Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Οι ταινίες που λίγοι μπορούν να δουν ως το τέλος!


Τα πιο διεστραμμένα και «άρρωστα» φιλμ όλων των κινηματογραφικών εποχών.

Υπάρχει το καλό σινεμά, το κακό σινεμά και αυτό που δεν ξέρεις πραγματικά γιατί έχει φτιαχτεί!

Δεν είναι μόνο το αίμα, το σπέρμα, η βία, το γκροτέσκο και σύσσωμη η ανθρώπινη παρακμή, είναι η αληθοφάνεια και η σαδιστική λατρεία με την οποία περιβάλλουν οι δημιουργοί τα ανίερα αυτά έργα τους που σε κάνουν να αποστρέφεις το βλέμμα σου από τη μεγάλη οθόνη της σκοτεινής αίθουσας που οι δυστυχείς περιστάσεις σε έφεραν εντός της.

Βιασμοί, αποκεφαλισμοί, μαρτύρια και βασανιστήρια μπλέκονται λοιπόν ιδανικά με σαδομαζοχισμό, νεκροφιλία και όλων των λογιών τις γνωστές στον άνθρωπο σεξουαλικές παραφιλίες, φτιάχνοντας ένα σκηνικό που είναι απαγορευτικό για τον μέσο κινηματογραφόφιλο!

Κάποιες βέβαια από τις εντελώς διεστραμμένες αυτές απόπειρες να φτιαχτεί σινεμά καταρρίπτουν όρια, ανοίγουν νέους κινηματογραφικούς δρόμους και αλλάζουν τελικά τις τρέχουσες προσλαμβάνουσες για τα κινηματογραφικά είδη και το επιτρεπτό ή μη του περιεχομένου, ιδιαίτερα όταν φέρουν υπογραφές δημιουργών που δεν προσπαθούν απλώς να προκαλέσουν.

Με αυτά υπόψη και με όλη την ιστορία που έχει στις πλάτες του το λεγόμενο «διεστραμμένο σινεμά», μόνο εύκολη δεν είναι η επιλογή. Αν και αυτές που φιγουράρουν τελικά στη λίστα μας βασίστηκαν στον κινηματογραφικό τους αντίκτυπο, τη διαχρονικά άρρωστη σαγήνη τους στο κοινό και το πόσο σόκαραν φυσικά στην εποχή τους.

Και όχι, δεν θα βρείτε ταινίες σαν το «Funny Games» (1997) του Χάνεκε, τα «Μη Αναστρέψιμος» (2002) και «Κουρδιστό Πορτοκάλι» (1971), ούτε καν το εντελώς άρρωστο «Human Centipede» (2009) ή το μνημειώδες «The Last House on the Left» (1972) του Γουές Κρέιβεν. Γιατί είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν και χειρότερα (ή καλύτερα, όπως το δει κανείς!)…

«Martyrs» (2008)



Ο γνωστός για τα «υπερβατικά» φιλμ του γάλλος κινηματογραφιστής Pascal Laugier έφτιαξε το 2008 μια από τις πλέον σοκαριστικές ταινίες όλων των εποχών. Δύο γυναίκες που είχαν κακοποιηθεί στην παιδική τους ηλικία αποφασίζουν να πάρουν εκδίκηση από την άδικη κοινωνία, αν και σύντομα θα πιαστούν στα δίχτυα σαλεμένης θρησκόληπτης σέχτας, όταν και θα αρχίσει ένα πρωτόγνωρα σαδιστικό πάρτι κατήχησης, ακρωτηριασμών, αιχμαλωσίας και όλης της κακοποίησης που μπορεί να σκεφτεί ο άνθρωπος. Δεν έχει καθόλου άδικα τη σκοτεινή φήμη του…

«Begotten» (1990)



Ο αβάν-γκαρντ σκηνοθέτης Elias Merhige (του επίσης σοκαριστικού «Shadow Of The Vampire») αποφασίζει να πειράξει με την πειραματική του πένα τη βιβλική ιστορία της Γένεσης. Η ταινία ξεκινά με τον Θεό να σκοτώνει τον εαυτό του και από τα νεκρά του σπλάχνα να ξεπηδά η Μητέρα Γη, η οποία θα δώσει κάποια στιγμή μακάβρια ζωή στον Γιο της Γης, ο οποίος με τη σειρά του θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ομάδα κανιβάλων χωρίς πρόσωπο, οι οποίοι θα τραφούν από τις σάρκες του.

Η πλοκή δεν αποκαλύπτει φυσικά την πλήρη έκταση της κινηματογραφικής θηριωδίας και το «Begotten» παραμένει αξεπέραστο σε όρους εντοσθιακής ατμόσφαιρας και ανείπωτης φρίκης. Ασπρόμαυρο, χωρίς διαλόγους και μουσική και μόλις 78 λεπτά σε διάρκεια, έχεις μπροστά σου ένα από τα ανατριχιαστικότερα κινηματογραφικά πειράματα όλων των εποχών…

«Eraserhead» (1977)



Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία του μαέστρου Ντέιβιντ Λιντς, πυροδότησε αμέσως ένα νέο κινηματογραφικό υποείδος που ονομάστηκε «Σωματικός Τρόμος». Το απόκοσμο οπτικά και βαθύτατα στοχαστικό φιλμ εγείρει εφιάλτες για τη μηχανοποίηση του ανθρώπου σε μια μετα-αποκαλυπτική βιομηχανική κοινωνία, την ίδια ώρα που το καταραμένο και μεταλλαγμένο μωρό ωθεί τον μπαμπά του να το κατακρεουργήσει μέσα στην παραζάλη της τρέλας του.

Εδώ λείπουν βέβαια οι σκηνές βασανισμού, αν και το «Eraserhead» αντισταθμίζει σε όρους φρίκης μέσω της μακάβριας ατμόσφαιράς του, των παραισθήσεων και της θόλωσης πραγματικότητας και φαντασίας. Αν και αυτός που ψάχνει το γκροτέσκο θα το βρει και με το παραπάνω στη σκηνή που ο πατέρας ανοίγει τις φασκιές του παραμορφωμένου μωρού για να δει τα εκτεθειμένα όργανά του, πριν μαχαιρώσει με μανία την ωμή σάρκα…

«Nekromantik» (1988)



Το εντελώς αμφιλεγόμενο φιλμ τρόμου του γερμανού κινηματογραφιστή Jοrg Buttgereit εξερευνεί πειραματικά έννοιες όπως η αγάπη, η βία, το σεξ και η νεκροφιλία φυσικά! Ένα νεαρό ζευγάρι με μια διεστραμμένη εμμονή πειραματίζεται με τη σεξουαλική του παρέκκλιση, παίζοντας λάγνα με την τεράστια συλλογή από καλοδιατηρημένα ανθρώπινα απομεινάρια, μέχρι που ο πρωταγωνιστής σκοντάφτει πάνω σε ένα ολόκληρο πτώμα.

