Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Οι φοιτητές που... έκαναν έρωτα στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης


Το «ασυγκράτητο» ζευγάρι χρησιμοποίησε για κρεβάτι τις σκάλες της εξόδου εκτάκτου ανάγκης.

Ένα «θερμό» ζευγάρι φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Νάπολης δεν... πρόλαβε να βρει κάποιο δωμάτιο για να ολοκληρώσουν τον έρωτά τους και έκαναν έρωτα σε δημόσια θέα!

Το «ασυγκράτητο» ζευγάρι κατέληξε στα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του πανεπιστημίου «Federico II» αλλά και ολόκληρης της Ιταλίας...

Σύμφωνα με τον Τύπο της γείτονος χώρας, οι δύο χρησιμοποίησαν για... κρεβάτι τις σκάλες της εξόδου εκτάκτου ανάγκης της αίθουσας F1 όπου πραγματοποιείται το μάθημα της φυσικής, ένα σημείο που είναι ορατό από όλους.

Όπως αναφέρουν οι ιταλικές εφημερίδες, είναι πολύ πιθανό οι φωτογραφίες και τα βίντεο της συνουσίας που τράβηξαν οι συμφοιτητές τους, δεν αποκλείεται να δημοσιευτούν στο προσεχές μέλλον.



Διαβάστε περισσότερα...

Του έκοψε το πέος και… πάτησε το καζανάκι


Σκότωσε με σφυρί τον πρώην σύντροφό της, όταν προσπάθησε να τη βιάσει.

Μια 41χρονη γυναίκα από την Κίνα έκοψε το πέος του πρώην συντρόφου της, τον οποίο χτύπησε μέχρι θανάτου με ένα σφυρί, όταν -όπως ισχυρίζεται η ίδια- εκείνος αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Η Yeung Ki ακρωτηρίασε τα γεννητικά όργανα του Zhou Hui με ένα ψαλίδι και στη συνέχεια τα πέταξε στην τουαλέτα και πάτησε το καζανάκι.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, όπου εκδικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση, η 41χρονη παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον 32χρονο δάσκαλο και πρώην σύντροφό της, αρνούμενη ωστόσο ότι επρόκειτο για δολοφονία, γράφει η Hannah Osborne στην ιστοσελίδα International Business Times.

Η Yeung και ο Zhou ήταν ζευγάρι, όμως ο τελευταίος την άφησε ενώ εκείνη ήταν έγκυος γιατί διατηρούσε παράλληλα δεσμό επί πολλά χρόνια με μια άλλη γυναίκα, αναφέρει η εφημερίδα South China Morning Post.

Η κατηγορούμενη ανέφερε στο δικαστήριο, ότι τη νύχτα που σκότωσε τον Zhou, εκείνος την είχε χτυπήσει, είχε επιτεθεί στην κόρη τους και είχε προσπαθήσει να τη βιάσει.

Μετά την επίθεση που δέχτηκε η Yeung έριξε υπνωτικά χάπια στη σούπα του και έτσι κατάφερε να… του «κόψει τον ανδρισμό και να τον πετάξει στην τουαλέτα». Εκείνος ξύπνησε έντρομος. Τότε, η Yeung άρχισε να τον χτυπά δυνατά με ένα σφυρί, μέχρι που εκείνος άφησε την τελευταία του πνοή, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Στη συνέχεια η Yeung τύλιξε το άψυχο σώμα του με ένα σεντόνι και το έβαλε κάτω από ένα στρώμα. Την επόμενη μέρα πήρε την κόρη της και την παρέδωσε στις κοινωνικές υπηρεσίες και στη συνέχεια ομολόγησε το έγκλημα.

Η ίδια υποστηρίζει ότι την προκάλεσε και πως υπέφερε από σοβαρή κατάθλιψη όταν εκείνος επιτέθηκε τόσο στην ίδια όσο και στην τετράχρονη κόρη της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι την εκβίαζε, απειλώντας την ότι θα ανέβαζε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της, εκτός κι αν του έδινε 18.500 ευρώ.

Δικαστική εκπρόσωπος δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP ότι η Yeung K αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας και πως η εκδίκαση της υπόθεσης θα διαρκέσει 11 μέρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Δικαστικό αγώνα κατά του ΟΑΕΕ θα ξεκινήσουν ανασφάλιστα μέλη του


Διεκδικούν διαγραφή οφειλών.

Δικαστικό αγώνα κατά του ΟΑΕΕ προτίθενται να ξεκινήσουν ανασφάλιστα μέλη του, τα οποία συνέστησαν σύλλογο, διεκδικώντας τη διαγραφή οφειλών για το χρόνο της μη παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των τόκων και των προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αυτό ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του νεοσύστατου συλλόγου «ανασφαλίστων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ» νομού Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη τύπου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ), τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα σκοπεύουν να καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ισχυρίστηκαν ότι εάν ήταν χαμηλότερες οι εισφορές και η ρύθμιση των δόσεων «της τάξης των 200 ευρώ το μήνα» ο ΟΑΕΕ «δε θα είχε σήμερα 400.000 ανασφάλιστους λόγω αδυναμίας καταβολής εισφορών και έλλειμμα, αλλά πλεόνασμα έως και μισό δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως».

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ Χρήστος Νικολόπουλος από τα 40.000 ενεργά μέλη του ΕΕΘ, οι 20.000 είναι ανασφάλιστοι. «Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στους αυτοαπασχολούμενους, που είναι ανασφάλιστοι σε ποσοστό 90%» τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Γιώργος Ηλιάδης.

Εκπρόσωποι του συλλόγου ανασφαλίστων αναφέρθηκαν σε περιστατικά συνεπών για πολλά χρόνια ασφαλισμένων, που λόγω κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν και τιμωρούνται με φυλάκιση από τα δικαστήρια, ενώ κινδυνεύουν και με κατασχέσεις και ζήτησαν να μειωθούν οι εισφορές, να διαγραφούν οι προσαυξήσεις και να ρυθμιστούν «ρεαλιστικά» οι οφειλές.



Διαβάστε περισσότερα...

Ιερόδουλη δολοφονήθηκε με μπουνιές και κλωτσιές από 37χρονο


O δράστης τράκαρε με το αμάξι του και συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές.

Ένας 37χρονος Ιταλός, σκότωσε εχθές το βράδυ με μπουνιές και κλωτσιές μια νεαρή ιερόδουλη από την Αλβανία και πέταξε το άψυχο σώμα της σε ένα κοντέινερ που βρισκόταν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Μπέργκαμο.

Ο άνδρας, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου σκότωσε και εγκατέλειψε την κοπέλα, τράκαρε με το αμάξι του και συνελήφθη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο άνδρας, που είχε απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν, αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα που είχε με το αμάξι του, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στις φυλακές.

Ο 37χρονος που είναι επαγγελματίας οδηγός φορτηγού μερικά χρόνια πριν είχε επιτεθεί και τραυματίσει ακόμα μια πόρνη, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών


Νέα πανελλαδική 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μαρτίου και Δευτέρα 17 Μαρτίου, αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να επιμένει στη θέση της για απελευθέρωση των σημείων πώλησης των Μη Υποχρεωτικών Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), θέτοντας και ζητήματα όπως μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέου φαρμακείου, αλλά και πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

«Η τρόικα αποβλέπει στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν, τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων, τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων, που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΦΣ.

«Οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η τρόικα και το υπουργείο Ανάπτυξης» προστίθεται και επισημαίνεται ότι είναι «ψέμα» ότι ο καταναλωτής δεν βρίσκει φάρμακα, ότι τα φάρμακα είναι ακριβά στην Ελλάδα, ότι τα ΜΥΣΥΦΑ είναι ακίνδυνα και μπορούν να πωλούνται σε σούπερ μάρκετ. Η αλήθεια είναι, αναφέρει ο ΠΦΣ, ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να βρει το φάρμακο που έχει ανάγκη ακόμη και τις αργίες, τις γιορτές, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Όσο για την τιμή, αυτή καθορίζεται από το κράτος και η Ελλάδα, σημειώνει ο ΠΦΣ, έχει από τα φθηνότερα φάρμακα της Ευρώπης. Τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα, υπογραμμίζουν οι φαρμακοποιοί και η αλόγιστη χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιατροδικαστής αντικρούει μαρτυρίες στη δίκη Πιστόριους


Ισχυρίζεται ότι η Στέενκαμπ δεν θα μπορούσε να ουρλιάξει.

Τις μαρτυρίες γειτόνων ότι άκουσαν γυναικείες κραυγές τη νύχτα που δολοφονήθηκε η σύντροφος του Όσκαρ Πιστόριους, έρχεται να αντικρούσει σήμερα η κατάθεση ενός ιατροδικαστή.

