Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Παντελίδη


Υπόθεση Παντελίδη: Tι είπε ο δικηγόρος της Αρναούτη για τις εξελίξεις στην υγεία της


Ο δικηγόρος της Μυρσίνης Αρναούτη, Γιάννης Κωλέττης, αποκάλυψε όλες τις εξελίξεις στην υγεία της συνεπιβάτιδας του Παντελή Παντελίδη.

Ο δικηγόρος της Μυρσίνης Αρναούτη είπε πως η 30χρονη βγήκε από την εντατική στις 29 Μαρτίου και τώρα βρίσκεται στην μονάδα αυξημένης φροντίδος, η κατάσταση της είναι καλύτερη, ωστόσο παραμένει κρίσιμη και χρειάζεται την φροντίδα των γιατρών της.

Η Μυρσίνη Αρναούτη έχει πολλαπλά κατάγματα, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο πόδι της και θα γίνουν πολλαπλές επεμβάσεις.

Ο δικηγόρος αποκάλυψε πως έχει αρχίσει να θυμάται το τροχαίο, όμως, δεν θέλει να δημοσιοποιήσει κάτι.

Δείτε το βίντεο από το E:



-------------

Το ξέσπασμα του κολλητού του Παντελίδη: Έγκλημα που τον άφησαν να φύγει


Ο στενός συνεργάτης και καλός φίλος του Παντελή Παντελίδη, Χάρης Λεμπιδάκης ξέσπασε μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του αδικαχομένου τραγουδιστή.

Σε μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο δημοσιογράφος Χάρης Λεμπιδάκης, έγραψε χαρακτηριστικά: «Μετά από όλες αυτές τις λεπτομέρειες που βγάζουν τον Παντελή να έχει πιει ό,τι υπάρχει, δε μπορώ να πιστέψω ότι ήταν στην θέση του οδηγού!!! Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μπορούσε να πιάσει τιμόνι. Όπως επίσης είναι έγκλημα που τον άφησαν να φύγει από εκεί που ήταν!!!!!!!!!!».

Δείτε εδώ την ανάρτηση:



-------------

Στο YouTube τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του Παντελίδη

Βγήκε από την εντατική η 30χρονη Μίνα.

Ένα μικρό θησαυρό από 200 ακυκλοφόρητα τραγούδια, που είχε γράψει ο Παντελής Παντελίδης για να μην τα χάσει και τα οποία έχουν περάσει στα χέρια της οικογένειάς του, θα μπορούν να ακούσουν στο YouTube οι θαυμαστές του.

Το επίσημο κανάλι του Παντελίδη στο YouTube βρίσκεται ξανά σε λειτουργία από χθες το μεσημέρι και χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να δουν το υλικό που έχει ανέβει, αναφέρει η Espresso. Την είδηση έκανε γνωστή ο αδερφός του Τριαντάφυλλος μέσω Facebook.

Ήδη τα τραγούδια του 32χρονου έχουν εκατομμύρια views και τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και κάποια από τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του.

Εν τω μεταξύ βγήκε από την Εντατική μετά από 6 εβδομάδες που βρισκόταν διασωληνωμένη η 30χρονη Μίνα Αρναούτη. Η υγεία της παρουσίασε βελτίωση παραμένει ωστόσο σε υποστήριξη η αναπνευστική λειτουργία, αλλά με πιο ήπια μορφή. Λόγω της τραχειοστομίας δεν είναι σε θέση να μιλήσει, αν και επικοινωνεί με το περιβάλλον και η μνήμη της επανέρχεται. Έχει πολλαπλά κατάγματα, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο πόδι.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Dj διεκδικεί 170 εκατ. δολάρια από τον «κυβερνήτη Κερκ»


Ο άντρας υποστηρίζει ότι είναι γιος του ηθοποιού.

Σε περιπέτειες έχει μπει ο βετεράνος ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ, αφού στα 85 του χρόνια βρίσκεται κατηγορούμενος από έναν dj, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο γιος του και διεκδικεί 170 εκατομμύρια δολάρια.

Dj διεκδικεί 170 εκατ. δολάρια από τον «κυβερνήτη Κερκ»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Page Six, ο 59χρονος Πίτερ Σλόαν έχει καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο της Φλόριντα. Στην αγωγή ισχυρίζεται ότι είναι γιος της Καναδής ηθοποιού Κάθι ΜακΝίλ, η οποία όταν δούλευε μαζί με τον Σάτνερ στο Τορόντο είχαν μία σύντομη ερωτική σχέση από την οποία γεννήθηκε. Πέντε ημέρες μετά την γέννησή του η ΜακΝίλ τον έδωσε για υιοθεσία.

Ο κυβερνήτης Κερκ του θρυλικού «Εντερπράιζ» βέβαια έχει αρνηθεί ότι ο Σλόαν είναι γιος του, ενώ στη μήνυση του ο 59χρονος ισχυρίζεται ότι συναντήθηκε με το αστέρι του Σταρ Τρεκ το 1984, όπου, όπως λέει, τότε ο ηθοποιός παραδέχτηκε την πατρότητα.

Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι επέστρεψε στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σάτνερ, ο οποίος όμως του έκλεισε το τηλέφωνο. Ακολούθως λέει ότι ήρθε σε επαφή με κάποιον εκπρόσωπο του ηθοποιού ο οποίος και του είπε ότι ο Σάτνερ αρνείται την πατρότητα και δεν θέλει να κάνει τεστ DNA.

Το 2009, ο Σλόαν, υποστηρίζει ότι ξανασυναντήθηκε με τον ηθοποιό και δημιούργησε μία ιστοσελίδα την petershatner.com, ενώ το 2011 ξεκίνησε και μία ραδιοφωνική εκπομπή στο τοπικό δίκτυο CBS με το όνομα Πίτερ Σάτνερ. Την ίδια χρονιά, όμως, όπως λέει έλαβε μία επιστολή από τον δικηγόρο του Σάτνερ στην οποία αναφέρονταν μεταξύ άλλων: «Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια των χρόνων, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είναι παιδιά μου. Είναι πολύ απασχολημένος, ογδόντα χρόνων άνθρωπος, και δεν μπορώ να ξοδεύω χρόνο να συζητώ τέτοιου είδους θέματα με εσάς ή άλλα άτομα σαν κι εσάς».

Ο Σλόαν κατηγορεί τον Σάτνερ ότι με τις ενέργειές του τον έχει βλάψει επιχειρηματικά και διεκδικεί 30 εκατομμύρια δολάρια ως αντισταθμιστική αποζημίωση, 90 εκατομμύρια για ποινικές ζημιές και 50 εκατομμύρια για τον πόνο που υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από την απόρριψη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θύματα κομπίνας έπεσαν άνεργοι στη Θεσσαλονίκη


Συνελήφθη ένας 52χρονος.

Την αγωνία πολλών ανθρώπων για το επαγγελματικό και οικονομικό τους μέλλον εν μέσω κρίσης, φαίνεται ότι εκμεταλλευόταν 52χρονος, που με δέλεαρ την υπόσχεση για εύκολο χρήμα μέσω κοινοτικών προγραμμάτων και ελκυστικών επενδυτικών πακέτων, κατηγορείται ότι εξαπάτησε ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους απέσπασε συνολικά 75.000 ευρώ.

Η έρευνα του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε ότι ο 52χρονος παρουσιαζόταν στα υποψήφια θύματα ως «καθηγητής» με ειδίκευση στη διοργάνωση σεμιναρίων, επιδοτούμενων δήθεν από το ΕΣΠΑ, που - ανάλογα με την περίπτωση - θα προσέφερε στους συμμετέχοντες κέρδος από 2.800 έως 4.200 ευρώ.