Το παίρνει σπίτι φυσικά και το ψυχανώμαλο ζευγάρι βρίσκει τώρα ένα νέο ερωτικό παιχνίδι! Βίαιο και σεξουαλικά άρρωστο ως εκεί που δεν παίρνει, το «Nekromantik» είναι γροθιά στο στομάχι του παραδοσιακού κινηματογράφου, καθώς πολλοί πίστεψαν ότι η έβδομη τέχνη δεν θα μπορούσε ποτέ να δείξει κάτι τέτοιο. Απαγορεύτηκε σε πλήθος χωρών και έθεσε νέα όρια σε επίπεδο αηδιαστικά απάνθρωπου φιλμ…

«I Spit on Your Grave» (1978)



Επίσης γνωστό ως «Day of the Woman», είναι ένα άλλο ένα φιλμ εκδίκησης, αν και ο ψυχολογικός τρόμος δεν είναι εδώ το ζητούμενο του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Meir Zarchi. Μια νεαρή συγγραφέας βιάζεται, ξυλοκοπείται, βασανίζεται και αφήνεται να πεθάνει από μια συμμορία εκφυλισμένων αντρών, αν και επιβιώνει τελικά ψάχνοντας πλέον εκδίκηση.

Η προσωπική της σταυροφορία διασφαλίζει το γεγονός ότι θα παρακολουθήσουμε αιματοχυσίες, ανείπωτα βασανιστήρια και μεγαλειώδεις εκρήξεις ανθρώπινης αχρειότητας! Απαγορευμένο για δεκαετίες ολόκληρες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, έχει αποκτήσει πια σκληροπυρηνικούς θαυμαστές για την αμείλικτη σκληρότητα και την ακόρεστη δίψα του για αίμα.

«Cannibal Holocaust» (1980)



Εδώ μιλάμε για θρύλο και αριστούργημα στον άρρωστο τομέα του! Το ιταλικό φιλμ τρόμου του μετρ Ruggero Deodato γνώρισε τέτοια λογοκρισία και πολεμική όσο ελάχιστες ταινίες στην ιστορία του σινεμά, παραμένοντας ορόσημο διαστροφής και ανθρώπινης παρακμής. Ένας αμερικανός ανθρωπολόγος ταξιδεύει στις ζούγκλες της Λατινικής Αμερικής προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης κινηματογραφικού συνεργείου που γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τις πρωτόγονες φυλές των κανίβαλων της περιοχής. Να συνεχίσουμε ή είναι σαφές τι γίνεται στο κανιβαλιστικό ολοκαύτωμα;

Αυτό που το κάνει αριστούργημα στο είδος του είναι το γεγονός ότι οι ολοζώντανες σκηνές βασανισμού, ακρωτηριασμού και κανιβαλισμού δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ακραία ενδεχομένως διερεύνηση θεμάτων όπως η θνητότητα, οι πολιτισμικές διαφορές και οι σχέσεις Δυτικών και πρωτόγονων φυλών. Είναι στους λόγους για τους οποίους συμβαίνουν όλα αυτά που ρίχνεται το κινηματογραφικό βάρος, αν και είναι σίγουρο ότι οι φρικιαστικές σκηνές θα κάνουν το στομάχι κόμπο. Στα «συν», το γεγονός ότι οι σκηνές με την κακοποίηση των ζώων και τη σφαγή τους είναι πέρα για πέρα αληθινές.

Στα «ψιλά», η ταινία κατασχέθηκε από τον εισαγγελέα αμέσως μετά την πρεμιέρα της στο Μιλάνο και ο Deodato κατηγορήθηκε για φόνο! Και έπρεπε να παρουσιαστούν οι ηθοποιοί του στο δικαστήριο για να πειστούν οι δικαστές ότι ήταν ακόμα αρτιμελείς και εν ζωή…

«Guinea Pig: Flower of Flesh and Blood» (1985)



Βασισμένη σε ιστορίες ιαπωνικού μάνγκα, η απευθείας γυρισμένη σε βίντεο ταινία παρέχει χορταστικές ματιές στη ζωή ενός ψυχοπαθούς. Παρά την παιδιάστικη πλοκή και τα μόλις 42 λεπτά της διάρκειάς του, το φιλμ δεν είναι παίξε-γέλασε και σίγουρα όχι για τον καθένα. Ο διεστραμμένος φονιάς απαγάγει μια γυναίκα και την οδηγεί στο ησυχαστήριό του, όπου ντυμένος σαμουράι τη διαμελίζει αργά και βασανιστικά, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της αποτρόπαιης διαδικασίας, όπως φυσικά και οι δημιουργοί. Η έλλειψη μάλιστα πλοκής αλλά και αιτιάσεων για όλη αυτή τη βαρβαρότητα λειτουργεί υπέρ του τρόμου.

Παρά το γεγονός ότι τα «Guinea Pig» είναι μια σειρά 7 αιματοβαμμένων ταινιών, είναι η συγκεκριμένη -και δεύτερη- απόπειρα που έκλεψε όλη τη δόξα, αναγκάζοντας τους κριτικούς που άντεξαν να τη δουν ως το τέλος να την αποκαλέσουν «πορνό βασανισμού». Το γεγονός μάλιστα ότι παρομοιάζει με αληθινότατη ταινία σναφ έκανε τον Τσάρλι Σιν, όταν την πρωτοείδε σε βιντεοκασέτα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, να επικοινωνήσει με το FBI!

«August Underground’s Mordum» (2003)



Αναμφίβολα η πιο απεχθής και κατακριτέα ταινία της λίστας μας, η τριλογία σναφ ταινιών του Fred Vogel είναι όσο πιο αληθοφανής παίρνει. Θα μπορούσες άνετα να μπερδέψεις το δεύτερο αυτό μέρος της ανατριχιαστικής τριλογίας με αυθεντικό εγκληματικό υλικό, τόσο γνήσιο μοιάζει. Από τo πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος, κάθε σκηνή είναι σκοτεινή, μαύρη, διεστραμμένη και πρωτόγνωρα σαδιστική και βίαιη.

