Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Τα αγαπημένα τραγούδια για... σεξ


Το top 20 όπως διαμορφώθηκε από σχετική μελέτη.
Μια μελέτη που ανατέθηκε από το Spotify και εκτελέστηκε από τον ψυχολόγο Daniel Müllensiefen, αποκάλυψε ότι το soundtrack που «έντυσε» μουσικά την ταινία Dirty Dancing, ένα κομμάτι τραγουδήθηκε από τον Patrick Swayze, είναι ομόφωνα ως η καλύτερη μουσική για να ακούγεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Ο Marvin Gaye και το «Sexual Healing» κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κορυφή της λίστας με το «Bolero» του Ravel να έρχεται τρίτο. Στη μελέτη συμμετείχαν 2.000 άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 91 ετών, με ένα σχεδόν ίσο διαχωρισμό των δύο φύλων.

Ιδού το top 20:

1. Dirty Dancing - Οποιοδήποτε τραγούδι από το soundtrack

2. Marvin Gaye - Sexual Healing

3. Ravel - Bolero

4. Berlin - Take My Breath Away

5. Barry White - Οποιδήποτε τραγούδι

6. Marvin Gaye - Let’s Get It On

7. Righteous Brothers - Unchained Melody

8. Celine Dion - Titanic Soundtrack / My Heart Will Go On

9. Serge Gainsbourg - Je T`aime

10. Whitney Houston - I Will Always Love you

11. Aerosmith - Don`t Want To Miss A Thing

12. Kings Of Leon - Sex On Fire

13. Rodgers & Hammerstein - Sound of Music

14. Tchaikovsky - 1812 Overture

15. Grease - Grease soundtrack

16. Donna Summer - I Feel Love

17. Boys To Men - I’ll Make Love To You

18. ABBA - Mama Mia

19. Tom Jones - Sex Bomb

20. Star Wars - Οποιδήποτε κομμάτι από το soundtrack


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σεκιούριτι σε σάουνα θα προσέχουν τους "άτακτους" επισκέπτες


Φύλακες ασφαλείας θα προσλάβει ένα κέντρο ευεξίας στην Αυστρία, προκειμένου να προσέχουν τους "άτακτους" επισκέπτες.

Η διεύθυνση του συγκεκριμένου γυμναστηρίου στην πόλη Λίντς της Αυστρίας "βομβαρδίστηκε" με παράπονα ότι κάποιοι πελάτες που έκαναν χρήση της σάουνας ήταν ιδιαίτερα ζωηροί. Σημειώνεται ότι στο θάλαμο είναι υποχρεωτικό το σώμα να είναι τελείως γυμνό...

Έτσι, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να προσλάβουν security-άνδρες και γυναίκες- οι οποίοι θα υποδύονται τους πελάτες και θα κυκλοφορούν σαν μυστικοί πράκτορες, ολόγυμνοι.

Η ιδέα τους φαίνεται ότι απέδωσε, καθώς μόνο την πρώτη εβδομάδα πιάστηκαν "στα πράσα" δύο ζευγάρια.



Διαβάστε περισσότερα...

«Λάθος η απόφαση των Βρετανών να δανείσουν γλυπτό του Παρθενώνα»


Επικριτικό άρθρο της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Στην «κατακραυγή» ενάντια στην απόφαση του Βρετανικού Μουσείου για τον δανεισμό γλυπτού του Παρθενώνα αναφέρεται άρθρο του Έρικ Γκίμπσον στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, υπογραμμίζοντας ότι η ενέργεια «θέτει σε κίνδυνο ένα ισχυρό σύμβολο της Δυτικής Δημοκρατίας».

Το δημοσίευμα ξεκινά κάνοντας αναφορά στην ανακοίνωση του Βρετανικού Μουσείου την περασμένη Παρασκευή, επισημαίνοντας: «Τα μουσεία, υπό κανονικές συνθήκες, ανακοινώνουν τέτοιες ειδήσεις μήνες πριν. Αντιθέτως, όταν το Μουσείο εξέδωσε την ανακοίνωση, το γλυπτό ήταν ήδη στο Ερμιτάζ και θα ετίθετο σε έκθεση από την επόμενη μέρα, γεγονός άνευ προηγουμένου. Αυτή μάλιστα η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Βρετανικό Μουσείο ομοιάζει με αυτή που ακολουθούν οι κυβερνήσεις όταν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι η δημοσιοποίηση πληροφοριών θα είναι καταστροφική».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι «όπως ήταν αναμενόμενο, η κατακραυγή ήταν άμεση. Δεδομένου ότι τα γλυπτά ουδέποτε εγκατέλειψαν το Βρετανικό Μουσείο, κάποιοι άνθρωποι ανησυχούν ότι αυτή η ενέργεια θα ανοίξει την πόρτα για τη Βρετανία να υποκύψει μελλοντικά στα μακροχρόνια και επανειλημμένα αιτήματα της Ελλάδας για επιστροφή τους. Άλλοι εξέφρασαν την οργή τους για την αποστολή ενός τόσο ισχυρού συμβόλου της Δημοκρατίας στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτές οι ανησυχίες ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να απαντήσει με καθησυχαστικά λόγια σε όσους ανησυχούν, ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα κρατήσει το γλυπτό και μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, ή, ακόμη χειρότερα, θα το στείλει στην Αθήνα αντί για το Λονδίνο. Κανένα, ωστόσο, από αυτά τα σενάρια καταστροφής δεν φαίνεται πιθανό. Αλλά ας είμαστε σαφείς: Επιτρέποντας τον ποταμό- θεό Ιλισό να εγκαταλείψει το Βρετανικό Μουσείο ήταν ένα σοβαρό και αδικαιολόγητο λάθος που δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε υψηλού προφίλ έργα τέχνης να δανείζονται σε όλο τον κόσμο, όμως φαίνεται ότι ξεχνάμε πως τα έργα τέχνης είναι εύθραυστα -αυτό το γλυπτό είναι 2.500 ετών-, και ότι όταν μετακινούνται τα εκθέτουμε σε κινδύνους. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε απώλειες λόγω φυσικών καταστροφών, αλλά υπήρξαν ατυχήματα. Πριν από δέκα χρόνια η Γκάρντιαν ανέφερε σε διάσκεψη του Λονδίνου τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη μετακίνηση έργων τέχνης».

Ο αρθρογράφος επικαλείται διάφορα παραδείγματα καταστροφών έργων τέχνης κατά τη μετακίνησή τους και διερωτάται ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της απόφασης του Βρετανικού Μουσείου, προσθέτοντας: «Ο δανεισμός αποτελεί "μέρος των συνεχιζόμενων ανταλλαγών μεταξύ μουσείων στη Βρετανία και στη Ρωσία", αναφέρεται στο τρίτο εδάφιο του δελτίου Τύπου. Η ανακοίνωση επικαλείται μια σειρά πρόσφατων δανείων από τη Ρωσία προς τα βρετανικά μουσεία, αλλά και μερικά έργα τέχνης που έχουν προγραμματιστεί να δανειστούν στη Ρωσία στο μέλλον». Μεταξύ άλλων, σημειώνει επίσης: «Αυτό το σημείο της ανακοίνωσης θυμίζει την παροιμία: "Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο". Υπάρχει άλλος ένας λόγος που ο δανεισμός αυτός ήταν κακή ιδέα. Πολλά μουσεία έχουν "αντικείμενα προορισμού", αντικείμενα δηλαδή στη συλλογή τους που καθορίζουν το ίδιο το μουσείο και δεν επιτρέπεται η απομάκρυνσή τους. Αν μη τι άλλο σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σε σημείο που, για πολλούς επισκέπτες, αυτά αποτελούν το Βρετανικό Μουσείο. Και δεν είναι περίεργο. Τα Γλυπτά αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο επίτευγμα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, το αποκορύφωμα μιας μακραίωνης επιθυμίας για απεικόνιση του κόσμου όπως φαίνεται και παρουσίαση του διαρκούς ιδανικού της ανθρώπινης ομορφιάς. Η επιρροή τους στους καλλιτέχνες κατά τους αιώνες υπήρξε ανυπολόγιστη. Ναι, αυτός ο ποταμός- θεός δεν είναι παρά ένα από τα πολλά αντικείμενα που έφερε ο Λόρδος Έλγιν. Αλλά ο Ιλισός αποτελεί μέρος ενός συνόλου γλυπτών που πρέπει να παρουσιάζονται ενωμένα, όπως ήταν στον Παρθενώνα. Πάρτε τον μακριά και θα καταστήσετε το μουσείο "ένα χαμόγελο που του λείπουν δόντια"».

Τέλος, ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι «χωρίς αμφιβολία, λόγω των αναταραχών που έχει βιώσει η Ρωσία κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της, η επιβίωση του Μουσείου Ερμιτάζ για 250 χρόνια, είναι ένα γεγονός που πρέπει να εορτάζεται. Αλλά όχι θέτοντας σε κίνδυνο ένα από τα θεμελιώδη αριστουργήματα της δυτικής τέχνης ή εξαπατώντας τους επισκέπτες που συρρέουν κατά χιλιάδες για να το δουν κάθε χρόνο».



Διαβάστε περισσότερα...

Οι λόγοι για τους οποίους τσακώνονται οι νέοι γονείς


Όταν είστε λίγο «έξω από τα νερά» σας, άυπνοι και σε διαδικασίας προσαρμογής με το μωρό στο σπίτι, όπως είναι λογικό τα νεύρα σας είναι σε τεντωμένο σκοινί και δεν θέλει και πολύ για να τσακωθείτε με τον σύντροφό σας.

