρέπει να τοποθετηθούν περισσότεροι φωτεινοί σηματοδότες και οι υφιστάμενοι να λειτουργούν κανονικά. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη διαγράμμισης σε όλη σχεδόν την διαδρομή κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ομαλή μετακίνηση των οχημάτων. Επίσης υπάρχει σοβαρή έλλειψη πλευρικών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε σημεία που έχουν φύγει οχήματα και χαθήκανε ανθρώπινες ζωές.Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς να μεριμνήσουν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις όσο το συντομότερο δυνατόν. Η διαδρομή αυτή μας έχει φέρει στον Σύλλογο πολλά νέα μέλη τα οποία θα είχαν αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

» Σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».



Πηγή: http://tvkosmos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ολυμπιονίκης σκότωσε τον γιο του και αυτοκτόνησε


Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του 49χρονου Γιούργκεν Μπρούμερ, όχι μόνο στην αθλητική κοινότητα, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Ο 15χρονος γιος του είχε ένα ατύχημα τον Φεβρουάριο του 2012, προκαλώντας στο παιδί δυσκολίες στην ομιλία και αναπηρία στα κάτω άκρα, συνεπώς χρειαζόταν διαρκή φροντίδα.



Ο Μπρούμερ έπνιξε το γιο του στο κρεβάτι του, άφησε ένα σημείωμα και ακολούθως αυτοκτόνησε.

Ο εννέα φορές πρωταθλητής στη χώρα του, έχοντας συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, είχε ιδρύσει ένα φυσικοθεραπευτήριο για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Επίσης προπονούσε την εθνική ομάδα τζούνιορ στη γυμναστική και την ποδοσφαιρική ομάδα «Stuttgart Kickers».



Διαβάστε περισσότερα...

Αισχρή φάμπρικα αδειών παραμονής με πρόσχημα τη φροντίδα ΑμεΑ


Στα 1000 ευρώ η «ταρίφα» για μία εικονική σύμβαση εργασίας η οποία ισχύει μέχρι να παρθεί η άδεια παραμονής των τριών ετών. Απίστευτη φάμπρικα έχει στηθεί κάτω από τα μάτια των Αρχών με αλλοδαπούς που παίρνουν άδειες παραμονής με πρόσχημα την φροντίδα των ΑμεΑ.

Η προ μηνών κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας η οποία προβλέπει την χορήγηση άδειας παραμονής για εργασία σε μετανάστες που φροντίζουν ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και συγκεκριμένα ανθρώπους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%, φαίνεται πως έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό μία «αισχρή» φάμπρικα.

Ο συνομιλητής μας, αλλοδαπός, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους, τον τελευταίο καιρό έχει πολύ δουλειά. Όλο και περισσότεροι είναι οι μετανάστες που τον παίρνουν τηλέφωνο με το εξής αίτημα: «Μήπως ξέρεις κανένα ανάπηρο που χρειάζεται φροντίδα;» ή για να το γράψουμε πιο σκληρά, όπως μας μεταφέρθηκε, «μήπως ξέρεις κάναν ανάπηρο που τα παίρνει;». Το γράφουμε όπως μας το μετέφεραν. Ναι, η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά είναι αυτή και εύκολα θα μπορούσε να το διαπιστώσει και η πολιτεία αν διέθετε τον κατάλληλο μηχανισμό πρόληψης. Σκληρή είναι η αλήθεια, αλλά θα πρέπει να την γράφουμε.

Όποιος αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής φροντίζει αποδεδειγμένα (με σύμβαση εργασίας) κάποιον ΑμεΑ, δικαιούται άδεια παραμονής για εργασία στη χώρα μας. Αυτό και μόνον ήταν αρκετό για κάποιους να ξεκινήσουν μία αισχρή «φάμπρικα» τόσο σε βάρος των ΑμεΑ, όσο και σε βάρος των μεταναστών οι οποίοι διεκδικούν μία άδεια παραμονής, αλλά είναι εκτός «κυκλωμάτων».



ΠΩΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους μεταναστών, η ταρίφα για μία εικονική σύμβαση εργασίας η οποία ισχύει μέχρι να παρθεί η άδεια παραμονής των τριών ετών, πλέον έχει φτάσει και τα 1.000 ευρώ! Μετά τι γίνεται; Ο μετανάστης λαμβάνει την άδεια παραμονής, εγκαταλείπει συνήθως τον ΑμεΑ που φροντίζει, ο μεσάζων εξαφανίζεται αφού έχει λάβει το 40% της δουλειάς (τα 400 από τα 1.000 ευρώ της ταρίφας) και ο νόμος κρίνεται αποτελεσματικός από την Τρόικα!

Ο μισθός μιας αλλοδαπής ή ενός αλλοδαπού που φρόντιζε κάποιον ΑμεΑ, κυμαίνονταν γύρω στα 500 με 600 ευρώ. Εκεί κυμαίνεται και τώρα με μία επιπλέον επιβάρυνση στην περίπτωση που μεσολαβεί αίτημα για άδεια παραμονής.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ

Το θέμα δεν είναι απλό. Είναι ιδιαιτέρως σοβαρό αλλά δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στα κυκλώματα καθώς όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ του newsbomb.gr, όλα τα στόματα είναι κλειστά αν και η δράση αυτών των κυκλωμάτων είναι γνωστή.

Από τη μία έχουμε συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη συνεχούς περίθαλψης με ένα κράτος να έχει κόψει τις περισσότερους παροχές και ένα σύστημα Πρόνοιας που αιμορραγεί και από την άλλη έχουμε μία σημαντική ομάδα ανθρώπων που τους παρέχεται πια όφελος ζωής να προσφέρουν φροντίδα. Το θέμα είναι αν και μετά την άδεια παραμονής, εξακολουθούν να παρέχουν την φροντίδα και ποιος μηχανισμός μπορεί να ελέγξει κάτι τέτοιο.



