Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ξέρετε τι κάνει το ctrl+F;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα θέμα που πήρε διαστάσεις, ήρθε τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο και ξεκίνησε από μια δημοσίευση της ιστοσελίδας New Scientist. Η Google ανακάλυψε ότι το 90% των χρηστών δεν ξέρει τη χρήση του συγκεκριμένου συνδυασμού.

Αναφέρονται σε κάποιο περιστατικό κατά το οποίο μια οδηγός λεωφορείου κλήθηκε να βρει ένα συγκεκριμένο απόσπασμα κειμένου σε κάποια ιστοσελίδα.

Η κοπέλα, άρχισε να κάνει scroll down αναζητώντας το συγκεκριμένο απόσπασμα στην ιστοσελίδα. Όταν την ρώτησαν γιατί δε χρησιμοποιεί τον συνδυασμό CTRL+F, απάντησε ότι δε γνωρίζει τι είναι αυτό.

Το περιστατικό κίνησε το ενδιαφέρον της Google η οποία και διεξήγαγε μια έρευνα.

Τα αποτελέσματα αυτής, έδειξαν πως το 90% των χρηστών, είχαν ολοκληρωτική άγνοια και μάλιστα οι περισσότεροι, ούτε που θα μπορούσαν να φανταστούν, πως υπάρχει κάτι τέτοιο.



Τι κάνει το Ctrl+F:

Αν είμαστε σε κάποια ιστοσελίδα και ψάχνουμε κάτι, δυο επιλογές έχουμε. Η θα χρονοτριβήσουμε, ψάχνοντας μια-μια τις σελίδες αυτού του site η θα κάνουμε αναζήτηση (ασχέτως αν αυτή υπάρχει διαθέσιμη η όχι στην ιστοσελίδα).

Πατώντας όμως, συγχρόνως τα πλήκτρα Ctrl και F (Command+F σε MacOSX), στο κάτω μέρος του browser μας, ανοίγει ένα πεδίο αναζήτησης.

Βάζοντας στο πεδίο του τις λέξεις από αυτό που ψάχνουμε, τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται αυτόματα στη σελίδα, χρωματίζοντας μάλιστα τις συγκεκριμένες λέξεις, ώστε να τις εντοπίσουμε με μια ματιά:



-Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά δεν χρειάζεται να σκρολάρετε η να περιηγηθείτε στο βάθος των σελίδων.

Ένα Ctrl+F είναι αρκετό.

Σημειώστε επίσης πως ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείτε, το κουτάκι αναζήτησης του Ctrl+F, μπορεί να παρουσιάζεται σε άλλο σημείο (πχ, επάνω δεξιά).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.