Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα χειρουργική μέθοδος θεραπείας των καρκινικών όγκων


Χρησιμοποιεί ένα λέιζερ για να αναλύσει τη χημεία του ιστού.
Μια νέα χειρουργική τεχνική καθοδηγούμενη με λέιζερ θα μπορούσε να βελτιώσει τις πιθανότητες απομάκρυνσης όλων των όγκων του εγκεφάλου σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές . Η χειρουργική αφαίρεση όγκων του εγκεφάλου είναι μια επέμβαση που χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς καθώς ένα λάθος του χειρουργού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναπηρία τον ασθενή.

Αυτή η νέα τεχνική, που αναφέρεται στο περιοδικό Science Translational Medicine , χρησιμοποιεί ένα λέιζερ για να αναλύσει τη χημεία του ιστού του όγκου, δείχνοντας τον όγκο με ένα διαφορετικό χρώμα . Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η τεχνική αυτή μπορεί να θεωρηθεί μια « συναρπαστική εξέλιξη".

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Michigan και το Πανεπιστήμιο του Harvard έχουν καταλήξει σε ένα νέο τρόπο για την ανάλυση του ιστού του όγκου ενώ βρίσκεται ακόμα μέσα στον εγκέφαλο , που ονομάζεται SRS μικροσκόπιο. Συγκεκριμένα η δέσμη των ιδιοτήτων του φωτός του λέιζερ αλλάζει ανάλογα με το τι χτυπά . Η διαφορετική χημεία των καρκινικών κυττάρων και του φυσιολογικού ιστού του εγκεφάλου , αλλάζει το χρώμα του λέιζερ με αποτέλεσμα να βλέπει ο χειρουργός ξεκάθαρα τα όρια του όγκου.

"Η Νευροχειρουργική μαστίζεται από ένα πρόβλημα . Είναι πολύ δύσκολο να δούμε που τελειώνει ο όγκος του εγκεφάλου και πού αρχίζει ο φυσιολογικός ιστός. Το SRS μικροσκόπιο μας επιτρέπει να δούμε τα όρια των καρκινικών κυττάρων σε μια μικροσκοπική κλίμακα ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Ντανιέλ Ορίνγκερ.

Η μέθοδος μέχρι σήμερα έχει δοκιμαστεί σε ποντικούς και σε ανθρώπινα δείγματα εγκεφάλου, αλλά χρειάζονται πραγματικές δοκιμές σε ασθενείς για να εξακριβωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου.


Πηγή: http://www.news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες ακόμα κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων εξαιρούνται από το μέτρο της κινητικότητας, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής


Άλλες τρεις κατηγορίες υπαλλήλων που εξαιρούνται του μέτρου της κινητικότητας πρόσθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξαιρούνται:

1. Οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το Νοέμβριο του 2012 βάσει του ν. 4093/2012 και τοποθετήθηκαν στις νέες τους θέσεις. Όπως εξηγείται, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το προσωπικό εκείνο που μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από φορείς ως αναγκαίο για την κάλυψη κενών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος κινητικότητας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορούσε 1.862 υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ.

2. Συγγενείς αποβιώσαντος κατά την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος.

3. Υπάλληλοι των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιό του στα μέσα Αυγούστου το υπουργείο είχε διευκρινίσει πέντε ακόμα κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που διασώζονται από τη διαθεσιμότητα (υπάλληλοι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και πολύτεκνοι, όσοι φροντίζουν εξαρτώμενα μέλη στην οικογένειά τους με αναπηρία άνω του 67%, μονογονεϊκές οικογένειες και όσοι έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες και έχουν χαμηλό εισόδημα. Εξαιρείται επίσης, ο ένας σύζυγος στην περίπτωση που και οι δύο είναι δημόσιοι υπάλληλοι).


Πηγή: http://www.iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να μην γίνει κούρεμα καταθέσεων ανθρώπων με αναπηρίες, ζητά ο Αντιπρόεδρος τους


Εν αναμονή της τελικής απόφασης.

Λευκωσία: Στο κούρεμα καταθέσεων ατόμων με αναπηρίες οι οποίες ήταν προϊόν αποζημιώσεων αναφέρεται με ανοικτή επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο Δημήτρης Λαμπριανίδης, Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου και Αντιπρόεδρος Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων. Στην επιστολή του ο κ.Λαμπριανίδης αναφέρει ότι «μετά το κούρεμα καταθέσεων της 15ης Μαρτίου, ένας μικρός αριθμός συνανθρώπων μας, ατόμων με αναπηρίες οι οποίοι είχαν λάβει αποζημιώσεις για την πρόκληση της αναπηρίας τους, περιμένουν με ανυπομονησία την τελική απόφαση σας για τα λεφτά που τους έχετε κουρέψει».


Όπως αναφέρει ο κ. Λαμπριανίδης, «περιμένουν και ελπίζουν ότι το κράτος υπεύθυνα και με κοινωνική ευαισθησία θα μπορέσει τελικά να εξασφαλίσει με κάποιο τρόπο την ακεραιότητα αυτών των καταθέσεων, οι οποίες είναι αποτέλεσμα αποζημίωσης για την βλάβη και την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων, αποζημιώσεις που αποφασίστηκαν είτε στα δικαστήρια είτε με διακανονισμό με ασφαλιστικές εταιρείες επειδή είναι δίκαιο η απώλεια της αρτιμέλειας να αποζημιώνεται, χωρίς όμως ποτέ, κανένα ποσό αποζημίωσης να αντισταθμίζει το πραγματικό κόστος της αναπηρίας και όσα προβλήματα αυτοί οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους». 

Ο κ. Λαμπριανίδης αναφέρει ότι «όπως διαβάσαμε στις 5/9/2013, στην πρόταση του Υπουργού Οικονομικών προς την Βουλή για το σχέδιο αποζημιώσεων ταμείων προνοίας και συντάξεων αυτός γράφει ότι: ‘λαμβάνοντας υπόψη τον κοινωνικό χαρακτήρα των ταμείων προνοίας και συντάξεων, οι κυπριακές αρχές θα δεσμεύσουν ποσό μέχρι 299 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αποζημίωση αυτή»’. «Χαιρόμαστε που προσεγγίζετε με κοινωνική ευαισθησία αυτά τα θέματα και αναμένουμε παρόμοια μεταχείριση και των καταθέσεων ατόμων με αναπηρίες που είναι προϊόν αποζημιώσεων για την αναπηρία τους», αναφέρει ο κ. Λαμπριανίδης. 

Προσθέτει πως «θα είναι ευχής έργο αν όλες οι καταθέσεις ατόμων με αναπηρίες μπορούν να σωθούν αφού τα άτομα με αναπηρίες έχουν αποδειγμένα αυξημένο κόστος διαβίωσης και μειωμένες ευκαιρίες για παραγωγή εισοδήματος». Ο κ. Λαμπριανίδης αναφέρει ότι «το κράτος έχει υποχρέωση να προστατέψει αυτά τα άτομα και τις οικογένειες τους και όπως δήλωσε πρόσφατα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, ‘το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προστασία των ευπαθών ομάδων και για αυτό τον λόγο η κοινωνική προστασία θα κατευθυνθεί προς αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη’». «Αυτή η δήλωση μας χαροποίησε (σε όσο βαθμό μπορεί να νοιώσει χαρά κάποιος με όσα ζούμε) και αναμένουμε να εφαρμοστεί σε όλες τις πολιτικές που επηρεάζουν άτομα με αναπηρίες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού», καταλήγει η επιστολή του Δημήτρη Λαμπριανίδη. 


Διαβάστε περισσότερα...

ΚΔΑΠ – ΜΕΑ: Στο Καλιπάδο εξακολουθούν να δημιουργούν


Ζάκυνθος: Τις κοινωνικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές τους δεξιότητες θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν οι μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία. Η λειτουργία της δομής μέχρι τώρα έχει φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους γονείς, καθώς διευκολύνει τις μητέρες στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας και στην παραμονή τους σε αυτή.

Μάλιστα από τη νέα σχολική περίοδο, τα παιδιά και οι έφηβοι θα στεγαστούν σε καινούργιο χώρο στο Καλλιπάδο που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία. Η πρόσληψη ενός ψυχολόγου και ενός οδηγού για το λεωφορείο που παραχώρησε ο δήμος θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Ειδικότητες και στόχοι
Στις ειδικότητες, τους στόχους και τις υπηρεσίες που παρέχονται καθημερινά αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου “Οι Ποπολάροι” Γιάννης Γρέκας επισημαίνοντας ότι “συμμετέχουν πολλά παιδιά όπου τους παρέχονται καθημερινά δραστηριότητες έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής από εξειδικευμένους επιστήμονες και παιδαγωγούς. Παράλληλα γίνεται ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων καθώς και εκπαίδευση – υποστήριξη των μελών της οικογένειας στην κατάλληλη αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρίες”.

Για την νέα σχολική περίοδο 2013-2014, η Κ.Ε.ΔΗ.Ζ. θα λάβει εκ νέου μέρος στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την λειτουργία του Κέντρου, προσπαθώντας να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.


Διαβάστε περισσότερα...

Βρούτσης: Ανάλογα με τις εισφορές η επικουρική και το εφάπαξ


Ανάλογη με τις εισφορές, που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου θα είναι η επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ, που θα πάρει κάθε ασφαλισμένος, από την 1/1/2015 που θα ισχύσει ο νέος μαθηματικός τύπος, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Σε συνέντευξή του, σε ιστότοπο, σημειώνει ότι «στο παρελθόν και για πολλά χρόνια, οι συντεχνιακές πιέσεις για επίπεδα εφάπαξ πολύ υψηλότερα των εισφορών που είχαν πραγματικά καταβληθεί και οι διάχυτες πελατειακές λογικές του πολιτικού προσωπικού, οδήγησαν σε μια προβληματική διαχείριση του ζητήματος».

