Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Συνελήφθη διότι έκανε… θορυβώδες σεξ


«Ούρλιαζε, κραύγαζε και τρόμαξε τους γείτονες» γράφει η αστυνομική έκθεση.

Βρετανίδα καταδικάσθηκε σήμερα από δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ σε φυλάκιση δύο εβδομάδων «διότι ούρλιαζε και κραύγαζε κατά τη διάρκεια σεξουαλικής της συνεύρεσης» και για άλλες νυκτερινές ενοχλήσεις των γειτόνων της.

Η νεαρή γυναίκα, η ηλικία της δεν ανακοινώθηκε, είχε κατά το παρελθόν κληθεί να συμμορφωθεί για ανάλογες πράξεις. Την Παρασκευή, η πρόεδρος του δικαστηρίου του Μπέρμιγχαμ αποφάσισε ότι η κατηγορούμενη, στην οποία είχε απευθυνθεί προειδοποίηση για αντικοινωνική συμπεριφορά, είναι υπότροπος, έπειτα από τις νέες καταγγελίες των γειτόνων της και σήμερα ανακοίνωσε την καταδίκη της στην ποινή φυλάκισης.

«Τις πρώτες ώρες της 29ης Ιανουαρίου 2015, και περί τις 5 τα ξημερώματα, η κατηγορουμένη υπήρξε ένοχη ουρλιαχτών και κραυγών κατά τη διάρκεια σεξουαλικής συνεύρεσης σε τέτοια ένταση που προκάλεσε την ενόχληση ενός γείτονά της», δήλωσε η δικαστής Εμμα Κέλι.

Ο εν λόγω γείτονας διευκρίνισε μάλιστα ότι η φασαρία τον «ξύπνησε» και ότι «διήρκεσε δέκα λεπτά».

Η κατηγορούμενη, που ονομάζεται Τζέμα, διαπληκτίσθηκε επίσης αργότερα με τον φίλο της Γουέιν, χρησιμοποίησε βρισιές και χτύπησε τις πόρτες.

Η μήνυση κατατέθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ κατόπιν καταγγελιών των κατοίκων του κτιρίου όπου βρίσκεται το διαμέρισμα της γυναίκας.

«Μάς τρέλανε. Όλοι οι γείτονες συνασπιστήκαμε για να τη διώξουμε. Άνδρες έμπαιναν και έβγαιναν χωρίς διακοπή στο διαμέρισμά της. Μετά, κοιμόταν όλη τη μέρα. Αυτά ήταν τα δύο πιο φρικτά χρόνια της ζωής μου», δήλωσε μία γειτόνισσα στην τοπική εφημερίδα Birmigham Mail.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πολιτικός με την προκλητική αφίσα


Ποζάρει σαν να είναι πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών.

Η πρωθυπουργός της Δανίας Helle Thorning-Schmidt προκήρυξε γενικές εκλογές για τις 18 Ιουνίου. Μέχρι εδώ όλα καλά. Λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης, αναμένεται μια σκληρή αναμέτρηση των Σοσιαλδημοκρατών της με τους κεντροδεξιούς Φιλελεύθερους και το ξενοφοβικό Δανικό Λαϊκό Κόμμα.

Στη μάχη θα ριχτεί και ο Δανός ανεξάρτητος υποψήφιος John Erik Wagner, ο οποίος αφού γδύθηκε φορώντας μόνο ένα καπέλο αγελαδάρηδων και μια ζώνη πιστολιού, πόζαρε για την προεκλογική του αφίσα.

Ο 52χρονος, θέλησε, σύμφωνα με το the local.dk, να ενημερώσει ότι κατεβαίνει για υποψήφιος πρωθυπουργός και ότι είναι υπερήφανος για το… μόριό του!






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αμφισβητούν την καταγωγή των Καλάς από τον Μέγα Αλεξανδρο


Γενετική έρευνα δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό της φυλής του Πακιστάν.

Οι Καλάς του Πακιστάν θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όμως μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα δεν βρήκε στο γενετικό υλικό τους ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Αμφισβητούν την καταγωγή των Καλάς από τον Μέγα Αλεξανδρο

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ιταλία και το Πακιστάν, με επικεφαλής τον Κασίμ Αγιούμπ του Ινστιτούτου Γενετικής Wellcome Trust Sanger του Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό γενετικής "American Journal of Human Genetics", ανέλυσαν δείγματα DNA από 23 Καλάς, οι οποίοι ζούσαν σε τρεις διαφορετικές κοιλάδες, ενώ προχώρησαν και στην πλήρη ανάλυση του γονιδιώματος ενός ατόμου.

Η μελέτη φαίνεται να ενισχύει προηγούμενες αναλύσεις του χρωμοσώματος και του μιτοχονδριακού DNA των Καλάς, καθώς δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς περί ελληνικής καταγωγής τους. Η νέα γενετική έρευνα υποστηρίζει ότι οι Καλάς ζουν ουσιαστικά απομονωμένοι εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, αφότου αποκόπηκαν από έναν κοινό πρόγονο στην Ευρασία.

Η σύγκριση με το DNA αρχαίων κυνηγών-συλλεκτών και Ευρωπαίων αγροτών δείχνει ότι οι Καλάς έχουν μεγαλύτερη γενετική συγγένεια με παλαιολιθικούς κυνηγούς-συλλέκτες της Σιβηρίας. Είναι πιθανό ότι αποτελούν έναν αρχαίο λαό από τη βόρεια Ευρασία, πράγμα που μπορεί να παρανοήθηκε ότι παραπέμπει σε πιο πρόσφατη επιμιξία με σύγχρονους δυτικοευρωπαίους.

Οι Καλάς, μια θρησκευτική μειονότητα με εξωτικές πολιτισμικές παραδόσεις, είναι ένας αινιγματικός απομονωμένος πληθυσμός που επιβιώνει εν μέσω ισλαμικών λαών. Μιλά μια ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και ζει εδώ και πολλούς αιώνες στην οροσειρά Ινδοκούς του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Από τότε που αποκόπηκαν από τους άλλους λαούς της Νότιας Ασίας, οι Καλάς έχουν διατηρήσει έναν πληθυσμό 2.300 έως 5.000 ατόμων και φαίνεται να μην έχουν προχωρήσει σε γενετικές επιμιξίες με τους γείτονές τους στο Πακιστάν ή στην ευρύτερη ευρασιατική περιοχή όπου ζουν.

Οι Καλάς είναι ίσως οι πρώτοι που διαχωρίστηκαν από τους άλλους πληθυσμούς της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, κάτι που, σύμφωνα με τη νέα γενετική ανάλυση, εκτιμάται ότι συνέβη πριν από περίπου 11.000 χρόνια. Οι σημερινοί Καλάς αποτελούν τους απογόνους κάποιων πρώιμων μεταναστών από τη Βόρεια ή Δυτική Ασία, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην ινδική υπο-ήπειρο (σημερινή Ινδία και Πακιστάν).

Μία παλαιότερη γενετική ανάλυση είχε φθάσει στην εκτίμηση ότι για κάποια περίοδο, μεταξύ 900 και 210 π.Χ., είχε συμβεί μια γενετική επιμιξία των Καλάς με δυτικούς Ευρασιάτες και είχε συσχετίσει αυτό με την εισβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε εκείνη την περιοχή το 327-326 π.Χ.

Όμως κατοπινές γενετικές έρευνες -και η νέα μελέτη- δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν κάποια επιμιξία με πληθυσμούς ευρωπαϊκής καταγωγής (π.χ. ελληνικής). Οι ερευνητές τονίζουν ότι αν και αρκετές προφορικές παραδόσεις αναφέρουν πως οι Καλάς είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νέα ανάλυση δεν δείχνει κάτι τέτοιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκκενώνουν καταυλισμούς μεταναστών


Αστυνομική επιχείρηση σε Παρίσι και Καλέ, στη βόρεια Γαλλία.

