Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Μια ελληνική πόλη στους πιο hot προορισμούς για το 2016


Η βρετανική Mirror δημοσίευσε τη λίστα με τους 10 πιο hot προορισμούς για το 2016. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Περού, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη καθώς το Μάτσου Πίτσου αποτελεί έναν ονειρικό προορισμό για τους περισσότερους. Η έκπληξη έρχεται με την συμμετοχή μιας πόλης της Πελοποννήσου στη λίστα, αφήνοντας απ’ έξω ελληνικούς προορισμούς όπως η Αθήνα, η Σαντορίνη και η Ρόδος. Η πιο hot ελληνική πόλη σύμφωνα με τη Mirror είναι η Καλαμάτα!

Δείτε τη λίστα αναλυτικά:

1. Μάτσου Πίτσου, Περού



Το Μάτσου Πίτσου ένας προορισμός – όνειρο για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Η μοναδική αποικιακή αρχιτεκτονική των Ίνκας αλλά και η πρωτεύουσα της χώρας Λίμα θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

2. Αβάνα, Κούβα



Με τις σχέσεις ΗΠΑ και Κούβας να γνωρίζουν άνθιση το τελευταίο διάστημα, είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφθεί κάποιος το νησί, πριν αρχίσουν να συρρέουν οι Αμερικάνους τουρίστες. Επισκεφθείτε το σπίτι του Χέμινγουεϊ, το εργοστάσιο παραγωγής πούρων, την Προστατευόμενη από την Unesco Old Havana αλλά και τις ειδυλλιακές παραλίες.

3. Κοτορ, Μαυροβούνιο



Πρόσφατα ανακηρύχθηκε από το LonelyPlanet ως ο κορυφαίος προορισμός για το 2016. Το παραμυθένιο Κοτόρ θα σας μαγέψει. Η όμορφη παραθαλάσσια πόλη που χτίστηκε μεταξύ 12 και 14ου αιώνα, με το παλιό λιμάνι και το βενετσιάνικο τείχος είναι μοναδικής ομορφιάς.

4. Μιανμάρ



Η Μιανμάρ έχει αυξήσει σημαντικά την δημοφιλία της τα τελευταία χρόνια. Είναι σαν να ταξιδεύετε πίσω στον χρόνο, αφού η Μιανμάρ ελάχιστα έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις του 21ου αιώνα.

5. Ισλανδία


Η γη της φωτιάς και του πάγου είναι στο ραντάρ των ταξιδιωτών τα τελευταία χρόνια. Παγετώνες, ηφαίστεια και θερμές πηγές αλλά και το πανέμορφο Ρέικιαβικ θα σας συναρπάσουν.

6. Κόστα Ρίκα



Είναι ο επίγειος παράδεισος της Λατινικής Αμερικής και ένας από τους καλύτερους προορισμούς. Πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο, ιδανικές και για σέρφινγκ αλλά και τροπικά δάση θα σας κόψουν την ανάσα.

7. Καλαμάτα



Η ήρεμη Καλαμάτα είναι γνωστή για τις ατελείωτες παραλίες, τις ελιές και το μέλι. Τα καθαρά και ζεστά νερά της είναι δημοφιλή στους κολυμβητές αλλά και σε όσους αγαπούν την ηλιοθεραπεία. Πολλές επιλογές σε νυχτερινή διασκέδαση, φαγητό αλλά και αρχαιολογικούς προορισμούς.

8. Σαν Χοσέ, ΗΠΑ



Βρίσκεται ανάμεσα στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι η ιδανική στάση για να μπορέσετε να μεταβείτε εύκολα στο Εθνικό Πάρκο Yosemite, στην οινοπαραγωγό περιοχή Νάπα και στον θρυλικό Pacific Coast αυτοκινητόδρομο.

9. Πουέρτο Ρίκο



Με περίπου 270 μίλια ακτογραμμής αποτελεί τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό. Στο Σαν Χουάν θα βρείτε εξαιρετικά εστιατόρια, όμορφες παραλίες, φανταστικά μπαρ και αξιόλογες γκαλερί.

10. Ινδία



Η εξωτική Ινδία είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κάποιος στην ζωή του.


