Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Εργαστήριο φωτογραφίας για εφήβους



«Zoom στο παρασκήνιο» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Σε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας θεάτρου, χορού, μουσικής καλεί τους εφήβους από 12 έως 16 ετών η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν πρόβες επιλεγμένων παραστάσεων (θεάτρου, χορού, μουσικής, κλπ.), θα συναντήσουν τους συντελεστές τους, θα συζητήσουν μαζί τους για το έργο, θα δουν, θα αισθανθούν, θα καταλάβουν και τελικά θα καταγράψουν με κείμενα και εικόνες τη βιωματική τους εμπειρία δημιουργώντας το δικό τους «free press» της παράστασης.

Στην αρχή οι έφηβοι θα εξερευνήσουν πτυχές της φωτογραφίας θεάτρου, χορού, μουσικής, κλπ. μέσα από παραδείγματα από το ελληνικό και διεθνές στερέωμα και θα ασχοληθούν με τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής. Στη συνέχεια, θα εκπαιδευτούν στην τέχνη της φωτογραφίας και της συγγραφής κειμένου και θα γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια υλοποίησης ενός περιοδικού, από τη σύλληψη μέχρι την παραγωγή του.

Η διαδικασία προσέγγισης στη δημοσιογραφική έρευνα, τη δημιουργική γραφή και τη φωτογραφία με πιο ουσιαστικό και πρωτότυπο τρόπο θα τους δώσει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να εξελίξουν πιθανές δεξιότητές τους.

H επικοινωνία της κάθε επιλεγμένης παράστασης θα γίνεται με δημιουργικό τρόπο μέσα από το βλέμμα των εφήβων, στο free press που θα διανέμεται ως ένθετο στον Τύπο.

Απευθύνεται σε εφήβους 12-16 ετών

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη φωτογράφο Μαριλένα Σταφυλίδου και τη photo editor Νικάνδρη Κουκουλιώτη.

«Zoom στο παρασκήνιο»
Εργαστήριο φωτογραφίας για εφήβους
Από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 17:30-20:30
Α΄ Κύκλος: Χορός
Τις Δευτέρες 1, 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου 2012
Β΄ Κύκλος: Μουσική
Τις Παρασκευές 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου 2012
Γ΄ Κύκλος: Θέατρο
Τις Τρίτες 11 & 18 Δεκεμβρίου 2012 και 8, 15 & 22 Ιανουαρίου 2013

Zoom στο παρασκήνιο

Κρατήσεις
Email: education@sgt.gr


Διαβάστε περισσότερα...

Ομογενείς μάζεψαν 600 δισ $;



Η Ελληνική Ομογένεια αναλαμβάνει και πάλι δράση για την εξάλειψη του χρέους της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία "End National Debt" υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει ήδη σε τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.

Η πρωτοβουλία "End National Debt" έχει συσταθεί κυρίως από ομογενείς της Αμερικής και Πρόεδρος της είναι ο Μανώλης Λαμπράκης. Ο ίδιος μίλησε στο Tv Creta, και διευκρίνισε πως αυτά τα χρήματα θα δοθούν μόνο υπό δύο αυστηρούς όρους...



Πηγή: http://www.enikos.gr





Διαβάστε περισσότερα...

700 άτομα εμπλέκονται στη χορήγηση παράνομων επιδομάτων τυφλότητας στη Ζάκυνθο




Τουλάχιστον 700 άτομα εμπλέκονται στη χορήγηση παράνομων επιδομάτων τυφλότητας στη Ζάκυνθο, όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Δημήτρης Κατσικόπουλος (φωτό). 

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Δ. Κατσικόπουλος υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει ρίζες εικοσαετίας. Την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της έκδοσης των πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας από την υγειονομική επιτροπή της Ζακύνθου. Η πειθαρχική δίωξη είναι συνέπεια του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ανταποκρίθηκαν πλημμελώς στα καθήκοντά τους, επιδεικνύοντας ανεπίτρεπτη ανοχή και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατά την προβλεπόμενη, από το νόμο, διαδικασία πειθαρχικής δίωξης, εναντίον του εμπλεκομένου στη συγκεκριμένη υπόθεση ιατρού.


Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο φορολογικό πλαίσιο



Σε πέντε άξονες θα βασιστεί το νέο φορολογικό πλαίσιο, όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πέντε αυτοί άξονες είναι:

1. Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται με βάση τον εταιρικό φόρο, ο οποίος θα μειωθεί

2. Όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα θα φορολογείται με βάση βιβλία και στοιχεία και θα σταματήσουν να εφαρμόζονται οι τεκμαρτές και αυτοτελείς φορολογίες

3. Εισαγωγή νέας φορολογικής κλίμακας με λιγότερα κλιμάκια

4. Εξίσωση προς τα κάτω των ανώτατων φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα από εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα

5. Διασταυρώσεις και χρήση όλων των «εργαλείων» που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί έως τώρα.

Το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος, αναφερόμενο στον «κεφαλικό φόρο», τον αιτιολόγησε, λέγοντας ότι «αυτό που ακούστηκε ως πρόταση Στουρνάρα, δεν ήταν παρά ένα παράδειγμα τού τι θα μπορέσει να αποφέρει μια πολύ χαμηλή φορολόγηση, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η κλιμάκωση αυτής της φορολογίας προς τα επάνω θα μπορούσε να αποφέρει ακόμη περισσότερα έσοδα με δικαιότερο τρόπο».

Όπως πρόσθεσε ο συγκεκριμένος παράγοντας, το υπουργείο μελετά τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος, για να «χτυπήσει» τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Σκοπός της φορολογικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα απλό και μόνιμο, και κυρίως ένα σύστημα που θα κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη. Επίσης, να «κλείνει» τις «τρύπες» του παρόντος διάτρητου φορολογικού συστήματος και να εγκαταστήσει ένα δίκαιο, διαφανές και αποτελεσματικό σύστημα.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σφαγή σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Τα 20 μέτρα - φωτιά



Πλήττονται και σημαντικά δικαιώματα των ΑμεΑ.

Στην κρισιμότερη φάση έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το πακέτο των επώδυνων μέτρων.

Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στη νέα συνάντηση που θα έχει στις 18:00 ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας.

Τα μέτρα που θεωρούνται κλεισμένα, σύμφωνα με το Βήμα είναι τα εξής:

1.Πλήρης κατάργηση των δώρων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

2.Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.

3.Επιβολή ενιαίου μισθολογίου στις Δημόσιες επιχειρήσεις Οργανισμούς.

4.Μείωση των επικουρικών συντάξεων.

5.Διακοπή καταβολής του ΕΚΑΣ για συνταξιούχους κάτω των 65 ετών, με ταυτόχρονη περικοπή συνολικά των δικαιούχων του συγκεκριμένου βοηθήματος.

6.Περικοπές στις συντάξεις των ανασφάλιστων συνταξιούχων.

7.Μείωση επιδομάτων σε αναπήρους.

8.Περικοπή ειδικών επιδομάτων σε νεφροπαθείς.

9.Μείωση συντάξεων του ΟΓΑ με ταυτόχρονη επιβολή εισφορά υγείας για τους αγρότες.

10.Αύξηση των χρόνων ασφάλισης για την χορήγηση της κατώτατης σύνταξης.

11.Μείωση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας για τους οικοδόμους, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και άλλους.

