Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ρεπόρτερ έχασε το μαγιό της κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης


Δείτε το βίντεο.

Η άτυχη στιγμή μιας ρεπόρτερ-παρουσιάστριας από τη Χιλή έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες και κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η δημοφιλής στη χώρα της παρουσιάστρια Bernardita Middleton ήταν στην παράκτια πόλη της Reñaca όταν οι συνάδελφοί της από το στούντιο την προκάλεσαν να τολμήσει να κάνει μια βουτιά στα περίφημα ψυχρά νερά του Ειρηνικού.

Η Bernardita, η οποία παρουσιάζει στην Χιλιανή τηλεόραση την εκπομπή «Καλημέρα» εξήγησε πώς είχε φορέσει το μπικίνι της για παν ενδεχόμενο αλλά ότι είχε συννεφιά και ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα της έλεγαν να βουτήξει. «Στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο μπω στο νερό και δεν είχα δέσει σφιχτά τα λουριά για να κρατήσει το μαγιό σταθερά στη θέση του» δήλωσε η νεαρή κοπέλα και πρόσθεσε «Στη συνέχεια μου είπαν να μπω στο νερό και έτσι έκανα». Στο βίντεο φαίνεται η κοπέλα να δέχεται την «πρόκληση», να βγάζει τα ρούχα της και να βουτάει στα παγωμένα νερά. Καθώς σηκώνεται όμως από τη βουτιά ένα κύμα... παρασύρει το πάνω μέρος από το μαγιό της το οποίο φεύγει προς τα κάτω και με αστραπιαίες κινήσεις το μαζεύει αμέσως στη θέση του.

Το περιστατικό έγινε το θέμα της ημέρας στα τοπικά μέσα αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα εξαπλώνοντας τη φήμη της παρουσιάστριας παγκοσμίως πολύ γρήγορα. Η ίδια είπε γελώντας ότι τα κύματα στην παραλία είναι πολύ «άτακτα» και αυτό συμβαίνει συχνά οπότε πρέπει να προσέχεις κάθε φορά να μαζέψεις το πάνω μέρος του μαγιό σου γρήγορα. Παρά το ατυχές γεγονός η ρεπόρτερ-παρουσιάστρια το αντιμετώπισε με χιούμορ αφού ευτυχώς δεν αποκαλύφθηκε κάποιο απόκρυφο σημείο μπροστά στην κάμερα!

Δείτε το βίντεο...








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί απειλούν ένα πρώην μοντέλο μέσω Facebook;


To Facebook προειδοποίησε ένα πρώην μοντέλο ότι κάποιοι άνδρες έχουν χακάρει τη σελίδα της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένοι άνδρες, μάλιστα, έχουν την τακτική να βρίσκουν έφηβες κοπέλες, να τις πείθουν να τους στέλνουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες τους και στη συνέχεια να αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από αυτές.



Αναλυτικά, το πρώην μοντέλο Χαρριέττε Κράνφιλντ, είπε πως οι χάκερ χρησιμοποιούσαν τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να παρασύρουν μικρά κορίτσια να στέλνουν φωτογραφίες τους με την υπόσχεση πως κάποια μέρα θα γίνουν καλοπληρωμένα μοντέλα.

Στη συνέχεια, ζητούσαν εκατοντάδες λίρες από τα κορίτσια και τα απειλούσαν λέγοντάς τους πως αν δε δώσουν τα χρήματα οι φωτογραφίες τους θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο, συμπλήρωσε η 24χρονη Κράνφιλντ.

Είχαν πείσει μια 18χρονη να στείλει τόπλες φωτογραφίες της λέγοντάς της το εξής: «Bασικά είμαι μοντέλο και είμαι υπεύθυνη σε ένα πρακτορείο επίσης».

Το πιο σοκαριστικό περιστατικό όμως είναι αυτό μιας 15 χρονης, αναφέρει το πρώην μοντέλο, η οποία είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με έναν από τους χάκερ έτσι ώστε να του δώσει περισσότερες φωτογραφίες της.

«Τότε ήταν που τηλεφώνησα για πρώτη φορά στην αστυνομία», λέει η κοπέλα.

«Πίστευα ότι κάποιος θα τραυματιστεί και ότι από τη στιγμή που είχαν εισβάλει στον λογαριασμό μου δεν θα είχα ποτέ την ησυχία μου».

«Είναι αηδιαστικό αυτό που έκαναν».

Να σημειωθεί, πως η Κράνφιλντ ανακάλυψε τι συνέβαινε, όταν μια κοπέλα την πλησιάσε και της είπε πως έχει πέσει θύμα εξαπάτησης.

Ο λογαριασμός του πρώην μοντέλου ελέγχεται ακόμα από τους χάκερ αλλά η κοπέλα ελπίζει πως το Facebook θα κατεβάσει το λογαριασμό της σύντομα.

Απόσπασματα από τις διαδικτυακές συνομιλίες των χάκερ με τις νεαρές κοπέλες:

Χάκερ: " Είμαι μοντέλο και είμαι υπεύθυνη σε ένα πρακτορείο επίσης που ψάχνει κορίτσια που να βγάζουν τόπλες - αθώες φωτογραφίες για ένα κορυφαίο ρωσικό περιοδικό που κυκλοφορεί μόνο στη Ρωσία, οπότε οι συνθήκες είναι ασφαλείς και θα πληρώνεσαι με 1.200 λίρες την ημέρα. Χρειάζομαι λίγα κορίτσια με τη δική σου εμφάνιση, δεν θα ήταν πρόβλημα αν με συναντούσες κάπου που θα ήθελες. Φιλάκια μωρό"

Έφηβη: "Ω οκ, πώς το ήξερες ότι θα μου άρεσε κάτι τέτοιο χαχα! Το είδος μόντελινγκ που ήθελα να ασχοληθώ ανέκαθεν ήταν αυτό που περιλαμβάνει φωτογραφίες με μπικίνι και εσώρουχα, αλλά ποτέ δεν το πέτυχα... Ναι ακούγεται διασκεδαστικό; Χρειάζεται να φέρω κάτι; Φιλιά".

Δείτε εδώ τα αποσπάσματα:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες είναι οι πιο αισιόδοξες και απαισιόδοξες χώρες στον κόσμο;


Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα, το 41% των Κινέζων πιστεύει ότι ο κόσμος ολοένα και βελτιώνεται.

Η αμέσως επόμενη χώρα που διατηρεί την αισιοδοξία της είναι η Ινδονησία, ενώ ακολουθεί η Σαουδική Αραβία.

Η λίστα με τις πιο αισιόδοξες χώρες του κόσμου:



Από την άλλη, η Γαλλία παρουσιάζεται ως μια από τις πιο απαισιόδοξες χώρες στον κόσμο, με το 81% των πολιτών της να δηλώνουν πως ο κόσμος βαίνει ολοένα προς το χειρότερο.