Γνωστοποιώντας εν συνεχεία στους ενδιαφερόμενους την ματαίωση των σεμιναρίων και έχοντας εξασφαλίσει νωρίτερα, προσωπικά τους έγγραφα, τους υποσχόταν με το αζημίωτο, ευκαιρίες για γρήγορο πλουτισμό, δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας, μέχρι και ρύθμιση των χρεών τους. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι υποσχέσεις του αφορούσαν την επένδυση σε ομόλογα εταιριών υψηλής απόδοσης κέρδους, την ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ μόνο για επαγγελματίες και την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ασφαλιστικούς φορείς. Όλα αυτά, με την επίκληση υψηλών διασυνδέσεων που δήθεν διέθετε.

Συνολικά οκτώ άτομα, οι περισσότεροι εξ αυτών άνεργοι, όπως επίσης ένας δάσκαλος κι ένας τραπεζικός, από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, πείστηκαν να του εμπιστευτούν τις οικονομίες τους, και όπως αποδείχθηκε έπεσαν θύματα «κομπίνας». Η δικογραφία περιλαμβάνει και μία περίπτωση κατά την οποία αποπειράθηκε να αποσπάσει από υποψήφιο θύμα, 100.000 ευρώ.

Αφού εντοπίστηκε και συνελήφθη, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα για ποινές που του είχαν επιβληθεί κατά το παρελθόν από διάφορα δικαστήρια. Ο 52χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του σε παρόμοιες απάτες, όπως επίσης το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδίκη στον άνδρα που σκότωσε 9χρονο επειδή έφαγε τούρτα χωρίς άδεια


Σοκάρει η βάναυση κακοποίηση που υφίστατο το άτυχο αγόρι.

Σε ποινή φυλάκισης 30 ετών καταδικάστηκε ο εικονιζόμενος Robert Leroy Wilson ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε στον ξύλο τον 9χρονο γιο της συντρόφου του επειδή έφαγε τούρτα χωρίς την άδειά του!

Καταδίκη στον άνδρα που σκότωσε 9χρονο επειδή έφαγε τούρτα χωρίς άδεια

Ο άτυχος Jack Garcia ήταν ουσιαστικά φυλακισμένος στο διαμέρισμα στο οποίο ζούσε με τη μητέρα του στο Μέριλαντ για πολλές εβδομάδες πριν τον μοιραίο ξυλοδαρμό του από τον αρραβωνιαστικό της.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, συχνά του στερούσαν το φαγητό κι αν έτρωγε χωρίς άδεια τον έδεναν με χειροπέδες σε μια καρέκλα ή τον χτυπούσαν με μπαμπού!

Ο 31χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του για τον ξυλοδαρμό αλλά όχι πως εκείνος έδωσε το μοιραίο χτύπημα που στέρησε τη ζωή του άτυχου αγοριού στις 5 του περασμένου Ιουλίου.

Ξεσπώντας σε κλάματα είπε ενώπιον δικαστηρίου πως ήταν πολύ στρεσαρισμένος επειδή του έλειπαν χρήματα, ύπνος και είχε δύσκολη σχέση με τη μητέρα του δικού του παιδιού.

«Τι θλιβερή ζωή είχε αυτός ο μικρός άνθρωπος», σχολίασε ο δικαστής ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης αποκάλυψε πως και ο Wilson είχε υποστεί σωματική κακοποίηση ως παιδί.

Η μητέρα του 9χρονου και ο αδελφός της, που επίσης ζούσαν στο διαμέρισμα όπου συνέβαινε η κακοποίηση, κατηγορούνται επίσης για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Wilson χτύπησε το αγόρι τόσο πολύ που το άφησε αναίσθητο αφού πρώτα ο θείος του το είχε δέσει με λουκέτο ποδηλάτου σε μια καρέκλα για τιμωρία, επειδή έφαγε ένα κομμάτι τούρτα που προοριζόταν για τη 2χρονη κόρη του Wilson.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η μητέρα του 9χρονου όχι μόνο επέτρεπε την κακοποίησε αλλά καθυστέρησε και την παροχή ιατρικής φροντίδας στο γιο της, διώχνοντας το ασθενοφόρο που είχε κληθεί. Ο Wilson κάλεσε δεύτερο ασθενοφόρο πέντε ώρες αργότερα.

Αλλά για τον 9χρονο ήταν πια αργά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η επέκταση του ρετιρέ καρδιναλίου στη «τσιμπίδα» της Δικαιοσύνης


Φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν κονδύλια που προορίζονταν για παιδιατρικό νοσοκομείο.

Βοήθεια από… ψηλά ίσως αναζητά ο πρώην πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας, καρδινάλιος Ταρτσίζιο Μπερτόνε, μιας και στο Βατικανό άρχισε επίσημη έρευνα σχετικά με την υπόθεση που αφορά την επέκταση του ρετιρέ του. Σύμφωνα με αποκαλύψεις του ιταλικού εβδομαδιαίου περιοδικού L’ Espresso, για τα έργα επέκτασης του ακινήτου του Μπερτόνε φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν κονδύλια που προορίζονταν για το καθολικό παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesù της Ρώμης.

Η επέκταση του ρετιρέ καρδιναλίου στη «τσιμπίδα» της Δικαιοσύνης

Όπως έχει διαρρεύσει μέχρι αυτή την στιγμή, κατηγορούνται για σφετερισμό χρηματικών ποσών οι δυο πρώην διευθυντές του νοσοκομείου Τζουζέπε Προφίτι και Μάσιμο Σπίνα, ενώ δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στον καρδινάλιο Μπερτόνε.

Η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι η έρευνα των δικαστικών του πάπα Φραγκίσκου αφορά σε σοβαρότατα αδικήματα, όπως τον σφετερισμό χρηματικών ποσών, υπεξαίρεση κονδυλίων και παράνομη χρήση οικονομικών πόρων. Οι σχετικές αποκαλύψεις είχαν γίνει από τον δημοσιογράφο Εμιλιάνο Φιτιπάλντι, ο οποίος, τον περασμένο Νοέμβριο εξέδωσε το βιβλίο του «Avarizia» (Φιλαργυρία).

Σύμφωνα με το περιοδικό L’ Espresso, το ρετιρέ του συγκεκριμένου υψηλόβαθμου κληρικού έχει επιφάνεια 300 τετραγωνικών μέτρων και το παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης φέρεται να διέθεσε 400.000 ευρώ για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Ο Καρδινάλιος Μπερτόνε υποστηρίζει ότι πλήρωσε και ο ίδιος για τα έργα ανακαίνισης και επέκτασης του ρετιρέ του. Τους τελευταίους μήνες αποφάσισε μάλιστα, προσθέτει, να στηρίξει υπό μορφή δωρεάς το παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesù με 150.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Grexit για 4.000 μηχανικούς κάθε χρόνο


Πρόεδρος ΤΕΕ: Ο κλάδος να μην επιβαρυνθεί από ένα άδικο και αναποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα.

«Οι 4.000 μηχανικοί που φεύγουν κάθε χρόνο από τη χώρα να μη γίνουν περισσότερο», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός κατά την παρουσίαση αναλογιστικών μελετών για τη βιωσιμότητα του ΤΣΜΕΔΕ, αξιώνοντας «ο κλάδος των μηχανικών να μην επιβαρυνθεί από ένα άδικο και αναποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα».

