Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Το νέο συλλεκτικό νόμισμα των 5 ευρώ που ετοιμάζουν οι Γερμανοί


Η Γερμανία βγάζει σε κυκλοφορία ένα νέο νόμισμα, το οποίο έχει την αξία των 5 ευρώ και θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε συλλέκτες, ωστόσο η χρήση του θα επιτρέπεται στη χώρα και για πληρωμές, όπως ανακοίνωσε η Bundesbank.

Η ονομασία του νομίσματος είναι «Πλανήτης Γη» και περιμετρικά έχει μπλε χρώμα. Η μία πλευρά, σχεδιάστηκε από τον Στέφαν Κλάιν, και απεικονίζει της πέντε ηπείρους, ενώ η άλλη πλευρά σχεδιάστηκε από την Αλίνα Χόιγιερ και απεικονίζει το σύμβολο της Γερμανίας, τον αετό, ο οποίος περιβάλλεται από 12 Ευρωπαϊκά αστέρια.Το νόμισμα είναι μεγαλύτερο από αυτό των 2 ευρώ και το βάρος του δεν ξεπερνά τα 9 γραμμάρια.

Η αποκάλυψη είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι από γερμανική εφημερίδα, κανείς όμως δε γνώριζε περαιτέρω λεπτομέρειες.










Διαβάστε περισσότερα...

Φοιτητές Ιατρικής στο ΑΠΘ «σκηνοθετούν» επείγοντα περιστατικά


Εισαγάγουν την τεχνική της προσομοίωσης στην ιατρική εκπαίδευση.

Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), θα «σκηνοθετήσουν» επείγοντα ιατρικά περιστατικά, όπως έμφραγμα μυοκαρδίου, πνευμονική εμβολή, πολλαπλά χειρουργικά τραύματα, διαβητική κετοξέωση, αναφυλαξία και ανακοπή. Ο λόγος; Στοχεύουν να εισαγάγουν την τεχνική της προσομοίωσης στην ιατρική εκπαίδευση. Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του πρωτοποριακού σεμιναρίου, με τίτλο «ABCS3» (Applied Basic Clinical Seminar with Scenarios for Students) που θα πραγματοποιηθεί 22-24 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Το σεμινάριο αποτελεί εισαγωγή στη σύγχρονη ιατρική εκπαίδευση με τεχνικές που εφαρμόζονται σε μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει: 16 διαδραστικές διαλέξεις βασισμένες σε επείγοντα περιστατικά, τέσσερις σταθμούς βασικών πρακτικών κλινικών δεξιοτήτων και 10 κατασκευασμένα-σκηνοθετημένα επείγοντα περιστατικά (σενάρια), τα οποία θα διαχειριστούν με θεραπευτικές παρεμβάσεις και διαγνωστικές προσεγγίσεις φοιτητές ιατρικής, υπό την πίεση και καθοδήγηση ενός ειδικού εκπαιδευτή.

«Κατά τη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου, ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν τη διαδικασία της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης των ασθενών με επείγοντα προβλήματα. Για την ορθολογική αντιμετώπιση αυτών των ασθενών απαιτείται άριστη γνώση της παθοφυσιολογίας της νόσου, εγρήγορση και ενέργειες για την έγκαιρη διάγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και άμεση έναρξη της καταλληλότερης θεραπείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι η εκπαίδευση θα γίνει με ρεαλιστικά κατασκευασμένα και σκηνοθετημένα σενάρια επειγόντων περιστατικών. Ένα επιπρόσθετο χαρακτηριστικό του σεμιναρίου είναι η συζήτηση σε μικρές ομάδες, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων με τους ειδικούς ιατρούς» επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του «ABCS3» , καθηγητής Παθολογίας στο ΑΠΘ, Αστέριος Καραγιάννης.

Το «ABCS3» διοργανώνεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά από την ΕΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με 10 πανεπιστημιακές κλινικές του ΑΠΘ και άλλους φορείς, και αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 300 φοιτητές-εκπαιδευόμενους από όλη την Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκαναν αναφορά σε φωτογραφίες εγκύου στο Facebook γιατί «παραβίαζε τους όρους»


Δείτε τις εικόνες και τι λέει η 28χρονη.

Η 28χρονη Catherine Kelsey από το Ηνωμένο Βασίλειο σε λίγες μέρες θα φέρει στον κόσμο το γιο της, αλλά δεν περίμενε σε καμία περίπτωση ότι οι φωτογραφίες από την εγκυμοσύνη της θα θεωρηθούν ότι παραβιάζουν τους όρους χρήσης του Facebook και θα λάμβαναν αναφορές από χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο.

Η έγκυος δημοσίευσε φωτογραφίες με τη γυμνή φουσκωμένη κοιλιά της κι άλλες που αποκάλυπταν όλο το σώμα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά από κάποιους χρήστες θεωρήθηκε ότι παραβιάζουν τους κανόνες κι έγιναν αναφορές ότι η γυναίκα δεν τηρεί τους όρους του Facebook.

«Είναι θλιβερό να σκέφτεσαι ότι κάποιος είναι προσβεβλημένος από κάτι τόσο φυσικό και όμορφο», είπε η νεαρή γυναίκα και πρόσθεσε ότι αποφάσισαν να κάνουν μια ιδιαίτερη φωτογράφηση πριν από τη γέννηση του παιδιού τους που έρχεται μετά από δύο δύσκολες εγκυμοσύνες.

«Είναι κρίμα ότι κάποιος βλέπει κάτι λάθος σε αυτές. Ήμασταν έκπληκτοι που κάποιος έκανε αναφορά στις εικόνες, καθώς ήμασταν πολύ χαρούμενοι με αυτές», είπε η ίδια, ενώ ο σύζυγός της πρόσθεσε ότι οι γυμνές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης δεν είναι προσβλητικές ούτε χυδαίες, όμως φαίνεται ότι για κάποιους δεν είναι έτσι τα πράγματα και νομίζουν ότι παραβιάζουν τους κανόνες του Facebook.