Πηγή: http://www.ellines.com
Διαβάστε περισσότερα...

Το αγόρι που «θηλάζει» ξεσήκωσε το ίντερνετ


Γονείς αναρωτιούνται αν είναι φυσιολογικό, επισφαλές ή πορνογραφία.

Η φωτογραφία ενός μικρού αγοριού που προσποιείται πως θηλάζει το αδελφάκι του έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο με ορισμένους γονείς να λένε πως είναι κάτι φυσιολογικό, άλλους να θεωρούν τη φωτογραφία προσβλητική ή και πορνογραφική και κάποιους να επισημαίνουν ζητήματα ασφάλειας ή και ιδιωτικότητας.

Η εικόνα, που ανέβηκε από τη σελίδα Breastfeeding Mama Talk στο Facebook, δείχνει το μικρό αγόρι να μιμείται την κίνηση της μαμάς του όταν θηλάζει το αδελφάκι του. Η λεζάντα λέει: «Μην ανησυχείς μαμά, εγώ είμαι εδώ».



Περισσότεροι από 20.000 χρήστες έκαναν like στη φωτογραφία, η οποία έχει περισσότερα από 15.000 share, ωστόσο οι γνώμες είναι μοιρασμένες.

«Η φωτογραφία και η ιδέα είναι αρρωστημένη. Το να παίζουν με κούκλες, ναι, αλλά αυτό που κάνει είναι απλά νοσηρό», έγραψε μια γυναίκα.

«Είναι τουλάχιστον αηδιαστικό», έγραψε μία άλλη, «αν ήταν η μητέρα θα ήταν αλλιώς. Δεν θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα. Αλλά το να το επιτρέπεις στον αδελφό του, αυτό είναι απλώς αρρωστημένο. Δεν βλέπω τίποτα χιουμοριστικό», συνέχισε.

«Νέες μητέρες, αυτό δεν είναι χαριτωμένο, είναι αρρωστημένο και πρέπει να ξυπνήσετε και να δείτε τι είναι νορμάλ και τι όχι. Όποιος επιτρέπει κάτι τέτοιο χρειάζεται επειγόντως βοήθεια».

Μια γυναίκα χαρακτήρισε τη φωτογραφία «πραγματικά πορνογραφική» και μια άλλη σημείωσε: «Γιατί να θέλεις να συνδέσεις σεξουαλικές πράξεις με ένα παιδί; Τι τρέχει με τους ανθρώπους;».

Κάποιες γυναίκες έθεσαν περισσότερο το θέμα της ασφάλειας: «Μπορεί το μωρό να πάθει ασφυξία. Τότε θα έχεις τραυματίσει δύο παιδιά. Φαίνεται πως η κοινή λογική δεν είναι τόσο κοινή».

Άλλες είδαν στη φωτογραφία την ανάγκη οι γυναίκες να θηλάζουν χωρίς να είναι τα μεγαλύτερα παιδιά τους μπροστά.

«Λυπάμαι αλλά αυτές οι φωτογραφίες και αυτά τα παραδείγματα είναι ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες πρέπει να είναι μόνες όταν θηλάζουν. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι για να ντρέπεται μια γυναίκα αλλά πιστεύω πως είναι κάτι πολύ προσωπικό», έγραψε μία εξ αυτών.

Ένας άνδρας ενοχλήθηκε περισσότερο με τη δημόσια προβολή της φωτογραφίας. «Η μαμά μου πάντα θήλαζε μακριά από τα βλέμματα», εξήγησε, «πίστευε πως είναι μια προσωπική στιγμή. Καμία προσωπική στιγμή δεν θα πρέπει να μας επιβάλλεται με αυτόν τον τρόπο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καρύταινα, ταξίδι στο «Τολέδο της Ελλάδας»


Γνωρίστε το αρχοντικό χωριό της Γορτυνίας.

να από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσετε και να επισκεφτείτε. Η Καρύταινα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Ορεινής Αρκαδίας και είναι χτισμένη στην πλαγιά ενός βράχου αποτελώντας ένα πραγματικό στολίδι στην περιοχή.

