Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μετά τα google-glass έρχονται και… φακοί επαφής


Ένα από τα πιο δημοφιλή σενάρια επιστημονικής φαντασίας φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, καθώς , η Google κατέθεσε μια ενδιαφέρουσα πατέντα φακών επαφής, οι οποίοι θα έχουν ενσωματωμένη κάμερα και θα παρέχουν τη δυνατότητα να βγάζουν φωτογραφίες.

Σύμφωνα με αναλυτές, δεν αποκλείεται η κίνηση αυτή της εταιρείας να αποβλέπει μακροπρόθεσμα στη συρρίκνωση των φημισμένων γυαλιών της εταιρείας, Google Glass, σε ένα ζευγάρι πανίσχυρων φακών επαφής.





Βάσει του σχεδίου που κατέθεσε η Google, οι φακοί επαφής διαθέτουν ένα κύκλωμα ελέγχου, μια μικροσκοπική κάμερα και έναν αισθητήρα εικόνας. Κατά την περιγραφή του το σύστημα μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με φορητές συσκευές, όπως π.χ. ένα smartphone για τη μεταφορά αρχείων αλλά και για τη λήψη φωνητικών εντολών, ενώ προσφέρουν τη δυνατότητα της «υπερεστίασης».

Για την ώρα, ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι φακοί επαφής θα είναι ενεργειακά αυτόνομοι ή θα αντλούν ασύρματα ενέργεια από κάποια κοντινή συσκευή.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι «έξυπνοι» φακοί επαφής να προορίζονται για άτομα με προβλήματα όρασης. Χάρη στην ενσωματωμένη κάμερα θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να βοηθούν ηλικιωμένους να μετακινηθούν στο κυκλοφοριακό χάος της πόλης ή να λαμβάνουν ειδοποίηση όταν το φανάρι γίνει πράσινο.

Το φλερτ του αμερικανικού κολοσσού με τους φακούς επαφής δεν είναι καινούργιο. Πριν από λίγους μήνες είχε δημοσιοποιήσει τα σχέδια της λεγόμενης ομάδας Χ της εταιρείας – που έχει ως στόχο τα τεχνολογικά άλματα – να αναπτύξει «έξυπνους» φακούς επαφής για διαβητικούς, οι οποίοι θα μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στα δάκρυά τους ανά δευτερόλεπτο και θα ενημερώνουν σχετικά ασθενείς και γιατρούς.

Η Google είχε υποστηρίξει τότε ότι το πρότζεκτ βρισκόταν ακόμη σε πρώιμο στάδιο, καθώς εκκρεμούσε η έγκριση της αρμόδιας επιτροπής στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μέτρηση της γλυκόζης, πέρα από το αίμα, μπορεί να γίνει και από τα δάκρυα. Η ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην ενσωμάτωση μικροσκοπικών τσιπ, «αισθητήρων γλυκόζης» και μιας κεραίας ανάμεσα σε δύο στρώματα του υλικού που χρησιμοποιείται στους φακούς επαφής.

Πρόσφατα ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στη δοκιμή των Google Glass σε μια ομάδα ασθενών που πάσχουν από Πάρκινσον, ηλικίας 46-70 ετών.

Το σύστημα θυμίζει συνδυασμό ενός smartphone και ενός hands-free, καθώς δέχεται φωνητικές εντολές και είναι συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο. Με τη βοήθεια ενός λογισμικού που ανέπτυξαν οι ερευνητές τα γυαλιά είναι σε θέση να υπενθυμίζουν στους ασθενείς με Πάρκινσον πότε οφείλουν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους, να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους σε περίπτωση ανάγκης ή ακόμα και να προλαμβάνουν επεισόδια παράλυσης (γνωστά και ως «πάγωμα»).

Άλλο ένα σημείο το οποίο κρίθηκε από τους ειδικούς ιδιαίτερα σημαντικό ήταν η επιλογή μιας διακριτικής συσκευής η οποία να μη φέρνει σε δύσκολη θέση τους ασθενείς. Όπως προσθέτουν οι ειδήμονες, το σύστημα υπερ-όρασης θα μπορούσε να χαρίσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία στην καθημερινότητά των πασχόντων, ενισχύοντας παράλληλα την ασφάλειά τους καθώς θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με συγγενείς ή γιατρούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα tweet έφερε 2.000 άτομα στο πάρτι


Η αστυνομία στο Οντάριο χρειάστηκε να καλέσει αστυνομικούς από κάθε τμήμα της για να διαλύσουν ένα άγριο πάρτι την Παρασκευή το βράδυ.

Αν και ο έφηβος που το διοργάνωσε είπε στους γονείς του ότι θα καλέσει «λίγους φίλους στο σπίτι» το tweet που ανάρτησε συγκέντρωσε περισσότερα από 2.000 άτομα!

Το σπίτι της οικογένειας Carberry είναι ακόμα υπό κατασκευή κι έτσι ο νεαρός σκέφτηκε ότι ήταν καλή ευκαιρία για ένα πάρτι μεταξύ φίλων. Το πόσταρε όμωςως «monster mansion party» στο hashtag # MansionParty . Το twitter "πήρε φωτιά" και άσχετα άτομα άρχισαν να καταφθάνουν...