Παρακάτω θα δείτε τους λόγους για τους οποίους βράζει το αίμα των νέων γονιών καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συγκρατήσετε τα νεύρα σας και να επικρατήσει η ειρήνη!

"Μπορείς να σηκωθείς εσύ το βράδυ για το μωρό; Είμαι εξαντλημένη."
Με την άφιξη του μωρού, ο ύπνος γίνεται ξαφνικά ένα πράγμα που πρέπει να μοιράζεται, είτε με βάρδιες είτε με διαπραγματεύσεις.

«Αυτό που θυμάμαι είναι ότι και οι δύο ήμασταν πολύ κτητικοί με τον ύπνο μας και τσακωνόμασταν συνέχεια για το ποιος αξίζει να κοιμηθεί περισσότερο» θυμάται μια μαμά.

Προσπαθήστε να μην γίνεστε ανταγωνιστικοί και αποφύγετε τις φράσεις τύπου "Είμαι πιο κουρασμένη/ος από εσένα".

«Κανείς δεν μπορεί να πει ποιος είναι πιο κουρασμένος, επειδή κανένας από 'σας δεν ξέρει πραγματικά. Η πραγματικότητα είναι ότι είστε και οι δύο συναισθηματικά εξαντλημένοι και χρειάζεστε βοήθεια και οι δύο», λέει η Carolyn Pirak, μια κοινωνική λειτουργός στις ΗΠΑ.

Εάν αντέχετε οικονομικά καλό είναι να προσλάβετε μια μπέιμπι σίτερ έστω και για λίγες ώρες ώστε να μπορείτε να ξεκουράζεστε. Διαφορετικά ζητήστε βοήθεια από το οικογενειακό και το φιλικό σας περιβάλλον.

Για να αποφευχθούν οι διαφωνίες φροντίστε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα με βάρδιες μαζί με τον/την σύντροφό σας. Εάν για παράδειγμα ο ένας γονέας εργάζεται και η άλλος μένει στο σπίτι με το μωρό, μπορείτε να κανονίσετε το πρόγραμμα έτσι ώστε ο εργαζόμενος γονέας να κοιμάται περισσότερο τις καθημερινές αλλά να παίρνει τη σκυτάλη τα Σαββατοκύριακα ώστε να ξεκουράζεται και ο άλλος μετά από μια κουραστική εβδομάδα.

Να θυμάστε ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να κάνει τους ανθρώπους οξύθυμους, καταθλιπτικούς και πιο επιρρεπείς σε καυγάδες. Λίγες ώρες επιπλέον ύπνου όμως μπορούν να κάνουν εκπληκτική διαφορά στην διάθεση και την συμπεριφορά σας.

«Ορίστε, το μωρό εσένα θέλει»
Αν ο σύντροφός σας επίμονα σας ζητά να κρατάτε εσείς το μωρό κάθε φορά που κλαίει, προφανώς καταβάλετε μεγάλες προσπάθειες για να μην ουρλιάξετε.

«Κάθε φορά που ο γιος μας χρειάζεται κάτι ή αρχίζει να κλαίει, ο σύζυγός μου, τον δίνει σε μένα», εξομολογείται μια μαμά. «Τον κρατάει στην αγκαλιά του μόνο όταν είναι χαρούμενος», συμπληρώνει η ίδια.

Για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας σκεφτείτε ότι ο σύντροφός σας δεν προσπαθεί επίτηδες να αποφύγει τα καθήκοντα του. Όπως εξηγεί ένα μπαμπάς «Θέλω να παρηγορήσω το παιδί μου, αλλά μου είναι δύσκολο, καθώς όταν βάζει τα κλάματα αισθάνομαι πώς εγώ κάτι δεν κάνω καλά!»

Συνεργαστείτε λοιπόν με τον σύντροφό σας και επιτρέψτε του να μάθει κι εκείνος όλη την ρουτίνα του μωρού ώστε να μην αισθάνεται ότι δεν τα κάνει καλά

Διαβάστε σε σχετικό άρθρο του baby.gr: Νέος μπαμπάς: Πώς θα δεθείτε με το μωρό.

«Μα τι κάνεις όλη μέρα τελοσπάντων;»
Τα μωρά στην αρχή τουλάχιστον έχουν ανάγκη τα βασικά, αλλά για να ανταποκριθείτε σε αυτές τις βασικές ανάγκες τρέχετε όλη μέρα! Πιάτα συσσωρεύονται στο νεροχύτη, στο πλυντήριο υπάρχουν άπλυτα και πολλές εξωτερικές δουλειές αναβάλλονται από μέρα σε μέρα. Το γεγονός ότι ένα τόσο μικροσκοπικό πλασματάκι βγάζει τόσο εκτός από το χρονοδιάγραμμα της μια νέα μαμά, είναι μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της μητρότητας και μπορεί να είναι δύσκολο για έναν γονέα που είναι εκτός σπιτιού όλη μέρα, να το καταλάβει.

«Η γυναίκα μου μόλις μπαίνει σπίτι από τη δουλειά και αρχίζει αμέσως να περπατά πέρα δώθε και να μαζεύει πράγματα. Στο τέλος αρχίζει τις φωνές και λέει Μα τι κάνεις όλη μέρα στο σπίτι και έχει αυτό το χάλι;» λέει ο Cary Levine, ένας πατέρας δύο παιδιών που μένει στο σπίτι με τα παιδιά μια μέρα την εβδομάδα.

«Είναι αλήθεια ότι το σπίτι ήταν ένα χάος, αλλά τις τελευταίες ώρες τις πέρασα προσπαθώντας να ταΐσω και να ψυχαγωγήσω ένα μωρό 6-μηνών και το τελευταίο πράγμα που χρειάζομαι είναι μια διάλεξη» συμπληρώνει ο ίδιος.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε μέχρι το μωρό σας να κοιμηθεί και τότε μόνο να κάνετε μια ήρεμη και πολιτισμένη συζήτηση.

«Επιστρέφω αμέσως!»
«Να τσεκάρω κάτι στον υπολογιστή και επιστρέφω αμέσως», λέει ο σύζυγος και πετάγεται μέχρι την κρεβατοκάμαρα. Όταν επιστρέφει μετά από 45 λεπτά απορεί γιατί βγάζω ατμούς από τα αυτιά; Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο δικό σας το σπίτι;

«Ο σύζυγός μου θα πέταγε για εξωτερικό σε λίγες ώρες» λέει μια μαμά. "Έπρεπε να πάει να ψωνίσει κάτι και όταν δεν το βρήκε αποφάσισε να πάει σε ένα άλλο κατάστημα και μετά σε ένα άλλο κατάστημα …ενώ εγώ το μόνο που ήξερα είναι ότι έπρεπε να φύγει σε λίγες ώρες και ήμουν κλεισμένη στο σπίτι με το μωρό. Θύμωσα πάρα πολύ γι’ αυτό» εξηγεί η ίδια.

Είτε το κάνετε επίτηδες ή είτε κατά λάθος, η αλήθεια είναι ότι οι νέοι γονείς «διψάνε» για λίγο ελεύθερο χρόνο και προσπαθούν να κλέψουν έστω και λίγα λεπτά για τον εαυτό τους. Αλλά ο γονέας που μένει πίσω, προφανώς αισθάνεται «ριγμένος».

Για να λυθεί το πρόβλημα εκφράστε τα συναισθήματά σας στον/στην σύντροφό σας. Φτιάξτε από κοινού ένα πλάνο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο. Μια ωραία ιδέα είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο για να παρακολουθείτε τον χρόνο που σας απορροφά η δουλειά και να αξιοποιείτε τον ελεύθερο χρόνο σωστά κάνοντας δραστηριότητες όλοι μαζί οικογενειακώς αλλά και κάτι που να χαροποιεί τον καθένα ξεχωριστά!

Έξτρα tips
Μην κάνετε τον επόπτη
Αν είναι η σειρά σας να κάνετε ένα διάλειμμα, κάντε το! Μην χρησιμοποιείτε το διάλειμμά σας για να συμβουλεύσετε τον σύντροφό σας για το πώς να χειριστεί το μωρό. Θυμηθείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ηρεμήσει και να διασκεδάσει και αν το στυλ του συντρόφου σας είναι διαφορετικό από το δικό σας, τόσο το καλύτερο για την ευελιξία του μωρού σας.

Πηγαίνετε κανένα ραντεβού που και που
Σίγουρα λατρεύετε το μωρό σας αλλά είναι σημαντικό να περνάτε λίγο χρόνο μόνοι σας ως ζευγάρι.

Δείξτε την εκτίμηση που τρέφετε ο ένας στον άλλον
Είναι μια μικρή απόδειξη της αγάπης σας. Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για τα πράγματα που κάνει η σύντροφός σας, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Δεν χρειάζεται για παράδειγμα κάθε φορά να σας υπενθυμίζει εκείνη να πετάξετε έξω τα σκουπίδια, μπορείτε και μόνοι σας ή πηγαίνετε μια φορά μόνος σας σουπερ μάρκετ. Να είστε σίγουρος ότι θα το εκτιμήσει και θα το ανταποδώσει!


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κύμα αντιδράσεων για τον φοβισμένο ερπετολόγο και το ανακόντα - Δείτε το βίντεο


Την οργή των τηλεθεατών του Discovery Channel, προκάλεσε η αντίδραση του ερπετολόγου, ο οποίος μόλις έβαλε το κεφάλι του μέσα στο ανακόντα, φοβήθηκε ότι θα σπάσουν τα κόκκαλα του και κάλεσε τους συνεργάτες του σε βοήθεια.

