Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Εξουδετερώθηκε η νάρκη που βρέθηκε στο Ρέθυμνο


Στη περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.
Εξουδετερώθηκε με απόλυτη ασφάλεια από κλιμάκιο της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, η νάρκη που είχε βρεθεί το μεσημέρι της Πέμπτης μέσα στη θάλασσα στα Μισίρια Ρεθύμνου. Η νάρκη είχε εντοπιστεί σε βάθος δύο μέτρων στη θάλασσα των Μισιρίων Ρεθύμνου. Τη νάρκη εντόπισαν λουόμενοι πέντε μέτρα από την ακτή.

Στη συνέχεια από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου αποκλείστηκε η εν λόγω περιοχή εντοπισμού και ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για τις δικές της ενέργειες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν 34χρονο από φαράγγι


Σώος απεγκλωβίστηκε σήμερα το μεσημέρι ένας 34χρονος πεζοπόρος από το φαράγγι, που βρίσκεται μεταξύ των κοινοτήτων Άνω και Κάτω Σεργούλας, στη Φωκίδα.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι η πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου ειδοποιήθηκε για εγκλωβισμένο άνδρα στο φαράγγι και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση σε συνεργασία με την 6η ΕΜΑΚ Πατρών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν οι πυροσβέστες έφθασαν στο φαράγγι, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 34χρονο και με την βοήθεια διασωστικών, μπόρεσαν να τον απεγκλωβίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος πεζοπόρος είναι καλά στην υγεία του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν επιτρέπουν προσφυγή σε κρατούμενο του Γκουαντάναμο που κάνει 8 χρόνια απεργία πείνας!


Έφτασε να ζυγίζει 33,5 κιλά...

Ο 36χρονος Τάρικ Μπα Όνταχ από την Υεμένη, κρατούμενος στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο, κάνει απεργία πείνας εδώ και οκτώ χρόνια με αποτέλεσμα το βάρος του να έχει πια φτάσει στα 33,5 κιλά. Οι δικηγόροι του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ωστόσο απέκλεισαν την περασμένη εβδομάδα νομική προσφυγή για να αφεθεί ελεύθερος για λόγους υγείας- ενώ ο στρατός και οι υπηρεσιών πληροφοριών έχουν δώσει εδώ και πέντε χρόνια το πράσινο φως για την απελευθέρωσή του!

Η απόφαση αυτή δείχνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι προσηλωμένος με σοβαρότητα στον στόχο του να κλείσει την φυλακή του Γκουαντάναμο προτού ολοκληρωθεί η προεδρική του θητεία το 2017, σχολίασαν οι δικηγόροι του 36χρονου.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού και των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών έχουν δώσει εδώ και πέντε χρόνια το πράσινο φως για την απελευθέρωση του Μπα Όνταχ από το κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο, στην αμερικανική βάση στην Κούβα, όπου 116 άνδρες βρίσκονται φυλακισμένοι 14 χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο 36χρονος υποβάλλεται σε αναγκαστική σίτιση με σωληνάκι στην μύτη από το 2007 που σταμάτησε να καταναλώνει στερεά τροφή. Η απώλεια βάρους που είχε τους τελευταίους 18 μήνες ενέτεινε τους φόβους μεταξύ των δικηγόρων του ότι μπορεί να πεθάνει από ασιτία. Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι λαμβάνει την κατάλληλη φροντίδα.

Η υπόθεση του Μπα Όνταχ προκάλεσε διαίρεση στους κόλπους της κυβέρνησης. Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας, στο οποίο υπάγεται το κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο, ζήτησαν οι κυβερνητικοί δικηγόροι να αντιταχθούν σε μια νομική προσφυγή με αίτημα την απελευθέρωσή του για λόγους υγείας, η οποία έγινε από τους δικηγόρους του τον Ιούνιο.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου υποστήριξαν ότι η μεταγωγή αυτού του κρατούμενου θα έδινε κίνητρο και σε άλλους να κάνουν απεργία πείνας. Αντιθέτως αξιωματούχοι στο υπουργείο Εξωτερικών υποστήριζαν την απελευθέρωσή του.

Οι συνήγοροι του κρατούμενου, ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί από τον πακιστανικό στρατό κατά μήκος των αφγανικών συνόρων και είχε κατηγορηθεί ότι εκπαιδεύτηκε στην χρήση όπλων για να πολεμήσει στο πλευρό των Ταλιμπάν, σημείωσαν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα μπορούσε να έχει δώσει εντολή στους κυβερνητικούς δικηγόρους να μην αντιταχθούν την περασμένη Παρασκευή στην νομική αυτή προσφυγή.

Υπάρχουν άλλες 6 τέτοιες προσφυγές, στις οποίες η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιλέξει να μην αντιδικήσει.

Ο Μπα Όνταχ ήταν ένα τεστ για το πως ο πρόεδρος θα μπορούσε να επιτύχει την μεταγωγή περισσότερων από τους 52 κρατούμενους που παραμένουν στο Γκουαντάναμο παρ'ότι έχει δοθεί το πράσινο φως για την απελευθέρωσή τους.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει ότι είναι αποφασισμένος να κλείσει την φυλακή του Γκουαντάναμο, η οποία έχει επικριθεί διεθνώς λόγω της ωμής μεταχείρισης των κρατουμένων σε αυτήν. Ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο υιοθέτησαν νόμους που εμποδίζουν την μεταγωγή κρατουμένων στο αμερικανικό έδαφος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξενοδοχείον οι… Βερσαλίες


Τρία κτίρια του 1680 των ανακτόρων θα ανακαινιστούν για να φιλοξενήσουν επισκέπτες.

Κατοικία κάποτε των βασιλέων και σήμερα ένα από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της Γαλλίας, το Ανάκτορο των Βερσαλιών σχεδιάζει μια νέα επιχείρηση με ένα πολυτελές ξενοδοχείο για να ενισχύσει τα οικονομικά του, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας.

Ο οργανισμός που διαχειρίζεται το ανάκτορο προκήρυξε διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου σε τρία κτίρια του 1680 που βρίσκονται ακριβώς έξω από τις πύλες των κήπων των Βερσαλλιών, με θέα μερικά από τα διασημότερα κτίριά του, αναφέρει η Journal du Dimanche.

Η ανακαίνιση των κτιρίων θα κοστίσει 4 έως 7 εκατ. ευρώ και άλλο τόσο η μετατροπή τους σε ξενοδοχείο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Ένα προηγούμενο σχέδιο για την οικοδόμηση εκεί ενός ξενοδοχείου είχε εγκαταλειφθεί λίγα χρόνια πριν.

