Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Λονδρέζος βρέθηκε με το πέος του σφηνωμένο σε τοστιέρα!


Κάλεσε την πυροσβεστική για βοήθεια.

Μια απρόσμενη κλήση για βοήθεια έλαβε η πυροσβεστική του Λονδίνου.

Οι ένστολοι έσπευσαν στο διαμέρισμα ενός άντρα προκειμένου να τον απελευθερώσουν, καθώς βρέθηκε με το πέος του σφηνωμένο σε μια τοστιέρα!

Αν και παραμένει άγνωστο πώς ακριβώς βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, όλα πήγαν καλά και οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απελευθερώσουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο mirror. co.uk.


Διαβάστε περισσότερα...

Εντός δύο εβδομάδων η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο στους αγρότες


Διευκρινίσεις για τη δεύτερη δόση.

Σε διάστημα δύο εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου στους αγρότες, που η τμηματική καταβολή της ξεκίνησε χθες. Μάλιστα, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί στο ακέραιο στους αγρότες και θα είναι ισόποση της πρώτης δόσης, περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ανακοίνωσαν απόψε ότι έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες πιστώσεις και η εξόφληση της υπόλοιπης τμηματικής δόσης θα γίνει σε διάστημα δύο εβδομάδων. Σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν πως «με την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης ικανοποιείται το αίτημα των αγροτών όπως είχε συμφωνηθεί και οι πληρωμές της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου συμβαδίζουν με τις εποχιακές ανάγκες των εκμεταλλεύσεων».

Εν τω μεταξύ στο θέμα αναφέρθηκε με δήλωσή του κι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Μετά και την παρέμβαση του πρωθυπουργού», τονίζει, «δεν μπορεί κάποιοι -μάλλον ατυχείς- χειρισμοί, που προκάλεσαν εύλογη αναστάτωση στους αγρότες, να επισκιάσουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση εν μέσω της οικονομικής κρίσης διασφαλίζει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για τη στήριξη των παραγωγών. Η κυβέρνηση στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγρότες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει έμπρακτα ότι αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους με ευαισθησία».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάθειρξη 5 ετών σε εφοριακό


Πρώην εφοριακός της Α' ΔΟΥ καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη πέντε ετών για υπόθεση που αφορούσε την 'κομπίνα' με τις επιστροφές ΦΠΑ μεγάλων χρηματικών ποσών. Η συγκεκριμένη δικογραφία αφορούσε παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, ύψους περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, σε ιδιοκτήτη μονοπρόσωπης εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τον εφοριακό καταδικάστηκε κι ο επιχειρηματίας, όπως και η κόρη και μία υπάλληλός του.

Οι ποινές των τριών τελευταίων κυμάνθηκαν από φυλάκιση τεσσάρων ετών έως κάθειρξη 12 ετών. Όλες οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ την ημέρα. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκε, λόγω αμφιβολιών, κι ένας εφοριακός της ίδιας ΔΟΥ.


Διαβάστε περισσότερα...

Που μετατάσσονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας - Οι πίνακες βαθμολογικής κατάταξης


Στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας διαβιβάστηκαν οι σχετικοί πίνακες βαθμολογικής κατάταξης και διάθεσης υπαλλήλων φορέων του υπουργείου, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας (υπ' αριθμ. 3/2013 ανακοίνωση), όπως ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, αφορά τους υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους, δυνάμει των διατάξεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 (Α' 167).

Επισημαίνεται, ότι ο τελικός πίνακας διάθεσης εκδόθηκε από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας.



Δείτε τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης

Πίνακας 1

Πίνακας 2


Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία για την απογραφή υπαλλήλων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Τροπολογία κατέθεσε η κυβέρνηση, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ υποχρεώνονται να απογραφούν.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία προβλέπεται ότι αποτελεί ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα η μη απογραφή υπαλλήλου και θα τηρείται από τους διευθυντές των σχολείων Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού και Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού. Επίσης, παρατείνεται η θητεία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 ενώ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μπορούν να τοποθετούνται σε άλλη περιοχή μετάθεσης από αυτή που τοποθετήθηκαν και εντός της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απασχολούνται με υπερωριακή απασχόληση έως του 40% του συνολικού αριθμού των ωρών απασχόλησής τους και εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις μετάταξης εκπαιδευτικών η ρύθμιση του άρθρου 82 παρ. 9 του νόμου 4172/2013 για την φορολογία εισοδήματος.

Τέλος, προστίθενται τρεις παρεχόμενες ειδικότητες στα ΙΕΚ και αναδιαμορφώνονται οι ειδικότητες του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού της Ομάδας Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΕΠΑΛ.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία.


Διαβάστε περισσότερα...

Έκοψε μόνος του το πόδι του επειδή δεν είχε λεφτά για επέμβαση!


Απίστευτη ιστορία 47χρονου στην Κίνα.

Με τα ίδια του τα χέρια και με ένα κομμάτι ξύλο στο στόμα για να αντέξει τον πόνο ο 47χρονος Zheng Yanliang από την επαρχία Hefei της Κίνας ακρωτηρίασε το πόδι του, μην αντέχοντας τους αφόρητους πόνους και μην έχοντας τα χρήματα για μια κανονική επέμβαση!

Ο άνδρας χρησιμοποίησε ένα μεταλλικό πριόνι κι ένα μικρό μαχαίρι για να κόψει ο ίδιος το πόδι του, όπως γράφει το Skynews επικαλούμενο κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Πρώην αγρότης και εργαζόμενος σε εργοστάσιο ο Zheng άρχισε να πρωτοέχει πόνους στο δεξί πόδι του τον Ιανουάριο του 2012.

Έπειτα από πολλές επισκέψεις στο τοπικό νοσοκομείο, διαγνώστηκε με αρτηριακή εμβολή. Καθώς δεν υπήρχε θεραπεία, μόνη λύση ήταν ο ακρωτηριασμός. Αλλά, μετά τις τόσες επισκέψεις στο νοσοκομείο ο 47χρονος και η οικογένειά του δεν είχαν πια λεφτά για να πληρώσουν για την επέμβαση.



Το νοσοκομείο του έδωσε εξιτήριο και τρεις μήνες ζωής…

Στο διάστημα αυτό ο Zheng υπέφερε από αφόρητους πόνους και οι γείτονές του ανέφεραν πως τις νύχτες άκουγαν τις φωνές του. Σύμφωνα με τη γυναίκα του, τρεις δόσεις από τα παυσίπονα που του είχαν συνταγογραφήσει δεν έφταναν για να ανακουφίσουν τον πόνο του.

Ο αβάσταχτος πόνος και η έλλειψη πόρων οδήγησε τον 47χρονο στην απίστευτη αυτή απόφαση του αυτό-ακρωτηριασμού, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Zheng τύλιξε ένα ξύλο με ύφασμα και το δάγκωσε για να αντέξει τον πόνο. Ύστερα άρχισε να κόβει το πόδι του χρησιμοποιώντας ένα πριόνι κι ένα μαχαίρι…

Η γυναίκα του είπε πως όταν τον βρήκε, το πόδι του ήταν κομμένο και τρία δόντια είχαν «καρφωθεί» στο ξύλο που είχε στο στόμα του.

Η πληγή έχει πλέον κλείσει αλλά ο άτυχος Zheng εμφάνισε αρτηριακή εμβολή και στο αριστερό!



Η έκκληση του για συγκέντρωση πόρων που θα του επιτρέψει να ακρωτηριάσει και το αριστερό πόδι του αλλά αυτή τη φορά στο νοσοκομείο δεν απέδωσε.

Η μόνη τύχη, μέσα στην ατυχία του, είναι πως η δημοσιοποίηση της ιστορίας του από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης παρακίνησε έναν γιατρό από τη Σαγκάη να προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή και να καλύψει και το συνολικό κόστος της επέμβασης.



Διαβάστε περισσότερα...

«Νίκη» καπνιστών στο δικαστήριο


Αμερικανικό δικαστήριο δικαίωσε οργάνωση καπνιστών κρίνοντας ότι η υπηρεσία διαχείρισης των πάρκων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης "υπερέβη τις δικαιοδοσίες της" όταν απαγόρευσε το κάπνισμα σε πάρκα και παραλίες.

Το μέτρο αυτό, που τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο, αφορούσε τα 179 πάρκα της Πολιτείας —επτά από αυτά βρίσκονται στην πόλη της Νέας Υόρκης— τις παραλίες, του υπαίθριους χώρους για πικνίκ και κάμπινγκ και τα ιστορικά αξιοθέατα.

Ο δικαστής Τζορτζ Σιρέζια, στον οποίο προσέφυγε μια ομάδα καπνιστών, έκρινε ότι η υπηρεσία υπερέβη τις αρμοδιότητές της γιατί τέτοιου είδους μέτρα μπορεί να λάβει μόνο ο νομοθέτης. "Η απόφαση είναι άκυρη γιατί παραβιάζει την αρχή του διαχωρισμού των εξουσιών", ανέφερε στο σκεπτικό του ο δικαστής, διατάσσοντας να μπει τέλος στην απαγόρευση.

Η ομάδα Clash (Πολίτες κατά της παρενόχλησης των καπνιστών) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, χαιρέτισε αυτή τη "νίκη" απέναντι σε ένα "γραφειοκρατικό και αντισυνταγματικό διάταγμα", υπενθυμίζοντας ότι όλοι οι νομοθετικοί φορείς της Πολιτείας απορρίπτουν αυτό το μέτρο εδώ και μια δεκαετία.

Στην Πολιτεία απαγορεύεται το κάπνισμα στα μπαρ, τα εστιατόρια και τους χώρους εργασίας. Στην πόλη της Νέας Υόρκης απαγορεύεται επίσης το κάπνισμα στις δημοτικές παραλίες, στις πλατείες, στα πάρκα και τις πισίνες από το 2011.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της ΑΣΠΑΙΤΕ


Τα προγράμματα κατάρτισης θα μπορούν να παρακολουθήσουν 1.800 φοιτητές.