Οι αναλογιστικές μελέτες που παρουσιάστηκαν αποδεικνύουν ότι το ΤΣΜΕΔΕ με το παρόν καθεστώς είναι βιώσιμο για τα επόμενα 40 χρόνια, ενώ με βάση τις προτάσεις τις κυβέρνησης το ταμείο των μηχανικών πρόκειται να χάσει περί τα δέκα χρόνια ζωής, με ταυτόχρονη σοβαρή επιβάρυνση όλων των νέων επαγγελματιών του κλάδου. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ οι μελέτες είναι στα χέρια των συναρμόδιων υπουργών, καθώς επίσης και όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Αποδείξαμε με βάση την αναλογιστική μελέτη ότι το ταμείο διαθέτει την καλύτερη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους, το μεγαλύτερο αναλογικό απόθεμα και είναι πλεονασματικό κάθε χρόνο. Δεν καταλαβαίνω γιατί στο όνομα μίας δικαιότερης μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό θέλουν να μας αυξήσουν τόσο πολύ τις εισφορές, οδηγώντας ακόμα περισσότερους μηχανικούς εκτός χώρας και εκτός επαγγέλματος», διερωτήθηκε ο κ. Στασινός προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ίσως να θέλουν να μας εξαφανίσουν. Εμείς ζητάμε κάτι δικαιότερο. Εάν κάποιος υπολογίσει τις εισφορές και τους φόρους που καλείται να πληρώσει, τότε δεν έχει νόημα να δουλεύει, αφού είναι περισσότερα από αυτά που εισπράττει» και πρόσθεσε ότι πουθενά στον κόσμο οι εισφορές και οι φόροι δεν ξεπερνούν το 50%.

«Κάναμε μία λεπτομερέστατη και συστηματική αναλογιστική μελέτη, αναλύοντας την κατάσταση του ΤΣΜΕΔΕ όπως είναι σήμερα. Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι το ταμείο όπως είναι σήμερα, παρουσιάζει βιωσιμότητα 40 έτη. Είναι το μοναδικό ταμείο στην Ελλάδα που παρουσιάζει τέτοια βιωσιμότητα», ανέφερε απ΄ την πλευρά του ο Αλέξανδρος Ζυμπίδης, αναλογιστής, επίκουρος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος επιμελήθηκε της μελέτης. Πρόσθεσε δε, ότι «είναι αναλογιστικό έγκλημα να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στο ταμείο» επισημαίνοντας ότι «η πρόταση της κυβέρνησης είναι δομημένη λάθος». Όπως εξήγησε: «Πουθενά στον κόσμο και σε κανένα αναλογιστικό βιβλίο το σύστημα εισφορών δε συνδέεται άμεσα με το εισόδημα του ασφαλισμένου κατά τέτοιο τρόπο».

Με βάση τα τρία βασικά σενάρια βιωσιμότητας του ταμείου, το ιδανικότερο είναι αυτό το οποίο βασίζεται στην επικρατούσα κατάσταση, χωρίς την υιοθέτηση υποχρεωτικής κλιμάκωσης στην αύξηση των εισφορών. Όπως ανέφερε ο κ. Ζυμπιδης, σήμερα η περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ ανέρχεται σε περισσότερα από 2,5 δισ. και παρουσιάζει βιωσιμότητα 40 ετών, μέχρι το 2055. Όπως επεσήμανε, δεν υπάρχει ταμείο στην Ελλάδα με 40 έτη βιωσιμότητας, και κάλεσε την κυβέρνηση «να μην το χειρουργήσει», όπως είπε, τονίζοντας παράλληλα ότι «όλες οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις έχουν έρθει χωρίς αναλογιστική μελέτη». Όπως εξήγησε, η κυβερνητική πρόταση περικόπτει σχεδόν δέκα χρόνια ζωής από το ταμείο, ενώ είναι λίγο καλύτερη από την πρόταση του 2011, η οποία δεν υιοθετήθηκε από το ΤΣΜΕΔΕ αλλά, σε κάθε περίπτωση πολύ χειρότερη από την επικρατούσα κατάσταση.

Τέλος, όπως επεσήμανε ο κ. Στασινός οι μηχανικοί θα ήταν πρόθυμοι να συζητήσουν με την κυβέρνηση τη διάθεση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας συνολικά, ωστόσο όπως είπε αυτά δεν πρόκειται να επαρκέσουν παρά για λίγους μόνο μήνες. Όπως έκανε γνωστό οι μηχανικοί πρόκειται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και το προσεχές διάστημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απολαυστικές Πρωταπριλιάτικες «ειδήσεις»


Αστυνομικές γάτες, σέξι εσώρουχα για σκύλους και υπηρεσίες ταξί χωρίς... οχήματα.

Την πάτησες! Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας θα αποκλειστεί από το Euro 2016 στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ μετακομίζει στην Κίνα η εταιρεία Uber προωθεί μια νέα υπηρεσία κατά την οποία οι επιβάτες θα μεταφέρονται στις... πλάτες του οδηγού ενώ στη Γαλλία αστυνομικοί γάτοι θα αναλάβουν έρευνες σε δυσπρόσιτους χώρους: αυτές οι, αν μη τι άλλο αξιοπερίεργες, «ειδήσεις» έκαναν τον γύρο του κόσμου σήμερα σκορπώντας χαμόγελα στους αναγνώστες και τους θεατές των μέσων ενημέρωσης.

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph «αποκαλύπτει» ότι Γάλλοι και Γερμανοί είναι έτοιμοι να ζητήσουν τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της Αγγλίας από το Euro 2016, αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. «Η αλληλεγγύη αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης και αυτό ισχύει τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για την πολιτική» δηλώνει μάλιστα στην εφημερίδα ο Γερμανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Jurgen Loos - το όνομά του ηχεί στα αγγλικά σαν την φράση «You're gonna lose», δηλαδή «Θα χάσετε!».

Παραμένοντας στο ίδιο καυτό θέμα της επικαιρότητας η εφημερίδα Guardian σε «αποκλειστικό» ρεπορτάζ της αναφέρει ότι η βασιλική οικογένεια, που κατά παράδοση δεν ασχολείται με την πολιτική αλλά κρατά ουδέτερη στάση, σκέφτεται αυτή τη φορά να συμμετάσχει στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Την ευαίσθητη αποστολή θα αναλάβει ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο 94χρονος πρίγκιπας Φίλιππος που είναι γνωστός για τις γκάφες του.

Στη Γαλλία, η υπηρεσία δημόσιων μέσων μεταφοράς μετονόμασε κατά τη διάρκεια της νύχτας 13 σταθμούς του μετρό, κάνοντας αναγραμματισμούς και έξυπνα λογοπαίγνια, έτσι που οι επιβάτες βρέθηκαν για παράδειγμα στον σταθμό «Απερό» αντί για «Οπερά» ή στην «Πατάτα» αντί για «Παρμεντιέ».

Για όσους αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, η εφημερίδα La Tribune γράφει ότι η εταιρεία Uber προωθεί μια νέα υπηρεσία, την «UberBack»: κατ' αντιστοιχία των «έξυπνων» οχημάτων χωρίς οδηγό, η υπηρεσία αυτή θα έχει οδηγούς χωρίς... οχήματα. Οι επιβάτες θα μεταφέρονται στην... πλάτη του οδηγού, χωρίς όμως να χάσουν τις ανέσεις τους, αφού στις τσέπες του θα μπορούν να βρίσκουν μπουκάλια με νερό και καραμέλες. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να προστατευτεί το περιβάλλον και να αποσυμφορηθεί το κέντρο των πόλεων, υποστηρίζει η εφημερίδα.



Η γαλλική αστυνομία γιόρτασε επίσης την Πρωταπριλιά παρουσιάζοντας στο κοινό τη «Ζιζί», την πρώτη αστυνομική γάτα που είναι εκ φύσεως «ικανή να διενεργεί έρευνες σε χώρους όπου μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πρόσβαση».

Τη δόξα της Ζιζί ζήλεψε και η αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ, κοντά στο Λονδίνο, που με τη σειρά της θέλει να στρατολογήσει γάτες για να συγκροτήσει την πρώτη βρετανική μονάδα αιλουροειδών. Οι γάτες, υποστηρίζει, έχουν μοναδικά χαρίσματα: νυχτερινή όραση και εννιά ζωές, που σημαίνει ότι θα βγαίνουν σώες και αβλαβείς από επικίνδυνες καταστάσεις.