Η σύντροφος του Όσκαρ Πιστόριους, Ρίβα Στέενκαμπ δεν θα μπορούσε να έχει φωνάξει αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από τη σφαίρα η οποία τη σκότωσε, κατέθεσε ιατροδικαστής στη δίκη για το φόνο του μοντέλου.

Η κατάθεση του Γκερτ Σαάιμαν μοιάζει να αντικρούει εκείνες πολλών γειτόνων του Πιστόριους, που ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν μια γυναίκα να ουρλιάζει πριν και αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί από το σπίτι του στην Πρετόρια πέρυσι το Φεβρουάριο.



Ωστόσο, ο Σαάιμαν δήλωσε ότι η Στέενκαμπ τραυματίστηκε πρώτα στο γοφό και στον αγκώνα και θα μπορούσε να έχει ουρλιάξει πριν ο Πιστόριους ρίξει την τελευταία του βολή, που ήταν μοιραία.

Ο Σαάιμαν εμφανίστηκε για δεύτερη ημέρα ενώπιον του δικαστηρίου όπου ο 27χρονος αθλητής δικάζεται από τις 3 Μαρτίου.

Ένας φίλος του Πιστόριους, ο Ντάρεν Φρέσκο, κατέθεσε σήμερα και επιβεβαίωσε προηγούμενες καταθέσεις για δύο περιστατικά με πυροβολισμούς για τα οποία ο Πιστόριους επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες.

Ο Πιστόριους είχε πυροβολήσει μία φορά μέσα από την ηλιοροφή ενός αυτοκινήτου και είχε πυροβολήσει επίσης μέσα σε ένα εστιατόριο, είπε ο Φρέσκο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στη διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής «604»


Έως τις 23 Μαρτίου.

Τροποποιείται προσωρινά η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 604 (Νοσ. Αγίων Αναργύρων- Στ. Μεταμόρφωση- Ν. Ιωνία». Οι αλλαγές θα ισχύουν έως τις 23 Μαρτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, λόγω εκτέλεσης εργασιών στην οδό Πευκών του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Οι αλλαγές είναι οι παρακάτω:

Διαδρομή από Αφετηρία (προς Νέα Ιωνία).

Από την οδό Πευκών, δεξιά Κυβέλης, αριστερά Νιόβης, Πευκών, Σαπουντζάκη, συνέχεια κανονικά.

Διαδρομή προς Τέρμα (προς Νοσ. Αγ. Αναργύρων).

Από την οδό Σαπουντζάκη, Πευκών, αριστερά Νιόβης, δεξιά Κυβέλης, αριστερά Πευκών, συνέχεια κανονικά.

Ίδρυση νέων προσωρινών στάσεων, για το διάστημα των εργασιών:

Στην από Αφετηρία διαδρομή

Ιδρύεται προσωρινή στάση επί της οδού Κυβέλης και μεταξύ των οδών Πευκών και Νιόβης.

Στην από Τέρμα διαδρομή

Ιδρύεται προσωρινή στάση επί της οδού Κυβέλης και μεταξύ των οδών Πευκών και Νιόβης.


Προσωρινή κατάργηση στάσεων, για το διάστημα των εργασιών :

Στην από Αφετηρία διαδρομή

Η στάση με την ονομασία «ΠΕΥΚΩΝ», που βρίσκεται επί της οδού Πευκών και μεταξύ των οδών Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη.

Στην από Τέρμα διαδρομή

Η στάση με την ονομασία «ΠΕΥΚΩΝ», που βρίσκεται επί της οδού Πευκών και μεταξύ των οδών Ψαρρών και Πλαταιών.



Διαβάστε περισσότερα...

Φουκουσίμα, τρία χρόνια μετά...


Η Ιαπωνία δεν ξέχασε την τραγωδία του 2011, η οδύνη παραμένει - Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι φωνές σίγησαν, κεφάλια σκυφτά, χέρια ενωμένα. Τρία χρόνια μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός και κυρίως το τσουνάμι που ακολούθησε, η Ιαπωνία ακόμα μετρά τις πληγές της.

Οι Ιάπωνες τίμησαν με ενός λεπτού σιγή τα θύματα της τραγωδίας, ενθυμούμενοι την 11η Μαρτίου του 2011, τη χειρότερη ημέρα που έζησε η χώρα μετά τον πόλεμο.

Επίσημη εθνική τελετή έγινε στο Τόκιο παρουσία του αυτοκρατορικού ζεύγους και του πρωθυπουργού στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν από το γιγάντιο κύμα που έπληξε τις ακτές των νομαρχιών Μιγιάγκι, Ιουάτε και Φουκουσίμα.

Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του για τα περισσότερα από 20.000 θύματα που έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίσθηκαν την ίδια ημέρα ή αργότερα από τις συνέπειες της τριπλής τραγωδίας.

Τρία χρόνια έχουν περάσει, όμως επί του πεδίου η ανοικοδόμηση προχωρεί με βήματα σημειωτόν και οι σοροί 18.517 ανθρώπων που παρασύρθηκαν από το κύμα δεν έχουν βρεθεί.

«Οι γονείς μας εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τους ξαναβρούμε, αλλά ήρθαμε να συμμετάσχουμε στις έρευνες επειδή θέλαμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε», λέει η Μίχο Σουζούκι, πρώην κάτοικος της πόλης Ναμίε που εκκενώθηκε.

Περίπου 270.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη μπορέσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, που καταστράφηκαν από την πλημμυρίδα ή έγιναν ακατοίκητα εξαιτίας της ραδιενέργειας. Σχεδόν 100.000, πολλοί ηλικιωμένοι, εξακολουθούν να ζουν πολλοί μαζί σε προσωρινά προκατασκευασμένα καταλύματα.

Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της κυβέρνησης, πολλοί κινδυνεύουν να μην έχουν επανεγκατασταθεί πριν περάσουν πολλά χρόνια. Μέχρι στιγμής, μόνο το 3,5% των μονίμων κατοικιών που είχαν υποσχεθεί οι αρχές, έχουν οικοδομηθεί στις επαρχίες Ιουάτε και Μιγιάγκι.

Όσο για τους πρώην κατοίκους των περιοχών γύρω από το πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα, μερικοί δεν θα επιστρέψουν ποτέ στο σπίτι τους επειδή δεν τους επιτρέπεται ή επειδή δεν θέλουν, φοβούμενοι τη μόλυνση από ραδιενέργεια.

Ουδείς έχασε τη ζωή του από τις εκρήξεις υδρογόνου και τις ακτινοβολίες που εκλύθηκαν κατά τις πρώτες ώρες και ημέρες μετά το ατύχημα, ωστόσο 1.650 άνθρωποι υπέκυψαν στη συνέχεια, κατά την εκκένωση της περιοχής ή εξαιτίας της βάναυσης επιδείνωσης των συνθηκών της ζωής τους.

Δείτε τις φωτογραφίες

















Διαβάστε περισσότερα...

Τραγικά περιστατικά κατά ζώων στα Χανιά


Τα τροχαία ατυχήματα με θύματα τα ζώα έχουν πυκνώσει στην περιοχή.

Έχουν αυξηθεί τα τροχαία με θύματα τα ζώα στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων, όπως καταγγέλλει η Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων « Η Προστασία των Ζώων».

«Ασυνείδητοι οδηγοί κτυπούν και τραυματίζουν συνεχώς ζώα, τα οποία και εγκαταλείπουν αβοήθητα στο δρόμο.
Πώς θα τους φαινόταν αλήθεια, αν τραυματίζονταν εκείνοι και τους παρατούσαν αβοήθητους;

Ας μην ξεχνούν δε και την λαϊκή παροιμία, «όλα εδώ πληρώνονται».

Τα τροχαία ατυχήματα με θύματα τα ζώα έχουν πυκνώσει λόγω της μεγάλης εγκατάλειψης που παρατηρείται με πρόσχημα την κρίση της χώρας.

Το σκυλάκι της φωτογραφίας επί 3 ημέρες σέρνονταν στη περιοχή του Πλατανιά στον κεντρικό δρόμο και κανείς δεν ενδιαφερόταν να το μαζέψει.



Κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει παράλυτο και θα χρειαστεί καροτσάκι για να κινείται.

Ειδοποιήθηκε ο σύλλογός μας ο οποίος μετά από αρκετές προσπάθειες περισυνέλεξε το μικρόσωμο σκυλάκι, το οποίο λόγω του σοκ που είχε υποστεί και τους πόνους γρύλιζε και δεν άφηνε να το πλησιάσει κανείς.

Έχει κόκκινο λουράκι σώματος και παρακαλείται, αν το αναζητά κανείς να επικοινωνήσει με τον σύλλογό μας.
Συνεχίζουμε με ένα ακραίο περιστατικό κακοποίησης-εγκατάλειψης ζώου.

Το Σάββατο ειδοποιήθηκε ο σύλλογός μας για ένα σκυλί ζωντανό που το είχαν τοποθετήσει μέσα σε κάδο σκουπιδιών στην περιοχή Νεροκούρου σκεπασμένο με σακούλες.