Η τροπή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να "σπάσει" το τηλεφωνικό κέντρο του καναλιού, καθώς εκατοντάδες τηλεθεατές διαμαρτυρήθηκαν ότι τους εξαπάτησε γιατί στο τηλεοπτικό τρέιλερ διαφήμιζε ότι είχε μπει μέσα στο στομάχι του 7μετρου ερπετού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ερπετολόγος δέχθηκε επίσης πολλά ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ




--------------

Με ειδική στολή στο στομάχι του ανακόντα


«Βοήθεια παιδιά, χρειάζομαι κάποιον εδώ» ακούγεται στο βίντεο να καλεί σε βοήθεια ο φυσιοδίφης Αμερικανός κινηματογραφιστής του Discovery Channel που προσπάθησε να καταγράψει πως είναι να σε καταπίνει ένα ανακόντα.

Η αλήθεια είναι ότι οι φανατικοί του τηλεθεατές απογοητεύτηκαν καθώς ο 27χρονος Πολ Ροζόλι όταν ένιωσε ότι το θανατηφόρο «αγκάλιασμα» του γιγαντιαίου ερπετού των 7 μέτρων τον σκότωνε, κάλεσε σε βοήθεια και το επικίνδυνο εγχείρημα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Στο βίντεο της εκπομπής «Eaten Alive» ο Ροζόλι καταγράφει τη στιγμή που το ανακόντα καταπίνει το χέρι του μαζί με την κάμερα που καταγράφει τα εντόσθια του ερπετού.

Όταν ένιωσε τα κόκαλά του να συνθλίβονται κάλεσε σε βοήθεια και η 10μελής του ομάδα βρέθηκε αμέσως δίπλα του.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προκαταρκτική εξέταση για τον αστυνομικό που χτύπησε τον συλληφθέντα


Προκαταρκτική διοικητική εξέταση διέταξε η γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής για τον αστυνομικό των ΜΑΤ που φαίνεται σε βίντεο από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου να χτυπά έναν πεσμένο διαδηλωτή που έχει συλληφθεί και φοράει χειροπέδες.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε κρίσιμη κατάσταση μικρός αρκούδος


Στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας συνεχίζεται η περίθαλψη της μικρής αρκούδας που βρέθηκε τραυματισμένη από πυροβόλο όπλο στο Μέτσοβο. Η υγεία του «Γιώργου», όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι, εξακολουθεί να είναι σταθερή αλλά κρίσιμη και οι γιατροί δίνουν μάχη για να ξεπεράσει το οίδημα που έχει στο κεφάλι.

Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη Μονάδα Εξωτικών και Άγριων Ζώων και στη Μονάδα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Κτηνιατρική Σχολής του ΑΠΘ για τις απαραίτητες εξετάσεις. Μετά από κλινική εξέταση και τη λήψη ακτινογραφιών διαπιστώθηκε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ παράλληλα βρέθηκαν και άφθονα βλήματα πυροβόλου όπλου στην περιοχή της κεφαλής και του θώρακα.

Ο «Γιώργος» είναι τώρα υπό στενή παρακολούθηση από την Επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και του ΑΠΘ. Εξακολουθεί να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ώστε να υποχωρήσει το οίδημα και υπάρχει η ελπίδα ότι θα ανακάμψει.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θηλασμός & επιστροφή στη δουλειά: Κι όμως γίνεται!


Εάν έχετε αποφασίσει να επιστρέψετε στη δουλειά σας είτε από ανάγκη είτε επειδή την αγαπάτε, υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και να μην χρειαστεί να σταματήσετε τον θηλασμό.

Ακολουθώντας τα σωστά βήματα μπορείτε να συνεχίσετε το θηλασμό διασφαλίζοντας τα πολύτιμα οφέλη για το μωρό σας. Θα αισθανθείτε σίγουρα πολύ περήφανες!

Πώς μπορώ να συνεχίσω τον θηλασμό αφού επιστρέψω στη δουλειά;
Μπορείτε να εξάγετε το γάλα από το στήθος με το χέρι σας ή με ένα θήλαστρο και να το δώσει στο μωρό όποιος θα το φροντίζει τις ώρες που θα λείπετε.

Αφού το εξάγετε πρέπει να το βάλετε σε ένα αποστειρωμένο πλαστικό μπουκάλι και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 24 ώρες ή να το καταψύξετε και να το χρησιμοποιήσετε εντός τριμήνου!

Για να εξάγετε το γάλα με τα χέρια σας, πιέστε απαλά το μαστό από την κορυφή προς τη θηλαία άλω (η περιοχή γύρω από τη θηλή). Κατόπιν τοποθετήστε και τους δύο αντίχειρες σας πάνω από την άλω και τα υπόλοιπα δάχτυλα κάτω από αυτήν και αρχίστε να πιέζετε το κατώτερο μέρος του μαστού.

Πολλές γυναίκες πάντως επιλέγουν το θήλαστρο για να εξάγουν γάλα από το στήθος τους καθώς είναι πιο αποτελεσματικό και πιο εύχρηστο.

Για να χρησιμοποιήσετε το θήλαστρο τοποθετήστε το χωνί πάνω από στη θηλή, σφραγίζοντας την περιοχή καλά και ύστερα τραβήξτε τον κύλινδρο μέσα-έξω μερικές φορές. Ίσως να χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά θήλαστρα ώσπου να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Συζήτηση με τον εργοδότη
Καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον εργοδότη σας για την απόφασή σας να συνεχίσετε τον θηλασμό ώστε να διαμορφωθεί ανάλογα το ωράριο εργασίας. Μπορεί για κάποιο χρονικό διάστημα να δουλεύετε part – time ή αν υπάρχει δυνατότητα ακόμα και από το σπίτι.

Αν δεν υπάρχουν οι παραπάνω δυνατότητες τότε θα πρέπει να τον ενημερώσετε καθώς για την άντληση γάλακτος απαιτούνται συχνά διαλείμματα. Ο χρόνος και η συχνότητα άντλησης εξαρτάται από το πόσο μηνών είναι το μωρό σας και το σύνολο των γευμάτων που λαμβάνει.

Σκεφτείτε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρχει στην εργασία σας ένα χώρος που θα επιτρέπει την άντληση γαλακτός.

Πόσο συχνά πρέπει να εξαγάγω το γάλα από το στήθος;
Η άντληση κάθε δύο με τρεις ώρες είναι το ιδανικό. Γενικότερα να έχετε κατά νου ότι όσο πιο συχνά εξαγάγετε το γάλα τόσο περισσότερο γάλα θα έχετε και θα μπορείτε να το θηλάζετε ακόμα κι όταν επιστρέψετε σπίτι καθώς και τα Σαββατοκύριακα. Εάν αυτή η συχνότητα δεν είναι δυνατή κάντε το καλύτερο που μπορείτε.

Πώς μπορώ να αποφύγω τη διαρροή γάλακτος;
Είναι πολύ πιθανό τις πρώτες μέρες που θα επιστρέψετε στη δουλειά το στήθος σας να είναι πολύ γεμάτο από γάλα και δεν αποκλείεται να διαρρεύσει. Για να σταματήσετε την διαρροή γάλακτος και να αποφύγετε τα υγρά σημάδια επάνω στα ρούχα και την αμηχανία, η ιδανική λύση είναι να βάζετε επιθέματα θηλασμού στο σουτιέν σας.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίστε τον Krampus, τον δαιμονικό αντι-Άγιο Βασίλη


Το τρομακτικό τέρας που σκοπός του είναι να τρομάξει τα καλά παιδιά.

Ο Krampus είναι ένα τέρας από τη μυθολογία των χωρών των Άλπεων που σκοπό έχει να τιμωρεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά του Αγίου Νικολάου, ο οποίος επιβραβεύει τα καλά παιδιά με δώρα.

Το αλλόκοτο αυτό πλάσμα, που είναι μισός δαίμονας, με κέρατα, κυνόδοντες και σκούρο τρίχωμα λέγεται ότι μεταφέρει τα άτακτα παιδιά στο σάκο του και να τα πηγαίνει μακριά σε φωλιά του.



Μαζί του έχει αλυσίδες και κομμάτια από φλοιό σημύδας για να πιάνει και να χτυπά τα κακά παιδιά.
Το πλάσμα έχει ρίζες από τη Γερμανία-προέρχεται από τη γερμανική λέξη krampen, που θα πει «δαγκάνα»-και και είναι γιος της Hel, χαρακτήρας της σκανδιναβικής μυθολογίας.



Παραδοσιακά, νέοι άντρες ντύνονται σαν τον Krampus στην Αυστρία, τη Ρουμανία, τη Νότια Βαυαρία, το Νότιο Τιρόλο, το βόρειο Friuli, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και την Κροατία κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου, ιδιαίτερα το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου (παραμονή του Αγίου Νικολάου -Saint Nicholas Day), και περιφέρονται στους δρόμους με με σκουριασμένες αλυσίδες και κουδούνια για να τρομάξουν τα παιδιά. Το απόκοσμο αυτό πλάσμα, θεωρείται ο αντι-Άγιος Βασίλης.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σάλος με τεράστια σβάστικα στον πάτο πισίνας


Η αστυνομία την εντόπισε κατά τη διάρκεια επιδρομής με ελικόπτερο.

Η αστυνομία της Βραζιλίας εντόπισε μια γιγαντιαία σβάστικα που απεικονίζεται στον πάτο μιας ιδιωτικής πισίνας, κατά τη διάρκεια επιδρομής με ελικόπτερο στη νότια πολιτεία της Σάντα Καταρίνα.