Πολλοί μπορεί να την θυμάστε γιατί απεικονιζόταν στη μία πλευρά από το πεντοχίλιαρο, ενώ ο συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης την είχε χαρακτηρίσει ως «Τολέδο της Ελλάδας».

Το ιστορικό χωριό απέχει 54 χλμ. από την Τρίπολη, 20 χλμ. από τη Μεγαλόπολη και 17 από τη Στεμνίτσα και βρίσκεται σε υψόμετρο 550 μέτρων.

Το όμορφο χωριό ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει ιδιαίτερα για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα που του προσδίδουν τα παραδοσιακά σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες. Έχει αναγνωριστεί μάλιστα ως παραδοσιακός οικισμός.
Τι θα δείτε

Το κύριο και πιο γνωστό αξιοθέατο της Καρύταινας είναι το κάστρο της το οποίο είναι χτισμένο στην κορυφή του λόφου πάνω από τον οικισμό. Το μήκος του ξεπερνά τα 110 μέτρα και το πλάτος του τα 40 μέτρα. Τα τείχη του φτάνουν σε ύψος μέχρι τα 7 μέτρα και σε πλάτος μέχρι τα 2. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χρίστηκε τον 13ο αιώνα με εξαίρετες και σπάνιες βυζαντινές αγιογραφίες.

Γνωστή είναι και η Εκκλησία της Παναγιάς στο κάστρο που αποτελεί κτίσμα του και 11ου με 12ο αιώνα. Αν βρεθείτε στην περιοχή μην παραλείψετε να δείτε και να φωτογραφίσετε, κοντά στην Καρύταινα, τα δύο παραδοσιακά γεφύρια, το γεφύρι του Κούκου και το γεφύρι της Καρύταινας. Η Καρύταινα έχει εντυπωσιακή εικόνα όταν την αντικρίζει ο επισκέπτης από μακριά αλλά και μια φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά οικήματα που σε ταξιδεύει στο χρόνο.

Μπορεί να μην αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό αλλά αξίζει να την οργανώσετε ένα σαββατοκύριακο εκεί για να χαλαρώσετε και να γνωρίσετε την σημαντική ιστορία της. Τα λιθόκτιστα δρομάκια, τα παλιά πέτρινα σπίτια και τα βυζαντινά εκκλησάκια είναι το κύριο χαρακτηριστικό του χωριού. Εάν είστε πιο δραστήριος τύπος και σας αρέσει η περιπέτεια πρέπει να ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ στον Αλφειό και τον Λούσο. Αναζητήστε προσεγμένους ξενώνες στην περιοχή για τη διαμονή σας.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ζευγάρι που τα παράτησε όλα ακολουθώντας το όνειρό του


Γυρίζουν τις ΗΠΑ με το «τροχόσπιτό» τους και παρέα τα δυο σκυλιά τους - Δείτε φωτογραφίες.

Οι Kelly Tousley και Curtiss O'Rorke Stedman αποφάσισαν το 2014 να σταματήσουν να πληρώνουν ενοίκιο. Το ζευγάρι επέλεξε να παρατήσει τη δουλειά του και τα χρήματα που έδινε για το σπίτι του να τα δίνει σε καύσιμα, γυρίζοντας τις ΗΠΑ συντροφιά με τα δύο σκυλιά του.

Το μεταφορικό τους μέσο είναι ένα μικρό αλλά ζεστό «κουτί» μεταφοράς εμπορευμάτων που ρυμουλκούν με το αυτοκίνητό τους.

Με κόστος που δεν ξεπερνά τα 4750 δολάρια το φορητό σπίτι ήταν μια πιο φτηνή επιλογή σε σχέση με την αγορά τροχόσπιτου και το ζευγάρι αποφάσισε να το τροποποιήσει σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Χρειάστηκαν εννέα μήνες και ακόμα 4000 δολάρια για να μετατρέψουν το «κουτί» σε σπίτι κατάλληλο για τη ζωή στο δρόμο, εξοπλισμένο με ηλιακή γεννήτρια, καναπέ- κρεβάτι, μόνωση, ντους και τουαλέτα, κουζίνα και φυσικά υπολογιστή.

