Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η φωτογραφία των ερωτευμένων γυναικών που κάνει θραύση


Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν.

Η Melanie και η Vanessa Iris Roy, από την βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, ελπίζουν ότι η φωτογραφία τους που τις απεικονίζει να κρατούν τις κοιλίτσες τους ενώ βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, θα ενθαρρύνει και άλλα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.

Η φωτογραφία αυτή, ανέβηκε αρχικά στο λογαριασμό Instagram της Melanie πριν από δυο περίπου μήνες ενώ μόλις χθες, η εικόνα έκανε το γύρο του διαδικτύου από ιστοσελίδα για τα δικαιώματα της LGBT (ΛΟΑΤ) κοινότητας και έλαβε πάνω από 150.000 likes.

Στην πρώτη εικόνα, τραβήχτηκε το 2014, η Vanessa κρατάει τη κοιλιά της και ένα χρόνο μετά, είναι η σειρά της Melanie να αποκτήσει… κοιλίτσα, έχοντας στο πλευρό τους τον γιο τους, Jax. Η Melanie, έφερε στον κόσμο την κόρη τους Ero, τον περασμένο Φεβρουάριο.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στη Φιλαδέλφεια


Θα διεξαχθεί ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμος «Γιώργος Αποστολάκης».

Σταδιακές - τμηματικές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρους και οδούς του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Απριλίου λόγω διεξαγωγής του 5ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «Γιώργος Αποστολάκης».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν στα εξής σημεία:

Α) Κατά τις ώρες 08.30-13.30:

  • Λ. Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Χαλκίδος, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Λ. Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των Χαλκίδος και Λαχανά, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μεταμόρφωση.
  • Φωκών, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δεκελείας και της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Β) Κατά τις ώρες 09.00-11.00:
  • Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ειρήνης και Φωκών.
  • Προύσης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιωνίας και Χρυσοστόμου Σμύρνης.
  • Φαναρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δεκελείας και της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.
  • Ειρήνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μαραθώνος και Ιωνίας.


Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω οδούς και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

''Ξύπνησε'' από το κώμα η κόρη της Γουίντεϊ Χιούστον;


Μετά από τρεις μήνες χωρίς ελπίδα η οικογένεια της Γουίντεϊ Χιούστον μπορεί πλέον να χαμογελά καθώς η κόρη της "ξύπνησε" από το κώμα.



Η είδηση ήρθε στη δημοσιότητα από τον πατέρα της Μπόμπι Κριστίνα, Μπόμπι Μπράουν ο οποίος κατά τη διάρκεια συναυλία του είπε: «Μπορώ να πω σήμερα ότι η Μπόμπι "ξύπνησε". Με βλέπει».

Παρότι ο πατέρας της 22χρονης δήλωσε ότι η κόρη του φαίνεται να συνέρχεται, τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης σημειώνουν ότι εκπρόσωποί του δεν σχολιάζουν τη δήλωσή του.

Η Μπόμπι Κριστίνα βρέθηκε στις 31 Ιανουαρίου αναίσθητη στην μπανιέρα του σπιτιού της.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κανονικού» μεγέθους μοντέλα γδύνονται για καλό σκοπό


Θέλουν όλες οι γυναίκες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για το σώμα τους.

Η καμπάνια με το hashtag #DropThePlus, ξεκίνησε από το μοντέλο από την Αυστραλία Stefania Ferrario και την ηθοποιό και συγγραφέα, Ajay Rochester.

Το δίδυμο, στοχεύει στην προώθηση του «κανονικού» μεγέθους προτρέποντας τις γυναίκες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για το σώμα τους, ισχυρίζονται ότι ο όρος «plus-size», είναι εξευτελιστικός και επιζήμιος.

«Είμαστε όλες γυναίκες. Όλων των σχημάτων και των μεγεθών», λέει η Ajay η οποία ποζάρει με το μαύρο μπικίνι, και η οποία ενθάρρυνε και μια ομαδική τόπλες φωτογράφιση με «κανονικού» μεγέθους μοντέλα.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον "μαύρισε" στο ξύλο γιατί πείραξε την κόρη του


Η απόπειρα ενός κακοποιού να ληστέψει μια νεαρή κοπέλα στη Βραζιλία δεν του βγήκε σε καλό. Ο ληστής επιτέθηκε στην κοπέλα όμως σε κοντινή απόσταση βρισκόταν ο πατέρας της που δεν άφησε ατιμώρητο τον δράστη. Αφού κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, τον έριξε στο έδαφος και άρχισε να τον χτύπα με γροθιές και κλωτσιές. Παρά τα κλάματα του ληστή ο πατέρας δεν σταματούσε ενώ και αρκετοί περαστικοί δεν δίστασαν να χτυπήσουν τον δράστη.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Πόλεμος" στη Λέσβο: Απαγόρευσαν το αρχαίο έθιμο της ταυροθυσίας


"Πόλεμος" ξέσπασε στη Λέσβο μετά την απαγόρευση, από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, της τήρησης του αρχαίου εθίμου της ταυροθυσίας το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στον αύλειο χώρο του εορτάζοντος ναού των Ταξιαρχών στο Μανταμάδο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η απαγόρευση έγινε "για να τηρηθούν οι υγειονομικοί κανονισμοί που αφορούν τη σφαγή ζώων αποκλειστικά σε σφαγεία, αλλά και του νόμου περί προστασίας των ζώων, που απαγορεύει τη διατήρηση ζώων για πολιτιστικούς και άλλους παρεμφερείς σκοπούς".

