Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Εστιατόριο με... "καρδιά"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα εστιατόριο με κοινωνικές ευαισθησίες άνοιξε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη και κάνει ήδη θραύση. Οι «Μάγειρες», το πρώτο κατάστημα μιας φιλόδοξης βορειοελλαδικής αλυσίδας, με πολλά σχέδια για το μέλλον, δεν είναι ένας απλός χώρος για φαγητό.

Το κοινωνικό πρόσωπό του διατρέχει τα πάντα στη λειτουργία. Από τις χαμηλές τιμές του μέχρι τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού του και τις κοινωνικές προσφορές του, όλα δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες του, τέσσερις επιχειρηματίες, φίλοι μεταξύ τους, έχουν αντιληφθεί ότι τα πράγματα άλλαξαν άρδην μέσα στην κρίση.

Έτσι, το εστιατόριο, που διαθέτει μόνο ελληνικά προϊόντα και πρώτες ύλες -«δεν μας αρέσουν τα ξένα» λένε οι άνθρωποι που το έφτιαξαν-, προσφέρει κάθε βράδυ όσα φαγητά περισσεύουν στην Εκκλησία, ενώ προσέλαβε γυναίκες μεταξύ 45-50 ετών, άνεργες, διαζευγμένες ή με παιδιά, ξεπερνώντας την απατηλή ματαιοδοξία των νεαρών και όμορφων κοριτσιών που προτιμώνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Φρέσκα δεν είναι τα νεανικά πρόσωπα, φρέσκια είναι η αλληλεγγύη» σημειώνει ο διευθυντής των «Μαγείρων», Θάνος Βενιέρης, που μας εξηγεί την κοινωνική φιλοσοφία του μαγαζιού, το οποίο έχει προσελκύσει ήδη ενδιαφέρον για franchising από Έδεσσα, Βέροια, Δράμα και Θεσσαλονίκη.







Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.