Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι των κτιρίων στην Ηλεία μετά το σεισμό


Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι έλεγχοι κτιρίων στους δήμους Ανδρίτσαινας - Κρετστένων και Ζαχάρως, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί ζημιές από τον χθεσινό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, κλιμάκια της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, ελέγχουν σχολεία, δημόσια κτίρια και κατοικίες, για να καταγράψουν την κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφρειάρχη, γίνονται έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο και ειδικά στις ορεινές περιοχές, για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει κατολισθήσεις. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, φαίνεται ότι ο σεισμός έχει προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές.

Παράλληλα, με απόφαση της περιφέρειας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, για καθαρά προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στους δύο δήμους, ενώ αργά το απόγευμα θα αποφασιστεί για τον αν θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

----------------

Ζημιές σε αρχαιολογικούς χώρους από τον σεισμό στην Ηλεία


Από τις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής από υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα ή ζημιές σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, στις περιοχές όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ηλεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας κατεγράφησαν οι ακόλουθες ζημιές:

Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και συγκεκριμένα στη δυτική πλευρά του περιστυλίου του σημειώθηκαν ρωγμές και αποκολλήθηκαν τμήματα του επιχρίσματος, ενώ στις αίθουσες Α, Β, Γ εντός των προθηκών, μετατοπίσθηκαν από τις θέσεις τους ελάχιστα εκθέματα (πήλινα και χάλκινα μικροαντικείμενα).

Στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και συγκεκριμένα στην κεντρική αίθουσα έχουν καταπέσει μικρά τμήματα από την οροφή, ενώ μετατόπιση εκθεμάτων παρατηρήθηκε εντός των προθηκών.

Σύμφωνα με το υπουργείο «έχουν ληφθεί ήδη τα πρώτα μέτρα επανατοποθέτησής τους και αποκατάστασης αυτών. Οι αυτοψίες των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ συνεχίζονται».


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σύζυγος του επιχειρηματία που την εξέδιδε δίνει ονόματα και διευθύνσεις - Υπάρχει και ροζ βίντεο


Σεισμό πολλών Ρίχτερ προκαλούν στη high society της Αθήνας οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της συζύγου του γνωστού επιχειρηματία για το κύκλωμα πορνείας που οργάνωνε ομαδικά όργια, στα οποία έρρεαν η κόκα και το χρήμα.

Η εντυπωσιακή 34χρονη «καίει» πολλούς, καθώς αναφέρει διευθύνσεις και ονόματα αντρών και γυναικών (με ιδιαίτερα βίτσια) που ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο του τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», τα κομμάτια του παζλ που έχουν συνθέσει οι αστυνομικοί τους οδηγούν σε ένα καλά οργανωμένο δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν άτομα υπεράνω πάσης υποψίας. Αυτά διοργάνωναν τα πάρτι οργίων σε βίλες πλουσίων στα βόρεια και τα νότια προάστια της Αττικής, σε ξενοδοχεία στις καλές συνοικίες της Αθήνας αλλά και σε σαλέ στην Αράχοβα και στο Πήλιο!

Όσοι πελάτες από τα μεγάλα σαλόνια συμμετείχαν στις ομαδικές συνευρέσεις με call girls πολυτελείας, στις ανταλλαγές ερωτικών συντρόφων, στους εικονικούς βιασμούς και στα σαδομαζοχιστικά όργια δεν δίσταζαν να εκπορνεύουν ακόμη και τις συζύγους τους. Πολύ συχνά όμως χωρίς να το γνωρίζουν έβγαζαν τα σεξουαλικά απωθημένα τους... on camera!

Η 34χρονη «Μαρία» την οποία, όπως η ίδια καταγγέλει, είχε βγάλει στο κλαρί ο 46χρονος επιχειρηματίας σύζυγός της και την ανάγκαζε να εκδίδεται στα ολονύχτια πάρτι με τα αρρωστημένα σεξουαλικά βίτσια απειλώντας την ότι θα της έπαιρνε την επιμέλεια των δύο παιδιών της, έχει αναφέρει στην κατάθεσή της άλλα δύο άτομα που φέρεται ότι είναι συνεργοί του συζύγου της. Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούνται από τις Αρχές, όπως και μια παλιά μαστροπός με μεγάλες γνωριμίες στο Κολωνάκι και στα βόρεια προάστια, η οποία μέχρι πρότινος διατηρούσε κρυφό οίκο ανοχής σε πολυτελές διαμέρισμα. Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται ότι παίζει κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα, το οποίο απευθυνόταν μόνο σε «βαριά» πορτοφόλια της αθηναϊκής ελίτ.

Διευθύνσεις και τιμοκατάλογος

Επιπλέον οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τις διευθύνσεις δύο συγκεκριμένων ξενοδοχείων στα βόρεια και τα νότια προάστια, όπου διεξάγονταν τα ρωμαϊκού τύπου ομαδικά όργια, με εισιτήριο 300 και 500 ευρώ ανά άτομο μόνο για την είσοδο.

Η «ταρίφα» ανέβαινε ακόμη περισσότερο, αν οι πελάτες αποφάσιζαν να συμμετάσχουν ενεργά και δεν έμεναν απλώς στην παρακολούθηση ή τη χρήση ουσιών. Στην κατάθεσή της η 34χρονη που έχει σπουδάσει marketing σε ιδιωτικό κολέγιο αναφέρθηκε και στον τιμοκατάλογο του κυκλώματος.