Λίγο μετά την αναφορά των φωτογραφιών, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο επιβεβαίωσε στην γυναίκα το περιστατικό στέλνοντας της ένα μήνυμα ότι υπάρχουν αναφορές για κανόνες του Facebook που είχαν παραβιαστεί. Το μήνυμα έγραφε τα εξής: «Η φωτογραφία σας έχει αναφερθεί για την παραβίαση των κανόνων του Facebook όσον αφορά το γυμνό. Δεδομένου ότι δεν παραβιάζει τους συγκεκριμένους κανόνες, δεν αφαιρέθηκε».

Ωστόσο σε άλλες περιπτώσεις το Facebook έχει προχωρήσει σε αφαίρεση φωτογραφιών χωρίς κάποια προειδοποίηση, ενώ είναι ιδιαίτερα αυστηρό όσον αφορά τις φωτογραφίες θηλασμού που δημοσιεύονται. Πολλές φορές έχουν γίνει παράπονα από υπέρμαχους της δημοσίευσης φωτογραφιών με γυναίκες που θηλάζουν, αλλά το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να αλλάξει την πολιτική του με τις εικόνες θηλασμού.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξαπλώνεται η βία στη Γαλλία και εκτός Παρισιού


Σοβαρά επεισόδια σε διαδηλώσεις ενάντια στη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας σε ολόκληρη της χώρα.

Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας μεταξύ αστυνομικών και νεαρών που διαδήλωναν κατά της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή εκτόξευαν αντικείμενα και «εξύβρισαν» τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων πριν από μια συγκέντρωση με πρωτοβουλία διαφόρων φοιτητικών οργανώσεων. Νωρίς το απόγευμα, η ατμόσφαιρα παρέμενε ηλεκτρισμένη και οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων στις κροτίδες που έριχναν οι συγκεντρωμένοι.

Νωρίς το πρωί δύο μέλη της διεύθυνσης ενός σχολείου στο ανατολικό Παρίσι δέχτηκαν επίθεση από δύο νέους, σύμφωνα με τη διοίκησή του, η οποία κατέθεσε μήνυση. Το λύκειο όπου σημειώθηκε το επεισόδιο είναι αποκλεισμένο εδώ και πολλές εβδομάδες καθώς οι μαθητές έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Στη νότια Γαλλία, στο Μονπελιέ, αρκετές εκατοντάδες νέοι απέκλεισαν σήμερα πολλά λύκεια ενώ μικροσυγκρούσεις σημειώθηκαν σε πολλά σημεία της πόλης.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που επισκεπτόταν σήμερα το Μαντ, στα προάστια του Παρισιού, ήρθε αντιμέτωπος με περίπου 50 διαδηλωτές, τους οποίους απομάκρυναν σύντομα αστυνομικοί.

Κοντά στην Τουλούζη ο Πιερ Γκατάζ, ο πρόεδρος του Medef (το μεγαλύτερο εργοδοτικό σωματείο της Γαλλίας) μπήκε στο στόχαστρο περίπου 200 διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για να σαρκάσουν την παρουσία του σε ένα συνέδριο με θέμα τη «μοναξιά» των εργοδοτών.

Σε άλλες πόλεις, όπως στη Ρεν, οργανώθηκαν διαδηλώσεις έξω από ταχυφαγεία McDonalds σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τη φοροαποφυγή και την παραβίαση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων» από τις πολυεθνικές.

Με την ελπίδα ότι θα κατευνάσει τα πνεύματα και θα σταματήσει τις αντιδράσεις για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Δευτέρα μια σειρά από μέτρα που θα βοηθήσουν τους νέους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Τα μέτρα αυτά θεωρήθηκαν θετικά από τις κυριότερες φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις οι οποίες ωστόσο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας να μην προχωρήσει η μεταρρύθμιση, την οποία θεωρούν υπερβολικά φιλελεύθερη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο 25,3% το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα


Ραδιομαραθώνιος της UNICEF στις 19 Απριλίου.

Υπολογίζεται ότι 424.000 παιδιά ζουν στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως καταδεικνύει η ετήσια έκθεση της UNICEF για τα παιδιά στην Ελλάδα, που παρουσιάστηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2014 η παιδική φτώχεια ανήλθε στο 25,3%, ποσοστό αυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010 (22,3%). Η έρευνα αποτυπώνει επίσης το μεγάλο ποσοστό των οικογενειών που εμφανίζουν σοβαρή υλική αποστέρηση, δηλαδή έχουν αντικειμενική αδυναμία να πληρώσουν τουλάχιστον τέσσερα από εννιά αγαθά και υπηρεσίες (ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, θέρμανση, κρέας, διακοπές, τηλεόραση, αυτοκίνητο, τηλέφωνο). Το επίπεδο σοβαρής υλικής αποστέρησης ανήλθε το 2015 στις οικογένειες με παιδιά στο 26,8%. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται δραματικά στις μονογονεϊκές οικογένειες (36,6%) και στις πολύτεκνες οικογένειες (31,3%).

Επίσης, από το 2010, οπότε γίνεται έντονη η κρίση στην Ελλάδα, οι οικογένειες με παιδιά έχουν προχωρήσει σε δραματική μείωση των καταναλωτικών δαπανών τους. Ενδεικτικά για μια οικογένεια με δύο παιδιά η μέση μηνιαία καταναλωτική δαπάνη ανερχόταν το 2014 σε 1.551 ευρώ, ενώ το 2008 το αντίστοιχο ποσό ήταν 2.832 ευρώ.