Μια νοικοκυρά πηγαίνοντας να αφήσει τα σκουπίδια στον κάδο έντρομη ανοίγοντάς τον είδε ένα μεγαλόσωμο κινούμενο σκελετό μέσα.

Με την βοήθεια γειτόνων και του συζύγου της έβγαλαν το δύστυχο πλάσμα από τον κάδο.

Το ζώο περιθάλπεται και ίσως έχει βρεθεί και οικογένεια να το υιοθετήσει. Την Κυριακή ειδοποιηθήκαμε και πάλι να μεταβούμε σε περιστατικό κακοποίησης 9 σκύλων εκ των οποίων οι δύο είναι νεκροί.

Ανάμεσα στα σκυλιά αυτά υπήρχαν και δύο υιοθετημένα από τα αδέσποτα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία δύο γυναικών τα ζώα έχουν κτυπηθεί όλα με σιδερένιο αντικείμενο στα πόδια και το κεφάλι.

Κατατέθηκε μήνυση στο Α.Τ. Γαλατά και αναζητείται ο δράστης της αποτρόπαιας αυτής πράξης.

Πριν ένα χρόνο στο ίδιο σημείο είχαν δεθεί ασφυκτικά μέχρι που πέθαναν σε ένα δέντρο 2 σκυλιά τα οποία βρέθηκαν σε κατάσταση τυμπανισμού και εικάζεται οτι πρόκειται για τον ίδιο δράστη.

Τέλος μόνο τις 2 τελευταίες ημέρες μέσα σε κάδους σκουπιδιών στην περιοχή Ν. Χώρας βρέθηκαν ζωντανά νεογέννητα σκυλάκια.

Και ο φόρος αίματος των ζώων καλά κρατεί με την κοινωνία και τις αρχές απαθείς στην ουσία στα τόσα εγκλήματα κατά των ζώων .

Ευχαριστούμε σαν σύλλογος την κα Στούπη και την κα Λούκας για την βοήθεια που μας έδωσαν φιλοξενώντας τα τραυματισμένα ζώα, καθότι τα σπίτια των εθελοντών του συλλόγου μας».




Διαβάστε περισσότερα...

Έβλεπε μέσω Skype την ερωμένη του να πνίγει την κόρη της!


Εξέπνευσε στο νοσοκομείο το άτυχο κορίτσι - Ήταν μόλις ενός έτους.

Ενώπιον δικαστηρίου οδηγήθηκε ένας Βρετανός που κατηγορείται για το φόνο ενός παιδιού ενός έτους. Δεν διέπραξε ο ίδιος το φόνο αλλά η ερωμένη του, στην οποία έδωσε την εντολή να βυθίσει το κεφάλι του ενός έτους παιδιού της κάτω από το νερό ενώ μιλούσαν μέσω Skype!

Ο Ammaz Qureshi κατηγορείται πως είπε στην 28χρονη σύντροφό του Yasmin Chaudhry να βάλει το κεφάλι της κόρης της σε ένα κουβά γεμάτο νερό για να «πειθαρχήσει» το παιδί, επειδή διέκοπτε τη διαδικτυακή συνομιλία τους με το κλάμα της (!), όπως γράφει η βρετανική «Mirror».

Η εφημερίδα «Independent» γράφει πως ο άνδρας παρακολουθούσε ζωντανά την άτυχη Hunaina να βυθίζεται στο νερό από την ίδια της τη μητέρα πριν χάσει το κορίτσι τις αισθήσεις του.

Η Chaudhry που ζει στο Όσλο της Νορβηγίας κάλεσε τις πρώτες βοήθειες λέγοντας πως η κόρη της έπεσε κατά λάθος μέσα στον κουβά. Η μικρή Hunaina έφυγε από τη ζωή ενώ νοσηλευόταν, μία ημέρα αργότερα.

Ο 35χρονος είχε σχέση με την 28χρονη, την οποία του είχε συστήσει ο αδελφός της σε μια επίσκεψή της στο Λονδίνο το 2010. Εκείνη επέστρεψε στη Νορβηγία δύο μήνες μετά αλλά τα ζευγάρι κράτησε τη σχέση εξ αποστάσεως.

Ο Qureshi παρακολουθούσε ζωντανά μέσω skype την Chaudhry να κακοποιεί το παιδί της δένοντας τα χέρια και τα πόδια του μωρού και αναγκάζοντάς τη να τρώει καυτερό τσίλι.

Η Chaudhry δήλωσε ένοχη στην κατηγορία της κακοποίησης παιδιού αλλά αρνήθηκε την κατηγορία του φόνου. Το ίδιο και ο Qureshi.



Διαβάστε περισσότερα...

Στα 25 εκατ. ευρώ το μήνα οι απώλειες του ΙΚΑ από τις καθυστερήσεις στις συντάξεις


Το φαινόμενο θα έχει εξαλειφθεί εντός του 2016 υποστηρίζει η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Η καθυστέρηση απόδοσης όλων των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, προκαλεί καθυστέρηση απόδοσης πόρων για το σύνολο των δικαιούχων ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, περίπου 25 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση. Σύμφωνα με την Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), ο αριθμός των συντάξεων που δεν έχουν αποδοθεί ανέρχεται σε 37.299.

Με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ, στις 5 Μαρτίου οι εκκρεμείς υποθέσεις απόδοσης συντάξεων κύριων και επικουρικών ανέρχεται σε 77.375, ενώ οι δικαιούχοι κύριων Συντάξεων και επικουρικών ταυτίζονται σε ποσοστό άνω του 80%.
Από αυτές οι 35.576 αφορούν προσωρινές συντάξεις ενώ 4.500 συντάξεις είναι αναπηρίας που έχουν με νομοθετική ρύθμιση τεθεί σε αναστολή διακοπής λόγω της μη εξέτασης των περιπτώσεων αυτών από τα ΚΕΠΑ.

Ακόμη, 16.000 αφορούν σε περιπτώσεις συντάξεων με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διμερών συμβάσεων και οι 61.375 περιπτώσεις κύριων και επικουρικών που έχουν θεμελιωθεί με βάση το Ελληνικό Ασφαλιστικό Δίκαιο.

Με βάση τα παραπάνω ακριβή στοιχεία από τις 77.375, οι μη αποδοθείσες συντάξεις, εξαιρουμένων των προσωρινών και των σε αναστολή διακοπής, αναπηρικών συντάξεων, ανέρχονται σε 77.375 - (35.576 + 4.500)= 37.299.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποδίδει τις καθυστερήσεις στην έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού και εκτιμά ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά μετά και την ψήφιση σχετικής νομοθετικής διάταξης επαναπρόσληψης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της σειράς 9Κ του διαγωνισμού ΑΣΕΠ και θα αντιμετωπισθεί οριστικά μετά την εφαρμογή, εντός του 2015, της μηχανογραφικής εφαρμογής «σύνταξη σε μία μέρα» μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η ψηφιοποίηση του χρόνου ασφάλισης που διανύθηκε πριν από το 2002 για όλους τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Κατά συνέπεια το ΙΚΑ εκτιμά ότι, εντός δύο ετών 2014-2015, το φαινόμενο της μηνιαίας καθυστέρησης δικαιούμενων συντάξεων, λόγω της αδυναμίας άμεσου υπολογισμού των συντάξεων εντός εύλογου χρόνου που δεν θα υπερβαίνει τους τρεις μήνες, θα μειώνεται προοδευτικά μέχρι τον πλήρη μηδενισμό αυτού του φαινομένου εντός του 2016.
Αναλυτικότερα οι κατηγορίες συντάξεων κύριων και επικουρικών που βρίσκονται με κάποιο τρόπο σε εκκρεμότητα είναι οι παρακάτω:

1. Κύριες Συντάξεις:

- Απλές Συντάξεις (ασφαλισμένοι μόνο στο ΙΚΑ): 63.075.

- Συντάξεις, από διαδοχική ασφάλιση: 11.146.

- Συντάξεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 14.489.

- Συντάξεις, σύμφωνα με τις διατάξεις Διμερών Συμβάσεων: 5.152.

2. Επικουρικές Συντάξεις:

- Απλές Επικουρικές Συντάξεις (ασφαλισμένοι μόνο στο ΙΚΑ): 71.497.

- Επικουρικές, με διαδοχική ασφάλιση: 6.392.

- Επικουρικές, με διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 784.

- Επικουρικές, με διατάξεις Διμερών Συμβάσεων: 259



Διαβάστε περισσότερα...