12.Επαναξιολόγηση χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων

13.Μείωση του αριθμού των υπαλλήλων με αυστηρή εφαρμογή της αρχής μια πρόσληψη ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις και αναζήτηση κάποιας μορφής εφεδρείας με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

14.Περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων, με πιθανή καθιέρωση πλαφόν ανά ασφαλισμένο.

15.Περιστολή των νοσοκομειακών δαπανών

16.Μείωση των ειδικών μισθολογίων 12% κατά μέσο όρο.

17.Σύνδεση όλων των φοροαπαλλαγών με το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία.

18.Καθιέρωση μηχανισμού αποκάλυψης των εισοδημάτων βάση περιουσιακών στοιχείων

19.Δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

20.Τοποθέτηση μόνιμου γενικού γραμματέα φορολογικών εσόδων.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο γιατρός της Ζακύνθου




"Όσες βεβαιώσεις τυφλότητας έδωσα είναι πραγματικές", δήλωσε ο γιατρός Νίκος Βάρτζελης, που σύμφωνα με πληροφορίες χορήγησε περισσότερες από 500 βεβαιώσεις τυφλότητας σε κατοίκους της Ζακύνθου, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βλέπει κανονικά.

"Είμαι θύμα πολιτικής δίωξης", υποστήριξε ο κ. Βάρτζελης, που είχε έναν έντονο διάλογο με τον Νίκο Ευαγγελάτο και πρόσθεσε: "Πληρώνω την έντονη πολιτική αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στον δήμαρχο της Ζακύνθου και τον πρώην νομάρχη, που χορηγούσε τα επιδόματα τυφλότητας. Η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από τυχοδιωκτικά πυροτεχνήματα".

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ






Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκαν γονίδια που ρυθμίζουν το σχήμα προσώπου



Μελλοντικό εργαλείο στις εγκληματολογικές υπηρεσίες.

Πέντε γονίδια που ρυθμίζουν το σχήμα του προσώπου ενός ανθρώπου ανακάλυψαν Ολλανδοί επιστήμονες, μια ανακάλυψη που μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στην υπηρεσία των εγκληματολογικών υπηρεσιών.

Οι υπηρεσίες θα μπορούν να σχηματίζουν μια εικόνα του προσώπου ενός υπόπτου μόνο από την ανάλυση του διαθέσιμου γενετικού υλικού του, με τον ίδιο τρόπο που τα δαχτυλικά αποτυπώματα προδίδουν την ταυτότητα κάποιου.

Οι ερευνητές εντόπισαν πέντε γονίδια (PRDM16, PAX3,TP63, COL17A1, C5orf50) που σχετίζονται με διαφορετικά σχήματα προσώπου. Από αυτά, τα τρία είχαν προταθεί και στο παρελθόν ότι εμπλέκονται στην μορφολογία του προσώπου, κάτι που η νέα μελέτη επιβεβαίωσε, ενώ εντοπίστηκαν ακόμα δύο, τελείως άγνωστα μέχρι τώρα.

Ανάλογα με τα γονίδια που έχει κανείς, αυξάνεται η πιθανότητα το πρόσωπό του να έχει το ανάλογο σχήμα. Τα γονίδια, μεταξύ άλλων, καθορίζουν τη θέση των μάγουλων, την απόσταση ανάμεσα στα μάτια, το μήκος και πλάτος της μύτης κ.α.

Προς το παρόν πάντως, η συσχέτιση ανάμεσα στο DNA και το πορτρέτο του προσώπου πολύ απέχει από το να θεωρηθεί πλήρης. Σε συνδυασμό όμως με άλλα πρόσφατα ευρήματα, όπως η αξιοποίηση του γενετικού υλικού για την πρόβλεψη του χρώματος των μαλλιών και των ματιών, καθώς και της ηλικίας από την ανάλυση του αίματος, οι εγκληματολογικές υπηρεσίες έχουν σιγά-σιγά νέα γενετικά «εργαλεία» στο οπλοστάσιό τους, τα οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθούν περισσότερο στο μέλλον.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα πίνετε περισσότερο νερό



Συμβουλές για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Η κατανάλωση περισσότερου νερού καθημερινά είναι πιο εύκολο απ' όσο νομίζετε.

Διαβάστε τις συμβουλές που ακολουθούν για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να αντικαταστήσετε τα ανθυγιεινά ποτά με καθαρό, δροσερό νερό.

-Προσθέστε στο νερό σας φρέσκα φύλλα δυόσμου.

-Εάν αισθάνεστε πεινασμένοι και έχετε φάει πρόσφατα, πιείτε ένα ποτήρι κρύο νερό, και περιμένετε ένα λεπτό ή δύο. Μπορεί απλώς να είστε αφυδατωμένοι.

-Κάντε το νερό σας πιο «ενδιαφέρον» με την προσθήκη ενός στυμμένου λεμονιού ή λάιμ.

-Προσθέστε παγάκια στο νερό σας – θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες.

-Αραιώστε το χυμό σας (μήλο, σταφύλι, ή πορτοκαλί) με νερό. Είναι συνήθως πολύ γλυκό έτσι κι αλλιώς. Περισσότερη ενυδάτωση με λιγότερες θερμίδες.

-Ξεκινήστε τη μέρα σας πίνοντας ένα ή δύο ποτήρια νερό. Ξεκινήστε νωρίς και αισθανθείτε καλύτερα, με ευεξία όλη την ημέρα.

-Φάτε πλούσια σε νερό τρόφιμα, όπως το καρπούζι (92 τοις εκατό νερό κατά βάρος) για ένα αναζωογονητικό, ενυδατικό διάλειμμα από το νερό.

-Έχετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό σε κάθε μεταβατικό σημείο της ημέρας: Όταν σηκώνεστε το πρωί, πριν φεύγετε από το σπίτι, όταν κάθεστε στη δουλειά, όταν θα πάτε για φαγητό...

-Πιείτε νερό ή ποτά διαίτης αντί τα υψηλής θερμιδικής αξίας, ζαχαρούχα ποτά.

-Έχετε ένα ποτήρι νερό με το γεύμα σας, ειδικά όταν πίνετε αλκοόλ.

-Πάρτε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας στις βόλτες σας.

-Παγώστε μικρά κομμάτια από καθαρισμένα λεμόνια, λάιμ και πορτοκάλια και χρησιμοποιείστε τα αντί για παγάκια - είναι δροσιστικό και βοηθά να φτάσετε στη μια μερίδα φρούτων.

-Στο σπίτι έχετε πάντα ένα ποτήρι νερό, ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, φτιάχνετε το δείπνο ή βρίσκεστε στον υπολογιστή.

-Αντικαταστήστε τον καφέ ή το τσάι σας με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μια σταγόνα μέλι.

-Κρατήστε το νερό κρύο. Ορισμένοι θεωρούν ότι έχει καλύτερη γεύση και το σώμα σας θα κάψει μερικές θερμίδες για να ισορροπήσει τη θερμοκρασία του σώματος.

-Το νερό σε θερμοκρασία δωματίου είναι καλύτερο, αν είστε αφυδατωμένοι. Το σώμα σας το απορροφά πιο γρήγορα.

-Πιείτε το νερό με καλαμάκι καθώς παίρνετε μεγαλύτερες γουλιές και πίνετε πολύ περισσότερο.

-Προσθέστε το νερό στην καθημερινή φροντίδα του δέρματος σας. Πιείτε νερό, καθαρίστε το πρόσωπο σας, ενυδατώστε, πιείτε πάλι νερό.

-Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο λιγότερο πεινασμένοι θα νιώσετε και το λιγότερο πιθανό να αναζητήσετε κάποιο σνακ.

-Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας ένα αναψυκτικό διαίτης ή άλλο καφέ μέχρι να έχετε πιει 2-4 ποτήρια νερό.

-Το νερό από μόνο του δεν περιέχει θερμίδες ή λιπαρά και έχει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία που κρύβονται στην απλότητα του.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε αναλυτικά ποιοι και πώς χάνουν 7,951 δισ. από μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα



Ακόμη και στις συντάξεις που λαμβάνουν οι άγαμες θυγατέρες βάζουν «χέρι» κυβέρνηση και Τρόικα, με στόχο να εξοικονομήσει 39 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Συνολικά έως σήμερα η συμφωνία των δύο μερών στο πλαίσιο των περικοπών 11,8 δισ. Ευρώ αφορά τα 7,951 δισ. και αναμένονται τα μέτρα για τα υπόλοιπα 3,949 δισ. Ευρώ.

Η αναλυτική καταγραφή των περικοπών, όπως την δημοσίευσε σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», αφορά στη διετία 2013 – 2014 αν και ορισμένα από τα μέτρα,όπως για παράδειγμα ο εξορθολογισμός παροχών εφάπαξ προηγουμένων ετών θα έχει αναδρομική ισχύ καθώς ήδη συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν στα ταμεία, 402 εκατομμύρια Ευρώ.

Συνολικά, από μισθούς θα κοπούν 5,598 δισεκατομμύρια, από περικοπές σε μισθούς 1,333 δισεκατομμύρια και από προνοιακά επιδόματα 1,02 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Στους πίνακες που ακολουθούν τα ποσά είναι σε εκατομμύρια Ευρώ.






Πηγή: http://www.iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά επηρεάζουν την οδήγηση



Τι συμπέραναν ερευνητές στην Ταϊβάν.

Οδηγοί που λαμβάνουν ορισμένα αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά ή υπνωτικά χάπια, μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Τα ψυχοτρόπα φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητα ενός οδηγού να ελέγξει το όχημά του αλλά υπάρχουν λιγότερες έρευνες σχετικά με πιο νέα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Ερευνητές στην Ταϊβάν συνέκριναν τη χρήση σε 5.183 ανθρώπους που ενεπλάκησαν σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, με δεύτερη ομάδα 31.093 ανθρώπων ίδιας ηλικίας και φύλου που επισκέφτηκαν εξωτερικά ιατρεία μεταξύ του 2000 και 2009.

Οι ερευνητές, στο περιοδικό «British Journal of Clinical Pharmacology», καταλήγουν ότι όσοι λάμβαναν 2 είδη αντικαταθλιπτικών, υπνωτικά (Z-drugs), και βενζοδιαζεπίνες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του άγχους και της αϋπνίας αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων.

Στα αντικαταθλιπτικά που μελετήθηκαν περιλαμβάνονταν οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης και τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά.

Στις βενζοδιαζεπίνες περιλαμβάνονται υπνωτικά και αγχολυτικά φάρμακα.

Ο ερευνητής Hui-Ju Tsai, από το National Health Research Institutes στη Zhunan, της Ταιβάν, δήλωσε ότι τα ευρήματα υπογραμμίζουν ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν τα συγκεκριμένα ψυχοτρόπα φάρμακα θα πρέπει να αυξήσουν την προσοχή τους στην οδήγηση για να εμποδίσουν δυστυχήματα.

Οι ερευνητές συνιστούν να μη σταματήσουν τη λήψη όσοι τα χρειάζονται αλλά αν ανησυχούν να ρωτήσουν τον γιατρό τους.

Τα ευρήματα δεν υποδεικνύουν ότι η έκθεση σε αντιψυχωτικά συνδεόταν με κίνδυνο συγκρούσεων. Η έρευνα ήταν μεγάλη και μια από τις λίγες που εξετάζουν 4 διαφορετικά είδη ψυχοτρόπων ουσιών μεμιάς.

Αν και τα περιστατικά και η ομάδα ελέγχου ταιριάστηκαν για ηλικία, φύλο και ελήφθησαν υπόψη στην ανάλυση άλλες παθήσεις, άλλοι παράγοντες κινδύνου όπως υψηλό εργασιακό στρες ή πρόσφατη μετακόμιση παραλείφθηκαν. Οι ερευνητές δεν έλαβαν υπόψη χρήση αλκοόλ και ουσιών.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν εξέταση μαστού στην Εύβοια



Διενεργείται κατά τη διάρκεια διημερίδας από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας.

Δωρεάν εξέταση του μαστού, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν όσες γυναίκες το επιθυμούν και διαμένουν στην Εύβοια, την Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ψηλάφηση και υπερηχογράφημα από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και προσφέρονται στο πλαίσιο διημερίδας στην Κύμη της Ευβοίας.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενες θα έχουν ενημέρωση για προστασία από τον καρκίνο του μαστού.

Η διημερίδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Προοδευτικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Παραλίας Κύμης η «Λιανή Άμμος» και θα γίνει στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Παραλίας, το πρωί και το απόγευμα της Παρασκευής καθώς και το Σάββατο το πρωί.

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του «καφέ Θέα», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν η κ. Μουζάκα με θέμα «Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές» και η κ . Αλεξάνδρα Νικήτα «Η συμβολή των απεικονιστικών μεθόδων στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού».

Όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να κλείσουν ραντεβού στα τηλέφωνα 2222024344 και 6986322392.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σταματά η μεταφορά μαθητών στην Αττική



Το υπ. Οικονομικών αρνείται να πληρώσει τις οφειλές αν δεν μειωθούν κατά 20%.

Στην πλήρη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της περιφέρειας Αττικής προχωρούν από αύριο οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων.

Όπως αναφέρουν ενώ τους είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από την περιφέρεια Αττικής ότι θα προχωρήσει σε άμεση προκαταβολή του 30% των οφειλομένων και εξόφλησή τους έως το τέλος του χρόνου στο ακέραιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο κατ’ εντολή του υπουργείου Οικονομικών επιστρέφει τα εντάλματα της περιφέρειας και αρνείται να τα αποπληρώσει αν αυτά δεν μειωθούν κατά ποσοστό 20%.

Οι μεταφορείς σημειώνουν πως αδυνατούν -εκ των πραγμάτων- να θέσουν σε λειτουργία τα τουριστικά τους λεωφορεία και να εκτελέσουν το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Εκτιμούν δε ότι εμπαίζονται από ένα αναξιόπιστο κράτος και δεν δέχονται να υποστούν μείωση της τάξης του 20% επί των δεδουλευμένων, για τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί, ενώ υπογραμμίζουν ότι έχουν κάνει αποδεκτή την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για μείωση 17% στο κόστος των δρομολογίων της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι επιχειρηματίες ζητούν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ώστε να δοθεί οριστική και αξιόπιστη λύση στο ζήτημα.


Διαβάστε περισσότερα...

Διώξεις για πλαστές συντάξεις



Στη διακοπή της καταβολής χιλιάδων συντάξεων και στην παραπομπή πολλών περιπτώσεων στη Δικαιοσύνη έχουν προχωρήσει οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς 8.800 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν για να απογραφούν.