Σύμφωνα με το έθιμο, την παραμονή της Κυριακής των Μυροφόρων, τη μέρα που γίνεται κάθε χρόνο το μεγάλο, γνωστό σε όλη την Ελλάδα, πανηγύρι της Λέσβου, για το Μανταμαδιώτη Ταξιάρχη, σφάζεται ένας ταύρος αλλά και άλλα ζώα, κυρίως αρνιά, προσφορά των πιστών για το λεγόμενο "κισκέκ(ι)". Στη συνέχεια μαγειρεύεται το παραδοσιακό "φαγητό του Αγιού", από σπασμένο σιτάρι, κρέας και ρεβύθια και προσφέρεται στους προσκυνητές. Πρόκειται για ένα τοπικό έθιμο, που χάνεται στο βάθος των αιώνων και σίγουρα υπερβαίνει την δισχιλιετή χριστιανική παράδοση.

Το όλο θέμα προέκυψε με παρέμβαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Φιλοζωικού Συλλόγου Μυτιλήνης "Κιβωτός", τα οποία, με ενυπόγραφη επιστολή τους στους μητροπολίτες Μυτιλήνης Ιάκωβο και Μηθύμνης Χρυσόστομο, ανέφεραν τους λόγους που δεν θα παραστούν στο πανηγύρι του Μανταμάδου, ζητώντας την μη τήρηση του τελετουργικού του εθίμου. Ακολούθησαν πολλά άλλα δημοσιεύματα, από φιλοζωικούς συλλόγους και άτομα σε όλη τη χώρα, που καλούσαν μέχρι και σε μποϊκοτάζ της Λέσβου, ως τόπο διακοπών και των προϊόντων της, εφόσον τηρείτο το έθιμο.

Επίσης, η Πανελλαδική Φιλοζωική και περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή ζωοφιλικών σωματείων, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης, κοινοποίησε επιστολές διαμαρτυρίας, σε αρμόδια υπουργεία στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Έτσι, χθες το βράδυ, δόθηκε εντολή στον πρωτοπρεσβύτερο του ναού των Ταξιαρχών Μανταμάδου, Στρατή Δήσσο, να αποφευχθεί η σφαγή, κάτω από τον πλάτανο στο βόρειο τμήμα του ναού. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, σε περίπτωση που τηρηθεί το έθιμο, θα υπάρξουν συλλήψεις, όσων προβούν στη σφαγή.

Τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας, για μη τήρηση του εθίμου της σφαγής του ταύρου ακολούθησε σήμερα σειρά διαμαρτυριών. Πολλές δεκάδες αναρτήσεων, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μιλούν για "σφαγή ενός ιστορικού εθίμου", ενώ ψήφισμα διαμαρτυρίας είχε συγκεντρώσει πολλές δεκάδες, εκατοντάδες υπογραφές διαμαρτυρίας.

Έντονες ήταν και οι διαμαρτυρίες τοπικών συλλόγων του Μανταμάδου, που με συγκέντρωση τους σήμερα το βράδυ εκφράζουν την αντίθεση τους στην απαγόρευση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε το πεζοδρόμιο και την... "κατάπιε"


Στο νοσοκομείο κατέληξε μία γυναίκα όταν ενώ περπατούσε το πρωί στο Λονδίνο, άνοιξε το πεζοδρόμιο και την "κατάπιε".





Οι υπόλοιποι περαστικοί άκουσαν μια δυνατή φωνή και κοιτάζοντας γύρω τους είδαν το πεζοδρόμιο που είχε υποχωρήσει ενώ η γυναίκα είχε πέσει σε τέτοιο βάθος που δε φαινόταν.



Ωστόσο κατάλαβαν αμέσως τι είχε συμβεί κι έτσι φώναξαν ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε την τραυματισμένη γυναίκα και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΕ: Διασφαλισμένες οι συντάξεις


Η καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ είναι διασφαλισμένη διαβεβαιώνει, ο διοικητής του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ, ενώ εκτιμά ότι το έλλειμμα για το 2015 θα υπερβεί κατά πολύ τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Η νέα ρύθμιση, τονίζει ο κ. Πετρόπουλος, παρέχει σε όλους τους οφειλέτες τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους και θεωρεί ότι αποτελεί το μέσον για την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ ασφαλισμένων και Οργανισμού, «η οποία έχει διαρραγεί».

Προαναγγέλλει, επίσης, αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των ασφαλισμένων και σημειώνει, ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί το θέμα των εργαζομένων με «μπλοκάκια», αλλά «με προσοχή, ώστε να μην υπάρξουν τερατογεννέσεις».

Υπεραμύνεται της πρόσφατης απόφασης του ΟΑΕΕ να διαθέσει τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος και σημειώνει ότι είναι προς το συμφέρον του Οργανισμού και το γενικότερο συμφέρον.

Για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υποστηρίζει ότι κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, προσθέτει όμως ότι θα πρέπει να τεθεί στην κρίση της Βουλής και εκφράζει βεβαιότητα για την έγκρισή της.

Τέλος, αποδίδει τις προσωπικές επιθέσεις, τις οποίες δέχθηκε πρόσφατα, στη συνήθεια που επικρατεί στη χώρα να στοχοποιείται «τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά», όποιος αναλαμβάνει υπεύθυνη θέση. «Όταν τελειώσουμε με τα στερεότυπα και τις φοβίες θα χτίσουμε μια πολύ καλή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και θα πετύχουμε αυτό που φαίνεται σήμερα δύσκολο» προσθέτει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μικροί και μεγάλοι καθαρίζουν εθελοντικά την Πρέβεζα


Τις δυνάμεις τους ενώνουν μικροί και μεγάλοι ενόψει της Πανελλήνιας Δράσης Καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου με γενικό τίτλο «Let’s do it Greece».