Η πλοκή και πάλι απουσιάζει, αν και λειτουργεί υπέρ του τρόμου, καθώς το χάος που αναδίδει δεν έχει καμία αναφορά στον κόσμο της λογικής. Μια ομάδα ψυχοπαθών απολαμβάνει πράξεις ακρωτηριασμού, βιασμού, βασανισμού και διαμελισμού, αλλά και αιμομιξίας. Οι δημιουργοί έκαναν πολύ κόπο να την κάνουν να μοιάζει με αληθινό σναφ, με την εγκληματική αυθεντικότητά της να μη γνωρίζει όρια: ευνουχισμοί, ανθρωποφαγία, ακόμα και κανιβαλισμό καλυμμένου με σκουλήκια νηπίου θα δει όποιος μπορέσει να κρατήσει την ψυχραιμία και την οργή του…

«A Serbian Film» (2010)



Όταν έκανε το ντεμπούτο της σε μια σειρά από θεματικά φεστιβάλ της οικουμένης, η ακραία άρρωστη ταινία του Srdan Spasojevic έλαβε αμέσως από το κοινό τον τιμητικό για το κινηματογραφικό είδος χαρακτηρισμό ως το φιλμ «που είναι αφόρητο για τον σαδισμό του». Ταυτοχρόνως, οι ιδιαίτεροι σινεφίλ προειδοποιούσαν: «Προσέξτε τη σκηνή με τον βιασμό του μωρού»!

Το γεγονός και μόνο ότι αυτές οι δύο λέξεις συνδυάζονται στην ίδια πρόταση πρέπει να είναι αρκετό για να περιγράψει την αθλιότητα του περιεχομένου του. Η ταινία παρακολουθεί έναν ξεφτισμένο πορνοστάρ που πιάνει δουλειά σε μια κανονική ταινία (παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης τον θέλει για την «πανίσχυρη στύση» του!), για να ανακαλύψει έντρομος ότι στο ορφανοτροφείο που θα γυριστεί η ταινία είναι φυλακισμένα μικρά παιδιά. Όσο για τον σκηνοθέτη, είναι δημιουργός ταινιών παιδικής πορνογραφίας.

Κρατώντας τον όμηρο λοιπόν και ναρκώνοντάς τον με ένα διεγερτικό αέριο, ο πρωταγωνιστής είναι υποχρεωμένος για να γλιτώσει να βιάσει, να ακρωτηριάσει και να βασανίσει ό,τι κινείται, μικρά παιδιά εν προκειμένω. Γεμάτο με ανατριχιαστικές σκηνές παιδικής κακοποίησης και σοδομισμού, σε κάνει να αναρωτιέσαι για την ψυχική κατάσταση του σκηνοθέτη αλλά και τους λόγους για τη δημιουργία ενός τόσο γκροτέσκου αλλά και ρεαλιστικότατου αχταρμά. Όρια δεν γνωρίζει, καθώς έσπασε ακόμα και το ταμπού του βιασμού νεογέννητου, και απολαμβάνει αυτάρεσκα κάθε στιγμή παιδοφιλίας, γεγονός που έκανε τις αρχές να την απαγορεύσουν σε Νορβηγία, Ισπανία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη και οπουδήποτε αλλού βασικά εκτός Σερβίας…

Στη χώρα μας, ο σέρβος σκηνοθέτης έφερε την ταινία του στο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας το 2010, πυροδοτώντας κύματα διαμαρτυρίας αλλά και παθιασμένες εκκλήσεις στον τότε υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να αποσύρει την ταινία. Το φιλμ παρουσιάστηκε κανονικά στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, αν και δεν βρήκε διανομή στις ελληνικές αίθουσες…

«Σαλό» (1975)



Οι παζολινικές «120 Μέρες στα Σόδομα» έχουν ό,τι και όλες οι παραπάνω, γερές δόσεις βίας, βασανιστηρίων και σεξουαλικής κακοποίησης δηλαδή, αν και εδώ μιλάμε για ένα από τα παγκόσμια διαμάντια του σινεμά και το σοβαρότερο αντιφασιστικό φιλμ όλων των εποχών! Τέσσερις διεφθαρμένοι ιταλοί φασίστες απαγάγουν 18 αγόρια και κορίτσια στην εφηβεία τους και τα κρατούν αιχμάλωτα σε μια έπαυλη κοντά στο Σαλό, όπου και υπόκεινται σε όλων των λογιών τα βασανιστήρια και την κακοποίηση, έτσι όμως μας τα έχει παραδώσει η αρρωστημένη πένα του Μαρκήσιου ντε Σαντ.

Στο μενού της φρίκης περιλαμβάνεται ακόμα και κοπροφαγία, με τον σοδομισμό, τον πόνο και τη βία να διαρκεί για 120 μέρες, αν και η πραγματική διάρκεια του κομψοτεχνήματος του Παζολίνι είναι η αιωνιότητα. Η κακοποίηση και ο ακρωτηριασμός ανήλικων παιδιών εξασφάλισε στο «Σαλό» τον τίτλο μιας από τις πιο διεστραμμένες ταινίες όλων των εποχών, αν και ο σκοπός εδώ δεν ήταν το σοκ για το σοκ, αλλά ο καυτηριασμός της διχαλωτής φασιστικής ιδεολογίας και η καταγγελία της διαφθοράς και της παρακμής του μουσολινικού καθεστώτος. Εννοείται ότι απαγορεύτηκε σε πλειάδα χωρών στην εποχή της, αν και στην Αυστραλία παρέμεινε λογοκριμένη για τουλάχιστον δύο δεκαετίες, ενώ στην Αγγλία πρωτοπαίχτηκε στην αυθεντική της εκδοχή μόλις το 2010! Πόση κατάπτωση και παρακμή μπορεί να αντέξει ο ανθρώπινος νους, αναρωτιέται ο Πιερ Πάολο Παζολίνι χαρίζοντάς μας ένα από τα κομψοτεχνήματα της τέχνης που ονομάσαμε κινηματογράφο…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναίκα που ζει σαν κουτάβι


Ο αρραβωνιαστικός της τη βγάζει βόλτα με λουράκι - Δείτε τις φωτογραφίες τους.

Ο Nathan Riely και η αρραβωνιαστικιά του Xena ζουν μία πολύ ιδιαίτερη σχέση.

Η Xena λατρεύει να την βγάζει βόλτα ο Nathan με λουράκι και να της συμπεριφέρεται σαν να είναι κουτάβι. Ζουν με αυτό τον τρόπο 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα. Μάλιστα, κοιμάται σε κλουβί σκύλου.

Πρόσφατα δημιούργησαν σάλο με την είσοδο τους σε εμπορικό κέντρο στο Staten Island, ωστόσο η Xena επιμένει ότι το λουράκι είναι ρομαντικό.

