Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Αγωγή 3,3 δισ. ευρώ κατά της Volkswagen στη Γερμανία


Κατατέθηκε σε γερμανικό δικαστήριο από 278 θεσμικούς επενδυτές.

Στην κατάθεση αγωγής κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen προχώρησαν 278 θεσμικοί επενδυτές από όλο τον κόσμο, με την οποία ζητούν 3,3 δις ευρώ για τη χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η αγωγή αυτή, που κατατέθηκε στο Μπράουνσβαϊγκ, αποτελεί τη μεγαλύτερη έως σήμερα νομική δοκιμασία της εταιρείας στη Γερμανία, μετά από ένα κύμα αγωγών στις ΗΠΑ για το ίδιο σκάνδαλο. Στην αγωγή υποστηρίζεται ότι η Volkswagen απέτυχε να δημοσιοποιήσει έγκαιρα πληροφορίες για το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων.

Η υπόθεση έρχεται έξι σχεδόν μήνες μετά την παραδοχή από τη Volkswagen ότι είχε εγκαταστήσει λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της για να εξαπατά τους ελέγχους εκπομπών αερίων, ένα σκάνδαλο που εξαπλώθηκε σε όλη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Το δικαστήριο του Μπράουνσβαϊγκ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εκκρεμούν 65 υποθέσεις για το θέμα αυτό. Η γερμανική εταιρεία αντιμετωπίζει, επίσης, έναν μεγάλο αριθμό αγωγών στις ΗΠΑ καθώς και ποινικές διώξεις σε διάφορες χώρες.

Καθώς η Volkswagen αρνήθηκε να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για έναν διακανονισμό και δεν θα παραιτηθεί του δικαιώματός της για τον προβλεπόμενο χρόνο παραγραφής, ήταν αναγκαία η υποβολή της αγωγής, δήλωσε ο δικηγόρος Αντρέας Τιλπ, ο οποίος εκπροσωπεί επενδυτές σε πολλές γερμανικές υποθέσεις που αφορούν θέματα διαφάνειας στην κεφαλαιαγορά.

Μεταξύ των εναγόντων στη νέα υπόθεση κατά της VW περιλαμβάνονται επενδυτές από την Αυστραλία, την Αυστρία, τη Δανία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ταϊβάν. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, επίσης, 17 γερμανικές εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων καθώς και ασφαλιστικές εταιρίες και το Ασφαλιστικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων της Καλιφόρνια, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Τιλπ. 'Αλλοι 20 θεσμικοί επενδυτές, που ζητούν πάνω από 1 δις ευρώ, βρίσκονται σε συζητήσεις με την εταιρεία για μία νέα αγωγή, δήλωσε ο Τιλπ, ο οποίος κατέθεσε την πρώτη ατομική υπόθεση μετόχου κατά της VW την 1η Οκτωβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοβουλία για την αξιοποίηση αρχείων φυλακών με ιστορικό ενδιαφέρον


Δράση από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αρχεία με ιστορικό ενδιαφέρον τα οποία τηρούνται στις φυλακές της χώρας πρόκειται να αξιοποιηθούν με πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο "ανοίγει ομπρέλα" για την προστασία τους.

Η αξία των αρχείων αυτών είναι μεγάλη, καθώς καλύπτουν σχεδόν όλη την Κατοχική, Εμφυλιακή και Μεταπολεμική περίοδο και περιλαμβάνουν σημαντικό πρωτότυπο αρχειακό υλικό. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σωφρονιστικών καταστημάτων και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους δρομολογείται η παραλαβή, φύλαξη και επεξεργασία των αρχείων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε: «Πρόθεσή μας είναι η συνεργασία με όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα όπου υπάρχει ιστορικής αξίας αρχειακό υλικό. Σκοπός μας είναι η προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση αυτού του υλικού. Κάτι τέτοιο αποτελεί υποχρέωσή μας απέναντι στην νεότερη Ιστορία του τόπου μας και ιδίως απέναντι σε όσους συμπατριώτες μας έπεσαν θύματα διώξεων στις πιο ταραγμένες περιόδους της».

Την πρωτοβουλία και το συντονισμό της προσπάθειας έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωστής Παπαϊωάννου, ο οποίος επισκέφτηκε ήδη τις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών και ειδικότερα το χώρο όπου φυλάσσονται αρχεία ιστορικού ενδιαφέροντος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα για φυσικό αέριο στα πλοία από την ΔΕΠΑ


Αναμένεται η ενεργοποίηση της ζήτησης LNG για ναυτιλιακή χρήση.

Η τροφοδοσία με φυσικό αέριο απομακρυσμένων περιοχών και νησιών, καθώς και η ανάπτυξη υποδομών για τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως ναυτιλιακού καυσίμου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, περιλαμβάνονται στους στόχους του ευρωπαϊκού προγράμματος Poseidon Med στο οποίο από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η ΔΕΠΑ ως συντονιστής.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με αφορμή την εκκίνηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος, τονίστηκε ότι αναμένεται η ενεργοποίηση της ζήτησης LNG για ναυτιλιακή χρήση, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, το πρόγραμμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διάθεση του υγροποιημένου αερίου σε τέσσερα κύρια λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα), καθώς και στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται ακόμη η αναβάθμιση του Τερματικού της Ρεβυθούσας που θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα φόρτωσης LNG σε πλοία ανεφοδιασμού καυσίμων, η μετασκευή/ναυπήγηση πλοίων με καύσιμο LNG, η δημιουργία της απαραίτητης υποδομής στα λιμάνια, καθώς και η ναυπήγηση ειδικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που θα κινείται με LNG στην περιοχή της Βενετίας.

Το πρόγραμμα POSEIDON MED II συγχρηματοδοτείται από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» και θα διαρκέσει πέντε χρόνια. Στο έργο συμμετέχουν 26 εταίροι από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα e-mail του Outlook για iOS προστατεύονται πλέον και με δαχτυλικό αποτύπωμα


Μεγαλύτερη ασφάλεια για τα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Ακόμη και τα e-mail σας μπορούν πλέον να προστατευθούν με το δαχτυλικό αποτύπωμα χάρη στην ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής του Outlook από την Microsoft. Η αναβάθμιση της εφαρμογής επιτρέπει πλέον στους χρήστες να προστατεύουν τα e-mail τους ακόμη περισσότερο με το δακτυλικό τους αποτύπωμα, σε iOS συσκευές που είναι εξοπλισμένες με τον απαιτούμενο αισθητήρα.

Μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει την συγκεκριμένη επιλογή, την προστασία δηλαδή μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος, μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής του εν λόγω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη ρύθμιση η οποία αναφέρει «Απαίτηση Touch ID» δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει την ενεργοποίηση και πλέον δεν θα έχει πρόσβαση αν δεν χρησιμοποιήσει το αποτύπωμά του.



Την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε, μετά την ενεργοποίηση, να προσπελάσετε το Outlook σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το δαχτυλικό σας αποτύπωμα για να μπείτε στην εφαρμογή και να δείτε τα μηνύματα σας. Ούτε η εφαρμογή της Apple για τα e-mails ούτε το Gmail έχει την συγκεκριμένη ρύθμιση για το δαχτυλικό αποτύπωμα ακόμη. Ωστόσο για το Gmail υπάρχει μια έξτρα εφαρμογή η οποία λέγεται «Safe Mail for Gmail» και η οποία έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Σίγουρα αποτελεί μια σημαντική διαφοροποίηση της Microsoft από τις άλλες εταιρείες όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι, της επιπλέον ασφάλειας των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και δεν είναι απίθανο να δούμε στο μέλλον την Apple και το Gmail να αποκτούν την δική τους σχετική ρύθμιση. Εξάλλου αυτού του είδους οι εφαρμογές συνηθίζουν να κινούνται παράλληλα στις αναβαθμίσεις τους και σε όσα προσφέρουν στους χρήστες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι λένε οι δικηγόροι στην υπόθεση Παντελίδη - H νέα μήνυση της οικογένειας


"Υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι δεν οδηγούσε ο Παντελίδης"


Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη δήλωσε στην εκπομπή "Αλήθειες με την Ζήνα" ότι υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής το μοιραίο τζιπ.

Ο κ. Πέτρος Καϊμακάμης τόνισε μεταξύ άλλων: "Δεν γνωρίζουμε τι κατέθεσε η 21χρονη Φρόσω που επέβαινε στο τζιπ. Για εμάς η κατάθεση της 21χρονης Φρόσως δεν είναι το μοναδικό στοιχείο πάνω στο οποίο θα βασιστούμε".

Δείτε το βίντεο από το STAR:



-----------------

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη


Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη, η οποία επέβαινε στο μοιραίο τζιπ μαζί με τον Παντελή Παντελίδη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο I. Κωλέττη οι εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας Παντελίδη και της Μίνας δεν συμπίπτουν.

Η βασική διαφωνία σύμφωνα με πληροφορίες αφορά στην ταχύτητα που είχε το όχημα κατά την πρόσκρουση στο προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



-----------------

H νέα μήνυση της οικογένειας Παντελίδη- Ποιους κατηγορούν και γιατί


"Θα κάνουμε μήνυση σε όσους φταίνε για την κατάσταση του χώρου που έγινε το συμβάν" σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη στην εκπομπή "Aλήθειες με την Ζήνα".

"Πιστεύουμε ότι σε δύο μήνες θα έχουμε τα αποτελέσματα από τις τοξολογικές εξετάσεις" δήλωσε ο κ. Καϊμακάμης.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



-----------------

Το μήνυμα της οικογένειας του Παντελίδη στο Facebook


Με ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα του Παντελή Παντελίδη, η οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή γνωστοποιεί ότι πλέον την διαχειρίζεται εκείνη και παράλληλα ευχαριστεί τους θαυμαστές του για την αγάπη που δείχνουν.

Αναλυτικά η ανάρτηση της οικογένειας:



Επίσης στην επίσημη σελίδα του Παντελίδη αναρτήθηκε και μια φωτογραφία από το αντίο της ΑΕΚ στον 33χρονο τραγουδιστή, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στα μάτριξ του ΟΑΚΑ υπήρχε μια φωτογραφία του Παντελίδη που έγραφε: «Καλό ταξίδι Παντέλο».



Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθηγητής χάζευε γυναικεία εσώρουχα εν ώρα μαθήματος


Έκπληκτοι έμειναν οι μαθητές μιας τάξης, όταν ξαφνικά ο προτζέκτορας διαλέξεων αποκάλυψε τι χάζευε ο καθηγητής τους, εν ώρα μαθήματος.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τον καθηγητή να στέκεται πίσω από το πόντιουμ, ενώ οι μαθητές του μελετούν σιωπηλά για το μάθημά τους.

Ένας νεαρός έστρεψε το βλέμμα του, στην οθόνη του προτζέκτορα και δεν πίστευε στα μάτια του, καθώς συνειδητοποίησε πως αυτό που προέβαλλε το μηχάνημα δεν ήταν κάτι σχετικό με το μάθημα, αλλά με την γυναικεία μόδα .

Τι είχε συμβεί; O μαθηματικός είχε ξεχάσει να αποσυνδέσει τον προτζέκτορα με αποτέλεσμα να προβάλλεται η οθόνη του υπολογιστή του σε όλη την τάξη.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι, πως ο εκπαιδευτικός ,αντί να μελετά κάτι συναφές με το αντικείμενό του, χάζευε γυναικεία εσώρουχα.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μισοί Έλληνες έχουν χρέη προς την εφορία


Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πρωτοφανή υπερχρέωση και οικονομική εξαθλίωση που υπέστησαν εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά εξαιτίας της υπερ-φορολόγησης την εποχή των Μνημονίων προκύπτουν από την έκθεση απολογισμού δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2015, η οποία δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι Έλληνες φορολογούμενοι που έχουν φορτωθεί με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έφθασαν τα 4.305.153 άτομα την 1η-1-2016, υπερβαίνοντας πλέον το 50% του συνόλου των ενήλικων πολιτών που είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Το συνολικό ποσό ληξιπρόθεσμων χρεών που οφείλουν οι 4.305.153 φορολογούμενοι έφθασε τα 86,298 δισ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα τελωνεία.