Σε κάποια σχολεία της Πρέβεζας εργασίες καθαρισμού και γενικότερα πρωτοβουλίες που θα ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά στο μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της προστασίας του περιβάλλοντος θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 30 φορείς, σύλλογοι και ομάδες, ενώ η λίστα παραμένει ακόμη ανοιχτή.

Τα σημεία όπου την Κυριακή θα γίνουν δράσεις είναι:

Καθαρισμός Μονολιθίου από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Μύτικα

Καθαρισμός της πλατείας Σαμψούντας από τον Σύλλογο Αμισός

Καθαρισμός της Λέσχης Αξιωματικών από την Ένωση Αποστράτων

Καθαρισμός στο Νηπιαγωγείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το κιόσκι της Αγίας Τριάδας από τον Περιβαλλοντικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου.

Ζωγραφική τοίχου και καθαρισμός αυλής από το 7ο Νηπιαγωγείο.

Καθαρισμοί των αυλόγυρων των σχολείων τους από το Νηπιαγωγείο και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Σαμψούντας, από το Μουσικό Σχολείο, από το 1ο Γυμνάσιο και το 4ο Γυμνάσιο.

Καθαρισμός Μονολιθίου από τον Σύλλογο Δρομέων.

Καθαρισμός Κηποθεάτρου από ΙΕΚ Πρέβεζας.

Καθαρισμός Κολυμβητηρίου από Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πρέβεζας «Φύση-Θέση»

Καθαρισμός της Κυανής Ακτής από τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Κολιός.

Καθαρισμός κολυμβητηρίου από Σύλλογο Ποσειδών

Καθαρισμός Πλατείας Ωρωπού από Πολιτιστικό Σύλλογο Ωρωπού «Το Ζάλογγο».

Καθαρισμός του αύλειου χώρου του από το Δημοτικό Σχολείο Σινώπης.

Καθαρισμός της παραλίας του Παντοκράτορα από το 11ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας.

Καθαρισμός παραλίας Λυγιάς από Πολιτιστικό Σύλλογο Λυγιάς.

Καθαρισμός του Μνημείου του Ναύτη από Κέντρο Ψυχικής Υγείας Πρέβεζας.

Καθαρισμός πλατείας και παραλίας Παντοκράτορα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παντοκράτορα.

Καθαρισμός ακτής Παντοκράτορα από Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα.

Καθαρισμός Πάρκου Νεάπολης από Σύλλογο Μικρασιατών και Ποντίων Δήμου Πρέβεζας και Σύλλογο Γυναικών Αγίου Θωμά.

Καθαρισμός Πλατείας Καναλίου από Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίου.

Καθαρισμός Ανθόκηπου από Χορωδία Αρμονία.

Καθαρισμός Μνημείου Ναύτη, Κυανή Ακτή και Βοτανικό Κήπο από ομάδα εθελοντών Πρέβεζας.

Καθαρισμός στον συνοικισμό Ψαθάκι από την Ενορία της Αγίας Αικατερίνης.

Καθαρισμός του πυθμένα του λιμανιού της Πρέβεζας από το ύψος του τουριστικού περιπτέρου έως το Δημαρχείο από την ΛΕΚ Πρέβεζας, τον Σύλλογο Αλιέων η Λασκάρα και εθελοντές δύτες.

Σύμφωνα με το mypreveza.gr, η λίστα των φορέων, των συλλόγων, των ομάδων, αλλά και μεμονωμένων πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην όμορφη αυτή προσπάθεια καθημερινά μεγαλώνει, ενώ αρωγοί θα είναι τόσο ο Δήμος ,όσο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε η δημιουργός της πινακίδας του Λας Βέγκας


Η Μπέτι Γουίλις, η καλλιτέχνιδα που σχεδίασε και επιμελήθηκε την πασίγνωστη πινακίδα στην είσοδο του Λας Βέγκας «Welcome to Fabulous Las Vegas» πέθανε στα 91 της χρόνια.

Σύμφωνα με την Independent, η Μπέτυ Γουίλις δεν ήταν ποτέ απόλυτα ικανοποιημένη με την πιο γνωστή της δημιουργία, η οποία είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο.



Η πινακίδα, για περισσότερα από 50 χρόνια, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά κινηματογραφικά κάδρα, σε αμέτρητες φωτογραφίες και προσέφερε έναν χαιρετισμό με νέον σε όσους επισκέπτονταν το Λας Βέγκας, προερχόμενοι από την έρημο της Νεβάδα.



Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η δημιουργός της πασίγνωστης πινακίδας, η οποία εγκρίθηκε αναρτήθηκε το 1959, πέθανε στο σπίτι της στο Όβερτον, 40 μίλια μακριά από το Λας Βέγκας, στην ηλικία των 91 ετών.



Το 2008 οι τοπικές αρχές ξόδεψαν 400.000 δολάρια για την δημιουργία ενός πάρκινγκ, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες που πάνε στο σημείο για να δουν τη διάσημη πινακίδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Να εξαιρεθούν από το εμπάργκο Ελλάδα - Ουγγαρία


"Παράθυρο" για να εξαιρεθούν η Ελλάδα και η Ουγγαρία από το ρωσικό εμπάργκο άφησε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Alexei Ulyukayev.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Ρώσος υπουργός ανέφερε στο ε πρακτορείο Interfax ότι η Ρωσία μπορεί να εξαιρέσει ορισμένα είδη από το εμπάργκο τροφίμων, υπέρ της Ελλάδας και της Ουγγαρίας, καθώς όπως είπε, οι ηγέτες των δύο χωρών επέκριναν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.

"Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα νωρίτερα αυτό μήνα σε μία σπάνια επίσημη επίσκεψη από Ευρωπαίο ηγέτη μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία πέρυσι", σημειώνει η Wall Street Journal υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα έχει πληγεί πολύ από το εμπάργκο.