Έπειτα από ανάλυση των δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat της περιόδου 1995-2015 αναδεικνύεται εξάλλου η δραματική επιδείνωση του επιπέδου διαβίωσης των παιδιών στην Ελλάδα, καθώς η παιδική φτώχεια αυξήθηκε κατά 6,3%, κάτι που σημαίνει ότι 122.340 περισσότερα παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της φτώχειας.

Η διαχρονική ανάλυση της φτώχειας με βάση τις ηλικιακές ομάδες δείχνει επιπλέον ότι η φτώχεια των παιδιών έχει αυξηθεί περισσότερο από ότι η φτώχεια των ενηλίκων από το 1995 μέχρι σήμερα (6.3% έναντι 4,6% αντίστοιχα).

Την έρευνα εκπόνησε επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Στέφανο Παπαναστασίου, διδάσκοντα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

«Η έκθεση αφορά στα παιδιά της οικονομικής κρίσης, τα οποία αποτελούν τα σιωπηλά θύματα των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα μας», επισήμανε σε σχετική συνέντευξη τύπου η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Σοφία Τζιτζίκου. «Υπάρχει και μια άλλη ομάδα παιδιών, τα προσφυγόπουλα», πρόσθεσε η ίδια, «τα οποία ξεπερνούν το 50% των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης».

«Οι αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις, οι πόλεμοι και τα πολλαπλά προβλήματα οδηγούν στη φτώχεια. Δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια χωρίς να καταπολεμήσουμε τις αιτίες της», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. «Η οικονομική κρίση μας έχει οδηγήσει να κάνουμε διαχωρισμό ανάμεσα στην οικονομική πολιτική και την κοινωνική πολιτική. Δεν μπορούμε όμως να ασκούμε πολιτικές που να περικόπτουν τις δαπάνες στην υγεία και την παιδεία και να ερχόμαστε με την κοινωνική πολιτική να καλύψουμε τα κενά που δημιουργούνται. Οι δύο αυτές πολιτικές είναι αλληλένδετες», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, σε ανάλυση του θεσμικού πλαισίου για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού που επιχειρείται στην έκθεση, διαπιστώνεται ότι στην Ελλάδα σε συνταγματικό και νομοθετικό επίπεδο υπάρχει ένα πλέγμα διατάξεων που διασφαλίζει την επαρκή προστασία. «Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι στην εφαρμογή των νόμων προστασίας», εξήγησε η νομικός, Μαριάνθη Νταφούλη.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, η ίδια υπογράμμισε ότι παρατηρείται η εφαρμογή της μετατόπισης των διαδικασιών ασύλου εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την επιστροφή σε χώρες προέλευσης, την παροχή οικονομικής και υλικοτεχνικής βοήθειας σε τρίτες χώρες διέλευσης και τη δημιουργία κέντρων εξέτασης αιτημάτων ασύλου εκτός της ΕΕ.

Η ετήσια έκθεση της UNICEF «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2016- Παιδιά σε κίνδυνο» συμπεριλαμβάνει τέλος προτάσεις πολιτικής για τη βελτίωση της κατάστασης των παιδιών στη χώρα, όπως την υλοποίηση μιας δημόσιας κοινωνικής επένδυσης με καθολικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, την υιοθέτηση πολιτικών που εστιάζουν σε παροχές σε χρήμα και είδος με βάση την αρχή της καθολικότητας, την υποστήριξη των ευάλωτων οικογενειών με παιδιά, την προώθηση της ισότητας ευκαιριών ανάμεσα στα φύλα στην αγορά εργασίας, την έμφαση στις γονεϊκές άδειες από την εργασία και για τους δύο γονείς, την ανάπτυξη δημόσιων δομών προσχολικής φροντίδας και την ίδρυση ενός φορέα που θα συντονίζει την εφαρμογή των πολιτικών και των προγραμμάτων παιδικής προστασίας. Επίσης, επισημαίνεται ότι χρειάζεται να υιοθετηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και μετρήσιμους στόχους.

Ραδιομαραθώνιος της UNICEF

Την Τρίτη 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Ραδιομαραθώνιος της UNICEF σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ραδιοσταθμών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα αφιερώσουν μέρος ή όλο το πρόγραμμά τους στο σκοπό του Ραδιομαραθωνίου.

«Είναι υπέρτατη υπερηφάνεια να είσαι άνθρωπος και αυτό πρέπει να το αποδείξουμε, πρέπει να είναι καθημερινή πρακτική μας», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής.

Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει στο Ραδιομαραθώνιο με τους εξής τρόπους:

- Τηλεφωνώντας από σταθερό για προσφορές στο 801 500 12345 όλες τις ημέρες και όλο το 24ωρο

- Στέλνοντας SMS με τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 19059 από σήμερα ως και τις 20 Απριλίου (χρέωση 1 ευρώ συν ΦΠΑ)

- Καλώντας από σταθερό ΟΤΕ στο 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3 ευρώ συν ΦΠΑ ανά κλήση)

- Μέσω ίντερνετ στο www.unicef.gr

- Δωρεές γίνονται επίσης στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών στις τράπεζες:

ΕΘΝΙΚΗ: 169/480020-64

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011

ALPHA BANK: 115 002002 017649

EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998

ΑΤΤΙΚΗΣ: 54799691

HSBC: 002-066694-130

Τα έσοδα από τον Ραδιομαραθώνιο θα διατεθούν για τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά σε κίνδυνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ρωσία αποκάλυψε πόσο κοστίζει η διατήρηση του ταριχευμένου σώματος του Λένιν


Αντιδράσεις για το υψηλό κόστος.

