Σάββατο 26 Απριλίου 2014

12 τροφές που ρυθμίζουν τα συμπτώματα της ψωρίασης


Διατροφικές αλλαγές στο μενού μπορούν γενικά να βοηθήσουν τους ανθρώπους με ψωρίαση και ενδεχομένως να βελτιώσουν και τα συμπτώματα. Ωστόσο, δεν υπάρχει επιστημονική έρευνα με την οποία να αποδεικνύεται η επίδραση συγκεκριμένων τροφών στην ψωρίαση, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι χάνοντας παραπανίσια κιλά μπορεί να δείτε βελτίωση στα συμπτώματα. Διατροφολόγοι προτείνουν μια ισορροπημένη δίαιτα, ώστε να ελέγχετε το βάρος σας και ταυτόχρονα την ψωρίαση. Επίσης, θα μειώσετε τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, διαβήτη και εμφράγματος που είναι αυξημένα στους ανθρώπους με ψωρίαση. Τα βασικά χαρακτηριστικά της υγιεινής διατροφής είναι άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, ολικής άλεσης δημητριακά, φρούτα και λαχανικά.

Blueberries

Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και είναι πλούσια σε Βιταμίνη C. Άλλα φρούτα με αντιφλεγμονώδη δράση είναι το μάνγκο, η φράουλα και το σύκο. Γενικός κανόνας πάντως είναι ότι τα φρούτα πρέπει να είναι υψηλά στην λίστα των προτιμήσεων σας. Τα Blueberries –μεταξύ άλλων- ενισχύουν την μνήμη και καταπολεμούν τις καρδιοπάθειες.

Γαλακτοκομικά

Μερικοί άνθρωποι με ψωρίαση αναφέρουν ότι από την στιγμή που έκοψαν τα γαλακτοκομικά είδαν βελτίωση στα συμπτώματα. Οι επιστήμονες πάντως δεν έχουν ενδείξεις ότι όντως ισχύει αλλά με την δοκιμή θα κρίνετε από μόνοι σας αν πρέπει ή όχι να τα αφαιρέσετε από την λίστα των προτιμήσεων σας. Αν δεν ενισχύουν τα συμπτώματα της ψωρίασης, προτιμήστε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Ψωριασικοί έχουν αντικαταστήσει το ζωικό γάλα με γάλα σόγιας.

Ξηροί καρποί και αβοκάντο

Τα «καλά» λιπαρά, που περιλαμβάνουν πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά και περιέχουν οι ξηροί καρποί, τα φυτικά έλαια, συγκεκριμένα ψάρια κλπ είναι γενικά καλά για την υγεία σας σε κανονικές ποσότητες. Μείνετε μακριά από κεκορεσμένα και τρανς λιπαρά τα οποία μπορεί να αυξήσουν την φλεγμονή στο σώμα σας.

Γλουτένη

Ψωριασικοί έχουν αναφέρει ότι αφαιρώντας από την διατροφή τους τροφές που περιέχουν γλουτένη βοηθά στα συμπτώματα της ψωρίασης. Αυτό έχει λογική αν έχει δυσανεξία στην συγκεκριμένη πρωτεΐνη. Μία διατροφή όμως χωρίς γλουτένη μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη και δαπανηρή στην εφαρμογή της για αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Τηγανητά φαγητά

Ας το παραδεχτούμε. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε λόγους που θα μπορούσαν τα τηγανητά φαγητά να είναι καλά για την υγεία. Κρατηθείτε μακριά από τα τηγανητά ή αποφύγετε να τα καταναλώνετε συχνά. Τα τηγανητά είναι ύποπτα για φλεγμονές στο σώμα και σχετίζονται με υψηλό ρίσκο καρδιοπαθειών.

Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι γενικά κακή για την υγεία και πολύ πιθανό και για τα συμπτώματα της ψωρίασης. Η πρόσληψη υπερβολικής ποσότητα ζάχαρης μπορεί να αυξήσει την φλεγμονή, όπως επίσης και το βάρος σας που γενικά είναι κακό για την ψωρίαση. Θα πρέπει να ελέγχετε τροφές που αγοράζεται ως προς την περιεκτικότητα τους σε ζάχαρη.

Άπαχο κρέας

Αν τρώτε κρέας επιλέξτε άπαχο, όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα. Επίσης, ορισμένοι ψωριασικοί ανέφεραν βελτίωση όταν περιόρισαν το κόκκινο κρέας. Το κόκκινο κρέας που περιέχει αρκετό λίπος συνδέεται με φλεγμονές στο σώμα. Προτιμήστε κομμάτια κόκκινου κρέατος με ελάχιστο λίπος.

Αλκοόλ

Το αλκόολ θεωρείται ότι χειροτερεύει τα συμπτώματα της ψωρίασης, πιθανότατα αυξάνοντας την φλεγμονή στο σώμα. Επίσης, το αλκοόλ επηρεάζει την δράση των φαρμάκων που ενδεχομένως λαμβάνετε ή ακόμα και να αποδειχθεί επικίνδυνο αν για παράδειγμα ακολουθείτε θεραπεία με μεθοτρεξάτη. Αν τα συμπτώματα της ψωρίασης είναι ανεξέλεγκτα δοκιμάστε να περιορίσετε ή και να κόψετε το αλκοόλ και να δείτε αν βελτιωθεί η κατάσταση.

Δημητριακά

Ψωμί ολικής άλεσης, βρώμη, ζυμαρικά και καστανό ρύζι αποτελούν διατροφή για καλή υγεία. Όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, περιέχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Ντομάτα

Η ντομάτα, όπως και η πιπεριά και η πατάτα έχουν αναφερθεί από ψωριασικούς ότι «αγριεύουν» τα συμπτώματα. Φυσικά δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη, ωστόσο αν δείτε βελτίωση βγάλτε τα από την διατροφή σας.

Καρώτα

Η διατροφή που βασίζεται σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Και σε αυτή την εκδοχή δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι τα φρούτα και τα λαχανικά συνδέονται με την βελτίωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης. Συγκεκριμένα λαχανικά που μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη δράση είναι τα καρώτα, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι και το μπρόκολο.

Ψάρια και θαλασσινά

Τα ωμέγα 3 λιπαρά που περιέχουν λιπαρά ψάρια όπως σολομός, τόνος και σαρδέλες αποτελούν την βασική διατροφή για την καλή υγεία της καρδιάς. Τα λιπαρά των ψαριών μειώνουν την φλεγμονή και βοηθούν το ανοσοποιητικό το οποία είναι υπερδραστήριο στους ανθρώπους με ψωρίαση. Το γεγονός ότι η ψωρίαση συνδέεται με εμφράγματα και καρδιοπάθειες, είναι καλή ιδέα να τρώτε ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.



Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάσεις τέλος για τους Νεπαλέζους οδηγούς σέρπα


Αποσύρονται για φέτος μετά τον θάνατο 13 συναδέλφων τους στο Έβερεστ.

Την απόφασή τους να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ και να τερματίσουν τη φετινή περίοδο αναβάσεων στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου ανακοίνωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο οι Νεπαλέζοι οδηγοί. Η απόφασή τους ήρθε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο 13 συναδέλφων τους από μια χιονοστιβάδα.

«Πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη συνάντηση σήμερα το απόγευμα και αποφασίσαμε να μην κάνουμε καμιά ανάβαση (στο Έβερεστ) φέτος αποτίοντας φόρο τιμής στους αδελφούς μας. Η απόφαση των σέρπα ήταν ομόφωνη», δήλωσε ένας εξ αυτών, ο Τούλσι Γκούρουνγκ.

Ένας άλλος σέρπα και ένας Αμερικανός ορειβάτης που ήταν παρόντες στον καταυλισμό βάσης επιβεβαίωσαν την πληροφορία αυτή, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο 13 νεπαλέζων οδηγών από μια χιονοστιβάδα.

«Κάποιοι οδηγοί έχουν ήδη φύγει και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν εδώ για περίπου μία εβδομάδα, ο χρόνος που χρειάζονται για να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν», πρόσθεσε ο Γκούρουνγκ, ο αδελφός του οποίου είναι μεταξύ των νεκρών.

Δεκατρείς σέρπα σκοτώθηκαν από τη χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε την Παρασκευή, ενώ οι σοροί 3 ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί.

Οι 16 σέρπα ανήκαν σε μια ομάδα νεπαλέζων οδηγών που μετέφερε σκηνές, τρόφιμα και σκοινιά από τον καταυλισμό βάσης στον καταυλισμό 1 ώστε να προετοιμαστούν για την άφιξη των ορειβατών. Επτά άνθρωποι διασώθηκαν.

Αυτό ήταν το πιο θανατηφόρο δυστύχημα που έχει καταγραφεί στην ιστορία του Έβερεστ, σύμφωνα με την Ελίζαμπεθ Χόουλεϊ, ειδική στις αναβάσεις στο Νεπάλ.

Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη μετά το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ των σέρπα και της κυβέρνησης του Νεπάλ.

Οι Νεπαλέζοι οδηγοί είχαν απειλήσει ότι θα τερματίσουν τη φετινή περίοδο αναρρίχησης, αν η κυβέρνηση δεν απαντούσε ως χθες Δευτέρα στα αιτήματά τους που αφορούσαν κυρίως την καλύτερη οικονομική υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων και καλύτερες ασφαλιστικές καλύψεις.

Πεπειραμένοι δυτικοί αλπινιστές εγκαταλείψαν σήμερα τον καταυλισμό βάσης για να μεταβούν στο Κατμαντού και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης.

Οι σέρπα κερδίζουν 3.000 με 6.000 δολάρια κάθε περίοδο, ένα ποσό που είναι δεκαπλάσιο σε σχέση με τον μέσο ετήσιο μισθό στο Νεπάλ, όμως δεν διαθέτουν επαρκή ασφαλιστική κάλυψη.

Συνολικά περισσότεροι από 300 ορειβάτες, κυρίως σέρπα, έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου μετά την κατάκτησή της το 1953 από τον σερ Έντμουντ Χίλαρι και τον σέρπα Τένζινγκ Νοργκάι.



Διαβάστε περισσότερα...

Βοήθεια από ανθρωπιστικές οργανώσεις ζήτησαν τέσσερα εκατομμύρια Ιταλοί


Δεν είχαν χρήματα για να εξασφαλίζουν επαρκή τροφή.

«Η οικονομική κρίση και η απώλεια θέσεων εργασίας προκαλεί μια θεαματική άνοδο των Ιταλών και των αλλοδαπών οι οποίοι δεν εξασφαλίζουν ούτε καν χρήματα για να μπορέσουν να τραφούν»

Αυτό τονίζει ο ιταλικός γεωργικός σύνδεσμος Coldiretti που ανακοίνωσε ότι το 2013 4.068.000 άνθρωποι αναγκάσθηκαν να ζητήσουν βοήθεια από τρίτους ή από φιλανθρωπικές οργανώσεις, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τροφή.

Σε σχέση με το 2012 ο αριθμός αυτός ήταν αυξημένος κατά 10%, ενώ σε σύγκριση με το 2010 η αύξησή του ξεπερνάει το 30%.

Συνολικά 3.764.765 Ιταλοί και μετανάστες, κατά την διάρκεια του 2013, μετέβησαν τουλάχιστον μια φορά σε οργανώσεις και συνδέσμους που διανέμουν πακέτα με τρόφιμα. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι αυτός είναι ένας πιο «διακριτικός τρόπος» να ζητούν βοήθεια, που επιτρέπει στους πολίτες να μην νιώθουν ότι χάνουν την αξιοπρέπειά τους.

Πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις αν τους ζητηθεί διανέμουν τα δέματα αυτά με τρόφιμα «κατ' οίκον», χωρίς να πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς ατέλειωτες ουρές.

«Πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου. Μας δείχνει ένα μόνο μέρος των δραματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τόσες ιταλικές οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να αγοράσουν τα τρόφιμα που χρειάζονται», πρόσθεσε ο Coldiretti.

Ο ιταλικός γεωργικός σύνδεσμος τόνισε ότι «λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, η κατανάλωση τροφίμων μειώθηκε εντυπωσιακά, επιστρέφοντας στο επίπεδο του 1981».

Η κατανάλωση φρέσκων ψαριών το 2013 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μειώθηκε κατά 30%. Αυτή των ζυμαρικών κατά 9%, και αυτή του λαδιού κατά 8%.



Διαβάστε περισσότερα...

Το σύστημα που θα κάνει τις συσκευές «εξυπνότερες»


Στόχος να «ενώσει» όλα τα συστήματα που έχουμε και συνδέονται στο διαδίκτυο.

Στο στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται ένα νέο σύστημα που θα συνδέει με πιο έξυπνο τρόπο τις πολυάριθμες συσκευές που χρησιμοποιούμε για να συνδεόμαστε στο διαδίκτυο.

Το Smart Composite Human-Computer Interfaces (Smarcos), όπως ονομάζεται ο εν λόγω project, θα επιτρέπει στις συσκευές να παρατηρούν και να προβλέπουν τις ενέργειες των χρηστών σε πραγματικό χρόνο, ώστε να κατευθύνουν με έξυπνο τρόπο την προσπάθειά τους και να εμφανίζουν σχετικές πληροφορίες όποτε ζητηθούν, με τον ελάχιστο βαθμό ανθρώπινης παρέμβασης.

Συγκεκριμένα, το Smarcos project χωρίς να αλλάζει την αίσθηση του περιβάλλοντος διεπαφής, θα παρακολουθεί τις ενέργειες του χρήστη ώστε να καταλαβαίνει και να προβλέπει τις συνήθειές τους. Έτσι κάθε συσκευή θα μπορεί να «αντιδρά» σωστά και να προσφέρει τα πιο χρήσιμα και σχετικά δεδομένα σε κάθε χρονική στιγμή.

Προκειμένου να επιδείξει τις ικανότητες της πλατφόρμας, η Smarcos δημιούργησε μια υπηρεσία «υγιεινής ζωής» που αξιοποιεί όλες τις συσκευές του χρήστη, όπως το smartphone, την τηλεόραση, το αυτοκίνητο και τον υπολογιστή. Η υπηρεσία ελέγχει σε πραγματικό χρόνο πότε και μέσω ποια συσκευής μπορούν να δοθούν στο χρήστη συμβουλές υγείας, υπενθυμίσεις και να παρακινηθεί ώστε λχ. να ασκηθεί.

