Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Η αλήθεια για το ποιοι αγοράζουν τις κούκλες του σεξ


Τι αποκαλύπτει άνθρωπος που τις κατασκευάζει.

Μόνο ανατριχιαστικοί, διεστραμμένοι ηλικιωμένοι κρύβουν κάτω από τα κρεβάτια τους κούκλες του σεξ. Έτσι άλλωστε πίστευε ο Matt Krivicke, πριν παραιτηθεί από την παλιά δουλειά του, αυτή της κατασκευής αποκριάτικων κουστουμιών και εισέλθει σε μια αλλιώτικη βιομηχανία.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Matt χτυπάει κάρτα στην Sinthetics, μια εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες που κατασκευάζει κούκλες του σεξ με, τόσο ρεαλιστικές που αδυνατεί κανείς να φανταστεί ότι είναι ψεύτικες. Αυτά τα ανδρείκελα, όπως τα αποκαλεί, κοστίζουν από 5.750 μέχρι 25.000 δολάρια-μερικές κούκλες διαθέτουν μέχρι και περίτεχνα τατουάζ ή διαθέτουν και αληθινές τρίχες γεγονός που ανεβάζει το κόστος τους.

«Θέλω οι κούκλες να έχουν προσωπικότητα. Το στόμα να έχει μια υποψία χαμόγελου, τα μάτια να έχουν ψυχή», λέει στον δημοσιογράφο της Independent, Jess Denham. Όταν η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το ποιοι είναι αυτοί που τις αποκτούν, το θέμα αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον.

«Η πλειονότητα των αγοραστών, είναι απλά άνθρωποι με πάθος για το ανθρώπινο σώμα» λέει και προσθέτει ότι οι περισσότεροι είναι άνθρωποι καθημερινοί, «από αυτούς που συναντάς στο δρόμο». Ο Matt αποκάλυψε και την ιστορία ενός τύπου ο οποίος αγόρασε μια τέτοια κούκλα αρχικά μόνο για το σεξ, και αργότερα άρχισε να τρέφει αληθινά αισθήματα για εκείνη-της έλουζε τα μαλλιά κ.α.-, ενώ όπως είπε ανακάλυψε ότι υπάρχει στο διαδίκτυο κοινότητα με τέτοιες «σχέσεις».

«Είναι φυσιολογικοί άνθρωποι που λαχταρούν μια επαφή. Άλλοι έρχονται στην Sinthetics αναζητώντας μια κούκλα που θα τους βοηθήσει να γεμίσουν το συναισθηματικό κενό, μετά την απώλεια του συντρόφου τους. Αυτοί οι άνθρωποι, μπορεί να μην είναι έτοιμοι να βγουν και πάλι ραντεβού, αλλά δεν θέλουν να επιστρέφουν στο σπίτι και να είναι μόνοι τους», εξηγεί. Εκτός από τους ελευθέρους, ακόμα και ζευγάρια αγοράζουν, σύμφωνα με τον Krivicke, τέτοιες κούκλες. «Ο άνθρωπος είναι ένα σεξουαλικό ζώο με ορέξεις. Τα ζευγάρια, βρίσκουν με αυτό τον τρόπο έναν ασφαλή τρόπο να πάνε και με άλλους ‘συντρόφους’, να εμπλακούν χωρίς αισθήματα και χωρίς να χαρακτηριστεί αυτό ως απιστία»…










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πιο σέξι χάκερ στον κόσμο κρύβει τα μυστικά της στα τακούνια της


Η SexyCyborg και ο ξεχωριστός της τρόπος να παρακάμπτει τα συστήματα ασφαλείας.

Η σκέψη των περισσότερων στη λέξη χάκερ πάει στα σπασικλάκια με γυαλιά και σπυράκια που περνούν ατέλειωτες ώρες πίσω από έναν υπολογιστή. Γι αυτό υπάρχει και η καυτή SexyCyborg, που για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει το αληθινό της όνομα, που αλλάζει τα δεδομένα.

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της Κινέζας χάκερ , τα οποία έχει σχεδιάσει η ίδια, περιλαμβάνουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να χακάρει όποιο δίκτυο WiFi θέλει.

Το σέξι παρουσιαστικό της φυσικά αποσπά το ανδρικό φύλο, και δεν γίνεται αντιληπτός ο κίνδυνος που κρύβεται στα τακούνια της. Με τα εργαλεία στα τακούνια της σπάει κάθε κωδικό δικτύου, firewalls εταιρειών και προγράμματα ασφαλείας.

Στον εξοπλισμό της περιλαμβάνεται φλασάκι με κακόβουλο λογισμό και ρούτερ για να συνδέεται στα δίκτυα. Επιπλέον κατέχει ένα USB keylogger το οποίο μπορεί να το συνδέει σε ένα δίκτυο και να καταγράφει τα πάντα.

Η ίδια, εμπνευσμένη από την τηλεοπτική σειρά «Mr. Robot» δηλώνει πως ξέρει ότι πολλά εργαλεία hacking είναι απλά εργαλεία δοκιμών που θα χρησιμοποιούσε κάθε επαγγελματίας του χώρου του ΙΤ. Αυτό που την κάνει όμως να είναι σε πλεονεκτική θέσει ωστόσο είναι η αποκαλυπτική της εμφάνιση, γι αυτό δηλώνει: «Όλοι κοιτάνε το πάνω μέρος του σώματος μου αλλά τα παπούτσια μου κάνουν όλη τη δουλειά».