Είναι προφανές ότι τα αλλεπάλληλα φοροεισπρακτικά μέτρα που επιβλήθηκαν την περίοδο 2010-2015, με την εφαρμογή των Μνημονίων, οδήγησαν περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια Έλληνες στην υπερ-χρέωση και τους έφεραν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους φόρους τους.

Από τα 4.305.153 φορολογούμενους οι 4.299.932 που αντιστοιχούν στο 99.9% χρωστούν ποσά μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ και συνολικά 19.735 δισ. ευρώ ή το 22,9% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Οι αριθμοί-σοκ

*86,298 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων

*51,647 δισ.ευρώ είναι τα χρέη που δημιουργήθηκαν μετά την 1-1-2011

*4.305.153 οι οφειλέτες προς το Δημόσιο

*4.299.932 οφειλέτες χρωστούν ποσά μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ και συνολικά 19,735 δισ. ευρώ

*5.221 οφειλέτες χρωστούν 66,564 δισ. ευρώ

*3,901 δισ. ευρώ οι εισπράξεις έναντι των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά το 2015

*3,636 δισ. ευρώ ήταν οι εισπράξεις έναντι των ληξιπρόθεσμων το 2014


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας από τον χιονιά


Δείτε που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν στα Χιονοδρομικά Κέντρα Καϊμάκτσαλαν (Πέλλας) και Σελίου (Ημαθίας), ύστερα από τη χιονόπτωση που εκδηλώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται σε σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω υπερχείλισης χειμάρρων, συνέπεια έντονων βροχοπτώσεων που προηγήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στους επαρχιακούς δρόμους Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν και Άρνισσας προς το ίδιο Χιονοδρομικό Κέντρο (από το 20ο έως το 25ο χλμ.). Το ίδιο για την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου (από το 20ο έως το 26ο χλμ.)

Εξάλλου, λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού Ποταμού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μανδρών - Γαλλικού και στον παράπλευρο δρόμο της νέα εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προχωρά η διαδικασία για το «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο


«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στις διαδικασίες για την προμήθεια του αποκαλούμενου έξυπνου ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

Το Δ Τμήμα του ΣτΕ, με σειρά αποφάσεων του, απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε. –ΑΤΕΣΕ Α.Ε.» κατά του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) που αφορούσε στην διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού .

Με την προσφυγή που κατέθεσε η εταιρία, μετά τον αποκλεισμό της από τις διαδικασίες, στρεφόταν κατά της διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού, προϋπολογισμού 94 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ, για τη «μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρησης και την τεχνική διαχείριση, ενός ενιαίου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου» για τα μαζικά μέσα μεταφοράς. Σε αυτόν προβλέπεται η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών που θα αντικαταστήσουν τα χάρτινα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, η επικύρωσή των οποίων θα γίνεται χωρίς ο επιβάτης να εισάγει την κάρτα στο μηχάνημα.

Επιπλέον, προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων καθώς και η εγκατάσταση πυλών εισόδου στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία είχε ασκήσει προδικαστική προσφυγή η οποία απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ, απόφαση που οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν νόμιμη. Ανάδοχος του έργου έχει ανακηρυχθεί η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ- LG CNS CO LTD».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αγρότες των 69 μπλόκων ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα


Πραγματοποιούν σύσκεψη την Παρασκευή για να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους.

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Μαρτίου στη 1.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με πρωτοβουλία της Πανελλαδική Επιτροπής των 69 μπλόκων που συντάχθηκαν πίσω από το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων «για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος που εφαρμόζουν η ΕΕ και η κυβέρνηση».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο της σύσκεψης μεταξύ άλλων θα γίνουν και τα εξής:

- Θα γίνει εκτίμηση του 40ήμερου αγώνα στα μπλόκα.

- Θα ληφθούν μέτρα για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών, με λεωφορεία, στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς και της διοργάνωσης της αγροτικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

- Θα παρθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών που μετά τα μπλόκα, συνεχίζεται με διάφορες μορφές και το συντονισμό της από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση να προτιμηθεί η Λέσβος για τις σχολικές εκδρομές


Τι αναφέρει σε επιστολή του ο δήμαρχος του νησιού.

Επιστολή έκκληση έστειλε στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και στην ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με την οποία ζητά να στηριχθούν τα νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση, στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδρομών των σχολείων.

Με την επιστολή του, ο δήμαρχος Λέσβου «καλεί τους μαθητές όλης της χώρας και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα από τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, να προτιμήσουν για την εκδρομή τους το νησί της Λέσβου, ως μια πράξη συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής έμπρακτης αλληλεγγύης προς ένα πανέμορφο νησί και στους ανθρώπους του, που πολλούς μήνες τώρα δοκιμάζονται εξαιτίας των προσφυγικών ροών, κερδίζοντας συγχρόνως τον παγκόσμιο θαυμασμό για την ανθρωπιά και τη ζεστασιά που δείχνουν προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας».

Με την ίδια επιστολή, ο δήμαρχος Λέσβου καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς της Λέσβου «να δώσουν το παράδειγμα και να επιλέξουν ως τόπο προορισμού των δικών τους εκδρομών άλλα νησιά του Αρχιπελάγους, που και αυτά δοκιμάζονται από τα προσφυγικά κύματα».

Ο Σπύρος Γαληνός, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, καταλήγει την επιστολή του δηλώνοντας «σίγουρος ότι, όπως μέχρι τώρα, με μεγάλη ευαισθησία, αλληλεγγύη, κατανόηση αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό ζήτημα. Και έτσι θα βρει ανταπόκριση και η παρούσα έκκληση που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πράξη έμπρακτης και ουσιαστικής βοήθειας προς αυτούς που σήκωσαν και σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέοι κανόνες για δάνεια σε ξένο νόμισμα και δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου


Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης στο τέλος του μήνα.

«Θα νομοθετηθούν νέοι, αυστηρότεροι κανόνες για τα δάνεια σε ξένο νόμισμα και τα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, προκειμένου ο καταναλωτής να έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τη σύμβαση πίστωσης σε εναλλακτικό νόμισμα υπό ορισμένες προϋποθέσεις». Αυτό υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Ημέρας του Καταναλωτή.

