Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Πώς περιγράφουν ερωτικοί συνοδοί την πρώτη τους ημέρα στη «δουλειά»


Τα χρήματα, το άγχος και οι τύψεις.

Υπάρχουν πολλές παρερμηνείες γύρω από την πορνεία, και οι άνδρες και οι γυναίκες που εργάζονται ως συνοδοί συχνά αντιμετωπίζονται με μεγάλη προκατάληψη. Ο Independent δημοσιεύει ιστορίες τέτοιων συνοδών, οι οποίοι αποκάλυψαν πώς ήταν η πρώτη τους ημέρα στα νέα τους «καθήκοντα», έτσι όπως τα περιέγραψαν στο διαδίκτυο (Reddit).

Ο χρήστης με το όνομα Taffod, είπε ότι εργαζόταν ως «ταίρι» μιας γυναίκας συνοδού, για πελάτες που ζητούσαν ζευγάρι. «Εγώ και η πρώην γυναίκα μου είμασταν swingers, κάναμε δηλαδή ανταλλαγές συντρόφων και όταν χωρίσαμε κράτησα επαφές με άτομα που "παίζαμε". Ένα από τα κορίτσια, με κάλεσε για να γίνω το ταίρι της και έτσι ξεκίνησα».

Ο χρήστης με το όνομα runner64, έγραψε ότι την πρώτη ημέρα στη «δουλειά» πέρασε από «συνέντευξη». «Έπρεπε να κάνω μασάζ γυμνή στον ιδιοκτήτη του στούντιο. Μπήκε μέσα φορώντας μια πετσέτα τυλιγμένη στη μέση του και δεν ήμουν και τόσο σίγουρη για το τι να κάνω. Ήμουν κατά 95% σίγουρη ότι ήθελε να του κάνω στοματικό αλλά σιγουρεύτηκα όταν πέταξε την πετσέτα. Έκανα μασάζ για περίπου 20 λεπτά πριν περάσω με επιτυχία τη συνέντευξη. Μου έδειξε κάποιες κινήσεις μασάζ, αλλά ήμουν τόσο καλή που δεν τις χρησιμοποίησα ποτέ».

«Ένας τύπος που του άνηκε μια εταιρεία με λιμουζίνες, με πλήρωσε 200 δολάρια για να με δέσει με λουρί σκύλου και να με κάνει βόλτα στο δωμάτιο. Δεν ντρέπομαι που το έκανα και ούτε αισθάνομαι ενοχικά για όσα έκανα μετά. Αργότερα εκείνη τη μέρα, πήγα με έναν φίλο μου στο παντοπωλείο και αγόρασα τρόφιμα..», έγραψε η χρήστης με το όνομα «It_aint_the_whisky».

«Ο φίλος μου ο Sean εργαζόταν ως συνοδός για πάνω από 7 μήνες, πριν μερικά χρόνια», γράφει ο χρήστης με το όνομα «ItsMoyesh». «Είπε ότι η ευκαιρία του έπεσε στα χέρια και την άρπαξε. Την πρώτη του ημέρα στη ’’δουλειά’’ πήγε με ένα παντρεμένο ζευγάρι. Κυρίως έκανε πράγματα με τη γυναίκα και ο σύζυγος σπάνια συμμετείχε. Όπως μου είπε, δεν είχε νιώσει τόσο αγχωμένος όσο τότε. Όταν τελείωσε, το ζευγάρι του έδωσε 800 δολάρια».

«Έβαλα μια αγγελία στο διαδίκτυο», γράφει ο χρήστης με το όνομα «Sshhreddit» χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν ήταν άντρας ή γυναίκα. «Είχα μια απίστευτη νευρικότητα. Φανταζόμουν ότι με συλλαμβάνανε για πορνεία και έβλεπα τις φωτογραφίες μου στις εφημερίδες. Τι θα έλεγε η οικογένειά μου; Το είχα μετανιώσει, δεν έπρεπε να το είχα κάνει αυτό... Όταν άνοιξα την πόρτα, είχε αυτό το ευγενικό χαμόγελο. Αρχίσαμε να ερωτοτροπούμε και έπειτα από περίπου 45 λεπτά, ευχόμουν να διαρκούσε περισσότερο. Πίστευα ότι θα ένιωθα ντροπή, αλλά αντ΄αυτού αισθανόμουν σαν να με λάτρευαν. Κατά την επιστροφή για το σπίτι, είπα στον εαυτό μου: ’’και να φανταστείς ότι παλιά το έκανα δωρεάν’’».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πολυθρόνα - πολυεργαλείο του σεξ του 19ου αιώνα


Όταν ένας Βρετανός πρίγκιπας γνώρισε τις χάρες του Παρισιού - Δείτε φωτογραφίες.

Όταν ο 13χρονος πρίγκιπας Bertie, ο μετέπειτα Εδουάρδος VII, ταξίδεψε στο Παρίσι για οικογενειακές διακοπές το 1855, το διασκέδασε όσο περισσότερο μπορούσε.

Η βασίλισσα Βικτώρια, ο πρίγκιπας Άλμπερτ, ο Bertie και η αδελφή του πριγκίπισσα Vicky έγιναν δεκτοί στο Boulogne-sur-Mer από τον ίδιο τον Ναπολέοντα ΙΙΙ ο οποίος φώναξε: «Vive La Reine!».

Για την εβδομάδα που ακολούθησε, ο Bertie είχε όλη την προσοχή και τη φροντίδα της Αυτοκράτειρας Ευγενίας, τον πήγαν για κυνήγι στα δάση του St Germain, του επέτρεψαν να ξενυχτήσει για τον χορό στο παλάτι των Βερσαλλιών. Με την επιστροφή τους στην Αγγλία, η Βικτώρια παρατήρησε την επίδραση που είχε το ταξίδι στον Bertie.

«Η ομορφιά της γαλλικής πρωτεύουσας, η ζωντάνια των Γάλλων, η ευχάριστη φύση του Ναπολέοντα, η κομψότητα της Αυτοκράτειρας του έκαναν μεγάλη εντύπωση», έλεγε.

Εκείνο το πρώτο ταξίδι στο Παρίσι έκανε τον Bertie ένθερμο φίλο της Γαλλίας. Ανυπομονούσε να επιστρέψει εκεί και να ανακαλύψει περισσότερες από τις χάρες της. Στο πρώτο ταξίδι του ήταν τα πυροτεχνήματα στο χορό και το κυνήγι που του έκαναν εντύπωση. Ήταν διαφορετικής φύσης η ευχαρίστηση που είχε όταν ξαναταξίδεψε στο Παρίσι το 1864 ως ο 23χρονος πλέον πρίγκιπας της Ουαλίας.



Πόσο διαφορετικές ήταν οι χάρες που ανακάλυψε, αποκαλύπτεται στην έκθεση «Splendour And Misery: Images Of Prostitution 1850-1910» στο Μουσείο Ορσέ.

Χαρακτηριστική είναι η «πολυθρόνα της αγάπης», που κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του Bertie για προσωπική χρήση. Αποτελείται ουσιαστικά από δύο καθίσματα σε στιλ νέο-ροκοκό. Σχεδιάστηκε ώστε ο Bertie να μπορεί να ικανοποιεί ταυτόχρονα δύο γυναίκες σε δωμάτιο του Le Chabanais, διαβόητου «σπιτιού» ή οίκου ανοχής.



Η ακριβής της χρήση προβληματίζει κάπως, αλλά αν προσπαθήσει κανείς να καταλάβει πού ξάπλωναν οι συμμετέχοντες στο ερωτικό παιχνίδι μπορεί να πάρει μια ιδέα.

«Ο Bertie είχε μεγάλη φήμη και οι Γάλλοι τον θαυμάζουν», λέει ο Richard Thomson, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και εκ των επιμελητών της έκθεσης.

