Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με δωρεάν συμμετοχή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δηλώσεις συμμετοχής έως και αύριο.

Πώς συνδέονται μια σοκολάτα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον; Πώς μπορούμε να στήσουμε ένα δημιουργικό, ευχάριστο και ουσιαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές με θέμα την αλληλεξάρτηση των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν την ανθρωπότητα;

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν βιωματικό εργαστήριο με παιχνίδια, δραστηριότητες φιλαναγνωσίας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αναζητούν νόημα στη σχολική ζωή.

Αφορμή θα είναι το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου «Ο βυθός με τα σοκολατόδεντρα»

Από τις σελίδες του η ομάδα μας θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Από την τάξη μας ως την Ακτή του Ελεφαντοστού ο κόσμος συνδέεται μέσα από ένα γευστικό κομματάκι σοκολάτας!

Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για να ενεργοποιήσουν τα παιδιά σχετικά με την αξία των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και για να καλλιεργήσουν στάσεις ζωής φιλικές προς το περιβάλλον και δεξιότητες για μελλοντικούς ενεργούς πολίτες.

Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Πότε: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012, 19:00-20:30

Το εργαστήριο εμψυχώνει η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Υπεύθυνη Προγράμματος Κατάρτισης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 14/9/2012 στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΜΕ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΔΕΝΤΡΑ».

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιεχόμενο ενός κύκλου εκπαιδευτικών συναντήσεων που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εστιάζουν σε διδακτικές εφαρμογές πάνω σε γνωστικά αντικείμενα του Προγράμματος Σπουδών του Δημοτικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.