Η απάντηση από την «αγορά» της ζωής είναι ναι, αλλά σε λίγες περιπτώσεις. Το φαινόμενο των τελευταίων μηνών όπου μετανάστες ή μετανάστριες εμφανίζονται ως «σωτήρες» κάποιου ατόμου με ειδικές ανάγκες μόλις για δύο ή τρεις μήνες, μέχρι να πάρουν το πολυπόθητο «χαρτί» και μετά εξαφανίζονται, είναι αρκετά συχνό.
Με αυτόν τον τρόπο εξαπατώνται άνθρωποι που έχουν ανάγκη, κάποιοι άλλοι πλουτίζουν και κάποιοι νομιμοποιούνται να ζήσουν σ' αυτήν την χώρα, αφού προηγουμένως έχουν εξαπατήσει και... πατήσει πάνω στη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη.

Την ίδια ώρα που συμβαίνει αυτό οι μετανάστες ΑμεΑ, δίχως άδεια παραμονής, βρίσκονται στην πλέον εφιαλτική θέση. Αυτοί οι άνθρωποι δε μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τίποτα!
«Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους με αναπηρία ή χρόνια πάθηση τα στοιχειώδη, σε πολλές περιπτώσεις ούτε τα προς το ζην. Γιατί δεν τους αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα με βάση τη νομοθεσία. Μετανάστες που μπορεί να δούλεψαν για χρόνια στην Ελλάδα συμβάλλοντας με τη δουλειά τους και με την υπερεκμετάλλευση τους στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ιδιαίτερα τα χρόνια πριν την κρίση.

Μετανάστες που μπορεί να σακατευτήκαν στη δουλειά λόγω έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (δηλαδή θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων) και σήμερα αντιμετωπίζουν τραγικά προβλήματα επιβίωσης», διαβάζουμε χαρακτηριστικά από την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) .


Πηγή: http://www.newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκε η θεραπεία του μικρού Παναγιώτη


Εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας η θεραπεία του μικρού Παναγιώτη από την Κέρκυρα που πάσχει από μια επιθετική μορφή καρκίνου (νευροβλάστωμα) και πρέπει να μεταφερθεί στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί σε ένδειξη συμπαράστασης στον μικρό Παναγιώτη και τη δημοσιοποίηση του προβλήματός του:

"Πριν λίγο και με μεγάλη ανακούφιση πληροφορήθηκα για την έγκριση δίμηνης νοσηλείας του Πάνου με πιθανότητα παράτασης εάν αυτό χρειαστεί. Να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έσπευσαν να βοηθήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ώστε να περάσει από ανώτερη επιτροπή το ζήτημα του παιδιού, αλλά ειλικρινά θλίβομαι που αναγκαστήκαμε να δημοσιοποιήσουμε την απόφαση της πρώτης επιτροπής, καθώς είμαστε, αρκετά μακριά ώστε να ενεργούμε και να διεκδικούμε κατ' ιδίαν... Ευχαριστούμε όλους εσάς που είστε καθημερινά δίπλα μας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή της ζωής μας".



Σύμφωνα με τον πατέρα το υπουργείο αρνιόταν εδώ και αρκετό καιρό να καλύψει μέρος των χρημάτων της νοσηλείας του Παναγιώτη στη Νέα Υόρκη, διότι η θεραπεία αυτή είναι πειραματική.

"Σεβαστή η αγωνία του πατέρα, ντροπιαστική η πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων θεμάτων. Από το πρωί το θέμα του Παναγιώτη έχει λυθεί" έγραψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter του, ανακοινώνοντας έτσι την επίλυση του προβλήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Κωφάλαλος "μαϊμού" ξεχάστηκε και μίλησε


Και άκουσε και μίλησε ένας 33χρονος Πολωνός στην Κρήτη, ο οποίος προσποιούταν τον κωφάλαλο και εισέπραττε ελεημοσύνη από ανυποψίαστους και ευαίσθητους πολίτες.

Η δράση του έλαβε τέλος όταν στις επίμονες ερωτήσεις ενός αστυνομικού που τον έλεγξε στο δρόμο ξεχάστηκε και άρχισε να..."κελαηδάει".

Νωρίτερα βεβαίως είχε προκαλέσει τις υποψίες μιας γυναίκας εμπόρου στον Άγιο Νικόλαο στο κέντρο, η οποία του φώναξε και εκείνος γύρισε. Ο 33χρονος συνελήφθη και το μεσημέρι δικάστηκε στο Αυτόφωρο Νεάπολης για απάτη. Του επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη στον Άγιο Νικόλαο στην οδό Επιμενίδου στο κέντρο. Περιφερόταν και ζητούσε ελεημοσύνη κρατώντας ένα χαρτί που είχε διαμορφώσει με στήλες και έμοιαζε με κατάσταση λογιστή. Όποιος του έδινε ελεημοσύνη έγραφε δίπλα το όνομά του, το ποσό που του δώριζε και υπέγραφε. Επιπλέον η κατάσταση αυτή έγραφε:

Σύλλογος Κωφάλαλων ΔΙΕΘΝΗΣ Σύλλογος Αστέγον ΓΙΑ τα παιδιά S.D.F Journal που είναι στο δρόμο, ορφανά, στα χέρια και ανάπηρα!

Την Πέμπτη ο 33χρονος εισήλθε στο κατάστημα μιας γυναίκας στον Άγιο Νικόλαο. Εκείνη πείστηκε και του έδωσε 10 ευρώ. Όμως φαίνεται ότι δεν του έφτασαν και φεύγοντας από το κατάστημα πήρε τα γυαλιά ηλίου της γυναίκας.

Η γυναίκα το κατάλαβε, του φώναξε και τότε εκείνος γύρισε και άρχισε να της κάνει νοήματα για να του τα χαρίσει. Εκείνη αρνήθηκε, ο Πολωνός έβγαλε τα γυαλιά και έφυγε. Λίγο αργότερα ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ τον έλεγξε και τελικά ο κωφάλαλος μίλησε και παραδέχτηκε τη δράση του.

Από την κατάσταση με τους δωρητές του, προκύπτει ότι είχε προλάβει να εισπράξει 290 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία με 3χρονο αγόρι στην Πάρο


Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στην Πάρο. Ένα τρίχρονο αγόρι που έπαιζε στην αυλή καταπλακώθηκε από συρόμενη μεταλλική πόρτα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Η πρώτη διάγνωση των γιατρών ήταν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Τραγικές φιγούρες, οι γονείς και οι συγγενείς του τρίχρονου παιδιού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρομποτικό όργανο μετατρέπει τα τατουάζ σε μουσικές συνθέσεις


Όταν το ανθρώπινο σώμα γίνεται παρτιτούρα!