Τρεις καταυλισμούς μεταναστών, που είχαν στηθεί σε Παρίσι και Καλέ, το λιμάνι στη βόρεια Γαλλία, εκκένωσε σήμερα η γαλλική αστυνομία.

Η πρώτη επιχείρηση είχε στόχο νωρίς το πρωί έναν πρόχειρο καταυλισμό βόρεια της πρωτεύουσας, όπου ζούσαν εδώ και μήνες περίπου 350 μετανάστες κυρίως από το Σουδάν, αλλά και από την Ερυθραία, τη Σομαλία και την Αίγυπτο.

Έχοντας καταφύγει κάτω από το εναέριο μετρό, έπειτα από μία πολυδαίδαλη, συχνά, πορεία, οι μετανάστες αυτοί, κυρίως μόνοι άνδρες, αλλά επίσης και οικογένειες με παιδιά, ζούσαν υπό πολύ κακές συνθήκες υγιεινής.
Συγκεντρώθηκαν ήρεμα στο κέντρο μίας περιμέτρου ασφαλείας περιμένοντας να επιβιβαστούν σε δεκάδες λεωφορεία που θα τους μετέφεραν σε κέντρα φιλοξενίας στην περιοχή του Παρισιού.

Περίπου 160 άνθρωποι από τον καταυλισμό επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο και 200 βρίσκονται «τράνζιτ» προς άλλους προορισμούς, κυρίως τη Βρετανία και χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Ο καταυλισμός, που είχε δημιουργηθεί το περασμένο καλοκαίρι, διογκώθηκε ξαφνικά τον Απρίλιο ως συνέπεια, σύμφωνα με τις οργανώσεις, της άφιξης μεταναστών στις ιταλικές ακτές την άνοιξη.

Η επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στον καταυλισμό είχε κάνει την κατάσταση ανυπόφορη, λόγω της απουσίας υγειονομικών δομών και του συγχρωτισμού που επιβαρύνθηκε περισσότερο από την πρόσφατη άφιξη και άλλων εκπατρισμένων.

Οι οργανώσεις φοβούνται μία αύξηση της παράνομης διακίνησης με την εισροή των μεταναστών.
Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομική διοίκηση του Παρισιού είχε κάνει λόγο για «κίνδυνο επιδημιών» που δικαιολογούσε μία ταχεία εκκένωση. Στα τέλη Μαΐου οι υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν για κίνδυνο δυσεντερίας και κρουσμάτων ψωρίασης.

Τρεις ώρες μετά την έναρξη της παρισινής επιχείρησης, οι δυνάμεις της τάξης ξεκίνησαν στο Καλέ την εκκένωση άλλων δύο καταυλισμών.

Συνολικά οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι απομακρύνθηκαν περίπου 140 άνθρωποι, περίπου σαράντα από τον πρώτο καταυλισμό και 100 από τον δεύτερο, ο οποίος στέγαζε έως και τον διπλάσιο αριθμό μεταναστών.

Η εγγύτητα της Βρετανίας, για την οποία το Καλέ είναι η πιο κοντινή πύλη εισόδου από την ευρωπαϊκή ήπειρο, έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια αυτή την πόλη-λιμάνι μαγνήτη για τους παράτυπους μετανάστες.

Ο αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγά στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Βρετανία «αυξήθηκε απότομα» από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, που έκαναν σήμερα λόγο για 18.170 αναχαιτίσεις από την 1η Ιανουαρίου έως την 21η Μαΐου, έναντι 4.117 την ίδια περίοδο το 2013 και 8.336 το 2014.
«Υπάρχει μία πολύ σημαντική αύξηση των αναχαιτίσεων επειδή ο αριθμός των ίδιων των μεταναστών που βρίσκονται μόνιμα στο Καλέ έχει αυξηθεί σημαντικά, περνώντας από τους 300 στους 400 παράτυπους μετανάστες πριν από δύο χρόνια σε περίπου 2.500 σήμερα», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της αστυνομίας των συνόρων Πατρίσιο Μαρτίν.

Στο Καλέ έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά που οι αρχές δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν παρά την αποστολή, πολλές φορές, αστυνομικών ενισχύσεων.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας μια συμπλοκή μεταξύ 200 έως 300 μεταναστών που είχαν εγκατασταθεί στη «νέα ζούγκλα», έναν πρωτόγονο καταυλισμό όπου 1.800 έως 2.000 από αυτούς είχαν βρει καταφύγιο, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 24 άνθρωποι, από τους οποίους οι 14 χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, ένας μετανάστης τραυματίστηκε από πυροβόλο, προφανώς στη διάρκεια μιας συμπλοκής μεταξύ διακινητών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Επίλογος στην τραγωδία της οικογένειας Σαββόπουλου


Τραγικές φιγούρες στην κηδεία οι κόρες που επέζησαν - Δείτε φωτογραφίες.

Γράφτηκε τη Δευτέρα η τελευταία πράξη του δράματος για την οικογένεια Σαββόπουλου. Κηδεύτηκαν ο Σάββας Σαββόπουλος, η σύζυγός του και ο 10χρονος γιος τους- και οι τρεις, μαζί με την οικιακή βοηθό Veralicia Figueroa είχαν βρεθεί νεκροί στο σπίτι της οικογένειας στην Ουάσιγκτον, στις 14 Μαΐου.

Τραγικές φιγούρες ήταν οι δύο έφηβες κόρες της οικογένειας που έμειναν μόνες «κουβαλώντας» για πάντα το ανείπωτο βάρος της απώλειας με αυτόν τον φρικτό τρόπο των γονιών και του μικρού αδελφού τους.

Η 19χρονη Αμπιγκέιλ Σαββόπουλος και η 17χρονη αδελφή της Κατερίνα βρίσκονταν στο σχολείο τους, όπου φοιτούν εσωτερικές, όταν η οικογένειά τους δέχθηκε επίθεση κι έτσι σώθηκαν. Στην κηδεία στάθηκαν η μία δίπλα στην άλλη στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον.

Η οικογένεια δολοφονήθ8ηκε μέσα στη έπαυλή της μαζί με την οικιακή βοηθό Veralicia Figueroa, η σορός της οποίας μεταφέρθηκε στη γενέτειρά της το Ελ Σαλβαδόρ για την κηδεία της.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ενήλικοι εξέπνευσαν λόγω των σοβαρών τραυματισμών τους πριν τη φωτιά που έβαλε ο δράστης ενώ το αγόρι δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές.

Δράστης του τετραπλού άγριου φονικού είναι ο 34χρονος Daron Wint, ο οποίος προδόθηκε από την… πίτσα που έφαγε ενώ βρισκόταν μέσα στην έπαυλη. Ο Wint είχε στο παρελθόν εργαστεί στην εταιρεία του Σαββόπουλου American Iron Works.

Δείτε τις φωτογραφίες












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του


Ο άνδρας φέρεται να πάσχει από ψυχικό νόσημα.

Τέλος στη ζωή του επιχείρησε να δώσει νωρίτερα σήμερα ένας άνδρας στην περιοχή της Έξω Αγυιάς στην Πάτρα.

Ο άνδρας έκοψε τις φλέβες του και άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, ο άνδρας βρίσκεται εκτός κινδύνου, ενώ φέρεται να πάσχει από ψυχικό νόσημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δυσκολίες δανεισμού έχει το 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Ο δανεισμός έγινε ευκολότερος για τις γερμανικές και ισπανικές εταιρείες, αλλά οι ελληνικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να διασφαλίσουν χρηματοδότηση, παρά τη βελτίωση της διαθεσιμότητας των πιστώσεων στην Ευρωζώνη, δείχνει έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που αφορά την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015 (η έρευνα έγινε μεταξύ 16 Μαρτίου και 25 Απριλίου).