«Διασφαλίζουμε, ότι δεν θα υπάρξουν πλέον ελλείμματα στο μέλλον και ότι θα μπορέσουν και οι επόμενες γενιές να λαμβάνουν παροχές εφάπαξ», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας ο οποίος αναφερόμενος στην αδήλωτη εργασία τόνισε ότι «τα ψέματα τελείωσαν και το φαινόμενο στο εξής θα αντιμετωπίζεται πλέον με αποτελεσματικότητα και συνέπεια».

«Διευρύναμε και εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους, επιβάλλαμε τα υψηλότερα πρόστιμα που έχουν ποτέ επιβληθεί ιστορικά, αυξήσαμε το κόστος της μη συμμόρφωσης των εργοδοτών» ανέφερε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι το όλο πρόβλημα των Ταμείων θα αντιμετωπισθεί, εκτός από την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας με το οργανωτικό νοικοκύρεμα των ταμείων και τις σημαντικές εξοικονομήσεις που αυτό συνεπάγεται, με την πρόσφατη τόνωση της απασχόλησης λόγω των νέων προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα, με τη διεύρυνση της εισφοροσυλλεκτικής βάσης, την επέκταση του εργοσήμου, την οργανωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής».

Τέλος ο υπουργός Εργασίας εγγυήθηκε την επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, και ανέφερε ότι από τα 27,6 δις συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης του 2013, το 55,9% προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

20η πανελλαδική γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας


Η εικοστή Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται το τριήμερο 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου (Πάρκο Λαού, Χαλκίδα) δεν είναι ένα τυπικό άθροισμα προγραμματισμένων εκδηλώσεων που διεκδικεί το θνησιγενές ενδιαφέρον των... περίεργων ή των κλασικών επισκεπτών/καταναλωτών. Είναι μιά πλήρης πρόταση σκέψης, δράσης και ζωής που διεκδικεί να ενεργοποιήσει αληθώς προοδευτικούς ανθρώπους και να δώσει περιεχόμενο στις αναζητήσεις για νέους τρόπους και όρους συνύπαρξης.

Για τους λάτρεις των αριθμών: Το τριήμερο θα πραγματοποιηθούν 150 δραστηριότητες, θα δώσουν το “παρών” 130 παραγωγοί, θα οργανωθούν 20 σεμινάρια άλλα τόσα εργαστήρια και 15 συζητήσεις, δεν θα λείψουν δε και οι απαραίτητες (ψυχο-εκτονωτικές) συναυλίες – 6 κατ’ ακρίβεια. Για τους λάτρεις της ουσίας: Το βασικό σύνθημα που έχει επιλεγεί για το τριήμερο “σκέψου διαφορετικά – δράσε οικολογικά – ζήσε συντροφικά” μοιάζει να την αγγίζει όσο κανένα άλλο.

Ανευ περισσότερων εισαγωγικών, παραθέτουμε το πρόγραμμα του τριημέρου για τους ενδιαφερόμενους που ελπίζουμε να ναι πολλοί:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παρασκευή 27-9-13

18.30: Μαρίνα Σιγάλα: Παρασκευή μαρμελάδας-αποστείρωση βάζων.

19.30: Σταύρος Τσόλκας: Οικολογική μελισσοκομία για αρχάριους.

20.30: Χαρά Ζαμπράκα: Παρουσίαση: Πως λειτουργεί το σύστημα πιστοποίησης των βιολογικών προϊόντων.

Σάββατο 28-9-13

10.30: Μάλαμα Μαυροπούλου: Παρασκευή φυσικού αποσμητικού.

11.15: Ρέα Πηγιάκη: Εργαστήριο: Φυσικό φαρμακείο- βάμματα βοτάνων και βότανα για το χειμώνα.

12.00: Τριανταφυλλιά Πολίτη: Σεμινάριο καθαρισμού του σπιτιού με φυσικά υλικά.

13.00: Σταύρος Καραγιλάνης: Διάλεξη και επίδειξη μακροβιοτικής διατροφής:

Μακροβιοτική διατροφή από τον Ιπποκράτη στη Μαντόνα. Πως αλλάζουμε το πεπρωμένο μας με την τροφή μας.

17.00: Κολεκτίβα Πετραλώνων «Το Μπινελίκι»: Σεμινάριο για τις πάμπολλες χρήσεις, παρασκευές και ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού.

18.00: Φαίη Καραμέρου: Παρασκευή κηραλοιφής-χειμερινή κηραλοιφή για κρυολογήματα.

18.00: Μαρία Γκατσου: Εισαγωγή στην εναλλακτική θεραπευτική: Η ασθένεια σαν έκφραση της ψυχής.

19.00: «Κάτι τρέχει»: Παρασκευή τυριού στο σπίτι.(Μανούρι)

19.30: Παπανικολάου Κατερίνα: Μάθημα και επίδειξη τροχού κεραμικής.

20.00: Παναγιώτης Σουρής, Γιάννης Μπίλλας: Συζήτηση: Αποανάπτυξη, τοπικοποίηση, οικολογικά χωριά, ελεύθερα πανεπιστήμια.

Κυριακή 29-9-13

10.30: Κωνσταντίνα Μακροπούλου: εργαστήριο: πώς να πλέξουμε καλαθάκι από βάτο.

11.15: Κακαβά Βασιλική-Άννα: Συζήτηση: Φυσικός τοκετός.

12.00: «Νέα Γουινέα»: Σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού από ελαιόλαδο.

13.00: «Νέα Γουινέα»: παρουσίαση κατασκευής ανεμογεννήτριας για οικιακή χρήση.

17.30: Παναγιώτης Οικονόμου: Συζήτηση: Βασικές αρχές διατροφολογίας-ελληνική διατροφή.

18.00: Πηνελόπη Μητσακάκη: Εισαγωγή στην εναλλακτική θεραπευτική: Η ασθένεια σαν έκφραση της ψυχής

18.30: Γιάννης Γιαννατσης: Συζήτηση: Κομποστοποίηση οργανικών υπολειμμάτων με γαιοσκώληκες.

19.30: Δημήτρης Κουσίδης: Φυσικά λιπάσματα- Φυτοζούμια από βότανα αντί των χημικών λιπασμάτων.

20.00: Απόστολος Σέληνας: Συζήτηση: Ξανασυναντώντας το δικό μας πλούτο. Μια καινούρια σχέση ζωής.

20.30: «Πελίτι», «Δρυάδες»: Σεμινάριο για τη διατήρηση των σπόρων, εργαστήρι: συλλογή και φύλαξη σπόρων.

Εργαστήρια και παραστάσεις για μεγάλους και… μικρούς.

Σάββατο 28-9-13

11.00: Ευτυχία Νικολάου: Αφήγηση παραμυθιού

11.30: X-Saltibagos: Εργαστήρι τεχνικών τσίρκου(σχοινοβασία αρχαρίων, ξυλοπόδαρα).

12.00: Σοφία Παλαμπουγιούκη: Εργαστήριο κεραμικής για παιδιά.

Κυριακή 29-9-13

11.00: Λιάνα Παπαλέξη: Πηλός μακαρόνι

11.30: X-Saltibagos: Εργαστήρι τεχνικών τσίρκου(σχοινοβασία αρχαρίων, ξυλοπόδαρα).

12.00: Ματράκας Βαγγέλης: Παιχνίδι: Βρες το βότανο.

18.30: Χαμάκου Μαρία: Ζογκλερικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Παραστάσεις:

Σάββατο 20.30-21.30: X-Saltibagos Παράσταση τσίρκο «Don,t worry be happy» (είσοδος ελεύθερη, έξοδος καπέλο)

Κυριακή 20.30-21.30: X-Saltibagos Παράσταση τσίρκο «ο υπεριπλανώμενος» (είσοδος ελεύθερη, έξοδος καπέλο)

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Παρασκευή βράδυ:

ΤΡΙΚΥΚΛΟ με ροκ, φανκ, ακουστικές εκτελέσεις

POINT με παλιό ελληνικό ροκ

Σάββατο βράδυ:

Μάρκος Δαμιανός με σιτάρ και τάμπλα

ΦΙΣΤΙΚΙ ΣΑΛΟΝΙ με παραδοσιακή ελληνική μουσική

Κυριακή βράδυ:

BAGLAM ROCK με ρεμπέτικα τραγούδια


Διαβάστε περισσότερα...

ΙΚΑ: Απεργιών συνέχεια…


Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ.

Η Ολομέλεια της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισε την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, με καθημερινή αποτίμηση της κατάστασης.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Και πάλι καθυστερούν τα προνοιακά επιδόματα, αναφέρει αναγνώστης


Για άλλη μια φορά δεν δίνονται στην ώρα τους τα προνοιακά επιδόματα. Έπρεπε να έχουν αρχίσει να δίνονται πριν 10 μέρες και ακόμα δεν έχει υπογράφει ούτε η απόφαση. Παραπάνω από ένα χρόνο τώρα τα δίνουν ένα μήνα μετά. Να υποθέσει κάνεις, ότι πλήρωσαν ένα κομμάτι από τα σπασμένα και οι ανάπηροι όπως και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι, που τους έφαγαν 15 μέρες δήθεν για να πληρώνονται όλοι μαζί;


Διαβάστε περισσότερα...

