Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Αντιμετωπίζοντας τις κύστες των ωοθηκών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βοηθός η ρομποτική χειρουργική.

Οι κύστες στις ωοθήκες, είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γυναικολογικές παθήσεις, που πολλές φορές χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα, να ταλαιπωρήσουν πολλές γυναίκες, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες σε περίπτωση που συστραφούν ή σπάσουν.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, αλλά και άλλων γυναικολογικών παθήσεων όπως αφαίρεση μήτρας, ινομυώματος, αντιμετώπιση ενδομητρίωσης και αντιμετώπιση πρόπτωσης μήτρας, μπορεί πλέον να γίνει στο πλαίσιο της ρομποτικής χειρουργικής. Πρόκειται για τη συνέχεια της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και γίνεται με χρήση ρομποτικών συστημάτων, συνδυάζοντας πληροφορική, μηχανολογικές και ηλεκτρονικές επιστήμες. Στη χειρουργική αυτή μέθοδο χρησιμοποιούνται μηχανικοί βραχύωνες και κομπιούτερ, συνθέτοντας το ρομποτικό σύστημα DaVinci, το οποίο έχει και την έγκριση της FDA και επιτρέπει επεμβάσεις με μεγάλη ακρίβεια, τρισδιάστατη εικόνα και δυνατότητα μεγέθυνσης αυτής κατά 15 φορές. Με τη βοήθεια της ρομποτικής, έχουν πραγματοποιηθεί μέσα σε ενάμισι χρόνο πάνω από 250 εγχειρήσεις, ενώ στα οκτώ χρόνια που εφαρμόζεται, οι επεμβάσεις έχουν ξεπεράσει τις 15.000. Στην Ελλάδα, το πρώτο ρομποτικό χειρουργικό σύστημα DaVinci, λειτουργεί από το 2006 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, στο Νοσοκομείο “Υγεία” και στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Γιατί να την επιλέξετε;

Τα πλεονεκτήματα της χειρουργικής αυτής μεθόδου, επεκτείνονται ταυτόχρονα στην πλευρά του γιατρού, αλλά και του ασθενή. Με τη ρομποτική βοήθεια, ο χειρουργός έχει την αίσθηση ότι τα μάτια και τα χέρια του βρίσκονται μέσα στο σώμα του ασθενούς, βλέπει άριστα σε σημεία που μέχρι σήμερα δεν είχε και τόσο καλή οπτική πρόσβαση, ενώ την ίδια στιγμή χειρουργεί σε απρόσιτα, ως τώρα, σημεία και με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια, δίνοντας καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς τραυματισμό των ιστών. Όσον αφορά τον ασθενή, η νέα αυτή μέθοδος χειρουργικής είναι αναίμακτη και δεν αφήνει ουλές, ελαττώνοντας τον μετεγχειρητικό πόνο, αφού δεν υπάρχουν τραύματα και τομές και λόγω αυτού, ελαχιστοποιούνται οι μετεγχειρητικές επιπλοκές που έχουν σχέση με τραύματα. Κατά συνέπεια, η ανάρρωση και έξοδος από το νοσοκομείο είναι σαφώς ταχύτερη, ενώ τα πλεονεκτήματα συνεχίζονται και σε άλλα επίπεδα: η διάρκεια της αναισθησίας είναι μικρότερη και οι αναπνευστικές και καρδιαγγειακές επιπλοκές είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τις κλασσικές επεμβάσεις.

Σε ποιες άλλες παθήσεις εφαρμόζεται η ρομποτική χειρουργική

Συχνές επεμβάσεις, πέρα από τις γυναικολογικές, γίνονται σε περιπτώσεις αντιμετώπισης γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης, διαφραγματοκήλης, προβλημάτων χολής ενώ το κόστος συνολικά είναι χαμηλότερο από αυτό μιας κλασσικής επέμβασης. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί το κόστος της επέμβασης με ρομποτική να είναι 20-30% μεγαλύτερο, αλλά ο ασθενής αναρρώνει γρηγορότερα και επιστρέφει σπίτι του πιο σύντομα, αποφεύγοντας έτσι τα επιπλέον έξοδα του νοσοκομείου.


Πηγή: http://omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.