Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Φόροι και για τους άνεργους



Οι φορολογούμενοι που έχουν πλέον μηδενικό εισόδημα,αλλά το 2011 εργάζονταν, θα φορολογηθούν και αυτοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την διευκόλυνση καταβολής σε 12 δόσεις για τους οικονομικά ασθενείς και 6 δόσεις για τους υπόλοιπους.


Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνει ο ΟΑΕΕ στη Αγ.Παρασκευή;



Το υποκατάστημα του ΟΑΕΕ της Αγ. Παρασκευής, που εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της Ν.Α. Αττικής, σύντομα θα κλείσει, σύμφωνα με το Mesogianews.gr.

Αυτό θα συμβεί, όπως αναφέρει, για να μειωθεί το κόστος των ενοικίων που πληρώνει ο οργανισμός.

Αν τελικά πάντως γίνει κάτι τέτοιο, η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους θα είναι τεράστια, καθώς όλοι οι επαγγελματίες των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις του θα αναγκάζονται να πηγαίνουν στο υποκατάστημα της Νέας Ιωνίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις 16 Ιουλίου η πρεμιέρα των εκπτώσεων



Θα διαρκέσουν ως 30 Αυγούστου.

Από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου ξεκινούν και επίσημα οι θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν 10ήμερα προσφορών, που στο μυαλό του καταναλωτή λειτουργούν εισαγωγικά ως «προπομπός» της κύριας περιόδου των θερινών τακτικών εκπτώσεων.

Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα των εκπτώσεων, οι έμποροι αποστέλλουν οδηγίες προς τις επιχειρήσεις θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

- Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

- Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.


Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για την κατάθεση των μηχανογραφικών



Εγκύκλιος προς τους διευθυντές λυκείων.

Οδηγίες για την διευκόλυνση των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων ώστε να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο, δίνει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας. Σχετική εγκύκλιο απέστειλε η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προς τους Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Με την εγκύκλιο αυτή επισημαίνεται ότι:

- Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους έως τις 5 Ιουλίου 2012

- Οι Διευθυντές παρακαλούνται να βοηθήσουν τους υποψηφίους στη διαδικασία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού

- Υπάρχουν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές και διεύθυνση e-mail στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για να επιλύσουν τεχνικά θέματα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο: «Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να εντοπίσουν μέσω της εφαρμογής των Ηλεκτρονικών Μηχανογραφικών Δελτίων (exams.minedu.gov.gr) τους υποψηφίους της Σχολικής τους Μονάδας, οι οποίοι δεν έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο και να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί τους ενημερώνοντάς τους για την προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου, που λήγει στις 5 Ιουλίου 2012, επισημαίνοντας ότι πέραν αυτής της προθεσμίας η οριστικοποίηση δεν θα γίνεται δεκτή από το σύστημα».

Επίσης στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι «Διευθυντές θα κάνουν login στο exams.minedu.gov.gr ως Σχολική Μονάδα και θα ελέγξουν το εικονίδιο που βρίσκεται πριν από τα ονομαστικά στοιχεία του υποψηφίου». Υπάρχουν τρία διαφορετικά εικονίδια, όπου σύμφωνα με το πρώτο ο υποψήφιος δεν έχει αποθηκεύσει κανένα μηχανογραφικό δελτίο (ούτε προσωρινό), σύμφωνα με το δεύτερο ο υποψήφιος έχει αποθηκεύσει προσωρινά το μηχανογραφικό του δελτίο, αλλά δεν έχει οριστικοποιήσει και σύμφωνα με το τρίτο ο υποψήφιος έχει οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.

Συγκεντρωτικά στοιχεία για τις παραπάνω κατηγορίες εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης.



Διαβάστε περισσότερα...

Κάνναβη όπως λέμε...γιατρειά


Σε νέο πεδίο μπήκε και επίσημα η χρήση της κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους, μετά την επίσημη παρουσίαση υβριδίου του φυτού που δεν έχει τα κρίσιμα «ψυχότροπα» κανναβινοειδή, αλλά μόνο αυτά που χρειάζονται οι ασθενείς.

Σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο χώρο καλλιέργειας στην Γαλιλαία, η Tikun Olam ανάπτυξε μία εκδοχή του φυτού της κάνναβης που υπόσχεται να αλλάξει οριστικά την εικόνα που έχουν για αυτήν οι απλοί άνθρωποι.

Η φαρμακευτική χρήση του συγκεκριμένου υβρίδιου, του Avidekel, αξιοποιεί μία σειρά από τις 60 και πλέον δραστικές ουσίες που διαθέτει, όπως -κυρίως- την κανναβιδιόλη ή CBD, η οποία έχει σημαντικά αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, από το φυτό απουσιάζει η τετραϋδροκανναβινόλη ή TΗC, υπεύθυνη για τα... ανεπιθύμητα ψυχότροπα αποτελέσματα που επιζητούν οι χρήστες.

«Μερικές φορές το να "γίνει" κανείς δεν είναι αυτό που χρειάζεται. Μερικές φορές είναι ανεπιθύμητη παρενέργεια. Για κάποιους δεν είναι καν ευχάριστο», λέει ο Ζακ Κλάικ, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης του συγκεκριμένου υβριδίου. «Φυτά με CBD απαντώνται σε διάφορες περιοχές του κόσμου», όπως σημειώνει.



Διαβάστε περισσότερα...

Δασκάλα ταπείνωσε πεντάχρονη μαθήτρια



Επειδή είχε ξεχάσει την τσάντα της στο σπίτι.

Η δασκάλα ενός νηπιαγωγείου στην Αγγλία ανάγκασε μία πεντάχρονη μαθήτρια να ανέβει πάνω σε ένα τραπέζι ως τιμωρία. Η Denise Archer-Jones ταπείνωσε το κοριτσάκι, επειδή είχε ξεχάσει την τσάντα του στο σπίτι. Η μαθήτρια είχε πανικοβληθεί και έκλαιγε για αρκετή ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 55χρονη δασκάλα φώναζε στο κοριτσάκι: «Μην κλαις! Πως τολμάς να κλαίς; Σταμάτα! Σταμάτα».

Η Archer-Jones βρίσκεται σήμερα ενώπιων της επαγγελματικής επιτροπής δεοντολογίας του Συμβουλίου Γενικής Εκπαίδευσης της Ουαλίας. Η 55χρονη ασκεί το επάγγελμα της δασκάλας από το 1978 και έχει τη φήμη της αυστηρής καθηγήτριας στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Glan Gele στο Abergele της βόρειας Ουαλίας.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι φωνάζει υπερβολικά στα παιδία και ότι ασκεί ανησυχητική και ακατάλληλη σωματική βία στους μαθητές. Η βοηθός διδασκαλίας, Patricia Hanna, είχε παραπονεθεί δύο φορές στο διευθυντή του σχολείου για την ανάρμοστη συμπεριφορά της 55χρονης.


Διαβάστε περισσότερα...

Ιστορική ανακάλυψη στη χειρουργική!



Ιστορική ανακάλυψη που μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές, που χάνονται κατά τη διάρκεια δύσκολων χειρουργικών επεμβάσεων, έκαναν οι επιστήμονες του Νοσοκομείου παίδων της Βοστώνης.

Ο καθηγητής Τζον Κερ και η ομάδα του ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο παροχής οξυγόνου στο αίμα, που μπορεί να κρατήσει τους ασθενείς στη ζωή ακόμη και όταν δεν αναπνέουν!

Κάτι τέτοιο είναι εφικτό με την έγχυση μορίων οξυγόνου που βρίσκονται στο εσωτερικό μορίων λίπους κατευθείαν στο αίμα, μέθοδος που μπορεί να χαρίσει τριάντα λεπτά ζωής σε ασθενείς που δεν μπορούν να αναπνεύσουν!

Οπως είπε στην επιστημονική ιστοσελίδα Science Daily, ο Τζον Κερ άρχισε να αναπτύσσει τη συγκεκριμένη μέθοδο έπειτα από μια τραγική απώλεια κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης σε κοριτσάκι που είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη λόγω πνευμονίας. Έτσι, ο δρ Κερ άρχισε να εργάζεται για τη δημιουργία ενός «πνευμονικού μπαϊπάς», χορηγώντας οξυγόνο απευθείας στο αίμα.

Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό αν το οξυγόνο δεν χορηγείται με τη μορφή αερίου, όπως είχαν επιχειρήσει να κάνουν επιστήμονες πριν από εκατό χρόνια, επειδή σχηματίζει επικίνδυνες φυσαλίδες στις φλέβες.

Έτσι, μεγάλο τμήμα της έρευνας αφιερώθηκε στην εύρεση της ουσίας που θα μπορούσε να μεταφέρει στο εσωτερικό της το οξυγόνο, ώστε να φτάσει με ασφάλεια σε ολόκληρο το σώμα. Η επιστημονική ομάδα ανακάλυψε ότι το καλύτερο μέσο για να διατηρηθεί το οξυγόνο και να μεταφερθεί σωστά είναι λιπίδια, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε υγρό έντονα οξυγονωμένο, μεταφέροντας τρεις ή και τέσσερις φορές περισσότερο οξυγόνο από αυτό που περιέχουν τα ανθρώπινα ερυθρά αιμοσφαίρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξάνονται οι έλεγχοι για μαύρη εργασία



Διενεργούνται από μεικτά κλιμάκια ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΣΔΟΕ.

Εντατικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας θα πραγματοποιεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με ιδιαίτερη επικέντρωση των ελέγχων στις περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Τους ελέγχους θα διενεργήσουν, σε πολλές περιπτώσεις, μικτά κλιμάκια, αποτελούμενα από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ–ΙΚΑ), του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπογραμμίζει ότι συνιστάται στους εργοδότες η παραλαβή και τήρηση του ειδικού βιβλίου καταχώρισης νεοπροσλαμβανόμενων, η έκδοση κάρτας πρόσληψης, η τήρηση πίνακα επιθεώρησης εργασίας και η καταβολή μισθών και εισφορών, για αποφυγή των κυρώσεων, που προβλέπονται γι’ αυτές τις περιπτώσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η πιο υγιεινή πίτσα στον κόσμο!


Ισχυρίζεται ότι έκανε πραγματικότητα, την πιο διατροφικά ισορροπημένη πίτσα στον κόσμο! Και δεν πρόκειται για διάσημο σεφ, αλλά για τον καθηγητή Mike Lean, του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, που υποστηρίζει ότι η δική του πίτσα, μπορεί να καταναλωθεί τρεις φορές την ημέρα και κάθε ημέρα!

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πίτσα καλύπτει το 30% των ημερησίων αναγκών ενός ενήλικα σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, καθώς και το 1/3 της συνιστώμενης ποσότητας θερμίδων, πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

Ο ίδιος δηλώνει για το δημιούργημά του: “Με μια έρευνα στην αγορά ανακάλυψα ότι το φύκι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό για τη ζύμη, και το χρησιμοποιήσαμε για να μειώσουμε το επίπεδο του αλατιού. Η περιεκτικότητα σε νάτριο για το φύκι είναι μόλις 3.5% σε σύγκριση με το 40% του αλατιού, ενώ περιλαμβάνει ιώδιο, βιταμίνη B12 κ.ά. Επίσης, η γεύση του είναι εξαιρετική”.

Η συγκεκριμένη πίτσα περιέχει σάλτσα τομάτας, κόκκινο πιπέρι για περισσότερη βιταμίνη C, κάλιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη A. Ο Mike Lean είπε ότι 100 δοκιμαστές τη βρήκαν ισάξια ή καλύτερη από τις υπόλοιπες κατεψυγμένες πίτσες της αγοράς. Η πώληση της νέας και υγιεινής πίτσας, θα ξεκινήσει φέτος στα supermarkets της Αγγλίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντισυλληπτικό τζελ … για άνδρες



Μία νέα μορφή αντισύλληψης, μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους οι άντρες, εάν επαληθευτούν τα πρώτα αποτελέσματα από τη χρήση ενός πειραματικού αντισυλληπτικού τζελ.

Όπως έδειξαν, η επάλειψή του στο δέρμα μειώνει κατακόρυφα τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ή και τα εξαλείφει ακόμα, ελαττώνοντας έτσι σημαντικά τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται σε μορφή γέλης, όπως λέγεται επιστημονικά το τζελ, ένας ορμονικός συνδυασμός (το τζελ περιέχει τεστοστερόνη και συνθετική προγεστίνη).

Σε προγενέστερες μελέτες έχει δοκιμαστεί ο ίδιος συνδυασμός σε ενέσιμη μορφή ή σε δερματικό επίθεμα (αυτοκόλλητο), σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια δρα Κριστίνα Γουάνγκ, καθηγήτρια Ιατρικής στο Βιοϊατρικό Ερευνητικό Ίδρυμα του Λος Άντζελες.

Το νέο τζελ πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, πριν μπορέσει να διατεθεί στο εμπόριο.
Τα προκαταρκτικά ευρήματα από τη χρήση του παρουσιάσθηκαν στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Ενδοκρινικής Εταιρείας των ΗΠΑ, το οποίο διεξήχθη στο Χιούστον.

Όπως είπαν η δρ Γουάνγκ και συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, επιστράτευσαν 56 υγιείς άνδρες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τριών ειδών τζελ: ένα που περιείχε σκέτη τεστοστερόνη, ένα που περιείχε τον πειραματικό συνδυασμό με συγκεκριμένη δόση προγεστίνης και ένα τρίτο που περιείχε τον πειραματικό συνδυασμό με διαφορετική δόση προγεστίνης.

Οι άντρες άλειφαν καθημερινά και επί έξι μήνες το τζελ που τους αναλογούσε σε δύο σημεία του σώματός τους (στο μπράτσο και στην κοιλιά).

Ποσοστό έως 89% των ανδρών που χρησιμοποίησαν τις συνδυασμένες φόρμουλες παρουσίασαν μείωση των συγκεντρώσεων των σπερματοζωαρίων τους σε επίπεδα κάτω του 1 εκατομμυρίου ανά χιλιοστό του λίτρου σπέρματος, με το 78% να φτάνουν στο σημείο της εκμηδένισης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακρωτηριασμοί λόγω έλλειψης υλικών



Άθλιες οι συνθήκες για τους τραυματίες στη Συρία.

Αναγκασμένοι να ακρωτηριάζουν πολλούς τραυματίες εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής βοήθειας και υλικών είναι οι γιατροί στη Συρία.

Πολλοί από τους ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν εκτός πόλης αφού ο συριακός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει συνοικίες ανταρτών στην πόλη Χομς, στις συνοικίες Χαλντιγέ και Ζουράτ αλ-Σαγιάχ, τις οποίες οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, περίπου χίλιες οικογένειες έχουν αποκλειστεί στην πόλη και δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.


Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε από αφυδάτωση μέσα σε νοσοκομείο!



Άδικο τέλος για 22χρονο στη Βρετανία.

Ο 22χρονος Kane Gorny που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο St George’s στο Tooting στο Λονδίνο, ικέτευε τους νοσηλευτές να του δώσουν κάτι να πιει αλλά εκείνοι αρνούνταν.

Όταν εμφανίστηκε η αστυνομία, οι γιατροί την έδιωξαν, σύμφωνα με τη μητέρα του νεαρού.

Ο άτυχος Kane έπαθε αφυδάτωση αφού το ιατρικό προσωπικό δεν του έδωσε την κατάλληλη θεραπεία για να ελέγξει τα επίπεδα υγρών στον οργανισμό του με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να φύγει από τη ζωή.

Ο Kane, που είχε εμφανίσει πέρσι όγκο στον εγκέφαλο, είχε εισαχθεί για μία επέμβαση ρουτίνας στο γοφό επειδή τα στεροειδή είχαν αποδυναμώσει τα οστά του. Όμως τηλεφώνησε στη μητέρα του μέσα από το νοσοκομείο, πολύ ταραγμένος, όπως περιγράφει η ίδια. «Δεν μου δίνουν τίποτα να πιω», της είπε, «κάλεσα την αστυνομία, καλύτερα να έρθεις κι εσύ». Όταν η μητέρα του έφτασε τον βρήκε θυμωμένο και σε σύγχυση να φωνάζει στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Τότε εκείνη συνειδητοποίησε πως δεν είχαν χορηγηθεί στο γιο της τα ορμονικά χάπια που χρειαζόταν και ειδοποίησε τους νοσηλευτές πως χρειαζόταν επειγόντως προσοχή.

Αντί αυτού ο Kane ναρκώθηκε δεν του δόθηκε το φάρμακο που χρειαζόταν.

Την επόμενη ημέρα η μαμά του τον βρήκε σε ντελίριο με πρησμένη γλώσσα και χείλη αλλά το προσωπικό του νοσοκομείου της είπε πως είναι καλά. Τελικά κατάφερε να πείσει έναν γιατρό να ασχοληθεί με τον γιο της κι εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε για να τον σώσει αλλά ήταν ήδη αργά για τον Kane που μία ώρα αργότερα άφηνε την τελευταία του πνοή.

Το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρει πως πέθανε από «έλλειψη νερού» και υπερθερμία.


Διαβάστε περισσότερα...

Παιδιά νεκρά από άγνωστη ασθένεια στην Καμπότζη



Έρευνες σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως βοηθά τις αρχές της Καμπότζης στη διερεύνηση της αιτίας μιας άγνωστης ασθένειας που έχει μέχρι σήμερα κοστίσει τις ζωές τουλάχιστον εξήντα παιδιών ηλικίας κάτω των 7 ετών, τα περισσότερα εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Τα παιδιά- στην πλειονότητά τους κάτω των τριών ετών- είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ και την πόλη Σιέμ Ριπ από τον Απρίλιο εμφανίζοντας υψηλό πυρετό και σημάδια εγκεφαλίτιδας ή αναπνευστικού προβλήματος ή και των δύο.

Όλα τα παιδιά εκτός από ένα που εισήχθησαν στο νοσοκομείο εξέπνευσαν λόγω ταχείας επιδείνωσης της αναπνευστικής τους λειτουργίας, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

«Αυτή τη στιγμή η αιτία και η πηγή της ασθένειας στην Καμπότζη παραμένουν υπό διερεύνηση», ανέφερε ο ΠΟΥ στο πρακτορείο Reuters.



Διαβάστε περισσότερα...

«Σιτίζονται κανονικά οι τρόφιμοι του Ψυχιατρείου Λέρου»



Τι λέει στο newsbeast.gr ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.

Από τις 5 Ιουνίου και για δέκα μέρες οι 350 τρόφιμοι του Ψυχιατρείου της Λέρου δεν είχαν τρόφιμα να σιτιστούν. Ο αναπληρωτής διοικητής του ψυχιατρείου, Γιάννης Αντιάρτης, εξέπεμπε σήμα κινδύνου για τη σωτηρία τους και για να ακουστούν οι κραυγές του έφτασε στο σημείο να στείλει επιστολή στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να τους ενημερώσει για τη δραματική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το νοσοκομείο.

Σήμερα, όμως, σχεδόν ένα μήνα μετά τις κραυγές απόγνωσης των γιατρών του νοσοκομείου, η κατάσταση στο ψυχιατρείο δεν θυμίζει αυτή του Ιουνίου.

