Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Κόβουν τα δωρεάν τρόφιμα από πολύτεκνους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και με εισοδήματα στο όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" μένουν εκτός από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, επειδή στα κριτήρια υπολογισμού του εισοδήματός τους συνυπολογίζονται και τα επιδόματα τέκνων που λαμβάνουν από την πολιτεία.

Το αποτέλεσμα είναι να απορρίπτονται σωρηδόν οι αιτήσεις τους, γιατί με το συνυπολογισμό των επιδομάτων που δικαιούνται ως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι το συνολικό τους εισόδημα εμφανίζεται μεγαλύτερο από τα όρια που προβλέπει η σχετική απόφαση και χαρακτηρίζονται μη δικαιούχοι λόγω υπέρβασης κριτηρίων.

Κόπηκαν…

Το πώς λειτουργούν τα κριτήρια-κόφτες φαίνεται από τις απορριπτικές αποφάσεις που λαμβάνουν όσοι υποβάλλουν αιτήσεις τις οποίες και δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Τύπος":

1) Οικογένεια με 3 παιδιά, ετήσιο εισόδημα 7.345 ευρώ και 2.000 ευρώ καταθέσεις απορρίφθηκε από τη δωρεάν βοήθεια τροφίμων, επειδή το όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ήταν 7.200 ευρώ. Εχασε δηλαδή τη βοήθεια τροφίμων για ένα χρόνο επειδή υπερέβη το εισοδηματικό όριο μόλις κατά 145 ευρώ!!! Η υπέρβαση αυτή μάλιστα δεν οφείλεται σε εισοδήματα από εργασία ή άλλη δραστηριότητα, αλλά στο γεγονός ότι συνυπολογίστηκαν και τα επιδόματα που δικαιούται ως τρίτεκνη οικογένεια. Χωρίς τα επιδόματα, το εισόδημα θα έπεφτε στις 5.800 ευρώ και η οικογένεια αυτή θα είχε το δικαίωμα να πάρει δωρεάν τρόφιμα για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της.

2) Τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 7.989,35 ευρώ, με μηδενικές καταθέσεις και με αξία ακίνητης περιουσίας 27.346 ευρώ απορρίφθηκε από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, καθώς υπερέβη το όριο των 7.200 ευρώ κατά 790 ευρώ, λόγω του συνυπολογισμού των επιδομάτων στο συνολικό εισόδημα! Αν δεν λαμβάνονταν υπόψη τα επιδόματα, το εισόδημα θα έπεφτε κάτω από 6.000 ευρώ και αυτομάτως θα εντασσόταν στο πρόγραμμα βοήθειας για τις φτωχές οικογένειες.

3) Οικογένεια με 3 παιδιά, ετήσιο εισόδημα 8.053 ευρώ και μηδενικές καταθέσεις απορρίφθηκε από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, επειδή το όριο για τη συμμετοχή της ήταν 7.800 ευρώ. Αποκλείστηκε δηλαδή από τη δωρεάν διανομή τροφίμων, για υπέρβαση κριτηρίου μόλις κατά 253 ευρώ και μάλιστα για υπέρβαση που οφείλεται στα επιδόματα τέκνων που λαμβάνει από το κράτος.

Τα κριτήρια εισοδήματος κυμαίνονται από 3.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για το ένα άτομο έως 8.100 ευρώ για οικογένεια με 4 ανήλικα τέκνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.