Μόνο στο ΙΚΑ, δεν εμφανίστηκαν για απογραφή 6.600 συνταξιούχοι, εκ των οποίων 2.500 διαπιστώθηκε ότι έχουν αποβιώσει. Υψηλή παραβατικότητα καταγράφεται και στον ΟΓΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι 3.140 ομογενείς από την Αλβανία δεν είχαν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί σύνταξη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα φεστιβάλ για παιδιά...



Μικρόπολις! Μια πόλη για παιδιά, ένα φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που ανοίγει τους δρόμους στη γνώση μέσα από το παιχνίδι...

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς, φιλοξενείται για τρίτη συνεχή χρονιά, στην "Τεχνόπολις" ( Πειραιώς 100, Γκάζι) και ένας χώρος 22.000 τ.μ. μετατρέπεται σε ένα διαδραστικό πάρκο παιδείας και πολιτισμού.

Τα παιδιά από 2 - 13 ετών αποκτούν γνώσεις μέσα από το παιχνίδι.

Η πόλη "θαύμα" δίνει απαντήσεις στους μικρούς της φίλους και εκπαιδεύει τους πολίτες του αύριο σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα, προάγοντας οικουμενικές αρχές και αξίες, μέσα από συναρπαστικές δράσεις και ευρηματικά προγράμματα.

Με κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης: «Όλοι για έναν και ένας για όλους», περισσότεροι από 40 καταξιωμένοι περιβαλλοντικοί, ανθρωπιστικοί και πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, εκδοτικοί οίκοι, καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά σχήματα ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις μαζί με χιλιάδες παιδιά και γονείς από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Μικρόπολις 2012.

Το φεστιβάλ θα γίνει στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη Μικρόπολις από τις 10:00 - 20:00.

Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ, ενώ για τους πολύτεκνους και τους άνεργους είναι 2 ευρώ.

Δωρεάν είναι η είσοδος για τα ΑΜΕΑ.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσικοθεραπεία στα Τρίκαλα



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υλοποιηθεί πρόγραμμα μουσικοθεραπείας των περιθαλπόμενων στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων.

Πρόκειται, όπως ανέφερε ο διοικητής της νοσοκομειακής μονάδας, Νίκος Ευθυμιάδης, για συνεργασία του Θεραπευτηρίου με την έδρα Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υλοποιείται, σύμφωνα με τον ίδιο μια τέτοια συνεργασία με στόχο όχι μόνο τη βελτίωση της υγείας των περιθαλπόμενων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων αλλά και τη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών.

Ποσοτική έρευνα έδειξε, διευκρίνισε στη συνέχεια, ότι η μουσικοθεραπεία συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχοσωματικής κατάστασης του ανθρώπου ανεξάρτητα από την παθολογία του ή και την συμμετοχή του σε άλλες θεραπείες, και ότι όσο πιο βαριά είναι η αρχική κατάσταση του ανθρώπου τόσο μεγαλύτερη φαίνεται να είναι η βελτίωση μέσα από τη μουσικοθεραπεία.

Η μουσικοθεραπεία, μια καινοτόμος θεραπεία, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει επίσης, σύμφωνα ακόμα με τον κ. Ευθυμιάδη, δρόμους για περαιτέρω επιστημονική και κλινική έρευνα, καθώς και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια με απώτερο σκοπό την ουσιαστική συμβολή στην εξέλιξη επαγγελμάτων υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.



Διαβάστε περισσότερα...

ΙΚΑ: Συνταξιούχοι σπεύσατε


Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπενθυμίζει στους συνταξιούχους ότι στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία απογραφής τους προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπενθυμίζει, ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 λήγει η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων, προκειμένου να λαμβάνουν απρόσκοπτα τη σύνταξή τους.

Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, οι συνταξιούχοι προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

2. Το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση –θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής– να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που δεν θα έχουν απογραφεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου 2012, καθώς και των επόμενων μηνών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκ νέου έναρξη καταβολής της σύνταξής τους, είναι η απογραφή τους.

Το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων σκοπό έχει την αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους".

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες κλινικές κλείνουν



Θεραπευτήρια του ΙΚΑ εντάσσονται σε νοσοκομειακές μονάδες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 1ο και το 7ο πρώην Θεραπευτήριο του ΙΚΑ συγχωνεύονται στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας.

Η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζοντας πιστά την δέσμευσή του για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και εξασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, προχωρεί στην αναβάθμιση νοσοκομειακών μονάδων καίριας σημασίας.

Η άνετη και άμεση πρόσβαση των ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί απαρέγκλιτη προτεραιότητα του Υπουργείου, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες άλλωστε καταφεύγουν κατά κόρον στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, τα οποία υποστηρίζουν ιατρικά τον βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, ενισχύονται σημαντικά. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λειτουργική ένταξη κλινικών από το 1ο και το 7ο πρώην Θεραπευτήριο του ΙΚΑ.

Με αυτόν τον τρόπο:

- Ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του σύγχρονου Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εφημεριών της Αττικής.

- Αλληλοσυμπληρώνεται η λειτουργία μιας ενιαίας ομάδας νοσοκομείων στο βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, όπου ο πολίτης μπορεί να απολάβει ανά πάσα στιγμή υψηλού επιπέδου περίθαλψη.

- Αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος βιοιατρικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ενώ τα αναφερθέντα νοσοκομεία ενισχύονται με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

- Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως».



Διαβάστε περισσότερα...

Καταργούν το αφορολόγητο;



Ισχυρό φορο-σοκ θα υποστούν τα επόμενα έτη περίπου 780.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους - ανάμεσά τους και χιλιάδες εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκια» - καθώς η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει για όλους αυτούς, την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων που ισχύουν σήμερα για τα προστατευόμενα τέκνα τους!
Οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως «φυσικά πρόσωπα», αλλά ως «νομικά πρόσωπα».

Αυτό σημαίνει ότι τα καθαρά εισοδήματά τους θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με έναν μόνο συντελεστή φόρου.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συντελεστής αυτός να οριστεί στο επίπεδο του 20% ή του 30%, το οποίο θα είναι κυριολεκτικά εξοντωτικό για τους περισσότερους εμποροβιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπούς αυτοαπασχολούμενους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρύθμιση "βόμβα" για τις συντάξεις



Την εφαρμογή των νέων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ακόμα και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, έπειτα από μεταβατική περίοδο ενός έτους, εξετάζει η κυβέρνηση. Στην περίπτωση που θεσμοθετηθούν νέα όρια ηλικίας, άν ισχύσει το μέτρο, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, αναμένεται να κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση, προκειμένου να μην βρεθούν σε δυσμενέστερο καθεστώς.

Αν υιοθετηθεί το μέτρο, όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τον νόμο Λοβέρδου, θα κληθούν να επιλέξουν μέσα σε ένα χρόνο, αν θα βγούν στη σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς ή όχι. Όσοι δεν το κάνουν, θα συνταξιοδοτηθούν στα 67 τους χρόνια.

Στόχος της κυβέρνησης, η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, σε βαθμό τέτοιο ώστε να αποφευχθεί η εφεδρεία και οι απολύσεις, όπως ζητά η τρόικα.