«Μετά το πέρας της συνεύρεσης στο δωμάτιο ήλθε η αλλοδαπή σύζυγος του άντρα, η οποία ήταν η οικοδέσποινα στο εορταστικό τραπέζι, με την οποία συνευρέθηκα διαδοχικά, παρουσία του συζύγου της. Για τη συνεύρεση αυτή έλαβα οικονομικό αντάλλαγμα και συγκεκριμένα 200 ή 250 ευρώ, το οποίο ήταν συμφωνημένο από το σύζυγό μου, στον οποίο και το παρέδωσα επιστρέφοντας όπως έκανα κάθε φορά με τις εισπράξεις των ερωτικών ραντεβού που ακολούθησαν και ήταν αναρίθμητα», αναφέρει η 34χρονη.

----------------------

Σε ροζ βίντεο γνωστοί Αθηναίοι εν αγνοία τους


Όπως αποκαλύπτει στην κατάθεση της η σύζυγος του επιχειρηματία που την ανάγκαζε να συμμετέχει σε όργια και να παίρνει ναρκωτικά, γνωστοί Αθηναίοι πρωταγωνιστούν εν αγνοία τους σε ροζ βίντεο.

Σύμφωνα με την ίδια, όπως αναφέρει η "Εspresso", σε δύο ξενοδοχεία λειτουργούσαν κρυφές κάμερες που τραβούσαν όλα όσα συνέβαιναν, χωρίς να το γνωρίζουν αυτοί που συμμετείχαν σε όργια για να ικανοποιήσουν τις πλέον απόκρυφες και άρρωστες ορέξεις τους.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει προκύψει εάν το αποκαλυπτικό υλικό του βίντεο χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια για εκβιασμούς ή αν διακινήθηκαν βίντεο επί πληρωμή στο διαδίκτυο.

"Ενδεχόμενα σε αυτές τις διευθύνσεις υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό συνευρέσεων, καθώς μία φορά είχα δει ένα βίντεο στο οποίο απεικονιζόμουν να κάνω σεξ με ένα πελάτη κατά τη διάρκεια του ερωτικού ραντεβού. Ο συγκεκριμένος πελάτης με είχε τραβήξει βίντεο κατά τη διάρκεια του ερωτικού ραντεβού, ενώ από τότε ο σύζυγός μου κάθε φορά που αρνιόμουν να κάνω αυτό που μου έλεγε, με απειλούσε ότι θα το δείξει το συγκεκριμένο βίντεο στην οικογένειά μου" αναφέρει η 34χρονη "Μαρία".


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δραστηριότητα του ιού της γρίπης Η1Ν1 στην Ελλάδα


Το γράφημα αποτυπώνει την εξέλιξη των κρουσμάτων της γρίπης στην Ελλάδα, που έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους ενώ εκατοντάδες ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς και συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με την εμφάνιση της γρίπης τον χειμώνα του 2014-2015, βάσει στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το Σαββατοκύριακο 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 93. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 99 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 295 ασθενείς.

Η δραστηριότητα του ιού της γρίπης Η1Ν1 στην Ελλάδα – ΦΩΤΟ


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαραβέγιας και Manu Chao σε ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες


Στόχος η στήριξη οργανώσεων, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Δείτε το βίντεο.

Ο Κωστής Μαραβέγιας συνεργάζεται με τον Manu Chao σε ένα νέο τραγούδι για τους πρόσφυγες. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να ενισχυθεί το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των ΜΚΟ Άρσις και Αίτημα για την προστασία των προσφύγων.

Ο Κωστής Μαραβέγιας τραγουδά και έγραψε τους στίχους και τη μουσική στο τραγούδι Parapatam, ενώ ο Manu Chao τον συνοδεύει στην κιθάρα.



Σε μήνυμά του, ο κ. Μαραβέγιας αναφέρει σχετικά:

«Στεκόμαστε αμήχανοι, μετρώντας καθημερινά χαμένες ζωές συνανθρώπων μας στο Αιγαίο. Συμπολίτες μας, είτε με ατομική πρωτοβουλία είτε μέσα από διάφορες συλλογικότητες και ΜΚΟ, βοηθούν καθημερινά όπου παρίσταται ανάγκη, με αξιοθαύμαστη υπέρβαση, αγάπη και αυτοθυσία.

Αυτό που ζητώ από εσάς είναι η ελάχιστη συνεισφορά σας για την ενίσχυση τους. Εθελοντισμός, χρηματική δωρεά, προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, είναι απαραίτητα στα νησιά του Αιγαίου και αλλού, σε καθημερινή βάση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση και την ευαισθησία σας.

Επίσης ευχαριστώ όσους προσέφεραν για την κίνηση αυτή και προπαντός τον αγαπημένο Manu Chao για την πολύτιμη συνεισφορά στο τραγούδι, με την μοναδική Cavaquinho κιθάρα του.

Το τραγούδι μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα από το ακόλουθο site:http://www.parapatam.gr Εδώ επίσης θα βρείτε και τα links για να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε τις ΜΚΟ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα δύο νέα του βιβλία παρουσιάζει ο Μανώλης Σφακιανάκης


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο.

Τα δύο νέα του βιβλία σχετικά με το διαδίκτυο παρουσιάζει αυτήν την ώρα στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για τα βιβλία «Ο Κώδικας του Διαδικτύου» εξ ολοκλήρου του κ. Σφακιανάκη, και «Τα κλειδιά του Διαδικτύου», που ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέγραψε μαζί με τον Ιωάννη Μακρυπούλια, Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής.

