Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την 1η Μάη 2013


Ανακοίνωση 01.05.2013

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ως γνήσιος εκφραστής της φωνής πλέον του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων και Ελληνίδων με Αναπηρία, στηρίζει απεργία που έχουν προκηρύξει την Πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Ως τριτοβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας, στηρίζει και αγωνίζεται επίμονα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μιας πληθυσμιακής ομάδας που αναμφίβολα εκτίθεται στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Ακόμη περισσότερο τώρα, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας της οικονομικής κρίσης.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί τις Ομοσπονδίες των Ατόμων με Αναπηρία, των μέλη - φορείς αυτών αλλά και όλα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία, καθώς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προβάλλουν τα πάγια και δίκαια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Οι Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία δεν θα πληρώσουν μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Διασφαλίστε τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ εδώ και τώρα!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30.04.2013

Με ανοιχτή επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την τύχη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ - ΜΕΑ) της χώρας, διότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως πρόνοια για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους μετά την 31η Αυγούστου 2013, που αποτελεί την ημερομηνία λήξης της συγχρηματοδότησή τους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 - 2013.

Οι υπηρεσίες που παρέχουν τα ΚΔΑΠ - ΜΕΑ είναι πολύ σημαντικές: Συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία όσο και στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους. Η παύση της λειτουργίας αυτών των Δομών θα οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους στο αποκλεισμό!

Η ελληνική Πολιτεία έχει την ηθική υποχρέωση αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα να προστατεύσει τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, διασφαλίζοντας τη λειτουργία των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ τόσο για το επόμενο σχολικό έτος, δίχως καμία περικοπή στο ύψος της χρηματοδότησης και δίχως καμία μείωση στον αριθμό των ωφελουμένων - ατόμων με αναπηρία, όσο και για τα επόμενα χρόνια.

Η επιστολή με τις προτάσεις αναλυτικά επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 92 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 139 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εγκύκλιος διοίκησης ΙΚΑ για την σύσταση μη αμιγών υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ


Ανακοίνωση 30.04.13

Με νέα εγκύκλιό της η Διοίκηση του ΙΚΑ συστήνει στου Διευθυντές των Υγειονομικών Μονάδων των ΚΕΠΑ να προβαίνουν σε κάθε δυνατή λύση στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και της ιατρικής δεοντολογίας για να μην ταλαιπωρούνται οι αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τους από συνεχείς αναπομπές τους σε υγειονομικές επιτροπές, ειδικά όταν η αναπηρία του απαιτεί την εξέτασή τους από μία και παραπάνω ιατρική ειδικότητα.

Με αυτό το σκεπτικό, και υπό το βάρος συνεχών πιέσεων της Ε.Σ.ΑμεΑ. των φορέων μελών της, του συνηγόρου του πολίτη κ.λπ. η διοίκηση του ΙΚΑ προτρέπει με την ανωτέρω εγκύκλιο στην σύσταση μη αμιγών επιτροπών για την έγκαιρη εξέταση ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. σας κοινοποιεί την ανωτέρω εγκύκλιο, η οποία δύναται να αποτελέσει μοχλό πίεσης σε περίπτωση που υπηρεσιακοί παράγοντες των τοπικών υγειονομικών μονάδων ΚΕΠΑ δεν προβαίνουν στις ενέργειες που προτρέπει η εγκύκλιος, και κατ’ αυτό τον τρόπο ταλαιπωρούν αναίτια άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.

Την εγκύκλιο με θέμα : «Σύσταση μη αμιγών Υγειονομικών Επιτροπών» μπορείτε να την αναζητήσετε στην διεύθυνση: http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/GEN_P51_12_18-4-2013.pdf.

Με εκτίμηση



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στην Ελλάδα της κρίσης, άνεργος με αναπηρία, άνεργος δια βίου…


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30.04.2013

Έντονη ανησυχία, απογοήτευση, φόβο και αγανάκτηση δημιουργεί στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ατόμων με αναπηρία στον στενό, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε συνδυασμό με την ολοκληρωτική έλλειψη μέτρων και πολιτικών για την αντιμετώπιση της εκρηκτική ανεργίας που μαστίζει το χώρο της αναπηρίας διαχρονικά και όχι μόνο σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Η εξαίρεση ατόμων με αναπηρία και χρόνια πάθηση και γονέων, συζύγων, κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία από το σκληρό και βάρβαρο για κάθε εργαζόμενο -με αναπηρία ή χωρίς αναπηρία- μέτρο της εφεδρείας, διαθεσιμότητας που προμηνύει την απόλυση, δεν διασφαλίζει το σύνολο των ατόμων με αναπηρία που εργάζονται σε φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, αφού ελήφθη μόνο για τους έχοντες ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Σε πλήθος δημοτικών επιχειρήσεων και Δήμων άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 50% έως 66% των οποίων οι συμβάσεις έχουν μετατραπεί με αποφάσεις του ΑΣΕΠ σε αορίστου χρόνου δεν έχει ληφθεί κανένα προστατευτικό μέτρο. Πιθανή ένταξή των ατόμων με αναπηρία στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας σημαίνει με βεβαιότητα άνεργος δια βίου…

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με την οποία καταργούνται οργανικές θέσεις και δίνεται η δυνατότητα καταγγελίας σύμβασης αορίστου χρόνου έχει κορυφώσει την ανησυχία των εργαζομένων με αναπηρία και μελών οικογενειών ΑμεΑ. Η ΕΣΑμεΑ, η αντιπροσωπευτική φωνή των ΑμεΑ, δεν εισακούστηκε.

Σήμερα καλεί για πολλοστή φορά την πολιτική ηγεσία να αναλογιστεί τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί και στις οποίες δικαιούνταν να ενταχθούν τα άτομα με αναπηρία, εάν εφαρμόζονταν τυπικά και ουσιαστικά ο βασικός προστατευτικός νόμος 23643/98 για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, τα αναφαίρετα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία βάσει της παρ. 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος, τα εργασιακά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία όπως αυτά υπαγορεύονται από τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία την οποία κύρωσε η Ολομέλεια της Βουλής πριν ένα περίπου χρόνο και αποτελεί νόμο του Κράτους (4074/2012).

Το αναπηρικό κίνημα θα ασκήσει κάθε πρόσφορο νομικό μέσο και κάθε μέσο αγωνιστικής διεκδίκησης για να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος με αναπηρία ούτε ένας εργαζόμενος με που έχει στη φροντίδα του άτομα με αναπηρία (γονέας, σύζυγος ή κηδεμόνας). Η πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας διακυβεύεται από τη στιγμή που αυτή η οικονομική κρίση μετατρέπεται σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 130 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Άμεση παρέμβαση ΕΣΑμεΑ


Ανακοίνωση 29.04.13
Η άμεση και έγκαιρη παρέμβαση της Ε.Σ.ΑμεΑ επί του ν/σ «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των ν. 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013» και η στοχευμένη διαμαρτυρία της για τη διάταξη του νέου Ε.Ε.Τ.Α. (πρώην ΕΕΤΗΔΕ) στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν στην εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή 0,5 τα πρόσωπα που βαρύνονται φορολογικά με άτομα που πάσχουν από νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω έφερε θετικά αποτελέσματα.