Η λίστα με τις πιο απαισιόδοξες χώρες του κόσμου:



Να σημειωθεί, πως η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία “Statista” και για τους σκοπούς της ερωτήθηκαν 18.000 άτομα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τζακ ποτ "μαμούθ" - 800 εκατ. δολάρια μοιράζει το Powerball


Το ποσό του τζακ ποτ της λοταρίας Powerball, που είχε ήδη καταγράψει ρεκόρ όλων των εποχών, αυξήθηκε κι άλλο σήμερα, φτάνοντας περίπου τα 800 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφερε η εταιρεία που διαχειρίζεται το παιχνίδι.

Τζακ ποτ μαμούθ – 800 εκατ. δολάρια μοιράζει το Powerball

Το Powerball, που παίζεται σε 44 Πολιτείες των ΗΠΑ, την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και δύο αμερικανικά εδάφη, είχε φτάσει σχεδόν τα 700 εκατομμύρια την Πέμπτη, μετά την κλήρωση της προηγούμενης ημέρας στην οποία και πάλι δεν βρέθηκε νικητής.

Εκπρόσωποι της εταιρείας Multi-State Lottery Association, που διαχειρίζεται το παιχνίδι, αλλά και καταστηματάρχες που διαθέτουν λαχνούς, είπαν ότι οι πωλήσεις αυξάνονται διαρκώς, όσο μεγαλώνει το ποσό που θα μοιραστεί στην αυριανή κλήρωση, όπως αναφερει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η τελευταία φορά που βρέθηκε νικητής στο Powerball ήταν τον Νοέμβριο, όταν ένας τυχερός από το Τενεσί κέρδισε 144,1 εκατομμύρια. Πέρσι είχαν σημειωθεί άλλα δύο μεγάλα τζακπότ, τον Φεβρουάριο (564,1 εκατομμύρια) και τον Σεπτέμβριο (310,5 εκατ.)

Σε κάθε περίπτωση, εάν βρεθεί ένας νικητής αύριο, δεν θα λάβει 800 εκατομμύρια αλλά μόνο 496, εφόσον επιλέξει να του καταβληθεί το ποσό άμεσα και όχι σε 29 ετήσιες δόσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις για εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στην Ινδία


Στο κύκλωμα φέρονται να συμμετέχουν και νοσοκομεία στη Σρι Λάνκα.

Τέσσερις Ινδοί, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε μια υπόθεση εμπορίας ανθρώπινων οργάνων στην οποία φέρονται ότι μετείχαν και νοσοκομεία στη Σρι Λάνκα, συνελήφθησαν σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο 22χρονος φοιτητής Κασπαρατζού Σουρές από το Χαϊντεραμπάντ, είχε πουλήσει το ένα του νεφρό έναντι του ποσού των 500.000 ρουπιών (περίπου 7.500 δολάρια) τον Δεκέμβριο του 2014. Κατόπιν έπεισε άλλους 14 ανθρώπους να πουλήσουν τα νεφρά τους.

«Ήθελε να κάνει πολυτελή ζωή με τα χρήματα που έλαβε από την πώληση του νεφρού του», είπε ο Σ. Σουντακάρ, ένας αστυνομικός του κρατιδίου Τελανγκάνα, στη νότια Ινδία. «Αφού έμαθε τα μυστικά του επαγγέλματος, ενεπλάκη και ο ίδιος στο εμπόριο αυτό», συνέχισε.

Οι υποψήφιοι «δωρητές» οργάνων εντοπίζονταν μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και υποβάλλονταν σε εξετάσεις στο Γκουτζάρατ και τη Μαχαράστρα. Κατόπιν ταξίδευαν στη Σρι Λάνκα, όπου γίνονταν οι επεμβάσεις.

Τρία νοσοκομεία του Κολόμπο πιστεύεται ότι εμπλέκονται στο εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η μεταμόσχευση νεφρού στοίχιζε στον λήπτη 2,7 εκατομμύρια ρουπίες (40.500 δολάρια).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε Ισραηλινό και Παλαιστίνιο το Βραβείο Πάλμε


«Δίνουν μια θαρραλέα και διαρκή μάχη εναντίον της κατοχής και της βίας».

Το βραβείο Ούλοφ Πάλμε, για τη στράτευσή τους και τον αγώνα τους «εναντίον της κατοχής και της βίας», δόθηκε σήμερα στον Ισραηλινό δημοσιογράφο Γκίντεον Λέβι, πασίγνωστη πένα της κεντροαριστερής εφημερίδας Χααρέτζ, και στον Παλαιστίνιο πάστορα Μίτρι Ράχεμπ.

Ο Λέβι, φημισμένος διανοούμενος, όπως και ο Ράχεμπ, λουθηρανός κληρικός στη Βηθλεέμ, δίνουν μια «θαρραλέα και διαρκή μάχη εναντίον της κατοχής και της βίας και για ένα μέλλον στη Μέση Ανατολή που θα χαρακτηρίζεται από την ειρηνική συνύπαρξη και την ισότητα για όλους», ανέφερε το σώμα κριτών που αποφασίζει σε ποιον απονέμεται το σουηδικό βραβείο κάθε χρόνο.

Με το έργο τους, οι δύο άνδρες «προσφέρουν μια αχτίδα ελπίδας σε μια σύγκρουση η οποία έχει προκαλέσει δεινά και συνεχίζει να προκαλεί δεινά σε εκατομμύρια ανθρώπους και θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη», προστίθεται στην ανακοίνωση του ιδρύματος για το βραβείο Πάλμε.

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη χώρα του, εξαιτίας της υποστήριξής του στην παλαιστινιακή υπόθεση, ο Λέβι είχε δημοσιεύσει εξαιρετικά σκληρά άρθρα εναντίον των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2008 ως τον Ιανουάριο του 2009 και από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2014. Υπογράφει το χρονογράφημα Twilight Zone («Η ζώνη του λυκόφωτος»), που δημοσιεύεται κάθε εβδομάδα στη Χααρέτζ τα τελευταία 25 χρόνια, με θέμα την καθημερινή ζωή στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Ο Λέβι, που είχε λάβει το δημοσιογραφικό βραβείο Euro-Med το 2008 (σ.σ. για ένα άρθρο του για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στην Παλαιστίνη το εβραϊκό έτος 5767), είναι ένας «αληθινός πατριώτης που έχει κάνει τη συμφιλίωση με τους Παλαιστίνιους αποστολή της ζωής του», υπογραμμίζει το σώμα κριτών που απονέμει το βραβείο Πάλμε και του οποίου προεδρεύει ο Πιερ Σορί, πρώην πρεσβευτής της Σουηδίας στον ΟΗΕ.

Φημισμένος θεολόγος και πολυγραφότατος συγγραφέας, ο Μίτρι Ράχεμπ προεδρεύει της Συνόδου της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας στην Ιορδανία και στους Αγίους Τόπους, όπου εργάζεται για τον σεβασμό μεταξύ των πιστών διαφορετικών θρησκειών και ειδικά μεταξύ των νέων.

Το Ταμείο στη Μνήμη του Ούλοφ Πάλμε, από το όνομα του πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας ο οποίος είχε δολοφονηθεί τον Φεβρουάριο του 1986, απονέμει κάθε χρόνο το βραβείο σε προσωπικότητες που στρατεύονται υπέρ της ειρήνης και του αφοπλισμού ή στον αγώνα εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Το βραβείο, που είχε δημιουργηθεί το 1987, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 75.000 δολαρίων.