Μεγάλη ήταν η ζήτηση για τα δύο προγράμματα κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς κατατέθηκαν 4.181 αιτήσεις για τις 1.800 θέσεις.

Πιο αναλυτικά για το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) ενδιαφέρον έδειξαν 3.814 υποψήφιοι και για το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.) 367 υποψήφιοι. Δικαίωμα υποβολής αίτησης στα προγράμματα Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. και Π.Ε.ΣΥ.Π. είχαν όλοι οι κάτοχοι τίτλου σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα) ή ισότιμου τίτλου της ημεδαπής ή αλλοδαπής (αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ). Οι φοιτητές συμμετέχουν στις δαπάνες των σπουδών καταβάλλοντας 600 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος αυξήθηκε ο αριθμός των θέσεων στα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς στόχος της ήταν να κάνει άνοιγμα στους πτυχιούχους όλων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όσοι παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Ε.Π.ΠΑΙ.Κ θα αποκτήσουν μετά την ολοκλήρωσή τους την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική επάρκεια που προβλέπει ο νόμος για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι φοιτητές του προγράμματος ΠΕΣΥΠ θα αποκτήσουν πιστοποιητικό ειδίκευσης στη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό.

Τα προγράμματα σπουδών έχουν διάρκεια δύο εξάμηνα και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 18 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2014. Τα μαθήματα θα διεξάγονται τα απογεύματα, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.

Η κλήρωση για την επιλογή των φοιτητών έγινε ηλεκτρονικά και τα προσωρινά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο της ΑΣΠΑΙΤΕ. Όσοι είναι μέσα στους επιλεγέντες θα πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 600 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και να αποστείλουν μέχρι 17.10.2013, τα παρακάτω δικαιολογητικά για έλεγχο:

1. Αίτηση (διατίθεται στην ιστοσελίδα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. www.aspete.gr)

2. Αντίγραφο πτυχίου ΑΕΙ (για τα πτυχία της αλλοδαπής αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ / ΙΤΕ), νομίμως επικυρωμένο ή συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση ότι το προσκομιζόμενο πτυχίο είναι γνήσιο αντίγραφο του πρωτοτύπου.

3. Αντίγραφο κατάθεσης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο λογαριασμό 154/54501287 του ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. του ποσού των 35 ευρώ που απαιτείτο για τη συμμετοχή στη διαδικασία της κλήρωσης.

4. Αντίγραφο κατάθεσης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο λογαριασμό 154/54501287 του ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. του ποσού των 600 ευρώ.

Όσοι είναι επιλαχόντες θα πρέπει 31/10 να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ για να διαπιστώσουν αν είναι μέσα στους επιλεχθέντες σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα ονόματα των υποψηφίων φοιτητών και τη σειρά κατάταξης στο δικτυακό τόπο http://aspete.eap.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι δάσκαλοι για τις συλλήψεις μαθητών


Όργιο αυταρχισμού των αστυνομικών και δικαστικών αρχών της Λαμίας καταγγέλλει το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), με τις συλλήψεις, την κράτηση και την καταδίκη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ της πόλης.

Προ ολίγων ημερών, το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας επέβαλε ποινές φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή σε τρεις μαθητές του ΕΠΑΛ, που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου στο οποίο φοιτούσαν.

Επίσης με τέσσερις μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, τιμωρήθηκαν άλλοι τρεις εξωσχολικοί νεαροί, ενώ αθωώθηκαν άλλοι δύο μαθητές, αφού αποδείχθηκε ότι δεν είχαν σχέση με τις καταλήψεις.

Οι νεαροί είχαν συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ μέσα στο σχολικό συγκρότημα έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή της, η ΔΟΕ τονίζει πως οι μαθητές πραγματοποιούσαν κινητοποίηση ζητώντας καλύτερη παιδεία και καλύτερες συνθήκες ζωής, κατηγορώντας τις αρχές πως «τιμώρησαν τα παιδιά την ώρα που αυτά έδιναν τη μάχη να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο αντικείμενο που είχαν επιλέξει».

Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας «απαιτεί να σταματήσει κάθε δίωξη των μαθητών της Λαμίας» και διαμηνύει πως «η επιχείρηση τρομοκράτησης και συκοφάντησης δεν θα περάσει».



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες απεργίες στο Πανεπίστημιο Αθηνών


Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Ίδρυμα.

Παράλληλα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ αποφάσισαν νέα πενθήμερη απεργία, μπαίνοντας από τη Δευτέρα στην έκτη βδομάδα των κινητοποιήσεών τους.

«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση» αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

«Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός, εν τω μεταξύ, το σπουδαίο γεγονός, ότι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά ουδείς διοικητικός υπάλληλος θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, διότι από τα πανεπιστήμια αυτά δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είναι γνωστό, συγχρόνως, στον κόσμο της Παιδείας, ότι ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, στο μεν Πάντειο δίδασκε ως καθηγητής, το δε πανεπιστήμιο Πειραιά είναι στην περιφέρεια την οποία εκλέγεται…» προστίθεται σε άλλο σημείο.

Το υπουργείο από την πλευρά του προωθεί ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή με την οποία θα καλούνται οι υπάλληλοι να συμπληρώσουν μόνοι τους ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους ώστε να προχωρήσει το μέτρο της διαθεσιμότητας. Η ρύθμιση δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμη και σήμερα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, «τελειώνει η προσπάθεια μιας μειοψηφίας να συντηρηθούν φέουδα ανομίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».


Διαβάστε περισσότερα...

25 επεμβάσεις για να σβήσει τις σβάστικες


Μετανιωμένος ένας 43χρονος Αμερικανός νεοναζί αφαίρεσε όλα τα τατουάζ του και η ιστορία του καταγράφηκε σε ντοκιμαντέρ.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Ελένη":




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια ΙΕΚ


«Για πρώτη φορά φέτος οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να φοιτήσει εντελώς δωρεάν στα ΙΕΚ χωρίς καμία διάκριση» τονίζει ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Προχωράμε στην επανίδρυση ουσιαστικά των δημοσίων ΙΕΚ, αλλά και στη δημιουργία του νέου θεσμού - των νέων σχολών επαγγελματικής κατάρτισης που για πρώτη φορά από φέτος δίνονται στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών» σημειώνει ο υφυπουργός και προσθέτει: «Φέτος τα προγράμματα και οι ειδικότητες, που προσφέρονται, απευθύνονται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται και μάλιστα εντελώς δωρεάν, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Ο σταθερός προσανατολισμός αυτής της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης».

Ο κ. Γκιουλέκας τονίζει ακόμη ότι για πρώτη φορά οι υποψήφιοι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους σε αυτές τις δομές της Παιδείας, μέσω του διαδικτύου, από το σπίτι τους, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Ερωτηθείς για τους 2.000 καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι 1.200 θα επιστρέψουν σε δομές της Παιδείας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και οι υπόλοιποι, που απασχολούνταν κυρίως σε ειδικότητες της Υγείας, θα πάνε στο υπουργείο Υγείας. «Στο σύνολό τους οι άνθρωποι αυτοί δεν θα χάσουν τη δουλειά τους και αυτό είναι κάτι που είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, όταν ξεκίνησαν οι αντιδράσεις - δικαιολογημένες σε μεγάλο βαθμό, καθώς όλοι ανησυχούσαν για τη δουλειά τους. Είχαμε διαβεβαιώσει ότι δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και χαιρόμαστε που το κάνουμε πράξη» σημειώνει ο κ. Γκιουλέκας και προσθέτει: «Δεν έχουμε περιθώριο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, που μαστίζεται από το μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα, να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας».

«Σύνθημά μας στον τομέα της αρμοδιότητάς μου, όπως είναι τα κέντρα Διά Βίου Μάθησης που είναι συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από εκείνα που διατίθενται για την Ελλάδα και να φτάσουν με την μορφή υπηρεσιών στον Έλληνα πολίτη. Σε μια τέτοια εποχή, που οι Έλληνες υποβάλλονται σε θυσίες πολύ περισσότερες από ό,τι μπορούν να αντέξουν, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια και να παραμένουν αδιάθετα στα κοινοτικά ταμεία και να μην μπορούν να απορροφηθούν. Αυτό είναι ένα χρέος τιμής για εμάς» σημειώνει ο κ. Γκουλέκας.

«Τα δημόσια ΙΕΚ, αλλά και ο νέος θεσμός, οι νέες σχολές επαγγελματικής κατάρτισης που για πρώτη φορά από φέτος δίνονται στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών, αφορούν όλη την Ελλάδα. Είναι σε όλη τη χώρα. Από 93 δημόσια ΙΕΚ, που είχαμε ιδρύσει, σήμερα λειτουργούν 109. Έχουμε δημόσια ΙΕΚ σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, αλλά και σε άλλα μέρη, και εκεί θα λειτουργήσει φέτος και η νέα δομή -η σχολή επαγγελματικής κατάρτισης - που είναι τριετής σχολή μετά το γυμνάσιο σε συνδυασμό με τα ΙΕΚ, που είναι μετά το λύκειο. Φέτος, για πρώτη φορά οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να φοιτήσει εντελώς δωρεάν στα ΙΕΚ, χωρίς καμία διάκριση, όπως γινόταν παλιότερα, που έπρεπε να γίνει μια επιλογή των σπουδαστών. Φέτος, τα προγράμματα και οι ειδικότητες, που προσφέρονται, απευθύνονται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται και μάλιστα εντελώς δωρεάν, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Αυτό πρέπει να το μάθει ο κόσμος επειδή ζούμε σε μια εποχή μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και είναι φανερό ότι στρέφονται στη Δημόσια Παιδεία πολλοί περισσότεροι από ό,τι στο παρελθόν. Σταθερός προσανατολισμός αυτής της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης».