Λίγο μετά την άφιξή του στο Παρίσι, ο Bertie έγινε δεκτός στις λέσχες Jockey Club, Yacht Club de France, Cercles des Champs-Elysees και την Union Artistique — τις πιο «δραστήριες» λέσχες ανδρών.

Με τη συντροφιά αυτών των πλούσιων και με όχι τόσο καλή φήμη ανδρών και μαζί με τον μικρότερο αδελφό του Alfred και τον παλιό του φίλο Charles Wynn-Carrington, ο Bertie ξεκίνησε για να γνωριστεί με το Παρίσι.

Οι τρεις τους δεν ήταν βέβαια οι μόνοι Άγγλοι που γνώριζαν το Παρίσι: πολλοί αριστοκράτες έκαναν εκδρομές στην Ευρώπη για να επισκεφθούν τους καθεδρικούς ναούς και τα αρχαιολογικά μνημεία αλλά και τις άλλες χάρες πόλεων όπως το Παρίσι.

Όταν δεν πειραματιζόταν με την πρωτότυπη πολυθρόνα του στο Le Chabanais, ο Bertie βρισκόταν στο Maison d’Or που καυχιόταν για τα 80.000 μπουκάλια κρασιού στα κελάρια του, ή στο Café Anglais όπου μπορούσε να παραγγείλει σαμπάνια και μους σοκολάτας και να χορέψει υπό τους ήχους του πιάνου. Αυτά στον κάτω όροφο διότι στον πάνω υπήρχαν ιδιωτικές καμπίνες όπου οι κοκότες της εποχής δέχονταν τους καλούς τους «καλεσμένους». Ο Bertie προτιμούσε το δωμάτιο Le Grand Seize με τους κόκκινους καναπέδες και τους βελούδινους τοίχους. Εκεί περνούσε τις νύχτες του με την Cora Pearl, μια Αγγλίδα που, σύμφωνα με έναν από τους εραστές της, κρατούσε ημερολόγιο χωρισμένο σε τέσσερις στήλες.



Στην μία ήταν τα ονόματα των πελατών της, ανάμεσά τους πολλά δημόσια πρόσωπα. Στη δεύτερη η ημερομηνία της «παραμονής» τους μαζί της, στην τρίτη πόσο είχαν πληρώσει. Η τέταρτη στήλη ήταν πιο προσωπική και περιείχε στοιχεία για τις επιδόσεις τους- και δεν ήταν πάντα κολακευτικά όσα έγραφε εκεί.

Το ημερολόγιό της δεν έχει βρεθεί κι έτσι δεν γνωρίζουμε τι έγραφε για τον Bertie αλλά λέγεται πως μια φορά της έστειλε ένα μπουκέτο ορχιδέες κι εκείνη πέταξε τα λουλούδια κάτω και χοροπήδησε πάνω τους. Το αγαπημένο δώρο που δεχόταν ήταν ένα κουτί μαρόν γλασέ τυλιγμένα σε χαρτονόμισμα των 1000 γαλλικών φράγκων…

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Ορσέ έως τις 17 Ιανουαρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήθηκαν οι τιμές των τροφίμων τον Σεπτέμβριο


Η οικονομία παρέμεινε σε συνθήκες αποπληθωρισμού.

Σε συνθήκες αποπληθωρισμού κινήθηκε και τον Σεπτέμβριο η ελληνική οικονομία, καθώς ο πληθωρισμός μειώθηκε περαιτέρω κατά 1,7%, έναντι μείωσης 0,8% που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ωστόσο οι τιμές σε βασικά τρόφιμα διατροφής αυξήθηκαν κατά 3,7%. Συγκεκριμένα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αυξήσεις των τιµών στο ψωµί και δηµητριακά, ψάρια, γαλακτοκοµικά και αυγά, έλαια και λίπη, νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά, ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά, πατάτες νωπές, λοιπά τρόφιµα, καφές- κακάο- τσάι.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η εξέλιξη αυτή προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες µεταβολές:

1. Από τις µειώσεις των δεικτών:

α) Κατά 4,9% της οµάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω µείωσης των τιµών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

β) Κατά 7,4% της οµάδας «Στέγαση», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών των ενοικίων κατοικιών, του πετρελαίου θέρµανσης και του φυσικού αερίου. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση των τιµών στον ηλεκτρισµό.

γ) Κατά 2,5% της οµάδας «∆ιαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα υφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης, στα έπιπλα και διακοσµητικά είδη, στις µεγάλες οικιακές συσκευές ηλεκτρικές ή µη, στα είδη άµεσης κατανάλωσης νοικοκυριού και στις οικιακές υπηρεσίες-υπηρεσίες οικιακής µέριµνας.

δ) Κατά 1,4% της οµάδας «Υγεία», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών και των φαρµακευτικών προϊόντων. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση των τιµών στις κλινικές.

ε) Κατά 5,8% της οµάδας «Μεταφορές», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών αγοράς αυτοκινήτων, στα καύσιµα αυτοκινήτου (βενζίνη) και στην συντήρηση και επισκευή εξοπλισµού προσωπικής µεταφοράς. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση των τιµών στα εισιτήρια συνδυασµένων µεταφορών επιβατών, µεταφοράς επιβατών µε αεροπλάνο, µεταφοράς επιβατών µε πλοίο, και στις οδικές µεταφορές επιβατών.

στ) Κατά 1,4% της οµάδας «Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στον οπτικοακουστικό εξοπλισµό- υπολογιστές, στα θέατρα και στα είδη για παιχνίδια και αθλητισµό.

ζ) Κατά 0,9% της οµάδας «Εκπαίδευση», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα δίδακτρα προσχολικής και πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και µεταδευτεροβάθµιας µη τριτοβάθµιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ).

η) Κατά 3,7% της οµάδας «'Αλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα είδη ατοµικής φροντίδας, στα προσωπικά είδη, στην ασφάλιση οχηµάτων και στις άλλες υπηρεσίες.

2. Από τις αυξήσεις των δεικτών:

α) Κατά 3,7% της οµάδας «∆ιατροφή και µη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης κυρίως των τιµών στο ψωµί και δηµητριακά, ψάρια γενικά, γαλακτοκοµικά και αυγά, έλαια και λίπη, νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά, ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά, πατάτες νωπές, λοιπά τρόφιµα, καφές- κακάο- τσάι. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθµίστηκε από τη µείωση των τιµών στα κρέατα γενικά και στο µεταλλικό νερό- αναψυκτικά- χυµοί φρούτων.

β) Κατά 2,4% της οµάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης κυρίως των τιµών στα τσιγάρα.

γ) Κατά 1,8% της οµάδας «Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια», λόγω αύξησης κυρίως των τιµών στα εστιατόρια - ζαχαροπλαστεία - καφενεία - κυλικεία και στα ξενοδοχεία.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης τον Σεπτέµβριο 2015 σε σύγκριση µε τον Αύγουστο 2015, παρουσίασε αύξηση 1,8% έναντι αύξησης 2,1% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούµενου έτους.

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός σημείωσε μείωση 0,8% τον Σεπτέμβριο έναντι µείωσης 1,1% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση πέρυσι.

Σε μηνιαία βάση, αυξήθηκε 1,2% έναντι αύξησης 1,6% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούµενου έτους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε ανώνυμες επιστολές που εξομολογούνται ανεξιχνίαστα εγκλήματα


Γράμματα ενοχής και ανομολόγητων πράξεων.

Οι τύψεις δουλεύουν με περίεργο και εντελώς δικό τους τρόπο στον ανθρώπινο ψυχισμό, αναγκάζοντας πολλές φορές τον δράστη να εκφραστεί με ομολογουμένως απροσδόκητα μέσα.