Το ζευγάρι είχε φροντίσει να αποταμιεύσει αρκετά λεφτά για το νέο ξεκίνημα της ζωής του. Ο O'Rorke Stedman είναι μουσικός κι έτσι κανονίζει διάφορες εμφανίσεις που χαράσσουν και τον χάρτη των διαδρομών τους- αλλά αποτελούν και πηγή των εσόδων τους.

«Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα και να μπορέσει και ο Curtiss να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να παίζει μουσική, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλή υποστήριξη και ενθάρρυνση», λέει η Tousley στη Daily Mail.

«Ορισμένοι πίστεψαν πως τρελαθήκαμε εγκαταλείποντας τις σταθερές δουλειές μας στην Αλάσκα», συνεχίζει.

Από τον Μάιο το ζευγάρι έχει ταξιδέψει από την Αλάσκα στο Μίσιγκαν, τη Φλόριντα, το Κολοράντο, το Οχάιο, το Τεννεσσί , τη Βόρεια Καρολίνα, τη Βιρτζίνια και την Αλαμπάμα.

Η μόνη δυσκολία που αντιμετώπισαν ήταν όταν βρίσκονταν στις πολιτείες του αμερικανικού νότου, όπως Τεννεσσί, Τζόρτζια, Φλόριντα και Αλαμπάμα, όπου είχε πολλή ζέστη και δεν μπορούσαν να αφήσουν τα δυο σκυλιά τους στο τροχόσπιτό τους. Έτσι τα πήραν μαζί τους παντού- και στις εμφανίσεις του Curtiss- και έπρεπε να αναζητούν παντού pet friendly μέρη.

Το τροχόσπιτό τους έχει βέβαια κλιματισμό και ένα μικρό ψυγείο αλλά αυτές οι «πολυτέλειες» δεν είναι πάντα διαθέσιμες καθώς εξαρτώνται από το αν υπάρχει παροχή ρεύματος.

Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι πως δεν έχουν οικονομική ασφάλεια κι έτσι ο Curtiss δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιλεκτικός στις εμφανίσεις του. Ωστόσο το ζευγάρι επικεντρώνεται στο ότι με τη ζωή αυτή ικανοποιούν το πάθος τους για ταξίδια και την επιθυμία τους να ζουν μαζί.

«Νιώθω τόσο ελεύθερη, είναι απίστευτο», λέει η Tousley, «όταν πουλήσαμε τα περισσότερα από τα υπάρχοντά μας, φεύγοντας από την Αλάσκα, ήταν σαν ένα αόρατο βάρος που δεν ξέραμε πως κουβαλούσαμε να φεύγει από τους ώμους μας».

Το ζευγάρι έχει πολλούς followers στο blog του και στο λογαριασμό του στο Instagram και καταγράφει τις οικονομικές ανάγκες κάθε μήνα, βοηθώντας έτσι κι άλλους που έχουν το ίδιο όνειρο να αξιολογήσουν εάν είναι αυτή η ζωή που θέλουν.

«Τελικά θα έχουμε ένα σπίτι χωρίς ρόδες και δεν θα ταξιδεύουμε τόσο όσο σήμερα, αλλά αν αυτό το ταξίδι μας δίδαξε κάτι, είναι πως όλα είναι δυνατά», τονίζει.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα έφτιαξε το πλεκτό ομοίωμα του γιου της


Η γυναίκα εξηγεί για ποιο λόγο το έκανε.

Στην αγάπη της για το πλέξιμο, αλλά και για το γιο της, βασίστηκε μια γυναίκα από την Ολλανδία και έφτιαξε το... ομοίωμα του γιου της από μπόλικο μαλλί!

Η συγκεκριμένη μητέρα, η οποία λέγεται Marieke Voorsluijs, έχει φτιάξει κατά καιρούς πολλά αντικείμενα από μαλλί και μάλιστα με πολλές λεπτομέρειες, ενώ έχει γράψει και ένα βιβλίο για το πλέξιμο. Θέλησε λοιπόν να δοκιμάσει τις ικανότητες της στο πλέξιμο και σε μεγαλύτερα μεγέθη και έτσι αποφάσισε να... πλέξει το γιο της! Και φαίνεται πως τα κατάφερε αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

Έβγαλε διάφορες φωτογραφίες στην καθημερινότητα, σαν να είναι πραγματικά ο γιος της. Τον έστησε να μοιάζει ότι τρώει ή ότι ετοιμάζεται για σκέιτμπορντ. Η μητέρα έχει φτιάξει τον πλεκτό γιο της να φοράει ένα πουλόβερ, ένα καπέλο, πάνινα παπούτσια, πλεκτό iPod ακόμη και να φοράει ακουστικά.