Η Ρωσία επέβαλε εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα ως αντίποινα για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων της Ε.Ε., λόγω της εμπλοκής της Ρωσίας στον εμφύλιο της Ανατολικής Ουκρανίας και της προσάρτησης της Κριμαίας. Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες αναζητείται τρόπος ώστε να εξαιρεθούν κάποιες χώρες από το εμπάργκο.

Ο Ulyukayev δήλωσε ότι η πρόταση που υποβλήθηκε στην κυβέρνηση δεν θα παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ενώ το πρώτο είδος που αναμένεται να εξαιρεθεί είναι τα ροδάκινα, οι φράουλες, τα μανταρίνια, τα νεκταρίνια και τα κεράσια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζουν δρομολόγια λεωφορείων στα Εξάρχεια


Ποιες γραμμές αφορούν οι τροποποιήσεις.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι από τις 8 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας τροποποιούνται οι παρακάτω λεωφορειακές γραμμές, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των Μέσων και του επιβατικού κοινού.

Γραμμή 035 προς Ταύρο:

Από Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστερά Πατησίων - συνέχεια κανονικά.

Γραμμή 046 προς Μουσείο:

Από Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστερά Πατησίων, αριστερά Βασ. Ηρακλείου (Αφετηρία).

Γραμμή 060 προς Βασ. Ηρακλείου:

Από Σόλωνος, συνέχεια Καποδιστρίου, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Μάρνη, αριστερά Πατησίων, δεξιά Βασ. Ηρακλείου (Αφετηρία).

Γραμμή 060 από Αφετηρία:

Από Μπουμπουλίνας, αριστερά Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστερά Πατησίων, αριστερά Χαλκοκονδύλη, Πλ. Κάνιγγος - συνέχεια κανονικά.

Γραμμή 224 προς Ελευθ. Βενιζέλου:

Από Σόλωνος, συνέχεια Καποδιστρίου, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Μάρνη, αριστερά Πατησίων, δεξιά Βασ. Ηρακλείου, αριστ. Μπουμπουλίνας, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Οι παραπάνω λεωφορειακές γραμμές στα τροποποιημένα τμήματα διαδρομής θα πραγματοποιούν στάσεις στις ήδη υπάρχουσες άλλων γραμμών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Να μην χορηγηθεί το επίδομα των 176 ευρώ σε υπαλλήλους»


Η εισήγηση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην Ολομέλεια.

«Όχι» είπε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και η αρεοπαγίτης Ασπασία Καρέλου στην χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ σε εργαζόμενους του δημοσίου.

Στην εισήγηση τους προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συντάχθηκαν με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει κρίνει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ.
ΟΙ συγκεκριμένες προσφυγές αφορούσαν τους εργαζόμενους που απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο υπουργείο Πολιτισμού και τους υπάλληλους παιδικού σταθμού του Δήμου Ζωγράφου με συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, πάντως, επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 30 σχετικές Αρεοπαγιτικές αποφάσεις την τελευταία 5ετία που θεωρούν το επίμαχο επίδομα προσαύξηση του μισθού και συνεπώς για λόγους ισότητας πρέπει να δοθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Το ζήτημα παραπέμφθηκε ως εξαιρετικής σημασίας στην πλήρη Ολομέλεια ΑΠ (μέσα από τρεις «πιλοτικές» αποφάσεις), καθώς αφορά ευρύτατο κύκλο προσώπων. Και στις δύο υποθέσεις η νομολογία του ΑΠ και του ΣτΕ (π.χ το ΣτΕ το μπλόκαρε για τους δικαστικούς υπαλλήλους) έχει διχαστεί και αν η Ολομέλεια ΑΠ υιοθετήσει τις απόψεις των τμημάτων ΑΠ, τότε την τελική λύση ίσως χρειαστεί να δώσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) για να τερματιστεί η σύγκρουση ανάμεσα σε αντιφατικές αποφάσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άρειος Πάγος: Για τις 19 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η συζήτηση για το χαράτσι της ΔΕΗ


Οι δικηγόροι του δημοσίου επικαλέστηκαν τις αυξημένες υποχρεώσεις του οικονομικού επιτελείου.

Τις αυξημένες υποχρεώσεις του οικονομικού επιτελείου, λόγω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη, επικαλέστηκαν οι δικηγόροι του δημοσίου προκειμένου να ζητήσουν αναβολή της συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για την συνταγματικότητα ή όχι που αφορά στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Οι δικηγόροι υποστήριξαν πως δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για διαβούλευση στο υπουργείο Οικονομικών ισχυρισμό που το δικαστήριο αποδέχτηκε και ανέβαλε τη συζήτηση για τις 19 Νοεμβρίου 2015, παρά τις αντιδράσεις των καταναλωτικών οργανώσεων που είχαν προσφύγει.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι το γεγονός πως στην περίπτωση που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συνταχθεί με την άποψη του Τμήματος της κρίνοντας αντισυνταγματικό το χαράτσι που εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το δημόσιο θα έχει βάλει στα ταμεία του «παράνομα» περίπου 3 δις ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του χαρατσιού. Έτσι, στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος αποφασίσει το αντίθετο το θέμα θα κληθεί να λύσει ΑΕΔ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σφάλμα στο iOS «ανοίγει την πόρτα» σε χάκερ


Δυνατή η κλοπή δεδομένων σε πάνω από 1.000 εφαρμογές.

Ένα σφάλμα στο λειτουργικό της Apple, το iOS, κάνει τις συσκευές της εταιρείας ευάλωτες σε επιθέσεις χάκερ. Το συγκεκριμένο bug ανακάλυψαν πρόσφατα ερευνητές.

Η επίθεση στη συσκευή μπορεί να γίνει όταν η συσκευή συνδεθεί σε ένα δίκτυο Wi-Fi.