«Όχι» από το ΣτΕ για τα προνόμια στα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών


Αφορά την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματικό τόσο το παλαιό όσο και το νεότερο νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να εισέρχονται στα ΑΕΙ, καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, ότι τα προνόμια των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών, που εισάγουν παρέκκλιση από το γενικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αντίκειται ευθέως στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Σύμφωνα με τις δυο αυτές αρχές, επιβάλλεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με κριτήρια αμιγώς ακαδημαϊκά, δηλαδή βάσει ικανοτήτων και δεξιοτήτων των υποψηφίων. Η ιδιότητα όμως του μέλους πολύτεκνης
οικογένειας δεν συνδέεται με ικανότητες ή δεξιότητες του υποψηφίου, προσθέτουν οι δικαστές.

Παράλληλα, η προνομιακή αυτή μεταχείριση των παιδιών των πολυτέκνων, σύμφωνα με τους δικαστές, δημιουργεί δύο εκδοχές.

Η πρώτη είναι ότι εάν αυτές οι θέσεις για τα παιδιά των πολύτεκνων διατίθενται καθ’ υπέρβαση των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων των ΑΕΙ, προκαλείται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δυσλειτουργία η οποία δεν είναι ανεκτή από το άρθρο 16 του Συντάγματος που προστατεύει την παιδεία.

Η δεύτερη, είναι ότι αφαιρούνται θέσεις από τους υποψήφιους σπουδαστές, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψήφιοι με «συγκριτικά πληρέστερες ικανότητες και δεξιότητες κατά παράβαση των δικαιωμάτων τους που κατοχυρώνονται από τις διατάξεις των άρθρων 4, 5 και 16 του Συντάγματος, οι οποίες επιβάλλουν να εισάγονται στις πεπερασμένου αριθμού θέσεις των ΑΕΙ οι υποψήφιοι οι οποίοι υπερτερούν σε διαγωνιστικές δοκιμασίες που βασίζονται σε αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια».

Επίσης, τα προνόμια αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να εισάγονται στα ΑΕΙ υποψήφιοι μέλη πολύτεκνων οικογενειών με βαθμολογία κατώτερη άλλων συνυποψηφίων τους.

Εξάλλου, τα προνόμια αυτά των παιδιών των πολυτέκνων, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, δεν μπορεί να θεμελιωθούν στο άρθρο 25 του Συντάγματος που προβλέπει μέτρα προστασίας των πολυμελών οικογενειών και μέτρων δημογραφικής πολιτικής.

Τέλος, οι δύο από τις τρεις αποφάσεις, ακυρώνουν την παράλειψη εισαγωγής υποψηφίων στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του έτους 2012.



Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερος 24χρονος που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού


Συνελήφθη την Κυριακή στην Πάτρα.

Ελεύθερος, αλλά με τους περιοριστικούς όρους κάθε 1η και 15 του μήνα να παρουσιάζεται στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, και να μην προσεγγίζει την 38χρονη, αφέθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο 24χρονος που αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας βιασμού σε βάρος νεαρής γυναίκας.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, σήμερα ο συλληφθείς οδηγήθηκε εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Ο 24χρονος συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής για απόπειρα βιασμού 38χρονης στην περιοχή των Ζαρουχλέικων στην Πάτρα, μετά από καταγγελία της ίδιας.


Διαβάστε περισσότερα...

Προχωρημένα μαθήματα φυσικής σωματιδίων για μαθητές Λυκείου σε συνεργασία με το CERN


Ξεκινά η Ημερίδα «International Master Classes».

Για μια ακόμη χρονιά Έλληνες μαθητές Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα «Διεθνή Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων» (International Master Classes).

Πρόκειται για ημερίδες όπου οι μαθητές παίρνουν μια γεύση της σύγχρονης επιστήμης δουλεύοντας πλάι- πλάι με επιστήμονες φυσικής σωματιδίων και αναλύουν γεγονότα από τον Μεγάλο Επιταχυντή του CERN στην Ελβετία.

Για δέκατη χρονιά τα «International Master Classes» θα λάβουν χώρα σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο από τις 12 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου. Στην Ελλάδα συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Αθηνών (60 μαθητές), Θεσσαλονίκης (100 μαθητές) και Κρήτης (70 μαθητές), το ΕΜΠ (120 μαθητές) και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (40 μαθητές).

Το ΕΜΠ οργανώνει και αντίστοιχη ημερίδα για 40 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Οι μαθητές θα αναλύσουν δεδομένα ψάχνοντας για σωματίδια με πολύ μικρή διάρκεια ζωής, συμπεριλαμβανόμενου του σωματιδίου Χιγκς. Θα δουλεύουν, θα συνομιλούν και θα γευματίζουν μαζί με τους επιστήμονες που τους επιβλέπουν, ενώ θα ολοκληρώνουν τη μέρα τους συμμετέχοντας σε μια διεθνή τηλεδιάσκεψη με μαθητές από άλλες χώρες, όπως κάνουν και οι επιστήμονες στις συνεργασίες τους.

Τον διεθνή συντονισμό των μαθημάτων έχει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης και το Πρόγραμμα QuarkNet, σε στενή συνεργασία με τη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (International Particle Physics Outreach Group- IPPOG). Η IPPOG αποτελεί μια ανεξάρτητη ομάδα από επιστήμονες-εκλαϊκευτές που αντιπροσωπεύουν χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στην έρευνα σωματιδίων στα διάφορα ανά τον κόσμο εργαστήρια. Το QuarkNet είναι πρόγραμμα επιμόρφωσης καθηγητών σχολείων στις ΗΠΑ, που υποστηρίζεται από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) και το υπουργείο Ενέργειας.

Οι Έλληνες μαθητές πρέπει να φοιτούν στην Γ΄ή στη Β' Λυκείου, Θετικής ή Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, να έχουν απλές βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και Αγγλικών (επιπέδου Lower). Οι καθηγητές θα πρέπει να είναι του κλάδου ΠΕ4 (Φυσικοί).



Διαβάστε περισσότερα...

Ακριβό το γάλα στην Ελλάδα


Στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη υψηλότερη τιμή παραγωγού αγελαδινού γάλακτος μεταξύ των χωρών της ΕΕ διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από το έγγραφο προκύπτει εξάλλου ότι, την τελευταία τριετία, οι τιμές παραγωγού του εγχώριου αγελαδινού γάλακτος ακολουθούν σταθερά αυξητική πορεία, ενώ, την ίδια ώρα, η εγχώρια παραγωγή συρρικνώνεται.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο και σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), η μέση τιμή παραγωγού του αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα, το Δεκέμβριο του 2013 (τελευταία επίσημα στοιχεία), ήταν 45,2 λεπτά το λίτρο, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010 βρισκόταν στα 39,1 λεπτά το λίτρο. Η αυξητική τάση οφείλεται, κυρίως, στο συνδυασμό μειωμένης ελληνικής παραγωγής και αυξημένου κόστους εισροών στην ελληνική κτηνοτροφία, όπως αναφέρει ο κ. Σκορδάς.

Τα στοιχεία δείχνουν ακόμη ότι η εγχώρια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, την τελευταία οκταετία, συρρικνώνεται, ενώ η εθνική ποσόστωση ανεβαίνει. Από περίπου 742.000 τόνους παραγωγής, με ποσόστωση 820.000 τόνους προ οκτώ ετών, φέτος πέσαμε σε περίπου 627.000 τόνους παραγωγής, με ποσόστωση 870.000 τόνους. Εξάλλου, ο αριθμός των αγελαδοτρόφων που, πριν μία δεκαετία, υπερέβαινε τις 8.500, σήμερα φθάνει μόλις τους 3.600.

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα κατέχει για το 2013 (Ιανουάριος- Νοέμβριος 2013) την τέταρτη υψηλότερη τιμή παραγωγού αγελαδινού γάλακτος (44,5 λεπτά/kg), πίσω μόνο από την Κύπρο (57,5 λεπτά/kg), τη Μάλτα (52,7 λεπτά/kg) και τη Φινλανδία (45,6 λεπτά/kg). Όσον αφορά το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, η μέση σταθμισμένη τιμή του αγελαδινού γάλακτος των χωρών της ΕΕ για το ίδιο χρονικό διάστημα βρίσκεται στα 36,2 λεπτά το κιλό.

Όπως επισημαίνει στο σημείο αυτό ο κ. Σκορδάς, η διακύμανση των ελληνικών τιμών παραγωγού επηρεάζεται και από την τάση των αντίστοιχων ευρωπαϊκών τιμών, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της παραγωγής του γιαουρτιού παράγεται από εισαγόμενο γάλα. Όταν οι ευρωπαϊκές τιμές είναι χαμηλές, πιέζονται οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι από τις γαλακτοβιομηχανίες, μέσω των εισαγωγών και είναι αναγκασμένοι να μειώσουν τις δικές τους τιμές. Και το αντίστροφο. Από τα μέσα του 2013 παρατηρείται μία έντονη αυξητική τάση τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές τιμές παραγωγού, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τις αναδυόμενες αγορές, σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά. Ωστόσο, η μέση τιμή παραγωγού στην Ευρώπη είναι διαχρονικά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα απ΄ ό,τι στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ για την κατηγορία «Γάλα Νωπό Παστεριωμένο», η μεταβολή των λιανικών τιμών για το ίδιο χρονικό διάστημα ακολουθεί παρόμοια τάση με αυτή των τιμών του παραγωγού. Συμπερασματικά, οι λιανικές τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις διαχρονικά υψηλές τιμές παραγωγού, σε σύγκριση με τις άλλες αγροτικές χώρες της ΕΕ, οι οποίες από το επίπεδο του παραγωγού έως και της τελικής κατανάλωσης είναι από τις υψηλότερες από στην ΕΕ.