Δείτε φωτογραφίες από το προφίλ της στο Igmur














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η υποβρύχια ομορφιά της Σάμου σε ένα βίντεο


Μαγευτικά πλάνα της πλούσιας θαλάσσιας ζωής του νησιού.

Μαγευτικά υποβρύχια πλάνα της πλούσιας θαλάσσιας ζωής της Σάμου καταγράφει ένα νέο βίντεο του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου.

Πρόκειται για μοναδικές εικόνες από το ναυάγιο Πηνελόπη στο Βαθύρεμα της Σάμου στα 40 μέτρα βάθος.

Οι αυτοδύτες της Σάμου με σεβασμό επισκέπτονται, σε κάθε τους ευκαιρία, τον υποβρύχιο κόσμο και φέρνουν στην επιφάνεια ιστορίες, φωτογραφίες και βίντεο από τον άγνωστο για τους περισσότερους βυθό.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε μια μέρα για το Facebook


«Ορόσημο» στην επανάσταση της διαδικτυακής επικοινωνίας.

«Κόκκινο» φαίνεται πως χτύπησαν οι μετρήσεις της Facebook την περασμένη Δευτέρα, καθώς κατά τη διάρκεια της μέρας χρησιμοποίησαν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης περίπου ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Όπως ανακοίνωσε με post του, ο ιδρυτή της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, «ένας στους επτά ανθρώπους στον πλανήτη χρησιμοποίησαν το Facebook για να συνδεθούν με φίλους και συγγενείς τους».

Το Facebook καταμετρά περί το 1,5 δισ. χρήστες, οι οποίοι βάσει των κινήσεών τους φαίνεται ότι χρησιμοποιούν το εν λόγω δίκτυο τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα καταγράφηκε η χρήση του από ένα δισεκατομμύριο εγγεγραμμένα μέλη μέσα σε μόλις μια μέρα.

«Ορόσημο» στην επανάσταση της διαδικτυακής επικοινωνίας

Ο σημερινός κολοσσός του Διαδικτύου, που «γεννήθηκε» στις 4 Φεβρουαρίου του 2004 από τον Ζάκερμπεργκ και άλλους τέσσερις συμφοιτητές του από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αποτελεί πλέον ορόσημο στην επανάσταση της διαδικτυακής επικοινωνίας.

«Είναι η πρώτη φορά που αγγίζουμε το “ορόσημο” του ενός δισεκατομμυρίου ημερήσιων χρηστών. Πρόκειται μόνο για το ξεκίνημα της διασύνδεσης ολόκληρου του πλανήτη» έγραψε στο προφίλ του ο Ζάκερμπεργκ, ποστάροντας παράλληλα ένα βίντεο που εξιστορεί την πορεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που οδήγησε στην επανάσταση της διαδικτυακής επικοινωνίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατηγορίες από το κινεζικό καθεστώς για τις φοιτητικές διαδηλώσεις του 2014


«Πολιτικές διώξεις» καταγγέλλει ο 18χρονος που προΐστατο του κινήματος στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Τζόσουα Γουόνγκ, ο φοιτητής που έγινε το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, καθώς και δύο ακόμη διαδηλωτές κατηγορούνται από την αστυνομία για το ρόλο τους στις μεγάλες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2014.

Ο 18χρονος επικεφαλής της φοιτητικής οργάνωσης Scholarism, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «παράνομη συγκέντρωση» και «υποκίνηση άλλων να μετάσχουν σε παράνομη συγκέντρωση», κατήγγειλε «πολιτικές διώξεις».

Δύο ακόμη ηγετικά στελέχη των φοιτητών, ο Άλεξ Τσόου και ο Νάθαν Λόου, που επίσης κατηγορούνται για παρόμοιους λόγους, θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 2 Σεπτεμβρίου.

Επί δύο και πλέον μήνες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έβγαιναν στους δρόμους της πρώην βρετανικής αποικίας που επέστρεψε στην κινεζική κυριαρχία το 1997, για να διεκδικήσουν τη διεξαγωγή πραγματικής καθολικής ψηφοφορίας.

Οι βουλευτές υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ απέρριψαν στις 17 Ιουνίου το επίμαχο σχέδιο εκλογικής μεταρρύθμισης του Πεκίνου που έθετε τους όρους της εκλογής το 2017 του κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σήμερα αφορούν διαδήλωση της 26ης Σεπτεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας ορισμένοι φοιτητές εισέβαλαν στο κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονταν υπηρεσίες της τοπικής κυβέρνησης. Ο Γουόνγκ και άλλοι είχαν συλληφθεί τότε, γεγονός που είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις.

"Αυτές είναι πολιτικές διώξεις", δήλωσε ο Γουόνγκ πριν μπει στο αστυνομικό τμήμα για να του απαγγελθούν επίσημα οι κατηγορίες. "Η συμμετοχή μου στην κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου ήταν η καλύτερη αποστολή μου στα τέσσερα χρόνια φοιτητικού ακτιβισμού".