Δημόσια ΙΕΚ και σε φυλακές

«Ιδρύσαμε, επίσης, και κάποια ΙΕΚ μέσα σε φυλακές, όπως στις φυλακές Κορυδαλλού, Αυλώνα, Διαβατών Θεσσαλονίκης. Σε επτά φυλακές της χώρας υπάρχουν και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας -στην Πάτρα, τον Δομοκό, τη Θήβα, την Κασσάνδρα κ.λπ.- γιατί θέλουμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους και να πάρουν κατάρτιση. Φέτος μάλιστα έχουμε περισσότερες ειδικότητες, αναβαθμισμένες και αγωνιζόμαστε, ώστε από την άλλη εβδομάδα, που ξεκινά η λειτουργία των ΙΕΚ και των ΣΕΚ, να είναι όσο το δυνατόν πιο αναβαθμισμένα για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη» λέει ο υφυπουργός Παιδείας και προσθέτει: «Επιπλέον ο πολίτης για να κάνει την εγγραφή του σε αυτές τις δομές της Παιδείας δεν χρειάζεται, όπως πέρυσι, να πηγαίνει στα ΙΕΚ της χώρας για να κάνει την αίτηση, αλλά μπορεί μέσω του Ίντερνετ, από το σπίτι του. Μπαίνει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, επιλέγει το ΙΕΚ που θέλει να σπουδάσει, δύο ειδικότητες, βάζει τα στοιχεία του και κάνει αυτόματα την εγγραφή του, απ΄ όπου κι αν βρίσκεται».

Επιστρέφουν σε δομές Παιδείας και Υγείας οι 2.000 2.000 καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

ΕΡ: Κύριε υπουργέ, τι θα γίνει με τους 2.000 καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα;

«Από τον Ιούλιο, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, είχαμε τονίσει όλοι μας στο υπουργείο Παιδείας ότι η προσπάθεια που κάνουμε είναι να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να βρουν όλοι μια θέση εργασίας, μέσω της κινητικότητας. Ήδη, με τον νέο νόμο και με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, προβλέπεται ότι οι 1.200 θα επιστρέψουν σε δομές της Παιδείας και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Δηλαδή, από τις 23 Ιουλίου ολοκληρώθηκε μέσα σε δυόμισι μήνες η κινητικότητα και οι άνθρωποι αυτοί θα ξαναγυρίσουν σε δομές της Παιδείας. Οι υπόλοιποι, που απασχολούνταν κυρίως σε ειδικότητες της Υγείας, θα πάνε στο υπουργείο Υγείας μετά από συμφωνία του κ. Αρβανιτόπουλου με τον κ. Γεωργιάδη. Στο σύνολό τους, λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα χάσουν τη δουλειά τους και αυτό είναι κάτι που είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, όταν ξεκίνησαν οι αντιδράσεις -δικαιολογημένες σε μεγάλο βαθμό, καθώς όλοι ανησυχούσαν για τη δουλειά τους. Είχαμε διαβεβαιώσει ότι δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και χαιρόμαστε, που το κάνουμε πράξη. Δεν έχουμε περιθώριο αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα που μαστίζεται από το μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα, να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας».

Δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ

ΕΡ: Πρόσφατα είχατε συσκέψεις με δημάρχους για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στον τομέα της εκπαίδευσης των ενηλίκων και των κέντρων Δια Βίου Μάθησης. Τι μπορούμε να περιμένουμε;

«Αυτό που έχουμε ως σύνθημα στον τομέα της αρμοδιότητάς μου, όπως είναι τα κέντρα Διά Βίου Μάθησης που είναι συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, είναι "δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από εκείνα που διατίθενται για την Ελλάδα και να φτάσουν με την μορφή υπηρεσιών στον Έλληνα πολίτη". Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν, λοιπόν, δύο συσκέψεις - η μία με δημάρχους της νότιας Ελλάδας στην Αθήνα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη με δημάρχους της βόρειας Ελλάδας - και συζητήσαμε την ενίσχυση της συνεργασίας με τους δήμους, την παροχή τεχνογνωσίας σε δήμους που θέλουν να απορροφήσουν κι άλλα κοινοτικά χρήματα και να εφαρμόσουν κι άλλα προγράμματα για τους δημότες τους. Συμφωνήσαμε, λοιπόν, ως το τέλος του χρόνου να κάνουμε μια υπερπροσπάθεια μαζί με τους δήμους, ώστε να μην αφήσουμε να πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ, που είναι διαθέσιμο για την Ελλάδα. Σε μια τέτοια εποχή που οι Ελληνες υποβάλλονται σε θυσίες πολύ περισσότερες από ό,τι μπορούν να αντέξουν δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια και να παραμένουν αδιάθετα στα κοινοτικά ταμεία και να μην μπορούν να απορροφηθούν. Αυτό είναι ένα χρέος τιμής για εμάς».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

To παιδί μου έχει φανταστικό φίλο


Μήπως το παιδί σας έχει φανταστικό φίλο, έναν φίλο που όμως δεν έχετε δει ποτέ αλλά είναι ο "καλύτερος φίλος" του παιδιού σας; Mήπως είναι αυτός που το βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν κάνει μια ζημία ή αυτός που παίζει μαζί του όταν κανείς άλλος δεν μπορεί; Μπορεί λοιπόν να διχάζεστε μεταξύ του αν αυτό που συμβαίνει είναι αξιολάτρευτο ή αν είναι κακό για την υγεία του παιδιού σας.

Oι ειδικοί λένε πως είναι πολύ φυσιολογικό στην προσχολική ηλικία τα παιδιά να δημιουργούν φανταστικούς φίλους καθώς τους κάνουν να ξεπερνούν τους φόβους τους και να δημιουργήσουν το δικό τους κόσμο όπως αυτά τον θέλουν αλλά και μέρος της ανάπτυξης τους. Πολλοί γονείς όμως ανησυχούν, φοβούμενοι μήπως τα παιδιά έχουν αρχίσει τα ψέματα. Η γραμμή είναι πολύ λεπτή. Όμως στην πραγματικότητα, ο φανταστικός φίλος είναι εκεί γιατί τα καταλαβαίνει πάντα, είναι πάντα πρόθυμος για παιχνίδι ή ακόμα για να εκφράσει αυτός κάτι που αυτά δεν μπορούν να πουν. Οι έρευνες δείχνουν ότι στο 64% τα παιδιά τους δημιουργούν από τις ηλικίες 3 έως 5 ετών και το ένα τρίτο ηλικίας από 7 και πάνω.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν επίσης παρότι η πιο συνηθισμένη περίοδος του φανταστικού φίλου είναι η ηλικία των 4-5 ετών, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν εγκαταλείπουμε τις φαντασιώσεις μας. Υπάρχουν παιδιά σχολικής και προεφηβικής ηλικίας να εξακολουθούν να έχουν φανταστικούς φίλους, κρύβοντας συνήθως την ανάγκη τους για έναν πραγματικό συνομήλικο φίλο. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξετε είναι να μην επιτρέψετε την απομόνωση του παιδιού σας.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ για το ΕΣΡ


Δεν διαθέτει νόμιμη συγκρότηση, αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ανεξάρτητη Αρχή της οποίας η θητεία των μελών παρατάθηκε για μεγάλο διάστημα το οποίο υπερβαίνει τον ανεκτό από το Σύνταγμα χρόνο.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι «κατά την έννοια της ρύθμισης του άρθρου 101Α του Συντάγματος, η οποία προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία εντός ορισμένων χρονικών ορίων και καθιερώνει ρητώς «ορισμένη» θητεία των μελών των ανεξάρτητων Αρχών, είναι μεν ανεκτή η συνέχιση της λειτουργίας των εν λόγω Αρχών μετά τη λήξη της θητείας των μελών τους και μέχρι την επιλογή νέων, μόνον όμως για εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο κρίνεται κατά τις εκάστοτε συντρέχουσες περιστάσεις».

το Σύνταγμα δεν ανέχεται πλέον την παράταση της θητείας


«Μετά την πάροδο του εύλογου χρόνου, το Σύνταγμα δεν ανέχεται πλέον την παράταση της θητείας των μελών της ανεξάρτητης Αρχής, η δε ανεξάρτητη Αρχή δεν διαθέτει από το χρονικό αυτό σημείο και εφεξής νόμιμη συγκρότηση».

Όμως πέντε μέλη του δικαστηρίου (μεταξύ αυτών κι ο τέως πρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος) εξέφρασαν αντίθετη γνώμη, δηλαδή ότι είναι συνταγματικά ανεκτή η παράταση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων Αρχών για εύλογο διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Για το ΕΣΡ


Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι «η ρύθμιση του άρθρου 57 παράγραφος 12 του Ν. 3979/2011, που επιτρέπει την αυτοδίκαιη παράταση της τετραετούς (κατά το άρθρο 3 παράγραφος 2 του Ν. 3051/2002) θητείας των μελών Ε.Σ.Ρ. για μία ακόμη τετραετία, ήτοι για χρονικό διάστημα που σε κάθε περίπτωση υπερβαίνει τον ανεκτό, κατά το άρθρο 101Α του Συντάγματος, εύλογο χρόνο, είναι ανίσχυρη ως αντιβαίνουσα στην εν λόγω συνταγματική διάταξη» Δώδεκα μέλη του δικαστηρίου εξέφρασαν και πάλι αντίθετη γνώμη.