Μια δεύτερη υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ενεργειακή κατανάλωση ενός νοικοκυριού.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει πώς λειτουργεί το Smarcos…







Διαβάστε περισσότερα...

Το «Ματς της καρδιάς» διχάζει τους ιταλούς πολιτικούς


Ο φιλανθρωπικός αγώνας διεξάγεται μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές.

Ένας φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας διχάζει την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, καθώς διεξάγεται στις 19 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Πρόκειται για το «Ματς της καρδιάς», το οποίο έχει προγραμματισθεί για τις 19 Μαΐου στο στάδιο Φράνκι της Φλωρεντίας.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, έκανε γνωστό ότι τελικά δεν πρόκειται να πάρει μέρος στον αγώνα που γίνεται με την συμμετοχή πολιτικών, τραγουδιστών και ηθοποιών, για την οικονομική στήριξη της οργάνωσης «Emergency», η οποία παρέχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε εμπόλεμες περιοχές.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων υπογράμμισε ότι η μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα από τη δημόσια τηλεόραση της Rai, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, μια μόλις εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, θα αποτελούσε έμμεση πολιτική διαφήμιση για το Ρέντσι.

«Δεν θα πάρω μέρος στον αγώνα. Εξαιτίας, όμως, του θυμού και του φόβου του κινήματος του Γκρίλο, για πρώτη φορά, λερώνεται με λάσπη ένα φιλανθρωπικό γεγονός, όπως το "Ματς της καρδιάς", το οποίο εδώ και χρόνια ενώνει τους ιταλούς», έγραψε ο Ματέο Ρέντσι στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το σοκαριστικό πρόσωπο της φτώχειας


Ζώντας με ένα δολάριο την ημέρα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ένας καθηγητής με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ιδρυτής διεθνούς οργάνωσης για την καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας και μία βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ ένωσαν τις δυνάμεις τους. Το αποτέλεσμα της κοινής δουλειάς τους ήταν μια σοκαριστική συλλογή φωτογραφιών που αποτυπώνουν τη φτώχεια σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο τους «Living on a Dollar a Day» ανοίγει ένα παράθυρο στη ζωή των ανθρώπων που ζουν με ελάχιστα ή καθόλου χρήματα.

Η φωτογράφος Renee C. Byer που είχε κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ το 2007 ταξίδεψε σε τέσσερις ηπείρους για να φωτογραφίσει το πρόσωπο της φτώχειας. «Το βιβλίο είναι μια έκκληση για εξάλειψή της», λέει η Byer στη Daily Mail.

Το «Living on a Dollar a Day» αποτελεί το όραμα του ιδρυτή του The Forgotten International Tom Nazario, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Η Βyer ταξίδεψε στη Γκάνα, τη Λιβερία και άλλες χώρες που μαστίζονται από τη φτώχεια για να ακούσει και με τη σειρά της να αφηγηθεί τις ιστορίες των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας- περίπου 1,2 δισ. άνθρωποι δηλαδή.

Η εισαγωγή στο βιβλίο είναι του Δαλάι Λάμα και μερικές από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνει δημοσιεύει η Daily Mail.

Δείτε τις φωτογραφίες












Διαβάστε περισσότερα...

Οι παλαιστές που έφυγαν πρόωρα


Όταν ο κόσμος του κατς θρηνεί τα παιδιά του...

Δεν αποτελεί ακριβώς έκπληξη ότι η ζωή του επαγγελματία παλαιστή δεν είναι και η πιο εύκολη του κόσμου.

Ο βαρύτατος φόρος που πληρώνει στο σώμα (και το πνεύμα), το άγχος να κάνει καριέρα, το επιπρόσθετο άγχος να τη διατηρήσει και η σύντομη ημερομηνία λήξης της δουλειάς, όλα τους συναινούν στο να καταλήξουμε ότι μόνο απλός δεν είναι ο βίος του παλαιστή.

Και συχνά-πυκνά μάλιστα το απίστευτο ψυχολογικό και σωματικό φορτίο συνοδεύεται από και χρήση ουσιών, κάνοντας το πράγμα ακόμα πιο βαρύ για να το αντέξει ο καταπονημένος οργανισμός του παλαιστή.

Την ώρα λοιπόν που ο κόσμος του ρινγκ θρηνεί ακόμα τον πρόσφατο θάνατο του Ultimate Warrior, ας δούμε μια σειρά από επαγγελματίες της πάλης -σικέ και πραγματικής- που έφυγαν πρόωρα...

Ultimate Warrior



Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε επισήμως την αιτία του θανάτου του, ο χαμός του Ultimate Warrior ήταν άλλο ένα λιθαράκι στις πρόωρες αναχωρήσεις από τη ζωή των επαγγελματιών παλαιστών, κάνοντας τον κόσμο του κατς να αναρωτηθεί για άλλη μια φορά για την «κατάρα» που φαίνεται να στοιχειώνει το σπορ. Ο θάνατος του 54χρονου Ultimate Warrior ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά την συμπερίληψή του στο hall of fame της επαγγελματικής πάλης, με τις φήμες και την αλληλογραφία του να υποδεικνύουν ότι ο James Hellwig (πραγματικό όνομα) υπέφερε από ψυχολογικές διαταραχές...



Macho Man Randy Savage



Ο περίφημος παλαιστής που μεγάλωσε γενιές και γενιές, μένοντας ένας από τους εμβληματικότερους παλαιστές της χρυσής εποχής του κατς, πέθανε επίσης πρόωρα το 2011. Ο Macho Man υπέστη ανακοπή την ώρα που ήταν στο αυτοκίνητο με τη δεύτερη σύζυγό του, ενώ από την αυτοψία μάθαμε ότι στο σώμα του κυκλοφορούσε κοκτέιλ αλκοόλ και παυσίπονων. Ένα εκρηκτικό μείγμα δηλαδή από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τόσοι και τόσοι παλαιστές...



Owen Hart



Ως ο νεότερος από τα 12 παιδιά μιας πολυπληθούς φαμίλιας, ο θάνατος του Owen Hart είναι τραγικότατος όχι μόνο γιατί συνέβη μέσα στο ρινγκ, αλλά γιατί δεν ήταν αποτέλεσμα της μάχης με τους δαίμονές του, παρά μόνο ενός ακροβατικού που πήγε στραβά: ο ανελκυστήρας που τον κατέβαζε από την οροφή στην αρένα του Κάνσας Σίτι έφυγε από την τροχιά του και ο Owen Hart έπεσε από ύψος 25 μέτρων στο ρινγκ, πεθαίνοντας επιτόπου. Ήταν μόλις 34 ετών...



Chris Benoit



Οι συνθήκες του θανάτου του Chris Benoit είναι πράγματι μακάβριες. Υποφέροντας από χρόνια κατάθλιψη και κατάχρηση ουσιών, ο Benoit αυτοκτόνησε με σφαίρα αφού δολοφόνησε τη γυναίκα και το παιδί του. Όταν μάλιστα το WWE πληροφορήθηκε για την αυτοκτονία του 40χρονου παλαιστή το 2007, άρχισε να προβάλει αμέσως αφιερώματα γι' αυτόν, μέχρι που έμαθε τι ακριβώς είχε συμβεί, παίρνοντας πια αποστάσεις από τον σταρ των ρινγκ...



