Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τι μπορεί να κάνει ευτυχισμένη μια γυναίκα;


Ποιοι είναι η παράγοντες που οδηγούν μια γυναίκα να γίνει αυτό που είναι σήμερα; Και ακόμα ποιο σημαντική ερώτηση, ποιοι παράγοντες θα βοηθήσουν να προχωρήσει μια γυναίκα προς την επιτυχία και κυρίως προς την ευτυχία;

Γυναίκα και αυτογνωσία. Τα αρχαιότερα ελληνικά κείμενα μιλανε για ‘γνώση εαυτού’. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας για να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε και για να αναγνωρίσουμε την επιτυχία όταν έχουμε φτάσει τον στόχο μας. Το να βάζει κανείς στόχους είναι μια καλή πρακτική όμως όταν δεν γνωρίζει πτυχές του εαυτού του που τον εμποδίζουν να φτάσει τους στόχους η που του δίνουν την δύναμη και το θάρρος να προχωρήσει, οι στόχοι μπορούν να είναι αποθαρρυντικοί παράγοντες και να εμποδίσουν την εξέλιξη μας.

Πoιοι είναι η παράγοντες που οδηγούν μια γυναίκα να γίνει αυτό που είναι σήμερα; Και ακόμα ποιο σημαντική ερώτηση, ποιοι παράγοντες θα βοηθήσουν να προχωρήσει μια γυναίκα προς την επιτυχία και κυρίως προς την ευτυχία;

Η κάθε μια γυναίκα με το μοναδικό χαρακτήρα και ταπεραμέντο της, με προσωπικούς φόβους, ανασφάλειες, όνειρα και προσδοκίες αλλά και με μια ιδιωτική λογική που έχει νόημα μονάχα στο δικό της μυαλό προχωρεί με τον καλύτερο τρόπο που γνωρίζει. Αν έχει φόβους, συχνά τους αγνοεί για να μην τους μεταδώσει σε αuτους που αγαπά. Αν έχει ανάγκες τις μειώνει για να καλύψει τις ανάγκες τον αγαπημένων της. Αν έχει προσδοκίες τις αφήνει πιο πίσω για να φροντίσει αυτούς που την έχουν ανάγκη. Αν και υπάρχουν αμέτρητες ομοιότητες ανάμεσα στις γυναίκες (και στους ανθρώπους γενικότερα), η κάθε γυναίκα αναπτύσσετε και εξελίσσετε μοναδικά.

Από τι εξαρτάται αυτή η εξέλιξη; Πως καταφέρνει να επιβιώσει αναλαμβάνοντας τόσος ρόλους και προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα ως θηλυκό αλλά και ανάμεσα στο αρσενικό φύλο ως γυναίκα με καριέρα και ακόμα πιο σημαντικό ως γυναίκα σύντροφος και μάνα;

Για να καταλάβει μια γυναίκα πως έφτασε να είναι αυτό που είναι σήμερα πρέπει να καταλάβει τον δρόμο που την οδήγησε ως εδώ. Αναγνωρίζοντας την πορεία της ζωής της την βοηθά να συνειδητοποίηση που ήταν, πως έφτασε ως εδώ, που θέλει να πάει, ποια στοιχειά του εαυτού της την εμποδίζουν και ποια την βοηθούν να πετυχει τους στόχους της.

Η ιστορία της ζωής μας ξεκίνησε όταν ήμασταν παιδιά- τότε που είχαμε πολύ μικρό έλεγχο πάνω στο πώς διαμορφωνόταν η ζωή μας. Έτσι η οικογενειακή μας ατμόσφαιρα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία που πήρε η ζωή μας.

Πως μεγαλώσαμε στο σπίτια μας; Με τι κανόνες (πρέπει/ δεν πρέπει), με τι πρότυπα (πως ήταν η μητέρα μας ως θηλυκό και ως σύντροφος και αντίστοιχα ο πατέρας μας); Τι προσδοκίες είχαν για μας; Τι έπρεπε να κάνουμε για να ανήκουμε μέσα στην οικογένεια και να είμαστε αποδεκτοί; Για παράδειγμα, να παίρνουμε καλούς βαθμούς, να έχουμε πάντα επιτυχίες, να ακολουθούμε χωρίς κουβέντα τους κανόνες τις οικογένειας; Ακόμα και ο τρόπος που ετοιμαζόταν οι οικογένεια για διακοπές, η που διαφωνούσαν η που περνάτε αποφάσεις (με η χωρίς την συμμετοχή των παιδιών) ήταν σημαντική. Αυτοί οι τρόποι, οι κανόνες, οι ρόλοι που αναλάμβαναν οι γονείς μας, ο ένας απέναντι στον άλλον, προς τα παιδιά, προς τους άλλους ήταν το μεγαλύτερο σχολείο και το ποιο ισχυρό μάθημα που μας βοήθησε να διαμορφώσουμε την ιδιωτική μας λογική, η οποία μας καθοδήγησε να προχωρήσουμε στη ζωή αλλά και δημιούργησε τους φόβους, ανασφάλειες και επιφυλάξεις προς τους άλλους.

Αυτή η ίδια ιστορία, όμως, επαναλαμβάνεται ακόμη και σήμερα, στις σχέσεις μας, στη δουλειά μας, σε όλη μας τη ζωή. Πώς ξεδιαλύνουμε μέσα μας το ποιές πραγματικά είμαστε, όχι σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των άλλων από εμάς, αλλά με βάση τα δικά μας θέλω, τις ελπίδες και τις ανάγκες μας;

Ερχόμενες σε επαφή με το παρελθόν μας, με τον τρόπο που μεγαλώσαμε, τα μηνύματα που πήραμε για αυτό που είμαστε, για το πως ανήκαμε στο περιβάλλον μας, τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε επιτυχημένοι και ευτυχισμένε και με την καθοδήγηση που μας δίνει ο εαυτός μας, μπορούμε να απελευθερώσουμε όλη την ενέργεια που μας βοηθάει να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο σήμερα και ένα πιο ολοκληρωμένο αύριο για εμάς.

Έτσι όταν βάζουμε τους στόχους μας ξέρουμε προς τα πού και γιατί προχοράμε, γνωρίζουμε πια κομμάτια της ιδιωτικής λογικής μας εμποδίζουν και ποια μας ενθαρρύνουν να μην το βάζουμε κάτω.

Ξέρουμε επίσης πώς να αποφύγουμε τις παγίδες στημένες συχνά από τον ίδιο μας τον εαυτό και όταν φτάσουμε τους στόχους μας αναγνωρίζουμε και γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας. Στεκόμαστε εκεί τόσο ώστε να το γιορτάσουμε, να το απολαύσουμε και γίνετε το σκαλοπάτι για κάποιο άλλο στόχο… για κάποιο άλλο όνειρο.



Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γενική ρυθμιστική για το κυνήγι


Χωρίς καμία μεταβολή, αναφορικά με τον χρόνο, τις περιόδους και τις κατηγορίες των θηρεύσιμων ειδών, εκδόθηκε και φέτος η ετήσια ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι από την Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος. Το θετικό στη φετινή απόφαση είναι η διατήρηση των τελών έκδοσης και ανανέωσης των αδειών θήρας προς το Δημόσιο στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την πλειονότητα των πολιτών, αποδέχθηκε την εισήγηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, για να διατηρήσει σταθερά τα τέλη τόσο για την γενική, όσο και για την Περιφερειακή και Τοπική άδεια κυνηγιού.

Ετσι η ανανέωση της Γενικής άδειας θα διαμορφωθεί και εφέτος γύρω στα 150 ευρώ, (ανάλογα με τις έκτακτες εισφορές προς Συλλόγους ή Ομοσπονδίες αλλά και το ασφάλιστρο) της Περιφερειακής άδειας στα 120 ευρώ και της τοπικής άδειας στα 100 ευρώ.

Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε το δημοσίευμα από την εφημερίδα Εθνος:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται πλειστηριασμοί


Τέλος στο "πάγωμα" των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, από την 1η-1-2014, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου.

Έτσι, δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες θα βρεθούν μπροστά σε μια νέα, ιδιαιτέρως επώδυνη πραγματικότητα μετά την εκπνοή του τρέχοντος έτους.

Σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι κοινωνικές επιπτώσεις από την άρση του καθεστώτος προστασίας των ακινήτων από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση επιδιώκει να κάμψει την απαίτηση της τριμερούς για οριζόντια απελευθέρωση των πλειστηριασμών, καταθέτοντας σχέδια για μερική άεση του "παγώματός" τους με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές του ισχύοντος καθεστώτος προστασίας λαμβάνοντας υπόψη τέτοια κριτήρια επιβεβαίωσε με χθεσινές δηλώσεις του στο Mega ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδά.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά, για την άρση του πλειστηριασμού θα μπορούσαν να προσμετρώνται παράγοντες όπως:

- Ο αριθμός των ετών που παραμένει "παγωμένος" ο πλειστηριασμός (το μέτρο ισχύει από το 2009 και έχει παραταθεί έως τις 31-12-2013).

- Τα εισοδήματα και η οικογενειακή κατάσταση του δανειολήπτη-ιδιοκτήτη του ακινήτου (π.χ. αν είναι πολύτεκνος ή τρίτεκνος).

- Η αντικειμενική αξία του ακινήτου.

- Το ύψος των ανεξόφλητων υπολοίπων.

-Συνδυασμός των παραγόντων αυτών.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι στόχος είναι να μη μειωθεί η αξία των ακινήτων από την υπερπροσφορά που θα προκαλούσε μια πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών: "Προσπαθούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρούμε διάφορες εναλλακτικές λύσης σταδιακής εκτόνωσης αυτής της συσσώρευσης ακινήτων. Ανάμεσα στα κριτήρια θα μπορούσε να είναι το πόσα χρόνια είναι σε καθεστώς αναστολής. Και βέβαια, δεν θα αδιαφορήσει κανείς αν κάποιος είναι πολύτεκνος ή άνεργος".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέσσερα "καλοκαιρινά" γυμναστήρια


Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς προς τους δημότες, αποφάσισε φέτος να συνεχίσει τη λειτουργία τεσσάρων κλιματιζόμενων γυμναστηρίων του τον Αύγουστο, με αντικειμενικό σκοπό να καλύψει τις ανάγκες όλων για άσκηση και ψυχαγωγία.

Τα γυμναστήρια της:

Λ. Αλεξάνδρας: Λ. Αλεξάνδρας 152 Τηλ. 210-6444579

Γκράβας : Ταυγέτου 60 Πατήσια Τηλ. 210-2011437

Κυψέλης: Καλογερά 18 Πλ. Κυψέλης Τηλ. 210-8821403

Λένορμαν: Λένορμαν 75 Μεταξουργείο Τηλ. 210-5141341

θα παραμείνουν ανοιχτά από 1η έως 30/8/13 (εκτός από την εβδομάδα 12-16/8) και θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, 17:00 - 22:00, με προγράμματα ομαδικά και μυϊκής ενδυνάμωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα παραπάνω τηλέφωνα, καθώς επίσης και στο Τμήμα Γυμναστηρίων του ΟΠΑΝΔΑ, τηλ. 210-5284875.



Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για τον ΦΠΑ


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι η σχετική εγκύκλιος για την μείωση ΦΠΑ στην εστίαση, σύμφωνα με το Κοινοτικό Δίκαιο είναι σαφής και ολοκληρωμένη.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει τα εξής:

Η παράδοση των αναψυκτικών υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) σε όλες τις πράξεις που αφορούν την αλυσίδα διανομής τους (εισαγωγή, παραγωγή, χονδρική πώληση, λιανική πώληση) από οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, περίπτερα, κυλικεία, κλπ.). Ο συντελεστής αυτός ισχύει από 1.9.2011, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν. 3986/2011.

Η παροχή υπηρεσίας εστίασης, και συνεπώς η κατανάλωση αναψυκτικών εντός του καταστήματος, με την πρόσφατη διάταξη υπάγεται από 1.8.13 έως 31.12.13 στο μειωμένο συντελεστή (13%).

Κατά πάγια νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιου για την αυθεντική ερμηνεία των διατάξεων του κοινοτικού δικαίου, ως παροχή υπηρεσίας εστίασης θεωρείται η επιτόπια κατανάλωση εντός καταστημάτων με παράλληλη παροχή υπηρεσιών (διάθεση τραπεζοκαθισμάτων, επιτραπέζιων σκευών, σερβίρισμα, καθαρισμός χώρων, κλπ.), ενώ στην περίπτωση που δεν παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες ως ανωτέρω, πρόκειται για παράδοση αγαθών, η οποία υπάγεται στον προβλεπόμενο συντελεστή για κάθε είδους αγαθού (Απόφαση της 10.3.2011 για τις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις C-497/09, C- 499/09, C-501/09 και C-502/09).

Δεν είναι τέλος ακριβές ότι ο συντελεστής των έτοιμων φαγητών διαφοροποιείται ανάλογα με το αν καταναλώνονται στο κατάστημα ή εκτός (π.χ. με παράδοση κατ' οίκον). Στην παράδοση των εν λόγω αγαθών εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση ο μειωμένος συντελεστής (13%.).



Διαβάστε περισσότερα...

Κεγκέρογλου για επιδόματα, "μαύρη" εργασία και απολύσεις


Για το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας, τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και για τις απολύσεις, μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, στο «Πρωινό MEGA».

Όσον αφορά την ανασφάλιστη εργασία, ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε ότι από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, παρατηρήθηκε μία συνάρτηση της παρουσίας των ελεγκτών και της αναγγελίας προσλήψεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, προέκυψε ότι όπου γίνεται έλεγχος του ΙΚΑ, αυξάνονται οι προσλήψεις.

Σχετικά με τα οικογενειακά επιδόματα, όπως αναφέρθηκε, οι αιτήσεις γι΄ αυτά είναι πάνω από 250.000, ενώ επισημάνθηκε ότι το 30% των δικαιούχων δεν έχουν υποβάλει αίτηση για οικογενειακό επίδομα.

Δείτε τα βίντεο από το MEGA:





Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βρούτσης για τις συντάξεις


"Δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη" διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στον ΣΚΑΪ.

"Δε θα μειωθούν οι συντάξεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξορθολογήσουμε το σύστημα όπου χρειάζεται" τόνισε. Με το νέο σύστημα διασφαλίζεται ότι οι επόμενες γενιές θα πάρουν και την επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ που τους αναλογεί διευκρίνισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το εφάπαξ ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι καταβάλλεται κανονικότατα με μεγάλη ταχύτητα. "Αν δεν παίρναμε το δάνειο των 40 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο δεν θα μπορούσαμε να καταβάλουμε το εφάπαξ" επισήμανε.



Διαβάστε περισσότερα...

8.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για την πρόσληψη 8.000 αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για τους δασκάλους και καθηγητές που επιθυμούν να απασχοληθούν ως αναπληρωτές στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, θα προσληφθούν 2.000 αναπληρωτές με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλοι 6.000 μέσω ΕΣΠΑ.

Κάθε χρόνο, οι υποψήφιοι αναπληρωτές κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν. Βάσει των περσινών κριτηρίων που είχαν καθοριστεί, τα οποία θα επικαιροποιηθούν τις επόμενες ημέρες, οι υποψήφιοι λαμβάνουν μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία που θα καθορίσει το υπουργείο παιδείας, ενώ η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία υπολογίζεται στο διπλάσιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μόνιμη γιατρός του Καστελόριζου στο enikos.gr


Πολύ σημαντική είναι η αυριανή ημέρα για τους κατοίκους του Καστελόριζου. Μετά από αρκετά χρόνια οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού θα έχουν μόνιμη γιατρό. Από αύριο η Μαρία Καρατσάμη αναλαμβάνει τα καθήκοντα της στο Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Καστελόριζου μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Η κ.Καρατσάμη διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στην Πετρούπολη όμως αποφάσισε να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο Καστελόριζο. Μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στη Ρόδο ακόμη και για μια απλή εξέταση. Ακούστε τι δήλωσε στο enikos.gr.