Στην ανάρτηση της Έκθεσης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στην ιστοσελίδα της Βουλής http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=c227c93d-9f59-45a4-83f1-09fc54a0fdf2 έγινε δεκτή η πρόταση της Ε.Σ.ΑμεΑ. για την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή 0,5 και στα πρόσωπα που βαρύνονται φορολογικά με άτομα με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down και αυτισμό, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα με την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου το Δεκέμβριο του 2011.

Αναμένεται και η ανάρτηση του ψηφισθέντος νομοσχεδίου από στιγμή σε στιγμή για την επιβεβαίωση της θετικής αυτής είδησης.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ο αγώνας στα ΚΕΠΑ συνεχίζεται


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29.04.2013

Η διάταξη που αφορά στην καταβολή χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας για ένα εξάμηνο, εφόσον ο συνταξιούχος αναμένει να εξεταστεί από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ για την ανανέωση του δικαιώματος χορήγησης της σύνταξης συμπεριλαμβάνεται στο ν. 4144/2013.

Η διάταξη αυτή αποτελεί μερική ικανοποίηση του αιτήματος της Ε.Σ.ΑμεΑ. με το οποίο ζητούσε να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η οικονομική εξόντωση των αιτούντων στα ΚΕΠΑ την πιστοποίηση αναπηρίας τους, προκειμένου να συνεχιστεί η χορήγηση σύνταξης ή πάση φύσεως αναπηρικού επιδόματος (προνοιακού, εξωϊδρυματικού, απολύτου αναπηρίας κ.λπ.).

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. απευθύνθηκε προς τη Βουλή κατά την ψήφιση της επίμαχης διάταξης και σημείωσε τα εξής:

- Το άρθρο 66 ικανοποιεί μερικώς το αναπηρικό κίνημα αφού δεν συμπεριλαμβάνει τους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων των οποίων το επίδομα αποτελεί μοναδικό μέσο επιβίωσης.
- Η ισχύς του άρθρου 66 λήγει την 31-10-2013 αναιτιολόγητα αφού δεν διαφαίνεται η δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ έως αυτή την ημερομηνία
- Το άρθρο 66 δεν λαμβάνει πρόνοια για την ανανέωση του βιβλιαρίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αιτούντων για την ανανέωση έμμεσης ασφάλισης για λόγους αναπηρίας ή ανανέωσης βιβλιαρίου απορίας κ.λπ.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί τη βελτίωση αυτής της διάταξης ούτως ώστε αυτή να καταστεί προστατευτική για κάθε άτομο με αναπηρία από την αναποτελεσματική εφαρμογή του νέου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Εγκύκλιος σε ηλεκτρονική μορφή (application/pdf, 229 KB)
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 117 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Η «ιστορία» της Πρωτομαγιάς


Πρωτομαγιά ονομάζεται η πρώτη ημέρα του Μαΐου, η οποία είναι ημέρα αργίας -η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, για το εργατικό κίνημα είναι απεργία- για πολλές χώρες του κόσμου.

Τις περισσότερες φορές η Πρωτομαγιά είναι συνώνυμη με την Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών, Εργατική Πρωτομαγιά, την ημέρα δηλαδή που τιμώνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος.

Ο εορτασμός όμως της Πρωτομαγιάς, έχει τις ρίζες του στις παγανιστικές εορτές του παρελθόντος. Πολλά από τα αρχαία έθιμα έχουν επιβιώσει μέχρι και σήμερα.

Η σημασία της ημέρας της Πρωτομαγιάς για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά, για το βόρειο ημισφαίριο, η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης.

Οι πρώτοι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς ξεκίνησαν στην προ-χριστιανική Ευρώπη με γιορτές όπως το κέλτικο Μπελτέιν και την εωσφορική γιορτή της Νύχτας του Walpurgis στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και γίνονται μέχρι σήμερα .

Με τον εκχριστιανισμό όμως της Ευρώπης, πολλές από αυτές τις γιορτές είτε απαγορεύτηκαν, είτε έλαβαν χριστιανικό χαρακτήρα. Έτσι, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχασε τον θρησκευτικό του νόημα.

Σήμερα, σε πολλές περιοχές της Ευρώπης επιβιώνουν έθιμα αυτής της εποχής όπως ο χορός γύρω από το Γαϊτανάκι, επίσης πολλές νεο-παγανιστικές ομάδες προσπαθούν να αναβιώσουν ανάλογα αρχαία έθιμα της Πρωτομαγιάς.

Για πολλές προ-χριστιανικές παγανιστικές κοινωνίες της Ευρώπης η Πρωτομαγιά εορταζόταν ως η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Έτσι το Θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου συνέπιπτε με τη μέση του καλοκαιριού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πιο χοντρός άνθρωπος του κόσμου


Έχει να βγει από το σπίτι του 10 ολόκληρα χρόνια και αιτία αυτού είναι το υπερβολικό του βάρος. Ο λόγος για τον 42χρονο Βρετανό, Κιθ Μάρτιν, ο οποίος ζυγίζει 368 κιλά.

Και μόνο η εικόνα του προκαλεί σοκ. Είναι αυτή την στιγμή ο πιο χοντρός άνθρωπος στον κόσμο. Ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει κάνει μεγάλα λάθη στην ζωή του, καθώς έτρωγε ανεξέλεγκτα.



Δεν έχει βγει από το σπίτι του εδώ και 10 χρόνια και είναι ουσιαστικά σαν να ζει σε μια φυλακή. «Κατανάλωνα 20.000 θερμίδες την ημέρα, η περιφέρεια της μέσης μου είναι 182 εκ. και δεν έχω βγει από τι σπίτι μου από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001» είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε, η τελευταία φορά που κάθισε σε καρέκλα ήταν πριν από επτά χρόνια, ενώ το 2009 τον απεγκλώβισε από τα σκαλιά η πυροσβεστική.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική πατέντα προσβασιμότητας


Από τα... ωραία, που μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Αν προσπαθήσει κανείς να διασχίσει τον ποδηλατόδρομο της οδού Καλαμπάκας στα Τρίκαλα, θα έρθει αντιμέτωπος με κάτι… μοναδικά ελληνικό!



Αφενός έγινε ειδικός σχεδιασμός και παράκαμψη, προκειμένου να μην πειραχθεί ο αιωνόβιος πλάτανος αφετέρου, με το που περνά ο ποδηλάτης την παράκαμψη πέφτει σε... χαντάκι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα


Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα και στους ανέργους; Δείτε το βίντεο από το πρωινό του ΑΝΤ1.





Διαβάστε περισσότερα...

Μ.Τετάρτη- Όταν ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του


Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο. Το πρωί τελείται o εσπερινός της Μεγάλης Τετάρτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.