Όταν μάλιστα η πράξη εγείρει ποινικές συνέπειες, τότε ένα ανώνυμο γράμμα είναι ο πλέον ακίνδυνος και ανώδυνος τρόπος να ομολογήσει το έγκλημα χωρίς να μπει στο στόχαστρο των αρχών.

Κι έτσι, όσο περίεργο κι αν μοιάζει, στις παρακάτω ανεξιχνίαστες υποθέσεις το μόνο πειστήριο είναι μια επιστολή που φέρεται να γράφτηκε από τον δράστη.

Όσο πιο άρρωστο παίρνει δηλαδή…


Ο φόνος ανήλικης Αυστραλής



Την πρωτοχρονιά του 1921, η 12χρονη Νελ Άλμα Τίρτσκε από τη Μελβούρνη στάλθηκε από τους γονείς της στο διπλανό παντοπωλείο, από το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ. Το άψυχο κορμί της βρέθηκε γυμνό, βιασμένο και στραγγαλισμένο σε ένα σοκάκι, όταν και επικράτησε πανικός για το ανατριχιαστικό έγκλημα. Με την κοινωνική πίεση στον λαιμό της, η αστυνομία έσπευσε να αναγνωρίσει ως ύποπτο τον ιδιοκτήτη ενός μπαρ, κάποιον Κόλιν Κάμπελ Ρος, ο οποίος δεν διέθετε καλό άλλοθι. Στο σπίτι του βρέθηκε μάλιστα ένα κουβάρι τρίχες και αμέσως συνελήφθη.

Ό,τι ακολούθησε, στέκει μνημείο κακοδικίας στα αυστραλιανά δικαστικά χρονικά! Πληρωμένοι μάρτυρες ενοχοποίησαν τον Ρος, αν και το τεστ στις τρίχες έδειξε υπεράνω αμφιβολίας ότι δεν ανήκαν στο τραγικό κοριτσάκι. Κι όμως ο ύποπτος καταδικάστηκε σε απαγχονισμό. Στις 23 Απριλίου 1922, μία μέρα πριν από την προγραμματισμένη εκτέλεσή του, ο Ρος έλαβε μια ανώνυμη επιστολή, στην οποία ο αποστολέας ισχυριζόταν ότι εκείνος είχε βιάσει και σκοτώσει τη Νελ. Ο φερόμενος ως δράστης ένιωθε τύψεις για το ειδεχθές του έγκλημα και τον πόνο που προκάλεσε στους οικείους του κοριτσιού, παραδεχόταν ωστόσο ότι δεν μπορούσε να ομολογήσει για να μην πικράνει τη δική του οικογένεια.

Ο δικηγόρος του Ρος προσπάθησε να καθυστερήσει την εκτέλεση στο φως της επιστολής, αν και δεν τα κατάφερε: ο Ρος κρεμάστηκε την επόμενη μέρα. Ήταν 29 χρονών. Το 2008 έλαβε χάρη για το αδίκημα που δεν διέπραξε ποτέ, καθώς 86 χρόνια μετά η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της. Όσο για τον πραγματικό δράστη, δεν βρέθηκε ποτέ…

Η εξαφάνιση καναδής ιερόδουλης



Η Ντανιέλ Λαρού δεν είχε ποτέ εύκολη ζωή. Κακοποιήθηκε σεξουαλικά και σωματικά ως παιδί και πέρασε πολλά χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες, όταν σε ηλικία 13 ετών το έσκασε και ζούσε πια στους δρόμους της Βρετανικής Κολούμπια του Καναδά. Αργότερα έγινε χρήστης ναρκωτικών και ζούσε τώρα σε διαβόητη για την εγκληματικότητά της συνοικία του Βανκούβερ, όπου μετατράπηκε σε ιερόδουλη για να συντηρεί τα αδέρφια της αλλά και τον εθισμό της. Όλα αυτά μέχρι τον Νοέμβριο του 2002, όταν και εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος.

Το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που είχε η καναδική αστυνομία για την περίεργη υπόθεση της εξαφάνισης της 24χρονης ήταν η δακτυλογραφημένη επιστολή που κατέφτασε σε τοπικό τμήμα του Βανκούβερ την Πρωτοχρονιά του 2003. Ο συντάκτης του γράμματος ισχυριζόταν μάλιστα ότι ήταν η δεύτερη φορά που απευθυνόταν στην αστυνομία για την εξαφάνιση μιας ιερόδουλης τον Νοέμβριο του 2002. Αφού δήλωσε πως δεν θυμόταν το όνομά της, καθώς δεν είχε πάνω της ταυτότητα, έδωσε μια λεπτομερέστατη περιγραφή της κοπέλας και κατέληξε ωμά και ξερά πως «είναι νεκρή».

Ο αποστολέας ζήτησε μάλιστα από τις Αρχές να δημοσιεύσουν μια φωτογραφία της στην εφημερίδα για να σιγουρευτεί πως ήταν αυτή και τους κάλεσε να ειδοποιήσουν την οικογένειά της, αλλάζοντας το καθεστώς της από «εξαφανισμένη» σε «νεκρή». Αφού απολογήθηκε για το έγκλημά του, δήλωσε πως ήταν διατεθειμένος να πηγαίνει μια στο τόσο λουλούδια στο μνήμα που θα φτιαχνόταν γι’ αυτή. «Δεν είναι κάτι σημαντικό, είναι όμως καλύτερο από το να μην έχει καθόλου επισκέπτες», κατέληξε…

Ο φόνος αμερικανού πατέρα



Στις 21 Νοεμβρίου 1985, ώρα 7:00 το πρωί, στο Κολοράντο των ΗΠΑ, η Ντόρις Ντιν βγήκε από το μπάνιο για να βρει έναν ένοπλο μασκοφόρο να απειλεί τον 51χρονο σύζυγό της Ρότζερ. Ο εισβολέας έδεσε το ζευγάρι, αν και ο σύζυγος λύθηκε και στη συμπλοκή που ακολούθησε ο δράστης τον πυροβόλησε πέντε φορές. Η υπόθεση ενείχε στοιχεία εκβιασμού, καθώς η σύζυγος άκουσε τον άντρα της να λέει στον εισβολέα «θα σου δώσω τα 30.000 δολάρια».

Μετά τον στυγερό φόνο, η κόρη Ταμάρα άρχισε να λαμβάνει απειλητικά τηλεφωνήματα και μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αριζόνα, φοβούμενη τα χειρότερα. Πέντε χρόνια μετά, επέστρεψε στο Κολοράντο, όταν ξεκίνησαν και πάλι οι φοβέρες. Αυτή τη φορά οι απειλές γίνονταν μέσω επιστολών που κατέφταναν στο σπίτι της κόρης. Στα γράμματα, ο αποστολέας κόμπαζε για τη δολοφονία του πατέρα της παρέχοντας λεπτομέρειες που μόνο ο δράστης θα μπορούσε να ξέρει. Τώρα ζητούσε από την Ταμάρα 100.000 δολάρια για να μη σκοτώσει την ίδια, τη «μόνη ζωντανή κόρη του Ρότζερ», όπως έλεγε. Δυο χρόνια πριν από τη δολοφονία του Ρότζερ, ο γιος της Ντόρις από άλλο γάμο είχε σκοτωθείς σε δυστύχημα, αφήνοντας πράγματι την Ταμάρα το μόνο παιδί της οικογένειας εν ζωή.