Ο αγκυλωτός σταυρός βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο επί 13 χρόνια, και αφότου αποκαλύφθηκε οι αρχές δεν είναι σε θέση να ασκήσουν οποιεσδήποτε ποινική διώξη κατά του ιδιοκτήτη του σπιτιού λόγω του ότι είναι ιδιωτική έκταση.



Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν προωθεί δημοσίως τις απόψεις των Ναζί.

Η σβάστικα βρέθηκε στην πόλη του Pomerode, όπου περίπου το 90% του πληθυσμού είναι γερμανικής καταγωγής και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μιλούν γερμανικά ως πρώτη γλώσσα.



Διαβάστε περισσότερα...

«Οι φτωχοί πεινάνε γιατί δεν ξέρουν να μαγειρεύουν»


Η απίθανη δήλωση Βρετανίδας βαρόνης.

«Ένα μπολ κουάκερ κοστίσει 4 λίρες αλλά οι φτωχοί πεινούν επειδή δεν μπορούν να μαγειρέψουν», είπε η βαρόνη Anne Jenkin, που ανήκει στη Βουλή των Λόρδων.

Η 60χρονη Βρετανίδα, γράφει η Telegraph, δήλωσε τα παραπάνω με αφορμή σχετική αναφορά για τη φτώχεια: «Έχουμε πολλές δεξιότητες στη μαγειρικής, και οι φτωχοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να μαγειρεύουν. Σήμερα έφαγα ένα μεγάλο μπολ με κουάκερ. Κοστίζει 4 λίρες. Ένα μεγάλο μπολ με δημητριακά κοστίζει 25πέννες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε επιπλέον ότι «δεν κατηγορεί τους φτωχούς» αλλά με βάσει τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη διακομματική επιτροπή για την πείνα και τη φτώχεια, διαπίστωσε ότι οι φτωχοί άνθρωποι δεν είναι συχνά σε θέση να παράγουν θρεπτικά γεύματα από έλλειψη βασικών δεξιοτήτων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκαν 107 προσλήψεις αναπληρωτών


Αφορούν ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικών, μουσικής, πληροφορικής.

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 107 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ16.01 και ΠΕ19-20 για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 έως και την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους.

Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο καρκίνος «χτύπησε» τους Green Day


«Παρακαλώ στείλε την αγάπη σας και τη θετική θεραπευτική σας αύρα vibes», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Green Day με αφορμή τη διάγνωση με καρκίνο του κιθαρίστα τους, Jason White.



Ο White πρόσφατα προχώρησε σε εξετάσεις ρουτίνας όταν ανακαλύφτηκε, σε αρχικό στάδιο, καρκίνος αμυγδαλής.

Ο 41χρονος έγινε επίσημο μέλος του γκρουπ το 2012 –το 1999 ανέλαβε καθήκοντα δεύτερου κιθαρίστα- με την τριπλή κυκλοφορία των «Uno!», «Dos!» και «Tre».



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο συνταξιούχος πρύτανης που προσέφυγε στο ΣτΕ


Στην Ολομέλεια του ΣτΕ παρέπεμψε προς οριστική κρίση η αυξημένη, 7μελής, σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Δικαστηρίου, το ζήτημα αν χάνει την ιδιότητα του ο πρύτανης Πανεπιστημίου, ο οποίος καταλαμβάνεται από το ανώτατο όριο ηλικίας, ή εάν εξακολουθεί να παραμένει πρύτανης μέχρι την λήξη της πρυτανικής θητείας, παρά την συνταξιοδότησή του ως καθηγητής ΑΕΙ.

Ειδικότερα, το Γ' Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι «ο νομοθέτης δεν θέλησε η κατάληψη του εν ενεργεία πρύτανη από το νόμιμό όριο ηλικίας, η οποία συνεπάγεται βεβαίως την απώλεια της ενεργού ακαδημαϊκής ιδιότητας του, να αποτελεί και λόγο διακοπής της θητείας του ως διοικητικού οργάνου, αλλά να συνεχίζει και να ολοκληρώνει την θητεία αυτή περιοριζόμενος εφεξής αποκλειστικά στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του αξιώματος του» (πρύτανη).

Ακόμη, επισημαίνεται στην απόφαση του ΣτΕ ότι «δικαιολογείται από την ανάγκη να διασφαλίζεται η διοικητική σταθερότητα στα ΑΕΙ και να αποτρέπονται κατά το δυνατόν επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες, οφειλόμενες σε πρόωρη διακοπή της θητείας του πρύτανη».

Επίσης, αναφέρεται στη επίμαχη δικαστική απόφαση ότι η σχετική «νομοθετική ρύθμιση (νόμοι 4009/2011, 1268/1982 και 2083/1992) είναι συνταγματικώς θεμιτή και από την άποψη του άρθρου 16 του Συντάγματος, δεδομένου ότι παρέχεται ευρεία ευχέρεια στον κοινό νομοθέτη να καθορίζει τα όρια ηλικίας των καθηγητών των ΑΕΙ».

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννης Μεσσήνης και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του συμβουλίου του Ιδρύματος με την οποία αποφασίστηκε να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου πρύτανη, γιατί ο κ. Μεσσήνης συνταξιοδοτείται στις 31.8.2014 λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου ηλικίας (τελικά διορίστηκε κατόπιν εκλογής πρύτανης ο Γεώργιος Πετράκος).

Ακόμη, ζητεί ο κ. Μεσσήνης να ακυρωθούν και άλλες συμπληρωματικές αποφάσεις της πρώτης, όπως είναι ο διορισμός στην θέση του πρυτάνεως του εν λόγω Πανεπιστημίου του Γιώργου Πετράκου, κ.λπ.

Τελικά, η 7μελής σύνθεση παρέπεμψε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ λόγω μείζονος σπουδαιότητας του όλου ζητήματος το οποίο άπτεται της ερμηνείας του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενώ έκανε δεκτή την παρέμβαση του Γιώργου Πετράκου κατά του κ. Μεσσήνη.

Διαβάστε περισσότερα...

Θρήνος για 37χρονη μητέρα που πέθανε από άγνωστο μικρόβιο


Θρήνος στη Λαμία για την 37χρονη μητέρα δυο μικρών παιδιών η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Όπως αναφέρει το Lamiareport.gr, η 37χρονη που ήταν υπάλληλος στη Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας αρρώστησε και μέσα σε 10 μέρες "έφυγε" από τη ζωή από άγνωστο μικρόβιο παρά τις προσπάθειες των γιατρών οι οποίοι ουσιαστικά ακόμη δε γνωρίζουν την αιτία του θανάτου της.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από ΔΕΥΑΛ

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης , τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το Σωματείο Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., εκφράζουμε την βαθειά μας οδύνη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους, της υπαλλήλου και συναδέλφου μας Λεμονιάς Σαφάκα που έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

Το ήθος και η ουσιαστική προσφορά της πάντα θα μας επηρεάζουν θετικά και θα διατηρούν ζωντανή τη μνήμη της.

Τιμώντας τη μνήμη της εκλιπούσας υπαλλήλου και συναδέλφου μας, Λεμονιάς Τσουβαλή – Σαφάκα, η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. θα παραμείνει κλειστή για το κοινό αύριο ημέρα Τρίτη (9-12-2014) κατά την ώρα της εξόδιου ακολουθίας από ώρα 10.30 μέχρι 12.30.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ από την αστυνομικό που γρονθοκοπεί 15χρονη


Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο με μια αστυνομικό να γρονθοκοπεί και να φέρεται με βαναυσότητα σε ένα 15χρονο κορίτσι στην Αριζόνα. Η μητέρα της έφηβης ικέτευε την αστυνομικό να σταματήσει λέγοντας ότι το παιδί της υποφέρει από άσθμα και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Της έριξε γροθιά στο πρόσωπο», είπε η γυναίκα που κατέγραψε με κάμερα το περιστατικό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η έγχρωμη αναπαράσταση της πύλης των Καρυάτιδων της Αμφίπολης


Ένα έργο τέχνης που αφορά την Αμφίπολη και συγκεκριμένα την πύλη με τις Καρυάτιδες βάσει των χρωμάτων που έχουν βρεθεί στον τάφο, δημιούργησε ο ζωγράφος Γεράσιμος Γερολυμάτος, σε αναπαράσταση που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Με τη σημερινή δημοσίευση της δεύτερης κατά σειρά έγχρωμης αναπαράστασης, κλείνει και ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών καθημερινής εργασίας. Τόσο χρειάστηκε, προκειμένου να δημιουργήσω με το χέρι τέσσερα γραμμικά σχέδια του Τύμβου και τρεις μεγάλες αναπαραστάσεις, μια σχεδιαστική και δύο έγχρωμες, διαστάσεων 64Χ53. Η μια από τις έγχρωμες αποτυπώνει τα λίγα διασωθέντα χρώματα, ενώ η δεύτερη είναι πλήρης, αν και υποθετική, με βάση κάποιες λογικές και πιθανές εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψιν την κοινή παράδοση της περιοχής στην διακόσμηση των μακεδονικών τάφων. Στον χρόνο αυτό περιλαμβάνονται επίσης η διαρκής ενημέρωση για τα ευρήματα, η έρευνα και οι συνεχείς διορθώσεις και επικαιροποιήσεις, καθώς τα έργα ήταν «ζωντανά», υπό διαρκή εξέλιξη και γίνονταν παράλληλα με την ανασκαφή. Για εμένα, ήταν μια δημιουργική και ευχάριστη περιπέτεια.