Όπως λέει, βέβαια, η ίδια, το πλεκτό έχει χαρακτηριστικά και από τους δύο γιους της και όχι μόνο από τον έναν. Μάλιστα ο μικρός της γιος ενθουσιάστηκε τόσο με το νέο έργο της μαμάς του που τη βοήθησε να το ολοκληρώσει.

«Δουλέψαμε μαζί για αυτό. Αυτός είναι συμπαραγωγός μου», είπε η μητέρα και πρόσθεσε «ήταν ένα διασκεδαστικό έργο τέχνης για όλη την οικογένεια!»

Όσον αφορά το παράξενο, αλλά και εντυπωσιακό δημιούργημά της, η ίδια αστειευόμενη λέει ότι τώρα πλέον μπορεί να αγκαλιάζει το γιο της, όσο θέλει, χωρίς αυτός... να παραπονιέται. Κάνοντας και πάλι πλάκα λέει ότι μάλλον δίνει και μια καλή ιδέα και σε άλλες μαμάδες που τα παιδιά τους δε θέλουν πολλές αγκαλιές.

Πράγματι οι φωτογραφίες είναι αρκετά παράξενες, ενώ η ίδια μιλώντας στη Huffington Post εξηγεί ότι οι δηλώσεις της ότι έφτιαξε το πλεκτό γιατί θέλει να αγκαλιάζει περισσότερο το γιο της, είναι απλά ένα αστείο κι ότι αυτή ήθελε μόνο να φτιάξει ακόμη ένα έργο τέχνης.

Δείτε το ομολογουμένως ενδιαφέρον αποτέλεσμα...












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα και καταστροφές από την κακοκαιρία σε όλη την χώρα


Στα λευκά τα Μετέωρα

Στα λευκά «ντύθηκαν» τα Μετέωρα, χαρίζοντας στους επισκέπτες μία όμορφη εικόνα. Το χιόνι δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στους δρόμους και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.



----------------

Βγήκε η θάλασσα... στη στεριά


Από νωρίς το πρωί άρχισαν οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή της Γλύφας. Όσο περνούσαν οι ώρες οι νοτιάδες γινόταν και πιο δυνατοί.

«Μας πήρε και μας σήκωσε από το πρωί με τους νοτιάδες. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής. Είμαστε όμως έτοιμοι κάθε φορά και έτσι δεν έχουμε σοβαρές παρενέργειες», είπε ο Πρόεδρος της Γλύφας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τελικά η θάλασσα βγήκε στη στεριά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν κάποια σοβαρά προβλήματα.

Να σημειωθεί πως από το μεσημέρι και μετά δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια του φέρι μποτ από Γλύφα για Εύβοια.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες:













Δείτε το βίντεο εδώ:


---------------

"Βροχή" κλήσεων στην πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας


Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική.

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 100 κλήσεις για κοπές δέντρων και μετακίνηση αντικειμένων.

----------------

Τα μποφόρ έφεραν προβλήματα στην Αττική


164 κλήσεις δέχτηκε συνολικά το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής από την κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους.

Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν σε πινακίδες και άλλα αντικείμενα που έπεσαν στους δρόμους καθώς και σε κοπές δέντρων.

Τα προβλήματα καταγράφηκαν κατά κύριο λόγο στα Βόρεια Προάστια και ειδικότερα στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία.