"Είπα στον γιο μου ότι θα μπορούσε να καλέσει κάποιους φίλους για να περάσουν μια ήσυχη νύχτα» δήλωσε η μητέρα του που δέχτηκε μέσα στη νύχτα τηλεφώνημα από την αστυνομία για τον πανικό που προκάλεσε στην περιοχή το πάρτι του γιου της.

Το υπό κατασκευή σπίτι έπαθε ζημιά αξίας 70.000 δολαρίων! Όπως δήλωσαν αστυνομικοί, το μπαλκόνι και οι σκάλες ήταν έτοιμες να καταρρεύσουν από το βάρος των ατόμων που διασκέδαζαν. «Έχω δει κάτι τέτοιο στις ταινίες , αλλά ποτέ στην πραγματική ζωή », είπαν οι γείτονες . «Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι . Μερικοί ανέβαιναν πάνω στις σκάλες και έσπαγαν τα παράθυρα».

Το σπίτι των 465 τετραγωνικών ήταν υπό κατασκευή εδώ και πολλά χρόνια και μάλλον θα παραμείνει έτσι για ακόμα περισσότερα…

Δείτε τις φωτογραφίες




























Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέχθηκε επίθεση από... «φάντασμα»!


Μυστήριο ή αστείο; - Δείτε το βίντεο.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από άγνωστη τοποθεσία που καταγράφει όμως ένα εντυπωσιακό «περιστατικό»: τη στιγμή που ένας άνδρας φαίνεται να πέφτει στο πάτωμα, ύστερα από επίθεση από… «φάντασμα», το οποίο στη συνέχεια τον σέρνει από το πόδι!

Όσο μυστηριωδώς εμφανίζεται, τόσο μυστηριωδώς εξαφανίζεται η σκιώδης φιγούρα, αφήνοντας τον άνδρα να τρέχει για να γλιτώσει!

Το βίντεο φαίνεται να έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας στο διάδρομο κάποιου κτηρίου, χωρίς καμία άλλη πληροφορία.

Οι χρήστες πάντως είναι διχασμένοι ως προς την αυθεντικότητα του βίντεο με κάποιους να μοιράζονται παρόμοιες εμπειρίες με παρόμοιες «οντότητες» κι άλλους να μιλούν για ένα φτιαγμένο στον υπολογιστή σκηνικό.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο











Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση προστίμων για παραβάσεις στο αλκοόλ


Αλλαγές στις ποινές για παραβάσεις στην παραγωγή και εμπορία ποτών.

Μειώνεται το ύψος των προστίμων που ισχύουν βάσει του νόμου 2969/2001, σχετικά με παραβάσεις στην παραγωγή και εμπορία αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις αδειοδοτήσεις.

Ειδικότερα μειώνονται τα πρόστιμα από 500 στα 300 ευρώ, από 1.500 σε 1.000 ευρώ και από 3.000 σε 2.000 ευρώ.

Παράλληλα, παρέχεται και στα αποσταγματοποιεία που συλλειτουργούν με οινοποιεία και διαθέτουν εμφιαλωτήρια οίνων, η δυνατότητα της εμφιάλωσης των παραγόμενων από αυτά αποσταγμάτων.

Με την ίδια ρύθμιση, μειώνεται επίσης «από 5 έτη σε 2 έτη το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να απέχει η μετάθεση Οικονομικού Επιθεωρητή στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών από τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων αυτοδίκαιης απόλυσης λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας και 35ετίας αυτού».



Διαβάστε περισσότερα...

Αεροπορική καταστροφή αποφεύχθηκε στις Βρυξέλλες


Αεροσκάφος μεταφοράς φορτίων πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος στα προάστια της πόλη.

Ένα αεροπορικό ατύχημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες, όταν ένα αεροσκάφος μεταφοράς φορτίων πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τα προάστια της πόλη.

Το περιστατικό κατήγγειλε μια ένωση κατοίκων, τονίζοντας ότι πολλοί κάτοικοι εμφανίζονται εξοργισμένοι επειδή ο αριθμός των αεροπλάνων που πετούν πάνω από την πρωτεύουσα αυξάνεται διαρκώς.

«Ένα Μπόινγκ 747-400 τουρκικής αεροπορικής εταιρείας κόντεψε να προκαλέσει αεροπορική καταστροφή λόγω λανθασμένης απογείωσης και επειδή πέταξε πάνω από τα προάστια Στέρεμπεεκ, Ουζεμπέεκ-Όπεμ, Κρενέμ και Βολίβ-Σεν-Πιερ σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων», δήλωσε η Βελγική Ένωση για τις αεροπορικές οχλήσεις (UBCNA).

Το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 23:55 τοπική ώρα από το μικρό διάδρομο του αεροδρομίου, «μέσα σε απερίγραπτο, εκκωφαντικό θόρυβο» και δεν κατάφερε να πάρει αρκετό ύψος, εξήγησε η UBCNA.