Την ώρα που κάθε αλληλουχία συμβόλων σε ένα κομμάτι χαρτί μπορεί με λίγη φαντασία να ιδωθεί ως μουσική, γιατί να μη μετατρέψουμε τα τατουάζ του σώματός μας σε πραγματικές παρτιτούρες;

Έτσι φαίνεται να σκέφτηκε ο μοσχοβίτης media artist και μουσικός Dmitry Mozorov («vtol») και μας χάρισε το αυτοσχέδιο ρομποτάκι του, έναν μηχανικό άθλο δηλαδή που έχει βαλθεί να σκανάρει τα τατουάζ μας, αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο σχεδιασμό τους, και να τα μετατρέπει σε ήχους που βασίζονται στις πληροφορίες που λαμβάνει κάθε φορά από το χέρι μας.

Το όργανο συνδυάζει λοιπόν ρομποτικές τεχνολογίες και ανθρώπινο σώμα και τα «παντρεύει» σε μια ενιαία οντότητα σχεδιασμένη να αυτοματοποιεί τη δημιουργική διαδικασία παραγωγής μουσικής!

Ο μουσικός και το σώμα του μετατρέπονται λοιπόν σε ένα νέο δημιουργικό «υβρίδιο», την ίδια στιγμή που οι τεχνολογίες αναγνώρισης κίνησης του ρομπότ, που λειτουργούν όπως το Wii controller (και είναι πράγματι το controller του Wii!), παράγουν επιπρόσθετες μουσικές φράσεις βασισμένες στην κίνηση του χεριού στον χώρο.



Κι αν ο ήχος που παράγει η αυτοματοποιημένη συσκευή δεν μοιάζει ακριβώς με απαλό σόλο σαξοφώνου, είναι γιατί αλλού είναι το νόημα: στο να αντιληφθείς πώς «ακούγεται» ένα τατουάζ!

Και είπαμε, το «reading my body» κάνει πολλά περισσότερα από το να μετατρέπει «απλώς» (λες και είναι εύκολο!) τις σωματικές σημάνσεις σε ήχους, όσο κι αν το περίεργο αυτό ρομποτικό όργανο κάνει τον καλλιτέχνη να μοιάζει με cyborg.

Ακούστε και θα καταλάβετε...






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μαχαίρι» στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών


Οι τρίτεκνοι ζητούν κατά προτεραιότητα μεταθέσεις και αποσπάσεις.

Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα ζητά με επιστολή της, προς τον Υπουργό Παιδείας, να ενταχθούν οι γονείς με τρία τέκνα στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα μεταθέσεων – αποσπάσεων.

Οι τρίτεκνοι τονίζουν στην επιστολή τους ότι η οικονομική κρίση και η τεράστια μείωση των μισθών έχουν οδηγήσει τους τρίτεκνους γονείς να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα των οικογενειών τους ενώ τους είναι αδύνατον να συντηρούν δύο και σε ορισμένες περιπτώσεις τρία σπίτια.

Μάλιστα είναι πολλές οι περιπτώσεις που ο ένας γονιός μένει με τα παιδιά ενώ ο άλλος γονιός βρίσκεται μακριά με αποτέλεσμα πέρα από το ενοίκιο να αναγκάζεται να ξοδέψει χρήματα για τη μετακίνησή του ώστε να δει την οικογένειά του. Η Ομοσπονδία των τριτέκνων τονίζει ότι τη φετινή χρονιά δόθηκαν ελάχιστες αποσπάσεις, ενώ παρατηρήθηκε το φαινόμενο, αποσπασθέντες να μη μπορούν να φύγουν από την περιοχή τους λόγω της μη αντικατάστασής τους.

Η Ομοσπονδία των τριτέκνων επισημαίνει ότι οι αποσπάσεις και οι μεταθέσεις έχουν κοινωνικοκεντρικό ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και επικαλείται το άρθρο 21 παρ.1 του Συντάγματος που αναφέρει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους». Ωστόσο οι ελάχιστες αποσπάσεις και οι μεταθέσεις αναιρούν το παραπάνω αφού η τρίτεκνη οικογένεια διαμελίζεται.

Για τους λόγους αυτούς η Ομοσπονδία των τρίτεκνων ζητά την ένταξή των μελών εκπαιδευτικών της στην κατηγορία των κατ’ εξαίρεση μεταθέσεων – αποσπάσεων καθώς τη θεσμοθέτηση κοινωνικών – οικογενειακών κριτηρίων για τις αποσπάσεις στο Υπουργείο Παιδείας και τα γραφεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ότι στόχος είναι να μην υπάρξουν αποσπάσεις κατά την επόμενη σχολική χρονιά.

Για τις αποσπάσεις έχει τοποθετηθεί και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου που έχει αναφέρει ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η μείωση των αποσπάσεων από το 3.5% (2013) στο 1% του συνολικού δυναμικού των εκπαιδευτικών για το 2014.



Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηπαρασκευάς


Γεννήθηκε το 1940 στον Βόλο και ήταν μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ από το 1971.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηπαρασκευάς, πέθανε απόψε σε ηλικία 74 ετών, προδομένος από την καρδιά του.

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του δημοσιογράφου, συλλυπείται τους οικείους του και «αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με αφοσίωση, συνέπεια και υπευθυνότητα».
Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηπαρασκευάς

Ο Δημήτριος Χατζηπαρασκευάς γεννήθηκε το 1940 στον Βόλο και ήταν μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ από το 1971.

Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελληνικός Βορράς», «Εσπερινή Ώρα», «Νέα Αλήθεια», «Μακεδονία» και «Σημερινά». Επίσης εργάστηκε στην ΕΡΤ, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (FM 100).



Διαβάστε περισσότερα...

Δεύτερο μπλόκο στα σεμινάρια αξιολόγησης


Οι σχολικοί σύμβουλοι δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στο χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων.