Παραλίγο τραγωδία στο Περιστέρι


Ποδοσφαιριστής της ομάδας Νέων του Ατρόμητου κινδύνεψε όταν του γύρισε η γλώσσα.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στην αναμέτρηση των Νέων του Ατρόμητου με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Περιστέρι. Στο 38ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, Κώστας Δηλαβέρης, συγκρούστηκε σε διεκδίκηση της μπάλας με συμπαίκτη του, με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα και να αρχίσει τους σπασμούς στο έδαφος. Η επέμβαση των γιατρών ήταν άμεση και πρόλαβαν την τραγωδία, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να διαφεύγει τον κίνδυνο και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα στις εξέδρες τέσσερις άνθρωποι έχασαν τις αισθήσεις τους και λιποθύμησαν, με τους δύο εξ αυτών να μεταφέρονται άμεσα στο νοσοκομείο. Το παιχνίδι διακόπηκε για 25 λεπτά και ευτυχώς δεν μετατράπηκε σε τραγωδία, καθώς άπαντες είναι πλέον καλά.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΔΕΔΥ: Νέες κινητοποιήσεις


Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίασή του, αποφάσισε τη συνέχιση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα, που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση.

Το Γ.Σ. αποφάσισε την προκήρυξη νέας 48ωρης Απεργίας για την ερχόμενη εβδομάδα, εβδομάδα κατά την οποία θα βρίσκεται στη χώρα μας η Τρόικα.

Ειδικότερα, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης Απεργίας την Τρίτη και την Τέταρτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2013. Διευκρινίζεται ότι την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιείται Γενική Απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (ημέρα κατά την οποία η Τρόικα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) θα πραγματοποιηθεί Πανεργατικό Συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.

Τη δεύτερη ημέρα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συστηματική και αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων όλων των εργαζομένων, επισημαίνει ότι:

1. Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για συμπόρευση με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τους Κοινωνικούς Φορείς, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο διάστημα.

2. Καλεί τις Ομοσπονδίες - Μέλη και τα Σωματεία των Εργαζομένων στο Δημόσιο να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων, η παραπέρα πορεία και η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

3. Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδοτήθηκε σήμερα από το Γ.Σ. να λάβει αποφάσεις για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα καθώς και να οργανώσει Γενική Απεργία τον Οκτώβριο.



Διαβάστε περισσότερα...

Νικόλας Παπαδόπουλος: "Καθηγητής ογκολογίας ειδικός στην καρκινική διαγνωστική"


Ο Δρ. Νικόλας Παπαδόπουλος είναι καθηγητής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins Kimmel Cancer Center και διευθυντής μεταφραστικής γενετικής στο κέντρο Hopkins Ludwig. Θεωρείται ειδικός στην καρκινική διαγνωστική. Έγινε διεθνώς γνωστός για την ανακάλυψη της γενετικής βάσης της προδιάθεσης σε κληρονομικό καρκίνο του κόλον (HNPCC) μια από τις πιο κοινές μορφές κληρονομικού καρκίνου.

Τελείωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον. Έπειτα απέκτησε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στο Johns Hopkins Medical Institutes, στον τομέα της Ογκολογίας. Δέχθηκε τη θέση του βοηθού καθηγητή στο τμήμα Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia, όπου και μελέτησε την καρκινική γενετική στο καρκίνο του προστάτη. Στη συνέχεια διετέλεσε Επιστημονικός επικεφαλής στην GMP Genetics, όπου ανέπτυξε εφαρμογές γενετικής διαγνωστικής. 

Η ανακάλυψη ότι μεταλλάξεις στα γονίδια MSH2, MLH1, MSH6, and PMS2 προδιαθέτουν για τον καρκίνο του κόλον, είχε μεγάλο αντίκτυπο για την κατανόηση και μοριακή κατηγοριοποίηση καρκίνων που έχουν υψηλά ποσοστά μεταλλάξεων. 

Αυτές οι ανακαλύψεις οδήγησαν στην ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ για την προ-συμπτωματική διάγνωση ατόμων με HNPCC. Ο Δρ. Παπαδόπουλος όχι μόνο ανέπτυξε διαγνωστικά, αλλά ως επιστημονικός επικεφαλής μια νέας διαγνωστικής εταιρίας ανέπτυξε μια διαγνωστική μέθοδο που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε γενετική αρρώστια. 

Αυτή την περίοδο, είναι μέλος μια ομάδας επιστημόνων του Πανεπιστημίου Τζον Χοπκινς στην Βαλτιμόρη, που ερευνούν τη δυνατότητα διάγνωσης κι άλλων μορφών καρκίνου από το τεστ ΠΑΠ. Επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας έρευνας είναι ο Isaac Kind και σκοπός η δυνατότητα διάγνωσης και δύο άλλων μορφών καρκίνου πέραν του τραχήλου της μήτρας από το γνωστό τεστ ΠΑΠ. Κατάφεραν να ανιχνεύσουν καρκινικές μεταλλάξεις οι οποίες σχετίζονται με τους δύο τύπους καρκίνου, των ωοθηκών και του ενδομητρίου.


Διαβάστε περισσότερα...

"Φέτα" από τον Καναδά;


Με τις «ευλογίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Καναδάς διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας να πλημμυρίσει την ευρωπαϊκή αγορά με λευκό τυρί που θα έχει βαφτιστεί «φέτα», προκαλώντας βαρύ πλήγμα στην ελληνική οικονομία. Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτό θα ανοίξει την όρεξη και σε άλλες χώρες που θέλουν να βάλουν την ίδια ετικέτα στα τυριά τους , όπως η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Τουρκία.

Πριν από οκτώ χρόνια, το 2005, το Ευρωδικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα και κατοχύρωσε τη φέτα προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), που παράγεται αποκλειστικά στη χώρα μας, μόνο από αιγοπρόβειο γάλα και με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Η απόφαση αυτή είχε βάλει τέλος σε μια δικαστική διαμάχη 13 ετών ανάμεσα στη χώρα μας και άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κασαπίδης με ερώτησή του προς πέντε υπουργούς. Αφορμή για την παρέμβασή του είναι η συμφωνία που δρομολογείται ανάμεσα στη Κομισιόν και στον Καναδά σε σχέση με τις διμερείς εμπορικές σχέσεις. Λέγεται ότι θα εισαχθεί στην Ευρώπη από τον Καναδά αγελαδινό τυρί που θα ονομάζεται “feta” παραλείποντας μόνο τον χαρακτηρισμό “Greek” .

«Αν χαθεί η φέτα, θα χαθούν 400.000 θέσεις εργασίας» υποστηρίζει ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπουτάρης: Είμαι ο Γιάννης και είμαι αλκοολικός


Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση διοργανώθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από το, κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων από αλκοόλ, ναρκωτικά, τζόγο και διαδίκτυο, "ΟΑΣΙΣ". Με τίτλο: "Κ. Π. Καβάφης: Απ' έξω και τραγουδιστά" η ομάδα «ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου ταξίδεψε τους θεατές με τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη και ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή σε συνθέσεις Μάνου Χατζιδάκι, Δήμου Μούτση, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Θάνου Μικρούτσικου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Σωκράτη Μάλαμα, Χρήστου Νικολόπουλου και Μπάμπη Κουλούρα.

«Η ψυχή της ομάδας» και εμπνευστής της παράστασης, Μπάμπης Κουλούρας, "μάγεψε" τους θεατές με την εξαιρετική του απαγγελία και τα τραγούδια του, ενώ η Νικολέττα Ρούσσου αφηγήθηκε στιγμές της ζωής του μεγάλου ποιητή.

Ιδιαίτερες ήταν οι στιγμές με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και συνιδρυτή της ΟΑΣΙΣ, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος συμμετείχε με απαγγελία και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπική του ιστορία με τον αλκοολισμό, καθώς οι πρώτες του λέξεις ήταν "Είμαι ο Γιάννης και είμαι αλκοολικός", σημειώνοντας πως τον Φεβρουάριο συμπληρώνει 22 χρόνια καθαρός!

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φεστιβάλ «Συγγραφέων του κόσμου»


Σε Παρίσι και Λυών, ξεκίνησε, από χθες και για πέντε συνεχείς μέρες, το πρώτο Φεστιβάλ "Συγγραφέων του Κόσμου". Πρόκειται για τον "εορτασμό της Παγκόσμιας λογοτεχνίας", όπως υπογραμμίζουν οι λάτρεις του λογοτεχνικού βιβλίου, που στοχεύει, επίσης, στην υποστήριξη των βιβλίων και των λογοτεχνικών εκδόσεων, που υφίστανται ποικίλες μεταλλάξεις με την παγκοσμιοποίηση.

Η οργάνωση του Φεστιβάλ είναι το αποτέλεσμα μιας καινοτόμου συνεργασίας ανάμεσα στο, αναγνωρισμένου κύρους, πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και στην εξίσου σημαντική Εθνική Βιβλιοθήκη BNF της Γαλλίας.

Για την εκδήλωση έχουν προσκληθεί 28 συγγραφείς από διάφορα μέρη του κόσμου, ανάμεσα στους οποίους και οι 'Ελληνες Πέτρος Μάρκαρης και Βασίλης Αλεξάκης. Το 'Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" συμμετέχει ως ένας από τους χορηγούς που συνέβαλαν για την υλοποίηση του Φεστιβάλ.

Για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν επιλεγεί εννέα διαφορετικοί τόποι σε μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, βιβλιοθήκες και θέατρα στο Παρίσι και στη Λυών.

Η χθεσινή πρώτη μέρα ξεκίνησε με τον 'Ελληνα Πέτρο Μάρκαρη στο "Σπίτι της Ποίησης" στο Παρίσι, με θέμα "Γλώσσα και Ταυτότητα". Ακολούθησε συζήτηση με τον Αμερικανό συγγραφέα Εντμοντ Γουάιτ (Edmund White). Παράλληλα, στο Πολιτιστικό κέντρο της Ιρλανδίας, η χθεσινή πρώτη μέρα γιορτάστηκε με "αναγνώσματα από το γύρο του κόσμου" ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Βασίλης Αλεξάκης πρόκειται να μιλήσει αύριο το απόγευμα με θέμα τη "Μητρική γλώσσα" που ήταν και το θέμα ενός από τα βιβλία του. Η συγκέντρωση θα γίνει στο "Reid Hall, Columbia Global Center" στο Παρίσι, που είναι παράρτημα του Πανεπιστημίου της Κολούμπια στις παρυφές της Μονμάρτης.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη το Φεστιβάλ θα μεταφερθεί στη Λυών.