Η εξαμηνιαία έκθεση για τους όρους δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναδεικνύει ιδιαίτερα τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, τα κέρδη των οποίων μειώνονται, ενώ η πρόσβασή τους σε πιστώσεις περιορίζεται, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Ενώ το 29% των γερμανικών και το 11% των ισπανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατέγραψε υψηλότερο τζίρο τον Μάρτιο του 2015, το 18% των ελληνικών είδε μείωση του τζίρου τους (τα ποσοστά αφορούν στην διαφορά μεταξύ των επιχειρήσεων που είδαν αύξηση και όσων είχαν μείωση του τζίρου).

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόβλημα στην Ελλάδα και σε ορισμένες άλλες χώρες μεγεθύνεται από το ότι η πρόσβαση των εταιρειών στη χρηματοδότηση γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Το 30% περίπου των ελληνικών εταιρειών ανέφερε δυσκολίες στη λήψη δανείου ή υπερανάληψης από τραπεζικό λογαριασμό.

Η έρευνα της ΕΚΤ, σημειώνει το Reuters, δείχνει τις διαφορές στον δύσκολο συνασπισμό των χωρών που αποτελούν την Ευρωζώνη, παρά τη βαθμιαία και ευρύτερης βάσης βελτίωση της οικονομίας της.

Αυτή η διαφορά, συνεχίζει το δημοσίευμα, οδηγεί σε εντάσεις, «όπως τη διαμάχη μεταξύ της νέας αριστερής ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της για τη μείωση των δαπανών. Πολλοί στην Αθήνα πιστεύουν η λιτότητα αυτή καταστρέφει την οικονομία (της χώρας)».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο» φως από το ΣτΕ για το τουριστικό θέρετρο «Kilada Hills»


Κρίθηκε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Το πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη δημιουργία τουριστικού θερέτρου στην «Kilada Hills» του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας σε έκταση 2.100 περίπου στρεμμάτων. Η επένδυση, συνολικού ύψους πάνω από 418 εκατομμύρια ευρώ, γίνεται από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Mίλτου Kαμπουρίδη «Mind Compass Overseas LTD», και εντάχθηκε στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων του νόμου 3894/2010 με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της επένδυσης θα κατασκευαστούν 320 επαύλεις, 100 βίλες και 28 κατοικίες, ξενοδοχείο 300 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης, beach club με καμπάνες σχεδόν μέσα στη θάλασσα και γήπεδο γκολφ των 768 στρεμμάτων. Συνολικά, στο «Kilada Hill» θα κτιστούν 178.428 τ.μ. κατοικιών (επαύλεις, βίλες κ.λπ.) και 29.150 ξενοδοχειακών και λοιπών εγκαταστάσεων (207.578 τ.μ.).

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με μια πολυσέλιδη γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (36/2015) έκριναν νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του ΕΣΧΑΣΕ της «Kilada Hill». Την ίδια στιγμή όμως οι δικαστές σημειώνουν ότι η έκταση βρίσκεται μεν εκτός των ορίων του κηρυγμένου από το 1980 αρχαιολογικού χώρου του σπηλαίου Φράγχθι. Ωστόσο στο χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί το γκολφ υπάρχουν αρχαία ευρήματα (νεολιθικής και πρωτοελλαδικής περιόδου, κ.λπ.) τα οποία η εταιρεία «Mind Compass Overseas LTD» πρέπει να τα αναδείξει χωρίς να προξενήσει άμεση βλάβη σε αυτά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ατύχημα σοκ στο Roland Garros


Από θαύμα δεν υπήρξαν σοβαρά τραυματίες στο Roland Garros όταν κατά τη διάρκεια του γαλλικού Grand Slam, κατέρρευσε ένα τμήμα από το μεταλλικό σκέπαστρο κι έπεσε πάνω στους φιλάθλους.





Για καλή τύχη όλων, το μεταλλικό πάνελ χτύπησε πρώτα σε ένα εμπόδιο κι έτσι δεν έπεσε με μεγάλη δύναμη στο κοινό.

Δείτε το βίντεο





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Άνθρωποι σαν τον αρχιφύλακα Γάλαρη σπανίζουν στις μέρες μας»


Ανακοίνωση της εταιρείας «Μαρινόπουλος» για την απόπειρα ληστείας σε κατάστημά της.

Με αφορμή το πρωινό ατυχές περιστατικό απόπειρας ληστείας σε κατάστημα της αλυσίδας Μαρινόπουλος στο Χαλάνδρι, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι:

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στη Μαρινόπουλος Α.Ε. θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον αρχιφύλακα Κύριο Νικόλαο Γαλάρη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, κατάφερε με ηρωισμό και αυταπάρνηση να αποτρέψει απόπειρα ληστείας, σήμερα το πρωί, σε κατάστημά μας Carrefour Μαρινόπουλος στο Χαλάνδρι.

Παρά το γεγονός ότι δέχθηκε επίθεση από τον επίδοξο ληστή ο κ. Γαλάρης όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά αφόπλισε και συνέλαβε το δράστη και τον παρέδωσε στους συναδέλφους του της 'Άμεσης Δράσης, οι οποίοι και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου.

Χάρη στην επέμβαση του γενναίου Αρχιφύλακα το επεισόδιο έλαβε αίσιο τέλος και κανένας από τους εργαζόμενους ή τους πελάτες του καταστήματος δε βρίσκεται σε κίνδυνο», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ εκπρόσωπος της Διοίκησης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Κύριο Γαλάρη για την άμεση αντίδραση και την αυταπάρνηση που έδειξε ασκώντας τον καθήκον του, παρά το γεγονός ότι ήταν εκτός υπηρεσίας. Άνθρωποι με ήθος και γενναιότητα σπανίζουν στις μέρες μας κι αξίζουν από όλους κάθε εκτίμηση και σεβασμό».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα για τον «εξολοθρευτή φιδιών»


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Σερρών ζητάει, μέσω ανακοίνωσής του, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας κατά του Σερραίου Ευτύχη Σαρόγλου, ο οποίος έγινε τελευταία γνωστός και ως «εξολοθρευτής φιδιών».

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας στην ανακοίνωσή του στηδιαδικτυακή του ιστοσελίδα, «δεν πρόκειται να παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Τις επόμενες ώρες θα φύγει καταγγελία προς Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κοινοποίηση προς την Εισαγγελία Σερρών».

Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας αναφέρει στην ιστοσελίδα του:

«Viral γίνεται ένα βίντεο με τον φιδοκτόνο από τις Σέρρες που απ' ότι φαίνεται από τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δεν έχει σκοτώσει μόνο ένα φίδι».

«Ο τύπος», αναφέρει η ιστοσελίδα, «έχει σκοτώσει συνολικά έναν Σαπίτη, ένα Νερόφιδο και έναν Έφιο, μέχρι τώρα απ' ότι μπορεί να φανεί από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο».

«Τα δύο πρώτα, ο Σαπίτης και το Νερόφιδο, προστατεύονται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ'αριθμόν 67, (ΦΕΚ 23/Α/30-1-81), Πίνακας Β και ο Έφιος από τη Σύμβαση της Βέρνης, παράρτημα II (στα αυστηρώς προστατευόμενα)», αναφέρει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας και συνεχίζει:

«Δεν είναι μαγκιά. Πέρα του ότι το είδος προστατεύεται από προεδρικά διατάγματα, παραβιάζεται και ο νόμος 4039/2012.

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012;

Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου».

Κανονικά αυτός ο τύπος θα έπρεπε να έχει ήδη λάβει κλήση για να απολογηθεί ή και να οδηγηθεί στο δικαστήριο, αλλά όταν απουσιάζουν οι εισαγγελείς από τα περιβαλλοντικά προβλήματα και η αστυνομία δεν κάνει το αυτονόητο, αγνοώντας τις νομοθεσίες για τα εγκλήματα κατά των ζώων, τα ΜΜΕ τον κάνουν ήρωα αντί να τον κατακρίνουν, οδηγώντας όλες τις προσπάθειες που έχουν κάνει φιλόζωοι αυτά τα χρόνια για την προστασία των ζώων σε αδιέξοδο και προωθούν με αυτό τον τρόπο τα ΜΜΕ την δολοφονία ζώων!

