Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η απάντηση του δήμου Αιγάλεω για το νοθευμένο λάδι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση σχετικά με το δελτίο Τύπου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και την ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου, που διατέθηκε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω, εξέδωσε η Δημοτική Αρχή.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Αιγάλεω, διευκρινίζονται τα ακόλουθα, προσκομίζοντας, ταυτόχρονα, στοιχεία, που επιβεβαιώνουν τους ελέγχους από πλευράς του δήμου, τόσο για την πιστοποίηση της προμηθεύτριας εταιρίας, όσο και του είδους του λαδιού που παρέδωσε:

«Σχετικά με το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και την ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η προσφορά της επιχείρησης «Αναστασόπουλος Ευστρ. Κων/νος», η οποία ήταν προμηθευτής του Δήμου και τα προηγούμενα χρόνια επί προηγούμενων διοικήσεων, ήταν για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Ζητήθηκε πιστοποίηση, η οποία μας παρασχέθηκε και την επισυνάπτουμε. Το Τιμολόγιο-Δελτίο Αποστολής, το οποίο επίσης επισυνάπτουμε, επιβεβαιώνει την παράδοση εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Από τη συνολική ποσότητα διατέθηκαν περίπου 300 λίτρα ελαιολάδου αναμεμειγμένου με σπορέλαιο, πρακτική που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία και την καταδικάζουμε απερίφραστα, ενώ δεν συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αιγάλεω ως τελικός καταναλωτής, δεν εμπορεύεται τα προϊόντα, παρά μόνο τα προσφέρει, με φροντίδα στους δικαιούχους. Είναι προφανές ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την παράβαση του προμηθευτή και επιφυλάσσεται για νομική διεκδίκηση αποκατάστασης του προϊόντος, της τιμής και της υπόληψης της Δημοτικής αρχής, των εμπλεκόμενων αιρετών, των δημοτικών υπαλλήλων και των δεκάδων εθελοντών σε αυτή την αλληλέγγυα δράση.

Ούτε κάναμε και ούτε θα κάνουμε ποτέ εκπτώσεις στην ποιότητα των διατιθεμένων προϊόντων. Οι έλεγχοι ποιότητας, από τους θεσμοθετημένους φορείς της πολιτείας, είναι απολύτως επιθυμητοί και οφείλουν να είναι πυκνότεροι. Έτσι μόνο θα είμαστε απολύτως βέβαιοι και εμείς, και οι δικαιούχοι για την υψηλή ποιότητα που προσφέρουμε.

Προκαλεί όμως θλίψη η στάση κάποιων που για αντιπολιτευτικούς λόγους, όχι μόνο μετακυλύουν τις ευθύνες του εμπόρου προμηθευτή στις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά συκοφαντούν τη Δημοτική αρχή και μια πολύ σημαντική προσπάθεια του Δήμου μας.








Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.