Διαβάστε περισσότερα...

Κακομεταχείριση μαθητευόμενων σε σούπερ μάρκετ στη Γερμανία


Ο διευθυντής τους έδενε σε στύλο με πλαστικό περιτυλίγματος.

Ο διευθυντής ενός χώρου αποθήκευσης και διανομής προϊόντων μιας γερμανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ έδενε σε έναν στύλο νεαρούς μαθητευόμενους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας πλαστικό περιτυλίγματος και διάτασσε το προσωπικό να γράφει στα πρόσωπά τους με μαρκαδόρους στην διάρκεια καψονιών στα οποία τους υπέβαλε, παραδέχθηκε σήμερα η εταιρία Aldi Süd.

Το ίδιο στέλεχος της εταιρίας απειλούσε επίσης ότι θα κλείδωνε τους εκπαιδευόμενους σε ένα δωμάτιο-καταψύκτη για 20 λεπτά αν δεν υπάκουαν στις εντολές του.

Η Άλντι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εκπτωτικών σούπερ-μάρκετ στη Γερμανία που πωλούν κυρίως τρόφιμα σε χαμηλές τιμές, παραδέχθηκε ερωτηθείσα από το Γερμανικό Πρακτορείο ότι οι καταγγελίες περί κακομεταχείρισης των ειδικευόμενων εργαζομένων της, που έφερε στην δημοσιότητα το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel, αληθεύουν. Η διεύθυνση της επιχείρησης ανέφερε ότι η συμπεριφορά αυτή στο κέντρο διανομής προϊόντων στο Μάλμπεργκ, στη νοτιοδυτική Γερμανία, της προκάλεσε κατάπληξη και σοκ.

«Ανακαλύψαμε με φρίκη όταν διεξαγάγαμε εσωτερική έρευνα ότι η ουσία όσων περιγράφονται (στο δημοσίευμα) είναι ουσιαστικά αλήθεια», ανέφερε η εταιρία. Πρόσθεσε ότι δεν ήταν ενήμερη για τα καψόνια στα οποία υπέβαλε ο διευθυντής τους εργαζόμενους πριν το περιοδικό της ζητήσει να σχολιάσει την υπόθεση.

Στα μέλη του προσωπικού της που είχαν λάβει μέρος σε αυτές τις παρεκτροπές, όπως και σε ανώτερα στελέχη της, επιβλήθηκαν πειθαρχικά μέτρα, ανέφερε η Άλντι χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Το δημοσίευμα του Spiegel βασίστηκε σε ένα βιβλίο που συνέγραψε ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της Άλντι και περιέχει την μαρτυρία ενός από τους υπαλλήλους της που υπέστησαν την κακομεταχείριση.

Το θύμα ανέφερε ότι ο διευθυντής της αποθήκης τον έδεσε τόσο σφιχτά με το πλαστικό, που χρησιμοποιείται στις αποθήκες για να σταθεροποιούνται τα προϊόντα τα οποία τοποθετούνται πάνω σε παλέτες, που μετά δυσκολίας κατάφερνε να αναπνέει.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, φωτογραφίες του καψονιού αυτού έχουν δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο. Το ίδιο πρόσωπο είπε ότι δεν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ή να καταγγείλει τη μεταχείριση που υπέστη, διότι φοβόταν ότι θα απολυόταν. Η Άλντι Σιντ διαθέτει 1.790 καταστήματα στη νότια Γερμανία και ένα τεράστιο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσωπικού.



Διαβάστε περισσότερα...

«4η μέρα αλληλεγγύης στο Αιγάλεω»


Αιρετοί και δημότες τείνουν χείρα βοηθείας σε φτωχούς πολίτες.

«Εάν ο καθένας βγαίνοντας αφήνει ένα τρόφιμο, θα καλύψουμε πολύ περισσότερες ανάγκες» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αιγάλεω Διονυσία Σιγάλα, που συμμετέχει ενεργά στη σημερινή 4η «Ημέρα Αλληλεγγύης» του δήμου Αιγάλεω.

Εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Αιγάλεω και εθελοντές -ανάμεσά τους και η κ. Σιγάλα- στέκονται από το πρωί σήμερα έξω από τα σούπερ μάρκετ και δέχονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Είναι η τέταρτη φορά που γίνεται αυτό στον δήμο Αιγάλεω και όπως λέει η κ. Σιγάλα «υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση». Όχι τόση, όμως, ώστε να καλυφθούν οι βασικές διατροφικές ανάγκες όσων δημοτών διαβιούν στη ζοφερή ζώνη της ένδειας.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο φτωχός βοηθάει τον φτωχό» παρατηρεί η κ. Σιγάλα. «Υπάρχουν άνθρωποι που βγαίνουν από το σούπερ μάρκετ με τα καλάθια γεμάτα μέχρι επάνω και δεν αφήνουν τίποτα. Και υπάρχουν άνθρωποι που βγαίνουν με μια τσαντούλα και αφήνουν ένα γάλα. Ένα ευρώ τον μήνα να δίναμε όλοι για τον συνάνθρωπο, θα ήμασταν όλοι μαζί πολύ καλύτερα».

Αυτή τη στιγμή ο δήμος Αιγάλεω, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, φροντίζει 450 οικογένειες. Και υπάρχει λίστα αναμονής άλλων 100 δικαιούχων. Αλλά «δυστυχώς», σημειώνει με πικρία η κ. Σιγάλα, «αναγκαζόμαστε να βάζουμε προτεραιότητες. Γιατί δεν φθάνουν και για τις 550 οικογένειες όσα μαζεύουμε. Ένα μπουκάλι γάλα, μια ζάχαρη, ένα πακέτο μακαρόνια, ένα χυμό ντομάτας, ένα μπουκάλι λάδι να αφήναν όλοι, θα καλύπταμε πολύ περισσότερες ανάγκες».

Όπως εξηγεί η κ. Σιγάλα, υπάρχει κανονισμός, ψηφισμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο και προϋποθέσεις που καθορίζουν τους δικαιούχους. Την πρώτη προτεραιότητα αποτελεί ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα έως 8.000 ευρώ. «Υπάρχουν κι πολλοί άλλοι άνθρωποι, που έχουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ το χρόνο, αλλά δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε».

Η ανεργία και οι συντάξεις, που πλέον είναι εξαιρετικά χαμηλές, έχουν δημιουργήσει μια μεγάλα μάζα ανθρώπων σε ανάγκη, λέει η κ. Σιγάλα και εκτιμά ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ένδεια αποτελούν τουλάχιστον τα 2/5 των δημοτών. Ο δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς εκτιμά το ποσοστό αυτό στο 1/3 των δημοτών, των οποίων ο αριθμός ανέρχεται σύμφωνα με την τελευταία απογραφή σε 67.000 ανθρώπους. Όμως, όπως λέει ο κ. Καρδαράς «στην πραγματικότητα στο δήμο ζουν 120.000-140.000 άνθρωποι».

Ο δήμος Αιγάλεω με τα πενιχρά του μέσα, με την αφοσίωση ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντών, έχει προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων για να απαλύνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Στον αγώνα συμμετέχουν και κάποιες επιχειρήσεις. «Έχουμε ενημερώσει τις επιχειρήσεις» λέει η κ. Σιγάλα «και κάθε φορά κάνουν κάποια δωρεά σε είδος ή σε χρήματα, που ανέρχεται σε 400 ευρώ κατά μέσο όρο. Έχει υπάρξει και επιχειρηματίας που έχει δώσει 1.000 ευρώ».

Πρόσφατα μοιράσθηκαν σε παιδιά τσάντες, μολύβια, στυλό, τετράδια. Με πρωτοβουλία του δήμου, καθηγητές και δάσκαλοι προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου παραγωγοί θα διαθέσουν απευθείας τα προϊόντα τους στους δημότες. Κι όλα γίνονται με «διακριτικότητα και απόλυτο σεβασμό στο συνάνθρωπο» τονίζει ο δήμαρχος Αιγάλεω.

«Τα ευρωπαϊκά προγράμματα, η κοινωνική αλληλεγγύη, οι εθελοντές , η άοκνη προσφορά των υπαλλήλων των δήμων είναι ό,τι έχουμε για να πολεμήσουμε την κατάσταση» λέει η κ. Σιγάλα και καταλήγει: «Και μόνο που υπάρχουν ακόμη ανοικτές οι δημαρχίες στην Ελλάδα, είναι άθλος. Και ο άθλος οφείλεται στους αιρετούς και στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».



Διαβάστε περισσότερα...

Αξεσουάρ προσφέρει οπίσθια ορατότητα στους ποδηλάτες


Ο καθρέπτης προσαρμόζεται στο χέρι του αναβάτη.

Τα καινοτόμα προϊόντα που κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας, δεν χρειάζεται να ενσωματώνουν πλήθος τεχνολογιών και ηλεκτρονικών.

Ένα αξεσουάρ έρχεται να κάνει ασφαλέστερη τη χρήση ποδηλάτου μιας και επιτρέπει στους αναβάτες να έχουν μια εικόνα απ’ ό,τι συμβαίνει πίσω τους.

Οι μοτοσυκλέτες έχουν τους πλαϊνούς καθρέπτες, κάτι που όμως δεν απαντάται συχνά στα ποδήλατα. Μια εύκολη και πρακτική λύση έρχεται να δώσει ο καθρέπτης RearViz η θήκη του οποίου εξωτερικά θυμίζει ένα ρολόι χειρός ώστε να προσαρμόζεται στο χέρι του αναβάτη.