Στην Κίνα, ο ιστότοπος The Beijinger αποκάλυψε ότι ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε «πράσινη κάρτα» για να εγκατασταθεί στη χώρα, όπου ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης εδώ και χρόνια είναι μπλοκαρισμένος εξαιτίας της λογοκρισίας. «Θέλω να βιώσω αυτά που ζουν οι πελάτες μου στην Κίνα. Ακόμη και αν κάποιες φορές αυτό σημαίνει ότι δεν ζουν» φέρεται να δήλωσε ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος.

Χωρίς διάθεση αστεϊσμών πάντως, το πρακτορείο Νέα Κίνα, σε έναν από τους λογαριασμούς του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo κάλεσε τους Κινέζους «να μην πιστεύουν τις φήμες, να μην δημιουργούν φήμες και να μην διαδίδουν φήμες» γιατί τα πρωταπριλιάτικα ψέματα «δεν ανήκουν στην πολιτιστική παράδοση της Κίνας, ούτε στις κεντρικές αξίες του σοσιαλισμού». Στην Κίνα, η διάδοση «ψευδών πληροφοριών» σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επισύρει βαριές ποινές.

Η παμπάλαιη παράδοση τηρήθηκε πάντως με ευλάβεια από την εταιρεία ThirdLove, που φτιάχνει εσώρουχα και για την Πρωταπριλιά συνασπίστηκε με την DogVacay, μια υπηρεσία φύλαξης κατοικιδίων. Από κοινού παρουσίασαν σήμερα μια κολεξιόν στηθόδεσμων για... σκυλίτσες. Ανάρτησαν μάλιστα στο διαδίκτυο και φωτογραφίες σκύλων που φορούν το πρωτοποριακό εσώρουχο και ατενίζουν με πλάνο βλέμμα το κενό...

Μια άλλη φάρσα αφορούσε την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της δημιουργίας μιας νέας υπηρεσίας που θα βοηθά βρέφη να βρουν τη δουλειά των ονείρων τους. Στον ιστότοπο της διαδικτυακής υπηρεσίας ευρέσεως εργασίας ZipRecruiter εικονίζονται μωρά να πληκτρολογούν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να βγαίνουν μπουσουλώντας από ασανσέρ πολυεθνικών εταιρειών ενώ το βίντεο εξηγεί τα προσόντα των νέων υπαλλήλων: μαθαίνουν 10 φορές γρηγορότερα απ' ότι οι ενήλικες, αναπτύσσουν τάχιστα γλωσσικές δεξιότητες και μένουν ξύπνια όλη τη νύχτα, κάθε νύχτα...

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τα μωρά να σταθούν στα πόδια τους», καταλήγει η «διαφήμιση».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σάλος με τη μάνα που φώναξε στρίπερ στο πάρτι του 8χρονου γιου της


Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δείχνει μια στρίπερ να χορεύει στο πάρτι γενεθλίων ενός 8χρονου. Όπως ήταν αναμενόμενο το βίντεο έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και έχει προκαλέσει εκατοντάδες αρνητικά σχόλια. Φυσικά η στρίπερ δεν πήγε απρόσκλητη στο πάρτι, αλλά την κάλεσε η μητέρα του μικρού! Το βίντεο δείχνει τη γυναίκα που φορά άσπρα εσώρουχα να χορεύει μπροστά από τον 8χρονο, ο οποίος κάθεται σε μια καρέκλα. Το σοκαριστικό θέαμα παρακολουθούν και άλλα παιδιά που γελάνε. Οι απαράδεκτες αυτές εικόνες καταγράφηκαν στην πόλη Τράμπα της Φλόριντα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πρωταπριλιάτικη φάρσα της Google που ξεγέλασε τους πάντες


Σε μια ακόμη καινοτομία προχώρησε η Google, καθώς μετά το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, δημιούργησε και το πρώτο ποδήλατο χωρίς αναβάτη.

Η εταιρεία κολοσσός ανέθεσε στην ομάδα της στην Ολλανδία την κατασκευή του αυτόνομου ποδηλάτου, δεδομένου ότι το Άμστερνταμ είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο σε κυκλοφορία ποδηλάτων

Το συγκεκριμένο ποδήλατο έχει τη δυνατότητα να ισορροπεί μόνο του, να κινείται αυτόνομα και να βρίσκει τον αναβάτη του, από μόνο του, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.

Και για όσους ενθουσιάστηκαν με την είδηση και ψάχνουν ήδη τρόπο να αγοράσουν το αυτόνομο ποδήλατο, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποδήλατο χωρίς αναβάτη είναι μια καλοστημένη πρωταπριλιάτικη φάρσα των Ολλανδών εργαζόμενων της Google.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο Χανς Ντίντριχ Γκένσερ


Διετέλεσε Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών και Αντικαγκελάριος.

Πέθανε ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χανς Ντίντριχ Γκένσερ, μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Διετέλεσε Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών από το 1969 έως το 1974 και από το 1974 έως το 1992, σχεδόν χωρίς διακοπή, Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών και Αντικαγκελάριος. Επίσης, ήταν Πρόεδρος του FDP από το 1974 έως το 1985.

Θέλοντας να γίνει έφεδρος αξιωματικός και για να αποφύγει, όπως έχει ο ίδιος δηλώσει, μια πιθανή αναγκαστική στρατολόγηση στο ένοπλο σώμα των SS (Waffen – SS), εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 1945 οικειοθελώς στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις (Βέρμαχτ) για να αναλάβει υπηρεσία στον πόλεμο και τοποθετήθηκε αρχικά στο σώμα μηχανικών στρατού στο Βίτενμπεργκ (Wittenberg). Λίγο πριν τη λήξη του πολέμου το Μάιο του 1945 και όντας υποδεκανέας στη «Στρατιά Βενκ», που ενεπλάκη στη Μάχη του Βερολίνου, αιχμαλωτίστηκε και κρατήθηκε ως αιχμάλωτος πολέμου πρώτα υπό αμερικανική και στη συνέχεια υπό βρετανική στρατιωτική διοίκηση.

Απελευθερώθηκε τον Ιούλιο του 1945 και ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός οικοδόμου. Από το Δεκέμβριο του 1945 επέστρεψε στο σχολείο του, το Λύκειο «Φρίντριχ Νίτσε» της πόλης Χάλλε (που μετονομάστηκε από το 1946 σε «Φρίντριχ Έγκελς») και ολοκλήρωσε τις σπουδές του, επιτυγχάνοντας στις απολυτήριες εξετάσεις το Μάρτιο του 1946. Το χειμώνα του 1946/47 νόσησε βαριά με φυματίωση και για το λόγο αυτό νοσηλεύτηκε για τρεις μήνες σε σανατόριο.

-----------

O αρχιτέκτονας της επανένωσης της Γερμανίας Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ

Ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επανένωση της χώρας του το 1990, πέθανε χθες βράδυ σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

O αρχιτέκτονας της επανένωσης της Γερμανίας Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ

Ο πρώην επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (FDP), υπουργός Εξωτερικών επί σχεδόν 20 χρόνια, υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέληξε, «έχοντας δίπλα του την οικογένειά του», στο σπίτι του στο Βάχτμπεργκ-Πεχ της δυτικής Γερμανίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η είδηση του θανάτου του Γκένσερ, αρχιτέκτονα της επανένωσης της Γερμανίας, έγινε γνωστή την ώρα που ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας έδινε συνέντευξη Τύπου. Ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι είναι «πολύ μικρός» για να αποχαιρετήσει αυτόν τον «μέγα Ευρωπαίο και μέγα Γερμανό», ο οποίος "επηρέασε όσο λίγοι την ιστορία της Γερμανίας».