Δείτε τις φωτογραφίες τους...

















 

Διαβάστε περισσότερα...

Την απάτησε και το... πλήρωσε ακριβά


Με πολλές γροθιές στο πρόσωπο και κλωτσιές στο σώμα αντέδρασε μια γυναίκα από τη Ρωσία όταν έμαθε ότι ο σύντροφος της την απατούσε.

Παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε ένα πάρκο η απατημένη γυναίκα δεν δίστασε και γρονθοκοπούσε συνεχώς τον νεαρό ο οποίος προσπαθούσε να προστατευτεί.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μηχανή του Χρόνου: Οι αριθμομνήμονες που θα σας αφήσουν άφωνους


Η ερμηνεία των ικανοτήτων ενός αριθμομνήμονα αποτελεί ακόμη "σπαζοκεφαλιά" για την επιστήμη που μελετά το θέμα σε διάφορα πεδία. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εντυπωσιάζουν.


Ο μαθηματικός Νικόμαχος από τη Γέρασα έζησε τον 2ο αιώνα μΧ και είναι ένας από τους πρώτους αριθμομνήμονες που καταγράφονται στην ιστορία. Η λίστα όμως δεν περιλαμβάνει μόνο ανθρώπους που διακρίθηκαν στην επιστήμη, αλλά και άσημους που δεν είχαν καμία μόρφωση και κάποια στιγμή, με μια ασήμαντη αφορμή φανερώθηκε το ταλέντο τους.

Ο Άγγλος Τζέντεντις Μπάξτον ήταν ένας αγράμματος εργάτης που βρέθηκε μια μέρα τυχαία να παρακολουθεί μια θεατρική παράσταση στο Λονδίνο. Όταν τον ρώτησαν αν του άρεσε το έργο απάντησε ότι ο χορός έκανε 5.202 βήματα και οι ηθοποιοί είχαν προφέρει 12.445 λέξεις. Ήταν απόλυτα σωστός.




Στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ο Αφροαμερικανός Τομ Φούλερ δεν είχε πολλές ευκαιρίες να μάθει γράμματα. Όλοι γνώριζαν όμως την κλίση του και μια μέρα όταν πια ήταν γέρος, τον ρώτησαν πόσα δευτερόλεπτα έζησε ένας άνθρωπος ηλικίας 70 ετών, 17 ημερών και 12 ωρών. Απάντησε 2 δισεκατομμύρια, 210 εκατομμύρια 500 χιλιάδες οκτακόσια. Κάποιος που είχε κάνει γραπτώς τον υπολογισμό διαφώνησε, αλλά ο Φούλερ τον διόρθωσε λέγοντάς του πως δεν είχε υπολογίσει τα δίσεκτα έτη.

Αριθμομνήμονες που διέπρεψαν

Αριθμομνήμων ήταν ο σπουδαίος Αντρέ Μαρί Αμπέρ, που συνέδεσε το όνομά του με τη μονάδα του ηλεκτρισμού, αν και μεγαλώνοντας λέγεται πως έχασε αυτή την ιδιαιτερότητα.

Αντίθετα, ο Άγγλος μηχανικός Μπίντερ γινόταν καλύτερος όσο μεγάλωνε.

Εντυπωσιακή είναι μια ιστορία με τον κορυφαίο μαθηματικό και φυσικό Γιόχαν Καρλ Φρίντριχ Γκάους, ο οποίος έδωσε το όνομά του στη μονάδα του μαγνητικού παιδιού και είχε δείξει το ταλέντο από πολύ μικρός.



Όσοι αριθμομνήμονες με υπολογιστικές ικανότητες, είχαν την ευκαιρία να μορφωθούν συνέβαλλαν καθοριστικά στην πρόοδο της μαθηματικής επιστήμης, όπως ο Ντέηζ που επινόησε τον υπολογισμό των φυσικών λογαρίθμων.

Οι αριθμομνήμονες αντικείμενο επιστημονικής μελέτης

Προτού εφευρεθούν οι υπολογιστές, οι αριθμομνήμονες με ικανότητα στις πράξεις, ασχολούνταν επαγγελματικά με τους λογαριασμούς σε διάφορους τομείς και ορισμένοι έκαναν και επιδείξεις.

Το 1837, ο δεκάχρονος Ιταλός Μανζταμέλε εξετάσθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία Επιστημών και βρήκε από το μυαλό του την κυβική ρίζα ενός 7ψήφιου αριθμού, αφήνοντας άναυδους τους σοφούς που είχε απέναντί του.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, η ίδια Επιτροπή είχε παρακολουθήσει τη σπάνια ικανότητα του χωρικού Ανρί Μοντέ να κάνει αλάνθαστους υπολογισμούς. Του ήταν όμως αδύνατο να συγκρατήσει ονόματα και τοπωνύμια!

Ωστόσο, απέκτησε φήμη και το όνομά του συνδέθηκε με την έννοια του αριθμομνήμονα σε βαθμό που πολλές δεκαετίες αργότερα, ο κορυφαίος Ιταλός αριθμομνήμονας Ινάουντι παρουσιάστηκε ως νέος Μοντέ.

Είχε περάσει πολλές κακουχίες σαν παιδί και δούλευε λαντζέρης σε ένα καφέ στη Μασσαλία. Όταν τον ανακάλυψαν πήγε στο Παρίσι και έκανε επιδείξεις στην υψηλή κοινωνία, όμως το σημαντικότερο είναι πως έγινε αντικείμενο έρευνας στο εργαστήριο ψυχοφυσιολογίας της Σορβόννης. Με βάση την περίπτωσή του συντάχθηκε η μελέτη του Λεόν Ρενέ Μπινέ, «Ψυχολογία των μεγάλων αριθμομνημόνων και σκακιστών».

Κάποια τεστ που του έκαναν προκαλούν… πονοκέφαλο:

1. Ποιος είναι ο αριθμός του οποίου του οποίου η τετραγωνική ρίζα και η κυβική ρίζα έχουν διαφορά 18;

Απάντηση σε 1 λεπτό και 50 δευτερόλεπτα: ο αριθμός 729, οι ρίζες είναι 27 και 9, διαφορά 18.

2. Βρείτε ένα διψήφιο αριθμό του οποίου αν το πρώτο ψηφίο πολλαπλασιασθεί επί 4 και το δεύτερο επί 3 και αν τα ψηφία του μετατεθούν αμοιβαία, να μειωθεί κατά 18 μονάδες;

Απάντηση σε 2 λεπτά: Τέτοιος αριθμός δεν υπάρχει.