Βρισκόμαστε στο μέσο της Μεγάλης Εβδομάδας. Το γεγονός που έρχεται η Εκκλησία να μας θυμίσει, λαμβάνει χώρα δύο ημέρες πριν οδηγηθεί ο Ιησούς Χριστός στο Σταυρό. Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος είναι αυτός που εξιστορεί τι έγινε εκείνη την ημέρα:


Ο Ιησούς βρισκόταν στο σπίτι του Σίμωνα του λεπρού. Εκεί εμφανίστηκε μια γυναίκα κρατώντας ένα μπουκαλάκι με ακριβό μύρο. Ζήτησε συγχώρεση από τον Υιό του Θεού, επειδή ήταν πόρνη, και έριξε αυτό το μύρο στα μαλλιά Του. Οι μαθητές του Ιησού, θεώρησαν την πράξη αυτή μεγάλη σπατάλη, αφού θα μπορούσαν να πουλήσουν το μύρο και με τα χρήματα που θα έπαιρναν να βοηθούσαν τους φτωχούς.

Ο Ιησούς παίρνοντας το μέρος της γυναίκας, επίπληξε τους μαθητές του, λέγοντας τους ότι η γυναίκα αυτή του έκανε καλό, αφού με αυτό το μύρο τον ετοίμασε για την ταφή. Τους θύμισε ότι τους φτωχούς θα μπορούν να τους βοηθούν καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους, ενώ Εκείνον θα τον έχουν για λίγο ακόμα. Την συγχώρησε για τις αμαρτίες της και, προφητικά μιλώντας, είπε ότι η πράξη της αυτή θα αναφέρεται στο Ευαγγέλιο που θα κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας, αυτή η αναφορά, ένα μνημόσυνο γι’ αυτήν. Τότε ο Ιούδας έφυγε και πήγε να συναντήσει τους Αρχιερείς. Τους ρώτησε τι θα του δώσουν για να τους παραδώσει τον Χριστό, και αυτοί του υποσχέθηκαν τριάντα αργύρια.

Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης που αναφέρεται σε τέσσερα γεγονότα. Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Ιησού Χριστό, τον Μυστικό Δείπνο, την Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή των Παθών του Χριστού.

Κατά την διάρκεια του Μυστηρίου του Μεγάλου Ευχελαίου, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Ευλογείται έτσι το λάδι με το οποίο ο ιερέας «σταυρώνει» τους πιστούς στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες.


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Δεν εμβολιάζονται τα παιδιά στην Ελλάδα"


«Ελλάδα: περικοπές σε βάρος του πληθυσμού» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel, που σημειώνει:

«Οι γιατροί δεν μπορούν πλέον να εγχειρίσουν, τα παιδιά δεν εμβολιάζονται. Η Ελλάδα κάνει περικοπές. Τώρα υπάρχουν και μαζικές απολύσεις στο δημόσιο».

«Εκτεταμένες απεργίες στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος σύντομου δημοσιεύματος της Süddeutsche Zeitung που παρατηρεί:

«Οι διαμαρτυρίες για το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας οδηγούν σήμερα σε εκτεταμένες απεργίες στην υπερχρεωμένη χώρα».



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή τροφίμων στο Ηράκλειο


Πασχαλινή διανομή τροφίμων και κηπευτικών προϊόντων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Κοινωνικού της Παντοπωλείου, με την έκτακτη υποστήριξη της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Η διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην οδό Καζαντζάκη 6-8 στο Ηράκλειο από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:30 στο Ηράκλειο.

Οι δικαιούχοι, που έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, για να παραλάβουν τα τρόφιμα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Η περιφέρεια Κρήτης ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά τους 25 προμηθευτές για τη συγκεκριμένη διανομή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.


Διαβάστε περισσότερα...

Απέλυσαν τον... "κοπανατζή"


Σε οριστική απόλυση μετέτρεψε την πειθαρχική ποινή εκπαιδευτικού το ΣτΕ κάνοντας δεκτή την αίτηση του Γενικού Διοικητική Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή και μετέτρεψε την πειθαρχική ποινή που είχε επιβληθεί σε εκπαιδευτικό, λόγω μακροχρόνιας αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά του πάνω από δύο χρόνια, από 6μηνη προσωρινή παύση σε οριστική απόλυση, ενώ την ίδια στιγμή απέρριψε την αίτηση του εκπαιδευτικού που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που του επέβαλε την 6μηνη προσωρινή παύση.

Ειδικότερα, ο επίμαχος εκπαιδευτικός παραπέμφθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, καθώς υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα (σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα): 1) της αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά του πάνω από 22 συνεχόμενες ημέρες και 2) της άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας. Πράγματι το πρωτοβάθμιο συμβούλιο το έτος 2007 έκρινε ότι ο επίμαχος εκπαιδευτικός υπέπεσε στα αποδιδόμενα σ' αυτόν πειθαρχικά παραπτώματα: α) της αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά του πάνω από 30 εργάσιμες ημέρες μέσα σε ένα έτος και β) της άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας και του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης.

Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτικός άσκησε ένσταση στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο το Νοέμβριο του 2008 την έκανε δεκτή και μετέτρεψε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης σε προσωρινή παύση έξι μηνών.

Ο εκπαιδευτικός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί η δευτεροβάθμια απόφαση, ενώ παράλληλα ο κ. Ρακιντζής ζήτησε από το ΣτΕ να μεταρρυθμιστεί η πειθαρχική απόφαση του επίμαχου εκπαιδευτικού και να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής απόλυσης. Οι δυο αυτές αιτήσεις συνδικάστηκαν.

Σύμφωνα με το ιστορικό και την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε ο επίμαχος εκπαιδευτικός που υπηρετούσε στην Θεσσαλονίκη, μετά την μη επανεκλογή του ως σχολικού συμβούλου (28.3.2003) και μέχρι την ημέρα που ανέλαβε υπηρεσία σε Γυμνάσιο των Αθηνών (13.6.2005), δηλαδή συνολικά δυο χρόνια, δυο μήνες και 16 ημέρες, απείχε παράνομα από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντά του και με δική του υπαιτιότητα, ενώ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές του υπουργείου Παιδείας. Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το επίμαχο διάστημα ο εκπαιδευτικός ελάμβανε κανονικά το μισθό του.

Αναλυτικότερα, μετά την μη ανανέωση της θητείας του ως σχολικού συμβούλου ο εκπαιδευτικός προσπάθησε να τοποθετηθεί σε Μουσικό Σχολείο του Αλίμου, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Όμως, την 1η Σεπτεμβρίου 2004 παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, χωρίς να υπάρχει σχετική υπηρεσιακή απόφαση για την τοποθέτησή του. Του γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο ότι δεν μπορεί να διδάξει στο σχολείο του Πειραιά. Στη συνέχεια στις 11 Οκτωβρίου 2004 υπέβαλε αίτηση για να τοποθετηθεί σε ένα από τα Μουσικά Σχολεία του Πειραιά ή του Αλίμου ή του Ιλίου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Τελικά τοποθετήθηκε σε Γυμνάσιο των Αθηνών στις 13.6.2005, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα (1.9. έως 10.10.2004) παρείχε υπηρεσία στην αρμόδια καλλιτεχνική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, χωρίς όμως να υπάρχει σχετική απόφαση τοποθέτησής του στο επίμαχο σχολείο.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1670/2013 απόφασή τους (Γ΄ Τμήμα) απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο επίμαχος εκπαιδευτικός και δέχτηκαν ότι υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα που του αποδίδονται. Οι δικαστές έκριναν ότι η προσήκουσα ποινή που πρέπει να επιβληθεί στον εν λόγω εκπαιδευτικό είναι αυτή της οριστικής παύσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μην ξοδεύετε τσάμπα τη ζωή σας σε άχρηστα πράγματα, κάντε αυτά που ονειρεύεστε»


Το συγκινητικό μήνυμα της Μαριάννας Ζαχαριάδη.