Οι Βερσαλλίες μεταμορφώθηκαν από τον βασιλιά Λουδοβίκο 14ο τον 17ο αιώνα, από ένα κυνηγετικό περίπτερο, στην εκθαμβωτική καρδιά ενός απολυταρχικού κράτους, με εντυπωσιακό παλάτι και κήπους.

Ο διαγωνισμός για την 60ετή παραχώρηση των κτιρίων Grand Controle, Petit Controle και Pavillion, που προορίζονται να μετατραπούν σε ξενοδοχείο, θα κλείσει στις 14 Σεπτεμβρίου, γράφει η Journal du Dimanche.

Η διοίκηση των Βερσαλλιών δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί για να σχολιάσει το δημοσίευμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων


Μικρότερη η έξοδος αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με την Τροχαία.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Τροχαίας, ήταν κατά πολύ λιγότεροι από πέρσι.

Η κίνηση, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, είναι αυξημένη στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, ενώ στην Αθηνών- Λαμίας είναι σε καθημερινά επίπεδα.

Με αργούς ρυθμούς κινούνται τα οχήματα μόνο στο σημείο που γίνονται έργα στην Ελευσίνα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάσχεση, ενώ χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση περνούν τα οχήματα στα διόδια.

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών, έληξε στις 22.00.

Σε ότι αφορά την φετινή έξοδο, σύμφωνα με μετρήσεις της Τροχαίας, έφυγαν από την Αθήνα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 14/8/2015, μέχρι τις 15.00 του Σαββάτου 15/8/2015, 112.300 αυτοκίνητα προς Κόρινθο και περίπου 52.000 αυτοκίνητα προς Λαμία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκαεννέα τραυματίες σε σύγκρουση τρένων στην Ουγγαρία


Άγνωστα τα αίτια του ατυχήματος.

Δεκαεννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ουγγαρία όταν δύο τραίνα συγκρούστηκαν σε βορειοανατολικά της Βουδαπέστης νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την ουγγρική αστυνομία.

Από τους τραυματίες η κατάσταση δύο ανθρώπων είναι σοβαρή, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας MAV στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Τα τραίνα μετέφεραν περίπου 3- με 40 επιβάτες και κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα όταν συγκρούστηκαν.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες ειδικότητες αναπληρωτών επιστρέφουν στην Ειδική Αγωγή


Με βάση τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που εντάσσονταν στις ειδικότητες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες , εκτός από τους πίνακες γενικής εκπαίδευσης, επιστρέφουν και στους πίνακες Ειδικής Αγωγής, όπως άλλωστε προκύπτει και από σχετική αναφορά στην εγκύκλιο αναπληρωτών.

"Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις αρ. 82092/Ε2/22-5-2015 (ΦΕΚ 945 Β΄) και 90146/Ε2/8- 6-2015 (ΦΕΚ 1202 Β΄) Υ.Α. που εκδόθηκαν κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 18 «Επανασύσταση καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων και κατάταξη προσωπικού» παρ. 1 περ. α του ν.4325/2015 (ΦΕΚ 47 Α΄) επανασυστάθηκαν οι ειδικότητες και κλάδοι γενικής εκπ/σης του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του ν.4172/2013 (Α΄ 167). Κατά συνέπεια, οι υποψήφιοι των «αντίστοιχων» κλάδων ΕΑΕ έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης με την παρούσα εγκύκλιο".

Η τελευταία φορά που είχαν ανακοινωθεί πίνακες για τις εν λόγω ειδικότητες ήταν το σχολικό έτος 2012-13. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται με βάση τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου ο αριθμός των εγγεγραμμένων το 2012-13 σε ορισμένες ειδικότητες που αποκτούν εκ νέου το δικαίωμα ένταξης στους κλάδους ΕΑΕ εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις οι οποίες ορίζονται από την εγκύκλιο.



ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ 2012-13
ΠΕ14.012
ΠΕ18.0123
ΠΕ18.042
ΠΕ18.071
ΠΕ18.081
ΠΕ18.095
ΠΕ18.1012
ΠΕ18.337
ΠΕ18.291
ΤΕ01.291
ΤΕ01.301
ΔΕ01.171
ΔΕ01.101
ΔΕ01.041


Τυπικά προσόντα ένταξης

Τα κάτωθι τυπικά προσόντα ένταξης των εκπ/κών κλάδων ΕΑΕ με την προέκταση «.50», όπως ορίζονται στην αριθμ. 128005/Δ2/08-08-2014 (ΦΕΚ 2217/13.08.2014 τ.Β΄) Υ.Α. με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» (βλ. Μέρος Α΄ - παρ.2) :

i) διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία ή/και

ii) μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία ή/και

iii) τίτλος διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ στα Διδασκαλεία της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής ή/και i

iv) κύρια ειδικότητα πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ της παρ. 1.3 περ. γ του άρθρου 20 του ν.3699/2008 ή/και

v) σεμινάρια αποδεδειγμένης ετήσιας διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών στην ΕΑΕ, που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τις 30/08/2010, από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή/και

vi) προϋπηρεσία μεγαλύτερη των δέκα (10) διδακτικών μηνών, η οποία αποκτήθηκε κατόπιν προσλήψεως στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Περισσότερα στην εγκύκλιο

Δεν περιλαμβάνεται ο κλάδος ΠΕ 72 στην εγκύκλιο

Οι κάτοχοι πτυχίου Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση «Συνεχής Εκπαίδευση», ή Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής με κατεύθυνση «Εκπαιδευτική Πολιτική» Πανεπιστημιακών Τμημάτων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου και αντίστοιχου πτυχίου της αλλοδαπής, εντάσσονται αποκλειστικά στον κλάδο ΠΕ72, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στην παρούσα εγκύκλιο.


Πηγή:http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τόνοι κυανιούχου άλατος αποθηκευμένοι στη βιομηχανική ζώνη της Τιανζίν


Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη επικίνδυνων χημικών στο σημείο των εκρήξεων.

Εκατοντάδες τόνοι εξαιρετικά τοξικού κυανιούχου άλατος είχαν αποθηκευτεί στον χώρο στον οποίο σημειώθηκαν την Τετάρτη οι δύο τεράστιες εκρήξεις, στο λιμάνι της Τιαντζίν, στην ανατολική Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κινεζικός στρατός.