Διαβάστε περισσότερα...

Τον ξέχασαν σε κελί και τον... χρύσωσαν


Ένας κρατούμενος που εγκαταλείφθηκε χωρίς φαγητό και νερό σε ένα κελί σε μια αμερικανική φυλακή για πέντε διαδοχικά εικοσιτετράωρα, θα λάβει ως αποζημίωση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση 4,1 εκατομμύρια δολάρια.

Την αποζημίωση δικαιούται ο 25χρονος Ντάνιελ Τσονγκ που κατέθεσε ότι για να επιζήσει αναγκάστηκε να πίνει τα ούρα του, αφού οι δεσμοφύλακες τον... ξέχασαν σε ένα στενό κελί χωρίς παράθυρο και καλό εξαερισμό.

Ο φοιτητής από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας είχε συλληφθεί από ομάδα της δίωξης ναρκωτκών (DEA), μαζί με πολλούς συνομήλικούς τους, επειδή κάπνιζαν χασίς σε φιλικό σπίτι πέρυσι τον Απρίλιο.




Μετά τη σύλληψη και τον εγκλεισμό στο στενό κελί του Τσονγκ, επακολούθησε μια σύντομη ανάκρισή του από την DEA, η ενημέρωση ότι "θα αφεθεί ελεύθερος", αλλά και η εγκατάλειψη χωρίς ούτε φαγητό ούτε νερό για 120 ώρες, ενώ αναπάντητες παρέμεναν οι εκκλήσεις του νεαρού φοιτητή: "βοήθεια!", γράφουν οι Τάιμς του Λος Άντζελες.

Σημειωτέον κάποια στιγμή μέσα στις 120 αυτές ώρες ο Τσονγκ κατάφερε να απαλλαγεί από τις χειροπέδες που τού είχαν περάσει οι δεσμοφύλακές του.

Ο Τσονγκ αφηγήθηκε στον συντάκτη της εφημερίδας ότι μετά από αυτό και παντελώς στερημένος από συσσίτιο, "μέσα στην θανατερή απελπισiα που με κατέλαβε έγραψα με κομμάτι από τα σπασμένα γυαλιά όρασής μου, πάνω στον βραχίονά μου: "Μαμά, λυπάμαι"...

"Πρόκειται για ένα σπάνιο, πολύ σπάνιο θα το χαρακτήριζα, τρομερό ατύχημα" πρόσθεσε σε ό,τι αφορά την μεταχείρισή που έτυχε ο νεαρός, που εκμυστυρεύθηκε ότι για να απαλλαγεί από το ψυχολογικό τραύμα που αυτού του βαθμού η απομόνωση και εγκατάλειψη του προξένησε συμβουλεύεται, πλέον, ψυχοθεραπευτή.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του μετά από διαβούλευση με το ομοσπονδιακό υπουργείο της Δικαιοσύνης τού εξασφάλισε, εξωδίκως, την ανωτέρω αποζημίωση γι αυτό το... "ατυχές συμβάν" στη φυλακή της Καλιφόρνιας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα 6 κριτήρια για τη διαθεσιμότητα


Αύριο, Πέμπτη 1η Αυγούστου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα κριτήρια βάσει των οποίων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 εργαζόμενοι του δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος, η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων έναντι της προϋπηρεσίας αποτελούν τις δύο βασικές αλλαγές που εισάγει ο αρμόδιος υπουργός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βασικότερο σενάριο που επεξεργάζονται στο υπουργείο προβλέπει μεγαλύτερη μοριοδότηση για όσους μπήκαν στο δημόσιο με ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό κατά σειρά προτεραιότητας με μόρια στον οποίο είχε πλήρη έλεγχο το ΑΣΕΠ.



Στην τελευταία θέση μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994. Θα καθοριστεί επίσης διαβάθμιση στην αφαίρεση μορίων ανάλογα με την ποινή που έχει επιβληθεί στον υπάλληλο.

Αυξημένη μοριοδότηση αναμένεται να προκύψει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που προσελήφθησαν με βάση ειδικό νόμο. Τα επιπλέον κριτήρια που θα μοριοδοτούνται αφορούν γλωσσομάθεια, προϋπηρεσία, υπηρεσιακή αξιολόγηση, ημέρες πιστοποιημένης επιμόρφωσης, αριθμός παιδιών κλπ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην ψυχιατρική του Κορυδαλλού


Στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες ο 42χρoνος Σ.Π. που πυροβόλησε και σκότωσε την ίδια του τη μητέρα στα Κιμμέρια της Ξάνθης, πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Ο 42χρoνος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα, μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ, από την έρευνα, προέκυψε ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, η οποία και φαίνεται πως τον είχε επηρεάσει.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σπυρόπουλος για τη διαφθορά μέσα στο ΙΚΑ


Ενόψει αποκάλυψης περιπτώσεων «παραβατικών συμπεριφορών» υπαλλήλων του ΙΚΑ βρίσκονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως υποστήριξε ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, που κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη των κατηγορουμένων για την απάτη στο κατάστημα του ασφαλιστικού οργανισμού στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το μάρτυρα και σήμερα υπάρχουν στο ΙΚΑ παραβατικές συμπεριφορές υπαλλήλων, αλλά, όπως τόνισε, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται ήδη στα ίχνη εξιχνίασης τέτοιων περιπτώσεων.

«Η παραβατικότητα», είπε ο κ. Σπυρόπουλος, «είναι η βασικότερη αιτία εκροής του κοινωνικού πλούτου στους μη δικαιούχους και η στέρησή του από τους πραγματικούς δικαιούχους. Θεωρώ ότι η μεγάλη διαρθρωτική επιταγή σήμερα είναι ο έλεγχος της νομιμότητας. Και σήμερα υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές στο ΙΚΑ. Η υπηρεσία μας είναι στα ίχνη και άλλων περιπτώσεων».

Αναφερόμενος στην εκδικαζόμενη υπόθεση, στην οποία είναι κατηγορούμενες έξι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, ο κ. Σπυρόπουλος κατέθεσε ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με αφετηρία ένα επίδομα μητρότητας, που εμφανίστηκε να χορηγείται στην ίδια ασφαλισμένη για όγδοη φορά.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, το ειδικό σύστημα του ΙΚΑ για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, είχε εντοπίσει πως κάτι «περίεργο» συνέβαινε στο εν λόγω υποκατάστημα. Όπως δε προκύπτει από την έκθεση ελέγχου που παραδόθηκε στις 20/11/2012, που επικαλέστηκε στο δικαστήριο ο κ. Σπυρόπουλος, οι μη σύννομες παροχές που εγκρίθηκαν ανέρχονται σε 7.991 και αφορούν 1.213 ασφαλισμένους, ενώ η ζημιά μέχρι τώρα ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ. Ο μάρτυρας εκτίμησε πως υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των μελών του κυκλώματος.

Ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι η υπόθεση «τραυμάτισε το ΙΚΑ, αλλά ανακτά την αξιοπιστία του, λόγω του ότι συγκρούστηκε με παραβατικότητα. Οφείλουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, χωρίς να διασύρουμε ανθρώπους».

Όπως είπε ο μάρτυρας, αρνήθηκε για λόγους ηθικής τάξεως την πρόταση δύο εκ των κατηγορουμένων υπαλλήλων να αποζημιώσουν το ΙΚΑ, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο «το ζητούμενο για το ΙΚΑ είναι η απονομή της Δικαιοσύνης».