Όπως είπε ο κ. Παπαδεράκης αναμένεται η έκδοση έως το τέλος του μήνα, η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ενυπόθηκη πίστη.

Συγκεκριμένα, στο χαιρετισμό του για την ημέρα του Καταναλωτή, ο γενικός γραμματέας σημειώνει τα εξής:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά τη δύναμη που έχει το καταναλωτικό κοινό να επηρεάσει καθοριστικά τη λειτουργία της αγοράς και να παραγκωνίσει αθέμιτες πρακτικές και φαινόμενα εξαπάτησης του πολίτη. Η δράση των καταναλωτών, στο βαθμό που γνωρίζουν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους, μπορεί να αποτελέσει βασική παράμετρο για την εποπτεία της αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών. Παράλληλα, η προστασία των συμφερόντων τους αποτελεί κυρίαρχη επιλογή της πολιτείας, η οποία, με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο καλύπτει όλες τις πτυχές της αγοράς, παρεμβαίνει όπου κριθεί απαραίτητο, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις και τη συμμόρφωση με τα οριζόμενα στο κανονιστικό πλαίσιο της πολιτείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι για καθυστερήσεις από πλευράς τραπεζών κατά τη χορήγηση βεβαιώσεων οφειλών για υπαγωγή στο ν.3869/2010, καθώς και για επικαιροποίηση αιτήσεων, έχουν επιβληθεί έως σήμερα στις τράπεζες πρόστιμα ύψους 435.000,00 ευρώ, ενώ η διερεύνηση των καταγγελιών, που σήμερα ανέρχονται στις 540, συνεχίζεται αδιάλειπτα από τις υπηρεσίες μας.

Με αφορμή τη σημερινή μέρα, υπενθυμίζουμε στους καταναλωτές, ότι αντί της δικαστικής οδού, μπορούν να βρίσκουν λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τις συναλλαγές τους με τους προμηθευτές, μέσω της εξωδικαστικής επίλυσης, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα, απευθυνόμενοι στους αναγνωρισμένους φορείς, όπως είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Καταναλωτή και ο ­Μεσολαβητής Τραπεζικών και Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Σχετικά με ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, όπως είναι η ­ενυπόθηκη πίστη, ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι, σε εναρμόνιση με την κοινοτική Οδηγία 2014/17/ΕΕ, αναμένεται η έκδοση έως το τέλος του μήνα, Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα θεσπιστούν νέοι κανόνες για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως οι ανεύθυνες πρακτικές χορήγησης και λήψης δανείων, η παραπλανητική διαφήμιση και εμπορική προώθηση, καθώς και η ανεπαρκής παροχή πληροφοριών πριν από τη σύναψη συμβάσεων ενυπόθηκης στεγαστικής πίστης. Επιπλέον, θα νομοθετηθούν νέοι, αυστηρότεροι κανόνες για τα δάνεια σε ξένο νόμισμα και τα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, προκειμένου ο καταναλωτής να έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τη σύμβαση πίστωσης σε εναλλακτικό νόμισμα υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ενώ προβλέπονται ρυθμίσεις που θα περιορίζουν τον συναλλαγματικό κίνδυνο στον οποίο είναι εκτεθειμένος ο καταναλωτής βάσει της σύμβασης πίστωσης. Επιπλέον, η Γραμματεία μας έχει αναλάβει πρωτοβουλία σχετικά με την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων στα ισόβια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, ώστε τα κριτήρια του ύψους αυτών να είναι συγκεκριμένα, εύλογα και διαφανή.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή παρέχει πάντοτε ασφαλή και πλήρη ενημέρωση για τα δικαιώματα του καταναλωτή μέσω της ιστοσελίδας της www.efpolis.gr, της τηλεφωνικής γραμμής 1520, καθώς και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.1520.gov.gr , όπου οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες και να ζητούν ενημέρωση για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δικηγόροι παρατείνουν την αποχή έως τις 28 Μαρτίου


Η συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπου αποφάσισε την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την 28η Μαρτίου 2016 και την σύγκληση νέας συντονιστικής επιτροπής, την 24η Μαρτίου 2016.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων - Ελευθέρων Επαγγελματιών - Αυτοπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών.

Ακόμη, αναφέρει ότι αναμένεται από την κυβέρνηση η κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων επί του ασφαλιστικού των δικηγόρων.

Η συντονιστική επιτροπή, ενόψει των εξαγγελλόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των δικηγόρων και ζητεί να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους, έως 5 ετών δικηγόρους, καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ στις ΗΠΑ με τον υπάλληλο του εργοστασίου δημητριακών που ούρησε στα προϊόντα


Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει έναν υπάλληλο σε εργοστάσιο μεγάλης εταιρείας δημητριακών στις ΗΠΑ να ουρεί πάνω σε έναν ιμάντα μεταφοράς δημητριακών. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το βίντεο τραβήχτηκε σε εργοστάσιο της και παράλληλα εξέφρασε τον αποτροπιασμό της.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αφαιρέθηκε από τους γονείς η επιμέλεια του 8χρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε κάδο απορριμάτων


Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος των γονιών και της γιαγιάς του 8χρονου κοριτσιού που αργά χθες το βράδυ βρέθηκε μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Γούναρη και Σωτηριάδου στην Πάτρα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι γονείς του ανήλικου κοριτσιού είχαν αφήσει την 8χρονη στην γιαγιά της καθώς όπως υποστήριξαν αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η 8χρονη όμως κατάφερε να βγει από το σπίτι και να πάει στον κάδο απορριμμάτων με αποτέλεσμα να πέσει μέσα και ένας πολίτης να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Η επιμέλεια του παιδιού έχει δοθεί προσωρινά στον θείο της ενώ η 8χρονη παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αννόβερο - Βρέθηκε ύποπτο κουτί σε τουρκικό αεροσκάφος


Η αστυνομία της Γερμανίας έκλεισε από τις 16.23, το απόγευμα της Τρίτης, το αεροδρόμιο του Αννόβερο, λόγω απειλής για βόμβα σε αεροσκάφος "Airbus 320", της Turkish Airlines, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Βild, στην τουαλέτα του αεροσκάφους βρέθηκε ένα κουτί στο οποίο αναγραφόταν η λέξη "βόμβα " .