Ο καθρέπτη μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες και να ανοίξει υπό οποιαδήποτε γωνία. Όταν δεν χρησιμοποιείται μπαίνει στη θήκη.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξάνονται τα κοινωνικά φροντιστήρια


Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας λειτουργούν.

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που αφορά τους μαθητές της Α τάξης του λυκείου σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες έχουν οδηγήσει ολοένα και περισσότερους μαθητές στα «κοινωνικά φροντιστήρια».

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που πραγματοποιείται είτε από τους δήμους είτε από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις άλλα και από την εκκλησία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο φροντιστήριο του δήμου Παλλήνης εγγράφηκαν για φέτος 110 μαθητές αριθμός που αποδεικνύει τη δυναμική του θεσμού.

Για να εγγραφεί κάποιος μαθητής απαιτείται να υποβληθούν μια σειρά δικαιολογητικών από τους γονείς ενώ η επιλογή των μαθητών πραγματοποιείται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Στα εν λόγω φροντιστήρια διδάσκονται τα κυριότερα μαθήματα στα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι μαθητές όπως είναι τα μαθηματικά, φυσική, αρχαία, έκθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα φροντιστήρια απευθύνονται σε μαθητές λυκείου ενώ προτεραιότητα εγγραφής έχουν οι τελειόφοιτοι.

Αν και ο θεσμός έχει πολέμιους από το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης αξίζει να επισημανθεί ότι πολλά «κοινωνικά φροντιστήρια» λειτουργούν με τη συνδρομή συλλόγων ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του φροντιστηρίου της Περιφέρειας Κρήτης άλλα και σε άλλες περιοχές. Άλλωστε πολλοί φροντιστές γνωρίζουν ότι σε αυτά τα φροντιστήρια φοιτούν μαθητές όπου οι οικογένειές τους δε μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα των φροντιστηρίων, οπότε και δε λειτουργούν ανταγωνιστικά με ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης. Ακολούθως παραθέτουμε τα όσα ζητά ο δήμος Κομοτηνή για την εγγραφή των μαθητών:

-Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Εφορίας του έτους 2013.

- Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

- Φωτοτυπία ταυτότητας.

- Αίτηση (συμπληρώνεται στην υπηρεσία)

Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα «κοινωνικά φροντιστήρια» που θα λειτουργήσουν ανά την Ελλάδα.

• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Παλλήνης
• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Χανίων
• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Κομοτηνής
• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Σπάρτης
• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Κορυδαλλού
• Κοινωνικό φροντιστήριο Κατερίνης ΕΛΜΕ Πιερίας
• Κοινωνικό φροντιστήριο Πύργος Ηλείας
• Κοινωνικό φροντιστήριο Αιγάλεω
• Κοινωνικό φροντιστήριο Αγρίνιο, αποτελεί πρωτοβουλία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου
• Κοινωνικό φροντιστήριο μαθηματικών στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας εθελοντών φοιτητών, δήμου Θεσσαλονίκης και της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Ασπίδα για το Παιδί»
• Κοινωνικό φροντιστήριο Ι.Μ Πρεβέζης
• Κοινωνικό φροντιστήριο από τη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
• Κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου, Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης Βόλου
• Κοινωνικό φροντιστήριο Θεσπρωτίας, Ηγουμενίτσα
• Δημοτικό φροντιστήριο Δήμου Ελευσίνας στη Μαγούλα
• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμος Καρπενησίου
• Κοινωνικό φροντιστήριο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Πρωτοβουλία της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου. Τηλέφωνα εγγραφών 6979 972715 και 6977 256196
• Κοινωνικό φροντιστήριο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης, Αλεξανδρούπολη. Τηλέφωνο: 2541026635 – 29282
• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Καισαριανής
• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμος Παύλου Μελά Θεσσαλονίκη
• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Ήλιδας- Αμαλιάδα
• Κοινωνικό φροντιστήριο Λέσχη Λάϊονς Ηλιούσα Ρόδου
• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Μαρκόπουλου
• Δωρεάν μαθήματα σε φροντιστήρια στο Μαρούσι, 213 2031920 & 921
• Δωρεάν μαθήματα στην Άρτα, 26810 21005
• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων
• Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Θεσσαλονίκης
• Κοινωνικό φροντιστήριο Περιφέρεια Κρήτης, Ηράκλειο
• Κοινωνικό φροντιστήριο Λιβαδειά, Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς (τηλ. 22610 28344)



Διαβάστε περισσότερα...

Κλείδωσε ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων


Τι προβλέπεται στο τελικό νομοσχέδιο.

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση εντός της κυβέρνησης για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014 και σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκαν προσαρμογές στη φορολόγηση των κατοικιών και των οικοπέδων που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης και οικισμών. Η φορολόγηση για τα αγροτεμάχια κρίθηκε επαρκής και δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές.

Έτσι, το τελικό νομοσχέδιο που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός των ημερών, αφού πρώτα παρουσιασθεί στους επικεφαλής της τρόικας, θα προβλέπει τα εξής:

-Στις κατοικίες ο βασικός φόρος (συντελεστής) θα ξεκινά από 2,3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τιμή ζώνης έως 500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και κλιμακώνεται μέχρι τα 14 ευρώ το τ.μ., για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 5.000 ευρώ ανά τ.μ.. Ωστόσο, για τον υπολογισμό του φόρου, εκτός από το βασικό συντελεστή, θα προσμετράται και ο συντελεστής ορόφου, ο συντελεστής βοηθητικών χώρων (όπου υφίστανται), ο συντελεστής παλαιότητας και ο συντελεστής ημιτελών χώρων. Για κάποιες δε περιπτώσεις ακινήτων έχει προβλεφθεί και συντελεστής απομείωσης ( π.χ. βιομηχανικές εγκαταστάσεις).

Παράδειγμα: Διαμέρισμα 100 τ.μ. σε περιοχή που η τιμή ζώνης είναι μεταξύ 1.001 και 1.250 ευρώ ανά τ.μ. θα επιβαρυνθεί με βασικό φόρο 350 ευρώ (100χ3,5 ευρώ ανά τ.μ. που είναι ο συντελεστής βάσει τιμής ζώνης). Εάν το διαμέρισμα είναι στο 4ο όροφο πολυκατοικίας ο βασικός φόρος θα πολλαπλασιασθεί με συντελεστή 1,04 , ήτοι θα ανέλθει στα 364 ευρώ.

Εάν πρόκειται για νεόδμητο ακίνητο (έως 4 ετών) τότε ο φόρος θα πολλαπλασιασθεί εκ νέου με συντελεστή 1,25 και θα διαμορφωθεί τελικά στα 455 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα το εν λόγω ακίνητο πληρώνει για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) φόρο 531,25 ευρώ. Δηλαδή με τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα πληρώσει 76,25 ευρώ λιγότερα.

- Για τα οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης και οικισμών το υπουργείο έχει καταρτίσει κλίμακα μοναδιαίας αξίας με 20 συντελεστές. Αυτοί οι συντελεστές συνδέονται και με κλιμάκια φόρου που ανέρχονται από 0,2 ευρώ έως και 4 ευρώ το τ.μ.. Έτσι, σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης και οικισμού με μοναδιαία αξία 100 ευρώ ανά τ.μ αντιστοιχεί φόρος 0,70 ευρώ ανά τ.μ. ,σε οικόπεδο με μοναδιαία αξία 1.500 ευρώ ανά τ.μ. αντιστοιχεί φόρος 2,60 ευρώ, κ.ο.κ.. Για παράδειγμα οικόπεδο επιφάνειας 1 στρέμματος με μοναδιαία αξία 100 ευρώ ανά τ.μ. θα πληρώσει το 2014 συνολικό φόρο 700 ευρώ (1.000χ0,70 ευρώ).

- Για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων στα εκτός σχεδίου πόλης και οικισμών οικόπεδα και στα αγροτεμάχια ο φορολογούμενος θα πρέπει αρχικά να πολλαπλασιάσει τα τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου του με τον Βασικό Συντελεστή Φορολογίας που έχει προσδιορίσει το υπουργείο Οικονομικών και ο οποίος ανέρχεται στα 0,0015 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ετσι, για οικόπεδο συνολικής επιφανείας 1 στρέμματος ο βασικός φόρος θα ανέλθει σε 1,5 ευρώ. Εν συνεχεία ο φόρος θα προσαυξάνεται με συντελεστή από 1 έως 3,5 ανάλογα τη θέση του οικοπέδου και την ελάχιστη Αρχική Βασική Αξία (ΑΒΑ) του (όσο ακριβή και αν είναι μια περιοχή, ο συντελεστής θέσης δεν ξεπερνά ποτέ το 3,5).

Ακόμη, θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή από 0,5 έως και 2,5 ανάλογα το είδος χρήσης (δασική έκταση, ελαιοκαλλιέργεια, κ.ά.), με συντελεστή από 1 έως και 3 ανάλογα την απόσταση από τη θάλασσα, αλλά και με συντελεστή 1,2 ανάλογα με το εάν έχει ή όχι πρόσβαση σε δρόμο.

Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα πενταπλασιάζεται εάν υπάρχει κατοικία εντός του οικοπέδου.

Προσοχή: Αυτό δεν θα ισχύει στις περιπτώσεις που η κατοικία αυτή είναι η μοναδική για την οικογένεια και το ακίνητο έχει επιφάνεια μικρότερη των 150 τ.μ.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεκάδες παιδιά εκβιάζονται στο Διαδίκτυο από παιδεραστές


Τι υποστηρίζει νέα βρετανική έρευνα από υπηρεσία προστασίας ανηλίκων.

Πολλά παιδιά, ηλικίας ακόμη και 8 ετών, πέφτουν θύματα εκβιασμού από παιδεραστές στο Διαδίκτυο, που τα αναγκάζουν να προβαίνουν σε σεξουαλικές πράξεις ενώ τα παρακολουθούν μέσω της κάμερας του υπολογιστή τους, προειδοποίησε σήμερα μια βρετανική υπηρεσία προστασίας ανηλίκων.