Ο Βλαντιμίρ Λένιν, ο ηγέτης της ρωσική επανάστασης, άφησε την τελευταία του πνοή το 1924 και μέχρι σήμερα η σορός του φυλάσσεται στο μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία, όπου μια σειρά από επιστήμονες ελέγχουν το σώμα του ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τυχόν φθορές.

Το θέμα της διατήρησης του ταριχευμένου σώματος, είδε ξανά το φως της δημοσιότητας όταν διέρρευσε έγγραφο από το γραφείο προμηθειών του κράτους. Σύμφωνα με αυτό, η κυβέρνηση θα δαπανήσει φέτος 13 εκατομμύρια ρούβλια, τουτέστιν 200.000 δολάρια προκειμένου να συντηρηθεί το σώμα όπως ήταν και όσο ήταν εν ζωή. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, υπεγράφη συμβόλαιο συνεργασίας με εταιρεία βιο-ιατρικής όπου το λογαριασμό θα καταβάλει το κράτος χωρίς ωστόσο να ονομάζεται η εταιρεία.

Πάντως, σύμφωνα με online δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 8.000 Ρώσοι, το 62% αυτών, φαίνεται πως συμφωνούν στο να δοθεί στον Λένιν μια κανονική κηδεία. Τα νέα του προϋπολογισμού για τη διατήρηση του ταριχευμένου σώματος, δεν χαιρετίστηκε ευνοϊκά και από χρήστες των μέσων κοινωνικής, μια μεγάλη μερίδα των οποίων αναφέρει ότι ακόμα και ο ίδιος Λένιν δεν θα ήθελε να του «φέρονται σαν είδωλο».








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό κατάρρευση η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας - Σε 23 νομούς δεν υπάρχουν παιδίατροι


Υπό κατάρρευση βρίσκεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και όχι μόνο. Στην Κέρκυρα δεν υπάρχει οφθαλμίατρος αλλά ούτε και συμβεβλημένος οφθαλμίατρος του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα σε 23 νομούς της χώρας δεν υπάρχουν παιδίατροι ούτε στα παραρτήματα του ΠΕΔΥ αλλά ούτε συμβεβλημένοι γιατροί.

Τα μισά εργαστήρια του ΠΕΔΥ έχουν κλείσει και οι ασφαλισμένοι πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα πληρώνοντας από τσέπη τους και επιβαρύνοντας κι άλλο στον ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι και γιατροί τεσσάρων μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας εκπέμπουν SOS.

Δείτε το βίντεο του STAR



Υπενθυμίζεται ότι αίσθηση είχε προκαλέσει η αυτοψία-σοκ της Realnews πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο «Τζάνειο» και στο «Γεώργιος Γεννηµατάς». Η κατάσταση ήταν τριτοκοσµική µε ασθενείς αβοήθητους στους διαδρόµους, καθώς λείπουν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, µηχανήµατα και υλικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάρρευση κτιρίου στην Τενερίφη - Φόβοι για νεκρούς


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και εννέα αγνοούνται έπειτα από κατάρρευση κτιρίου στην Τενερίφη, ενώ εκφράζονται φόβοι για νεκρούς, όπως μεταδίδουν τα διεθνή δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη λίγο πριν την κατάρρευση του κτιρίου, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τυχόν παγιδευμένους στα συντρίμμια του κτιρίου.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο δραπέτης χιμπατζής που αναστάτωσε μια ολόκληρη πόλη στην Ιαπωνία


Σε άμεσο κίνδυνο έβαλαν την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα ενός αρσενικού χιμπατζή οι ιαπωνικές αρχές.





Ο 24χρονος χιμπατζής το είχε σκάσει από τον ζωολογικό κήπο και είχε ανέβει σε μια κολώνα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Το ζώο δεν ήθελε να κατέβει από τα καλώδια και τότε ένας υπάλληλος το πυροβόλησε με αναισθητική ένεση. Μετά από λίγα λεπτά ο χιμπατζής έχασε τις αισθήσεις και έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η κατάσταση της υγείας του.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκάρει η μητέρα από την Πάτρα: Έβαλα το παιδί μου στην κατάψυξη γιατί δεν είχα χαρτιά να το θάψω


Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη πριν από λίγες μέρες στην Πάτρα. Μια μητέρα απέβαλε στο 409 Νοσοκομείο της Πάτρας, και στη συνέχεια πήρε το νεκρό έμβρυο το και το κατέψυξε στο σπίτι της.

Όπως ανέφερε η ίδια στο dete.gr, η γυναίκα κρατούσε στον καταψύκτη της κουζίνας της, το έμβρυο μέχρι να βρει τα χαρτιά για να το θάψει.

«Όταν έλαβα τα χαρτιά το έθαψα κανονικά. Είναι δυνατόν να κρατάω παιδί 15 μέρες στην κατάψυξη;», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προκειμένου να γίνει η ταφή του εμβρύου χρειάστηκε η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Αντώνη Χαροκόπου.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών - Τι θα γίνει με την πληρωμή των δόσεων


Έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ηλεκτρονικής Αθηνών, στο Περιστέρι συγκεντρώνονται από το πρωί οι 450 εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι μένουν στο δρόμο μετά τη χθεσινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που την κήρυξε σε κατάσταση πτώχευσης.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, ο εργαζόμενος Βαγγέλης Κόικας, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση γιατί μπαίνουν σε καθεστώς ανεργίας και φοβούνται ότι δεν θα λάβουν καν τις αποζημιώσεις τους.

Ο κ. Κόικας σημείωσε ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν πληρώθηκαν το προηγούμενο 15νθημερο του μισθού τους, αλλά και το δώρο του Πάσχα.