Ο επικεφαλής της Ένωσης και δήμαρχος του Ουζεμπέεκ-Όπεμ, Φρεντερίκ Πετί προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της τουρκικής εταιρείας και εναντίον της υπηρεσίας εναέριου ελέγχου του Βελγίου, της Belgocontrol, για «μη τήρηση των κανόνων και έκθεση σε κίνδυνο της ζωής» των κατοίκων.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μελκιόρ Ουατελέ, ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για τους λόγους που επιτράπηκε η απογείωση του αεροσκάφους λίγο πριν από τα μεσάνυχτα δεδομένου ότι αυτού του είδους τα αεροπλάνα, επειδή είναι πολύ θορυβώδη, απαγορεύεται να απογειώνονται από τις 23:00 μέχρι τις 6:00 το πρωί.



Διαβάστε περισσότερα...

Λεωφορεία χωρίς οδηγούς στους δρόμους των Τρικάλων


Πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015.
Έξι λεωφορεία χωρίς οδηγό θα κυκλοφορήσουν προσεχώς στους δρόμους των Τρικάλων, ενώ στους στόχους του υπουργείου Μεταφορών είναι τα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα να διασχίσουν κάποια στιγμή και δρόμους της Αθήνας.

Τα συστήματα αυτά, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχ. Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα το νομικό πλαίσιο της ΕΕ για την πιστοποίηση των αυτοματοποιημένων οχημάτων στις αστικές περιοχές, μπορούν να εξυπηρετήσουν ιστορικά κέντρα πόλεων και να τα αποσυμφορήσουν εφόσον συνδυαστούν με υπάρχουσες δομές μεταφορών, υπό το πρίσμα πάντα της οδικής ασφάλειας.



Η πόλη των Τρικάλων είναι πρώτη από τις πέντε ευρωπαϊκές περιοχές στις οποίες θα δοκιμαστούν πιλοτικά (έξι μήνες) τα αυτοματοποιημένα λεωφορεία χωρίς οδηγό, θα λειτουργούν με αισθητήρες, στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2.

Η εμφάνιση των οχημάτων αυτών στην πόλη των Τρικάλων αναμένεται στις αρχές του 2015, και θα είναι χωρητικότητας 4, 12 ή 15 επιβατών, τα οποία θα κινούνται στο δρόμο και όχι σε ράγες με ταχύτητες έως 20 χιλιόμετρα την ώρα αφού θα κινούνται σε διαδρομές με διασταυρώσεις και πεζούς.

Η διαδρομή του λεωφορείου, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της αναπτυξιακής δημοτικής εταιρίας, e-trikala, Οδ. Ράπτης θα ξεκινάει από την οδό Βουλής, θα συνεχίζει την Καραϊσκάκη, θα φθάνει στην οδό Πλουτάρχου, ενώ στην επιστροφή θα στρίβει για τη λεωφόρο Ερμού περνώντας μπροστά από την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και ύστερα από μία ακόμη παράκαμψη θα επιστρέφει στην αφετηρία.

Όμως, για να κυκλοφορήσουν τέτοια οχήματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους, απαιτείται η προώθηση των απαιτούμενων νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων ενώ δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, να απαιτηθεί και η αναθεώρηση της Συνθήκης της Βιέννης, όπου η φιλοσοφία της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων βασίζεται στον ανθρώπινο παράγοντα (οδηγό).

Το έργο CityMobil2 επικεντρώνεται στην προώθηση των απαιτούμενων νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων που θα επιτρέψουν την μελλοντική κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους και αποτελεί συνέχεια του έργου CityMobil (στο αρχικό έργο πραγματοποιήθηκαν μικρής χρονικής διάρκειας, επιδείξεις αυτοματοποιημένων οχημάτων σε ευρωπαϊκές πόλεις σε περιορισμένο χώρο και σε αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον). Οι χώρες που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του έργου CityMobil2 είναι η Ελλάδα (Τρίκαλα), Ιταλία (Μιλάνο), Ισπανία (Λεόν), Γαλλία (Λα Ροσέλ) και Φινλανδία (Βαντάα).

Ειδικότερα, όσον αφορά την κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων στους δρόμους της χώρας μας, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Μιχ. Παπαδόπουλος, το υπουργείο Μεταφορών, εξετάζει τη δυνατότητα χορήγησης πινακίδων δοκιμαστικής κυκλοφορίας για να μπορέσουν να κινηθούν. Μάλιστα δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήρια στο Δήμο Τρικκαίων και στην e-trikala, καθώς και στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών που στήριξαν και στηρίζουν το εν λόγω έργο. «Θα είναι η πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο που ένα τέτοιο σύστημα θα τεθεί σε κυκλοφορία σε καθαρά αστικό περιβάλλον σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας», ανέφερε ο υφυπουργός.

Τέλος επεσήμανε πως η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, καθώς και το υπουργείο Μεταφορών πρεσβεύουν ότι η ανάπτυξη των συστημάτων και των εφαρμογών ευφυών μεταφορών μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην προώθηση της οδικής ασφάλειας που είναι και το θέμα του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ σε λίγες μέρες στο Ζάππειο και που αποτελεί καίριο μοχλό ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και εξοικονόμησης χρόνου, καυσίμων και οικονομικών πόρων.