Τα δύο βιβλία απευθύνονται τόσο στον απλό χρήστη του διαδικτύου όσο και σε όλους τους εμπλεκόμενους στη δικαστική διαδικασία, περιλαμβάνοντας τους δικαστές, τους εισαγγελείς, τους δικηγόρους αλλά και τους αστυνομικούς ανακριτικούς υπαλλήλους κατά τη διενέργεια έρευνας και προανακριτικής διαδικασίας.

Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Βασιλειάδης, γ.γ. Διαφθοράς, ο Δημήτριος Γκύζης, εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών, ο Ευάγγελος Κασαλιάς, αντιεισαγγελέας Εφετών, κ.α.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...

Διαβάστε περισσότερα...

Μη νόμιμο το ΠΔ για την τροποποίηση του ρυμοτομικού στην Ακαδημία Πλάτωνος


Νέο «μπλόκο» του ΣτΕ.

Νέο «μπλόκο» του Συμβουλίου της Επικρατείας στην κατασκευή του Academy Gardens στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε, για μια ακόμη φορά, το σχετικό προεδρικό διάταγμα για την τροποποίηση του ρυμοτομικού της περιοχής , μη νόμιμο.

Κατά πλειοψηφία οι δικαστές του Ε Τμήματος με την υπ΄ αριθμ. 41/2016 γνωμοδότησή τους, διαπίστωσαν πως τα αρμόδια υπουργεία δεν είχαν συμμορφωθεί, ως προς το ύψος των κτιρίων στην περιοχή στις υποδείξεις που είχαν κάνει τον περασμένο χρόνο.

Ωστόσο, οι σύμβουλοι Επικρατείας δέχονται πως το πολεοδομικό ζήτημα της περιοχής εκκρεμεί εδώ και χρόνια και οι επιπτώσεις του είναι δυσμενείς, αφού «η περιοχή συνεχώς υποβαθμίζεται, όσο και από πλευράς διατηρητέων κτισμάτων, που καταρρέουν ή κατεδαφίζονται (συγκρότημα Μουζάκη)». Έτσι, δικαστές αποφάνθηκαν απευθυνόμενοι προς τα αρμόδια υπουργεία πως μέσα σε τρεις μήνες πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να συνταχθούν μελέτες σχετικά με το ύψος των κτιρίων από τη Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, την Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και την Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, οι οποίες θα πρέπει να συνεκτιμήσουν και τις τεκμηριωμένες θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων και να υποβάλλουν και πάλι στο σχέδιο στο ΣτΕ για επεξεργασία.

Πάντως, το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο ΣτΕ προέβλεπε ότι το μέγιστο ύψος των κτιρίων θα είναι 21 μέτρα , αντί των 24 μέτρων που αναφερόταν το διάταγμα του περασμένου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Τμήματος, αντιπρόεδρος Αθ. Ράντος, μειοψήφησε, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο σχέδιο διατάγματος είναι νόμιμο ως προς το επιτρεπόμενο μέγιστο ύψος των κτιρίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η απάντηση του δήμου Αιγάλεω για το νοθευμένο λάδι


Ανακοίνωση σχετικά με το δελτίο Τύπου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και την ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου, που διατέθηκε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω, εξέδωσε η Δημοτική Αρχή.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Αιγάλεω, διευκρινίζονται τα ακόλουθα, προσκομίζοντας, ταυτόχρονα, στοιχεία, που επιβεβαιώνουν τους ελέγχους από πλευράς του δήμου, τόσο για την πιστοποίηση της προμηθεύτριας εταιρίας, όσο και του είδους του λαδιού που παρέδωσε:

«Σχετικά με το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και την ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η προσφορά της επιχείρησης «Αναστασόπουλος Ευστρ. Κων/νος», η οποία ήταν προμηθευτής του Δήμου και τα προηγούμενα χρόνια επί προηγούμενων διοικήσεων, ήταν για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Ζητήθηκε πιστοποίηση, η οποία μας παρασχέθηκε και την επισυνάπτουμε. Το Τιμολόγιο-Δελτίο Αποστολής, το οποίο επίσης επισυνάπτουμε, επιβεβαιώνει την παράδοση εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Από τη συνολική ποσότητα διατέθηκαν περίπου 300 λίτρα ελαιολάδου αναμεμειγμένου με σπορέλαιο, πρακτική που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία και την καταδικάζουμε απερίφραστα, ενώ δεν συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αιγάλεω ως τελικός καταναλωτής, δεν εμπορεύεται τα προϊόντα, παρά μόνο τα προσφέρει, με φροντίδα στους δικαιούχους. Είναι προφανές ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την παράβαση του προμηθευτή και επιφυλάσσεται για νομική διεκδίκηση αποκατάστασης του προϊόντος, της τιμής και της υπόληψης της Δημοτικής αρχής, των εμπλεκόμενων αιρετών, των δημοτικών υπαλλήλων και των δεκάδων εθελοντών σε αυτή την αλληλέγγυα δράση.

Ούτε κάναμε και ούτε θα κάνουμε ποτέ εκπτώσεις στην ποιότητα των διατιθεμένων προϊόντων. Οι έλεγχοι ποιότητας, από τους θεσμοθετημένους φορείς της πολιτείας, είναι απολύτως επιθυμητοί και οφείλουν να είναι πυκνότεροι. Έτσι μόνο θα είμαστε απολύτως βέβαιοι και εμείς, και οι δικαιούχοι για την υψηλή ποιότητα που προσφέρουμε.