Το Κέντρο κατά της εκμετάλλευσης των παιδιών και για την ασφάλεια στο Ίντερνετ (CEOP) ανακοίνωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έκανε 12 έρευνες για αυτήν την ανησυχητικά αυξανόμενη τάση που σπρώχνει ορισμένα παιδιά ακόμη και στην αυτοκτονία.

Συχνά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι παιδεραστές εμφανίζονται ως συνομήλικοι των θυμάτων τους και συνομιλούν μαζί τους σε διάφορα φόρουμ. Στη συνέχεια τους ζητούν να τους στείλουν φωτογραφίες ή βίντεο ερωτικού περιεχομένου.

«Από τη στιγμή που τα παιδιά θα στείλουν τις φωτογραφίες, οι σεξουαλικοί παραβάτες αρχίζουν να τα εκβιάζουν για να στείλουν ακόμη περισσότερες ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να τους πάρουν χρήματα», ανέφερε το CEOP. Κάποια παιδιά υποχρεώθηκαν να γράψουν στο σώμα τους εξευτελιστικά σχόλια ή ακόμη και να χαρακωθούν μπροστά στην κάμερα.

Το CEOP, σε συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών, εξακρίβωσε 424 περιπτώσεις παιδιών που εκβιάζονταν με αυτόν τον τρόπο και σχεδόν τα μισά από αυτά (184) ήταν στη Βρετανία. Από αυτά, επτά παιδιά αυτοακρωτηριάστηκαν και άλλα επτά αυτοκτόνησαν.

Ο λόγος που τόσα πολλά θύματα προέρχονται από τη Βρετανία είναι, σύμφωνα με το CEOP, ότι η αγγλική γλώσσα έχει πλέον παγκοσμιοποιηθεί. Παράλληλα, οι παιδεραστές θεωρούν τη βρετανική κοινωνία «πολύ ανοιχτή και ελεύθερη» και πιστεύουν ότι θα επιτύχουν ευκολότερα το στόχο τους.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεύτερος Εορδαϊκός Ημιμαραθώνιος


Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 10:30.

Μετά από την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας σε συνεργασία με το δήμο Εορδαίας, με τοπικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς, διοργανώνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:30 τον 2ο Εορδαϊκό ημιμαραθώνιο δρόμο, καθώς επίσης και μαζικό λαϊκό δρόμο 8.000 μέτρων «ΓΚΕΚΑΣ ΤΡΥΦΩΝ» στη μνήμη του αθλητή.

Σκοπός του συλλόγου είναι η καθιέρωση της εκδήλωσης ως πανελλήνιο αθλητικό γεγονός και ευρύτερα ως κίνητρο για την άθληση, δίνοντας επίσης τη δυνατότητα στους αθλητές και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας να γνωρίσουν τις όμορφες διαδρομές στους πρόποδες του καταπράσινου ορεινού όγκου του Μουρικίου Εορδαίας.




Διαβάστε περισσότερα...

Το ταξίδι στο μέλλον είναι εφικτό


Δεν ισχύει το ίδιο για το παρελθόν.

«Μπορεί κανείς να κατασκευάσει μια μηχανή του χρόνου; Η απάντηση είναι ναι». Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο καθηγητής Brian Cox, μιλώντας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ British Science Festival.

«Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι» είπε ακόμη ο ίδιος και συνέχισε: «Αν μπορεί κανείς να φτιάξει μια μηχανή ικανή να ταξιδέψει στο χρόνο, αυτό θα ήταν εφικτό μόνο για το μέλλον. Δε θα μπορεί να γυρίσει πίσω».

Ο καθηγητής υποστήριξε ακόμη ότι έρευνες που γίνονται στον υψηλότερης ενέργειας επιταχυντή σωματιδίων LHC (Large Hadron Collider), θα μπορούσαν να αποκαλύψουν κι άλλες διαστάσεις, και ίσως τελικά να εξηγήσουν πώς η χρονομηχανή Tardis της σειράς επιστημονικής φαντασίας Dr Who είναι μεγαλύτερη στο εσωτερικό της.

Ο καθηγητής Cox είναι θαυμαστής της συγκεκριμένης σειράς, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Rob Waugh στο Yahoo! News και η οποία προβάλλεται στο BBC, και στις 23 Νοεμβρίου πρόκειται να κάνει μια ομιλία, θέτοντας ερωτήματα γύρω από ζητήματα όπως η εξωγήινη ζωή, το ταξίδι σε άλλες διαστάσεις και το ταξίδι στο χρόνο.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό και ότι χάρη στις εξελιγμένες τεχνολογικές δυνατότητες «μπορεί κανείς να μεταφερθεί στο μέλλον».

Για να γίνει αυτό, το... μόνο που χρειάζεται είναι να επιταχύνει κανείς σε ταχύτητες κοντά στην ταχύτητα του φωτός. «Όσο πλησιάζεις αυτήν την ταχύτητα, ο χρόνος επιβραδύνει, αλλά μόνο για σένα, σύμφωνα με τη θεωρία της ειδικής σχετικότητας του Αϊνστάιν» είπε.

«Αν πας γρήγορα, το ρολόι σου αρχίζει να επιβραδύνει σε σχέση με αυτούς που είναι σταθεροί και καθώς πλησιάζεις την ταχύτητα του φωτός, αρχίζει να γίνεται τόσο αργό που μπορείς να βρεθείς 10.000 χρόνια μπροστά στο μέλλον» πρόσθεσε.

Όσο κι αν ο καθηγητής πιστεύει ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι κάτι εφικτό, τονίζει ότι δεν ισχύει το ίδιο και για το ταξίδι στο παρελθόν.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγοράστε ασφαλή παιχνίδια για το παιδί σας


Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή τους.

Τα παιχνίδια φτιάχνονται για την ευχαρίστηση των παιδιών ωστόσο κάποια κρύβουν κίνδυνους γι' αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί κατά την επιλογή τους.

Σιγουρευτείτε πως είναι κατάλληλα για την ηλικία του

Δείτε την προτεινόμενη ηλικία στη συσκευασία του παιχνιδιού και ψάξτε για ενδείξεις κινδύνων. Συχνά οι γονείς έχουν την τάση να επιλέγουν παιχνίδια για μεγαλύτερες ηλικίες καθώς πιστεύουν πως το παιδί τους μπορεί να παίξει με αυτά αλλά πρόκειται για λάθος αντίληψη. Θα πρέπει να θυμάστε πως τα παιδιά μέχρι την ηλικία των τριών χρόνων έχουν την τάση να βάζουν πράγματα στο στόμα τους.

Εξετάστε τα παιχνίδια

Σιγουρευτείτε πως η συσκευασία είναι κλειστή δεδομένου ότι εάν έχει ανοιχτεί μπορεί το παιχνίδι να έχει υποστεί κάποια ζημιά. Μόλις πάτε στο σπίτι σας τσεκάρετε για πιθανούς κινδύνους. Ρόδες, βίδες, κουμπιά κλπ, τα οποία εύκολα μπορούν να βγουν και να καταλήξουν στο στόμα του. Επίσης, τσεκάρετε για σπασίματα ή ραγίσματα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα κάποια σημεία του να είναι αιχμηρά. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και εάν το παιχνίδι λειτουργεί με μπαταρίες βεβαιωθείτε πως έχει τη σφραγίδα ασφαλείας.

Βάλτε κανόνες στο παιχνίδι

Θα πρέπει να επιβλέπετε το παιδί σας όταν παίζει. Εάν το παιδί σας είναι πιο μεγάλο θα πρέπει να του μάθετε πως πρέπει να διαβάζει τις οδηγίες και να χρησιμοποιεί τα παιχνίδια του όπως πρέπει. Εάν πρόκειται για κάποιο ποδήλατο, πατίνι κλπ επιμείνετε να βάζει κράνος. Όταν τελειώνει το παιχνίδι θα πρέπει να το μάθετε να τα μαζεύει και να τα βάζει σε ένα συγκεκριμένο σημείο ώστε να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς.



Διαβάστε περισσότερα...

Παιδιά σε ρόλο ενήλικα


Οι σύροι πρόσφυγες σταματούν το σχολείο για να συνεισφέρουν στην οικογένεια.

Πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι έχουν καταφύγει στον Λίβανο, συνδέονται όλο και περισσότερο με την παιδική εργασία προκειμένου να κερδίσουν χρήματα για τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε απόγνωση και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, δήλωσε την Παρασκευή η διευθύντρια του Ταμείου Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου έχουν καταφύγει πρόσφυγες, ο Λίβανος δεν διαθέτει καταλύματα προκειμένου να προσφέρει στους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία ένα δίχτυ ασφαλείας. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται ώστε να έχουν τροφή, νερό και στέγη, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των παιδιών, τα οποία οι γονείς τους τα αναγκάζουν να σταματήσουν το σχολείο προκειμένου να δουλέψουν και αυτά.

«Οι οικογένειες αυτές είναι φτωχές και άπορες, μετά από τα τόσα χρόνια πολέμου. Πολλές φορές, τα έξοδα είναι μεγάλα για να συνεχίσουν να ζουν εδώ με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο προκειμένου να δουλέψουν», δήλωσε η Μαρία Καλίβις, τοπική διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. «Πολλά από αυτά τα παιδιά πρέπει να κερδίσουν χρήματα ώστε να βοηθήσουν οικονομικά τους γονείς τους προκειμένου να επιβιώσουν», είπε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη, η Καλίβις δήλωσε ότι από τα 400.000 παιδιά προσφύγων που είναι εγγεγραμμένα, μόλις το ένα τέταρτο εξ αυτών φοιτούν σε δημόσια σχολεία, όπου ωστόσο δεν υπάρχουν μόνιμες τάξεις.