Eddie Guerrero



Μόλις 38 ετών, ο Guerrero πέθανε στη Μινεσότα έχοντας προλάβει να διαγράψει μεγάλη καριέρα τόσο στο WWE όσο και στα ECW και WCW. Παρά το γεγονός ότι θεωρούνταν ένας από τους πιο ταλαντούχους παλαιστές της νέας γενιάς, ήταν γνωστός ο εθισμός του στο αλκοόλ και τα βαρβιτουρικά, ένας φονικός συνδυασμός που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιδείνωση των καρδιακών του προβλημάτων, που ήταν εξάλλου και η αιτία του αιφνίδιου χαμού του...



Umaga



Σε μια παρόμοια και εξίσου λυπητερή ιστορία, ο φοβερός και τρομερός Umaga έφυγε από τη ζωή από υπερβολική δόση παυσίπονων και μυοχαλαρωτικών. Ο μόλις 36 χρονών θηριώδης παλαιστής από τις νήσους Σαμόα εγκατέλειψε τα εγκόσμια στον κολοφώνα της καριέρας του, έχοντας μόλις κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διηπειρωτικό πρωτάθλημα...



Mike Awesome



Για κάποιον που φιγούραρε με το παρατσούκλι Awesome, η ζωή του παλαιστή μόνο χαρούμενη δεν ήταν. Ο Mike αυτοκτόνησε λοιπόν σε ηλικία 42 ετών, γράφοντας άλλη μια τραγική ιστορία στον μάταιο κόσμο της πάλης. Και μάλιστα στο αφιέρωμα που του έκανε το WWE παρέλειψε βολικά να αναφέρει την αιτία του θανάτου του, θέλοντας να αποκρύψει προφανώς τη ζοφερή αλήθεια: το τεράστιο ποσοστό κατάθλιψης, κατάχρησης ουσιών και αυτοκτονιών που μετρούν οι παλαιστές του...



Doink the Clown



Ο Doink the Clown, κατά κόσμον Matt Osborne, έφτιαξε τον περίφημο καρτουνίστικο χαρακτήρα το 1992, ο οποίος έχει έκτοτε υιοθετηθεί από πλήθος παλαιστών. Ο ίδιος δεν πρόλαβε βέβαια να τον χαρεί, τον άφησε όμως κληρονομιά στο WWE, το οποίο συνέχισε να χρησιμοποιεί τον χαρακτήρα του Osborne παρά το γεγονός ότι εκείνος δεν ήταν πια στη ζωή. Και κινδυνεύοντας να χαρακτηριστούμε ανιαροί, η αιτία του πρόωρου θανάτου του Doink the Clown ήταν συνδυασμός αλκοόλ, παυσίπονων και καρδιαγγειακών νοσημάτων...



Andre the Giant



Ένα όνομα που δεν χρειάζεται συστάσεις, ο πελώριος Γάλλος Andre the Giant (γεννημένος το 1946) έγινε σύμβολο της σικέ πάλης του WWF ως ο αγαθός γίγαντας των ρινγκ. Στην προσωπική του ζωή ήταν όμως εξίσου θρυλικός αλκοολικός, με το ποτό να αποτελεί για τον ίδιο παρηγοριά και ανακούφιση από τα πολλαπλά προβλήματα υγείας. Η θεόρατη κορμοστασιά του ήταν εξάλλου τόσο αιτία όσο και αποτέλεσμα θεμάτων υγείας, τα οποία προσπαθούσε να πνίξει στο αλκοόλ και τα χάπια. Ο εμβληματικός παλαιστής πέθανε από ανακοπή το 1993, όντας στο Παρίσι για την κηδεία του πατέρα του...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Κενό" ασφαλείας στο Viber


Ερευνητές βρήκαν ένα "κενό" ασφαλείας στη γνωστή εφαρμογή για "έξυπνα" κινητά Viber, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να μιλούν και να ανταλάσσουν μηνύματα και φωτογραφίες δωρεάν.

Οι επιτήδειοι μπορούν να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες καθώς κατά την διάρκεια αποστολής των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο στον Amazon server, τα δεδομένα δεν είναι κρυπτογραφημένα. Έτσι τα προσωπικά δεδομένα και οι φωτογραφίες των 200 εκατομμυρίων χρηστών μπορούν να υποκλαπούν.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως γίνεται εφικτή η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Τα στεροειδή είναι υπέροχα!»


Μεγάλοι μύες, μικρό μυαλό... - Δείτε τις φωτογραφίες.

Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς στεροειδή αναβολικά ο bodybuilder Oli Smith και ξοδεύει σχεδόν 500 ευρώ το μήνα για να τα αγοράζει- παρότι ήδη βιώνει τις συνέπειές τους. Ο 23χρονος από τη Βρετανία υποστηρίζει πως τα πιθανώς θανατηφόρα στεροειδή τον βοηθούν να κάνει σεξ μέχρι να μην αντέχει άλλο και δηλώνει πως θέλει να «σηκώνει μεγάλα βάρη, να κάνει σεξ, να τρώει και να είναι σαν άγριο ζώο» με την κατανάλωσή τους.

Τα στεροειδή αυτά, σημειώνει η Daily Mail, είναι παράνομο να τα κατέχει κάποιος με στόχο το εμπόριο αλλά η προσωπική χρήση είναι νόμιμη.

«Αν παραβλέψει κανείς τις παρενέργειες, νιώθεις φανταστικά. Νιώθεις ο μεγαλύτερος, πιο δυνατός, πιο όμορφος και πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο», δηλώνει ο ίδιος.

Παραδέχεται πάντως πως εμφάνισε επώδυνους όγκους στα οπίσθιά του εκεί όπου έκανε τις ενέσεις δύο φορές την εβδομάδα ενώ όταν έκανε ένεση στον ώμο εμφάνισε μια κύστη «μεγαλύτερη από μπαλάκι του τένις»

Οι γιατροί είπαν στον Smith πως η κύστη πρέπει να αφαιρεθεί. Αλλά η αφαίρεσή της θα σήμαινε αφαίρεση κι ενός τμήματος του μυ γι’ αυτό κι εκείνος προτίμησε να αφαιρέσει το υγρό μόνος του με μία σύριγγα!

Για ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισε στο στήθος του οι γιατροί είπαν πως θα έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση
αλλά προτίμησε και πάλι να αυτενεργήσει: πήρε ένα φάρμακο που είναι για τον καρκίνο του μαστού «και ξεμπέρδεψα», όπως λέει!

Παρά τις προφανείς παρενέργειες, ο νεαρός αρνείται να διακόψει τα στεροειδή τα οποία παίρνει από τα 17 του, λίγο μετά που άρχισε το γυμναστήριο αφότου είχε αφήσει το σχολείο. Μέσα σε τρία χρόνια διπλασίασε το βάρος του.

«Η επιθετικότητα είναι ένα πρόβλημα», αναγνώρισε ο 23χρονος στις παρενέργειες της λήψης στεροειδών, καθώς εξαιτίας της έχασε την πρώτη του δουλειά. «Τα έβαλα με τον προϊστάμενό μου και τον έσπρωξα, δεν κατάλαβα πώς έγινε, είχα πάθει blackout», λέει.