Προκαλεί όμως θλίψη η στάση κάποιων που για αντιπολιτευτικούς λόγους, όχι μόνο μετακυλύουν τις ευθύνες του εμπόρου προμηθευτή στις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά συκοφαντούν τη Δημοτική αρχή και μια πολύ σημαντική προσπάθεια του Δήμου μας.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εφοριακός στο Χολαργό υπεξαίρεσε 341.000 ευρώ


Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση 341.000 ευρώ και για ψευδή βεβαίωση, άσκησε η Εισαγγελία κατά της διαφθοράς σε υπάλληλο της εφορίας Χολαργού. Η εν λόγω υπάλληλος ήταν ταμίας- διαχειρίστρια από το 2013.

Τον Νοέμβριο του 2015 υπάλληλοι της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών διενήργησαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο σε παράβολα και χαρτόσημα για το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015.

Για να ξεκινήσει ο έλεγχος, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζήτησαν τα στοιχεία για τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενων ημερών, ήτοι της 16 Νοεμβρίου του 2013. Το τελικό απόθεμα εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως ήταν πολύ μικρότερο, και υπεύθυνη λόγω της ιδιότητάς της ήταν η εφοριακός.

Η τελευταία προκειμένου να κρύψει τα ίχνη της υπεξαίρεσης εξέδωσε διπλότυπο στις 17/11/2015 με το οποίο φερόταν ψευδώς να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ. Από την έρευνα οι οικονομικές επιθεωρήτριες διαπίστωσαν συνολικά έλλειμμα 341.000 ευρώ.

Η υπάλληλος παραδέχθηκε την πράξη της την οποία απέδωσε σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ ως ένδειξη καλής θέλησης επέστρεψε στην υπηρεσία 5.000 ευρώ, υποσχόμενη ότι θα επιστρέψει και τα υπόλοιπα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την κακοποιούσε ο αδερφός της και δεν την πίστευε η μητέρα της


Μια 15χρονη από την Αγγλία, η οποία είχε πέσει επανειλημμένα θύμα βιασμού από τον ίδιο τον αδερφό της θα μένει πλέον με τον πατέρα της, μετά από δικαστική απόφαση.

Όπως αναφέρει ο Independent, πριν από τρία χρόνια ο πατέρας του κοριτσιού είχε δώσει στοιχεία για την ποινική δίωξη του αδερφού της 15χρονης, ενώ από την πλευρά της η μητέρα της ανήλικης είχε καταθέσει στοιχεία για την προάσπιση του γιου της.

Οι ένορκοι έκριναν τον αδερφό της κοπέλας ένοχο και στη συνέχεια του επέβαλαν ποινή φυλάκισης.

Ο δικαστής της υπόθεσης, μάλιστα, αποφάσισε πως η κοπέλα θα πρέπει από εδώ και στο εξής να μένει μαζί με τον πατέρα της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το σοβαρό ατύχημα του Δάκη στο Κολωνάκι


Στη σκηνή τον περιμέναμε, στο χειρουργείο βρέθηκε τελικά ο Δάκης.

Ο γνωστός τραγουδιστής είχε πριν λίγες μέρες ένα σοβαρό ατύχημα που ανέτρεψε όλα του τα σχέδια.

Το σοβαρό ατύχημα του Δάκη στο Κολωνάκι

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Espresso", ο δημοφιλής καλλιτέχνης έκανε μια βόλτα στο Κολωνάκι, όταν στραβοπάτησε, έπεσε και έσπασε το δεξιό μηρό του.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου μπήκε στο χειρουργείο και του πέρασαν λάμες στο πόδι για να αποκατασταθεί το κάταγμα. Η επέμβαση πέτυχε και εδώ και λίγες μέρες ο τραγουδιστής είναι σπίτι του και αναρρώνει.

Θα πρέπει όμως, να μείνει τουλάχιστον δυο μήνες εκτός σκηνής, κάτι που ανέτρεψε τα σχέδιά του και τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του με τον Κώστα Χατζή και την Ελπίδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξανδρής: Άμεση καταβολή βοηθήματος στους δικαιούχους του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας


Επιστολή του προέδρου του ΔΣΑ σε Κατρούγκαλο.

Επιστολή του Προέδρου του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρή προς τον Γ. Κατρούγκαλο. Ζητεί την άμεση την καταβολή βοηθήματος στους δικαιούχους του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων.

Με την επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρής, ζητεί από τον υπουργό να εκδοθεί άμεσα η υπουργική απόφαση (του άρθρου 44 παρ. 2 ν. 3986/2011 ) για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, προς το σκοπό καταβολής του βοηθήματος στους δικαιούχους.

Επιπροσθέτως ζητεί να του γνωστοποιηθεί:

1. Ποιο είναι το συνολικό ποσό που έχει μέχρι σήμερα καταβληθεί υπέρ του κλάδου ΕΤΑΑ στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας που τηρείται στον ΟΑΕΔ;

2. Εάν το ποσό αυτό παραμένει μέχρι σήμερα διαθέσιμο, ή εάν κατά παράβαση της αρχής της ειδικότητας των πιστώσεων, έχει τυχόν διατεθεί για αλλότριους σκοπούς και σε καταφατική περίπτωση για ποιους ;

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «με το άρθρο 44. παρ 2 ν.3986/2011 συνεστήθη στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ) ειδικός λογαριασμός ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, ο οποίος αποτελείται από δύο κλάδους, που λειτουργούν με πλήρη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια. Ο πρώτος κλάδος καλύπτει ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ο δεύτερος ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ. Σκοπός του λογαριασμού είναι η χορήγηση βοηθήματος σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.