Ο στρατηγός Σι Λούζε, επικεφαλής του γενικού επιτελείου της στρατιωτικής περιοχής του Πεκίνου, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι κυανιούχο άλας εντοπίστηκε σε δύο σημεία των εγκαταστάσεων στις οποίες σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο όγκος ανερχόταν σε αρκετές εκατοντάδες τόνους», σημείωσε.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της παρουσίας της άκρως επικίνδυνης αυτής χημικής ουσίας στην αποθήκη στην οποία σημειώθηκαν την Τετάρτη δύο τεράστιες εκρήξεις, λόγω της οποίας εκφράστηκαν φόβοι για την πρόκληση μόλυνσης.

Ο στρατηγός Σι δεν διευκρίνισε το είδος του κυανιούχου άλατος που είχε αποθηκευτεί εκεί. Ωστόσο τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα πληροφορίες για την παρουσία 700 τόνων κυανιούχου νατρίου, που είναι μια πολύ επικίνδυνη χημική ουσία στην περίπτωση εισπνοής, κατάποσης ή επαφής της με το δέρμα.

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών από τις δύο τεράστιες εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τετάρτη μια βιομηχανική ζώνη στο λιμάνι της Τιαντζίν ανέρχεται τώρα σε 112, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 95 ανθρώπων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μετεγκατάστασης των μεταναστών


Ολοκληρώθηκε, χωρίς προβλήματα, η επιχείρηση μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Ελαιώνα, της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από λίγο αναχώρησε από την οδό Μαυρομματαίων, η οποία είχε κλείσει για την ασφαλή επιβίβασή τους, το τελευταίο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν τελικά 171 άτομα, με πέντε λεωφορεία της εν λόγω Υπηρεσίας, ενώ 30 αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και παραμένουν στο Πεδίον του Άρεως. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων στο Πεδίον του Άρεως προσφύγων ανερχόταν στους 295.

Η περιοχή στη συνέχεια θα καθαριστεί από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, για να παραδοθεί στους επισκέπτες της. Παράλληλα θα αστυνομεύεται προκειμένου να αποτραπεί η προσέλευση άλλων μεταναστών, στους οποίους, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, θα συστήνεται να πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού.

-------------------

Χριστοδουλοπούλου: Υπόδειγμα ο χώρος φιλοξενίας στον Ελαιώνα


Την πρόθεσή της για τη δημιουργία και άλλων χώρων φιλοξενίας παρόμοιο με αυτόν του Ελαιώνα, που σήμερα το απόγευμα υποδέχτηκε τους πρώτους 207 πρόσφυγες, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τη μεταναστευτική Πολιτική Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα μείνει σαν παράδειγμα και σαν υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου σε δηλώσεις της από το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως. «Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο» εξήγησε.

Η αναπληρώτρια υπουργός βρέθηκε από νωρίς το μεσημέρι στον Ελαιώνα και παρέμεινε εκεί μέχρι που ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της μεταφοράς των προσφύγων. Συνολικά, όπως δήλωσε, έγινε η μετεγκατάσταση 207 προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως, σε έναν χώρο, ο οποίος «ελπίζω ότι θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων. Είναι ανθρώπινος, έχει ψύξη, έχει ζεστό νερό και όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ζήσουν μέσα σε αυτά τα σπίτια» είπε, συμπληρώνοντας ότι είναι εξασφαλισμένη και η σίτιση των προσφύγων.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, τον δήμο της Αθήνας «που παραχώρησε τον χώρο», την Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Υγείας που θα παρέχει μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ ιατρικές υπηρεσίες, αλλά και πολλούς άλλους που «βοήθησαν για αυτή τη γιγάντια επιχείρηση, μέσα σε δέκα ημέρες να φτιάξουμε αυτό το χώρο που ανταποκρίνεται στις διεθνείς προδιαγραφές».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ερώτηση αν θεωρεί ότι θα αυξηθούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στο μέλλον, απάντησε καταφατικά εξηγώντας ότι όσο δεν γίνεται τίποτα στις χώρες καταγωγής τους να σταματήσει ο πόλεμος και η σφαγή, οι ροές θα συνεχίζονται. «Δεν έχουμε καμία δυνατότητα να εμποδίσουμε αυτές τις ροές γιατί γίνονται μέσω θαλάσσης» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει λοιπόν καμία άλλη δυνατότητα παρά να βρούμε τρόπους να φιλοξενήσουμε αυτούς τους ανθρώπους μέχρι να πάρουν τον δρόμο να συνεχίσουν το ταξίδι τους όπως αυτοί επιλέγουν».

Τέλος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα νομιμότητας για τη λειτουργία του χώρου φιλοξενίας μεταναστών γιατί έχει γίνει με διεθνείς προδιαγραφές, ενώ για κάποιες αντιδράσεις που σημειώνονται από κατοίκους της περιοχής, παρέπεμψε στο δήμο της Αθήνας που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κορκολόπουλος


Απεβίωσε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 74 ετών, ο πρώην βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Βασίλης Κορκολόπουλος.



Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στον Ι.Ν του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτη στην Αθήνα.

Ο Βασίλης Κορκολόπουλος εξελέγη βουλευτής την περίοδο 1993-2004.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρβαση του ορίου όζοντος


Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι σήμερα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε τρεις σταθμούς μέτρησης.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 16:00 παρατηρήθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 189 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αμαρουσίου, μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 199 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αγίας Παρασκευής και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 186 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από το απόγευμα.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η βιομηχανία κρέατος απειλεί τη βιοποικιλότητα


Οι επιστήμονες του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα θεωρούν την αλόγιστη επέκταση της βιομηχανικής εκτροφής ζώων ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη.

Ο επικεφαλής της έρευνας Μπράιαν Ματσόβινα και οι συνεργάτες του εξέτασαν τις χώρες που είναι πιο πιθανό να επεκταθεί η βιομηχανική εκτροφή ζώων και προσδιόρισαν τις εκτάσεις που θα χαθούν για τη βοσκή και την καλλιέργεια φυτών για τη διατροφή των ζώων.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και άλλες μελέτες σχετικά με την παραγωγή βοοειδών, χοίρων και πουλερικών σε αυτές τις χώρες από το 1985 έως το 2013, κατάφεραν να προβλέψουν τις αναμενόμενες απώλειες και δημιούργησαν τους αντίστοιχους χάρτες.

Οι χώρες που θα βιώσουν τη μεγαλύτερη αλλαγή στην χρήση γης είναι 15 χώρες με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, οι οποίες φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό ειδών, σύμφωνα με τον Ματσόβινα.

