Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Δέκα χρήσεις της εφημερίδας στο νοικοκυριό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διατηρεί πιο φρέσκα τα λαχανικά και κάνει τα τζάμια… αόρατα.
Ακόμη και σε αυτή την εποχή του διαδικτύου, μία έντυπη μορφή ενημέρωσης δεν μπορεί, θα μπαίνει στο σπίτι σου.

Μη βιαστείς να την ξεφορτωθείς…

1. Το μυστικό για κόκκινες ντομάτες

Πήρες ντομάτες άγουρες και θέλεις να τις φας πιο γρήγορα; Τύλιξέ τες προσεκτικά και χωριστά την καθεμιά σε εφημερίδα και θα ωριμάσουν πολύ πιο γρήγορα.

2. Πιο φρέσκα λαχανικά

Αν θέλεις να κρατήσεις χαμηλά την υγρασία στο θάλαμο λαχανικών του ψυγείου στρώσε δύο φύλλα εφημερίδας στον πάτο.

3. Τα κάνει αόρατα

Καθάρισε τα τζάμια σου με εφημερίδα και δεν θα πιστεύεις το αποτέλεσμα...

4. Ασφαλείς μεταφορές

Τύλιξε σε εφημερίδα πιάτα, ποτήρια και μπιμπελό σε περίπτωση μετακόμισης ή απλής αποθήκευσης και έχεις λύσει το πρόβλημά σου.

5. Μη στάξει και μη βρέξει

Βάφεις το σπίτι και θέλεις να προστατεύσεις το πάτωμα; Στρώσε απ' άκρη σ' άκρη εφημερίδα -ιδιαίτερα κάτω από τα κουτιά της μπογιάς- για παν ενδεχόμενο.

6. Το αγαπημένο παιχνίδι της ψιψίνας σου

Έχεις γατάκι στο σπίτι; Κόψε μια σελίδα -ή παραπάνω ανάλογα με το μέγεθος του κατοικίδιου- τσαλάκωσέ την, φτιάξε μια μπάλα και δώσε τη στο ζωάκι. Η διασκέδαση εξασφαλισμένη.

7. Εναλλακτικό περιτύλιγμα

Τύλιξε τα δώρα σου με εφημερίδα. Έτσι θα επιδείξεις έντονο οικολογικό προφίλ, αλλά θα "πουλήσεις και μούρη" για προχωρημένη ιδέα.

8. Για παπούτσια πάντα με φόρμα

Έπιασε βροχή και έγινες μουσκίδι. Τα καλά σου παπούτσια το ίδιο. Μη σκας! Άστα να στεγνώσουν γεμίζοντάς τα με εφημερίδα. Έτσι, η υγρασία θα φύγει πιο γρήγορα αλλά και η φόρμα τους δεν θα χαθεί.

Επίσης, η εφημερίδα θα σου φανεί χρήσιμη στην αλλαγή της σεζόν, και ειδικά όταν μαζεύεις τα χειμερινά παπούτσια και τις μπότες. Γέμισε με αυτή το καθένα έτσι ώστε να τα βρεις σε καλή κατάσταση το επόμενο φθινόπωρο.

9. Το σίγουρο προσάναμμα

Όταν ο καιρός κρυώνει και τα τζάκια αρχίζουν να «πιάνουν δουλειά» με μια εφημερίδα στο σπίτι έχεις σίγουρο το ξεκίνημα της φωτιάς.

10. Τέλος στις άσχημες μυρωδιές

Όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό το κομμάτι, η εφημερίδα έχει την ιδιότητα να απορροφά εκτός από την υγρασία και την... μπόχα. Οπότε, φρόντισε να τη χρησιμοποιήσεις κατά το δοκούν σε ντουλάπια με παπούτσια, ή σε συρτάρια με εργαλεία κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.