Ο νέος άνδρας αναμένεται να παρουσιαστεί επίσης αύριο μαζί με τον Νάθαν Λοου σε δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ με την κατηγορία της παρεμπόδισης του έργου της αστυνομίας έπειτα από μια διαδήλωση τον Ιούνιο του 2014.

Το Πεκίνο είχε συμφωνήσει για πρώτη φορά στην καθιέρωση καθολικής ψηφοφορίας, ωστόσο το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) θα διατηρούσε τον έλεγχο της διαδικασίας, καθώς μόνο δύο ή τρεις υποψήφιοι, που θα ορίζονταν από ειδική επιτροπή, θα είχαν τη δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα.

Μετά την απόρριψη του επίμαχου σχεδίου από το κοινοβούλιο, παραμένει σε ισχύ το τωρινό σύστημα διορισμού του επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης από πιστό στο Πεκίνο κολέγιο μεγάλων εκλεκτόρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Oι ομορφιές της Ελλάδας σε 15'


Εκπληκτικές εναέριες λήψεις από τα ομορφότερα σημεία της χώρας μας αναρτήθηκαν στο Youtube.

Το βίντεο που διαρκεί 15 λεπτά παρουσιάζει τα ομορφότερη μέρη της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για ελληνογαλλικές συμπαραγωγές


Τα κριτήρια για τις χρηματοδοτήσεις.

Η υποβολή σχεδίων ταινιών για χρηματοδότηση ελληνογαλλικών συμπαραγωγών στον κινηματογράφο, συνεχίζεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως διευκρινίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σημαντική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης, ανεξάρτητα από το είδος των ταινιών (μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ) είναι τα σχέδια των ταινιών να έχουν διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη των 60 λεπτών και να συμμετέχει σε αυτά τουλάχιστον μία εταιρεία παραγωγής με έδρα την Ελλάδα και αντίστοιχα τουλάχιστον μία εταιρεία παραγωγής με έδρα τη Γαλλία.

Ο φάκελος πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δύο αντίτυπα έως τις 15 Σεπτεμβρίου μέσω δύο ξεχωριστών email, το ένα στην ελληνική γλώσσα από τον Έλληνα παραγωγό και το άλλο στη γαλλική από τον Γάλλο παραγωγό.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια νέα χαρακτηριστικά αναμένονται στο iPhone 6S


Έντονη φημολογία για 12MP κάμερα, 4K βίντεο και αναβαθμισμένη FaceTime κάμερα.

Πολλά έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής σχετικά με το γεγονός πως το επερχόμενα iPhone 6S και iPhone 6S Plus θα αποτελέσουν την μεγαλύτερη αναβάθμιση στην ιστορία των S μοντέλων της Apple.

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά του 9to5 Mac έχουμε σήμερα μια καλύτερη εικόνα ως προς το τι αναμένουμε να δούμε για αυτά τα δύο μοντέλα στον τομέα της κάμερας τους.
12 megapixels

Στην οπίσθια κάμερα θα έχουμε μια σημαντική αναβάθμιση με τον αισθητήρα από τα 8 megapixel να πηγαίνει στα 12 megapixel. Τα iPhone 6S και 6S Plus λοιπόν θα έχουν μέχρι και 50% περισσότερα pixels για ακόμη καλύτερες λήψεις.

Τον νέο αυτό αισθητήρα της κάμερας θα τον βοηθήσει σημαντικά και ο νέος επεξεργαστής εικόνας που θα υπάρχει μέσα στον Α9 επεξεργαστή τόσο στα νέα iPhones αλλά και iPads.

Συμπερασματικά ο νέος αισθητήρας δεν θα μειώνει την ποιότητα των φωτογραφιών και αναμένουμε πως η νέα οπίσθια κάμερα των 6S και 6S Plus θα κάνει εντυπωσιακές λήψεις χάρη και στο άριστο λογισμικό της εταιρείας που και αυτό με την σειρά του θα υποστηρίξει τον αισθητήρα των 12 Megapixels.
Αναβάθμιση FaceTime κάμερας και 4K Λήψεις

Η εμπρόσθια κάμερα των iPhones γνωστή και ως FaceTime θα αναβαθμιστεί και αυτή σημαντικά. Ο τωρινός αισθητήρας δίνει δυνατότητα λήψεων βίντεο έως και 720p. Πάρα αυτά στον τομέα των σταθερών εικόνων οι λήψεις υποφέρουν μιας και έρχονται με μια ανάλυση 1.3 megapixel.

To 9to5Mac αναφέρει λοιπόν – χωρίς όμως να δίνει πολλές λεπτομέρειες – πως ο νέος αισθητήρας θα δώσει καλύτερες λήψεις βίντεο ειδικά σε κλήσεις αλλά και την δυνατότητα καλύτερων selfies. Φήμες θέλουν μάλιστα την FaceTime κάμερα να φτάνει τα 5 Megapixel με δυνατότητες λήψεων στα 1080p.

Τέλος η αναφορά κάνει λόγο πως η εμπρόσθια κάμερα θα εμπλουτιστεί με δυνατότητες panorama και slow mo βίντεο.

Στην οπίσθια κάμερα περιμένουμε να δούμε την δυνατότητα λήψεων με 4Κ αναλύσεις και έτσι τα νέα iPhones να είναι τα πρώτα στην ιστορία της Apple που θα έρθουν με μια τέτοια δυνατότητα – Ο συνδυασμός της Apple αριθμών pixels του αισθητήρα και της FULL HD λήψης βίντεο αναμένεται να οδηγήσει σε απίστευτα καθαρά βίντεο με ζωντανά χρώματα ικανά να αναδειχτούν μέσα από 4K τηλεοράσεις και οθόνες.


Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία πίσω από διάσημες χειρονομίες


Η μούντζα, το σήμα V, o ανασηκωμένος αντίχειρας ή αλλιώς όταν τα… δάχτυλα γράφουν τη δική τους ιστορία.

Πόσο προσβλητικά μπορεί να είναι ένα δάχτυλο υψωμένο, ένας αντίχειρας ανασηκωμένος ή μια ανοιχτή παλάμη; Όχι μόνο η απάντηση είναι καταφατική, αλλά και μια σειρά από γνώριμες χειρονομίες έχουν τέτοια ιστορία που χάνεται πίσω στα αρχαία χρόνια.

Διότι τα δάχτυλα και γενικά τα άνω άκρα, από πάντα είχαν τη δύναμη να εκφράζουν συναισθήματα που συχνά δεν μπορούσαν να εκφραστούν λεκτικά. Ήταν, τρόπον τινά, μια σιωπηρή διαμαρτυρία, ένας «ήσυχος» θυμός και μια φειδωλή δήλωση νίκης, απέχθειας ή αποτροπιασμού.

Η ελληνικότατη μούντζα, έχει τις ρίζες της στο Βυζάντιο ως μια ποινή που εφάρμοζε ο δικαστής ενώ έφτασε εκμοντερισμένη με διαφορετική ερμηνεία. Ή το διαδεδομένο παγκοσμίως μεσαίο δάχτυλο που παρατεταμένο, εκφράζει απρέπεια. Κι όμως, οι χειρονομίες έχουν τη δική τους ιστορία, έτσι όπως παρουσιάζεται στο παρακάτω κείμενο.

Το σήμα V




Δυο δάχτυλα, δυο χειρονομίες, δυο διαφορετικές ερμηνείες. Αν το σήμα γίνει προτάσσοντας το πίσω μέρος του χεριού, τότε είναι μια διόλου ευγενική χειρονομία που κυριαρχεί κυρίως στη Βρετανία για πάνω από έναν αιώνα. Σε μια απόπειρα μετάφρασης της έννοιας, θα ήταν στα ελληνικά «άρπα την», με την ακραία απόδοσή της. Ωστόσο, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, τόσο η χειρονομία όσο και η ερμηνεία αυτής, είχαν μια τελείως διαφορετική έννοια.

Ο Βέλγος πολιτικός ονόματι Victor de Laveleye, ο οποίος εισήγαγε την εν λόγω χειρονομία όταν κατέφυγε στη Βρετανία όταν οι Ναζί κατέλαβαν τη χώρα του. Ενώ ζούσε στην εξορία, ο de Laveleye είχε αναλάβει ως επικεφαλής των ραδιοφωνικών εκπομπών του BBC και πρότεινε οι ακροατές στην κατεχόμενη Ευρώπη να χρησιμοποιούν το γράμμα V ως σύμβολο της αντίστασης (Το V στα γαλλικά, σημαίνει victoire δηλαδή «νίκη», αλλά και στα Ολλανδικά το vrijheid, σημαίνει ελευθερία).

Ο De Laveleye ήλπιζε ότι η καμπάνια του V, θα διαδοθεί σε όλη την Ήπειρο, και θα έκαμπτε το ηθικό των Ναζιστών. Ο βρετανικός Τύπος γρήγορα διέδωσε αυτή την ιδέα, που έγινε δημοφιλής στους ανθρώπους της Συμμαχίας που σχημάτιζαν το γράμμα V με τα δάχτυλά τους, έχοντας τις παλάμες γυρισμένες μέσα. Με την πάροδο των ετών, η εν λόγω χειρονομία μετέφερε το μήνυμα της ενθάρρυνσης και αργότερα της ειρήνης.

Το μεσαίο δάχτυλο



Ασχέτως με ότι πιστεύεται, η κακιά αυτή χειρονομία δεν είναι σύγχρονη, αλλά χάνεται στα βάθη των αιώνων. Το μεσαίο δάχτυλο, για όσους αγνοούν την ερμηνεία της χειρονομίας αυτής, είναι μια απρεπής κίνηση που γίνεται για την εκδήλωση θυμού, δυσαρέσκειας σε αυτόν που τη «δέχεται». Αλλά πώς ξεκίνησε, διαδόθηκε και έφτασε ανέπαφη μέχρι τις μέρες μας; Η ανόρθωση του συγκεκριμένου δάχτυλου, χρονολογείται πίσω στην εποχή της Αρχαίας Ρώμης, όπου τότε το αποκαλούσαν digitus impudicus, ή σε ελληνικά το άσεμνο δάχτυλό.

Οι Ρωμαίοι, πίστευαν ότι η ύψωση του μεσαίου, μεγάλου δαχτύλου θυμίζει το αντρικό μόριο, το οποίο αποτρέπει το κακό μάτι. Ως εκ τούτου, όποτε οι Ρωμαίοι συναντούσαν κάποιον με…«κακόβουλο» βλέμμα, έκριναν ότι μπορούσαν να προστατευτούν από τη κατάρα, προτάσσοντας το μαγικό μεσαίο δάχτυλο: λειτουργούσε δηλαδή ως ασπίδα προστασίας.