Σε συνεννόηση με την αστυνομία, η Ταμάρα άφησε τα χρήματα τον Αύγουστο του 1990 στο προκαθορισμένο σημείο, αν και ο συντάκτης των επιστολών δεν εμφανίστηκε ποτέ να τα παραλάβει. Στην τελευταία του επιστολή, της είπε ότι είχε δει την αστυνομία και την απείλησε ξερά «είσαι νεκρή»: «περιμένω τη στιγμή που δεν θα σε προστατεύει η αστυνομία», έκλεισε χαιρέκακα το γράμμα του. Η οικογένεια μετακόμισε για άλλη μια φορά από το Κολοράντο και οι Αρχές δεν διαθέτουν μέχρι και σήμερα ύποπτο…

Η έκτρωση που πήγε στραβά



Στις 13 Σεπτεμβρίου 1965, η 22χρονη Τζούντιθ Χάιαμς από τη Φλόριντα απέσυρε 300 δολάρια από τον τραπεζικό της λογαριασμό και πήγε στη δουλειά της, σε μια κλινική του Τζάκσονβιλ. Κατόπιν χάνονται τα ίχνη της. Το αμάξι της βρέθηκε αργότερα στην Ατλάντα, 1.000 χιλιόμετρα μακριά δηλαδή, και οι περίοικοι είδαν έναν άντρα να το εγκαταλείπει εκεί.

Ξετυλίγοντας το νήμα της υπόθεσης, η αστυνομία βρήκε ότι η κοπέλα είχε κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης στην κλινική που εργαζόταν, ζητώντας να σταλούν τα αποτελέσματα σε έναν οδοντίατρο. Σύμφωνα με τις έρευνες, η Τζούντιθ και ο οδοντίατρος εραστής της είχαν κανονίσει παράνομη έκτρωση για τη 14η Σεπτεμβρίου. Ο ρουμάνος γιατρός που θα διέκοπτε παρανόμως της κύηση συνελήφθη μεν, αν και το έσκασε αργότερα αφήνοντας τις Αρχές χωρίς περαιτέρω στοιχεία.

Για τα επόμενα 25 χρόνια καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε, μέχρι το 1990 τουλάχιστον, όταν πήρε η ιστορία μια αναπάντεχη τροπή. Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Τζάκσονβιλ έδινε μια διάλεξη στην Ομάχα της Νεμπράσκα, όταν και άκουσε στο ραδιόφωνο έναν παραγωγό που ζητούσε άμεση συνάντηση μαζί του για την υπόθεση της Τζούντιθ Χάιαμς! Όταν τηλεφώνησε ο αστυνομικός στον σταθμό, ο παραγωγός αρνήθηκε ότι είχε ζητήσει επικοινωνία, αν και δύο μέρες αργότερα κάποιος άλλος επικοινώνησε μαζί του λέγοντάς του πως η κοπέλα ήταν ζωντανή και ζούσε στην Ομάχα. Τρίτο ανώνυμο τηλεφώνημα «έδωσε» τον φυγά ρουμάνο γιατρό, που ζούσε τώρα στη Βουδαπέστη, αν και μέχρι να καταφτάσει η Interpol τα ίχνη του είχαν χαθεί.

Η ιστορία μπήκε κάποια στιγμή στο στόχαστρο της τηλεοπτικής εκπομπής «Unsolved Mysteries» και όταν μεταδόθηκε το επεισόδιο ένα ανώνυμο γράμμα κατέφτασε στο αστυνομικό τμήμα του Τζάκσονβιλ. Ο αποστολέας ισχυριζόταν ότι η Χάιαμς είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια της έκτρωσης και η σορός της είχε ριχτεί στη θάλασσα του Μαϊάμι. Οι εξαντλητικές λεπτομέρειες που παρείχε η επιστολή για την υπόθεση έπεισαν τις Αρχές ότι ήταν αυθεντική…

Ο φόνος και οι δικαστικές του περιπέτειες



Επιστρέφοντας από τη δουλειά στις 15 Ιουνίου 1965, ο Άρνφιν Τόμπσον είδε τη σύζυγό του Ντόροθι κρεμασμένη στην αυλή της οικίας του, χτυπημένη μέχρι θανάτου: ο δράστης την κακοποίησε φριχτά και την κρέμασε κατόπιν έξω από την πίσω πόρτα με ένα καλώδιο. Μέσα στο σπίτι, ο άντρας βρήκε την κόρη και τη μητέρα του στα δωμάτιά τους, αμφότερες καλά στην υγεία τους, αν και δεν είχαν πάρει καν μυρωδιά το φρικιαστικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στον κάτω όροφο.

Τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία, ο Άρνφιν έλαβε ένα γράμμα, στο οποίο παραδεχόταν ο αποστολέας ότι είχε σκοτώσει τη σύζυγό του καθώς ήταν αθεράπευτα ερωτευμένος μαζί της: «Αν δεν μπορώ να την έχω εγώ, ας μην την έχει κανένας». Ο δράστης ισχυριζόταν ότι ήθελε απλώς να την κρεμάσει(!), αν και το καλώδιο έσπασε, γι’ αυτό και αναγκάστηκε να τη μαχαιρώσει και να της λιώσει το κεφάλι με ένα σφυρί. Η υπόθεση προχωρούσε αργά και μικρή πρόοδος είχε σημειωθεί μέχρι το φθινόπωρο, όταν άρχισε η αστυνομία να υποψιάζεται την πεθερά της Ντόροθι, η οποία φαινόταν να ξέρει κάτι.

Τον Μάριο του 1966, ένας 20χρονος νεαρός συνελήφθη για το αποτρόπαιο φονικό, ο οποίος παραδέχτηκε μεν ότι εκείνος είχε συντάξει την επιστολή, όχι όμως ότι είχε κάνει και τον φόνο. Αργότερα ομολόγησε αδιάφορα ότι «τη μαχαίρωσα και την κακοποίησα», αν και η επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών δεν πίστεψε ποτέ ότι ο νεαρός ήταν ο δράστης, παρά την ομολογία του. Έφτασε μάλιστα μέχρι και να καταθέσει υπέρ του στη δίκη!

Η πρώτη δίκη ακυρώθηκε ως κακοδικία και η δεύτερη απορρίφθηκε λόγω κακών αστυνομικών πρακτικών. Στο τέλος ο ύποπτος συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για τη σύνταξη της επιστολής και έφαγε από 1-10 χρόνια στη φυλακή…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»


Οι διάφορες ερμηνείες που έχουν προταθεί για τη γνωστή έκφραση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προέλευση της έκφρασης «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».

Η μία εξήγηση που δίνει ο Τάκης Νατσούλης, είναι πως η φράση προέρχεται από τον τίτλο γελοιογραφίας του Φωκίωνα Δημητριάδη η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Tα Νέα» και σατίριζε τον πολιτικό Κωνσταντίνο Τσαλδάρη με ένα κατσίκι με γραμμοσκιάσεις που ονομάστηκε «παρδαλό».

Ωστόσο, βάσιμες αντιρρήσεις για την εξήγηση αυτή έχει εκφράσει ο Νίκος Σαραντάκος, ο οποίος αρχικά εξηγεί ότι δεν είχε στόχο αρχικά τουλάχιστον τον Κ. Τσαλδάρη, αλλά τον υφυπουργό Εξωτερικών, Φίλιππο Δραγούμη.

Παράλληλα, ο κ. Σαραντάκος εξηγεί πως υπάρχουν ευρέσεις της φράση πριν το 1946, όποτε και προέκυψε η κυβέρνηση Τσαλδάρη.



Έτσι, ο ίδιος προτείνει, επικαλούμενος και τον Α.Α.Παπαδόπουλο και τα «Φρασεολογικά» του, ότι το ο κατσίκι γενικά θεωρείται άταχτο ζώο και όχι και πολύ καθώς πρέπει και σοβαρό. Ένα παρδαλό κατσίκι, επιπλέον, είναι ακόμα πιο αστείο θέαμα. Για να γελάει με κάτι το παρδαλό κατσίκι, σημαίνει πως αυτό το κάτι είναι ακόμα πιο αστείο/γελοίο από το ίδιο, άρα είναι εντελώς καταγέλαστο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Βόρεια Κορέα άνοιξε τις πύλες της σε οργανωμένη δημοσιογραφική αποστολή


Με αφορμή την επέτειο από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μια από τις πιο απομονωμένες χώρες του κόσμου, η Βόρεια Κορέα, άνοιξε τον περίκλειστο κόσμο της σε οργανωμένη δημοσιογραφική αποστολή καθώς προετοιμάζεται για την επέτειο από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος της χώρας.