Εκτάσεις

«Μέχρι το 2050, δεδομένων των σημερινών τάσεων, οι χώρες αυτές είναι πιθανό να αυξήσουν τα εδάφη που χρησιμοποιούνται για τη ζωική παραγωγή κατά 30% έως 50%, δηλαδή περίπου 3.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», πρόσθεσε.

Η απώλεια των βιοτόπων είναι τόσο μεγάλη που θα προκαλέσει περισσότερες εξαφανίσεις από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, επισημαίνει η μελέτη, ιδιαίτερα όταν συνδυαστεί με άλλα επιβλαβή αποτελέσματα της κτηνοτροφικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης.

«Οι αλλαγές αυτές θα έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα», δήλωσε ο Ματσόβινα. «Πάρα πολλά είδη θα χαθούν».

Για να σταματήσει η απώλεια της βιοποικιλότητας, οι ερευνητές συστήνουν τον περιορισμό της κατανάλωσης κρέατος στο 10% των συνολικών θερμίδων και τη μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Η μελέτη προτείνει επίσης την αντικατάσταση κατανάλωσης βόειου κρέατος, του οποίου η παραγωγή απαιτεί τη μεγαλύτερη έκταση γης, με χοιρινό, κοτόπουλο ή ψάρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας από τις βραδινές ώρες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας.

Πιο αναλυτικά:

Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον εισαγγελέα οι βαρυποινίτες των φυλακών Κέρκυρας για την απόπειρα απόδρασης μέσω τούνελ


Στον εισαγγελέα υπηρεσίας της Κέρκυρας οδηγήθηκαν πριν από λίγο οι πρώτοι από τους 21 συνολικά βαρυποινίτες κρατουμένους που αποπειράθηκαν να δραπετεύσουν από τις φυλακές της Κέρκυρας.

------------------


Την πόρτα των εισαγγελικών αρχών Κέρκυρας περνούν από το μεσημέρι, σε μικρές ομάδες, οι βαρυποινίτες κρατούμενοι της πτέρυγας Ζ΄ του σωφρονιστικού ιδρύματος Κέρκυρας, που αποπειράθηκαν να αποδράσουν από τις φυλακές, ανοίγοντας τούνελ πολλών μέτρων κάτω από τη φυλακή και βρίσκοντας διέξοδο σε παρακείμενο περιφερειακό δρόμο.

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της πολύμηνης δράσης των βαρυποινιτών, ακολούθησε εξονυχιστική έρευνα σε κάθε γωνιά της φυλακής από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους αστυνομικούς, προκειμένου να διερευνηθεί λεπτομερώς το σχέδιο απόδρασης τους, που χάλασε ένας σκύλος όταν αντιλήφτηκε τι γινόταν κάτω από την άσφαλτο και με τα δυνατά του γαυγίσματα προκάλεσε την προσοχή της περιπόλου της φυλακής, που εντόπισαν τρύπα στην άσφαλτο, βάθους ενός μέτρου και μήκους περίπου δεκαπέντε μέτρων, η οποία οδηγούσε στα κελιά των βαρυποινιτών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι βαρυποινίτες χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια σκαπτικά εργαλεία και τάπερ προκείμενου να σκάβουν και να βγάζουν έξω το χώμα από το τούνελ, ενώ φέρεται τα κυβικά χώματος που αφαιρούσαν να τα τοποθετούσαν μέσα στα στρώματα που κοιμόντουσαν και σε γωνίες των κελιών τους.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα ανακριθούν από τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας της Κέρκυρας και οι εικοσιένα βαρυποινίτες, οι περισσότεροι εξ αυτών αλλοδαποί, που βρίσκονται στη συγκεκριμένη πτέρυγα, ενώ ως τώρα ανακρίθηκαν οι έντεκα.

Οι βαρυποινίτες μεταφέρθηκαν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις φυλακές Κέρκυρας στο Δικαστικό Μέγαρο, παρότι η απόσταση είναι μόλις λίγα μέτρα.

Η εισαγγελική έρευνα και οι ανακρίσεις που έχουν προηγηθεί από τις αστυνομικές αρχές πρόκειται να ρίξουν φως στην υπόθεση και να διαλευκάνουν τον τρόπο με τον οποίο οι κρατούμενοι βαρυποινίτες κατάφεραν να ανοίξουν το αυτοσχέδιο τούνελ, τα μέσα που χρησιμοποίησαν, καθώς και αν υπάρχουν συνεργοί στη δράση τους.

Η ανάκριση των κρατουμένων πρόκειται να είναι μακρά, ενώ αστυνομικές και δικαστικές αρχές κρατούν σιγή ιχθύος.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ινδονησιακό αεροσκάφος με 54 επιβάτες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ - Εντοπίστηκαν συντρίμμια του


Ινδονησιακό αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Παπούα, αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η κρατική υπηρεσία έρευνας και διάσωσης.

----------------

«Ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο που μετέφερε 54 ανθρώπους χάθηκε σήμερα από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από την απομακρυσμένη και δασώδη περιοχή της ανατολικής Παπούα, στην Ινδονησία» ανακοινώθηκε από την ινδονησιακή Εθνική Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης (BASARAS), ενώ οι έρευνες εμποδίζονται από το γεγονός ότι άρχισε να νυχτώνει στην περιοχή.

"Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι συνετρίβη. Μπορούμε να πούμε ότι χάθηκε η επαφή με το αεροπλάνο", δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας.

"Είναι ένα αεροπλάνο της εταιρείας Trigana Air που μετέφερε 54 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται τα πέντε μέλη του πληρώματος. Συγκεντρώνουμε περισσότερες λεπτομέρειες".

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της BASARNAS στο Twitter, το αεροσκάφος, ένα ATR 42-300 μικρών αποστάσεων που είχε κατασκευασθεί στη Γαλλία και την Ιταλία, μετέφερε 44 ενήλικες επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά και νήπια.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νοτίως της Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας της Παπουασίας, της ανατολικότερης της Ινδονησίας.

Δεν έχει καταστεί σαφές αν οι έρευνες για το αεροπλάνο θα συνεχισθούν στη διάρκεια της νύχτας στη δασώδη ορεινή περιοχή πάνω από την οποία πετούσε το αεροπλάνο.

"Οι μετεωρολογικές συνθήκες εκεί είναι πολύ κακές. Είναι σκοτάδι και ο ουρανός είναι πολύ συννεφιασμένος. Οι συνθήκες δεν ενδείκνυνται για τις έρευνες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, το ATR 42-300 είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του πριν από 27 χρόνια. Η ATR είναι μια κοινή επιχείρηση ανάμεσα στην Airbus και την Alenia Aermacchi, μια θυγατρική της ιταλικής Finmeccanica.