Κάπως έτσι φαντάστηκα, λοιπόν, πως θα έπρεπε να ήταν στις ημέρες της λάμψης του το μνημείο. Κάποιες διαφορές στις λεπτομέρειες εδώ και εκεί, δεν έχουν σημασία και ούτε είναι σε θέση να αφαιρέσουν ένα ελάχιστο, από την πραγματική πολυτέλεια και το μεγαλείο του τάφου. Του τάφου, ποίου άραγε;; Ενός «Αμφιπολίτη», ενός «στρατηγού», ή κάποιου που τα οστά του πετάχτηκαν σε ένα πώρινο κιβούρι; Προσπάθησα, αν όπως λένε, ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, να δημιουργήσω εικόνες που καθιστούν κατανοητή στον απλό αναγνώστη τη μεγάλη αξία αυτής της ιστορικής ανακάλυψης. Να μπορέσει να αντιληφθεί τη μορφή και το ύφος της και ίσως να απαντήσει από μόνος του στο παραπάνω ερώτημα.

Σκεπτόμουν να γράψω ένα ξεχωριστό άρθρο, όπου θα αναλύω περισσότερο τις επιλογές μου σχετικά με τη δημοσιευόμενη αναπαράσταση, αλλά επιφυλάσσομαι να το κάνω προσεχώς σε μια νέα ανάρτηση. Σήμερα επέλεξα να δημοσιεύσω το παρακάτω άρθρο μου, που συνόδευε την έγχρωμη αναπαράσταση στην χθεσινή πρώτη δημοσίευση της σε παγκόσμια αποκλειστικότητα από το διεθνές ιστολόγιο «Ancient Origins», που ασχολείται με θέματα αρχαιολογίας και έχει εκατομμύρια αναγνώστες. Το είχα υποσχεθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο, όταν η διευθύντρια του ιστολογίου είχε επικοινωνήσει ζητώντας συνεργασία με κάποιο άρθρο μου. Την ευχαριστώ πολύ για την δυνατότητα που μου πρόσφερε, ώστε να κάνω γνωστή σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό, τη μεγάλη αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του Τύμβου της Αμφίπολης. Για τον λόγο αυτό, το κείμενο έχει άλλον τίτλο και ένα κάπως διαφορετικό ύφος, καθώς απευθύνεται σε ένα διεθνές κοινό».

Δείτε τη φωτογραφία




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια στην Καλαμάτα


Ανακοίνωση 08.12.2014


Μέλη συλλόγων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα από όλη την Πελοπόννησο, για να λάβουν μέρος στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα «Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.


Η προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγελική Πουλοπούλου μίλησε για τον ρόλο της Διεύθυνσης Κοινωνική Πρόνοιας της Περιφέρειας στη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Ενώ η υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας Ιωάννα Καραμήτρη μίλησε για τον εξισορροπητικό ρόλο δημόσιου φορέα στην αντιμετώπιση των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, στην κρίση.

Στην ομιλία του ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε την αποφασιστικότητα του αναπηρικού κινήματος απέναντι σε περικοπές επιδομάτων και παροχών. Ειδικά για τα αναπηρικά επιδόματα τόνισε ότι είναι η μοναδική παροχή του κράτους προς τους πλέον ταλαιπωρημένους από την κρίση πολίτες, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Τόνισε επίσης τη σημασία υλοποίησης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αναφέροντας ότι με την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων είναι πλέον μέρος του εθνικού δικαίου και για αυτό δεσμευτική, και όχι κενό, διακηρυκτικό γράμμα. «Ο αγώνας των Ελλήνων πολιτών με αναπηρία συνεχίζεται αταλάντευτα, με ομόνοια και σθένος, μεσούσης της οικονομικής κρίσης όπως και σε παλαιότερες εποχές». Μίλησε επίσης για τον ρόλο των Περιφερειών στην αντιμετώπιση και στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, σε εποχές κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα συγκεκριμένο στρατηγικό πρόγραμμα, τόσο σε εθνικό, αλλά και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, που θα αφορά και θα καλύπτει όλες τις πολιτικές: υγεία, πρόνοια, προσβασιμότητα, εκπαίδευση, πολιτισμό, αθλητισμό κ.α.

«Η ΕΣΑμεΑ αγωνίζεται και αγωνιστεί μέχρι τέλους για την επιστροφή των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στον τομέα της πρόνοιας και της κοινωνικής φροντίδας, όπου ανήκουν. Όταν αυτό συμβεί, διεκδικούμε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στην Πελοπόννησο, με παραρτήματα σε Αργολίδα, Καλαμάτα και ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών».

Ο κ. Βαρδακαστάνης ζήτησε ακόμη από όλους τους φορείς, με βάση τις αρχές «η Αναπηρία δεν έχει χρώμα και κόμμα» και «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς», να συνεχίσουν τις δράσεις τους «μαχητικά, αταλάντευτα και ασυμβίβαστα, ώστε να προασπίζονται τα δικαιώματα όλων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην κρίση».

Φωτογραφίες στο προφίλ και στη σελίδα της ΕΣΑμεΑ στο facebook.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή η πρόταση γάμου διήρκεσε 6 μήνες!


Έναν ξεχωριστό τρόπο σκέφτηκε ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Yasushi Takahashi, γνωστός κυρίως ως Yassan για να κάνει πρόταση γάμου στην σύντροφό του.



Βέβαια του πήρε μήνες για να την ετοιμάσει αλλά το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό...

Για την ακρίβεια, ο Yassan άφησε τη δουλειά του και διένυσε μέσα σε έξι μήνες 7.000 χιλιόμετρα για να σχηματίσει τη φράση "Marry me" που σημαίνει "παντρέψου με".

Με τη βοήθεια GPS και χρησιμοποιώντας κίτρινες κορδέλες, ταξίδεψε κυρίως με τα πόδια. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια χρειάστηκε και αυτοκίνητο, πλοίο ή και ποδήλατο.

Στο τελευταίο στάδιο του ταξιδιού του δημιούργησε μία τεράστια κόκκινη καρδιά με ένα τόξο.

Δείτε το βίντεο



«Ήθελα να γράψω την μεγαλύτερη πρόταση γάμου στον κόσμο και σκέφτηκα πως το GPS θα μπορούσε να με βοηθήσει σε αυτό», δήλωσε o ίδιος ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί και ντοκιμαντέρ για το... ιδιαίτερο ταξίδι, το οποίο έπρεπε να είναι τέλεια σχεδιασμένο για να λειτουργήσει σωστά με το GPS.

Για την ιστορία... η σύντροφός του δέχτηκε να τον παντρευτεί!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η πρώτη Χριστουγεννιάτικη κάρτα


Η πρώτη κάρτα Χριστουγέννων φτιάχτηκε στο Λονδίνο το 1843. Την σχεδίασε ο ζωγράφος John Callcott Horsley, μετά από προτροπή του Sir Henry Cole ο οποίος σκεφτόταν τρόπο να στείλει τις προσωπικές του ευχές στην οικογένεια του, τους φίλους του αλλά και τους συναδέλφους του.



Η κεντρική εικόνα της κάρτας έδειχνε μια οικογενειακή στιγμή ενώ δεξιά και αριστερά σκηνές της φιλανθρωπίας. Με μεγάλα κεφαλαία γράμματα αναγραφόταν η ευχή "Χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος σε εσένα"|. Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη κάρτα φυλάσσεται μέχρι και σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται τα λεωφορεία χωρίς οδηγό


Ανοίγει ο δρόμος για την πιλοτική κυκλοφορία λεωφορείων χωρίς οδηγό στην Ελλάδα, με νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Πρόκειται για διάταξη που έχει περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και παρέχει τη δυνατότητα να τεθεί πιλοτικά, και για ορισμένο χρονικό διάστημα σε κυκλοφορία λεωφορείο χωρίς τη φυσική παρουσία οδηγού επί του οχήματος.

«Θα ανέβαινα σε λεωφορείο χωρίς οδηγό;» είναι ίσως η πιθανότερη ερώτηση που θα έκανε κάποιος στο άκουσμα της είδησης. Όπως αναφέρεται όμως στην αιτιολογική έκθεση της συγκεκριμένης διάταξης, η τεχνολογική πρόοδος επιτρέπει πλέον την ασφαλή για δημόσια κυκλοφορία λειτουργία τέτοιων οχημάτων, τα οποία πέραν των μηχανισμών, εξαρτημάτων και συσκευών που φέρουν όλα τα οχήματα της αντίστοιχης κατηγορίας, είναι εφοδιασμένα με έξυπνα συστήματα χειρισμού (ITS)».



Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται η λειτουργία εξ αποστάσεως ειδικού Κέντρου Ελέγχου, με παρουσία χειριστή, ο οποίος επιβάλλεται να βρίσκεται καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του οχήματος στο Κέντρο Ελέγχου. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για την ασφάλεια όλων των χρηστών της οδού, καθώς η θέση σε κυκλοφορία των «οχημάτων χωρίς οδηγό», υπόκειται σε σειρά διαδικαστικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων, όπως είναι η κατάρτιση και έγκριση ειδικής κυκλοφοριακής μελέτης. Παράλληλα λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας με τη διαμόρφωση ειδικού περιβάλλοντος κυκλοφορίας, το οποίο περιλαμβάνει την παρακολούθηση, τόσο του οχήματος, όσο και της οδού μέσω καμερών.



Ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος έσπευσε σήμερα να επισημάνει, σχολιάζοντας τα ερωτήματα που τέθηκαν από βουλευτές, ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται διεθνώς στις πρωτοπόρες χώρες που συμμετέχουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, ενώ διαβεβαίωσε, ότι κατά την πειραματική εφαρμογή του προγράμματος θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό.