Οι εορτασμοί κορυφώνονται αύριο και η χώρα βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες.

Το Εργατικό Κόμμα είναι το κυβερνών, που ίδρυσε ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππούς του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας στους τρεις αδυνατούν να αποπληρώσουν στεγαστικό δάνειο


«Παγωμένη» εμφανίζεται η αγορά ακινήτων την ώρα που ένας στους τρεις δανειολήπτες αντιμετωπίζει δυσκολία στην αποπληρωμή του δανείου του. σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Marc που παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Θωμά Γεράκη στο συνέδριο ακινήτων της Prodexpo.

Ειδικότερα, στην ερώτηση εάν «εσείς (ή κάποιο μέλος του νοικοκυριού σας) σκοπεύετε να προχωρήσετε σε κάποια αγορά ακινήτου μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ή να κάνετε κάποια επένδυση σε ακίνητα (αγορά, ανέγερση)» μόλις το 4,5% απάντησε Ναι & μάλλον ενώ Όχι & μάλλον όχι απάντησε το 94,9%

Στην ερώτηση εάν «εσείς ή κάποιο μέλος του νοικοκυριού σας σκοπεύετε να προχωρήσετε σε κάποια πώληση ακινήτου την επόμενη τριετία» το 81,2% απάντησε Όχι & μάλλον όχι και Ναι & μάλλον ναι το 18,8% Το 94,9% των ερωτηθέντων δεν ψάχνουν προς ενοικίαση κάποιο ακίνητο αυτή την περίοδο ενώ μόλις το 5,1% ψάχνει.

Θα σας αναφέρω 5 έργα που σχεδιάζονται ή ήδη υλοποιούνται στην Αττική, πείτε μου πόσο σημαντικό θεωρείτε το καθένα από αυτά για την αναβάθμιση της εικόνας του λεκανοπεδίου Αττικής;

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα τα επόμενα 2-3 χρόνια θα μειωθούν περισσότερο, θα αρχίσουν να αυξάνονται, ή θα παραμείνουν σταθερές» το 50,4% εκτιμά ότι θα μειωθούν, θα αυξηθούν το 6,8% και θα σταθεροποιηθούν το 30,8%.

Στην ερώτηση εάν έχετε στεγαστικό δάνειο που τρέχει ακόμη Ναι απάντησε το 23,4% και όχι το 76,6%

Ένας στους τρεις δανειολήπτες αντιμετωπίζει δυσκολία στην αποπληρωμή του δανείου του. Ειδικότερα στη ερώτηση «πώς ανταποκρίνεστε τις δόσεις του στεγαστικού δανείου», πάντα στην ώρα τους απάντησε το 69,3%, ενώ συχνά με κάποια καθυστέρηση το 18% και «έχω καθυστερημένες οφειλές» το 11,7%

Στην ερώτηση εάν «Έχετε κάνει διακανονισμό για μικρότερες δόσεις», Ναι απάντησε το 40,9% και Όχι το 54,8%

«Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να αποπληρώνετε κανονικά τις δόσεις του στεγαστικού σας στο μέλλον», Ναι & μάλλον ναι απάντησε το 59,1% και Όχι & μάλλον όχι 28,4%

Αναφορικά με την φορολογία στην ερώτηση εάν «πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να πληρώσετε τους φόρους που αφορούν το ακίνητό σας» το 30,9% απαντά Όχι & μάλλον όχι 30,9% και Ναι & μάλλον ναι το 64,4%

Εάν καταφέρνετε να πληρώνετε το ενοίκιό σας στην ώρα του, στην ώρα του απάντησε το 58,9% και με κάποια καθυστέρηση το 28,8%, ενώ το 11,7% έχει καθυστερημένα ενοίκια (πάνω από ένα).

Σας έγινε κάποια μείωση ενοικίου λόγω της κρίσης, Ναι απάντησε το 67,6% και όχι το 31,5%

Αναφορικά με την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου το 18,1% αναφέρει ότι πρέπει να πουληθούν σε ιδιώτες / επενδυτές έτσι ώστε να μπορέσει να καλυφθεί ένα μέρος του δημοσίου χρέους, το 34,1% ότι πρέπει να παραχωρηθούν σε ιδιώτες / επενδυτές έτσι ώστε να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις, το 6,4% ότι πρέπει να μείνουν ως έχουν στο κράτος και το 34,2% ότι πρέπει να παραχωρηθούν για αξιοποίηση στις τοπικές κοινωνίες.

Αναφορικά με έργα που σχεδιάζονται ή ήδη υλοποιούνται στην Αττική, το 56,5% θεώρησε πολύ σημαντική την ανάπλαση του Ελληνικού για την αναβάθμιση της εικόνας του λεκανοπεδίου Αττικής και αρκετά σημαντικό το 29,3%, ενώ το 74,4% εκτίμησε πολύ σημαντικό την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων.

Η έρευνα έγινε από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1 Οκτωβρίου στο λεκανοπέδιο Αττικής σε δείγμα 805 νοικοκυριών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημίωση μαμούθ σε οικογένεια αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικό


Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα βάλει η δημοτική αρχή του Βορείου Τσάρλεστον.

Η δημοτική αρχή μιας αμερικανικής πόλης ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια ενός Αφροαμερικανού, που σκοτώθηκε τον Απρίλιο από έναν λευκό αστυνομικό ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του και τον τραυμάτισε θανάσιμα με πέντε σφαίρες στην πλάτη, ένα περιστατικό το οποίο είχε προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

ΟΥΟΛΤΕΡ ΣΚΟΤ

Η δημοτική αρχή του Βορείου Τσάρλεστον, στην Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας (νοτιοανατολικά) ενέκρινε χθες αυτόν το συμβιβασμό που αποτέλεσε το αντικείμενο μιας εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης, ανεξάρτητης από την ποινική διαδικασία, επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο δήμαρχος, Κιθ Σάμεϊ.

Αυτή η συμφωνία, έξι μήνες μετά τον βίαιο θάνατο του Ουόλτερ Σκοτ, «είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», σχολίασε ο Σάμεϊ.

Ο Μάικλ Σλάγκερ, ο αστυνομικός που σκότωσε τον Αφροαμερικανό πυροβολώντας τον, συνελήφθη και διώχθηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας τρεις ημέρες μετά την πράξη του, κατόπιν απολύθηκε από το αστυνομικό σώμα. Ένα γεγονός εξαιρετικά σπάνιο στις ΗΠΑ.

Σε ένα βίντεο που τράβηξε ένας πολίτης διακρίνεται ο λευκός αστυνομικός να πυροβολεί εναντίον του Ουόλτερ Σκοτ, ηλικίας 50 ετών, που επιχειρεί να διαφύγει πεζή. Ο Σλάγκερ πυροβόλησε 8 φορές και 5 σφαίρες χτύπησαν το θύμα.

Αυτή η τραγωδία πυροδότησε κύματα διαδηλώσεων, που πολλές φορές είχαν καταλήξει σε ταραχές, σε ολόκληρη την Αμερική.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα τεστ για την πρόβλεψη της ανδρικής ομοφυλοφιλίας


Αντιδράσεις στους επιστήμονες προκαλεί η μέθοδος.

Έναν τρόπο να προβλέπουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό -ετεροφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο- ενός άνδρα, με ακρίβεια που προσεγγίζει το 70%, υποστηρίζουν ότι βρήκαν αμερικανοί επιστήμονες. Πρόκειται για έναν αλγόριθμο, ο οποίος αναλύει τις πληροφορίες στο DNA.

