Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η βαλίτσα που… σε ακολουθεί και ακόμη πέντε απίθανα ταξιδιωτικά gadgets

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρήσιμα και πολύ «έξυπνα» προϊόντα για ταξιδιώτες.

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα έξυπνα και παράξενα gadgets, που κάνουν το ταξίδι πιο εύκολο και πιο διασκεδαστικό. Κάποια από αυτά μάλλον δεν ξέρουμε καν ότι υπάρχουν, αλλά λύνουν τα χέρια στους ταξιδιώτες.

Δείτε έξι πραγματικά παράξενα εργαλεία ταξιδιού...

1. Η βαλίτσα που... σε ακολουθεί



Πραγματικά πρωτοποριακό. Πρόκειται για μια... hands free βαλίτσα που ακολουθεί τον ταξιδιώτη. Σχεδιασμένη από ισραηλινή εταιρεία ρομποτικής, αυτή η «έξυπνη» βαλίτσα σας ακολουθεί όπου πάτε. Στην πραγματικότητα η βαλίτσα είναι συνδεδεμένη με μια εφαρμογή του smartphone και ακολουθεί το χρήστη του κινητού σε επίπεδες επιφάνειες. Επιπλέον έχει αντικλεπτικό μηχανισμό και εφεδρική μπαταρία για να φορτίσετε τις συσκευές σας.
2. Σανδάλια-ανοιχτήρια



Αυτά τα σανδάλια είναι ιδανικά για έναν τροπικό προορισμό. Μοιάζουν με τα κλασικά σανδάλια που φορούν οι περισσότεροι, αλλά στον πάτο τους κρύβεται ένα μυστικό ανοιχτήρι. Τα ανατομικά σανδάλια που απορροφούν τους κραδασμούς είναι πλέον χρήσιμα και στο άνοιγμα μιας μπύρας ή άλλου ποτού.

3. Θερμαινόμενες σόλες παπουτσιών



Αν έχετε επισκεφτεί περιοχές και χώρες με πάρα πολύ κρύο, ίσως θα σας έχει τύχει τα πόδια σας να είναι κρύα, ακόμη και με τρία ζευγάρια κάλτσες. Αυτά τα παπούτσια-gadget λύνουν το πρόβλημα, καθώς διαθέτουν θερμαινόμενες σόλες που κρατούν τα πόδια σας ζεστά συνεχώς, ανεξάρτητα από το πόσο κρύο έχει έξω. Τα επαναφορτιζόμενα πέλματα λειτουργούν με ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο.

4. Το φούτερ μαξιλάρι



Το απόλυτο gadget για όσους δεν βολεύονται να κοιμηθούν εν ώρα ταξιδιού στα μέσα μεταφοράς. Πρόκειται για ένα φούτερ που μετατρέπεται εύκολα και γρήγορα σε μαξιλάρι για να απολαύσει κανείς τον ύπνο του. Το Hypnos Hoodie είναι όμορφο και ανατομικό και σχεδιάστηκε κυρίως για ταξιδιώτες που δεν έχουν χρόνο να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

5. Ασύρματο κλείδωμα βαλίτσας



Το να χάσεις τα κλειδιά από το λουκετάκι της βαλίτσας σου μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουν άσχημα οι διακοπές σου. Αυτή η εφαρμογή με κλειδαριά υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα, καθώς ξεκλειδώνει το λουκέτο της βαλίτσας, μέσω bluetooth, από την οθόνη του κινητού. Η συγκεκριμένη κλειδαριά έχει μάλιστα εγκριθεί από την Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών της Αμερικής και λειτουργεί τόσο σε Android συσκευές, όσο και σε Apple.

6. Τα γυαλιά που «θεραπεύουν» το Jet Lag



Για τους περισσότερους ανθρώπους, το jet lag δεν είναι τόσο επικίνδυνο, αλλά αρκετά άβολο και ενοχλητικό. Για αυτό το λόγο στο Πανεπιστήμιο Flinders στην Αυστραλία, οι ερευνητές αποφάσισαν να εργαστούν ώστε να βρουν μια φορητή λύση που θα μπορούσε να προετοιμάζει άμεσα τον εγκέφαλο για τις προσαρμογές που προέρχονται από πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Έτσι έφτιαξαν το Re-Timer, μια συσκευή που φοριέται και εκπέμπει ένα απαλό πράσινο φως πάνω από τα μάτια. Ο καθηγητής Leon ανέφερε ότι αυτή η συσκευή μπορεί να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των συνεπειών του jet lag. Για να λειτουργήσει σύμφωνα με τους επιστήμονες τα γυαλιά θα πρέπει να φορεθούν για 50 λεπτά κάθε βράδυ για τις 3 ημέρες πριν από την πτήση των ταξιδιωτών. Στη συνέχεια, μετά το ταξίδι, πρέπει να φοριούνται για μία ακόμη νύχτα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.