Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πολεμούν την κρίση με την αγάπη


Σχολικό υλικό σε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Ιωαννίνων και Μετσόβου διατέθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η παράδοση έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Υγείας, Οδυσσέα Πότση, παρουσία της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, Γ. Καραγιώτη.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συλλογή μεταχειρισμένου σχολικού υλικού (σχολικές τσάντες, κασετίνες, χάρακες, στυλό, μολύβια, υλικό ζωγραφικής, κλπ) από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου -πρωτοβουλία που ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών και η ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών που έχουν τα παιδιά της σχολικής ηλικίας.

Για όποιον ενδιαφέρεται, το υλικό συλλέγεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, καθημερινά στα γραφεία 128 – 129, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας, πλατεία Πύρρου 1, Ιωάννινα (πρώην Νομαρχιακό Μέγαρο), από τις 8:00 πμ. έως τις 14:00 μμ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651087128- 2651087129


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να σε ποιους κόβουν τα επιδόματα




Την στιγμή που στο Σύνταγμα συναντά κανείς, σχεδόν καθημερινά, κοινωνικές ομάδες να διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Οικονομίας για τις περικοπές των μισθών, σε μία γωνία της πλατιάς συναντήσαμε μαζεμένους, σαν μια παρέα, ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας.


«Αυτό που ζητάμε είναι να μην μας κόψουν τα επιδόματα μας και να γυρίσει το σύστημα υγείας εκεί που ήταν πριν το μνημόνιο, τίποτα περισσότερο», μας είπαν.

Ανάμεσα τους ο Νίκος, 24 χρόνων, που μπήκε στις « περιπέτειες» από μικρός. Ο Νίκος γεννήθηκε με σχεδόν κατεστραμμένο τον έναν νεφρό. Στα 19 του μετά από πολλές περιπέτειες υγείας μπήκε στην αιμοκάθαρση και λίγους μήνες αργότερα η μητέρα του, δωρίζοντάς του τον ένα της νεφρό, του χάρισε πάλι την «ελευθερία» από τα μηχάνημα της αιμοκάθαρσης.

Ο ίδιος έχοντας βιώσει τα προβλήματα των ανθρώπων που έχουν απόλυτη ανάγκη την καθημερινή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, βρέθηκε μαζί τους, στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει μαζί τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ


Η Γιασεμή, είναι η μητέρα του Νίκου. Χάρισε για δεύτερη φορά τη ζωή στο παιδί της όταν του δώρισε τον ένα της νεφρό.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

«Είστε οι πρωταθλητές μας»



Την ελληνική αποστολή των Παραολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, συνεχάρη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, για τις επιτυχίες των αθλητών μας, με το ακόλουθο μήνυμα:

«Η συνεχής προσπάθεια, το πείσμα και το μεγαλείο της ψυχής που επιδείξατε, πραγματικά μας συγκίνησαν και ευαισθητοποίησαν όλους τους συμπολίτες μας, για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλετε σε καθημερινή βάση. Είστε οι πρωταθλητές μας. Αποδείξατε ότι στη ζωή, η θέληση για αγώνα ξεπερνάει τα εμπόδια και να βγαίνει νικήτρια».



Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνουν την Παιδική Στέγη Κερατσινίου



Απεγνωσμένη μητέρα και αναγνώστρια του enikos.gr καταγγέλλει οτι μπαίνει απόψε λουκέτο στην Παιδική Στέγη Κερατσινίου, αφήνοντας 120 παιδιά στο δρόμο.

Δυστυχώς το θρίλερ με την Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ στο Κερατσίνι δεν έχει λήξει.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι γονείς, το Σωματείο και οι εργαζόμενοι της Στέγης Κρώσφηλδ έξω ακριβώς από το κτίριο, περιμένοντας μια υπεύθυνη, τελική απάντηση από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης ή το Υπουργείο.

Να σημειωθεί πως ενώ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (το προηγούμενο παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες) μοίρασε ήδη χαρτιά σήμερα στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, ενημερώνοντάς τους οτι αύριο το πρωί θα μπει λουκέτο στη Στέγη, το Υπουργείο τους είχε προηγουμένως υποσχεθεί να βρεθεί η απαιτούμενη για τη λειτουργία του χρηματοδότηση.


Διαβάστε περισσότερα...

Μεγαλύτερη προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου



Εξασφαλίζεται με το συνδυασμό εμβολίου και HPV DNA τεστ.

Μεγαλύτερη προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αναμένεται να εξασφαλίσουν νέα πολυδύναμα εμβόλια δεύτερης γενιάς κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που προετοιμάζονται.

Προς το παρόν, πάντως, ο συνδυασμός εμβολιασμού και του HPV DNA τεστ προσφέρει διπλάσια εφ' όρου ζωής προστασία απ' ό,τι το τεστ Παπανικολάου μόνο του, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας Θεόδωρος Αγοραστός.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο ιός HPV δεν προκαλεί μόνο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αλλά ενοχοποιείται σε ποσοστά που κυμαίνονται από 30 έως 90% και για τους καρκίνους του κόλπου του αιδοίου, του πρωκτού και της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας.

«Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι τύποι του HPV που προκαλούν τη μεγάλη πλειοψηφία των καρκίνων στα όργανα αυτά είναι ο τύπος 16 και ο τύπος 18, όπως ακριβώς και στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Είναι προφανές ότι ο προτεινόμενος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας εμβολιασμός, ο οποίος προστατεύει από τους τύπους 16 και 18, θα προσφέρει προστασία στα εμβολιαζόμενα άτομα και από τους υπόλοιπους καρκίνους, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες» ανέφερε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο τύπος 16 του ιού ανιχνεύτηκε στις Ελληνίδες σε υψηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με τους άλλους ογκογόνους και μη ογκογόνους τύπους.

«Τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στην Ελλάδα δεν ελαττώνονται κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα ποσοστά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Mέχρι σήμερα μόνο μία στις 4-5 Ελληνίδες, κατά κανόνα άνω των 30 ετών, κάνει τακτικά το τεστ Παπανικολάου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στα επόμενα χρόνια το τεστ Παπανικολάου θα αντικατασταθεί με το τεστ για την ανίχνευση των ογκογόνων (καρκινογόνων) τύπων του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV DNA τεστ), λόγω μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας του δεύτερου.

«Πολυκεντρική μελέτη και στην Ελλάδα επιβεβαιώνει, με τα πρόδρομα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, την υπεροχή του HPV DNA τεστ έναντι του τεστ Παπανικολάου. Η δυνατή επιμήκυνση των μεσοδιαστημάτων ελέγχου με το HPV DNA τεστ, κάθε 5 χρόνια, υπολογίζεται να έχει ως αποτέλεσμα και χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με την εφαρμογή του τεστ Παπανικολάου, αλλά και μικρότερη επιβάρυνση των γυναικών» συνέχισε ο κ. Αγοραστός.

Ο εμβολιασμός εναντίον της HPV-μόλυνσης ενδείκνυται πλέον για χορήγηση και σε αγόρια και σε άνδρες για την προστασία από καρκίνο του πρωκτού και από την εμφάνιση κονδυλωμάτων. Απ' ό,τι διαπιστώθηκε στις σχετικές μελέτες, ο έγκαιρος εμβολιασμός με τα υπάρχοντα εμβόλια εναντίον των κύρια ογκογόνων τύπων του ιού 16 και 18 προσφέρει προστασία, η οποία ξεπερνά το 70%, που είχε υποτεθεί αρχικά, και φθάνει πιθανόν πολύ υψηλότερα.

Να σημειωθεί ότι η Αυστραλία πρόκειται, πρώτη, να αρχίσει τον μαζικό εμβολιασμό νέων αγοριών από τον Φεβρουάριο του 2013.


Διαβάστε περισσότερα...

«Είμαι αποφασισμένη να κάνω αυτά τα χέρια δικά μου»



Σε μεταμόσχευση των δύο άνω άκρων της θα προχωρήσει μία γυναίκα από τις ΗΠΑ.

Μία γυναίκα από το Τέξας των ΗΠΑ, η οποία έχασε όλα άκρα της εξαιτίας ενός σαρκοβόρου βακτηρίου, αναμένεται να υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης των δύο άνω άκρων της. Αυτού του είδους η εγχείρηση θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ.

Δύο άνω άκρα -από τον αγκώνα και κάτω- αναμένεται να συνδεθούν στην 44χρονη Κέιτι Χέιζ. «Είμαι αποφασισμένη να κάνω αυτά τα χέρια δικά μου», δήλωσε συγκινημένη η Χέιζ. Συνέχισε λέγοντας ότι «θέλω τη ζωή μου πίσω, θέλω να μπορώ να αγκαλιάζω τα παιδιά μου και τον άντρα μου».

Η Χέιζ προσβλήθηκε από ένα σαρκοβόρο βακτήριο μετά την τρίτη γέννα της, τον Φεβρουάριο του 2010 και έχασε μεγάλο μέρος των σπλάχνων της αλλά και τα τέσσερα άκρα της.

Μια επιτυχημένη μεταμόσχευση θα μπορούσε να δώσει στην Χέιζ τη δυνατότητα να τεντώνει τα άνω άκρα της, αν και το επίπεδο λειτουργίας των νέων χεριών είναι ακόμα αβέβαιο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «ασχημότερη γυναίκα» με τη γενναία ψυχή



Πώς απαντά η Λίζι Βελάσκες στα πειράγματα.

