Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Δεκάδες παιδιά εκβιάζονται στο Διαδίκτυο από παιδεραστές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι υποστηρίζει νέα βρετανική έρευνα από υπηρεσία προστασίας ανηλίκων.

Πολλά παιδιά, ηλικίας ακόμη και 8 ετών, πέφτουν θύματα εκβιασμού από παιδεραστές στο Διαδίκτυο, που τα αναγκάζουν να προβαίνουν σε σεξουαλικές πράξεις ενώ τα παρακολουθούν μέσω της κάμερας του υπολογιστή τους, προειδοποίησε σήμερα μια βρετανική υπηρεσία προστασίας ανηλίκων.

Το Κέντρο κατά της εκμετάλλευσης των παιδιών και για την ασφάλεια στο Ίντερνετ (CEOP) ανακοίνωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έκανε 12 έρευνες για αυτήν την ανησυχητικά αυξανόμενη τάση που σπρώχνει ορισμένα παιδιά ακόμη και στην αυτοκτονία.

Συχνά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι παιδεραστές εμφανίζονται ως συνομήλικοι των θυμάτων τους και συνομιλούν μαζί τους σε διάφορα φόρουμ. Στη συνέχεια τους ζητούν να τους στείλουν φωτογραφίες ή βίντεο ερωτικού περιεχομένου.

«Από τη στιγμή που τα παιδιά θα στείλουν τις φωτογραφίες, οι σεξουαλικοί παραβάτες αρχίζουν να τα εκβιάζουν για να στείλουν ακόμη περισσότερες ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να τους πάρουν χρήματα», ανέφερε το CEOP. Κάποια παιδιά υποχρεώθηκαν να γράψουν στο σώμα τους εξευτελιστικά σχόλια ή ακόμη και να χαρακωθούν μπροστά στην κάμερα.

Το CEOP, σε συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών, εξακρίβωσε 424 περιπτώσεις παιδιών που εκβιάζονταν με αυτόν τον τρόπο και σχεδόν τα μισά από αυτά (184) ήταν στη Βρετανία. Από αυτά, επτά παιδιά αυτοακρωτηριάστηκαν και άλλα επτά αυτοκτόνησαν.

Ο λόγος που τόσα πολλά θύματα προέρχονται από τη Βρετανία είναι, σύμφωνα με το CEOP, ότι η αγγλική γλώσσα έχει πλέον παγκοσμιοποιηθεί. Παράλληλα, οι παιδεραστές θεωρούν τη βρετανική κοινωνία «πολύ ανοιχτή και ελεύθερη» και πιστεύουν ότι θα επιτύχουν ευκολότερα το στόχο τους.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.