Κατά τη διάρκεια της 18χρονης θητείας του (1974-1992) στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γκένσερ έθεσε σε εφαρμογή την «Ostpolitik», την πολιτική της προσέγγισης με την κομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη, αρνούμενος να δαιμονοποιήσει τον σοβιετικό εχθρό, διεξάγοντας διαπραγματεύσεις εκεί όπου ήταν δυνατόν, με στόχο την εκτόνωση του Ψυχρού Πολέμου και της κούρσας των εξοπλισμών, όπου οι δύο Γερμανίες ήταν στην πρώτη γραμμή.

Αναγνωρίζοντας από πολύ νωρίς την ευκαιρία που αποτελούσε η περεστρόικα στην ΕΣΣΔ, ο Γκένσερ είχε ανακοινώσει στις 30 Σεπτεμβρίου 1989 στην Πράγα, μπροστά σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε, ότι οι τσεχικές αρχές θα άφηναν εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν διαφύγει από την κομμουνιστική Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία να μεταβούν στη Δυτική Γερμανία, σηματοδοτώντας έτσι ένα πρώτο ρήγμα στο σιδηρούν παραπέτασμα.

Το αποκορύφωμα της καριέρας του ήρθε έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1990, με τη συνθήκη «Δύο συν Τέσσερα», η οποία απελευθέρωνε τη χώρα του από την κηδεμονία των Αμερικανών, των Ρώσων, των Γάλλων και των Βρετανών που είχε επιβληθεί μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Δεκαπέντε ημέρες έπειτα από αυτή τη Συνθήκη της Μόσχας, η Γερμανία επανενώθηκε.

Ο Γκένσερ ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της χώρας του, ενσαρκώνοντας τη φωνή της λογικής, υποστηρίζοντας διαρκώς στις συζητήσεις με τους δυτικούς ομολόγους του μια πολιτική «ενεργής χαλάρωσης» απέναντι στη Μόσχα.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννημένος στις 21 Μαρτίου του 1927 στο Χάλε, ο Γκένσερ έζησε τον τελευταίο χρόνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, 17χρονος τότε, ως επιστρατευμένος βοηθός στις αντιαεροπορικές μονάδες του πυροβολικού. Το 1952 πέρασε από την Ανατολική Γερμανία στη Δυτική, όπου δραστηριοποιήθηκε πολιτικά με το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), του οποίου υπήρξε επί 10 και πλέον χρόνια πρόεδρος --από το 1974 μέχρι το 1985-- και του οποίου παρέμεινε επίτιμος πρόεδρος και μετά την αποχώρηση του από το κοινοβούλιο το 1998.

«Τα όνειρά μου εκπληρώθηκαν μετά την ενοποίηση» είχε δηλώσει στο αποχαιρετιστήριο πάρτι που είχε δώσει στη Βόνη. Η πολιτική σταδιοδρομία του Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ αντανακλά την πορεία της μεταπολεμικής Γερμανίας -από την «επανίδρυση» της Δυτικής Γερμανίας μέχρι την ενοποίηση των δύο γερμανικών κρατών- και σφράγισε ταυτόχρονα την πολιτική της ιστορία όχι μόνον στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής αλλά και στο πεδίο της εσωτερικής πολιτικής.

Επί 33 χρόνια διετέλεσε μέλος της γερμανικής βουλής (Μπούντεσταγκ) και επί 23 χρόνια υπουργός κυβερνήσεων συνασπισμού τόσο με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) όσο και με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU): υπουργός Εσωτερικών διετέλεσε επί κυβέρνησης Βίλι Μπραντ, από το 1969 ως το 1974.

Στην εξωτερική πολιτική ο Γκένσερ -που επί δύο σχεδόν δεκαετίες ζούσε ουσιαστικά μέσα σ' ένα αεροπλάνο και είχε την ικανότητα να κοιμάται ανεξαρτήτως ώρας, βάσει προγράμματος και σε δόσεις- υπήρξε ένθερμος «ευρωπαϊστής» και βασικός εκφραστής της πολιτικής των ισορροπιών και της άποψης ότι η Γερμανία, λόγω του παρελθόντος της, πρέπει να ασκεί «πολιτική αυτοσυγκράτησης».

Εξαίρεση σε αυτό αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια της θητείας του, η ενεργητική προώθηση της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας. Παρά ταύτα ο Γκένσερ έτεινε κατά κανόνα «ευήκοον ούς» στις ελληνικές θέσεις, με ιδιαίτερη ευαισθησία στο Κυπριακό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε ρυθμούς μαραθωνίου η Θεσσαλονίκη


Τι μέτρα λαμβάνει η Τροχαία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος» με την Τροχαία να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διεξαχθεί ομαλά η αθλητική διοργάνωση και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

Αύριο, Σάββατο, θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, που θα ξεκινήσει από την Παλιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

Συγκεκριμένα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου από τις 3 το μεσημέρι δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων από τα σημεία όπου θα περνούν οι δρομείς (Ανδρέα Παπανδρέου, Μοναστηρίου, Εθν.Αντιστάσεως, Κατσαντώνη, Φλώρου, Μεγ.Αλεξάνδρου, Πλατεία Ευόσμου), ενώ από τις 3:30 το μεσημέρι ανάλογες ρυθμίσεις θα ισχύσουν για το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Αγ.Παρασκευής, Μοναστηρίου, Θ.Χατζίκου, Λεωφ. Δενδροποτάμου, 28ης Οκτωβρίου, Καρ.Δημητρίου, Πλατεία Επταλόφου).

Στο δήμο Θεσσαλονίκης από τις 4:30 το απόγευμα δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση των οχημάτων προοδευτικά και ανάλογα με τη διέλευση των δρομέων, στη Λεωφόρο Στρατού και στη Μαν. Ανδρόνικου, από την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι το ύψος της Πλατείας Χ.Α.Ν.Θ., στην οδό Νικολάου Γερμανού, από το ύψος της Πλατείας Λευκού Πύργου επίσης μέχρι τη ΧΑΝΘ, στις οδούς Σαλαμίνος και Κουντουριώτη, όπως επίσης και στη Λεωφ. Νίκης.

Την Κυριακή, ημέρα όπου θα διεξαχθεί ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», όπως επίσης οι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και ο μαθητικός αγώνας 1.000 μέτρων, από τα ξημερώματα θα απαγορεύεται η κίνηση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Νίκης, καθώς και σε αρκετούς ακόμη κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, μέτρα θα ληφθούν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη, αλλά και από όπου περνούν οι μαραθωνοδρόμοι: στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία, στην οδό Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα, Κορδελιού, Ευόσμου), μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, στην οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Δάφνης και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Δάφνης, από την οδό Γιαννιτσών μέχρι την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στη Νέα Δυτική Είσοδο, από την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, στην οδό Παλαιού Σταθμού, από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Ν. Κουντουριώτου, καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής καθώς και στην Λεωφόρο Νίκης, από την οδό Ν. Κουντουριώτου μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Επιπλέον από τα ξημερώματα της Κυριακής δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση αλλά και η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετούς δρόμους των δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού - Ευόσμου για τη διευκόλυνση των δρομέων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πυροβόλησε και τραυμάτισε το σκύλο του γείτονά του


Ο 76χρονος συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Άγνωστοι παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι λόγοι που όπλισαν το χέρι 76χρονου, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον σκύλο του 87χρονου γείτονά του σε χωριό του Έβρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ο δράστης, με τη χρήση κυνηγητικού όπλου, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον σκύλο του 87χρονου. Ο 76χρονος συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, με απόφαση εισαγγελέα, έως και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται, ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός υπηρεσίας το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Θεσσαλονίκης


