Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κομφούζιο με τη μηδενική προσωρινή δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι απαντά ο Χάρης Θεοχάρης.

Μια περίπου... απάντηση έδωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης για το θέμα που έχει προκύψει με τη μηδενική προσωρινή δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) αντέδρασε για το γεγονός ότι εγκύκλιος του κ. Θεοχάρη (ΠΟΛ 1049/2014) προβλέπει πως από την 1η Ιανουαρίου 2014 υπόχρεοι στην αποστολή προσωρινής δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών είναι ακόμα και όσοι δεν έχουν παρακρατούμενο φόρο.

Η εγκύκλιος αναφέρει συγκεκριμένα πως «ειδικά στην περίπτωση που οι υπόχρεοι εργοδότες παύουν να απασχολούν προσωπικό, υποχρεούνται να υποβάλλουν προσωρινή δήλωση και να συμπληρώνουν την ειδική ένδειξη που αναγράφεται επί του εντύπου, προκειμένου να μην εκδοθεί πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου».

Ερωτηθείς για το εάν η μηδενική προσωρινή δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών θα υποβάλλεται ανά μήνα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης δεν απάντησε με βεβαιότητα. «Δεν νομίζω τα μηδενικά κάθε μήνα. Μόνο μια φορά για να δηλώσει πως δεν έχει άλλη υποχρέωση», απάντησε μέσω twitter ο κ. Θεοχάρης.

Πάντως, εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί πιο ξεκάθαρη απάντηση από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του υπουργείου Οικονομικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.