"Συναφώς", συνεχίζει η επιστολή, «θεσπίστηκε από 1/8/2011 μηνιαία εισφορά ύψους 10,00 ευρώ (120 ευρώ ετησίως) που καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους των Ασφαλιστικών Οργανισμών ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υπέρ του αντίστοιχου κλάδου. Η εισφορά βεβαιώνεται και εισπράττεται από τα οικεία ταμεία μαζί με τις λοιπές εισφορές και αποδίδονται στον Ο.Α.Ε.Δ».

Και ενώ όπως επισημαίνεται εξεδόθη, κατ΄εφαρμογήν σχετικής εξουσιοδοτήσεως, η υπουργική απόφαση η οποία αναφέρεται αποκλειστικά στην πρώτη κατηγορία δικαιούχων του βοηθήματος, ήτοι τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αντιθέτως, "δεν εξεδόθη μέχρι σήμερα η υπουργική απόφαση κατ’ εφαρμογή του άρθρου 44 παρ. 2 ν. 3896/2011, όσον αφορά την δεύτερη κατηγορία δικαιούχων, ήτοι τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δικηγόροι ασφαλισμένοι στον ΤΑΝ. Αποτέλεσμα είναι οι δικαιούχοι, ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ να στερούνται του νομοθετηθέντος βοηθήματος, καίτοι το σύνολο των συναδέλφων επιβαρύνεται με την ετήσια εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ".

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Αλεξανδρής, «η ηθελημένη διοικητική αδράνεια, επί 5 έτη, καθιστά την νομοθετική επιταγή για προστασία των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ σε περίπτωση διακοπής του επαγγέλματος γράμμα κενό, και επομένως προσβάλλει την αρχή του κράτους δικαίου», καθώς και την αρχή του κοινωνικού κράτους και την προστασία της ανθρώπινης αξίας.

Τονίζεται επίσης ότι «η καταβολή του βοηθήματος για μία μόνο εκ των δύο κατηγοριών δικαιούχων συνιστά εξόφθαλμα άνιση και άδικη μεταχείριση, κατά παράβαση της αρχής της ισότητας (Συντ. 4 παρ. 1)».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πρωθυπουργό τα αιτήματα αγροτών της Πελοποννήσου - Άγρια κόντρα αγροτών για «τους συνομιλητές της κυβέρνησης»


Το κείμενο εστάλη και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Το βασικό άξονα των αιτημάτων τους έστειλαν στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων σήμερα, οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εκπροσωπούνται 13 μπλόκα από τους έξι νομούς της Πελοποννήσου, 11 συνεταιρισμοί κι αγροτικοί σύλλογοι, ενώ το κείμενο προσυπογράφει και ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας από την Κρήτη.

Στο κείμενο αυτό οι αγρότες επισημαίνουν ότι, «ο βασικός άξονας των αιτημάτων μας είναι το ασφαλιστικό όπου ζητάμε αυτόνομο ΟΓΑ, το φορολογικό μια και συνδέεται άμεσα με το ασφαλιστικό όπου ζητάμε αλλαγές στην υφιστάμενη νομοθεσία, το ξεκαθάρισμα των αγροτών (μητρώο, κριτήρια κατά κύριο επάγγελμα) μιας και αυτό συνδέεται άμεσα και με το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφορικά με τα αιτήματα τους, σημειώνουν πως για το κατά κύριο επάγγελμα «η έννοια του αγρότη πρέπει να καθορίζεται με κριτήριο την εγγραφή του στον ΟΓΑ» και για την εγγραφή να απαιτείται το 51% του εισοδήματος να είναι γεωργικό λαμβάνοντας υπόψη το μέσο όρο 5ετίας, έτσι ώστε να περιλαμβάνονται χρονιές με ελάχιστη παραγωγή ή φυσικές καταστροφές, όπου ένας αγρότης για να ζήσει την οικογένειά του μπορεί να χρειαστεί να κάνει άλλες δουλειές όχι απαραίτητα γεωργικής φύσης.

Για το ασφαλιστικό ζητούν αυτονομία του ΟΓΑ με «ξεκαθάρισμα των δικαιούχων οι οποίοι δεν μπορούν παρά να είναι μόνο αγρότες» και συγκεκριμένα ζητούν, «να παραμείνουν έως το 2020 οι 7 κατηγορίες ασφάλισης που ήδη υπάρχουν χωρίς αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του κόστους ασφάλισης. Παράλληλα να ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για την οικονομική βιωσιμότητα του ΟΓΑ και βάσει αυτής να συζητήσουμε όποια διορθωτικά μέτρα μπορεί να χρειαστεί να παρθούν».

Επιπλέον για την ενίσχυση των εσόδων του ΟΓΑ προτείνουν να ενταχθούν οι εργάτες γης χωρίς χαρτιά που τους υπολογίζουν σε πάνω από 500.000, να πληρωθεί ΕΝΦΙΑ σε γεωργική γη που δεν παράγει και οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που είναι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα, αλλά έχουν γεωργικό εισόδημα να αποδίδουν ποσοστό υπέρ του ΟΓΑ.

Ακόμη καταθέτουν έξι συγκεκριμένες προτάσεις και για το εργόσημο, ενώ για το φορολογικό υπογραμμίζουν πως, «βασικό μέλημα πρέπει να είναι ο σαφής προσδιορισμός του αγροτικού εισοδήματος. Σ' αυτό θα πρέπει και να υπολογιστούν σωστά τα πραγματικά έξοδα μιας αγροτικής εκμετάλλευσης σύμφωνα με διεθνή πρότυπα».