Τέλος κατέθεσε ότι, ήδη, στις έξι κατηγορούμενες έχει επιβληθεί η ποινή της οριστικής απόλυσης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό και εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες «βόμβες» από το ΔΝΤ


Πρόοδο αλλά και αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία διαπιστώνεται στην έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε στην δημοσιότητα. Σ΄ αυτή γίνεται λόγος για αξιοσημείωτα επιτεύγματα αλλά και σημαντικές καθυστερήσεις αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα. Άμεσα ζητεί να γίνουν ευκολότερες οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, να αυξηθούν οι απολύσεις στο δημόσιο ενώ ανοίγει παράθυρο για νέα μείωση του μισθολογικού κόστους.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.





Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζει η παραλαβή του ειδικού σήματος για την μείωση τιμών


Μετά την υπογραφή του συμφωνητικού μείωσης τιμών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού αρχίζει η παραλαβή του ειδικού σήματος. Οι επαγγελματίες του Κλάδου μπορούν να απευθύνονται εφόσον έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΟΕΣΕ, Καποδιστρίου 24 Αθήνα 210 – 3317.301

ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46 Αθήνα 210 – 3816.600

Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων & Συναφών, Παράσχου 8 Χαλάνδρι 210-6231.286

Ένωση Εστιατόρων Ψαροταβερνών & Συναφών Πειραιά, Κολοκοτρώνη 80 Πειραιάς 210-4113.573

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ (αλφαβητική σειρά)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΟΕΒΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Λεωφ. Δημοκρατίας 307) 25510-38018

ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ, Καφετέρια Απέναντι (Αθηνών 10, Αλμυρός Βόλου) 6932-362201

ΑΡΑΧΩΒΑ, Arahova Inn 22670-31353

ΒΟΛΟΣ, Toronto Pizza (Αργοναυτών 50, Βόλος) 6947-703111

ΓΡΕΒΕΝΑ, Πιτσαρία Εκάβη (Πλ. Αιμιλιανού 1, Γρεβενά) 6906-082152

ΔΡΑΜΑ, ΟΕΒΕ ΔΡΑΜΑΣ (Διρφυός 3) 25210-22568

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Εστιατόριο Παρασίρης (Αμνισός Ηρακλείου) 6942-483848

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Εστιατόριο Χαμόδρακας (Μαν. Γαγύλη 13, Καλαμαριά) 6944-568734

ΘΗΒΑ, Ταβέρνα Μπαρμπαγιάννης (Μοσχοπόδι Θήβας) 6978-007275

ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Ένωση Κατ/ρχων Εστίασης & Αναψυχής (Βαλταδώρου 4, Καρδίτσα) 6936-803332

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, Ψησταριά Παρασκευάς (Ζαλόγγου 36, Κατερίνη) 23510-24177

ΚΕΡΚΥΡΑ, Καφέ Ακταίον (Αγωνιστών Πολυτεχνείου Πάνω Πλατεία, Κέρκυρα) 6932-761500

ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΣΕΓΕΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Δαμασκηνού 25, Κόρινθος) 6979-118256

ΛΑΜΙΑ, ΟΕΒΕ ΛΑΜΙΑΣ (Όθωνος 3) 22310-22112

ΛΑΡΙΣΑ, Εστιατόριο Estro (Παναγούλη 27, Λάρισα) 2410-551446

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΟΕΒΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Αθηνών 26) 26340-23439

ΝΑΥΠΛΙΟ, Εστιατόριο Χριστόφορος (Σταικοπούλου 26, Ναύπλιο) 6977-671960

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ, Επ/κός Σύλλογος Εστιάσεως & Ποτών (Ευαγγελιστρίας 28, Π. Χέλι) 6944-899489

ΡΟΔΟΠΗ, ΟΕΒΕ ΡΟΔΟΠΗΣ (Σοφ. Κομνηνού 13 Κομοτηνή) 25310-22384

ΡΟΔΟΣ, Σύλλογος Εστιατόρων Ρόδου με σημείο Διανομής το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

ΣΕΡΡΕΣ, Ένωση Εστιατόρων Σερρών (Ηροδότου 33, Σέρρες) 6974-015456

ΣΥΡΟΣ, Εστιατόριο ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ (Θυμ. Σπερχειού 7, Ερμούπολη) 6974-325097

ΤΗΝΟΣ, Εστιατόριο ΑΠΟΔΡΑΣΗ (Στενή) 6973-807532

ΤΡΙΚΑΛΑ, ΟΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Απόλλωνος 10) 24310-28465

ΤΡΙΠΟΛΗ, Εστιατόριο Grant Salet (Πλ. Άρεως, Τρίπολη) 6974-409623

ΧΑΛΚΙΔΑ, ΟΕΒΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Ελ. Βενιζέλου 12) 22210-20328

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, Εστιατόριο Μαξίμ (Πευκοχώρι Χαλκιδικής) 6942-234614



Tα σήματα φέρουν μοναδικό αριθμό τα λογότυπα των φορέων ΓΣΕΒΕΕ, ΠΟΕΣΕ,ΣΕΤΕ & ΣΕΠΟΑ ενώ διατίθενται χωρίς καμία απολύτως χρέωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Εurostat: 1η στην ανεργία η Ελλάδα


Τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας στην ΕΕ εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα, με συνολικό ποσοστό 26,9% και 58,7% για τους νέους κάτω των 25 ετών, τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Εurostat για την ανεργία στην ΕΕ αφορούν τον Ιούνιο του 2013, ενώ για την Ελλάδα αφορούν τον Απρίλιο του 2013.

Σύμφωνα με τη Eurostat, τον Ιούνιο του 2013, η ανεργία στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή στο 12,1% για τέταρτο συνεχή μήνα, ενώ στην «ΕΕ των 27» η ανεργία μειώθηκε ελαφρώς στο 10,9% από 11% τον Μάιο.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, ο αριθμός των ανέργων πολιτών στην ευρωζώνη σημείωσε μικρή πτώση κατά 24.000 τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο. Στην «ΕΕ των 27», ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 32.000 σε σχέση με το Μάιο.

Συνολικά, καταγράφονται 26,424 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 19,266 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (26,9% τον Απρίλιο), στην Ισπανία (26,3%) και στην Πορτογαλία (17,4%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία(4,6%), στη Γερμανία (5,4%), στο Λουξεμβούργο (5,7%) και στην Ολλανδία (6,8%).

Εξάλλου, η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο καταγράφεται στην Κύπρο (από 11,7% σε 17,3%) και στην Ελλάδα (από 23,6% τον Απρίλιο του 2012 σε 26,9% τον Απρίλιο του 2013).

Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών, παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ τόσο στην ΕΕ, όσο και στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, τον Ιούνιο του 2013 η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 23,2% στην ΕΕ και στο 23,9% στην ευρωζώνη.

Συνολικά, καταγράφονται 5,512 εκατομμύρια άνεργοι νέοι στην ΕΕ και 3,526 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας για τους νέους στην ΕΕ, καταγράφονται στην Ελλάδα (58,7% τον Απρίλιο του 2013), στην Ισπανία (56,1%), στην Πορτογαλία(41%) και στην Ιταλία (39,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,5%), στην Αυστρία (9,3%) και στην Ολλανδία (11%).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα σημείωσε μικρή άνοδο από 26,8% τον Μάρτιο σε 26,9% τον Απρίλιο. Συνολικά, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων έφτασε τα 1,338 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,2% τον Απρίλιο και στις γυναίκες στο 30,5%.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεία: Θρίλερ με δύο αδερφάκια


Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Στρεφίου στην Ηλεία για τον εντοπισμό δύο ανήλικων παιδιών, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί. Πρόκειται για δύο αδέρφια 4 και 9 ετών. Εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνιγεί σε αρδευτικό κανάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα των παιδιών, τους έδωσε μια τσάντα με τρόφιμα για να την πάνε στον παππού τους, ωστόσο, δεν έφτασαν ποτέ. Η μητέρα ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία, η οποία ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Αυτό που ανησυχεί τις αρχές είναι ότι βρέθηκε η τσάντα κοντά σε αρδευτικό κανάλι στον Αλφειό, αλλά μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη των παιδιών.



Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερες απολύσεις ζητά η τρόικα


Την ώρα που η κυβέρνηση και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το νέο κύμα κινητικότητας, η τρόικα αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα της αύξησης του αριθμού των απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

Το προαναγγέλλουν μάλιστα και στην έκθεση τους. Πρόκειται για ένα ζήτημα που είχαν θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην προηγούμενη συνάντηση που είχαν αλλά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε απαντήσει αρνητικά. Συνεργάτες του μάλιστα σημείωναν με νόημα, πως οι στόχοι είναι συμφωνημένοι.

Σήμερα λήγει και η προθεσμία που έχει δώσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στους γενικούς γραμματείς των υπουργείων προκειμένου να στείλουν τις λίστες ώστε να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Τα κριτήρια αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα μέχρι την Παρασκευή.

Μέσα σε δύο μήνες οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων

Με εγκύκλιο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών από τα πειθαρχικά συμβούλια προκειμένου άμεσα να εκδίδονται οι αποφάσεις για δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχει ήδη αλλαγή στο κλίμα αδράνειας και ατιμωρησίας των προηγούμενων ετών κάτι που επιτεύχθηκε μέσω της επανεκκίνησης των πειθαρχικών διαδικασιών.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε ένα χρόνο (Ιουν. 2012-Ιουν. 2013) ασκήθηκαν από τις Εισαγγελικές Αρχές ποινικές διώξεις σε 500 υπαλλήλους (για 1.000 αδικήματα), όταν μέσα σε 5 χρόνια (2007-2011), είχαν ασκηθεί αντίστοιχες ποινικές διώξεις σε μόλις 540 υπαλλήλους (για 1.100 αδικήματα).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τον Μάρτιο του 2013 βρίσκονταν υπό εξέταση στα Πειθαρχικά Συμβούλια (Α’ & Β’ βαθμού) 2.127 υποθέσεις.

Στο τέλος Ιουνίου 2013 βρίσκονταν υπό εξέταση 1.920 υποθέσεις καθώς στο μεσοδιάστημα μεταξύ Μαρτίου – Μαΐου προστέθηκαν νέες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εξετάστηκαν στα Πειθαρχικά Συμβούλια, περίπου 500 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 350 στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια το πρώτο εξάμηνο του έτους και οι υπόλοιπες 150 στo Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2013.

Σχηματικά, ο μέσος ρυθμός εξέτασης υποθέσεων στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά είναι περίπου 200 και στο Δευτεροβάθμιο 50.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, μόνο τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 104 δημόσιοι υπάλληλοι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό από τον Ιούλιο του 2012 σε 204, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιούλιος 2012 – Ιούλιος 2013) ανέρχεται σε 993.




Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης


Ελληνικές και ξένες μελωδίες από τη Στρατιωτική Μουσική Αθηνών.

Την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο γιορτάζει το Μουσείο Ακρόπολης την Τετάρτη 21 Αυγούστου με ελληνικές και ξένες γνωστές μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών (ΑΣΔΥΣ), στον προαύλιο χώρο του στις 21:30.

Η Στρατιωτική Μουσική, που ιδρύθηκε το 1825, αποτέλεσε για χρόνια το μοναδικό φορέα μουσικού πολιτισμού στην Ελλάδα με μαέστρους διεθνούς φήμης αρχιμουσικούς, όπως οι Μάγγελ, Καλομοίρης και Καίσαρης, καθώς και ανάλογους σολίστες.

Σήμερα, η Στρατιωτική Μουσική Αθηνών υποστηρίζει όλες τις εκδηλώσεις του Στρατού, ενώ συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών στο εξωτερικό. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Λοχαγός (ΜΣ) Μιχαήλ Χασούρης.

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δράση κατά της βίας σε βάρος παιδιών ζητεί η UNICEF


«Πρέπει να κάνουμε το αόρατο ορατό».

Η βία κατά των παιδιών συχνά είναι αόρατη, σιωπηλή και σπάνια καταγγέλλεται, δήλωσε σήμερα η UNICEF ανακοινώνοντας μια πρωτοβουλία που προτρέπει τους απλούς πολίτες, τους νομοθέτες και τις κυβερνήσεις να μιλήσουν πιο δυναμικά για την καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών.

Η πρωτοβουλία βασίζεται στην αυξανόμενη δημόσια οργή που ξέσπασε μετά από φρικτές επιθέσεις κατά παιδιών, όπως η δολοφονική επίθεση εναντίον της 14χρονης Malala Yousafzai τον περασμένο Οκτώβριο στο Πακιστάν, η θανάσιμη επίθεση σε 26 μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Newtown του Connecticut το Δεκέμβριο και οι ομαδικοί βιασμοί κοριτσιών στην Ινδία και τη Νότια Αφρική φέτος.

«Σε κάθε χώρα, σε κάθε πολιτισμό, υπάρχει βία κατά των παιδιών», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF Anthony Lake. «Όποτε και όπου τα παιδιά πλήττονται, η οργή και ο θυμός μας, πρέπει να φαίνονται και να ακούγονται. Πρέπει να κάνουμε το αόρατο ορατό».

Αυτό είναι το βασικό μήνυμα με το οποίο εγκαινιάζει η UNICEF την πρωτοβουλία «Τέλος στη Βία κατά των Παιδιών».

Η πρωτοβουλία καλεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αναγνωρίσουν τη βία κατά των παιδιών, να συμμετάσχουν σε παγκόσμια, εθνικά ή τοπικά κινήματα για τον τερματισμό της και να φέρουν νέες ιδέες για συλλογική δράση με αυτό το στόχο. Έχουμε τη δύναμη για την καταπολέμηση της βίας τώρα, διακηρύσσει η UNICEF, καθώς η οργάνωση υψώνει τη φωνή της σε όλο τον κόσμο για να ενισχύσει τις πολλές προσπάθειες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Η πρωτοβουλία παρουσιάζεται με ένα δυνατό τηλεοπτικό σποτ με αφηγητή τον Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της UNICEF Liam Neeson, που οδηγεί τον θεατή μέσα από μια σειρά σκηνές αόρατης βίας. «Επειδή δε μπορείτε να δείτε τη βία κατά των παιδιών δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί,» λέει ο Neeson. «Κάντε το αόρατο ορατό. Βοηθήστε μας να κάνουμε τη βία κατά των παιδιών να εξαφανιστεί. Ελάτε μαζί μας. Μιλήστε».

Η ανάγκη να αναληφθεί επειγόντως συλλογική δράση υπογραμμίζεται επίσης από τα περιορισμένα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, τα οποία τονίζουν την κλίμακα και την έκταση της βίας. Για παράδειγμα, περίπου 150 εκατομμύρια κορίτσια και 73 εκατομμύρια αγόρια κάτω των 18 ετών έχουν υποστεί σεξουαλική βία και εκμετάλλευση, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας (trafficking) κάθε χρόνο, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας του 2005.

Η βία δεν προκαλεί μόνο σωματικά τραύματα, αλλά σημαδεύει επίσης βαθιά την ψυχή των παιδιών. Επηρεάζει τη σωματική και ψυχική τους υγεία, θέτει σε κίνδυνο την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να κοινωνικοποιηθούν και υπονομεύει την ανάπτυξη τους.

Η εκστρατεία ενάντια στη βία κατά των παιδιών θα ξεδιπλωθεί και στην Ελλάδα με πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει στο επόμενο διάστημα η UNICEF Ελλάδος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων μέσα και έξω από το σχολείο και την προώθηση μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών στη χώρα μας.