Μόλις ο χρήστης συνδεθεί με αυτό που οι ειδικοί της ερευνητικής ομάδας Skycure αποκαλούν «no iOS Zone», δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψει το bug παρά μόνο εάν βγει εκτός της εμβέλειας του κακόβουλου δικτύου.

Η βάση της επίθεσης χρησιμοποιεί ένα «ειδικά διαμορφωμένο πιστοποιητικό SSL», το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για την ασφαλή σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο, ενεργοποιώντας το bug στο λειτουργικό σύστημα. Μόλις «εισχωρήσει» στο iOS, το ψεγάδι αυτό προκαλεί το «κρασάρισμα» οποιασδήποτε εφαρμογής χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό SSL, δηλαδή πάνω από 1.000 εφαρμογές.

«Μόλις το ανακαλύψαμε, σπεύσαμε να δημιουργήσουμε μια δέσμη εντολών (script) η οποία εκμεταλλεύεται στο σφάλμα μέσω του interface του δικτύου», αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα The Guardian επικαλούμενη δηλώσεις των ερευνητών.

«Καθώς το SSL χρησιμοποιείται σε σχεδόν όλες τις εφαρμογές στο App Store της Apple, το εύρος της επίθεσης θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλο. Αντιληφθήκαμε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στη διόρθωση αυτής της ευπάθειας θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην επιχείρηση: μια οργανωμένη άρνηση υπηρεσίας (DoS) θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες».

Εκτός από το γεγονός ότι το εν λόγω bug μπορεί να προκαλέσει το κρασάρισμα σε μεμονωμένες εφαρμογές, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει την κατάρρευση του λειτουργικού συστήματος. «Με την ευρεία χρήση των συσκευών που εκτίθενται στην ευπάθεια, προκαλείται κατάρρευση και στο λειτουργικό σύστημα. Στη χειρότερη περίπτωση και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, διαπιστώσαμε ότι οι συσκευές μπορούν να μπουν σε ένα κύκλο επαναλαμβανόμενων επανεκκινήσεων, καθιστώντας τες άχρηστες», δηλώνουν οι ερευνητές.

«Ακόμα κι αν τα θύματα αντιληφθούν ότι η επίθεση προέρχεται από το δίκτυο Wi-Fi στο οποίο είναι συνδεδεμένες οι συσκευές τους, δεν έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τη σύνδεση εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων και συνεχών επανεκκινήσεων», αναφέρουν ερευνητές της Skycure. «Τα θύματα που βρίσκονται εντός της εμβέλειας του δικτύου δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό. Αναλογιστείτε τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια επίθεση στη Wall Street, ή στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου. Τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά».

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι έχουν προειδοποιήσει την Apple για το συγκεκριμένο σφάλμα, ωστόσο δεν σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν οποιεσδήποτε τεχνικές λεπτομέρειες έως ότου η εταιρεία διαθέσει το ανάλογο patch (διορθωτικό).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

'Εκτος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος την Κυριακή


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Καλλιθέα, Μοσχάτο-Ταύρο, Παλαιό Φάληρο, Πειραιά
.
Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς περιοχής των δήμων Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου λόγω διεξαγωγής του αγώνα δρόμου με την επωνυμία «6ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος».

Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν τα εξής σημεία:

Ανώνυμη οδός Μαρίνας Φλοίσβου, στο τμήμα της από την οδό Ναϊάδων έως τη Νοτιοδυτική είσοδο Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου Tae Kwo Do κατά τις ώρες από 05.00 έως 12.00.
Βοηθητική οδός Λ. Ποσειδώνος, στο τμήμα της από την είσοδο Ολυμπιακού Κέντρου Beach Volley έως την οδό Αιγέως κατά τις ώρες από 05.00 έως 12.00.
Βοηθητική οδός Λ. Ποσειδώνος , στο τμήμα της από την οδό Αιγέως έως το Γ΄ χώρο στάθμευσης στο Σ.ΕΙ.Φ. κατά τις ώρες 06.00 έως 13.00.


Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Και άλλοι αναπληρωτές αναβαθμίστηκαν από μειωμένο σε πλήρες ωράριο


Δημιουργούνται αδικίες που είχαν θίξει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζεται η τακτική της μετατροπής των συμβάσεων αναπληρωτών από μειωμένο σε πλήρες ωράριο προκαλώντας αδικίες καθώς δεν μετατρέπονται οι συμβάσεις του συνόλου των αναπληρωτών με αποτέλεσμα το επόμενο σχολικό έτος να έχουμε αλλαγές στην κατάταξη ακόμα και αναπληρωτών που προσελήφθησαν στην ίδια φάση καθώς κάποιοι είχαν την τύχη να γίνουν πλήρους ωραρίου και κάποιοι όχι.

Επίσης διαπιστώνουμε ότι σε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου της ίδιας φάσης κάποιων μετατράπηκαν οι συμβάσεις σε πλήρες ωράριο στις 12 Μαρτίου και σε άλλους στις 21 Απριλίου ενώ κάποιοι παρέμειναν μειωμένου ωραρίου.