Πλήθος εκπαιδευτικών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τόσο της ΟΛΜΕ όσο και της ΔΟΕ και συγκεντρώθηκε έξω από το Υπουργείο Παιδείας όπου θα πραγματοποιούνταν τα σεμινάρια επιμόρφωσης των σχολικών συμβούλων. Οι εκπαιδευτικοί εμπόδισαν την είσοδο πολλών σχολικών συμβούλων που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έληξε στις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρόν και σήμερα 22 Μαρτίου έξω από το χώρο του Υπουργείου Παιδείας όπου πραγματοποιείται η δεύτερη μέρα του σεμιναρίου, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους τόσο κατά της αξιολόγησης όσο και κατά των απολύσεων.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, μετά την επιμόρφωση των στελεχών σειρά έχουν οι σχολικοί σύμβουλοι που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν το τριήμερο υποχρεωτικό σεμινάριο που ξεκινά στις 21/3 και ολοκληρώνεται στις 23/3.

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

• Παρασκευή 21-3-2014 16.30-21.00

• Σάββατο 22-3-2014 9.30-16.00

• Κυριακή 23-3-2014 9.30-15.00

Στο τριήμερο αυτό θα επιμορφωθούν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Β/Θμιας Εκπ/σης καθώς και οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης των εξής Περιφερειών:

• Αττικής

• Στερεάς Ελλάδας

• Πελοποννήσου

• Δυτικής Ελλάδας

• Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ν. Έβρου & Καβάλας)



Διαβάστε περισσότερα...

NASA: Θα πρέπει να αποικίσουμε 3 πλανήτες


Η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού κατευθύνουν τον πολιτισμό μας σε μετοίκηση σε άλλους πλανήτες, προειδοποιούν οι επιστήμονες της NASA.

Τουλάχιστον τρεις πλανήτες θα χρειαστεί ο ανθρώπινος πληθυσμός για να επιβιώσει, δήλωσε χθες ο Dennis Bushnell, επικεφαλής επιστήμονας του Langley Research Center της NASA.

«Ολόκληρο το οικοσύστημα συντρίβεται. Ουσιαστικά, είμαστε πάρα πολλοί εκεί έξω. Με τους Ασιάτες να είναι πλέον δισεκατομμύρια, θα χρειαστούμε άλλους τρεις πλανήτες».

Η τροποποίηση του Άρη στα ανθρώπινα περιβαλλοντικά δεδομένα θα πάρει περίπου 120 χρόνια, ισχυρίζεται ο Bushnell, αλλά μέχρι τότε θα χρειαστούμε και άλλους πλανήτες.

Όπως αναφέρει το econews.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εκφράζει την ανάγκη για τους ανθρώπους να αποικίσουν σε άλλους πλανήτες, ωστόσο αυτές οι ιδέες συνήθως προτείνονται ως ένας τρόπος επιβίωσης της ανθρώπινης φυλής σε περίπτωση μιας κατακλυσμικής σύγκρουσης με αστεροειδή ή σε συνθήκες πυρηνικού πολέμου.

Το 2012, το World Wildlife Fund πρότεινε τη λύση των τριών πλανητών, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούμε κατά 50% περισσότερους πόρους από ό, τι η Γη μπορεί να αντέξει και ότι μέχρι το 2050 θα χρειαστούν τρεις πλανήτες για να διατηρηθεί το ποσοστό σε αυτά τα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Bushnell δεν υποδηλώνει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταλέιψουμε τη Γη, αλλά προειδοποιεί ότι θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση. Μια συγκεκριμένη λύση που προτείνει είναι η γεωργία με θαλασσινό νερό.

Τα αλόφυτα που μεγαλώνουν στα αλμυρά εδάφη, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία βιοκαυσίμων από την καλλιέργεια φυτών στους ωκεανούς (ή τουλάχιστον θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το θαλασσινό νερό για την άρδευση φυτών σε γεωργικά μη παραγωγικές περιοχές του κόσμου).

Οι επιστήμονες που έχουν βασίσει ολόκληρες έρευνες πάνω σε αυτήν την πιθανότητα, επιμένουν ότι ορισμένα σχετικά πιλοτικά προγράμματα σε Ινδία, Πακιστάν, Λάος, Αλγερία και άλλες φτωχές χώρες, θα πρέπει να ξεκινήσουν κάποια στιγμή φέτος.

Ο Bushnell ισχυρίζεται ότι αυτό θα έλυνε τα περισσότερα από τα προβλήματά μας: “Αν καλλιεργούσαμε αλόφυτα σε εγκαταλελειμμένες εκτάσεις, χρησιμοποιώντας το θαλασσινό νερό, σε 10-15 χρόνια θα είχαμε καύσιμα που κοστίζουν 50 δολάρια το βαρέλι. Αυτό είναι το μισό από το κόστος πετρελαίου σήμερα. Με αυτό, θα μπορούσαμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα της γης, της έλλειψης τροφίμων, του νερού, της ενέργειας και του κλίματος”.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Εκκλησία έχει twitter και facebook


Νέο «προφίλ» χτίζει η Ελλαδική Εκκλησία, εισβάλλοντας πλέον δυναμικά στα social media.

Στα… βήματα του Ποντίφικα, τον οποίο ακολουθούν περισσότεροι από 12 εκατομμύρια πιστοί, δημιούργησε το δικό της λογαριασμό τόσο στο twitter όσο και στο facebook.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι πιο «προοδευτικές» φωνές στη Μονή Πετράκη να σχολιάζουν ότι ατό το εγχείρημα άργησε τονίζοντας χαρακτηριστικά πως χθες «το twitter έκλεισε οκτώ χρόνια παρουσίας στον κυβερνοχώρο», ωστόσο , όπως λένε, δίνει την ευκαιρία στην Εκκλησία να έρθει πιο κοντά στους πιστούς ανοίγοντας μάλιστα διάλογο μαζί τους.

Με βασική αποστολή τη συχνότερη επικοινωνία με τον κόσμο και κυρίως τους νέους, δημιουργήθηκε ο λογαριασμός στο twitter «@Eccleseia_gr». Αν και είναι φρέσκος, έχει πάνω από 50 followers. Ανάμεσά τους, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και διάφορα ΜΜΕ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάπηρος κλήθηκε να υπηρετήσει στο Στρατό


Ένας 35χρονος ανάπηρος στα Τρίκαλα είχε κληθεί το 2008 να υπηρετήσει ως Επίστρατος στο Ελληνικό Στράτευμα. Είχε καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα που αποδείκνυαν την αναπηρία του και είχε απαλλαγεί.