Όπως αποκαλύπτει, μιλώντας στο newsbeast.gr ο αναπληρωτής διοικητής Γιάννης Αντιάρτης, οι 350 τρόφιμοι πλέον σιτίζονται πέντε φορές την ημέρα κανονικά και οι προμηθευτές τους παρέχουν κανονικά το φαγητό. Φυσικά, ο κ. Αντιάρτης αναφέρεται και στο πρόβλημα που υπήρχε στο νοσοκομείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Κι όμως...κολυμπάει σαν κύκνος!



Οι γιατροί που την παρακολουθούν έχουν εκφράσει την απαισιοδοξία τους. Η μικρή Jess Hawley, έχει πολλές πιθανότητες να μην περπατήσει ποτέ στη ζωή της. Ούτε πρόκειται ποτέ να επικοινωνήσει. Δεν μιλάει και δεν θα μιλήσει. Η Jess, είναι 20 μηνών και πάσχει από το Σύνδρομο Δίχως Όνομα. (Syndromes Without A Name). Τραγική ειρωνεία; Η μικρή Jess, κολυμπάει με τη χάρη ενός “κύκνου”. Τα αρχικά του Syndromes Without A Name, είναι SWAN, δηλαδή κύκνος...

Τα Σύνδρομα δίχως όνομα, είναι μια ομάδα γενετικών ασθενειών που δεν έχει καθορισμένα κλινικά συμπτώματα ή διαταραχές, αλλά οι ασθενείς (που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παιδάκια) έχουν αντικειμενικά συμπτώματα (πχ δεν μπορούν να μιλήσουν, ή δεν μπορούν να επικοινωνήσουν) η αιτία όμως που τα προκαλεί είναι άγνωστη, παρά τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται.

Η μικρή Jess, είναι ένα από αυτά τα παιδάκια. Όταν ήταν 5 εβδομάδων, ή μητέρα της την πήγε για πρώτη φορά για baby swimming, τότε είδε για πρώτη φορά την κόρη της να χαμογελάει και το κορμάκι της μέσα στο νερό να χαλαρώνει. “Έδειχνε το νερό να είναι το φυσικό της περιβάλλον” θα πει η 32χρονη Emma Hawly και συνεχίζει: “δείχνει να μην φοβάται τίποτε στο νερό, κολυμπάει και χαμογελάει. Είναι ευτυχισμένη.”

Η Jess δεν είχε την ίδια νοητική ανάπτυξη με την αδελφή της που τώρα είναι 5 ετών. Δεν έτρωγε και δεν επικοινωνούσε όπως τα μωράκια στους 4 μήνες. Αυτό υποψίασε τους γονείς της που την πήγαν στον παιδίατρο. Ο γιατρός τους είπε ότι δεν θέλει απλά να φάει και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι γονείς δεν ησύχασαν και συνέχισαν να αναρωτιούνται. Κάποια στιγμή μια μαγνητική στο κεφάλι στην οποία υποβλήθηκε το παιδάκι έδειξε ότι πράγματι έχει μια περιοχή στον εγκέφαλο που δεν μεγαλώνει. Ο λόγος είναι άγνωστος. Την κατέταξαν στο SWAN.

Η αγάπη που παίρνει η Jess από τους γονείς της αλλά και από τον άνθρωπο με τον οποίο κολυμπούν μαζί, είναι απεριόριστη.

Δείτε την να κολυμπάει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές για ανάλαφρα πόδια



Αρκούν δέκα λεπτά την ημέρα για να τα ανακουφίσετε.

Είχατε μια πολύ κουραστική ημέρα και νιώθετε τα πόδια σας κουρασμένα; Αν ναι, τότε υπάρχουν κάποιες πολύ απλές λύσεις για να τα ανακουφίσετε. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα παπούτσια που φοράτε στη διάρκεια της ημέρας, ενώ επιστρέφοντας στο σπίτι μπορείτε να τα ξεκουράσετε με ένα χλιαρό ποδόλουτρο.

Τα κατάλληλα παπούτσια

Για να είναι σωστά τα παπούτσια που φοράτε, πρέπει να αερίζονται καλά και να μην πιέζουν τα πόδια.

Οι λεπτές λωρίδες μπορεί να είναι της μόδας, αλλά ταλαιπωρούν τα πόδια. Ποιο είναι το ιδανικό; Αρκετά φαρδιές λωρίδες, ώστε να κρατάνε τα πόδια χωρίς να τα πληγώνουν.

Προσοχή στις σαγιονάρες, που, αν και βολικές, πληγώνουν μερικές φορές το πόδι ανάμεσα στα δάχτυλα εξαιτίας της τριβής. Να τις φοράτε εναλλάξ με άλλα παπούτσια.

Γυμναστική εξπρές

Αν νιώθετε τα πόδια σας βαριά, αποφεύγετε την ορθοστασία ή την ακινησία στην καθιστή στάση με τα πόδια σφιγμένα. Όσο περισσότερο κινήστε, τόσο καλύτερα θα νιώθετε τα πόδια σας.

Αν δεν είστε αθλητικός τύπος, μπορείτε να αρκεστείτε στο βάδισμα ή να κάνετε–αρκετές φορές την ημέρα– μερικές κινήσεις σαν ποδήλατο.

Αν κάθεστε όλη την ημέρα πίσω από ένα γραφείο ή έναν πάγκο καταστήματος, δοκιμάστε να έχετε τα πόδια σας λυγισμένα σε ορθή γωνία. Στην ανάγκη βάλτε ένα υποπόδιο, για να ανασηκώνετε λίγο τα πόδια σας.

Ψηλά τα πόδια!

Μήπως στο τέλος της ημέρας πονάνε τα πόδια σας; Αν ναι, σας χρειάζεται λίγη χαλάρωση με τα πόδια ψηλά για 20 λεπτά περίπου. Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο για να ανακουφιστείτε από προβλήματα της φλεβικής κυκλοφορίας, καθώς η στάση αυτή ευνοεί την επιστροφή του αίματος προς την καρδιά.

Για να τα νιώθετε ελαφριά το πρωί που σηκώνεστε από το κρεβάτι, προτιμάτε να κοιμάστε με τα πόδια λίγο ανασηκωμένα.

Προσοχή!

Και το χλιαρό ποδόλουτρο μπορεί να διώξει το βάρος από τα πονεμένα σας πόδια. Αν, μάλιστα, ρίξετε στο νερό και χοντρό αλάτι, τότε θα τα δείτε ακόμη και να ξεπρήζονται. Με αιθέρια έλαια (δεντρολίβανο, λεβάντα) το ποδόλουτρο δρα καθαρτικά. Αρκούν μόνο 10 λεπτά.


Πηγή: http://www.belife.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο βλάπτει ένα... «ποτηράκι»;



Η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία.

Το καλοκαίρι έφτασε και η κατανάλωση αλκοόλ παίρνει τα «πάνω» της. Από την ξαπλώστρα της παραλίας μέχρι το ταβερνάκι ή τη βεράντα, τα αλκοολούχα ποτά αποτελούν μία καλοκαιρινή συντροφιά! Πόσο βλαπτικό μπορεί τελικά να είναι ένα.. «ποτηράκι»;

Το «παράδοξο»

Στην πραγματικότητα, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται πως έχει ευεργετική δράση για την υγεία, αφού πολυάριθμες μελέτες την έχουν συσχετίσει με την προστασία ενάντια στην καρδιαγγειακή νόσο. Η δράση αυτή του αλκοόλ δεν αφορά μόνο το κόκκινο κρασί, αλλά και άλλα αλκοολούχα ποτά όπως η μπίρα. Παράλληλα, η μπίρα, εκτός από αλκοόλ, περιέχει θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο φώσφορος, το σελήνιο, καθώς και κάποιες ποσότητες αντιοξειδωτικών. Έτσι λοιπόν, όπως φαίνεται από έρευνες η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά απέναντι στα νοσήματα της καρδιάς.

Από την άλλη μεριά, η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, και έχει συσχετιστεί με νοσήματα όπως η υπέρταση. Βάλτε λοιπόν την έννοια του μέτρου στην κατανάλωσή του και ακολουθήστε τις συστάσεις. Στην περίπτωση, που συνηθίζεται να το καταναλώνεται συχνά, θυμηθείτε μία μερίδα αλκοόλ την ημέρα για τις γυναίκες και 1-2 για τους άντρες φαίνεται είναι αρκετές προκειμένου να έχετε όφελος στην υγεία σας. Προσέξτε όμως να μην παρασυρθείτε από τις ελληνικές ενισχυμένες μερίδες, καθώς η «μεζούρα» περιορίζεται στο ένα ποτήρι κρασί (των 150ml), στο ένα κουτάκι μπύρας (των 330ml) και στα 45ml άλλων αλκοολούχων ποτών.

Με τις θερμίδες τι γίνεται;

Συχνά ακούμε ότι η κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με την αύξηση του βάρους μας, και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όπου ποτά όπως η μπίρα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα στις επιλογές μας. Στην πραγματικότητα, κάθε γραμμάριο αλκοόλης προσδίδει θερμίδες και μάλιστα σχεδόν αντίστοιχες με αυτές του λίπους (7 θερμίδες για κάθε γραμμάριο αλκοόλης), αυτό σημαίνει πως ένα ποτήρι μπίρα των 330 ml αποδίδει στον οργανισμό μόλις 142 θερμίδες. Η ουσιαστική αιτία που το αλκοόλ συνδέεται στενά με τα παραπάνω κιλά το καλοκαίρι είναι η υπερκατανάλωσή του, αλλά και η τάση που έχουμε να το συνοδεύουμε με μεγάλες ποσότητες τροφίμων που είναι πλούσια σε θερμίδες, όπως διάφορα αλμυρά ή/και λιπαρά σνακ.