Η προστασία των παιδιών βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής της UNICEF. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ ορίζει ότι κάθε παιδί οπουδήποτε και να ζει έχει το δικαίωμα να προστατεύεται από κάθε μορφή βίας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μειώθηκαν οι άνεργοι στην Ευρωζώνη


Για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2011.

Μείωση σημείωσε τον Ιούνιο ο αριθμός των ανέργων στην ευρωζώνη για πρώτη φορά στη διάρκεια της τελευταίας διετίας και πλέον, ενώ ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν πριν λίγο στη δημοσιότητα από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 24.000 τον Ιούνιο, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη μείωση της ανεργίας στην ευρωζώνη από τον Απρίλιο του 2011.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, μολονότι ως απόλυτο μέγεθος ο αριθμός αυτός θεωρείται μικρός σε σχέση με την ανεργία συνολικά στην ευρωζώνη, η οποία παρέμεινε σταθερή στο επίπεδο του 12,1% για τέταρτο κατά σειρά μήνα, η εξέλιξη εμφανίζεται να αναχαιτίζει την έως τώρα ευθέως ανοδική πορεία του μεγέθους αυτού.

Παράλληλα, ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο επίπεδο του 1,6% τον Ιούλιο, όπου είχε διαμορφωθεί τον Ιούνιο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Επαναληπτική πρόσκληση της με Αρ.Πρωτ.2119/18.06.2013 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπαιδευτές για την πράξη «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9»


Ανακοίνωση 31.07.13

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ε.Σ.Α.μεΑ. (Ν.Π.Ι.Δ.) στο πλαίσιο του Υποέργου 1 της Πράξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9», που υλοποιείται μέσω του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) λαμβάνοντας υπόψη τις α) με αρ. πρωτ.11344/29.07.2010, 11345/29.07.2010, 11346/29.07.2010 Αποφάσεις Ένταξης της ΕΥΔ και τη Νο8/31.7.2013 απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, απευθύνει επαναληπτική πρόσκληση της με αρ.πρωτ.2119/18.06.2013 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτών για τις θεματικές ενότητες για τις οποίες δεν υποβλήθηκε επαρκής αριθμός αιτήσεων.



Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 981 KB)
Πρόσκληση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 1072 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Απολογείται αύριο η 21χρονη που σκότωσε το ενός έτους αγοράκι της


Το χτύπησε στο κεφάλι επειδή έκλαιγε.

Προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθεί στον ανακριτή πήρε από τον Εισαγγελέα Ορεστιάδας η 21χρονη μητέρα από το Διδυμότειχο, η οποία κατηγορείται ότι προκάλεσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο μόλις 13 μηνών αγοράκι της, με συνέπεια αυτό να πεθάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 21χρονη μητέρα χτύπησε με τα χέρια στο κεφάλι το 13 μηνών αγοράκι της, επειδή αυτό έκλαιγε. Λίγο αργότερα και μόλις αντιλήφθηκε ότι το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του, το μετέφερε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Η αστυνομία συνέλαβε την 21χρονη μητέρα μετά την ιατροδικαστική έρευνα και την νεκροτομή που έγινε στο νοσοκομείο, όπου αποδείχθηκε ότι ο θάνατος του βρέφους οφείλετο σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Η ΕΣΑμεΑ ζητά αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών φοιτητών που έχουν γονέα ή αδελφό με αναπηρία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31.07.2013

Με επιστολή της στο υπουργείο Παιδείας η ΕΣΑμεΑ ζητά την αναμόρφωση του συστήματος μετεγγραφών φοιτητών που έχουν γονέα ή αδελφό με αναπηρία.

Το μέχρι σήμερα υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο είναι ελλιπές αφού δεν προβλέπει την προστασία των φοιτητών που ο γονέας τους έχει βαριά αναπηρία/χρόνια πάθηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε γονείς θαλασσαιμία, καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων, ινσουλινοεξαρτώμενοι, βαριά ψυχική αναπηρία, κυστική ίνωση, και λοιπές αναπηρίες χρόνιες παθήσεις.

Συστηματικά επίσης αγνοούνται οι οικογένειες των ατόμων με βαριές αναπηρίες συγκεκριμένων κατηγοριών αναπηρίας, όπως νοητική υστέρηση, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση. Επίσης, δεν προστατεύει τους φοιτητές των οποίων οι γονείς έχουν σοβαρές και μόνιμες αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Σημαντικό είναι και το θέμα της ορολογίας που χρησιμοποιείται για κάποιες κατηγορίες αναπηρίας, η οποία είναι άκρως αναχρονιστική και καθιστά ανεφάρμοστη ακόμα και αυτή την ελλιπή ρύθμιση. Στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο χρησιμοποιείται ο αναχρονιστικός όρος «κωφαλαλία» και δεν συνάδει με τις νέες γνωματεύσεις αναπηρίας. Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προστατεύει φοιτητές γονέων με χρόνια νεφροπάθειας τελικού σταδίου που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση αγνοώντας ότι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου υποβάλλονται και σε περιτοναϊκή κάθαρση ή είναι μεταμοσχευμένοι εκ νεφρού. Για την κατηγορία των τυφλών το ποσοστό, βάσει του νέου Πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας, πρέπει να προσδιοριστεί στο 80%. Επίσης για να προστατευτούν οι οικογένειες των κινητικά αναπήρων πρέπει να αναφερθεί για αυτή την κατηγορία το ποσοστό 67%.

Στην παρούσα κρίσιμη οικονομική περίοδο θα έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητή που έχει ο ίδιος αναπηρία ή έχει γονέα με αναπηρία/χρόνια πάθηση ή αδελφό με βαριά αναπηρία των οποίων φροντίζει η ίδια η οικογένειά του, άνευ εισοδηματικού κριτηρίου.

Η επιστολή με τις προτάσεις επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 115 KB)
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ανακοίνωση ΕΣΑμεΑ για την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών


Ανακοίνωση 30.07.13

Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανακοίνωση στην οποία προέβη το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με δήθεν δηλώσεις του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα που εμφανίστηκαν σε μεγάλη μερίδα του ηλεκτρονικού και του έντυπου Τύπου, από την Παρασκευή 26 Ιουλίου, μετά την συνάντηση του υπουργού με την ΟΛΜΕ, περί της διαθεσιμότητας των ψυχικά ασθενών και χρονίως πασχόντων. Η Συνομοσπονδία εύχεται το πνεύμα και το γράμμα της δήλωσης του υπουργείου να διέπει την πολιτική του υπουργείου για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, διότι μέχρι σήμερα αυτή η πολιτική έχει σημαντικά και ουσιαστικά ελλείμματα.
3 ημέρες μετά τη συνάντηση, η Συνομοσπονδία αναγκάστηκε να παρέμβει και να ζητήσει εξηγήσεις. Αυτό δεν θα ήταν αναγκαίο, αν η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα είχε εκδοθεί από την πρώτη στιγμή.
Η ΕΣΑμεΑ ούτε σχεδίασε, ούτε κατεύθυνε, ούτε παραποίησε καμία δήλωση. Μακριά από την ΕΣΑμεΑ αυτός ο τρόπος λειτουργίας.
Ωστόσο θα ήταν χρήσιμο και επιβεβλημένο να πάρει θέση και η ΟΛΜΕ, η οποία συμμετείχε στην συνάντηση.
Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών.
Το Υπουργείο Οικονομικών προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζει:
Ουδέποτε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προέβη στις δηλώσεις που του αποδίδονται σε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.
Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να ανακαλέσει, όπως του ζητείται, λόγια που του αποδίδονται από τρίτους εξυπηρετώντας, προφανώς, συγκεκριμένους σκοπούς.
Αν δεν πρόκειται για στοχευμένη παραποίηση της αλήθειας τότε αναμφισβήτητα πρόκειται για παρερμηνεία των λεγομένων του Υπουργού, ο οποίος με τη στάση και τις ενέργειές του έχει δείξει έμπρακτα το σεβασμό και τη στήριξή του στα άτομα με αναπηρία.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 25 KB)



Πηγή: http://www.esaea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εισέπρατταν σύνταξη πεθαμένης


Πατέρα και κόρη συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν πατέρας και κόρη, ηλικίας 51 ετών και 19 αντίστοιχα, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν καταθέσει σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. δελτίο αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας της θανούσης μητέρας του συλληφθέντα, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή της.