Το βιολογικό «τεστ» -που υποστηρίζει την άποψη ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν κρίσιμο ρόλο στο αν κάποιος θα είναι «στρέιτ» ή «γκέι»- αντιμετώπισε, ήδη, σκεπτικιστικές αντιδράσεις από άλλους επιστήμονες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τακ Νγκουν της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Λος Άντζελες (UCLA), που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής στη Βαλτιμόρη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Science και το New Scientist, μελέτησαν 37 ζεύγη πανομοιότυπων διδύμων ανδρών, εκ των οποίων ο ένας ήταν ετεροφυλόφιλος και ο άλλος ομοφυλόφιλος, καθώς και δέκα ζεύγη διδύμων, από τους οποίους και οι δύο αδελφοί ήταν ομοφυλόφιλοι.

Οι επιστήμονες βρήκαν στο ανθρώπινο γονιδίωμα των ομοφυλόφιλων εννέα διακριτούς επιγενετικούς βιοδείκτες, δηλαδή χημικές τροποποιήσεις του DNA που προήλθαν από κατοπινές περιβαλλοντικές επιρροές.

«Από όσο γνωρίζουμε, αυτό είναι το πρώτο παράδειγμα μίας μεθόδου πρόβλεψης του σεξουαλικού προσανατολισμού με βάση ορισμένους μοριακούς βιοδείκτες», δήλωσε ο Νγκούν.

Η μελέτη -η οποία ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό- προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις, καθώς άλλοι γενετιστές δήλωσαν ότι είναι πρόωρο να βγάλει κανείς οριστικά συμπεράσματα για τις διαγνωστικές δυνατότητες των επιγενετικών βιοδεικτών. Όπως ανέφεραν, η μελέτη έγινε σε μικρό αριθμό διδύμων και είναι ασαφές κατά πόσο ισχύει για τον ευρύτερο πληθυσμό, συνεπώς τα ευρήματα θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από μελλοντική έρευνα σε μεγαλύτερο δείγμα.

Το κατά πόσο η ομοφυλοφιλία έχει γενετική βάση αποτελεί θέμα χρόνιας επιστημονικής διαμάχης, πολύ περισσότερο που -τουλάχιστον ακόμη- δεν έχουν ανακαλυφθεί «γκέι γονίδια». Η ιδιαιτερότητα της νέας μελέτης είναι ότι μελετώντας το DNA δεν αποκαλύπτει το γενετικό, αλλά το επιγενετικό «αποτύπωμα» της ομοφυλοφιλίας, δηλαδή την εκ των υστέρων επίδραση που ασκούν στο DNA των ανδρών διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες (ανατροφή, τρόπος ζωής, έκθεση σε χημικά και ορμόνες, διατροφή, στρες κ.α.). Φαίνεται πως το αποτύπωμα αυτό είναι διαφορετικό μεταξύ των ετεροφυλόφιλων και των ομοφυλόφιλων.

Η επιγενετική επίδραση είναι χημικής μορφής και λέγεται «μεθυλίωση» του DNA. Είναι μία μοριακή τροποποίηση, που επηρεάζει το αν και σε ποιο βαθμό ένα γονίδιο θα ενεργοποιηθεί στον οργανισμό ενός ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον Νγκουν (ο οποίος δηλώνει ομοφυλόφιλος), η μεθυλίωση του DNA ενός ομοφυλόφιλου άνδρα μπορεί να «διαβαστεί» με ακρίβεια 70% χάρη σε έναν ειδικό αλγόριθμο. Όπως είπε, η αξιοπιστία αυτού του αλγόριθμου, ήδη, ελέγχεται σε μία ευρύτερη ομάδα του ανδρικού πληθυσμού.

Μεταξύ άλλων, η νέα μελέτη εγείρει ένα πιθανό μείζον ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων για το μέλλον: Την αξιοποίηση των ιατρικών δεδομένων για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου - ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεσή του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε η αυλαία του 13ου παγκόσμιου φόρουμ «Διάλογος των πολιτισμών»


Προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής ζωής και διανοούμενοι συγκεντρώθηκαν στο παλάτι των Ιπποτών.

Ξεκίνησαν σήμερα το βράδυ στο παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου οι εργασίες του παγκόσμιου φόρουμ «Διάλογος των πολιτισμών», που πραγματοποιείται για 13η χρονιά στη Ρόδο και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, με την παρουσία προσωπικοτήτων της πολιτικής και οικονομικής ζωής καθώς και διακεκριμένων διανοούμενων από όλο τον κόσμο.

Στην εναρκτήρια τελετή απηύθυνε χαιρετισμό εκπρόσωπος του μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυριλλου, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες επισημαίνοντας ότι το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι απόλυτα επίκαιρο διότι όσα διαδραματίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά. Στο επίκεντρο κάθε ενδιαφέροντος πρέπει να τοποθετείται ο άνθρωπος και όχι να θυσιάζεται αυτός στο βωμό συμφερόντων όπως και αν αυτά ονομάζονται, είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρόδου.

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Ρόδο η φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού φόρουμ, επισημαίνοντας ότι ο διάλογος των πολιτισμών και των λαών είναι επίκαιρος όσο ποτέ σήμερα με τις καταστάσεις που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε ακόμα στη μακραίωνη ιστορία του νησιού και στην πολυπολιτισμική παράδοση του που συνεχίζεται, όπως είπε, με εκδηλώσεις όπως αυτό το παγκόσμιο φόρουμ.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον διοργανωτή του συνεδρίου Βλαντιμίρ Γιακούνιν, ο οποίος είναι επίτιμος δημότης Ρόδου και του απένειμε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της Ρόδου, ζητώντας του παράλληλα, να συνδράμει στην προσπάθεια για ανακηρυχθεί η Ρόδος πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, που θα βρίσκεται αύριο στη Ρόδο.

Στην ομιλία του ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι άνθρωποι καλής θέλησης που ενστερνίζονται την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός αξιοπρεπούς μέλλοντος.

Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος από τα όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ, ανέφερε ο Βλ. Γιακούνιν, επισημαίνοντας ότι είναι η ώρα να παρθούν πρακτικά μέτρα και δράσεις από όλους για να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο.

Ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών είναι επιβεβλημένος, σημείωσε ο διοργανωτής του συνεδρίου, τονίζοντας ότι είμαι πεπεισμένος πως το φόρουμ αυτό θα ανοίξει νέους δρόμους σε ένα καλύτερο μέλλον.

Κορυφές του πνεύματος για τα πιο πιεστικά θέματα του κόσμου

Η γενική θεματική του φετινού φόρουμ είναι: «Ο κόσμος πέρα από το παγκόσμιο χάος» και αναμένεται να συγκεντρώσει εδώ κάποιους από τους γνωστούς διανοούμενους για να εξερευνήσουν τις πιο πιεστικές, παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις, οι οποίες είναι ή είναι πιθανόν να γίνουν, πηγές μεγάλων πολιτικών, οικονομικών και πολιτισμικών συγκρούσεων.

Το φόρουμ χωρίζεται σε έξι θεματικές συνεδριάσεις και πέντε ομάδες εργασίες, στα οποία προσκαλούνται ειδικοί που είναι πρωτοπόροι στο πεδίο τους για να βγάλουν μπροστά τις απόψεις τους πάνω στα θέματα που βρίσκονται στον πυρήνα του, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα σταθερό και συνεργατικό μέλλον.

Πεποίθηση της εκτελεστικής επιτροπής του φόρουμ είναι ότι ο αυξανόμενος αριθμός ένοπλων συγκρούσεων ανά τον κόσμο, έχει ως αντίδραση την κλιμακούμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη που είναι απευθείας αποτέλεσμα των πολιτικών παρέμβασης της Δύσης στη Μέση Ανατολή.