Πριν λίγες μέρες όμως του ήρθε εκ νέου κλήτευση να εμφανιστεί εντός 10 ημερών για να υπηρετήσει και του υπεβλήθη ποινή 6 μηνών καθώς δεν προσήλθε στην στρατιωτική του μονάδα το 2008 και κρίθηκε «λιποτάκτης».

Προφανώς, τα σχετικά έγγραφα της απαλλαγής του 35χρονου Τρικαλινού είχαν χαθεί και τώρα πρέπει να πάρει εκ νέου απαλλαγή από την 6ήμερη υπηρέτηση και από την ποινή της «λιποταξίας».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον μήνυσε γιατί τραβούσε το καζανάκι


Στα δικαστήρια για ένα... καζανάκι βρέθηκαν δύο ένοικοι πολυκατοικίας που διαμένουν κοντά στο κέντρο της Πάτρας.

Οι δύο αντίδικοι έχουν διαφορά... έναν όροφο στην πολυκατοικία με αποτέλεσμα το καζανάκι της τουαλέτας (λόγω έλλειψης ηχομόνωσης) να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η τουαλέτα του σπιτιού του ενοίκου συνδέεται με μία αντλία για να παίρνει νερό και η οποία εξαιτίας της παλαιότητας της κάνει μεγάλο θόρυβο. Όταν λοιπόν ο «από κάτω» τραβά το καζανάκι, η αντλία «σκούζει» με αποτέλεσμα την όχληση της γειτόνισσας. Οι δύο γείτονες είχαν τσακωθεί πολλές φορές, και οι λογομαχίες... έδιναν και έπαιρναν στην πολυκατοικία. Η υπόθεση, έχει πάρει ήδη την νομική οδό και απομένει να δούμε τι θα συμβεί στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.



Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που τα Δικαστήρια της Πάτρας ασχολούνται... με τέτοιες υποθέσεις διατάραξης κοινής ησυχίας. Άλλο ένα αξιοπερίεργο περιστατικό με απειλές για μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας ήταν αυτό με έναν παπαγάλο σε συνοικία της Πάτρας κοντά στα Ψηλαλώνια. Ο παπαγάλος "μιλούσε" (χωρίς να υπολογίζει τις ώρες κοινής ησυχίας) και κάποιοι είχαν εκνευριστεί, ιδιαίτερα όταν απολάμβαναν τον μεσημεριανό τους ύπνο.

Με μηνύσεις απειλούσαν οι γείτονες και έναν ηλιωκιωμένο που μέχρι πέρυσι διατηρούσε κοτέτσι στην ταράτσα του σπιτιού του, καθώς ο κόκορας ξυπνούσε τη γειτονιά από τις 6 το πρωί. Τελικά μετά από πολλές παρατηρήσεις, επισημάνσεις και τσακωμούς, το θέμα έλαβε τέλος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διεκδικεί την κηδεμονία της κόρης του Πολ Γουόκερ


Την κηδεμονία της 15ρονης κόρης του αδικοχαμένου Πολ Γουόλερ διεκδικεί η μητέρα του, επικαλούμενη πρόβλημα αλκοολισμού της μητέρας του κοριτσιού.



Η Σέριλ Γουόκερ θέλει η εγγονή της, Μίντοου Ρέιν, η οποία ζούσε με τον πατέρα της μέχρι που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα με την Porche τον περασμένο Νοέμβριο, να συνεχίσει να ζει μακριά από τη μητέρα της.

Η Ρεμπέκα Σοτέρος, την οποία ο Πολ Γουόκερ θεωρεί κακή επιρροή, συνελήφθη το 2013 καθώς οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανήμπορη μητέρα κινδυνεύει με έξωση


Αντιμέτωπη με έξωση από το σπίτι που διαμένει το τελευταίο διάστημα βρίσκεται μια 24χρονη μητέρα από την περιοχή της Καλαμάτας η οποία, δεν μπορεί να εργαστεί λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει η ίδια.




Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε η νεαρή μητέρα, μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», εκείνο που αποτελεί, μεγαλύτερο πλήγμα για την ίδια, είναι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η 4χρονη κόρη της, που χρειάζεται ανά έξι μήνες ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει στην τεράστια οικονομική δαπάνη.

Όπως ανέφερε η 24χρονη παλεύει να τα βγάλει πέρα μόνο με το ετήσιο έκτακτο επίδομα που λαμβάνει από την Πρόνοια για να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις του 4χρονου κοριτσιού της, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει επέλθει σε μια άθλια οικονομική κατάσταση που δεν της επιτρέπει να παρέχει την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο στην ίδια όσο και στο τεσσάρων ετών παιδί της.

Παρά την στήριξη που λαμβάνει η 24χρονη από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπη με έξωση από το σπίτι που διαμένει με το 4 ετών κοριτσάκι της, καθώς οφείλει το ποσό των 400 ευρώ τους δύο τελευταίους μήνες. Όπως επεσήμανε η 24χρονη Ελένη, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η ίδια δεν της επιτρέπουν να εργασθεί καθώς πάσχει από κήλη δίσκου και πρέπει να κάνει ειδικές ενέσεις τις οποίες όμως δεν μπορεί να αγοράσει ενώ ήδη έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ένα της νεφρό.

Εκείνο που ζητά η 24χρονη μητέρα από την Καλαμάτα, είναι τη στήριξη της Πολιτείας, ώστε να ανταπεξέλθει στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κύπελλο «θανάτων» δίνουν στο Κατάρ


Στοιχεία – σοκ έδωσε η διεθνής ομοσπονδία συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Στην έκθεση που δημοσίευσε η ομοσπονδία ενώ το Κατάρ «παίζει» ήδη στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από τα στοιχεία που έδωσαν οι πρεσβείες της Ινδίας και του Νεπάλ, η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ΙΤUC) εκτιμά ότι περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι είναι πιθανό να πεθάνουν μέχρι το Μουντιάλ 2022, εάν δεν αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας.