Η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί.

----------------

Κάτοικοι στην ανατολική περιφέρεια Παπούα της Ινδονησίας ανέφεραν ότι συνετρίβη ένα αεροσκάφος, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας Trigana Air σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, λίγο μετά την ανακοίνωση οτι ινδονησιακό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο διευθυντής επιχειρήσεων Μπένι Σουμαριάντο δήλωσε πως η αεροπορική εταιρεία έλαβε αναφορές για συντριβή αεροσκάφους από ένα χωριό στη δασώδη και ορεινή περιφέρεια Οκσιμπίλ και πρόσθεσε πως οι ομάδες που ερευνούν θα ελέγξουν την περιοχή το πρωί.

----------------

Συντρίμμια του ινδονησιακού αεροσκάφος, η τύχη του οποίου αγνοείτο τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκαν στην επαρχία Οκτάμπε της Παπούα, στο νησί της Νέας Γουϊνέας, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τον υπουργό μεταφορών της χώρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τέλεια αναγκαστική προσγείωση


Η προσγείωση αεροπλάνου χωρίς κανένα τροχό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, όμως, αυτός ο πιλότος το έκανε να μοιάζει με παιχνιδάκι. Όπως θα δείτε προσγείωσε το αεροπλάνο τύπου Spitfire στο Κεϊμπριτζσάιρ της Βρετανίας σαν να πάρκαρε το αυτοκίνητό του. Έτσι τα σωστικά συνεργεία που βρίσκονταν στο σημείο δεν χρειάστηκε να επέμβουν.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πιο περίεργη πίτσα στον κόσμο


Μια νέα πίτσα που έχει σχήμα αστεριού και περιέχει κομματάκια από μπριζόλα, μπέικον, πεπερόνι, αγγούρι, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι, τυρί και πατάτες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και προκαλεί εντυπώσεις τις τελευταίες μέρες, σε όσους έχουν συνηθίσει το κλασικό στυλ σπέσιαλ πίτσας. Δημιουργός της είναι η πιτσαρία Nya Gul & Blå στην Piteå της βόρειας Σουηδίας, κοστίζει 120 σουηδικές κορόνες, δηλαδή περίπου 13 ευρώ, έχει 6 «τσέπες» που γεμίζουν με υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη.



Η πίτσα αυτή αποτελεί έμπνευση του σεφ Halmat Givra και του υπαλλήλου Kifa Algaf, οι οποίοι χρειάστηκαν 2 μήνες για να την τελειοποιήσουν. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε, σχολιάστηκε ως «το πιο όμορφο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην ανθρωπότητα». Η ιδέα τούς ήρθε όταν διάφοροι πελάτες ζητούσαν περίεργα υλικά και σκέφτηκαν να φτιάξουν μια νέα πίτσα, τεστάροντας διάφορα είδη και μεγέθη. Την τελική εκδοχή προσέφεραν στους πελάτες στα τέλη Ιουνίου και περιλαμβάνει χοιρινό και τυρί στις πρώτες 2 τσέπες, ακόμη περισσότερο τυρί και βοδινό κρέας στις άλλες 2 και μπέικον και σαλάμι στις 2 τελευταίες. Στο κέντρο μπορούν να υπάρξουν σαλάτες, πατάτες τηγανητές και μυρωδικά, ενώ από εμφάνιση, μοιάζει ένα πολύ χορταστικό γεύμα.

Δείτε τις φωτογραφίες






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωταγωνιστές ερωτικών ταινιών όπως δεν τους έχετε ξαναδεί


Πορτραίτα με γυμνή σάρκα αλλά χωρίς πρόκληση.

Στη μεγαλειώδη, όπως αρμόζει σε μια πόλη όπως το Λας βέγκας, έκθεση ερωτικών ταινιών «AVN Adult Entertainment Expo», ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση τέτοιους είδους στην Αμερική, μιας βιομηχανίας που ανθίζει ολοένα και περισσότερο, κατά την οποία οι βασικοί πρωταγωνιστές έρχονται σε επαφή-όχι… σεξουαλική-, με δεκάδες θαυμαστές: κατά την τετραήμερη διάρκεια της έκθεσης, υπογράφουν χιλιάδες αυτόγραφα, ενώ μια σειρά από φωτογράφοι καταγράφουν κάθε πιπεράτη λεπτομέρεια.

Η έκθεση κορυφώνεται με τα AVN Awards, που θεωρούνται τα Όσκαρ της πορνογραφίας…

Ανάμεσα στους φωτογράφους που κλήθηκαν να καλύψουν την AVN Adult Entertainment Expo, υπήρχε και ο Roger Kisby ο οποίος θέλησε να κάνει κάτι διαφορετικό απ’ ότι οι συνάδελφοί του. Κατέγραψε με το φακό τους, πρωταγωνιστές ερωτικών ταινιών, έτσι όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.

«Οι πορνοστάρ φωτογραφίζονται κάθε μέρα, από κάθε γωνιά που μπορεί να φανταστεί κανείς», λέει «αυτό που αναρωτήθηκα ήταν ‘πώς να τους φωτογραφήσω με τέτοιο τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά’;». Το αποτέλεσμα, είναι τα παρακάτω πορτραίτα.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκάρουν τα στοιχεία για το sexting - Πόσοι εργαζόμενοι το κάνουν εν ώρα δουλειάς


Η αποστολή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου σε επίδοξους αγαπημένους - αγαπημένες έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι τις κουλτούρας των ραντεβού τον 21ο αιώνα.

Η συγκεκριμένη πράξη λέγεται "sexting", από τις λέξεις sex και text και όπως αποδείχτηκε από έρευνες δεν αφορά μόνο μία συνήθεια των εφήβων, αλλά και του 80% των ενηλίκων.

Για να αποδειχτεί το πόσο έχει εισχωρήσει στις ζωές των ανθρώπων το "sexting", ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Drexel εξέτασαν 870 ετερόφυλους άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 82 ετών, όπου και καταγράφηκαν οι εμπειρίες τους αναφορικά με το sexting.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Αμερικανών Ψυχολόγων, το 88% των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην έρευνα, είχαν κάποια στιγμή την χρονιά που πέρασε ερωτικού περιεχομένου μήνυμα, είτε στο κινητό τους, είτε στο smartphone τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ήταν σε σχέση, έβλεπαν το "sexting" ως μία θετική εμπειρία στην σεξουαλική τους ζωή. Σύμφωνα με την έρευνα, όσα περισσότερα "πονηρά" μηνύματα αντάλλασσε ένα ζευγάρι, τόσο καλύτερη σεξουαλική ζωή είχαν, ανεξάρτητα του χρόνου που ήταν μαζί.