Ο Ινάουντι μπορούσε σε δύο δευτερόλεπτα να υπολογίσει ποια μέρα έπεφτε κάποια ημερομηνία, ενώ έκανε προσθέσεις μεγάλων αριθμών αρχίζοντας από αριστερά.



Μνήμη, το μεγάλο μυστικό

Στο πλαίσιο της επιστημονικής μελέτης, ο καθηγητής Μορίς Ντ΄ Οκάν σκέφτηκε να φέρει σε αντιπαράθεση μια αριθμομηχανή με έναν αριθμομνήμονα. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν υπήρχαν ακόμη, αλλά και μόνο η σκέψη του Οκάν εγκαινίαζε τον κύκλο της διαμάχης ανάμεσα στην ανθρώπινη και την τεχνητή νοημοσύνη, με κορυφαία στιγμή την επική παρτίδα σκάκι του Κασπάροφ με τον υπολογιστή της IBM «Ντιπ Μπλου», το 1996.

Ο Οκάν διαπίστωσε πως οι αριθμομνήμονες υπερείχαν στις πράξεις που περιελάμβαναν μέχρι τέσσερα ψηφία και άρχιζαν να χάνουν όταν αυξάνονταν ο αριθμός των ψηφίων. Το συμπέρασμα ήταν πως οι αριθμομνήμονες είχαν μια εξαιρετική ικανότητα να συγκρατούν τα νούμερα στο μυαλό τους, αλλά αυτό είχε ένα όριο.

Τα άλογα αριθμομνήμονες της Ρηνανίας

Αν η ικανότητα ενός ανθρώπου να κάνει γρήγορα περίπλοκους υπολογισμούς με το μυαλό του εντυπωσιάζει, πόσο μάλλον ενός αλόγου!

Στις αρχές του 20ου αιώνα κτηνίατροι και ειδικοί της ψυχολογίας των ζώων, επισκέπτονταν μια φάρμα στο Έλμπερφελντ της Ρηνανίας, όπου ζούσαν τρία ξεχωριστά άλογα: ο Χανς, ο Μοχάμεντ και ο Ζαρίφ. Οι επιτροπές έγραφαν τετραγωνικές ρίζες σε ένα μεγάλο μαυροπίνακα και όταν τα άλογα έβλεπαν το σωστό αποτέλεσμα χτυπούσαν τις οπλές τους στο έδαφος.

Ολόκληρη μελέτη γράφτηκε για τον Χανς από το Εργαστήριο του Βερολίνου. Η επικρατέστερη εξήγηση που δόθηκε ήταν πως ο ιδιοκτήτης του, Κραλ είχε ιδιότητες αριθμομνήμονα και το άλογο είχε μάθει να τον «διαβάζει» όταν έβρισκε τη λύση σε ένα πρόβλημα. Η θεωρία κατέρρευσε όταν ο γιατρός Ζορζ Μπον κατάφερε να αποσπάσει σωστή απάντηση από το άλογο τη στιγμή που απουσίαζε ο ιδιοκτήτης του.

Μοιραία, ακολούθησαν ερμηνείες που έμπαιναν στη σφαίρα της τηλεπάθειας, της ενόρασης και της παραψυχολογίας έως τη στιγμή που ο καθηγητής Σαρλ Ρισέ απέδωσε την απίστευτη ικανότητα του αλόγου σε έναν αυτοματισμό σκέψης του ζώου.

Η ερμηνεία των ικανοτήτων ενός αριθμομνήμονα αποτελεί ακόμη «σπαζοκεφαλιά» για την επιστήμη που μελετά το θέμα σε διάφορα πεδία.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι το «σύνδρομο του Σαβάντ», που εμφανίζεται συχνά σε ανθρώπους με αυτισμό, οι οποίοι ταυτόχρονα με την αναπηρία τους, επιδεικνύουν εξαιρετικά υψηλή νοημοσύνη σε τομείς όπως οι υπολογισμοί.

Η παρακάτω σκηνή από την ταινία, «Ο άνθρωπος της βροχής» (Rain man) είναι χαρακτηριστική.





Ο Κιμ Πικ είναι ο πραγματικός «άνθρωπος της βροχής», η ιδιοφυΐα που υποδύεται ο Ντάστιν Χόφμαν στη διάσημη ταινία.




Πηγή: http://news247.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Ιαπωνία προσγειώθηκε εκτάκτως το Solar Impulse - Φωτογραφίες και βίντεο από την απογείωση του


Οι κακές καιρικές συνθήκες άλλαξαν το πρόγραμμα.

Το επαναστατικό αεροσκάφος Solar Impulse 2, που εκτοξεύθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από την Κίνα για να ταξιδέψει στον Ειρηνικό, αναμένεται να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού στην προγραμματισμένη διαδρομή που θα ακολουθούσε προς τη Χαβάη, ανακοίνωσαν οι συντονιστές του προγράμματος.

«Η μετεωρολογική πρόβλεψη για τη Χαβάη έχει επιδεινωθεί. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια ενδιάμεση προσγείωση στη Ναγκόγια!», ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα των συντονιστών στο Twitter .

Ο ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ αναγκάστηκε να διακόψει την πορεία του Solar Impulse 2 προς τον Ειρηνικό. Η απρόβλεπτη εξέλιξη επιβεβαιώθηκε από τον επίσης Ελβετό Μπερτράν Πικάρ, τον συγκυβερνήτη του αεροπλάνου. «Θα περιμένουμε να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες για να ξαναρχίσουμε το ταξίδι μας», δήλωσε ο Πικάρ.

«Ευχαριστούμε τους φίλους μας τους Ιάπωνες που ήταν τόσο εξυπηρετικοί και μας έδωσαν άδεια την τελευταία στιγμή να προσγειωθούμε στο έδαφός τους», πρόσθεσε ο ελβετός εξερευνητής.

«Κατευθύνομαι στη Ναγκόγια, εν μέσω πυκνών σύννεφων κοντά στο Ναγκάνο», μια πόλη βορειοδυτικά του Τόκιο, έγραψε λίγο αργότερα ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ, ο οποίος αναμένεται να προσγειώσει το ηλιακό αεροσκάφος γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

--------------


Άρχισε τη νύχτα τον αεροναυτικό του άθλο.

Ιστορική τεχνολογική πρόκληση και επίτευγμα άνευ προηγουμένου θα αποτελέσει η επιτυχής ολοκλήρωση του δύσκολου ταξιδιού του ηλιακού αεροσκάφους Solar Impulse που απογειώθηκε τη νύχτα από την Κίνα με προορισμό τη Χαβάη.