Δείτε τις φωτογραφίες











Διαβάστε περισσότερα...

Στημένοι αγώνες και στην αρχαιότητα


Αποκρυπτογραφήθηκε αρχαίο ελληνικό κείμενο, το οποίο αποκαλύπτει πώς είχε στηθεί ένας αγώνας πάλης.

Ακόμη κι αν δεν ασχολείται ιδιαίτερα κανείς με τον επαγγελματικό αθλητισμό, όλο και κάτι θα έχει πάρει το αυτί του για «στημένους» αγώνες, «παράγκες», «πουλημένα παιχνίδια», «ντοπέ» αθλητές και τα συναφή.

Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο King's College του Λονδίνου, το φαινόμενο το «στημένων αγώνων» δεν είναι σύγχρονο, αλλά υπήρχε και στην αρχαιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές αποκρυπτογράφησαν ένα αρχαίο ελληνικό κείμενο, το οποίο αποκαλύπτει πώς είχε στηθεί ένας αγώνας πάλης.

Το έγγραφο, το οποίο έχει ως ημερομηνία το έτος 267 μ.Χ., δεν είναι άλλο από μια σύμβαση μεταξύ δύο εφήβων, οι οποίοι είχαν φτάσει στον τελικό μετά από σειρά αγώνων που είχαν γίνει στην Αίγυπτο.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια γραπτή σύμβαση από τα αρχαία χρόνια, μεταξύ δύο αθλητών, προκειμένου να καθορίσει την έκβαση ενός αγώνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Live Science.

Στο συμβόλαιο, ο πατέρας του παλαιστή με το όνομα Νικαντίνος (Nicantinous) συμφωνεί να δωροδοκήσει τους εγγυητές (πιθανόν τους προπονητές) ενός άλλου αθλητή, με το όνομα Δημήτριος.



Οι δύο αθλητές θα συναγωνίζονταν στον τελικό του αγωνίσματος, στο πλαίσιο των 138ων αγώνων της Αντινόπολης στην αρχαία Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο ο Δημήτριος θα έπρεπε «κατά τη διάρκεια του αγώνα να πέσει τρεις φορές και στη συνέχεια να υποχωρήσει». Ως αντάλλαγμα θα έπαιρνε 3.800 δραχμές σε ασημένια νομίσματα.

Επιπλέον, βάσει του συμβολαίου ο Δημήτριος θα έπαιρνε την παραπάνω αποζημίωση, ακόμη κι αν οι κριτές αντιλαμβάνονταν ότι ο αγώνας ήταν στημένος και αρνούνταν να δώσουν στη νίκη στον Νικαντίνο.

Ο μεταφραστής του κειμένου, καθηγητής στο πανεπιστήμιο King's College, Dominic Rathbone, σημειώνει ότι οι 3.800 δραχμές ήταν ένα σχετικά μικρό χρηματικό ποσό, όμως αρκετό για να αγοράσει κανείς ένα γάιδαρο, σύμφωνα με άλλους πάπυρους.

Το συμβόλαιο είχε βρεθεί στην Οξύρρυγχο της Αιγύπτου πριν από έναν αιώνα περίπου, στο πλαίσιο μιας ανασκαφής, με επικεφαλής τους αρχαιολόγους Bernard Grenfell και Arthur Hunt.

Ο Rathbone τη μετέφρασε για πρώτη φορά και το περιεχόμενό της δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο «The Oxyrhynchus Papyri».

Για ποιο λόγο γίνονταν οι δωροδοκίες

Οι νικητές των αρχαίων αγώνων πολλές φορές έπαιρναν πολλά χρήματα, ή ελάμβαναν ισόβια αποζημίωση από την πατρίδα τους, αναφέρει ο Rathbone.

Όμως δεν υπήρχε κανένα βραβείο για εκείνους που κατακτούσαν τη δεύτερη θέση.

«Στα αρχαία αγωνίσματα σημασία είχε μόνο να έρθει κανείς πρώτος» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Επιπλέον, το κόστος των προπονήσεων ήταν αρκετά σημαντικό. Οι αθλητές που προέρχονταν από πλούσιες οικογένειες μπορούσαν να πληρώνουν, όμως εκείνοι που ήταν από κατώτερα κοινωνικά στρώματα, συνήθως χρεώνονταν απέναντι στους προπονητές τους.

«Οι εκπαιδευτές πλήρωναν για τη διατροφή, τη διαμονή και την προπόνησή τους, με αποτέλεσμα οι αθλητές να έχουν χρέη απέναντί τους. Όποιοι ήταν σίγουροι για τη νίκη, κατέβαιναν με ‘καθαρό κούτελο’ στους αγώνες. Όσοι όμως δεν είχαν και τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση προτιμούσαν κάποιες φορές να στήνουν τους αγώνες, για να μη βγουν εντελώς χαμένοι» συνέχισε ο Rathbone.



Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός για γιγαντιαίο «αδέσποτο» παγόβουνο


Αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική.

Έχει μέγεθος μεγαλύτερο από το νησί Γκουάμ , του οποίου η έκταση είναι 534 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και πλέει ελεύθερο στον ωκεανό. Ο λόγος για ένα γιγάντιο παγόβουνο στην Ανταρκτική, το οποίο κάνει. βόλτες, αλλά -προς το παρόν- δεν κινδυνεύουν πλοία εξαιτίας του.

Το όνομα αυτού B-31. Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το παγόβουνο που αποκολλήθηκε από τον παγετώνα Pine Island Glacier, ο οποίος βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Ανταρκτικής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το παγόβουνο θα κινηθεί πολύ αργά σε μια περιοχή από την οποία δεν περνούν πλοία και δεν θα αποτελέσει κίνδυνο. Πάντως, το παρακολουθούν συνεχώς δορυφόροι.


Διαβάστε περισσότερα...

Στην Ελλάδα του 2014 η καύση των νεκρών παραμένει ταμπού


Πόσο κοστίζει και πού μπορεί να γίνει σήμερα - Τι ισχύει με το νομοθετικό πλαίσιο.

Είναι η καύση νεκρών στην Ελλάδα ένα δογματικό ταμπού; Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες απεβίωνε στην Ελλάδα του 2014 και όχι στο Μεξικό η σορός του θα έπρεπε να ταξιδέψει μέχρι την Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Η αποτέφρωση στην Ελλάδα παρακωλυόταν για χρόνια για λόγους θρησκευτικούς. Όταν αυτές οι αντιστάσεις μερικώς υπεχώρησαν αντικαταστάθηκαν από επιχειρηματικά και τοπικά συμφέροντα που θέτουν εξίσου ισχυρά προσκόμματα στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις Ελλήνων γνωστών και μη, οι οποίοι αποτεφρώθηκαν εκτός συνόρων και μεταφέρθηκε μονάχα η τέφρα τους στα πάτρια εδάφη. Στους πιο διάσημους από αυτούς περιλαμβάνονται ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο διεθνούς φήμης συνθέτης πιανίστας και αρχιμουσικός, ο οποίος απεβίωσε στις 2 Μαρτίου 1960 στο Μιλάνο και αποτεφρώθηκε εκεί χωρίς εξόδιο ακολουθία. Έπειτα από 4 μέρες η τέφρα του μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Η Μαρία Κάλλας το 1977 κηδεύτηκε και αποτεφρώθηκε στο Παρίσι. Η τέφρα της σκορπίστηκε όπως επιθυμούσε στο Αιγαίο. Το 2004 η σωρός του ζωγράφου Παύλου Μοσχίδη αποτεφρώνεται στη Σόφια, η μισή τέφρα του σκορπίζεται σε ποταμό της βουλγαρικής πρωτεύουσας ενώ η υπόλοιπη στο Αιγαίο. Αν και η χρονολογική απόσταση των τριών περιπτώσεων μετρά δεκαετίες η πρακτική παραμένει ίδια, η αποτέφρωση δεν τελείται επί ελληνικού εδάφους μέχρι και σήμερα.