Θα απέχουν και από τις υπερωρίες τη Δευτέρα 4 Απριλίου.
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με αποχή από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο (2-3 Απριλίου), αλλά και από τις υπερωρίες, τη Δευτέρα 4 Απριλίου, αποφάσισαν σε σημερινή τους συνεδρίαση τα σωµατεία και οι σύλλογοι των εργαζομένων στην ΟΛΘ ΑΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους, στην οποία μάλιστα σημειώνεται ότι το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στην ΟΛΘ ΑΕ έχουν αποφασίσει να προσδιορίζουν ανά εβδομάδα τη μορφή των κινητοποιήσεων, που θα πραγματοποιούν, «όχι µόνο µε βάση τα δεδοµένα και τις εξελίξεις στην επιχειρούµενη πώληση του λιµανιού της Θεσσαλονίκης, αλλά και µε υψηλό το αίσθηµα ευθύνης στους χρήστες των λιµενικών υπηρεσιών, αλλά και του εµπορικού κόσµου της πόλης, που πλήττεται βάναυσα από τις ασκούµενες πολιτικές των τελευταίων ετών».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι υπογραμμίζουν εκ νέου «τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνητικών οργάνων και των διοικήσεων της ΟΛΘ ΑΕ που, δυστυχώς, την τελευταία δεκαετία δεν έχουν προχωρήσει ούτε στο µίνιµουμ των αναγκαίων προσλήψεων στο λιμάνι, µε αποτέλεσµα». Επιπλέον, αναφέρουν ότι η αποχή από την εργασία τις επόμενες ημέρες «αναδεικνύει τα τεράστια προβλήµατα ανταπόκρισης στις καθηµερινές εργασίες και τη µέγιστη προσπάθεια των εργαζόµενων να ανταποκριθούν στις ανάγκες φορτοεκφόρτωσης, αλλά και στη διαχείριση όλων των τρεχουσών εργασιών».

Τέλος, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τονίζουν ότι «ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει απευθυνθεί εγγράφως στο διοικητικό συµβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ προκειµένου να ενηµερωθεί, όπως προκύπτει από τον θεσµικό του ρόλο, για την εξέλιξη των ενεργειών τροποποίησης της σύµβασης µε το Ελληνικό Δηµόσιο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση σε 1.400 ανέργους νέους για συμμετοχή σε επιδοτούμενο πρόγραμμα


Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε.

Δύο δράσεις για την κατάρτιση συνολικά 1.400 ανέργων, 18-24 ετών, έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν από κοινού η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) της γενικής γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), ως συνδικαιούχος.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις περιφέρειες: Ηπείρου, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε μέσω του συνδέσμου στο διαδίκτυο: www.sbbe-edu.gr.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης. Οι δράσεις είναι οι εξής:

  • Κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics
  • Κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής».

Τονίζεται ότι οι προαναφερόμενες δράσεις εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφιες προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Συγχρηματοδοτούνται, δε, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα (Πράξη) επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων που απευθύνεται: σε 500 ανέργους νέους στον πρώτο τομέα και σε 900 ανέργους στον δεύτερο. Έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση, και θα υλοποιηθεί σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις:


  • Φάση 1: Α μέρος της θεωρητικής κατάρτισης, διάρκειας 60 ωρών.
  • Φάση 2: Α μέρος της πρακτικής άσκησης διάρκειας 100 ωρών.
  • Φάση 3: Β μέρος της θεωρητικής κατάρτισης, διάρκειας 60 ωρών.
  • Φάση 4: Β μέρος της πρακτικής κατάρτισης, διάρκειας 160 ωρών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα για το Ασφαλιστικό


Προετοιμασία πριν την 24ωρη απεργία στις 7 Απριλίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Hilton θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 5 το απόγευμα, την ώρα που θα πραγματοποιείται η συνάντηση των κυβερνητικών στελεχών με τους θεσμούς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί στην κινητοποίηση όλους του εργαζόμενους, με στόχο να αποτραπεί η συμφωνία που θα οδηγήσει, όπως υποστηρίζει, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και στη λεηλασία των εισοδημάτων τους.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της στη συνάντηση θα προλειανθεί το έδαφος για νέες εργασιακές και ασφαλιστικές ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, σημειώνοντας ότι είναι χρέος όλων των εργαζομένων να εκφράσουν την ενεργητική τους αντίθεση.

«Η κινητοποίηση της Δευτέρας, θα είναι η απαρχή της εβδομάδας εναντίωσης της ελληνικής κοινωνίας στην περαιτέρω διάλυση του ιστού της, με επόμενο σταθμό την 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 και το απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00» τονίζει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Κρήτη προετοιμάζεται για τον πρώτο της μαραθώνιο


Η διαδρομή θα είναι Χανιά-Μάλεμε-Χανιά.

Με την επίσημη μέτρηση της διαδρομής συνεχίστηκαν στα Χανιά οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του πρώτου Μαραθωνίου Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη. Η διαδρομή θα είναι Χανιά-Μάλεμε-Χανιά.

Ο πρώτος Μαραθώνιος Κρήτης θα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα των 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνα μικρότερης διαδρομής, «κοινωνικής προσφοράς», 2,5 χιλιομέτρων.

Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στη δημοτική αγορά των Χανίων, ενώ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη, παράλληλα με τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, η μαραθώνια συμμετοχική ποδηλατοδρομία, η οποία προτάθηκε να διεξαχθεί στον δήμο Αποκορώνου.

Το Σάββατο, 7 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν δρομικές αθλητικές εκδηλώσεις μαθητών σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθώς και η μαραθώνια λαμπαδηδρομία, η οποία θα έχει ως αφετηρία τον τάφο του Ειρηναίου Γαλανάκη, στο Καστέλι Κισσάμου, και θα τερματίσει στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Εκεί θα υπάρχει βωμός για να υποδεχτεί τη φλόγα της λαμπαδηδρομίας. Μετά την τελετή της φλόγας θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα και μουσικές εκδηλώσεις.

Η οργανωτική επιτροπή έχει προβεί στη δημιουργία και κατασκευή μεταλλίων ιδιαίτερης αισθητικής που αποτυπώνουν τα πολιτισμικά, ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της πόλης των Χανίων αλλά και της Κρήτης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την αποχή τους έως τις 15 Απριλίου οι δικηγόροι


Απόφαση του ΔΣΑ ενάντια στο Ασφαλιστικό.

Τη συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων της Αθήνας έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 αποφάσισε το ΔΣ του ΔΣΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας επαναλαμβάνοντας «την ομόθυμη στάση του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του».

Έτσι, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στις 29/3/2016, αποφάσισε την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων της Αθήνας έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αλεξιάδης υπόσχεται μερική αμνηστία σε όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια


«Δεν θα διαγράψουμε κάθε ευθύνη, αλλά θα δώσουμε κίνητρα».

Μερική αμνηστία σε όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια που έχουν κρυμμένα σε ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Δεν θα διαγράψουμε κάθε ευθύνη, αλλά θα δώσουμε κίνητρα» στους Έλληνες καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, προαναγγέλλοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, την ώρα που η κυβέρνηση πασχίζει να διορθώσει το τραπεζικό σύστημα και να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, προετοιμάζει νομοσχέδιο που θα παρέχει κίνητρα για την εθελοντική δήλωση αδήλωτων εισοδημάτων στο εξωτερικό.

Η νομοθεσία θα απαλλάσσει από πρόστιμα και κάποιες χρεώσεις αυτούς που σπεύσουν να δηλώσουν τα εισοδήματα.