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αννόβερο - Βρέθηκε ύποπτο κουτί σε τουρκικό αεροσκάφος

Μετά τον εντοπισμό του, ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου και προσγείωσε το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Αννόβερο.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος εκκενώθηκε και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Στο σημείο βρίσκονται ομάδες πυροτεχνουργών και εκπαιδευμένος σκύλος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΟΗΕ "ξηλώνει" τη Σαράποβα λόγω ντόπινγκ


Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απομακρύνει τη Μαρία Σαράποβα από το ρόλο της ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης μετά την παραδοχή της ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.

«Το UNDP είναι ευγνώμων στη Μαρία Σαράποβα για τη στήριξή της, ιδιαίτερα γύρω από την ανάκαμψη της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνομπίλ» αναφέρει εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στον Guardian.

«Ωστόσο, υπό το φως της πρόσφατης ανακοίνωσης της Σαράποβα, αναστέλλουμε το ρόλο της ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης και τυχόν προγραμματισμένες δραστηριότητες της, όσο η έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα συνεχίζεται» πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για το κρούσμα ηπατίτιδας στον Πειραιά


Ανακοίνωση με αφορμή το κρούσμα ηπατίτιδας που εντοπίστηκε στον Πειραιά εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

"Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει ότι διεγνώσθη περιστατικό ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο από τη Συρία ηλικίας 8 ετών, το οποίο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Γ.Ν.Α. Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει πως σποραδικά κρούσματα της νόσου είναι αναμενόμενα, λαμβάνονται δε όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθεί ο Οργανισμός" αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται 15.685 θέσεις εργασίας τέλη Μαρτίου - Δείτε πού και ποιους αφορούν


Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μπαίνει σε εφαρμογή από το τέλος Μαρτίου ως τις αρχές Απριλίου, ανοίγοντας 15.685 θέσεις εργασίας μέσα στο 2016. Πιο συγκεκριμένα:

6.918 θέσεις εργασίας σε Δήμους

Το φετινό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει 6.918 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για ανέργους σε 17 δήμους-θυλάκους υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας (Πέραμα, Θερμαϊκός, Καλαμαριά, Αμπελόκηποι-Μενεμένη, Σαλαμίνα, Φυλή, Ασπρόπυργος κ.α.) αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου.

Σε δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ακόμα 32 δήμους, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο της χώρας.

Ηotspot

Τα hotspot, οι χώροι φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί για την υποστήριξη των προσφύγων θα δημιουργήσουν αρκετές χιλιάδες θέσεις με το υπουργείο Εργασίας να προκηρύσσει για αρχή 2.297 θέσεις για ανέργους μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Οι άνεργοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα στελεχώσουν για οκτώ μήνες τα πέντε hotspots σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο και Λέσβο, τα δύο κέντρα φιλοξενίας στο Σχιστό Αττικής και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και τις υπόλοιπες δομές.

Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ έως 495,25 ευρώ, ενώ παράλληλα προβλέπεται μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης ύψους 200 ευρώ.

Κατάρτιση και πρακτική άσκηση στον τουρισμό

Σε 6.650 άνεργους νέους έως 29 ετών απευθύνεται το νέο Voucher για τον τουρισμό, την υλοποίηση του οποίου αναλαμβάνουν από κοινού το ΙΝΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ. Το νέο Voucher περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών των ωφελουμένων, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Το εκπαιδευτικό επίδομα για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ανέρχεται στο ποσό των 2.458 ευρώ, ενώ για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φτάνει στο ποσό των 2.248 ευρώ.

Επιπλέον στα νησιά θα προκηρυχθούν 36 θέσεις για μόνιμους διανομείς στα ΕΛΤΑ, στον Έβρο και τα νησιά θα προκηρυχθούν 746 θέσεις εθνοφυλάκων στον Στρατό Ξηράς, ενώ στα μουσεία θα προκηρυχθούν 675 φύλακες με 7μηνες συμβάσεις.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων επεξεργάζεται η κυβέρνηση


Ανατροπές στο σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει νέο θεσμικό πλαίσιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βασική καινοτομία του σχεδίου είναι η δυνατότητα κάθε υπαλλήλου υπουργείου, δημόσια υπηρεσίας, ΝΠΔΔ, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δήμου ή περιφέρειας να έχει πρόσβαση στο σύνολο των θέσεων που θα καλύπτονται μέσω του προγράμματος. Σε πρώτη φάση το νέο σύστημα προτείνεται να αφορά στην κάλυψη θέσεων εργασίας υπαλλήλων, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο σταδιακά να επεκταθεί και στην κάλυψη θέσεων προϊσταμένων εάν αρθούν οι υφιστάμενες ακαμψίες του συστήματος (µη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλη υπηρεσία εάν ο προϊστάμενος δεν παραιτηθεί από τη θέση του).

Το προτεινόμενο πλαίσιο κινητικότητας τέθηκε σε προνομοθετική δημόσια διαβούλευση (προδιαβούλευση), προκειμένου πολίτες και οργανισμοί να καταθέσουν σχόλια και προτάσεις, οι οποίες αφού αξιολογηθούν θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο.

Οι κύριοι άξονες του νέου συστήματος είναι οι εξής:

α) Η κινητικότητα μεταξύ φορέων του δημοσίου θα αφορά αποκλειστικά την κάλυψη κενής οργανικής θέσης ορισμένου κλάδου (μετάταξη) και θα έχει αμιγώς εθελούσιο χαρακτήρα. Προτείνεται χρονικό διάστημα ενός έτους ως προστάδιο της μετάταξης, στο τέλος του οποίου θα οριστικοποιείται η τοποθέτηση στον νέο φορέα.

β) Η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα μπορεί να έχει τη μορφή απόσπασης (προσωρινή μετακίνηση) εάν υπάρχουν κενές θέσεις που δεν είναι δυνατή η άμεση κάλυψή τους και σε περίπτωση σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών.

γ) Θα παρέχονται κίνητρα για κάλυψη θέσεων σε παραμεθόριες περιοχές και νησιά όπου παρατηρείται μειωμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος. Τα κίνητρα αυτά θα έχουν σχέση με μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, δυνατότητα επιλογής υπηρεσίας μετά από τρία χρόνια και μοριοδότηση σε διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων.