Τη συνάντηση χαιρέτισαν ο βουλευτής Τρικάλων και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Διαρκούς Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, Μιχ. Ταμήλος, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΜΕΔΙ Ν. Σταθόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΥΠΟΜΕΔΙ, ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρ. Λάππας και παρακολούθησαν εκπρόσωποι αντίστοιχων υπουργείων χωρών-μελών της ΕΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

Απέρριψε προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων το ΣτΕ


Αφορούσαν το νόμο για το νέο σύστημα βαθμολογικής διάρθρωσης και προαγωγών.

Ως αβάσιμους και απαράδεκτους απέρριψε το Συμβούλιο της Επικράτειας τους ισχυρισμούς δυο δημοσίων υπαλλήλων ότι είναι αντισυνταγματικός και παράνομος ο νόμος 4024/2011 που προβλέπει νέο σύστημα βαθμολογικής διάρθρωσης και προαγωγών στο δημόσιο.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε ότι τα κριτήρια του επίμαχου νομού είναι αντικειμενικά και απέρριψε τις πρόσφυγες ενός δικαστικού υπαλλήλου και ενός υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο εδώλιο θέλει ο εισαγγελέας τρεις για τις προμήθειες του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης


Προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη πρώην διοικητής και δύο πρώην διευθυντές.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει εισαγγελέας να παραπεμφθούν ένας πρώην διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και δύο πρώην διευθυντές -αντιστοίχως- της Νευροχειρουργικής και Ορθοπεδικής Κλινικής του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος, για την υπόθεση των παράνομων προμηθειών υλικών που ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη.

Την πρόταση παραπομπής των τριών συγκεκριμένων προσώπων σε δίκη, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, υπέβαλλε προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου. Η πράξη που τους αποδίδεται τελέστηκε από τις αρχές Ιανουαρίου του 2008 έως τον Ιούνιου του 2009, διάστημα κατά το οποίο τα κατηγορούμενα άτομα κατείχαν τις παραπάνω θέσεις.

Το κατηγορητήριο τους καταλογίζει ευθύνες για παραγγελίες υγειονομικών υλικών -όπως μοσχεύματα και άλλα υλικά ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών επεμβάσεων, διεγέρτες νεύρων, αιμοστατικά, κ.ά.- από εξω-συμβατικές προμηθεύτριες εταιρείες, σε τιμές υψηλότερες των συμβατικών εταιρειών. Η ζημιά που προκλήθηκε στο Νοσοκομείο προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν συγκεκριμένες εταιρείας. Χαρακτηριστικό δε είναι - κατά το κατηγορητήριο- ότι χαρακτήριζαν, αυθαίρετα, τακτικά ιατρικά περιστατικά ως «επείγοντα», ενώ δεν τηρούσαν την προβλεπόμενη διαδικασία προμήθειας υγειονομικών υλικών.

Ο εισαγγελέας προτείνει -εξάλλου- να μην παραπεμφθούν σε δίκη οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι γιατροί του ίδιου Νοσοκομείου, που εμπλέκονται στην υπόθεση. Για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση άρχισε να ερευνάται τον Οκτώβριο του 2008, ύστερα από μήνυση προμηθεύτριας εταιρείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Εικοσάχρονη παιδοκτόνος συγκλονίζει τη Γερμανία


Έπνιξε και έκοψε το λαιμό του νεογέννητου μωρού της.

Η 20χρονη Nadine Koenig από το Regensburg της Γερμανίας δεν είχε πει ούτε στους γονείς της πως είχε μείνει έγκυος και γέννησε μόνη της στο σπίτι της τον περασμένο Φεβρουάριο.

Φοβούμενη πως το νεογέννητο θα επηρέαζε την ερωτική της ζωή, όπως γράφει η Daily Mail, έκανε κάτι ακατανόητο: το έπνιξε και του έκοψε το λαιμό μισή ώρα μετά τη γέννησή του!

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το δικαστήριο, πέταξε τη σορό του μωρού κοντά στον Δούναβη και έφυγε για τη βραδινή της έξοδο!

«Δεν άντεχες το ενδεχόμενο η έντονη ερωτική σου ζωή και οι κοινωνικές συναναστροφές σου να κινδυνεύσουν λόγω του μωρού», τόνισε η εισαγγελέας στη δίκη της 20χρονης παιδοκτόνου.

Μετά τη σύλληψή της, η 44χρονη μητέρα της αυτοκτόνησε.

Η 20χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσιάστηκε η διαδραστική έκθεση του CERN


Θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η επίσημη παρουσίαση της εντυπωσιακής διαδραστικής έκθεσης του CERN, που θα φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου έως τις 31 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα και η Ελληνογερμανική Αγωγή.

Η έκθεση για ενήλικες και παιδιά άνω των δέκα ετών, με τίτλο «Επιταχύνοντας την Επιστήμη» την οποία έχει δημιουργήσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN), έχει ως στόχο να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στα πειράματα του μεγάλου υπόγειου επιταχυντή. Έχει ήδη παρουσιαστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Την έκθεση έφεραν στην Ελλάδα το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Ελληνογερμανική Αγωγή, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων & Εφαρμογών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η έκθεση παρουσιάζει με εύληπτο τρόπο -μέσα από διαδραστικές οθόνες αφής και παιχνίδια- τι διαδραματίζεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN, του μεγαλύτερου και σημαντικότερου διεθνούς ερευνητικού κέντρου στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων. Ταυτόχρονα, επιστήμονες και ειδικά εκπαιδευμένοι φοιτητές μυούν τους επισκέπτες στα μυστικά του CERN και της φύσης.