Η ζωή είναι πολύ δύσκολο για μιας γυναίκα που θεωρείται η πιο άσχημη στον κόσμο. Η Λίζι Βελάσκες όμως, δεν το βάζει κάτω. Η 23χρονη κοπέλα από το Όστιν του Τέξας γεννήθηκε με μία σπανιότατη πάθηση. Το σώμα της δεν αποθηκεύει λίπος. Δεν μπορεί να πάρει βάρος, είναι σκελετωμένη, έχει σοβαρές παραμορφώσεις και έχει χάσει την όρασή της στο δεξί μάτι.

Η Λίζι έχει πέσει επανειλημμένα θύμα κακόβουλων σχολίων και πειραγμάτων, όμως μπορεί πλέον να περιφρονεί αυτούς που της πειράζουν λέγοντας ότι «αυτά που λένε είναι απλώς λόγια. Τίποτα περισσότερο».

Η Λίζι έδωσε μία συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι του Τέξας και μίλησε για το βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Να είσαι όμορφη, να είσαι ο εαυτός σου».

«Σε όσους με κοιτάζουν στο δρόμο, έχω να πω: σταματήστε να με κοιτάζετε και μάθετε να με αποδέχεστε».

Η πάθησή της έχει και άλλες επιπτώσεις που δεν είναι ορατές. Η Λίζι πρέπει να τρώει συνεχώς για να κρατηθεί στη ζωή. Κάθε 15-20 λεπτά πρέπει να προσλαμβάνει θερμίδες και γι' αυτό καταναλώνει παχυντικά τρόφιμα.

Οι γιατροί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι είναι αυτό που προκάλεσε την πάθηση της Λίζι, καθώς υπάρχουν μόλις άλλα δύο παρόμοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι η Λίζι πάσχει από μία μορφή προγηρίας, της ασθένειας που προκαλεί ταχύτατη και πρώορη γήρανση. Ωστόσο, είναι τυχερή, καθώς έχει υγιή δόντια, οστά και ζωτικά όργανα.









Διαβάστε περισσότερα...

Θυσιάζουν και πάλι τους συνταξιούχους για να σωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι



Για ακόμα μια φορά επιλέγεται να υποφέρουν οι αδύναμοι.

Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε που υπογράφτηκε το μνημόνιο και η πολιτική σε ότι αφορά τις ισορροπίες της κοινωνίας παραμένει ίδια και απαράλλαχτη.

Για ακόμα μια φορά οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αποφάσισαν -εξετάζοντας το πακέτο μέτρων που πρέπει να παρουσιάσουν στον τρόικα- ότι δεν θα πειράξουν τους δημοσίους υπαλλήλους.

Επειδή όμως η ανάγκη για περικοπή δαπανών στο Δημόσιο είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης κατέληξαν πάλι στις γνωστές λύσεις.

Αυτές είναι:

- Νέες περικοπές στις συντάξεις, χωρίς να υπάρχει το όριο των 1.000 ή 800 ευρώ.
- Αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 έτη.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι προτιμούν να υποφέρουν οι πολλοί για να μη θιγεί η κομματικής τους πελατεία. Τα δύο μέτρα στα οποία καταλήγουν είναι σαφέστατα πιο επώδυνα σε σχέση με τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Και αυτό γιατί πρώτον αφορούν σε πολλούς περισσότερους πολίτες και δεύτερον σε ότι αφορά τους συνταξιούχους μειώνουν τα εισοδήματα μιας κοινωνικής ομάδας που δεν έχει δυνατότητα εναλλακτικών πηγών εσόδων (αφού ακόμα αν και ένας συνταξιούχος βρει δουλειά η σύνταξη του μειώνεται στο μισό) και σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ουδείς καταλαβαίνει αυτή τη στιγμή τι νόημα έχει και τι άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα η έξοδος από την εργασία δύο χρόνια αργότερα.

Επιπλέον να θυμίσουμε ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο έχουν και άμεσο και μόνιμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα αφού χτυπούν το πρόβλημα του κόστους λειτουργίας του Δημοσίου στη ρίζα του.

Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν είναι δεδομένο αφού πρέπει να υπάρξει και το τελικό ναι από τους εκπροσώπους των δανειστών. Οι τελικές αποφάσεις δεν πρέπει να αναμένονται νωρίτερα από το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ το κλίμα απέναντι στη χώρα μας μετά και από όλα αυτά θα διαφανεί στη συνεδρίαση του Eurogroup αύριο στη Λευκωσία.


Διαβάστε περισσότερα...

Μπάχαλο τα Ταμεία: Ασφαλισμένοι "χάνονται" ανάμεσα σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ



Πολυάριθμες είναι οι καταγγελίες που δέχεται το enikos.gr και αφορούν σε συνταξιούχους του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) που βγήκαν στη σύνταξη μέχρι τις 31/12/2011, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, ελάμβαναν παροχές Υγείας από τον Κλάδο Ασθένειας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη οικογενείας τους.

Για τον λόγο αυτό, ο ΟΑΕΕ παρακρατούσε από τις καταβαλλόμενες συντάξεις την προβλεπόμενη εισφορά σε ποσοστό 10% και την απέδιδε στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, για την κάλυψη των δαπανών κλάδου Ασθένειας.

Από 1/1/2012 ωστόσο, ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, ο Κλάδος Παροχών Ασθένειας σε είδος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, εντάσσεται στο νέο φορέα και το σύνολο της εισφοράς επί των καταβαλλόμενων συντάξεων αποδίδεται πλέον από τον ΟΑΕΕ στον ΕΟΠΥΥ.

Δηλαδή, ο ασφαλιστικός φορέας των συνταξιούχων του ΙΚΑ, είναι πλέον ο ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κανείς από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ δεν είναι ενήμερος για την ανωτέρω διαδικασία, αντίθετα, ενημερώθηκαν για αυτήν όταν πήγαν να εισπράξουν από το ΙΚΑ το αντίτιμο που είχαν καταβάλει για τα φάρμακα ή άλλες παροχές Υγείας. Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, αφού ακύρωσαν τα βιβλιάριά τους και διέγραψαν τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου που αναγράφεται στο βιβλιάριο, τους παρέπεμψαν στον ΟΑΕΕ.

Όσοι εν συνεχεία πήγαν στον ΟΑΕΕ, που –θεωρητικά- είναι ο νέος ασφαλιστικός τους φορέας, δεν κατάφεραν να βγάλουν κάποια άκρη, αφού οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ τους είπαν ότι… δεν γνωρίζουν τίποτα.

Δηλαδή, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα.

Εν τω μεταξύ, ως καταληκτική ημερομηνία «εξυπηρέτησης» των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ από τις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ορίζεται η 31η Οκτωβρίου 2012.

Επιπλέον, όσοι έχουν λάβει από τους εν λόγω συνταξιούχους, που προς το παρόν είναι επί της ουσίας ανασφάλιστοι, είναι επίσης στον αέρα (π.χ. οπτικοί) αφού δεν μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματα από τις συνταγές που έχουν εκτελεστεί.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποδήλατο για άσκηση και ευεξία



Ευχάριστο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό.

Το ποδήλατο μπορεί να γίνει ο ιδανικός τρόπος για μια ομαλή επιστροφή στην πόλη μετά τις διακοπές και ταυτόχρονα η αρχή για μια καθημερινότητα με άσκηση.

Αν είστε μάλιστα από εκείνους που κάθε φθινόπωρο υπόσχονται στον εαυτό τους ότι θα αρχίσουν γυμναστήριο ή κάποιο σπορ, τότε το ποδήλατο μπορεί να γίνει ο δούρειος ίππος στην μάχη με την αναβλητικότητα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σταρ του Χόλλυγουντ το επιλέγουν για μετακινήσεις ή απλώς για βόλτες.

Τα θετικά του είναι πολλά αλλά το σημαντικότερο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που κάποια στιγμή στη ζωή τους δεν έμαθαν να κάνουν ποδήλατο, άρα δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο ή κόπο και συν τοις άλλοις είναι συνήθως συνδεδεμένο με ανέμελες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

Τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου

- Αερόβια άσκηση

- Βοηθά καρδιά, πνεύμονες, αγγεία, μύες

- Προσφέρει έλεγχο στρες, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθά στη ρύθμιση σακχάρου, απώλεια κιλών και λίπους.

- Μπορούν να το κάνουν όλοι (δεν έχει όριο ηλικίας ή κιλών).

- Ενδυναμώνει πολλές ομάδες μυών του σώματος, στα πόδια, τα χέρια, την κοιλιά και την μέση.

- Δυναμώνει τον σκελετό μας

- Ενεργοποιεί μύες των σπονδύλων χαμηλά στη μέση που είναι δύσκολο να γυμναστούν με άλλο τρόπο.

- Με μια ώρα ποδηλασίας χάνεις περίπου 300 θερμίδες.

Και για όσους φοβούνται ότι οι περισσότερες ελληνικές πόλεις δεν είναι κατάλληλες για ποδήλατο, δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε κατευθείαν στα βαθιά. Κάπου δίπλα σας μπορεί υπάρχει ένα πάρκο, ένας πεζόδρομος ή ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.


Πηγή: http://www.cosmedic.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υγιεινά φρούτα της εποχής



Πλούσια σε άρωμα και γεύση.

Πλούσια σε γεύση αλλά και άρωμα τα 5 φρούτα που ακολουθούν αποτελούν ιδανικές διατροφικές επιλογές για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Καρπούζι

(100γρ.= περίπου 180 θερμίδες)

Με γλυκιά κόκκινη σάρκα και «τροφή των αγγέλων» κατά τον Μαρκ Τουέιν, τα καρπούζια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και σε ποτάσιο, ενώ παρά τη γλυκιά γεύση τους περιέχουν πολύ μικρή ποσότητα σακχάρου.