Από το μέτρο, αν τελικά ισχύσει, αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των οποίων και οι μητέρες ανήλικων τέκνων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση 30% στις δόσεις δανείων



Σάρκα και οστά λαμβάνουν οι εισηγήσεις των ελληνικών τραπεζών για τις ρυθμίσεις δανείων, οι οποίες τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθούν προς συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, τα βασικά σημεία των προτάσεων έχουν καταρτιστεί από την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών και κατ' αρχάς προβλέπουν μείωση κατά 30% των δόσεων στα δάνεια, δίνοντας τη δυνατότητα στον δανειολήπτη να αποπληρώσει μελλοντικά τη διαφορά της δόσης.

Το σκεπτικό των τραπεζών στηρίζεται στο γεγονός ότι ανάλογες είναι οι μειώσεις των εισοδημάτων των νοικοκυριών, πέριξ του 30%, γεγονός που καθιστά από δύσκολη έως ανέφικτη την αποπληρωμή των οφειλών τους.

Ειδική μεταχείριση θα υπάρχει για ευπαθείς ομάδες, όπως ανέργους συνταξιούχους και όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταξίδι για ένα φάρμακο



Στη σκιά των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, η απογοήτευση και η αγανάκτηση των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, φέρνει στο προσκήνιο ένα πρωτοφανές φαινόμενο για την Κρήτη.

Ένα φαινόμενο που δεν τιμάει καθόλου τον κλάδο και φέρνει στο προσκήνιο ένα απίστευτο αλαλούμ για τη χορήγηση ενός σκευάσματος, διαδικασία που εξελίσσεται σε περιπέτεια και ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου. Η αγορά φαρμάκων για τους ασφαλισμένους σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι, στις πόλεις δηλαδή που οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών συνεχίζονται, μετατρέπεται από... Γολγοθά σε ταξίδι.

Ταξίδι μέχρι τα Χανιά, εκεί όπου σπεύδουν μαζικά οι ασφαλισμένοι για να προμηθευτούν φάρμακα χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Από την περασμένη Τρίτη, λίγες ώρες μετά την απόφαση των φαρμακοποιών των Χανίων να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, στον αντίποδα της απόφασης των υπολοίπων φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης να συνεχίσουν την ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση, όλο και περισσότεροι ασθενείς απευθύνονται στα φαρμακεία της πόλης των Χανίων.

Πρόκειται κυρίως για περιπτώσεις βαριά ασθενών, που χορηγούνται ακριβά σκευάσματα και αδυνατούν να τα πληρώσουν από την τσέπη τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...


Πέραν του γνωστού λόγου για τον οποίo καταναλώνουμε βότκα, το γνωστό αλκοολούχο ποτό έχει μια σειρά από χρήσεις τις οποίες αγνοούμε. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της βότκας όμως την καθιστούν πολύτιμο φάρμακο και καθαριστικό για το σπίτι, καθώς αντιμετωπίζει από πόνους στο αυτί έως λεκέδες στο χαλί....

—Εκζέματα και κνησμός
Βάλτε βότκα στο σημείο του δέρματός σας που έχει ερεθιστεί (πχ μετά από επαφή με αναρριχόμενο κλήμα Toxicodendron radicans) και θα ξηράνει την περιοχή καταπολεμώντας τη φλεγμονή και τον κνησμό.

—Βότκα στο πλυντήριο
Βάλτε σε ένα μικρό μπουκάλι-σπρέυ βότκα και ψεκάστε ελαφρά τα ρούχα του πλυντηρίου. Η μυρωδιά της βότκας εξασθενεί με το στέγνωμα, ενώ απομακρύνονται δυσάρεστες οσμές.

—Συντηρεί τα λουλούδια
Τα φυτά κατά την ωρίμανση παράγουν το αέριο αιθυλένιο το οποίο επιτείνει τη διαδικασία. Η βότκα επιβραδύνει την παραγωγή αιθυλενίου και επιτρέπει στα λουλούδια να διαρκέσουν περισσότερο και σε καλύτερη κατάσταση. Ψεκάστε τα κοτσάνια με ένα μείγμα δύο μέρη βότκα, ένα μέρος ζάχαρη. Επαναλάβετε κάθε δύο-τρεις μέρες.

—Διώχνει τα έντομα
Κρατήστε τα έντομα μακρυά ψεκάζοντας λίγη βότκα στο σώμα σας πριν βγείτε από το σπίτι. Προσθέστε αιθέριο έλαιο λεβάντας, καθώς τα έντομα απεχθάνονται τη μυρωδιά του.

—Καταπραΰνει το τσίμπημα της τσούχτρας
Όπως ακριβώς με το αναρριχόμενο κλήμα η βότκα καταπραΰνει τον πόνο από το τσίμπημα της τσούχτρας. Αναμείξατε βότκα με νερό σε ίση αναλογία και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

—Χαρίζει λάμψη στα μαλλιά
Αναμείξτε ελάχιστη βότκα στο σαμπουάν σας και τα μαλλιά σας θα είναι πιο καθαρά, μεταξένια και λαμπερά.

—Απομακρύνει τις αυτοκόλλητες γάζες
Η βότκα μαλακώνει τις άκρες από τις αυτοκόλλητες γάζες που κολλούν στο δέρμα και επιτρέπει την ανώδυνη αφαίρεσή τους.

—Καθαρίστε την οθόνη του υπολογιστή σας
Η βότκα αποτελεί ένα άριστο καθαριστικό για την οθόνη καθώς απομακρύνει εύκολα λεκέδες, δαχτυλιές και στίγματα.

—Καθαρίστε τα γυαλιά σας
Μια μικρή φιάλη-σπρέυ με βότκα θα σας επιτρέψει να καθαρίζετε τα γυαλιά σας όπου και να βρίσκεστε.

—Βότκα ως αποσμητικό
Αναμείξατε νερό και βότκα, ψεκάστε το σπίτι και οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν.

—Καθαρίστε τα ξυραφάκια σας
Βουτήξτε τα ξυραφάκια σας σε βότκα και καθαρίστε τα επιμελώς. Εκτός από την καθαριότητα η βότκα θα τα αποστειρώσει από μικρόβια και θα επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους.

—Καθαρίστε κοσμήματα
Τρίψτε τα κοσμήματά σας με ένα νωπό πανίμε βότκα και χαρίστε τους τη χαμένη λάμψη.

—Καθαριστικό προσώπου
Βάλτε λίγη βότκα σε βαμβάκι και καθαρίστε το πρόσωπό σας. Η βότκα συσφίγγει τους πόρους και απομακρύνει τη λιπαρότητα.

—Αυτοσχέδιο καθαριστικό για το στόμα
Η αντιβακτηριαδιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της βότκας την καθιστά άριστο καθαριστικό για το στόμα. Μπορείτε να την αραιώσετε με νερό ή να προσθέσετε μερικές σταγόνες από έλαιο μέντας για καλύτερη γεύση. Μην καταπιείτε.

— “Σκασμένα” χέρια

Η βότκα αντιμετωπίζει την κοκκινίλα και τις χιονίστρες στο δέρμα που προκαλεί η έκθεση των χεριών στο κρύο.

—Καθαρίστε το μπάνιο
Με λίγη βότκα και μια οδοντόβουρτσα καθαρίστε τις μούχλες και άλλες βρωμιές που έχουν μαζευτεί στο μπάνιο σας. Αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε. Η βότκα σκοτώνει τη μούχλα.

—Η βότκα ως αντισηπτικό
Δεν έχετε οινόπνευμα; Βάλτε βότκα σε κοψίματα και αμυχές.