Στα κίνητρα θα συμπεριληφθούν, μεταξύ άλλων, η απαλλαγή από τις ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη. Όπως εξήγησε, το νομοθέτημα αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

«Εάν κάποιος είχε δηλώσει εισόδημα, για παράδειγμα, 200.000 ευρώ σε ένα έτος, αλλά είχε καταθέσει 500.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Οι προτάσεις για συντελεστή φορολογίας 10-15% δεν είναι σοβαρές, ο συντελεστής θα είναι υψηλότερος», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει απώλειες εσόδων μεταξύ 15 και 20 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή και το παράνομο εμπόριο. Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 200 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή έως σήμερα, ενώ σημείωσε ότι οι Αρχές ερευνούν σήμερα 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ (Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου). Αναφερόμενος στην πορεία των δημοσίων εσόδων φέτος, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι είναι εντός των στόχων του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τη φορολογία εισοδήματος και ενοικίων, όπως συμφωνήθηκε με τους πιστωτές πέρυσι το καλοκαίρι.

«Διαπραγματευόμαστε σκληρά και τα πράγματα πάνε καλά», σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, εν όψει του νέου γύρου συζητήσεων με τους δανειστές την επόμενη εβδομάδα. «Θα υπάρξουν κάποια μέτρα, τα οποία θα επιβαρύνουν κάποιους φορολογούμενους, επειδή πρέπει να καλύψουμε ένα δημοσιονομικό κενό», δήλωσε, προσθέτοντας: «Δεν καταλαβαίνω εκείνους που επικρίνουν την κυβέρνηση για την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους πιστωτές, ενώ ταυτόχρονα αποδέχονται τη συμφωνία». Ερωτηθείς, αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει, στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση τον Απρίλιο, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο άμεσο ταμειακό πρόβλημα «Θα ακούσετε κινδυνολογία, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Αλλά δεν υπήρχε τότε πρόβλημα και δεν θα υπάρξει πρόβλημα τώρα», δήλωσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ομάδα εργασίας για τους οικισμούς του τέως ΟΕΚ


Απόφαση του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ομάδα εργασίας για τους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας συγκροτήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την υπ. αριθ. 14499/Δ9.3737/29-3-2016 απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Το έργο της Ομάδας Εργασίας που αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, είναι:

Η μετά από μελέτη υποβολή πρότασης τροποποίησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου περί του τρόπου καθορισμού της χρεούμενης αξίας ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας στους οικισμού του τέως ΟΕΚ, για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου.

Η καταγραφή, διερεύνηση, μελέτη και υποβολή προτάσεων επίλυσης των λοιπών προβλημάτων, που εμποδίζουν την έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων σε περαιωμένους οικισμούς τέως ΟΕΚ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την παραπάνω απόφαση, το υπουργείο στοχεύει στο να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες έκδοσης οριστικών παραχωρητηρίων στους περίπου 160 οικισμούς του τέως ΟΕΚ που εκκρεμούν από το 1998 και μετά και αφορούν περίπου 120.000 δικαιούχους, καθώς και να προσδιορισθεί ο τρόπος καθορισμού της χρεούμενης αξίας ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας, ώστε οι κατοικίες να αποδοθούν στους δικαιούχους σε κόστος που να ανταποκρίνεται στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερος ο Χανιώτης ιερέας που κατηγορήθηκε για ασέλγεια


Ελεύθερος αφέθηκε, κατά το αυτόφωρο δικαστήριο, ο ηλικιωμένος ιερέας στα Χανιά ο οποίος κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος μιας 18χρονης.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων έκρινε μη αποδεκτή την ποινική δίωξη του ιερέα για προσβολή της γενετήσιας προσβολής της κοπέλας, ενώ λόγω της μη πληρωμής του παραβόλου των 150 ευρώ που απαιτείται από την κοπέλα θεωρήθηκε ότι δεν έχει γίνει μήνυση και συνεπώς το δικαστήριο δεν μπορούσε να εξετάσει αν υπήρξε ασέλγεια.

Να θυμίσουμε ότι ο 81χρονος ιερέας είχε κατηγορηθεί πως επιχείρησε να φιλήσει και να θωπεύσει μια 18χρονη στα Χανιά.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές γίνονται «επιχειρηματίες» κόντρα στο μνημόνιο


Έφτιαξαν ακόμα και μπασκέτα-κάδο ανακύκλωσης με αισθητήρα.

Αξιοποίηση προϊόντων του πρωτογενούς τομέα τα οποία στη συνέχεια μεταποιούν με βότανα και μέλι, μείγματα αφεψημάτων και μπίρα από βύνη και μέλι, κατασκευή ιστοσελίδας που απευθύνεται σε όσους έχουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και ψάχνουν να βρουν επενδυτή και μπασκέτα-κάδος ανακύκλωσης προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο σχολικό περιβάλλον είναι μερικές από τις εικονικές επιχειρήσεις που έστησαν μαθητές από 15 έως 18 ετών από 100 σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

Την μπασκέτα-κάδο έφταιξαν 31 μαθητές του της Α' Λυκείου από το Περιστέρι, η οποία έχει αισθητήρα και μετράει το σκορ όταν κάποιος πετάξει στην ανακύκλωση ένα σκουπίδι. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν πλαστικά μπουκάλια νερού του μισού λίτρου που συγκέντρωσαν από το κυλικείο του σχολείου, ενώ η βάση της μπασκέτας έχει ροδάκια και εύκολη μεταφορά και προσαρμογή. Από τη στιγμή που την τοποθέτησαν στην αυλή αυξήθηκαν τα ανακυκλώσιμα υλικά κατά 80%.

Οι μαθητές δούλεψαν σε ομάδες, σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου με έναν ή δύο καθηγητές για την καθοδήγησή τους και πήραν τα εύσημα για την άρτια δουλειά τους, αναφέρει το ρεπορτάζ των Νέων.

Όσοι θέλουν να θαυμάσουν από κοντά τη δουλειά τους μπορούν να περάσουν από τη Μαθητική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που γίνεται σήμερα σε γνωστό εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου. Πολλά από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν θα είναι προς πώληση και τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς οργανισμούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είπε στην αστυνομία ότι τη βίασαν για να τη μεταφέρουν δωρεάν στο σπίτι


Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε ζημιές και σε ταξί.

Έναν πολύ περίεργο τρόπο για να επιστρέψει δωρεάν στο σπίτι της σκέφτηκε μια 22χρονη γυναίκα με το όνομα Claire Hollins στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η νεαρή κοπέλα κάλεσε το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης και ζήτησε να στείλουν ένα όχημα για να την πάει σπίτι της. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, εκείνη ξανακάλεσε και ανέφερε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού και ζητούσε επίμονα να την μεταφέρουν. Οι Αρχές έχοντας καταλάβει ότι δεν επρόκειτο για αληθινή καταγγελία απέρριψαν το αίτημά της και δεύτερη φορά.

Η 22χρονη, η οποία ήταν μαζί με κάποια φίλη της, όταν είδε ότι η αστυνομία δεν επρόκειτο να στείλει κάποιο περιπολικό μπήκε σε ένα ταξί για να φύγει. Ο οδηγός, ωστόσο, αντιλαμβανόμενος ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, της ζήτησε να του προπληρώσει το ποσό για την απόσταση των 56 χιλιομέτρων που θα έκανε μέχρι το σπίτι της. Εκείνη όχι μόνο αρνήθηκε αλλά βγήκε από το ταξί αρχίζοντας να χτυπάει το όχημα προκαλώντας ζημιά ύψους 500 λιρών. Συνελήφθη βέβαια λίγο αργότερα οπότε και παραδέχτηκε ότι δεν έπεσε ποτέ θύμα βιασμού αλλά ήθελε κάποιον να την πάει δωρεάν στο σπίτι της.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ατόμων που σήκωσαν το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, ήταν φανερό ότι η 22χρονη είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και όταν ζήτησε ένα περιπολικό, εκείνοι την συμβούλευσαν να πάρει ένα ταξί και να επιστρέψει στο σπίτι της. Αυτό και έκανε αλλά όταν ο οδηγός του ταξί είπε στην ίδια και τη φίλη της να κατέβουν από το όχημα αν δεν έχουν τα χρήματα, εκείνη αντέδρασε άσχημα και άρχισε να κλωτσάει το ταξί προκαλώντας πολλές ζημιές.