Ως προς τη διάκριση ανάμεσα στο παστεριωμένο γάλα και στο γάλα υψηλής παστερίωσης- μακράς διαρκείας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης δεν διστάζει να παρατηρήσει ότι είναι μία διάκριση που οδηγεί σε μία τεχνητή πόλωση της αγοράς και ότι η διάκριση μεταξύ παστεριωμένου που μπορεί να λέγεται φρέσκο των 5 ημερών και του γάλακτος υψηλής παστερίωσης, είναι μία διάκριση που σχετίζεται με την εμπορική επικοινωνία του προϊόντος. Επισημαίνει δε ότι το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει μόνο δυνητικά την αναφορά φρέσκο. «Εφόσον το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το γάλα είναι είτε η μακρά διάρκεια είτε ο τεχνητός προσδιορισμός φρέσκο, η αγορά τείνει να κινείται μόνο στα δύο αυτά άκρα, χωρίς ενδιάμεσες επιλογές», αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, παρατηρώντας ότι περισσότερες επιλογές σημαίνει αύξηση του ανταγωνισμού και μείωση τιμών.

Σημειώνει επίσης ότι, κατά την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο ισχυρισμός «φρέσκο» δεν συνιστά ισχυρισμό υγείας ή διατροφής.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Μιχελογιαννάκη, με θέμα «περίεργες αυξήσεις στις τιμές γάλακτος και στις τιμές προϊόντων γάλακτος υψηλής παστερίωσης».



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Με ευθύνη της πολιτείας να προστατευτεί η λειτουργία του ιστορικού «Ασύλου Ανιάτων» στην Κυψέλη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.03.2014

Η Ε.Σ.ΑμεΑ, με επιστολή της προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Κεγκέρογλου, ζητάει τον προγραμματισμό ενός σχεδίου συντονισμένων ενεργειών με την δική του εποπτεία και παρακολούθηση για να προστατευτεί η λειτουργία του ιστορικού και μακροβιότερου προνοιακού ιδρύματος του « Ασύλου Ανιάτων».

Το «Άσυλο Ανιάτων», που έχει κλείσει έναν αιώνα ζωής φιλοξενώντας στους χώρους του δια βίου άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, κινδυνεύει τα τελευταία δύο χρόνια ανά πάσα ώρα και στιγμή να βάλει οριστικά λουκέτο. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. τονίζει ότι οι συνέπειες θα είναι δραματικές και ανυπολόγιστες για τους εργαζόμενους και κυρίως για συμπολίτες μας με βαριές κινητικές, νευρολογικές και πολλαπλές αναπηρίες, οι οποίοι μετά από δεκαετίες ζωής στο «Άσυλο Ανιάτων» θα βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο

Στο έγγραφο της Ε.Σ.ΑμεΑ. επισημαίνονται τα χρόνια οικονομικά προβλήματα του «Ασύλου Ανιάτων» σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, που χτύπησε πρώτα και κύρια τον διαχρονικά υποχρηματοδοτούμενο τομέα της Πρόνοιας. Ως εκ τούτου η Πολιτεία έχει την βασική και κύρια ευθύνη για την προστασία του Ασύλου και των πιο αδύναμων πολιτών της που διαβιούν σε αυτό.

Οι λιγοστοί εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, Τα ασφυκτικά χρέη του Ασύλου Ανιάτων προς τους ασφαλιστικούς φορείς και την εφορία οδηγούν αναπόφευκτα στη διακοπή λειτουργίας του. Μόνο ο βεβαιωμένος φόρος ακίνητης περιουσίας ύψους ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2010-2013!! Το ίδρυμα αδυνατεί να εισπράξει ενοίκια από τα ιδιόκτητα ακίνητα λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα χρέη είναι ασφυκτικά ακόμα και προς τις φαρμακευτικές εταιρείες με αποτέλεσμα την αδυναμία προμήθειας φαρμάκων για τις ανάγκες των περιθαλπόμενων. Οι οικονομικές υποχρεώσεις του Ασύλου προς τρίτους οδηγούν κυριολεκτικά στο ξεπούλημα της τεράστιας περιουσίας του.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ αναμένει από τους αρμοδίους εκείνες τις ενέργειες που θα αποτρέψουν το κλείσιμο του Ιδρύματος


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 132 KB)
Δελτίο Τύπου σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εκπαιδευομένων του Έργου «Ενδυνάμωση της Συλλογικής Έκφρασης και της Συνηγορίας των Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία»


Ανακοίνωση 11.03.2014

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ε.Σ.Α.μεΑ. (Ν.Π.Ι.Δ.) στο πλαίσιο του Υποέργου 2 της Πράξης «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ», που υλοποιείται μέσω του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, λαμβάνοντας υπόψη τη Νο17/17.2.2014 απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.
ΚΑΛΕΙ

Τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη 20 θέσεων εκπαιδευομένων (20 θέσεις ανά τμήμα) για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο υλοποίησης της ανωτέρω Πράξης, στις Θεματικές Ενότητες: 1. Ψυχική αναπηρία και δικαιώματα, 2. Η Διεκδίκηση των Δικαιωμάτων, 3. Δράσεις υπεράσπισης – συνηγορίας, συνολικής διάρκειας 50 ωρών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αθήνα και θα λειτουργήσει ένα (1) τμήμα. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 20141.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής:
Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να είναι λήπτες υπηρεσιών υγείας.
Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής (σε ποσοστό 10 % των προκηρυσσόμενων θέσεων) έχουν άτομα με αναπηρία όλων των κατηγοριών.
Υποβολή Δικαιολογητικών

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση, την οποία θα την βρείτε συνημμένη στην παρούσα ανακοίνωση, πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά:
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του χρονοδιαγράμματος της πράξης ανάλογα με την πορεία υλοποίησης του έργου, μέρους του οποίου αποτελεί και η παρούσα.
1. Επικυρωμένο Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
2. Οποιοδήποτε αποδεικτικό αναπηρίας (εγγραφή σε σωματείο ΑμεΑ, απόκομμα επιδόματος πρόνοιας, πιστοποιητικό υγειονομικής επιτροπής κ.ά.).

Οδηγίες Υποβολής Δικαιολογητικών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να προσκομίσουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους οι ίδιοι (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00) μέχρι τις 26.03.20142 είτε να τα υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση της Ε.Σ.Α.μεΑ., Ελευθερίου Βενιζέλου 236 Τ.Κ. 16341 Ηλιούπολη, 2ος όροφος, υπ’ όψιν: Γραφείου Πρωτοκόλλου.

Πληροφορίες/Διευκρινήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ Σ. Γεωργοπούλου τηλ.: 210-9949837, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Πρόσκληση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 105 KB)
Αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 99 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συντονιστών για το Έργο «Ενδυνάμωση της Συλλογικής Έκφρασης και της Συνηγορίας των Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία»


Ανακοίνωση 11.03.2014

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ε.Σ.Α.μεΑ. (Ν.Π.Ι.Δ.) στο πλαίσιο του Υποέργου 2 της Πράξης «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ», που υλοποιείται μέσω του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, λαμβάνοντας υπόψη τη Νο17/17.2.2014 απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Μία (1) θέση συντονιστή για την παροχή υπηρεσιών συντονισμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 2 της Πράξης «Ενδυνάμωση της Συλλογικής Έκφρασης και της Συνηγορίας των Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία», συνολικής διάρκειας 50 ωρών. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στον παρακάτω Πίνακα περιλαμβάνονται οι πόλεις ανά Περιφέρεια και ο αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων:

ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΛΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 1
ΣΥΝΟΛΟ 1

Ο Συντονιστής που θα επιλεγεί θα συνάψει σύμβαση με συνολική αμοιβή 500 ευρώ (στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι νόμιμες κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου). Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος προσδιορίζεται τον Απρίλιο του 2014 .

Προϋποθέσεις Συμμετοχής – Απαραίτητα προσόντα:

Απολυτήριος τίτλος όλων των τύπων Λυκείων.