δ) Θα υπάρχει η υποχρέωση παραμονής σε μια θέση μετά από διορισμό ή μετάταξη για ορισμένο χρονικό διάστημα (προτείνεται η τριετία), ενώ θα προβλεφθεί ενιαίος καθορισμός ειδικών απαγορεύσεων για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού (όπως το νοσηλευτικό) ώστε να μην ανακύπτουν παρερμηνείες στη σχετική νομοθεσία.

Συντονιστικό ρόλο στην αξιολόγηση των αιτημάτων κάλυψης αναγκών σε προσωπικό στη δημόσια διοίκηση θα έχει η Κεντρική Υπηρεσία Κινητικότητας που θα συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε κάθε υπουργείο συστήνεται Υπηρεσία Κινητικότητας, η οποία θα διατηρεί βάση δεδομένων με τους υπηρετούντες υπαλλήλους με τα στοιχεία από το προσωπικό τους μητρώο (τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, εργασιακή εμπειρία κ.λπ.), ενώ θα ανακατανέμει εσωτερικά τους υπαλλήλους με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες και του εργασιακού προφίλ του καθενός.

Τα αιτήματα για την κάλυψη κενών θέσεων θα υποβάλλονται στην αρχή κάθε έτους στην Κεντρική Υπηρεσία Κινητικότητας, η οποία αφού τα αξιολογήσει θα τα εισάγει σε βάση δεδομένων όπου θα καταγράφονται όλες οι διαθέσιμες θέσεις στο Δημόσιο. Έτσι οι υπάλληλοι θα γνωρίζουν πού ακριβώς υπάρχουν κενά και όσοι ενδιαφέρονται θα υποβάλλουν αιτήσεις μετακίνησης απευθείας στις υπηρεσίες που ζητούν προσωπικό.

Η εξέταση των αιτήσεων προτείνεται να γίνεται από τις υπηρεσίες υποδοχής βάσει καθορισμένων κριτηρίων, όπως είναι τα τυπικά προσόντα, ο χρόνος προϋπηρεσίας, η εμπειρία και η συνέντευξη.

Η πλήρης εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας δεν είναι τόσο απλή, καθώς απαιτείται γενική διοικητική αναδιάρθρωση, όπως η ηλεκτρονική «χαρτογράφηση» του προσωπικού και των κλάδων ανά φορέα και οργανική μονάδα, και η περιγραφή θέσεων εργασίας, στοιχεία απαραίτητα για τη συμμετοχή του κάθε φορέα στο νέο σύστημα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 33χρονος στην Αλεξανδρούπολη


Στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης επέστρεψαν οι τέσσερις συλληφθέντες για τον τραυματισμό των δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας τριών και πέντε ετών, μετά την απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Στη δικογραφία του δράστη-συντρόφου της μητέρας των παιδιών συμπεριλαμβάνονται οι κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ οι γονείς του δράστη και η μητέρα των ανηλίκων κατηγορούνται για έκθεση και παράληψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής, καθώς γνώριζαν τα όσα υπέμεναν επί αρκετό χρονικό διάστημα τα δύο παιδιά, χωρίς ωστόσο να κάνουν κάτι για να τα προστατέψουν.

Στο μεταξύ, δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο ο πεντάχρονος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει αποφασιστεί η διακομιδή του, εντός της ημέρας, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργεί εξειδικευμένη για τον τραυματισμό του νοσηλευτική μονάδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πεντάχρονος, ο οποίος δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα με τα χέρια, αλλά και με σκουπόξυλο από τον δράστη, υπεβλήθη χθες αμέσως μετά τη μεταφορά του στο ΠΓΝΑ σε επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη.

Στην παιδοχειρουργική μονάδα εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο τρίχρονος αδερφός του, η κατάσταση υγείας του οποίου δεν εμπνέει ανησυχία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στους θεσμούς η μελέτη για 20.000 μόνιμους διορισμούς


Φίλης: Στόχος να υπάρξουν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση.

Τη μελέτη για την ανάγκη 20.000 μόνιμων διορισμών την επόμενη τριετία κατέθεσε στους θεσμούς το υπουργείο Παιδείας, όπως είπε ο υπουργός Νίκος Φίλης κατά τη συνάντηση που έχει σήμερα με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους 116 Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Στόχος κοινός όλων μας είναι - μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας - να υπάρξουν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις πανελλαδικές, ο κ. Φίλης ενημέρωσε πως «απομένει η υπουργική απόφαση για το ποσοστό που θα αναλογεί στους υποψήφιους του παλαιού και του νέου συστήματος, το οποίο θα προκύψει μετά τη μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου των δηλώσεων που κατέθεσαν οι υποψήφιοι, των οποίων η διορία κατάθεσης έληξε πριν από λίγες ημέρες».

Για τη νέα σχολική χρονιά, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως «ο προγραμματισμός και οι ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου, οι ενέργειες και οι αποφάσεις των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι ενέργειες, η συνεργασία και οι αποφάσεις των 116 Διευθυντών Εκπαίδευσης ΠΕ & ΔΕ πρέπει να στοιχίζονται σε ένα κοινό στόχο: Να ανοίξουν στις 12 Σεπτέμβρη με πλήρη λειτουργία τα σχολεία, Νηπιαγωγεία/Δημοτικά/Γυμνάσια/ Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια».

«Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου, ενώ οι αποσπάσεις όλων των ειδών θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουλίου» συμπλήρωσε. Επίσης, είπε ότι «αύριο, δημοσιεύεται πρόσκληση για την αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών όλων των σχολείων. Η 1η φάση της αναβάθμισης ξεκινά με τα σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 8 Απριλίου 2016».

Για την παρουσία εξωσχολικών παραγόντων στην τάξη «με το πρόσχημα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενημερώσεων», ο κ Φίλης είπε πως «το υπουργείο θα προχωρήσει στον επανακαθορισμό κριτηρίων και προϋποθέσεων για την έγκριση και ένταξη εξωσχολικών φορέων και προσώπων σε προγράμματα και δραστηριότητες». Για το προσφυγικό, ενημέρωσε πως συγκροτείται μια κεντρική επιτελική επιτροπή αποτελούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες από πανεπιστημιακούς και άλλους επιστήμονες εξειδικευμένους σε θέματα στήριξης, εκπαίδευσης και ένταξης προσφύγων, καθώς και από εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, ή οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε συναφή ζητήματα.