«Η κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και η χώρα μας επελέγη για την εφαρμογή του προγράμματος σε πραγματικές συνθήκες», είπε ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνοντας, πως «όπως προκύπτει από τις διατάξεις που εισάγονται αλλά και όταν ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες, θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία του».

«Αντί λοιπόν να χαιρόμαστε, επειδή η χώρα μας έχει ήδη προβληθεί, και θα προβληθεί ακόμα περισσότερο, και θα προωθηθεί μια καινοτόμος λειτουργία στις αγορές από την Ελλάδα, ακούω αντιρρήσεις που παραπέμπουν σε συνθήκες μιζέριας. Θα ήθελα να το ξανασκεφτείτε γιατί θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο αυτή η πρωτοπορία της χώρας μας», επέμεινε ο υφυπουργός Μεταφορών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, «το Λεωφορείο Αστικού Τύπου χωρίς οδηγό επιβάλλεται να διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς και αυτόματα συστήματα, τα οποία εξασφαλίζουν συμπεριφορά κίνησης, πέδησης και ακινητοποίησης, αντίστοιχη με όχημα, το οποίο χειρίζεται οδηγός».



Διαβάστε περισσότερα...

Η... έκπληξη που έκρυβε η ομίχλη


Αυτός ο οδηγός στη Ρωσία τα... χρειάστηκε όταν είδε μέσα από την ομίχλη να εμφανίζονται μπροστά του δύο νταλίκες. Ευτυχώς πρόλαβε να κάνει στην άκρη και απέφυγε τα χειρότερα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγουδιστής πέθανε κατά τη διάρκεια συναυλίας


Ο Ιταλός τραγουδιστής Pino Mango, ο ερμηνευτής του Mediterraneo, πέθανε εξαιτίας καρδιακής προσβολής, κατά τη διάρκεια συναυλίας του στην περιφέρεια Μπαζιλικάτα της Κάτω Ιταλίας.

Ο τραγουδιστής ζήτησε συγγνώμη από το κοινό του, σταμάτησε να τραγουδά και μετά από λίγο η καρδιά του έπαψε να χτυπά. Ήταν 60 ετών και πρόσφατα είχε γιορτάσει και τριάντα χρόνια καλλιτεχνιών επιτυχιών.



Στα πιο γνωστά του τραγούδια συγκαταλέγεται το Bella d'Estate (τους στίχους του οποίου είχε γράψει με τον Λούτσιο Ντάλλα), το Sirtaki, του 1990 -το οποίο έδωσε τον τίτλο και στο δίσκο που το περιείχε- αλλά και τα κομμάτια Oro, Bella d' Estate, Nella mia città, Lei verrà.

H Eλευθερία Αρβανιτάκη διασκεύασε, επίσης, το τραγούδι του Come Μοnna Lisa, επιλέγοντας, ως νέο τίτλο, το Μην ορκίζεσαι.

Χιλιάδες θαυμαστές του Ιταλού τραγουδιστή, εκφράζουν την θλίψη τους, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερες αναφορές στην «μεσογειακή ψυχή» του Pino Mango και στην μεγάλη αδυναμία του στην ζωή και τους ανθρώπους της Νότιας Ιταλίας, απ΄ όπου και καταγόταν.

Στην μακρά του και αξιόλογη καριέρα, ο Mango έγραψε και στίχους για τραγούδια των Aντρέα Μποτσέλλι, Μια Μαρτίνι και Πάττι Πράβο.



Διαβάστε περισσότερα...

Γνωστός του Κουμανταρέα ο δολοφόνος του


Στραγγαλισμό με τα χέρια, κακώσεις στο κεφάλι και εσωτερική αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα, έδειξε η γνωμάτευση του ιατροδικαστή, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι. Την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία ενισχύουν την θεωρία ότι ο δράστης γνώριζε το θύμα και το περίμενε έξω από το διαμέρισμα του.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι ο Μωυσής χώρισε την Ερυθρά Θάλασσα... λένε ειδικοί επιστήμονες


Η Βίβλος περιγράφει τη σκηνή ως ένα από τα σπουδαιότερα θαύματα της Παλαιάς Διαθήκης, όμως η επιστήμη επιχειρεί να δώσει τη δική της απάντηση.



Με αφορμή την ταινία «Έξοδος» που αναφέρεται στην ιστορία του Μωυσή από την Παλαιά Διαθήκη, επιστήμονες επιχειρούν να εξηγήσουν με βάση τα φυσικά φαινόμενα, ένα από τα «θαύματα» που περιγράφονται στο ιερό κείμενο.

Η ταινία διηγείται την βιβλική ιστορία του Μωυσή, που κυνηγημένος από τους Αιγύπτιους οδήγησε το λαό του Ισραήλ στους μετέπειτα Ιερούς Τόπους, διασχίζοντας και την Ερυθρά Θάλασσα, η οποία «άνοιξε για να περάσουν» οι Ισραηλίτες.

Κατόπιν και ενώ ακολουθούσε πανίσχυρος στρατός του Φαραώ, η θάλασσα «έκλεισε» πάλι με ορμή και έπνιξε τους πάντες. Έτσι το Ισραήλ σώθηκε και το περιστατικό έμεινε στην θρησκευτική ιστορία.

Ο Ρίνλτεϊ Σκοτ που σκηνοθετεί τη φετινή ταινία, όπου πρωταγωνιστεί ο Κρίστιαν Μπέιλ, φιλοδοξεί να κάνει τα πράγματα πιο «φυσικά». Έτσι, στην επίμαχη σκηνή δεν ακούγεται ο Θεός να παρεμβαίνει με κάποιο τρόπο, αλλά αντίθετα ο Μωυσής «εκμεταλλεύεται» ένα φυσικό φαινόμενο. Ένας μεγάλος σεισμός που σημειώνεται στις όχθες της Ερυθράς και το επερχόμενο τσουνάμι δίνουν αυτή τη φορά τη λύση. Το Ισραήλ διασχίζει την Ερυθρά αμέσως μετά το σεισμό, ενώ τα νερά έχουν τραβηχτεί πριν το τσουνάμι, κάτι που όντως συμβαίνει, όπως εξηγούν οι επιστήμονες.

Τι λέει η επιστήμη

Μόνο που και αυτή η εκδοχή δεν μπορεί να σταθεί, αν αποκλειστεί η θεϊκή παρέμβαση. Γιατί πώς ο Μωυσής ήξερε πότε θα γίνει ο σεισμός, και πώς πρόλαβε ολόκληρος ο λαός να περάσει τη θάλασσα, πριν χτυπήσει το τσουνάμι, δηλαδή το πολύ 20 λεπτά μετά τη δόνηση;

Τι μπορεί λοιπόν να συνέβη τότε, στην αρχαία Αίγυπτο, την εποχή του Μωυσή; Είναι εντελώς φανταστική η ιστορία αυτή της Βίβλου ή όντως συνέβη;

Όχι, απαντούν οι ειδικοί επιστήμονες, όντως τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας αποτραβήχτηκαν κι έτσι σώθηκαν οι κυνηγημένοι Ισραηλίτες. Το σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο της παλίρροιας εξηγεί τι ακριβώς συνέβη. Καθώς ο Μωυσής γνώριζε καλά την περιοχή, μπορούσε να προβλέψει πότε ακριβώς θα συμβεί και πότε τα νερά θα «ανοίξουν» το δρόμο για το λαό και τη σωτηρία του. Αντίθετα, ο αιγυπτιακός στρατός, υπό την ηγεσία των Φαραώ δεν γνώριζε ότι η παλίρροια επιστρέφει.

Κάτι ανάλογο, λένε οι επιστήμονες συνέβη και το 1798, όταν ο Μέγας Ναπολέων με ένα μικρό αριθμό στρατιωτών επιχειρούσε να διασχίσει τον Κόλπο του Σουέζ, και πάλι στην Ερυθρά Θάλασσα. Ενώ διέσχιζαν την περιοχή όπου το νερό με το ζόρι τους έφτανε ως τους αστραγάλους, ξαφνικά η παλίρροια άρχισε να ανεβαίνει και παραλίγο να τους πνίξει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι ειδικοί επισημαίνουν πως αν ήταν όντως η παλίρροια που βοήθησε τον Μωυσή και το λαό να περάσουν την Ερυθρά Θάλασσα, τότε θα πρέπει να θεωρείται ως η μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοίρασε αγάπη το ελληνικό μπάσκετ


Δώρα και αγάπη μοίρασαν στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα ΕΣΑΚΕ, ΣΕΠΚ και ΠΣΑΚ.

Στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα συναντήθηκαν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ΕΣΑΚΕ, ΣΕΠΚ και ΠΣΑΚ, για… καλό σκοπό!
Οι άνθρωποι του μπάσκετ επισκέφτηκαν τα κορίτσια που φιλοξενούνται στο ίδρυμα προστασίας παιδιών και μοίρασαν αγάπη, δώρα και χαρά.



Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργο Χαλβατζάκη και τον Γενικό Διευθυντή, Γιώργο Κονδύλη, ενώ τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εκπροσώπησαν ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Γιάννης Χρυσανθόπουλος και το μέλος του ΔΣ Τζίμης Κουστένης. Από την πλευρά του ΠΣΑΚ το παρών έδωσαν ο Βασίλης Ξανθόπουλος κι ο Δημήτρης Βεργίνης αλλά κι ο Γενικός Διευθυντής, Κώστας Αλεξανδρίδης.