Με απόφαση που έχει ημερομηνία 21 Απριλίου, και αν δεν κάνουμε λάθος είναι η δεύτερη, η οποία εκδίδεται από τη νέα πολιτική ηγεσία μετατρέπονται οι συμβάσεις 16 αναπληρωτών ενώ στην προηγούμενη απόφαση του Μαρτίου μετατράπηκαν οι συμβάσεις 10 αναπληρωτών.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Πάντζας, Φωτίου, Βαμβακά, Κανελλοπούλου) με ερώτησή τους επεσήμαναν ότι η εγκύκλιος του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου με την οποία μετατρέπονταν το Νοέμβριο οι συμβάσεις 201 αναπληρωτών από μειωμένο σε πλήρες ωράριο δημιουργούσε άνισες σχέσεις και υπέβαλλε τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, αφού απέκλεισε από την εργασία δεκάδες εκπαιδευτικούς οι οποίο είχαν καταθέσει αιτήσεις για να προσληφθούν ως πλήρους ωραρίου ενώ την ίδια στιγμή πριμοδοτούσε επί της ουσίας με επιπλέον μοριοδότηση όσους αρχικά προσελήφθησαν με σύμβαση μειωμένου ωραρίου.

Η απόφαση αυτή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εκμεταλλευόμενη την πραγματική αγωνία των εκπαιδευτικών για να εργαστούν στα σχολεία, μεθοδεύει ενέργειες οι οποίες υπηρετούν σκοπούς που δε συνάδουν με το αίσθημα δικαίου.

Οι Βουλευτές υπογράμμιζαν ότι τέτοιες νομοθετικές παρεμβάσεις έρχονται σε αντίθεση με την αρχή της αξιοκρατίας και προκαλούν σοβαρά ερωτήματα ως προς την πραγματική στόχευση του Υπουργείου ενώ δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι η εγκύκλιος δημιουργεί ανισότητες από τη στιγμή που τα κενά στην ειδική εκπαίδευση είναι πολύ περισσότερα από τις πιστώσεις που διέθεσε το ΥΠΑΙΘ.

Τέλος ζητούσαν να μάθουν το σκεπτικό της έκδοσης εγκυκλίου που αναβάθμισε τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου σε πλήρες καθώς και τα μέτρα που προτίθετο να λάβει ο υπουργός ( ο κ. Λοβέρδος) ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να επανέλθει η ισονομία των υποψηφίων.

Σημειώνουμε ότι αν και οι αναπληρωτές της Παράλληλης Στήριξης προσλαμβάνονται αποκλειστικά ως μειωμένουωραρίου εντούτοις είναι δυνατή η τροποποίηση της σύμβασής τους σε πλήρες ωράριο με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, εφόσον οι εκπαιδευτικοί το έχουν δηλώσει στην αρχική αίτησή τους, για το ίδιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης.

Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί, καθώς και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ ΕΑΕ και ΠΕ Γενικής Αγωγής που προσλαμβάνονται για την παράλληλη στήριξη, εφόσον δε συμπληρώνουν το προβλεπόμενο διδακτικό τους ωράριο, παρέχουν συμπληρωματικά υπηρεσίες με σειρά προτεραιότητας: α) παράλληλη στήριξη−συνεκπαίδευση και σε άλλους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,

β) ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στους οποίους παρέχεται παράλληλη στήριξη−συνεκπαίδευση, στην ίδια σχολική μονάδα ή σε άλλη σχολική μονάδα της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,

γ) υπηρεσίες σε ΚΕΔΔΥ για τις ειδικότητες που προβλέπεται. Τα ανωτέρω υλοποιούνται με αποφάσεις του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση μετατροπής της σύμβασης μειωμένου ωραρίου σε πλήρους ωραρίου κατά τα ανωτέρω, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης υποχρεούνται στην αποστολή των ονομάτων των εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής για την τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Independent: Ο Άγιος Γεώργιος ήταν μετανάστης


«Το απόλυτο σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας».

Σύμβολο πολυπολιτισμικότητας χαρακτηρίζει η βρετανική Independent τον Άγιο Γεώργιο και παραθέτει έξι λόγους για τους οποίους πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι η ζωή του αντιπροσώπευε τις αξίες μιας άλλης ιδεολογίας: της πολυπολιτισμικότητας.

Το πολυπολιτισμικό υπόβαθρο του Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε στη Συρία από ελληνική οικογένεια. Υπηρέτησε στο στρατό μίας ιταλικής πόλης-κράτους και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Τουρκία όπου και πέθανε. Οι γονείς του, παρότι είχαν ελληνικές ρίζες και μιλούσαν ελληνικά, είχαν γεννηθεί στην Καππαδοκία της κεντρικής Τουρκίας και στην Παλαιστίνη.

Ήταν μετανάστης

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο Άγιος Γεώργιος ήταν μετανάστης. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο αναζητώντας δουλειά και τελικά εγκαταστάθηκε από τη Συρία στη σημερινή Τουρκία και εντάχθηκε στη φρουρά του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Μετακινήθηκε μεταξύ των επαρχιών της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με τον ίδιο τρόπο που ένας σύγχρονος μετανάστης ταξιδεύει μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ αναζητώντας καλύτερη ζωή.

Η συνεισφορά του στην εξάπλωση θρησκευτικών ιδεών

Για αιώνες η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία λάτρευε τους παγανιστικούς θεούς. Ο Άγιος Γεώργιος έγινε γνωστός επειδή διέδωσε την τότε ξενόφερτη ανατολίτικη θρησκεία του, στον δυτικό πολιτισμό. Μάλιστα, θρυλείται ότι έπεισε την αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα της Ρώμης να εγκρίνει τη νέα θρησκεία, τον Χριστιανισμό, η οποία επεκτάθηκε σε ολόκληρη την αυτοκρατορία έως ότου υιοθετήθηκε επίσημα. Τα περισσότερα από τα ευρωπαϊκά κράτη που διαδέχθηκαν την αυτοκρατορία είναι μέχρι και σήμερα χριστιανικά.

Είναι προστάτης Άγιος πολλών διαφορετικών περιοχών

Ο Άγιος Γεώργιος είναι προστάτης Άγιος της Αγγλίας, ενώ εμφανίζεται στη θρησκεία πολλών διαφορετικών χωρών: της Βουλγαρίας, της Παλαιστίνης, της Αιθιοπίας, της Ελλάδας και της Λιθουανίας.