—Ξεκολλήστε τα απομεινάρια κόλλας
Από αυτοκόλλητα στην ντουλάπα σας έως την τσίχλα στη σόλα του παπουτσιού, η βότκα είναι η κατάλληλη ουσία για την απομάκρυνσή τους.

—Για τον πόνο στο αυτί
Εάν πονάει το αυτί σας στάξτε λίγες σταγόνες βότκας. Αφήστε το αλκοόλ να δράσει για μερικά λεπτά και σκουπίστε. Η βότκα σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν πόνο.

—Επίμονοι λεκέδες “τέλος”
Η βότκα απομακρύνει λεκέδες από μελάνι, κραγιόν και άλλα. Βάλτε βότκα στο λεκέ και τρίψτε.

—Πονόδοντος
Κάντε γαργάρες με βότκα χωρίς να καταπιείτε (εκτός και αν θέλετε να μεθύσετε). Η βότκα προλαμβάνει τη μόλυνση και μειώνει τις φλεγμονές και τον πόνο.

—Μυρίζουν τα πόδια σας;
Εάν τα πόδια σας δεν μυρίζουν και τόσο όμορφα, μουλιάστε τα σε ένα κουβά με βότκα και αυτή θα σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν τις οσμές. Στη συνέχεια πλυθείτε με ένα αρωματικό σαπούνι.

—Βότκα για τον πυρετό
Αν ψήνεστε στον πυρετό, βάλτε βότκα σε ένα πανί και τρίψτε το στέρνο σας. Η βότκα εξαατμίζεται πολύ γρήγορα και σας δροσίζει.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους δεκαεπτά φαρμακευτικοί σύλλογοι



Δεν υιοθέτησαν την πρόταση για αναστολή.

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 30 του μήνα αποφάσισαν αργά χθες βράδυ οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, επιμένοντας στη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ζητούν εξόφληση των οφειλόμενων από τον Οργανισμό από τον περασμένο Ιούλιο και καταβολή χρημάτων που οφείλονται από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι φαρμακευτικοί σύλλογο που δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης είναι, εκτός από της Αττικής, οι Σύλλογοι: Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας.

Ο ΕΟΠΥΥ έδωσε παράταση ισχύος των συνταγών, έως το τέλος του μήνα, καθώς λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, πολλές από τις συνταγές δεν εκτελέστηκαν στο πενθήμερο που ορίζει ο κανονισμός, με την προϋπόθεση ότι ο θεράπων ιατρός θα αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής, με σφραγίδα και υπογραφή. Η ηλεκτρονική συνταγή με τη διορθωμένη ημερομηνία εκτελείται υποχρεωτικά από τα φαρμακεία, μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.


Διαβάστε περισσότερα...

Αφορολόγητο τέλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες



Δραστικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, αυτοτελής φορολόγηση για το σύνολο του εισοδήματος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 30% προβλέπει για τους ελεύθερους επαγγελματίες το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που παρουσιάστηκε χτες στον πρωθυπουργό.

Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει κατάργηση της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος με παράλληλη αύξηση του φόρου παροχής υπηρεσιών από το 20% στο 30%.

Είτε θα συνεχίσει να παρακρατείται το 20% και το 10% θα κρατείται με την εκκαθάριση της δήλωσης, είτε θα υπάρξει αυτοτελής φορολόγηση 30% για όλους.

Υπάρχει και το σενάριο που αφορά την πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου που μειώνει κάπως τη φορολογία, στο 15%, όμως η κατάργηση του αφορολόγητου σημαίνει αυτόματα αύξηση φόρου κατά τουλάχιστον 500 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά σε ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες όλα δείχνουν ότι πάμε σε αύξηση του συντελεστή από το 25% στο 30%.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι

Αυξάνεται το αφορολόγητο στα 7.000 ευρώ από τα 5.000 ευρώ που είναι σήμερα, ως αντιστάθμισμα στα μέτρα που προβλέπουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Το μέτρο θα συνδυαστεί με αλλαγές στους συντελεστές. Τα κλιμάκια θα περιοριστούν σε 3 ή 4 από τα 8 που είναι σήμερα. Ο συντελεστής αναμένεται να αυξηθεί στο 15% από 10% που είναι σήμερα.


Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν εμβολιασμοί για γυναίκες


Εμβολιασμοί κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πραγματοποιούνται στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Μοναστηρίου 53-55 στον 3ο όροφο.

Το πρόγραμμα εξυπηρετεί άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες 12 έως 26ετών που είναι κάτοικοι ή δημότες του δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλ. 2310509053, 2310509020.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλη η ρύθμιση για το «επίδομα» θέρμανσης



Οριστικοποιήθηκαν τα κριτήρια βάσει των οποίων οι καταναλωτές θα λαμβάνουν πλέον το «επίδομα» πετρελαίου θέρμανσης. Το «επίδομα» θα έχει τη μορφή επιστροφής μέρους του ειδικού φόρου κατανάλωσης προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά από την εξίσωση των φόρων.

Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα γίνει στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) που ισχύει σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης. Κάτι που σημαίνει λιανική τιμήπετρελαίου θέρμανσης μεταξύ 1,40 και 1,50 ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης και οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν στα πλαφόν του ύψους της επιστροφής που θα υπάρξουν ανά ζώνη με την χώρα να χωρίζεται σε 4.

Αυτές είναι:

- Α' Zώνη : οι νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Δράμας κ.ά.

- Β' Zώνη : οι νομοί Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Εβρου, Σερρών, Ροδόπης κ.ά.

- Γ' Zώνη : οι περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα κ.ά.

- Δ' Zώνη : η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα:

-Α' Ζώνη με μέση κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης ορίζεται στις 3.000 λίτρα και μέγιστη επιστροφήφόρου στα 900 ευρώ.

- Β' Ζώνη με μέση κατανάλωση ορίζεται στα 1.800 λίτρα και μέγιστη επιστροφή φόρου στα 540 ευρώ.

-Γ' Ζώνη με μέση κατανάλωση να ορίζεται στα 1.000 λίτρα και μέγιστη επιστροφή φόρου στα 300 ευρώ.

-Δ΄Ζώνη με μέση κατανάλωση να ορίζεται στα 600 λίτρα και μέγιστη επιστροφή φόρου στα 180 ως 190 ευρώ.

ΖώνηΜέση ΚατανάλωσηΜέγιστη επιστροφή
Α΄ Ζώνη3000 λίτρα900 ευρώ
Β΄Ζώνη1800 λίτρα540 ευρώ
Γ΄Ζώνη1000 λίτρα300 ευρώ
Δ΄Ζώνη600 λίτρα180 -190 ευρώ



Πλαφόν επιφάνειας θα ισχύει στα 120 τ.μ., αλλά διευκρινίζεται ότι όσοι υπερβαίνουν αυτά τα τετραγωνικά δεν θα χάνουν τελείως το δικαίωμα επιστροφής αλλά μόνο στο ποσό που αντιστοιχεί στη πέρα των 120 τετραγωνικών επιφάνεια της κατοικίας.



Το εισοδηματικό όριο για την επιστροφή αυτού του φόρου είναι για τον άγαμο φορολογούμενο τα 15.000 ευρώ ετησίως και για τους έγγαμους 25.000 ευρώ, ποσό που θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ή 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Για να καταστεί κάποιος δικαιούχος της επιστροφής φόρου θα συνυπολογίζεται η αντικειμενική αξίατης ακίνητης περιουσίας. Ετσι επιστροφή φόρου θα δικαιούνται μόνο οι άγαμοι με ακίνητη περιουσία αξίας έως 120.000 ευρώ και οι έγγαμοι με περιουσιακήαξίαως 200.000 ευρώ.

