Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τύχη βουνό είχε 80χρονη από τη Θύμαινα των Φούρνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε πέσει σε κώμα και σώθηκε χάρη στις πρώτες βοήθειες που της έδωσαν.

Τύχη βουνό είχε μια 80χρονη από τη Θύμαινα των Φούρνων, που σώθηκε χάρη στις πρώτες βοήθειες που της έδωσαν οι συντοπίτες της και ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Μαρκάκης, μέχρι να φτάσει ακτοπλοϊκώς ο μοναδικός γιατρός των Φούρνων, που κατευθύνονταν στην περιοχή Χρυσομηλιά για να δει άλλο ασθενή.

Το περιστατικό συνέβη, το μεσημέρι της Κυριακής, όταν η 80χρονη ενώ έτρωγε, έφραξε η είσοδος του αέρα με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγα λεπτά, να πέσει σε κώμα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος ο οποίος επικοινώνησε με το γιατρό, που με τη σειρά του έδωσε τηλεφωνικά οδηγίες για τις πρώτες βοήθειες. Όταν ο γιατρός έφτασε με σκάφος του Λιμενικού στη Θύμαινα η άτυχη ηλικιωμένη δεν είχε καθόλου παλμούς και με υπεράνθρωπες προσπάθειες την επανέφερε στη ζωή.

Στη συνέχεια αφού ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με το ΕΚΑΒ, τοπικό επιβατηγό πλοίο μετέφερε την ηλικιωμένη στο νοσοκομείο του Αγίου Κυρήκου όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, το πρόβλημα που προκύπτει από την ύπαρξη ενός και μόνο γιατρού στους Φούρνους, ο οποίος χρειάζεται, να καλύψει μια τεράστια περιοχή και ειδικά, όταν πρόκειται για τη Θύμαινα, πρέπει να περάσει θάλασσα ακόμη και με δυσμενείς συνθήκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.