Εκ μέρος του ιδρύματος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. απεύθυνε χαιρετισμό στους ανθρώπους του μπάσκετ, στον οποίο ανέφερε:
«Σας καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά. Είναι η πολλοστή φορά που μας επισκέπτεστε και πλέον κοντεύουμε μία δεκαετία που σας έχουμε στο πλευρό μας. Είστε ο μόνος χώρος που μας δίνει χαρές τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρά και τιμή μας να μας επιλέγει το κορυφαίο άθλημα της χώρας για να μας στηρίζει. Αγαπώ πολύ το μπάσκετ κι έχω βρεθεί σε έξι Final-4 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Τα παιδιά του Ιδρύματος σας περίμεναν με μεγάλη χαρά και θα ήθελα να σας πω ότι η επιλογή σας να μας στηρίξετε είναι κορυφαία γιατί το πρόβλημά μας είναι ότι η προσφορά του ιδρύματος δεν είναι ανάλογη της αναγνωσιμότητας του. Στο Ίδρυμα φιλοξενούμαι 34 κορίτσια που είναι ηλικίας από 4 έως 23 ετών και αξίζουν την αγάπη όλων μας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί φέτος είχαμε δύο επιτυχίες στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εμείς εδώ λειτουργούμαι σαν οικογένεια κι αυτό οφείλεται κυρίως στους εργαζόμενους που δουλεύουν 48 ώρες το 24ωρο. Καθημερινά παλεύουν για να διαχειριστούν σωστά ανθρώπινες ψυχές. Ελπίζω ο καθένας από την πλευρά του να μας βοηθήσει όπως κι όπου μπορεί. Σας εύχομαι καλή χρονιά, καλές επιτυχίες κι ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κύριος Γιώργος Χαλβατζάκης ανέφερε: «Για μια ακόμη χρονιά το ελληνικό μπάσκετ επισκέπτεται το Χριστοδούλειο Ίδρυμα για να προσφέρει αγάπη στα κορίτσια που φιλοξενούνται εδώ και στήριξη στο σημαντικό κοινωνικό έργο του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής που έχει ο αθλητισμός και το μπάσκετ βρισκόμαστε κοντά στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα όχι μόνο στις ημέρες των Γιορτών, αλλά σε όλη την διάρκεια του χρόνου, για παράδειγμα φιλοξενώντας κάποια από τα κορίτσια του Ιδρύματος στο All Star Game. Καλούμε όλους να σταθούν αρωγοί στο έργο του Χριστοδούλειου Ιδρύματος και στις κοινωνικές ενέργειες των φορέων του μπάσκετ. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και εκείνα που μας χωρίζουν, οι αγωνιστικές αντιπαλότητες και οι διαφωνίες, είναι λιγότερο σημαντικά από εκείνα που μας ενώνουν». Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Β’ αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ, Γιάννης Χρυσανθόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Εκ μέρους του Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θα ήθελα να πω ότι είναι μεγάλη μας χαρά κάθε χρόνο να βρισκόμαστε στο Χριστοδούλειο ίδρυμα. Χαιρόμαστε για την πρόοδο τον κοριτσιών και συγχαίρουμε τα στελέχη του Ίδρυματος για την σπουδαία προσπάθεια που κάνουν. Καλή χρονιά και καλές γιορτές με υγεία εύχομαι σε όλους και στα κορίτσια καλή πρόοδο. Είμαστε κοντά σας».

Το Μέλος του ΔΣ, Τζίμης Κουστένης, υποστήριξε: «Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους. Αυτή η επίσκεψη έχει γίνει πλέον θεσμός στην συνείδηση μας. Θα ήθελα να τονίσω κάτι που είπε πριν ο πρόεδρος. Δεν πρέπει να θυμόμαστε μόνο στις γιορτές τα παιδιά και το Ίδρυμα, καθώς μέσα στη διάρκεια όλου του χρόνου οι πόρτες είναι ανοικτές για τον οποιοδήποτε. Όποτε μπορούμε κι όποτε έχουμε χρόνο ας προσπαθήσουμε να βρεθούμε εδώ και να δώσουμε έστω και μία ηθική ικανοποίηση στα κορίτσια. Καλές γιορτές σε όλους». Καταλήγοντας τον λόγο έλαβε ο γκαρντ του Πανιωνίου και μέλος του ΠΣΑΚ, Βασίλης Ξανθόπουλος που δήλωσε: «Θα θέλαμε να είμαστε περισσότερα μέλη εδώ πέρα, όμως εξαιτίας αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν ήταν εφικτό. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον ΠΣΑΚ, στον ΣΕΠΚ και στον ΕΣΑΚΕ για αυτή την πρωτοβουλία αλλά και ένα ακόμα μεγαλύτερο για όλους που βοηθάτε καθημερινά το Ίδρυμα. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με υγεία κι ευτυχία».

Εκτός του Ξανθόπουλου τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησε για πρώτη φορά στο Χριστοδούλειο κι ο Δημήτρης Βεργίνης, ο οποίος εμφανώς ευχαριστημένος από την αγάπη των κοριτσιών δήλωσε: «Για εμάς να δώσουμε λίγη χαρά και δώρα στα κορίτσια του Ιδρύματος είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Τα κορίτσια είναι τυχερά που βρίσκονται εδώ. Θα προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε κοντά όλη τη χρονιά. Τις γιορτές είναι καλό να είμαστε κοντά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, όμως ότι οι συνάνθρωποι μας χρειάζονται την βοήθεια μας όλο το χρόνο».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο οδικό δίκτυο


Η κυκλοφορία στον επαρχιακό και εθνικό δίκτυο των Τρικάλων διεξάγεται ομαλά.

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του νομού Τρικάλων και έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον χωρίς προβλήματα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, αποτέλεσμα είχαν οι παρεμβάσεις των μηχανημάτων στο δρόμο από τη Γέφυρα Αλεξίου μέχρι Τρία Ποτάμια, από Ματονέρι προς Αμπελοχώρι και από Χαλίκι προς Ανήλιο, που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των ακραίων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν σοβαρές ζημίες στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί.

Παρεμβάσεις όμως γίνονται και σε κανάλια αλλά και στους παραποτάμους του Ανάποδου ποταμού. Μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΜΠΕ του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, έχουν προχωρήσει στη διάνοιξη καναλιών και παραποτάμων, προκειμένου να υπάρχει έτσι, συνεχής ροή των νερών της βροχής, και να μην προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε οικισμούς, αλλά και σε κτηνοτροφικές μονάδες.



Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες ψευδεπίγραφα φάρμακα εντοπίστηκαν από την ΕΛΑΣ


Ξεπερνάει τα 22.000 ευρώ η αξία τους - Συνελήφθησαν δυο άτομα.

Μεγάλο αριθμό ψευδεπίγραφων φαρμάκων κατείχαν δύο έλληνες οι οποίοι συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία. Η συνολική αξία των φαρμάκων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ξεπερνά τα 22.700 ευρώ, βάσει της ενδεικτικής λιανικής τιμής πώλησής τους

Αναλυτικότερα, η Οικονομική Αστυνομία, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησε έρευνα, χθες (07-12-2014) το πρωί, σε σπίτι στη Βάρη Αττικής, όπου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός ψευδεπίγραφων φαρμάκων.

Οι ιδιοκτήτες της οικίας, δύο έλληνες, 41χρονος και 39χρονη, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για νοθεία. Στο σπίτι αλλά και σε αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (2.051) συσκευασίες φαρμάκων, που περιείχαν (150.947) δισκία, φιαλίδια κ.λπ. από περίπου εξήντα επτά (67) διαφορετικά είδη φαρμάκων, υλικά συσκευασίας, καθώς και έντυπα υλικά.

Επιπλέον, βρέθηκαν τιμολόγια αγοράς, που προέρχονται από εταιρίες που δεν νομιμοποιούνται να πωλούν φάρμακα και μεγάλος αριθμός αποδείξεων αγοράς φαρμάκων, που προέρχεται από φαρμακεία του νομού Αττικής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ψευδεπίγραφα φάρμακα δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία που διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα και γνησιότητά τους, ενώ κάποια από τα φάρμακα προορίζονται μόνο για νοσοκομειακή χρήση και χορηγούνται αποκλειστικά σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Από τη συνδυαστική αξιολόγηση των παραπάνω στοιχείων εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην εμπορία και διάθεση των φαρμάκων αυτών.

Επιπλέον, ο χώρος, όπου βρέθηκαν τα φάρμακα, δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια και ήταν ακατάλληλος για την φύλαξή τους, με αποτέλεσμα να υφίσταται κίνδυνος αλλοίωσης και επιμόλυνσης των φαρμάκων και κατ’ επέκταση κίνδυνος για την δημόσια υγεία από την χρήση τους. Επίσης, πολλά σκευάσματα, που χρήζουν φύλαξης σε ψυγείο, βρέθηκαν εκτεθειμένα σε πάγκους της αποθήκης.

Όπως διαπιστώθηκε από τους υπαλλήλους του Ε.Ο.Φ., πρόκειται για ψευδεπίγραφα φάρμακα, καθώς δεν εντοπίστηκε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την προέλευση, κατοχή, αποθήκευση και τον τρόπο διακίνησης τους, όπως δελτία αποστολής, ιατρικές συνταγές και τιμολόγια.