Οφέλη

Το καρπούζι ξεδιψά, αναζωογονεί και αποτοξινώνει τον οργανισμό, και αυτό επειδή αποτελείται κατά 95% από νερό.
Το ποτάσιο επίσης που περιέχει, βοηθά πολύ στην καταπολέμηση της εφίδρωσης.

Όμως, το μεγαλύτερο προσόν του καρπουζιού είναι ότι καθαρίζει τα νεφρά από τις πέτρες.

Μυστικά υγείας

Αποφεύγετε να μασάτε αλλά και να καταπίνετε τους σπόρους του, γιατί περιέχουν ουσίες με δραστική καθαρτική ενέργεια. Ακόμα, για να μην είναι δύσπεπτο το καρπούζι πρέπει να τρώγεται σαν πρωινό, πριν το γεύμα ή ανάμεσα στο γεύμα και στο δείπνο.

Όταν αγοράζετε καρπούζι, η φλούδα του πρέπει να έχει ένα ελαφρό χνούδι και η πλευρά που ακουμπούσε στο έδαφος πρέπει να έχει κεχριμπαρένιο χρώμα και όχι πράσινο ή άσπρο. Επίσης, θα πρέπει να προσέχετε η σάρκα να μην έχει καθόλου άσπρα νεύρα.

Πεπόνι

(100 γρ. = 33 θερμίδες, ½ πεπόνι= περίπου 95 θερμίδες).

Τα γλυκά πεπόνια με τις εξωτερικές ραβδώσεις και την αγριωπή δαντελωτή φλούδα ή «το αριστούργημα του Απόλλωνα» όπως τ’ αποκαλούσαν οι αρχαίοι Πέρσες, είναι τόσο «ωφέλιμα όσο και ο ίδιος ο ήλιος».

Όλες οι ποικιλίες, (μοσχοπέπονα, κάνταλουπ, χειμωνιάτικα ή αργίτικα) περιέχουν άφθονη βιταμίνη Α, Β6, και C, κάλιο, φώσφορο, 94% νερό και μόνο 5% φυσικά σάκχαρα (δηλαδή το μισό απ’ όσο περιέχει ένα αχλάδι ή ένα μήλο).

Οφέλη

Το πεπόνι, επειδή περιέχει πολύ κάλιο, είναι ιδιαίτερα διουρητικό και συνιστάται υπερκατανάλωση σε ανθρώπους με προβλήματα στα νεφρά και στο ουροποιητικό τους σύστημα.

Επίσης, οι σπόροι του πεπονιού τρώγονται και έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες.

Μυστικά υγείας

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο, το πεπόνι συνδυάζεται με τρόφιμα που περιέχουν νάτριο. Έτσι εξηγείται γιατί σε πολλούς αρέσει να τρώνε το πεπόνι με τυρί ή προσούτο.

Είναι ένα από τα λίγα φρούτα που μπορείτε να φάτε σαν επιδόρπιο, ενώ τα περισσότερα πρέπει να τρώγονται τουλάχιστον μια ώρα πριν από το φαγητό.

Μην αγοράζετε πεπόνια που είναι μαλακά, χαρακωμένα ή έχουν ουλές στη φλούδα τους. Όλα τα πεπόνια πρέπει να είναι βαριά στο χέρι ανάλογα με το μέγεθός τους, και το σπουδαιότερο, τα ώριμα πρέπει να έχουν διάχυτο το χαρακτηριστικό άρωμά τους.

Σύκα
(1 μέτριο σύκο= 68 θερμίδες)

Λευκά, μαύρα ή δίχρωμα, τα σύκα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και C, καθώς και σε ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο. Η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα, τα κάνει επίσης ιδιαίτερα θρεπτικά αλλά και παχυντικά.

Οφέλη

Τα σύκα είναι ιδανικά για την καταπολέμηση της κολίτιδας και της δυσκοιλιότητας (κυρίως όταν τρώγονται το πρωί, με άδειο στομάχι), συμμετέχουν ουσιαστικά στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου (λόγω του καλίου, της βιταμίνης Β6 και των ινωδών ουσιών τους) και επίσης μειώνουν τη χοληστερόλη και επομένως τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.

Μυστικά υγείας

Πρέπει να τρώγονται ώριμα, αλλιώς το γάλα που περιέχουν τα άγουρα σύκα δημιουργεί ερεθισμούς στο στομάχι αλλά και στο δέρμα. Ωστόσο, μια σταγόνα από το γάλα ενός άγουρου σύκου είναι ικανή να... εξαφανίσει μια μυρμηγκιά.

Σταφύλια
(100 γρ. (20 περίπου ρόγες ) = 70 θερμίδες)

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά αλλά και θρεπτικά φρούτα, γνωστά ακόμα από την εποχή του Ομήρου. Ο χυμός τους είναι ισάξιος σε θρεπτική αξία με το μητρικό γάλα (το ίδιο πλούσιος σε σάκχαρα, λευκωματούχες ουσίες και μεταλλικά άλατα), γι’ αυτό και το σταφύλι αποκαλείται «φυτικό γάλα».

Όλα τα είδη των σταφυλιών διαθέτουν πλουσιοπάροχα βιταμίνες Α, Β, C, Ε, φολικό οξύ, σταφυλοσάκχαρα και 80% φυτικό νερό.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι από τα 16 μεταλλικά στοιχεία που είναι απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό, τα 12 πιο βασικά περιέχονται στα σταφύλια ( κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο, ελαγικό οξύ, βόριο κ.ά.).

Οφέλη

Το σταφύλι εκτός από νόστιμο και θρεπτικό φρούτο είναι και φάρμακο κατά της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας, της χρόνιας κολίτιδας, της ατονίας και των αιμορροΐδων.

Πολλές από τις θεραπευτικές ιδιότητες των σταφυλιών αποδίδονται στην καθαρή γλυκόζη (το σταφυλοσάκχαρο), καθώς απορροφάται και αφομοιώνεται αμέσως από τον οργανισμό, δίνοντάς του ενέργεια και ευεξία.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Ιλινόις, (ΗΠΑ), ανακάλυψαν ότι μια ουσία, η ρεσβερατρόλη (που βρίσκεται στη φλούδα και στο χυμό των σταφυλιών), περιορίζει όλα τα στάδια εξέλιξης του καρκίνου δρώντας προληπτικά κατά της νόσου.

Μυστικά υγείας

Η σταφυλοθεραπεία- μια συστηματική δίαιτα μερικών ημερών που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα σταφύλια- έχει στόχο να αποτοξινώσει τον οργανισμό, να διατηρήσει πολύ καλή την υγεία, αλλά και να προλάβει και να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις όπως της καρδιάς, του στομάχου, του εντέρου, των νεφρών, του συκωτιού, την αναιμία, τη χοληστερίνη, κ.ά. Πρόκειται για δίαιτα που συνιστάται σε όλους –ανεξάρτητα από ηλικία- υπό την παρακολούθηση πάντα ειδικού.

Διαλέγετε τα ώριμα σταφύλια, γιατί τα άγουρα είναι δύσπεπτα και έχουν ξινή γεύση.

Δαμάσκηνα
(100γρ.= 60 περίπου θερμίδες)

Μια άλλη υπέροχη καλοκαιρινή επιλογή, καθώς τα δαμάσκηνα είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α, Β και κυρίως C. Περιέχουν, επίσης, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο και περιλαμβάνονται στα αντιοξειδωτικά τρόφιμα.

Οφέλη

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες, καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και βοηθούν το στομάχι και τα έντερα να λειτουργούν σωστά.

Χρησιμεύουν, επίσης, σε περιπτώσεις αναιμίας, ατονίας και κόπωσης.

Μυστικά υγείας

Τα φρούτα αυτά, χάρη στις υπακτικές τους ιδιότητες, είναι ιδιαίτερα ωφέλημα όταν τρώγονται στο πρωινό. Όμως και ξερά, τα δαμάσκηνα είναι η ιδανική λύση σε περίπτωση δυσκοιλιότητας.


Πηγή: http://www.belife.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Νέο" κίνημα της πατάτας


Αποφασισμένες να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο το κίνημα "Χωρίς μεσάζοντες" είναι οι εθελοντικές ομάδες που το ξεκίνησαν. Συστήνουν πανελλαδική οργάνωση με στόχο ακόμη χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές και δημιουργούν προϊόντα με δικό τους... brand name.

Πλέον, όλα τα προϊόντα που διατίθενται μέσω της συγκεκριμένης κίνησης θα φέρουν αυτοκόλλητο στη συσκευασία που θα αναγράφει "Χωρίς μεσάζοντες" και οι δύο λέξεις θα χωρίζονται από ένα "Χ" μέσα σε πορτοκαλί κύκλο.

Οι σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν μεθαύριο κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης των πρωτοβουλιών "Χωρίς Μεσάζοντες" που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το δράμα των ελληνικών σχολείων


«Σας ενημερώνουμε ότι αυτό που έγινε σήμερα στα ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας ήταν μοναδικό στα χρονικά της λειτουργίας των σχολείων στην περιοχή μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Βαυαρίας.

Συγκεκριμένα «υπήρχαν ελάχιστοι εκπαιδευτικοί για να υποδεχθούν τους μαθητές, ενώ μετά από 10 λεπτά τους διώξανε για το σπίτι. Φυσικά για βιβλία, ωρολόγιο πρόγραμμα κλπ δεν έγινε καν λόγος. Επιπλέον υπήρχαν τμήματα στα οποία στοιβάχτηκαν 35 μαθητές, ενώ έξω από τα γραφεία των Διευθύνσεων περίμεναν κυρίως νέοι μετανάστες για να κάνουν εγγραφή, που σημαίνει ότι ο αριθμός ων μαθητών θα αυξηθεί.