Ο ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει έξι μέρες και έξι νύχτες μόνος στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους, το οποίο κινείται μόνο με ηλιακή ενέργεια και δεν έχει πετάξει ποτέ ξανά πάνω από ωκεανό ούτε έχει μείνει στον αέρα περισσότερες από 24 ώρες.

Ο 62χρονος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει να διανύσει απόσταση 8.500 χιλιομέτρων. Δεν μπορεί να διακόψει την πτήση του παρά μόνο για εικοσάλεπτα σύντομα διαλείμματα ύπνου και δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη θέση του, η οποία διαθέτει ένα σύστημα WC.

Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Ελβετός θα πρέπει να πηδήξει με αερόστατο στον ωκεανό για εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς βοήθεια.

Το Solar Impulse 2, του οποίου τα φτερά καλύπτονται από 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες, αναχώρησε στις 9 Μαρτίου από το Άμπου Ντάμπι για τον γύρο του κόσμου με σκοπό να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα την ηλιακή ενέργεια.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλαλαμάτα: Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες - Έργα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ


Με προσοχή η κυκλοφορία στη Ναυαρίνου. Ανοικτή η Ναυαρίνου το τρίημερο Αγίου Πνεύματος. Ξεκίνησε η ανάπλαση στην πλατεία της Ανάστασης.

Ξεκίνησαν από χθες τα έργα ανάπλασης στην πλατεία της Ανάστασης στη Ναυαρίνου. Σύμφωνα με τον εργολάβο σήμερα θα γίνει φρεζάρισμα πίσσας στη Ναυαρίνου η οποία όμως θα κλείσει από την Τρίτη για να μη υπάρξει πρόβλημα με την κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Όμως, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί και να διέρχονται από το σημείο με μικρή ταχύτητα.

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη παρέμβαση ώς πολύ σημαντική, η οποία, πέρα από την αισθητική αξία, έχει μία ακόμη σημαντικότερη. Στο τμήμα της θάλασσας απέναντι από την εκκλησία πρόκειται να λειτουργήσει μια νέα σύγχρονη ράμπα για ΑμεΑ, παρέμβαση η οποία θα κάνει προσβάσιμη την παραλία στα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, «σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (Πλατεία Ανάστασης)” υπέγραψε, χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, “ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε.”, η οποία προσέφερε έκπτωση 39.35% και έχει προθεσμία 90 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης για να ολοκληρώσει τις εργασίες.


Σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες εκ μέρους της πόλης προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και προς το συμπατριώτη μας γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), Αλέξανδρο Χαρίτση, για τη συμβολή τους στην επανένταξη του έργου.

Με το σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού 428.766 ευρώ, θα διαμορφωθεί η πλατεία του Ιερού Ναού Ανάστασης στην Παραλία Καλαμάτας, γύρω από την εκκλησία, ενώ παρέμβαση θα διενεργηθεί και στην οδό Ναυαρίνου και θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά η ανατολική παραθαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας.


Οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ολοκληρωθούν κατά το συντομότερο δυνατό διάστημα. Παρακαλούνται οι πολίτες να δείξουν κατανόηση. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο, λίγο ανατολικότερα από τη θέση που ήδη βρίσκεται η υπάρχουσα υποδομή, θα λειτουργήσει η νέα σύγχρονη ηλεκτρική ράμπα, τύπου Seatrac, για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία.


Η Ναυαρίνου δε θα κλείσει στο εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για την εξυπηρέτηση επισκεπτών και επαγγελματιών».


Πηγή: http://www.tharrosnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρετανίδες ιερόδουλες βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες να κάνουν sex


Δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

Συχνά η επιθυμία των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα για σεξ επισκιάζεται από άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Για πολλά άτομα με κινητικές δυσκολίες το sex είναι εκτός παιχνιδιού. Πολλές από τις ανάγκες τους μπορεί να ικανοποιούνται από τους οικείους τους, τους γονείς τους,τους γιατρούς τους ή από φιλανθρωπικές οργανώσεις, το sex όμως είναι μια ανάγκη που τους διαφεύγει.

Τώρα όμως οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του sex φροντίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα άτομα με ειδικές ανάγκες έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες.

Συχνά η επιθυμία των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα για σεξ επισκιάζεται. Η δυνατότητα τους να ικανοποιούν τις σεξουαλικές τους ανάγκες πρέπει να θεωρείται δικαίωμα τους και όχι πολυτέλεια.

Η Πρου εργαζόταν για καιρό σαν συνοδός κυρίων με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Αποφάσισε να δημιουργήσει μία σελίδα στο site της η οποία θα απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εξηγεί στο www.vice.com ότι δεν είναι εύκολο να δουλεύει με άτομα με κινητικά προβλήματα καθώς η όλη διαδικασία είναι δύσκολη. Καλείται να τους γδύσει,να τους μετακινήσει με προσοχή από το αναπηρικό καροτσάκι και μετά να τους ντύσει και να τους τοποθετήσει πάλι στο καροτσάκι τους. Το συναίσθημα όμως της προσφοράς σε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση.

Διηγείται ιστορίες με ανθρώπους με ειδικές ανάγκες που ξέσπασαν σε λυγμούς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επαφής καθώς για αυτούς κάτι τέτοιο ήταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα και για άλλους που εξαιτίας της πάθησης τους ήταν αρκετά βίαιοι χωρίς να μπορούν να ελέγξουν την δύναμη τους προκαλώντας της πόνο και δυσχεραίνοντας έτσι την όλη διαδικασία.
Οι ίδιοι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δηλώνουν ότι οι επαφές τους με τις ιερόδουλες τους βοηθούν να ανακαλύψουν την σεξουαλικότητα τους,να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να μπορέσουν στο μέλλον να κάνουν και οι ίδιοι μια ολοκληρωμένη σχέση.

Η Tuppy Owens είναι μια αγωνίστρια για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία και είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την TLC Trust, ένα online δίκτυο που συνδέει τα άτομα με αναπηρία με τις κατάλληλες σεξουαλικές υπηρεσίες. Δηλώνει ότι τα περισσότερα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν χάσει την ελπίδα τους να κάνουν μία φυσιολογική σχέση για αυτό και προτιμούν να επιλέγουν μια ιερόδουλη η οποία τους ταιριάζει και να ικανοποιούν τις ανάγκες τους μαζί της.



Διαβάστε περισσότερα...

Κλειτοριδεκτομή: Η σκοτεινή πλευρά της ζωής ουρλιάζει!