Η αλήθεια είναι πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, όταν ενσωματωθεί μέσα σε ένα ισορροπημένο πλαίσιο διατροφής και δεν συνοδεύεται από άσκοπο τσιμπολόγημα δεν είναι από μόνη της ικανή να μας παχύνει. Τις ζεστές ημέρες λοιπόν επιδιώξτε να ξεδιψάτε με νερό και προτιμήστε να απολαύσετε το ποτό σας ή τη μπύρα σας μαζί με το φαγητό σας, παραμένοντας πάντα μέσα στις επιτρεπόμενες συστάσεις!

Το αλκοόλ λοιπόν δεν μπορεί να θεωρηθεί απαγορευμένο, επιβάλλεται όμως να αποφύγετε τις υπερβολές. Θυμηθείτε το αρχαίο ρητό «παν μέτρον άριστον» και πιείτε.. στην υγειά σας!


Πηγή: http://www.nutrimed.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυμναστείτε στο νερό



Για μια καταπληκτική σιλουέτα.

Η γυμναστική στο νερό και το κολύμπι είναι οι ιδανικότερες επιλογές για εύκολη και ευχάριστη ανάπλαση της σιλουέτας.

Ως άσκηση αντοχής, η κολύμβηση γυμνάζει τους μυς συμμετρικά, βελτιώνει την αναπνοή και δυναμώνει το καρδιαγγειακό σύστημα. Επιπλέον, «λύνει» και ανακουφίζει τις αρθρώσεις.

Για να έχετε πραγματικό όφελος, πρέπει να γυμνάζεστε τουλάχιστον 35 λεπτά κάθε φορά. Το κολύμπι συγκαταλέγεται στις ασκήσεις που «καίνε» τις περισσότερες θερμίδες (500-700 την ώρα). Και ένα ακόμα καλό νέο: με τη γυμναστική στο νερό δεν πιάνεστε ποτέ!

1. Διώξτε τα ψωμάκια

Όρθια, με το νερό ως τους ώμους, βάλτε τα χέρια στους γοφούς. Τεντώστε το δεξί πόδι στο πλάι και μετά στα 20-30 εκατοστά, φροντίζοντας να έχετε ρουφηγμένη την κοιλιά και σφιχτούς τους γλουτούς. Επαναλάβετετην άσκηση 20 φορές και αλλάξτε πλευρά.

2. Λεπτή μέση και καλοσχηματισμένοι μηροί

Όρθια, με το νερό ως τη μέση, σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά. Με μια κυκλική κίνηση σταυρώστε τα φέρνοντας το δεξί πόδι μπροστά στο αριστερό. Με μια αντίστροφη κίνηση αλλάξτε φέρνοντας το αριστερό πόδι μπροστά.
Επαναλάβετε 20 φορές τραβώντας το πόδι σας όσο περισσότερο γίνεται.

3. Επίπεδη κοιλιά

Στηριχθείτε στα χέρια, ανασηκώστε τα πόδια και κάντε μικρά χτυπηματάκια. Χαλαρώστε. Τεντώστε τα πόδια στα 15 εκατοστά από το βυθό και κάντε μικρούς κύκλους με τα πέλματα.

4. Καλοσχηματισμένες γάμπες

Βάλτε τα χέρια παράλληλα κάτω και ξαπλώστε μπρούμυτα στο νερό. Ανοιγοκλείστε τα πόδια αυξάνοντας προοδευτικά το εύρος της κίνησης, σφίγγοντας παράλληλα την κοιλιά και τους γλουτούς. Επαναλάβετε 20 φορές και μετά κάντε ψαλιδάκια, πάλι 20 φορές.

5. Λεπτοί γοφοί

Στο νερό μέχρι τη μέση στηριχθείτε σε μια σανίδα. Πατήστε το δεξί πόδι και σκύψτε για να βρεθεί ο κορμός στο νερό, ενώ θα σηκώσετε το αριστερό σας πόδι πίσω. Κάντε μικρά, γρήγορα κυκλάκια με το αριστερό πόδι, με κινήσεις που θα ξεκινάνε από το γοφό. Επαναλάβετε 15 φορές προς κάθε πλευρά και μετά αλλάξτε πόδι.

6. Σφιχτοί γλουτοί

Όρθια, με τα δύο χέρια σε μια σανίδα, στην άκρη της πισίνας ή στους γοφούς σας, τεντώστε το αριστερό πόδι πίσω.
Σφίγγοντας τους κοιλιακούς και κρατώντας τη λεκάνη ακίνητη, σηκώστε το αριστερό πόδι χωρίς να «σπάσει» η μέση.
Επαναλάβετε 15 φορές και μετά αλλάξτε πόδι.


Πηγή: http://www.belife.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα λόγοι για να κάνετε σεξ



Επιδρά θετικά στη διάθεση αλλά και την υγεία.

Η καλή σεξουαλική υγεία είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική υγεία ενός άνδρα, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Το σεξ μπορεί να επηρεάσει θετικά τα πάντα. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση. Μακροπρόθεσμα μπορεί να σας προστατεύσει από καρδιαγγειακά νοσήματα και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Επιπλέον, το σεξ είναι φθηνότερο από τη συνδρομή στο γυμναστήριο και πολύ καλύτερο για τη μέση σας από πολλές ασκήσεις. Με λίγα λόγια το σεξ ίσως είναι ό, τι καλύτερο θα μπορούσε να σας συστήσει ο γιατρός σας.

Ας δούμε όμως τους 10 βασικότερους λόγους, για τους οποίους το σεξ κάνει καλό στην υγεία σας.

10-Καίτε θερμίδες

Μπορεί το σεξ να μην είναι αρκετό για να αποκτήσετε τέλειους μυς και κοιλιακούς, σίγουρα όμως σας βοηθάει να χάσετε θερμίδες. Υπολογίζεται ότι από τη σεξουαλική επαφή μπορείτε να κάψετε από 85 μέχρι 200 θερμίδες μέσα σε 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνοντας μισή ώρα την ημέρα στο σεξ, θα μπορούσατε να χάσετε από 4 κιλά και πάνω μέσα σε ένα χρόνο. Και η διαδικασία είναι μάλλον πιο διασκεδαστική από το τρέξιμο ή το διάδρομο.

9– Ανεβαίνει η τεστοστερόνη

Δεν είναι όμως μόνο ότι καίτε θερμίδες. Το σεξ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία μπορεί να ενισχύσει τα οστά και τους μυς. Η τεστοστερόνη είναι επίσης υπεύθυνη για τη διατήρηση υγιών επιπέδων ενέργειας, την καλή διάθεση, τη γονιμότητα και την ερωτική επιθυμία. Η μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης, γνωστή ως «ανδρόπαυση» ή ανδρική εμμηνόπαυση, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από ανεπιθύμητες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης γενετήσιας ορμής, της κόπωσης και της κατάθλιψης.

8– Το σεξ έχει αντικαρκινική δράση

Η εκσπερμάτωση μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη. Σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν σε τακτική βάση έχουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

7– Το σεξ κάνει καλό στην καρδιά

Επειδή το σεξ είναι μια καλή μορφή άσκησης, είναι λογικό να επηρεάζει θετικά την υγεία της καρδιάς σας. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Queens δείχνει ότι οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 50%. Το σεξ έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, κάτι που έχει θετική επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς.

6- Περισσότερο σεξ λιγότερο στρες

Η μειωμένη πίεση του αίματος που μπορεί να προκύψει από το σεξ θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα στρες. Σε πολλές μελέτες έχει παρατηρηθεί μικρότερη αύξηση της πίεσης του αίματος κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων μετά από το σεξ. Επιπλέον το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από το άγχος. Ποιος δεν θέλει να ξεχάσει μια δύσκολη μέρα στο γραφείο με μια άκρως ερωτική βραδιά;

5 – Πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Ο καθένας αναζητά τρόπους για να έχει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ειδικά σε περιόδους εποχικής γρίπης σαν αυτή που διανύουμε. Αυτό που οι άνδρες δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν είναι ότι η τακτική σεξουαλική επαφή αυξάνει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος γνωστού για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το σεξ 1 ή 2 φορές την εβδομάδα θα μπορούσε να βοηθήσει στην προφύλαξη από το κρύωμα ή τη γρίπη.

4– Το σεξ σας φέρνει πιο κοντά

Ακριβώς πριν από τον οργασμό απελευθερώνεται μια σειρά ενδορφινών και τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης, που συχνά αποκαλείται η «ορμόνη της αγάπης» είναι πενταπλάσια από το κανονικό τους επίπεδο. Η ωκυτοκίνη έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένο αίσθημα γενναιοδωρίας και είναι γνωστό ότι δρα ως νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στην ενίσχυση των δεσμών.

3 – Η ερωτική επαφή ανακουφίζει από τον πόνο

Πέρα από το γεγονός ότι η ερωτική επαφή σας φέρνει πιο κοντά με το σύντροφό σας, η οξυτοκίνη, η σεροτονίνη και άλλες ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη σεξουαλική πράξη μπορούν να συμβάλουν στην ανακούφιση από τον πόνο, που συνδέεται με κοινά προβλήματα, όπως η κεφαλαλγία ή η αρθρίτιδα. Την επόμενη φορά που θα υποφέρετε από πόνους στον αυχένα ή από πονοκέφαλο εξαιτίας του στρες, δοκιμάστε να εφαρμόσετε αυτή την διασκεδαστική μέθοδο.