Εμείς σας ενημερώνουμε ότι, αν από την Δευτέρα 17.09.2012 τα σχολεία μας συνεχίσουν να λειτουργούν, σαν μικρής διάρκειας πάρκινγκ μαθητών (το πολύ 1 ώρα) χωρίς εκπαιδευτικούς, βιβλία και ωρολόγιο πρόγραμμα, τότε:

Είμαστε υποχρεωμένοι για το συμφέρον και την ασφάλεια των παιδιών μας, να ενημερώσουμε τις Γερμανικές αρχές και να ζητήσουμε την τήρηση των νόμων που προβλέπονται από το Γερμανικό Υπουργείο Παιδείας της Βαυαρίας για τα ελληνικά σχολεία όπου αυτοί έχουν την επιτήρηση όπως και την απόδοση ευθυνών.

Ας αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, γιατί:

Η μόρφωση αλλά και η ασφάλεια των παιδιών μας, μας αφορά όλους» σημειώνουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν μαθήματα υποκριτικής


Δωρεάν 1200 ώρες φοίτησης και κατάρτισης στην υποκριτική τέχνη (ένα εκπαιδευτικό έτος δηλαδή), υπόσχεται σε νέους ανέργους με κάρτα ανεργίας, από 18 έως 29 ετών η σχολή θεάτρου "Ιασμος".

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της σχολής, ο Ιασμος διαθέτοντας μια ιστορία 29 ετών στο χώρο των δραματουργικών σπουδών και της υποκριτικής τέχνης, και στοχεύοντας από την πλευρά του στην καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία μαστίζει εκατομμύρια συμπολίτες μας και απειλεί διαρκώς περισσοτέρους, με οδηγό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας, και προσπαθώντας να αποκτήσει περιεχόμενο η κοινωνική αντίληψη εκτός από νοοτροπία, προσφέρει δωρεάν 1200 ώρες φοίτησης και κατάρτισης στην υποκριτική τέχνη (ένα εκπαιδευτικό έτος δηλαδή) σε νέους ανέργους με κάρτα ανεργίας από 18 έως 29 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν στην Γραμματεία της Σχολής φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας, φωτοτυπία ταυτότητας και μία μικρή φωτογραφία τους, ενώ μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ακρόαση για την επιλογή των υποψηφίων.

Να σημειωθεί πως η σχολή λειτουργεί καθημερινά 10:00-21:00 Μαίζωνος 48, τηλέφωνο: 210-5200096, 210-5222712.



Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών κάνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών

Ακολουθούν δύο άρθρα σχετικά με το ζήτημα.

Ζητούν τα αυτονόητα



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών.

Εκπρόσωποι του συλλόγου ζητούν να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να του εξηγήσουν τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες άνθρωποι εξαιτίας των περικοπών στα προνοιακά επιδόματα.

Σε λίγο δε, έξω από το υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα σωματεία ατόμων με προβλήματα όρασης.



-------------------

Περιμένουν τον Στουρνάρα



Aποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο είναι οι παραπληγικοί και τυφλοί που από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων.

Πριν λίγο, ο εκπρόσωποι των συλλόγων παραπληγικών και τυφλών ενημερώθηκαν ότι ο κ. Στουρνάρας δεν προτίθεται να τους συναντήσει και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στην οδό Νίκης μέχρι το βράδυ.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο χυμός από cranberry ασπίδα κατά των παιδικών λοιμώξεων



Προλαμβάνουν μολύνσεις στο ουρογεννητικό σύστημα.

Σημαντικά οφέλη στην προστασία της υγείας των παιδιών μπορεί να έχει η κατανάλωση χυμού cranberry.

Όπως προκύπτει από νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, ο χυμός του φρούτου αυτού περιέχει κάποιες ουσίες που έχουν υψηλή αντιβακτηριδιακή δράση, βοηθώντας στην πρόληψη λοιμώξεων του ουρογεννητικού συστήματος των παιδιών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη νέα αυτή μελέτη, η υψηλή συγκέντρωση σε προανθοκυανιδίνες (PACs) μειώνει τον κίνδυνο ουρολοιμώξεων -οι οποίες είναι πολύ συχνές στα παιδιά-, έως και κατά 75%.


Διαβάστε περισσότερα...

Ένας στους δυο εφήβους με αυτισμό θύμα bullying



Πολύ υψηλότερο το ποσοστό σε σχέση με τα άλλα παιδιά.

Θύμα bullying στο σχολείο πέφτει ένας στους δυο εφήβους που πάσχουν από αυτισμό, όπως δείχνει νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα αυξημένο συγκριτικά με τις επιθέσεις εκφοβισμού σε παιδιά που δεν πάσχουν από κάποια νοητική διαταραχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το ποσοστό των θυμάτων εκφοβισμού μεταξύ των «φυσιολογικών» παιδιών αγγίζει το 11%.



Διαβάστε περισσότερα...

Η διατροφή των παιδιών



Απαραίτητη για τον οργανισμό η υιοθέτηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης δίαιτας.

Η σωστή διατροφή για τη σημερινή γυναίκα αλλά και για όλη την οικογένεια είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού καθώς και για την προάσπιση του αμυντικού συστήματος.

Μια υπεύθυνη και αποτελεσματική διατροφή πρέπει να είναι καλά ισορροπημένη στα θρεπτικά συστατικά τόσο για την επίτευξη και διατήρηση του ιδανικού βάρους καθώς και για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τροφές από όλες τις κατηγορίες τροφών σύμφωνα με την «πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής» και να απευθύνεται τόσο στα ενήλικα μέλη της οικογένειας όσο και στα παιδιά.

Τα παιδιά κατά το στάδιο της σχολικής ηλικίας βρίσκονται σε ένα στάδιο ταχύτατης σωματικής αλλά και πνευματικής ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν υψηλές ανάγκες για πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Η διατροφή των παιδιών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους επιδρά σε σημαντικό βαθμό και στην επίδοσή τους.

Πώς πρέπει να ξεκινάει την ημέρα του;

Το παιδί πρέπει να ξεκινά την ημέρα με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Το σώμα χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει καλά, ιδιαίτερα μετά το νυχτερινό ύπνο, που τα αποθέματα ενέργειας είναι χαμηλά.

Η λήψη ενός υγιεινού πρωινού αυξάνει την ικανότητα εκμάθησης, μνήμης και συνδυαστικής σκέψης.

Είναι σημαντική η συσχέτιση μεταξύ του σιδήρου στη διατροφή και του δείκτη νοημοσύνης – IQ (τα δημητριακά μας προμηθεύουν με ικανοποιητική ποσότητα σιδήρου).

Το δεκατιανό στο σχολείο…

Το παιδί κατά την διάρκεια των σχολικών ωρών πρέπει να τρώει ένα ελαφρύ σνακ ενισχύοντας τη σωματική του ενέργεια κατά τις σχολικές δραστηριότητες.

Είναι προτιμότερο η μητέρα να φροντίζει το σνακ αυτό από το σπίτι, για να αποφεύγονται τροφές αμφίβολες σε ποιότητα και λιπαρά από το κυλικείο του σχολείου, όπως: τοστ και φρούτο.

Το μεσημεριανό φαγητό είναι το κυριότερο γεύμα της ημέρας!

Είναι προτιμότερο να υπάρχει μια σταθερή ώρα όπου παρευρίσκεται όλη η οικογένεια καθώς συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και στη διαμόρφωση των διατροφικών τους προτύπων.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην καθημερινή πρόσληψη αυξημένης ποσότητας πρωτεϊνών, οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού καθώς και στην αυξημένη πρόσληψη απαραίτητων λιπαρών οξέων (κυρίως από τα ψάρια) τα οποία προάγουν την πνευματική απόδοση.

Ψάρι (100-150 γρ.)
1φλ.τσαγιου ρύζι/πατάτα
1φλ.τσαγιού λαχανικά
1φετα ψωμί σικάλεως
3κ.γ.ελαιόλαδο + φρούτο

Απογευματινό

1 γιαούρτι με μέλι

Το βραδινό γεύμα

Το βραδινό είναι προτιμότερο να είναι πιο ελαφρύ από το μεσημεριανό, μιας και οι καύσεις με το πέρας της ημέρας έχουν μειωθεί ταυτόχρονα με τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.

Ένα τυπικό δείπνο μπορεί να περιλαμβάνει, μισή μερίδα από το μεσημεριανό γεύμα.

Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι η διατήρηση του βάρος των παιδιών σε φυσιολογικά για την ηλικία τους επίπεδα.

Έχει παραπάνω κιλά;

Σε περίπτωση, όπου διαθέτουν επιπλέον κιλά, φροντίζουμε να τα χάσουν με τη βοήθεια κάποιου ειδικού διαιτολόγου, και όχι με χημικές και στερητικές δίαιτες, ώστε να προσεγγίσουν το ιδανικό τους βάρος και να το συντηρήσουν.

Δυστυχώς, η παιδική παχυσαρκία ανθεί στη χώρα μας με ανησυχητικές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

Στα παιδιά πρέπει να δίνονται κίνητρα ώστε να διατηρούνται σε ένα καλό επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, μέσω της ενασχόλησής τους με κάποιο άθλημα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, μπαλέτο, χορός, κολύμβηση κ.α., καθώς βοηθά να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο υγείας, ευεξίας, ψυχολογικής ανανέωσης και ένα επιθυμητό σωματικό βάρος.

Πρέπει να ενθαρρύνονται να παίζουν περισσότερο και να αποτρέπονται να ασχολούνται με παιχνίδια υπολογιστών.