Πρόσθετα επιθυμητά προσόντα

 Βασικές γνώσεις χρήσης (χειρισμού) Η/Υ.
 Εμπειρία γραμματειακής υποστήριξης στον χώρο της ψυχικής υγείας ή του ευρύτερου αναπηρικού κινήματος ή συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Θα προτιμηθεί υποψήφιος που είναι άτομο με αναπηρία ή γονέας ατόμου με αναπηρία ή νόμιμος κηδεμόνας ή ανάδοχος ατόμου με αναπηρία βάσει σχετικών δικαστικών εγγράφων, ή αδελφός/η ατόμου με αναπηρία, ή σύζυγος ατόμου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Να επισημανθεί ότι μετά την παραλαβή των βιογραφικών και των δικαιολογητικών θα ακολουθήσει η επιλογή και η αξιολόγησή τους από τριμελή Επιτροπή. Σε περίπτωση που δύο υποψήφιοι συγκεντρώσουν συνολικά τον ίδιο αριθμό μορίων, προτεραιότητα έχει ο υποψήφιος με το μεγαλύτερο βαθμό στο απολυτήριο Λυκείου.

Υποβολή Δικαιολογητικών
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά:
1. Βιογραφικό σημείωμα.
2.Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους.
4. Πιστοποιητικό ή Βεβαίωση παρακολούθησης Η/Υ.
5.Πιστοποιητικό Α/βάθμιας ή Β/βάθμιας Επιτροπής από οποιαδήποτε φορέα: ή πρώην Νομαρχίας ή ασφαλιστικών φορέων αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή ΚΕ.Π.Α., εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι άτομο με αναπηρία ή γονέας ατόμου με αναπηρία ή νόμιμος κηδεμόνας ή ανάδοχος ατόμου με αναπηρία βάσει σχετικών δικαστικών εγγράφων ή σύζυγος ατόμου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
6. Σχετικά δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη νόμιμη κηδεμονία ή αναδοχή του ατόμου με αναπηρία.

Οδηγίες Υποβολής Δικαιολογητικών
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να προσκομίσουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους οι ίδιοι (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00) μέχρι 26.03.2014 και ώρα 15:00, είτε να τα υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση της Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ελευθερίου Βενιζέλου 236 Τ.Κ. 16341 Ηλιούπολη, 2ος όροφος, υπ’ όψιν: Γραφείου Πρωτοκόλλου. Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

Πληροφορίες/Διευκρινήσεις
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Σ. Γεωργοπούλου στο τηλ.: 210 - 9949837, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00π.μ. έως 14:00μ.μ.



Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Πρόσκληση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 133 KB)
Αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 98 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Η 18χρονη που ζητεί διατροφή από τους γονείς της


Μια ιδιότυπη δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε μια 18χρονη αμερικανίδα μαθήτρια και στους γονείς της εκτυλίσσεται στο Νιου Τζέρσεϊ, τον πρώτο γύρο πάντως τον κερδίζουν οι γονείς.

Η Ρέιτσελ Κάνινγκ κατηγόρησε τους γονείς της ότι την εξανάγκασαν να φύγει από το σπίτι της και απαίτησε την οικονομική υποστήριξή τους. Ωστόσο, το αίτημά της απορρίφθηκε από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϊ Πίτερ Μπόγκαρντ, ο οποίος δήλωσε μάλλον ανήσυχος: "Θα ανοίξουμε τις πόρτες για μηνύσεις από δωδεκάχρονα που θα απαιτούν ένα Χ-Βox;".



(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση):




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Μην ανησυχείτε για τις... τρελές αγελάδες"


Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι αρμόδιες Αρχές για τα δύο κρούσματα της νόσου των «τρελών αγελάδων» που εντοπίστηκαν στη Φθιώτιδα, καθώς εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, εφαρμόζεται στην Ελλάδα Πρόγραμμα Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών. Αφού τονίζεται ότι όλες οι ποσότητες κρέατος που διατίθενται στην κατανάλωση προηγουμένως ελέγχονται και ότι η ασθένεια δεν μεταδίδεται από το γάλα, αυτήν τη στιγμή το ζητούμενο για τις Αρχές είναι το πώς νόσησαν αυτά τα δύο ζώα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και συμπλήρωσε ότι θα ερευνηθεί η ζωοτροφή της μονάδας, καθώς η νόσος της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας σχετίζεται, άμεσα, με την κατανάλωση κρεαταλεύρων ή οστεοαλεύρων.

«Το ζήτημα είναι στη ζωοτροφή που χρησιμοποιήθηκε και μπορεί να ήταν ή να μην ήταν σε γνώση της μονάδας. Παράλληλα με τους δικούς μας εντατικούς ελέγχους έχει ενημερωθεί, φυσικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρμόδιες ολλανδικές Αρχές, για να δούμε μήπως το πρόβλημα υπήρχε στη μονάδα από όπου προήλθαν τα ζώα» σημείωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Η μονάδα στη Φθιώτιδα, η οποία τέθηκε, άμεσα, σε επιτήρηση, είχε 240 βοοειδή γαλακτοπαραγωγής, εκ των οποίων 89 τα είχε εισάγει από την Ολλανδία. Τα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε αυτά που είχαν εισαχθεί από την εν λόγω χώρα.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι στο πλαίσιο των όσων προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, όλα τα σφάγια βοοειδών πριν οδηγηθούν στην κατανάλωση ελέγχονται και πρόσθεσε ότι η χώρα διαθέτει σε ετήσια βάση 2 εκατ. ευρώ για τους εργαστηριακούς ελέγχους. Σημείωσε, δε, ότι ο έλεγχος των σφαγίων είναι υποχρεωτικός όταν τα ζώα είναι από 72 μηνών και πάνω.

Ερωτηθείς εάν το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιαστεί ανάλογο κρούσμα, ανέφερε ότι περίπου προ μηνός είχε εντοπιστεί κρούσμα στη Γερμανία και πέρυσι στην Ολλανδία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντισυνταγματικές οι καταργήσεις φορέων


Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας και προβληματισμούς ως προς ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφορά συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων φορέων, εκφράζει στην έκθεση του, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Οι ενστάσεις τους εκφράζονται, μεταξύ άλλων, στις ρυθμίσεις που αφορούν, κατάργηση οργανικών θέσεων, αξιολόγηση και διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, τα μέλη του Επιστημονικού Συμβούλιου επισημαίνουν ότι:

«Η μεταβολή στο υπηρεσιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων που έχει συνέπειες στην οργάνωση και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών δεν συνάδει προς το άρθρο 103 του Συντάγματος όταν δεν βασίζεται σε προηγούμενο ανακαθορισμό λειτουργιών του κράτους και διοικητικής αναδιοργάνωσής του…», και ότι όταν «ο νομοθέτης επιχειρεί μεταβολές στις δομές της δημόσιας διοίκησης, αυτές πρέπει να είναι προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης, ώστε να τεκμηριώνεται ότι οι νέες ρυθμίσεις δεν είναι περιστασιακές και αποσπασματικές, αλλά ορθολογικές, διαρκείς και αποτελεσματικές».

Σε άλλο σημείο σχετικά με τους δημοσιονομικούς λόγους που αναφέρονται στο νομοσχέδιο, το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Βουλής επισημαίνει:

«Μπορεί κριτήριο των επιλογών να είναι δημοσιονομικοί λόγοι, όμως οι σχετικές ρυθμίσεις πρέπει αφενός να εισάγονται με τήρηση των συνταγματικών αρχών, σύμφωνα με τις οποίες επιβάλλεται να διασφαλίζονται η ορθολογική, αποτελεσματική και διαρκής λειτουργία της διοικήσεως και η παροχή υπηρεσιών που επιβάλλεται να εξασφαλίζονται για τους διοικουμένους στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους δικαίου και αφετέρου να εναρμονίζονται με τις συνταγματικές εγγυήσεις που αφορούν το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων».

Σχετικά με την κατάργηση οργανικών θέσεων, αναφέρεται ότι «ο νομοθέτης θα πρέπει να κινείται εντός των ορίων που διαγράφονται από την αρχή της ισότητας, δηλαδή να διασφαλίζει την ίση μεταχείριση των υπαλλήλων και να θεσπίζει κανόνες με αντικειμενικά κριτήρια».

Επίσης, για την αυτοδίκαιη λύση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, χωρίς αποζημίωση, σημειώνεται ότι «τίθεται ζήτημα συμβατού προς το άρθρο 5 του Συντάγματος, λαμβανομένου υπόψη ότι η ως άνω "αυτοδίκαιη λήξη" των εν λόγω συμβάσεων δεν συνοδεύεται από την καταβολή εύλογης έστω αποζημίωσης».

Ως προς το άρθρο που αφορά στην αυτοδίκαιη λύση συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, υπογραμμίζεται ότι «σύμφωνα με τη νομολογία, μετά την πάροδο εύλογου χρόνου, δεν είναι επιτρεπτή, έστω κι αν κατά το χρόνο μετατροπής τους δεν συνέτρεχαν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις».