Την τελευταία της πνοή άφησε τη Μεγάλη Δευτέρα, στο Αττικό Νοσοκομείο, η 23χρονη Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, που έπασχε από το λέμφωμα Χότσκινς.

Στο φως της δημοσιότητας ήλθε μήνυμα που είχε αναρτήσει η ίδια στο Facebook την 1η Φεβρουαρίου.

«Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται κάποιες στιγμές, σε άλλους πιο εύκολες και σε άλλους πιο δύσκολες! Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα δικό μου θέμα που έχω εδώ και αρκετό καιρό... Γιατί τώρα; Γιατί κάποια πράγματα είναι τόσο προσωπικά και δικά σου, που είναι δύσκολο να τα μοιραστείς με όλους. Και ειδικά για μένα που ήμουν μια αθλήτρια του επιπέδου που ήμουν, ακόμα πιο δύσκολο. Γιατί κάπου δεν θες να το παραδεχθείς.

Το να είσαι άρρωστος δεν είναι ντροπή και κακό να το λες, δεν το επέλεξα, απλά με βρήκε και με αυτή μου την κίνηση εύχομαι να βοηθήσω και άλλα άτομα να εκδηλώσουν το πρόβλημα τους και να το μοιραστούν. Έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, όμως εύχομαι για τα καλύτερα! Εδώ που βρίσκομαι δεν μπορώ να μπαίνω συνέχεια στο ίντερνετ.
Ο,τι γράφω δεν το γράφω για λύπηση προς τον εαυτό μου, αλλά για να δείξω πως στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Γι' αυτό μην την ξοδεύετε τσάμπα και σε άχρηστα πράγματα, κάντε όλα αυτά που ονειρεύεστε χωρίς να αφήσετε τίποτα ανεκμετάλλευτο. Ο δρόμος για την νίκη του καρκίνου τελικά διαπίστωσα πως δεν είναι εύκολος.
Όμως συνεχίζω τον αγώνα μου... Ευχαριστώ»!

Η Μαριάννα Ζαχαριάδη είχε καταφέρει να φτάσει έως και τη δεύτερη θέση του βάθρου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, όπου και πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ με επίδοση 4,45 μέτρα, πριν ακόμα την καταβάλει η σοβαρή ασθένεια.


Διαβάστε περισσότερα...

Με τους παλαιούς κωδικούς η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Θα ισχύουν έως τα τέλη Αυγούστου.

Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2013 η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των φορολογουμένων φυσικών προσώπων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TaxisNet.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, δόθηκε νέα προθεσμία για την ισχύ των κωδικών πρόσβασης χρηστών φυσικών προσώπων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TaxisNet.

Συγκεκριμένα, οι υφιστάμενοι κωδικοί θα ισχύουν έως και την 30η Αυγούστου 2013 και με αυτούς θα υποβάλλονται οι κάθε είδους δηλώσεις.

Σημειώνεται πως η σχετική προθεσμία για την ισχύ των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που είναι φυσικά πρόσωπα και ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet εξέπνεε σήμερα ωστόσο μετά από αιτήματα λογιστών - φοροτεχνών, αλλά και μετά από προβλήματα στο νέο TaxisNet δόθηκε τετράμηνη παράταση.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δώρα χωρίς σύνορα


Εναλλακτικές προτάσεις για το Πάσχα από τους Γιατρούς χωρίς σύνορα.

Δώρα ζωής που δεν γνωρίζουν περιορισμούς και σύνορα προτείνουν οι Γιατροί χωρίς σύνορα για το Πάσχα μέσα από το διαδικτυακό τους κατάστημα www.msfgifts.gr.

Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε εμβόλια, κουνουπιέρα, θεραπευτική τροφή, κιτ εξυγίανσης νερού, φάρμακα κατά του AIDS και χειρουργικό κιτ.

Ο παραλήπτης του δώρου θα λάβει μια ηλεκτρονική κάρτα που θα γράφει πώς κάποιος ασθενής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, όσο κοντά ή μακριά και αν βρίσκεται, θα βοηθηθεί χάρη στο δώρο αυτό.


Διαβάστε περισσότερα...

«Θέλω να σταθώ και πάλι στα πόδια μου»


Το συγκινητικό μήνυμα του 17χρονου που θέλει να περπατήσει ξανά.

Στην Λάρισα βρίσκεται ο 17χρονος Γρηγόρης Παπαγιάννης, ο οποίος έμεινε παράλυτος κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο κεφάλι. Μιλώντας στο lesvosnews.gr ο μαθητής ευχαρίστησε εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και είπε πως θέλει να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να παίξει και πάλι ποδόσφαιρο.

Ο 17χρονος είπε πως θα ξεκινήσει άμεσα το στάδιο της φυσικής αποκατάστασής του για την αφαίρεση αιμαγγειώματος.





Διαβάστε περισσότερα...

Τρόφιμα και ρούχα σε άπορους στη Λέσβο


Πρόσκοποι και οδηγοί του νησιού δώρισαν τα προϊόντα.

Τρόφιμα στον υπεύθυνο του κοινωνικού παντοπωλείου Πλωμαρίου, ιερέα Μεταξή Ευστάθιο, παρέδωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη.

Τα τρόφιμα προήλθαν από χορηγία των προσκόπων και των οδηγών του νησιού.

Παραδόθηκαν ακόμη είδη ένδυσης στον υπεύθυνο υπάλληλο του Θεομήτωρ για τις ανάγκες των τροφίμων του ιδρύματος, είδη ένδυσης και υπόδησης για τις ανάγκες των λαθρομεταναστών στον χώρο προσωρινής διαμονής τους (ΠΙΚΠΑ).

Τα είδη ένδυσης προήλθαν από παλαιότερη κινητοποίηση του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου.


Πηγή: http://www.lesvosnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια επαγγέλματα έχουν δουλειά και ποια φλερτάρουν με την ανεργία


Έρευνα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποτυπώνει την κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε έρευνα απορρόφησης για τους αποφοίτους των ετών 2002-2006. Η έρευνα ολοκληρώθηκε πρόσφατα και το πορίσμά της είναι αρκετά σημαντικό ενόψει και του μηχανογραφικού δελτίου που θα κληθούν να συμπληρώσουν σύντομα οι μαθητές των ενιαίων και επαγγελματικών λυκείων.