Η σχολική περίοδος είναι ίσως η καταλληλότερη για να μπουν τα θεμέλια όχι μόνο της πνευματικής καλλιέργειας και παιδείας αλλά και οι βάσεις της υγιεινής διατροφικής συμπεριφοράς!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δύναμη της πρόθεσης



Πρέπει να γνωρίζεται τα στοιχεία που χρειάζονται για να ενεργοποιηθεί.

Πρόθεση ονομάζουμε τη θέληση που πηγάζει από την ολοκληρωτική κατεύθυνση του νου, του σώματος και της καρδιάς προς κάποιο στόχο.

Για να ενεργοποιηθεί η οποιαδήποτε πρόθεση απαιτούνται αρκετά στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζουμε.

Λέγεται ότι η ενέργεια ακολουθεί την πρόθεση, όμως, αν δεν διαθέτουμε τα κατάλληλα μέσα, μπορεί πολλές φορές να παραμένει μετέωρη, χωρίς να φτάνει στο στόχο της πρόθεσης και χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Προϋποθέσεις για ισχυρή πρόθεση


Για να έχει ισχύ και δύναμη η πρόθεσή σας χρειάζονται τα ακόλουθα στοιχεία:
-Ήρεμος νους.
-Ανοιχτή καρδιά.
-Γνώση του τι θέλουμε πραγματικά.
-Πειθαρχία προς το στόχο.
-Αποφασιστικότητα.
-Θάρρος.
-Θέληση για δράση.

Με δυνατή πρόθεση δεν επιτυγχάνουμε μόνο στόχους αλλά παράλληλα αποκτούμε αυτοκυριαρχία και αυτοπεποίθηση. Όταν ο νους (σκέψη), η καρδιά (συναίσθημα) και το σώμα (δράση) συναινούν προς μια συγκεκριμένη απόφαση, τότε το πνεύμα (ενέργεια) εκτελεί άμεσα την πρόθεσή μας και, στην κυριολεξία, γίνονται θαύματα.

Απλές συμβουλές
-Καθίστε για λίγο κάπου ήρεμα και «αδειάστε» το νου σας.
-Ανακαλύψτε τις αληθινές προθέσεις σας.
-Προσπαθήστε να μην υπάρχει "συνωστισμός" προθέσεων στο μυαλό σας.
-Θέστε μία πρόθεση τη φορά.
-Κατευθύνετε τo νου σας προς αυτό που επιθυμείτε.
-Μην παρεκκλίνετε από το στόχο.
-Συγκεντρωθείτε στο επιθυμητό αποτέλεσμα ακλόνητοι και με πειθαρχία.
-Ποτέ μην βάζετε αρνητικές σκέψεις για το αποτέλεσμα της πρόθεσής σας.
-Αποκτήστε θάρρος και θέληση για δράση προς την υλοποίηση του στόχου.
-Πιστέψτε ότι μπορείτε να εκπληρώσετε την πρόθεσή σας.
-Δεν υπάρχει τίποτα που να θέλετε πραγματικά και να μην είστε ικανοί να το πραγματοποιήσετε.
-Η μεγαλύτερη πρόθεση που καλό είναι να έχουμε είναι η πρόθεση για θέληση. Αν αυτή υπάρχει τότε μπορούμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε.

Info
Το μόνο που εμποδίζει την εκπλήρωση τον προθέσεών σας είναι ο φόβος. Βρείτε το θάρρος και απελευθερωθείτε από αυτόν, γιατί μέσα σας υπάρχουν απεριόριστα αποθέματα θέλησης που βρίσκονται πολλές φορές.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υποβολή ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012 σε ποσοστό 5%



Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουνηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 13 μέχρι και 20 Σεπτεμβρίου 2012.

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού www.minedu.gov.gr

Oι υποψήφιοι μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο, να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους.

Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις αποκλειόμενες παθήσεις που έχουν ορίσει οι σχολές ή τα τμήματα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Α. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή και την εκτύπωση από το σύστημα του μηχανογραφικού δελτίου και της υπεύθυνης δήλωσης αποστέλλουν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού τα εξής έγγραφα (αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά – courier στο:

1) Υπογεγραμμένο αντίγραφο μηχανογραφικού δελτίου

2) Την υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 υπογεγραμμένη

3) Επικυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης

4) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια επταμελή Επιτροπή του Νοσοκομείου,

5) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Σε περίπτωση υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, συνυποβάλλεται και η πρωτότυπη εξουσιοδότηση.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α ΚΑΙ Μ Ο Ν Ο με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ (COURIER ) στο:

«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

(ΤΜΗΜΑ Α΄ γρ. 0090, με την ένδειξη: για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2012)

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα»

Καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης η 21η Σεπτεμβρίου 2012.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού (21 Σεπτεμβρίου) δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα μηχανογραφικά δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

Μετά τον έλεγχο των στοιχείων και την ταυτοποίηση με το ηλεκτρονικό αρχείο, οι υποψήφιοι ενημερώνονται στην - ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει- για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου και τον κωδικό αριθμό με τον οποίο θα αναζητήσουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, μόλις ανακοινωθούν.

Β. Οι υποψήφιοι καταθέτουν οι ίδιοι ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος επιτυχίας τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απαιτούνται, η οποία και θα προβεί στον τελικό έλεγχο για την πληρότητα και τη νομιμότητά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

Σε περίπτωση διαπίστωσης, είτε κατά τον έλεγχο, είτε μετά την εγγραφή κατά οποιονδήποτε τρόπο, ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στην ειδική κατηγορία, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νομίμων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφονται με απόφαση του τμήματος ή της σχολής και αποκλείονται κατά τα δύο (2) επόμενα ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα Τμήματα και τις Σχολές.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εγγραφής λόγω αποκλειόμενης πάθησης ο υποψήφιος εισάγεται σε επόμενη σχολή προτίμησης του μηχανογραφικού δελτίου με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την προϋπόθεση ότι έχει βαθμό απολυτηρίου ή πτυχίου κατά περίπτωση ίσο ή μεγαλύτερο με αυτό του τελευταίου εισαχθέντα στο συγκεκριμένο τμήμα και ότι η πάθησή του, του επιτρέπει την εισαγωγή του σ’ αυτό».

Υπενθυμίζεται τέλος ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 60 του Ν.3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118 τ.Α΄/2011), οι μετεγγραφές δεν ισχύουν.


Δείτε επίσης:

Εισαγωγή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ με την ποσόστωση του 5% για άτομα με σοβαρές παθήσεις
Διαβάστε περισσότερα...

Το αλκοόλ «ποτίζει» τις ψυχικές διαταραχές



Τι αποκάλυψε μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.

Η τάση πολλών ανθρώπων να καταφεύγουν στο αλκοόλ στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν μια τραυματική εμπειρία, λειτουργεί ανασταλτικά στην ίαση τους. Δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο ένα φαύλο κύκλο στον οποίο η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ που χρησιμοποιείται για να «απαλύνει» τον πόνο στην ουσία ανατροφοδοτεί το τραύμα και δεν μας αφήνει να το ξεπεράσουμε.

Αμερικανική μελέτη που έγινε σε ποντίκια ανέδειξε αυτή τη μοιραία σχέση.

Ως τώρα είχε εντοπιστεί ότι όσοι υπέφεραν από σύνδρομο μετα-τραυματικού στρες είχαν μεγάλη πιθανότητα να αποκτήσουν και προβλήματα υπερκατανάλωσης αλκοόλ και αντίστροφα.

Η νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας δείχνει ότι η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει στο «κλείσιμο» ή «μπλοκάρισμα» του μηχανισμού του εγκεφάλου που έχει σχέση με την ανάρρωση από ψυχικά τραύματα.

Το πείραμα έδειξε ότι τα ποντίκια στα οποία είχε χορηγηθεί αλκοόλ και στο εργαστήριο εμφάνισαν αυτή την μετά-τραυματική διαταραχή είχαν διαφορές ως προς την καλωδίωση του προμετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πειραματόζωα που ήταν «καθαρά» από αλκοόλ. Τα αποτελέσματα αυτά ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω έρευνα αλλά και αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών διαταραχών.


Πηγή: http://www.cosmedic.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζει και ελπίζει


Μία γυναίκα από το Τέξας των ΗΠΑ, η οποία έχασε όλα άκρα της εξαιτίας ενός σαρκοβόρου βακτηρίου, αναμένεται να υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης των δύο άνω άκρων της.

Αυτού του είδους η εγχείρηση θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ.

Δύο άνω άκρα -από τον αγκώνα και κάτω- αναμένεται να συνδεθούν στην 44χρονη Κέιτι Χέιζ. "Είμαι αποφασισμένη να κάνω αυτά τα χέρια δικά μου", δήλωσε συγκινημένη η Χέιζ. Συνέχισε λέγοντας ότι "θέλω τη ζωή μου πίσω, θέλω να μπορώ να αγκαλιάζω τα παιδιά μου και τον άντρα μου".

Η Χέιζ προσβλήθηκε από ένα σαρκοβόρο βακτήριο μετά την τρίτη γέννα της, τον Φεβρουάριο του 2010 και έχασε μεγάλο μέρος των σπλάχνων της αλλά και τα τέσσερα άκρα της.

Μια επιτυχημένη μεταμόσχευση θα μπορούσε να δώσει στην Χέιζ τη δυνατότητα να τεντώνει τα άνω άκρα της, αν και το επίπεδο λειτουργίας των νέων χεριών είναι ακόμα αβέβαιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

S.O.S από την Ψυχική Υγεία



Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα οι μονάδες του δικτύου ψυχικής υγείας «Αργώ».