Στρατιωτικός χαιρετισμός



Κατά το παρελθόν, ο χαιρετισμός έκρυβε μια βασική εθιμοτυπία, αυτή της αφαίρεσης του καπέλου σε ένδειξη σεβασμού. Σύμφωνα με υπόδειξη της Βρετανικής στρατιωτικής συμπεριφορά του 18ου αιώνα, προσωπικό υποχρεωνόταν να αφαιρεί το καπέλο κατά την παρουσία ανώτατων αξιωματικών. Αλλά με την πάροδο των ετών, τα στρατιωτικά καπέλα έγιναν όλο και πιο περίπλοκα, ειδικά για τους στρατιώτες της Βρετανικής φρουράς με τα περίφημα γούνινα καπέλα. Οπότε, η πρακτική αυτή, με την πάροδο των ετών, καταργήθηκε και ο χαιρετισμός γίνεται πλέον χωρίς την αφαίρεση του καπέλου, και επικράτησε ο χαιρετισμός που όλοι γνωρίζουμε.

Ανασηκωμένος αντίχειρας



Ο ανασηκωμένος αντίχειρας θεωρείται λίγο ως πολύ διεθνές σύμβολο έγκρισης ή αποδοκιμασίας. Θα έχετε διαβάσει ή θα έχετε δει σε ταινίες εποχής, ότι όταν ένας Ρωμαίος μονομάχος έχανε στην αρένα, το πλήθος εξέφραζε την έγκρισή του, στρέφοντας ανάλογα τους αντίχειρες (pollice verso) (επάνω σήμαινε χάρις – κάτω σήμαινε θάνατος).

Στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε κατεύθυνση έδειχναν οι αντίχειρες σήμαινε ένα πράγμα: Σκοτώστε τον! Αν ο κόσμος ήθελε ένα μονομάχο να ζήσει, δεν έκανε κανένα σημάδι με το χέρι. Αιώνες αργότερα, τόσο οι Γάλλοι, όσο και οι Βρετανοί έδωσαν μια πιο θετική ερμηνεία στην εν λόγω χειρονομία. Για παράδειγμα, όταν οι βρετανοί επιχειρηματίες ήθελαν να σφραγίσουν μια συμφωνία, συχνά ανασήκωναν τους αντίχειρες τους και τους πίεζαν μαζί.

Επιπλέον, όταν οι Γάλλοι ήθελαν να συμβολίσουν ότι κάτι ήταν Νο 1 ή πρώτης κατηγορίας, τότε ανόρθωναν, τι άλλο, τον αντίχειρά τους. Οπότε, όταν ο ανασηκωμένος αντίχειρας έγινε μια χειρονομία με καλή ερμηνεία, οι Ευρωπαίοι ξαναέγραψαν τη Ρωμαική ιστορία…

Συμπωματικά, και οι Κινέζοι έστρεφαν τους αντίχειρες επάνω όταν κάτι ήταν εξαιρετικό. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι κινέζοι πολίτες έκαναν τη συγκεκριμένη χειρονομία όταν έβλεπαν να πετούν οι Flying Tigers, μια ομάδα αμερικανών πιλότων που πετούσε μαζί με την κινεζική Πολεμική Αεροπορία για να βοηθήσει στην υπεράσπιση της Κίνας από την ιαπωνική βομβαρδιστικά.

Χειραψία

Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και συχνές χειρονομίες: Το δόσιμο των χεριών σε συναντήσεις, το άγγιγμα και σφιχτό ή χλιαρό πιάσιμο του χεριού του ενός από το χέρι του άλλου, όταν αγγίζουν οι παλάμες και κάπως σφίγγονται τα χέρια. Η χειραψία έχει τέτοιο….εκτόπισμα, που σύμφωνα με επιστήμονες, διαμορφώνει-θετικά ή αρνητικά-, την πρώτη εντύπωση. Η ιστορία της χειραψίας ανάγεται στα αρχαία χρόνια, στην Αρχαία Ελλάδα, που θεωρούσαν σαν ένα μέσο για να δείξει αυτός που χαιρετά έναν άγνωστο, ότι δεν έχει όπλα, άρα οι διαθέσεις του είναι φιλικές.

Μούντζα



Είναι γνωστό και ως φάσκελο, και είναι ελληνικότατη, υβριστική χειρονομία. Τη… χρήση της, τη συναντάμε στο Βυζάντιο, ως μια ποινή που εφαρμοζόταν σε περιπτώσεις ασήμαντων παραπτωμάτων. Ο δικαστής έβαζε το χέρι του σε στάχτη και λέρωνε (μουντζούρωνε) το πρόσωπο του τιμωρούμενου, διαπομπεύοντάς τον με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, επικρατεί και η άποψη που θέλει την χειρονομία που συμμετέχει όλη η παλάμη και τα δάχτυλα, να χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα. Λέγεται, ότι μία χειρονομία αντίστοιχη της μούντζας χρησιμοποιούταν αρχικά στα Ελευσίνια μυστήρια, συνοδευόμενη ωστόσο και από κατάρες προς το «κακό».