Η 6η Φεβρουαρίου κηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής από τον ΟΗΕ για να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη γι' αυτό το πανάρχαιο βάναυσο έθιμο. Στη σκοτεινή πλευρά της ζωής, έξι χιλιάδες νεαρά κορίτσια, αλλά και γυναίκες υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, κάθε μέρα. Τα θύματα της κλειτεριδοκτομής ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια το χρόνο! Και δυστυχώς δεν αφορούν μόνο μουσουλμανικές χώρες...



Το περασμένο καλοκαίρι ο επικεφαλής του ISIL, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί έδωσε εντολή ώστε να υποστούν κλειτοριδεκτομή όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες από 11 έως και 46 ετών στην ευρύτερη περιοχή της Μοσούλης. Σύμφωνα με την συντονίστρια ανθρωπιστικής δράσης του ΟΗΕ, Ζακλίν Μπάντκοκ, αυτό αφορά περί τα... 4 εκατομμύρια γυναίκες. Η είδηση προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο.

Αυτός ο ακρωτηριασμός, αποτελεί μέρος μιας ιεροτελεστίας που σηματοδοτεί τη μετάβαση των κοριτσιών στην ενηλικίωση. Πριν από το... ξυράφι, ένα κορίτσι για τη φυλή του θεωρείται «ανύπαρκτο». Μετά, μπορεί να παντρευτεί μόνον όποιον επιλέξει η οικογένεια της.

Σύμφωνα με τις αναφορές της Οργάνωσης Action Aid για τους Ποκότ, τη νομαδική φυλή της κοιλάδας Rift Valey στην Κένυα, «ο ακρωτηριασμός είναι ίσως η σημαντικότερη παραδοσιακή πρακτική». Την ακολουθούν θρύλοι. Όπως λέγεται, όποιο κορίτσι δεν κάνει αυτό το «πέρασμα», η κλειτορίδα του θα αρχίσει να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα, καθώς και δε θα μπορεί να κάνει παιδιά κτλ. Και για όποιον αντιστέκεται αυτής της βάναυσης παράδοσης, τον περιμένει τύφλωση και άλλα δεινά.

Όμως, δεν είναι μόνον η Αφρική ή η Ασία όπου... ακούς ουρλιαχτά κοριτσιών την ώρα που της σκίζει το λεπίδι. Είναι και η Ευρώπη. Έχει σημασία ότι πριν από ένα χρόνο, η εφημερίδα Guardian ξεκίνησε καμπάνια κατά της κλειτοριδεκτομής στη Βρετανία όπου κάθε χρόνο υποβάλλονται σε αυτήν εκατοντάδες νεαρά κορίτσια. Όπως υποστηρίζουν αναφορές της Οργάνωσης Agency for Culture and Change Management, αρκετά μέλη μειονοτήτων καλούν εξειδικευμένους «κόφτες» να κάνουν τη βρώμικη δουλειά στο Λονδίνο, το Μπρίστολ και άλλες περιοχές της χώρας. Μόνον το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν γιατροί, σε Αγγλία και Ουαλία είχαν υποστεί το μαρτύριο του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων, 66.000γυναίκες και 24.000 κορίτσια κάτω από 15 ετών.



Και στη Γαλλία, όμως, αρκετές υποθέσεις που έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη, μαρτυρούν πως αυτό το βάρβαρο έθιμο έχει μεταναστεύσει εδώ και καιρό στην Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τη χώρα αναφέρονται πίσω στο 2004. Μιλούν για ακρωτηριασμό 50.000 κοριτσιών και γυναικών! Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή εκστρατεία END FGM «μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την κλίμακα εξάπλωσης του προβλήματος στην Ευρώπη». Ωστόσο, οι ερευνητές εκτιμούν πως το πιθανότερο είναι ότι «τα νεαρά κορίτσια που ζουν στην Ευρώπη συνήθως υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό στις χώρες καταγωγής τους κατά τη διάρκεια των διακοπών. Το 2009, πάντως, σύμφωνα με στοιχεία του END FGM 500.000 κορίτσια και γυναίκες στην Ευρώπη είχαν υποστεί τη βαρβαρότητα!

Στην Ευρώπη η κλειτοριδεκτομή θεωρείται έγκλημα. Διώκεται ποινικά. Παρ΄όλα αυτά, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φαίνεται πως έχει εξαπλωθεί στις παρακάτω χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί ανάλογο περιστατικό. Ωστόσο, για πρώτη φορά οι ελληνικές αρχές ασχολήθηκαν με το θέμα της κλειτοριδεκτομής τον περασμένο Ιούλιο. Τότε, για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας εξέδωσε απόφαση με την οποία ανέστειλε προσωρινά την επαναπροώθηση μιας μετανάστριας από την Κένυα η οποία εάν επέστρεφε στη χώρα της, κινδύνευε με κλειτοριδεκτομή...


Πηγή: http://www.queen.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τι έκανε για να προλάβει το πλοίο


Ο οδηγός έβλεπε το πλοίο να αναχωρεί και για να το προλάβει αποφάσισε να πάρει φόρα με το αυτοκίνητο και να πηδήξει πάνω σε αυτό.

Οι εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας είναι συγκλονιστικές. Οι πίσω ρόδες του αυτοκινήτου "κόλλησαν" στην μπουκαπόρτα του πλοίου τη στιγμή που αυτή σηκωνόταν κι έτσι το αυτοκίνητο κατέληξε στη... θάλασσα.

Δείτε το βίντεο του LiveLeak




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλαίσιο του υπάρχοντος προϋπολογισμού το 2015 το υπουργείο Παιδείας


Υπαρκτό το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης.

Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της παιδείας είναι υπαρκτό. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει τη βούληση να ανασχεθεί αυτή η τάση. Δεδομένης της ασφυκτικής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, το υπουργείο, είναι εντούτοις υποχρεωμένο το έτος 2015 να κινηθεί στο πλαίσιο του υπάρχοντος προϋπολογισμού, επιχειρώντας βέβαια να αντιμετωπίσει τα επιμέρους οξύτατα προβλήματα.

Τα παραπάνω δήλωσε γραπτώς ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σειρά ζητημάτων που έθετε με επιστολή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν.Μαγνησίας «Ρήγας Βελεστινλής». Η εν λόγω επιστολή κατατέθηκε ως αναφορά στη Βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλο.