Ήθελε ένα πολυπολιτισμικό ευρωπαϊκό υπερκράτος

Ο Άγιος Γεώργιος πάλευε για ένα πολυπολιτισμικό υπερκράτος. Στη Ρώμη, την πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, υπήρχαν Βρετανοί, Έλληνες και άνθρωποι από την Παλαιστίνη και τη Γαλατία. Οι τοπικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές συνήθειές τους ενσωματώθηκαν στην Αυτοκρατορία.

Διώχθηκε από άτομα με διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω από τα δικά του

Ο Άγιος Γεώργιος φυλακίστηκε, βασανίστηκε και τελικά εκτελέστηκε για τα διαφορετικά πιστεύω του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα νεκροταφεία των «e-απορριμμάτων» στην Αφρική


Πετούν τις ηλεκτρικές συσκευές όταν γεράσουν - Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι εικόνες από τα τεράστια «ηλεκτρονικά νεκροταφεία» της δυτικής Αφρικής όπου εγκαταλείπονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τόνοι άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών από όλο τον κόσμο είναι τρομακτικές.

Χιλιάδες σπασμένες τηλεοράσεις, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φούρνοι μικροκυμάτων, ψυγεία εξάγονται κάθε χρόνο σε αφρικανικές χώρες και ρίχνονται σε μεγάλες εκτάσεις όπως αυτή στην περιοχή Agbogbloshie της Γκάνα, καθώς αυτό κοστίζει λιγότερο από το να ανακυκλωθούν στις χώρες της προέλευσής τους, όπως γράφει η Daily Mail.

Σαράντα ένας τόνοι ήταν τα «e-απόβλητα» αξίας άνω των 47 εκατομμυρίων ευρώ που πετάχτηκαν το 2014, σύμφωνα με έκθεση του United Nations University που υποστηρίζει πως μόνο έξι εκατομμύρια τόνοι ανακυκλώθηκαν.
Από κάποιες από τις συσκευές διαρρέουν τοξικές ουσίες όπως μόλυβδος και υδράργυρος που είναι επιβλαβή για το περιβάλλον αλλά και για τους ανθρώπους που ψάχνουν μέσα στους σωρούς των πεταμένων συσκευών για κάτι που αξίζει να πουληθεί.

Η μεταφορά σπασμένων ή παλιών ηλεκτρονικών συσκευών στην Αφρική είναι παράνομη αλλά οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν ένα παραθυράκι του νόμου «βαφτίζοντας» τα ηλεκτρονικά απορρίμματα «επαναχρησιμοποιούμενα» σύμφωνα με τον επικεφαλής του United Nations University που εκτιμά πως η Αφρική μετατρέπεται σε ένα «νεκροταφείο e-απορριμμάτων».

Όταν τα κοντέινερ φτάνουν στη Γκάνα και τη Νιγηρία μεταφέρονται σε απομακρυσμένες περιοχές όπου οι ντόπιοι μπορούν να αγοράσουν διάφορα προϊόντα χωρίς να τα δοκιμάσουν για να τα πουλήσουν στη συνέχεια στις αγορές, περιέγραψε ο Δρ Ruediger Kuehr στη Daily Mail.

Η «ανακύκλωση» στο Agbogbloshie είναι μια επικίνδυνη επιχείρηση που συχνά περιλαμβάνει το κάψιμο των προϊόντων χωρίς έλεγχο και προστασία.

Τα απορρίμματα του 2014 περιείχαν περίπου 300 τόνους χρυσού, 16 τόνους σιδήρου και σχεδόν δύο εκατομμύρια τόνους χαλκού αλλά και μεγάλες ποσότητες ασημιού και αλουμινίου.

Μεταξύ άλλων όμως, περιείχαν και μεγάλες ποσότητες απειλητικών τοξικών υλικών όπως καδμίου και υδραργύρου που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας εάν μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Στις εκτάσεις του Agbogbloshie η φωτογράφος Yepoka Yeebo αποτύπωσε στο φακό της τη βραδυφλεγή βόμβα των e- απορριμμάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λήγει η προθεσμία για τα μεταπτυχιακά των εκπαιδευτικών


Αφορά τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Θεσσαλίας και το Καποδιστριακό.

Τις επόμενες μέρες λήγουν οι προθεσμίες για Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που αφορούν τους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για τα ΜΠΣ «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και για το «Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Παιδαγωγικό Υλικό στην πρώτη παιδική ηλικία» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για το πρώτο η προθεσμία λήγει αύριο Παρασκευή 24 Απριλίου ενώ μεγαλύτερο περιθώριο έχουν όσοι ενδιαφέρονται για το ΜΠΣ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η 30η Απριλίου.

Επίσης μέχρι τις 30 Απριλίου ταχυδρομικά γίνονται δεκτές οι αιτήσεις του ΜΠΣ του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών -Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου. Όσοι πάνε στη Γραμματεία μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 7/5.

Στις 30 Απριλίου είναι και η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων για το ΜΠΣ του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή» στις κατευθύνσεις:

α) Ειδική Αγωγή και Ενταξιακή Πράξη, και

β) Μαθησιακές Δυσκολίες 



ΜΠΣ
Επιστήμες Της Αγωγής – Εκπαίδευση Με Χρήση Νέων Τεχνολογιών
Παιδαγωγικό Παιχνίδι Και Παιδαγωγικό Υλικό Στην Πρώτη Παιδική Ηλικία
Θεωρία, Πράξη Και Αξιολόγηση Του Εκπαιδευτικού Έργου
Ειδική Αγωγή
ΑΕΙ
ΑΙΓΑΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΛΗΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ)
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
2.500 ΕΥΡΩ
2.000 ΕΥΡΩ
2.800 ΕΥΡΩ
4.000 ΕΥΡΩ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσγείωση… εξ αποστάσεως στη Σουηδία


Πύργος ελέγχου κατηύθυνε αεροπλάνο σε αεροδρόμιο που βρισκόταν 150 χιλιόμετρα μακριά.