Ειδικότερα, ζητούν, να παραμείνει και για τα επόμενα έτη ο συντελεστής φορολόγησης 13% . Για εισοδήματα πέραν των 25.000 να υπάρχει κλιμακωτή αύξηση και η προκαταβολή φόρου να μείνει στο 27,5% και το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, ενώ οι αποσβέσεις μηχανημάτων να καλύπτουν όλο το ποσό και να υπάρξει αναγνώριση όλο του ποσού σαν έξοδο, με κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Ζητούν ακόμη να παραμείνει το 12.000 ευρώ αφορολόγητο στις επιδοτήσεις, να απαλλαχθούν του τέλους επιτηδεύματος και ΕΝΦΙΑ γης και μικρών εγκαταστάσεων, να τους χορηγηθεί αφορολόγητο πετρέλαιο και μείωση αγροτικού ρεύματος, καθώς και να αποσυρθεί η πρόσφατη αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Επιπρόσθετα ζητούν να επανέλθει στο 13% ο ΦΠΑ για τα γεωργικά εφόδια. Να λυθεί το πρόβλημα της επιλεξιμότητας βοσκοτόπων και να δοθεί λύση και σε επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με τα ‘'κόκκινα'' δάνεια και τον ΕΛΓΑ. Τέλος, επιθυμούν «να σταματήσουν να δίνονται επιδοτήσεις σε γήπεδα γκολφ κι αεροδρόμια».

-------------------

Σύγκρουση του Βαγγέλη Μπούτα με τον Γιάννη Παναγή.

Μία ημέρα μετά την κίνηση αγροτών της Φθιώτιδας να καταθέσουν στον πρωθυπουργό τις δικές τους προτάσεις για διάλογο, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μπλόκα της Νίκαιας και των Τεμπών, οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας, συγκρούστηκε με τον γραμματέα του συντονιστικού Γιάννη Παναγή.

Οι δύο αγροτοσυνδικαλιστές άρχισαν να ανταλλάσσουν βαριές εκφράσεις για το αγροτικό ζήτημα.

«Δεν ήσουνα λαγός του Σαμαρά στην προηγούμενη κινητοποίηση; Δεν καθόσουνα στο ίδιο τραπέζι με τον Αποστόλου»; «Λαγός είσαι εσύ κύριε Μπούτα και ντροπή σου».

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Αδύνατον φαίνεται να εφαρμοστεί το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης να ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2015 εντός του Φεβρουαρίου, καθώς εκτός από τα στοιχεία για τις συντάξεις και τους μισθούς που φορτώνονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει και οι τράπεζες να ολοκληρώσουν την αποστολή και τόκους καταθέσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών τοποθετεί την έναρξη της διαδικασίας εντός του μήνα Μαρτίου.

Εάν η διαδικασία ξεκινήσει τον Μάρτιο τότε θα διαρκέσει 60 ημέρες και αναμένεται να κλείσει στο τέλος Απριλίου, όπως τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Το θέμα των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος παραμένει ακόμα ανοιχτό, με το ισχύον πλαίσιο να προβλέπει μέχρι τρεις διμηνιαίες δόσεις ενώ υπάρχει η σκέψη από την κυβέρνηση οι δόσεις να γίνουν μέχρι και 10 ώστε να ελαφρυνθούν οι φορολογούμενοι. Ωστόσο το θέμα αφορά και τους δανειστές, οι οποίοι πρέπει να είναι σίγουροι ότι ο νέος τρόπος καταβολής του φόρου εισοδήματος δεν θα έχει απώλειες για τα κρατικά έσοδα. Ενώ ακόμα παραμένει ανοικτό το ζήτημα του αφορολόγητου.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε τον 3χρονο γιο της ενώ έκανε μάθημα οδήγησης


Μια γυναίκα σκότωσε κατά λάθος τον 3χρονο γιο της την ώρα που έκανε μάθημα οδήγησης. Πρόκειται για την Λίντσνει Τέρνερ από το Νόρφολκ, η οποία πάτησε και σκότωσε άθελά της τον γιο της, την ώρα που προσπαθούσε να παρκάρει.

Σκότωσε τον 3χρονο γιο της ενώ έκανε μάθημα οδήγησης

Ο σύζυγός της κατάφερε να απεγκλωβίσει τον μικρό και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου ο 3χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κα Τέρνερ είπε στην αστυνομία: "Το πόδι μου γλίστρησε και το αυτοκίνητο έφυγε ξαφνικά μπροστά".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ στο Αγρίνιο: Κυνηγούσε τη γυναίκα του με ...τσεκούρι


Στην αστυνομία κατέφυγε μια γυναίκα στο Αγρίνιο καταγγέλλοντας τον 50χρονο σύζυγο της ότι την κυνηγούσε με ένα ...τσεκούρι απειλώντας να τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με το pronews.gr ο σύζυγος συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Όπως επισημαίνεται, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται στο Αγρίνιο έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα προβληματίζοντας τις αρχές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

O Βασίλης Δοσούλας 21 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν


Ο Βασίλης Δοσούλας, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την περιπέτειά του πριν από 21 χρόνια όταν ένα «ιπτάμενο δελφίνι» του στέρησε τα δύο του πόδια, συναντήθηκε με την Ζήνα Κουτσελίνη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο Βασίλης Δοσούλας περιέγραψε στην Ζήνα Κουτσελίνη και στην κάμερα της εκπομπής τις δύσκολες ώρες που έζησε πριν 21 χρόνια αλλά και έδωσε ένα μάθημα αισιοδοξίας.