Στο σύνολο των κατασχεθέντων περιλαμβάνεται και αριθμός φαρμάκων, για τα οποία έχει εκδοθεί απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών ή πραγματοποιείται έκτακτη εισαγωγή από τον Ε.Ο.Φ., λόγω της έλλειψής τους στην ελληνική αγορά, γεγονός που ενέχει κινδύνους για τους ασθενείς, ενώ και αυξάνει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης για τη χώρα μας.

Όπως προέκυψε, η συνολική αξία των φαρμάκων, βάσει της ενδεικτικής λιανικής τιμής πώλησης, ανέρχεται περίπου στις 22.707 ευρώ, ενώ συνεχίζεται ο Έλεγχος Ποιότητας και Νομιμότητας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, προκειμένου να εξακριβωθεί η ακριβής αξία των φαρμάκων, ο συνολικός αριθμός τους, καθώς και το είδος τους.

Επίσης, θα συνεχιστεί και ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.










Διαβάστε περισσότερα...

Δημιουργήθηκε υπέρ - επιτροπή για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα


Συστάθηκε με απόφαση Μαυραγάνη.

Υπέρ - επιτροπή με 18 μέλη και πολύ διευρυμένη σύνθεση συνέστησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης για την εφαρμογή και την αξιολόγηση του νόμου για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

Σύμφωνα με την απόφαση έργο της επιτροπής θα είναι η επεξεργασία προτάσεων για τη βελτίωση και την άμεση προσαρμογή του νόμου για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα στις εξελίξεις στους ευρωπαϊκούς λογιστικούς κανόνες και στη διεθνή πρακτική.

Η επιτροπή θα δώσει βάρος στη λειτουργική διασύνδεση του εν λόγω νόμου με το φορολογικό και λοιπό θεσμικό πλαίσιο, θα καταρτίσει πρόταση για την έκδοση εγκυκλίων και οδηγιών εφαρμογής, ενώ θα προχωρήσει και στην επεξεργασία και δημοσιοποίηση των αναλύσεων των επιπτώσεων για το εκτιμώμενο διοικητικό κόστος και τα εκτιμώμενα οφέλη, αλλά και για τη στοιχειοθέτηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των προτάσεων αυτών.

Στην 18μελη επιτροπή εκπρωσοπούνται ο Συνδέσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Ελλάδας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών και το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.



Διαβάστε περισσότερα...

Χρονιά ανείπωτης βίας το 2014 για τα παιδιά


Τουλάχιστον 15 εκατομμύρια έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις παγκοσμίως.

Το Ταμείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, η UNICEF, κήρυξε σήμερα το 2014 μια καταστροφική χρονιά για τα παιδιά, καθώς τουλάχιστον 15 εκατομμύρια παιδιά έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις που μαίνονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στο Ιράκ, στο Νότιο Σουδάν, στη Συρία, στην Ουκρανία και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ δήλωσε ότι καθώς ο αριθμός των κρίσεων που συγκλονίζουν περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο ολοένα και αυξάνεται, πολλές από αυτές τις κρίσεις γρήγορα ξεχνιούνται ή δεν καταγράφονται εκτενώς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα εκείνες στο Αφγανιστάν, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στη Νιγηρία, στο Πακιστάν, στη Σομαλία, στο Σουδάν και στην Υεμένη.

Παγκοσμίως, όπως ανέφερε η UNICEF, περίπου 230 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε χώρες και περιοχές όπου μαίνονται ένοπλες συγκρούσεις.

«Παιδιά έχουν σκοτωθεί ενώ μελετούσαν στην τάξη τους και ενώ κοιμούνταν στα κρεβάτια τους, παιδιά έχουν μείνει ορφανά, έχουν πέσει θύματα απαγωγών, έχουν βασανιστεί, έχουν στρατολογηθεί, έχουν βιαστεί, και ακόμα έχουν πουληθεί ως σκλάβοι» επισήμανε ο Λουκ σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε. «Ποτέ στην πρόσφατη ιστορία τόσα πολλά παιδιά δεν έχουν υποστεί τέτοια ανείπωτη βία», πρόσθεσε.

Σημαντικοί κίνδυνοι επίσης προκύπτουν για την υγεία και την ευημερία των παιδιών από κρίσεις όπως για παράδειγμα την φονική επιδημία του ιού Έμπολα στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, όπου χιλιάδες παιδιά έμειναν ορφανά και περίπου 5 εκατομμύρια δε μπορούν πια να πάνε σχολείο.

«Η βία και τα σωματικά ή ψυχικά τραύματα προκαλούν περισσότερα από το να βλάπτουν ατομικά κάθε παιδί-υπονομεύουν την ισχύ των κοινωνιών», τόνισε ο Λέικ.

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου η εθνοτική βία έχει αναγκάσει το ένα πέμπτο του πληθυσμού να εγκαταλείψει τις εστίες του, περίπου 2,3 εκατομμύρια παιδιά έχουν επηρεαστεί από τις συγκρούσεις ενώ τουλάχιστον 10.000 πιστεύεται ότι έχουν στρατολογηθεί από ένοπλες οργανώσεις κατά τη διάρκεια του 2013 και περισσότερα από 430 έχουν σκοτωθεί ή έχουν ακρωτηριαστεί, σύμφωνα με τη UNICEF.

Περίπου 538 παιδιά σκοτώθηκαν και 3.370 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια του πολέμου των 50 ημερών μεταξύ των ισραηλινών στρατευμάτων και των μαχητών της Χαμάς, υπογραμμίστηκε.

Στη Συρία, η UNICEF αναφέρει ότι περισσότεροι από 7,3 εκατομμύρια παιδιά έχουν επηρεαστεί από τον εμφύλιο πόλεμο, περιλαμβανομένου 1,7 εκατ. παιδιών που εγκατέλειψαν την χώρα για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις. Στο γειτονικό Ιράκ περίπου 2,7 εκατομμύρια παιδιά έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο, προστίθεται, ενώ τουλάχιστον 700 πιστεύεται ότι έχουν τραυματιστεί σοβαρά ή σκοτωθεί μόνο φέτος.

«Και στις δύο χώρες τα παιδιά έχουν πέσει θύματα ή έχουν υπάρξει αυτόπτες μάρτυρες ή ακόμα και έχουν διαπράξει τα ίδια πράξεις βίας όλο και πιο βάρβαρες, όλο και πιο ακραίες», επισήμανε η UNICEF.

Περίπου 750.000 έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους στο Νότιο Σουδάν και 320.000 είναι πρόσφυγες. Τα Ηνωμένα Έθνη σημειώνουν ότι περισσότερα από 600 παιδιά έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 200 έχουν τραυματιστεί σοβαρά φέτος, ενώ άλλα 12.000 τα χρησιμοποιούν ένοπλες οργανώσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Για ποιο πρόγραμμα δεν υφίσταται παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια


Εξειδίκευση την Ψυχοπαιδαγωγική κατάρτιση 2010-2011.

Η κατοχή παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας πιστοποιείται με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, που στην περίπτωση του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης δεν προκύπτει ότι υφίσταται.

Τα παραπάνω αναφέρει σε απάντησή του ο υπουργός Παιδείας σε ερώτημα του Βουλευτή κ. Ταλιαδούρου για το εάν το ετήσιο πρόγραμμα σπουδών παιδαγωγικής κατάρτισης με τίτλο «Εξειδίκευση στην Ψυχοπαιδαγωγική κατάρτιση», ετήσιας διάρκειας (2010-2011) το οποίο οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού τμήματος Δ.Ε του ΕΚΠΑ και το οποίο πληροί όλα όσα ορίζονται στο άρθρο 2 παρ.3 περ.1 του ν3848/2010 για την απόκτηση παιδαγωγικής κατάρτισης, δύναται να αναγνωριστεί.

Ο υπουργός Παιδείας παραθέτει έγγραφο του ΙΕΠ σύμφωνα με το οποίο η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια κατοχυρώνεται:

Με βεβαίωση περί επιτυχούς παρακολούθησης ειδικού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξαμηνιαίας διάρκειας, το οποίο παρέχεται από τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή από ομάδες συνεργαζόμενων τμημάτων του ίδιου ή περισσότερων ΑΕΙ σε απόφοιτους τμημάτων που έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην Αθμια και Βθμια σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Το πρόγραμμα αυτό καταρτίζεται μα απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ εγκρίνεται από τον Υπουργό Παιδείας ύστερα από γνώμη του ΙΕΠ και αξιολογείται μετά το πρώτο έτος λειτουργίας του, εν συνεχεία δε κάθε 4 έτη, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 9 του ν.3374/2005

Επίσης η κατοχή παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας πιστοποιείται:

Με την κατοχή πτυχίου τμήματος ΑΕΙ το πρόγραμμα σπουδών του οποίου εξασφαλίζει την προς τούτο αναγκαία θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση και οι απόφοιτοι του οποίου έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού σε Αθμια και Βθμια. Προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη μέσα στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος διδακτικών αντικειμένων που εμπίπτουν στις ακόλουθες θεματικές περιοχές:

1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής

2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας

3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση

Το πρόγραμμα σπουδών αξιολογείται στο πλαίσιο της αξιολόγησης του Τμήματος. Για την εξασφάλιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας από το εν λόγω πτυχίο, εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, ύστερα από πρόταση της Συγκλήτου και γνώμη του ΙΕΠ.

Η διαπιστωτική πράξη διατηρεί την ισχύ της και δεν χρήζει ανανέωσης, εκτός αν μεταβληθεί, ως προς την παρεχόμενη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, το πρόγραμμα σπουδών με βάση το οποίο η διαπιστωτική πράξη εκδόθηκε.



Διαβάστε περισσότερα...