Στην προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο το απασχόλησε πρόστιμο 10.000 ευρώ που είχε επιβληθεί τον Αύγουστο του 2011 από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σε ραδιοφωνικό σταθμό. Το διάστημα εκείνο που επιβλήθηκε το πρόστιμο συμμετείχε ως τακτικός μέλος του ΕΣΡ ο Κ. Τσουράκης, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2005 διορίστηκε στο ΕΣΡ με τετραετή θητεία.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι από τη λήξη της τετραετούς θητείας του κ. Τσουράκη, μέχρι την ημερομηνία που συνεδρίασε το ΕΣΡ και εκδόθηκε η επίμαχη απόφασή του (Αύγουστος του 2011), μεσολάβησαν 22 περίπου μήνες. Χρόνος ο οποίος κάτω από το πρίσμα και την ερμηνεία του άρθρου 101Α του Συντάγματος είναι ανεκτός. Όμως, 12 και πάλι μέλη του ΣτΕ εξέφρασαν την άποψη ότι το διάστημα των 22 μηνών υπερβαίνει τον ανεκτό από το Σύνταγμα εύλογο χρόνο.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων


Ημερίδα για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, διοργανώνουν αύριο Σάββατο, ο δήμος και η διοίκηση του κέντρου στο αρχοντικό της Παλαιολογίνας στα Καλάβρυτα.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχτούν οι προοπτικές ανάπτυξης του χιονοδρομικού κέντρου, να τονιστεί η αναγκαιότητα αναβάθμισης και επέκτασης των υποδομών του και να χαραχθεί η πορεία για την υλοποίηση ενός έργου εκσυγχρονισμού του. Όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου, το έργο του εκσυγχρονισμού θα έχει ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, με ενίσχυση της ζήτησης υπηρεσιών και αύξηση της απασχόλησης.

Το αναπτυξιακό σχέδιο που χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κεφάλαια του ΕΣΠΑ, προβλέπει τη βελτίωση και την επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου, ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες για υποστήριξη δραστηριοτήτων άθλησης και αναψυχής στο βουνό, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η υλοποίησή του σχεδίου προγραμματίζεται σε τρεις φάσεις, μέσα σε χρονικό ορίζοντα 5 έως 10 ετών. Για τη πρώτη φάση υλοποίησης έργων, ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ, υπάρχουν μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν μέσα στα πλαίσια της τεχνικής υποστήριξης του ΕΣΠΑ από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με την υποστήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία του χιονοδρομικού, σύμφωνα με τους υπευθύνους, κατάφερε να κλείσει την προηγούμενη περίοδο με θετικό πρόσημο.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από άμεσες δραστηριότητες κατά την οικονομική χρήση, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2013, υπολογίζονται στο ποσό του 1.380.000 ευρώ υπολειπόμενες κατά 7% από τις αντίστοιχες εισπράξεις της προηγούμενης περιόδου 2011-2012, που όπως αναφέρεται ήταν μια χρονιά-ρεκόρ σε επισκεψιμότητα και έσοδα.

Ο αριθμός εισιτηρίων στο ίδιο χρονικό διάστημα παρουσιάστηκε αυξημένος κατά 18%, από τον μέσο όρο της τελευταίας επταετίας.

Πάντως, το χιονοδρομικό κέντρο αποτελεί τον κύριο άξονα για τη τουριστική ανάπτυξη των Καλαβρύτων και η λειτουργία του ενισχύει τις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα γίνονται δράσεις επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες. Η συνεισφορά του χιονοδρομικού στην τοπική οικονομία έχει άμεσα αποτελέσματα, αφού 65 δημότες των Καλαβρύτων εργάστηκαν φέτος στο χιονοδρομικό κέντρο και το 30% των άμεσων εισπράξεών του, διανεμήθηκε πίσω στην κοινωνία, μέσω μισθοδοσίας και παροχών προσωπικού, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής ασφάλισης και των φόρων μισθωτών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι, το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπό το καθεστώς ανώνυμης εταιρείας του δήμου Καλαβρύτων. Βασικός μέτοχος είναι ο δήμος και επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης είναι ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ενώ διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης είναι ο Θύμιος Βαζαίος.



Διαβάστε περισσότερα...

Καταργούνται τα θερμόμετρα υδραργύρου έως το 2020


ΠΟΥ: Ο υδράργυρος επιφέρει επιπτώσεις στην υγεία.

Έκκληση για τη σταδιακή κατάργηση, έως το 2020, των θερμομέτρων που περιέχουν υδράργυρο έκανε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σε ανακοίνωσή του στη Γενεύη, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι ενώνει τις δυνάμεις του για να απευθύνει την έκκληση αυτή προς τον οργανισμό Health Care without Harm, έναν διεθνή συνασπισμό 473 οργανώσεων σε περισσότερες από 50 χώρες που επικεντρώνεται στη βελτίωση της υγειονομικής φροντίδας διασφαλίζοντας την προστασία της ανθρώπινης υγείας και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Η επιχείρηση υπό τον τίτλο «Για την μέριμνα χωρίς υδράργυρο έως το 2020» εγκαινιάστηκε με την υπογραφή χθες της Σύμβασης της Μινιμάτα για τον υδράργυρο.

Ο υδράργυρος και οι διάφορες ενώσεις του προκαλούν «ανησυχία για την παγκόσμια δημόσια υγεία και επιφέρουν μια ολόκληρη σειρά σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία», υπογραμμίζει ο ΠΟΥ, αναφέροντας «νευρολογικές εγκεφαλικές βλάβες, κυρίως στους νέους».

Ο υδράργυρος μπορεί επίσης να προκαλέσει βλαβερές συνέπειες στα νεφρά και το πεπτικό σύστημα, επισημαίνει ο ΠΟΥ.

Η σύμβαση της Μινιμάτα επιτρέπει τη χρήση υδραργύρου στα θερμόμετρα έως το 2020 με μερικές εξαιρέσεις που μπορεί να παρατείνουν αυτή την προθεσμία έως το 2030, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ωστόσο ότι οι συνέπειες στην υγεία από τον υδράργυρο «είναι τόσο σοβαρές που όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να σεβαστούν την ημερομηνία του 2020 που ορίζεται στη σύμβαση».

«Με την υπογραφή της Σύμβασης της Μινιμάτα για τον υδράργυρο θα κάνουμε πολλά για την οριστική προστασία του κόσμου από τις καταστρεπτικές συνέπειες του υδραργύρου στην υγεία. Ο υδράργυρος είναι ένα από τα δέκα βασικά χημικά στοιχεία που είναι πολύ ανησυχητικά για τη δημόσια υγεία. Ο υδράργυρος είναι ένα από τα δέκα βασικά χημικά στοιχεία που είναι πολύ ανησυχητικά για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ δρ Μάργκαρετ Τσαν.

Η Σύμβαση δίνει κατευθύνσεις στις χώρες που καλούνται να λάβουν μέτρα για να εξαλείψουν κυρίως τη χρήση των πιο βλαβερών μορφών του υδραργύρου.

Ο ΠΟΥ και η εταίροι του στον τομέα της υγείας θα καταβάλουν προσπάθειες να εξαλείψουν σταδιακά τα τοπικά αντισηπτικά και τα καλλυντικά που περιέχουν υδράργυρο. Προτίθεται επίσης να επεξεργαστεί μέτρα για τη σταδιακή εξάλειψη της χρήσης του μετάλλου αυτού στα οδοντικά αμαγάλματα.

Η Σύμβαση της Μινιμάτα υιοθετήθηκε στις 10 Οκτωβρίου στο Κουμαμότο της Ιαπωνίας και θα είναι ανοικτή σε υπογραφές έως τις 9 Οκτωβρίου του 2014.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις στην απόφαση Θεοχάρη για την επαγγελματική ταυτότητα λογιστών-φοροτεχνικών


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων.

Αντιδράει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗΚΙΟ) σχετικά με την απόφαση του γενικού γραμματέα Χ. Θεοχάρη για την επαγγελματική ταυτότητα λογιστών και φοροτεχνικών.

Σύμφωνα με την ΔΗΚΙΟ ο γγ προέβη στην κατάργηση της εγκυκλίου σύμφωνα με την οποία η προσκόμιση της επαγγελματικής ταυτότητας ήταν υποχρεωτική για τους λογιστές φοροτεχνικούς προκειμένου να υποβάλουν έναρξη /μεταβολή εργασιών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΗΚΙΟ:

«Σύμφωνα με την ΔΕΣ 1178660 ΕΞ 2012 Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, η προσκόμιση της επαγγελματικής ταυτότητας ήταν υποχρεωτική για τους λογιστές φοροτεχνικούς προκειμένου να υποβάλουν έναρξη /μεταβολή εργασιών μέχρι την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των μητρώων λογιστών φοροτεχνικών και των Νομικών Προσώπων παροχής λογιστικών φοροτεχνικών υπηρεσιών (νέα διαδικασία της παρ. Η5 του Ν4093/2012 με την κατάθεση της Υπεύθυνης Δήλωσης) με τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με την ΠΟΛ 1228/2013 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων προέβη στην κατάργηση της παραπάνω εγκυκλίου χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από τον Ν4093/2012 ηλεκτρονική διασύνδεση με αποτέλεσμα να μην ελέγχεται η επαγγελματική ιδιότητα κατά την υποβολή της έναρξης στις ΔΟΥ δηλαδή οποιοσδήποτε να έχει τη δυνατότητα να υποβάλει έναρξη σε κωδικούς δραστηριότητας λογιστή.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρης ο οποίος μαζί με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μηταράκη παρέλαβαν από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και παρέδωσαν στην Εισαγγελία και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το αρχείο των 1326 φυσικών προσώπων που ασκούσαν παράνομα το επάγγελμα του λογιστή, έρχεται σήμερα να μας διαψεύσει για τις προθέσεις του για την πάταξη της παραοικονομίας και την προστασία χιλιάδων επιχειρήσεων από τους «πειρατές» λογιστές φοροτεχνικούς.

Ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί ο κ. Θεοχάρης και μάλιστα στον συγκεκριμένο χρόνο που θα έπρεπε να είναι περισσότερο αποτελεσματικός στην διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου αλλά και των φορολογουμένων;»



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχεις αναπηρία; Υπομονή... - Μέχρι και ένα χρόνο περιμένουν στο νησί για να περάσουν επιτροπή


Την ώρα που οι Κρητικοί χρειάζονται τουλάχιστον ένα χρόνο για να πιστοποιήσουν τυχόν αναπηρία τους, το κράτος καταφέρνει με μεγάλη ευκολία να πιστοποιεί τη δική του "αναπηρία" σε κάθε ευκαιρία.