2 – Έχετε πιο ποιοτικό ύπνο

Η οξυτοκίνη μπορεί να είναι κάτι σαν ένα νέο φάρμακο, αν σκεφτεί κανείς ότι η έρευνα έχει δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης, μαζί με τη σεροτονίνη, χημική ουσία που δρα ως αντικαταθλιπτικό και απελευθερώνεται επίσης κατά τη διάρκεια του οργασμού), συμβάλλουν στον βαθύ ύπνο. Και μια ξεκούραστη νύχτα ύπνου έχει συσχετιστεί με μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία, όπως η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και η μείωση της αρτηριακής πίεσης.

1 – Μακροπρόθεσμη αναπαραγωγική υγεία

Όπως ακριβώς οι άνδρες έχουν ανάγκη από τακτική σωματική άσκηση για να παραμείνουν υγιείς και σε φόρμα, έτσι ακριβώς η … άσκηση στο κρεβάτι είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής στο μέλλον. Η αποχή από το σεξ αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο για ατροφία του πέους. Για τις σεξουαλικές επαφές ισχύει ό, τι και για τη γυμναστική: 3 φορές την εβδομάδα είναι η ιδανική συχνότητα για την προφύλαξη από τη στυτική δυσλειτουργία ή άλλα προβλήματα σεξουαλικής υγείας αργότερα στη ζωή σας.

Πέρα από το γεγονός όμως ότι η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη συνολική υγεία και την ευημερία ενός άνδρα, πολλοί άνδρες με παθήσεις όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και ο καρκίνος αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και αυτό εντάσσεται στις παρενέργειες αυτών των ασθενειών. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, δεν υπάρχει λόγος να χάνετε τις ελπίδες σας.

Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές θεραπείας που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε τη σας σεξουαλική υγεία για να μπορείτε να απολαύσετε όχι μόνο το σεξ αλλά και όλα τα οφέλη για την υγεία σας από το σεξ που αναλύσαμε παραπάνω.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμβουλές για δροσιά το καλοκαίρι



Κρατήστε δροσερό το σπίτι σας και επιλέξτε φωτεινά χρώματα στα ρούχα.

Αν είστε μεταξύ αυτών που υποφέρετε από τη ζέστη καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις εξής συμβουλές. Επιλέξτε την κατάλληλη διατροφή, το σωστό χρώμα στα ρούχα, καθώς και τα κατάλληλα ροφήματα για το καλοκαίρι.

1. Κατάλληλη διατροφή

Συνηθίστε τώρα το καλοκαίρι να τρώτε λίγο και συχνά, για να διευκολύνετε έτσι την πέψη, η οποία για να ολοκληρωθεί παράγει θερμότητα. Στα συχνά και μικρά γεύματά σας στη διάρκεια της ημέρας μην ξεχνάτε να συμπεριλαμβάνετε, κάθε φορά, ένα φρέσκο φρούτο ή λαχανικό.

Προτιμάτε τα χυμώδη φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν πολύ νερό, όπως το πεπόνι, το καρπούζι, τα αγγούρια, οι ντομάτες κ.ά., καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, π.χ., γιαούρτι.

2. Ένα φλιτζάνι παγωμένο τσάι

Θα σας δροσίσει αμέσως, ενώ η φρεσκάδα του θα διαρκέσει αρκετά. Μπορείτε να προσθέσετε στο παγωμένο τσάι σας για περισσότερη δροσιά και μερικά φυλλαράκια μέντας, η οποία έχει δροσιστικές ιδιότητες.

3. Μεσημεριανή σιέστα

Την περίοδο του καλοκαιριού πρέπει να γνωρίζετε ότι η δραστηριότητα ζεσταίνει, ενώ η ξεκούραση δροσίζει. Γι’ αυτό καλό είναι να ξεκουράζεστε όταν κάνει πολλή ζέστη.

Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το μεσημέρι, καλό θα είναι να ξαπλώνετε απλώς για να διαβάσετε κάτι. Το βασικότερο είναι να δουλεύουν όσο λιγότεροι μυς γίνεται, ώστε να μην παράγεται ενέργεια και θερμαίνεται το σώμα σας.

4. Τακτικά ντους

Τα συχνά ντους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίζετε τη ζέστη. Προσέχετε ώστε η θερμοκρασία του νερού να είναι περίπου 5 βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία του σώματός σας. Εστιάζετε στα πόδια, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα γόνατα, καθώς επίσης στον αυχένα και στα αντιβράχια.

5. Δροσερό σπίτι

Φροντίστε να «κλείνετε» τη ζέστη έξω! Πώς; Ανοίγοντας τα παράθυρα του σπιτιού σας νωρίς το πρωί για να αερίζετε το χώρο και κλείνοντάς τα το μεσημέρι, που κάνει πολλή ζέστη. Ανοίξτε ξανά τα παράθυρά σας όταν πέσει ο ήλιος.

6. Δροσιά από τα φυτά

Αν έχετε κήπο, ποτίζετε το γκαζόν πριν από τις 10 το πρωί. Ποτίζετε τα φυτά των εσωτερικών χώρων και των μπαλκονιών σας ψεκάζοντας τα φύλλα και το χώμα. Με την εξάτμισή του το νερό δροσίζει το χώρο.
Επαναλαμβάνετε τον ψεκασμό το βράδυ, για να διώχνετε τη ζέστη της μέρας.

7. Τζελ και νερό

Το καλοκαίρι να προτιμάτε προϊόντα περιποίησης υγρά ή τζελ και όχι κρέμες ή λάδια, γιατί η λιπαρότητα δίνει αίσθηση θερμότητας.

8. Σταγόνες δροσιάς

Τις ημέρες που έχει καύσωνα να έχετε πάντα μαζί σας ένα σπρέι με νερό και να ψεκάζετε με αυτό κάθε τόσο το δέρμα σας για άμεση φρεσκάδα.Επίσης, κάντε ποδόλουτρα σε δροσερό νερό ή ψεκάζετε τα πόδια σας με ένα δροσιστικό σπρέι.

9. Φωτεινά χρώματα

Το καλοκαίρι προτιμάτε τα ανοιχτόχρωμα και φωτεινά χρώματα και κυρίως το λευκό, αφού τα σκούρα και ιδιαίτερα το μαύρο χρώμα τραβάνε τη ζέστη.Ποια χρώματα να προτιμάτε; Το άσπρο, το κίτρινο, το μπλε ή το ροζ, καθώς είναι χρώματα που διώχνουν τη ζέστη. Διαλέγετε ρούχα από βαμβάκι ή λινό, άνετα και ευρύχωρα, ώστε να μην κολλάνε πάνω σας, αλλά να δημιουργούν με την κίνηση μικρά ρεύματα αέρα που θα σας δροσίζουν.


Πηγή: http//www.belife.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα γίνεται η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ



Άρχισε χθες και ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους ή τα ΕΛΤΑ, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ, η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική και αφορά όλους τους εν ζωή συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα από το IKA-ETAM, ETEAM και τα ενταχθέντα Ταμεία ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΤΑΠΙΛΤ, είναι δε μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας ή κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα.

Οι συνταξιούχοι που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία της φυσικής καταγραφής θα ενημερωθούν ατομικά με ενημερωτικές επιστολές (το περιεχόμενο των οποίων διαφοροποιείται στην περίπτωση που αυτοί δεν διαθέτουν ακόμα ΑΜΚΑ).

Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτική η φυσική καταγραφή κατά το τρέχον έτος για όσους καταστούν προσωρινοί ή οριστικοί συνταξιούχοι από τον Σεπτέμβριο 2012. Η καταγραφή πρέπει οπωσδήποτε να γίνει χωριστά για κάθε παροχή (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα).

Κατ' εξαίρεση θα καταγραφούν στον τόπο κατοικίας τους:

- Οι συνταξιούχοι που αδυνατούν να προσέλθουν για φυσική καταγραφή στα πιστωτικά ιδρύματα.

- Οι συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού.

- Τα ανήλικα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα και δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (κάτω των 14 ετών).


Διαβάστε περισσότερα...

Έδωσε εξετάσεις 28 ώρες αφού γέννησε



Και σήμερα είναι πτυχιούχος του Κέιμπριτζ!
Τελικά με θέληση και όρεξη ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα, και αυτό απέδειξε η 33χρονη Isobel Cohen, η οποία έδωσε τελικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, μόλις 28 ώρες αφού είχε γεννήσει το πρώτο της παιδί.

Λίγες ώρες μετά τον τοκετό της, η Isobel άφησε την κόρη της Beatrice στη φροντίδα των νοσοκόμων της, στο νοσοκομείο Addenbrooke, στο Κέιμπριτζ. Φορώντας ένα μπουρνούζι και τις παντόφλες της, ολοκλήρωσε τις εξετάσεις τις πάνω στον Σαίξπηρ και μια αρχαιοελληνική τραγωδία στο δωμάτιο της, στο νοσοκομείο.

«Είχα τρομοκρατηθεί όταν έμεινα έγκυος, αλλά είχα αποφασίσει πως θα ολοκληρώσω τη σχολή μου. Είχα τη δυνατότητα να καθυστερήσω το πτυχίο μου για έναν χρόνο, αλλά δεν το έκανα, επειδή θα αφιέρωνα το περισσότερο χρόνο στο μωρό μου», δηλώνει η 33χρονη.

«Όταν κάθισα να δώσω τις εξετάσεις, σκεφτόμουν συνεχώς τη κόρη μου. Μετά όμως σκέφτηκα ότι την φροντίζουν οι νοσοκόμοι και ησύχασα. Είχα πάρει αρκετά παυσίπονα και ήμουν λίγο ζαλισμένη, αλλά συγκεντρώθηκα όσο πιο πολύ μπορούσα και έγραψα», συνεχίζει.