Ιστορικό πλαίσιο

Αν και ήδη από το 2006 υπάρχει ψηφισμένο νομοθετικό πλαίσιο οι διαδικασίες ανέγερσης αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα διαρκώς παρακωλύονται, αναβάλλονται ή ακυρώνονται. Οι αντιδράσεις μάλιστα δεν κάμπτονται ακόμα κι όταν η ανάγκη είναι παραπάνω από επιτακτική.

Είναι Ιούλιος του 1987 και η θερμοκρασία στην Ελλάδα αγγίζει τους 44 βαθμούς κελσίου. Οι νεκροί ανέρχονται μόνο για την Αθήνα στους 1.115. Τους πηχυαίους τίτλους των εφημερίδων της εποχής καταλαμβάνουν τίτλοι όπως «ΣΕ ΤΡΕΝΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ» μιας και τα υπάρχοντα νεκροταφεία δεν επαρκούν για να ενταφιαστεί ο αυξημένος αριθμός των τεθνεώτων.



Ο τότε δήμαρχος Αθηναίων, Μιλτιάδης Έβερτ, αποστέλλει σχετική επιστολή στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για να επιτραπεί η αποτέφρωση των νεκρών. Η εκκλησία αρνείται, ενώ οι νεκροί αυξάνονται. Από τότε μέχρι και σήμερα πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρονται σε δυνάμεις που μπλοκάρουν την εφαρμογή ακόμα και των ψηφισμένων διατάξεων.

Τα προβλήματα είναι υπαρκτά

Ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος της Επιτροπής για το Δικαίωμα της Αποτέφρωσης των Νεκρών στην Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες δημιουργίας αποτεφρωτηρίων έχουν ξεκινήσει πάμπολλες φορές αλλά τα «τυπικά» κολλήματα είναι πάντα ίδια. «Ζούμε σε μια ιδιότυπη δημοκρατία. Εδώ και καιρό είμαστε παγιδευμένοι σε μια προϋπόθεση στη χωροθέτηση, που θέτει τα αποτεφρωτήρια εντός υφιστάμενων κοιμητηρίων ή σε επαφή με αυτά. Το γεγονός επίσης ότι η πλειονότητα των κοιμητηρίων, για παράδειγμα της Αττικής, βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού εξίσου δεν διευκολύνει την κατάσταση», δηλώνει στο newsbeast.gr.

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως δεν είναι λίγες οι φορές όπου η πολεοδομία αδυνατεί να εκδώσει άδειες ανέγερσης αποτεφρωτηρίου μιας και πλείστα νεκροταφεία στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών (ΟΡΣΑ) είναι χωροθετημένα με ανακριβείς προσδιορισμούς χρήσης. «Για παράδειγμα το Α’ Κοιμητήριο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας Μπέη έχει αποχαρακτηριστεί από νεκροταφείο και είναι χώρος πρασίνου και ιστορικής μνήμης. Αντιστοίχως το Γ’ Νεκροταφείο ορίζεται ως χώρος κοινωνικών δραστηριοτήτων με σκοπό δυνητικά να μετατραπεί σε χώρο αθλοπαιδιών και πρασίνου», επισημαίνει για το θέμα, προσθέτοντας πως τα περισσότερα νεκροταφεία δημιουργήθηκαν από καταπατήσεις δημάρχων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του δήμου Ζωγράφου το οποίο εισπράττει ατέλειωτα ποσά από τις ταφές ενώ νόμιμος ιδιοκτήτης του είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.



Την έλλειψη χώρου ανέγερσης αποτεφρωτηρίου επιβεβαιώνει και ο τμηματάρχης του Α’ Κοιμητηρίου της διεύθυνσης κοιμητηρίων του Δήμου Αθηναίων κ. Γαλούνης Σταμούλης «Το πρώτο νεκροταφείο δεν έχει την δυνατότητα χωροταξικά να φιλοξενήσει αποτεφρωτήριο».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων με αρμοδιότητες εποπτείας των κοιμητηρίων μας ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του τον τελευταίο χρόνο αίτημα ανέγερσης δεν έχει δεχθεί, όσο για το αίτημα που κατατέθηκε και αφορούσε στη δημιουργία χώρων μαζικής ενθύμησης καθώς και στις μειώσεις των τελών για την φύλαξη των τεφροδόχων βεβαιώνει πως έχει σταλεί στην Νομική Υπηρεσία και αναμένεται απάντηση.

Απαντώντας στο newsbeast.gr σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την παρακώλυση των διαδικασιών ανέγερσης αποτεφρωτηρίων τόσο ο κ. Αλακιώτης όσο και ο κ. Σταμούλης ανέφεραν πως είναι οι αντιδράσεις της εκκλησίας και του κόσμου που θέτουν εμπόδια και αποτρέπουν τα αρμόδια δημοτικά συμβούλια να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα παρέμβασης της εκκλησίας σύμφωνα με τον κ. Αλακιώτη είναι εκείνο του Δήμου Μαρκόπουλου, όπου ο δήμαρχος δέχθηκε οργανωμένη αντίδραση υποκινούμενη από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο. Πιέσεις ασκήθηκαν και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία εν τέλει ήραν την απόφαση και το σχεδιαζόμενο αποτεφρωτήριο στο Μαρκόπουλο ναυάγησε.

Για τις αντιδράσεις των κατοίκων μίλησε και ο κ. Σταμούλης αναφερόμενος στο παράδειγμα του δήμου Μαρκόπουλου όπου για άλλη μια φορά η ανέγερση ματαιώθηκε πριν τοποθετηθούν τα θεμέλια. « Ο κόσμος αντιδρά, ίσως γιατί φοβάται… γενικά παρατηρείται πως επιθυμούμε παιδικές χαρές, χώρους πρασίνου κ.λ.π. αλλά αντιδράμε για παράδειγμα στον ΟΚΑΝΑ, στο αποτεφρωτήριο, ίσως σε ότι μας θυμίζει το πεπερασμένο την ύπαρξής μας», τόνισε.