Η είσοδος είναι δωρεάν (με σειρά προτεραιότητας) και γίνεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ώρες 17:00 έως 21.00 (εξαιρούνται οι αργίες), ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή ώρες 11:00 έως 21:00.

Επίσης, οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, οι οποίες γίνονται δεκτές, με ελεύθερη είσοδο, τα πρωινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατόπιν έγκαιρης κράτησης στα τηλέφωνα 210 9469631 και 632 (ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00).

Παράλληλα με την έκθεση, πραγματοποιείται ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (θετικής κατεύθυνσης) και το οποίο εστιάζει στη διδακτική των φυσικών επιστημών.

Η εκδήλωση

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης τόνισε ότι η έκθεση αναδεικνύει απλά και κατανοητά την τεράστια συνεισφορά του CERN. Όπως είπε, περίπου 3.000 την έχουν επισκεφτεί έως σήμερα και άλλοι 4.500 μαθητές έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Ο Σταύρος Σάββας, γενικός διευθυντής της Ελληνογερμανικής Αγωγής, εκτίμησε ότι έως το τέλος Μαΐου πάνω από 10.000 μικροί και μεγάλοι θα την έχουν επισκεφτεί.

Ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Βασιλάκος, χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα τη φιλοξενία της έκθεσης, τόνισε ότι η χώρα προσδοκά να μεγιστοποιήσει μέσα στα επόμενα χρόνια τα οφέλη από τη συμμετοχή της στο CERN και ανέφερε ότι, γενικότερα, ένας από τους βασικούς στόχους της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) είναι η έρευνα και η καινοτομία να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση και στη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της.

Ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος αναφέρθηκε στην εδώ και χρόνια συμβολή των επιστημόνων του ΕΜΠ στα πειράματα του CERN και τόνισε ότι η έκθεση αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους μαθητές, ώστε να αγαπήσουν την επιστήμη.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, καθώς και ο διευθυντής του CERN, καθηγητής Μανώλης Τσεσμελής. Και οι δύο υπογράμμισαν το γεγονός ότι, το περασμένο Σάββατο, για πρώτη φορά ένας Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελβετία, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις υπόγειες εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη, μετά από πρόσκληση του γενικού διευθυντή του CERN, Γερμανού φυσικού Ρολφ Χόγιερ.

Η επίσκεψη του Καρ. Παπούλια

Αφού ξεναγήθηκε στον χώρο του ανιχνευτή ATLAS, ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε με τους επιστήμονες που απαρτίζουν την ελληνική ερευνητική ομάδα του CERN και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών. Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «εμείς οι Έλληνες φέρουμε μαζί μας ένα γονίδιο, ένα ιστορικό γονίδιο. Εδώ αισθάνθηκα ότι οι Έλληνες επιστήμονες φέρουν το γονίδιο του Δημόκριτου».

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ακόμη: «Λένε ότι με την κρίση φεύγει σημαντικό επιστημονικό δυναμικό από την Ελλάδα προς τα έξω. Μπορεί. Αλλά ξαναγυρίζει πάλι. Και αυτοί που βγαίνουν έξω, οι δικοί μας επιστήμονες, διαπρέπουν. Και είναι ισότιμοι με όλους τους ξένους επιστήμονες φίλους. Αυτό το διαπίστωσα σήμερα εδώ. Χαίρομαι σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αισθάνομαι ότι η Ελλάδα προσφέρει. Προσφέρει στην παγκόσμια επιστήμη».

Η Ελλάδα, μαζί με άλλα 11 κράτη, υπέγραψε το 1953 την ιδρυτική διακήρυξη του CERN (δια χειρός του τότε καθηγητή φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ν. Εμπειρίκου) και από το 1954, είναι ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού, ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 60 χρόνια του, έχοντας πλέον 21 κράτη-μέλη, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

Εδώ και πολλά χρόνια αρκετοί Έλληνες επιστήμονες συνεισφέρουν σημαντικά στα πειράματα του επιταχυντή, ενώ ορισμένα μέρη των ανιχνευτών ATLAS και CMS έχουν κατασκευαστεί σε ελληνικά ΑΕΙ. Σήμερα, σχεδόν 150 Έλληνες εργάζονται στο CERN ως επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, ενώ, όπως είπε ο κ. Τσεσμελής, εννέα ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα συμμετέχουν σε προγράμματα του CERN.
Την περίοδο αυτή, ο επιταχυντής έχει σταματήσει τη λειτουργία του, λόγω συντήρησης και αναβάθμισης (με τη συμβολή 12 Ελλήνων τεχνικών) και θα επαναλειτουργήσει εντός του 2015, προσβλέποντας σε νέες ανακαλύψεις.



Διαβάστε περισσότερα...