Ο Λίβανος δεν είχε επιτρέψει σε ομάδες βοηθείας τη δημιουργία επίσημων καταυλισμών για τους πρόσφυγες, εν μέρει από την απροθυμία να γίνει περισσότερο ορατό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα με τους πρόσφυγες.

«Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν μόνιμες σκηνές», δήλωσε η Καλίβις. «Κάθε βράδυ ξεστήνουμε τις σκηνές και κάθε πρωί τις στήνουμε και πάλι. Φανταστείτε λοιπόν να γίνεται το ίδιο πράγμα επί 365 ημέρες το χρόνο για τουλάχιστον 300.000 πρόσφυγες μαθητές», είπε.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο υποδεχόμαστε το φθινόπωρο!


Φθινοπωρινή ισημερία, με παράσταση τη γιορτάζει το Πλανητάριο.

Επισήμως υποδεχόμαστε αύριο Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το φθινόπωρο, αφού λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα λάβει χώρα η φετινή φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο. Αντίστοιχα, στο νότιο ημισφαίριο θα εγκαινιασθεί η άνοιξη με την εαρινή ισημερία.

Αν και υπάρχει η πεποίθηση ότι κατά τη φθινοπωρινή ισημερία η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίση, στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον Ισημερινό της Γης. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, στις περιοχές που βρίσκονται είτε πάνω είτε κάτω από τον Ισημερινό η «ίση μέρα - ίση νύχτα» συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά την ημερομηνία της «ισημερίας».

Έτσι, στην Αθήνα, που βρίσκεται περίπου 38 μοίρες βόρεια του Ισημερινού, η πραγματική «ίση ημέρα - ίση νύχτα» θα συμβεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε, σταδιακά οι νύχτες (Ήλιος κάτω από τον ορίζοντα) θα αρχίσουν να διαρκούν περισσότερο από τις ημέρες (Ήλιος πάνω από τον ορίζοντα), έως το χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Δεκεμβρίου φέτος, οπότε η διάρκεια της νύχτας θα βρεθεί στο ζενίθ της.

Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου θα εορτάσει τη φθινοπωρινή ισημερία με την παράσταση θόλου «Lichtmond: Το Φωτεινό Σύμπαν», η οποία θα προβληθεί μόνο το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου. Η διάρκεια της παράστασης είναι 51 λεπτά και προτείνεται για ενήλικες και παιδιά γυμνασίου και άνω.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις (ώρες 18.30, 20.00 και 21.00). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 17.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξαπατήθηκαν εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι άνεργοι


Έδωσαν χρήματα σε εταιρεία για να τους βρει δουλειά στο εξωτερικό.

Πέραν των εκατό καταθέσεων έχει λάβει η αστυνομία για την υπόθεση εξαπάτησης Ελληνοκυπρίων ανέργων από γραφείο ευρέσεως εργασίας, δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία περισσότεροι από τετρακόσιοι άνεργοι πλήρωσαν το γραφείο για να τους εξασφαλίσει εργασία στο εξωτερικό.

Η κ. Τυρίμου δήλωσε ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του γραφείου δεν φαίνεται να είναι Έλληνας υπήκοος, αλλά κάτοχος πλαστού ελληνικού δελτίου ταυτότητας. Για το άτομο αυτό, ανέφερε, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται σε συνεργασία με την Ιντερπόλ.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα όρια εκπομπής καυσαερίων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ


Τους νέους κανόνες οφείλουν να τηρούν οι καινούριες μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα τους νέους κανονισμούς τους οποίους θα οφείλουν να τηρούν όλες οι καινούριες μονάδες παραγωγής ενέργειας που κατασκευάζονται στη χώρα.

Με βάση την πρόταση αυτή, οι μεγάλες μονάδες που λειτουργούν με αέριο θα πρέπει να τηρούν το όριο εκπομπής 453 κιλών διοξειδίου του άνθρακα ανά μεγαβατώρα ενώ για τις μικρότερες μονάδες το ανώτατο όριο φτάνει στον μισό τόνο (499 κιλά) ανά μεγαβατώρα.

Για τους καινούριους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με άνθρακα το όριο εκπομπής είναι επίσης μισός τόνος διοξειδίου του άνθρακα ανά μεγαβατώρα, ωστόσο θα τους δοθεί η δυνατότητα «λειτουργικής ευελιξίας» προκειμένου να τον επιτύχουν το στόχο αυτό. Σήμερα οι πιο σύγχρονες μονάδες αυτού του τύπου παράγουν περίπου 800 κιλά CO2 ανά μεγαβατώρα.

Οι νέοι κανονισμοί, που αποτελούν μια αναθεώρηση της προηγούμενης προσπάθειας της EPA να θέσει όρια στην εκπομπή καυσαερίων από τις μονάδες που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα, συνιστούν το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής που είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα πιεστικότερα και δυσκολότερα προβλήματα της εποχής μας όσον αφορά τη δημόσια υγεία. Λαμβάνοντας λογικά μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, διασφαλίζοντας ένα ασφαλές και υγείες περιβάλλον για τα παιδιά μας», δήλωσε η επικεφαλής της EPA Τζίνα Μακάρθι.

«Τα νέα όρια θα ενθαρρύνουν επίσης τις καινοτομίες που χρειαζόμαστε για να οικοδομήσουμε την επόμενη γενιά σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη μιας οικονομίας που θα εξαρτάται από αειφόρες πηγές ενέργειας», πρόσθεσε.



Διαβάστε περισσότερα...

Το Nymi μετατρέπει τους χτύπους της καρδιάς σε password


Αναγνωρίζει τον κάτοχό του και του επιτρέπει να ξεκλειδώνει τις συσκευές.

Το ζήτημα της ασφάλειας των δεδομένων και των συσκευών μας θα μας απασχολεί όλο και πιο έντονα, οπότε οι εταιρείες φροντίζουν να μας (και να τις) θωρακίσουν.

Αφού είδαμε την τεχνολογία αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων να περνάει από τα laptop στα κινητά με το fingerprint scanner, που ενσωματώνει το iPhone 5S, πάμε και σε κάτι σαφώς πιο εντυπωσιακό.

Το Nymi είναι ένα βιομετρικό βραχιόλι, που ενσωματώνει μετρητή παλμών της καρδιάς, προκειμένου να αναγνωρίζει τον κάτοχό του και να του επιτρέπει να ξεκλειδώνει τις συσκευές του.

Όπως και το αποτύπωμα, έτσι και ο χτύπος της καρδιάς μας είναι μοναδικός και μπορεί να μας απαλλάξει όχι μόνο από την απαίτηση να θυμόμαστε passwords, αλλά και από τα ίδια τα κλειδιά μας.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας Bionym, που ανέπτυξε την τεχνολογία και κατασκεύασε το βραχιόλι Nymi υποστηρίζουν ότι χάρη σε αυτό μπορούμε να ξεκλειδώνουμε όχι μόνο το κινητό και τον υπολογιστή, αλλά και το αυτοκίνητο ή το σπίτι.

Συνεργάζεται με την ομώνυμη εφαρμογή για κινητά και το μόνο που απαιτεί από σας είναι μια κίνηση του χεριού.




Πηγή: http://www.thegang.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση Δημαρά και Αβραμίδη προς τον υπουργό Υγείας


Κατατέθηκε ερώτηση με θέμα «Ραγδαία αύξηση του AIDS και της ηπατίτιδας».

Οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς (Β’ Αθήνας) και Γαβριήλ Αβραμίδης (Α’ Θεσσαλονίκης) από το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό υγείας με θέμα «Ραγδαία αύξηση του AIDS και της ηπατίτιδας».

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές:

Τα κρούσματα του AIDS και της ηπατίτιδας αυξάνονται ραγδαία, κυρίως από εκδιδόμενες που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Μάλιστα το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι ιερόδουλες εκδίδονται με ελάχιστα χρήματα και δεν λαμβάνουν προφυλάξεις κατόπιν απαίτησης των πελατών τους. Στο κέντρο της Αθήνας η κατάσταση είναι ακόμη πιο επικίνδυνη καθώς στο κράμα του AIDS και της ηπατίτιδας προστίθενται και νέα συνθετικά ναρκωτικά όπως το «sisha»,(σίσα) μια μορφή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που θεωρείται, εξαιτίας της χαμηλής τιμής, το ναρκωτικό των φτωχών.

Ο θανατηφόρος ιός του AIDS παρουσιάζει νέες αλληλουχίες, οι οποίες έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά το 2010 πιθανότατα από την Ασία, σύμφωνα με επιδημιολογικές και μοριακές αναλύσεις σε άτομα που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών, από έρευνα που διενεργήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει αλλάξει δραματικά και ο τρόπος μετάδοσης του ιού μεταξύ των ενδοφλέβιων χρηστών στην περιοχή της Αθήνας.

Κατά συνέπεια ο ιός παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση. Ειδικά στον πληθυσμό των εξαρτημένων ο HIV (AIDS) φτάνει σε επιδημική έξαρση. Τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν ότι ανάμεσα στο 2010 και το 2011 τα κρούσματα της μόλυνσης αυξήθηκαν 1.500% μεταξύ των χρηστών. Την ίδια ώρα ραγδαία αύξηση σημειώνεται και στην εξάπλωση της ηπατίτιδας C μεταξύ των εξαρτημένων.