Ο προοδευτικός Βόλος

Σε κάποιες περιπτώσεις διαφαίνεται πως οι αντιδράσεις μπορεί και να καμφθούν. Έτσι, στο Βόλο αναμένεται να αναγερθεί το πρώτο αποτεφρωτήριο της χώρας. Ο κ. Τσιμβακίδης αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος οικονομικής και διοικητικής υποστήριξης της διεύθυνσης κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου δήλωσε πως ίσως μετά από δύο χρόνια οι Έλληνες που επιθυμούν να αποτεφρωθούν να μην χρειάζεται να μεταφέρονται μέχρι την Βουλγαρία ή την Γερμανία, καθώς αυτό θα γίνεται στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Η αίτηση αδειοδότησης από μεριάς του Δήμου έχει ολοκληρωθεί και οι βασικές υποδομές υπάρχουν. Εκκρεμεί η απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ και έπειτα η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον τμηματάρχη του Α’ Κοιμητηρίου της διεύθυνσης κοιμητηρίων του Δήμου Αθηναίων το συγκεκριμένο θέμα «δυστυχώς για την ελληνική πραγματικότητα δεν έχει ωριμάσει αρκετά στις συνειδήσεις για να μπορέσει να επιλυθεί».

Το κόστος της διαδικασίας



Γραφεία τέλεσης κηδειών αναφέρουν πως ο αριθμός εκείνων που επιθυμούν να αποτεφρωθούν έχει αυξηθεί κατά 15%. Η μεταφορά της σωρού, η αποτέφρωση και η επιστροφή της τεφροδόχου κοστίζει σε σύνολο 1.900 ευρώ, αλλά σε άλλες περιπτώσεις ανέρχεται έως και τις 12.000 ευρώ. Στην υπερκοστολόγηση της διαδικασίας σίγουρα συντελεί το ότι η αποτέφρωση πραγματοποιείται εκτός ελληνικών συνόρων. Όσον αφορά το θρήσκευμα εκείνων που προτιμούν την αποτέφρωση από την ταφή ποικίλει και δεν είναι μικρός και ο αριθμός των ορθοδόξων χριστιανών που επιλέγουν την αποτέφρωση. «Η εκκλησία δεν αρνείται να τελέσει την νεκρώσιμη ακολουθία ακόμα και στην περίπτωση που ο αποθανών επιθυμεί να αποτεφρωθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του Θανάση Βέγγου ο οποίος διαβάστηκε από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» δηλώνει στο newsbeast.gr ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών κ. Ν. Κυριακίδης.

Οι ορθόδοξες αντιρρήσεις

Κατά την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση η καύση των νεκρών δεν προσβάλλει άμεσα το δόγμα της Ανάστασης των νεκρών, προσβάλλει όμως το αίσθημα και το ήθος που καλλιεργεί το δόγμα αυτό. «Η ταφή στο μνήμα διατηρεί τη μνήμη του νεκρού, αλλά και του θανάτου», εξηγεί ο κ. Γεώργιος Μαντζαρίδης Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , προσθέτοντας πως «η θέληση για την εξαφάνιση ή τη διατήρηση του νεκρού σώματος στον τάφο συνδέεται άμεσα με την τοποθέτηση του ανθρώπου απέναντι στον θάνατο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ολόκληρη την ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης και της αδιαίρετης Χριστιανοσύνης η καύση των νεκρών αντιμετωπίζεται ως ειδωλολατρική συνήθεια και θεωρείται ως αποκρουστική πράξη. Η Καινή Διαθήκη θεωρεί αυτονόητη την ταφή των νεκρών, ενώ στην ιστορία της Εκκλησίας μόνο διώκτες της κατέφυγαν στην αποτέφρωση των σωμάτων των Χριστιανών, για να εξαφανίσουν τη μνήμη τους και να πλήξουν την ελπίδα της αναστάσεώς τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα παίζετε τις μηχανές αναζήτησης… στα δάχτυλα


Κόλπα για εύκολη, ευχάριστη και βέλτιστη αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Σας έχει τύχει ποτέ να κάνετε αναζήτηση μέσω της μηχανής της Google και τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σας να μην έχουν καμία σχέση με αυτό που ψάχνετε;

Πόσες φορές δεν έχει χρειαστεί να πατήσετε επανειλημμένα το κουμπί «Πίσω» (back button) στο Google Chrome, για να βρείτε εκείνη τη σελίδα που διαβάζατε πριν από λίγη ώρα και έχει «χαθεί» ανάμεσα στις προηγούμενες από αυτήν και τις επόμενες;

Τα πράγματα όμως μπορούν να γίνουν τόσο απλά!

Η μηχανή αναζήτησης της Google προσφέρει πολλά μικρά «κόλπα», που κάνουν τη διαδικασία αναζήτησης περιεχομένου και την περιήγηση στις διάφορες ιστοσελίδες πιο εύκολη κι ευχάριστη.

Ακόμη κι αν νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα, το πιο πιθανό είναι να σας διαφεύγουν μερικά.

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά, όπως τα συγκέντρωσε η Lisa Eadicicco σε άρθρο της για το Business Insider.

1. Δηλώστε το εύρος με δύο τελείες στην αναζήτηση της Google



Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν κάνουν μια διαδικτυακή έρευνα αγοράς, αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών.

Για να είναι πιο «στοχευμένη» η αναζήτησή σας μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google χρησιμοποιήστε το «κόλπο» με τις δύο τελείες, για να δηλώσετε το εύρος τιμών.

Αν ψάχνετε για παράδειγμα μια φωτογραφική μηχανή, η τιμή της οποίας κυμαίνεται ανάμεσα σε 50 έως 100 δολάρια, τότε αυτό που πρέπει να εισάγετε στη μηχανή αναζήτησης είναι το εξής: camera $50..$100.

2. Πιέστε συνεχόμενα το πλήκτρο «πίσω» (back) για να δείτε το ιστορικό



Δε χρειάζεται να κάνετε τόσα κλικ, όσες και οι ιστοσελίδες στις οποίες έχετε περιηγηθεί, για να βρείτε αυτή που ανοίξατε πρώτη!

Αρκεί να πατήσετε παρατεταμένα το πλήκτρο «back», με το αριστερό κουμπί του ποντικιού, για να δείτε το ιστορικό σας.

3. Χρησιμοποιήστε το «OR» (ή) για βέλτιστη αναζήτηση στη Google



Αν δε χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο όρο (OR), η Google θα σας βγάλει τα σχετικά αποτελέσματα για όλες τις λέξεις κλειδιά που έχετε εισάγει.

4. Χρησιμοποιήστε τον αστερίσκο (*) αν δε θυμάστε κάποιες λέξεις σε μια φράση



Αν βιάζεστε, ή αν δε θυμάστε καλά μια λέξη ή κάποιες λέξεις από μια φράση που αναζητάτε (π.χ. τον τίτλο ενός τραγουδιού), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αστερίσκο (*).

Με αυτόν τον τρόπο η μηχανή αναζήτησης θα «γεμίσει» το κενό.

5. Κάντε αναζήτηση σε Incognito Mode για να μην καταγραφεί το ιστορικό σας



Το Incognito Mode του Google Chrome επιτρέπει την περιήγηση στο Διαδίκτυο, χωρίς να καταγράφεται το ιστορικό σας, δηλαδή οι σελίδες που επισκέπτεστε.

Αυτό φυσικά, δε σημαίνει ότι γίνεστε ξαφνικά «αόρατοι». Το αφεντικό σας και το τεχνικό τμήμα της επιχείρησης στην οποία εργάζεστε θα μπορεί να «δει» ακριβώς τι έχετε κάνει. Ωστόσο, ο browser δε θα «καταγράψει» το ιστορικό σας.