Αξιολόγηση

Ως προς το ζήτημα της αξιολόγησης ο Τάσος Κουράκης επεσήμανε ότι οι διαδικασίες της αξιολόγησης έτσι όπως προβλέπονταν από το ΠΔ 152/2013 είχαν στόχο τη μισθολογική και βαθμολογική στασιμότητα των εκπαιδευτικών και συνέβαλαν στη δημιουργία κλίματος ανταγωνισμού στην εκπαιδευτική κοινότητα. Γι’ αυτό αναστέλλονται καθώς και οι όποιες πειθαρχικές ή προαγωγικές συνέπειές τους προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι η λειτουργική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου είναι μια συμμετοχική και δημοκρατική μεθοδολογία διάγνωσης προβλημάτων, αναζήτησης λύσεων και επεξεργασίας προτάσεις και μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εργαλείο ιεραρχικής και χρηματοδοτικής διάκρισης σχολικών μονάδων ή τιμωρητικό εργαλείο μισθολογικής διαφοροποίησης και διοικητικής πειθάρχησης εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο Παιδείας μετά από διαβούλευση, θα διαμορφώσει σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ένα σύστημα αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου, με διαπιστωτικό, διαμορφωτικό, παιδαγωγική και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Σκοπός του προτεινόμενου συστήματος θα είναι η βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου στις εκπαιδευτικές δομές και στα σχολεία της χώρας.

Ειδική Εκπαίδευση

Για το θέμα της Ειδικής Εκπαίδευσης ο υπουργός ενημερώνει ότι το Υπουργείο έχει θέσει ως στρατηγικό του στόχο την ποιοτική αναβάθμισή της. Στο πλαίσιο αυτό εξελίσσεται ήδη μια μεγάλη προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων και προγραμματισμού της θεραπείας τους ενώ θα συνεξετασθούν οι προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Μετατάξεις

Για το ζήτημα των μετατάξεων ο κ. Κουράκης γνωστοποιεί ότι συστάθηκε επιτροπή, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποκατάσταση των αδικιών.

Διορισμοί

Για το θέμα των διορισμών αναφέρεται στην γραπτή απάντηση ότι ο τρόπος διορισμού είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα γι’ αυτόν τον λόγο προτεραιότητα της νέα πολιτικής ηγεσίας είναι η επεξεργασία ενός συστήματος διορισμού που θα αντιστοιχεί στις προσδοκίες και στους κόπους των εκπαιδευτικών. Το ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο. Το Υπουργείο λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους απαραίτητους παράγοντες επεξεργάζεται με δέουσα προσοχή το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, το οποίο θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κεραυνός χτυπάει το One World Trade Center


Το One World Trade Center στην Νέα Υόρκη αποτελεί τον ψηλότερο ουρανοξύστη σε όλη την Αμερική. Ο καιρός ήταν βροχερός την Κυριακή στο Μανχάταν και κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που κεραυνός χτυπάει το κτίριο.

Το θέαμα είναι εντυπωσιακό...

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πολύχρωμη όαση της αγγλικής πρωτεύουσας


Ένα… λουλουδάτο έργο αποκατάστασης ύψους 1,6 εκατ. λιρών.

Οι λάτρεις των κήπων, των λουλουδιών και του πράσινου απέκτησαν ένα νέο προορισμό, για να ξεφεύγουν από τη βουή των αυτοκινήτων και τις ορδές των τουριστών που κατακλύζουν την αγγλική πρωτεύουσα.

Είναι γνωστό, ότι το Λονδίνο διαθέτει πολλά και εντυπωσιακά πάρκα –όπως για παράδειγμα το περίφημο Χάιντ Παρκ ή το Ρίτζεντς Παρκ- που προσφέρουν πολύτιμες ανάσες δροσιάς στους επισκέπτες και τους κατοίκους της τεράστιας αυτής μητρόπολης, αλλά και την ευκαιρία για επαφή με τη Φύση, παρότι βρίσκεται κανείς στην «καρδιά» μιας τεράστιας πρωτεύουσας.

Λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης βρίσκεται ένα ακόμη πολύ εντυπωσιακό πάρκο, στο οποίο μπορεί να συναντήσει κανείς ακόμη και ελάφια!



Το πολύ γνωστό Ρίτσμοντ Παρκ απέκτησε πρόσφατα μια νέα, πολύχρωμη και λουλουδάτη όψη… χάρη στις εργασίες αποκατάστασης ύψους 1,6 εκατ. λιρών Αγγλίας που έγιναν σε μια έκταση 40 στρεμμάτων.

Το πάρκο απέκτησε 100 διαφορετικές ποικιλίες από το φυτό αζαλέα και 125 ποικιλίες από υβριδικά ροδόδεντρα, δημιουργώντας ένα απίστευτης ομορφιάς σκηνικό από έντονα ροζ, μωβ, πορτοκαλί, μπλε και λευκά χρώματα.



Ο ανθισμένος κήπος έχει ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών τουριστών αλλά και κατοίκων της αγγλικής πρωτεύουσας. 
Διαβάστε περισσότερα...

Το μεγαλύτερο τεχνητό σπήλαιο πάγου του κόσμου


Παγωμένη «βουτιά» στην «καρδιά» του δεύτερου μεγαλύτερου παγετώνα της Ευρώπης.

Μια ασυνήθιστη τουριστική ατραξιόν αναμένεται να ανοίξει τις… παγωμένες πύλες της το μήνα Ιούνιο στην Ισλανδία.

Η εμπειρία θα ονομάζεται «Μέσα στον Παγετώνα» (Into The Glacier) και θα επιτρέπει στους επισκέπτες να… κάνουν μια παγωμένη «βουτιά» στην «καρδιά» του δεύτερου μεγαλύτερου παγετώνα της Ευρώπης.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, η «βουτιά» δε θα είναι ακριβώς βουτιά, αλλά μια περιήγηση στο μεγαλύτερο, τεχνητό, παγωμένο τούνελ στον κόσμο, μήκους 800 μέτρων μέσα στον παγετώνα Langjökull στα υψίπεδα της μεσοδυτικής Ισλανδίας.





Το τούνελ, στο βαθύτερό του σημείο, φτάνει σχεδόν στα 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του παγετώνα και οδηγεί σε μια σειρά από περίτεχνα, σκαλισμένα εσωτερικά «δωμάτια», συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού παρεκκλησιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για «υπόγειους, παγωμένους γάμους».







Τα πακέτα επίσκεψης για την άκρως παγωμένη εμπειρία ξεκινούν από τα 120 ευρώ περίπου για ένα 2ωρο-3ωρο τουρ και ανεβαίνουν μέχρι και στα 1.800 ευρώ για μια αποκλειστική περιήγηση. 








Δείτε και το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...