Σε αυτή την έκθεση καταγράφονται οι συνθήκες εργασίας και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκτυλίσσονται στη χώρα που θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Huffington Post», οι εργάτες μετανάστες που ζουν στο Κατάρ βιώνουν άθλιες συνθήκες και εξαρτώνται πλήρως από τις διαθέσεις των εργοδοτών τους που ελέγχουν τις ταυτότητές τους καθώς και τις βίζες τους. Εργάζονται έξι ημέρες την εβδομάδα κάτω από αφόρητη ζέστη και υπό απαράδεκτες συνθήκες εργασίες. Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι θάνατοι εργαζομένων καθημερινά αυξάνονται.



Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαινιάστηκε το φράγμα Βαλσαμιώτη στα Χανιά


Σημαντικό έργο υποδομής για την Κρήτη.

Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη «έτρεξε» σήμερα το μεσημέρι η πρώτη ποσότητα νερού μέσα στο φράγμα Βαλσαμιώτη στα Χανιά, με το άνοιγμα της κεντρικής δικλίδας και την εισροή νερού στον ταμιευτήρα, από τις πηγές Μεσκλών.

Η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί τυχαία επιλογή, καθώς εορτάζεται διεθνώς ως Ημέρα του Νερού, και σηματοδοτεί την έναρξη της λειτουργίας ενός σημαντικού έργου υποδομής για την Κρήτη, καθώς από το συγκεκριμένο φράγμα θα αρδεύεται ένα πολύ μεγάλο μέρος του παραγωγικού κάμπου των Χανίων ακόμα και σε περιόδους λειψυδρίας.

Το Φράγμα Βαλσαμιώτη εγκαινιάστηκε από τον κ. Τσαυτάρη, παρουσία πολλών επισήμων και πολιτών. Βρίσκεται στην καρδιά του κάμπου των Χανίων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πλατανιά, στο χωριό Βατόλλακος.

«Εγκαινιάσαμε σήμερα ένα από τα σημαντικότερα έργα της διαχείρισης του νερού στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πρότυπο έργο που σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πάμε στο μέλλον. Πιστεύω ότι η διαχείριση των επιφανειακών νερών είναι το μέλλον και όχι η αξιοποίηση των υπόγειων που τελειώνουν. Και στη νέα ΚΑΠ έχουμε αρκετά χρήματα ακριβώς γι' αυτό τον σκοπό, όχι μόνο δηλαδή για την κατασκευή και συλλογή μέσω φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών. Έχουμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουμε παλιά αρδευτικά δίκτυα αλλά και τη δυνατότητα να μελετήσουμε και να κατασκευάσοθμε καινούρια.Το νερό , είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πόρους για τη γεωργία, αλλά και για τον αστικό πληθυσμό και για άλλους τομείς, μέσω της ύδρευσης των αστικών κέντρων» δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης, επισημαίνοντας την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων.

« Το φράγμα Βαλσαμιώτη δίνει μια νέα πνοή στην αγροτική ανάπτυξη» υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Kεγκέρογλου, ενώ ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είπε ότι είναι μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη.

Η κατασκευή του φράγματος ολοκληρώθηκε μετά από προσπάθειες 10 και πλέον ετών με κόστος που έφτασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ και ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό, λόγω κυρίως των πολλών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την κατασκευή του.

Το φράγμα έχει δυνατότητα συγκέντρωσης 6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων του νερού και σύμφωνα με τον
αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, «θα δώσει σημαντική ανάσα για τα Χανιά κυρίως σε περιόδους ανομβρίας καθώς μέσω αυτού θα αρδεύονται πολύ μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών». Ο κ. Βουλγαράκης το χαρακτήρισε, μαζί με το αεροδρόμιο Χανίων, ως το σημαντικότερο έργο υποδομής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Δεικτάκης, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ωφελήσει χιλιάδες ανθρώπους και θα αρδεύσει χιλιάδες στρέμματα».

Στη χρησιμότητα του έργου και την ανταποδοτικότητα του στις τοπικές κοινωνίες αναφέρθηκαν, με δηλώσεις τους , οι βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης, Κυριάκος Βιρβιδάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, στα διοικητικά όρια του οποίου είναι το φράγμα, τόνισε ότι το φράγμα θα ωφελήσει και τους αγρότες αλλά και όλη την περιοχή.

Ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Σεραφείμ Τσόκας, υποστήριξε ότι το φράγμα θα δώσει μεγάλη ανάσα στη Δυτική Κρήτη, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Λευτέρης Κοπάσης, το χαρακτήρισε «εμβληματικό έργο» για τον Οργανισμό.

Το φράγμα με βάση τις τεχνικές του προδιαγραφές έχει ύψος 67,20 μέτρα, μήκος πυθμένα 82 μέτρα και πλάτος πυθμένα 120 μέτρα. Με τις εργασίες έμφραξης του αγωγού που παίρνει τα νερά των πηγών της περιοχής το έργο ολοκληρώθηκε κατά 100%, σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει στο 30% της δυναμικότητας του, ενώ την επόμενη χρονιά θα μπορεί να λειτουργήσει στο 100% της δυναμικότητας του. Παράλληλα θα γίνει και η σύνδεση του με όλα τα δίκτυα της περιοχής.

Το έργο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και άρχισε να υλοποιείται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (Ο.Α.ΔΥ.Κ) με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, στην πορεία συμμετείχε και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που το χρηματοδότησε με δικά του προγράμματα, ενώ μέρος του κόστους κατασκευής κάλυψε και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. 



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα


Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο.

Περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί οδηγούνται οριστικά σε απόλυση γεγονός που το επιβεβαίωσε η συνάντηση που είχε η ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα με τον κ. Μητσοτάκη. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε στους εκπαιδευτικούς ότι δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη για όσους τέθηκαν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας ενώ σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι η «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απ’ όλους τους κλάδους».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι θα δοθεί μια άτυπη παράταση στη διαθεσιμότητα ώστε να βγουν οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δουν αν προκύπτει κάποια θέση για τους απολυμένους

Η Συντονιστική Επιτροπή κάνει λόγο για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους απολυμένους να αντισταθούν αναφέροντας μεταξύ των άλλων «Ο Κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε, ότι η τρόικα έχει ζητήσει 15.000 απολύσεις. Το σπίτι του διπλανού κάηκε και η φωτιά μπήκε στο σπίτι του "καθένα". Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους απολυμένους να αντισταθούν στην ολοκλήρωση των σχεδίων της εγκληματικής συμμορίας που μας κυβερνά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε, από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι η Τρόικα ζητούσε 9.500 απολύσεις και το Υπουργείο κατάφερε μετά από αξιολόγηση των δομών του να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περίπου 1.800 εκπαιδευτικοί. Ο κ. Αρβανιτόπουλος προσδιόρισε τον αριθμό των καθηγητών που απειλούνται με απόλυση σε 200 και ανέφερε ότι γίνεται μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή τους όμως υπάρχουν δεσμεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, «δεσμεύσεις του παρελθόντος».