Ο Γκίντεον Λέβι


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε τρένα και προαστιακό


Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου ξεκινούν οι κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας μέσα στον μήνα Ιανουάριο, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη 12 του μήνα, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ), αντιδρώντας στις ιδιωτικοποιήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ και στην εκχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ σε ιδιώτες.

Λόγω των στάσεων εργασίας θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως.

Για τις αμαξοστοιχίες που τα δρομολόγια τους επηρεάζονται από τις στάσεις εργασίας δεν γίνεται, ήδη, με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκράτηση εισιτηρίων.

Επίσης, τις ώρες και ημέρες των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, οι ημέρες και οι ώρες που έχουν εξαγγελθεί οι στάσεις εργασίας είναι οι εξής:

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 (05:00-08:00, 13:00-16:00, 21:00-24:00)

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 (12:00-15:00)

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 (05:00-08:00, 13:00-16:00, 21:00-24:00)

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 (05:00-08:00, 13:00-16:00, 21:00-24:00)

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 (05:00-08:00, 13:00-16:00, 21:00-24:00).

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΣ δηλώνει την αντίθεσή της στις προωθούμενες από την κυβέρνηση ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ και την εκχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ σε ιδιώτες, «εφαρμόζοντας πρακτικές του παρελθόντος προκειμένου να υλοποιήσει το στόχο της». Επίσης, κάνει λόγο για απαξίωση του σιδηροδρόμου και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προωθεί την ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό αναθεώρηση όλο το νομικό και λειτουργικό πλαίσιο για ΠΑΕ και ΚΑΕ


Στόχος η αποτελεσματικότερη εποπτεία και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας τους.

Σε αναθεώρηση όλου του νομικού και λειτουργικού πλαισίου των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών προχωρούν τα υπουργεία Οικονομίας και Αθλητισμού.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη, Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία των αναγκαίων νομοθετικών παρεμβάσεων και άλλων ενεργειών των συναρμόδιων υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, ούτε ώστε οι αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες να λειτουργούν σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ορίζεται για όλες τις Α.Ε., για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και την αποτελεσματικότερη εποπτεία από τη πλευρά της Πολιτείας, μέσω των αρμόδιων θεσμικών οργάνων και υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Πολιτισμού και Αθλητισμού. «Η εξυγίανση του πλαισίου λειτουργίας των ΠΑΕ και ΚΑΕ θεωρείται ως βασικός όρος για την ομαλή και σύννομη λειτουργία και αξιοπιστία των επαγγελματικών αθλημάτων και των φορέων τους», σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδεράκης, στόχος είναι οι αυστηρότεροι όροι στην επίβλεψη τήρησης της νομοθεσίας, διότι «συμβαίνει κάποιες ΠΑΕ και ΚΑΕ να μην ακολουθούν την αυστηρή τήρηση του νόμου (ισολογισμοί, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κλπ), ή σε άλλες περιπτώσεις παρατηρείται χρόνια νομική εμπλοκή μελών του ΔΣ, λόγω της μακράς διάρκειας διαδικασίας μίας εκκαθάρισης, ή επιπλέον, ενώ μία αθλητική ΑΕ βρίσκεται σε εκκαθάριση να υπάρχει και μία ακόμη εν ενεργεία με το ίδιο όνομα- και πολλά ακόμη...».

Επιπλέον υπάρχει η σκέψη για συμμετοχή εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομίας στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού για να μπορούν να βοηθηθούν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ στην τήρηση των όρων για την ορθή λειτουργία μίας ΑΕ, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για το αν θα πρέπει όλες οι αθλητικές εταιρείες να έχουν τη μορφή ΑΕ.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2016 να έχει εκκινήσει η νέα διαδικασία εποπτείας και καλής λειτουργίας ΠΑΕ και ΚΑΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φορτίστε το κινητό σας… περπατώντας!


Η ανακάλυψη των ερευνητών που θα μας λύσει τα χέρια.

Μια νέα συσκευή έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει ενέργεια από την κίνηση ώστε να μπορείτε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας ενώ περπατάτε!

Το σύστημα που αναπτύχθηκε από ερευνητές στο MIT χρησιμοποιεί τη μηχανική ενέργεια για την παραγωγή τάσης. Το μέγεθός του και η έμφυτη ευελιξία του θα μπορούσε κάποια μέρα θα αποδειχθεί χρήσιμη καθώς μπορεί να «φορεθεί» και σε άλλες εύκαμπτες ηλεκτρονικές συσκευές. Η ευλύγιστη συσκευή είναι ηλεκτροχημική και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως μια μπαταρία. Ένα στρώμα από πορώδες πολυμερές εμποτισμένο με υγρό ηλεκτρολύτη «στριμώχνεται» μεταξύ κραμάτων λιθίου, που λειτουργούν ως ηλεκτρόδια.

Μέχρι στιγμής, το πρώτο μοντέλο παραγωγής μπορεί να λειτουργήσει με έως και 15% της αποδοτικότητας, αλλά οι ερευνητές λένε ότι η μετατροπή της μηχανικής ενέργειας σε ηλεκτρική θα επιτρέψει στη συσκευή να λειτουργήσει σε βέλτιστη απόδοση.

«Δεν περιορίζεται από το δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής», είπε ο καθηγητής του MIT Ju Li και πρόσθεσε: «έτσι, (η αποδοτικότητα) θα μπορούσε να είναι 100%».

«Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον, με την έννοια ότι παρέχει μια νέα προσέγγιση ώστε να μετατρέπει τη μηχανική ενέργεια μέσω μιας ηλεκτροχημικής οδού, χρησιμοποιώντας μια απλή σχεδίαση και διάταξη δομής», είπε ο Wu Wenzho, επίκουρος καθηγητής της βιομηχανικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Purdue, που δεν συμμετείχε στη μελέτη.

Μαζί με τις χρήσεις για τις έξυπνες συσκευές δηλαδή τα κινητά και τις άλλες παρόμοιες, το εύκαμπτο σύστημα θα μπορούσε να έχει βιοϊατρικές εφαρμογές ή να ενσωματωθεί στο οδόστρωμα, σε γέφυρες, αλλά και σε άλλα συστήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Σφραγίδα» από ΣτΕ στην έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης


Είχε επιβληθεί στους εφοπλιστές το 2010.

Η συνταγματική «σφραγίδα» του Συμβουλίου της Επικρατείας μπήκε στην έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης που επιβλήθηκε το 2010, με το πρώτο μνημόνιο, στους εφοπλιστές που έχουν πλοία υπό Ελληνική σημαία εγγεγραμμένα σε Ελληνικό νηολόγιο.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η επίμαχη έκτακτη εισφορά δεν αποτελεί φόρο εισοδήματος και αποσκοπούσε «στην αντιμετώπιση της οξύτατης κρίσης δημοσίου χρέους και ελλείμματος, που είχε καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της χώρας και πιθανή την χρεοκοπία της, καθώς και την εν γένει εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν πως η έκτακτη εισφορά επιβλήθηκε μόνο για ένα έτος υπογραμμίζοντας ότι το εισόδημα χρησιμοποιείται ως δείκτης οικονομικής δύναμης του φορολογουμένου.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις επίμαχες αποφάσεις οι δικαστές κάνουν αναδρομή στο παρελθόν καταγράφοντας ότι έκτακτες εισφορές είχαν επιβληθεί το 1974 μετά τον πόλεμο στην Κύπρο, το 1978 μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Θεσσαλονίκη και το 1985 στο πλαίσιο του προγράμματος για την σταθεροποίηση της οικονομίας.

Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ με αφορμή προσφυγές των Λιβεριανών συμφερόντων εταιρείας «Super Fast» που εκμεταλλεύεται στην Ελλάδα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία με Ελληνική σημαία, άνω των 3.000 κόρων. Στην εταιρεία είχε επιβληθεί το 2010 έκτακτη εφάπαξ εισφορά κοινωνικής ευθύνης συνολικού ύψους 679.293 ευρώ και είχε βεβαιωθεί το ποσό αυτό από την Δ.Ο.Υ. Πλοίων Πειραιά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ


Αντιδρούν στο ασφαλιστικό με νέα 48ωρη.

Νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιανουαρίου αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, με αφορμή το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους με το νέο νομοσχέδιο, το Nαυτικό Απομαχικό Ταμείο εντάσσεται πλέον στο ενιαίο ταμείο και δημιουργούνται δύο τμήματα ένα εισφορών και ένα πόρων.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου των εργαζομένων, ανέφεραν επίσης, ότι στο ενιαίο ταμείο θα υπάρχει μια γενική διεύθυνση και μέσα εκεί ένα τμήμα παροχών συντάξεων ΝΑΤ και ένα τμήμα πόρων.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση την Τρίτη 12 Ιανουαρίου προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους. Την ίδια ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μέλη της οποίας αντιδρούν έντονα στις νέες ρυθμίσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάκερ είχε καταφέρει να μπει στα συστήματα εταιρείας τηλεπικοινωνίας


Ο 27χρονος έπεσε στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
.

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε ένας 27χρονος χάκερ, ο οποίος είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα εταιρείας τηλεπικοινωνίας και χρησιμοποιώντας πόρους και δομές, προσέφερε τις υπηρεσίες της εταιρείας σε χρήστες, δίχως να πληρώνουν τέλος συνδρομής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρία μόνο για το έτος 2015, ζημιώθηκε με 200.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χτες το πρωί στην έδρα της ατομικής επιχείρησης του 27χρονου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και κατασχέθηκαν2 laptop, 3 σκληροί δίσκοι, ένας server και ψηφιακός δίσκος δεδομένων, που περιείχε log files.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα - πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 27χρονος με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του συναφείς πράξεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση της Μανωλάδας


Προσέφυγαν 42 μετανάστες.

Μετά τις 20 Ιανουαρίου 2016, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) αναμένεται να εξετάσει την προσφυγή 42 μεταναστών από το Μπαγκλαντές κατά της Ελλάδας για παραβίαση του άρθρου 4 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απαγόρευση της δουλείας και της καταναγκαστικής εργασίας), ανακοίνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ).

Είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται «ελληνική υπόθεση» για το συγκεκριμένο άρθρο και η πρώτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο που αναφέρεται σε ένα τόσο μεγάλης κλίμακας φαινόμενο καταναγκαστικής εργασίας. Παράλληλα τέσσερις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα έκαναν παρέμβαση τρίτου στη δίκη, αναφέρει το ΕΣΠ. Οι ελληνικές αρχές καλούνται έως τις 20 Ιανουαρίου 2016 να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με την παράβαση των θετικών υποχρεώσεων που απορρέουν από το άρθρο 4.

Τα γεγονότα στη Μανωλάδα, τον Απρίλιο του 2013, καθώς και η αντίδραση από την ελληνική κοινωνία και το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, κατέδειξαν τα προβλήματα αποτελεσματικής αντιμετώπισης εκ μέρους του ελληνικού κράτους φαινομένων εργασιακής εκμετάλλευσης και συνθηκών εργασίας, που δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές, τονίζει το ΕΣΠ, το οποίο υποστήριξε ως πολιτική αγωγή τα θύματα της Μανωλάδας και στα ελληνικά δικαστήρια.

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, επισημαίνει το ΕΣΠ, απαιτείται νομοθετική παρέμβαση και ορθή εφαρμογή στηn πράξη ενός σχεδίου δράσης για την αποτροπή των χειρότερων μορφών της καταναγκαστικής εργασίας, τηn τιμωρία των δραστών και την προστασία των θυμάτων.

«Η προσφυγή ενώπιον του ΕΔΔΑ ελπίζουμε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την αποτροπή μελλοντικών “Μανωλάδων”», καταλήγει το ΕΣΠ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατάθηκε η προθεσμία για άδεια εγκατάστασης κτηνοτροφικών μονάδων στη Λακωνία


Θα λήξει τον Σεπτέμβριο του 2016.

Παρατάθηκε για ένα εννεάμηνο και συγκεκριμένα μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2016, η προθεσμία υποβολής αίτησης έκδοσης άδειας προέγκρισης εγκατάστασης, για τις υφιστάμενες κτηνοτροφικές μονάδες που δεν διαθέτουν άδεια, όπως επισημαίνει η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Υπογραμμίζεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας, άδεια εγκατάστασης για υφιστάμενες μονάδες, μπορεί να χορηγηθεί μόνο αν υποβληθεί αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και αφού καταβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Επίσης, παρατείνεται η ισχύς της άδειας προέγκρισης εγκατάστασης, ως άδειας εγκατάστασης, μέχρι την έκδοσή της σε ένα ή δύο έτη αν πρόκειται για εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να αντλούν πληροφόρηση και να απευθύνονται στη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δίωρες στάσεις εργασίας προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι


Αντιδράσεις για τις ελλείψεις προσωπικού.

Σε δίωρες πανελλαδικές διακοπές των συνεδριάσεων των ακροατηρίων και των άλλων εργασιών στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας για όλη την ερχόμενη εβδομάδα προχωράει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Οι στάσεις θα γίνουν από τις 11 έως τις 15 Ιανουαρίου, από τις 9:00-11:00 προκειμένου να αναδειχθούν και να βρεθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου τους και των γραμματειών των δικαστηρίων. Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα (9.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.) οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Η ΟΔΥΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν είναι κυρίως από την έλλειψη προσωπικού, που πήρε «τραγικές διαστάσεις μετά την ψήφιση των μνημονιακών νόμων (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας κ.λπ.)».

Ακόμη καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελίας για πρόσληψη 690 νέων υπαλλήλων με διαφανείς, αξιοκρατικές και σύντομες διαδικασίες, που πάντως δεν αντιμετωπίζουν τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα σε προσωπικό, ενώ σημειώνει ότι οι κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων ανέρχονται σε 3.200.