Μια άλλη άποψη, θέλει την προσφιλή μας μούντζα, να απεικονίζει το αιδοίο ή την ερωτική πράξη. Σύμφωνα με την Wikipedia, ο υβριστής δεν είχε τότε ανοιχτά όλα τα δάχτυλα του χεριού, αλλά είχε τεντωμένο τον αντίχειρα και καθέτως προτεταμένο τον δείκτη και τον μέσο, κρατώντας τα υπόλοιπα δύο δάχτυλα κλειστά σε γροθιά. Όπως αναφέρει ο Ρωμαίος ποιητής Οβίδιος, οι Έλληνες αποκαλούσαν αυτή τη χειρονομία σύκο και οι Ρωμαίοι στην αρχή νόμιζαν ότι με αυτή τη χειρονομία οι Έλληνες ξόρκιζαν δαιμονικές δυνάμεις, επειδή σε άλλους λαούς η επίδειξη της παλάμης και η παρόμοια χρήση των δακτύλων ήταν συνυφασμένη με κατάρες και εξορκισμούς -θεωρείτο προβασκάνιο. Εντούτοις στην πραγματικότητα ήταν βαριά ύβρις και έκφραση περιφρόνησης που επιβίωσε με άλλη μορφή και στο Βυζάντιο (στις διαπομπεύσεις).

Χαιρετισμός με γροθιές



Ονομάζεται και «η γροθιά των τρομοκρατών», αλλά δεν προέρχεται από την Hezbollah. Προέρχεται από τους επαγγελματίες μποξέρ της δεκαετίας του 1970, όταν ο απλός κόσμος άρχισε να μιμείται την κίνηση που έκαναν οι αθλητές που άγγιζαν τα γάντια τους πριν από έναν αγώνα. Αργότερα, αυτή η χειρονομία έγινε δημοφιλής στις τάξεις των παικτών του μπάσκετ, που χτυπούσαν με αυτό τον τρόπο τις γροθιές των συμπαικτών τους ως χαιρετισμό, αντί να προβούν στις παραδοσιακές χειραψίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελβετία, Γερμανία και Ιταλία κήρυξαν «πόλεμο» στους διακινητές μεταναστών


Θα συγκροτήσουν από τον Σεπτέμβριο μια κοινή μονάδα επέμβασης.

Η Ελβετία, η Γερμανία και η Ιταλία θα συγκροτήσουν από τον Σεπτέμβριο μια κοινή μονάδα επέμβασης που θα έχει ως στόχο να εντοπίζει και να εξαρθρώνει τα δίκτυα των διακινητών που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από ελβετικές πηγές.

Εδώ και πολλούς μήνες σχεδιάζεται ο τρόπος λειτουργίας της μονάδας αυτής και καθορίζονται οι όροι για τη συνεργασία των τριών χωρών, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής ελβετικής αστυνομίας (Fedpol), η Κάθι Μάρετ.

Καθώς στην Ελβετία η καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων είναι αρμοδιότητα των καντονιών, ανέλαβε το καντόνι Τιτσίνο -κοντά στα σύνορα με την Ιταλία- να συγκροτήσει αυτή τη μονάδα σε συνεργασία με τη Γερμανία, την Ιταλία και τις ομοσπονδιακές ελβετικές αρχές, διευκρίνισε η Μάρετ.

Η μονάδα θα εδρεύει στο Κιάσο της Ελβετίας, μια μικρή πόλη πάνω στα σύνορα με την Ιταλία. Θα αποτελείται από Ελβετούς συνοριοφύλακες και Ιταλούς και Γερμανούς αστυνομικούς. «Θα βρίσκεται εκεί για να εντοπίζει, να παρακολουθεί και να εξαρθρώνει τα δίκτυα των διακινητών», πρόσθεσε.

Για πολλούς μετανάστες που κατευθύνονται στη βόρεια Ευρώπη, η Ελβετία αποτελεί διαμετακομιστικό κέντρο: οδηγεί από την μία στη Γερμανία και από την άλλη στη Γαλλία, πάντα μέσω της Ιταλίας. Τους τελευταίους μήνες στο Κιάσο ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που αφίκνυνται με το τρένο από την Ιταλία πολλαπλασιάζεται διαρκώς.

Επισήμως, η Ελβετία κατέγραψε κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους αύξηση 47% στον αριθμό των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου, κυρίως λόγω της άφιξης πολλών προσφύγων από την Ερυθραία. Ακολουθούν σε απόλυτους αριθμούς οι πρόσφυγες από τη Σομαλία, τη Σρι Λάνκα και τη Συρία.

Νωρίτερα σήμερα ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη καταδεικνύει πως η αναταραχή στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζει μόνο την περιοχή αυτή. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να εξαρθρώσουν τα δίκτυα των διακινητών που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες και να εγγυηθούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγνωστοι δολοφόνησαν βετεράνο δημοσιογράφο στη Μοζαμβίκη


Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας.

Νεκρός έπεσε χθες ο Πάουλου Μασάβα, ένας βετεράνος δημοσιογράφος που είχε διακριθεί στο αστυνομικό ρεπορτάζ και ήταν ο ιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Diário de Notícias, καθώς πυροβολήθηκε από ενόπλους αγνώστους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο την ώρα που έκανε τζόγκινγκ στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στο Μαπούτο, οι αρχές δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε καμιά σύλληψη, ούτε γνωρίζουν κάτι σχετικό με τα κίνητρα της δολοφονίας, εάν δηλαδή σχετίζονται με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας, οι δράστες επέβαιναν σε ένα λευκό φορτηγάκι και πυροβόλησαν από 4 ως 6 φορές εναντίον του δημοσιογράφου.