Προωθήσατε ενημερωτικές δράσεις, μέτρα που προχωρούν στην επέκταση του προγράμματος υποκατάστασης οπιοειδών (OST), αυξήσατε τις θέσεις θεραπείας , κάνατε προγράμματα διανομής βελονών και συριγγών (NSP). Όμως τα αποτελέσματα όλων αυτών των δράσεων του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν μπορούν να συγκρατήσουν αυτή τη ραγδαία αύξηση. Πιστεύουμε ότι χρειάζονται πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις . Είναι άμεση η ανάγκη λήψης δράσης που θα αναχαιτίσει την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών και θα περιορίσει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ερωτάστε :

1. Πως μπορεί να συγκρατηθεί το κύμα της παρανομίας των εκδιδόμενων γυναικών που αυξάνει την παραβατικότητα και τις επικίνδυνες συμπεριφορές; Υπάρχει σχέδιο δράσης και αντιμετώπισης του φαινομένου της ηπατίτιδας και του AIDS;

2. Γιατί παρά τα μέτρα που έχει πάρει το Υπουργείο, υπάρχει επιδημική έξαρση κρουσμάτων στον HIV (AIDS) κατά 1500% στον πληθυσμό των εξαρτημένων;

3. Πως εξηγείτε το γεγονός ότι παρά τις ενημερωτικές δράσεις και την επέκταση των προγραμμάτων υποκατάστασης οπιοειδών κατά τα έτη 2010 – 2013 αυξάνονται συνεχώς μεν οι θέσεις θεραπείας αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται δραματικά και τα ποσοστά των εξαρτημένων; Πιστεύετε ότι είναι σωστή η συγκεκριμένη προσέγγιση;

4. Κατά πόσο όλα τα μέτρα και οι δράσεις που εφαρμόστηκαν απέδωσαν; Έχετε μελέτες ή έρευνες που να αναδεικνύουν ποιες δράσεις και εφαρμογές είχαν θετικά αποτελέσματα για την μείωση του θανατηφόρου φαινομένου της εξάπλωσης του ιού του AIDS και της ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ;



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κλειδί» για μια καλύτερη υγεία οι αλλαγές του τρόπου ζωής


Αποκαλυπτική μελέτη με παιδιά δείχνει ότι η μείωση του βάρους δεν αρκεί.

Μια πρόσφατη πρωτότυπη έρευνα του πανεπιστημίου UCLA (School of Nursing), που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Physiology, αναφέρει ότι σε φυσιολογικού βάρους, αλλά και σε υπέρβαρα/παχύσαρκα παιδιά τα οποία συμμετείχαν σε εντατικό πρόγραμμα τροποποίησης του τρόπου ζωής, βελτιώθηκε σημαντικά η μεταβολική και η καρδιαγγειακή λειτουργία ανεξάρτητα από τη μικρή απώλεια σωματικού βάρους.

«Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι βραχυπρόθεσμες αλλαγές στον τρόπο ζωής μέσα από την αλλαγή της διατροφής και της άσκησης μπορεί να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση των παραγόντων κινδύνου, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο διαβήτης», δήλωσε ο C. Roberts, καθηγητής του UCLA και επικεφαλής της μελέτης.

Η μελέτη αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη να επικεντρωθεί πλέον το επιστημονικό ενδιαφέρον στην αλλαγή του τρόπου ζωής και όχι να δίνεται έμφαση αποκλειστικά στο σωματικό βάρος και την απώλεια βάρους.

Και οι δύο ομάδες των παιδιών συμμετείχαν για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, σε κατ’ οίκον πρόγραμμα αλλαγής τρόπου ζωής το οποίο περιελάμβανε καθημερινή άσκηση και μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλή σε λιπαρά, βασισμένη σε λαχανικά και φυτικά τρόφιμα.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, ότι αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει μόνο τα παχύσαρκα παιδιά, το αποτέλεσμα ήταν ότι και οι δύο ομάδες παιδιών βελτίωσαν σε παρόμοιο βαθμό τους καρδιαγγειακούς και μεταβολικούς παράγοντες κινδύνου νόσου, ως αποτέλεσμα της παρέμβασης.

Στις ΗΠΑ, το 34% των εφήβων ηλικίας 12-19 είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι ανθυγιεινοί παράγοντες του τρόπου ζωής που αρχίζουν στην παιδική ηλικία, όπως η φυσική αδράνεια, η έλλειψη σωματικής άσκησης και μια διατροφή που είναι πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και λίπος, συμβάλουν τόσο στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας όσο και άλλων χρόνιων ασθενειών.

Δεν είναι σαφές αν η ίδια η παχυσαρκία ή οι σχετιζόμενοι παράγοντες του τρόπου ζωής είναι τα βαθύτερα αίτια της καρδιαγγειακής και μεταβολικής δυσλειτουργία αλλά και της αντίστοιχη ανάπτυξη των χρόνιων ασθενειών.

Ο C. Roberts δηλώνει ότι «ακόμα και αν τα άτομα έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος, μπορούν να εμφανίσουν μεταβολικές ανωμαλίες και ότι αυτή η μελέτη δείχνει ότι η κατάσταση της υγείας μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με την αλλαγή των συνηθειών του τρόπου ζωής».

Στη χώρα μας, έχει ξεκινήσει ένα παρόμοιο πρόγραμμα σε υπέρβαρα/παχύσαρκα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών από τη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μία ομάδα ειδικών θα πλαισιώσει την προσπάθεια των παιδιών και θα τα καθοδηγήσει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας κυρίως μέσω της αλλαγής στον τρόπο ζωής της οικογένειας.


Πηγή: http://www.nutrimed.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ορθοπεταλιές στο Γκάζι!


Η καρδιά του ποδηλάτου χτυπάει στο κέντρο της πόλης. Το 4ο Αthens Bike Festival άνοιξε τις πύλες του και περιμένει όλους τους φίλους του ποδηλάτου, για να δουν τα μοντέλα του 2014, να ανακαλύψουν το ποδήλατο που θα τους κλέψει την καρδιά, να γνωρίσουν υπηρεσίες που καλύπτουν τις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες, και να απολαύσουν δραστηριότητες σχεδιασμένες μόνο γι’ αυτούς!

-Δείτε τα νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους κάνοντας μια βόλτα στα περίπτερα των 71 εκθετών.

-Δοκιμάστε ποδήλατα συμμετέχοντας στα test rides.

-Μείνετε άφωνοι μπροστά στα καμώματα των Dirt Riders.

-Δοκιμάστε τις ικανότητές σας στο pumptrack.

-Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συστήματα bikesharing.

-Πάρτε μέρος στα σεμινάρια του MBike και μάθετε να λύνετε μόνοι σας απλά τεχνικά θέματα.

Το 4ο Αthens Bike Festival έχει ελεύθερη είσοδο και έχει ανοικτές τις πόρτες του από τις 10.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.

Δείτε το βίντεο






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Εκκλησία προσλαμβάνει ανέργους


Και η Εκκλησία της Ελλάδας συμμετέχει στο πρόγραμμα για την πρόσληψη 50.000 ανέργων με πεντάμηνη σύμβαση απασχόλησης. Ήδη, η Ιερά Σύνοδος έστειλε εγκύκλιο στις Μητροπόλεις να δηλώσουν πόσους ανέργους θέλουν να απασχολήσουν μέχρι τις 25/09. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι εκατοντάδες.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της Εκκλησίας θα εξασφαλίσει αμοιβή 490 ευρώ καθαρά για τους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών και στα 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα μοριοδοτηθούν οι υποψήφιοι θα είναι

1.Η διάρκεια της ανεργίας

2.Το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό) έτους 2012

3.Η ηλικία

4.Η οικογενειακή κατάσταση

5.Το εκπαιδευτικό επίπεδο (όπου απαιτείται)

Αναλυτικά η εγκύκλιος της Ι. Συνόδου:

"Γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι τήν 17.9.2013 δημοσιεύτηκε ἡ ὑπ’ ἀριθμ. ΑΔΑ: ΒΛ9ΓΧ-ΝΨ2 ἀπόφαση τῆς Ὑπουργοῦ Διοικητικῆς Μεταρρύθμισης καί Ἠλεκτρονικῆς Διακυβέρνησης, κ. Π. Χριστοφιλοπούλου, σχετικά μέ τήν προώθηση τῆς ἀπασχολήσεως ἀνέργων σέ προγράμματα κοινωφελοῦς χαρακτήρα, στήν ὁποία συμπεριλαμβάνονται ὡς ἐπωφελούμενοι φορεῖς καί οἱ Ἱερές Μητροπόλεις.

Μέσῳ αὐτοῦ τοῦ ἐπιδοτούμενου προγράμματος παρέχεται ἡ δυνατότητα νά ἀνακουφισθοῦν οἱ ἄνεργοι, γιά τούς ὁποίους ἐξασφαλίζεται πεντάμηνη ἐργασία, ἐνῶ παράλληλα νά βοηθηθοῦν οἱ Ἱερές Μητροπόλεις στό κοινωνικό, διοικητικό καί φιλανθρωπικό τους ἔργο καί στήν ἐν γένει προσφορά τους πρός τόν λαό.

Ὡς ἐκ τούτου, καί κατόπιν συνεννοήσεως μέ τίς ἁρμόδιες Ὑπηρεσίες, σᾶς ἀποστέλλουμε σχετικό πίνακα, τόν ὁποῖο παρακαλοῦμε ὅπως συμπληρώσετε (ἀριθμό ἀτόμων πού θά ἀπασχοληθοῦν ἀνά βαθμίδα ἐκπαίδευσης καί εἰδικότητα, ὅπου χρειάζεται) καί ἐπιστρέψετε στήν Ἱερά Σύνοδο τό ἀργότερο μέχρι τίς 25 Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου τά συνολικά αἰτήματα τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων νά διαβιβασθοῦν ἁρμοδίως.

Γιά σχετικές πληροφορίες μπορεῖτε νά ἐπικοινωνεῖτε μέ τό Γραφεῖο Προσωπικοῦ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου (Ἀρχιμ. κ. Χερουβείμ Βελέτζας, τηλ. 210.72.72.219) ἤ μέ τή Συνοδική Ἐπιτροπή Κοινωνικῆς Προνοίας καί Εὐποιίας (Ἀρχιμ. κ. Τιμόθεος Ἄνθης, τηλ. 210.72.72.274)."


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...