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη του δικτύου είναι απλήρωτοι 6 μήνες, ενώ οι μονάδες -όπου φιλοξενούνται οι τρόφιμοι- κινδυνεύουν με διακοπή όλων των παροχών από τις ΔΕΚΟ.


Διαβάστε περισσότερα...

Τι γίνεται με το επίδομα θέρμανσης


Ακολουθούν δύο άρθρα σχετικά με το ζήτημα και με όλες τις πληροφορίες για το τι γίνεται με το επίδομα θέρμανσης.


Επίδομα θέρμανσης - όλοι οι πίνακες



Αναλυτικοί πίνακες για το επίδομα θέρμανσης. Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


 Πηγή: http://www.enikos.gr

-----------------------

Το επίδομα θέρμανσης



Ιδιαίτερα αυστηρά αναμένεται να είναι να κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, που προβλέπεται ότι θα οριστικοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή διακομματική σύσκεψη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, στο πλαίσιο του διαλόγου για το φορολογικό σύστημα. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι στη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις και την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο διάλογος.

Μέχρι στιγμής τα σενάρια που προκρίνονται για τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης προβλέπουν ότι θα λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική περιοχή διαμονής των φορολογούμενων, καθώς και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης που παρουσίασε η Ημερησία, το ένα σενάριο προβλέπει ότι το επίδομα θα χορηγηθεί μόνο σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν ως καύσιμο θέρμανσης το πετρέλαιο.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι:
• για νοικοκυριά με ένα μέλος ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.000 η 9.000 ευρώ
• για νοικοκυριά με 2 μέλη μέχρι 13.000 η 14.000 ευρώ
• για νοικοκυριά με 3 μέλη το όριο είναι 15.000 η 16.000 ευρώ
• για νοικοκυριά με 4 μέλη 18.000 η 19.000 ευρώ
• για νοικοκυριά με 5 μέλη 20.000 ευρώ

Πέραν των παραπάνω εισοδηματικών κριτηρίων δεν θα λάβουν το επίδομα όσοι διαθέτουν πισίνα, αεροσκάφος ή σκάφος μήκους άνω των 8 μέτρων.

Για την καταβολή του επιδόματος θα πρέπει να πληρούνται και περιουσιακά κριτήρια. Έτσι για τον άγαμο το όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας είναι 100.000 ευρώ. Για τους έγγαμους 200.000 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης καθορίζεται με βάση γεωγραφικά και οικογενειακά κριτήρια και κλιμακώνεται από 100 έως 400 ευρώ. Ειδικότερα:

• στην Α ζώνη το επίδομα είναι 300 ευρώ για νοικοκυριό με ένα μέλος και αυξάνεται στα 340 ευρώ για δυο μέλη, στα 370 για τρία και 400 για τέσσερα και πάνω. Στην Α ζώνη εντάσσονται οι νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας , Καστοριάς, Δράμας κα.

• στη Β ζώνη είναι 200 ευρώ και φθάνει τα 300 με βάση το μέγεθος του νοικοκυριού. Στη β' ζώνη εντάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Έβρου, Σερρών, Ροδόπης κα.

• στη Γ ζώνη είναι 135 ευρώ και κλιμακώνεται έως τα 200 με βάση το μέγεθος του νοικοκυριού. Στη ζώνη αυτή ανήκουν περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα κα.

• στη Δ ζώνη είναι 100 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 150 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού. Στην ζώνη αυτή ανήκει η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Μεσσηνία, η Λακωνίας, Αργολίδα κα.

Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδιο για μείωση χωρίς απολύσεις



Στη δίνη περιορισμού του προσωπικού στο Δημόσιο θα μπουν το επόμενο διάστημα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την κάλυψη της μνημονιακής δέσμευσης περί αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων έως το 2015, που θα επιτευχθεί όμως κυρίως μέσω συνταξιοδοτήσεων και σε καμία περίπτωση μαζικών απολύσεων.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις των αξιωματούχων της, οι οποίοι έχουν επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την ανάγκη να εφαρμοστούν πιο δραστικά μέτρα, που θα οδηγήσουν άμεσα σε μείωση του μισθολογικού κόστους, όπως είναι η απόλυση υπαλλήλων.

Για τον λόγο αυτό γίνονται το τελευταίο διάστημα «ασκήσεις προσομοίωσης» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ώστε με βάση και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από όλους τους φορείς του Δημοσίου, να αποτυπωθεί με συγκεκριμένους αριθμούς πως η μείωση κατά 15.000 φέτος και συνολικά 150.000 είναι εφικτή από τις κανονικές συνταξιοδοτήσεις.

«Τις 15.000 για το τέλος του 2012 τις έχουμε φτάσει», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου. Η αισιοδοξία τους πηγάζει από το γεγονός πως μέχρι τις αρχές καλοκαιριού είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης 9.000 υπάλληλοι και το υπόλοιπο των 6.000 καλύπτεται από τις συνταξιοδοτήσεις των επόμενων μηνών.

Τα θετικά μηνύματα, λένε στελέχη του Δημοσίου, απορρέουν και από το γεγονός πως 27% των δημοσίων υπαλλήλων είναι ηλικίας κοντά στη σύνταξη.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επιδιώξει να πείσει την τρόικα για τη σημασία της αξιολόγησης του προσωπικού, η οποία θα αρχίσει το 2013 και θα οδηγήσει σε απομακρύνσεις υπαλλήλων που θα κριθούν ανεπαρκείς. Στελέχη του Δημοσίου σημείωναν πως μόνον από τους επίορκους, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, προκύπτει μία δεξαμενή 3.000 υπαλλήλων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το δράμα των καρκινοπαθών


Οι καρκινοπαθείς έχουν φτάσει σε σημείο να μην παίρνουν τα φάρμακά τους γιατί δεν έχουν χρήματα να τα αγοράσουν, ενώ στα νοσοκομεία χειρουργικές επεμβάσεις σε καρκινοπαθείς αναβάλλονται λόγω επίσχεσης εργασίας των γιατρών, επισήμανε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», Ροδούλα Τσαλουσίδου. Τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου επισκέφτηκαν σήμερα τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη και εξέθεσαν στον διευθυντή Κωνσταντίνο Δαλαμπούρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς και λόγω των κινητοποιήσεων των γιατρών στα νοσοκομεία.

«Τα φάρμακα των καρκινοπαθών μπορεί να στοιχίζουν από 80 έως 4000 ευρώ το μήνα. Υπάρχουν ασθενείς που τα αγόρασαν και δεν τους έχει καταβληθεί η δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο. Λόγω έλλειψης χρημάτων αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Από την άλλη λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών την περασμένη εβδομάδα στο Θεαγένειο από τις 10 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις έγιναν μόνο 5», πρόσθεσε η κ. Τσαλουσίδου.



Διαβάστε περισσότερα...

Κλείσε ραντεβού με το γιατρό σου



Ίσως σκέφτεστε την τελευταία φορά που αποφασίσατε να κλείσετε ραντεβού με ένα γιατρό και αναγκαστήκατε να τηλεφωνήσετε σε πάνω από 10 γιατρούς μέχρι να βρείτε κάποιον που να έχει το πολυπόθητο ραντεβού ΕΟΠΥΥ; Η πανάκριβη αναμονή στο τηλέφωνο που επέδρασε αρνητικά στο νευρικό σας σύστημα; Η ανασφάλεια μέχρι το ραντεβού με τον γιατρό που «κλείσατε στα τυφλά» χωρίς να γνωρίζετε όσα θα θέλατε γι’ αυτόν, απλά γιατί ήταν ο μόνος διαθέσιμος ή ο πρώτος τηλεφωνικός αριθμός που βρήκατε;

Η ζωή θα έπρεπε να είναι πιο απλή και το www.nowdoctor.gr είναι εδώ για να σας διευκολύνει!

Ξεχάστε τις πανάκριβες τηλεφωνικές χρεώσεις, με το www.nowdoctor.gr μπορείτε πλέον με ένα «κλικ» χωρίς οικονομική επιβάρυνση να κλείνετε online ραντεβού με τον γιατρό της επιλογής σας στην γειτονιά σας, γρήγορα και εύκολα.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να βρουν και να κλείσουν δωρεάν ραντεβού με ιατρό, διαγνωστικό κέντρο ή ιδιωτικό θεραπευτήριο μέσα από το διαδίκτυο, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, με κριτήρια: α) την ιατρική ειδικότητα, β) την γεωγραφική περιοχή και γ) το συμβεβλημένο ασφαλιστικό ταμείο.

Για να επισκεφθείτε το www.nowdoctor.gr πατήστε εδώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με δωρεάν συμμετοχή



Δηλώσεις συμμετοχής έως και αύριο.

Πώς συνδέονται μια σοκολάτα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον; Πώς μπορούμε να στήσουμε ένα δημιουργικό, ευχάριστο και ουσιαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές με θέμα την αλληλεξάρτηση των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν την ανθρωπότητα;

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν βιωματικό εργαστήριο με παιχνίδια, δραστηριότητες φιλαναγνωσίας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αναζητούν νόημα στη σχολική ζωή.

Αφορμή θα είναι το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου «Ο βυθός με τα σοκολατόδεντρα»

Από τις σελίδες του η ομάδα μας θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Από την τάξη μας ως την Ακτή του Ελεφαντοστού ο κόσμος συνδέεται μέσα από ένα γευστικό κομματάκι σοκολάτας!

Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για να ενεργοποιήσουν τα παιδιά σχετικά με την αξία των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και για να καλλιεργήσουν στάσεις ζωής φιλικές προς το περιβάλλον και δεξιότητες για μελλοντικούς ενεργούς πολίτες.

Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Πότε: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012, 19:00-20:30

Το εργαστήριο εμψυχώνει η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Υπεύθυνη Προγράμματος Κατάρτισης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 14/9/2012 στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΜΕ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΔΕΝΤΡΑ».

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιεχόμενο ενός κύκλου εκπαιδευτικών συναντήσεων που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εστιάζουν σε διδακτικές εφαρμογές πάνω σε γνωστικά αντικείμενα του Προγράμματος Σπουδών του Δημοτικού.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ συναυλία για το Δ. Μητροπάνο



Δόθηκε για τη στήριξη μελών του ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μια συγκινητική βραδιά έζησαν πάνω από 25.000 θεατές που γέμισαν το Καυταντζόγλειο Στάδιο για να παρακολουθήσουν τη συναυλία - αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου.

Η συναυλία, με τίτλο «Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη», δόθηκε με πρωτοβουλία των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση των μελών τους που έχουν πρόβλημα διαβίωσης.

Γνωστοί ερμηνευτές, όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Διονύσης Τσακνής, τραγούδησαν επιτυχίες του μεγάλου ερμηνευτή, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως αναφέρει ο Αγγελιοφόρος, εκατοντάδες πολίτες πρόσφεραν τρόφιμα και φάρμακα σε σταντ έξω από το στάδιο, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση που απηύθυνε ο δήμος σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» και τη Νεφρολογική Κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Σε βιντεοοθόνη που είχε στηθεί στη σκηνή προβλήθηκε απόσπασμα από παλαιότερη συναυλία του δημοφιλούς ερμηνευτή. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος. Τους καλλιτέχνες συνόδευε η 12μελής ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου.

Στο εξωκαλλιτεχνικό επίπεδο η συναυλία αυτή θα αργήσει να... τελειώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδήλωση δεν κάλυψε τα έξοδά της καθώς εισπράχτηκαν περί τις 150.000 ευρώ, ενώ τα προϋπολογισθέντα έξοδα ήταν πάνω από 190.000 ευρώ. Πολύ περισσότερο που η συναυλία έχει μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, στελέχη του οποίου βρέθηκαν στο Καυταντζόγλειο, έκαναν ένα πρώτο έλεγχο και έδωσαν περιθώριο τριών ημερών στους διοργανωτές για να εμφανίσουν όλα τα παραστατικά της συναυλίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Καμπανάκι κινδύνου για τις μονάδες ψυχικής υγείας



Σε κινητοποιήσεις σήμερα το προσωπικό.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο οι μονάδες του δικτύου ψυχικής υγείας «Αργώ» καθώς, όπως καταγγέλλουν τα μέλη του, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες, οι προμηθευτές και οι ιδιοκτήτες των κτιρίων 10 μήνες, ενώ οι μονάδες κινδυνεύουν με διακοπή όλων των παροχών από τις ΔΕΚΟ.

«Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και της ακύρωσης όλων των επιτευγμάτων της», αναφέρει το δίκτυο σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως στις μονάδες υπάρχουν προβλήματα ακόμα και στη σίτιση των φιλοξενούμενων και προειδοποιώντας για τεράστια κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση.

Για σήμερα προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 10:00 ενώ το δίκτυο θα ζητήσει να ξεκαθαρίσει απόλυτα ο υπουργός την πολιτική βούληση για τη συνέχιση του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» και τη δέσμευσή του για την πλήρη κάλυψη των αναγκαίων πόρων.

«Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν με ευθύνη 65 Μη κυβερνητικών φορέων - Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου είναι μειωμένη κατά 50% για το 2012 και συγκεκριμένα μόλις 45 εκατ. ευρώ, αντί των 90 εκατ. ευρώ που απαιτούνται (82 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος και 8 εκατ. ευρώ οφειλές του 2011). Αντίστοιχες περικοπές αντιμετωπίζουν δυστυχώς και οι μονάδες που λειτουργούν με ευθύνη των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις προβλεπόμενες βάρδιες», αναφέρει το δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

«Σε ότι αφορά τα ΝΠΙΔ, εκτός όμως από τα 45 εκατ ευρώ διαμορφούμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2012 το οποίο τους οφείλεται, δεν έχουν καταβληθεί και 7 εκατ. ευρώ από νοσήλια του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή υπάρχει μια συνολική υστέρηση πόρων της τάξης των 52 εκατ. ευρώ. Λόγω της υστέρησης πόρων δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης ούτε των εξόδων μισθοδοσίας των 3.000 εργαζομένων, ούτε των εισφορών προς το ΙΚΑ, ούτε των βασικών λειτουργικών εξόδων για τις 216 μονάδες ψυχικής υγείας, ούτε και των δαπανών διαβίωσης των 1600 φιλοξενούμενων στις στεγαστικές δομές. Επίσης, δεν μπορούν να καλυφθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε 35.000 λήπτες, με αποτέλεσμα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλους και μια τραγική κοινωνική συγκυρία, οι εξυπηρετούμενοι των μονάδων αλλά και οι πολίτες γενικότερα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καμία ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Λόγω της ιδιαίτερα περιορισμένης χρηματοδότησης, έχει υποβιβαστεί η ποιότητα ζωής των εξυπηρετούμενων των Μονάδων (υπάρχει αδυναμία κάλυψης ακόμα και των αναγκών διατροφής τους). Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στις Μονάδες είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες, οι προμηθευτές και οι ιδιοκτήτες των κτιρίων 10 μήνες, ενώ οι Μονάδες κινδυνεύουν με διακοπή όλων των παροχών από τις ΔΕΚΟ.

Με τα δεδομένα αυτά είναι πλέον αδύνατο να καλυφθούν ακόμα και οι πιο βασικές ανάγκες λειτουργίας των Μονάδων, καθώς και η διαβίωση των ενοίκων. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία τεράστιων λειτουργικών και θεραπευτικών ζητημάτων, με σημαντικότερο την έκθεση σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής των μελών μας, που δηλώνουν πλέον καθημερινά τις ανασφάλειές τους, ενώ δυστυχώς κάποιοι εκφράζουν και αυτοκτονικές/ καταθλιπτικές σκέψεις, με τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες για όλους μας.

Παρόλο που το πρόβλημα είναι οξύτατο και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, δεν έχει υπάρξει ως σήμερα καμία εξέλιξη για την κάλυψη όλων των αναγκαίων πόρων του ΚΑΕ 2544. Η αδυναμία λειτουργίας όλων των Μονάδων, λόγω των συσσωρευμένων χρεών προς εργαζόμενους, προμηθευτές, ιδιοκτήτες κτιρίων και το ΙΚΑ, είναι σήμερα μια πραγματικότητα. Τα συσσωρευμένα χρέη μας εκθέτουν σε διάφορες αστικές και ποινικές διώξεις και δεκάδες εργαζόμενοι αποχωρούν καθημερινά από τις θέσεις τους αφού έχουν πάνω από 4-6 μήνες να πληρωθούν και η όλη κατάσταση οδηγεί τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας σε διακοπή της λειτουργίας τους»

Καταλήγοντας το δίκτυο ξεκαθαρίζει: «Στο πλαίσιο αυτό και υπό το πρίσμα της διογκούμενης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, το διπλασιασμό των αυτοκτονιών και την κατά 25% αύξηση των καταθλίψεων, το Δίκτυο θέλει να δηλώσει με κάθε τρόπο ότι πλέον μιλάμε για μια τεράστια κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση. Οι ελλείψεις πόρων θα οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας όλων των μονάδων, σε απολύσεις έμπειρου και εκπαιδευμένου προσωπικού, σε μεγάλα κενά παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ουσιαστική κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την ακύρωση του προγράμματος Ψυχαργώς. Το αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι η περαιτέρω αύξηση των αυτοκτονιών, η δημιουργία μεγάλου αριθμού αστέγων, το άνοιγμα ξανά πολλών ψυχιατρείων και η μη κάλυψη μεγάλου μέρους του πληθυσμού (ευάλωτου αλλά και γενικού) από υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Πέρα από το κοινωνικό και θεραπευτικό έγκλημα που θα συντελεστεί, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη διεθνή κατακραυγή και τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα απαιτήσει την επιστροφή των 1,4 δισεκατομμυρίων Ευρώ με τα οποία έχει χρηματοδοτήσει την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα».


Διαβάστε περισσότερα...

Επίδομα θέρμανσης για λίγους



Με αυστηρά κριτήρια περιορίζονται οι δικαιούχοι.

Στον αέρα βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε νοικοκυριά καθώς υπάρχουν πολλά εμπόδια με κυρίαρχο τη δημοσιονομική στενότητα.

Στο παρά πέντε της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης που θα εκτινάξει τη λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,40 ευρώ το λίτρο το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται ανέτοιμο να εφαρμόσει το μέτρο, καθώς «σκοντάφτει» σε πολλά ζητήματα όπως η εξεύρεση του κονδυλίου ύψους 120-150 εκατ. ευρώ που απαιτείται για τη χορήγηση του επιδόματος και το οποίο δεν έχει προβλεφθεί στο φετινό προϋπολογισμό καθώς και ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησης του επιδόματος.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώθηκαν αρχικά οι δυσκολίες στην υλοποίηση του σχεδίου προκαταβολικής καταβολής επιδόματος θέρμανσης, πριν από την εξίσωση των φόρων. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» την ερχόμενη Δευτέρα.

Το βασικό σενάριο λέει ότι το επίδομα θα δοθεί μετά τον Φεβρουάριο, οπότε και θα μετρήσει για τον επόμενο προϋπολογισμό.

