Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα χειρουργική μέθοδος θεραπείας των καρκινικών όγκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρησιμοποιεί ένα λέιζερ για να αναλύσει τη χημεία του ιστού.
Μια νέα χειρουργική τεχνική καθοδηγούμενη με λέιζερ θα μπορούσε να βελτιώσει τις πιθανότητες απομάκρυνσης όλων των όγκων του εγκεφάλου σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές . Η χειρουργική αφαίρεση όγκων του εγκεφάλου είναι μια επέμβαση που χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς καθώς ένα λάθος του χειρουργού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναπηρία τον ασθενή.

Αυτή η νέα τεχνική, που αναφέρεται στο περιοδικό Science Translational Medicine , χρησιμοποιεί ένα λέιζερ για να αναλύσει τη χημεία του ιστού του όγκου, δείχνοντας τον όγκο με ένα διαφορετικό χρώμα . Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η τεχνική αυτή μπορεί να θεωρηθεί μια « συναρπαστική εξέλιξη".

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Michigan και το Πανεπιστήμιο του Harvard έχουν καταλήξει σε ένα νέο τρόπο για την ανάλυση του ιστού του όγκου ενώ βρίσκεται ακόμα μέσα στον εγκέφαλο , που ονομάζεται SRS μικροσκόπιο. Συγκεκριμένα η δέσμη των ιδιοτήτων του φωτός του λέιζερ αλλάζει ανάλογα με το τι χτυπά . Η διαφορετική χημεία των καρκινικών κυττάρων και του φυσιολογικού ιστού του εγκεφάλου , αλλάζει το χρώμα του λέιζερ με αποτέλεσμα να βλέπει ο χειρουργός ξεκάθαρα τα όρια του όγκου.

"Η Νευροχειρουργική μαστίζεται από ένα πρόβλημα . Είναι πολύ δύσκολο να δούμε που τελειώνει ο όγκος του εγκεφάλου και πού αρχίζει ο φυσιολογικός ιστός. Το SRS μικροσκόπιο μας επιτρέπει να δούμε τα όρια των καρκινικών κυττάρων σε μια μικροσκοπική κλίμακα ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Ντανιέλ Ορίνγκερ.

Η μέθοδος μέχρι σήμερα έχει δοκιμαστεί σε ποντικούς και σε ανθρώπινα δείγματα εγκεφάλου, αλλά χρειάζονται πραγματικές δοκιμές σε ασθενείς για να εξακριβωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου.


Πηγή: http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.