Πιο κάτω παρουσιάζονται μερικά αριθμητικά δεδομένα που κρίνουμε χρήσιμα για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Από την ανάλυση των στοιχείων της έρευνας ξεχωρίζουμε τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας που σημειώνουν απόφοιτοι τμημάτων επαγγελμάτων υγείας όπως της νοσηλευτικής, της φυσικοθεραπείας, της μαιευτικής αλλά και των τμημάτων οχημάτων και πληροφορικής.

Στον αντίποδα βρεφονηπιοκόμοι, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, βιβλιοθηκονόμοι, διαιτολόγοι, τεχνολόγοι γεωπόνοι παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι απόφοιτοι τουριστικών επαγγελμάτων και γεωπονικών τμημάτων εμφανίζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας ενώ οι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού αναφέρονται διαρκώς στις θετικές προοπτικές.

1. Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 24%, ενώ το 67% των ανέργων αναζητά εργασία περισσότερο από ένα χρόνο. Το 50% αυτοαπασχολείται ενώ το 23% είναι μισθωτοί.

2. Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων
Το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 15%,ενώ το 57% των ανέργων αναζητά εργασία περισσότερο από ένα χρόνο. Η αυτοαπασχόληση ανέρχεται στο 17% ενώ η πλειονότητα των εργαζομένων είναι μισθωτοί απασχολούμενοι.

3. Τμήμα Φυσικοθεραπείας
Παρουσιάζει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας. Συγκεκριμένα το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 11%. Οι περισσότεροι εκ των φυσικοθεραπευτών δήλωσαν μισθωτοί απασχολούμενοι ενώ αυτοαπασχολείται,έχει δικό του φυσικοθεραπευτήριο, το 21%.

4. Τμήμα Νοσηλευτικής
Οι πλειονότητα των αποφοίτων εργάζονται ως μισθωτοί. Το ποσοστό της ανεργίας είναι μονοψήφιο και ανέρχεται μόλις στο 5%. Το 98% απασχολείται επάνω στο αντικείμενο των σπουδών του.

5. Τμήμα Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων
Το ποσοστό της ανεργίας των αποφοίτων ανέρχεται στο 29% και είναι από τα υψηλότερα συγκριτικά με τις υπόλοιπες σχολές των επαγγελμάτων υγείας. Οι πλειονότητα εργάζεται με το καθεστώς της μισθωτής εργασίας.

6. Τμήμα Μαιευτικής
Το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 12%. Το 69% των μισθωτών απασχολούμενων εργάζεται στο δημόσιο. Οι πλειονότητα των αποφοίτων είναι μισθωτοί απασχολούμενοι. Μόλις μία απόφοιτος του τμήματος δήλωσε ότι αυτοαπασχολείται στην επιχείρηση που διατηρεί η οικογένειά της.

7. Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας
Το ποσοστό της ανεργίας φθάνει το 29%. 4 στους 5 αποφοίτους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Μόλις το 20% εργάζεται στο δημόσιο. Το 44% δεν εργάζεται σε αντικείμενο σχετικό με τις σπουδές του.

8. Τμήμα Αισθητικής
Το ποσοστό της ανεργίας αγγίζει το 12%. Το ποσοστό αυτοαπασχόλησης είναι σχετικά υψηλό συγκριτικά με άλλα τμήματα και φθάνει στο 34%. Το 60% των μισθωτών απασχολούμενων εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και το 40% στο δημόσιο.

9. Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
Αν και η πλειονότητα των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού υποστηρίζει ότι τα τουριστικά επαγγέλματα έχουν θετικές προοπτικές στην αγορά εργασίας αυτό δεν αποτυπώνεται και στο ποσοστό της ανεργίας των αποφοίτων που φθάνει στο 21%. Το 86% εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και μόλις το 14% στο δημόσιο. Το ποσοστό της αυτοαπασχόλησης είναι χαμηλό και φθάνει το 10%. Το 41% των μισθωτών απασχολούμενων δεν εργάζεται στο αντικείμενό του.

10. Τμήμα Λογιστικής
Η ανεργία των λογιστών που αποφοίτησαν από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης φθάνει το 16%. Το 13% των εργαζομένων αυτοαπασχολείται ενώ το 65% είναι μισθωτοί. Από τους μισθωτούς το 57% εργάζεται επάνω στο αντικείμενό του.

11. Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης
Η ανεργία των αποφοίτων του τμήματος φθάνει στο 17%. Το ποσοστό της αυτοαπασχόλησης είναι 16% ενώ 4 στους 5 εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

12. Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας
Οι απόφοιτοί του έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καθώς αυτή ανέρχεται στο 42%. Το 55% είναι άνεργοι περισσότερο από δύο χρόνια. Το ποσοστό της αυτοαπασχόλησης είναι μόλις 3%.

13. Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Το ποσοστό της ανεργίας είναι 26%.Το 78% των ανέργων αναζητά εργασία περισσότερο από δύο χρόνια. Το ποσοστό της αυτοαπασχόλησης είναι 18% ενώ στον ιδιωτικό τομέα εργάζεται το 73% των μισθωτών απασχολούμενων.

14. Τμήμα Ζωικής Παραγωγής
Το ποσοστό της ανεργίας είναι χαμηλότερο από αυτό των αποφοίτων της φυτικής παραγωγής. Φθάνει στο 18%. Το 21% όσων εργάζονται αυτοαπασχολείται ενώ και εδώ η πλειονότητα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

15. Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων.
Οι manager των αγροτικών επιχειρήσεων έχουν ποσοστό ανεργίας της τάξης του 31%. Το 56% των ανέργων αναζητά εργασία περισσότερο από δυο χρόνια ενώ οι μισοί εργαζόμενοι απασχολούνται σε επάγγελμα άσχετο με τις σπουδές τους.

16. Τμήμα Αυτοματισμού
Στο τμήμα αυτό καταγράφεται ανεργία που φθάνει το 19%.Το ποσοστό της αυτοαπασχόλησης είναι μονοψήφιο και φθάνει το 6%. Το 88% των εργαζομένων έχει εργασία σχετική με το αντικείμενο των σπουδών του.

17. Τμήμα Ηλεκτρονικής
Το ποσοστό ανεργίας των αποφοίτων του τμήματος ηλεκτρονικής είναι 17%. Το 13% αυτοαπασχολείται ενώ το 67% εργάζεται με το καθεστώς της μισθωτής εργασίας. Μόλις το 50% εργάζεται επάνω στο αντικείμενο των σπουδών του.

18. Τμήμα Οχημάτων
Εμφανίζει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καθώς αυτό ανέρχεται στο 6%.Εδώ όμως πρέπει να αναφέρουμε ότι ο κλάδος του αυτοκινήτου διέρχεται μεγάλη κρίση και ίσως αυτό να μην έχει προλάβει να αποτυπωθεί στην έρευνα. Το ποσοστό της αυτοαπασχόλησης φθάνει το 23%. Το 72% εργάζεται επάνω στο αντικείμενο των σπουδών του.