ΛΔ Κονγκό: Αθωωτική απόφαση για ομαδικούς βιασμούς


Στρατοδικείο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔ Κονγκό) αθώωσε σήμερα σχεδόν όλους τους στρατιώτες που κατηγορούνταν για ομαδικούς βιασμούς που διαπράχθηκαν τον Νοέμβριο του 2012 στην Μίνοβα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Στη δίκη αυτή, την οποία παρακολουθούσε στενά η κοινή γνώμη στην ΛΔ Κονγκό και η διεθνής κοινότητα, το στρατοδικείο του Βορείου Κίβου εξέδωσε μόνον δύο καταδίκες για βιασμό, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρών στην ανάγνωση της ετυμηγορίας: σε βάρος ενός αντισυνταγματάρχη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, και ενός δεκανέα που καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών.

Ένας υπαξιωματικός καταδικάστηκε σε ισόβια για φόνο. Αυτός κατηγορείτο επίσης για βιασμό, αλλά απηλλάγη της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Άλλοι 22 υπαξιωματικοί ή στρατιώτες απηλλάγησαν των κατηγοριών για βιασμούς που είχαν απαγγελθεί εναντίον τους, αλλά καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 10 ή 20 ετών για "παράβαση των διαταγών, λεηλασίες και σπατάλη πυρομαχικών".

Δεκατρείς αξιωματικοί που κατηγορούνταν για παράβαση των καθηκόντων τους αθωώθηκαν και το δικαστήριο έκρινε επίσης ότι δεν ήταν σε θέση να δικάσει έναν άλλον κατηγορούμενο.

Συνολικά 39 μέλη του στρατού της ΛΔ Κονγκό διώκονταν στην δίκη αυτή, η οποία άρχισε τον Νοέμβριο στην Γκόμα, την πρωτεύουσα του Βορείου Κίβου.

Η δίκη αυτή αφορούσε γεγονότα που σημειώθηκαν στα τέλη του Νοεμβρίου του 2012 μετά την κατάληψη της Γκόμα από τους αντάρτες του Κινήματος της 23ης Μαρτίου (Μ23), οι οποίοι εν τέλει ηττήθηκαν στις αρχές του Νοεμβρίου του 2013 από τις τακτικές δυνάμεις του στρατού.

Οι στρατιώτες του 391ου τάγματος καταδρομέων, που είχαν εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ στο Κισανγκάνι, στο βορειοανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, κατηγορούνταν, ότι κατά την φυγή τους διέπραξαν ωμότητες στην Μίνοβα και τα περίχωρά της, στην επαρχία του Νοτίου Κίβου.

Η αποστολή του ΟΗΕ για την Σταθεροποίηση στην ΛΔ Κονγκό αναφέρει σε έκθεσή της που ήταν αφιερωμένη σε αυτά τα γεγονότα ότι κατέγραψε "135 κρούσματα σεξουαλικής βίας, όπως και άλλες κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων δολοφονίες και ομαδικές λεηλασίες (...) που διαπράχθηκαν από στρατιωτικούς" από τις 20 ως τις 30 Νοεμβρίου του 2012.

Ο δικηγόρος των θυμάτων Ζαν-Κλοντ Ζοζό δήλωσε ότι είναι "συντετριμμένος" από αυτήν την απόφαση της δικαιοσύνης. "Για το δικαστήριο δεν έγιναν βιασμοί στην Μίνοβα", διαμαρτυρήθηκε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία με 3χρονο αγοράκι που καταπλακώθηκε από πόρτα


Τραγικό θάνατο βρήκε ένα τρίχρονο αγοράκι από την Παλαιοκώμη, στις Σέρρες, όταν βαριά συρόμενη σιδερένια πόρτα αυλόγυρου, έπεσε πάνω του και το καταπλάκωσε.

Το γεγονός συνέβη αργά το βράδυ της Κυριακής, σε ταβέρνα στην Παλαιοκώμη του δήμου Αμφιπόλεως, όπου οι γονείς του τρίχρονου αγοριού και τα αδέλφια του πήγαν να δειπνήσουν. Τα παιχνίδια και τα γέλια των παιδιών γρήγορα μετατράπηκαν σε φωνές τρόμου και αγωνίας, όταν η βαριά συρόμενη πόρτα, ύψους 1,80 μέτρων, με την οποία έπαιζαν και τραβούσαν πέρα-δώθε τα παιδιά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έφυγε από τη θέση της και καταπλάκωσε το τρίχρονο αγοράκι προκαλώντας του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, επιφέροντας μέσα σε λίγα λεπτά το μοιραίο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τρίχρονο παιδί μεταφέρθηκε, το βράδυ, στο γενικό Νοσοκομείο της Δράμας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κομοτηνής Νικόλαο Κιφνίδη, ο θάνατος του τρίχρονου αγοριού οφείλεται στο βαρύ τραυματισμό του στο κεφάλι από τη σιδερένια συρόμενη πόρτα.



Διαβάστε περισσότερα...

Με C-130 στην Αθήνα τρίχρονο αγόρι από τη Συρία


Διασώθηκε από το ναυάγιο ανοικτά της Σάμου.

Μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από τη Σάμο στην Αθήνα ένα τριών χρονών αγοράκι, συριακής καταγωγής, που ήταν διασωληνωμένο.