Αυτό είναι χρήσιμο, όταν για παράδειγμα χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή κάποιου φίλου σας, ή π.χ. έναν σε μια δημόσια βιβλιοθήκη.

6. Πατώντας τη ροδέλα στο ποντίκι μπορείτε να κλείσετε αυτόματα μια ανοιχτή σελίδα



Αν έχετε πολλά ανοιχτά tabs μπορείτε να τα κλείσετε πολύ εύκολα, απλά πατώντας τη ροδέλα του ποντικιού τη στιγμή που αφήνετε τον κέρσορα επάνω σε αυτά.

7. Δείτε το σηματάκι των ηχείων



Όταν έχετε ανοίξει πολλά tabs και ξαφνικά αρχίσει να ακούγεται μουσική από κάποιο από αυτά και δε μπορείτε να το εντοπίσετε, αναζητήστε το εικονίδιο των ηχείων. Αυτό θα σας κατευθύνει προς τη σωστή σελίδα, που δημιουργεί το «πρόβλημα».



Διαβάστε περισσότερα...

Μπουνιές... στη φτώχια από μικρούς Ταϊλανδούς


Πληρώνονται για να αγωνίζονται βοηθώντας τους γονείς τους - Δείτε το βίντεο.

Τουλάχιστον 30.000 παιδιά-μποξέρ διαθέτει η Ταϊλάνδη. Το φαινόμενο προκαλεί σοκ, καθώς πιτσιρίκια από 7 χρονών και πάνω αναγκάζονται να αγωνιστούν για να βοηθήσουν οικονομικά τις φτωχές οικογένειες τους.

Η παιδικότητα τους χάνεται, όταν αγωνίζονται άγρια παίζοντας Μουάι-Τάι (πολεμική τέχνη) και διακινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες ανάλογες με αυτές που συναντώνται σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων μέχρι και να εμφανίσουν… άνοια, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της η Dailymail!

Σάββατο βράδυ στην μικρή πόλη Sisaket της Ταϊλάνδης και ένα τεράστιο πλήθος έχει συγκεντρωθεί γύρω από ένα αυτοσχέδιο… ρινγκ για να παρακολουθήσει μια μεγάλη μάχη. Στον αγωνιστικό χώρο δεν θα εμφανιστούν ενήλικοι μποξέρ, αλλά δύο ανήλικοι, ο 11χρονος Nat Thanarak και ο 12χρονος Nong Em.

Θα αγωνιστούν και τα χτυπήματα θα είναι άγρια. Παρά τους κινδύνους όμως, το… μποξ που παίζουν τα παιδιά έναντι αμοιβής δεν είναι παράνομο με την αιτιολογία ότι ενισχύουν οικονομικά τους φτωχούς γονείς τους. Άλλωστε, η ανέχεια είναι συχνό «φαινόμενο» σε πολλές επαρχίες της Ταϊλάνδης
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος σε αυτούς τους αγώνες, πρέπει να είναι καλά προπονημένα, γι’ αυτό και το ημερήσιο πρόγραμμα τους μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και οκτώ ώρες τρεξίματος.

«Το κάνω για τα χρήματα», λέει ο μικρός Nat Thanarak που προέρχεται από μια πάμφτωχη οικογένεια. Το μοναδικό εισόδημα της είναι κάποια χρήματα που καταφέρνει να τους στέλνει η μητέρα του που εργάζεται ως νταντά στη Μπανγκόγκ Ο πατέρας του, μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει ότι «πολλές φορές δανείζομαι λεφτά για να ζήσουμε».

Τα στοιχήματα για τον επικείμενο αγώνα πέφτουν ήδη βροχή, με τον Nat να λέει χαμογελώντας, όταν τον ρωτούν τι θα κάνει τα χρήματα αν κερδίσει μερικούς από τους πολλούς αγώνες που θα δώσει, ότι «θα ήθελα να αγοράσω μια μοτοσικλέτα».

Δείτε το βίντεο με τα παιδιά-μποξέρ




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χθεσινό ψωμί και γάλα βερεσέ


Μπαγιάτικο ψωμί, τυρόπιτες που …ξέμειναν στα ράφια και γάλα βερεσέ για τα παιδιά και τα εγγόνια τους ζητούν από τον φούρνο της γειτονιάς τους άποροι, άνεργοι, χαμηλόμισθοι και ηλικιωμένοι που δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα με την πενιχρή σύνταξή τους. Ιδιοκτήτες και υπάλληλοι αρτοποιείων βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με ανθρώπους που παζαρεύουν το χθεσινό ψωμί, επειδή δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν φρέσκο, βγάζουν ξανά από το συρτάρι τα τεφτέρια δίνοντας γάλα, κουλουράκια και κριτσίνια με πίστωση ή πληρώνουν ακόμα και από την τσέπη τους προκειμένου να βοηθήσουν, όπως λένε, τους τακτικούς πελάτες τους με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Το 20% των ανθρώπων που έρχονται στον φούρνο ζητά χθεσινό ψωμί, πίστωση και περισσεύματα. Καλοντυμένες γυναίκες, κύριοι με τη γραβάτα τους αλλά και οικογενειάρχες με μικρά παιδιά παρακαλούν για δωρεάν καρβέλι ή μια διευκόλυνση για να πάρουν ένα μπουκάλι γάλα» λέει εργαζόμενη σε φούρνο στο Παγκράτι. «Ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, το πρόβλημα είναι τεράστιο. Μετά τις 15 του μήνα που τελειώνει η σύνταξη, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι ψωνίζουν με πίστωση» λέει ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων και Περιχώρων, Χαρίλαος Μάνος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εφαρμογή που σας παρακολουθεί ενώ κοιμάστε


Καταγράφει όσα αποκαλύπτετε όταν παραμιλάτε στον ύπνο σας.

Για όσους αναρωτιούνται τι μπορεί να ονειρεύεται ο σύντροφός τους την ώρα που κοιμάται, αλλά δεν αντέχουν να ξενυχτήσουν οι ίδιοι για να... παρακολουθήσουν τις κινήσεις του, υπάρχει η κατάλληλη εφαρμογή.

Η εφαρμογή Sleep Talk Recorder καταγράφει όσα λέει ο/η σύντροφός σας την ώρα που κοιμάται, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να «κατασκοπεύσετε» τις ενδότερες σκέψεις του/της... ειδικά αν παραμιλάει πολύ στον ύπνο του/της!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail η εφαρμογή «ακούει» τους θορύβους που κάνουν οι άνθρωποι όταν κοιμούνται και αρχίζει να τους ηχογραφεί μόλις αντιληφθεί να βγαίνουν λέξεις από το στόμα τους.



Το επόμενο πρωί οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τα smartphones τους και να ακούσουν τι μπορεί να έχει μουρμουρίσει ο σύντροφός τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.



«Πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει τον ενθουσιασμό τους, γιατί βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο για να έχουν τις απαραίτητες αποδείξεις για να δείξουν στους συντρόφους τους -που δεν το παραδέχονται- πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι το ροχαλητό τους» ανέφερε ο Martin Lindau από τη Σουηδία, που είχε την ιδέα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.



Διαβάστε περισσότερα...