Δεν είναι παιχνίδι. Αυτός ο τύπος πρέπει να διωχτεί από την εισαγγελία για να γίνει παράδειγμα προς όσους σκέφτονται να δολοφονούν τα φίδια, αλλά και κάθε άγριο και ήμερο ζώο.

Σαν Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δεν πρόκειται να παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Τις επόμενες ώρες θα φύγει καταγγελία προς Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κοινοποίηση προς την Εισαγγελία Σερρών», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ξήλωσαν" τον Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου


Τη λήξη της θητείας του κοινού Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», Παύλου Θεοδωράκη αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με στόχο, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ.



Παράλληλα, ορίστηκε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Δημήτριος Πλουμπίδης. Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Παύλος Θεοδωράκης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη η τουρίστρια που χτυπήθηκε από κεραυνό


Ώρες αγωνίας βιώνει η οικογένεια της 36χρονης τουρίστριας, η οποία, την Παρασκευή το πρωί, χτυπήθηκε από κεραυνό, την ώρα που βρισκόταν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η 36χρονη που υπέστη ανακοπή από το ισχυρό ηλεκτρικό σοκ, και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου στην Κρήτη, υπεβλήθη, χθες, σε χειρουργική επέμβαση από νευροχειρουργό, προκειμένου να υποχωρήσει το οίδημα που έχει δημιουργηθεί στον εγκέφαλο αλλά και να πέσει η αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση που παρουσίαζε.

Οι θεράποντες γιατροί της άτυχης γυναίκας δεν θέλουν να κάνουν προβλέψεις σχετικά με την πορεία της υγείας της, καθώς η κατάστασή της μπορεί να παραμένει σταθερή, αλλά είναι ακόμα πολύ κρίσιμη.

Ο διοικητής του νοσοκομείου παραδέχεται το ενδεχόμενο να έχει προκληθεί μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο της τουρίστριας. Οι ζωτικές της λειτουργίες φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση, όμως το πλήρες μέγεθος της ζημιάς που υπέστη ο οργανισμός της γυναίκας, θα φανεί όταν “ξυπνήσει” από την καταστολή.

Παράλληλα, εκτός κινδύνου εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του ΠΑΓΝΗ, δύο ακόμα άτομα. Πρόκειται για τη 42χρονη Ρωσίδα που νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική, με την κατάσταση της υγείας να είναι καλή, και έναν ακόμη Ρώσο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική.

Τη στήριξή τους στους Ρώσους επισκέπτες, εξέφρασαν τόσο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, όσο και δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν προσήλθε στην ανακρίτρια ο φίλος του παιδοκτόνου


Πρόσκληση να δώσει κατάθεση στην ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση δολοφονίας της μικρής Άννυ, είχε λάβει ο Βούλγαρος φίλος του παιδοκτόνου, Νικολάι. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, ο Νικολάι, δεν εμφανίστηκε ποτέ στην ανακρίτρια.

Δείτε το βίντεο από την ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγριος καυγάς σε εκκλησία με πρωταγωνιστή τον... ιερέα


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε μια εκκλησία στην Βέροια, με τον ιερέα να φωνάζει και να επιτίθεται σε νέους που βιντεοσκοπούσαν τη Θεία Λειτουργία. Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να ηρεμήσει ο μαινόμενος... ιερέας.

Όπως αναφέρει το Verianet.gr, όλα ξεκίνησαν όταν αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερέας από μικροφώνου, ανακοίνωσε ότι "παύει" από τα καθήκοντά του τον ιεροψάλτη του ναού. Όταν όμως ο ιεροψάλτης αποφάσισε να αποχαιρετήσει τους ενορίτες, ο ιερέας εκνευρίστηκε με τα λεγόμενα του και "διέταξε" να του πάρουν το μικροφώνο.

Η ατμόσφαιρα, όμως μέσα στην εκκλησία φαίνεται πως ήταν ηλεκτρισμένη από πολύ νωρίτερα. Οι ιερείς άρχισαν να φωνάζουν με απειλητικές συμπεριφορές, όταν είδαν δυο νεαρούς «νεωκόρους» και έναν επίτροπο να τραβάνε με κάμερα τη Θεία Λειτουργία. Χαρακτηριστικά τους φώναζαν: «Γιατί τραβάτε ρε; Κλείστε γρήγορα τις κάμερες!».

Μετά την Θεία Λειτουργία όμως, στο προαύλιο της αυλής στήθηκε κανονική φασαρία, όταν οι νεαροί επιτέθηκαν φραστικά και απειλητικά στον ιερέα, του ζητούσαν εξηγήσεις και απαιτούσαν την καταστροφή ή την παράδοση σ' αυτούς του οπτικοακουστικού υλικού, που είχε πάρει.

Ο ιερέας επιτέθηκε σε ένα άτομο και προκάλεσε υλικές ζημιές στην κάμερα, αλλά επιχείρησε και να χτυπήσει αυτόν που την κρατούσε. Στο προαύλιο εμφανίστηκε και επίτροπος του Ιερού Ναού και εναντιώθηκε με μια κοπέλα που τραβούσε βίντεο με το κινητό της αυτά που έγιναν μπροστά από την εκκλησία.

Τα λόγια που ξεστόμησε ο ιερέας, μόνο σε ιερέα δεν άρμοζαν, καθώς τους «ευχήθηκε» να τους κάτσει στο λαιμό το αντίδωρο και τους είπε να φορέσουν φουστάνια. Δεν τον εμπόδισε τίποτα τον ιερέα να τα βάλει και με τις αστυνομικές αρχές που έφτασαν στο προαύλιο αλλά και στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα.

Δείτε το βίντεο του Verianet.gr




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ετήσια Γενική Συνέλευση EDF: Προωθώντας τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην Ευρώπη


Δελτίο Τύπου 02.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1528


Στις 30 - 31 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία) στη Βαρσοβία, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, όπως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, καθώς και του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, και εκπρόσωποι των πολωνικών αρχών. Η Γενική Συνέλευση φιλοξένησε την ενεργό συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη και τα κράτη μέλη της. Το EDF εξέδωσε ψήφισμα το οποίο καλεί για τη δημιουργία μιας Διεύθυνσης για την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (UNCRPD) στην ΕΕ, καθώς και ψήφισμα το οποίο καλεί την ΕΕ να επικυρώσει άμεσα τη Συνθήκη του Μαρακές.

Στη έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του EDF και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, υπογράμμισε ότι το 2017 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά, καθώς θα είναι τα 20 χρόνια από την ίδρυση του EDF και 10 χρόνια, που η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών άνοιξε για υπογραφές. Ο ίδιος πρότεινε προς τη Γενική Συνέλευση να οργανώσει εκστρατείες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε εθνικό το Φόρουμ ώστε να διασφαλιστεί ότι η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών έχει τεθεί σε εφαρμογή χωρίς περιορισμούς. Η πρόταση του κ. Βαρδακαστάνη ψηφίσθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

«Πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Η εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών δεν είναι και δεν πρέπει να είναι business as usual για την ΕΕ και τα κράτη μέλη της ΕΕ που την έχουν υπογράψει. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και δράσης για να διασφαλίσουμε ότι η Σύμβαση υλοποιείται», τόνισε ο πρόεδρος του EDF.

Η πρόεδρος του Φόρουμ ΑμεΑ της Πολωνίας Maria Krol, τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό οι κυβερνήσεις να αναπτύξουν μια στρατηγική εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ μαζί με τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία, προσδιορίζοντας τα καθήκοντα, τις προθεσμίες και τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων μερών».