Τα προβλήματα στην επιχείρηση παρουσιάστηκαν από την έναρξη της κρίσης, το 2010. «Βλέπαμε μια κατάσταση, ότι οδηγούμαστε σε πτώχευση, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο όταν έκλεισε ένα υποκατάστημα στο Ηράκλειο», ανέφερε ο κ. Κόικας, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση στους εργαζόμενους για το τι «μέλλει γενέσθαι».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 267/13-4-2016 απόφασή του κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης και από σήμερα τα 45 καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά.

Η εταιρεία αποδίδει το «λουκέτο» στο γεγονός ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιελάμβανε και νέο τραπεζικό δανεισμό ακυρώθηκε μετά τις δραματικές εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού και την επιβολή των capital controls.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας είχε συγκαλέσει για σήμερα τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση, με σκοπό τη διασφάλιση των απαιτήσεων των εργαζομένων.



---------------

Τι θα γίνει με την πληρωμή των δόσεων στην Ηλεκτρονική Αθηνών

Κατέβηκε και η ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας.

Τέλος στην ιστορία της Ηλεκτρονικής Αθηνών έβαλε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καθώς έκανε την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η Ηλεκτρονική από τις 9 Μαρτίου.

Το Πρωτοδικείο όρισε τη σημερινή ως μέρα παύσης των πληρωμών από την εταιρία και διέταξε τη σφράγιση της περιουσίας της.

Οπως αναφέρει η Ηλεκτρονική σε ανακοίνωσή της, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα, 14 Απριλίου.

Η εταιρεία αναφέρει ότι: «Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που -εκτός των άλλων- ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με τη στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015, είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό».

Το λουκέτο στην Ηλεκτρονική και στα καταστήματά της, εκτός από το γεγονός ότι οδηγεί στην ανεργία 450 εργαζομένους, δημιουργεί και ορισμένα ερωτήματα στους καταναλωτές που την επέλεγαν για τις αγορές τους.

Καταρχήν τι θα γίνει με τις δόσεις που πληρώνουν όσοι έχουν αγοράσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα (έπαψε να λειτουργεί επίσης) ή κάποιο κατάστημα της εταιρείας.

Η απάντηση είναι ότι οι δόσεις συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά, καθώς η αγορά των προϊόντων γινόταν μέσω πιστωτικής κάρτας ή μέσω έκδοσης καταναλωτικού δανείου (σε λίγες περιπτώσεις). Δηλαδή οι άτοκες δόσεις που έδινε η Ηλεκτρονική δεν χρηματοδοτούνταν από την ίδια, αλλά από την τράπεζα. Οπότε η οφειλή συνεχίζει να υφίσταται.

Σε κάθε περίπτωση, σε τέτοιες ραγδαίες εξελίξεις, δημιουργούνται ορισμένα απόνερα. Δηλαδή τι θα γίνει με όσους για παράδειγμα αγόρασαν χθες μία τηλεόραση ή ένα ψυγείο σε δόσεις με κάρτα ή με μετρητά και δεν το έχουν παραλάβει ακόμη; Μπορεί να βρεθούν να πληρώνουν δόσεις για ένα προϊόν που δεν έχουν παραλάβει;

---------------


Εργαζόμενοι Ηλεκτρονικής: Διεκδικούμε τις αποζημιώσεις μέχρι το τελευταίο ευρώ


Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας αυτή την ώρα – Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Στο υπουργείο Εργασίας μετέβησαν δεκάδες εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών, μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα στα κεντρικά της εταιρείας στο Περιστέρι.

Ομάδα περίπου 40 ατόμων εισήλθε στο κτίριο του υπουργείου προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

«Αυτό το οποίο ξέρουμε είναι ότι μέσα σε ένα βράδυ η εταιρεία δήλωσε πτώχευση χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση πέρα από κάποιες φήμες που άφηναν να διαρρέουν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και έχουμε μείνει 450 εργαζόμενοι στον δρόμο. Αυτό το οποίο διεκδικούμε είναι η καταβολή των αποζημιώσεών μας μέχρι και το τελευταίο ευρώ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παναστασόπουλος Χάρης, πρώην διευθυντής στο κατάστημα της Παλλήνης το οποίο έχει κλείσει και μέλος της προσωρινής επιτροπής αγώνα εργαζομένων Ηλεκτρονικής.

Δείτε φωτορεπορτάζ στο newsbeast.gr...










Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση στην Αθήνα


Ανοιχτή έως τις 24 Απριλίου.

Πανδαισία λουλουδιών και φυτών φιλοξενεί η Ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση που διοργανώνουν οι Φυτωριούχοι Αττικής, στην Πλατεία Κοτζιά έως τις 24 Απριλίου.

Ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση στην Αθήνα

Η έκθεση λειτουργεί σε καθημερινή βάση, από τις 09.00 έως τις 21.00, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, παρέχοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να προμηθευτούν σε προσιτές τιμές φυτά από Έλληνες παραγωγούς αλλά και να ενημερωθούν από γεωπόνους για τους τρόπους φύτευσης και συντήρησης των οικιακών φυτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα δέρνει τον 2χρονο γιο της για να εκδικηθεί τον πρώην άνδρα της!


Κατέγραψε τον ξυλοδαρμό σε βίντεο και το έστειλε στην οικογένειά του - ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες.

Σοκ προκαλεί το βίντεο με μια μητέρα από τη Ρωσία που δέρνει τον 2χρονο γιο της για να τιμωρήσει τον πρώην άνδρα της που τους εγκατέλειψε.