Ο δικηγόρος υπεράσπισής της, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η 22χρονη έχει πρόβλημα αλκοολισμού και δεν είχε συναίσθηση των πράξεών της ενώ έχει ζητήσει βοήθεια για να ξεπεράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η ίδια μάλιστα λέει ότι έχει μετανιώσει και θέλει να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο συνεχίζοντας τις σπουδές της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΦΕΤ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα από το διατροφικό σκάνδαλο


«Τα νοθευμένα και υποβαθμισμένα τρόφιμα ενδέχεται να αποτελέσουν απειλή για την υγεία των καταναλωτών και να αποδειχθούν κερδοφόρα για το οργανωμένο έγκλημα, βλάπτοντας την οικονομία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ για το διατροφικό σκάνδαλο που συγκλονίζει 57 χώρες και προσθέτει:

«Με βάση αυτή την παραδοχή η Interpol και η Europol ξεκίνησαν μία κοινή επιχείρηση (OPSON) με στόχο την εξιχνίαση των δικτύων και του οργανωμένου εγκλήματος πίσω από το παράνομο εμπόριο νοθευμένων και υποβαθμισμένων τροφίμων/ποτών. Η επιχείρηση OPSON έχει τρεις βασικούς στόχους:

-Την αύξηση της ευαισθητοποίησης όσον αφορά στους κινδύνους που προέρχονται από νοθευμένα ή υποβαθμισμένα τρόφιμα

-Τη δημιουργία συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να προωθηθεί μία συνεκτική απάντηση σε αυτού του είδους τα εγκλήματα

-Την προστασία των καταναλωτών μέσω της κατάσχεσης και καταστροφής των υποβαθμισμένων/νοθευμένων τροφίμων και εντοπισμού των δραστών.

Προκειμένου να είναι αποτελεσματική η δράση εναντίον του φαινομένου σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν η αστυνομία, τα τελωνεία, οι εθνικοί ρυθμιστικοί φορείς για τα τρόφιμα και συνεργάτες από τον ιδιωτικό τομέα. Η επιχείρηση που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

Την πρώτη φάση, της προπαρασκευής, όπου κάθε συμμετέχουσα χώρα αποφασίζει ποια υπόθεση θα εντάξει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και καθορίζει με λεπτομέρεια το πλάνο δράσης της .

Την επιχειρησιακή φάση όπου κάθε χώρα ανεξάρτητα και αυτόνομα αποφασίζει το είδος των ελέγχων που θα διενεργήσει. Ο ρόλος των Interpol και Europol περιλαμβάνει τη διασταύρωση των στοιχείων με τις βάσεις δεδομένων τους και το συντονισμό της διάθεσης των πληροφοριών προκειμένου να υποστηριχτούν οι τρέχουσες δράσεις. Κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής φάσης ακολουθούνται οι διαδικασίες και λαμβάνονται τα μέτρα που προβλέπονται από την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.

Στην μετα επιχειρησιακή φάση τα συμμετέχοντα κράτη μαζεύουν και στέλνουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στη Interpol και Europol και οι δύο οργανισμοί αναλύουν τα δεδομένα για να εκτιμήσουν τον κίνδυνο να αναγνωρίσουν τις καλύτερες πρακτικές και τα σημεία που χρίζουν βελτίωσης. Όλα αυτά αποτυπώνονται στην ετήσια έκθεση του προγράμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο η Europol στις 30.03.2016 στην ιστοσελίδα της εξέδωσε δελτίο τύπου κάνοντας τον απολογισμό του προγράμματος OPSON V (https://www.europol.europa.eu/content/largest-ever-seizures-fake-food-and-drink-interpol-europol-operation).

Όσον αφορά στην Ελλάδα ο συντονισμός του OPSON είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, οι υπηρεσίες του οποίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο των τροφίμων οργανώνουν και εκτελούν τους απαιτούμενους ελέγχους ακολουθώντας τις καθορισμένες σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο διαδικασίες.

Τα αναφερόμενα στον παραπάνω απολογισμό του προγράμματος OPSON V ευρήματα σχετικά με τα τρόφιμα δεν αποτελούν κίνδυνο για την χώρα μας όχι μόνο γιατί πρόκειται για μικρές ποσότητες που κατασχέθηκαν στο στάδιο της εισαγωγής τους σε κάθε χώρα αλλά και γιατί δεν διακινούνται στην χώρα μας τέτοια τρόφιμα.

Ο ΕΦΕΤ και οι άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο ελεγκτικών μηχανισμών σε όλα τα στάδια της παραγωγής και διάθεσης των τροφίμων αλλά και κατά την εισαγωγή τους, ακριβώς για να προστατεύσουν την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή.

Σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης κάποιου κινδύνου σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα δέσμευσης του τροφίμου και περιορισμού της διάθεσής του ενεργοποιώντας το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές και ενημερώνεται άμεσα το καταναλωτικό κοινό».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας στην ΠΟΕΔΗΝ για την κατάληψη


Τη σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και την κατάληψη του υπουργείου Υγείας σχολιάζει με ανακοίνωση της η ηγεσία του υπουργείου.

Χαρακτηρίζει την κατάληψη «μόνο ως κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο και αγωνιώδη προσπάθεια για αναζήτηση ρόλου και ύπαρξης της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ».

«Είναι απορίας άξιο πως η ηγεσία ενός συνδικαλιστικού οργάνου αντιδρά με τέτοιου είδους κινητοποιήσεις απέναντι σε μία πασιφανή προσπάθεια ανάταξης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, τα χρόνια της συστηματικής κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας, ήταν σχεδόν απούσα από τους αγώνες των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία» επισημαίνει.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι εκτός από την ψήφιση του νόμου 4368/2016 για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, που διασφαλίζει τη δωρεάν πρόσβασή τους στις δημόσιες δομές, ειδικά για το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προχωρήσει το τελευταίο εξάμηνο σε παρεμβάσεις που συνιστούν μια σημαντική «ένεση» ανθρώπινου δυναμικού στο Σύστημα Υγείας.

Όπως επισημαίνει:

- Δόθηκε παράταση έως τις 30/09/2016 σε 1.000 άτομα επικουρικό προσωπικό. Έχουν διοριστεί 345 μόνιμοι γιατροί από παλαιότερες προκηρύξεις, που είχαν παγώσει.

- Έχουν διοριστεί 675 επικουρικοί γιατροί.

- Έχουν προκηρυχτεί 985 θέσεις μόνιμου λοιπού νοσοκομειακού προσωπικού, για τις μισές περίπου εκ των οποίων έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα και ξεκινούν άμεσα οι διορισμοί.

- Έχουν διορισθεί 141 άτομα ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέσω του προγράμματος του ISF, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

- Ορκίστηκαν στις 26/01/2016 και έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία 187 νέοι διασώστες του ΕΚΑΒ.

- Έχει περατωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών και ξεκινούν οι τοποθετήσεις, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, των 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών, που θα στελεχώσουν ΜΕΘ, οι οποίες παρέμεναν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

- Προκηρύχτηκαν 585 θέσεις λοιπού επικουρικού νοσοκομειακού προσωπικού, με βάση τα στοιχεία για τις ανάγκες των νοσοκομείων

- Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την κάλυψη 690 νέων θέσεων μόνιμων γιατρών.

- Έως το τέλος του μήνα θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την κάλυψη 1.700 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και 100 νέων θέσεων διασωστών στο ΕΚΑΒ.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία, που πραγματοποιείται μια τόσο μεγάλη προσπάθεια "αιμοδότησης" της δημόσιας περίθαλψης με ανθρώπινο δυναμικό, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να υποθέσουμε ότι η στάση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...