Διαβάστε περισσότερα...

Έξτρα φόροι 1500€



Χρεωστικά και φορτωμένα έξτρα φόρους είναι τα επτά στα δέκα εκκαθαριστικά σημειώματα που λαμβάνουν αυτές τις ημέρες οι φορολογούμενοι.

Είναι ενδεικτικό πως από τα 1.403.446 σημειώματα που έχουν ήδη αποσταλεί, το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει να εισπράξει 1,33 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τα 1,1 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν πέρυσι από την εκκαθάριση του συνόλου των 5,7 εκατ. φορολογικών δηλώσεων.

Ο έξτρα φόρος που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά, που άρχισαν ήδη να λαμβάνουν χρεωστικό σημείωμα, ανέρχεται σε 1500 ευρώ κατά μέσο όρο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περιπέτεια επιβίωσης στο Ίδρυμα Ευγενίδου



Διαδραστικά διήμερα έως τις 20 Ιουλίου.

Φέτος το καλοκαίρι το Ίδρυμα Ευγενίδου προσκαλεί τα παιδιά σε μία μοναδική περιπέτεια επιβίωσης, με τη βοήθεια της επιστήμης! Στην περιπέτεια αυτή τα παιδιά ναυαγούν σ’ ένα ερημονήσι και καλούνται να αντιμετωπίσουν αναπάντεχες προκλήσεις επιβίωσης! Μοναδικά τους εφόδια είναι η δημιουργική σκέψη, η ομαδική εργασία και φυσικά… η επιστήμη!

Στο διήμερο αυτό τα παιδιά, σαν σύγχρονοι Ροβινσώνες, θα κατασκευάσουν τις δικές τους σχεδίες, θα ψήσουν λουκάνικα στον ήλιο και θα μάθουν να προσανατολίζονται με τη βοήθεια των αστεριών! Την τελευταία ημέρα, στην τελετή λήξης, οι γονείς θα παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό των πλωτών κατασκευών των παιδιών! Το διήμερο απευθύνεται σε παιδιά που τελείωσαν την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και A’ Γυμνασίου.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των διημέρων που απομένουν είναι οι εξής:
5-6 Ιουλίου, 9-10 Ιουλίου, 12-13 Ιουλίου,
16-17 Ιουλίου, 19-20 Ιουλίου.

Ώρες: 8:30-16:30.

Ηλικίες: 11 έως 13 ετών (παιδιά που τελείωσαν 5η – 6η Δημοτικού και 1η Γυμνασίου).

Φέτος το κόστος ανά παιδί είναι 20€ και περιλαμβάνει τις δραστηριότητες και τα απαραίτητα υλικά γι’ αυτές.

Ώρα άφιξης: 8:30 π.μ..

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν φροντίσει για το δεκατιανό και ένα ελαφρύ γεύμα των παιδιών, τα οποία θα καταναλωθούν στα αντίστοιχα διαλείμματα. Στο χώρο λειτουργεί και κυλικείο.
Καλό είναι τα παιδιά να έχουν μαζί κάποιο μπουφάν ή ζακέτα (θα τους χρειαστεί στο Πλανητάριο, όπου η θερμοκρασία είναι 21˚C για τεχνικούς λόγους).

Σε κάθε διήμερο μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 20 παιδιά. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για τη συμμετοχή στα Διαδραστικά Διήμερα απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 9469641, (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 15:30), καθώς και η συμπλήρωση του σχετικού εντύπου και η αποστολή του στο fax 210 9430171. Αν δεν διαθέτετε fax, μπορείτε να στείλετε το συμπληρωμένο έντυπο στο email: arnellou@eugenfound.edu.gr.

Για πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος, μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 210 9469640.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικό Πρόγραμμα - Ημέρα 1η

8:30 – 9:00 Προσέλευση παιδιών

9:00 – 9:45 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - Παιχνίδια Γνωριμίας
Γνωριζόμαστε και φτιάχνουμε ομάδες. Παράλληλα ανακαλύπτουμε: τι γνωρίζουμε για την επιβίωση σ’ ένα ερημονήσι;

9:45 – 11:15 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ – Εργαστήρι: άνωση και πλεύση
Η Φυσική και οι εφαρμογές της είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για τη δημιουργία μιας σχεδίας. Μέσα από πειράματα και ανάλογες δραστηριότητες γνωρίζουμε βασικές αρχές της άνωσης και της πλεύσης. Τι κάνει ένα αντικείμενο να επιπλέει; Πώς αλλάζει η συμπεριφορά μιας σχεδίας όταν τοποθετείται επάνω της ένα φορτίο; Πώς θα φτιάξουμε μια επιτυχημένη πλωτή κατασκευή;

11:15 – 11:45 Διάλειμμα

11:45 – 13:00 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ – Κατασκευές: κάτω από τον Ήλιο…
Ο Ήλιος κρύβει κινδύνους, αλλά μπορεί να αποτελέσει και σύμμαχό μας. Κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του ηλιακό ρολόι και μαθαίνει πώς θα υπολογίζει την ώρα. Με απλά υλικά κατασκευάζουμε πυξίδες και μαθαίνουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τέλος, οι ομάδες φτιάχνουν ηλιακούς φούρνους και ψήνουν λουκάνικα χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

13:00 – 14:00 Διάλειμμα για φαγητό

14:00 – 14:30 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - Πείραμα: νερό το θαυματουργό…
Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο επιβίωσης! Τι γνωρίζουμε γι’ αυτό; Πού θα το βρούμε; Τι πρέπει να προσέξουμε; Μ’ ένα πείραμα αφαιρούμε το αλάτι από το νερό της θάλασσας.

14:30 – 15:30 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - Περιήγηση
Μέσα από μία διαδραστική περιήγηση ανακαλύπτουμε ιδιότητες των υλικών, αλλά και του φωτός.

15:30 – 15:45 Διάλειμμα

15:45 – 16:30 ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ - Το Άστρο της Ημέρας
Ένα συναρπαστικό ταξίδι με προορισμό τον Ήλιο. Από τη γέννηση του πλησιέστερου σ’ εμάς άστρου ως τον θάνατό του και από τους αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου και των Μάγια ως τα τελευταίας τεχνολογίας επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια, το ταξίδι αυτό μάς αποκαλύπτει το πόσο πολύ «δραστήριο» είναι το πλησιέστερο σε μας άστρο, το Άστρο της Ημέρας.

Αναλυτικό Πρόγραμμα - Ημέρα 2η

8:30 – 9:00 Προσέλευση παιδιών
Οι ομάδες των παιδιών ελέγχουν την πορεία της σαπωνοποίησης που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας

9:00 – 10:00 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - Επίδειξη Πειραμάτων
Σ’ αυτήν την επίδειξη πειραμάτων το νερό έχει την τιμητική του. Η θάλασσα μπαίνει στο μικροσκόπιο και οι δυνάμεις του νερού αποκαλύπτονται!

10:00 – 10:30 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - Βασικές αρχές επιβίωσης
Μέσα από συζήτηση ανακαλύπτουμε τους πιο διαδεδομένους τρόπους επιβίωσης. Πού θα αναζητήσουμε τροφή; Ποια θρεπτικά συστατικά μάς είναι απαραίτητα και σε ποιες ποσότητες; Τι πρέπει να περιέχει απαραίτητα η διατροφή μας;
Παράλληλα φροντίζουμε την υγεία μας: μαθαίνουμε βασικές αρχές αντιμετώπισης τραυματισμών και τσιμπημάτων!

10:30 – 11:30 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - Παιχνίδια… επιβίωσης
Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησαν, τα παιδιά παίζουν με κάρτες ένα ειδικά διαμορφωμένο ταμπού, αλλά και σκιτσομαχίες.

11:30 – 12:00 Διάλειμμα

12:00 – 12:40 ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ - Το Μυστήριο της Ζωής
Πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη και πού οφείλεται η εντυπωσιακή ποικιλομορφία των έμβιων οργανισμών που φιλοξενεί; Η νέα ψηφιακή παράσταση του Ιδρύματος Ευγενίδου «Το Μυστήριο της Ζωής» προσπαθεί να απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα, προσκαλώντας τα παιδιά σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι.12:40 – 13:15 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - Αστρονομία: Προσανατολισμός μέσω των αστεριών
Μαθαίνουμε να προσανατολιζόμαστε χρησιμοποιώντας τα αστέρια. Επίσης, φτιάχνουμε μία κατασκευή με τον δικό μας αστερισμό.

13:15 – 14:15 Διάλειμμα για φαγητό

14:15 – 15:45 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - Προετοιμασία πλωτής κατασκευής
Η σχεδία μας μπαίνει σε εφαρμογή! Οι ομάδες διαλέγουν από τα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους τα καταλληλότερα και ετοιμάζουν την πλωτή κατασκευή τους. Όσοι τα καταφέρουν προσθέτουν και πανί. Η κατασκευή πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: μήκος, ύψος, αντοχή σε βάρος, βύθιση κ.λπ..

15:45 – 16:00 Διάλειμμα

16:00 – 16:30 Τελετή λήξης - Διαγωνισμός πλωτής κατασκευής
Στην τελετή λήξης αυτής της περιπέτειας οι διαγωνιζόμενοι ρίχνουν τις σχεδίες τους στο νερό! Οι κριτές μας βαθμολογούν την ποιότητα της κατασκευής, την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων και τον έξυπνο σχεδιασμό! Ποιες ομάδες θα καταφέρουν να «επιβιώσουν» με τη σχεδία τους, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το ταξίδι;


Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένες οι αιτήσεις για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη



«Στροφή» από τους ιδιωτικούς σταθμούς από τους γονείς λόγω κρίσης.