Σε βάρος του 51χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία στις 14 Μαΐου 2013 από το Τ.Α. Αγίου Δημητρίου, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα εισέπραττε τη μηνιαία σύνταξη Ο.Γ.Α. της μητέρας του που είχε πεθάνει. Συνολικά είχαν εισπράξει το ποσό των 28.013,02 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα χτύπησε μέχρι θανάτου το ενός έτους βρέφος της


Συγκλονισμένο το Διδυμότειχο - Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η 21χρονη.

Σοκάρει η είδηση ότι μια μητέρα, 21 ετών, ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το ενός έτους παιδί της.

Η μητέρα από το Διδυμότειχο χτύπησε μέχρι θανάτου το μωρό της. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το απόγευμα της Τρίτης οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου συνέλαβαν την 21χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης σε βρέφος.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Τι αναφέρει η Αστυνομία:
«Συνελήφθη την Τρίτη (30-7-2013) το απόγευμα, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 21χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης σε βρέφος.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 21χρονη, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, την προηγούμενη ημέρα (29-7-2013) το μεσημέρι, εντός της οικίας της, άσκησε σωματική βία, σε βάρος του 1 ετών βρέφους της (αγόρι), προκαλώντας σε αυτό θανατηφόρα βλάβη.

Ακολούθως, το βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου».


Πηγή: http://www.thrakitoday.com
Διαβάστε περισσότερα...

«Το ΦΠΑ στην εστίαση είναι 13%»


Ξεκαθαρίζει τι ισχύει ο γενικός γραμματέας Εσόδων.

«Το Φ.Π.Α. στην εστίαση είναι 13% ανεξαρτήτως πού καταναλώνεται (το προϊόν)», ανακοίνωσε πριν λίγο με ανάρτησή του στο twitter, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο συντελεστής διαφέρει μόνο στα αναψυκτικά ανάλογα με το αν η κατανάλωση γίνεται στο εστιατόριο ή όχι».

Και τούτο, κατόπιν της σύγχυσης που είχε δημιουργηθεί αναφορικά με την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στην εστίαση σε περιπτώσεις επιτόπιας κατανάλωσης ή όχι.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα νομιμοποιήσετε τα αυθαίρετα


Καλαφάτης: 50 ευρώ το μήνα ή 300 ευρώ κάθε εξάμηνο οι δόσεις.

Για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας ότι: «Βασικοί στόχοι είναι να καταγράψουμε το δομημένο χώρο. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει μητρώο αυθαιρέτων άρα είναι πολύ βασικό αυτό».

Πρόσθεσε: «Κινηθήκαμε με άξονα πραγματικότητας και να κάνουμε ένα νομοθέτημα το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο».
Ο κ. Καλαφάτης μάλιστα ανέφερε ότι «ο πολίτης πολλές φορές ταλαιπωρείται από νομοθετήματα που γίνονται από τη Βουλή αλλά τελικά δεν έχουν εφαρμογή. Υπάρχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο που αφορά το περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Πρέπει να σκεφτούμε και τον τρόπο που θα αποκαταστήσουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση», είπε.

Και ξεκαθάρισε ότι «από τη δημοσίευση του νόμου έχει κάποιος τη δυνατότητα να υπαχθεί στις ρυθμίσεις». Και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις δόσεις λέγοντας ότι θα είναι «50 ευρώ το μήνα ή 300 ευρώ το εξάμηνο για να νομιμοποιήσετε το αυθαίρετό σας. Με τέτοιου είδους ρυθμίσεις δίνουμε ανάσα στα νοικοκυριά. Δίνουμε κίνητρα να υπάρχουν έμμεσες μορφές ανάπτυξης», είπε.





Διαβάστε περισσότερα...

Διήμερο αφιερωμένο στον Καβάφη διοργανώνεται στη Νάξο


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού και των γραμμάτων θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στη Νάξο, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον Κ. Καβάφη που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη στο πολιτιστικό κέντρο στο Φιλώτι.

Μεταξύ αυτών, ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, οποίος θα προλογίσει την ταινία του «Καβάφης», ο ποιητής και συγγραφέας Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η συγγραφέας και φιλόλογος Μαρία Στασινοπούλου καθώς και ο ποιητής και εκδότης Αντώνης Φωστιέρης.

Επιπλέον, το «παρών» θα δώσουν ο φιλόλογος και πρόεδρος του συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου Αντώνης Τζιώτης και ο Γιώργος Ανωμερίτης.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο, στο Φιλώτι, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα μιλήσει με θέμα τις «Παρωδίες των καβαφικών ποιημάτων» και η Μαρία Στασινοπούλου θα εξηγήσει «Γιατί ο Καβάφης είναι μεγάλος ποιητής».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί έκθεση σχεδίων του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα που δημιούργησε για ποιήματα του Καβάφη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη, διοργανώνονται για 6η συνεχή χρονιά και αποτελούν για το νησί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήθηκαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα φέτος


Σε 1.052 ανήλθαν φέτος.

Σε 1.052 ανήλθαν φέτος τον Μάιο τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, και αυξήθηκαν κατά 0,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στα τροχαία αυτά υπήρξαν 57 νεκροί (μείωση 26,9%), 127 βαριά τραυματίες (αύξηση 22,1%) και 1.197 ελαφρά τραυματίες (μείωση 0,1%).



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έφυγε» στα 41 του ο Γιώργος Γιαννόπουλος


Υπηρέτησε το ελληνικό μπάσκετ ως αθλητής και προπονητής.

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ καθώς έφυγε τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 41 ετών ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος υπηρέτησε το άθλημα ως παίκτης και προπονητής.

Τα τελευταία χρόνια έδινε άνιση μάχη με τον καρκίνο έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του αλλά και παλιούς φίλους και συμπαίκτες.
«Έφυγε» στα 41 του ο Γιώργος Γιαννόπουλος

Ως καλαθοσφαιριστής αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες και αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν όταν συμμετείχε με τη φανέλα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας στο πρωτάθλημα της Α1.

Αργότερα ασχολήθηκε και με την προπονητική και υπήρξε μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοιράζουν προϊόντα σε οργανισμούς οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές


Στήριξη των μελών τους ζητούν αύριο.

Την παράδοση δεμάτων σε τρεις οργανισμούς που εξυπηρετούν αναξιοπαθούντες και ασθενείς ομάδες αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας αύριο, Πέμπτη, οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές.
Μοιράζουν προϊόντα σε οργανισμούς οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές

Η συγκεκριμένη ομάδα που δημιουργήθηκε όταν βγήκαν για πρώτη φορά οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα, θα πάνε σε: Παιδικό Σπίτι Ονήσιμος Γραμματεία Κακοποιημένων Γυναικών.

Και γι’ αυτό καλούν τα μέλη τους να τους βοηθήσουν με τη διανομή. Λένε χαρακτηριστικά: «Καλούμε όσους μπορούν να μας συναντήσουν την Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013 στον Πειραιά στις 11:00, στην έδρα μας».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια είναι τα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα


Αύριο η δημοσιοποίηση της υπουργικής απόφασης.

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η υπουργική εγκύκλιος με βάση την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 εργαζόμενοι. Προβάδισμα στην αξιολόγηση θα έχουν οι υπάλληλοι που διαθέτουν τυπικά προσόντα.