Στο θέμα της αξιολόγηση των υπαλλήλων αναφέρεται ότι «οι βασικές αρχές και κατευθύνσεις του συστήματος είναι η αντικειμενική και αμερόληπτη στάθμιση βάσει σαφώς προσδιοριζόμενων κριτηρίων της επαγγελματικής ικανότητας και καταλληλότητας των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας και τα καθήκοντα τους».

Και προστίθεται:

«Υπό το φως των ανωτέρων, δημιουργείται προβληματισμός ως προς την αναγκαιότητα επιβολής των προτεινόμενων ποσοστώσεων για την επιδίωξη του επιδιωκόμενου από τον νόμο σκοπού, είναι εμφανής και σαφώς διαγνώσιμη, ώστε να συνιστά αναλογικό, σύμφωνο προς το άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος, περιορισμό του δικαιώματος των δημοσίων υπαλλήλων να εξελίσσονται και να αξιολογούνται βάσει σαφώς προσδιορισμένων κριτηρίων επαγγελματικής ικανότητας και καταλληλότητας, σε σχέση προς το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντά τους…».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί την Τετάρτη


Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, θα συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο.

«Ο χώρος της υγείας έχει πληγεί βάναυσα από τις διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις και ποικιλώνυμα μνημονιακά μέτρα και δεν πρόκειται να ανεχτεί τη διάλυση των δομών του ΕΣΥ με το πρόσχημα των “μεταρρυθμίσεων”», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ και θα λάβει αποφάσεις για την 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει κέικ από την αγορά


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση κέικ με γέμιση φράουλα με ανάπτυξη μυκήτων πρασινωπής χροιάς στο εσωτερικό στρώμα του προϊόντος και παρουσία δυσάρεστης οσμής.

Πρόκειται για το τρόφιμο «κέικ με γεύση φράουλας – MIDI FARCI FRAGOLA, DO-RA SNACS Srl», σε πολυσυσκευασία των δέκα τεμαχίων των 28γρ. έκαστο, με αριθμό παρτίδας L30213A και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 28/7/2014. Το προϊόν παρασκευάζεται από την Ιταλική εταιρεία CASALINI SRL και διακινείται στην Ελλάδα από την εταιρεία VICTORY ΑΒΕΕ, με έδρα την 44η οδό νούμερο 14 Βιο.Πα. Άνω Λιοσίων.



Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία διακίνησης την άμεση ανάκληση / απόσυρση της εν λόγω παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.



Διαβάστε περισσότερα...

30χρονη πνίγηκε σε πισίνα


Μια γυναίκα περίπου 30 ετών, πνίγηκε, σήμερα το μεσημέρι στην πισίνα ενός κολυμβητηρίου στην Πάτρα. Η γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από την πισίνα λίγο μετά τις 15:00, αναφέρει το thebest.gr.

Σημειώνεται ότι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ενώ τα στοιχεία της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένας διαφορετικός μαξιλαροπόλεμος... προσφοράς


Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές βρήκαν τον τρόπο για να προσφέρουν πετρέλαιο και τρόφιμα σε ελληνικά σχολεία.

Με πρωτοβουλία Ελλήνων και Κυπρίων φοιτητών, πραγματοποιήθηκε στο Λιντς της Αγγλίας, ένας μαξιλαροπόλεμος που θα ζεστάνει, κυριολεκτικά, σχολεία και θα προσφέρει τρόφιμα σε ιδρύματα της Ελλάδας.

Στο γήπεδο «John Charles» του Λιντς συγκεντρώθηκαν περίπου 1000 άτομα, κουβαλώντας μαζί το μαξιλάρι τους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση, με τίτλο "Fighting for a good cause" (Μαξιλαροπόλεμος για καλό σκοπό).

Το κάθε μαξιλάρι αντιστοιχούσε σε ένα κιλό ή μία συσκευασία ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα μοιραστούν σε ιδρύματα της Ελλάδας, ενώ όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις συμμετοχές θα διατεθούν μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» για την αγορά πετρελαίου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης ελληνικών σχολείων.

Αντίθετα, τα μαξιλάρια που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την ιδιαίτερη μονομαχία μοιράστηκαν σε ιδρύματα της Αγγλίας.

Την όλη οργάνωση του μαξιλαροπόλεμου ανέλαβε η εθελοντική ομάδα «PoWEr» που απαρτίζεται από 21 Έλληνες και Κύπριους φοιτητές σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και έχει πάνω από 120 εθελοντές από διάφορες χώρες του κόσμου.






Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη του ΕΦΕΤ για ζητήματα ασφάλειας τροφίμων


Στο επίκεντρο η συλλογή δεδομένων για ουσίες που επιμολύνουν τα τρόφιμα.

Η συλλογή δεδομένων για ουσίες που επιμολύνουν τα τρόφιμα αποτέλεσε κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης στο πλαίσιο της 51ης σύσκεψης του Συμβουλευτικού Σώματος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτοβουλία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με τη διοίκηση της EFSA.

Η συλλογή δεδομένων χημικών κινδύνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελεί σημαντικό έργο της EFSA και των εθνικών αρμόδιων Αρχών. Σημειώνεται ότι ο ΕΦΕΤ, μετά από έγκριση χρηματοδοτούμενης πρότασης από την EFSA, προχώρησε στην υλοποίηση της σχετικής εφαρμογής που επεκτείνει το υπάρχον σύστημα του φορέα και επιτρέπει την αυτοματοποιημένη επικοινωνία με την πληροφοριακή υποδομή της EFSA.

Ο ΕΦΕΤ, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβουλευτικό Σώμα της EFSA, συμβάλλει στο στρατηγικό πρόγραμμα της EFSA σχετικά με την επιστημονική συνεργασία και δικτύωση, ανταλλάσσοντας πληροφορίες και υποστηρίζοντας κάθε επιστημονική δραστηριότητα που προέρχεται τόσο από την EFSA όσο και από την Ελλάδα σχετικά με την εκτίμηση της επικινδυνότητας ουσιών που επιμολύνουν τα τρόφιμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και οι δικαστικοί υπάλληλοι


Θα συμμετέχουν στις δύο εξαγγελθείσες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) θα συμμετέχουν στις δύο εξαγγελθείσες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, αύριο και στις 19- 20 Μαρτίου 2014.

Ειδικότερα, η ΟΔΥΕ θα συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον δημόσιο τομέα, που πραγματοποιείται ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- κ.λπ.», το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επίσης θα συμμετέχει και στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 19ης και 20ης Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.



Διαβάστε περισσότερα...

Λουκέτο στην ομοσπονδία ποδηλασίας!


Την αναστολή της λειτουργίας της λόγω των νέων περικοπών της κρατικής επιχορήγησης ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.



Η κρίση βάζει φρένο στην ποδηλασία. Η ομοσπονδία του αθλήματος που έχει χαρίσει αρκετές διεθνείς διακρίσεις στη χώρα ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία της, καθώς μετά τις συνεχείς περικοπές στην κρατική επιχορήγηση αδυνατεί πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις και τις ανάγκες που υπάρχουν για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και τη λειτουργία των εθνικών ομάδων.

Με επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, τη γενική γραμματέα Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θανάσης Τερζής ενημερώνει πως οδηγήθηκε στο να βάλει «λουκέτο».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Βρισκόµαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενηµερώσουµε, ότι στη συνεδρίαση του ?.Σ. της Ε.Ο.Π. στις 27/2/2014, λόγω της δυσχερέστατης οικονοµικής κατάστασης της Οµοσπονδίας, µετά και την εξαγγελία από την Πολιτεία της νέας περικοπής στους προϋπολογισµούς των Οµοσπονδιών για το 2014 κατά 50%, αποφασίστηκε οµόφωνα η αναστολή των αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ε.Ο.Π., Πανελλήνια και Περιφερειακά Πρωταθλήµατα, καθώς και η λειτουργία των εθνικών µας οµάδων, σε όλα τα Ολυµπιακά Αγωνίσµατα που καλλιεργούµε (Ποδηλασία δρόµου, πίστας, ορεινή ποδηλασία, ΒΜΧ).

Μετά τις εξαγγελίες του αρµόδιου Υπουργείου Αθλητισµού που ανακοίνωσε επισήµως προς όλες τις Εθνικές Αθλητικές Οµοσπονδίες, ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί σ΄αυτές το 2014, ανέρχεται στο ποσό των 12 εκατοµµυρίων ευρώ συνολικά, δηλαδή µειωµένο κατά 50% από αυτό του 2013, ο προϋπολογισµός της Ε.Ο.Π. για το 2014, θα βρεθεί στο ήµισυ, σε σχέση µε το 2013, δηλαδή στις 350.000 ευρώ περίπου, που αντιστοιχεί σε µία µείωση άνω του 80% , από το 2008 έως σήµερα.