Πάντως το sexting εμφανίζεται να έχει θετικότερη επίδραση όταν συνδέεται με άτομα που είναι γενικά σε σχέση. Όσο περισσότερα ερωτικά μηνύματα ανταλλάσσουν τα ζευγάρια, τόσο πιο ικανοποιημένα είναι στην σχέση τους. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την έρευνα, στα ζευγάρια που δήλωναν πιστά και πλήρως δεσμευμένα στους συντρόφους τους, το sexting δεν έπαιζε σημαντικό ρόλο.

Ενώ τα 3/4 όσων ανταλλάσσουν ερωτικά μηνύματα επιλέγουν να το κάνουν από την άνεση του σπιτιού τους, κοντά στο 30% κάνει sexting από τον χώρο εργασίας του ή ενώ βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Για την ώρα η ερευνητές δεν έχουν συμπεριλάβει στις μελέτες τους τις φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου που στέλνονται από τον ένα χρήστη στον άλλο και πόσο επηρεάζουν μία σχέση, πράγμα όμως που όπως αναφέρουν, θα το κάνουν στο μέλλον.


Πηγή: http://www.newmoney.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο 25% η ανεργία τον Μάιο


Σε 25% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2015 έναντι 27% τον Μάιο του 2014 και 25,6% τον Απρίλιο του 2015, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Μάιο του 2015 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.604.102 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.200.981 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.286.476 άτομα.

Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 81.832 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2014 (αύξηση 2,3%) και κατά 65.387 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 (αύξηση 1,8%).

Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 98.820 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2014 (μείωση 7,6%) και κατά 15.278 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 (μείωση 1,3%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 32.879 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2014 (μείωση 1%) και κατά 53.701 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 (μείωση 1,6%).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκροτήματα με τα πιο προσβλητικά ονόματα


Από τους «Dead Kennedys» στους «Fucked Up» και τους «Funeral Rape».

Η ονομασία μιας μπάντας, πρέπει να εξιτάρει και να μένει στους θαυμαστές. Μερικές όμως μπάντες επέλεξαν να κινηθούν στα όρια της προσβολή ή του μαύρου χιούμορ.

Το όνομα Dead Kennedys (οι νεκροί Κένεντι) για παράδειγμα, δεν ακούγεται και πολύ ευχάριστα… Ή το «Heaven Shall Burn» (ο παράδεισος πρέπει να καεί), μάλλον δεν έχει για φανατικό κοινό από επιμελείς Χριστιανούς.

Στη λίστα που ακολουθεί, την οποία συνέταξαν οι συντάκτες του diffuser.fm, παρελαύνουν συγκροτήματα με ονόματα που μάλλον η έμπνευσή τους ίσως σοκάρει.

27. Butthole Surfers
26. Jon Cougar Concentration Camp
25. Heaven Shall Burn
24. Viet Cong
23. The Dicks
22. Diarrhea Planet
21. Revolting Cocks
20. Nashville Pussy
19. AIDS Wolf
18. Toxic Holocaust
17. Circle Jerks
16. Dayglo Abortions
15. Fucked Up
14. The Jesus Lizard
13. Dying Fetus
12. Dead Kennedys
11. Funeral Rape
10. The Slits
9. Eyehategod
8. Gay Witch Abortion
7. Impaled Nazarene
6. Prostitute Disfigurement
5. Rapeman
4. Cripple Bastards
3. Cock and Ball Torture
2. The Crucifucks
1. Anal Cunt


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πως να κόψετε ντοματίνια σε 30''


Θέλετε να φτιάξετε σαλάτα και δυσκολεύεστε να κόψετε τα ντοματίνια; Αυτό το βίντεο ίσως να σας βοηθήσει να το κάνετε πολύ γρήγορα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτες αλλά καθημερινές ιστορίες στην εκδίκαση αγωγών διαζυγίων


Τα σύγχρονα ζευγάρια έχουν σήμερα «ράμματα» ο ένας για τη γούνα του άλλου μέσα από ηλεκτρονικό υλικό.

«Ιστορίες καθημερινής τρέλας» με έντονες ερωτικές αντιδικίες μεταξύ συζύγων κατακλύζουν όχι μόνο τα δικαστήρια, αλλά τον τελευταίο καιρό και την Ανεξάρτητη Αρχή που ασχολείται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος.

Έξι υποθέσεις απασχόλησαν την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από την οποία ζητείται να δώσει την άδεια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το ψηφιακό υλικό στο δικαστήριο.

Η εξήγηση είναι απλή: Εκεί που για να μπει κάποτε μπροστά ένα διαζύγιο, χρειαζόταν παλιότερα να αποδειχθεί η μοιχεία, γεγονός που απαιτούσε να συλληφθούν οι... άπιστοι επ' αυτοφώρω και να μεταφερθούν τυλιγμένοι σ' ένα σεντόνι στο τμήμα, τώρα όλα έχουν αλλάξει και ελέω τεχνολογίας από τη μία και λόγω των απαιτήσεων της προστατευτικής για τα ευαίσθητα (ερωτικά) δεδομένα νομοθεσίας από την άλλη.

Τα σύγχρονα ζευγάρια έχουν σήμερα «ράμματα» ο ένας για τη γούνα του άλλου μέσα από ηλεκτρονικό υλικό, με στοιχεία από κρυφές κάμερες, ψηφιακές φωτογραφίες, μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα και κομπιούτερ, επισκέψεις ερωτικής απιστίας σε ιστοσελίδες γνωριμιών ετεροφύλων και ομοφύλων.

Ο υπολογιστής... αποκάλυψε τον αλλοδαπό εραστή

Ζευγάρι είχε εγκαταστήσει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ) του λογισμικό παρακολούθησης, προκειμένου να μπορεί να ελέγχει τι είδους χρήση κάνει το ανήλικο παιδί τους, έτσι ώστε να παρέμβουν αν χρειαστεί, για να αποφύγει τις «κακοτοπιές». Ιχνηλατώντας τα ηλεκτρονικά μονοπάτια του παιδιού του ο σύζυγος ανακάλυψε ωστόσο με έκπληξη ότι η σύζυγός του έχει ερωτική σχέση με άλλον άνδρα αλλοδαπό.