Ο κ. Φίλης ζήτησε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την παιδεία να ενθαρρύνουν τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους (ατομικές ή συλλογικές), «οι οποίες μπορούν να αφορούν πλευρές, επί μέρους ζητήματα ή την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της, στη σχετική ιστοσελίδα για το διάλογο στην παιδεία, αλλά και να οργανώσουν το επόμενο διάστημα συζητήσεις στο πλαίσιο των παιδαγωγικών συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων».

Στην ομιλία του ο κ Φίλης εξέφρασε εξάλλου, την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε «δημιουργήθηκε ένα σώμα στελεχών εκπαίδευσης που συνδυάζει δυο στοιχεία που είναι απαραίτητα σε κάθε ζωντανό θεσμό στη δημόσια διοίκηση, την εμπειρία αλλά και την ανανέωση. Ανανέωση που έφτασε σε ποσοστό το 60% αφού 70 από τους 116 Διευθυντές Εκπαίδευσης επιλεγήκατε για πρώτη φορά».

Στη συζήτηση παρενέβησαν ο Γ.Γ. του υπουργείου, Γιάννης Παντής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Κώστας Γαβρόγλου, ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Γεράσιμος Κουζέλης και διευθυντικά στελέχη του υπουργείου. Στη συνέχεια ο διάλογος διαχωρίστηκε σε δύο συνεδριάσεις, μία με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης και μία τους Διευθυντές της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωσή τους ο υπουργός Παιδείας θα έχει συνεργασία με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το συγκινητικό μήνυμα της ActionAid για τους πρόσφυγες


Πρόσφυγας θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας». Αυτό το μήνυμα επιχειρεί να μεταφέρει η μέσα από το νέο βίντεο που δημιούργησε για το προσφυγικό.

«Πριν τον πόλεμο, ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Ήταν τόσο όμορφα εκεί που μέναμε. Η φύση, τα χωριά, οι πόλεις… Μετά καταστράφηκαν όλα. Φοβόμασταν συνέχεια. Για τη ζωή μας, για τη ζωή των αγαπημένων μας. Είδα με τα ίδια μου τα μάτια μέλη της οικογένειάς μου να χάνονται κι αποφασίσαμε να φύγουμε. Μαζέψαμε ό,τι μπορούσαμε και τα βάλαμε στον ώμο. Θυμάμαι να φεύγουμε και να βλέπω πίσω μας φλόγες. Φτάσαμε στη θάλασσα. Ήμασταν πολλοί, κάποιοι από μακρινά χωριά, κάποιοι άλλοι γείτονες. Στριμωχτήκαμε σε μία βάρκα. Κάποιοι αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν. Θυμάμαι κλάματα, φωνές, πανικό και νερό, πολύ νερό. Περνάγαμε το Αιγαίο. Στο ταξίδι φοβόμασταν κι ελπίζαμε μαζί. Και μετά φτάσαμε εδώ, στη Λέσβο. Θυμάμαι την ανακούφιση όταν φτάσαμε στη στεριά, όταν ο πόλεμος ήταν πια πίσω μας.»

Η ActionAid συνάντησε πρόσφυγες στη Λέσβο και τους ζήτησε να διαβάσουν την παραπάνω ιστορία. Και μετά να μαντέψουν, σε ποιον μπορεί να ανήκει αυτή η ιστορία. Είναι η ιστορία των Σύρων, των Ιρακινών και των Αφγανών που φεύγουν για να σώσουν τη ζωή τους; Η ιστορία μπορεί να μοιάζει σύγχρονη, αλλά ανήκει στη Μαρία Λεονταρίδου, η οποία το 1922 έχασε τα πάντα στη Σμύρνη και μπήκε σε μία βάρκα που τη μετέφερε στη Λέσβο.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Πρόσφυγες ήμασταν. Πρόσφυγες είναι. Πρόσφυγας θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Είμαστε δίπλα τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το βίντεο κυκλοφορεί σήμερα που συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την έναρξη των συρράξεων στη Συρία. Σε αυτήν την περίοδο 4,7 εκατομμύρια Σύροι έγιναν πρόσφυγες, ενώ από τις αρχές του 2015 σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Σύροι, διέσχισαν το Αιγαίο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγιοποιείται η Μητέρα Τερέζα


Η Μητέρα Τερέζα θα ανακηρυχτεί Αγία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όπως ανακοίνωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πάπα Φραγκίσκου, η αγιοποίηση της Μητέρας Τερέζας θα τελεστεί στη Ρώμη στις 4 Σεπτεμβρίου.



Το 2003, η Μητέρα Τερέζα είχε ανακηρυχτεί Οσία, μετά την επίσημη αναγνώριση από το Βατικανό ενός θαύματος. Ωστόσο, προκειμένου να ανακηρυχθεί Αγία έπρεπε να αναγνωριστεί και ένα δεύτερο, όπως και έγινε.

Η Μητέρα Τερέζα επιδόθηκε στην ανθρωπιστική δράση και έγινε ιδιαίτερα γνωστή για το ιεραποστολικό της έργο στην Καλκούτα της Ινδίας, ενώ είχε κερδίσει και Νόμπελ Ειρήνης το 1979.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε αυτοκτονία 35χρονου


Άλλη μία αυτοκτονία, αυτήν τη φορά 35χρονου άνδρα, που εκδηλώθηκε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, απετράπη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, ενημερώθηκε το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της καινοτόμου On Line διαδικασίας «CYBER ALERT», από έτερο χρήστη του διαδικτύου, ότι άγνωστο άτομο εκδήλωσε με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Άμεσα και ιδιαίτερα λόγω του επικείμενου κινδύνου ζωής, εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και λοιπών δεδομένων, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 35χρονου που εκδήλωσε την πρόθεση αυτοκτονίας.