Εκφράζουν ακόμα την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης «να ξηλώσει ό,τι έχει απομείνει από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση εισφορών, ορίων ηλικίας και μείωσης συντάξεων)». Τέλος, υπενθυμίζει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε νεκρός αγνοούμενος ψαράς


Τα ίχνη του είχαν χαθεί ανήμερα των Θεοφανίων.

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι σε ακτή του Σουνίου ένας 59χρονος ψαράς, που αγνοούνταν από το απόγευμα των Θεοφανίων. Ο ψαράς μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του συμμετείχαν ένα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, η Πυροσβεστική, η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη 27χρονος για αρπαγή ανηλίκου


Εντοπίστηκε στην πλατεία Βικτωρίας.

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 6-1-2016 στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και του Τμήματος Ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα, ένας 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν για αρπαγή 24χρονου υπηκόου Ιράν. Επιπλέον, αναζητείται ένας συνεργός του.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε το θύμα, ο δράστης μαζί με τον συνεργό του στις 30-12-2015 τον προσέγγισαν στην πλατεία Βικτωρίας με το πρόσχημα ότι μπορούν να διευκολύνουν την έξοδο του από την Χώρα. Στη συνέχεια, τον οδήγησαν σε οικία στον Άγιο Παντελεήμονα και με τη χρήση σωματικής βίας καθώς και με την απειλή μαχαιριού, τον δέσμευσαν και τον εξανάγκασαν να ζητήσει τηλεφωνικώς, το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ, από την οικογένεια του στο Ιράν, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Ακολούθως, βραδινές ώρες της 5-1-2016 το θύμα κατάφερε να διαφύγει και εν συνεχεία κατήγγειλε την απαγωγή του.

Κατόπιν των ανωτέρω, πραγματοποιήθηκε στις 6-1-2015 αστυνομική επιχείρηση όπου και συνελήφθη στον Άγιο Παντελεήμονα, ο 27χρονος αλλοδαπός.

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία σχοινιά, μία κολλητική ταινία και ένα μαχαίρι.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του συνεργού του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Κνωσσός άκμασε και μετά την κατάρρευση της Εποχής του Χαλκού


Οι πρόσφατες έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην αστική ανάπτυξη μετά την είσοδό της στην Εποχή του Σιδήρου.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η Κνωσσός, κατά τη διάρκεια της πρώιμης Εποχής του Σιδήρου (μεταξύ 1100 και 600 π.Χ.), είχε ανεπτυγμένες εμπορικές σχέσεις και ήταν σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις παλαιότερων ανασκαφών. Με άλλα λόγια, το περίφημο κέντρο της Εποχής του Χαλκού και της ακμής του Μινωικού Πολιτισμού (3500-1100 π.Χ.), όχι μόνο επανέκαμψε μετά την κατάρρευση του κοινωνικοπολιτικού συστήματος γύρω στα 1200 π.Χ., αλλά αναπτύχθηκε γρήγορα και άκμασε ως ένα κοσμοπολιτικό κέντρο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Η Κνωσσός άκμασε και μετά την κατάρρευση της Εποχής του Χαλκού

Τα παραπάνω γνωστοποιεί το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι στην ιστοσελίδα του πληροφορώντας, επίσης, ότι ο Αντώνης Κοτσώνας, επίκουρος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, θα μιλήσει για τις έρευνες πεδίου που διενεργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αστικού Τοπίου της Κνωσσού κατά την 117ή ετήσια συνάντηση του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής και του Ινστιτούτου Κλασικών Σπουδών, που πραγματοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο αυτές τις ημέρες (7-10 Ιανουαρίου 2016).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ερευνητές μελετούν τα κατάλοιπα της Κνωσσού για περισσότερο από 100 χρόνια, αλλά οι πιο πρόσφατες έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην αστική ανάπτυξη της πόλης μετά την είσοδό της στην Εποχή του Σιδήρου (γύρω στον 11ο αι. π.Χ.), η οποία ακολούθησε την κατάρρευση των αιγαιακών ανακτόρων της Εποχής του Χαλκού. Μέσω του ερευνητικού προγράμματος Knossos Urban Landscape Project, την τελευταία δεκαετία έχει περισυλλεγεί μεγάλος αριθμός κεραμικής και αντικειμένων που χρονολογούνται στην Εποχή του Σιδήρου, ενώ τα αρχαία κατάλοιπα καλύπτουν μία εκτεταμένη περιοχή που μέχρι πρόσφατα ήταν ανεξερεύνητη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τον επίκουρο καθηγητή, αυτή η έρευνα έδειξε τη μεγάλη ανάπτυξη, τόσο ως προς το μέγεθος του οικισμού, όσο και ως προς την ποσότητα και ποιότητα των εισαγωγών που προέρχονται από την ηπειρωτική Ελλάδα, την Κύπρο, την Εγγύς Ανατολή, την Αίγυπτο, την Ιταλία, τη Σαρδηνία και τη δυτική Μεσόγειο. Αυτές οι εισαγωγές περιλαμβάνουν χάλκινα και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, όπως κοσμήματα και στολίδια, καθώς και αγγεία, ενώ η πλειοψηφία των ευρημάτων, που βρέθηκαν σε τάφους (κτερίσματα), μας δίνουν μία γεύση για τον πλούτο της κοινότητας, καθώς αποτελούν σύμβολα κύρους και κοινωνικής θέσης που θάβονταν μαζί με τους νεκρούς κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Οι αρχαιότητες συλλέχθηκαν από περιοχές του αρχαίου οικισμού και από νεκροταφεία. «Η διάκριση μεταξύ οικιστικών και ταφικών συνόλων είναι απαραίτητη για τον προσδιορισμό του μεγέθους του οικισμού, αλλά και για την κατανόηση της δημογραφικής, πολιτικής και οικονομικής ανάπτυξης της τοπικής κοινότητας» εξηγεί ο κ. Κοτσώνας. «Ακόμα και σε αυτό το πρώιμο στάδιο ανάλυσης, φαίνεται ότι πρόκειται για έναν οικισμό με πυρήνα, μάλλον πυκνό, που εκτεινόταν πέρα από το κέντρο της κοιλάδας της Κνωσσού, τουλάχιστον από τις ανατολικές πλαγιές του λόφου της ακρόπολης ως τα δυτικά του ποταμού Καίρατου, και από το ρέμα της Βλυχιάς στα νότια μέχρι σχεδόν τα μέσα της απόστασης μεταξύ του μινωικού ανακτόρου και του λόφου της Κεφάλας», προσθέτει. Τέλος, τονίζει τη σημασία της προστασίας της θέσης, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες που μπορεί να χαθούν αν η μελλοντική ανάπτυξη καταστρέψει ανεξερεύνητες περιοχές της.

Το πρόγραμμα Knossos Urban Landscape Project είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της Βρετανικής Σχολής Αθηνών. Η παρουσίαση του κ. Κοτσώνα (που είναι συνεργάτης του προγράμματος από το 2009) θα γίνει στο Σαν Φρανσίσκο αύριο, Σάββατο 9 Ιανουαρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστικό: Ο ποδοσφαιριστής που ήταν νεκρός για 78’ και αναστήθηκε!


Ο Φαμπρίς Μουάμπα με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει την στιγμή που κατέρρευσε στο γήπεδο.