Αντί του σεναρίου να δοθεί σε δυο δόσεις μια τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο και μια τον Ιανουάριο, του μήνες δηλαδή που ο κόσμος βάζει πετρέλαιο, το νέο σενάριο προβλέπει καταβολή του ουσιαστικά μετά το χειμώνα αφήνοντας στο έλεος της βαρυχειμωνιάς εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Επίσης το πως θα καταβληθεί είναι ένας ακόμη γρίφος.

Είτε μέσω κουπονιού, είτε μέσω εφορίας λένε τα δύο νέα σενάρια με επικρατέστεροι το δεύτερο. Με βάση το εκκαθαριστικό οι δικαιούχοι θα εκταμιεύουν το ποσό (από 100 ως 400 ευρώ) από τα ταμεία της εφορίας.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι:

- για νοικοκυριά με ένα μέλος ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.000 ή 9.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 2 μέλη μέχρι 13.000 ή 14.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 3 μέλη το όριο είναι 15.000 ή 16.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 4 μέλη 18.000 ή 19.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 5 μέλη 20.000 ευρώ


Διαβάστε περισσότερα...

Συνταξιοδότηση στα 67 αντί απολύσεων



Φέρνουν λύσεις οι κόκκινες γραμμές των κομμάτων.

Με ενιαίο μέτωπο εμφανίστηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι κατά των απολύσεων στο Δημόσιο και των επώδυνων αλλαγών στα εργασιακά.

Κατόπιν αυτού, η τρόικα φαίνεται να αποσύρει -προς το παρόν- από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων το αίτημα για τις απολύσεις στο Δημόσιο, ζητώντας όμως ως αντιστάθμισμα την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή 67 έτη, καθώς και ένα νέο μοντέλο εφεδρείας/διαθεσιμότητας.

Η σκυτάλη περνά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος αφού έχει απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων καλείται τώρα να πείσει την τρόικα για την επάρκεια του σχεδίου μείωσης δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, εκτός από τον τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης, οι επιφυλάξεις της τρόικας αφορούν, ως γνωστόν, τα προτεινόμενα μέτρα στην Άμυνα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Υγεία, για τα οποία υποστηρίζουν ότι δεν θα φέρουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα στον απαιτούμενο χρόνο.

Οι σχετικές διαπραγματεύσεις προφανώς θα συνεχιστούν στους τομείς αυτούς στα αρμόδια υπουργεία.

Ετσι, όλα δείχνουν πλέον ότι συνολικά οι διαπραγματεύσεις θα πάρουν χρόνο, ενώ αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, μιλούν για εκταμίευση της δόσης - εφόσον υπάρξει θετική έκθεση της τρόικας - τον Νοέμβριο.


Διαβάστε περισσότερα...

Εξοφλούνται τα χρέη του ΕΟΠΠΥ για τον Ιούνιο



Θετικά αξιολογούν οι φαρμακοποιοί την κίνηση του υπουργείου.

Σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, το υπουργείο Υγείας τηρεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που είχε ανακοινώσει.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, έδωσε εντολή να πιστωθούν οι διανεμητικοί λογαριασμοί των συλλόγων, αλλά και των υπολοίπων φαρμακείων της χώρας, για την εξόφληση του Ιουνίου. Επίσης, δόθηκε εντολή να πιστωθούν οι λογαριασμοί των γιατρών, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αποδείξεις για τον μήνα Ιούνιο.

«Ακόμη και όταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συσκέπτονται επί μακρόν και βασανίζουν τους πολίτες, η Πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής. Από ΄κει και πέρα ο καθένας με τη συνείδησή του αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Σήμερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δόθηκε εντολή να εξοφληθεί ο μήνας Ιούνιος για φαρμακοποιούς και γιατρούς».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πάντως, έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για το Σάββατο, προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα τα οποία όπως δήλωσε στο ΑΠΜΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστας Κούβαρης, κρίνονται θετικά, καθώς το υπουργείο φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις του.

Ωστόσο, το οικονομικό αδιέξοδο του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τέλος, καθώς και προμηθευτές ιατρικών ειδών ανακοίνωσαν, ότι διακόπτουν από την Παρασκευή, τη χορήγηση υλικών σε Νοσοκομεία.

Πρόκειται για οκτώ νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκες καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλών. Τα νοσοκομεία αυτά είναι ο Ευαγγελισμός, η Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία, το Αττικό, το Σισμανόγλειο, το Τζάνειο, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το νοσοκομείο Ρόδου και το νοσοκομείο Καλαμάτας.



Διαβάστε περισσότερα...

Φθινόπωρο με καλή υγεία



Προστατευτείτε από προβλήματα που καραδοκούν την εποχή αυτή.

Με το τέλος των διακοπών και την επιστροφή στην πόλη, δεν επιστρέφετε μόνον πίσω στις πεζές καθημερινές δραστηριότητές σας, ύστερα από ένα διάστημα ξεκούρασης και ανεμελιάς.

Συγχρόνως, οδεύοντας από το καλοκαίρι προς το φθινόπωρο, έχετε ν’ αντιμετωπίσετε και την αλλαγή μιας εποχής, η οποία χτυπά κυρίως την ψυχική υγεία, φέρνοντας αισθήματα απογοήτευσης, μελαγχολίας και άγχους…

Ψυχοσωματικά προβλήματα: Στο προσκήνιο!

Τον Σεπτέμβριο αυξάνονται τα ψυχοσωματικά προβλήματα, εφόσον η προσαρμογή τόσο στο εργασιακό περιβάλλον για τους ενήλικες όσο και στο μαθητικό περιβάλλον για τα παιδιά επιβαρύνει ψυχικά, αφού για την προσαρμογή αυτή απαιτείται μεγάλη προσπάθεια.

Δεν είναι επομένως τυχαίο ότι το Σεπτέμβρη επισκέπτονται πολλοί το γιατρό τους και παραπονούνται για παθήσεις που ενώ το καλοκαίρι είχαν υποχωρήσει, τώρα ξαναεμφανίστηκαν, όπως: κεφαλαλγίες, σπαστικές κολίτιδες, έλκη, αλλά και στομαχικές ενοχλήσεις, καθώς και καρδιακές αρρυθμίες.

Επίσης, όσοι έχουν κάποια προδιάθεση, ίσως αρχίζουν να εκδηλώνουν και νευρώσεις ή δύσπνοιες, αϋπνίες κ.ά.

Συμβουλές αντιμετώπισης

Ψυχοσωματικά προβλήματα τέτοιου είδους τ’ αντιμετωπίζετε είτε βρίσκοντας καινούριες διεξόδους, είτε οργανώνοντας τη ζωή σας έτσι, ώστε να σας δίνει καινούριο περιεχόμενο.

Σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν αμβλύνονται αλλά αντίθετα διογκώνονται, τότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου.

Αύξηση των λοιμώξεων: Εξαιτίας της μεταβολής του καιρού

Οι καιρικές μεταβολές του Σεπτεμβρίου αυξάνουν τις λοιμώξεις, κάτι που κάνει τους ειδικούς να περιμένουν έξαρση και της νέας γρίπης που έχει παρουσιαστεί τελευταία.

Θα πρέπει, λοιπόν, να έχετε ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσετε όλα αυτά.

Συμβουλές αντιμετώπισης

-Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές που χαρίζουν ενέργεια. Δηλαδή: Με φρούτα και φρέσκα λαχανικά, αμυλούχες τροφές (ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες, δημητριακά ολικής αλέσεως, κ.ά.), ελαιόλαδο, ψάρια ( είναι η καλύτερη πηγή ζωικής πρωτεΐνης) και νερό, το οποίο απομακρύνει γρήγορα τις τοξίνες από τον οργανισμό, διατηρώντας έτσι τη ζωντάνια του.

-Πίνετε αρκετό νερό. Για να είστε σε φόρμα πρέπει να πίνετε τρία λίτρα υγρά την ημέρα. Η μισή από την ποσότητα αυτή περιέχεται στις τροφές.

Επομένως πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του νερού των γευμάτων, του πρωινού ροφήματος, των καφέδων...Είναι καλύτερα να πίνετε νερό εκτός γευμάτων και να αποφεύγετε τα οινοπνευματώδη.

-Υιοθετείτε μια ήπια γυμναστική, για να σας χαλαρώνει και να σας απαλλάσσει από το στρες της καθημερινότητας, να μειώνει τη χοληστερίνη και την πίεσή σας, να βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική σας αντοχή, να ενισχύει την οστική δύναμή σας και να σας βοηθά να καίτε τις περιττές θερμίδες σας.

-Γελάτε συχνότερα για να ηρεμείτε, αφού ένα λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με 45 λεπτά χαλάρωσης! Το γέλιο, μάλιστα, θεωρείται και το αποτελεσματικότερο φάρμακο για πολλές ασθένειες, αφού βελτιώνει την ψυχική και σωματική ευεξία μας, διώχνοντας το στρες, βασική αιτία για προβλήματα, όπως μυϊκοί πόνοι από την ένταση, αϋπνίες, στομαχόπονοι κ.ά.

-Χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια: Όλοι γνωρίζουν πια ότι τα αιθέρια έλαια επηρεάζουν τόσο τον ψυχικό όσο και το συναισθηματικό μας κόσμο, δίνοντάς μας περισσότερη ευεξία και βοηθώντας μας να βλέπουμε τη ζωή θετικότερα.

Για την περίοδο, λοιπόν, του φθινοπώρου καταλληλότερα έλαια είναι το ζεστό άρωμα της λεβάντας, της λανγκ, της βαλεριάνας και του ροδόξυλου. Θα σας αναζωογονούν, θα σας χαλαρώνουν και θα σας ηρεμούν...


Πηγή: http://www.belife.gr
Διαβάστε περισσότερα...