Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Υπό αναθεώρηση όλο το νομικό και λειτουργικό πλαίσιο για ΠΑΕ και ΚΑΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η αποτελεσματικότερη εποπτεία και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας τους.

Σε αναθεώρηση όλου του νομικού και λειτουργικού πλαισίου των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών προχωρούν τα υπουργεία Οικονομίας και Αθλητισμού.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη, Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία των αναγκαίων νομοθετικών παρεμβάσεων και άλλων ενεργειών των συναρμόδιων υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, ούτε ώστε οι αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες να λειτουργούν σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ορίζεται για όλες τις Α.Ε., για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και την αποτελεσματικότερη εποπτεία από τη πλευρά της Πολιτείας, μέσω των αρμόδιων θεσμικών οργάνων και υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Πολιτισμού και Αθλητισμού. «Η εξυγίανση του πλαισίου λειτουργίας των ΠΑΕ και ΚΑΕ θεωρείται ως βασικός όρος για την ομαλή και σύννομη λειτουργία και αξιοπιστία των επαγγελματικών αθλημάτων και των φορέων τους», σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδεράκης, στόχος είναι οι αυστηρότεροι όροι στην επίβλεψη τήρησης της νομοθεσίας, διότι «συμβαίνει κάποιες ΠΑΕ και ΚΑΕ να μην ακολουθούν την αυστηρή τήρηση του νόμου (ισολογισμοί, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κλπ), ή σε άλλες περιπτώσεις παρατηρείται χρόνια νομική εμπλοκή μελών του ΔΣ, λόγω της μακράς διάρκειας διαδικασίας μίας εκκαθάρισης, ή επιπλέον, ενώ μία αθλητική ΑΕ βρίσκεται σε εκκαθάριση να υπάρχει και μία ακόμη εν ενεργεία με το ίδιο όνομα- και πολλά ακόμη...».

Επιπλέον υπάρχει η σκέψη για συμμετοχή εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομίας στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού για να μπορούν να βοηθηθούν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ στην τήρηση των όρων για την ορθή λειτουργία μίας ΑΕ, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για το αν θα πρέπει όλες οι αθλητικές εταιρείες να έχουν τη μορφή ΑΕ.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2016 να έχει εκκινήσει η νέα διαδικασία εποπτείας και καλής λειτουργίας ΠΑΕ και ΚΑΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.