Εκπροσωπώντας την πολωνική κυβέρνηση η Πληρεξούσιος για τα Άτομα με Αναπηρία, κ. Alina Wojtowicz, δήλωσε ότι η πραγματική εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να πραγματωθεί σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης και της κοινωνίας των πολιτών: «Ο τρόπος που σκεφτόμαστε αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που ενεργούμε. Αν έχουμε δημιουργήσει μια πραγματικά ανοικτή, ανεκτική και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία, θα ωφεληθούμε όλοι».

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Πολωνίας η κ. Malgorzata Marcinska δήλωσε τη σημασία της ευαισθητοποίησης σε σοβαρά θέματα για τους πολίτες με αναπηρία: «Το προσβάσιμο περιβάλλον και οι προσβάσιμες υπηρεσίες βελτιώνουν την ποιότητας ζωής για όλους».

Ανταλλαγή εμπειριών της διαδικασίας επανεξέτασης της ΕΕ

Η ΕΕ βρίσκεται επί του παρόντος υπό εξέταση από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την εφαρμογή της Σύμβασης. Μετά την έκθεση της ΕΕ προς την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, και λαμβάνοντας υπόψη εναλλακτικές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης του EDF, η Επιτροπή του ΟΗΕ ζήτησε από την ΕΕ να απαντήσει σε ένα «κατάλογο θεμάτων». Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μέλη οργανώσεων του EDF μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους κατά τη διαδικασία επανεξέτασης της ΕΕ, παρουσιάζοντας εμπειρίες από τις χώρες τους, ενώ και τα μέλη του πλαισίου παρακολούθησης της ΕΕ σχετικά με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών αντάλλαξαν τις απόψεις τους σχετικά με τον κατάλογο των θεμάτων. Το EDF θα ανταποκριθεί επίσης στον κατάλογο των θεμάτων για την παροχή στοιχείων και λεπτομερειών στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ από τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη. Πολλά από τα μέλη μας θα παράσχουν άμεση συμβολή με απαντήσεις στον κατάλογο των θεμάτων σχετικά με βασικά θέματα που έχουν σημασία για τους Ευρωπαίους με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας από τα βασανιστήρια, δικαιοπρακτική ικανότητα, τη διεθνή συνεργασία και το δικαίωμα να ζουν με ανεξαρτησία.

Ψήφισμα για τη δημιουργία εστιακού σημείου για την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών στα θεσμικά όργανα της ΕΕ

Μετά τις ευρωεκλογές του περασμένου έτους, η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ένα βήμα προς τα πίσω, μετακινώντας το εστιακό σημείο για την αναπηρία από τη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης στη ΓΔ Απασχόλησης. Αυτό διαχωρίζει τις μονάδες της Επιτροπής που είναι αρμόδιες για διάφορες διακρίσεις και δίνει το μήνυμα ότι η ΕΕ θεωρεί τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία καθαρά ως θέμα απασχόλησης. Αυτό αντιτίθεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, το EDF και τα μέλη ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα το οποίο καλεί για τη δημιουργία μιας Διεύθυνσης στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας της Επιτροπής ώστε να δρομολογηθεί η εφαρμογή της Σύμβασης. Αυτό το εστιακό σημείο θα πρέπει να συνοδεύεται από εστιακά σημεία σε κάθε αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε κάθε θεσμικό όργανο της ΕΕ.

Ψήφισμα για την άμεση επικύρωση της Συνθήκης του Μαρακές

Η Γενική Συνέλευση EDF ενέκρινε επίσης ομόφωνα ένα ψήφισμα το οποίο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της ΕΕ, καθώς και όλες τις κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση να επικυρώσουν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση τη συνθήκη του Μαρακές για τη βελτίωση της πρόσβασης στις πληροφορίες για τα άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης.

Πρωτότυπη έκδοση

EDF'S ANNUAL GENERAL ASSEMBLY 2015: PROGRESSING RIGHTS IN EUROPE

Brussels, 1 June 2015 | On 30-31 May 2015, the EDF Annual General Assembly in Warsaw gathered representatives from the disability movement from all over Europe together with representatives of European institutions, including the European Commission, the European Ombudsman, and the Agency for Fundamental Rights, and Polish authorities. The AGA hosted an active debate on the implementation of the rights of persons with disabilities in Europe and its member states. EDF and its members also adopted a resolution calling for the establishment of a Directorate for the implementation of the UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities in the EU, and a resolution calling on the EU to ratify the Marrakesh treaty immediately.

Opening the meeting, EDF President, Yannis Vardakastanis, underlined that 2017 will be a critical year as it will be 20 years since the establishment of EDF and 10 years since the UN Convention opened for signatures. He proposed to the General Assembly to organise and lead EU and national campaigns in 2017 to make sure that the UN Convention is being implemented without any limitations. His proposal was voted unanimously from the General Assembly.

"We should mobilize all forces to implement the UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities (UN CRPD). The implementation of the UN Convention is not and should not be business as usual for the EU and the EU member states that have signed the Convention. We have to change our way of thinking and acting to make sure that the UN CRPD is implemented", said EDF President.

Maria Krol , the Chairperson of the Board of the Polish Disability Forum, emphasised that "it is very important that governments develop an implementation strategy for the UN CRPD together with the representative organisations of persons with disabilities, specifying the tasks, deadlines and responsibilities of all parties involved".

Representing the Polish Government Plenipotentiary for Persons with Disabilities, Alina Wojtowicz, said that the real implementation of the UN CRPD should take place at all levels of government and civil society: "The way we think is reflected in the way we act. If we create a truly open, tolerant and inclusive society, it will benefit us all."

Malgorzata Marcinska from the Polish Ministry of Labour and Social Policy stated the importance of raising awareness of issues that are essential for citizens with disabilities. " An accessible environment and accessible services improve the quality of life for everyone''.

SHARING EXPERIENCES ON THE EU REVIEW PROCESS

The EU is currently under review by the UN expert Committee on the CRPD. On the basis of examining the EU's report to the UN Committee, and taking into account alternative reports, including that of EDF, the UN Committee has asked the EU to reply to a "list of issues". In this context, during the meeting, EDF European members shared their experiences in the EU review process. From their side, EDF national members presented their experiences from the perspective of their country's review process, and members of the EU Monitoring Framework on the UN CRPD shared their views on the list of issues. EDF will also respond to the list of issues to provide evidence and insights to the UN expert Committee from organisations of persons with disabilities in Europe. Many of our members will also give direct input in response to the list of issues on key topics of importance to Europeans with disabilities including freedom from torture, legal capacity, international cooperation and the right to live independently.

RESOLUTION ON THE FOCAL POINT FOR THE UN CONVENTION IN THE EU INSTITUTIONS

After last year's European elections, the new European Commission took a step backwards by moving the focal point on disability from DG Justice to DG Employment; this separates the units in the Commission responsible for various grounds of discrimination and gives the signal that the EU sees the rights of persons with disabilities purely as an employment issue. This goes contrary to the UN Convention. During the General Assembly, EDF and its members unanimously adopted a resolution calling for the establishment of a Directorate under the Commission's Secretariat-General to lead the EU's implementation of the CRPD. This focal point should be accompanied by focal points in every relevant DG of the European Commission, and in every EU institution.

RESOLUTION FOR THE IMMEDIATE RATIFICATION OF THE MARRAKESH TREATY

EDF General Assembly adopted also unanimously a resolution calling on the European Commission, the EU council, and all governments throughout the European Union to ratify without any further delay the Marrakesh treaty to improve access to information for persons who are blind, visually impaired or otherwise print disabled.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (141.67 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Δήλωση προέδρου ΕΣΑμεΑ & EDF Ι. Βαρδακαστάνη σχετικά με το ΚΔΑΠ - μεΑ Ζακύνθου


Δελτίο Τύπου 02.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1511


Με μεγάλη στεναχώρια, με απέραντη θλίψη και με αγανάκτηση παρακολουθώ τα τεκταινόμενα αυτή την περίοδο στη Ζάκυνθο, αναφορικά με την τύχη του ΚΔΑΠ - μεΑ του νησιού μου.