Ο ανιψιός του θύματος, ο Φερνάντου Μασάβα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο θείος του δολοφονήθηκε «ανάμεσα στις 05:30 και στις 06:30», ενώ έκανε τζόγκινγκ πριν προετοιμαστεί για «να πάει στην εφημερίδα».

Ο δημοσιογράφος, ηλικίας περίπου 50 ετών, ο οποίος έκανε επί σειρά ετών μια ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη σε θέματα εγκληματικότητας, συνήθιζε να τρέχει κάθε πρωί, κάτι που δίνει τροφή στην υπόθεση της προμελετημένης δολοφονίας, σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς του που μίλησαν στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Μοζαμβίκης STV.

Πριν γίνει εκδότης της Diário de Notícias ο Μασάβα υπήρξε αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας ανεξάρτητης εφημερίδας Savana.

«Ο Πάουλου ήταν γνωστός διότι ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που κάλυψε το θέμα της εγκληματικής δραστηριότητας στη Μοζαμβίκη και είχε πολλές πηγές στην αστυνομία», σχολίασε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο παλιός του συνάδελφος Πάουλου Μασικάνε, υπενθυμίζοντας ότι έκανε την δημοφιλή εκπομπή "Onda Matinale" (Πρωινό Κύμα) για θέματα εγκληματικότητας στη δημόσια ραδιοφωνία, το Radio Moçambique, επί δέκα χρόνια και πλέον.

Οι απαγωγές, κυρίως πλουσίων ξένων που εργάζονται σε εταιρείες φυσικού αερίου ή άνθρακα στη Μοζαμβίκη, αλλά και οι δολοφονίες είναι πλέον αρκετά συχνές στο Μαπούτο.

Η δολοφονία θύμισε σε αρκετούς την υπόθεση Σιστάκ. Ένας γνωστός δικηγόρος και συνταγματολόγος, ο γαλλομοζαμβικανός Ζιλ Σιστάκ, που επέκρινε την κυβέρνηση και είχε ταχθεί υπέρ των εκκλήσεων της αντιπολίτευσης για την αποκέντρωση της εξουσίας στη χώρα της νότιας Αφρικής, δολοφονήθηκε νωρίτερα φέτος.

Έξι μήνες αργότερα η δολοφονία του παραμένει ανεξιχνίαστη, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των φόνων μαφιόζικου τύπου στη Μοζαμβίκη τα τελευταία χρόνια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών στα Χανιά


Ένα άτομο τραυματίστηκε από μαχαίρι ενώ τρία ξυλοκοπήθηκαν.

Προσωπικές διαφορές μεταξύ δύο οικογενειών στον Πάνω Σταλό οδήγησαν το βράδυ της Παρασκευής σε άγρια συμπλοκή μεταξύ μελών των οικογενειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr ένας 52χρονος τραυματίστηκε απο μαχαίρι, ενώ τρία ακόμη άτομα ξυλοκοπήθηκαν.

Όλοι οι τραυματίες διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή τους.

Έρευνα για το αιματηρό επεισόδιο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Κυδωνίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα


Η απόλυτη χλιδή στους τέσσερις τροχούς.

Αρκετά διαδεδομένες είναι και στη χώρα μας οι διακοπές με τροχόσπιτο, ωστόσο η σκέψη μας πάει συνήθως στο κάμπινγκ και πολλοί τις έχουν συνδυάζει με έναν πιο οικονομικό τρόπο αποδράσεων.

Η επαφή με τη φύση και η απόλυτη ελευθερία των ταξιδιωτών να κανονίσουν ακόμα και τελευταία στιγμή τις διακοπές τους είναι τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των διακοπών αφού τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα στεγάζουν τους ταξιδιώτες ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν τουριστικές υποδομές.

Για κάθε αυτοκινούμενο θεωρείται δεδομένο το μπάνιο, ένα μικρό τραπέζι και το κρεβάτι, ωστόσο υπάρχουν και άλλα τροχόσπιτα που θυμίζουν περισσότερο επαύλεις και έχουν περισσότερες παροχές ακόμα και από ένα μικρό διαμέρισμα.

Τα παλάτια αυτά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις υπερπολυτελείς σουίτες πεντάστερων ξενοδοχείων, αφού τα χλιδάτα σαλόνια, οι πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, τα δίπορτα ψυγεία και οι… θέσεις πάρκινγκ κερδίζουν όλο και περισσότερους ζάμπλουτους λάτρεις των road trips.


Vantate Platinum plus με θέση για το… αυτοκίνητο







Τα μαρμάρινα σκαλιά που οδηγούν στην καμπίνα του Vantare Platinum Plus και τα γλυπτά που περιβάλλονται από κρυστάλλους Swarovski είναι λίγα από τα ακριβά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την διακόσμηση του τροχόσπιτου. Στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι καθώς και μια plasma τηλεόραση που… βγαίνει από το πάτωμα!