19. Τμήμα Πληροφορικής
Το ποσοστό της ανεργίας των πληροφορικάριων είναι 12%. Θετικό κρίνεται το γεγονός ότι το 95% των μισθωτών απασχολούμενων εργάζεται επάνω σε αυτό που σπούδασε. Το ποσοστό της αυτοαπασχόλησης είναι χαμηλό και φθάνει στο 8%.

20. Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής
Το 60% των ανέργων αναζητά εργασία περισσότερο από ένα χρόνο ενώ το ποσοστό της ανεργίας φθάνει το 24%. Υψηλό είναι το ποσοστό της αυτοαπασχόλησης καθώς αυτό φθάνει στο 44%. Οι μισθωτοί απόφοιτοι του τμήματος είναι μόλις το 25%.


Χαμηλότερα Ποσοστά Ανεργίας
Τμήμα
Ποσοστό ανεργίας
Νοσηλευτική
5%
Οχημάτων
6%
Φυσικοθεραπεία
11%
Αισθητική
12%
Μαιευτική
12%
Πληροφορική
12%
Υψηλότερα Ποσοστά Ανεργίας
Τμήμα
Ποσοστό ανεργίας
Βιβλιοθηκονομία
42%
Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων
31%
Βρεφονηπιοκομία
29%
Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων
29%
Φυτική Παραγωγή
26%


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγάπη χωρίς όρια παρά την αναπηρία!


Η συγκινητική υποδοχή της Emma στο αφεντικό της.

Ο σκύλος, λένε, είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και αυτή η ιστορία έρχεται να το αποδείξει περίτρανα.

Η Emma είναι ένα pitbull ενός χρόνου που παλεύει καθημερινά με μια σοβαρή ασθένεια, που φθείρει τα κόκαλά της, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη δυσκολία να κινηθεί.

Η αρρώστια της, όμως, δεν την απέτρεψε από το να υποδεχτεί με θέρμη και αγάπη τον ιδιοκτήτη της που επέστρεφε από το Αφγανιστάν.

Η Melissa Swanson και ο σύζυγός της, που υπηρέτησε για έξι μήνες στο Αφγανιστάν, έχουν άλλα δύο σκυλιά εκτός από την Emma, το Mikey και τη Jesse, και είναι θετοί γονείς στον οργανισμό SNARR, που ασχολείται με ζώα με ειδικές ανάγκες και την αποκατάστάση τους.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι συγκινητικό. Όταν η πόρτα ανοίγει και μπαίνει μέσα ο σύζυγος της Melissa τα δύο υγιή σκυλιά τρέχουν γεμάτα ενέργεια να τον υποδεχτούν. Το ίδιο, όμως, κάνει και η Emma, αψηφώντας το πρόβλημα υγείας της. Μπορεί να μην μπορεί να τρέξει, αλλά η αγάπη της για το αφεντικό της είναι αδιαμφισβήτητη. Και επιβραβεύεται με μια μεγάλη αγκαλιά...

















Διαβάστε περισσότερα...

Δεν εισπράττουν δώρο Πάσχα οι ταξιτζήδες


Πιστεύουν ότι αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τους πολίτες.

Πιστοί στη σύσταση της πανελλήνιας ομοσπονδίας για μη είσπραξη του δώρου Πάσχα για ακόμη μια χρονιά παραμένουν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί της Θράκης.

Εδώ και τρία χρόνια και δεδομένων των άσχημων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, με τον κλάδο των ταξί να πλήττεται, καθώς το σύνολο των πολιτών, ειδικότερα στις επαρχιακές πόλεις, έχουν περιορίσει δραματικά τις μετακινήσεις τους με ταξί, οι οδηγοί ταξί αποφάσισαν να μην εισπράττουν το δώρο Πάσχα.

Τα ταξί σε Ξάνθη, Έβρο και Κομοτηνή εφαρμόζουν και φέτος την απόφαση αυτή, ελπίζοντας πως αυτό θα λειτουργήσει σαν «κίνητρο» για τους πολίτες ώστε να κάνουν χρήση των ταξί κατά τη διάρκεια των εορτών χωρίς να σκέφτονται την οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.


Πηγή: http://www.thrakitoday.com
Διαβάστε περισσότερα...

Υπάλληλος του ΙΚΑ συνελήφθη για υπεξαίρεση


Άδειαζε τα ταμεία του Ιδρύματος και δήλωνε θύμα κλοπής.

Ένας 47χρονος υπάλληλος του ΙΚΑ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι αφαίρεσε δύο φορές χρήματα από την υπηρεσία του και δήλωσε ψευδώς ότι έπεσε θύμα κλοπής και ληστείας αντίστοιχα για να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας χθες το μεσημέρι ο εν λόγω υπάλληλος κατήγγειλε στην Άμεση Δράση ότι άγνωστος δράστης έκλεψε 21.000 ευρώ από το Ταμείο του ΙΚΑ όταν εκείνος απουσίασε για λίγη ώρα από τη θέση του.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2012 ο ίδιος υπάλληλος είχε καταγγείλει ότι άγνωστος τον απείλησε με όπλο στη διάρκεια της εργασίας του και αφαίρεσε από το Ταμείο του ΙΚΑ 25.000 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι και στις δύο περιπτώσεις οι καταγγελίες του ήταν ψευδείς και τα χρήματα τα πήρε ο υπάλληλος.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25.000 ευρώ.

Σε βάρος του υπαλλήλου σχηματίστηκε δικογραφία για «υπεξαίρεση στην υπηρεσία και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση» και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαράτσι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες


Αυξάνεται η υποχρεωτική εισφορά για τους Αυστραλούς.

Αύξηση 0,5% της υποχρεωτικής εισφοράς για το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε σήμερα η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Τα χρήματα αυτά, γύρω στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση της Εθνικής Ασφάλειας Αναπήρων, όπως εξήγγειλε η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι, κατά μέσο όρο, θα προσφέρουν περίπου ένα δολάριο την ημέρα για να έχουν πλήρη ασφάλεια τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται θα κατατίθενται σε ειδικό ταμείο και θα διατίθενται μόνον για την παροχή υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρίες. Συνεισφέροντας έξτρα, κάθε πολίτης αποκτά τη σιγουριά, ότι ο ίδιος και η οικογένειά του θα έχουν περίθαλψη αν υποστούν κάποια αναπηρία», είπε η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Κομμένο και ραμμένο» για λίγους το νέο ΕΣΠΑ


ΟΕΣΥΝΕ: Αν δεν αλλάξουν οι κανόνες αποκλείονται το 90% των μικρομεσαίων.

Πάνω από το 90% των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες υποφέρουν από έλλειψη ρευστότητας, θα αποκλειστούν εκ των προτέρων από τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, εάν οι δράσεις και διαδικαστικές/λειτουργικές απαιτήσεις των προκηρύξεων κρατικών ενισχύσεων παραμείνουν σχεδιασμένες ως έχουν.

Αυτό ισχυρίζεται η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), προσθέτοντας ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι τα προγράμματα αυτά στηρίζουν ουσιαστικά μόνο επιχειρήσεις και πολίτες, που θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να προβούν στις χρηματοδοτούμενες επενδύσεις, είτε ελάμβαναν κονδύλια από το ΕΣΠΑ είτε όχι.