Τα γεγονότα του παρελθόντος καταδεικνύουν ότι απαιτείται διεθνής και διαπολιτισμικός διάλογος ώστε να αντιμετωπίσουμε κάποια από τα πιο πιεστικά θέματα του κόσμου.

Αναφέρει ακόμη ότι με τη φιλοξενία του φόρουμ στο νησί της Ρόδου, μία περιοχή στο κέντρο τόσο της προσφυγικής κρίσης όσο και των οικονομικών προβλημάτων της Ευρώπης, παρέχει ένα μοναδικό περιβάλλον για ανοιχτή συζήτηση, βασισμένη στις αρχές της ευθύτητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της εμπιστοσύνης.

Βλαντιμίρ Γακούνιν: Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο αποτυγχάνει

Ο πρόεδρος και συνιδρυτής του φόρουμ, Βλαντιμίρ Γακούνιν, σχολιάζει: «Όπου και να κοιτάξουμε υπάρχουν καθαρά σημάδια ότι το νεοφιλελεύθερο κοινωνικό οικονομικό μοντέλο που έχει επιβληθεί, αποτυγχάνει. Η διαφορά πλούτου αυξάνεται και ο κόσμος ζει ένα πρωτόγνωρο επίπεδο βίαιης σύγκρουσης βασισμένο σε εθνικές και θρησκευτικές φράξιες. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό για εμάς που είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεύθυνη συμπεριφορά σ’ αυτό το χαοτικό περιβάλλον, να αναγνωρίσουμε ένα εναλλακτικό παγκόσμιο μέλλον και να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση μίας πιο δίκαιης και σταθερής παγκόσμιας τάξης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είναι ο χειρότερος οδηγός στον κόσμο;


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με πρωταγωνιστή έναν οδηγό στη Ρωσία, ο οποίος κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Αρχικά ενώ κάνει όπισθεν βρίσκει σε σταθμευμένο όχημα, με συνέπεια να "ξηλωθεί" ο προφυλακτήρας του. Ο οδηγός βγαίνει για να πάρει τον προφυλακτήρα, όμως, ξεχνάει να βάλει χειρόφρενο με συνέπεια το αυτοκίνητό του να πέσει πάνω σε άλλο σταθμευμένο όχημα. Στη συνέχεια βάζει τον προφυλακτήρα μέσα στο ΙΧ, χωρίς να κλείσει την πόρτα και έτσι προσκρούει σε άλλο ένα ΙΧ. Μάλλον του αξίζει το...βραβείο του χειρότερου οδηγού στον κόσμο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

5 βρώμικα αντικείμενα που ίσως δεν έχετε καθαρίσει ποτέ


Μπορεί να θυμάστε να καθαρίζετε το γυάλινο τραπέζι της κουζίνας κάθε φορά που βλέπετε τις σκόνες να κάθονται πάνω του αλλά υπάρχουν και μερικά βρώμικα αντικείμενα που κατά πάσα πιθανότητα ξεχνάτε να τα καθαρίσετε.

Ανεμιστήρας οροφής Αν έχετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα στο ταβάνι σας ίσως ήρθε η ώρα να τον καθαρίσετε για πρώτη φορά στη ζωή σας. Για να το κάνετε θα χρειαστεί να ανέβετε με μία σκάλα, να ξεβιδώσετε το κάλυμμα του κινητήρα και να ξεσκονίσετε τον ανεμιστήρα. Μόλις φύγει η σκόνη, ψεκάστε με ένα πολυκαθαριστικό και καθαρίστε με ένα καθαρό πανί. Πολύ σημαντικό είναι να μην σας πέσει ούτε σταγόνα από το πολυκαθαριστικό στον κινητήρα. Θα χρειαστείτε στην κυριολεξία μόλις 5 λεπτά για να το κάνετε.

Καλάθι άπλυτων Θα σας πάρει μόλις 5 λεπτά για να καθαρίσετε το καλάθι των άπλυτων και θα χρειαστείτε για να το κάνετε ένα πολυκαθαριστικό και μαγειρική σόδα. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι όλα τα βρώμικα ρούχα σας μπαίνουν σε αυτό το καλάθι, υπάρχει πιθανότητα να αρχίσει κάποια στιγμή να αναδύει άσχημη μυρωδιά. Ψεκάστε με το καθαριστικό μέσα στο καλάθι και απλά αφήστε το να στεγνώσει πριν το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Σφουγγάρι κουζίνας Είναι γεμάτο βακτήρια και μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και χειρότερο. Αν μπορούσατε να δείτε με το μικροσκόπιο τι υπάρχει πάνω του θα το πετούσατε επί τόπου. Για να το καθαρίσετε θα χρειαστείτε ένα μείγμα με ένα μέρος ξίδι και δύο μέρη νερό. Μουλιάστε το σφουγγάρι στο διάλυμα και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Έτσι θα το διατηρήσετε καθαρό για περισσότερο καιρό. Καλό είναι, βέβαια, να το αντικαθιστάτε τακτικά.

Καφετιέρα Το καθάρισμα της καφετιέρας χρειάζεται λίγη παραπάνω ώρα για να γίνει αλλά αξίζει τον κόπο. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να το κάνετε είναι λευκό ξύδι. Κάθε φορά που φτιάχνετε καφέ αυτός αφήνει κάποια υπολείμματα πίσω του. Έτσι, στο τέλος της εβδομάδας, που έχετε φτιάξει σίγουρα 5 καφέδες το λιγότερο, αυτό που πίνετε δεν είναι καφές αλλά κάτι άλλο που δε θα θέλατε να μάθετε. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 φλ. λευκό ξύδι και 6 φλ. νερό και ρίξτε το μείγμα στην καφετιέρα σας. Αφήστε την να δουλέψει κανονικά χωρίς να της βάλετε καφέ μέσα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αφήστε το ξίδι να δράσει στο εσωτερικό της καφετιέρας για 20 λεπτά. Έπειτα κάντε την ίδια διαδικασία με σκέτο νερό για να φύγουν και τα υπολείμματα του μείγματος. Δείτε επίσης τι κρύβεται μέσα στην καφετιέρα σας και θα τρίβετε τα μάτια σας.

Χαλάκι εξώπορτας Μη γουρλώνετε τα μάτια σας αποσβολωμένοι. Είστε ένοχοι και πρέπει να το παραδεχτείτε. Το χαλάκι της εξώπορτας είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού και θέλει καθάρισμα τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Για να το καθαρίσετε ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω του και απλώστε την με μία βούρτσα. Η μαγειρική σόδα θα το καθαρίσει και θα του δώσει μία όμορφη μυρωδιά. Αφήστε την να δράσει για λίγα λεπτά και μετά πλύντε το με νερό στη μπανιέρα ή με λάστιχο στο μπαλκόνι σας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φατσούλες με συναισθήματα αποκτά το Facebook


Οι χρήστες θα μπορούν να «εκφράζονται» σε αναρτήσεις φίλων τους.

Τη δυνατότητα να «εκφράζουν» τα συναισθήματά τους μέσω emoticons στις αναρτήσεις των «φίλων» τους θα έχουν, σύντομα πιθανόν, οι χρήστες του Facebook, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ορισμένα emoticons -οι φατσούλες που αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα- θα προστεθούν δίπλα στο εικονικό κουμπί «Μου αρέσει», παρέχοντας στους χρήστες την ευκαιρία να επιλέξουν όποιο επιθυμούν προκειμένου να εκφράσουν τι νιώθουν αναφορικά με κάποια ανάρτηση που έχουν κάνει οι ίδιοι ή «φίλοι» τους.