Είναι γνωστό ότι, μετά από πρόταση του Σωματείου ΑμεΑ Ζακύνθου «Οι Ποπολάροι», το ΚΔΑΠ - μεΑ φέρει το όνομά μου, γεγονός που αποτελεί για εμένα και την οικογένειά μου ύψιστη κοινωνική τιμή και αναγνώριση.

Μικροψυχίες δεν χρειάζονται. Όπως το Κράτος έχει συνέχεια, έτσι έχει και ο Δήμος. Καμία δημοτική αρχή δεν προκύπτει από παρθενογένεση. Το ΚΔΑΠ - μεΑ ιδρύθηκε μετά από πρόταση των «Ποπολάρων» και μετά από μεγάλους αγώνες, με πρωτεργάτη τον σπουδαίο κοινωνικό αγωνιστή Γιάννη Γρέκα. Η προηγούμενη δημοτική αρχή το ξεκίνησε και η σημερινή έχει δεσμευτεί να το συνεχίσει. Το ΚΔΑΠ - μεΑ αποτελεί μια σπουδαία κοινωνική δομή για το νησί μας.

Η απόφαση της λεγόμενης λαϊκής συνέλευσης του Καλλιπάδου έβγαλε στη φόρα την υποβόσκουσα και υφέρπουσα ρατσιστική αντιμετώπιση του ΚΔΑΠ - μεΑ από την τοπική ηγεσία του Καλλιπάδου, η οποία είναι... διαπαραταξιακή! Το επιχείρημα ότι ο χώρος αυτός χρειάζεται ως κοινοτικό κατάστημα του Καλλιπάδου είναι έωλο και απολύτως προσχηματικό.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, είναι ανεπίτρεπτο στη Ζάκυνθο, για μια ακόμη φορά το πολιτικό της προσωπικό να είναι υπεύθυνο για ένα κοινωνικοπολιτικό σκάνδαλο γύρω από την αναπηρία. Μετά τους τυφλούς - μαϊμού, που ταλάνισαν το νησί μας και ντρόπιασαν τον τόπο μας έρχεται αυτή η εμετική απόφαση του Καλλιπάδου. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστή η πρωτοβουλία μας για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου για την Αναπηρία στη Ζάκυνθο, κάτι που θα εντάξει το νησί με θετικό τρόπο στον παγκόσμιο χάρτης της Αναπηρίας.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, με τον οποίο με συνδέει στενή συγγενική σχέση και ο οποίος είχε μια εξαιρετική σταδιοδρομία στη ζωή του, δεσμεύτηκε τρεις φορές τουλάχιστον σε μένα ότι θα μεταφερθεί το ΚΔΑΠ - μεΑ στο Καλλιπάδο: τον Οκτώβριο του 2014 στο γραφείο του στο Δημαρχείο Ζακύνθου, τον επόμενο Νοέμβριο στην Αθήνα, παρουσία του κ. Γρέκα και τηλεφωνικά στις αρχές Μαΐου του 2015. Στην τελευταία μας μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία, του έθεσα υπόψη τις πληροφορίες που είχαν φτάσει σε μένα, σύμφωνα με τις οποίες η τοπική ηγεσία του Καλλιπάδου, με την υποστήριξη του αντιδημάρχου υπεύθυνου της περιοχής, προετοιμαζόταν να ζητήσει να μην μεταφερθεί το ΚΔΑΠ - μεΑ στο Καλλιπάδο.

Δυστυχώς δικαιώθηκα πολύ σύντομα.

Είναι προφανές και σαφές ότι δεν κάνουμε δίκη προθέσεων. Ασκούμε κοινωνικό έλεγχο ως οφείλουμε ενώ ταυτόχρονα οι αρχές υποχρεούνται να παρέχουν κοινωνική λογοδοσία.

Η απόφαση για τη μεταστέγαση του ΚΔΑΠ - μεΑ στο Γαϊτάνι, σηματοδοτεί τη defacto αποδοχή της απόφασης του Καλλιπάδου και της κάλυψης των υπαιτίων της. Πρέπει να γίνει αντιληπτό και σαφές σε όλες και ιδίως σε όσους παίρνουν αποφάσεις, ότι η υπόθεση αυτή έχει ξεφύγει από το κτιριακό. Πρόκειται για ένα λεκέ ΝΤΡΟΠΗΣ, είναιΟΝΕΙΔΟΣ για τη Ζάκυνθο και το Καλλιπάδο και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Καλώ χωρίς περιστροφές τον δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πρώην δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη και τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μαρίνο Κουρή, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να αποκηρύξουν τους 3 επιλήσμονες της ηγεσίας του Καλλιπάδου από τις παρατάξεις τους. Οποιαδήποτε καθυστέρηση σημαίνει και τη defacto αποδοχή της δράσης τους.

Με πρωτεργάτη το Σωματείο ΑμεΑ «Οι Ποπολάροι» και με άμεση στήριξη δική μου και της ΕΣΑμεΑ, θα αγωνιστούμε όχι μόνο για την προστασία του ΚΔΑΠ - μεΑ αλλά και για τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών για τα άτομα με αναπηρία στη Ζάκυνθο.

Θέλουμε να συνεργαστούμε με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο με όλες τις αρχές. Ζητούμε όμως από όλους και όλες στη Ζάκυνθο να καταδικάσουν με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο αυτή την παράνομη απόφαση στο Καλλιπάδο.

Δήμος και Περιφέρεια πρέπει να παρέμβουν άμεσα : στη Ζάκυνθο αυτή τη στιγμή παραβιάζεται το Σύνταγμα της χώρας καθώς και η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που το ελληνικό κράτος έχει εντάξει στη νομοθεσία του (Ν. 4074/2012).

Οι πολίτες της Ζακύνθου πρέπει να παρέμβουν άμεσα: η Ζάκυνθος αυτή τη στιγμή δυσφημίζεται σε όλο τον κόσμο- αυτή η ντροπιαστική υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του χωριού και του νησιού.

Όλοι οι πολίτες πρέπει να παρέμβουν άμεσα: στη Ζάκυνθο αυτή τη στιγμή παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, δοκιμάζεται η Δημοκρατία, ευδοκιμεί ο ρατσισμός!

Ιωάννης Βαρδακαστάνης,
Αθήνα 02 Ιουνίου 2015
Διαβάστε περισσότερα...

Το τρενάκι του τρόμου στη Βρετανία


Τέσσερις σοβαρά τραυματίες σε ατύχημα σε λούνα παρκ.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα σε ένα από τα μεγαλύτερα λούνα παρκ της Βρετανίας, όταν δύο τρενάκια συγκρούστηκαν σε μια διαδρομή, σύμφωνα με μέλη σωστικών συνεργείων.

Ένα ελικόπτερο-ασθενοφόρο έφτασε μετά από κλήση στο σημείο μετά το ατύχημα στην διαδρομή «Smiler» στο λούνα παρκ «Alton Towers» στην κεντρική Βρετανία που διευθύνει η εταιρεία Merlin Entertainments Ltd στο Σταφορντσάιρ. Το ένα τρενάκι ήταν άδειο και στο άλλο επέβαιναν 16 άνθρωποι.

«Υπάρχουν 16 τραυματίες που επέβαιναν στο «Smiler», τέσσερις εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί σοβαρά», δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων στα Δυτικά Μίντλαντς.

«Το προσωπικό των ασθενοφόρων και γιατροί εργάζονται ταχύτατα, σε συνεργασία με το προσωπικό του πάρκου για να αποκτήσουν πρόσβαση στους σοβαρά τραυματίες», πρόσθεσε.