Βέβαια όπως έχει γράψει και το newsbeast.gr ο αριθμός των απολυθέντων θα ξεπεράσει τους 200. Ο λόγος είναι ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι σε πολλούς πίνακες. Για παράδειγμα εκπαιδευτικοί με δεύτερο πτυχίο μπορεί να δεχθούν θέσεις σε ΙΕΚ, ΣΕΚ ή βρεφονηπιακούς σταθμούς οδηγώντας στην απόλυση συναδέλφους τους ενώ από την άλλη πλευρά θα μείνουν κενές θέσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Ψευτοδίλημμα η δυνατότητα επιλογής ξένης γλώσσας


Διευθυντές και Υπουργείο Παιδείας καταργούν τη δυνατότητα της επιλογής.

Οδηγίες για την επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα δημοτικά σχολεία για τους μικρούς μαθητές της Δ τάξης των δημοτικών σχολείων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ή τη γαλλική ή τη γερμανική γλώσσα.

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας ενόψει της έκδοσης της εγκυκλίου υποστηρίζει ότι η όλη διαδικασία έχει μετατραπεί σε μια «καμπάνια προώθησης» που θυμίζει τακτικές επιχειρήσεων marketing. Οι καθηγητές γερμανικών θεωρούν ότι "πρέπει να αποφευχθεί η οποιαδήποτε εμπλοκή των εκπαιδευτικών Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας στη διαδικασία, όπως επίσης η διανομή διαφημιστικού υλικού καθώς και οποιαδήποτε μορφή εκδήλωσης για το σκοπό αυτό».

Γιατί όμως οι καθηγητές της γερμανικής οδηγήθηκαν σε αυτή την ανακοίνωση; Με βάση τις περσινές οδηγίες, που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, η ενημέρωση των μαθητών της Δ΄ τάξης, οι οποίοι θα φοιτούσαν το σχολικό έτος 2013- 2014 στην Ε΄ τάξη, καθώς και των γονέων τους, για την επιλογή, τη σημασία και τη χρησιμότητα της 2ης ξένης γλώσσας πραγματοποιήθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. 05 και Π.Ε. 07 σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Δημ. Εκπ/σης.
Εκτός από τους ομιλητές - σχολικούς συμβούλους παρέχονταν η δυνατότητα να προσκληθούν στην ενημέρωση και άλλοι ομιλητές, που προτείνονταν από τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. 05 και Π.Ε. 07, προκειμένου να δώσουν πληροφορίες για τον γαλλόφωνο και γερμανόφωνο πολιτισμό, καθώς και για μια πρώτη γνωριμία με τη γλώσσα.

Η ενημέρωση των μαθητών μπορούσε να πραγματοποιηθεί και εντός του διδακτικού ωραρίου, μετά από σύμφωνη γνώμη των Σχολικών Συμβούλων και του Δ/ντή του σχολείου. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η μη παρακώλυση του ωρολόγιου προγράμματος και της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου.
Παράλληλα οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων όφειλαν να συνεργαστούν με τους Σχολικούς Συμβούλους ώστε η ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τις δύο γλώσσες να πραγματοποιείται σε διαφορετικές ημέρες.

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας μετά την ανακοίνωση του αντίστοιχου συλλόγου των καθηγητών των γερμανικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ζητά να μην καταργηθεί η πιο πάνω διαδικασία ενώ απάντησε και για τις τακτικές μάρκετινγκ υποστηρίζοντας, ότι η διανομή του υλικού « στοχεύει αποκλειστικά στη γνωριμία με τη γλώσσα και τον πολιτισμό, εντοπίζει τις γνωστικές ευκολίες για τους Έλληνες μαθητές και συνοψίζει τα παιδαγωγικά, πολιτισμικά και πολιτιστικά οφέλη που προκύπτουν από την εκμάθηση της παρουσιαζόμενης ξένης γλώσσας».

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας τονίζει ότι η έλλειψη «κομψότητας» και ο αθέμιτος ανταγωνισμός ή η υποτίμηση του Άλλου δεν ανήκουν στην κουλτούρα και στις πρακτικές της γλώσσας, την οποία διδάσκει και προβάλλει, και είναι τακτική που ποτέ δε χρησιμοποίησε. Μάλιστα τονίζουν ότι τις περισσότερες περιπτώσεις η γλώσσα που δε διδάσκονται οι μαθητές είναι η γαλλική και το γεγονός αυτό αποδίδεται ως ένα βαθμό στον αριθμό των καθηγητών της Β ξένης γλώσσας ανά διεύθυνση εκπαίδευσης καθώς και στις πιέσεις των Δ/ντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δημοτικών Σχολείων.

Το πρόβλημα αυτό, που είναι υπαρκτό και ενεργεί υπέρ της μίας ή της άλλης γλώσσας ανάλογα με τον αριθμό των καθηγητών της Β΄ Ξένης Γλώσσας ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δε θα λυθεί με την κατάργηση της δυνατότητας ενημέρωσης σχετικά με την επιλογή της γλώσσας, δημοκρατικό δικαίωμα εξ άλλου, αλλά με την τοποθέτηση καθηγητών και των δύο γλωσσών σε κάθε σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς ζήτημα το οποίο αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα μας, ως Συνδέσμων, που εκπροσωπούν τους Καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του έτερου συλλόγου των καθηγητών γαλλικής γλώσσας, του Πανελλήνιου Συλλόγου, η οποία ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα της επιλογής αφού αυτή αναιρείται από τις παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων. Επίσης υπάρχουν περιοχές όπου παρατηρείται έλλειψη στις καθηγητές είτε γαλλικών είτε γερμανικών με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναγκάζονται τελικά να παρακολουθήσουν τη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε το εξής: «Στη Θράκη έχουμε πολλούς καθηγητές γερμανικών ενώ στην Πελοπόννησο έχουμε πολλούς καθηγητές της γαλλικής».