Η αλλαγή αυτή δεν θα εισαχθεί άμεσα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, αφού θα γίνουν πρώτα δοκιμαστικά ώστε να διαπιστωθεί εάν οι χρήστες εγκρίνουν τη νέα αυτή επιλογή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, τα δοκιμαστικά θα ξεκινήσουν από σήμερα στην Ιρλανδία και την Ισπανία, δύο ιδιαίτερα «εκφραστικές» χώρες. Παρά τις αναφορές που είχαν κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ότι το Facebook εξέταζε το ενδεχόμενο να προσθέσει ένα εικονικό κουμπί «Δεν μου αρέσει», φαίνεται ότι ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ -ιδρυτής της ιστοσελίδας- αποφάσισε ότι ήθελε να δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να εκφράζουν καλύτερα τα συναισθήματά τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας τεχνολογίας Engadget, τα εικονίδια με τις φατσούλες θα αντιπροσωπεύουν «την αγάπη, το γέλιο, το χαμόγελο, το σοκ και τον θυμό» και θα εμφανίζονται δίπλα από το χεράκι που αντιπροσωπεύει την επιλογή «Μου αρέσει», γνωστό ως «Like».

Όπως είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ο Ζούκερμπεργκ, είναι άβολο και άσχημο να κάνεις «Like» σε μια δυσάρεστη είδηση.

«Αυτό που θέλουν πραγματικά οι χρήστες είναι η δυνατότητα να μπορούν να εκφράσουν τη συμπάθειά τους. Δεν είναι κάθε στιγμή μια καλή στιγμή», είχε δηλώσει ο ιδρυτής του Facebook. «Έχουμε ετοιμάσει μια ιδέα την οποία θα τεστάρουμε σύντομα και ανάλογα με τις αντιδράσεις των χρηστών θα είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε ευρέως αυτή την επιλογή», πρόσθεσε ο ίδιος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να τι έγινε όταν μπέρδεψε την κόλλα με το κολλύριο


Η απροσεξία που ίσως της στοιχήσει την όρασή της.

Η Katherine Gaydos είναι η γυναίκα που βλέπετε στη φωτογραφία και το βίντεο παρακάτω η οποία έγινε θέμα στα μίντια της χώρας της, τις ΗΠΑ, για την απίστευτη απροσεξία σε ένα λεπτό ζήτημα. Η Gaydos, από την Φλόριντα, ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό WPBF-TV, ότι κατά λάθος κόλλησε το μάτι της όταν ένας φίλος της μπέρδεψε το μπουκαλάκι της κόλλας με το κολλύριο!

«Κάτι μπήκε στο μάτι μου και είπα σε κάποιον να βγάλει τις σταγόνες από τη τσάντα μου, αλλά μου έριξαν κόλλα… Όταν έριξαν τη σταγόνα, ένιωσα ένα σοβαρό κάψιμο, έκλεισα τα μάτια μου και άρχισα να ουρλιάζω ζητώντας να καλέσουν ασθενοφόρο», είπε.

Η ανύπαντρη μητέρα δυο παιδιών, εξετάστηκε από γιατρό αλλά αδυνατεί να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο καθώς είναι άνεργη και χωρίς ασφάλεια. «Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να υποβληθώ σε εγχείρηση για να σωθεί το μάτι μου», τόνισε συμπληρώνοντας ότι «δεν ξέρω τι να κάνω, δεν έχω δουλειά, χρήματα και ασφάλεια».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σαουδάραβας έκοψε το χέρι της οικονόμου του όταν ζήτησε να πληρωθεί


Την κακοποιούσαν ψυχολογικά και σωματικά.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μια γυναίκα από την Ινδία έπειτα από την κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του Σαουδάραβα αφεντικού της, ο οποίος σε μια έσχατη έκρηξη οργής, της έκοψε το χέρι!

Η Kasthury (Kasturi) Munirathnam, μεταξύ 50 και 58 ετων από την πολιτεία Ταμίλ Ναντού στη νοτιοανατολική Ινδία, επέλεξε τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να εργαστεί ως οικιακή βοηθός. Σύμφωνα με την αδελφή της, Vijayakumari, η Kasthury αναγκάστηκε να δεχτεί τη δουλειά στο εξωτερικό καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά το γάμο της και τα τρία της παιδιά.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων PTI, η γυναίκα κακοποιούνταν ψυχολογικά και σωματικά από τους εργοδότες της οι οποίοι σε μερικές περιπτώσεις της είχαν αρνηθεί την τροφή και το μισθό της. Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, η Kasthury αποφάσισε να απευθυνθεί στις αρχές καταγγέλλοντας τα όσα είχε υποστεί, αλλά ο εργοδότης της «θύμωσε πολύ», όπως είπε η Vijayakumari.

«Όταν προσπάθησε να δραπετεύσει, οι εργοδότες της της έκοψαν το χέρι. Κάποιοι γείτονες την μετέφεραν στο νοσοκομείο», είπε η αδελφή της στο Indian Express. Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται στο Kingdom hospital στο Ριαντ και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ζητά να επιστρέψει στην Ινδία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόλεις που βγήκαν από την παλέτα του πιο ευφάνταστου ζωγράφου


Όταν το γκρίζο δίνει τη θέση του στην πολυχρωμία - Δείτε φωτογραφίες.

Πολλές φορές λέμε πως οι σύγχρονες πόλεις είναι μονότονες, τσιμεντένια δάση όπου κυριαρχεί το γκρίζο. Οι πόλεις που ακολουθούν έχουν βαλθεί να ακυρώσουν τους χαρακτηρισμούς αυτούς και αποτελούν το αντίπαλον δέος στη μονοχρωμία με την πανδαισία χρωμάτων να θυμίζει παλέτα ζωγράφου.

Από το Μπουένος Άιρες μέχρι την Πορτογαλία, από το Βαλπαραΐσο μέχρι το Λοκάρνο, από τη Σιγκαπούρη έως τη Νότια Αφρική, αυτές είναι μερικές από τις πιο πολύχρωμες πόλεις στον κόσμο.


Λα Μπόκα, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Λιγουρία, Ιταλία

St. John's, Καναδάς

Βαλπαραΐσο, Χιλή

Κοπεγχάγη, Δανία

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Λοκάρνο, Ελβετία

Guanajuato, Μεξικό

Little India, Σιγκαπούρη

Αβάνα, Κούβα

Πόρτο, Πορτογαλία


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ζευγάρι που ζει στο… 1940


Η Kitten Von Mew είναι χορεύτρια μπουρλέσκ από το Warwickshire της Αγγλίας και είναι τόσο ερωτευμένη με την εποχή της δεκαετίας του 1940 που έχει διαμορφώσει όλη τη ζωή της γύρω από αυτήν.







Μαζί με τον σύζυγό της Richard, έχουν ξοδέψει χιλιάδες λίρες για τη διακόσμηση στο σπίτι τους, με αυθεντικά έπιπλα του ’30 και του ’40. Η γκαρνταρόμπα της είναι γεμάτη με εκατοντάδες vintage ρούχα, παπούτσια ρετρό, vintage γάντια, καπέλα, και άλλα αξεσουάρ. Η εμμονή αυτή ξεκίνησε για την ίδια πριν από 15 περίπου χρόνια, περνώντας καθημερινά πολλές ώρες για να φτιάξει τα μαλλιά της αλλά και για να ντυθεί όπως αρμόζει στα χρόνια εκείνα.



«Μου αρέσουν τα πάντα για το 1940 – η μόδα, η μουσική, η διακόσμηση, τη θεωρώ εντελώς συναρπαστική», λέει. Η τύχη έφερε στη ζωή της τον άντρα της που και εκείνος λατρεύει το 1940 και έτσι αποφάσισαν να πορευτούν από κοινού. Πριν από τρία χρόνια παντρεύτηκαν και ζουν σε ένα μικρό εξοχικό σε στυλ του ’40 στην ύπαιθρο Stratford Avon στο Warwickshire. Πρόσφατα απέκτησαν και την κόρη τους που εύχονται να της εμφυσήσουν το πάθος τους…










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...