Η εταιρεία με ανακοίνωση της ανέφερε πως θα προβεί σε πλήρη έρευνα μετά την περίθαλψη των τραυματιών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η σύγκρουση συνέβη στο χαμηλότερη σημείο της διαδρομής.

Η διαδρομή «Smiler», η πιο νέα στο λούνα παρκ, εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2013 και είναι η πρώτη στον κόσμο με 14 κυκλικές περιστροφές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πάρκου. Τα τρενάκια μπορούν να φτάσουν έως και τα 85 χλμ. την ώρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πήρε ΦΕΚ η κατανομή σχολών για το νέο εξεταστικόα


Ποιοι είναι οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κατανομή των σχολών στα επιστημονικά πεδία καθώς και οι συντελεστές βαρύτητας. Όπως έχουμε γράψει στο νέο εξεταστικό σύστημα υπάρχουν τμήματα όπου η πρόσβαση είναι εφικτή απ’ όλα τα επιστημονικά πεδία και κάποια που είναι κοινά για ορισμένα εξ αυτών.

Όσον αφορά τους συντελεστές βαρύτητας στο άρθρο 2 αναφέρονται τα ακόλουθα:

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις σχολές στα τμήματα και στις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων που είναι ενταγμένα σε κάθε ένα από τα ανωτέρω Επιστημονικά Πεδία θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, ως ακολούθως:

A. Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών 1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών

α) Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής

α) Βιολογία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα εννιά (0,9)

β) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή μηδέν κόμμα τέσσερα (0,4)

4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών της Εκπαίδευσης

α) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Μαθηματικά Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Β. Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

α) Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής

α) Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών της Εκπαίδευσης

α) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Ιστορία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Γ. Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής

α) Βιολογία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα εννιά (0,9)

β) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή μηδέν κόμμα τέσσερα (0,4)

4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών της Εκπαίδευσης

α) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Ιστορία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

5ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής

α) Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

β) Αρχές Οικονομικής Θεωρίας με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Το ΦΕΚ με τους συντελεστές και την κατανομή των σχολών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εφαρμογή στο κινητό για τα υπερκινητικά παιδιά


Θα προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους γονείς και το γιατρό.

Έτοιμη για διάθεση στην αγορά των Android θα είναι τις επόμενες μέρες μια απλουστευμένη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για την παρακολούθηση και καταγραφή της συμπεριφοράς παιδιών με υπερκινητικότητα και διάσπαση προσοχής, που θα προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στον ειδικό γιατρό και στους γονείς, μέσα από τη διαμόρφωση ιστορικού.

Η καινοτόμος εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα είναι αποτέλεσμα ερευνητικού έργου του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και έχει μακροπρόθεσμο στόχο την καταλληλότερη θεραπευτική προσέγγιση για τα παιδιά με το συγκεκριμένο σύνδρομο, αφού ο γιατρός τους θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο ιστορικό της καταγραφής και πορείας της καθημερινότητας του παιδιού, μέσα από τα δεδομένα που θα έχουν καταγράψει γονείς και δάσκαλοι.

Η εφαρμογή διαθέτει μία πληθώρα επιλογών, από τον χρήστη, σε ένα ειδικό λεξικό για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, μέσα από το οποίο αξιολογείται η καθημερινή συμπεριφορά του παιδιού, όπως για παράδειγμα «χοροπηδά ασταμάτητα», «ξεχνά να κάνει κάτι», «διαταράσσει τη ροή της συζήτησης», «δεν έχει αίσθηση του κινδύνου» κ.ά.

Ο χρήστης επιλέγει χαρακτηριστικά συμπεριφορών, τα οποία καταγράφονται και αποστέλλονται σε κεντρικό site που έχει δημιουργήσει η ερευνητική ομάδα, τα οποία, συσσωρευμένα, αποτελούν σε βάθος χρόνου το ιστορικό συμπεριφοράς του παιδιού, προς αξιολόγηση και διάγνωση από τον ειδικό γιατρό. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της ακριβούς πορείας του παιδιού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εφαρμογή υποστηρίζει τη μεθοδολογία ABC, όπου καταγράφεται το τι προηγήθηκε της συμπεριφοράς αυτής και τι ακολούθησε. Ο ειδικός, αξιολογώντας την παρατήρηση, μπορεί να προτείνει ένα πλάνο παρέμβασης για το παιδί/έφηβο, και η εφαρμογή υποστηρίζει τις στρατηγικές παρέμβασης, μέσω της καταγραφής παρατηρήσεων. Τέλος, η χρήση της εφαρμογής, κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων, που ολοκληρώνεται με την έκδοση αναφορών με αριθμητικά και στατιστικά δεδομένα, βοηθά τον ειδικό να αξιολογήσει την επιτυχία ή καταλληλότητα των παρεμβάσεων.

»Στόχος είναι να συνδέσουμε την εφαρμογή με θεραπευτικά πρωτόκολλα, σε συνεργασία με ψυχιάτρους και ψυχολόγους έτσι ώστε να υπάρξει καινοτόμος αντιμετώπιση του προβλήματος» ανέφερε ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου, επίκουρος καθηγητής Πληροφορικής και Ιατρικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ Παναγιώτης Μπαμίδης.

Το ερευνητικό έργο θα παρουσιαστεί αύριο, Τετάρτη 3 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 14.00, σε ειδική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Τι είναι η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)

Πρόκειται για ψυχιατρική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από μια αναπτυξιακά ακατάλληλη, διάχυτη -σε διάφορες καταστάσεις, όπως το σπίτι και το σχολείο- και επίμονη έλλειψη προσοχής, υπερκινητικότητα ή παρορμητικότητα, με έναρξη την παιδική ηλικία.

Σχετίζεται με σημαντική έκπτωση στην κοινωνική, σχολική και/ή επαγγελματική λειτουργία. Είναι τέσσερις φορές πιο συχνή στα αγόρια από ό,τι στα κορίτσια και επηρεάζει έως και το 5% του σχολικού πληθυσμού.

Οι επιστήμονες και οι ειδικοί γιατροί δεν γνωρίζουν τι προκαλεί τη ΔΕΠΥ. Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η διαταραχή μεταδίδεται γενετικά και προκαλείται από μία χημική ανεπάρκεια σε ορισμένους νευροδιαβιβαστές (χημικές ουσίες που ρυθμίζουν την αποτελεσματικότητα, με την οποία ο εγκέφαλος ελέγχει τη συμπεριφορά).

Στο έργο συμμετέχουν, επίσης, το Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας - Ινστιτούτο Τεχνολογιών Διδακτικής της Ιταλίας, η Παιδαγωγική Σχολή Του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου της Πορτογαλίας, το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Trinity College του Δουβλίνου της Ιρλανδίας και η ΜΚΟ ADDISS (National Attention Deficit Disorder Information and Support Service) της Αγγλίας με σημαντική δράση στην υποστήριξη των οικογενειών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο www.whaamproject.eu


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για την κοινωφελή εργασία


Πώς θα γίνουν οι ενστάσεις.

Αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 στον Διαδικτυακό Τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 2/2015 Δημόσιας Πρόσκλησης:

Α. Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015», ο οποίος περιλαμβάνει 32.433 ωφελούμενους – εγγεγραμμένους ανέργους στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επελέγησαν για να εργαστούν με πλήρη απασχόληση επί 5 μήνες σε Δήμους της χώρας.