Αυτό που κάνει όμως το Vantate Platinum plus των 2,5 εκατ. δολαρίων να ξεχωρίζει είναι η θέση για πάρκινγκ στο πάτωμα της… αυτοκινούμενης βίλας!
2015 Prevost H3-45 VIP













Η εταιρεία δημιουργίας πολυτελών αυτοκινούμενων Prevost έκανε μια δυναμική κίνηση στο χώρο με το H3-45 VIP που έχει ύψος περίπου στα 3,5 μέτρα. Πρόκειται για το πιο ευρύχωρο μοντέλο της εταιρείας -εξοπλισμένο με δερμάτινο καναπέ και πολυθρόνες- που έχει τον τίτλο του πιο ψηλού τροχόσπιτου στην αγορά. Ξεχωρίζει για την πανοραμική θέα απαράμιλλης ομορφιάς που παρέχει σε οδηγό και επιβάτες.
2015 Foretravel IH-45











Την μοντέρνα σχεδίαση με την άνεση θέλησε να συνδυάσει η Foretravel -η οποία φτιάχνει τροχόσπιτα από το 1967- στο πολυτελές IH-45. Το εν λόγω αυτοκινούμενο ξεχωρίζει για το καινοτόμο design, με τρανό παράδειγμα το σασί Travel Ride, το οποίο μιμείται την κατασκευή ενός αεροπλάνου, αφού το πάτωμα, οι τοίχοι και η οροφή απορροφούν τους κραδασμούς και μειώνουν το θόρυβο.

Άλλα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η γεννήτρια των 20.000 kw, τα τέσσερα aircondition στην οροφή, τα δύο πλυντήρια ρούχων και η θέση του οδηγού που θυμίζει πιλοτήριο αεροπλάνου. Όλα τα παραπάνω εκτοξεύουν την τιμή του στα 1.300.000 δολάρια.
2016 Monaco Dynasty













Πολυτελή διαμονή στον αυτοκινητόδρομο υπόσχεται το νέο, άνετο και υπερπολυτελές Dynasty της Monaco. Διαθέτει μια 40άρα LED στο υπνοδωμάτιο και μια 48 ιντσών στο σαλόνι , όπου βρίσκεται και η κουζίνα και ένα μικρό wc. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει ευρύχωρο μπάνιο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ντουζιέρα, τουαλέτα και πλυντήριο ρούχων.
Caravisio caravan











Πιο πολύ με γιοτ μοιάζει το αυτοκινούμενο concept «Caravisio» το οποίο δεν είναι μεν τόσο μεγάλο όσο τα προηγούμενα αλλά είναι εξίσου πολυτελές και εντυπωσιακό.

Η υπερσύγχρονη τροχοβίλα κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρία Knaus Tabbert. Όλες οι ρυθμίσεις του, από τον φωτισμό μέχρι την ψύξη και τη θέρμανση, γίνονται μέσω τηλεκοντρόλ το οποίο ξεκλειδώνει όταν «διαβάσει» το δαχτυλικό αποτύπωμα του οδηγού.
2016 Entegra Coach Cornerstone















Καινούριο πανέμορφο «θηρίο» ετοιμάζει και η Entegra Coach για το 2016, το οποίο διαθέτει μέχρι και ενεργειακό τζάκι με τεχνολογία LED. Το «καμάρι» 600 ίππων της Entegra Coach, Cornerstone έχει παράθυρα που ελέγχονται από ένα καινοτόμο σύστημα με iPad, ενώ διαθέτει μια Samsung 4K SmartTV 50 ιντσών και WiFi.

Οι παροχές του Cornerstone είναι αναρίθμητες και ο επίδοξος αγοραστής θα πρέπει να δαπανήσει πάνω 500.000 ευρώ για να το κάνει δικό του.
Marchi Mobile eleMMent Palazzo













Αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς των πολυτελών τροχόσπιτων είναι το eleMMent Palazzo με μεγάλες ποσότητες μαρμάρου, χρυσού και περιττής πολυτέλειας. Με την τιμή του να φτάνει στα 3 εκατ ευρώ φυσικά απευθύνεται σε σαουδάραβες εμίρηδες που θέλουν να πάρουν μαζί στο δρόμο το παλάτι τους.

Με σχεδιαστικές επιρροές από την αεροπλοΐα και τη σχεδίαση σκαφών το Elemment Palazzo διαθέτει μία κεντρική κρεβατοκάμαρα με ενσωματωμένο μπάνιο, σαλόνι, κουζίνα, ταράτσα, εξωτερικό τζάκι-Barbecue, τραπεζαρία και εσωτερική σκάλα.
CR-1 Carbon









Η Global Caravan Technologies κατασκεύασε το CR-1 Carbon σχεδόν εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, προκειμένου να ζυγίζει λιγότερο από 3 τόνους και να μπορεί να ρυμουλκηθεί από πολλά αγροτικά.

Πέρα από το υλικό κατασκευής η εταιρεία έβαλε βαθειά το χέρι στην τσέπη και για τα υπόλοιπα μέρη της τροχοβίλας όπως για τα χειροποίητα φιμέ κρύσταλλα με τον χρωματισμό που αλλάζει επίπεδο διαφάνειας με το πάτημα ενός κουμπιού. Φυσικά οι περισσότερες λειτουργίες του CR-1 ελέγχονται μέσω ταμπλέτας ή κινητού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...