Το παιδί είχε διασωθεί από το σημερινό ναυάγιο ανοικτά της Σάμου. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 14:30 στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας απ' όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν περίμενα ποτέ η μία μου κόρη να κάνει κακό στην άλλη»


Ξεκίνησε η δίκη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό της 23χρονης γυναίκας στη Νέα Μάκρη.

Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου ξεκίνησε, σήμερα, η υπόθεση του άγριου θανάσιμου ξυλοδαρμού της 23χρονης γυναίκας, στις 6 Απριλίου του 2013, από τον 26χρονο φίλο της, με τον οποίο είχε καυγαδίσει, στη Νέα Μάκρη.

Στην υπόθεση, πλην του 26χρονου, που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, είναι κατηγορουμένη και η αδελφή του θύματος, για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδορκία. Η κατηγορουμένη, 32 ετών, απούσα από το δικαστήριο, φέρεται να μην είπε την αλήθεια για όσα έγιναν σε βάρος της αδελφής της, προκειμένου -κατά το κατηγορητήριο- να καλύψει τον 26χρονο, με τον οποίο διατηρούσε παράλληλα με την αδελφή της ερωτική σχέση.

Το δικαστήριο, με την έναρξη της διαδικασίας και μετά από σχετικό θέμα που έθεσε η εισαγγελέας Έδρας, διέταξε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση της κατηγορουμένης ενώπιόν του «προς διακρίβωση της αλήθειας».

Ο κατηγορούμενος για τον μοιραίο ξυλοδαρμό της 23χρονης, αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει πως ό,τι συνέβη ήταν ατύχημα και πως την χτύπησε «αλλά όχι έτσι όπως με κατηγορούν».

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα τού θύματος και της κατηγορουμένης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος είχε χτυπήσει την 23χρονη και πως ξέρει άλλα δύο περιστατικά βιαιοπραγίας.

Αναφερόμενος στη μεγάλη του κόρη, ο μάρτυρας είπε πως δεν περίμενε ποτέ πως η μία του κόρη θα έκανε ποτέ κακό στην άλλη. Σύμφωνα με τον πατέρα: «Το τελευταίο δεκαήμερο πριν το θάνατό της, η κόρη μου μού είπε ότι ο 26χονος είχε σχέση με την αδερφή της. Όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, η κατηγορουμένη και ο 26χρονος είχαν σχέση στο παρελθόν, πριν εκείνος γίνει ζευγάρι με το θύμα, προφανώς κατά τη διάρκεια του γάμου της. Η μεγάλη μου κόρη μού είπε πως αναγκάστηκε να πει ψέματα στην πρώτη της κατάθεση, γιατί την απειλούσε ο κατηγορούμενος, ότι θα κάνει κακό στην ίδια και στην οικογένεια της. Πάντως, η κατηγορουμένη μετά τον θάνατο της αδελφής της δεν έδειξε ιδιαίτερη συμπαράσταση. Την ημέρα του μνημόσυνου είχε πάει σε καλλιστεία σκύλων. Δεν μιλάω πλέον μαζί της. Ξέρω ότι συνεχίζει τη ζωή της κανονικά».


Διαβάστε περισσότερα...

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα κορυφαία του κόσμου


Κατέλαβε την 48η θέση στη λίστα με τα 100 καλύτερα νέα ιδρύματα.

Για ακόμη μια χρονιά το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρέθηκε ανάμεσα στα 100 καλύτερα νέα ιδρύματα καταλαμβάνοντας την 48η θέση στον κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βελτίωσε τη θέση του καθώς το προηγούμενο έτος είχε καταταχθεί στην 53η θέση ενώ το 2012 είχε βρεθεί στην 50η. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν συγκριθεί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια καταλαμβάνει την 25η θέση.

Συνολικά 29 χώρες εκπροσωπούνται στην εν λόγω κατάταξη μέσα από τα πανεπιστήμια τους. Τους περισσότερους εκπροσώπους τους είχαν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία με 14 πανεπιστήμια η κάθε χώρα. Οι ΗΠΑ είχαν 8 εκπροσώπους, η Ισπανία 7 και η Γαλλία και η Γερμανία από 6.

Από χώρες της Ευρώπης η Σουηδία, Ιρλανδία και Πορτογαλία είχαν από 3 εκπροσώπους, από 2 είχαν Ιταλία, Αυστρία, Φιλανδία, Δανία, και από 1 εκπρόσωπο στη λίστα με τα 100 πανεπιστήμια είχε η Ελλάδα, η Ολλανδία και η Νορβηγία. Η Τουρκία είχε 2 πανεπιστήμια.

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση αν λάβει κανείς υπόψη του τα προβλήματα υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, το μικρό αριθμό διδασκόντων σε αντίθεση με το μεγάλο αριθμό φοιτητών.

Η κατάταξη των 100 καλύτερων πανεπιστήμιων στην κατηγορία «under 50 years» περιλαμβάνει τους ίδιους 13 δείκτες της αντίστοιχης κατάταξης των 500 καλύτερων πανεπιστημίων. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι δίνεται μικρότερη βαρύτητα στην ακαδημαϊκή αναγνώριση.