«Τα προγράμματα κινούνται στη λογική αυτού που η ΕΕ ονομάζει «dead weight» («περιττό βάρος»). Δηλαδή ενισχύουν μόνο όσους θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν και μόνοι τους την επένδυση, λαμβάνοντας, π.χ., δάνεια από εμπορικές τράπεζες. ΄Εκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (2011), σχετικά με τα δάνεια τύπου ΤΕΜΠΜΕ ή ΕΤΕΑΝ, προσδιορίζει το περιττό βάρος στην Ε.Ε. σε περίπου 40%, όταν στην Ελλάδα ξεπερνάει το 90%», σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Ομάδας Θεσμικών Παρεμβάσεων ΟΕΣΥΝΕ, Βαγγέλης Αχιλλόπουλος, στο πλαίσιο κατάθεσης προτάσεων της Ομοσπονδίας για τη διαβούλευση του νέου ΕΣΠΑ.

Όπως διευκρίνισε, οι προτάσεις αυτές είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης 2,5 μηνών, μεταξύ της Ομάδας Θεσμικών Παρεμβάσεων και εννέα περιφερειακών συνδέσμων της ΟΕΣΥΝΕ ανά την Ελλάδα.

Οι νέοι επιχειρηματίες επισημαίνουν ακόμη ότι δράσεις, που αφορούν ενισχύσεις κάτω από το όριο «DeMinimis» (σ.σ.: ήσσονος σημασίας), είναι απαραίτητο να έχουν στο εξής χαρακτήρα πολλών μικρών/ευέλικτων βημάτων. «Όχι σε μεγάλα, πολύπλοκα προγράμματα, ναι σε πολλά μικρά, ευέλικτα πολυεργαλεία», σημείωσε ο κ. Αχιλλόπουλος.

Για υφιστάμενες επιχειρήσεις, η ΟΕΣΥΝΕ προτείνει πολλά μικρά προγράμματα, που «ακολουθούν» αυτοτελείς φάσεις των αναγκών των επιχειρήσεων.

Εισηγείται δε, διαδικασία επιχορήγησης, που θα συνδυάζει δανεισμό στην αρχή και, ακολούθως, επιδότηση βάσει πλήρωσης συγκεκριμένων κριτηρίων. Αναλόγως του σταδίου της επένδυσης ή/και της επιχείρησης, θα ορίζονται οι απαιτούμενες από τις τράπεζες διασφαλίσεις (πχ. προσημείωση 1ης, 2ης υποθήκης) για τη χορήγηση μικρών δανείων σε κάθε φάση.

Για τη νέα καινοτομική επιχειρηματικότητα προτείνεται η δημιουργία εναλλακτικού μηχανισμού προώθησης της δημιουργίας/χρηματοδότησης νέων εταιρειών, με το όνομα «iDea Framework», που θα αντλεί «δυνάμεις» μέσω του διαδικτύου («Crowdsourcing»).


Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι παίρνουν πίσω τις πινακίδες λόγω Πάσχα


Θα πρέπει, πρώτα, να καταβληθεί το πρόστιμο.

Επιστρέφονται από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, οι άδειες οδήγησης καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων) προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 29.04.2013.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Νίκου Δένδια, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 29.04.2013.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

• Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

• Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

• Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

• Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

• Μη καταβολή τέλους διοδίων

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στην περιβαλλοντική αδειοδότηση ζητά ο ΣΕΒ


Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος.

Την επιτάχυνση και απλούστευση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης συζήτησε αντιπροσωπεία του ΣΕΒ με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ευάγγελο Λιβιεράτο, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις για την έκδοση της άδειας αυτής απαιτήθηκαν τρία χρόνια.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, παρέδωσε στον κ. Λιβιεράτο έκθεση, στην οποία καταγράφονται τα προβλήματα (πολυπλοκότητα, μεγάλοι πραγματικοί χρόνοι εφαρμογής, έλλειψη τυποποίησης και πρότυπων κανόνων) που δημιουργούν αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, χωρίς να εξασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσης, στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη επιτάχυνσης της εφαρμογής του νόμου 4014/2011 για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ, ο ΣΕΒ παρέδωσε 35 προτάσεις που, μεταξύ άλλων, αφορούν:

-Την υιοθέτηση κατάλληλων περιβαλλοντικών προτύπων και ανάλογων δεικτών μέτρησης που θα διευκολύνουν την τήρηση της συμμόρφωσης και τους μεταγενέστερους ελέγχους.

-Την ενίσχυση της τυποποίησης των διαδικασιών και την ανάπτυξη προτύπων εντύπων για το σύνολο των αδειοδοτήσεων των κλάδων/οικονομικών δραστηριοτήτων.

-Την ουσιαστική τυποποίηση και τον ακριβή προσδιορισμό των απαιτήσεων για τους όρους σύνταξης των περιεχομένων κάθε άδειας.

-Την τυποποίηση των γνωμοδοτικών επιτροπών ανά ομάδα έργων.

-Τη δυνατότητα των ενδιαφερόμενων να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για την εξέλιξη των αδειών μέσω του διαδικτύου.

-Τη διακίνηση των εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών σε ηλεκτρονική μορφή και τη χρήση της ηλεκτρονικής υπογραφής.

-Την αξιοποίηση του Κεντρικού και των Περιφερειακών Συμβουλίων Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης.

-Τη θέσπιση Δικτύου Πιστοποιημένων Υπευθύνων Φακέλων σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε κάθε διαδικασία αδειοδότησης (δια-τμηματική ομάδα).

-Την επιτάχυνση της σύστασης του προβλεπόμενου μητρώου πιστοποιημένων αξιολογητών για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, επισημαίνει ότι η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης δημιουργεί υψηλά κόστη και επιβαρύνσεις, όχι μόνο στις μεγάλες αλλά, κυρίως, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας και εκφράζει την ελπίδα να προχωρήσει σύντομα η εφαρμογή των προτάσεων του Συνδέσμου.


Διαβάστε περισσότερα...

Προς πάγωμα των αυξήσεων στη ΔΕΗ


ΡΑΕ και Κομισιόν βάζουν «φρένο» στις αυξήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου.

Καμία αύξηση από την 1η Μαΐου δε θα γίνει στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και η Κομισιόν βάζουν φρένο στις αυξήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου.

Η ΡΑΕ βλέπει σε γνωμοδότηση της ότι θα υπάρξει μείωση των δαπανών της ΔΕΗ για το 2013.

Συγκεκριμένα γνωμοδότησε κατά την συνεδρίασή της στις 25 Απριλίου υπέρ της μείωσης κατά 16,9% των εύλογων δαπανών της ΔΕΗ στις ανταγωνιστικές δραστηριότητες της παραγωγής και της προμήθειας, από τα 4.539 εκατ. ευρώ σε 3.770 εκατ. ευρώ για φέτος, εν μέρει λόγω της αλλαγής στην τιμή των δικαιωμάτων εκπομπών που παρατηρείται φέτος.