Οι βασικές δράσεις και δαπάνες, που έχει υποχρέωση να πραγµατοποιήσει η Ε.Ο.Π., είναι :

1. Οι διοικητικές και λειτουργικές δαπάνες, µε όσες περικοπές είµαστε σε θέση να κάνουµε, οι οποίες ανέρχονται στα 215.000 ευρώ κατ΄έτος.

2. Η αγωνιστική δραστηριότητα της Οµοσπονδίας, δηλαδή η διοργάνωση των Πανελληνίων Πρωταθληµάτων στα τέσσερα αθλήµατα και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, καθώς και η διοργάνωση των Περιφερειακών Πρωταθληµάτων.

3. Η ύπαρξη και λειτουργία των Εθνικών µας οµάδων, µε υποχρεώσεις σε Παγκόσµια Πρωταθλήµατα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήµατα, Μεσογειακούς αγώνες, Βαλκανικά Πρωταθλήµατα και λοιπές διεθνείς διοργανώσεις.

Όπως αντιλαµβάνεστε, κύριε Υπουργέ, η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν της αδυναµίας της Οµοσπονδίας να ανταπεξέλθει στις δαπάνες της διοργάνωσης των αγώνων (δεν µπορούµε να καλύψουµε, ούτε µέρος των εξόδων µετακίνησης των Σωµατείων στα Πανελλήνια και Περιφερειακά Πρωταθλήµατα) και τη λειτουργία των Εθνικών µας οµάδων, αφού το προβλεπόµενο κονδύλι για το 2014, µόλις που επαρκεί για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων (µισθοδοσία προσωπικού, ασφαλιστικές εισφορές, εξωτερικοί συνεργάτες, φορολογικά πρόστιµα, λειτουργικά έξοδα, ενοίκιο γραφείων, κ.λ.π.), ενώ τα ελάχιστα χρήµατα που αποµένουν δεν επαρκούν για καµία άλλη δραστηριότητα και η εξεύρεση χορηγών είναι αδύνατη, λόγω της οικονοµικής κρίσης που µαστίζει τη χώρα µας.

Για τους λόγους αυτούς, θεωρούµε κύριε Υπουργέ, επιβεβληµένη την παρέµβαση σας για την επίλυση των τεράστιων προβληµάτων στον ευαίσθητο τοµέα του Αθλητισµού, που όλοι υπηρετούµε».


Διαβάστε περισσότερα...

Χαριστική βολή στα φωτοβολταϊκά το νέο κούρεμα στις ταρίφες


Τι προβλέπει το νομοσχέδιο.

Χρεώθηκαν στις τράπεζες για να επενδύσουν. Δεν έχουν πληρωθεί για το ρεύμα, που έχουν παράξει τους τελευταίους οκτώ μήνες. Και τώρα, ενώ οι δόσεις των δανείων τρέχουν, έρχεται και νέο κούρεμα, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά το 50% -μεσοσταθμικά 30%- στις ταρίφες... δηλαδή, στα χρήματα, που εισπράττουν για την παραγωγή ρεύματος.

Ο λόγος για όσους έχουν επενδύσει σε φωτοβολταϊκά.

Οι συγκεκριμένοι επενδυτές φοβούνται πως αυτή η απόφαση θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για αυτούς.

Το κούρεμα στις εγγυημένες - όπως είχαν χαρακτηριστεί - τιμές της ενέργειας σημαίνει πολύ απλά πως καταλύεται κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και χάνεται και η τελευταία στάλα επενδυτικής εμπιστοσύνης, αφού με ένα νόμο η Πολιτεία θα αγοράζει πλέον το ρεύμα ακόμα και μισοτιμής σε σχέση με την τιμή για την οποία είχε δεσμευτεί με τους νόμους της και την υπογραφή της στις σχετικές συμβάσεις!

Έτσι, επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ - από τις αποταμιεύσεις και το δανεισμό αγροτών και άλλων πολιτών - δεν θα αποφέρουν πλέον τίποτα.
Δηλαδή, οι συγκεκριμένοι επενδυτές δεν θα κάνουν ποτέ απόσβεση !

Οι ίδιοι δηλώνουν απρόθυμοι να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, γιατί - όπως λένε - η συμφωνία αθετήθηκε, ενώ φοβούνται πως θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεσοσταθμική μείωση 29,5% στις εγγυημένες τιμές όλων των φωτοβολταϊκών. Πιο χαμηλό θα είναι το κούρεμα στα αγροτικά φωτοβολταϊκά - κοντά στο 26%.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει 35.000 φωτοβολταϊκές στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων, αλλά και 15.000 φωτοβολταϊκά εδάφους, που ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές.

Το κούρεμα κλιμακώνεται ανάλογα με το χρόνο που οι επενδυτές «κλείδωσαν» ταρίφα -όσο παλαιότερα αυτό έγινε τόσο μεγαλύτερο είναι- και είναι υψηλότερο για φωτοβολταϊκά που επιδοτήθηκαν από τον αναπτυξιακό νόμο.

Και δεν είναι μόνο αυτό : Επιπλέον, προβλέπεται ότι οι επενδυτές θα πρέπει να διαγράψουν το 35% των εσόδων, που είχαν από πωλήσεις φωτοβολταϊκής ενέργειας μέσα στο 2013, και τα οποία δεν έχουν ακόμη εισπράξει, αφού οι πληρωμές γίνονται με καθυστέρηση 7 έως και 8 μηνών. Από το τελευταίο μέτρο, εξαιρούνται τα οικιακά φωτοβολταϊκά.

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας Φωτοβολταϊκών, με ανακοίνωσή του ζητά να συμμετάσχουν και οι τράπεζες στη μείωση των ταριφών και να αυξηθεί το τέλος ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ). Χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα επαχθές» το κούρεμα της τάξης του 30% για τα φωτοβολταϊκά και προτείνει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Πολύτεκνη μητέρα η 22χρονη που... δεν θα μπορούσε να μείνει έγκυος


Έφερε στον κόσμο πανομοιότυπα τετράδυμα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι γιατροί είχαν πει στην 22χρονη Charlene Medlicott πως δεν θα καταφέρει ποτέ να μείνει έγκυος με φυσιολογικό τρόπο, επειδή είχε πολυκυστικές ωοθήκες.

Για το πόσο έξω έπεσαν, αρκεί να δει κανείς τις φωτογραφίες της με τα… τετράδυμά της! Είναι μάλιστα η νεότερη μητέρα πανομοιότυπων τετράδυμων στη Βρετανία.

Η Charlene, όπως γράφει η Daily Mail, διέψευσε τις πιθανότητες που ήταν μόλις μια προς 25 εκατομμύρια γεννώντας τις κόρες της προ διετίας.

Μετά την προειδοποίηση των γιατρών πως μόνο με εξωσωματική γονιμοποίηση θα κατάφερνε να γίνει μητέρα, η Medlicott σοκαρίστηκε όταν έμαθε πως είναι έγκυος και στη συνέχεια πως κυοφορεί… τέσσρα μωρά!

Τον Δεκέμβριο του 2011 έφερε στον κόσμο τις Gracie-Lou, Rosaline,, Amalia-Rose και Eveylynn.

Οι γιατροί έλεγαν αρχικά πως τα κορίτσια ήταν πανομοιότυπα ανά δύο, δηλαδή δύο ζευγάρια διδύμων, αλλά ο μπαμπάς τους Mark αγωνιζόταν να τις ξεχωρίσει. Τότε το τεστ DNA απέδειξε πως τα κορίτσια είναι πανομοιότυπα και τα τέσσερα μεταξύ τους.

Όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της, οι γιατροί της είπαν να διακόψει την κύηση των δύο επειδή ανησυχούσαν μήπως δεν κατάφερναν και τα τέσσερα έμβρυα να επιβιώσουν μέσα στη μήτρα.

Εκείνη ωστόσο αρνήθηκε και σήμερα κρατά στα χέρια της τις τέσσερις κόρες της.

«Δεν περίμενα ποτέ να μείνω έγκυος τυχαία κι έτσι ήταν μεγάλη έκπληξη όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη μου», λέει η 22χρονη, που χρειάστηκε να μείνει στην κλινική από την 24η εβδομάδα της κύησης και μέχρι τα φέρει στον κόσμο τα παιδιά της, στην 30η εβδομάδα.

Οκτώ εβδομάδες μετά, επέστρεψαν πανευτυχείς στο σπίτι τους.






Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε η πεζογράφος Βασιλική Παπαγιάννη


Η κηδεία της θα γίνει αύριο στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας.

Έφυγε από τη ζωή η πεζογράφος και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων συγγραφέων Βασιλική Παπαγιάννη.

Η Παπαγιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1927 και ως έφηβη έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Πρωτοεμφανίστηκε στα Γράμματα το 1952 και έγραψε συνολικά 11 βιβλία (νουβέλες, διηγήματα και μυθιστορήματα).

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας.



Διαβάστε περισσότερα...