Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Αεροπορική καταστροφή αποφεύχθηκε στις Βρυξέλλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αεροσκάφος μεταφοράς φορτίων πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος στα προάστια της πόλη.

Ένα αεροπορικό ατύχημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες, όταν ένα αεροσκάφος μεταφοράς φορτίων πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τα προάστια της πόλη.

Το περιστατικό κατήγγειλε μια ένωση κατοίκων, τονίζοντας ότι πολλοί κάτοικοι εμφανίζονται εξοργισμένοι επειδή ο αριθμός των αεροπλάνων που πετούν πάνω από την πρωτεύουσα αυξάνεται διαρκώς.

«Ένα Μπόινγκ 747-400 τουρκικής αεροπορικής εταιρείας κόντεψε να προκαλέσει αεροπορική καταστροφή λόγω λανθασμένης απογείωσης και επειδή πέταξε πάνω από τα προάστια Στέρεμπεεκ, Ουζεμπέεκ-Όπεμ, Κρενέμ και Βολίβ-Σεν-Πιερ σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων», δήλωσε η Βελγική Ένωση για τις αεροπορικές οχλήσεις (UBCNA).

Το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 23:55 τοπική ώρα από το μικρό διάδρομο του αεροδρομίου, «μέσα σε απερίγραπτο, εκκωφαντικό θόρυβο» και δεν κατάφερε να πάρει αρκετό ύψος, εξήγησε η UBCNA.

Ο επικεφαλής της Ένωσης και δήμαρχος του Ουζεμπέεκ-Όπεμ, Φρεντερίκ Πετί προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της τουρκικής εταιρείας και εναντίον της υπηρεσίας εναέριου ελέγχου του Βελγίου, της Belgocontrol, για «μη τήρηση των κανόνων και έκθεση σε κίνδυνο της ζωής» των κατοίκων.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μελκιόρ Ουατελέ, ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για τους λόγους που επιτράπηκε η απογείωση του αεροσκάφους λίγο πριν από τα μεσάνυχτα δεδομένου ότι αυτού του είδους τα αεροπλάνα, επειδή είναι πολύ θορυβώδη, απαγορεύεται να απογειώνονται από τις 23:00 μέχρι τις 6:00 το πρωί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.