Παράλληλα, το μέγιστο επιτρεπόμενο έσοδο για τους πελάτες χαμηλής τάσης τοποθετείται από την Αρχή στα 2.730 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΡΑΕ, στον επικαιροποιημένο προϋπολογισμό της ΔΕΗ υπάρχουν διαφορές στις εκτιμήσεις του ενεργειακού ισοζυγίου συγκριτικά με τις υποθέσεις του Δεκεμβρίου, με σημαντικότερη μεταβολή την αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής και της παραγωγής από ΑΠΕ, ενώ σημαντική μείωση επέρχεται στη λιγνιτική παραγωγή και στην παραγωγή με φυσικό αέριο της ΔΕΗ.

Αντίστοιχα, θεωρεί εύλογη μια μέση τιμή CO2, για ολόκληρο το 2013, ίση με 3 ευρώ ανά τόνο, λαμβάνοντας υπόψη και τις πρόσφατες εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η τιμή αυτή έρχεται σε αντίθεση με την τιμή στα 7 ευρώ ανά τόνο που είχε θέσει αρχικά η ίδια η ΔΕΗ μετά την εμπειρία του 2012.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανάγκασε την κόρη της να μείνει έγκυος με σπέρμα που αγόραζε από το διαδίκτυο


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες με τη μάνα να υποβάλει τη 16χρονη σε τεχνητή γονιμοποίηση.

Σοκάρει η περίπτωση μιας 55χρονης Βρετανίδας, η οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, επειδή ανάγκασε την έφηβη υιοθετημένη κόρη της να μείνει έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση γιατί ήθελε οπωσδήποτε ένα μωρό.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης που είχαν παραμένει απόρρητα, η κόρη εξαναγκάστηκε να... γονιμοποιήσει τον εαυτό της, στο δωμάτιό της επτά φορές σε διάστημα δύο χρόνων από το 2008 όταν ήταν 14 ετών, χρησιμοποιώντας σύριγγες με σπέρμα που η θετή μητέρα της είχε αγοράσει μέσω διαδικτύου από την τράπεζα σπέρματος Cryos στην Δανία. Τελικά έμεινε έγκυος στα 16 και γέννησε στα 17.

Οι εξαιρετικού χαρακτήρα συνθήκες της εγκυμοσύνης του κοριτσιού αποκαλύφθηκαν όταν μαίες υποπτεύθηκαν την μητέρα, η οποία απαγόρευε στην κόρη της να έρθει σε επαφή με το νεογέννητο.

«Δεν θέλουμε τίποτε που να δημιουργεί δέσιμο και αλληλεξάρτηση μεταξύ τους», είπε η μητέρα σε μια από τις μαίες όταν εκείνη πρότεινε πως το κορίτσι καλό θα ήταν να θηλάσει το μωρό. Επειτα από μια σειρά ανάλογων περιστατικών, οι μαίες ενημέρωσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες και η αστυνομία επενέβη τον Ιούλιο του 2011.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε το Μάρτιο του 2012, αλλά αποκαλύφθηκε τώρα. Ο δικαστής Πίτερ Τζάκσον του Ανωτάτου Δικαστηρίου τόνισε πως είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι ένας γονέας μπορεί να συμπεριφερθεί με τόσο κακό και εγωιστικό τρόπο απέναντι σε ένα ευάλωτο παιδί.

Η μητέρα, η οποία χαρακτηρίστηκε στη διάρκεια της δίκης ως «ιδιαίτερα ισχυρή προσωπικότητα» ήθελε να ελέγχει απόλυτα τις τρεις υιοθετημένες κόρες της, τις οποίες είχε απομονώσει από τον κόσμο. Δεν τους επέτρεψε να πάνε σχολείο, αντίθετα τις δίδασκε η ίδια στο σπίτι, αλλά ούτε και να βγαίνουν έξω.

Η γυναίκα αυτή ήθελε να υιοθετήσει και ένα τέταρτο κορίτσι και απελπίστηκε όταν οι αρμόδιες αρχές δεν ενέκριναν την τέταρτη υιοθεσία. Τότε έπεισε την μεγαλύτερη κόρη της να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα τεχνητής γονιμοποίησης για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί που η γυναίκα θα μεγάλωνε σαν δικό της.

Η μητέρα ήθελε οπωσδήποτε το παιδί να είναι κορίτσι και για το λόγο αυτό ανάγκασε την έγκυο κόρη της να κάνει κλύσματα με λεμόνι ή ξύδι γιατί πίστευε ότι μπορεί να επηρεάσουν το φύλο του παιδιού. Η κόρη δήλωσε πως επέτρεψε στην μητέρα της να την χρησιμοποιήσει με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο επειδή την αγαπούσε.

Ο δικαστής αναφέρθηκε στο διεθνές εμπόριο σπέρματος, επισημαίνοντας πως «δεν υπήρξαν επαρκείς έλεγχοι για την δυνατότητα ενός ατόμου να αποκτήσει σπέρμα».

Στην Βρετανία δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την αγορά σπέρματος μέσω ίντερνετ και τη χρήση του στο σπίτι χωρίς επιτήρηση.

Η βρετανική Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας ανακοίνωσε πως είναι «συγκλονισμένη και κατάπληκτη από την φρικτή αυτή υπόθεση» και πρόσθεσε πως θα συζητήσει με το υπουργείο Υγείας τα θέματα που προκύπτουν από την αγορά σπέρματος.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέες εμπλοκές στη μεταφορά των μαθητών το Σεπτέμβρη


Οι Περιφέρειες προειδοποιούν.

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών φέρνει στο προσκήνιο η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Επισημαίνει μάλιστα τους κινδύνους να υπάρξει πρόβλημα για τη νέα σχολική περίοδο 2013-2014.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να θέσει και πάλι το θέμα στο υπουργείο Εσωτερικών σκεπτόμενη ότι:

«Η μεταφορά των περίπου 200.000 μαθητών της χώρας αποτελεί υποχρέωση του κράτους αφού το δημόσιο αγαθό της Παιδείας είναι αδιαπραγμάτευτο.

Οι Περιφέρειες βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη και στο πλαίσιο αυτό είναι διατεθειμένες να εκπληρώσουν τις απορρέουσες από το νόμο υποχρεώσεις τους- να εκτελέσουν το έργο της μεταφοράς των μαθητών- χωρίς όμως έκνομες διαδικασίες.

Η μη έκδοση της σχετικής ΚΥΑ και μάλιστα σύμφωνα με τις αναγκαίες βελτιώσεις και τροποποιήσεις που προτείνουμε, σε συνδυασμό με την μη κατανομή των αναγκαίων πιστώσεων στους προϋπολογισμούς των Περιφερειών μας οδηγεί να σας δηλώσουμε την αδυναμία μας να εκτελέσουμε τις υποχρεώσεις μας, στα πλαίσια της νομιμότητας και των υποχρεωτικών χρονοδιαγραμμάτων.

Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και σας καλούμε να προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε το Σεπτέμβριο του 2013 οι μαθητές να μπορούν και πάλι να μεταφέρονται στα σχολεία τους».


Διαβάστε περισσότερα...