Οι δύο βασικές καινοτομίες που εισάγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης στην υπουργική απόφαση για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθεί το προσωπικό είναι η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων (πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων) έναντι της προϋπηρεσίας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρει το Έθνος, βρίσκεται σε διαρκή σύσκεψη προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα κριτήρια και η μοριοδότησή τους με την οποία θα τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι με τη χαμηλότερη βαθμολογία εν όψει του δεύτερου κύματος αξιολόγησης του προσωπικού όλων των υπουργείων τον Σεπτέμβριο, όπου αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας τουλάχιστον 8.290 υπάλληλοι.

Η υπουργική απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο και η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες γράφουν και σβήνουν μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποτυπωθεί στο τελικό κείμενο το αίσθημα αξιοκρατίας και διαφάνειας που επιδιώκει να προσδώσει ο αρμόδιος υπουργός στην αξιολόγηση του προσωπικού. Παράλληλα με την ίδια μοριοδότηση θα κριθούν σε δεύτερο χρόνο οι «διαθέσιμοι» υπάλληλοι για την επανατοποθέτησή τους. Από την κατηγορία των διαθέσιμων υπαλλήλων, σε πρώτη προτεραιότητα τοποθέτησης σε νέες θέσεις θα βρεθούν οι υπάλληλοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, δηλαδή όσοι από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατέχουν σημαντικά τυπικά προσόντα και έχουν προσληφθεί με αδιάβλητες διαδικασίες.

Η αξιολόγηση του προσωπικού θα στηριχθεί στην αποτίμηση των προσόντων τους, τα οποία περιλαμβάνονται στους προσωπικούς τους φακέλους. Θα προβλέπεται μάλιστα ξεχωριστή μοριοδότηση ανά επίπεδο που θα αφορά τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Στο βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μοριοδότηση του τρόπου εισαγωγής στο Δημόσιο, το οποίο ενδέχεται να υποστεί αλλαγές, περιλαμβάνονται τέσσερα επίπεδα:

1. Τη μεγαλύτερη μοριοδότηση θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό κατά σειρά προτεραιότητας με μόρια στον οποίο είχε τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας το ΑΣΕΠ

2. Ακολουθεί στη μοριοδότηση το προσωπικό που έχει επιλεγεί από διαγωνισμό από έλεγχο του ΑΣΕΠ

3. Λιγότερα μόρια θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με διαγωνισμό όπου στην Επιτροπή επιλογής συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ

4. Στην τελευταία θέση της μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994, που ιδρύθηκε από το ΑΣΕΠ.

Για πρώτη φορά καθιερωνεται αρνητική μοριοδότηση - δηλαδή θα αφαιρούνται μόρια από την τελική βαθμολογία- για τους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα.

Επιπλέον θα υπάρχουν και έξτρα κριτήρια που θα μοριοδοτούνται και προκύπτουν από τον φάκελο του υπαλλήλου:

1. Η γνώση ξένων γλωσσών όπου θα ελεγχθούν όλα τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

2. Τα έτη προϋπηρεσίας καθώς και αν ο υπάλληλος έχει υπηρετήσει σε θέση ευθύνης

3. Κοινωνικά και οικογενειακά κριτήρια (αριθμός τέκνων) θα συνυπολογιστούν σε περίπτωση ισοβαθμίας

4. Οι ημέρες πιστοποιημένης επιμόρφωσης για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας


«Ξεκλειδώνει» και πάλι η διαδικασία από την 1η Ιανουαρίου
.
Τη σταδιακή άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Η κυβέρνηση εξετάζει να εφαρμόσει σχέδιο που θα προβλέπει συγκεκριμένα κριτήρια για να μην βγουν τα ακίνητα στο σφυρί.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν τεθεί τα εξής κριτήρια που θα καθορίζουν ποια ακίνητα θα μπαίνουν από το νέο έτος στη διαδικασία των πλειστηριασμών:

- Κοινωνικά κριτήρια(άνεργοι, πολύτεκνοι)

- Εισοδηματικά κριτήρια

- Χρονική διάρκεια «παγώματος» πλειστηριασμού

- Έκταση ακινήτου

- Ύψος δανείου

Ο Σκορδάς τονίζει πως το θέμα των πλειστηριασμών επηρεάζει το σύνολο της αξίας των ακινήτων στην Ελλάδα και η επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να γίνει σταδιακά, αποκλείοντας την πλήρη αποδέσμευση των ακινήτων αυτών.


Πηγή: http://www.axiaplus.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γέφυρα ζωής για έναν 2χρονο τραυματία


Αερομεταφορά από Σκόπελο προς Βόλο επειδή έπεσε από ύψος 4 μέτρων.

Εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ένα δίχρονο αγοράκι από την Αγγλία, όπου νωρίτερα τραυματίστηκε στην Σκόπελο, πέφτοντας από 4 μέτρα ύψος στο κατάλυμα που είχαν νοικιάσει οι γονείς του για τις οικογενειακές τους διακοπές.

Το αγοράκι, σύμφωνα με το e-volos.gr, το οποίο σύμφωνα με ιατρικές πηγές υπέστη ελαφριά κάκωση, μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Από εκεί κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στο νοσοκομείο του Βόλου, με ενδιάμεσο σταθμό την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, απ' όπου το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αυτή την ώρα του γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και παρακολουθείτε από τους θεράποντες ιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τετράωρη στάση εργασίας αύριο στα νοσοκομεία


Συγκέντρωση στις 11:30 στο υπουργείο Υγείας.

Σε τετράωρη στάση εργασίας -11:00-15:00- προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και στα λουκέτα στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11:30 έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Ο υπουργός Υγείας περιφέρεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εμφανίζοντας τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και τα λουκέτα στα νοσοκομεία ως αναδιοργάνωση του ΕΣΥ. Μεγαλόστομες δηλώσεις που παρουσιάζουν το «μαύρο – άσπρο». Τις διαθεσιμότητες και απολύσεις υγειονομικών ο «πρόθυμος» στην τρόικα υπουργός Υγείας τις εμφανίζει ως υποχρεωτικές μετατάξεις που αποτελούν δήθεν ευλογία για τα νοσοκομεία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «στο βωμό των μνημονιακών πολιτικών θυσιάζονται 50 μικρά και μεσαία νοσοκομεία σε όλη τη χώρα που βρίσκονται σε καθεστώς διασύνδεσης και τα οποία προσφέρουν φιλικές, προσιτές, δωρεάν υπηρεσίες στους χρήστες των υπηρεσιών και ξεφορτώνουν τη ζήτηση που είναι συνεχώς αυξανόμενη από τα μεγάλα νοσοκομεία».



Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτο κύμα κινητικότητας για 4.260 υπαλλήλους


Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για τα κριτήρια μοριοδότησης.

Λήγει σήμερα η προθεσμία προς όλα τα υπουργεία για την αποστολή των αναλυτικών καταστάσεων με τις θέσεις που καταργούνται και τον αριθμό των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα αγγίζει τους 12.556 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και τους 25.000 μέχρι το τέλος του 2013.

Στο πρώτο κύμα σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 4.260 δημόσιοι υπάλληλοι. Στο δεύτερο «κύμα», για το οποίο οι λίστες θα πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, θα συμπεριληφθούν και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι πλέον θα ενταχθούν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι γραμματείς των υπουργείων θα πρέπει να στείλουν στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών όλα τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα, ώστε να προχωρήσει άμεσα και η σύνταξη των προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία θα ορίζονται και οι θέσεις που καταργούνται. Ως γνωστό για να συμβεί αυτό αρκούν οι υπογραφές των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και του αρμόδιου υπουργού.

Μέχρι την Παρασκευή 2 Αυγούστου θα έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την κατάρτιση των κριτηρίων και τη μοριοδότηση των υπαλλήλων που θα μπουν στο πρόγραμμα κινητικότητας και διαθεσιμότητας.



Διαβάστε περισσότερα...