Στο βίντεο φαίνεται το αγοράκι, ονόματι Sasha, να προσπαθεί να προστατευθεί από τα χτυπήματα ενώ η μητέρα του συνεχίζει το ξύλο φωνάζοντας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που διερευνά το περιστατικό, η γυναίκα κατέγραψε το βίντεο στο σπίτι της οικογένειας στην πόλη Ροστόβ Ον Ντον και στη συνέχεια το έστειλε στην οικογένεια του πρώην συντρόφου της.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η γυναίκα ήταν έξαλλη όταν ο άνδρας την εγκατέλειψε και της ανακοίνωσε πως ξεκινά τη διαδικασία διαζυγίου.

Εκείνη άρχισε να χτυπά τον Sasha ως τιμωρία για τον πατέρα του!

«Εκβίαζε τον άνδρα της με τα βίντεο αυτά, που έστελνε στην αδελφή του», ανέφερε συγγενής. Η οικογένεια ανησυχεί για τις επιπτώσεις της βίαιης συμπεριφοράς της μητέρας στην αθώα ψυχή του αγοριού. Όπως λένε συγγενείς, ο μικρός έχει γίνει εσωστρεφής και αρνείται να μιλήσει σε «μεγάλους».

Η θεία και η γιαγιά του Sasha, από την πλευρά του πατέρα του, προσπαθούν να διεκδικήσουν την κηδεμονία του παιδιού.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουριστική καμπάνια από την Περιφέρεια Αττικής


Απομακρύνεται από τη μονοδιάστατη ταύτιση της Αττικής με τον συνεδριακό τουρισμό και αυτόν του Σαββατοκύριακου.

Η ολοκληρωμένη ανάδειξη του τουριστικού πλούτου της Αττικής, μέσα από μια πλήρη γκάμα ελκυστικών και ανταγωνιστικών προϊόντων, απόλυτα ώριμων και για τη διεθνή αγορά, είναι ο στόχος του στρατηγικού σχεδίου δράσης της νέας τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Αττικής, για την περίοδο 2016 - 2020, το οποίο θα εγκρίνει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η εφαρμογή του, σύμφωνα με το ευρύτερο πλαίσιο προγραμματισμού της Περιφέρειας, θα λειτουργήσει και ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, καθώς αποβλέπει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής. Με την ενέργεια αυτή, προσδοκάται η ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής στο εσωτερικό και κυρίως στο διεθνές περιβάλλον, αλλά και η αύξηση της αποτελεσματικότητα των ενεργειών μάρκετινγκ, μέσω της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης των κονδυλίων που θα διατεθούν για την ισόρροπη προβολή όλων των σημαντικών επιμέρους προορισμών.

Βάσει του σχεδίου, η Περιφέρεια, με σταθερό πλέον βηματισμό, απομακρύνεται από τη μονοδιάστατη ταύτιση της Αττικής με τον συνεδριακό τουρισμό και αυτόν του Σαββατοκύριακου, σκοπεύοντας στην επίτευξη επιπρόσθετων στόχων, με την προβολή κάθε επιμέρους προϊόντος στον εκάστοτε εποχιακό κύκλο του, που εντοπίζεται στις διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για τον τουρισμό Ελένη Δημοπούλου «με το σχέδιο αυτό υλοποιείται το όραμα για τον τουρισμό τής διοικητικής Αρχής, όπως προγραμματικά είχε εξαγγελθεί με βασικούς στόχους την:

- Ισχυροποίηση του ονόματος της Αττικής στον διεθνή Τουριστικό χάρτη με ανάλογη οικονομική και κοινωνική ανταποδοτικότητα και την εμπλοκή όλων των παραγωγικών τομέων: πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή.

-Ανάπτυξη και ενίσχυση των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών της τουριστικής εμπειρίας σε όλη την Αττική που την καθιστούν μοναδική.

-Ισόρροπη και αειφόρος σχέση της τουριστικής δραστηριότητας με το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον της Αττικής

-Αποτελεσματική αξιοποίηση και προβολή όλων των τουριστικών πόρων της με σύγχρονες δράσεις χωρίς υπέρογκες δαπάνες (value for money).

Για το τελευταίο αυτό ζήτημα, των δαπανών, η κ. Δημοπούλου, με δήλωσή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, επεσήμανε πως στους βασικούς στόχους της Περιφέρειας, για κάθε δράση της, εντάσσεται η συνάρτηση της καλύτερης αξιοποίηση των περιορισμένων, έτσι και αλλιώς, πόρων με τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο με επιλογές «καινοφανείς για τα δεδομένα του δημοσίου με διαδικασίες που προωθούν το δημόσιο χαρακτήρα, τη δημοκρατική επιλογή και την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι η Περιφέρεια για την κατάρτιση της σχετικής έρευνας- μελέτης απευθύνθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών «αξιοποιώντας το καλύτερο ερευνητικό δυναμικό με τον οικονομικότερο τρόπο». Ακολούθησε διαβούλευση με τους δήμους και τους εμπλεκόμενους δημόσιους καιιδιωτικούς φορείς και στη συνέχεια η επανεξέταση και τα συμπεράσματα για την οριστική διαμόρφωση του σχεδίου της καμπάνιας. Σχέδιο με προδιαγραμμένη και κοστολογημένη ανά έτος και κατηγορία δαπάνη, την οποία θα ελέγχει συστηματικά η νεοσύστατη υπηρεσία Τουρισμού της Περιφέρειας. Το σημαντικότερο όλων αυτών των επιλογών αποτελεί η δαπάνη του στρατηγικού αυτού 5εντετούς σχεδίου, του οποίου το συνολικό κόστος ανήλθε στα 5 εκατ. ευρώ έναντι του κόστους των 8 εκατ. ευρώ, του προηγούμενο αντίστοιχου 3ετούς σχεδίου.