Αύξηση από 10 έως 33% παρουσιάζει ο αριθμός των αιτήσεων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης. Ο ίδιος απέδωσε το γεγονός αυτό στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και την στροφή που κάνουν από τους ιδιωτικούς στους δημοτικούς σταθμούς. Παράλληλα, όπως είπε, πολλές οικογένειες αναγκάζονται να ασχοληθούν ιδιαίτερα με την αναζήτηση εργασίας, έστω και αν πρόκειται για μερική απασχόληση.

Ωστόσο ο ίδιος επισήμανε ότι η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών είναι υψηλή και κάλεσε τους δήμους να καταθέσουν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη τις προτάσεις τους για την ένταξη των δομών τους στο αντίστοιχο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι φέτος είναι μικρότερη η χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών (125 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε σχέση με 174 πέρσι, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτών που θα κάνουν αιτήσεις) ενώ αναφέρθηκε και στα γραφειοκρατικά ζητήματα που προέκυψαν και τις καθυστερήσεις στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Πάντως ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθεί το συνολικό πρόγραμμα των δημοτικών σταθμών με μη εγκεκριμένη αλλά προβλεπόμενη πίστωση που θα μπορούσε να εγκριθεί στη συνέχεια, από την επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που, όπως έγινε γνωστό, έλαβε παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, με βάση τον εφαρμοστικό νόμο του Φεβρουαρίου, η οικονομική πλευρά του θέματος έχει διευθετηθεί με μεταφορά πόρων από εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, συνεπώς έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι. Οι εκκρεμότητες που μένουν αφορούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι για να παραμείνουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να εξασφαλιστεί συγχρηματοδότησή του από ευρωπαϊκούς πόρους. «Έχουμε προτείνει λύσεις για συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.


Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν γενόσημα για τους ασφαλισμένους



Πρόταση-φάρμακο για τη μείωση της δαπάνης.

Εισήγηση χορήγησης γενόσημων φαρμάκων χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων εξετάζεται από το υπουργείο Υγείας.

Στόχος είναι να ελεγχθεί η φαρμακευτική δαπάνη, στο πλαίσιο των επιταγών της τρόικας. Η πρόταση έχει υποβληθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και μελετάται.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Έθνος, σχολίασε ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να επιτευχθούν οι σφιχτοί οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για τη φαρμακευτική δαπάνη.

Στην περίπτωση που η εισήγηση γίνει αποδεκτή, θα επιφέρει μείωση του κόστους της φαρμακευτικής περίθαλψης για χιλιάδες ασφαλισμένους και εξοικονόμηση για τα Ταμεία. Για παράδειγμα, ένα πρωτότυπο σκεύασμα για το έλκος κοστίζει 20 ευρώ και ο ασφαλισμένος πληρώνει σήμερα συμμετοχή 5 ευρώ (25%).

Για το αντίστοιχο γενόσημο (τιμή 8 ευρώ), ο ασφαλισμένος δεν θα πληρώνει καθόλου συμμετοχή. Ωφελημένο είναι και το Ταμείο, καθώς στην πρώτη περίπτωση συμμετέχει στη δαπάνη με 15 ευρώ και στη δεύτερη με 8 ευρώ.

Η επικείμενη έλευση της τρόικας έχει κινητοποιήσει τον μηχανισμό του υπουργείου, προκειμένου να εμφανιστεί εναλλακτική πρόταση στις σκληρές της θέσεις. Στην οδό Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, στην οποία μετείχε -ως εμπειρογνώμων-και ο τέως γενικός γραμματέας Νίκος Πολύζος.

Αποκλειστικό της θέμα ήταν η προετοιμασία της ελληνικής πλευράς εν όψει της επίσκεψης της τρόικας.

Ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι ότι ο υπουργός Υγείας ανέφερε στον γενικό γραμματέα Αντώνη Δημόπουλο ότι δεν θα κάνει αποδεκτή την παραίτησή του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Η τρόικα ζητά καθήλωση της δαπάνης των Ταμείων στα 2,88 δισ. ευρώ, έναντι 3,7 δισ. που ήταν πέρυσι (μείωση 800 εκατ.).

Η ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να διαπραγματευτεί παράταση εφαρμογής του σκληρού αυτού στόχου.

Βασικό επιχείρημα είναι ότι χρειάζεται εύλογο διάστημα προσαρμογής, προκειμένου το σύστημα να αφομοιώσει το σοκ των αλλαγών.

Οι συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 7 έως 9 Ιουλίου.

Χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας έχουν ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τις διοικήσεις ΕΟΦ και ΕΟΠΥΥ.


Διαβάστε περισσότερα...

Το βιολογικό σας ρολόι χτυπά στο κινητό σας



Εφαρμογή σας υπενθυμίζει μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε παιδιά.

Μια εφαρμογή που μετρά αντίστροφα τα χρόνια και τις ημέρες που μια γυναίκα μπορεί να γίνει… μητέρα δημιούργησε η κατασκευαστής Mira Kaddoura. Όπως είπε η ίδια η εφαρμογή «The Wonder Clock» απευθύνεται σε γυναίκες που δε γνωρίζουν πότε θα σταματήσει να λειτουργεί το βιολογικό τους ρολόι.

Αρκεί η ημερομηνία γέννησης μιας γυναίκας για να δοθεί απάντηση στο ερώτημα: «Πόσο χρόνο έχω ακόμη μπροστά μου;».

Η εφαρμογή στη συνέχει υπολογίζει τα χρόνια, τους μήνες, τις ημέρες, τις ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα που μια γυναίκα μπορεί να κάνει παιδιά!



Οι περισσότεροι γιατροί εκτιμούν ότι το βιολογικό ρολόι μιας γυναίκας σταματά να «χτυπά» περίπου στην ηλικία των 44. Η ιδέα για τη δημιουργία της εφαρμογής αυτής ήρθε μάλιστα στη Mira όταν ένας γιατρός… της το υπενθύμισε!

«Με ρώτησε αν σχεδίαζα να αποκτήσω ποτέ παιδιά και εγώ απάντησα πως ήλπιζα πως ναι. Τότε μου είπε ότι ίσως θα έπρεπε να αρχίσω να το σκέφτομαι πιο σοβαρά. Με εξέπληξε γιατί τότε είχα μόλις μπει στα 30, εργαζόμουν, ταξίδευα, μάθαινα, μεγάλωνα ακόμη. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι ο χρόνος που περνά είναι ένα “θέμα” μέχρι εκείνη τη στιγμή» είπε η ίδια.

Η ίδια μάλιστα αποκάλυψε στην MailOnline ότι την εφαρμογή κατεβάζουν μέχρι και άντρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η νέα εφεδρεία



Σχέδιο τριών ταχυτήτων – Ποιοι θα φύγουν και πότε

- Τριετία για τους 30αρηδες, δυο τριετίες για τους 40αρηδες
- Ιδιαίτερη μεταχείριση για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη
- 100.000 θα βγουν στη σύνταξη έως το 2015


Η τρόικα πιέζει, η κυβέρνηση βγάζει από το... ντουλάπι την εφεδρεία για να γλιτώσει τις απολύσεις στο δημόσιο. Οι τροϊκανοί επιστρέφουν για να ζητήσουν να εφαρμοστεί η δέσμευση να φύγουν 150.000 άνθρωποι από το δημόσιο μέχρι το 2015.

Η προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όμως, δεν προβλέπει απολύσεις στο δημόσιο. Και εδώ μπαίνει ξανά στο κάδρο το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Μόνο που αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η εργασιακή εφεδρεία θα γίνει με ηλικιακά κριτήρια και θα είναι τριών ταχυτήτων.

Επί της ουσίας, η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει την πρόταση της για την εφεδρεία, την οποία είχε καταθέσει από την περίοδο που η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να βρει τρόπο να... ελαφρύνει το δημόσιο.

Τι προβλέπει:

- όσοι είναι από 50 ετών και πάνω, θα βγουν στην εφεδρεία και θα παίρνουν το βασικό μισθό ως σύνταξη, εκτός αν βρουν αλλού δουλειά.
- για όσους είναι από 40 έως 50 ετών, θα βγουν στην εφεδρεία για δυο τριετίες
- για όσους είναι από 30 έως 40 ετών, η εφεδρεία θα έχει διάστημα τριών ετών

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, με τον τρόπο αυτό δεν απαιτείται να καταβληθούν επιπλέον επιδόματα ανεργίας ή αποζημίωση λόγω απόλυσης για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία δε χάνουν τις εισφορές τους.

Η εφεδρεία, ουσιαστικά, αφορά 50.000 δημοσίους υπαλλήλους. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους υπολογισμούς από την πορεία των συνταξιοδοτήσεων το 2010 και το 2011, έως το 2015 θα έχουν βγει στη σύνταξη 100.000 άτομα. Οπότε, το ερώτημα που ψάχνει απάντηση είναι τι θα γίνει με τους υπόλοιπους 50.000, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον... μαγικό αριθμό των 150.000 εργαζομένων που η τρόικα ζητά να φύγουν.


Διαβάστε περισσότερα...

5.000.000 παιδιά έχουν γεννηθεί με εξωσωματική



Όταν το 1978, γεννιόταν το πρώτο παιδί στην ιστορία της ανθρωπότητας, με εξωσωματική γονιμοποίηση κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι, με την ίδια μέθοδο θα γεννιόντουσαν άλλα 5.000.000 παιδιά. Η Λουίζ Μπράουν, το πρώτο παιδί, που τότε του είχαν δώσει την ονομασία “παιδί του σωλήνα”, σήμερα είναι 34 ετών.




Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHERE) περίπου 350.000 κυοφορούνται κάθε χρόνο με την εφαρμογή των τεχνικών αυτών, δηλαδή το 0,3% των 130 εκατομμυρίων παιδιών που γεννιούνται στον κόσμο.

Ο αριθμός των πέντε εκατομμυρίων παιδιών βασίζεται σε στοιχεία εξωσωματικών μέχρι το 2008 και σε εκτιμήσεις για τα τρεισήμισι χρόνια που ακολουθούν για τα οποία δεν υπάρχουν στατιστικές.

Η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δέχτηκε έντονες κριτικές όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, όμως σήμερα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία που βοηθά πολλά άτεκνα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί.

"Οι τεχνικές έχουν βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να σημειώνεται αύξηση στις εγκυμοσύνες. Τα παιδιά που γεννιούνται είναι το ίδιο υγιή όπως και τα άλλα", δηλώνει ο Δρ Ντέιβιντ Αντερσον πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για τον έλεγχο της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Για τον Σάιμον Φίσελ, βρετανό ειδικό σε θέματα γονιμότητας, ο αριθμός των πέντε εκατομμυρίων παιδιών "δικαιολογεί απολύτως όλες τις νομικές και ηθικές μάχες, αλλά και τις αντιπαραθέσεις σε θέματα δεοντολογίας που έχουν δοθεί, καθώς και την αποδοχή των μεθόδων αυτών από την κοινωνία".

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται, δείχνουν ότι 1,5 εκατομμύρια εξωσωματικές γονιμοποιήσεις με την ευρεία έννοια (συμπεριλαμβανομένης και της σπερματέγχυσης) πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο. Το 1/3 από αυτές γίνεται στην Ευρώπη. Το ποσοστό επιτυχίας τους σταθεροποιείται στο 32%, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η ESHERE επισημαίνει επίσης τις προσπάθειες που καταβάλει ώστε να αποφεύγονται οι πολύδυμες κυήσεις, με την εμφύτευση λιγότερων εμβρύων στην Ευρώπη. Όλο και πιο συχνά μεταφέρεται και εμφυτεύεται μόνο ένα έμβρυο. Ο αριθμός των τριδύμων που γεννιούνται με εξωσωματική γονιμοποίηση έπεσε κάτω από το 1% και αυτός των διδύμων υπολογίζεται στο 20% περίπου.


Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση του υπουργού Παιδείας ζητούν οι καθηγητές ΤΕΙ



Τα Τεχνολογικά Ιδρύματα κινδυνεύουν να μη λειτουργούν σωστά από το Σεπτέμβρη
.
Η Ομοσπονδία των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) ζητά, με επιστολή της, την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, επειδή οι διοικήσεις των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, έχουν προγραμματίσει εκλογές για την ανάδειξη Προϊσταμένων, σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο 3549 του 2007.

Σ’ αυτό προχώρησαν, καθώς την 31η Αυγούστου λήγουν οι θητείες των Προϊσταμένων και παρά την αντίθετη άποψη του υπουργείου ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.

Στη σχετική επιστολή οι καθηγητές των ΤΕΙ αναφέρουν:

«Σας ενημερώνουμε ότι στις 31/08/2012 λήγουν οι θητείες των Προϊσταμένων τμημάτων και των υπευθύνων τομέα στα ΤΕΙ και συνεπώς από 01/09/2012 τα τμήματα δεν θα μπορούν να διεκπεραιώσουν τις απαραίτητες εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Μερικά ΤΕΙ για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, έχουν προγραμματίσει εκλογές των παραπάνω οργάνων με τον προηγούμενο νόμο (3549/2007), επικαλούμενα τις μεταβατικές διατάξεις του Ν.4009/2011, όμως υπάρχουν και αντίθετες απόψεις για τη νομιμότητα των αποφάσεων αυτών.

Σας ενημερώνουμε ότι το θέμα είχε τεθεί στην 1η συνεδρίαση της Ομάδας εργασίας (23/04/12), η οποία συγκροτήθηκε με σκοπό να συντάξει πόρισμα για τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του Νόμου για τα Α.Ε.Ι., με απόφαση τού τότε υπουργού Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη. Ο Ειδικός Γραμματέας ΑΕΙ, Β. Παπάζογλου, ανακοίνωσε στην Ομάδα Εργασίας, ότι θα στείλει εγκύκλιο με την οποία θα προβλεπόταν να γίνουν οι εκλογές οργάνων Διοίκησης, που λήγει η θητεία τους (Προϊσταμένων τμημάτων και υπευθύνων τομέα), με το Ν. 3549/2007.

Όμως, στην επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (09/05/12), ο κ. Παπάζογλου μάς ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να στείλει την εγκύκλιο, γιατί η νομική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας τον ενημέρωσε ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση. »Την άποψη αυτή υποστήριξε και ο νομικός, Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Ρέμελης».

Και οι καθηγητές καταλήγουν ζητώντας άμεσα την απάντηση του υπουργού ώστε, όπως τονίζουν, να αποφευχθούν τυχόν προσφυγές για τη νομιμότητα των εκλογών και να αποφύγουν τις περιπέτειες τα Ιδρύματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο ευρωπαϊκός χάρτης των ανδρικών... μορίων



Ποιοι λαοί έχουν τα μεγαλύτερα προσόντα;

Αυτός ο διαφορετικός χάρτης της Ευρώπης κάνει τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει ποιας χώρας οι κάτοικοι έχουν τα πιο προικισμένα… μόρια.

Στην πρώτη θέση συναντάμε την Ουγγαρία με μέσο όρο μήκους πέους τα 16, 51 εκατοστά, ενώ έπονται η Γαλλία, η Τσεχία και η Ολλανδία.

Όσο για τους Έλληνες; Μπορεί να βρίσκονται στην 15η θέση, ωστόσο εμφανίζονται να είναι πιο προικισμένοι από τους Τούρκους, τους Σκοπιανούς και σχεδόν το σύνολο των Βαλκάνιων λαών.

Ο «χάρτης του πέους» δημοσιεύτηκε από το MAPPING STEREOTYPES PROJECT, που χαρτογραφεί τον πλανήτη μέσα από τα στερεότυπα.

Δείτε παρακάτω την κατάταξη με βάση… τους πόντους:

1.Ουγγαρία- (16.51 cm)
2.Γαλλία - (16.01 cm)
3.Τσεχία - (15.89 cm)
4.Ολλανδία - (15.87 cm)
5.Ιταλία -(15.74 cm)
6.Βέλγιο - (15.65 cm)
7.Γεωργία - (15.61 cm)
8.Δανία - (15.29 cm)
9.Σλοβακία - (15.21 cm)
10.Σλοβενία - (15.13 cm)
11.Βουλγαρία - (15.02 cm)
12.Σερβία - (14.87 cm)
13.Σουηδία - (14.80 cm)
14.Κροατία - (14.77 cm)
15.Ελλάδα - (14.73 cm)
16.Αλβανία - (14.73 cm)
17.Λευκορωσία - (14.63 cm)
18.Ισλανδία- (14.56 cm)
19.Γερμανία - (14.48 cm)
20.Ελβετία - (14.35 cm)
21.Nορβηγία - (14.34 cm)
22.Πολωνία - (14.29 cm)
23.Αυστρία - (14.16 cm)
24.Τουρκία - (14.11 cm)
25.Σκόπια - (13.98 cm)
26.Ουκρανία - (13.97 cm)
27.Αγγλία - (13.97 cm)
28.Ισπανία - (13.85 cm)
29.Εσθονία - (13.78 cm)
30.Φινλανδία - (13.77 cm)
31.Αρμένια- (13.22 cm)
32.Ρωσία - (13.21 cm)
33.Πορτογαλία - (13.19 cm)
34.Ιρλανδία - (12.78 cm)
35.Ρουμανία - (12.73 cm)


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα κάτι έχω…



Γιατί οι γυναίκες αργούν να ετοιμαστούν την πρώτη μέρα της εβδομάδας.

Οι γυναίκες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να φτιάξουν τα μαλλιά τους, το μακιγιάζ και να αποφασίσουν τι ρούχα θα φορέσουν στην αρχή της εβδομάδας.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με μια έρευνα θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση στους συναδέλφους τους.

Τα «standards» όμως πέφτουν καθώς περνούν οι μέρες, με τέσσερις στις δέκα να παραδέχονται ότι έχουν σταματήσει να προσπαθούν να δείχνουν όμορφες ήδη από την Τετάρτη!

Μία στις πέντε γυναίκες από τις 2.000 που συμμετείχαν σε έρευνα της εταιρείας καλλυντικής φροντίδας Simple, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, δήλωσαν ότι ο φόρτος εργασίας τους όλη την εβδομάδα ήταν τόσο μεγάλος, που δεν είχαν χρόνο για να αφιερώσουν στην εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι γυναίκες περνούν κατά μέσο όρο 39 λεπτά μπροστά από τον καθρέφτη τους τις Δευτέρες, με το χρόνο αυτό να μειώνεται στα 32 λεπτά την Τρίτη.

Τις Τετάρτες και τις Πέμπτες διαθέτουν 29 λεπτά στην προετοιμασία τους ενώ τις Παρασκευές ο χρόνος αυτός αυξάνεται στα 33 λεπτά και πάλι καθώς… πλησιάζει το σαββατοκύριακο και ανεβαίνει η διάθεση!

Περισσότερες από τις μισές δήλωσαν ότι θα αφιέρωναν περισσότερο χρόνο στην εμφάνισή τους αν είχαν κάποιο ραντεβού ή συνάντηση με το αφεντικό τους, ενώ αν υπήρχε περίπτωση αύξησης, θα φρόντιζαν να είναι πιο περιποιημένες αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη τους!



Διαβάστε περισσότερα...