---------------

Προσκρούσεις σκαφών σε λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας


Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν χτες στα λιμάνια της χώρας προκάλεσαν προσκρούσεις σκαφών, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα, σε σκάφος που ήταν δεμένο στο λιμάνι των Μεθάνων, έσπασαν οι κάβοι πρόσδεσης του με αποτέλεσμα την συνεχή πρόσκρουσή του στο λιμάνι. Στελέχη του λιμενικού και της ακτοφυλακής που μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σκάφος και στο λιμάνι ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο λιμάνι του Περάματος δύο σκάφη που ήταν δεμένα, προσέκρουσαν το ένα πάνω στο άλλο. Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων, μέχρι την προσκόμιση Βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ενημερώθηκε επίσης ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποκόπηκαν οι κάβοι πρόσδεσης πλοίων τα οποία ήταν δεμένα με αποτέλεσμα κάποια να προσκρούσουν μεταξύ τους, ενώ άλλα να προσαράξουν.Προανάκριση διενεργείται από τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

----------------

Πλημμύρισαν οι δρόμοι από την κακοκαιρία στην Θράκη


Η κακοκαιρία που έπληξε από το απόγευμα του Σαββάτου ολόκληρη την χώρα, προκάλεσε προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Θράκης, με την έντονη βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους να αφήνουν πίσω τους καταστροφές.

Συγκεκριμένα στην Ξάνθη, το απόγευμα και το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα επιδεινώθηκαν, με τους ουρανούς να ανοίγουν. Στον ορεινό Εχίνο, η στάθμη του ποταμού ανέβηκε σημαντικά, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Στο Δασικό Χωριό, που είχε ντυθεί στα λευκά τις τελευταίες ημέρες, τα χιόνια επέστρεψαν το πρωί της Κυριακής.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στην Κομοτηνή αλλά και τον Έβρο, ενώ λόγω θυελλωδών ανέμων εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου για την Σαμοθράκη.

Οι καταιγίδες μάλιστα που “χτύπησαν” τον Έβρο άφησαν πίσω τους καταστροφές στην Αλεξανδρούπολη ενώ σπίτια απειλήθηκαν από τα νερά της βροχής και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Το πρωί της Κυριακής έκανε την εμφάνισή του και το χιόνι σε ορισμένες περιοχές του νομού, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν έντονα προβλήματα ενώ η Εγνατία Οδός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των οδηγών.

Δείτε τις φωτογραφίες  από τις πλημμύρες στον Έβρο:









Δείτε τις φωτογραφίες στον Εχίνο και στο Δασικό Χωριό:







---------------

Προβλήματα στη Λέσβο - Υπερχείλισε ο ποταμός


Ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή, στο κέντρο της Λέσβου, υπερχείλισε από την ισχυρή βροχόπτωση, που έπληξε το νησί. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ιδιαίτερα στις περιοχές του Κέντρου Υγείας και των σχολείων. Ευτυχώς, η βροχόπτωση σταμάτησε, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω καταστροφές σε περιουσίες.

«Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα νωρίς το πρωί αλλά τόσο τα συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής όσο και πολίτες καταφέραμε να μην υπάρξουν ζημιές και τελικά να κρατηθούν ανοικτοί και καθαροί οι δρόμοι» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καλλονής του Δήμου Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Αυτή τη στιγμή, συνεργεία με μηχανήματα του Δήμου καθαρίζουν κεντρικούς δρόμους του νησιού, όπως την εθνική οδό στο ύψος των Λάμπου Μύλων και της Πέτρας από κατολισθήσεις, ενώ αποκαθίσταται και η ηλεκτροδότηση στο χωριό Παράκοιλα, που είχε διακοπεί από φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ λόγω βραχυκυκλώματος.

Μικροπροβλήματα υπήρξαν από την ισχυρή βροχόπτωση και στην πόλη της Μυτιλήνης ιδιαίτερα στην περιοχή της Προκυμαίας.

«Δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλα προβλήματα αλλά όλοι παραμένουμε σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του χιονιά που αναμένεται να χτυπήσει τη Λέσβο από το βράδυ» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας. Ήδη συνεργεία ρίχνουν ,προληπτικά, αλάτι σε μέρη όπου υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας παγετού.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:









----------------

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στις Σέρρες


Τραγική κατάληξη για τον οδηγό του αυτοκινήτου που είχε εγκλωβιστεί στα ορμητικά νερά στο ρέμα Κρουσοβίτης Σερρών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άντρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρό τον 47χρονο οδηγό. Σημειώνεται ότι στο όχημα δεν υπήρχαν άλλοι επιβάτες.