Η υπομονή έχει γίνει τρόπος ζωής για τους Κρητικούς που αντιμετωπίζουν αναπηρία, καθώς χρειάζεται τουλάχιστον 1 χρόνος για να καταφέρουν να περάσουν από επιτροπή του ΚΕΠΑ και να πιστοποιήσουν την αναπηρία τους προκειμένου να λάβουν το σχετικό επίδομα.

Το τι θα απογίνουν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα είναι... πρόβλημά τους.

Τα χρήματα τα παίρνουν στη συνέχεια αναδρομικά, δυστυχώς όμως το ενοίκιο, οι λογαριασμοί και η σύτιση δεν έχουν... αναδρομική ισχύ!

Όταν ο μέσος όρος αναμονής στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι περίπου 3 μήνες, στην Κρήτη είναι 13-14 μήνες!

Το πρόβλημα φαινόταν να βαίνει προς ελάχιστη εκτόνωση μετά από προσπάθεια μεγαλύτερης στελέχωσης των επιτροπών.

Τους έστειλαν σπίτι τους

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, ειδοποιούν τους δικαιούχους πιο μαζικά να προσέλθουν στα γραφεία για να περάσουν από την επιτροπή.

Φευ! Η ελπίδα ότι κάτι γίνεται μοιάζει με γλυκό που το παίρνουν τελευταία στιγμή από το στόμα.

Σήμερα για παράδειγμα έξω από τα γραφεία στο ΙΚΑ, περίμεναν μετά από πολύμηνη αναμονή δικαιούχοι για να πιστοποιήσουν την αναπηρία τους.

Χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και τελευταία στιγμή, ακυρώθηκαν οι 3 από τις 5 επιτροπές με αποτέλεσμα οι άνθρωποι με αναπηρία απογοητευμένοι να φύγουν.

Μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν διαμένουν... περιμετρικά του ΙΚΑ.

Είναι περιπτώσεις που έρχονται από χωριά και χρειάζεται να διανύσουν μεγάλη απόσταση για να ακούσουν στο τέλος "Λυπούμαστε"

Όπως μας είπαν οι υπόλοιποι "τυχεροί" που έμειναν εκεί για να περάσουν από τις 2 εναπομείνασες επιτροπές σήμερα, όλοι περιμένουν τουλάχιστον ένα χρόνο.

Μάλιστα, ένας από τους ανθρώπους που περίμενε στην ουρά για την επιτροπή σήμερα, μας αφηγήθηκε το εξής περιστατικό:

"Υπήρχε παιδί ανάπηρο, που έμεινε ορφανό, είχε μείνει με τον πατέρα του ο οποίος πέθανε και αυτός. Και παρόλα αυτά, έπρεπε το παιδί να περιμένει μήνες και μήνες παρόλο που ήταν τέτοια ιδιαίτερη περίπτωση. Και αναγκάστηκα ο ίδιος και απευθύνθηκα στο Συνήγορο του Πολιτη ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες και μπόρεσε το παιδί να περάσει επιτροπή μετά από δυο μήνες"

Η παραπάνω περίπτωση δεν είναι μοναδική στο είδος της.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στις περιπτώσεις που πρέπει να ανανεώσουν την πιστοποίηση αλλά και σε εκείνες που αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά πρόβλημα αναπηρίας.

Όπως είπαν στο Flashnews.gr, υπεύθυνοι μέσα από κοινωνική υπηρεσία, υπήρχε περίπτωση ανθρώπου που αρρώστησε, είχε ΟΑΕΕ και για ένα χρόνο δεν μπορούσε να πάρει ούτε τα φάρμακά του λόγω καθυστέρησης της επιτροπής. Οι υπέυθυνοι της υπηρεσίας του έδιναν φάρμακα από το κοινωνικό φαρμακείο και ο ίδιος ζούσε με συσσίτιο.

Και η πρόεδρος του σωματείου ατόμων με αναπηρία Νομού Χανίων, Αμαλία Μπασιά, τονίζει στο Flashnews.gr ότι: "Ιδιαίτερα οι περιπτώσεις αναπήρων που παίρνουν προνοιακά επιδόματα, δεν έχουν άλλο εισόδημα. Δεν μπορούν να πληρώσουν συμετοχή στα φάρμακα, δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι και οι ιδιοκτήτες τους βγάζουν έξω από κάτω δωματιάκια που νοικιάζουν και τρώνε στο συσσίτιο".

Ήταν στραβός ο γιαλός, αρμενίσαμε και στραβά

Στο παρελθόν υπήρχαν ουκ ολίγες επιτροπές, για παράδειγμα μια για το ΙΚΑ, άλλη για την Πρόνοια, άλλη για τον ΟΠΑΔ κοκ.

Υπήρχαν περιπτώσεις ανθρώπων που έπρεπε να περάσουν από όλες τις επιτροπές οι οποίες κάποιες φορές έβγαζαν και διαφορετικές αποφάσεις.

Το γεγονός ότι υπάρχει πλέον μόνο το ΚΕΠΑ για όλα τα ταμεία, είναι θετικό αρκεί βέβαια το σύστημα να μπορεί να λειτουργήσει σωστά κεντρικά.

Οι γιατροί κληρώνονται δυο ημέρες πριν και δεν προέρχονται από τον τόπο του ασθενούς για λόγους φερεγγυότητας.

Ωστόσο όπως υποστηρίζει η κα. Μπασιά: "Πληρώνονται λίγα χρήματα οι γιατροί αυτοί για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές, με αποτέλεσμα να μην προσέρχονται. Έτσι δύσκολα βρίσκονται γιατροί. Επιπλέον το σύστημα, είναι υδροκέφαλο. Τα παιδιά στο ΚΕΠΑ κάνουν εξαιρετική δουλειά. Όμως στον ΕΟΠΠΥ τα πάντα είναι δυσκίνητα. Τους έπεσαν πολλά τα ταμεία..."

Προφανώς η στάση του κράτους απέναντι στους αναπήρους παραπέμπει σε κάτι όπως "Δεν θέλει κόπο, θέλει χρόνο". Μήπως η δική μας απάντηση προς το κράτος θα έπρεπε να είναι "Δεν θέλει... χρόνο, θέλει τρόπο";



Πηγή: http://www.newsnowgr.com
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΥΔΑΠ προσλαμβάνει 120 εποχικούς υπαλλήλους


Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια οχτώ μηνών.

Την πρόσληψη 120 εποχικών υπαλλήλων προωθεί η ΕΥΔΠΑ σε Αθήνα και Πειραιά.

Η πρόσληψη θα γίνει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών και εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ στην Αττική.

Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια οχτώ μηνών.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 15 έως 24 Οκτωβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό θα έχουν υποψήφιοι ηλικίας 18 ως 65 ετών.

Οι θέσεις:

Καταμέτρησης και Ελέγχου Καταναλώσεων Αθηνών
28 ΔΕ Καταμετρητών

Καταμέτρησης και Ελέγχου Καταναλώσεων Πειραιώς
22 ΔΕ Καταμετρητών

Υπηρεσίες Αθηνών
43 ΥΕ Εργατών

Υπηρεσίες Πειραιά
27 ΥΕ Εργατών

Για τις θέσεις των καταμετρητών ζητούνται:

1. Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

2. Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: i) επεξεργασίας κειμένων, ii) υπολογιστικών φύλλων και iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 15 έως 24 Οκτωβρίου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικτυακή καμπάνια από Έλληνες της Διασποράς


«I Am One Greece».

Επικοινωνιακή καμπάνια με τον τίτλο «I Am One Greece» για την Ελλάδα και τους Έλληνες δημιούργησαν οι συμπατριώτες μας που ζουν και εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε αυτήν συμμετέχουν άτομα που συμβολίζουν το ελληνικό όνειρο, σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Η καμπάνια παρουσιάστηκε πρόσφατα και σύμφωνα με τους δημιουργούς της έχει ως στόχο την κινητοποίηση όλων των Ελλήνων της διασποράς. 


Περισσότερα σε αυτή την σελίδα: http://onegreece.org/




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση 50% του φόρου μεταβίβασης


Απομακρύνεται το ενδεχόμενο κατάργησής του.

Σε μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων συγκλίνουν οικονομικό επιτελείο και τρόικα, καθώς φαίνεται πως επί του παρόντος απομακρύνεται το ενδεχόμενο κατάργησής του, στο οποίο επέμεναν αρχικά οι εταίροι μας.

Σύμφωνα με το Έθνος, από την 1η Ιανουαρίου θα μειωθεί ο φόρος κατά 50%, όπως προβλέπει το βασικό σενάριο του υπουργείου Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι η τρόικα επιχειρεί να αλλάξει το μοντέλο φορολόγησης των ακινήτων στην Ελλάδα με μεταφορά του μεγαλύτερου φορολογικού βάρους στην κατοχή και παράλληλη ελάφρυνση των μεταβιβάσεων ακινήτων.

Ετσι επέμενε από την έναρξη του τρέχοντος ελέγχου της ελληνικής οικονομίας σε κατάργηση του φόρου στις μεταβιβάσεις.

Σήμερα ο φόρος ανέρχεται στο 8% για αντικειμενική αξία ακινήτου ως 20.000 ευρώ και φτάνει στο 10% για αντικειμενική αξία άνω των 20.000 ευρώ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε κρεμασμένος, με κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του…


Νέα δεδομένα στην αυτοκτονία του Άριελ Κάστρο.

Ευθύνες των φρουρών αποκαλύπτει μια νέα αναφορά της φυλακής του Οχάιο σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Άριελ Κάστρο, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο 52χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την απαγωγή, το βιασμό και το βασανισμό τριών γυναικών τις οποίες κρατούσε φυλακισμένες για χρόνια στο σπίτι του στο Κλίβελαντ. 