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πού και πώς θα κάνετε αίτηση για το νέο πρόγραμμα VOUCHER


Ανοίγει το πρόγραμμα για άνεργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα VOUCHER με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας». Συγκεκριμένα, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους δυνητικά ωφελουμένους αρχίζει στις 16/2/2016 και ώρα 16:00 και λήγει στις 31/3/2016 και ώρα 23:59:59.

Με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος οι ωφελούμενοι του VOUCHER θα λαμβάνουν 1.471 ευρώ,.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν Άνεργοι Νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις:

1. Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1992 μέχρι και 31.12.1997

2. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι

3. Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/ Δευτεροβάθμιας/ Μεταδευτεροβάθμιας/ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

4. Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα

5. Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετράμηνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης (δράση κατάρτισης ή απασχόλησης) κατά το διάστημα του τελευταίου ενιαμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. Σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι επικαιροποιούν το Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει Αίτηση Συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η εκ των υστέρων αλλαγή Διοικητικής Περιφέρειας.

Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης VOUCHER θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

-Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)

-Λιανικό Εμπόριο

-Εξωστρέφεια και Διεθνές Εμπόριο (Έμφαση στον πρωτογενή τομέα)

-Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)

Τα Κριτήρια Επιλογής είναι:

- Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας

- Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (φορολογικό έτος 2014, δηλαδή εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 - 31/12/2014)

- Εκπαιδευτικό Επίπεδο

Η μέγιστη προβλεπόμενη μοριοδότηση για κάθε ωφελούμενο είναι τα 60 μόρια.

Σε περίπτωση ισοβαθμιών κατά τη μοριοδότηση, προηγείται ο υποψήφιος που έχει καταθέσει νωρίτερα αίτηση.

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά και μόνο, αίτηση συμμέτοχής, ανάλογα με την ειδικότητα τους, στις ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες:

www.logistics-eede.gr

www.esee-emporio.gr

www.exagogiko-eede.gr

http://edu.sepe.gr

Η επιλογή των ωφελουμένων θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

1. Συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά. Η αίτηση βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση edu.sepe.gr στο αντίστοιχο πεδίο. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει την αίτηση του από 17/2/2016 έως 31/3/2016.

2. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης θα αναρτηθούν τα αρχικά αποτελέσματα βάσει των όσων έχει δηλώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική αίτηση του. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για το αν έχει αρχικά επιλεγεί χρησιμοποιώντας τον Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ) ενώ θα του σταλεί και σχετικό ενημερωτικό email.

3. Για την οριστική επιλογή του κάθε επιλεγέντας οφείλει να προσκομίσει στον ΣΕΠΕ (Αμβροσίου Φραντζή 19, 117 43 Αθήνα) τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν τα όσα έχει δηλώσει στην αίτηση του. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών ορίζεται σε δέκα εργάσιμες ημέρες από την ανάρτηση των αρχικών αποτελεσμάτων.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι τα εξής:

  • Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο ή άλλο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτήριου Γυμνασίου/ Λυκείου, τίτλου σπουδών, πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ
  • Επικυρωμένο αντίγραφο του Εκκαθαριστικού της Εφορίας ατομικό ή οικογενειακό του φορολογικού έτους 2014
  • Επικυρωμένο αντίγραφο της κάρτας ανεργίας του εν ισχύ.
  • Ατομικό σχέδιο δράσης - αντί της προσκόμισης του Ατομικού Σχεδίου Δράσης γίνεται δεκτή και η Βεβαίωση Εξατομικευμένης Προσέγγισης του Ο.Α.Ε.Δ., η οποία πιστοποιεί ότι ο ωφελούμενος έχει περάσει τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται και η ημερομηνία διεξαγωγής της.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος έχει συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/ φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχει συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πλαίσιο της παρούσας, δηλαδή πριν από την 31/3/2016, υποχρεούται επιπλέον να υποβάλλει Υ/Δ ότι σε αυτό το διάστημα δεν έχει συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης.

Σχετικά με τις Βεβαιώσεις Εξατομικευμένης Παρέμβασης, οι οποίες φέρουν ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της 31/3/2016, ο ωφελούμενος εφόσον έχει συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα και έχει συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης θα πρέπει επιπρόσθετα να υποβάλλει Υ/Δ στην οποία θα αναγράφεται ο ΚΑΥΑΣ του και θα δηλώνει ότι έχει περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης πριν από την 31/3/2016. 4. Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα αναρτηθούν τα τελικά αποτελέσματα και θα οριστικοποιηθεί το μητρώο ωφελουμένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Μπούτρος-Μπούτρος Γκάλι


Ο Αιγύπτιος διπλωμάτης «έφυγε» σε ηλικία 93 ετών.

Σε ηλικία 93 ετών απεβίωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπούτρος-Μπούτρος Γκάλι, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ραφαέλ Ραμίρες, ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας - της χώρας που ασκεί τον Φεβρουάριο την εναλλασσόμενη προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας - στον ΟΗΕ.

Πέθανε ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Μπούτρος-Μπούτρος Γκάλι

«Πληροφορηθήκαμε ότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Μπούτρος-Μπούτρος Γάλι απεβίωσε», ανέφερε ο Ραμίρες μιλώντας ενώπιον του ΣΑ του ΟΗΕ.