Με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν θα λάβουν επιστροφή φόρου και θα πληρώσουν κανονικά την τιμή.

Πως θα γίνεται η επιστροφή του φόρου

Μέσα από το site του ΚΕΠΥΟ ο καταναλωτής θα συμπληρώνει την ειδική ηλεκτρονική φόρμα και θα λαμβάνει έναν μοναδικό κωδικό με τον οποίο θα πηγαίνει στον πρατηριούχο απ΄ όπου προμηθεύτηκε το πετρέλαιο θέρμανσης και ο πρατηριούχος μέσα σε μία εβδομάδα μαζί με τον αριθμό του τιμολογίου αγοράς θα τα καταθέτει στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ώστε στη συνέχεια να πιστώνεται ο τραπεζικός λογαριασμός του καταναλωτή με την επιστροφή φόρου.

Σε ό,τι αφορά τις πολυκατοικίες όπου λειτουργεί κεντρικό σύστημα θέρμανσης, οι καταναλωτές θα πρέπει να συμπληρώνουν στην ειδική φόρμα τα χιλιοστά συμμετοχής τους στα κοινόχρηστα, έτσι ώστε να υπολογίζεται η αναλογούσα επιστροφή φόρου.

Επίδομα ακραίας φτώχειας

Επίσης ορίστηκε να δοθεί και ένα επιπλέον κονδύλι στα 300 ευρώ, για οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και αφορά 100.000 οικογένειες με το δημοσιονομικό κόστος να ανέρχεται περίπου στα 300 εκ. ευρώ.


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια πραγματικά προσβάσιμη σκάλα για ΑμεΑ


Κι όμως μπορεί να συμβεί. Όταν πραγματικά κάποιοι ενδιαφέρονται (υπεύθυνοι φορείς) και οι αρχιτέκτονες μαζί με τους μηχανικούς κάνουν σχεδιαστικά αριστουργήματα μην ξεχνώντας όμως και τα άτομα με αναπηρίας. Δείτε την συγκεκριμένη φωτογραφία από την σκάλα, που θα πρέπει να γίνει και παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους, ώστε να φτιάξουν κάτι ανάλογο και σε άλλες περιοχές, αλλά και στην χώρα μας όπου μπορεί να γίνει ή χρειάζεται.


Νότης


Διαβάστε περισσότερα...

Τους έβγαλαν και πάλι "τυφλούς"


Πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου άσκησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά την αποκάλυψη ότι ο γιατρός που ενέκρινε τα επιδόματα σε τυφλούς «μαϊμού» στη Ζάκυνθο , αντί να τιμωρηθεί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Πύργου.


Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης καταγγέλλει ότι και στον επανέλεγχο που έγινε από ιατρική επιτροπή, δόθηκαν ξανά ψευδείς βεβαιώσεις σε μη δικαιούχους.

Δείτε το βίντεο από το MEGA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

DNA - Τι χρώμα ματιών θέλετε;


Το πρώτο τεστ DNA για τον προσδιορισμό του χρώματος ματιών και μαλλιών αναπτύσσουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Erasmus της Ολλανδίας, με τη συμβολή του Εργαστήριου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Όπως υποστηρίζουν, με την "εφαρμογή" του στο μέλλον θα είναι για πρώτη φορά εφικτός ο καθορισμός των εξωτερικών χαρακτηριστικών ενός δράστη, γεγονός που πιθανόν θα μπορεί να βοηθήσει τις διωκτικές αρχές στον αποκλεισμό υπόπτων και στη γρηγορότερη ανεύρεση του.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Μάνφρεντ Κάιζερ, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, το νέο τεστ με το όνομα HIrisPlex περιλαμβάνει 24 γενετικούς δείκτες και είναι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που συναντούμε στην ανάλυση εγκληματολογικών δειγμάτων, όπως η χαμηλή ποσότητα DNA στα πειστήρια.

Αναφέρει επίσης ότι «το νέο τεστ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και αποδίδει ακόμα και με ελάχιστες ποσότητες γενετικού υλικού».

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ερευνητικό επίπεδο και οι επιστήμονες αναμένουν άδεια για να κυκλοφορήσει στο εμπόριο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με AIDS ένας στους 10 τοξικομανείς



Πάνω από το 10% των τοξικοεξαρτημένων ατόμων στην Αθήνα έχει προσβληθεί από τον ιό του AIDS, σύμφωνα με έρευνα του ΟΚΑΝΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή και ξένων εμπειρογνωμόνων.

Την ίδια ώρα περίπου 1.300 άτομα περιμένουν ακόμη στη λίστα αναμονής για ένα πρόγραμμα υποκατάστατων. Η αναμονή για τα υποκατάστατα στην Αθήνα κυμαίνεται στα περίπου 3,5 χρόνια όταν σε όλη την Ελλάδα δεν ξεπερνά τον ένα μήνα, σύμφωνα με το «Έθνος».

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να προωθηθεί η πιλοτική λειτουργία του πρώτου Κέντρου Προένταξης της Αθήνας πιθανότατα στην οδό Καποδιστρίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν και πάλι από σήμερα οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!



Αναστέλλουν προσωρινά τις επισχέσεις εργασίας που είχαν ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες τα μέλη της Ένωσης Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας που θα εισηγηθεί σήμερα την παύση των κινητοποιήσεων στα μέλη του.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να πραγματοποιούν και πάλι δωρεάν επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς χωρίς να καταβάλλουν κανένα αντίτιμο. Όπως σημειώνουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ: “Μετά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων Ιουνίου προς τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ύψους 6,5 εκ. ευρώ, αναστέλλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις.”

Βέβαια οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παραμένουν με τα όπλα στα χέρια καθώς αναμένουν την εξόφληση των οφειλών του παρελθόντος που φθάνουν κάτι εκατομμύρια ευρώ. Όπως σημειώνουν: «Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να χρωστά στους συναδέλφους ιατρούς 260 εκατ. € για το 2012 και 1.110 εκατ. € για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ.
Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) όλων των ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011. Παρ' όλα αυτά σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία και τους ασφαλισμένους αναστέλλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας».

Οι γιατροί προβλέπουν ότι ο ΕΟΠΥΥ θα χρεοκοπήσει άμεσα και εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον στην Υγεία.
Ζητούν άμεσα διάλογο με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά διεκδικώντας: «από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πει την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό για την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση του οργανισμού και να καταλογίσει ευθύνες σε όσους τις έχουν για την χρεοκοπία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου υγείας της χώρας.

- Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών ύψους 1100 εκ με αντίστοιχες ποινικές ρήτρες, και νομοθετική ρύθμιση ύπαρξης συμψηφισμού με φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις των ιατρών.

- Αποπληρωμή των νέων οφειλών ύψους 260 εκ. μέχρι και τον Ιούλιο και δέσμευση για τήρηση της ισότιμης και δίκαιης αποπληρωμής των παρόχων εντός 45 ημερών, βάση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

- Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ και την απευθείας καταβολή των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς την μεσολάβηση των επιμέρους ταμείων.

- Άμεσα μέτρα περιστολής της αλόγιστης και πέρα από κάθε λογική φαρμακευτικής δαπάνης του οργανισμού, που αποτελεί το 63% του προϋπολογισμού του οργανισμού, σε αντίθεση με την ιατρική που είναι μόλις 1,8%».


Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς δωρεάν φάρμακα στην Αττική τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα!



Συνέχεια θα έχει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στην Αττική με εξαίρεση τον Πειραιά, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Λεκανοπεδίου αποφάσισε να συνεχίσει το εμπάργκο τουλάχιστον έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ασφαλισμένους από όλη την Αττική συνεχίζουν να δέχονται τα φαρμακεία του Πειραιά με ουρές και ταλαιπωρία, όπου ήδη τα ράφια αδειάζουν.

Τη σκληρή στάση που τήρησαν από την αρχή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν να συνεχίσουν οι Φαρμακοποιοί της Αττικής, οι οποίοι αργά τη νύχτα αποφάσισαν να συνεχίσουν να μην εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ.

Η συνέχιση του «εμπάργκο» στον ΕΟΠΥΥ ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), με 872 ψήφους υπέρ και 566 κατά.
Έτσι η ταλαιπωρία θα συνεχισθεί σίγουρα έως το τέλος του μήνα ενώ αναμένεται λίγες ημέρες πριν τη λήξη, θα υπάρξει νέα Γενική Συνέλευση του κλάδου για να αποφασισθεί η περαιτέρω πορεία.

Το κλίμα είχε διαφανεί από την αρχή καθώς ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος πρότεινε την απόρριψη του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των οφειλών από το Υπουργείο Υγείας ως μη βιώσιμο, προειδοποιώντας πως η υιοθέτηση του σημαίνει κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ.

Ο κ.Λουράντος υπογράμμισε ότι τα τρέχοντα χρέη δεν είναι το μόνο πρόβλημα του κλάδου, αφού ανοικτή μένει η ρύθμιση των οφειλών των προηγούμενων ετών, αλλά και το ενδεχόμενο συμψηφισμού.
Στη συνεδρίαση του ΦΣΑ φάνηκε για άλλη μια φορά η κόντρα που έχει ξεσπάσει στον κλάδο καθώς ο κ. Λουράντος εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά βέλη εναντίον του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς και εναντίον του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, κατηγορώντας τους πως ήταν απόντες από τις κινητοποιήσεις, ενώ το βάρος σηκώνει ο ΦΣΑ.

Πάντως στον Πειραιά επικρατεί και πάλι το χάος με την αναμονή για την εξυπηρέτηση στα φαρμακεία να φθάνει ακόμη και τις δύο ώρες ενώ τα ράφια αρχίζουν σιγά σιγά να αδειάζουν.

Συνολικά, 17 Σύλλογοι σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του φορέα, ενώ 10 εκτελούν κανονικά συνταγές.
Συγκεκριμένα, δεν εκτελούν οι Σύλλογοι σε Αττική, Εύβοια, Λακωνία, Κιλκίς, Θεσπρωτία, Έβρο, Ξάνθη, Μαγνησία, Ηλεία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Δωδεκάνησα, Λασίθι, Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

Παύση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι Φαρμακοποιοί σε Πειραιά, Αιγιαλεία, Λέσβο, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, η Αχαΐα, ενώ ανέστειλε τελικά και η Πέλλα.
Το συνεχιζόμενο μέτωπο των φαρμακοποιών πάντως έχει προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία επεξεργάζεται σενάρια για να σπάσει το μέτωπο του κλάδου.


Διαβάστε περισσότερα...

Για να γλιτώσουν το ευρώ...



Στην ουρά συνωστίζονται οι συνταξιούχοι του ΕΟΠΥΥ, για να γλιτώσουν το ένα ευρώ που κοστίζει πλέον το "κλείσιμο" ραντεβού με το γιατρό...


Δείτε το ρεπορτάζ από το πρωινό του Mega.


Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά



Απευθύνεται σε εργαζόμενους εμπορικών επιχειρήσεων και επιχειρηματίες.

«Τεχνικές διαπραγματεύσεων στις αγορές και πωλήσεις εμπορικών επιχειρήσεων», είναι ένα από τα προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (Λουδοβίκου 1, Μεγ. ΕΒΕΠ), με ημερομηνία έναρξης στις 15 Οκτωβρίου 2012.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 100 ωρών, από τις οποίες οι 40 ώρες θα καλύπτονται από διδασκαλία σε αίθουσα, με τη συμμετοχή κατάλληλα εκπαιδευμένου εκπαιδευτή, ενώ οι υπόλοιπες 60 ώρες δια μέσου διαδικτύου (e-learning).

Όσοι παρακολουθήσουν επιτυχώς το πρόγραμμα, θα λάβουν Πιστοποιητικό Δια Βίου Εκπαίδευσης.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές το αργότερο έως τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν: Έμποροι (εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι), εργαζόμενοι εμπορικών επιχειρήσεων, υποψήφιοι επιχειρηματίες και όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις για βελτίωση της απόδοσής τους και την παροχή υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών στους καταναλωτές και πελάτες τους.

Για τη συμμετοχή τους, οι υποψήφιοι είναι απαραίτητο να έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για το e-learning, ενώ δεν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα της ΕΣΕΕ «Πρόσκληση Συμμετοχής σε Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης στο πλαίσιο πράξεων «ΕΡΜΕΙΟΝ 2», και θα αποστέλλεται: α) είτε μέσω e-mail στη διεύθυνση ermeion2@esee.gr, με θέμα: «Αίτηση συμμετοχής σε Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης-ΕΡΜΕΙΟΝ 2», ή β) ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά στην ΕΣΕΕ (γραφείο HELPDESK προγράμματος ΕΡΜΕΙΟΝ 2- Μητροπόλεως 42 , Αθήνα 10563), σε φάκελο με την ένδειξη «Αίτηση συμμετοχής σε Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης-ΕΡΜΕΙΟΝ 2».



Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική εκδήλωση για την αιμοδοσία στην Αλεξανδρούπολη



Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους.

Μαθητές, αλλά και πλήθος κόσμου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την εθελοντική αιμοδοσία, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα -Βουλγαρία 2007-2013, με τίτλο «Voluntary Blood Donation in Rhodope / RHO-DONATE».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με την παρουσία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας. Οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων 120 μαθητές από σχολεία της Αλεξανδρούπολης, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις πρακτικές που ακολουθούνται στην αιμοδοσία, και να ενημερωθούν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ώστε να υπάρξει βέλτιστος βαθμός εξοικείωσης με αυτήν. Οι μαθητές αποτύπωσαν δημιουργικά τις εντυπώσεις τους σχετικά με την αιμοδοσία, ζωγραφίζοντας σε χώρο που είχε διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό.

Το πρόγραμμα «Voluntary Blood Donation in Rhodope / RHO-DONATE», προϋπολογισμού περίπου 895.000 ευρώ αφορά στην ανάπτυξη της διασυνοριακής συνεργασίας για την παρεμπόδιση της μετάδοσης των ασθενειών που προέρχονται από τη μετάγγιση αίματος. Δύο κινητές μονάδες θα αγοραστούν από τη Βουλγαρική πλευρά στο πλαίσιο του προγράμματος, προκειμένου να γίνουν εθελοντικές δωρεές αίματος, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν το κόσμο για τα ζητήματα ασφάλειας, μέσω φυλλαδίων, οπτικοακουστικών υλικών, σεμιναρίων και δημόσιων εκστρατειών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...