Εντόπισε στο κομπιούτερ τη σχετική ανταλλαγή μηνυμάτων (σε διάστημα που εκείνος απουσίαζε στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους), τα οποία η γυναίκα του προφανώς ξέχασε ή δεν πρόλαβε να διαγράψει σωστά, με αποτέλεσμα να μπορέσει να τα ανασύρει.

Μάλιστα διαπίστωσε ότι ο... ξένος εραστής είχε και μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, γεγονός που είχε επιπτώσεις και στην επαγγελματική της απασχόληση. Αξιοποιώντας το άνοιγμα του μυστικού φακέλου που ανέσυρε στον Η/Υ τους που ήταν κοινής χρήσης, ο σύζυγος προχώρησε σε διάφορα ένδικα μέσα κατά της συζύγου, προκειμένου να πάρει διαζύγιο λόγω ισχυρού κλονισμού του γάμου τους, να πετύχει την απομάκρυνσή της από το σπίτι και να του δοθεί η επιμέλεια του παιδιού τους, με τη μητέρα να περιορίζεται μόνο στη δυνατότητα επικοινωνίας με το παιδί, όπως θα ορίσει το δικαστήριο.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κράτησε αποστάσεις από την υπόθεση, περιμένοντας να δει πρώτα κάποιες δικαστικές ενέργειες, πριν να δώσει την άδεια για να χρησιμοποιηθεί το υλικό της «απιστίας» που βρέθηκε στον Η/Υ.

Ο σύζυγος έψαχνε σε ιστοσελίδα γνωριμιών ερωτικό σύντροφο

Ο γιος ενός ζευγαριού προσπαθώντας να «κατεβάσει» στον κοινής χρήσης Η/Υ του σπιτιού τους κάποια κινηματογραφική ταινία για να παρακολουθήσει, «έπεσε» πάνω σε μια ταινία ομοφυλοφιλικών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ανδρών.

Το ανέφερε αμέσως στη μητέρα του, που ανήσυχη άρχισε το ψάξιμο στον Η/Υ αλλά και σε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε παλιότερα ο σύζυγός της, πριν να αλλάξει συσκευή.

Η... έρευνά της έδειξε ότι ο σύζυγός της αναζητούσε συστηματικά ερωτικούς συντρόφους, μέσω ιστοσελίδας γνωριμίας με ομοφυλόφιλους άνδρες, στην οποία ήταν ενεργό μέλος και είχε εγγραφεί με ψευδώνυμο.

Η σύζυγος κατέφυγε στην ΑΠΠΔ ζητώντας άδεια για να χρησιμοποιήσει το σχετικό υλικό, ενώ προχώρησε και σε διάφορες δικαστικές ενέργειες για να πάρει διαζύγιο (λόγω ισχυρού κλονισμού της έγγαμης συμβίωσης), να της δοθεί διατροφή, αλλά και η γονική μέριμνα και η επιμέλεια των ανήλικων παιδιών τους.

Η ΑΠΠΔ προβληματίστηκε πολύ έντονα για το τι πρέπει να κάνει, καθώς αμφισβητήθηκε η νομιμότητα του τρόπου με τον οποίο ανακαλύφθηκαν τα επίμαχα δεδομένα ιδίως μέσα από το ψάξιμο στο παλαιό κινητό του συζύγου. Γι' αυτό και άφησε τελικά τη δικαιοσύνη να κρίνει αν θα επιτρέψει ή όχι στη διάρκεια των ξεχωριστών δικών να χρησιμοποιηθεί το υλικό του κινητού ή του ηλεκτρονικού υπολογιστή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" ο Ευάγγελος Αθηναίος


Ένας σπουδαίος άνθρωπος των γραμμάτων, ο Ευάγγελος Αθηναίος, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη.

Γεννημένος το 1934, φύσει ευγενής, με πλούσια παιδεία και εξαιρετική πέννα, αποτέλεσε ένα φωτεινό παράδειγμα για τους συνανθρώπους και συναδέλφους του.



Ο Ευάγγελος Αθηναίος, ήταν Πειραιώτης, απεφοίτησε από την Πάντειο, στην οποία υπήρξε διδάκτωρ, εργάσθηκε επί σειρά ετών στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου διετέλεσε διευθυντής. Το πάθος του ήταν για την εκπαίδευση, ιδιαίτερα για τη Ναυτική Εκπαίδευση. Άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο (βιβλία-αρθρογραφία από τα “Ναυτικά Χρονικά” και αλλού) με τελευταίο του βιβλίο, το “Καπετάν Ανδρέας Ζέπος” που κυκλοφόρησε το 2013.

Ο Ευάγγελος Αθηναίος ήταν σύντροφος της Ελένης Γκάτσου-Αθηναίου και Πρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Η κηδεία του Ευάγγελου Ν. Αθηναίου θα γίνει τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου και ώρα 16:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου και η ταφή στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα Windows 10 θα μπλοκάρουν πειρατικά παιχνίδια και hardware


Τα Windows 10 έρχονται με μία νέα Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη [EULA], με την οποία συμφώνησαν όλοι οι χρήστες πριν εγκαταστήσουν και χρησιμοποιήσουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Όπως συνήθως συμβαίνει ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν διαβάσει αυτή τη σύμβαση για τη χρήση των Windows 10, όπως και κάθε άδεια χρήσης, άλλωστε. Όσοι μπήκαν στον κόπο όμως διαπίστωσαν κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την EULA που αποδέχτηκαν οι χρήστες, επιτρέπουν στα Windows 10 να απενεργοποιήσουν πειρατικά παιχνίδια και μη εξουσιοδοτημένο hardware.

Από την 1η Αυγούστου, η Microsoft έχει το δικαίωμα να αποτρέψει τους χρήστες του λογισμικού της να παίζουν πειρατικά παιχνίδια ή να χρησιμοποιούν μη εξουσιοδοτημένο hardware.

Το επίμαχο απόσπασμα εμπεριέχεται στην παράγραφο 7β της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών της Microsoft και αναφέρει:

"Ενδέχεται να ελέγχουμε αυτόματα την έκδοση του λογισμικού σας, κάτι που είναι αναγκαίο για την παροχή των Υπηρεσιών, τη λήψη των ενημερώσεων λογισμικού ή των αλλαγών διαμόρφωσης, χωρίς να επιβάλουμε κάποια χρέωση, ώστε να ενημερώνετε, να βελτιώνετε και να αναπτύσσετε τις Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποτρέπουν την πρόσβαση σε Υπηρεσίες, την αναπαραγωγή πειρατικών παιχνιδιών ή τη χρήση μη εξουσιοδοτημένων περιφερικών συσκευών."