Βρέθηκε κρεμασμένος, με κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του…

Ο γνωστός σαν «απαγωγέας του Κλίβελαντ» κρατούνταν σε απομόνωση στο Correctional Reception Center του Orient, στο Οχάιο, και βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο κελί του. Αν και βρίσκονταν υπό καθεστώς ενισχυμένης επίβλεψης, με τους φρουρούς του να κάνουν περιπολίες ανά μισή ώρα, η νέα αναφορά που έρχεται από το σωφρονιστικό κατάστημα επιρρίπτει ευθύνες στους φύλακες.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, οι βάρδιες δεν ολοκληρώθηκαν όπως προβλέπονταν τη νύχτα του απαγχονισμού. Επιπλέον, οι φύλακες είχαν προχωρήσει σε ψευδείς καταγραφές στο βιβλίο καταγραφών.

Δύο φρουροί, οι Caleb Ackley και Ryan Murphy βρίσκονται ήδη σε υποχρεωτική άδεια μετ' αποδοχών, καθώς διενεργείται έρευνα. Οι δύο είχαν υπηρεσία όταν ο Κάστρο αυτοκτόνησε.

Επιπλέον, η αναφορά κάνει λόγο για «σημαντική καθυστέρηση» στην άφιξη του ασθενοφόρου. Η συμφωνία με τον πάροχο άμεσης ιατρικής βοήθειας προέβλεπε την ανταπόκριση σε 15 λεπτά, ωστόσο τη βραδιά του θανάτου χρειάστηκαν 34 λεπτά. Επιπλέον, ο Κάστρο δεν βρίσκονταν στο δρόμο για το νοσοκομείο για τουλάχιστον μία ώρα από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε.

Τέλος, στην αναφορά σημειώνεται ότι ο Κάστρο βρέθηκε κρεμασμένος, ενώ είχε κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του. Η πληροφορία αυτή ήταν που οδήγησε τις αρχές να πιστέψουν ότι ο Κάστρο είναι πιθανό να πέθανε από ασφυξία για ερωτική αυτοϊκανοποίηση.


Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκαν το σώμα του γιου τους παραγεμισμένο με εφημερίδες!


Μυστήριο με θάνατο 17χρονου.

Δεν έχει τελειωμό ο εφιάλτης για δύο γονείς από τη Valdosta της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, που έχασαν τον 17χρονο γιο τους.

Ο Kendrick Johnson πέθανε τον Ιανουάριο εξαιτίας ενός ατυχήματος στο σχολείο του, σύμφωνα τουλάχιστον με το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήχθη. Το πόρισμα των γιατρών που εξέτασαν το νεαρό ήταν πως πέθανε από ασφυξία αφού κόλλησε σε ένα τυλιγμένο στρώμα γυμναστικής, ενώ προσπαθούσε να πιάσει ένα παπούτσι.

Βρήκαν το σώμα του γιου τους παραγεμισμένο με εφημερίδες!

Ωστόσο, οι γονείς του, Kenneth και Jacquelyn Johnson δεν έκαναν δεκτή την παραπάνω εξήγηση. Τον Ιούνιο κατάφεραν να πάρουν δικαστική απόφαση, που τους επέτρεπε την εκταφή του σώματος του νεαρού και τη διεξαγωγή δεύτερης αυτοψίας. Ο ιδιώτης γιατρός που επιχείρησε να πραγματοποίησε την αυτοψία όμως, δεν μπόρεσε ποτέ να ολοκληρώσει τη διαδικασία, καθώς τα εσωτερικά όργανα του νεαρού έλλειπαν και το σώμα ήταν παραγεμισμένο με εφημερίδες!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του CNN, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, τα εσωτερικά όργανα αφαιρούνται προκειμένου να εξεταστούν και εν συνεχεία επιστρέφονται για την ταφή.

«Δεν είμαι σίγουρος ποιος δεν επέστρεψε τα όργανα στο σώμα», δήλωσε ο παθολόγος Bill Anderson που θα πραγματοποιούσε τη δεύτερη αυτοψία. «Γνωρίζω όμως ότι όταν πήραμε το σώμα, τα όργανα δεν ήταν εκεί», εξήγησε.

Δύο ήταν αυτοί που είχαν το σώμα του Kendrick πριν την ταφή. Το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια που πραγματοποίησε και την πρώτη αυτοψία και το γραφείο κηδειών που ανέλαβε την ταρίχευση και την ταφή.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Ερευνών δήλωσε πως «τα όργανα τοποθετήθηκαν στο σώμα του Johnson, το σώμα κλείστηκε και έπειτα δόθηκε στο γραφείο κηδειών». Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του γραφείου αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο στο CNN. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης Antonio Harrington δήλωσε ότι το γραφείο δεν έλαβε ποτέ τα όργανα του νεαρού. Ισχυρίστηκε πως «τα όργανα καταστράφηκαν με φυσικό τρόπο» εξαιτίας της στάσης του σώματος του Kendrick όταν πέθανε και πως «πετάχτηκαν από τον ανατόμο πριν το σώμα σταλεί πίσω στη Valdosta».

Η ταρίχευση ενός σώματος με παλιές εφημερίδες «σαν να είναι ένα κάδος σκουπιδιών», όπως δήλωσε η μητέρα, δεν αποτελεί την προβλεπόμενη τακτική. Μάλιστα ο πρόεδρος της εθνικής ένωσης ιατρών, δήλωσε πως «δεν έχω πότε ακούσει για αυτή την πρακτική».


Διαβάστε περισσότερα...

Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στο δήμο Τρίπολης


Έτοιμος να λειτουργήσει στα μέσα του επόμενου μήνα.

Στη διαμόρφωση ενός κτιρίου, στην Κερασίτσα Τεγέας, σε ξενώνα φιλοξενίας γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας, προχωρά ο δήμος Τρίπολης.

Ο ξενώνας θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει στα μέσα του επόμενου μήνα και θα υποστηρίξει τα δύο Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών θυμάτων βίας, που λειτουργούν στην Τρίπολη και την Καλαμάτα, μεριμνώντας για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της δομής, αφού έχει, ήδη, ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μέρους του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού και βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία επαναπροκήρυξης μίας θέσης ψυχολόγου.

Στον ξενώνα θα φιλοξενούνται γυναίκες μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, εφόσον οι Αρχές κρίνουν αναγκαίο ότι πρέπει να απομακρυνθούν από την οικογενειακή τους εστία, λόγω της βίας που υφίστανται.

Το έργο έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω της πράξης «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013». Ο συνολικός προϋπολογισμός για τη δημιουργία και τη λειτουργία του ξενώνα ανέρχεται σε 700.000 ευρώ εκ των οποίων 100.000 ευρώ αφορούν τη διαμόρφωση του χώρου και την προμήθεια των επίπλων.



Διαβάστε περισσότερα...

Τον τσίμπησε η πιο δηλητηριώδης αράχνη της Αγγλίας


«Είμαι απλά τυχερός που έχω ακόμη το πόδι μου», δηλώνει ο άντρας.

Ολέθριο παραλίγο να φανεί το τσίμπημα μιας αράχνης, για έναν Βρετανό. Ο Ricki Whitmore δέχτηκε το τσίμπημα της πιο δηλητηριώδους αράχνης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο 39χρονος διακοσμούσε μια σχολική αίθουσα, όταν με τις κινήσεις του «ενόχλησε» τη φωλιά μιας αράχνης του γένους Steatoda (false widow spider). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η αράχνη να τον τσιμπήσει στο πόδι, το οποίο έγινε διπλάσιο από το πρήξιμο. Ο πόνος ήταν αφόρητος.

«Υπήρξε ένας πολύ έντονος πόνος και έπειτα το πόδι μου άρχισε να πρήζεται. Κατάφερα να πάω σπίτι, αλλά όταν έφτασα ο μηρός μου είχε γίνει διπλάσιος», περιγράφει ο άντρας στη Daily Star.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί με χειρουργική επέμβαση, αφαίρεσαν το δηλητήριο από το μηρό του. Ωστόσο, θα χρειαστούν άλλες 8 επεμβάσεις τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου οι γιατροί να «ξεπλύνουν» το δηλητήριο.

Ο Ricki Whitmore θα χρειαστεί εξάμηνη φυσιοθεραπεία για να περπατήσει ξανά, ενώ παραδέχεται πως «είμαι απλά τυχερός που έχω ακόμη το πόδι μου».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έγινε «αστροναύτης» μόνο με ένα μπαλόνι


Ο 28χρονος μιλά στο newsbeast.gr για το εγχείρημά του.

Ο Κωνσταντίνος Ταματέας προσεγγίζει το διάστημα με διαφορετικό τρόπο. Φωτογραφίζει την Ελλάδα από την Στρατόσφαιρα.

Ο 28χρονος που είναι απόφοιτος της Σχολής Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και σήμερα εργάζεται σε εταιρεία πληροφορικής μοιράζεται εκατοντάδες φωτογραφίες της γης από ψηλά στο Διαδίκτυο. Σηκώνει μετεωρολογικά μπαλόνια και τα συστήματα που υπάρχουν μέσα σε αυτά λειτουργούν και ως κάμερες.

Ο νέος που πραγματοποιεί το όνειρό του να «ταξιδεύει» στο διάστημα με τον δικό του τρόπο, μιλά στο newsbeast.gr για τις δύο αποστολές που έκανε, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, το κόστος τους καθώς και τα νέα του «ταξίδια».

-Πώς αποφασίσατε να φωτογραφίζετε την Ελλάδα από την στρατόσφαιρα;
«Αγαπάω πάρα πολύ το διάστημα και επειδή ασχολούμαι και με την αστρονομία ερασιτεχνικά, αυτός ο τρόπος, για μένα, είναι ο μοναδικός για να προσεγγίσω το διάστημα με δικά μου μέσα. Όλα αυτά που χρησιμοποιώ, τα φτιάχνω σπίτι μου. Υπάρχει δική μου έρευνα για ανάπτυξη. Αγοράζω πράγματα, τα συναρμολογώ, τα κολλάω, τα προγραμματίζω. Και πιστέψτε με, για να γίνει όλο αυτό, χρειάζεται αρκετός χρόνος».