Τέλος, τα βασικά σημεία της κεντρικής στρατηγικής προσέγγισης του σχεδίου μπορούν να συνοψιστούν στα ακόλουθα σημεία:

-Να αναδειχθούν στην Αττική δυο διακριτά χαρτοφυλάκια ταξιδιωτικών εμπειριών: το γεωγραφικό και το θεματικό, που θα αποτελούν υποσύνολα προορισμών και τουριστικών προϊόντων.

-Να εστιαστούν οι πεπερασμένοι πόροι της Περιφέρειας Αττικής στις πιο ελκυστικές και ώριμες τουριστικές αγορές.

-Να βελτιωθούν οι τουριστικές επιδόσεις της Αττικής, ιδίως ως προς την εποχικότητα και τη μέση παραμονή των επισκεπτών της.

-Να επωφεληθούν όλες οι περιοχές της Αττικής από τις προτεινόμενες ενέργειες τουριστικής προβολής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόζαραν με αρκετή δόση χιούμορ για καλό σκοπό


Τι έκανε μία παρέα φίλων όταν έμαθε ότι ο φίλος τους διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο.

Με το που έμαθαν ότι ο φίλος τους διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο, αποφάσισαν χωρίς δεύτερη σκέψη να τον βοηθήσουν. Έτσι μία παρέα φίλων πόζαρε για το ημερολόγιο «dad bods» έτσι ώστε να μαζέψουν χρήματα για τη θεραπεία του.

Ο Jeremy Hensley από την Φλόριντα ανακάλυψε πέρυσι ότι έχει καρκίνο στον εγκέφαλο και ενημέρωσε την παρέα του για την κατάστασή του. Εκείνοι με την σειρά τους δεν ήθελαν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Πόζαραν για ένα ημερολόγιο με αρκετή δόση χιούμορ.

Τις φωτογραφίες τράβηξε η Kaley Novicki στο σπίτι της και στη συνέχεια δημιούργησαν τη σελίδα στο στο Facebook «Dad-Bod Calendar Clique».



Η Novicki είπε στο Buzzfeed: Οι φωτογραφίες δείχνουν καθημερινούς ανθρώπους που δεν είναι σε φόρμα και που δεν έχουν χρόνο να πάνε σε γυμναστήριο.



Μάλιστα, όπως σημειώνει η ίδια η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι η ίδια μπορούσε να φανταστεί.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η οφθαλμαπάτη που έχει τρελάνει το διαδίκτυο


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει δύο μάλλον ανόμοια κομμάτια ξύλο να γίνονται ίσα μόλις τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Marc Settle στο Twitter, παρατήρησε κάτι περίεργο όταν μάζευε τα παιχνίδια του γιου του. Δύο καμπυλωτά κομμάτια ξύλου από το τρενάκι του παιδιού φαίνονταν με την πρώτη ματιά ανόμοια, όταν όμως τα τοποθέτησε το ένα πάνω στο άλλο, έδειχναν ίσα.

Πρόκειται για οφθαλμαπάτη ή για πραγματικό γεγονός;

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα social media αλλάζουν τους κανόνες στην τουριστική επιχειρηματικότητα


Συνέδριο από το τμήμα ΜΜΕ του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Συνέδριο διοργανώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο κατά το οποίο θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλάζουν τις παραδοσιακές μεθόδους επικοινωνίας, δημιουργώντας ένα πλαίσιο προβολής του τουριστικού προϊόντος.

Το συνέδριο διοργανώνει το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, με θέμα «Νέα Μέσα και Επιχειρηματικότητα στον τουρισμό», το οποίο πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του ιδρύματος.

Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που πρωταγωνιστεί σε ανάπτυξη σε παγκόσμια κλίμακα και, όπως τόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, «είναι η εκδίκηση της βιομηχανίας του ελευθέρου χρόνου, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγικός κλάδος στον κόσμο». Μάλιστα, σε 107 χώρες, παγκοσμίως, η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ των οικονομιών τους ανέρχεται από 8% έως 25%. Σύμφωνα με διεθνές μελέτες, όπως αναφέρθηκε, ο τουρισμός θα αναπτύσσεται με πολύ υψηλούς ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι μειώνεται η κατά κεφαλήν δαπάνη των πολιτών.

Εστιάζοντας στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ψηφιακή επιχειρηματικότητα, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Μιχαήλ Κλήμης μίλησε για ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης με την είσοδο νέων παικτών που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού. Τέτοιοι παίκτες είναι το Trip Advisor, το Expedia, το Airbnb, κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ύπαρξη του Airbnb έχει επηρεάσει την κερδοφορία ξενοδοχειακών μονάδων σε παγκόσμια κλίμακα και, την ίδια στιγμή, τα ξενοδοχεία απώλεσαν πάνω από 108 εκατομμύρια ευρώ από προσφερόμενες υπηρεσίες. Υπολογίζεται, μάλιστα ότι στα επόμενα χρόνια θα καλύπτει το 12% της παγκόσμιας ξενοδοχειακής ζήτησης.

Τα εργαλεία του διαδικτύου γίνονται όχημα και «τρέχουν» και στον Δήμο της Αθήνας. Στην παρέμβασή του, ο Αλέξης Γαληνός, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), υπογράμμισε ότι ο Δήμος, μέσω της ΕΑΤΑ και γραφείου συνεδρίων, «τρέχει» ήδη μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας. Το σχέδιο αυτό φέρει την ονομασία «Έργο Αθήνα» και, στο πλαίσιο αυτό, έλαβαν χώρα δράσεις που έδωσαν πρόσθετη αξία στην Αθήνα. Για παράδειγμα, είπε, η Αθήνα δημιούργησε το δικό της ετήσιο διεθνές επαγγελματικό Workshop, το Travel Trade athens, στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται τουλάχιστον 3.000 συναντήσεις μεταξύ ξένων και Ελλήνων επαγγελματιών.