Τα "πειρατικά παιχνίδια" όλοι καταλαβαίνουν τι είναι, αλλά είναι λίγο αδιευκρίνιστο τι ακριβώς είναι το "μη εξουσιοδοτημένο hardware".

Θα συνάψει η Microsoft συμφωνία με τις εταιρείες κατασκευής hardware ώστε να είναι εξουσιοδοτημένα τα προϊόντα τους; Αυτά που θα είναι εξουσιοδοτημένα πόσο θα κοστίζουν και τι θα πρέπει να κάνουν οι χρήστες ώστε να λειτουργήσουν τα μη εξουσιοδοτημένα προϊόντα;

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις από την Microsoft.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο λιμός απειλεί ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Γουατεμάλα


Σε κλοιό παρατεταμένης ξηρασίας η χώρα.

Αντιμέτωποι με το φάσμα του λιμού βρίσκονται ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Γουατεμάλα καθώς η ανεπαρκής βροχόπτωση προκάλεσε ξηρασία και συρρίκνωσε κατά πολύ τις σοδειές, επιδεινώνοντας το πρόβλημα της πείνας ειδικά για τους φτωχότερους στη χώρα, προειδοποίησε ο Οργανισμός Επισιτισμού και Γεωργίας (FAO) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η φετινή ξηρασία, που συνδέεται με το καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, πλήττει σκληρά τους ημιαπασχολούμενους αγρότες και τους μικρούς παραγωγούς που ζουν στις περιοχές της κεντρικής Αμερικής που επηρεάζονται από το φαινόμενο — έναν «διάδρομο» που περνάει από τμήματα της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Ονδούρας και της Νικαράγουας.

«Στη Γουατεμάλα 170.000 οικογένειες, ή περίπου 900.000 άνθρωποι, δεν έχουν πλέον αποθέματα τροφής. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που πλήττονται από την ξηρασία», τόνισε ο Ντιέγο Ρεκάλδε, ο επικεφαλής του FAO στη Γουατεμάλα, μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

«Αυτή είναι μια αργή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που είναι δυσδιάκριτη, αλλά ήδη μπορούμε να σημειώσουμε ότι ο χρόνιος υποσιτισμός των παιδιών αυξάνεται», τόνισε σε μια τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας.

Ειδικά οι οικογένειες στις πιο φτωχές κοινότητες ιθαγενών της επαρχίας πλέον εξασφαλίζουν μόλις ένα ή δύο γεύματα την ημέρα, επισήμανε ο Ρεκάλδε.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε ότι η παρατεταμένη ξηρασία, που προβλέπεται ότι θα διαρκέσει ως τον Μάρτιο του 2016 τουλάχιστον, θα σημάνει μια δραστική μείωση της σοδειάς: καταστρέφονται καλλιέργειες φασολιών και καλαμποκιού, που αποτελούν βασικά είδη διατροφής στη Γουατεμάλα.

«Ορισμένες οικογένειες μπορεί να χάσουν από το 50% ως το 100% της επόμενης σοδειάς καλαμποκιού (η συγκομιδή της οποίας) θα γίνει μέσα σε αυτόν τον μήνα», σημείωσε ο Μάριο Τουσέτ, ο διευθυντής του ΠΕΠ στη Γουατεμάλα, μιλώντας τηλεφωνικά στο Ίδρυμα Τόμσον Ρόιτερς.

Η Γουατεμάλα, μια από τις πιο φτωχές χώρες της κεντρικής Αμερικής, ήδη δυσκολευόταν να θρέψει τον πληθυσμό της.

Περίπου οι μισοί από τους 15 εκατ. πολίτες της Γουατεμάλας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και η χώρα αυτή έχει το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό χρόνιου υποσιτισμού παγκοσμίως, με το πρόβλημα αυτό να πλήττει κυρίως τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, όπως τονίζει το ΠΕΠ.

Πέρα από τα προβλήματα που προκαλεί η ξηρασία, δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στη Γουατεμάλα δεν διαθέτουν επαρκές εισόδημα για να εξασφαλίζουν την καθημερινή τους τροφή λόγω του ότι οι παραγωγοί καφέ προσλαμβάνουν λιγότερους εποχικούς εργαζόμενους εξαιτίας της επιδημίας της roya (σκωρίαση), ενός μύκητα που καταστρέφει τα φύλα στις φυτείες καφέ σε όλη την κεντρική Αμερική.

«Οι μικροί παραγωγοί και οι ημιαπασχολούμενοι αγρότες βασίζονται στην εξεύρεση άλλης δουλειάς για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους», επισήμανε η Άντα Γκαϊτάν, συντονίστρια της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση καταστροφών στην οργάνωση Δράση Κατά της Πείνας στη Γουατεμάλα.

«Σήμερα όμως οι βάρδιες είναι λιγότερες και αυτοί που εργάζονται στη συγκομιδή του καφέ πληρώνονται λιγότερο — 3 ως 4 δολάρια την ημέρα, το μισό από όσο πληρώνονταν πέρυσι».

Αυτό σημαίνει πως πολλές οικογένειες είναι αναγκασμένες να βασίζονται στην βοήθεια που τους προσφέρουν η κυβέρνηση και ο ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση της Γουατεμάλας έχει ανακοινώσει πως θα αρχίσει να διανέμει περίπου 4.000 μετρικούς τόνους βοήθειας, κυρίως καλαμπόκι, αλεύρι και φασόλια, σε 121.000 οικογένειες οι οποίες έχουν πληγεί από την ξηρασία από αύριο, 17η Αυγούστου, αξιοποιώντας δωρεές από τη Βραζιλία.

Οι ξηρασίες, ένα συνεχώς επανερχόμενο πρόβλημα στην κεντρική Αμερική, επιδεινώνονται από τα ακραία και ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, τονίζουν οι οργανώσεις αρωγής.

Μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις είναι να βελτιωθεί η πρόσβαση των αγροτών στους υδάτινους πόρους, με την εξεύρεση καλύτερων τρόπων χρήσης και συγκέντρωσης του νερού των βροχών και τη δημιουργία αποτελεσματικότερων συστημάτων άρδευσης για τους μικρούς παραγωγούς.

«Με τα χρόνια, η έλλειψη επενδύσεων στις υποδομές ύδρευσης και άρδευσης, καθώς και τα ζητήματα της ιδιοκτησίας της γης —το 44% των αγροτών ενοικιάζουν τις γαίες που καλλιεργούν— επιδεινώνει τα προβλήματα που προκαλούν οι ξηρασίες», επισήμανε ο Τουσέτ του ΠΕΠ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...