ΘέσηΠανεπιστήμιοΧώραΣυνολική βαθμολογία
1Pohang University of Science and Technology (Postech)Republic of Korea
69.8
2École Polytechnique Fédérale de LausanneSwitzerland
68.3
3Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST)Republic of Korea
67.4
4Hong Kong University of Science and TechnologyHong Kong
65.3
5Nanyang Technological UniversitySingapore
61.7
6Maastricht UniversityNetherlands
60.4
7University of California, IrvineUnited States
59.3
8Université Paris-SudFrance
56.2
9Université Pierre et Marie CurieFrance
56.1
10Lancaster UniversityUnited Kingdom
55.4
11University of California, Santa CruzUnited States
54.4
12University of WarwickUnited Kingdom
54.0
13University of Illinois at ChicagoUnited States
51.2
13Pompeu Fabra UniversitySpain
51.2
15The University of Texas at DallasUnited States
50.6
16Universität UlmGermany
49.9
17City University of Hong KongHong Kong
49.0
17Université Paris Diderot - Paris 7France
49.0
19University of CalgaryCanada
47.6
20Universität KonstanzGermany
47.3
21University of Milan-BicoccaItaly
47.0
22University of EssexUnited Kingdom
45.5
23Autonomous University of BarcelonaSpain
44.9
24Simon Fraser UniversityCanada
44.6
24Swedish University of Agricultural SciencesSweden
44.6
26Université Montpellier 2France
44.5
27Sharif University of TechnologyIran
44.1
28The University of NewcastleAustralia
43.6
29Brunel UniversityUnited Kingdom
43.4
30Hong Kong Polytechnic UniversityHong Kong
43.2
31Bilkent UniversityTurkey
42.9
31Queensland University of TechnologyAustralia
42.9
33University of WollongongAustralia
42.6
34Macquarie UniversityAustralia
41.6
34University of BathUnited Kingdom
41.6
36Medical University of ViennaAustria
41.5
37University of Southern DenmarkDenmark
41.1
37State University of CampinasBrazil
41.1
39Umeå UniversitySweden
40.5
40National Sun Yat-Sen UniversityTaiwan
40.4
41Koç UniversityTurkey
40.1
42Plymouth UniversityUnited Kingdom
40.0
42National Taiwan University of Science and TechnologyTaiwan
40.0
44University of WaikatoNew Zealand
39.5
44University of TsukubaJapan
39.5
46Linköping UniversitySweden
39.4
47University of Technology, SydneyAustralia
39.2
48University of CreteGreece
38.6
49University of South AustraliaAustralia
38.4
49Universität BayreuthGermany
38.4
51Universität BielefeldGermany
38.3
52Heriot-Watt UniversityUnited Kingdom
38.1
53University of Eastern FinlandFinland
37.8
54Université Claude Bernard Lyon 1France
37.7
55Aalborg UniversityDenmark
37.5
56University of StirlingUnited Kingdom
37.4
57George Mason UniversityUnited States
37.3
58Autonomous University of MadridSpain
37.1
59Deakin UniversityAustralia
37.0
60Murdoch UniversityAustralia
36.9
60University of HertfordshireUnited Kingdom
36.9
60Ruhr-Universität BochumGermany
36.9
63University of SurreyUnited Kingdom
36.7
64University of TromsøNorway
36.5
65University of Maryland, Baltimore CountyUnited States
36.4
66University of Rovira i VirgiliSpain
36.2
67Universität Duisburg-EssenGermany
35.8
67National University of Ireland, MaynoothRepublic of Ireland
35.8
69Charles Darwin UniversityAustralia
35.3
70Johannes Kepler Universität LinzAustria
35.1
71King Abdulaziz UniversitySaudi Arabia
34.8
71Loughborough UniversityUnited Kingdom
34.8
73Florida International UniversityUnited States
34.6
73University of GuelphCanada
34.6
75University of MinhoPortugal
34.4
76University of VigoSpain
34.2
77Polytechnic University of ValenciaSpain
33.9
78University of StrathclydeUnited Kingdom
33.8
79Aveiro UniversityPortugal
33.2
80University of KentUnited Kingdom
33.1
81Aston UniversityUnited Kingdom
32.8
82Curtin UniversityAustralia
32.3
82Flinders UniversityAustralia
32.3
84Université du Québec à MontréalCanada
32.1
84Griffith UniversityAustralia
32.1
86Université Paris DauphineFrance
31.9
87Indian Institute of Technology, GuwahatiIndia
31.7
87University of Western SydneyAustralia
31.7
87New University of LisbonPortugal
31.7
90Massey UniversityNew Zealand
31.0
91The University of Texas at San AntonioUnited States
30.8
92Dublin City UniversityIreland
30.7
92Isfahan University of TechnologyIran
30.7
94Dublin Institute of TechnologyIreland
30.5
95Polytechnic University of CataloniaSpain
30.4
96Concordia UniversityCanada
30.3
96National Yang-Ming UniversityTaiwan
30.3
98Tampere University of TechnologyFinland
30.1
99Asia University, TaiwanTaiwan
29.9
100University of Rome IIIItaly
29.7
100La Trobe UniversityAustralia
29.7

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...