Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Γνωρίστε τον Krampus, τον δαιμονικό αντι-Άγιο Βασίλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το τρομακτικό τέρας που σκοπός του είναι να τρομάξει τα καλά παιδιά.

Ο Krampus είναι ένα τέρας από τη μυθολογία των χωρών των Άλπεων που σκοπό έχει να τιμωρεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά του Αγίου Νικολάου, ο οποίος επιβραβεύει τα καλά παιδιά με δώρα.

Το αλλόκοτο αυτό πλάσμα, που είναι μισός δαίμονας, με κέρατα, κυνόδοντες και σκούρο τρίχωμα λέγεται ότι μεταφέρει τα άτακτα παιδιά στο σάκο του και να τα πηγαίνει μακριά σε φωλιά του.



Μαζί του έχει αλυσίδες και κομμάτια από φλοιό σημύδας για να πιάνει και να χτυπά τα κακά παιδιά.
Το πλάσμα έχει ρίζες από τη Γερμανία-προέρχεται από τη γερμανική λέξη krampen, που θα πει «δαγκάνα»-και και είναι γιος της Hel, χαρακτήρας της σκανδιναβικής μυθολογίας.



Παραδοσιακά, νέοι άντρες ντύνονται σαν τον Krampus στην Αυστρία, τη Ρουμανία, τη Νότια Βαυαρία, το Νότιο Τιρόλο, το βόρειο Friuli, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και την Κροατία κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου, ιδιαίτερα το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου (παραμονή του Αγίου Νικολάου -Saint Nicholas Day), και περιφέρονται στους δρόμους με με σκουριασμένες αλυσίδες και κουδούνια για να τρομάξουν τα παιδιά. Το απόκοσμο αυτό πλάσμα, θεωρείται ο αντι-Άγιος Βασίλης.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.