-Μπορείτε να μας περιγράψετε τη διαδικασία;
«Έχουμε αυτό το μετεωρολογικό μπαλόνι και το φουσκώνουμε με ήλιο. Αυτό φουσκώνει και γίνεται μεγάλο. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι γίνεται τόσο όσο ένα αυτοκίνητο smart. Κάτω από αυτό με σκοινιά, δένουμε ένα αλεξίπτωτο και κάτω από το αλεξίπτωτο δένουμε το φορτίο, την κάψουλα που λέμε, η οποία περιέχει μέσα τις κάμερες, τα ηλεκτρονικά κ.ά. Αυτό στη συνέχεια το αφήνουμε. Δηλαδή το ελευθερώνουμε από το έδαφος και αυτό υψώνεται προς τα πάνω. Είναι, για παράδειγμα, όπως η μπουρμπουλήθρα που από το νερό κάτω, ανεβαίνει προς τα πάνω και θα βγει στην επιφάνεια. Έτσι ακριβώς δουλεύει και το μπαλόνι. Όταν φτάσει στην επιφάνεια της ατμόσφαιρας, πάνω πάνω, θα σκάσει το μπαλόνι και αρχίζει και κάνει ελεύθερη πτώση το αλεξίπτωτο με την κάψουλα. Όταν αρχίζει και μπαίνει στην πυκνή ατμόσφαιρα σιγά σιγά, ανοίγει μόνο το αλεξίπτωτο και μειώνει κατά πολύ την ταχύτητα της κάψουλας. Η διαδρομή αυτή που θα πάρει, με την άνοδο και την κάθοδο, είναι ανεξέλεγκτη. Πέφτει το φορτίο κάτω στο έδαφος και με τα ηλεκτρονικά που έχω βάλει μέσα, με κάτι τηλεμετρίες που δουλεύουν βάσει GPS, λαμβάνω τα δεδομένα στον υπολογιστή μου, που τον έχω μέσα στο αυτοκίνητο γιατί ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα. Βλέπω που έχει πέσει και πάμε στο σημείο και το ψάχνουμε. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο, ανεβαίνουμε και σε βουνά αν χρειαστεί και πάμε ακριβώς στο σημείο που έχει πέσει για να το πάρουμε».

-Είστε μόνο σε αυτό σας το εγχείρημα;
«Στην πρώτη αποστολή που είχα κάνει πέρυσι, ναι. Τα ξεκίνησα όλα μόνος μου. Μετά την πρώτη αποστολή και επειδή το αγάπησε πολύ ο κόσμος και επειδή τους άρεσαν και οι φωτογραφίες, άρχισαν να μου στέλνουν και κάποια χρήματα. Ιδιώτες οι περισσότεροι. Έτσι, ξεκίνησα κι εγώ τη δεύτερη αποστολή. Τώρα, στο τέλος μάλιστα, με προσέγγισαν δύο εταιρείες, οι οποίες θέλησαν να συνδράμουν γιατί τους άρεσε αυτό που κάνω. Ο ένας μου έδωσε μια βιντεοκάμερα και ο άλλος μου κάλυψε τα έξοδα της αποστολής, δηλαδή τα αναλώσιμα, το ήλιο, τη βενζίνη, κ.ά, τα οποία είναι πάρα πολύ ακριβά. Αυτά μόνο στοιχίζουν περίπου 500 ευρώ».

-Τώρα ετοιμάζετε και τρίτη αποστολή;
«Ετοιμάζω την επόμενη, ναι. Μάλλον, θα γίνει του χρόνου».

-Έχετε σκεφτεί ποιος θα είναι ο προορισμός του επόμενου «ταξιδιού»;
«Πέρυσι, το είχαμε πετάξει από τη Θεσσαλονίκη. Φέτος, το πετάξαμε από την Καρδίτσα γιατί ήθελα να βγάλω νέα πλάνα. Δεν έχει κανένα νόημα να το πετάξω από τη Θεσσαλονίκη γιατί θα βγάλει πάλι τις ίδιες φωτογραφίες. Για το τρίτο ταξίδι, δεν έχω αποφασίσει ακόμη τον προγραμματισμό. Έχω πολύ χρόνο μπροστά μου αλλά η βασική ιδέα είναι άλλο μέρος για να βγάλουμε διαφορετικές φωτογραφίες. Σκέφτομαι να πάω νοτιότερα όμως».

-Ποια είναι τα επαγγελματικά σου όνειρα για το μέλλον;
«Εργάζομαι ήδη σε εταιρεία πληροφορικής και είμαι απόφοιτος της Σχολής Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Πέρα από αυτά, ασχολούμαι και με το χόμπι μου. Αυτό μου το χόμπι μάλιστα μου τρώει και τον περισσότερο χρόνο και τα περισσότερα χρήματα».

-Πόσες ώρες χρειάζονται κα πόσα χρήματα απαιτούνται για να γίνει μία αποστολή;
«Την πρώτη φορά, επειδή δεν είχα τίποτα έτοιμο και τα έφτιαξα όλα μόνος μου, έφυγαν πολλά χρήματα στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, όπως είχα υπολογίσει, ξόδεψα περίπου 3.000 ευρώ. Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο “ταξίδι” κράτησε τρία χρόνια. Η δεύτερη αποστολή κόστισε περίπου 500 ευρώ και την ετοίμασα μέσα σε ένα μήνα. Δεν είχε όμως κάτι καινούργιο η δεύτερη αποστολή. Η τρίτη αποστολή, στην οποία θα προσθέσω κάποια πράγματα, υπολογίζω ότι θα κοστίσει περίπου 1.000 ευρώ και περίπου ένα χρόνο για να την προετοιμάσω. Κι αυτό γιατί θα φτιάξω κάποια πράγματα από την αρχή».

-Το κίνητρο για τα «ταξίδια» ήταν ότι σας άρεσε η αστρονομία;
«Το κίνητρο αρχικά είναι οι φωτογραφίες. Ασχολούμαι και σαν φωτογράφος ερασιτεχνικά. Είναι οι μοναδικές φωτογραφίες που δεν τις έχει βγάλει κανείς ποτέ. Και επειδή ασχολούμαι και με το διάστημα, είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός. Να ασχοληθώ δηλαδή και με το διάστημα και με τη φωτογραφία και με όλα αυτά. Έχω τραβήξει περίπου 500 καλές φωτογραφίες και έχω φτιάξει βίντεο διάρκειας δύο ωρών. Εύχομαι να συνεχίσω το εγχείρημά μου».
















Η παρουσία της δουλειάς του Κ. Ταματέα μέσα απ' το πρόγραμμα του slaros στη διεύθυνση: www.facebook.com/slaros.project

Αξίζει να σημειωθεί ότι επελέγη σαν «Earth Science Picture of the Day», http://epod.usra.edu/blog/2013/09/high-altitude-balloon-burst.html

Δείτε τα βίντεο του








Διαβάστε περισσότερα...

Μαστίγωσε το γιο του μέχρι θανάτου


Ακόμα μία ιστορία που σοκάρει βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πατέρας μαστίγωσε μέχρι θανάτου τον 12χρονο γιο του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Συγκεκριμένα, ο άνεργος πρώην ναρκομανής, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πατέρας μαστίγωσε μέχρι θανάτου τον γιο του με καλώδιο, επειδή είχε κακούς βαθμούς στο σχολείο.

Ο δράστης παραδέχθηκε την πράξη του ενώπιον του δικαστηρίου λέγοντας πως «όχι μόνο μου απέκρυψε το γεγονός (σ.σ. των κακών βαθμών), αλλά μου έκρυψε τη βαθμολογία του και μου είπε ψέματα. Γι αυτό και έπρεπε να τον συνετίσω γιατί δεν τον ανέθρεψα με αυτόν τον τρόπο».

Όπως ανέφεραν αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση «ο πατέρας δεν είχε αφήσει σημείο στο σώμα του παιδιού που να μην το έχει χτυπήσει μέχρι που αυτό έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε».

Το παράδοξο είναι ότι ο πατέρας καταδικάστηκε μόνο σε τρία χρόνια κάθειρξη και όχι σε θανατική ποινή γιατί οι φόνοι εκ προθέσεως στα Αραβικά Εμιράτα τιμωρούνται ανάλογα με το αν η οικογένεια του θύματος ζητήσει εκδίκηση. Και επειδή σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι οι υπόλοιποι συγγενείς του μικρού δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο, ο δράστης θα μείνει μόνο τρία χρόνια στη φυλακή.


Διαβάστε περισσότερα...

Ρύθμιση «ανάσα» για τα δάνεια του ΟΕΚ


Ρύθμιση – ανάσα των στεγαστικών δανείων, με επιδοτούμενο επιτόκιο  που είχαν χορηγηθεί σε δικαιούχους του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Σε σημερινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, οριστικοποιήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή των δανειοληπτών στη ρύθμιση η οποία αφορά 97.343 ενεργά δάνεια και όλες τις συμβεβλημένες με τον τ. ΟΕΚ τράπεζες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότη­τας, Θανάσης Σκορδάς, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Γιώργος Στεργίου, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χρήστος Γκόρ­τσος, ο διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώρ­γος Καμπουράκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θόδωρος Αμπατζόγ­λου.

Βάσει της ρύθμισης, οι τράπεζες θα δέχονται επιμήκυνση των δανείων κατά μέγιστο 10 έτη, χωρίς να χάνεται η επιδότηση επιτοκίου και, έτσι, θα επιτυγ­χάνεται μία σημαντική μείωση στη μηνιαία καταβαλλόμενη τοκοχρεολυτική δόση που – κατ’ εκτίμηση - θα κινηθεί μεσοσταθμικά στο 50% (ανάλογα και σε ποιο έτος ζωής του δανείου βρίσκεται).