«Επέστρεψα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στο σημείο που λιποθύμησα. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Μία πολύ δύσκολη στιγμή γιατί σε αυτό το σημείο σταμάτησαν όλα τα όνειρα που έκανα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής»...

Ο Φαμπρίς Μουάμπα που για 78 λεπτά ήταν κλινικά νεκρός περιγράφει με αυτό τον συγκλονιστικό τρόπο την στιγμή που βρέθηκε και πάλι στο σημείο του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», στο οποίο θα μπορούσε να έχει αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τρία χρόνια μετά από το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στις 17 Μαρτίου 2012 στο παιχνίδι της Μπόλτον με την Τότεναμ περιγράφει ό,τι θυμάται από το περιστατικό αλλά και ό,τι του είπαν ότι ακολούθησε της πτώσης του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μουάμπα τονίζει επίσης το πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι στο γήπεδο υπήρχε φορητός απινιδωτής, αφού αυτός ήταν που το έσωσε τη ζωή. Κάθε γήπεδο θα πρέπει να έχει έναν, όπως λέει.



Η κατάρρευση του Φαμπρίς Μουαμπά από MotionCrew

Διαβάστε την συγκλονιστική περιγραφή του Μουάμπα που ήταν «κλινικά νεκρός» για 78 λεπτά!!!

«Ήταν το μεγαλύτερο παιχνίδι στην καριέρα μου. Τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Θυμάμαι πως έχασα μια ευκαιρία. Όταν επέστρεφα στη θέση μου χωρίς να είναι κάποιος γύρω μου, ξαφνικά ένιωσα ζαλάδα. Και λιποθύμησα. Δεν ένιωσα πόνο, τίποτα που θα μπορούσε να με είχε προβληματίσει. Απλώς συνέβη. Δεν θυμάμαι τι έγινε μετά. Αργότερα έμαθα ότι η καρδιά μου είχε σταματήσει για 78 λεπτά.

Ήμουν αρκετά τυχερός που έλαβα άμεσα ιατρική βοήθεια. Ήταν σημαντικό που υπήρχε ένας απινιδωτής. Αυτό μου έσωσε τη ζωή. Μου έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον αγωνιστικό χώρο, με τους οπαδούς της Τότεναμ να φωνάζουν το όνομά μου. Επίσης που έκαναν και προσπάθειες να με επαναφέρουν.



Επίσης, ήμουν τυχερός γιατί ένας οπαδός που βρισκόταν στις κερκίδες ήταν καρδιολόγος και άμεσα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να με βοηθήσει. Με πήγαν στα αποδυτήρια που χρησιμοποίησαν άλλη μια φορά τον απινιδωτή. Με μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ήταν μια δύσκολη διαδρομή. Άλλα δώδεκα ηλεκτρικά σοκ μου έκαναν. Μεγάλος αριθμός για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Στο νοσοκομείο με πήγαν απευθείας στο χειρουργείο. Εκεί μου έκαναν και άλλα σοκ και ένα μπαλονάκι ενώ μου έδιναν και φάρμακα.

78 λεπτά μετά από τη στιγμή που είχε σταματήσει η καρδιά μου άρχισε και πάλι να λειτουργεί.

Επέστρεψα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στο σημείο που λιποθύμησα. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Μία πολύ δύσκολη στιγμή γιατί σε αυτό το σημείο σταμάτησαν όλα τα όνειρα που έκανα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ωστόσο ευχαριστώ και πάλι τον Θεό που είναι εδώ και που μπορούσα να επιστρέψω. Επίσης, όλους τους ιατρούς, τους νοσοκόμους και νοσοκόμες που με βοήθησαν. Και φυσικά τον Φρανκ Πάτριτζ γιατί εάν δεν υπήρχε η εφεύρεσή του, ο φορητός απινιδωτής δεν θα ήμουν εδώ».




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απαγορεύεται... η φτώχεια, ακόμα για έναν ΑμεΑ


Μια 65χρονη γυναίκα, καρκινοπαθής, σύρθηκε σε δύο αστυνομικά τμήματα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί εντοπίστηκε σε λαϊκή αγορά να πουλάει προσωπικά της αντικείμενα.

«Απαγορεύεται στους φτωχούς να πωλούν προσωπικά τους αντικείμενα για να ζήσουν. Πρόστιμο 10.000 ευρώ».

Η πινακίδα αυτή θα πρέπει να αναρτηθεί στις λαϊκές αγορές της χώρας όπου καταφεύγουν πένητες και πληττόμενοι από την κρίση συμπολίτες, αντικαθιστώντας παλαιότερες προειδοποιητικές πινακίδες για τους «παραβάτες» του νόμου.

Δεν είναι δυστυχώς αστείο, καθώς στα ήδη γνωστά περιστατικά κρατικής αναλγησίας προστέθηκε άλλο ένα τις παραμονές των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη.

Μια 65χρονη γυναίκα, καρκινοπαθής που έχει υποστεί μαστεκτομή, σύρθηκε σε δύο αστυνομικά τμήματα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί εντοπίστηκε στη λαϊκή αγορά τής Κίμωνος Βόγα να πουλάει ένα κηροπήγιο, μια γυάλινη κανάτα και έναν δίσκο σερβιρίσματος, προσωπικά της αντικείμενα από το λιγοστό βιος της, τα οποία κατασχέθηκαν και… καταστράφηκαν με πρωτόκολλο.

Πικρό γέλιο

Η ίδια δεν είπε τίποτα, δεν διαμαρτυρήθηκε, έντυσε με αξιοθαύμαστη εγκαρτέρηση τις γιορτινές μέρες που πέρασαν κι ακόμη και σήμερα «γελάει», με την πίκρα εκείνη που μόνο οι αληθινά αξιοπρεπείς άνθρωποι γνωρίζουν.

Κι έπρεπε να πληροφορηθεί την ιστορία της μια ομάδα εθελοντών της περιοχής από αυτούς που επίσης μένουν στην ανωνυμία, αλλά συνδράμουν όπως μπορούν αυτούς που έχουν ανάγκη, ακόμη και για ένα καρβέλι ψωμί.

Κι ήταν αυτοί οι εθελοντές που έτρεξαν αρχικά στην περιφέρεια, στην οποία αντιμετώπισαν την ευγενική αδιαφορία «α, αυτά τα θέματα είναι δουλειά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», κι αφού δεν είχαν διάθεση να γίνουν μπαλάκι από υπηρεσία σε υπηρεσία κατέφυγαν σε δικηγόρο που θα είχε τη διάθεση να κάνει δωρεάν τη «βρόμικη» δουλειά.

Η 65χρονη Μ.Ο., με γλώσσα επικοινωνίας βγαλμένη από μυθιστόρημα και με έκδηλη αμηχανία στο τηλεφώνημα της «Εφ.Συν.», διηγήθηκε με μιαν ανάσα -που σου κόβει την ανάσα- την ιστορία:

«Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν.