Σε, ό,τι αφορά τις συνθήκες που δραστηριοποιούνται οι Έλληνες επιχειρηματίες, ο διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ Άρης Ίκκος επισήμανε ότι αυτοί αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, υψηλής φορολόγησης και αθέμιτου ανταγωνισμού, από τις νέες μορφές επιχειρηματικότητας. Ωστόσο, σημείωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, ο ελληνικός τουρισμός κατέγραψε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται αύριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 12 τραυματίες από τον σεισμό στο Κουμαμότο


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία.

Τρεις νεκροί πολλοί τραυματίες και τουλάχιστον 19 σπίτια κατέρρευσαν από την ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών που έπληξε τη νοτιοδυτική Ιαπωνία, μια περιοχή που φιλοξενεί πολλές μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία Κουμαμότο, στο νησί Κιούσου, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα. Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει 350 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση NHK τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το κανάλι ανέφερε επίσης ότι εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 21.26, τοπική ώρα (15.26 ώρα Ελλάδας). Ακολούθησαν πολλές μετασεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων μία ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών (στις 22.07, τοπική ώρα) και άλλη μία 6,4 βαθμών (τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, 18.00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Η υπηρεσία προειδοποίησε ότι αναμένει πολλούς μετασεισμούς επί τουλάχιστον μία εβδομάδα και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Το NHK έκανε επίσης λόγο για τρεις πυρκαγιές και έναν εκτροχιασμό ταχείας αμαξοστοιχίας στο Σινκάνσεν. Το τρένο δεν μετέφερε επιβάτες όμως όλα τα δρομολόγια διακόπηκαν προκειμένου να επιθεωρηθούν οι γραμμές, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στην Ιαπωνία όταν σημειώνονται ισχυροί σεισμοί. Αναφέρθηκαν επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η εταιρεία Kyushu Electric Power, που διαχειρίζεται τις πυρηνικές μονάδες της επαρχίας, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Σεντάι, όπου βρίσκονται οι δύο εν λειτουργία πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ιαπωνίας. «Εξετάζουμε αν η δόνηση είχε κάποια επίπτωση στον σταθμό, όμως προς το παρόν λειτουργεί κανονικά», ανέφερε ένας υπεύθυνος της εταιρείας.

Δεν αναφέρθηκαν επίσης ζημιές ή προβλήματα στους άλλους πυρηνικούς σταθμούς της περιοχής, όπως εκείνους του Εχίμε και του Γκενκάι.















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω ποδηλατικού αγώνα


Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας φέρνει ο «23ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας» την Κυριακή 17/04/2016,όπου και θα πραγματοποιηθούν προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους, περιοχής Δήμου Αθηναίων ως εξής:

- Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της Πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Πλ. Ομονοίας.

- Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Πλ. Συντάγματος.

- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

- Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.

- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κοδριγκτώνος και της πλ. Ομονοίας και και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας.

- Ιουλιανού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λιοσίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Παρρασίου και της πλ. Βάθη και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Μάρνη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Πλ. Καραϊσκάκη.

- Αχιλλέως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Θερμοπυλών, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

- Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

- Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

- Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

- Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

- Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Επιπρόσθετα δε θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής, που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες και για όσο χρόνο διαρκέσει η εκδήλωση εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων:

- Λ. Αλεξάνδρας – Παπαρρηγοπούλου.

- Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.

- 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Χαλκοκονδύλη.

- Σταδίου - Αμερικής.

- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Αμερικής

- Λ. Βασ. Κων/νου – Παυσανίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και Λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι


Απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και την Μ. Δευτέρα.

Η επιβολή ΦΠΑ , από 23% σε 24%, στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα για πρόσβαση στη δικαιοσύνη, λένε οι δικηγόροι.

Την συνέχιση της αποχής έως και την Μ. Δευτέρα 25.4.2016 αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Επιπλέον, η Επιτροπή αποφάσισε την εκ νέου συνεδρίασης της στις 23.4.2016, προκειμένου να εκτιμηθούν οι έως τότε εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

Η απόφαση ελήφθη ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας, χωρίς -όπως λένε οι δικηγόροι- ουσιώδεις αλλαγές, σύμφωνα με τη δημόσια εξαγγελία των συναρμοδίων Υπουργών στη συνέντευξη τύπου της 12.4.2016.

Τέλος, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους «ομόθυμη ήταν η αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής στην δημοσιοποιηθείσα (και μη διαψευσθείσα) κυβερνητική πρόταση για αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%. Οίκοθεν νοείται ότι η επιβολή ΦΠΑ ειδικά στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα των διαδίκων για πρόσβαση στη δικαιοσύνη και δικαστική προστασία καθώς και την αρχή της ισότητας των διαδίκων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνταγματική η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ των ιαματικών πηγών σε Υπάτη και Θερμοπύλες


Κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Συνταγματική και νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη μεταβίβαση στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) των ιαματικών πηγών των Λουτρών Υπάτης και των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών – Καλλιδρόμου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις προσφυγές κατοίκων των περιοχών οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων κρίνοντας ότι η μεταβίβαση των ιαματικών πηγών στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. «δεν προσκρούει στο Σύνταγμα, τον Αστικό Κώδικα και τη νομοθεσία για την προστασία και τη χρήση των ιαματικών πηγών».

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή: α) ακίνητο συνολικού εμβαδού 837.958 τ.μ., μαζί με τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις, στην ιαματική πηγή Λουτρών Υπάτης και β) ακίνητο, στην περιοχή του τέως Δήμου Θερμοπυλών, μαζί με τα κτίσματα και τις άλλες εγκαταστάσεις του, εμβαδού, περίπου, 800.000 τ.μ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...