Ο Αιγύπτιος διπλωμάτης ήταν ο πρώτος Αφρικανός ο οποίος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αξίωμα που είχε από το 1992 ως το 1996.

Στη μνήμη του το Συμβούλιο Ασφαλείας κράτησε ενός λεπτού σιγή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών


Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές που επιχειρούσαν να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία.

Ανοίγει ο δρόμος για την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των δυο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε, για τυπικούς λόγους , τις προσφυγές που επιχειρούσαν να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε ως απαράδεκτες τις προσφυγές που είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πειραιά και Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και η ΄Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Δημοσίου κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η διαδικασία ιδιωτικοποίησης τόσο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, όσο και του λιμανιού της συμπρωτεύουσας.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, χωρίς να μπει στην ουσία των υποθέσεων , με τις υπ΄ αριθμ. 506 έως 510/2016 αποφάσεις του απέρριψε όλες τις προσφυγές κρίνοντας ότι ήταν εκπρόθεσμες και αναφέροντας πως δεν μπορεί να προσβληθεί στο ΣτΕ η πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς η πρόσκληση αυτή, «δεν έχει χαρακτήρα εκτελεστής διοικητικής πράξεως υποκειμένης στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ».

Επιπλέον, οι σύμβουλοι Επικρατείας δήλωσαν αναρμόδιοι υπογραμμίζοντας πως εφόσον οι φορείς δεν ενδιαφέρονται να συνάψουν οι ίδιοι με το ΤΑΙΠΕΔ συμβάσεις πρέπει να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα βρήκε φρικτό θάνατο όταν «έσκασε» χύτρα ταχύτητας


Αποκεφαλίστηκε μια 47χρονη στο Πέραμα την ώρα της προετοιμασίας του φαγητού.

Σοκ στο Πέραμα. Μια 47χρονη βρήκε φρικτό θάνατο από απρόσμενο ατύχημα με χύτρα ταχύτητας. Συγκεκριμένα, όπως γράφει το peiraiasnews.gr, την ώρα που μαγείρευε η άτυχη γυναίκα, «έσκασε» μπροστά της η χύτρα - πιθανόν από μη αποσυμπίεση - με αποτέλεσμα να αποκεφαλιστεί...

Η οικογένεια και οι γείτονες της 47χρονης είναι συγκλονισμένοι από τον τραγικό και φρικτό θάνατό της..


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποχή από τις φορολογικές δηλώσεις αποφάσισαν οι λογιστές


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και φορέων των λογιστών-φοροτεχνικών, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπό τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Κόλλια.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με αρχή την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, στο υπουργείο Οικονομικών (στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας 10) και στη συνέχεια την Τρίτη 1η Μαρτίου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

- Αποκλεισμός εφοριών σε όλη τη χώρα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

- Επαναβεβαίωση της απόφασης για κυλιόμενη αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μόλις ανοίξει η εφαρμογή του TAXISNET.

Πάγιο αίτημα των οικονομολόγων και λογιστών-φοροτεχνικών, όπως αναφέρει ανακοίνωση, παραμένει η απόσυρση του προσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, η συζήτησή του από μηδενική βάση και, μάλιστα, με συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία ως απαραίτητη προϋπόθεση, για να ξαναρχίσει ο διάλογος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από «ανθρώπινο σφάλμα» η σύγκρουση τρένων στη Γερμανία


Οι ανακοινώσεις των ερευνητών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη νότια Γερμανία και στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους προκλήθηκε από «ανθρώπινο σφάλμα» ενός κλειδούχου, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ανακοίνωσαν σήμερα οι ερευνητές.

«Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για τεχνικό πρόβλημα. Πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα», δήλωσε ο εισαγγελέας του Τράουνσταϊν (νοτιοδυτική Γερμανία), ο οποίος είναι αρμόδιος για την έρευνα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η επιτροπή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο κλειδούχος που είχε βάρδια την ημέρα της τραγωδίας κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, τραυματισμούς και επικίνδυνη επέμβαση στη σιδηροδρομική κυκλοφορία, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας.

«Αν είχε σεβαστεί τους κανόνες (...) δεν θα είχε υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των τρένων», πρόσθεσε.

Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη μετωπική σύγκρουση δύο περιφερειακών αμαξοστοιχιών, η οποία σημειώθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου γύρω στις 07:00 (08:00 ώρα Ελλάδας) σε μονή σιδηρογραμμή ανάμεσα στο Ρόζενχαϊμ και το Χολτσκίρχεν, σε ένα δάσος που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Μονάχου, της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

Είκοσι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά και περίπου εξήντα ελαφρότερα στο δυστύχημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αεροδιακομιδή ασθενών με Σινούκ από την Πάρο στην Αθήνα


Πρόκειται για έναν 67χρονο και έναν 24χρονο.

Έναν 67χρονο με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς και έναν 24χρονο πολυτραυματία από τροχαίο ατύχημα, μετέφερε από την Πάρο στην Αθήνα ελικόπτερο Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού χθες τις βραδινές ώρες.

Στη συνέχεια δύο οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπογράφηκε το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης στη Θεσσαλονίκη


Πρόκειται για ένα ζευγάρι ανδρών.

Το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού υπογράφηκε το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ανδρών και το σύμφωνο υπέγραψε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης στη χώρα υπέγραψε στα τέλη του Γενάρη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...