---------------

Καταστροφές σε παραλιακά χωριά της Αργολίδας


Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο των χωριών του Δήμου Ναυπλιέων και συγκεκριμένα, επλήγησαν σφοδρότατα η Πλάκα Δρεπάνου και τα Ίρια. Ζημιές έχουμε και στους Μύλους της Λέρνης, αλλά και στην Παραλιακή Ναυπλίου - Μύλων, μετά την Νέα Κίο προς Μύλους, όπου η θάλασσα φούσκωσε και γέμισε το δρόμο με πέτρες και ξύλα.



Χαρακτηριστικό της όλης ζημιάς που έχει προκληθεί είναι η καταστροφή του παραλιακού δρόμου στην Πλάκα Δρεπάνου, όπου η θάλασσα «κατάπιε» τον παραλιακό δρόμο. Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν και στην παραλία των Μύλων όπου η θαλασσοταραχή έβγαλε πέτρες και άλλα φερτά υλικά.



Από νωρίς σήμερα το πρωί οπότε και καλυτέρευσαν οι καιρικές συνθήκες οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και παραπονούνται, γιατί το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών είναι πολλά χρόνια και δεν έχουν γίνει έργα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ενώ συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν το παραλιακό μέτωπο των πληγέντων περιοχών.



Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, επισκέφθηκε τα χωριά και επέβλεψε τα συνεργεία που αποκαθιστούν τις ζημιές. Ο κ. Κωστούρος επισήμανε ότι ιδιαίτερα έχει πληγεί η περιοχή των Ιρίων, όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και η κακοκαιρία δημιούργησε πρόβλημα σε πολλά σπίτια και καταστήματα της παραλίας και προσπαθούμε είπε, να καθαρίσουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έπαθαν ζημιές.



Ο δήμαρχος είπε, πως οι εργασίες αυτές είναι ασπιρίνες μπροστά στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σύνταξη μελετών, την ολοκλήρωση των οποίων αναμένει ο Δήμος για να δει τι παρεμβάσεις πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διάβρωσης.







----------------

Ισχυροί άνεμοι και ζημιές στη Χίο


Ζημιές σε τμήμα του προβλήτα στο νότιο λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Χίου προκάλεσε η πρόσκρουση του πρυμναίου τμήματος και του καταπέλτη του πλοίου «Ψαρά» λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που έπνεαν το πρωί στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Χίου, στο πλοίο, που έχει ζημιές στον πρυμναίο τμήμα, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να επιθεωρηθεί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου Μιχάλης Μπελέγρης, σημείωσε ότι κάποια στιγμή οι νότιοι άνεμοι είχαν ταχύτητα 110 χιλιόμετρα, δηλαδή είχε δημιουργηθεί ένας μικρός τυφώνας.

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης και σε εκπαιδευτικά σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Χίου ενώ και οι εγκαταστάσεις του Ομίλου στην περιοχή της Μπέλα Βίστα υπέστησαν ζημιές. Ο προπονητής της Ιστιοπλοΐας Άλντο Σάλβια και οι υπεύθυνοι του Ομίλου ζητούν την άμεση συνδρομή της πολιτείας ώστε να ανταπεξέλθουν στην έκτακτη κατάσταση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με δυσκολία διεξάγονταν το πρωί η κυκλοφορία από την παραλιακή του Βροντάδου μέχρι και τη Λεωφόρο Ενώσεως, στο ύψος του αεροδρομίου και στην περιοχή του Τάγματος του Αγίου Παντελεήμονα.

Ζημιές τέλος σημειώθηκαν στο λιμανάκι της Φάρκαινας όπου βούλιαξαν βάρκες.

---------------

Φωτογραφίες και βίντεο από τη γέφυρα που κατέρρευσε στην Καλαμπάκα

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Η σφοδρή βροχόπτωση στο νομό Τρικάλων είχε ως αποτέλεσμα η γέφυρα της Διάβας να κοπεί στα δύο και να πέσει μέσα στα ορμητικά νερά του ποταμού Πηνείου. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς δευτερόλεπτα πριν την κατάρρευση είχαν διασχίσει τη γέφυρα δύο αυτοκίνητα, το ένα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη.




















Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...