Ακολούθως ενημερώθηκε το αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του 35χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε εντός της οικίας του έχοντας καταναλώσει μικροποσότητα χαπιών, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα κατά Νόμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλεγχο καταθέσεων σε βάθος 15ετίας εξετάζει η κυβέρνηση


Τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των καταθέσεων σε βάθος 15ετίας, αντί τη 10ετία που ισχύει σήμερα, προωθεί η κυβέρνηση στην προσπάθεια σύλληψης της φοροδιαφυγής.

Η πρόθεση αυτή επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς.

Αναφερόμενο στην λίστα Μπόργιανς, το ίδιο στέλεχος, σημείωσε ότι για την αξιοποίησή της είναι καθοριστική η ψήφιση των διατάξεων για την αυτοκαταγγελία φοροφυγάδων.

Το νομοσχέδιο, αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών, από το τέλος του προηγούμενου έτους αλλά δεν έχει ακόμη προωθηθεί λόγω των ενστάσεων της τρόικας.

Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος το νέο πλαίσιο της αυτοκαταγγελίας θα πρέπει να προβλέπει φορολογικό συντελεστή της τάξης του 30-40% για τη νομιμοποίηση αδήλωτων καταθέσεων του εξωτερικού και έκπτωση μόνο για όσους επενδύσουν τα κεφάλαια αυτά σε ακίνητα.

Επίσης, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν παράλληλα το νέο περιουσιολόγιο αλλά και να αγοραστούν και άλλα CD με φορολογούμενους που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στους 43.719 οι πρόσφυγες σήμερα στην Ελλάδα


Σε 43.719 ανέρχονται σήμερα οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Στα νησιά βρίσκονται 9.229 άτομα, με τις νέες αφίξεις να ανέρχονται σε μόλις 137, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Από αυτούς, περισσότεροι από τους μισούς βρίσκονται στη Λέσβο (5.143) και οι υπόλοιποι διαμένουν στη Χίο (2.941), τη Σάμο (1.003), τη Λέρο (11), την Κω (76) και τη Ρόδο (55).

Στην Αττική φιλοξενούνται 11.853 άτομα. Πρόσφυγες φιλοξενούνται, πλέον, και στην κατασκήνωση Αγροτικής Τράπεζας στο Λαύριο (διαμένουν 71 άτομα), όπως και στο Σχιστό (2.000), τον Ελαιώνα (712), τους τρεις χώρους στο Ελληνικό (4.166), τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα (139) και τη Μαλακάσα (795). Στο λιμάνι του Πειραιά οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 3.970.

Στο παλιό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στη Ριτσώνα Ευβοίας φιλοξενούνται 235 άτομα, στο ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες 260, στο Φρούριο Τρικάλων 200 και στον περίβολο του παλιού εργοστασίου στη Λάρισα 400.

Στο στρατόπεδο των Διαβατών βρίσκονται 2.003 άτομα, στον Χέρσο Κιλκίς 3.640, στη Νέα Καβάλα Κιλκίς 3.370, στην παλιά αποθήκη στη Δράμα 535, στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης Καβάλας 709, στην Ελευθερούπολη Καβάλας 210, στη Λευκόβρυση Κοζάνης 413 και στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού στην Κόνιτσα 162. Οι πρόσφυγες εντός του camp στην Ειδομένη υπολογίζονται σε 10.500.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τουρίστα στα Λευκά Όρη


Επιχείρηση διάσωσης ενός Νορβηγού τουρίστα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στα Λευκά όρη στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ ο άνδρας βρίσκεται αποκλεισμένος κοντά στην περιοχή της Σβουριχτής, σε μεγάλο υψόμετρο.

Στο σημείο σπεύδουν πυροσβέστες καθώς και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε ασφαλές σημείο.


----------------

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης Νορβηγού στα Λευκά Όρη

Ο άντρας έχει αποκλειστεί από χτες σε υψόμετρο 2.200 μέτρων.

Σε πλήρη εξέλιξη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες βρίσκεται επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη διάσωση 33χρoνου νορβηγού τουρίστα ο οποίος έχει αποκλειστεί σε υψόμετρο 2.200 μέτρων σε περιοχή πάνω από την Ανώπολη Σφακίων.

Στην περιοχή υπάρχει ομίχλη και χιόνι, ενώ ο καιρός είναι βροχερός, όπως δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων, Δημοσθένης Μπουντουράκης. Αυτή την ώρα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο Νορβηγός και με τον οποίο υπάρχει επικοινωνία.

Σύμφωνα με το διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων η υπηρεσία του ενημερώθηκε στις 11:17 το πρωί για το συμβάν και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του Νορβηγού ο οποίος επιχειρούσε ορειβατική ανάβαση στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων.

Τη νύχτα ο Νορβηγός διανυκτέρευσε σε σπηλιά και νωρίς το πρωί ενημέρωσε τον αδελφό του στη Νορβηγία ότι έχει αποκλειστεί. Μετά και την ενημέρωση των ελληνικών αρχών στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του.

Κύριο μέλημα των διασωστών είναι να φθάσουν στο σημείο όπου βρίσκεται πριν νυχτώσει δεδομένου ότι ο 33χρoνος παρουσιάζει ήδη συμπτώματα υποθερμίας και είναι αρκετά ταλαιπωρημένος.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο δήμος Σφακίων ενώ σύμφωνα με εκτίμηση του δημάρχου Γιάννη Ζερβού που έχει εικόνα της περιοχής οι διασώστες θα βρίσκονται κοντά στον 33χρονο γύρω στις 5 το απόγευμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οικογένεια Παντελίδη: Δεν έκλεψαν ποτέ το κινητό του - Γιατί κάναμε μηνύσεις


O δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Πέτρος Καϊμακάμης, μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με την Ζήνα" για τις μηνύσεις, τα εξώδικα και τις αγωγές που θα καταθέσει.

"Η μήνυση που κάναμε δεν αφορά παράνομη υπεξαίρεση χρηματικών ποσών, αλλά παράνομη εισβολή στα προσωπικά δεδομένα" σημείωσε ο δικηγόρος και τόνισε: "οποιαδήποτε αναφορά στο γεγονός ότι αφαιρέθηκαν χρήματα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

"Δεν έκλεψαν ποτέ το κινητό του Παντελή Παντελίδη, αλλά παραδόθηκε στον αδελφό του" δήλωσε ο κ. Καϊμακάμης.

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...