Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Καμπανάκι για την πείνα στη Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκκληση του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι στην κυβέρνηση της χώρας
.
Περισσότερες ενέργειες για την επισιτιστική αρωγή ζητάει από τη βρετανική κυβέρνηση ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, μετά τη δημοσιοποίηση μιας ανησυχητικής έκθεσης για την κατάσταση στη χώρα.

Ο Ουέλμπι παρενέβη έπειτα από πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από ομάδα βουλευτών, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ιλιγγιώδη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επισκέπτονται τα κέντρα διανομής επισιτιστικής αρωγής.

Σύμφωνα με το Τράσελ Τραστ, μία από τις σημαντικότερες ενώσεις διαχείρισης τραπεζών τροφίμων, ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια σε τρόφιμα αυξήθηκε από 128.697 το 2011/2012 σε 913.138 το 2013/2014.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «Mail on Sunday», ο Ουέλμπι συγκρίνει την κατάσταση των προσφύγων σε έναν καταυλισμό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με την κατάσταση μιας οικογένειας την οποία συνάντησε σε μια τράπεζα τροφίμων της Βρετανίας.

«Πιστεύω πως η κατάστασή της προκαλεί μεγαλύτερο σοκ», υπογράμμισε ο πνευματικός ηγέτης των ανά τον κόσμο 80 εκατομμυρίων Αγγλικανών, αναφερόμενος στην περίπτωση της βρετανικής οικογένειας. «Ήταν λιγότερο σοβαρή, όμως βρίσκονταν εδώ», πρόσθεσε.

«Είναι προφανές ότι συμβαίνει κάτι τρομερά ανησυχητικό», δήλωσε ο συμπρόεδρος της ομάδας που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ο βουλευτής Φρανκ Φιλντ, μέλος του Εργατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης. «Οι άνθρωποι βρίσκονται στο χείλος της αβύσσου και το παραμικρό περιστατικό μπορεί να τους κάνει να πέσουν», πρόσθεσε.

Κατά την άνοδό τους στην εξουσία το 2010, οι Συντηρητικοί είχαν υποσχεθεί να εξαλείψουν μέσα σε πέντε χρόνια το δημόσιο έλλειμμα, αλλά ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν ανακοίνωσε την Τετάρτη πως αυτό θα φθάσει το 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος από τον Απρίλιο 2014 μέχρι τον Μάρτιο 2015.

Οι Εργατικοί, οι οποίοι προηγούνται ελαφρώς στις δημοσκοπήσεις, κατηγορούν τους Συντηρητικούς ότι έπληξαν τις μεσαίες και τις λαϊκές τάξεις με μια άνευ προηγουμένου δημοσιονομική λιτότητα η οποία δεν έφερε τα υπεσχημένα αποτελέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.