Η κα Κουτσουβάκη δε θέλησε να σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος των καθηγητών γερμανικής γλώσσας αρκέστηκε μόνο στο να πει ότι οι ξενόγλωσσοι καθηγητές πρέπει να είναι ενωμένοι και να μην έρχονται σε σύγκρουση. Μεταξύ των άλλων μας ανέφερε ότι η 2η ξένη γλώσσα είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από πιστοποίηση ώστε με την αποφοίτησή τους οι μαθητές να έχουν πτυχίο σ’ αυτή. Πρόκειται για ένα αίτημα, που είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, αφού λόγω και της οικονομικής κρίσης πολλοί γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήρια. Μέχρι στιγμής το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προωθήσει το αίτημα των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών.



Διαβάστε περισσότερα...

Δημιουργείται «Σπίτι του Νερού» στην Πάτρα


Στόχος η ενημέρωση και η εκπαίδευση για τη βιώσιμη διαχείριση.

Πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού μέσα από συνδυασμένες δράσεις πληροφόρησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης, ανακοίνωσε η αναπτυξιακή επιχείρηση του δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας νερού.

Η ενημέρωση των δημοτών για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού θα γίνει μέσα από μία νέα περιβαλλοντική δομή το «Σπίτι του Νερού», που θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει σε τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος της ιστορικής πέτρινης υδατοδεξαμενής της Πάτρας. Το κτίριο που βρίσκεται στην άνω πόλη, κάτω από το κάστρο, ήδη ανακαινίζεται και θα λειτουργήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Αποδέκτες των δράσεων για τη σωστή διαχείριση του νερού θα είναι μαθητές σχολείων, δημότες, καθώς και
επαγγελματίες που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτων. Όσον αφορά στην οργάνωση του εκθεσιακού υλικού, που θα πλαισιώσει το «Σπίτι του Νερού», υπάρχει συνεργασία της ΑΔΕΠ με στελέχη της ΔΕΥΑΠ, ώστε στον χώρο να αποτυπωθεί, μεταξύ των άλλων, η ιστορία του νερού στην Πάτρα και η διαχείριση των υδατικών πόρων σήμερα.

Στο πλαίσιο των ίδιων δράσεων, ο δήμος ξεκινά την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή 1.500 οικιακών ρυθμιστών νερού, με στόχο την μείωση της κατανάλωσης .

Η χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από το ευρωπαϊκό έργο «Εξοικονόμηση Νερού για την Ανάπτυξη» του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αφορά σε πρώτη φάση 5.500 - 6.000 καταναλωτές, συγκεκριμένων περιοχών της Πάτρας, στους οποίους θα σταλεί μαζί με τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΥΑΠ το ειδικό ενημερωτικό έντυπο. Από αυτούς όσοι θέλουν μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση, που θα υπάρχει στη ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΠ

Στη συνέχεια, αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες από 1.500 θα γίνει επιλογή, με βάση το κριτήριο κατανάλωσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Αντιρατσιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη


Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντιρατσιστική πορεία που ξεκίνησε από το Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων αλλά και σωματείων εργαζομένων συμμετέχουν στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, η πορεία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Αριστοτέλους- Τσιμισκή- Ίωνος Δραγούμη- Λ. Νίκης και θα καταλήξει στην ΕΤ3, στη Λ. Στρατού, όπου θα ακολουθήσει συναυλία.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξέρετε τι κάνει το ctrl+F;


Ένα θέμα που πήρε διαστάσεις, ήρθε τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο και ξεκίνησε από μια δημοσίευση της ιστοσελίδας New Scientist. Η Google ανακάλυψε ότι το 90% των χρηστών δεν ξέρει τη χρήση του συγκεκριμένου συνδυασμού.

Αναφέρονται σε κάποιο περιστατικό κατά το οποίο μια οδηγός λεωφορείου κλήθηκε να βρει ένα συγκεκριμένο απόσπασμα κειμένου σε κάποια ιστοσελίδα.

Η κοπέλα, άρχισε να κάνει scroll down αναζητώντας το συγκεκριμένο απόσπασμα στην ιστοσελίδα. Όταν την ρώτησαν γιατί δε χρησιμοποιεί τον συνδυασμό CTRL+F, απάντησε ότι δε γνωρίζει τι είναι αυτό.

Το περιστατικό κίνησε το ενδιαφέρον της Google η οποία και διεξήγαγε μια έρευνα.

Τα αποτελέσματα αυτής, έδειξαν πως το 90% των χρηστών, είχαν ολοκληρωτική άγνοια και μάλιστα οι περισσότεροι, ούτε που θα μπορούσαν να φανταστούν, πως υπάρχει κάτι τέτοιο.



Τι κάνει το Ctrl+F:

Αν είμαστε σε κάποια ιστοσελίδα και ψάχνουμε κάτι, δυο επιλογές έχουμε. Η θα χρονοτριβήσουμε, ψάχνοντας μια-μια τις σελίδες αυτού του site η θα κάνουμε αναζήτηση (ασχέτως αν αυτή υπάρχει διαθέσιμη η όχι στην ιστοσελίδα).

Πατώντας όμως, συγχρόνως τα πλήκτρα Ctrl και F (Command+F σε MacOSX), στο κάτω μέρος του browser μας, ανοίγει ένα πεδίο αναζήτησης.

Βάζοντας στο πεδίο του τις λέξεις από αυτό που ψάχνουμε, τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται αυτόματα στη σελίδα, χρωματίζοντας μάλιστα τις συγκεκριμένες λέξεις, ώστε να τις εντοπίσουμε με μια ματιά:



-Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά δεν χρειάζεται να σκρολάρετε η να περιηγηθείτε στο βάθος των σελίδων.

Ένα Ctrl+F είναι αρκετό.

Σημειώστε επίσης πως ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείτε, το κουτάκι αναζήτησης του Ctrl+F, μπορεί να παρουσιάζεται σε άλλο σημείο (πχ, επάνω δεξιά).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...