»Ηρθαν αστυνομικοί στις 22 [Δεκεμβρίου], μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης (εννοεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση), με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι;

»Δεν ξέρω αν ντράπηκαν, αλλά φιλοτιμήθηκαν με βάλανε σε ένα περιπολικό και με πήγανε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, καλά Χριστούγεννα μου είπε ο αστυνομικός, επίσης παιδάκι μου του είπα, σε ευχαριστώ που με έφερες, καλά Χριστούγεννα».

Κι ύστερα; «Γελούσα. Οταν χάνεις τα πάντα, γελάς. Μόνο ο άντρας μου στεναχωριέται, φοβάται μήπως με το πρόστιμο μας κάνουνε κατάσχεση στη σύνταξή του από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ τον μήνα. Αυτά είναι όλα. Ευχαριστώ πολύ αυτούς που ενδιαφέρονται για μας».

Νομική υποστήριξη

Η εθελόντρια Α.Κ. μιλώντας στην «Εφ.Συν.» λέει ότι «η κ. Μ.Ο. είναι γνωστή φυσιογνωμία στη λαϊκή και την περιπέτειά της την μάθαμε από άλλους, ε, δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε έτσι, αρχίσαμε από την περιφέρεια, αλλά γρήγορα αντιληφθήκαμε ότι μόνο με κάποιον δικηγόρο που θα προσφερόταν να βοηθήσει χωρίς αμοιβή θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, όλο αυτό δεν είναι μόνο άδικο είναι και παράλογο, ακόμη κι ο Γιάννης Αγιάννης ασημικά και μαχαιροπίρουνα είχε κλέψει, δεν πουλούσε τα προσωπικά του αντικείμενα».

«Τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν την ελληνική πολιτεία» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς, Μανώλης Λαμτζίδης, που έχει αναλάβει την υπόθεση και ο οποίος βρήκε ότι «τα στοιχεία του… εγκλήματος καταστράφηκαν με πρωτόκολλο» και ότι εγγράφως «οι αρχές διαπίστωσαν πως η γυναίκα… δεν διέθετε άδεια μικροπωλητή, παραστατικά κ.ά., γι’ αυτό και το πρόστιμο των 10 χιλιάδων».

«Εκτός όλων των άλλων τυπικών νομικών κινήσεων που θα γίνουν», τονίζει ο κ. Λαμτζίδης, «θα κάνω επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό, πρέπει πάντα να γίνεται αξιολόγηση και διαβάθμιση. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει τώρα, να κατασχέσει η Εφορία το σπιτάκι των ανθρώπων που έχουν ετήσιο εισόδημα 4.000 ευρώ;»


Πηγή: http://www.efsyn.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΟΙΚ: Συλλογή αποδείξεων από το 2010


Το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση και παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, επισημαίνει ότι:

1. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων (αποδείξεις κλπ), γιατί υπάρχει πιθανότητα να κληθούν για έλεγχο, διασταυρώσεις κλπ.

2. Η σχετική νομοθεσία για την πενταετή παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρου είναι πολύ παλιά (Ν.2238/1994), ισχύει πλέον με το Ν.4174/2013 και δεν είναι πρόσφατη.

3. Οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των ετών 2010-2015. Τα δικαιολογητικά του 2010 πρέπει να κρατηθούν μέχρι την 31.12.2016. Βάσει της ίδιας λογικής πρέπει να κρατηθούν τα δικαιολογητικά και τα επόμενα έτη.

4. Σε περιπτώσεις τροποποιητικών δηλώσεων, προσφυγών σε διοικητικά δικαστήρια, φορολογικών ελέγχων κλπ (δηλαδή ειδικές περιπτώσεις που δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία) η πενταετής παραγραφή τροποποιείται ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επισημαίνεται για μια φορά ακόμη ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τακτικά τους πολίτες για τα σχετικά θέματα με Δελτία Τύπου αλλά και με ανακοινώσεις- δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας. Κάθε άλλη «αναφορά», «διαρροή» κλπ. που επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα παραπληροφόρησης και καταστροφολογίας, υπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την αντικειμενική πληροφόρηση του πολίτη.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα τροπή στη δίκη για το θάνατο του ισοβίτη Καρέλι


Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, με ύποπτους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου, ασκήθηκε από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Άμφισσας. Αυτό προκύπτει με έγγραφο που διαβιβάστηκε από τις δικαστικές Αρχές της Άμφισσας προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται 14 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι. Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλει προ ημερών συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή τρίτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, η δίωξη ασκήθηκε in rem, δηλαδή δεν είναι προσωποποιημένη, ενώ αφορούσε τα αδικήματα των βασανιστηρίων, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Ως γνωστόν, στο κατάστημα κράτησης του Μαλανδρίνου είχε δολοφονηθεί άγρια, τον Μάρτιο του 2014, από τον 42χρονο βαρυποινίτη, ο αρχιφύλακας Γιώργος Τσιρώνης, ενώ μετά το αιματηρό περιστατικό αποφασίστηκε η μεταγωγή του Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Νιγρίτας.

Κατά την παραπάνω ενημέρωση, πάντως, η κυρία ανάκριση που ακολούθησε στην Άμφισσα δεν κατέληξε σε συγκεκριμένους κατηγορούμενους, με συνέπεια η εκεί δικογραφία να επιστρέψει στον εισαγγελέα, που με τη σειρά του διέταξε να συνεχιστεί η ανάκριση και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να ληφθούν δείγματα DNΑ από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου.

Μεταξύ αυτών είναι δεσμοφύλακας που ομολόγησε ότι χτύπησε τρεις φορές με γκλοπ τον Καρέλι σε ειδικό θάλαμο όπου μεταφέρθηκε, ομολογία την οποία επανέλαβε ενώπιον του ΜΟΔ, όπου εξετάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, επειδή -όπως είπε- ήταν απείθαρχος και εξύβριζε.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου, καταθέτοντας στο ίδιο δικαστήριο, εκτίμησε ότι σωστά αποφασίστηκε η μεταγωγή του Αλβανού βαρυποινίτη στη Νιγρίτα, διότι στο Μαλανδρίνο υπήρχε κίνδυνος συνάδελφοί του να χειροδικήσουν εναντίον του. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άφαντος ο 34χρονος συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής - Τι λένε οι συγγενείς


Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι τώρα οι έρευνες τις αστυνομίας για τον εντοπισμό του 34χρονο Αλβανού, οποίος εξαφανίστηκε με τον μικρότερο γιο του αφού προηγουμένως, σκότωσε την 41 ετών εν διαστάσει σύζυγό του στην Ορμύλια Χαλκιδικής.



Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και «χτενίζουν» τους νομούς Χαλκδικής, Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Μπλόκα έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές, όμως, ο συζυγοκτόνος παραμένει άφαντος. Οι αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ότι ο Αλβανός μπορεί να κρύβεται σε κοντινή περιοχή, να έχει διαφύγει σε κάποιον γειτονικό νόμο, ακόμη και να έχει καταφέρει να περάσει στην πατρίδα του.



Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 34χρονου ο οποίος αναζητείται ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για τον LESI James του Frrok και της Pashe, υπηκόου Αλβανίας, γεννηθέντος 22-02-1982, κάτοικος Ορμύλιας Χαλκιδικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, πραγματοποιείται προκειμένου να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψή του.



Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την αστυνομία, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23710-21610, 23710-21621, 23710-21642, 23710-21668 του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Amber Alert για το ανήλικο αγόρι, Φοίβο Λέσι, τονίζοντας στην σχετική ανακοίνωση ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η ζωή του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο και είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης εύρεσής του.

Ο επικίνδυνος δράστης κατέσφαξε την εν διαστάσει Ελληνίδα σύζυγο του το απόγευμα της Τετάρτης στην Ορμύλια Χαλκιδικής, ενώ στο σπίτι βρίσκονταν τα δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας 4,5 και 6,5 ετών. Στη συνέχεια πήρε το μικρότερο του γιο και εξαφανίστηκε.

Το μεγαλύτερο από τα παιδιά της, 6,5 ετών, βρέθηκε τρομοκρατημένο σε μια γωνιά του σπιτιού, αφού βίωσε τη φρικτή δολοφονία της μητέρας του, ενώ οι αστυνομικοί δεν έχουν στοιχεία αν το ίδιο και το μικρότερο αδελφάκι του είδαν με τα μάτια τους όσα έγιναν. Το παιδί βρίσκεται σε συγγενικά του πρόσωπα και του παρέχεται στήριξη από ειδικό ψυχολόγο.

Η ιατροδικαστής διαπίστωσε πως η 41χρονη γυναίκα είχε κατακρεουργηθεί, με έξι μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος, στον λαιμό και στο κεφάλι, ενώ ο θάνατός της αποδίδεται σε αιμορραγικό σοκ.

-------------

Ο αδελφός του συζυγοκτόνου: "Να αφήσει το παιδί και να παραδοθεί"


«Να παραδοθεί. Το παιδί να το αφήσει σπίτι και να πάει να παραδοθεί» καλεί τον 34χρονο συζυγοκτόνο ο αδελφός από την Αλβανία.



Ο LESI James που καταζητείται από τις αρχές για την άγρια δολοφονία της συζύγου του άλλα και για την αρπάγη του μικρού τους γιου παραμένει ασύλληπτος με τις αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.



Όπως αναφέρει ο αδελφός του το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε προβλήματα με την πρώην γυναίκα του όμως όπως λέει χαρακτηριστικά «δεν ήταν άνθρωπος που θα έκανε μια τέτοια πράξη».

Δείτε το βίντεο από το Ε.



-------------

Η δημόσια έκκληση του παππού του Φοίβου στον συζυγοκτόνο


Ανησυχία για τη ζωή του εγγονού του εκφράζει ο πατέρας της άτυχης γυναίκας, την οποία σκότωσε ο σύζυγος της στην Ορμύλια Χαλκιδικής και στη συνέχεια εξαφανίστηκε μαζί με τον 4χρονο γιο τους.

Μιλώντας στον Ε, ο πατέρας του θύματος περιγράφει πως ο μεγαλύτερος γιος του ζευγαριού ειδοποίησε τη γιαγιά του, η οποία στη συνέχεια βρήκε την κόρη της νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Δείτε το βίντεο του Ε:




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εγκύκλιος για το μισθολόγιο των υπαλλήλων στο Δημόσιο - Όλες οι αλλαγές


Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια από το υπουργείο Οικονομικών η εγκύκλιος για το μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Με το νέο νόμο για το 52% περίπου των υπαλλήλων προκύπτουν αυξήσεις μέχρι 8% οι οποίες βέβαια θα καταβληθούν τμηματικά σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών, ενώ για όσους η βαθμολογική επανακατάταξη επιφέρει μείωση αποδοχών, αυτή θα συμψηφισθεί με «προσωπική διαφορά».

Στην εγκύκλιο δίνονται επίσης οδηγίες στις διευθύνσεις προσωπικού για την επανακατάταξη του προσωπικού σε βαθμολογικά κλιμάκια, ανάλογα με το νέο τρόπο υπολογισμού και γενικότερα περιγράφονται όλες οι αλλαγές που θα γίνουν.

Δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνουν αυτόπτες μάρτυρες για το δυστύχημα στον Ασπρόπυργο την Πρωτοχρονιά


Η Αστυνομία αναζητεί πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη του θύματος, που σημειώθηκε την Πρωτοχρονιά στην περιοχή των Νεόκτιστων Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, όχημα που κινείτο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Δημιουργίας- με κατεύθυνση τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, παρέσυρε πεζό, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα.

Την Παρασκευή 1-1-2016 και κατά τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, και ειδικότερα στο ύψος της συμβολής της με την Λεωφόρο Δημιουργίας, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα, όταν αγνώστων στοιχείων κυκλοφορίας όχημα, το οποίο κινείτο επί της Λ. Δημοκρατίας, με κατεύθυνση προς τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα πεζό και εν συνεχεία εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το θύμα στον τόπο του δυστυχήματος.

Η ΕΛΑΣ παρακαλεί όποιον γνωρίζει κάτι για τις συνθήκες του τροχαίου, όπως και στοιχεία του οχήματος, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Αιγάλεω στα τηλέφωνα 210-5326680 και 210-5326683.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Θα επανεξεταστεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2016


Θα επανεξεταστεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2016 αλλά για το 2015 πρέπει να πληρωθεί κανονικά, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

"Αναγκαστήκαμε να δεχθούμε τη λογική της συμφωνίας.

Αυτά όμως είναι όλα για το 2015, ο φόρος του ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρωθεί, δεν μπορεί να γίνει τώρα η όποια αλλαγή.

Στο νέο φόρο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ που μελετούμε, η κατανομή του βάρους θα είναι και σωστή και δίκαιη και πιο αναλογική.

Δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να κάνουμε κάποια παρέμβαση, όμως μέσα στο 2016, θα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξιάδης.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγουδίστρια αποκαλύπτει ότι έφτασε κοντά στη νευρική ανορεξία


Η Ελευθερία Ελευθερίου ήταν καλεσμένη στο «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Είναι αλήθεια ότι έφτασες να ζυγίζεις 43 κιλά;», τη ρώτησε ο παρουσιαστής.

«Ναι! Ήταν μία φάση της ζωής μου. Ήμουν στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας. Είχα αδυνατίσει πάρα πολύ! Και εγώ η ίδια δεν κατάλαβα πώς άφησα τον εαυτό μου να πέσει σε αυτό το κομμάτι. Έβλεπα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και έλεγα: «Θέλω (να αδυνατίσω) και άλλο! Και άλλο". Μετρούσα τα πάντα σε θερμίδες. Αυτό συνέβη πριν δύο χρόνια. Είχα κλειστεί πολύ στον εαυτό μου!», απάντησε η τραγουδίστρια.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεία μετέτρεψε την 3 ετών ανιψιά της σε γιαγιά


Η Σαμάνθα Πάρσονς από το Οχάιο πήγε στο σπίτι της αδερφής της προκειμένου να κάνει babysitting στην 3χρονη ανιψιά της.



Παίζοντας μαζί της, της ήρθε η ιδέα να κάνει ένα πλήρες μακιγιάζ στο 3χρονο κορίτσι, μετατρέποντάς το σε... γιαγιά!

Δείτε εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...