Δικαιούχοι ένταξης στη ρύθμιση είναι όλοι οι δανειολήπτες οι οποίοι δεν έχουν υπερβεί το συμβατικό χρόνο διακοπής των 180 ημερών.

Τα δάνεια αυτά ήταν 15ετούς διάρκειας, χορηγούμενα από συμβεβλημένες με τον τ. ΟΕΚ Τράπεζες, με επιδότηση επιτοκίου από τον τ. ΟΕΚ για τα πρώτα 9 έτη.

Τα τελευταία δάνεια αυτού του προγράμματος χορηγήθηκαν το 2011. Ως γνωστόν, ο ΟΕΚ καταργήθηκε το Φεβρουάριο του 2012 με το ν.4046/’12.

Στη συνέχεια, με το ν. 4144/’13 κατέστη καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ ο ΟΑΕΔ, ο οποίος σήμερα έχει και την αρμοδιότητα.

Για την υλοποίηση της ρύθμισης, θα ακολουθήσουν:

- Νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα αναληφθεί εντός του μηνός Οκτωβρίου.

- Έκδοση Κ.Υ.Α. του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ρύθμισης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με παρότρυνση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, εργαστήκαμε αθόρυβα, αλλά εντατικά και παρουσιάζουμε σήμερα μία ακόμη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία.

Μία ρύθμιση, βαθιά ανάσα σε 97.343 οικογένειες εργαζομένων που έχουν λάβει στεγαστικά τραπεζικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Αυτό επετεύχθη, χάρη στην αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, το διοικητή του ΟΑΕΔ και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τους οποίους και ευχαριστώ όλους δημόσια.

Το επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά. Δημιουργούμε σε στέρεες βάσεις και με όρους δικαιοσύνης, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, έναν ισχυρό ιστό κοινωνικής προστασίας. Χτίζουμε από την αρχή το κοινωνικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας.

Γι΄ αυτό το λόγο, με μεθοδικότητα και σχέδιο, ήδη τους προηγούμενους μήνες:

- Θεσπίσαμε οικογενειακά επιδόματα που δίνονται πλέον από το πρώτο και το δεύτερο παιδί, χωρίς γραφειοκρατία, στοχευμένα και με απόλυτα διαφανή τρόπο.

- Διασφαλίσαμε τη συνέχιση λειτουργίας των κέντρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και θεσπίσαμε το καινοτόμο πρόγραμμα «Κατ΄ οίκον Κοινωνική Φροντίδα».

- Καλύψαμε συνολικά τις οικογένειες, που δικαιούνταν το πρόγραμμα βρε­φονηπιακών σταθμών.

- Επεκτείναμε το βοήθημα ανεργίας και στους αυτοαπασχολούμενους.

- Επαναφέραμε το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού και

- Καθιερώσαμε, για πρώτη φορά, ετήσια κατασκηνωτικά προγράμματα για παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Σήμερα, συνεχίζουμε, παρουσιάζοντας αυτή τη σημαντική ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον ΟΕΚ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, φέρνουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Μία σημαντική κοινωνική καινοτομία, ένα νέο και ολοκληρωμένο θεσμό που θα αποτελέσει τον ισχυρό πυλώνα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα του αύριο».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Θανάσης Σκορδάς, δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή κυβερνητική πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια των βελτιώσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και των διευκολύνσεων για τους ενήμερους δανειολήπτες, που θεσπίσαμε τον Ιούνιο.

Αποτελεί ουσιαστική ελάφρυνση για 97.343 οικογένειες βιοπαλαιστών, που τα φέρνουν πέρα με μεγάλη δυσκολία.

Όλοι όσοι μας ακούν, ένα πράγμα πρέπει να ξέρουν: Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για να στηρίξουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη με τη λήψη και άλλων δράσεων».

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χρήστος Γκόρ­τσος, ανέφερε τα εξής:
«Με την προτεινόμενη ρύθμιση, ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα δανειοληπτών και, όπως μόλις προαναφέρθηκε, η μείωση της δόσης για τους ενδιαφε­ρόμενους δανειολήπτες αυτής της συγκεκριμένης κατηγορίας θα είναι εξαιρετικά σημαντική και μεσοσταθμικά υπολογίζουμε ότι θα είναι της τά­ξης του 50%.

Πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι τα πιστωτικά ιδρύματα θα στηρίξουν απόλυτα τη συγκεκριμένη ενέργεια και θα εφαρμόσουν απόλυτα τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και να τονίσω, τέλος ότι οι τράπεζες ήδη από την αρχή της κρίσης, την οποία βιώνουμε, από το 2009-2010, προβαίνουν σε εξαιρετικές και ευνοϊκές ρυθμίσεις για κάθε κατηγορία δανείων και για τις επιχειρήσεις και για τα νοικοκυριά, για την πελατεία τους, δηλαδή, συναισθανόμενες απόλυτα τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία».

Επίσης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε: «Η σημερινή δράση μας δίνει λύση σε χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι, μέσω της επιμήκυνσης, θα πληρώνουν σημαντικά μικρότερη δόση κάθε μήνα. Δι­ευκολύνουμε μία μεγάλη και οικονομικά ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και έχουμε μεγάλη ελάφρυνση των οικονομικών βαρών της. Οι δράσεις μας έχουν ως κριτήριο το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον και τη διευκόλυνση των οικονομικά ευαίσθητων ομάδων».



Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρή βρέθηκε η Ντε Βιγιότα


Νεκρή στο ξενοδοχείο που έμενε στη Σεβίλλη βρέθηκε η Μαρία ντε Βιγιότα τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στο πένθος βυθίστηκε ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Νεκρή βρέθηκε η Ντε Βιγιότα

Στο πένθος βυθίστηκε ο μηχανοκίνητος κόσμος για ακόμη μια φορά.

Η Μαρία ντε Βιγιότα, πρώην πιλότος, βρέθηκε νεκρή στο ξενοδοχείο που έμενε στη Σεβίλλη τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η 33χρονη Ισπανίδα βρίσκονταν στη Σεβίλλη στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου της «Η ζωή είναι δώρο», το οποίο είχε γράψει μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε τον Ιούλιο του 2012, κατά τη διάρκεια δοκιμών με την Marussia. Τότε η Ισπανίδα είχε «χάσει» το δεξί της μάτι.

Μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook η οικογένεια της επιβεβαίωσε την τραγική είδηση, «Η Μαρία μας άφησε. Έπρεπε να πάει στον ουρανό, όπως οι άγγελοι. Ευχαριστούμε το Θεό που μας επέτρεψε να ζήσουμε μαζί της ενάμιση χρόνο ακόμη».

Η Μαρία ντε Βιγιότα γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1980. Τα πρώτα της βήματα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό τα έκανε το 2001 όταν συμμετείχε στο πρωτάθλημα F3. Έπειτα συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Ferrari Chalenge, WTCC, το ισπανικό πρωτάθλημα και στο πρωτάθλημα της superleague formula.

To 2012 ανακοινώθηκε ως πιλότος δοκιμών από την Marussia, ωστόσο η θητεία της στα γκριντ της Formula 1 δεν διήρκησε πολύ, αφού το σοβαρό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια δοκιμών έβαλε τέλος στην καριέρα της.


Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικό ιατρείο εμπόρων


Κοινωνικό Ιατρείο για τους ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους εγκαινιάζουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τη ΓΣΕΒΕΕ το οποίο θα λειτουργήσει ως Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Κέντρο της Αθήνας.

Αριθμώντας ήδη 28.000 ιατρικές επισκέψεις, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, αποτελεί τον κεντρικό άξονα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Αττική για όλους τους Ανασφάλιστους και του Απόρους. Μέσα από το ίδιο το Ιατρείο, όσο και από τα Παραρτήματά του σε δήμους όπως στο Μαρούσι, στο Ηράκλειο, στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στη Βούλα, καθώς και στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τώρα στη ΓΣΕΒΕΕ, παρακολουθούνται πρωτοβάθμια χιλιάδες ανασφάλιστοι ασθενείς που βρίσκουν «καταφύγιο ζωής» σε γιατρό και φάρμακα, αγαθά που οικονομικά δε θα μπορούσαν να τα αντέξουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 350.000 ανασφάλιστοι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1.000.000 πολίτες (άμεσα ασφαλισμένοι και προστατευόμενα μέλη) να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παράλληλα σε πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους στον ΟΑΕΕ, 3 στους 10 ασφαλισμένους (32,1%) δηλώνουν ότι πάντα πληρώνουν από τη τσέπη τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα τελευταία 1-2 χρόνια, ενώ συνολικά πάνω από τους 6 στους 10 ερωτηθέντες (65,1%), απαντά ότι έχει χρειαστεί να επιβαρυνθεί οικονομικά. Επιπλέον σχεδόν οι μισοί ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ που συμμετείχαν στην έρευνα (54,1%), απαντούν ότι εάν δεν είχαν πρόσβαση στην περίθαλψη λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας, θα αναγκάζονταν να πληρώσουν για τις ιατροφαρμακευτικές παροχές, ενώ μόλις οι 3 στους 10 (33,9%), θα είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους μέσω ιδιωτικής ασφάλισης υγείας

3.000 φάρμακα την ημέρα φεύγουν από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο οποίο προσέρχονται 200-300 άτομα καθημερινά για να λάβουν τη φαρμακευτική τους αγωγή. Παράλληλα, περισσότεροι από 50 ασθενείς την ημέρα εξετάζονται από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ενώ εργαστηριακές εξετάσεις γίνονται σε 80 ασθενείς το μήνα.

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00 θα τελεστούν τα εγκαίνια του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’, στα Ιατρεία του Παραρτήματος, Καποδιστρίου 24. Το Παράρτημα ξεκινά τη λειτουργία του με δύο βασικές εκστρατείες προληπτικής ιατρικής που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή 5 διαφορετικών ειδικοτήτων παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ορθοπαιδικού και βιοπαθολόγου) στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι.



Διαβάστε περισσότερα...