Β. Ο Πίνακας Αποκλειομένων για το ίδιο Πρόγραμμα. Η κατάρτιση των πινάκων, έγινε για πρώτη φορά με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο υποβολής των υποψηφιοτήτων μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.
Δηλαδή χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης για την προσκόμιση δικαιολογητικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης έγινε για πρώτη φορά, τόσο η συλλογή στοιχείων των αιτούντων όσο και η ηλεκτρονική διασταύρωσή τους, με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ΑΕ από την οποία συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην οικογενειακή κατάσταση. Η πλήρως αυτοματοποιημένη υποβολή και επεξεργασία των αιτήσεων, συμβάλλει στην διαρκή προσπάθεια για βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και για μείωση των ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Εθνικής Αντίστασης 8, Άνω Καλαμάκι, e-mail: press@oaed.gr γραφειοκρατικών διαδικασιών και του διοικητικού κόστους.

Ταυτόχρονα εξασφαλίζει την διαφάνεια και την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων. Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία μπορούν να αναζητήσουν τη σειρά κατάταξής τους στον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων ή τον λόγο αποκλεισμού τους στον Πίνακα Αποκλειομένων, με τον Αριθμό Πρωτοκόλλου της αίτησης (τον κωδικό αριθμό της αίτησης). Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στις 08:00 μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), ενώ τυχόν απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 15.00. Ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης των ωφελούμενων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων θα καταρτιστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και εξέτασης των ενστάσεων και ακολούθως θα ανακοινωθούν.

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Μαρία Καραμεσίνη, με αφορμή την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων, δήλωσε: «Η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ανέργους, αποτελούν πάγια επιδίωξη και βασικός άξονας της υπό εξέλιξη διαδικασίας αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ.Η διαδικασία υποβολής και επεξεργασίας αιτήσεων που ακολουθήθηκε στο πλαίσιου του παρόντος προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

02.06.2015 Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων

• Αρχείο 1 : Αριθμοι Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010305856 έως 21/2015/000010364500
• Αρχείο 2 : Αριθμοι Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010364501 έως 21/2015/000010452006
• Αρχείο 3 : Αριθμοι Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010452007 έως 21/2015/000010529879
• Αρχείο 4 : Αριθμοι Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010529880 έως 21/2015/000010633774
• Αρχείο 5 : Αριθμοι Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010633775 έως 21/2015/000010717904
• Αρχείο 6 : Αριθμοι Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010717905 έως 21/2015/000010816314
• Αρχείο 7 : Αριθμοι Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010816315 έως 21/2015/000010880925
• Αρχείο 8 : Αριθμοι Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000010880926 έως 21/2015/000010890345
Επισήμανση : Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε των αριθμό πρωτοκόλλου της αιτησης σας στα παραπάνω αρχεία αναζητήστε τον στο αρχείο 9 (Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων)

02.06.2015 Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων

• Αρχείο 9 : ̟Πίνακας α̟ποκλειοµένων

Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στις 08:00 (πρωινή) μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Οι ενστάσεις υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ τυχόν απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 15.00.

Σημείωση: Το αποτέλεσμα της μοριοδότησης της αίτησης σας μπορείτε να το δείτε και μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση των λιπασμάτων Δραπετσώνας


Τι προβλέπει η σχετική τροπολογία.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η τροπολογία για την ανάπλαση των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Η τροπολογία αφορά σε χρήσεις αναψυχής και εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας για τις ανάγκες των κατοίκων του Δυτικού Πειραιά. Συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις», για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως τις 10 Ιουνίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την περαιτέρω βελτίωσή του.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 13 «Ρυθμίσεις για δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας» η κυβέρνηση -ανταποκρινόμενη στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής- αντικαθιστά μια παράγραφο στο Ν.4277/2014 για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με το άρθρο 13, προβλέπεται «οργανωμένη πολεοδομική ανασυγκρότηση - ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο 640 στρεμμάτων του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας» με αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων «της θέσης λόγω γειτνίασης με το λιμένα Πειραιά, σύμφωνα με τις εξής κατευθύνσεις:

-Δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής εμβέλειας για την αναβάθμιση του δυτικού Πειραιά, με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πράσινου και αναψυχής.

- Εξασφάλιση σημαντικών αδόμητων χώρων για τη δημιουργία εκτεταμένου πάρκου κοινόχρηστου πρασίνου,

- Προστασία και ανάδειξη των μνημείων βιομηχανικής αρχαιολογίας.

- Εξασφάλιση αποτελεσματικής προσπέλασης με μέσα σταθερής τροχιάς για την εξυπηρέτηση του Πειραιά, αλλά και για τη σύνδεση της περιοχής».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση για συμφωνία


Άμεση εφαρμογή του νέου ΦΠΑ στον τουρισμό από την τρέχουσα περίοδο.

Τα όσα περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση για συμφωνία που έστειλε η Αθήνα στους δανειστές, αποκάλυψε το Mega.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, η ελληνική πρόταση περιέχει άμεση εφαρμογή του νέου ΦΠΑ στον τουρισμό από την τρέχουσα περίοδο.

Διαβάστε αναλυτικά τις ελληνικές προτάσεις για πρωτογενές πλεόνασμα, ΦΠΑ, έκτακτη εισφορά, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικό και εργασιακά.

Πρωτογενές πλεόνασμα

Στην ελληνική πρόταση προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα κάτω από το 1% για το 2015 και 1,5% για το 2016.

ΦΠΑ

Οι αλλαγές στο ΦΠΑ που προτείνει η Ελλάδα θα ισχύσουν άμεσα κι όχι από 1/9, συμπεριλαμβάνοντας έτσι και τη φετινή τουριστική σεζόν, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό πλεόνασμα. Επιπλέον, καταργείται η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά.

Επίσης, προβλέπονται τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 6%, 11% και 23%:

- 6% στα φάρμακα και λίγα τρόφιμα.

- 11% στα περισσότερα τρόφιμα, στην εστίαση, τον τουρισμό και τα τιμολόγια ενέργειας.

- 23% στα καύσιμα, στα ακίνητα, στην ένδυση και υπόδηση, στα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά, στις υπηρεσίες κ.α.

ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με την πρόταση της Αθήνας, φαίνεται ότι ο ΕΝΦΙΑ παραμένει και ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα έρθουν μέσα στο 2016.

Έκτακτη εισφορά

Όσον αφορά στην έκτακτη εισφορά, καταργείται η έκπτωση 30%, ενώ έρχεται αύξηση για τους «έχοντες», δηλαδή για τα μεγάλα εισοδήματα.

Ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της που περιλαμβάνουν:

- Ενοποίηση ταμείων.
- Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
- Νέες αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
- «Πάγωμα» της μείωσης στις επικουρικές.

Εργασιακά

Τέλος, όσον αφορά στα εργασιακά, η Αθήνα προτείνει:

- Συλλογικές συμβάσεις με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
- Σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πηγαίνοντας στο σχολείο


Παιδιά από όλο τον κόσμο και οι αντίξοες συνθήκες στο δρόμο για τη μάθηση.

Διασχίζουν βρώμικες λίμνες, σκαρφαλώνουν σε επικίνδυνους γκρεμούς, περνάνε δίπλα από οπλισμένους στρατιώτες όπως στο Αφγανιστάν, περπατούν ατελείωτα χιλιόμετρα, στέκονται στην καρότσα ενός φορτηγού… Τελικός προορισμός, το σχολείο, το θρανίο, η μάθηση.

Το Reuters, παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφίες με πρωταγωνιστές μαθητές από όλο τον κόσμο, από το Αφγανιστάν, τις Φιλιππίνες, την Αίγυπτο, τη Κίνα, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, την Ινδία αλλά και το Παρίσι κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους προς το αγαπημένο τους σχολείο.

Ινδονησία



Ινδονησία



Ινδονησία



Ινδία



Αφγανιστάν



Ιαπωνία



Πακιστάν



Αίγυπτος



Ινδονησία



Καναδάς



Ινδία



Κίνα



Φιλιππίνες



Κίνα



Σρι Λάνκα



Ινδονησία



Κίνα



Γαλλία



Φιλιππίνες



Ιαπωνία




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...