Είναι μία παγκόσμια πρώτη: ένας πύργος ελέγχου άρχισε σήμερα να ρυθμίζει την εναέρια κυκλοφορία σε ένα σουηδικό αεροδρόμιο από ένα άλλο αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται 150 χιλιόμετρα μακριά, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας (LFV).

«Η πρώτη προσγείωση με πύργο ελέγχου εξ αποστάσεως», έγραψε η υπηρεσία στον λογαριασμό της στο Twitter (@luftfartsverket), κάτω από τη φωτογραφία ενός αεροσκάφους που προσγειώθηκε το μεσημέρι στο Ομσκοϊντσβίκ, χάρη στις οδηγίες του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου του Σάντσβαλ.

«Είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που κατηύθυναν εξ αποστάσεως αεροπλάνο να προσγειωθεί σ' ένα αεροδρόμιο. Οι πιλότοι στο αεροσκάφος ήταν σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο Σάντσβαλ», σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 χιλιομέτρων, εξήγησε η διευθύντρια επικοινωνίας της υπηρεσίας, Ελίζαμεθ Λίντγκρεν, στη δημόσια ραδιοφωνία SR.

Σύμφωνα με τη LFV, στο αεροδρόμιο που ελέγχεται εξ αποστάσεως, κάμερες και αισθητήρες συγκεντρώνουν τις πληροφορίες και τις διαβιβάζουν σε πραγματικό χρόνο στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που στην πράξη δεν αλλάζει σε τίποτε την εργασία τους.

«Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η ενάερια κυκλοφορία διευθύνεται με τον ίδιο τρόπο με έναν παραδοσιακό πύργο ελέγχου». διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η LFV.

«Όλα έγιναν με ασφάλεια», δήλωσε χαμογελώντας η ειδική απεσταλμένη της δημόσιας ραδιοφωνίας SR η οποία, μαζί με περίπου πενήντα ανθρώπους, ήταν σε αυτή την πρώτη πτήση και απάντησε σε ερωτήσεις αμέσως μετά την προσγείωση του αεροπλάνου.

«Είχα γαντζωθεί από το μπράτσο του καθίσματος αλλά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Εξάλλου, αν κατάλαβα καλά, για τον πιλότο, δεν άλλαζε τίποτα», πρόσθεσε.

Τα δύο αεροδρόμια επιλέχθηκαν «για γεωγραφικούς λόγους», διευκρίνισε η κ. Λίντγκρεν. Η τεχνολογία αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα αεροδρόμια στη Σουηδία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες αποκαλύψεις για το θάνατο του Ρόμπιν Γουίλιαμς


«Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς πέρασε τις τελευταίες ημέρες του σε μία έξαρση παράνοιας, γνωρίζοντας ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ίδιο», σύμφωνα με τηλεοπτική εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης που πρόκειται να προβληθεί σήμερα.




Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail, κατά τη διάρκεια ενός «περίεργου» περιστατικού, μόλις μία ημέρα πριν το τραγικό τέλος του οσκαρικού ηθοποιού, ο οποίος είχε διαγνωστεί με Πάρκινσον, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς γέμισε τις κάλτσες του με την πανάκριβη συλλογή από ρολόγια που είχε και την μετέφερε σε έναν φίλο του για να την προσέχει.

Ο 63χρονος ηθοποιός, που επίσης είχε διαγνωστεί με περιπτώσεις αϋπνίας και αγχωτικών επεισοδίων, πριν τον θάνατό του, πέρασε τις τελευταίες 24 ώρες του ψάχνοντας στο Διαδίκτυο για φάρμακα, πεπεισμένος ότι έχει κάποια άλλη ασθένεια.

Αυτά και άλλα πολλά, για τις τελευταίες ώρες του αδικοχαμένου σταρ του Χόλιγουντ, αποκαλύπτονται στο σημερινό επεισόδιο της βρετανικής εκπομπής «Autopsy», στην οποία θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στον θάνατο του Ρόμπιν Γουίλιαμς, αναπαριστώντας τις τελευταίες ώρες που βρισκόταν στη ζωή.

Στην εκπομπή ο παθολόγος Dr Richard Shepherd εξηγεί πως η άνοια από την οποία έπασχε ο ηθοποιός, θα μπορούσε να εξηγήσει την αϋπνία, το άγχος, τις παρανοϊκές τάσεις, τις περιόδους σύγχυσης και τη μειωμένη δυνατότητα λήψης αποφάσεων που είχε. Του προκαλούσε όμως και παρανοϊκά συναισθήματα, όπως και εκείνο της μανιοκαταθλιπτικής καταδίωξης.

Βέβαια, οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις δεν σταματούν εκεί, καθώς η εκπομπή αποκαλύπτει πως ο ηθοποιός, πριν κρεμαστεί, είχε προσπαθήσει να κόψει τις φλέβες του. Η πρώτη απόπειρα απέτυχε και ο Ρόμπιν Γουίλιαμς καθάρισε ο ίδιος το μπάνιο από το αίμα του.

Επίσης, στο δωμάτιο του βρέθηκε ένα μπουκάλι quetiapine, το οποίο είναι ένα ισχυρό φάρμακο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής. Το μπουκάλι ήταν κλειστό, αλλά του είχε χορηγηθεί μια εβδομάδα πριν την αυτοκτονία του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...